Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 01. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 01. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 28. září 2020 - 14:05:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 11-2005
Kuba už není, co bývala[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 28. září 2020 - 14:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 1-2006
Miram:

To znamená? Máte k dispozici údaje o počtech zpracovaných vlaků/vozů denně vč. nějakého dlouhodobějšího trendu? Jak ta čísla vypadají? Je to hodně, málo, dalo by se to rozposunovat se třemi kolejemi bez pahrbku? Je nějaký optimističtější výhled, např. redukcí spádoviště v HK, nebo okolní spádoviště jsou natolik přetížená, že se vozí řadit do Pardubic? Je spádoviště vybaveno odpovídající technologií (nemyslím brzdy a elektromechaniku na házení výhybek) nebo je záměr je modernizovat, aby byla dosahována lepší výkonnost, a jistota, že to na hluk s investicí vyjde?

Nebo "hrůza" je pouze o emocích?
Pondělí, 28. září 2020 - 14:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 12-2017
Kuba už není, co bývala
ale však on jednou ten bájný socialismus přijde, jen musíte vydržet [happy]
Pondělí, 28. září 2020 - 14:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 11-2005
Spádoviště primárně používá ČDC, do stanice jsou ovšem napojeny vlečky obsluhované také dalšími dopravci a jak víme, EU trvá na převodu přeprav ze silnic na železnici a někde se tak naštěstí i děje[wink] Takže víte jistě, že na Pardubických vlečkách nevzroste objem přeprav? Víte, že kontejnery pro T-Port, Foxconn už jezdí téměř denně? Víte jistě, že Paramo se nevrátí na nedávné objemy přeprav? Topek Oil nic? Co vlečky v Rosicích? Letiště? Obilí Slatiňany? Štěrk Zárubka? Hala DEK stavebnin byla nejprve uvažovaná jako terminál pro poštu s vlečkou, poté jako sklad typu DB Schenker napojený vlečkou, takže potenciál Pardubice mají obrovský a debilní rozhodnutí (omezení kapacity) to může zazdít...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 28. září 2020 - 14:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 1-2006
Miram:

Ta aktuální čísla na pahrbku?

Edit: To, co píšete, je o významu stanice a počtu dopravních kolejí vhodné délky pro nákladní dopravu. Nikoliv o spádovišti a kapacitách pro deponování.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Pondělí, 28. září 2020 - 14:28:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9633
Registrován: 5-2007
Vhd_sl: Keby aj padlo spádovisko,a zostala z toho len plocha na odstavovanie, tak odstavené vozne sú ticho. Za štátne peniaze sa rozbieha program budovania odstavných plôch pre kamióny (predpokladám, že bez úhrady a vplyvu na cenu mýta) a na dráhe budeme odstavné plochy preventívne rušiť? Na koridore? Máte nejakú náhradu? Zatípnuť stanicu pre nákladku podľa aktuálnych čísiel na pahrbku? V dobe, keď sa pri stavbách rieši, že je problém na nich bude problém previezť už kapacitu v dobe výstavby, pretože boli koncepčne pripravované 10-15 rokov dozadu a my sme sa za 10 rokov dostali na čísla, ktoré sa v roku 2010 uvažovali na rok 2035? To sme sa za tých 10 rokov nič nenaučili? Alebo budeme odstavovať na dopravných koľajách? Nie je naopak toto luxus?

ale považujete za rozumné vytěžovat kapacity MP v nočních hodinách hlídáním prostoru haly nádraží
Potom ale prestanťe hovoriť o verejne prístupnom podchode, kde bude nočná prítomnosť MP alebo inej ostrahy bezvýhradne nutná.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Trolleybus
Pondělí, 28. září 2020 - 14:43:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 5-2002
Miram:
"Můžeš prosím napsat, jak ses z té situace dostal? Protože se v této svobodné demokratické společnosti bojím, rád bych měl inspiraci na přežití, díky."
Pár velmi rychlých kroků kolem přístřešku zastávky až doprostřed pravého jízdního pruhu. Tam už za mnou nešel, tihle zmetci nepochybně dobře vědí, kde končí zorný úhel kamer měšťáků. Bránit se tomu moc efektivně nedá, protože jeden čeká na kolemjdoucí a další ho o pár kroků dál jistí. Takže kdybych tomu zmetkovi něco udělal, tak buď přijdou další, anebo zavolají policii a já budu mít proti sobě pět svědků, kteří budou přísahat, že první jsem útočil já.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pondělí, 28. září 2020 - 14:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9635
Registrován: 5-2007
Protože se v této svobodné demokratické společnosti bojím, rád bych měl inspiraci na přežití, díky.
Za to za DBL to bolo tak idylické, že sa napriek tomu, že kultúra bola štátom riadená, povolil aj odraz situácie v umení (napr. film Proč?).
Pondělí, 28. září 2020 - 14:48:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 1-2006
Asdf:

Deponovací kapacity pro vozy jsou věcí dopravců. Přesto, zejména vlečky nákladních dopravců, nevznikají. A já se domnívám, že je to tak proto, že je odstavení na celostátní dráze zdarma, na čemž je celý byznys založen. Jsou tu popisovány i případy, kdy se podniká i s odstavením zahraničních vozů u nás, kdy je zisk generován úsporou za poplatky mimo naše území. Pokud dojde k přenastavení poplatků za odstavení, začnou vznikat pro odstavení vozů vlečky, protože si to ten nákladní dopravce prostě nebude mít kam dát. Náhrada nebude potřeba.

Podle čeho byste chtěl stavět koncepci spádovišť? Pocitově? Problém Pardubic je, že zachování spádoviště škodí (krom rozvoje města, což v budoucnu vygeneruje politickou kauzu, jejímž výsledkem bude konec toho spádoviště) především nákladní dopravě, protože koleje od 17 vejš nejsou tak dlouhé jak být mohly. Dá se mluvit o tom, že trvání na zachování zařízení pro řazení jednotlivých vozů zde zablokovalo prostor pro ucelenky. Je to správně? Čeho jezdí aktuálně víc? A je výhled, že by to do budoucna bylo jinak a bez konkrétního spádoviště by to nešlo?

Co se podchodu týče, nerozumíme si. Nepřístupnost haly jsem uváděl jako mínus podchodu, do kterého by se uživatel musel dostávat jinudy než normálně (obcházet barák jak v HK), tedy jako jeden z argumentů pro lávku (a pro případné budoucí noční uzavírání haly - a případně i podchodu -, které s ní podle mého názoru jde ruku v ruce).
Pondělí, 28. září 2020 - 15:08:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9636
Registrován: 5-2007
začnou vznikat pro odstavení vozů vlečky
Alebo sa prepravy vyžadujúce vyrovnávku obehu súprav začnú voziť po ceste. Kde sa bude odstavovať takisto bezplatne. Tam tiež náhrada nebude potreba. Ja myslím, že železnica v ČR rozhodne nie je v pozícii, že by si takýto diktát voči dopravcom mohla dovoliť zvlášť v dobe, kedy sa máme aspoň opticky snažiť o presun dopravy na železnicu, ale zároveň nie je akákoľvek vôľa k regulačným opatreniam cestnej dopravy.

Problém Pardubic je, že zachování spádoviště škodí
Tu sme sa zrejme nepochopili. Netvrdím, že spádovisku má byť obnovované 1:1, nech kľudne zostane len napr. Kostěnický výtah, ale že je rozhodne zle, ak by sa akákoľvek rekonštrukcia mala robiť na úkor prítomnosti koľají 25-35.

Co se podchodu týče, nerozumíme si.
Lenže ak to s tou nádražnou halou podávate takto, tak to nie je mínus ale "show stopper". Vec po ktorej už ten podchod prestane absolútne dávať zmysel.
Pondělí, 28. září 2020 - 15:16:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 11-2005
Každý den mi chodí ZANy z okolních zemí na přeplněnost vleček i stanic, po socíku máme ještě proti Západu docela kapacity a my se o to připravíme? Víte, jak probíhá obsluha Černé za Bory? Přijede ucelenka, na třikrát se odveze (právě díky likvidaci předávacího kolejiště tam) a zase přiveze do stanice a mezitím dorazí další vlak čínského fuj. Rázem máme obsazené tři koleje. Železnice se zaměří na JZV, protože přepravám tísiců tun oceli a uhlí odzvonilo a rozřazování vozů bude sakra potřeba. ČDC je operativní, takže už teď zastavuje v Pcích ucelenky a přes pahrbek vyřazuje/zařazuje vozy dle potřeby a zrovna vznikají nové relace (např. Obrnice)...Vážně asi vycházíte ze situace v krizi 2008, ale dráha roste a chce růst!
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 28. září 2020 - 16:33:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 1-2006
Asdf:

... ale že je rozhodne zle, ak by sa akákoľvek rekonštrukcia mala robiť na úkor prítomnosti koľají 25-35.
K čemuž modernizace se zachováním spádoviště vytvoří ideální podmínky. Tyto koleje pod hrbem dopravní program nemají (viz obsah normy na spádoviště) a jsou přes pahrbek jen do výtažné. Kolik z nich zbude v okamžiku, kdy se rozhodne o zrušení spádoviště z důvodu ústupku městu?

On i Miram tu nevědomky říká, že místo toho spádoviště potřeboval tři dlouhé drátované dopravní koleje s programem Kostěnice a Přelouč navíc, aby uspokojil potřeby průmyslové zóny. Jenže si to bez spádoviště nedokázal představit, čímž ty tři koleje nemá a ten zbytek mu možná vezmou časem, s tím, že potřebuje město a podle čísel o počtech řazených vozů to není potřeba. Chtěl všechno (kargouši to přeci občas používají... ještě někdo používá?), nebude nic. Lávka bude zbytečná a podchod se časem protáhne za 23 kolej. A to je to, na co jsem tu narážel...

Jasně, pokud by prostor byl, proč to spádoviště nenechat. Ale ty dopravní koleje, které díky němu nevznikly, budou možná chybět. Proto, aby bylo do foroty, bylo odmítnuto potřebné. A to je ten průšvih, kterej jde napříč rekonstrukcemi. Ne to, že se ubírá, ale to, že se ponechává, protože to jednou třeba bude potřeba, a na potřebné není prostor. Miram bude pak argumentovat tím, že ty koleje prostě vzala osobka na páté, takže se všechno pokazilo tím. Ale není tomu tak... Bohužel. [sad]
Pondělí, 28. září 2020 - 16:49:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12723
Registrován: 8-2012
Protože se v této svobodné demokratické společnosti bojím, rád bych měl inspiraci na přežití
Přesunout se do nějaké nesvobodné nedemokratické? Tam prý bývá "pořádek a bezpečno", nejlíp když má každý občan svého fízla.
(Kdysi aktuální vtip: Jde chlap po Václaváku a vyřvává "Husák je kur*a!" Sjedou se tam antony a esenbáci všimne si, že muž má v zádech nůž. "Člověče," oboří se na něj, "co je to za blbé vtipy? Nůž v zádech a vy tady děláte politické provokace?" "Nojo... jenže kdybych volal o pomoc, tak se vás nedočkám!")
電車オタク
Pondělí, 28. září 2020 - 17:00:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 11-2005
Ano, tenkrát vtip, dnes krutá realita, pomoci jsem se nedočkal...[ko][happy]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 28. září 2020 - 17:01:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9637
Registrován: 5-2007
Vhd_sl: OK, beriem, toto už je iná, s týmto dokážem bez problémov súhlasiť. Ale, že to trvalo vypáčiť. Keby ste v príspevkoch 1440-1444 jasne povedal, že projektovou alternatívou spádoviska nie je jeho prosté odstránenie (ako to z toho, aspoň pre mňa, pomerne jednoznačne vyplýva), ale náhrada skupinou dopravných koľají, tak tu minimálne 10 príspevkov nemuselo byť...

Inak podľa dokumentov SŽDC dnes koľaje 25-35 evidentne majú ZT pre vlakové cesty jak na Přelouč, tak na Kostěnice. Neviem, či sa to používa, alebo to je nejak zakázané, ale opäť je to vec, ktorú je nutné povedať na začiatku diskusie, inak vznikajú zbytočné nedorozumenia.

