Diskuse » Železnice » Ostatní země » Archiv diskuse Ostatní země do 21. 7. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Ostatní země do 21. 7. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 15:16:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4445
Registrován: 9-2007
Padá to tu velmi často, divím se, že to leckdo přehlíží – ano, z vyprávění vím, že devadesátky byly mnohem svobodnější, než je dnešní společnost (já si pamatuju maximálně tak rok 1999 a to stejně blbě, jako rok 2004), ale v mnoha dalších ohledech to pořád nebylo to, v čem žijeme dnes. Věřím, že pokud by se panu T.H. chtělo, tak by tu trefně popsal, co i v těch devadesátkách stálo za h.. a dnes si taková negativa umí málokdo představit (protože se přece vzpomíná jen na to dobré, že).

RadekŠ:
"Dneska mi to ale holt přijde místy prvpolánový a trapný, což jsem tehdy neviděl."
Dokázal byste to rozvést, prosím? Klidně i do jiné diskuze. Některý humor z České sody mi přesně sedl na můj vkus (např. "Dnes nám do redakce napsal pan xxx, děkujeme." [rofl]), ale mám pocit, že u něčeho se úplně nechytám a byl bych rád za úhel pohledu, který by mne na takové úvahy lépe navedl.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 16:29:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 11-2005
Subjektivně si myslím, že zdejší devadesátková svoboda by se dala přirovnat k tomu, co lze dnes zažít na Ukrajině, v Kosovu či jiném chudém východě. Neumím se pořádně vymáčknout v čem to spočívá, ale člověk se tam celkově cítí míň kontrolován a buzerován.

Což ovšem platí jen do chvíle, než se dostane do průseru.

Naše současná (a "západní") svoboda to může zas trumfovat tím, že nejenom je leccos dovoleno, ale navíc si to i můžeme dovolit. Ekonomický blahobyt nám dává obří krajíc praktické svobody.

Z jiného soudku:

Svoboda slova (kontra cenzura) spočívá v tom, že člověk může hlásat prakticky cokoliv (lži, hulvátství, politické názory) a nebýt za to perzekuován. To ovšem neznamená, že ostatní jsou povinni ho poslouchat, sociálně tolerovat či reprodukovat jeho projevy. Média mají svobodu neotisknout, co se jim nehodí, a není to cenzura. (Výjimku má zřejmě třeba prezident, jehož musejí veřejnoprávní média citovat vždy.)

S Youtube je to jiné, neb "bázuje" v USA a tam jsou práva jednotlivce v konfliktu se státní mocí výrazně ponížena i oproti evropským standardům.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 16:32:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 3-2013
Ad Fkam: Tak, použil bych citaci z filmu Kolja: "my si natykáme, JÁ Ti tykám". Patrně jsem starší a hlavni si tady dříve tykali všichni. Vadit to začne v okamžiku, kdy se někdo cití dotčen. Ale tykali si přece i soudruzi a bývá to běžné třeba i mezi zaměstnanci DP.
V 90. letech určitě panovalo větší nadšení a lidé tehdy politikům stále věřili. Někdo holt ODS, jiný ČSSD a pár nadšenců třeba KDU. A hlavni nikdo nevychvaloval komunisty - a ti sami byli rádi, že jsou rádi. Pak se samozřejmě různě privatizovalo a novopečení mafiáni se občas vzájemně vraždili. Těšili jsme se do NATO a EU - a buďme rádi, že tam jsme - alternativa není. Ekonomicky a technicky jsme určitě dál, ani ten internet tehdy ještě nebyl běžná věc. Nebo se podívejte, jaký je dnes obecně vozový park ve veřejné dopravě. Jak se zlepšil stav tratí - železničních i tramvajových. Vrcholem techniky byly tramvaje T6 a lokomotivy řady 714. Prostě postupuje normální vývoj společnosti, netřeba být zbytečně pesimistickými. I toho Babiše máme pořád možnost volit nebo nevolit a jeho úspěch je dán hlavně neschopností politiků. Ale pořád máme nějak fungujicí vládu demokraticky zvolených stran. A to není málo.

(Příspěvek byl editován uživatelem TMB.)
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 16:52:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10164
Registrován: 4-2003
Vantju: No třeba to Alles Gute.


devadesátky byly mnohem svobodnější

Jo - třeba asi člověk mohl navlíknout na sebe bílý ponožky, fialový sako a nebyl přitom za ignoranta.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 17:30:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 11-2012
Když už se tu jede takový offtopic, tak aj dnes se dá narazit na dosti satirický či černý humor a to pořad Pečený sněhulák, jehož pár dílů bylo aj zde na Káčku.
Její veličenstvo princezna Ája II. při výuce hraní na klávesy.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 18:15:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 6-2019
Dneska by se to u lidí nejspíš vůbec nechytlo, prostě lidi by vůbec nepochopili pointu. Pokud tam tedy nějaká byla. Krom toho u nás nějaká politická korektnost stejně neexistuje.

