Diskuse » Železnice » 3. koridor » Archiv diskuse 3. koridor do 14. 8. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse 3. koridor do 14. 8. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Bugear
Úterý, 11. srpna 2020 - 22:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 8-2005
V pripade ze je problem s pozemky, investor neziska stavebni povoleni a, je-li podle prava, nestavi se.
V případě VPS získá (§ 184a odst. 3 Stavebního zákona), viz třeba SoDo. Jen do získání soukromoprávního titulu nemůže na nedořešených pozemcích stavět. Je fakt, že v tomto případě možná bylo vydáno ještě před účinností dané úpravy.

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Úterý, 11. srpna 2020 - 22:32:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13330
Registrován: 5-2004
Dnes se zacalo jezdit po prvni, tj ty novy v kralovaku. Nefunguje zatim odbocka v kralovaku tak do zdic jednokolejne.
Úterý, 11. srpna 2020 - 22:48:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 1-2006
Bugear:

Jak píšete - rok 2016. Dost by bylo jinak, pokud by bylo aplikovatelné na Beroun.

Bram:

Jak píše Hajnej. Bez nového zaústění od Závodí buď špatné délky hran u nulté, první a třetí na to co se od nich chce (a nultá vůbec s otazníkem, pokud vřed v podobě anglána v traťové koleji) nebo tak jak to nakonec dopadlo. Fyzika je sviňa.



Navíc jak obvykle dopadá klání ŽESNAD x ROPID? Něco mi říká, že na [zadnice] dostává nákladka a na celé čáře, protože osobka má leckde přednost ze zákona (např. přidělování cesty) a obecně z politických důvodů.

Petr_vlček:

Pokud nebyla v mezidobí ještě krátká výluka na vložení výhybky do první koleje, jezdí se po první už od soboty...

Pikehead
Úterý, 11. srpna 2020 - 22:55:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6422
Registrován: 3-2007
Tak a teď nezbývá než - hurá ku Karlštejnu, ne? [happy]
Úterý, 11. srpna 2020 - 22:58:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 4-2003
Takze bravo - necetli a rozmrazili. Bez snahy neco si k tomu dohledat. Hlavne ze je co hodnotit, kritizovat, o cem zvanit.

Bohužel tohle není ten případ, ke kterému by SŽ vydávala tiskové zprávy nebo její ředitel oslavné tweety, takže fakt není úplně dobře dohledatelné, v čem je problém, že stavba na dva roky zamrzla a že dodnes místo toho, aby se od vjezdu do Berouna od Prahy profrčelo až do Plzně, tak je nutno se probojovávat docela dlouhým úsekem hlemýždím tempem a poskakováním. Pak se nikdo nemůže divit, že dálkovka rozesírá příměstskou dopravu na t171, když je sama rozesíraná z důvodu neschopnosti dokončit podle plánu stavbu mezi Berounem a Královým Dvorem, kde už mělo být přes rok komplet hotovo.
Úterý, 11. srpna 2020 - 23:11:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 1-2006
Suri:

Řekněme že strejda Google pod zadaným názvem stavby našel adresu https://smlouvy.gov.cz/smlouva/soubor/12683715/Dodatek%20%C4%8D.% 208%20E618-S-11975_2016.pdf , kde se na konci druhé stránky blýská odstavec 3. Jen nechtít naservírované. [sad]

Hajnej:

Občas i víc než dvakrát... Jaro roku 2017.

Úterý, 11. srpna 2020 - 23:57:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 4-2003
Vhd_sl: díky, určitě stojí za to sem tu inkriminovanou část odstavce 3 zkopírovat.

V souvislosti s původně nepředpokládaným rozdělením realizace této stavby do tří etap z důvodů značně problematického získání majetkových práv k části vlečky KD Trans (vyvlastnění a dále z důvodů napadání rozhodnutí Drážního úřadu ve věcech stavebního povolení III. etapy ze strany vlastníka vlečky) dochází k prodloužení celkové lhůty pro dokončení prací a lhůty pro dokončení stavebních prací o dvacet měsíců.

Z toho mi plyne, že investor měl danou věc nepřipravenou a značně ji podcenil, protože neměl ošetřená vlastnická práva - to co v první reakci psal Luboš_3.21 tedy v zásadě odpovídalo skutečnosti. Pokud si někdo stěžuje, že obden kolabuje příměsto na t171 nebo doprava mezi dvěma největšími městy v Čechách, může poděkovat SŽ i s touto zpackanou akcí.
Středa, 12. srpna 2020 - 08:46:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11082
Registrován: 4-2003
Suri:Z toho mi plyne, že investor měl danou věc nepřipravenou a značně ji podcenil, protože neměl ošetřená vlastnická práva - to co v první reakci psal Luboš_3.21 tedy v zásadě odpovídalo skutečnosti. Pokud si někdo stěžuje, že obden kolabuje příměsto na t171 nebo doprava mezi dvěma největšími městy v Čechách, může poděkovat SŽ i s touto zpackanou akcí.

Příměsto na 171 kolabuje ze zcela jiných důvodů. Vlaků se mělo objednat mělo objednat méně, trvale měly ve špičce jezdit tři spojené slony po půlhodině do Berouna, neobjednávat žádné vlaky Praha hl. n. - Praha Radotín a objednat jen několik posilových párů vlaků Praha - Řevnice. Vše s výrazně delším časem na obrat v Berouně a na hlavním nádraží v Praze, aby se zpoždění měla možnost během dnes plynule vstřebávat a aby alespoň odjezdy z výchozích stanic byly včas. Jistě, není to ideální řešení, ale současný značně nestabilní vlakodrom, který nakopává i dálkovou dopravu, nepřidává železniční dopravě žádné plusy, ale jen hromadu mínusů.

Vhd_sl:Jak píše Hajnej. Bez nového zaústění od Závodí buď špatné délky hran u nulté, první a třetí na to co se od nich chce (a nultá vůbec s otazníkem, pokud vřed v podobě anglána v traťové koleji) nebo tak jak to nakonec dopadlo. Fyzika je sviňa.