Ak to podobne prebieha aj pri tom prejednávaní (teraz to neberte osobne, zrejme to nie je smerované na Vás), tak sa nejde diviť, že takéto situácie vznikajú.
Pondělí, 28. září 2020 - 20:36:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 1-2006
Asdf:

V 1440-1444 jsem reagoval na polemiku lávka x podchod s tím, že Město Pardubice má ve svém územním plánu určité věci, při jejichž realizaci by šlo spádoviště vč. dnešních 25 a vejš pryč. V takovém případě by to bylo o výhodnějším řešení podchodem, protože by zbývaly dvě koleje. Nezbývají, podchod pod tím, co by po modernizaci mělo být, by byl lomený velmi dlouhý a uživatelsky ne úplně příjemný až obávaný tunel, proti kterému kratší lávka na zhlaví bude vždy rozumnějším řešením. Přidal jsem alternativu nočního uzavírání haly, kterou osobně po dokončení stavby předpokládám, protože lávka řeší potřebný přístup a bude přístupná 24/7. S podchodem na Duklu by toto bylo možné jen s komplikacemi a jak jste psal, se střežením.

Když jsme se dostali ke konfiguraci, předpokládal jsem, s ohledem na vaše a cílový stav, že zveřejněné dokumenty ze soutěže znáte, stejně jako je známou věcí, že aktuální norma 34 2660 vlakové cesty skrze oblast rozpouštění pod pahrbkem neumožňuje a stávající zařízení fungují již jen jako doběh podle norem z doby svého vzniku. Čímž to, co vidíte v provozní dokumentaci okamžitě po chystaném přechodu na vaše padá na dopravní program po 15 kolej a vejš ani ťuk, pokud tomu na 17 nepomůžou. Ono kdo by to chtěl svazovat s elektromechanikou jako stávající zařízení, že...

Tím unikla informace, že ze stávajících 25-35 bude, pravděpodobně až s definitivním, pouze odjezd na Kostěnice a víc ani ťuk. Proto, že spádoviště 2 zůstává. Plus ještě přímá boční ochrana proti ujetí u odjezdu. Viz schéma v soutěži zveřejněné dokumentaci.

To, co mne na výchozích podmínkách mrzí, je koncepce spádovišť, kdy Pardubice jsou, chápu-li koncepci spádovišť dobře, na dožití. Bohužel, na úkor prostoru, kde šlo eventuelně udělat něco z toho, co je potřeba. Pokud by spádoviště nebylo, dovedl jsem si (do postavení stavebnin) představit i využití pátého nástupiště pro Chrudim, ač je to tedy z hlediska přestupních dob a docházky zvrhlé. Je-li dána koncepce, není co projednávat...

Výsledek do budoucna může být jediný. Jednoho dne přijde zástupce města Pardubice na dráhu a oznámí, že si provoz spádoviště dál nepřeje, i s ohledem na územní plánování města. Pak to, že se 25-35 nenahradily dopravními kolejemi, může zatraceně mrzet. Ale to jsou starosti jiných.