Pochopili by to stejně jako např. v Most! (*)

ale v obdobném duchu by se dala udělat politická satira i dnes, ovšem zveřejnit by jí šlo maximálně na youtube či na streamu. Škoda...
Ve výše zmíněném seriálu je první rasistický vtip asi v třetí minutě. A dobrej. [happy]

A opravdu nebudu tvrdit, že Prague pride je fajn akce, když není.
Oni/ony by především rádi větší práva než má majorita. Třeba "právo" na adopci. Nic takovýho ovšem neexistuje, tak se holt aspoň zviditelňují fialovýma palicema.

A občas třeba sáhnu do archívu i po Hutkovi ze 70tejch let - to hned člověk pochopí jeho zoufalost když ty texty seděj i na dnešek[rofl]. Zatímco Třešňák jde dobře poslouchat tehdejší i poplyšákovej...
Ale ne ty z exilu. A i z toho českého je poslouchatelné tak 10 - 20 kusů. Třešňák jo, ten jde vždy, když mám depky :-)

Vantju a Libcha: To, že máme menší míru svobody než v 90´ konstatoval i např. J. Baxa, který tomu evidentně rozumí víc než zdější plénum. Ovšem v diskusním rámci je nutný dodat, že ten rozdíl je o řády menší než třeba mezi 80´ a 90´ léty.

Jo - třeba asi člověk mohl navlíknout na sebe bílý ponožky, fialový sako a nebyl přitom za ignoranta.
Tím to nevyvrátíte.

* tady je trochu problém, že část lidí to pochopila tak, že je tam ten pseudohumanismus podprahově skrytý v podobě kladných hrdinů. A další část zase vůbec nechopila, že v Sudetech je to občas i tvrdší, že seriál ukazuje a myslí si, že ty scény jsou úmyslně přehané (to se týká zase dost těch, co nikdy nedostali jen tak pro nic za nic přes držku).
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 22:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3964
Registrován: 9-2003
Ona majorita nemá právo na adopci?
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 23:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 9-2005
Taky mám otázku: V čem podle Vás spočívá tragédie této věci pro KLDR?!
To že je postaven před soud někdo, kdo ač musel být 100x předtím upozorňován na učitá specifika se nedokázal chovat jako rozumný člověk, mi nepřipadá jako obhajování "exkrementu". Nicméně nepopírám, že se to asi KLDR náramně hodilo a měli hned obětního beránka (podobně jako jiného Američana, který přes 100 upozornění, že se do KLDR nesmí vozit Bible ji nechal ležet v hotelu), kterého po odsouzení smění o za nějaký ústupek ze strany USA.

Možná jsem staromódní ale jsem naučenej, že doma platí domácí pravidla, ale na návštěvě paltí ty pravidle jejich, a člověk musí mít určitou sebekontrolu, kór když leze do jámy lvové.

Situace, když za nejasných okolností prakticky umře cizí státní příslušník, kór když jde o medializovaný případ, je pro každý stát nepříjemná věc. Když by ten plakát oslavující úspěchy KLDR demonstrativně strhnul nějaký místní severokorejec, dopadlo by to s ním líp? Nejsem tu od toho, abych hodnotil jestli je to přiměřený nebo nepřiměřený trest, ale zkrátka přesně zapadá do celé absurdity režimu.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 23:31:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 12-2007
Ale pořád máme nějak fungujicí vládu demokraticky zvolených stran. A to není málo.

To vidíme třeba poslední měsíc, kdy opozice je ve vládě téměř ignorována a jejich návrhy skoro automaticky shazovány ze stolu a pokud něco Burešovcům nepřipadá špatné, prezentují to jako vlastní návrh... To mi moc demokratické nepříjde, když i opoziční politici vzešli z demokratických voleb.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Pátek, 01. května 2020 - 06:42:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11666
Registrován: 8-2012
Nejsem tu od toho, abych hodnotil jestli je to přiměřený nebo nepřiměřený trest
Normální člověk by prostě napsal, že dlouholetý koncentrák anebo smrt za plakát je nepřiměřený trest (a že dobře zapadá do celé absurdity režimu). Omlouvači holt musí vypotit tři odstavce relativizujících argumentů, aby to nějak rozplizli a nemuseli být i v tak jasném případě konkrétní, protože to nedokážou (nemůžou/nechtějí).

To mi moc demokratické nepříjde
Fakt je tohle pořád ještě argumentace do srovnání se Severní Koreou?
電車オタク
Pátek, 01. května 2020 - 08:13:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 9-2005
Tak on trest smrti nedostal, to je zase nekorektnost od vás. On dostal 15 let, a nepochybuji o tom, že Americké občanství bylo přitěžující okolností.
Výši trestu nehájím, hájím princip místní příslušnosti trestu - spáchal jsi nějaký skutek u nás, budeš souzen podle našich zákonů a zvyklostí. Teprve až po vynesení rozsudku by se měly dát do pohybu meznárodní vztahy. Zkuste se zamyslet, jaké vášně u nás vyvolají případy, když u nás cizinec něco spáchá (co je naším pohledem zavrženíhodné) a trestu unikne.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Pátek, 01. května 2020 - 08:58:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10166
Registrován: 4-2003
hájím princip místní příslušnosti trestu - spáchal jsi nějaký skutek u nás, budeš souzen podle našich zákonů a zvyklostí.