Ten anglán v traťové koleji přeci není žádným vředem, ale standardně používaným řešením na obdobných stanicích v zahraničí. Napadl mne totiž již dříve při očmuchávání zrekonstruovaného Berouna také a věřím tomu, že by si ho ŽESNAD prosadil, kdyby v době projektování Berouna existoval. Nedělejme z této trati zase to, čím není [nene].

Ostatně současné řešení Berouna není ani moc vhodné pro budoucí rozsah osobní dopravy na hrbaté, kdy dojde k rekonstrukci po zpackané rekonstrukci a patrně i k elektrizaci této trati...
Středa, 12. srpna 2020 - 09:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13331
Registrován: 5-2004
Jeste v pondeli k veceru se jelo po druhy tankodromem
Středa, 12. srpna 2020 - 09:58:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22577
Registrován: 5-2002
Bram: anglán v traťové koleji přeci není žádným vředem, ale standardně používaným řešením na obdobných stanicích v zahraničí
No, i v zahraničí je snaha se angličanům vyhýbat a rozkládat je. Údržba angličana je náročnější než údržba dvou jednoduchých výhybek, a to nezávisle na tom, ve které zemi to je.

Napadl mne totiž již dříve při očmuchávání zrekonstruovaného Berouna také a věřím tomu, že by si ho ŽESNAD prosadil, kdyby v době projektování Berouna existoval.
A kam by ses tím angličanem chtěl dostat? Do nulté, která je určena pro obraty Ešusů od/do Prahy a Syslografů od/do Plzně?
Krom toho by tomu zapojení "trochu" překážela výhybka 23, takže by bylo nutné šoupnout celou spojku 13/23. Nejsem si úplně jistej, jestli by to šlo posunout směrem ku Praze (ta V23 by se dostala do oblouku za V9, takže by se tam musela dát nějaká transformovaná 1:12-500 a je otázka, jestli by to vyšlo), a směrem k Plzni by to zas zabilo tu nultou.
Případné zapojování dál do lichejch by v lepším případě zabilo první kolej, v horším i se třetí.

Asi by ses měl konečně podívat do toho Vlasáka, tam máš jak geometrii výhybek, tak i vysvětlení, zač je toho v kolejařině loket.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Ythomas_ct
Středa, 12. srpna 2020 - 10:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2940
Registrován: 10-2009
Ad Bram:

Ten anglán v traťové koleji přeci není žádným vředem...

No a nemusí se náhodou v takových případech zvlášť posuzovat průjezdnost vozidel s malými koly (d < 840 mm), resp. nemohou se pak pro tyto případy vyskytnout nějaké omezující podmínky? Ony jsou obecně dvojice malá kola - dvojité srdcovky známy tím, že se vzájemně moc nemusí...
Středa, 12. srpna 2020 - 14:09:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 1-2006
Suri:
"Z toho mi plyne, že investor měl danou věc nepřipravenou a značně ji podcenil, protože neměl ošetřená vlastnická práva - to co v první reakci psal Luboš_3.21 tedy v zásadě odpovídalo skutečnosti."
Což je závěr mylný, protože na to, co se stavělo, investor stavební povolení vždy měl. Pouze se jedna stavba rozpadla do staveb tří, z nichž dvě byly podmíněny dokončením procesů k získání majetkových práv, a nějakým způsobem navazovaly tak, že se stavba zdála být celkem, ač drhnoucím. To, co se díky etapizaci investorovi nepovedlo, byl pouze souběh etap, které měly být realizovány současně. Nic víc. Náhled na to, co je v pořádku a co je diletantství je velmi subjektivní a, v případě soudu ze strany člověka, který nemá informace a nezná možnosti a dilemata, velmi nekorektní vůči těm, kteří na tom makali a snažili se, aby k realizaci a k dokončení celé stavby došlo. Můžete mít pravdu, ale velmi pravděpodobně vůbec netušíte o čem mluvíte, čemuž je tak u většiny hodnocení práce jiných touto společností.

S prominutím, Luboš_3.21 zde zopakoval to, co si tu v průběhu stavby přečetl, přičemž nerozlišoval, zda daný stav je aktuálním. Část jeho výlevu byly věci neaktuální, část nesmyslné vývody a pohádky. Zejména ta k zastavení prací na bourání budovy zastávky na Králováku je dojemná - realita byla někde úplně jinde. Luboš_3.21 to tak bohužel má... [sad]

Co se zpoždění týče, také úplně nejste korektní. K tomu, abyste byl, by bylo potřeba projít jízdní řády a sledovat jak se v průběhu stavby, bez ohledu na realizaci, navyšoval počet tras. Osobně mě velmi zaujal vznik Ex Praha - Plzeň, které jsou projektem uvažovaným jednokolejným úsekem Beroun - Zdice nevyjezditelné. Své tam patrně má i PID a přístup tohoto objednatele ke kapacitě dráhy a k výlukám. O vlivu zdánlivě nesouvisejících staveb nemluvě.

Nevím-li, fakt bych se bál hodnotit, natož někomu přisuzovat vinu za špatný postup nebo špatná rozhodnutí. Vím-li, vím zároveň, že neexistuje jen jedno správné řešení, ale výběr z několika variant, které mají své pro a proti, a které nemusely být z určitých důvodů dostupné. Ano, občas si zanadávám, že z možností, které tam vidím, volil autor možnost z mého pohledu nevýhodnou, ale v jeho botách nechodím a neznám jeho dilemata...
Středa, 12. srpna 2020 - 14:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5123
Registrován: 3-2006
Místo na zhlaví je prostě krátké a ještě bude pěkný sešup přes Berounku do zhlaví od odbočka Beroun VRT. Pokud tedy budou chtít projektant, nechat možnost pokračování VRT. Předpokládám tedy že spojka do 1TK v tunelu a 171 se musí vejít pod most (přesmyk) s pokračováním VRT. Tam už člověk pomalu přemýšlí, zda by nebylo lepší překrýt celou tu Berounku [rofl]
Středa, 12. srpna 2020 - 14:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22582
Registrován: 5-2002
YT: nemusí se náhodou v takových případech zvlášť posuzovat průjezdnost vozidel s malými koly
Pro dvojité srdcovky s pohyblivými hroty snad ne...?