Příspěvky by byly i v případě pochopení, protože neladíme v tom, jak moc má dráha, zejména v centrech měst, podlézat dopravcům. Jak moc pro ně má stavět koleje, kde budou zdarma odstavovat, jak moc vybavovat kolejiště technologiemi, které dopravci potřebují ap.. Osobně nevidím důvod k držení rozsáhlých kolejišť jen proto, že si tam někdo odstaví např. správkové vozy. Proti drážní vodě, stojanům s přípojkou, fekálkám a dalšímu nic nemám, ty ať jsou v potřebném počtu, ale blokování kolejiště něčím, co si má dopravce odklidit na svou vlečku (do svého vozového depa), je špatně. Pak chybí koleje pro ostatní... Strašení přechodem na silnici neberu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Pondělí, 28. září 2020 - 21:04:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 11-2005
Přesto, že Metrans staví a vybavuje svoje centra, potřeboval odstavit vozy a musel do různých tramtárií...grafy, normy, statistika od stolu a provoz je v [zadnice]
Nám na vlečce taky různí optimalizátoři likvidují koleje (kapacitu) protože přece venku na dráze místo je a vozy nemají stát, ale jezdit...[crazy] Fakt dík[ko]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 28. září 2020 - 21:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12730
Registrován: 8-2012
dnes krutá realita, pomoci jsem se nedočkal
No a podal jste si teda nějakou žádost na vystěhování do nedemokratické nesvobodné země? V takovém Bělorusku možná mají v tom BelarusKali i prasečák (i když je Aljaksandr Ryhoravič Lukašenka spíš příznivce rostlinné výroby)...
電車オタク
Pondělí, 28. září 2020 - 21:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13753
Registrován: 8-2004
Telini:
"Zajímá mě spíše, zda-li ještě je vůle řešit minimalizaci výluk nebo už je to všem jedno..."
Tak pro úspěšné řešení je v prvé řadě nezbytné, aby si všichni přiznali pravý stav věci, resp. uznali, že je souběh nestihnutelný. Bez toho úspěšné řešení vzniknout nemůže.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 28. září 2020 - 21:20:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12731
Registrován: 8-2012
Deponovací kapacity pro vozy jsou věcí dopravců. Přesto, zejména vlečky nákladních dopravců, nevznikají
Asi máte hockey v pojmech, nebudete vy suterén přes termity?
já se domnívám, že je to tak proto, že je odstavení na celostátní dráze zdarma, na čemž je celý byznys založen
Zpoplatnění klidně a hned (když už historicky ty plochy vlastní stát, je to jednodušší je pronajímat, než privatizovat) a hlavně - všem spravedlivě stejně. Základní problém totiž není v nějakém virtuálním spiknutí na "odstavování z ciziny" ale v tom, že by se musely platit hromady deponií Národního Carga... Nějaké "vlečky nákladních dopravců" (ať už si pod tím mám představit cokoli) nebudou vznikat ani pak (nebude na ně prostě dostupný prostor) - neděje se tak nikde v Evropě.
No a velikonoce, vánoce, koronaviry holt ty požadavky na (krátkodobé) deponie vyvolávají - ale to samozřejmě ještě neznamená potřebu vzniku nějakých specificky parkovacích vleček.
Zpět k Pardubicím - ranžírování přes hrb je každopádně anachronismus, ale těch ploch nemá "dráha" důvod se vzdát a nesmí to bez boje udělat, bez ohledu na to, co se na nich bude dít.
電車オタク
Pondělí, 28. září 2020 - 21:33:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 11-2005
T.H. [wink] jj, prší, svi.......jou [proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 29. září 2020 - 07:59:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11333
Registrován: 4-2003
T. H.:Základní problém totiž není v nějakém virtuálním spiknutí na "odstavování z ciziny" ale v tom, že by se musely platit hromady deponií Národního Carga...

I když už toho hodně zmizelo, tak těch deponií má ČDC stále velké množství. A stále se tam vyskytují vozy, jejichž reaktivace je velmi mírně řečeno naprosto nepravděpodobná (hlavně morální stáří, do dnešního i budoucího provozu zcela nepotřebné vozy).
Úterý, 29. září 2020 - 11:37:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 7-2017
Před pár lety taky nikdo nepočítal, že se budou v tak hojném počtu likvidovat lesy.
Úterý, 29. září 2020 - 15:51:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 972
Registrován: 6-2005
Prakticky bez povšimnutí (s výjimkou asi desítky cestujících) skončil v neděli 27. září 2020 pravidelný provoz na úseku Heřmanův Městec - Prachovice. Vlaky zde jezdily již jen o víkendu v letní sezoně a to 1 pár. V příštím jízdním řádu již nejsou objednány. Několik snímků, které zachycují poslední den provozu:






Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Úterý, 29. září 2020 - 15:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 11-2005
Kouzlo nechtěného, dnes obchodnice moc prosila pozdržet "někde na cestě" 2 vozy do nového měsíce kvůli zásobám a účetnictví...prostě šedá teorie, zelená praxe (provoz)[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 29. září 2020 - 15:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 11-2005
Prachovice konec...no jo, ale v Pcích bude podchod a tubus, pořádně těm kaštanům protáhneme těla[proud][uhoh]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 29. září 2020 - 18:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 8-2017
471015: Díky za fotky. Já jsem tam byl v létě, ve vlaku nás jelo pět, a to bylo o dost hezčí počasí.
Při té příležitosti mě napadlo, jak vlastně probíhá jízda vlaku v Prachovicích - vjezdové návěstidlo bylo při našem vjezdu v poloze stůj, tady vidím na fotce, že při odjezdu je na Lc1 rovněž stůj. To se jezdilo po stanici jako posun? (Nemusí se v takovém případě při změně vlaku na posun zastavit?) Nebo na rozkaz?
Úterý, 29. září 2020 - 18:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2015
A není náhodou o víkendu v Prachovicích VDS?
Úterý, 29. září 2020 - 18:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 7-2009
Jasně. Prachovice už delší čas fungují výhradně v "kladiva", a to pouze na denní směny [vypravci]
Středa, 30. září 2020 - 05:45:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6257
Registrován: 12-2004
471015: Opětovný provoz byla už jen taková duškovina, ani předtím to nebylo "oněčem", taky proto došlo k zastavní os...
K žádné další "rozlučce" s takovým pasqilem snad ani nebyl důvod....
Středa, 30. září 2020 - 16:49:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22967
Registrován: 5-2002
Miram: dnes obchodnice moc prosila pozdržet "někde na cestě" 2 vozy do nového měsíce kvůli zásobám a účetnictví
Dovedu si představit hodně důvodů, proč by se někde měly zřizovat a udržovat nějaké koleje, ale optimalizace cash-flow a DPH mezi ně fakt nepatří... [nene]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 30. září 2020 - 18:00:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2017
Zzz: předtím to byla pouhoprostá sabotáž neboli vyhánění lidí z vlaku, tedy rušení nejpotřebnějších spojů a pak se to veze samo.
Duškovina - ono když kraj zásadně lpí na limitu kilometrů, tak se z toho nic moc vykouzlit nedá. Tak to dělal tak, že na všech lokálkách, které OREDO zavřelo, začal na těch nejnutnějších spojích, tedy školní a dělnické s tím, že postupně spoje přidá. A pak přišla ODS.

