Diskuse » Železnice » Slovensko » Archiv diskuse Slovensko do 08. 8. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Slovensko do 08. 8. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 04. srpna 2020 - 21:35:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2019
Ako Slovák naozaj musím potvrdiť, že mentalita nie je rovnaká. A na investičných akciách SZ a ZSR to je pekne vidno. Čo sa týka ľudí všade sa nájde debil aj jeho presný opak. Mám skúsenosť z Prahy z pokladne, kedy mi poradil lacnejší PID lístok oproti ČD a mám aj skúsenosť z Ružomberku kedy mi vo Vlkolínci bolo vynadané do Kkta z dôvodu, že som chcel použiť obecnú studňu... [happy]
Pezos
Úterý, 04. srpna 2020 - 21:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 4-2014
Vantju:
"Já to uvedl jako příklad toho, co může být na průměrném slovenském nádraží namísto tří hladových oken, hospody pochybné kvality, kebabu"
Pro začátek by stačilo, aby se v tom hladovém okně od rána do večera neslopali bezďáci čučo. Ale ŽSR si ani v tom neumí (nebo nechce) dupnout.

(Příspěvek byl editován uživatelem pezos.)
Úterý, 04. srpna 2020 - 21:53:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4893
Registrován: 4-2003
Zámčan:
"KCP na stránkach ZSSK som nepozeral"
Tak proč se k tomu vůbec vyjadřujete, když nevíte, o čem je řeč?
Zámčan:
"asi tam bola info že platia dáta ZSR."
Zámčan:
"keby ste správne prečítali čo som napísal tak je tam uvedené že pri oznamoch malo byť uvedené že aktuálne tabuľky sú uvedené na stránkach ZSR"
A kdybyste vy četl, co píšu, tak byste věděl, že tam žádné takové oznámení není a nebylo, naopak se uvádí, že jde právě o data ŽSR. A že je to aktuální jízdní řád s platností od 25. 7. 2020.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 04. srpna 2020 - 22:01:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 705
Registrován: 1-2004
Inu zástupce obhajoby "vyhodu a Balkánu" musí mít vždy poslední slovo... [kladivo][kladivo]
Úterý, 04. srpna 2020 - 22:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 183
Registrován: 7-2017
A ja Vám píšem že aktuálne tabuľky boli na ZSR a určite boli,nevymyšlajte si že neboli. ,dúfam že viete rozdiel medzi ZSR a ZSSK.Rovnako tak mali byť správne dáta vo všetkých vyhľadávačoch teda tých ktoré si aktualizovali dáta zo ZSR.A napísal s že mal byť oznam čo bolo na vyveskach uvedené a malo to byť aj na západných zástavkach....keď nebolo bola to chýba...len tu nešírte hlúposti že dáta na ZSR neboli aktuálne.
Úterý, 04. srpna 2020 - 22:31:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4895
Registrován: 4-2003
Zámčan:
"A ja Vám píšem že aktuálne tabuľky boli na ZSR a určite boli,nevymyšlajte si že neboli."
Co nechápete na větě "Paradoxně na stránkách správce infrastruktury, ŽSR, odpovídá zveřejněný traťový jízdní řád realitě", kterou píši hned v prvním příspěvku? Tím je hned v mém prvním příspěvku předem i zodpovězena vaše otázka, zda znám rozdíl mezi ŽSR a ŽSSK.
Zámčan:
"len tu nešírte hlúposti že dáta na ZSR neboli aktuálne."
Ehm, já se ale bavím o neaktuálnosti údajů na ŽSSK. A naopak jasně uvádím, že na ŽSR jsou data správná. Chápete rozdíl mezi ŽSR a ŽSSK?

Zámčane, jako komická kulturní vložka dobrý, ale krapet se vám to vymyká z rukou. Nechte to být a raději se začtěte do učebnice slovenského jazyka.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bububu
Úterý, 04. srpna 2020 - 22:33:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2011
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Co sa týka tej mentality, ta bude rozdielna stále, ale neochotu človek bežne stretne aj v ČR, len vzhľadom na počet obyvateľov je týchto ľudí menej. Špeciálne by som vytkol fajčenie pri vchode do budov.
Hulení u domů je tady v Sudetech naprosto běžné. Nebo na balkonech. "

Může být, že právě sudetská a slovenská mentalita jsou si bližší ...
Úterý, 04. srpna 2020 - 22:58:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15146
Registrován: 12-2007
Přitom se pokaždé vytáhne jen DE-A-CH (proč asi [proud]).
Kromě toho ještě má zákaz nedělního prodeje Norsko.
Ale jinak souhlas - každý si vytáhne to, co se mu hodí.