Vhd: případě soudu ze strany člověka, který nemá informace a nezná možnosti a dilemata
Hezký eufemismus pro "který ví hovno"... [ok]

přístup tohoto objednatele ke kapacitě dráhy a k výlukám
Na druhou stranu, taková názorná demonstrace nekompatibility komfortně hustého grafikonu s nerekonstruovanou tratí se taky může hodit - různí volení orgánové si přitom mohou dát dohromady, že při nekonstruktivním postoji by se mohli stát nevolitelnými.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 12. srpna 2020 - 14:50:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 2-2018
Na druhou stranu, taková názorná demonstrace nekompatibility komfortně hustého grafikonu s nerekonstruovanou tratí se taky může hodit - různí volení orgánové si přitom mohou dát dohromady, že při nekonstruktivním postoji by se mohli stát nevolitelnými.

Jste nenapravitelný optimista. [sad]
Středa, 12. srpna 2020 - 20:15:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13688
Registrován: 8-2004
Bugear:
"V případě VPS získá (§ 184a odst. 3 Stavebního zákona), viz třeba SoDo."
Řekl bych, že Berouna se to ještě netýkalo.
Vhd_sl:
"Což je závěr mylný, protože na to, co se stavělo, investor stavební povolení vždy měl. Pouze se jedna stavba rozpadla do staveb tří, z nichž dvě byly podmíněny dokončením procesů k získání majetkových práv, a nějakým způsobem navazovaly tak, že se stavba zdála být celkem, ač drhnoucím."
Já jej jako mylný nevidím, sorry, je mi líto. Stavba byla až do dokumentace pro stavební povolení, potažmo do soutěže na realizaci stavby a podpisu smlouvy, jednou stavbou (ne že se zdála). Dělení na části a tím též mnohokrát opakované výluky Beroun - Zdice, stejně jako prodloužení termínu dokončení, je právě důsledek nepřipravenosti celé stavby. A dělení je oprávněně předmětem kritiky.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 12. srpna 2020 - 23:07:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 1-2006
Hroch:

Predmetem kritiky by mohlo byt take zavedeni Ex Praha - Plzen bez ohledu na nedostatecnou infrastrukturu a rozestaveny Beroun, ktery toto kapacitne nepobiral, nemyslite? Dovolim si i tvrdit, ze pocet vyluk Beroun - Zdice by bez nich byl polovicni, protoze blokuji kapacitu pro Os, a proto, ze pouze kvuli nim se opakovane blblo s vyhybkami a spojkou bez TV na Kralovaku. Pokud tam doslo k selhani, kdy jedna cast statu bezprecedentne ignorovala druhou i stav provozu na t171, videl bych to spise na tento krok konkretniho objednatele. Z hlediska deni v useku Praha - Beroun krok velmi neuvazeny a kritika by byla na miste spise zde...

Presto, nikdo se nepta co bylo. Dulezite je, ze to (stavba i Ex) je a problemovy vred je minulosti. Dulezite je, ze zavedenim Ex byl omezen bezhlavy narust PID dokud to slo.

Co misto hledani jak koho pravem sejmout hledat i to dobre a to vypichovat? Ktera kritika a z ci strany je opravnena nebo na miste?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 07:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6473
Registrován: 9-2005
Ta krize s přetížením rozkopané (a nejen v důsledku toho) extrémně poruchové trati 171 se opakuje. Je to asi nejhorší případ ignorance. Čí je to ale vina? SŽ neumí říct objednavatelům "ne"? Nebo to zkouší, ale nadřízený orgán udělá "tytyty, vyjezdíte všechno"?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bkp
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 08:47:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8351
Registrován: 8-2003
Vhd_sl:
"Dulezite je, ze zavedenim Ex byl omezen bezhlavy narust PID dokud to slo."

Možná to myslíte dobře, ale v důsledku je tato věta šílený nesmysl. Pokud má mít železnice nějaký smysluplný podíl na dopravním trhu, tak se tomu musí přizpůsobit počet vlaků, jízdní řád model 1995 fakt neee. Sice by bylo lepší počkat na dokončení klíčových staveb, problém je v tom, jak moc se ty stavby vlečou, tak se to holt řeší cestou menšího zla. Pokud železnice o nějaký smysluplný podíl na dopravím trhu mít nemá, tak nějaké modernizace jsou zbytečné a poslední nechť zhasne.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 11:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 1-2006
Bkp:

Smysl vety byl v myslence, ze je dobre zabrat trasu pro dalkovou dopravu drive nez ji uchvati PID, ktery z ni nikdo nedostane. Pristup PID tu pred casem prezentoval tusim -aa-, kdyz, volne receno, naznacoval, ze v urcitych případech ma pro PID jako vlaky v zavazku prednost a dostupnost kapacity pro ostatni jej nedojima. Chcete-li se bavit o hrobari drahy a zejmena jeji konkurenceschopnosti, obavam se, ze jim muze byt i bezohledny pristup objednatelu tras v usecich s nedostatecnou kapacitou. T171 je toho podle meho nazoru dobrym prikladem.

Pokud tam ta kapacita stavbou neni, neni dobre tam ty vlaky rvat v zajmu neceho vyssiho s tim, ze si investor, ktery to v podkladech ke stavbe nemel, udela "nejake" opatreni. To, ze se tak stalo, je primou pricinou velkeho mnozstvi vyluk osobky mezi Berounem a Zdicemi a zasadni pricinou v problemech popisovanych Surim. Stavba skonci, ale problem nezmizi...