Nejdříve muselo OREDO zrušit značnou část vlaků, aby mohly do každé obce jet školní busy a bylo zavedeno pár spěšných vlaků, z nichž polovina z nich mohla být jako osobák, takže nějaké byly zbytečné.
Pak přišel Dušek, a aby mohl na každé lokálce obnovit provoz o pár vlacích denně, musel proškrtat autobusy a zrušit i ty dobré Sp vlaky.
Poté to převzalo ODS, které tvrdí, že dopravní obslužnost na kraji je nadprůměrná, zrušilo Duškoviny (mimo 025 a 261), obnovilo sice ,,spěšné,, vlaky na 238, ale zavedlo nesmyslný přestup v Hlinsku a hlavně začalo objednávat dražší vlaky (kupodivu když kraj lpí na limitu financí do dopravní obslužnosti a nesmyslný Sp vlak až do Prahy.

takže ono co se týče těch lokálek:
015 HM-Prachovice - v pracovní dny by se mohly uživit dělnické spoje do cementárny, tedy s příjezdy do Prachovic v 5:45,13:45 a 21:45 a odjezdy zpět v 6:15, 14:15 a 22:15, ale byla by potřeba o jednu 810 více. O víkendu to chtělo spojů víc a autobusové přípoje na ,,přestupním,, terminálů v Prachovicích směr Seč a Železné hory.
016 Holice-Borohrádek - když už se tam točily dvě 810, mohly jezdit ve špičce v pravidelném taktu po hodině, a to ve formě přímých vlaků Moravany - Týniště bez přestupu, v kladivech v Týništi pěkně vycházejí přípoje. O víkendu stačilo v sezóně pro houbaře prodloužit vlaky na Borohrádek nebo aspoň na Holice zastávku či do Velin. Dále by to chtělo novou zastávku Veliny a možná zastávku Holice zastávku přesunout blíže k místní části Koudelka.
024 M.Dvůr-Štíty - jde o 4km a motor stejně dobu ve Dvoře čekal, zkrácením se ušetří minimum
025 - turistické vlaky rozšířit i na kladiva v sezóně.
261 Žďárec-Pustá Kamenice - pravidelný 2h takt je složitě dosažitelný tak, aby vycházely přípoje na obou stranách, takže jedna 810 by nějak ,,umotala,, 2 vlaky ráno, jeden dopoledne, 3 vlaky odpoledne a něco večer. O víkendu půl dne prostojí 814 v Poličce, místo toho se mohla točit mezi Poličkou a Žďárcem, něco po vzoru linky T2 v Ústeckém kraji. Poslední vlak do Borové by mohl také zajet do Žďárce a zpět do Borové či Poličky jet jako přípoj od pozdně-večerního vlaku od Pardubic. Nebo přímé vlaky Polička - Pardubice a zpět (Polička - Žďárec zastávkově).
262+271 - pro každodenní provoz by byla nutná revitalizace trati (urychlení), aby sloužila jako páteř regionu, do té doby jsou víkendové vlaky Česká Třebová - Dzbel (kupodivu vedené 814) dostačující (GVD 2021 nabízí docela dobré spoje, ale chtělo by to ještě spoj odpoledne).
Středa, 30. září 2020 - 18:54:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2017
Ale pokud vím, tak někde v územním plánu je návrh či požadavek na SŽ o zřízení zastávky Veliny.
Středa, 30. září 2020 - 19:01:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 8-2017
810.296:
"Ale pokud vím, tak někde v územním plánu je návrh či požadavek na SŽ o zřízení zastávky Veliny."
To je možné. Ale jak jsem přidal do předešlého příspěvku, kdo by tam chodil 1 - 1,5 km, když autobus v obci zastavuje na třech zastávkách ????[andel]
Středa, 30. září 2020 - 19:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 8-2006
016,024 - nesouvisí to náhodou s tím, že je to zájezd do jiného kraje a ten jeden to tomu druhému platit nebude??? [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem motoráček.)
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Středa, 30. září 2020 - 19:25:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12749
Registrován: 8-2012
Ono to souvisí hlavně s tím, že s těmi vlaky nikdo nejezdil (byl jste někdy ve Štítech? kdo by tam asi jel vlakem kilák od města?).
Ostatně 024 spíš čeká zkrácení po Králíky (až zbude při rozhazování toho půl biliónu rozpočtového schodku na drátizaci sem).
電車オタク
Středa, 30. září 2020 - 19:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 12-2007
T. H.: Ostatně 024 spíš čeká zkrácení po Králíky (až zbude při rozhazování toho půl biliónu rozpočtového schodku na drátizaci sem).