V případě "CH" (Švýcarska) je u zákazu nedělního prodeje jedno velké "ale" - protože otevřeno můžou mít obchody umístěné na nádražích, tak ve Švýcarsku je tento zákaz prakticky bezproblémový, protože na jakémkoliv přiměřeně velkém nádraží je umístěn supermarket s rozumným rozsahem sortimentu (a s cenami ne vyššími než těmi již vysokými, jaké jsou v jiných švýcarských obchodech), tzn. možnost nakoupit v neděli je ve Švýcarsku vcelku široká.

Jó, např. v Rakousku je těch marketů na nádražích podstatně méně (z toho část navíc je omezenějšího + dražšího sortimentu, tedy ve srovnání s běžnými rakouskými obchody); těch omezení pro "ne-nádražní" supermarkety je v Rakousku více, mj. součet provozní doby nesmí za těch 6 dní (pondělí až sobota) přesáhnout 72 h (proto některé supermarkety otevírají např. v 7:20 či 7:40 h, aby "nahnaly každou minutu"); navíc v sobotu lze mít otevřeno jen do 18 h.

A i ty nádražní supermarkety jsou na období "sobota po 18. h, pracovní den cca po 20. h; neděle celodenně" uměle zmenšovány (+ některý sortiment je i tímto nedostupný), aby bylo paragrafu učiněno zadost. A obchod "Interspar Pronto" v přízemí nádraží Wien Hbf. je v neděli dokonce uměle rozdělen na dvě části.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Středa, 05. srpna 2020 - 00:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 738
Registrován: 7-2017
Tak z eurofondov sú určite 861 alebo 757 predražené nepodarky od ZOSiek vďaka odborníkom na dopravu z SNS, bohužiaľ pravica nemá nikoho schopného na pozíciu ministra dopravy a tak to teraz vedú Sme Rodina, čiže opäť hľadanie spôsobov, ako peniaze uliat, ale žiadne zlepšenie nečakajme.
Musím ale povedať, ze sa nakúpili aj pushpull alebo janosici a aj veľa nových vozňov, na východe by uz človek cumel, aké súpravy tam jazdia na REXoch alebo Os, tefa dokým nestretne zelené 460 a skoro nepríde o uši. Niečo sa teda na železnici urobilo, ale chcelo by to určite viac.
Inak je to ZSSK a nie ŽSSK ked uz
Co sa tyka obchodov, všetko na Slovensku je prispôsobené domácim, takže ak sedia všetci nedeľu doma, tak logicky v meste nic nie je. Inak kdejaky Mohamed ma určite aj v D AT alebo SUI otvorené aj nedeľu podobne ako v Ríme počas sviatkov
Středa, 05. srpna 2020 - 00:12:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 739
Registrován: 7-2017
Skôr Moravaci majú bližšie k Slovakom, cim východnejšie tým viac, naopak Západ sa viac podobá na Čechy
Středa, 05. srpna 2020 - 05:35:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12306
Registrován: 8-2012
když jsem se chtěl na Slovensku válet u vody, tak jsem si zaplatil globalizovaný 4* hotel a užíval klidu a pohodlí
Tyhle pózy "bydlím ve čtyřhvězdě a nelítám s Ryanairem" já žeru [happy].
No jo, nějaký řetězcový zglajchšaltovaný 4* hotel přece ukáže povrchnímu turistovi onu slovenskou mentalitu naprosto přesně...
(Přitom spousta lidí na Slovensku i to ubytování nebo pohostinství umí; akorát se tyhle zkušenosti předávají jako drahocenná doporučení dál, protože přijít někam na blind je obrovské riziko a zlepšuje se to jen pomalu - a to není jen otázka bufetu "U žloutenky" na nádraží, ale "nepochopení" principů cestovního ruchu celkově.)