Na druhou stranu, o rozdelovani kapacity na t171 vim prd (s vyjimkou nasazeni Ex behem stavby), cimz je vyse uvedene jen pocitem.
Jeffer
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 12:20:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919
Registrován: 1-2005
Vhd_sl A to ja budem súhlasiť s Bkp – Ex je "zbytočný" v tom ohľade, že trasa Praha–Plzeň (bez medzizastavení) sa dá obslúžiť aj po D5. Údolie Berounky sa inak ako po 171 rozumne obslúžiť nedá. A mimochodom, keď sa to vysčíta, vôbec by som sa nedivil, keby v tom úseku Praha–Beroun žilo v obciach okolo trate a v spádovej oblasti podobné množstvo ľudí ako v tej Plzni. Akurát pre tých v Plzni je prirodzeným spádovým miestom Plzeň, pri tých na Berounce Praha.

Tzn. primárny problém je, že k tratiam ideálnym pre prímestskú dopravu (171, 091, ale vlastne aj 011 a 221) neexistujú alternatívne/paralelné výpadovky pre diaľkovú (osobnú aj nákladnú) dopravu (či už VRT, alebo ďalšie dve diaľkové koľaje k dvom koľajám prímesta). Takže čo za deň odvezie viac cestujúcich – Ex6, alebo S7? (Alebo osobokilometrov? Ono to asi bude jedno.)
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14. 2. 2003 v Košiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 12:37:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5125
Registrován: 3-2006
že se Vám do toho pletu, tady nejde o to jaký podíl si kdo zachová na přepravě cestujících, ale jde o to, že ty lidi se nějak přepravit musí. Klidně se může nechat jízdní řád z roku 1995, ale nepřejte si vidět ty silnice okolo Prahy.
Ono se nezaspalo totiž jen v železniční infrastruktuře.
D5 a D4 je každý den ucpaná. A i silnice druhých a třetích tříd se dnes také "utěšeně" plní.
například bývalá I/30, kterou nebyl stát schopen upravit do stavu odpovídající silnici první třídy tak jí degradoval na silnici II/118, ale i tak funguje jako spojnice D5 a D4 a doprava na ní stále sílí.

Prostě ty cestující se nevypaří, jen se to ucpe někde jinde a pokud to stát (ŘSD a SŽ(DC)) a kraj neřeší doplněním infrastruktury, tak to je pak těžké.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 15:00:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4241
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Ohledně těch silnic mezi Prahou a Berounem - mám silný pocit, že se musí utratit nějaké dotace. Je to rozesraný skoro všechno, už 2x jsem jel "objížďkou objížďky"[biggrin]

Typický příklad je Hodyně (II/115). Již třetím rokem se kope a pokaždé se na zimu dala provizorní obrusná vrstva, která šla následně do kopru... Představa NAD na Liteňce je přímo děsivá, ostatní silnice jsou "velmi úzké" a "hodně klikaté"[biggrin] O setkání s kombajnem jsem už někde na káčku psal.

K té II/118 - aspoň že už se po ní dá jezdit. Dlouhotrvající reko mostu kdesi u Chyňavy vyhnalo motoristy na silnice nižších tříd...
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 15:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6475
Registrován: 9-2005
Vhd_sl:
"Bkp:
Smysl vety byl v myslence, ze je dobre zabrat trasu pro dalkovou dopravu drive nez ji uchvati PID, ktery z ni nikdo nedostane. Pristup PID tu pred casem prezentoval tusim -aa-, kdyz, volne receno, naznacoval, ze v urcitych případech ma pro PID jako vlaky v zavazku prednost a dostupnost kapacity pro ostatni jej nedojima. Chcete-li se bavit o hrobari drahy a zejmena jeji konkurenceschopnosti, obavam se, ze jim muze byt i bezohledny pristup objednatelu tras v usecich s nedostatecnou kapacitou. T171 je toho podle meho nazoru dobrym prikladem. Pokud tam ta kapacita stavbou neni, neni dobre tam ty vlaky rvat v zajmu neceho vyssiho s tim, ze si investor, ktery to v podkladech ke stavbe nemel, udela "nejake" opatreni. To, ze se tak stalo, je primou pricinou velkeho mnozstvi vyluk osobky mezi Berounem a Zdicemi a zasadni pricinou v problemech popisovanych Surim. Stavba skonci, ale problem nezmizi... Na druhou stranu, o rozdelovani kapacity na t171 vim prd (s vyjimkou nasazeni Ex behem stavby), cimz je vyse uvedene jen pocitem."
Nepretizitelnost infrastruktury a to i podle stavu rozkopanosti si musí ohlídat SŽ a MD. Buď není vůle, nebo ani legislativa. V GVD a výlukových GVD to přece pasuje i s vatou.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 15:20:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6476
Registrován: 9-2005
Mořepetr: cestující i na trati 171 skousnou, že místo 70 párů osobáků budou mítit jen 30, ale budou jezdit včas a se stejnou součtovou kapacitou. Ocenili by to nakonec všichni. Cestující, řídiči aut, výpravčí, obsluha vlaků, dopravci, výlukáři, údržba infrastruktury. A i vedení Správy železnic.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 15:42:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 6-2016
Qěcy: Ještě to chce jednu maličkost - přizpůsobit tomu JŘ návazných autobusů. Např. pěšky z Černošic do Vonoklas by šel jen "zarytý turista"[biggrin]
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 16:26:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5127
Registrován: 3-2006
honzaklonfar:
"Mořepetr: Ohledně těch silnic mezi Prahou a Berounem - mám silný pocit, že se musí utratit nějaké dotace. Je to rozesraný skoro všechno, už 2x jsem jel "objížďkou objížďky"[biggrin]

Typický příklad je Hodyně (II/115). Již třetím rokem se kope a pokaždé se na zimu dala provizorní obrusná vrstva, která šla následně do kopru... Představa NAD na Liteňce je přímo děsivá, ostatní silnice jsou "velmi úzké" a "hodně klikaté"[biggrin] O setkání s kombajnem jsem už někde na káčku psal.

K té II/118 - aspoň že už se po ní dá jezdit. Dlouhotrvající reko mostu kdesi u Chyňavy vyhnalo motoristy na silnice nižších tříd..."

Což je ale jen látání, ve stávající stopě, takže vlastně vyhozené peníze.