To je nežádoucí varianta, která není žádnou ze zainteresovaných stran v současné době preferována.
Středa, 30. září 2020 - 19:45:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13759
Registrován: 8-2004
810.296:
"někde v územním plánu je návrh či požadavek na SŽ o zřízení zastávky Veliny"
Územní plán není materiál, který by shromažďoval požadavky vůči komukoliv.[nene] Nastudujte si k tomu něco.[wink]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 30. září 2020 - 19:49:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727
Registrován: 10-2011
Je to nutné brát tak, že když se tyto tratě stavěly, tak jiná alternativa nebyla a lidi šli ještě rádi 2 km na zastávku lokálky, aby se vůbec někam dostali. Dnes jezdí pomalu do každé větší vesnice autobus, nejlépe do centra, takže to má každý kousek na zastávku.
Středa, 30. září 2020 - 20:07:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2701
Registrován: 7-2017
A z okraje obce se do centra dostanete jak, když ten bus nejede přes ten váš okraj?
Středa, 30. září 2020 - 20:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12752
Registrován: 8-2012
No vlakem, samozřejmě [happy].
電車オタク
Středa, 30. září 2020 - 20:13:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2017
mot:
"A z okraje obce se do centra dostanete jak, když ten bus nejede přes ten váš okraj?"
Tak zrovna ty Veliny jsou "natažené" podle silnice a mají ty tři zastávky autobusu. A i ten starosta to má z okraje obce, kde bydlí, na zastávku autobusu cca 200- 300 m.[lol][lol][lol][lol]
Středa, 30. září 2020 - 20:21:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 11-2005
No a stejně se mi VHD posunovač nedostane o víkendu do práce na šestou[crazy]