Každou neděli může být otevřeno: Finsko, Irsko, Nizozemí, Portugalsko, Švédsko, Dánsko, Itálie, Bulharsko, Estonsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko
Jenže řeč je o obchodech na nádraží a ty mohou mít otevřeny prakticky všude (Švýcarsko, Rakousko, Polsko jen podle mé zkušenosti). Biedronka na nádraží v Poznani má denně do 22:00 (a v "niedziele niehandlowe" jsou tam ukrutné návaly), zatímco Severobalkánci se budou vymlouvat na to, že to "nejde" mít krám na nádraží *) a že lidi to tak chtějí, protože stejně sedí doma (jasně, stačí se jít podívat do nejbližšího hypersupu).

*) přitom to jde - v Košicích je po reko na nádraží LIDL, jenže tam to holt nejdřív museli sebrat Matke Dráhe a její uválené santusácké mentalitě a pronajmout to společnosti Rail Group, která nehledala výmluvy a alibi... a co je třeba v Bratislavě? Houmlesáci. Ještěže tam aspoň už zase jezdí tramvaj [uhoh].
電車オタク
Středa, 05. srpna 2020 - 06:45:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 12-2007
AD investície, eurofondy,...

Celospoločenský nezáujem o železnicu v kombinácií s pomermi v 90. rokoch vygeneroval faktickú decimáciu železničného staviteľstva. Na SVK nie je žiadna firma typu EUROVIA, AŽD,... , ktorá by prelobovala prachy na realizáciu aspoň tých projektov, ktoré sa na ŽSR váľajú v šuflíkoch (a že ich je). Okrem toho (nie len na železnici) došlo k systematickému preferovaniu blízkych miesto kompetentných, takže nefungujú ani elementárne veci, lebo tí čo by mali nevedia a snáď ani nechcú a tí čo chcú a vedia nesedia na tých správnych stoličkách. Výsledok bol nevyhnutný a aj sa dostavil.
Je to v ľuďoch, nie v peniazoch.
Ukážkový príklad je koridor v Trenčíne. Čo na tom, že to bolo drahšie, že sa prišlo o eurofondy, že to celé museli zatiahnuť ŽSR zo svojho na úkor údržby. Hlavne, že...
Pezos
Středa, 05. srpna 2020 - 07:32:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 4-2014
T_._H_.:
"Jenže řeč je o obchodech na nádraží a ty mohou mít otevřeny prakticky všude (Švýcarsko, Rakousko, Polsko jen podle mé zkušenosti). Biedronka na nádraží v Poznani má denně do 22:00 (a v "niedziele niehandlowe" jsou tam ukrutné návaly)"
Jasně, jen jsem odpovídal Paul2no na představu, že v ČR jsme snad něčím výjimeční, když máme v neděli otevřeno i mimo nádraží. Nejsme, jen to nezapadá do alternativní reality, kterou rádi tvoří zastánci nedělního zákazu, že "na západě je všude zavřeno".
V Německu jsem taky viděl na nádraží mini Rewe, kde byla v neděli fronta až ven. Benzínky podobně.
David:
"A i ty nádražní supermarkety jsou na období "sobota po 18. h, pracovní den cca po 20. h; neděle celodenně" uměle zmenšovány (+ některý sortiment je i tímto nedostupný), aby bylo paragrafu učiněno zadost."
To není ani tak o velikosti obchodu, jako spíš o tom, že mimo běžnou otevírací dobu (v Rakousku je omezen i čas, kdy může být otevřeno a dokonce je stanoven i maximální celkový počet hodin v týdnu [crazy]) se smí prodávat jen "Reisebedarf". Takže ohrazují zakázané zboží.
Středa, 05. srpna 2020 - 09:54:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13325
Registrován: 5-2004
Ja tedy vyzkousel vzdy nejaky penzion ci privat a vzdy to bylo bezproblemovy ba pohodovy. At uz to byla dukla, slovensky kras nebo orava.