Ad Qěcy: Neskousnou, pokud si člověk na něco zvykne, tak do horšího nepůjde. Vznikne maximálně ještě větší politický tlak na vymístění dálkovky a nákladů.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 16:40:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6480
Registrován: 9-2005
Skousnou. Jen to musí fungovat spolehlivě. Navíc lze míti ve špičkovém směru více vlaků, než opačně. Vyzkoušeno i na 171. IDS samozřejmě ty přípoje musí. To není neřešitelné.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 18:03:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13339
Registrován: 5-2004
Jen by to jaksi znamenalo trojesusy, tedy upravu peronu tak aby se vesly. A asi i jejich vetsi pocet, protoze i kdyz bude vlaku min tak aby jezdily vcas nepujde mit obraty 7 a 8 minut. O tom ze by jezdilo 8 pater se syslem snad nikdo ani neuvazuje - krom dynamiky by se ty vozy kroutily tak ze by nejaky dvere nechodily snad vzdy...

Na druhou stranu by se asi uvolnilo p+r v revnicich i dobrichovicich neb cast lidi by mela snahu dojet autem nekam kde "to jezdi furt", tj aspon i=15..
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 18:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13340
Registrován: 5-2004
Jinak on ten beroun je asi co do protahovani terminu vseho uz tradicni. Aneb "rekonstrukce nadrazni budovy" ktera bud ani rok po vymisteni provozoven nezacala - nebo mozna uz je hotova a spocivala prave ve vymisteni bejkra, horizontu a holubu z haly...

To jsem zvedavej jaka vymluva na majetkove vztahy bude u tohohle.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 18:19:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5128
Registrován: 3-2006
Ad Qěcy: Právě o té spolehlivosti bych si dovolil pochybovat, to nikdo nezaručí.

Pokud se to nikam nevejde, znamená to nahánět cestující ke dveřím, které nebudou zamknuté a tím pádem se prodlouží pobyt, a jak píše Petr_vlček, 8 pater se syslem, by bylo pěkně líné.

Ad Petr_vlček: Ano to uvolnění P+R, by byla si jediná výhoda. [blush]

Edit Ad Petr_vlček: A díra před nádražím na cyklověž za 16mil už je?[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 18:44:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4244
Registrován: 6-2016
K těm troješusům - jaké by to mělo oběhy? Rozpojování a spojování na Hlaváku (přes Krč[rofl])?

Uvidíme...
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13689
Registrován: 8-2004
Qěcy:
"Nepretizitelnost infrastruktury a to i podle stavu rozkopanosti si musí ohlídat SŽ a MD. Buď není vůle, nebo ani legislativa."
Čekal bych, že zrovna Vy budete v obraze.[happy]

Poslední dobou celkem rozumím, že se dopředu toho moc neřeší, když gejzír tvůrčích ad hoc nápadů a změn na stavbách je čím dál intenzivnější, stejně jako ochota přiznat pravý stav věcí v připravenosti je až na výjimková období minimální.
Qěcy:
"místo 70 párů osobáků budou mítit jen 30, ale budou jezdit včas a se stejnou součtovou kapacitou"
Netroufl bych si takhle od stolu říct, že se ta "stejná kapacita" (tedy trojité ešusy) vejde na hlavák aniž by se z něj muselo škrtnout něco jiného.
Mořepetr:
"Prostě ty cestující se nevypaří, jen se to ucpe někde jinde a pokud to stát (ŘSD a SŽ(DC)) a kraj neřeší doplněním infrastruktury, tak to je pak těžké."
Stát zaspal už v době, kdy se změna ve struktuře a hustotě osídlení začala dít. Průchodnost nové infrastruktury teď je výrazně nižší.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:01:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6483
Registrován: 9-2005
A 8 pater se dvěma mašinama je už blbě kvulizdovym nákladům?
Kromě toho kdyz nejezdí vůbec žádné obracaky do Radotína a zbytek se nahradí dvojitými ešusy 2 páry za hodinu do Berouna plus dvojité ešusy 2 páry za hodinu do Řevnic a to v intervalech podle potřeby výluky, tak by to fungovat mělo. Samozřejmě je k tomu potřeba více vaty, než v bezvýlukovém stavu v jízdních dobách a obratech. Expresy, nebo rychlíky odstranit. Variant řešení je ale více. Zásadní je zredukovat počet vlaků, nikoli kapacitu součtu vlaků a posunutí a vyvatování tras a obratů. Podle mě by šlo i posílit linku 244, kdyby bylo nutno redukovat kapacitu ve špičkách mezi Radotínem a Smíchovem. To se stejně děje minimálně při odklonech přes Krč.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6484
Registrován: 9-2005
Já ale nejsem příznivcem trojitých ešusů na nedostatečných peronech. To je jasný, že pak musím něco vyhnat ze severních půlek kolejí pro obraty dlouhých ešusů.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 5-2002
Qěcy: Nepretizitelnost infrastruktury a to i podle stavu rozkopanosti si musí ohlídat SŽ a MD. Buď není vůle, nebo ani legislativa.
Nebo to prostě není přetížené (za Radotínem bych tomu odhadem i věřil). Počítal jsi to?
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:35:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6485
Registrován: 9-2005
Myslíš dvojkolejně z Radotína do Berouna? To možná přetížené není. Ale zbytek při těch dnešních výlukách přetížený je.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:40:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 5-2002
Skousnou. Jen to musí fungovat spolehlivě. A taky musí věřit tomu, že v dohledné době to omezení skončí.
A kté přetížené infrastruktuře - dokázal bych si představit, že kdyby objednavatelé přistoupili na to, že krátkodobě objednávku omezí, než se dodělá infrastruktura, tak si to SŽ vysvětlí tak, že tam jezdí málo vlaků a buď se oprava může odložit, protože tam tohho tolik nejezdí a nebo se výsledný stav naprojektuje na ten omezený provoz. (Vzpomeňme na dobu před 20 lety - "kdo s těmi vlaky po čtvrthodině bude jezdit?")
Jestli jsem -aa-ovi nebo komu dobře rozumněl, tak jedním z důvodů velkých objednávek dopravy i v současnosti je ukázat infrastrukturníkovi naprosto polopaticky, že s velkým provozem se fakt počítá.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5129
Registrován: 3-2006
Hroch:
".
Mořepetr:
"Prostě ty cestující se nevypaří, jen se to ucpe někde jinde a pokud to stát (ŘSD a SŽ(DC)) a kraj neřeší doplněním infrastruktury, tak to je pak těžké."Stát zaspal už v době, kdy se změna ve struktuře a hustotě osídlení začala dít. Průchodnost nové infrastruktury teď je výrazně nižší."