Jenže tenhle princip lze těžko uplatňovat v KLDR, uIdi Amina, Mobutu Buse Seka či u lidojedů. Což prostě nejsou civilizovaný ani právní státy a člověk tam má menší práva, než hadr na vytírání podlahy.

V civilizovaný zemi se takový marginálie nijak netrestají, to má nulovou společenskou nebezpečnost.

Takovýhle věci se tady neposledy trestaly za komunismu, kluk napsal v osmdesátkách holce dopis a nalepil na něj korunovou známku s Husákem a protože byl zamilován, tak na obálku namaloval kytičky, a když hrot pera došel ke známce, tak generálnímu tajemníkovi přidělal postel s nebesy. A hodil to do kaslíku. Na počtě to zachytil nějaký bdělý soudruh a vzápětí přišlo tátovi jako ročníkovýmu učiteli na VŠ psaní z OV KSČ Prahy 6 s příkazem "studenta okamžitě vyhoďte ze školy". To že na škole byli rozumní lidi, student byl vyloučen jen naoko a normálně dostudoval nic na zrůdnosti tohohle principu nemění.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 01. května 2020 - 09:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11669
Registrován: 8-2012
Tak on trest smrti nedostal, to je zase nekorektnost od vás
Píšu: " dlouholetý koncentrák anebo smrt za plakát". Co je na tom nekorektního, 15 let není podle KLDR advokátů "dlouholetý koncentrák"?
Výši trestu nehájím
Cituji: "Nejsem tu od toho, abych hodnotil jestli je to přiměřený nebo nepřiměřený trest". To jako fakt nemáte z bůhvíjakého rozplizávacího důvodu koule na to říct, že je to nepřiměřený trest, právěže typicky absurdní pro tenhle feudální bolševismus s náboženstvím kimirsenismu-kimčongilismu (viz Kejvačka), a místo toho budete dál hledat nějaké omluvy a teze o "jejich pohledu zavrženíhodném"?
電車オタク
Pátek, 01. května 2020 - 09:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 1-2004
To je zbytečná diskuse, ty lidi to mají v krvi a překroucené svědomí jim nic nutného k regulaci nehlásí...
Viz Kejvačka: z vyjadřování, z obrázků během zájezdu, jeho oblečení, gest, výrazu je patrné, že kdyby žil před 80 lety, tak by nebyl u mladých komunistů či Pektusanu, ale zcela jistě v Hitlerjugend...
Bohužel...
Pátek, 01. května 2020 - 10:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 11-2005
RadekŠ:
"to má nulovou společenskou nebezpečnost"

U nás se taky trestá milion věcí, které mají nulovou společenskou nebezpečnost, i když pravda, jedná se prakticky jen o peněžité tresty. V USA je to maličko horší.
Pátek, 01. května 2020 - 10:57:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11671
Registrován: 8-2012
U nás se taky
Další kimobhájce a rozplizávač "v Americe zase bijou černochy"?
電車オタク
Pátek, 01. května 2020 - 11:36:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 9-2005
Výši trestu nehájím
Cituji: "Nejsem tu od toho, abych hodnotil jestli je to přiměřený nebo nepřiměřený trest".

Když nehodnotím, tak logicky ani nehájím. Kdybych napsal, "trest 15 let je trest přiměřený", to by bylo hájení.
Režim KLDR rozhodně nehájím, stačí se podívat do historie nejrůznějších diskuzí.

"v Americe zase bijou černochy"?
Na tohle jsem taky dost alergický. Někteří jedinci na toto shazují jakékoliv nastavení zrcadla a nejsou schopni se na nějaký problém podívat očima toho druhého. A bohužel jsou to zejména Ti, ač kritizují druhé, si nejdřív nezametou před vlastním prahem. To ale myslím obecně ne ke vztahu ke KLDR. Stačí si vzpomenout na výrok "všeci kradnú".
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Pátek, 01. května 2020 - 12:21:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11673
Registrován: 8-2012
Když nehodnotím, tak logicky ani nehájím
Přitom to je trest v normálním světě nepřiměřený zcela jednoznačně a očividně. Jenže to napsat nechcete, nemůžete, nedokážete. Nebudu zkoumat žádnou historii diskuzí, ale tohle je obhajoba KLDR.
Někteří jedinci na toto shazují jakékoliv nastavení zrcadla
Někteří jedinci to především používají v okamžiku, kdy nedokážou najít jiný argument, než sugestivní zatáčku někam jinam: "Podívejte se, oni dávají 15 let koncentráku za plakát, ale u nás taky" a následuje nějaký absolutně nesouměřitelný příklad.
nejsou schopni se na nějaký problém podívat očima toho druhého
Tohle je obhajoba KLDR - nebo se snad třeba na problém Židů díváte očima Adolfa Hitlera, Sajída Chameneího nebo Hizballáhu, abyste někomu neukřivdil a měl ten správný obraz?

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 01. května 2020 - 14:37:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 11-2005
T_._H_.:
"Další kimobhájce a"

Dovolím si ohradit proti tomu, že bych jakkoli obhajoval režim KLDR.