Ostatne prave proto ze nemam rad sterilni mezinarodni prostredi a rad poznam lidi spim po privatech a radeji hlodavy okno nez mektavej donald a spol.
Středa, 05. srpna 2020 - 10:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10478
Registrován: 4-2003
proto ze nemam rad sterilni mezinarodni prostredi a rad poznam lidi spim po privatech a radeji hlodavy okno nez mektavej donald

Jenže většina populace to má jinak a neuvažuje jak poloviční santusák.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 05. srpna 2020 - 12:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 832
Registrován: 12-2007
Velky_sef:
"Musím ale povedať, ze sa nakúpili aj pushpull alebo janosici a aj veľa nových vozňov, na východe by uz človek cumel, aké súpravy tam jazdia na REXoch alebo Os, tefa dokým nestretne zelené 460 a skoro nepríde o uši. Niečo sa teda na železnici urobilo, ale chcelo by to určite viac. "
Kolem Bratislavy nebo Košic se toho za poslední roky nepochybně hodně změnilo k lepšímu, na druhou stranu střed zejména Os Čadca-Žilina-Poprad takové hrůzy jako teď nepamatuji, většina souprav náhodná skladba kopřiváků B/Bee/Bdt/Bdtmee v různých stádiích modernizace a humusoidnosti.
Velky_sef:
"Skôr Moravaci majú bližšie k Slovakom, cim východnejšie tým viac, naopak Západ sa viac podobá na Čechy"
Z pohledu geografie jednotlivých republik asi ano, čím východněji, tím větší otevřenost a temperament i když je to samozřejmě vždy otázka konkrétních lidí a ze zkušenosti toto platí i na Ukrajině a dokonce mnohem kontrastněji.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Středa, 05. srpna 2020 - 12:40:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13326
Registrován: 5-2004
Vetsina je co? Pri zamene 1 pismene rusky sunka:-D

Pokud to je fakt nejaka vetsina (z ceho to plyne?) tak zaplatpambu za ni. Protoze tem ostatnim umozni poznat spoustu zajimavych a hezkych mist o kterych se lze dovedet prave od mistnich neb nastesti nejsou v bedekrech a tudiz se ta vetsina - nazveme je treba na rozdil od polovicnich santusaku polovicnimi blby - o nich nema jak dozvedet.
Středa, 05. srpna 2020 - 13:01:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 6-2019
No to jste mne nepochopil. Já to uvedl jako příklad toho, co může být na průměrném slovenském nádraží namísto tří hladových oken, hospody pochybné kvality, kebabu,.. anebo prostě jen navíc, ale možná se pletu a o ty tři hladové okna a pochybnou hospodu je větší zájem, než jaký by mohl být o obchod se slušným občerstvením "to go", jako je třeba ten alespoň ten Pont. A tomu nevím co brání.

A Masaryčku dobře znám, jsem tam po většinu týdne i dvakrát denně. Mně třeba Masaryčka co se občerstvení týče přijde bezchybná, když už bych mohl uvést nějaký příklad u nás. [happy]


Já fakt nevím co to je hladové okno. To je zavřený stánek, prodej z okna nebo co?
Na Masaryčce jsem si ničeho zajímavého nevšiml. Fakt tam prodávají něco víc než junk food?

Ostatne prave proto ze nemam rad sterilni mezinarodni prostredi a rad poznam lidi spim po privatech a radeji hlodavy okno nez mektavej donald a spol.
Nojo, taky občas rád spím pod širákem. Ale když jsem dva tři týdny nepřetržitě v práci, vorvanej jak jetel, tak nemám důvod si nedopřát slušnej hotel. Zvlášť když letos klesají ceny a není fakt moc důvodů šetřit.
Tyhle pózy "bydlím ve čtyřhvězdě a nelítám s Ryanairem" já žeru
Na příštích 10 dní mám tři 3* a další tři 4* a to není způsobené pozérstvím, nýbrž možnostmi v oblasti, dostupností apod.

No jo, nějaký řetězcový zglajchšaltovaný 4* hotel přece ukáže povrchnímu turistovi onu slovenskou mentalitu naprosto přesně...
Podsuv.

Jenže většina populace to má jinak a neuvažuje jak poloviční santusák.
Páč se chce třeba slušně vyspat a odpočinout.