To lze jen podepsat.
Bohužel na MD si začátkem 90. let mysleli, co nám poradci z Německa, radí za "nedemokratické" řešení, že před tím než se začne vracet a privatizovat, tak si má stát zajistit pozemky pro budoucí liniové stavby. Oni věděli o čem mluví, protože to peklo s pozemky znali.[blush]
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 21:56:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13342
Registrován: 5-2004
Ono by se ani tak skrtat nemuselo kdyby delsi uyeky byly deleny spojkama a samozrejme tam bylo zabzar by slo jezdit bez opicaren i proti srsti.

Kdyz se ovsem jedinej pokrok za 30 let na 171 jmenoval zruseny hradlo v chuchli...

Vyhybna resp trvaly spojky (obousmerny - ne jako v kralovaku kde se uz asi poctvrty trhaj a prehazujou vyhybky dle vyluky ty ktery koleje.,) mokry psi, treban a srbsko. A pulka pruseru je odstranena.
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 22:03:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6486
Registrován: 9-2005
Primitivní výpočet: přes jistou výhybku na Dobřichovickém zhlaví musí za hodinu projet asi 12 vlaků. Rychlost je v tom místě 50, opačně 40. Potřebná doba pro závěr této výhybky pro 1 vlak je odhadem 2,5 minuty. I s dobou na obsluhu atd. Dejme tomu tri minuty. Takže suma 36 minut za hodinu. Jenže: pro vlaky do Berouna je dost hnusná stahovačka, vlaky nejsou v GVD v ideálních trasách, ani nelze trasy považovat za stochastické, je tam téměř čtyřkolejný přejezd momentálně s naprosto brutálním dopravním momentem. Musíš dodržovat peronní interval. Na opačném zhlaví většina vlaků jede přes kolizní bod taky. Takže kolik že má být správně volného času každou hodinu, aby se mohlo mluvit o nepretizenem prvku?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Čtvrtek, 13. srpna 2020 - 22:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10034
Registrován: 5-2002
ad Brr: Jestli jsem -aa-ovi nebo komu dobře rozumněl, tak jedním z důvodů velkých objednávek dopravy i v současnosti je ukázat infrastrukturníkovi naprosto polopaticky, že s velkým provozem se fakt počítá.

Dovolím si -aa- udělat mluvčího, je to tak. Jenže při přístupu SprŽel i MD a době na přípravu projektů to pro ostatní sekce železniční dopravy je dosti zničující. Je pěkné, že mají již namalované zastávky na nové lince z Radotína do Běsovic, když reko Krče se chystá jednokolejně do čekaček (zastávka Spořilov a i Kačerov) a Malešice nemají ani ideový záměr, přitom se tam linky budou křížit a nákladní doprava Libeň / Běsovice - Malešice - Radotín / Hostivař taktéž není zrovna malá a mohla by mít další potenciál růstu.
Pátek, 14. srpna 2020 - 02:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 5-2002
Qěcy: Myslel jsem trať v bezvýlukovém stavu samozřejmě. Výluku bych počítal na kritickou hodnotu, a odřeknutím R se navíc při 4 vlacích příměsta za hodinu dostáváme na 80% regionálky, takže by se to asi hodnotilo jako typ provozu B (počítám, že při výluce náklad mimo špičku a o případném požadavku na optimální hodnoty i pro výlukový stav se nikdo nebude seriozně bavit). Obsazení 0,75 nevidím jako nereálné s 5 páry za hodinu (v průměru tedy 4,5 min./vlak), budou-li odbočky v delších úsecích a krátké oddíly.
S jednosměrným báboblokem a bez odboček je to samozřejmě zralé na interval 30 minut. Ale roční GVD se nekreslí na výlukové stavy krátkodobé.
Tak asi jedině limitní hodnoty obsazení dále snižovat podle stáří infra. :-)
Pátek, 14. srpna 2020 - 07:17:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4245
Registrován: 6-2016
"za Radotínem bych tomu odhadem i věřil"

Já zase tvrdím, že ve špičkách to v současnosti okometricky přetížené je. Hodně rychlíků "poskakuje" (až zastavuje na "balízách hradloviny") za osobkou...
Pátek, 14. srpna 2020 - 09:50:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22588
Registrován: 5-2002
Q: 8 pater se dvěma mašinama je už blbě kvulizdovym nákladům?
Pokud by to byly mašiny s násobným řízením (zde s ohledem na uvažované vozy spíš WTB než NVL), tak by na to mohl stačit jeden fíra.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 14. srpna 2020 - 10:02:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 1-2006
Brr:
"... Jestli jsem -aa-ovi nebo komu dobře rozumněl, tak jedním z důvodů velkých objednávek dopravy i v současnosti je ukázat infrastrukturníkovi naprosto polopaticky, že s velkým provozem se fakt počítá."
-aa- neni tak naivni, aby ukazoval s tim, ze se neco stane. Chlapi politikum nabidli drahu jako reseni problemu, ktere se budou stupnovat. Sli do atraktivity systemu, posunuli standardy ve vnimani verejnosti - pulhodina uz psychicky nestaci - a soucasne zasadnim zpusobem akcelerovali restruktralizaci uzemi podel trati se slusnym intervalem. Dokazali tak, ze s tim lidi jezdit budou. Otazkou ale je, zda to nebyla poptavka tazena nabidkou a jak meli promysleny stav, kdy na dany standard nebude kapacita. Podle meho nazoru pouze politicky s odpovednosti prehozenou na stat, ktery na dane tempo restrukturalizace uzemi v infrastrukture nema a ani nemuze mit odpoved. Dokazali, ale neni to dlouhodobe udrzitelne.