Jakožto ostřílený diskutér bys (tykání doufám nevadí?) měl vědět, že útok na nějakou část něčí argumentace ještě neznamená, že útočím na jeho závěry (nebo dokonce osobu).

Zbytečně se pokoušíš rozdělit diskutující na dva tábory "pro KLDR" a "proti KLDR", přičemž mezi ty první házíš všechny, kdo si byť jen z menší části dovolí oponovat tvrzení, že "je tam všechno na hovno a zlé". Zrcadlo nastaveno [happy] Bez urážky, nemyslím to zle.
Pátek, 01. května 2020 - 15:39:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11675
Registrován: 8-2012
útok na nějakou část něčí argumentace
To není žádný útok na část argumentace, ale jen chabá obrana [happy]. Jde jednoduše o typické "v Americe zase bijou černochy", ten úplně nejzoufalejší argumentační klam co existuje, pokus o odvedení pozornosti "jinde je to taky špatné" (čímž se to původní má stát lepším). Dávají tam 15 let za plakát? "U nás se taky" (nějaký zcela neporovnatelný "důkaz").
Vždyť tam je všechno na hovno a zlé... A jo vlastně, mají tam starý KTčka a mašiny dodnes vypadají jako Škoda I. generace a to je přece dobré. No a lidi se v KLDR mají rádi ("zatímco u nás", jako bych to slyšel) a už tam vôbec niet imperialistov...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Kejvačka
Pátek, 01. května 2020 - 20:59:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 10-2004
Pro pořádek, Warmbier nekradl žádný plakát, který by si mohl koupit, ale agitační heslo v neveřejné části hotelu. Řekl k tomu toto: http://www.kldr.info/2016/03/07/rozhovor-se-zatcenym-americanem/
Zde anglický záznam tiskové konference: https://youtu.be/eiVLUPLcILU

Měl jsem možnost nedlouho potom se účastnit dvou akcí ve stejném sále Lidového paláce kultury, ale za poněkud příznivějších okolností. Celkově jsem nepobyl v KLDR 8 dní, jak zde kdosi uváděl, nýbrž 24, což není o moc méně než vyhlášená "koreanistka" Špitálníková a další "odborníci".

Ale vraťme se snad radši k železnici...
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pátek, 01. května 2020 - 21:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 288
Registrován: 8-2017
Kejvačka:
"Měl jsem možnost nedlouho potom se účastnit dvou akcí ve stejném sále Lidového paláce kultury, ale za poněkud příznivějších okolností. "
To uz jsme tu meli, na zivotni uspechy je vsak dobre nezapominat a samozrejme je i oslavit zpevem revolucnich pisni na golfovem hristi

Kejvačka:
"Celkově jsem nepobyl v KLDR 8 dní, jak zde kdosi uváděl, nýbrž 24,"
Vase citace z clanku z roku 2017 (z toho cely pobyt v nejlepsim hotelu v hlavnim meste), predpokladam vsak, ze jste v minulych letech videl i par potemkinovych vesnic mimo hlavni mesto.

A nakonec otazka, nepremyslite o prestehovani se do KLDR? Konecne byste mohl zit ve vasi vysnene beztridni spolecnosti bez zasti,zavisti a pretvarky a mohl byste bez jakehokoliv omezeni vyjadrovat sve nazory na ten nejlepsi rezim na svete. Byt vami tak to prece jenom zvazim, ceske webovky muzete aktualizovat i z KLDR, internet je tam velmi rozsireny (vase citace)...
Pátek, 01. května 2020 - 23:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 9-2005
Řekl k tomu toto:
Dýchly na mne 50.léta a dochované zvukové záznamy, kde soudce občas pomáhá obžalovanému navázat, když zapomene naučený text...
Pokud si dobře pamatuji, v televizi proběhly záběry nebo fotka z bezpečnostních kamer, kde strhává ze skla nějaký agitační plakátek - obchod v přízemí byl vedle literatury o Kimech takových agitačních plakátků plný. Zejména ten s lokomotivou šel na odbyt...

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Pátek, 01. května 2020 - 23:12:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2018
Houmr: Pokud o tom v normální společnosti, byť jen připustíte diskuzi a neodsoudíte/nezavrhnete takovou absurdnost, už nevyhnutelně směřujete k obhajobě. Zároveň překračujete hranici “čáry v písku” (a je to jen o tom, že někdo za ní nejde a pro druhého vlastně ani neexistuje (ze subjektivních příčin). Myšleno obecně. Jinak ano, přesně toto mi proběhlo hlavou, ani jsem neměl žaludek to celé číst.

Canfranc: Souhlasím, nejdůležitější je morální kompas, který ale spousta lidí bohužel nemá...

Libcha: Jak napsal T.H., tam to je všechno na hovno a zlý a dál už nic. Event. co Vy považujete v KLDR za pro (validním argumentům se nebráním)?