Protoze tem ostatnim umozni poznat spoustu zajimavych a hezkych mist o kterych se lze dovedet prave od mistnich neb nastesti nejsou v bedekrech
Jenže tam obvykle nejsou ani ty hotely. A tak je to taky dobře, je to takový přirozený filtr. [happy]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 05. srpna 2020 - 13:15:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4898
Registrován: 4-2003
Ahmad_Šáh_Masúd:
"Já fakt nevím co to je hladové okno."
Už vám to bylo vysvětleno, dokonce i s obrázkem. Chyba tak bude na přijímači.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 05. srpna 2020 - 13:22:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10479
Registrován: 4-2003
tudiz se ta vetsina - nazveme je treba na rozdil od polovicnich santusaku polovicnimi blby

Tak vlastní santusátctví se obhajuje celkem blbě, tak je potřeba aspoň nenápadně přepnout a poplísnit ty ostatní.[biggrin]

Ještě třeba lze napsat osvědčený trik - totiž že ostatní jsou snobi, a tak podobně.[lol]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 05. srpna 2020 - 14:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13327
Registrován: 5-2004
Jo ono kdyz se spi po privatech a malejch penzionech tak je to polovicni santus. To pak beru a hrde se k tomu hlasim.

V polsku mi napriklad bylo predvedeno "zdomacnely" stado divokejch prasat ve vybehu. To lze v hotelu videt max kdyz dorazi nejaky echtovni chlastaci zajezd:-)
Středa, 05. srpna 2020 - 14:32:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 741
Registrován: 7-2017
Cisalpino, tak na Slovensku sa to líši aj kotlina od kotliny, Orava a Kysuce su si v niečom podobné, ale ľudia ako z iných planét.
Nech si každý spí kde chce, je to jeho vec. Mňa vždy dokáže nabudiť takáto skúsenosť. Človek ide na svadbu do Banskej Štiavnice, 3* hotel, dá im vedieť, že medzi hosťami bude človek na vozíčku. Nie je problém, máme takú izbu aj výťah. Fajn, človek dorazí a recepčná naňho, že výťah nam týždeň nefunguje a opravia ho v pondelok. To mi úplne odpáli dekel a za ním aj mozog. No a takých storiek by sa na Slovensku našlo
Středa, 05. srpna 2020 - 14:36:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 7-2017
Alebo zufanie, ze na Šíravu nechodia turisti. Mno dno celé od plastov a kdejakeho bordelu z Chemka, pláže plné bordelu po domácich, co sa tam chodia ozierat. Strediská síce sú, ale služby ako v 90.rokoch by miestni mafiáni krytí lokálnymi ľuďmi a jediné co ostane su diskotéky. Suma sumárum, radšej sa pôjdeš do Bozcic schladiť s ciganmi a nebudeš mať taku depresiu
Pezos
Středa, 05. srpna 2020 - 14:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 4-2014
Myslíte něco, jako je tento motivační obrázek?
Pajzák
Středa, 05. srpna 2020 - 14:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 6-2015
Radku Š., v čem je polosantusácké počínání člověka, co si pro sebe a rodinu zarezervuje apartmán v rodinném penzionu? Sám jsem takto absolvoval loňskou dovolenou na Slovensku a bylo to skvělé. Už proto, že jsme zapomněli doma jednu tašku s věcmi pro syna, a majitelé nám půjčili oblečení po vnoučeti.[happy]
Apartmán měl dvě ložnice, komplet sociálku a vybavenou kuchyňku. Pro rodinu, co chce poznávat okolí, ne ležet u bazénu nebo chodit max. po městě, naprosto ideální.
Středa, 05. srpna 2020 - 16:08:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10480
Registrován: 4-2003
čem je polosantusácké počínání člověka

V tom že se radši stravuje u humusoidního hladovýho okna s místním Santusema namísto čistýho fastfoodu.

S rodinným penzionem to nemá nic společnýho.

PS: U SK bych v případě tohohle typu zařízení asi váhal, protože určitou formu východní vřelosti někdy můžu vnímat spíš jako vlezlost.