Reseni? Rovnobezny grafikon, postupne zarezavani spoju dalkovky v Beroune s tim, ze dal PID do doby nez bude infrastruktura. Reknou politici...

Chlapi maji zasluhy, ale ve zbytku kariery, zustanou-li u toho, budou sledovat, jak to, co vytvorili, prinasi vic problemu nez uzitku. Nehlede na to, ze budou se svymi nápady, zejmena diky zpusobu chovani k dalkovce a k nakladce, tezce odsuzovani cim vic to pujde do ouzkyho. Smutny osud...

Btw. to, co jsem zahlidl za nove zastavky v lokalite, kde jsem 35 let zil, kladne hodnotit opravdu nemuzu. Dany architekt tezce ujel a ze studie je patrne, ze se nezabyval detaily, protoze je presvedcen, ze je to tak spravne. Z pohledu technika zoufala degradace projekcnich praci... Snad to nakladka bude schopna korigovat...
Pátek, 14. srpna 2020 - 10:07:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10035
Registrován: 5-2002
ad Qěcy: A 8 pater se dvěma mašinama je už blbě kvulizdovym nákladům?

Pro kolik souprav těch pater máš?

Už si představuji, jak Maminka vyráží do "přehrabky" na Mukran [biggrin]

ad Hajnej: Pokud by to byly mašiny s násobným řízením (zde s ohledem na uvažované vozy spíš WTB než NVL), tak by na to mohl stačit jeden fíra.

Funkčně souhlas. A co obratově za těch berounských 7´, když se náhodou přijede včas?
Pátek, 14. srpna 2020 - 11:00:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13344
Registrován: 5-2004
No pokud by to byly ty patra co jsou v Praze (celkem 10 ks?) tak sice při vícenásobným řízení jeden fýra ale 1-2 mechanici na spravování dveří.

Ty vozy jsou v prdeli a mám takovej pocit že skříním který byly léta namáhaný v tahu vůbec neprospělo střídavý namáhání v tahu a tlaku. Česky - kroutí se to jak Bixy v posledním tažení a ani wifi a USB dobíječe nezabrání křivení a tím poruchám dveří[rofl]

Když tedy pominu "tepelný komfort" horního patra bez klimy v létě.

Když vloni jezdil syslopatrograf v ranní špičce do Berouna (zpočátku 5, později už jen 4 patra) tak
a) málokdy dojel do Berouna včas
b) mnohdy nedojel vůbec a točil na Karlštejně
c)když už dojel mnohdy se nepovedlo odjet nebo až po různých peripetiích s +20a pod
Pátek, 14. srpna 2020 - 13:32:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 5-2002
Já zase tvrdím, že ve špičkách to v současnosti okometricky přetížené je. Hodně rychlíků "poskakuje" (až zastavuje na "balízách hradloviny") za osobkou...
To ale neznamená nutně, že je vyčerpaná kapacita jednotlivých úseků (kde by akorát Třebaň vystupovala coby zastávka, tj. úsek Řevnice - Karlštejn s rozdílnou jízdní dobou R a Os). To znamená pouze, že někdo zhodnotil, že je lepší nepředjíždět a zpozdit tak rychlík o X minut, než předjíždět a naložit osobáku (a jeho případnému obratu) Y minut.
Pátek, 14. srpna 2020 - 14:31:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22591
Registrován: 5-2002
PŠ: A co obratově za těch berounských 7´, když se náhodou přijede včas?
Když už musí bejt taková šílenost, jako 7´ obraty, tak už je skoro lepší dělat to jako na metru: "rolování" fírů (předáš vlak kolegovi, co přivezl předchozí vlak, a sám odvezeš následující.
Je to jen jeden fíra navíc oproti dvojnásobku.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 14. srpna 2020 - 14:37:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2556
Registrován: 4-2014
Další dost velký průser na té trati č. 171 je i ta Zadní Třebaň, kde se nedá vůbec křižovat. Sice na Karlštejnském zhlaví se dá jet z Karlštejna na 5. kolej, z obou traťových kolejí, ale do Prahy už ne, kdysi šlo z páté koleje přejet aspoň formou posunu z 5. koleje na první traťovou, ale i to už dnes nejde, protože SŽ(DC), tam s úspěchem na Řevnickém zhlaví nechala zlikvidovat výhybku č.1, která to kdysi umožňovala. Doufám, že po optimalizaci se z Třebaně stane plnohodnotná stanice, kde se bude dát křižovat, ale moc tomu nevěřím, protože jak je u SŽ(DC) známo, tak si zase nejde objektivní důvody, proč to zase nejde a Třebaň musí i po novu vypadat jak zastávka na širé trati.
Pátek, 14. srpna 2020 - 18:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22594
Registrován: 5-2002
L3: Doufám, že po optimalizaci se z Třebaně stane plnohodnotná stanice, kde se bude dát křižovat, ale moc tomu nevěřím, protože jak je u SŽ(DC) známo, tak si zase nejde objektivní důvody, proč to zase nejde a Třebaň musí i po novu vypadat jak zastávka na širé trati.
Před cca 8 lety byl s Třebání záměr doplnit tam ještě opačnou spojku, takže na hlavní trati by z ní byla regulérní výluková odbočka.
Jaké jsou současné záměry netuším, ale dodělávat z toho stanici bych neočekával, ono to z Řevnic do Karlštejna zas tak daleko není (a nejsou tam žádné další zastávky).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 14. srpna 2020 - 18:48:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13690
Registrován: 8-2004
Qěcy:
"posunutí a vyvatování tras a obratů"
Akorát, že to vyvatování obratů znamená nárůst počtu náležitostí. A ty zjevně jednak nechce nikdo platit a druhak zřejmě vůbec fyzicky neexistují.
Tomáš_záruba:
"To znamená pouze, že někdo zhodnotil, že je lepší nepředjíždět a zpozdit tak rychlík o X minut, než předjíždět a naložit osobáku (a jeho případnému obratu) Y minut."
Asi tak.
Hajnej:
"Před cca 8 lety byl s Třebání záměr doplnit tam ještě opačnou spojku, takže na hlavní trati by z ní byla regulérní výluková odbočka."
Mám také takový pocit.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 14. srpna 2020 - 19:37:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5130
Registrován: 3-2006
Luboš_3.21:
"Další dost velký průser na té trati č. 171 je i ta Zadní Třebaň, kde se nedá vůbec křižovat. Sice na Karlštejnském zhlaví se dá jet z Karlštejna na 5. kolej, z obou traťových kolejí, ale do Prahy už ne, kdysi šlo z páté koleje přejet aspoň formou posunu z 5. koleje na první traťovou, ale i to už dnes nejde, protože SŽ(DC), tam s úspěchem na Řevnickém zhlaví nechala zlikvidovat výhybku č.1, která to kdysi umožňovala. Doufám, že po optimalizaci se z Třebaně stane plnohodnotná stanice, kde se bude dát křižovat, ale moc tomu nevěřím, protože jak je u SŽ(DC) známo, tak si zase nejde objektivní důvody, proč to zase nejde a Třebaň musí i po novu vypadat jak zastávka na širé trati."