Kejvačka: Jasně, Horáková se taky přiznala [crazy]. Záznam je taky ale myslím, že nepotřebuje zdrojovat... Mmch. nejspíš budete i fanoušek Urválka (taky tam je určitá podoba a podle fotek máte stejný zápal i nasazení). Osobně bych vám naordinoval stejnou medicínu, jako dostali oni, určitě byste pak čuměl jak puk a tohle exhibování na chvilku odložil. Jinak váš charakter asi nejlépe vystihl S499 v 3950. Radši teď trénujte smuteční řeč a možná se připravte i na tryznu ...

Btw.: Mr. Kejvačka vypadá jako Rimmer (Reddwarf) kříženej s vůdcem..
Sobota, 02. května 2020 - 00:01:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14946
Registrován: 12-2007
Tak nakonec asi žije: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/severokorejsky-vudce-kim-c ong-un-se-po-trech-tydnech-objevil-na-verejnosti.A200501_233215_z ahranicni_elka
(+ teď případně může řešit, kdo byť jen myšlenkově zakolísal v pevném zdraví Velkého vůdce a stihne jej za to tvrdý a spravedlivý trest.)

Mmch. zhlédl jsem tohle; aby se někdy v budoucnu od tamních potentátů nestalo, že při hledání vnitřního nepřítele přijde chvíle, kdy přijde tvrdý a spravedlivý trest za nevýrazný, málo revolucionářský (a navíc z nemalé části čtený) projev pro onoho jejich příznivce.

(Přinejmenším jeden takový, který "jen vlažně tleskal" atd., už tam byl taky - a už není.)
Sobota, 02. května 2020 - 02:15:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 11-2005
(Přinejmenším jeden takový, který "jen vlažně tleskal" atd., už tam byl taky - a už není.)

Copak, roztrhali ho psi, aby se pak po roce živý objevil v přímém přenosu???[proud][wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 02. května 2020 - 07:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 9-2005
Pokud o tom v normální společnosti, byť jen připustíte diskuzi a neodsoudíte/nezavrhnete takovou absurdnost, už nevyhnutelně směřujete k obhajobě.

Jestli je to pro vás tak důležité, tak ano, trest 15 let mi za "zneuctění" místních ideálů nepřijde standardní. Nicméně úplně stejně v jiných zemích podobným způsobem možná v tuhle chvíli po jiných vyžadují veřejné odsouzení jiného činu např. odstranění sochy maršála Koněva.

Mimochodem toto je pro totalitní režimy také typické - dost často po normálních lidech vyžadují veřejné odsouzení něčeho, co bylo danému člověku šumák a netýká se ho to.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Sobota, 02. května 2020 - 09:24:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 261
Registrován: 12-2017
David: Tak nakonec asi žije
no to se právě neví, nějaké (staré) nastrčené fotky komoušema z KLDR ještě neznamená že žije. Fotek podobného ražení mají v šuplíku tuny a můžou nás s nima krmit ještě hodně dlouho. Na potvrzení nebo vyvrácení faktu že Kim prdí do hlíny si ještě budeme muset počkat.

Mmch. zhlédl jsem tohle
video jsem proklikal asi během 30 vteřin, strašný hovna, úplně nerozumim tomu že na to někdo vydrží čučet půl hodiny, ale každého věc.
Sobota, 02. května 2020 - 09:38:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10688
Registrován: 4-2003
bandita:no to se právě neví, nějaké (staré) nastrčené fotky komoušema z KLDR ještě neznamená že žije.

Vzhledem k tomu, že mlží i kačer Donald, tak to vypadá asi na vegetativní stav. Čili když jeden zdroj řekne, že Kim žije a jiný zdroj bude tvrdit, že nežije, bude to nakonec v obou případech správně...

Spíš se neví, jak s tím naložit a ani bych se nedivil, kdyby důvodem mlžení kačera Donalda bylo to, že mu tam poslal i své specialisty.
Sobota, 02. května 2020 - 10:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 11-2005
AllForOnepnzs:
"byť jen připustíte diskuzi"

Nepřipustit diskuzi se mi protiví.

A taky nebudu podporovat pozici, že "cokoliv negativního je řečeno o KLDR, je automaticky pravda, a kdo s tím nesouhlasí, obhajuje KLDR" (tím neříkám, kdo nebo jestli vůbec někdo ji tu zastává).

Bram:
"bude to nakonec v obou případech správně"

Schrödingerův Kim?
Sobota, 02. května 2020 - 11:17:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11681
Registrován: 8-2012
nekradl žádný plakát, který by si mohl koupit, ale agitační heslo
No tak to naprosto mění situaci, 15 roků koncentráku za agitační blábol je zcela v pořádku... [uhoh]
Řekl k tomu toto
Naučený to nemá úplně špatně, ale přece jen ho mohli severokorejští gestapáci zpracovat trochu líp... ale je jasné, že když ho mlátili tak, až z toho nakonec exnul, tak museli pracovat s tím, co měli.
Celkově jsem nepobyl v KLDR 8 dní, jak zde kdosi uváděl, nýbrž 24 ... přesvědčený bolševik voděný jako medvěd po stranických mejdanech a potěm-kimových vesnicích... no, hlupáčci vás asi můžou považovat za "odborníka" (a protože jste žádné koncentráky neviděl, tak v jejich očích neexistují).
Kolik času asi pobyli Géza Včelička nebo Marie Majerová v SSSR a co všechno neviděli? (Ovšem z vás asi André Gide nikdy nebude...)