Hajnej:
"Miram: dnes obchodnice moc prosila pozdržet "někde na cestě" 2 vozy do nového měsíce kvůli zásobám a účetnictví
Dovedu si představit hodně důvodů, proč by se někde měly zřizovat a udržovat nějaké koleje, ale optimalizace cash-flow a DPH mezi ně fakt nepatří... [nene]"
To nerozporuji, jen ukazuji, že i takovéto absurdní požadavky může někdo mít na železnici [wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Středa, 30. září 2020 - 21:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12754
Registrován: 8-2012
No a stejně se mi VHD posunovač nedostane o víkendu do práce na šestou
Co vlastně znamená to H ve zkratce VHD?
電車オタク
Středa, 30. září 2020 - 21:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 11-2005
To přece víš, mám to zažraný pod kůží...ÚV, národní výbor, Koněvovo nám., VHD[crazy][biggrin] Jdi se bodnout[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Středa, 30. září 2020 - 22:15:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 728
Registrován: 10-2011
Ono z menších vesnic je obecně problém se dostat o víkendu takhle brzo ráno do města.
Středa, 30. září 2020 - 22:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12757
Registrován: 8-2012
Proč? Normálně sednou do auta a dojedou tam. Spousty lidí to tak dělají.
電車オタク
Ešus
Čtvrtek, 01. října 2020 - 01:25:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2013
810.296: Ty návrhy jsou teda dost šoto a snad v žádném případě není pro vlak kapacitní opodstatnění. Víkendové přípoje na Seč jsou už totálně mimo, to jako by měl cestující jet do Přelouče, pak do Prachovic a tam přestoupit na autobus na Seč? Sorry jako, ale přímý autobus je oproti delší cestě se dvěma přestupy fakt lepší.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 10:25:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 4-2010
Otázka je, co čekat od boje proti CO2. Za nějaký čas budou průchozí jen elektromobily. Když se to spojí s OZE. Jak bude výsledně dostupné vlastní auto a jeho provoz? To že v některých státech jsou elektromobily dostupné, je jen díky jejich velké podpoře ze strany státu. Takže za několik let místo auta jen VHD nebo na kole. Popřípadě jezdit starším vozem do doby, kdy projde technickou nebo nebude zatížené různými zákazy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Čtvrtek, 01. října 2020 - 12:49:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12769
Registrován: 8-2012
Takže za několik let místo auta jen VHD nebo na kole
Bubu, bubu, bu!
電車オタク
Čtvrtek, 01. října 2020 - 12:51:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22975
Registrován: 5-2002
Haldir: Otázka je, co čekat od boje proti CO2.
Raději nic...
O ta nejefektivnější opatření, která snižují produkci CO2 za vcelku minimálních nákladů, nemá nikdo zájem, protože se není kam přisát.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. října 2020 - 14:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2017
to jako by měl cestující jet do Přelouče, pak do Prachovic a tam přestoupit na autobus na Seč?
Jak se jezdí na Dolní Moravu. Vlakem do Lichkova, pak do červeného Potoka, dál busem . Proč by to nešlo i tady ?
Čtvrtek, 01. října 2020 - 14:52:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2017
O ta nejefektivnější opatření, která snižují produkci CO2 za vcelku minimálních nákladů, nemá nikdo zájem, protože se není kam přisát.
Co prosím máte konkrétně na mysli ?
Čtvrtek, 01. října 2020 - 16:33:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 12-2007
Jak se jezdí na Dolní Moravu. Vlakem do Lichkova, pak do červeného Potoka, dál busem.

A proto tam 99 % návštěvníků přijede autem.
M_g
Čtvrtek, 01. října 2020 - 17:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 6-2006
Do Dolní Moravy vlakem?
To je pořádnej hardkór.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 17:44:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22983
Registrován: 5-2002
.296: Co prosím máte konkrétně na mysli ?
Kupříkladu zobrazení zbývající doby cyklu křižovatky. Nebo přemalování řadicích pruhů tam, kde jsou už X let neaktuální.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 01. října 2020 - 19:44:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 4-2010
T.H.
Je to mírna nadsázka. Vaše reakce je dětinská a nedůdtojná. Nicméně jak natom je výhledově výroba klasických aut? Jakký vývoj lze čekat v případě eletromobilů? Když tu je silný tlak proti klasickým autům. Silný tlak prosadit elektromobily. Kteté budou stejně dostupné jako klasická auta jen fíky štěré státní podpoře. To může zcela překreslit přepravní potřeby.

(Příspěvek byl editován uživatelem haldir.)
Čtvrtek, 01. října 2020 - 19:55:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2015
Na co vlaky do Práchovic. Už teď jezdí osobáky do Heřmaňáku většinou prázdný nebo tam sedí 1,2 cestující. Vyjma teda vlaku ráno kolem 6 a 15h.
Čtvrtek, 01. října 2020 - 20:10:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 11-2005
Vlaky zrušit a podpořit řádně IAD, aby mohl mít každý své auto i v osmém patře u postele vedle budíku...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Ešus
Čtvrtek, 01. října 2020 - 21:16:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 9-2013
810.296: Rozdíl mezi Dolní Moravou a Sečí je hlavně ve vzdálenosti a také v tom, že vlak je v úseku Pardubice - Lichkov rychlejší než autobus. Zato na Seč to jde nějak rozumně pouze autobusem, protože zbylé možnosti jsou časově zdržující a navíc přidávají přestupy.