Nebude to plnohodnotná stanice v EIA je to jasně dané jako odbočka.zdroj EIA
Má tam být 6 výměn.
Jak to má vypadat ukazuje tento obrázek z výše zmíněné dokumentace EIA.
Pátek, 14. srpna 2020 - 19:53:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 4-2014
Mořepetr - Díky za obrázek. Škoda, stačilo by pouze už jenom přidat dalších 6 výhybek i na řevnické zhlaví a ta plnohodnotná stanice, i když pouze se třemi kolejemi by z toho byla. No opět stejná hudba dneška a zdá se i další budoucnosti: stavíme koridor, ale musíme šetřit za každou cenu všude kde se dá.
Na této důležité trati bych se na nějaké šetření vykašlal,právě z důvodu, že je to jedna z páteřních tratí v ČR, bohužel SŽ(DC) ani těm pracovníkům v Praze co sedí v tom šedočerném baráku na nábřeží to jaksi dosud nedošlo.



(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Pátek, 14. srpna 2020 - 20:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3783
Registrován: 5-2002
L321: Dávat "nezplnohodnotnění" Třebáně za příklad nemístného šetření je totální šotoblbost. Zejména, lze-li očekávat autoblok (nebo ETCS-oddíly) a navrhuje-li se dokonce doplnění na úplnou "výlukovou" odbočku v rámci hlavní tratě, půlící přibližně úsek Řevnice - Karlštejn. Akorát se tím devalvuje kritika skutečného nemístného šetření někde jinde.

Třebáň je na hlavní trati prostě odbočkou, která vznikla jen proto, že se náhodou zrovna tady napojuje lokálka. Jako stanice funguje taky právě jen pro tu lokálku, v rámci vlaků hlavní tratě jde de facto o odbočku se zastávkou (nebýt té lokálky, byla by jen zastávka (a popř. hradlo) a nikomu by to nepřišlo divný - nebo snad chcete předjízdnou kolej taky v Srbsku???). Jediný reálný důvod se tady zabývat změnou konfigurace by byl plán na vedení řevnických posil přímo do Litně (což by tedy z mého pohledu nebylo špatné, ale to už holt není jen o těch dvou dalších spojkách).

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Záruba.)
Pátek, 14. srpna 2020 - 20:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 6-2016
Mořepetr: Tak jsem si prohlédl "Dokumentace dle přílohy č. 4 zákona č.100/2001 Sb." Ekologisti si u mě zase šplhli!

Na straně 119 mají obrázek vzhůru nohama[biggrin]



application/msword
obraceny karlstejn.doc (1645.6 k)
Pátek, 14. srpna 2020 - 20:26:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5131
Registrován: 3-2006
Ad Luboš_3.21: Jenže on se tu koridor nestaví. 171 přeci bude jen S-Bahn. Jedná se o opravu do stavu, kdy bude možné tu příměstskou dopravu provozovat spolehlivě a bezpečně. Maximálně to může sloužit jako odklonová trasa při MU v tunelu. Bohužel se musí tato trať vypořádat po nějakou dobu s tím, že tu jiná trať pro dálkovku a náklady není.

Ad honzaklonfar: Aneb "A čte to vůbec někdo" [rofl]

(Příspěvek byl editován uživatelem Mořepetr.)
Pátek, 14. srpna 2020 - 20:37:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10039
Registrován: 5-2002
ad Luboš 3.21: Mořepetr - Díky za obrázek. Škoda, stačilo by pouze už jenom přidat dalších 6 výhybek i na řevnické zhlaví a ta plnohodnotná stanice, i když pouze se třemi kolejemi by z toho byla. No opět stejná hudba dneška a zdá se i další budoucnosti: stavíme koridor, ale musíme šetřit za každou cenu všude kde se dá.
Na této důležité trati bych se na nějaké šetření vykašlal,právě z důvodu, že je to jedna z páteřních tratí v ČR, bohužel SŽ(DC) ani těm pracovníkům v Praze co sedí v tom šedočerném baráku na nábřeží to jaksi dosud nedošlo.


Neblázněte. Stanice na každém kilometru opravdu není nutná, spíše naopak. Výluková odbočka je optimální, Karlštejn i Řevnice jsou za rohem.
Pátek, 14. srpna 2020 - 20:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13349
Registrován: 5-2004
Tak dnes odpoledne opet totalni kolaps jak s7 tak dalkovky.

17.43 v beroune zastavil ex do chebu s tim, ze hlaseno staveni jako r16. Proc taky ne kdyz v patek odpoledne dojel od prahy prakticky prazdnej (= asi tocil nekde po ceste a od prahy se na nej nebylo jak dostat...). Ex od mnichova zustal na sesty v beroune a asi toho hodne nejelo... Nejspis neslo z radotina ani krkat a jediny co jezdilo byla opet hrbata.