nepřijde standardní. Nicméně úplně stejně v jiných zemích
Naprosto dokonalé, jak všichni kimobhájci nakonec zase skončí u nějaké té relativizace a pokusu o úhybný manévr tím, že "úplně stejně jinde" (a následuje nějaký naprosto nesouměřitelný příklad). No ale je to logické, nic jiného se v obhajobě neobhajitelného udělat nedá.

cokoliv negativního je řečeno o KLDR, je automaticky pravda, a kdo s tím nesouhlasí, obhajuje KLDR
Přesně tak. Prostě metoda "v Americe zase bijou černochy" je diskuzní faul, i když ji používáte furt dokola, protože jiné argumenty nemáte. Relativizujete a rozplizáváte patnáct let koncentráku za plakát (pardon, teda "agitační heslo" [happy]) tím, že "U nás se taky" (něco nesouměřitelného - pokuty) a "v USA je to maličko horší" (= černoši úplně doslova [biggrin]), jak zoufale hledáte omluvu a vyvinění KLDR ze zlých věcí.
電車オタク
Sobota, 02. května 2020 - 11:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780
Registrován: 12-2007
Libcha:
"A taky nebudu podporovat pozici, že "cokoliv negativního je řečeno o KLDR, je automaticky pravda, a kdo s tím nesouhlasí, obhajuje KLDR"
To je prostě klasická dvoustavová logika některých lidí, s tím se musíte smířit. Pokud vznesete kritiku na USA, budete automaticky rusofil co určitě volí Zemana a komouše a zase naopak pokud vznesete kritiku na Rusko nebo za něco pochválíte Trumpetu, tak jste havloid, pražská kavárna a příznivec ODS... mnozí lidi to tak prostě mají a může to být kromě politiky cokoliv železničních dopravců nevyjímaje. [wink]
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Sobota, 02. května 2020 - 14:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2018
Houmr: Nedožaduji se po nikom veřejného odsouzení. Napsal jsem, že se mi dělá blbě, když pro to kdokoliv vyjádří pochopení nebo to začne zlehčovat, okecávat, etc.. Přijde Vám normální o tom diskutovat nebo to je jasný jak facka?!

Libcha: Viz Houmr a taky se nebráním diskuzi o KLDR vč. jejích pozitiv ale bohužel se zatím dost jednostranně tváří fakt, že není moc o čem vést řeč. Pořád čekám až někdo (klidně Vy) začne diskuzi popř. zmíní co, kdo, kde je tam pro. Jen to zatím asi nikdo neví a nikdy neviděl, protože všude kam Vás pustí je to naaranžovaná Potěmkinovka a každý s kým Vás nechají mluvit, jejich herec tudíž nic real, jen samej fake...

Cisalpino: Rozhodně to takhle černobíle nevidím.


Bandita: Taky tak, jen jsem to vydržel asi 10s, čumět na to půl hodiny nejde, pokud se člověk nechce připravit o rozum.


Odkaz jen ukazuje, že jsou zase o krok napřed, protože už ani nemá nikdo roušku, takže problém s virem už nejspíš vyřešili...
Sobota, 02. května 2020 - 15:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11683
Registrován: 8-2012
Pokud vznesete kritiku na USA
Není tu těch zbitých černochů už nějak moc? [happy] Předmětem diskuze je KLDR... Já přitom chápu, že se z černé dělá bílá dost blbě (však taky Kejvačka je dost bystrej na to, aby se diskuzím pokud možno vyhnul a obhajobu Kimokomorežimu si nechává pro nekritické soudruhy), ani odstínů šedi tu moc nevidím (třeba "každej pracuje, i ten kdo nechce" by šlo, ne? [lol]). Ale úhybných manévrů k USA teda dvanáct do tuctu. No tak sem valte ta "nedvoustavová" pozitiva, která obhájí 15 roků v koncentráku za ukradenej agitační plakát[uhoh].

P.S. nemyslím si, že kimobhájci zde jsou (až na Kejvačku a tramvajáka z Gothy) nějací hajzlíci, jen prostě propásli příležitost "nic neříct".
電車オタク
Sobota, 02. května 2020 - 15:32:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 11-2005
Trapáci, on žije[pozor](navzdory "ulhanému" západu[ko])...ale je to Nývlt nebo Macháně?[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 02. května 2020 - 20:03:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10168
Registrován: 4-2003
Kejvačka je dost bystrej na to, aby se diskuzím pokud možno vyhnul

Myslím, že je dost velká pravděpodobnost, že Kejvačka je obyčejný vykutálený podvodník a srandista. Který soudruhy z KLDR tahá za šos. A pak jsou fakt ti hloupí, co mu to žerou.

Vono taky kde jinde by si vobyč. řidič autobus užil takovouhle slávu a chvilkový pobyt v luxusu (pokud tedy pominu soudruha Madura).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 04. května 2020 - 02:16:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14963
Registrován: 12-2007
Tříminutový videosestřih s provozem vlaků v nizozemském městě Lelystad: https://www.youtube.com/watch?v=cyjGeklY3sw:

Jde o město založené až v roce 1967 na tzv. poldru - ploše, která dříve tvořila dno mořského zálivu a která se tedy nachází pod hladinou moře. Železnice ve směru od Amsterdamu byla do tohoto města (které nyní má cca 68 000 obyvatel) zprovozněna v roce 1988. O 24 let později byla trať z Lelystadu prodloužena až do Zwolle.

Četnost spojení na této trati je typicky nizozemsky hustá, celkem 6 párů vlaků za hodinu (stav po většinu provozního dne od pondělí do soboty). Vlaky jsou vedeny jednopodlažními i dvoupodlažními jednotkami o různém počtu vozů, případně i spojovaných do dvojic.
Kejvačka
Středa, 20. května 2020 - 22:25:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 10-2004
Dlouho zde nebyla reportáž z nejlepší země na světě, posvátné země socialismu a kolébky lidského štěstí.

https://youtu.be/pUYnhJiE1QQ?t=13775







Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Středa, 20. května 2020 - 23:08:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 12-2017
A všichni soustruzi mají náhubek... Nějaké zvláštní v bezpečné zemi, kde neexistuje žádná choroba...
Čtvrtek, 21. května 2020 - 11:05:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9110
Registrován: 9-2002
A pořád hobloju starý škopky zejména ze Svazu. Nic novýho. Že to toho propagandistickýho agenta pořád eště baví... Na srandistu nevypadá, nebo mi aspoň na to nepřijde dost chytrej - už dlouho to neni vtipný. Kdyby aspoň dal nějakou fotku Sergeje 0% emisí, což ani neni vtip.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Čtvrtek, 21. května 2020 - 12:29:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 798
Registrován: 12-2007
Taky by mě zajímalo jestli soudruh Kejvačka jen provokuje a má z toho srandu nebo má v hlavě opravdu tak něuvěřitelně *******. Vzhledem k ironickému charakteru příspěvku bych řekl, že to první, ale ty fotky v gestapáckých uniformách jsou poměrně matoucí, že fakt nevím...
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Čtvrtek, 21. května 2020 - 21:31:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15028
Registrován: 12-2007
A všichni soustruzi mají náhubek... Nějaké zvláštní v bezpečné zemi, kde neexistuje žádná choroba...
To bych ještě chápal (prostě prevence).

Tím méně chápu, že soudruzi obklopující nejvyššího soudruha na fotkách pořízených údajně 1. 5. 2020 žádné roušky neměli. Když na fotkách z KLDR zveřejňovaných předtím i potom je tamní občané měli.

Jako by ty fotky fakt nebyly z 1. 5. 2020, ale z úplně jiné doby.
A tím pádem by ty fotky nebyly důkazem toho, že nejvyšší soudruh je živ a zdráv.
Kejvačka
Středa, 03. června 2020 - 20:45:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 10-2004
Krásná nová 16minutová reportáž Korejské ústřední televize o socialistické a vlastenecké práci železničářů hrdinné Korejské lidově demokratické republiky:

https://youtu.be/nIhVhEez3zs





Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 04. června 2020 - 01:30:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2018
Koukám v nejpokrokovější zemi ve známém vesmíru mají moc hezkej svršek (foto č.4,6,7,8,9), dále je evidentní nekompromisní zdravotnictví (chrup soudruha na foto č.3) + životní styl (soudruh z fotky č.9 vypadá jako vegan), kvalitní traťová údržba - fotka č.7 drezíny vypadá jako blbá kopie mašinky z depa na Masaryčce, i ten styk v jejím popředí je luxusní. Štáb na foto č.11 vypadá spíš na plánování útoku než železničáře [happy].
Čtvrtek, 04. června 2020 - 17:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 3-2011
K tej predposlednej fotke, ako tam stoja pri tej makete, sa hodí pripomenúť scénu z filmu Tankový prapor: "Americké tanky útočí. Váš tank jede podél řeky. Jste pod težkou nepřátelskou palbou. Náhle spatříte v zorném poli zaměřovače americký tank typu Sherman. Vaše činnost?" [biggrin]
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Čtvrtek, 04. června 2020 - 18:43:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11920
Registrován: 8-2012
... pokojně orající severokorejský traktor palbu opětuje a po zneškodnění nepřítele odlétá na základnu [happy]
電車オタク
Čtvrtek, 04. června 2020 - 23:06:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 5-2002
Mně se nejvíc líbí ta řada čepic.
Jakou tam mají vlastně návěstní soustavu?
Pátek, 05. června 2020 - 12:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9132
Registrován: 9-2002
Hádám, že tu sovětskou.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Pátek, 05. června 2020 - 12:54:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54
Registrován: 2-2018
Brr, Agent: Asi ale jen když jde proud nebo PP. Na dvou fotkách vypadají jako zhaslá a návěstidlo z foto č.9 v pozadí mi připomíná košíkové...
Pátek, 05. června 2020 - 19:15:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2009
Kejvačka: ...reportáž Korejské ústřední televize o socialistické a vlastenecké práci železničářů...

V čem spočívá socialistickost a vlasteneckost té práce? Tam se nedá na železnici pracovat prostě normálně? Nebo to je na tom právě to krásné a následováníhodné?

Snažíte se taky pracovat socialisticky a vlastenecky?
Pátek, 05. června 2020 - 20:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55
Registrován: 2-2018
Nemanický_kaňour: Něco jako v západní kultuře se používá slovní aditivum prémiové/top... Když to není prémiové/top, nezní to tak dobře. Jinak je to ve skutečnosti normální (požadovaná kvalita) a ostatní (neprémiové) je spíš aušus. Takhle propaganda kouká na lid - když nepracuje svědomitě a vlastenecky, je to lempl (záškodník/reakce/agent prostě zaprodanec) zralej na lágr. Vidím za tím víceméně jen květnatý PR... Jinak soudruh Kejvačka nemůže pracovat vlastenecky (pokud se nenarodil v KLDR), naopak spíš občas jsou jeho příspěvky na hranici trestněprávní roviny (vlastizrada, podpora propagace hnutí směřující k potlačení práv a svobod člověka), to spíš diverzně (ještě záslužnejší pro KLDR než svědomitě)... A snaží: Viz: tuna spamu z tý zadele, co sem pořád sype. Jednou za čas dobrý ale čumět furt na ten samej skanzen a apartčíky v permanentním strachu o život (asi si do těch notysků dělají čárky - další den jsem přežil) [crazy]...
Sobota, 20. června 2020 - 14:51:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9144
Registrován: 9-2002
https://www.irozhlas.cz/sites/default/files/styles/zpravy_otvirak _velky/public/uploader/sodra_jarnvagsbron_b_170918-091305_haf.png ?itok=8o7Oa8Cq

Tuhle EMU jsem našel coby ilustrační snímek. Kdo to vyrobil ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 20. června 2020 - 19:06:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12048
Registrován: 8-2012
Vždyť to je stockholmský suburban, Coradia Nordic (typ X60), takže to (snad) vyrobil Alstom, že [happy].
電車オタク
Jirka_most
Neděle, 21. června 2020 - 06:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 2-2007
Lepší než recyklace. Jihoafričani udělají ze starého vlaku luxusní hotel
https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/hotel-vlak-afrika-most- luxus-narodni-park-sabie-kruger.A200619_162258_eko-zahranicni_svo b
Čtvrtek, 25. června 2020 - 08:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15097
Registrován: 12-2007
Videosestřih z Norska (8/2019): https://www.youtube.com/watch?v=xFQ2ecTcNRE

Obsahuje:
- Provoz na hlavním nádraží v Oslu + přilehlém tunelu (zprovozněném v r. 1980, díky kterému se bývalé hlavové Východní nádraží stalo centrálním, průjezdným nádražím) vč. tunelové stanice Nationaltheatret

- Spoje linky "Flytoget" ve stanici Letiště Oslo + příměstský spoj na původní jednokolejce (po které, do zprovoznění dvoukolejky vedené přes letiště, jezdily vlaky směr Trondheim) v obci Dal

- křižování "příměstských stavangerských" vlaků ve stanici Bryne nedaleko Stavangeru

- odjezd denního + příjezd nočního vlaku (směr Bodo; pozn. v celé trase jezdí právě jen 2 vlaky denně) z Trondheimu

- série fotek z dalších norských stanic (např. Arendal coby koncová stanice vedlejší tratě z Nelaugu; Storlien - přechodová stanice se Švédskem nedaleko Trondheimu; Atna - křižování ve stanici na dlouhé vedlejší trati z Rorosu do Hamaru) + několik videosekvencí dokumentujících křižování vlaků na hlavních, leč v Norsku i tak jednokolejných, tratích

Stejně jako v loňském létě (od 2. poloviny června do 1. poloviny srpna), tak i letos se v obdobném termínu koná výluka obou kolejí v úseku Asker - Drammen (NAD pro vlaky směr Stavanger a pro regionální vlaky; odklon pro vlaky směr Bergen) a Oslo - Rygge (NAD pro příměstské vlaky směr Ski + pro dálkové vlaky směr Göteborg).
Čtvrtek, 25. června 2020 - 08:37:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 6-2019
Hezký vzpomínky. Jen upřesním, že úsek Dal – Eidsvoll se dá projet spojem č. 1679 Drammen - 01:31 Dal - Eidsvoll.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 30. června 2020 - 08:31:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 8-2009
Trošku to tu zaplevelím. Něco zpoza malé louže


a troška z Belgie a Francie


Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Úterý, 30. června 2020 - 09:29:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 11-2019
Jurek_fm: Anglie a Skotsko super [ok][ok][ok]
Sobota, 11. července 2020 - 19:02:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304
Registrován: 9-2012
Breda právě teď.

Komu tykám? Zpravidla všem. Buď se s tím vyrovnej a tykej mi taky nebo se jdi třeba zabít.
Kejvačka
Úterý, 21. července 2020 - 23:10:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2612
Registrován: 10-2004
Nová reportáž Korejské ústřední televize o práci horských hlídačů trati v provincii Čagang. Anglické titulky, 18 minut.









https://youtu.be/enerGNfJpug
Karosa řady 700 - nejlepší autobus