(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 05. srpna 2020 - 17:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12310
Registrován: 8-2012
Alebo zufanie, ze na Šíravu nechodia turisti
Šírava je totálně na odstřel (jedinou výjimku si dovolím odprezentovat - salaš Medvedia hora [happy], P.S. pozor nic pro santusáky ani pozéry). Tam se zastavil čas před třiceti lety, i ty stánky a unimobuňky na Kaluži jsou furt originál, všude bordel a hromady odpadků (tam se uklízí snad jednou za rok, když přijde velká průtrž mračen a spláchne to do přehrady [happy] ), rozpadlý cesty, ex-ROH panelákové ubytovny Duha, Luna, Aurora, Merkur apod., prostě osmdesátkové retro jak řemen. A hlavně úplně totálně apatičtí domorodci (protože kdo měl ruce, nohy a ne úplně naděláno v hlavě, tak už je dávno o pět set až dva tisíce kilometrů západněji), co se v tom bordelu válejí a ještě k tomu přidávájí a pochrochtávají si, jak je to tam skvělý. To už není severní Balkán, to už je ex-Sojuz. Jenže ty lidi nevyměníte.
電車オタク
Mladějov
Středa, 05. srpna 2020 - 18:00:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14815
Registrován: 3-2007
>Šírava je totálně na odstřel

Potvrzuji, bohužel.
RadekŠ:
" čem je polosantusácké počínání člověka

V tom že se radši stravuje u humusoidního hladovýho okna s místním Santusema namísto čistýho fastfoodu.
"

Tak je šetrnej, no [biggrin]
Středa, 05. srpna 2020 - 18:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 6-2019
pozor nic pro santusáky ani pozéry
Vaše [cunik] hlava zjevně ještě nedokázala pojmout, že jsou lidi, kteří spí jak v luxusu, tak pod širákem.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 05. srpna 2020 - 18:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10759
Registrován: 6-2004
A zase z jiného soudku:

přemýšlím, co názvy jednotlivých bývalých hradel, namátkou: hr. Príkrik, hr. Peklo, hr. Kremenisko apod.

Odkud pocházejí jejich názvy?
Komis
Středa, 05. srpna 2020 - 20:06:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 811
Registrován: 2-2019
RadekŠ:
"Jenže většina populace to má jinak a neuvažuje jak poloviční santusák."

Čti: Kdo se nechce stát v mých očích santusákem, měl by uvažovat jako já (rozuměj většinová populace).

Zas jeden Jediný Správný Názor.
(A to jsem si původně říkal, že se do toho nebudu míchat. [nene])
Středa, 05. srpna 2020 - 20:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3305
Registrován: 11-2006
Názvy Hr.Zv. nebo Hl.zcela jistě kopírují místní názvy blízkých nebo přilehlých lokalit. Viz např Príkrik, Dlžiny nebo Jelenia.
http://www.spdz.estranky.sk/- stránka věnovaná M131.1443 (a nejen jemu)
Středa, 05. srpna 2020 - 20:25:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 1-2013
Páni kolegové, taky z jiného soudku.
Dovolím se zeptat na trať Trenčianska Teplá - Trenč. Teplice:
podle Tabulky traťových poměrů, podle nákresného listu GVD i podle sešitového jízdního řádu jde o trať se zjednodušeným řízením vlakové dopravy, Trenč. Teplá je stanicí dirigující a Trenč. Teplice jsou dopravna. Proto se ptám: jakým způsobem je doprava řízena? Nikdy jsem neviděl v Trenč. Teplicích lichoběžníkovou tabulku. Nebo pořád platí nějaký předpis (D48?) že na celé trati smí být jen jeden jediný vlak?
Středa, 05. srpna 2020 - 21:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 184
Registrován: 7-2017
Doktor
Tak aby sme si rozumeli...tu vetu o manažerovi infraštruktury som si nevšimol......ale ZSSK nemôže uvádzať vo svojom aktualnom jízdnim rádu nič...lebo ho nevydáva . Knižný CP vydáva ŽSR a ten aktualizovaný nebol , rovnako tak vývesky na staniciach a zástavkach mali mať nejakú info že platí CP na strankach zsr.sk
Ak sa bavíme o internetových stránkach ZSSK nemôžem dokázať že 25.7. bol aktualizovaný ale teraz tam napr visí CP od 13.7., potom CP od 25.7. tým predpokladám že aj tieto tabulky na ZSSK sa priebežne aktualizovali. Ale kludne majte pravdu že neboli, opak Vám dokázať nemôžem a otravovať s takou blbosťou ZSSK je zbytočné , naspäť sa to nevráti....
čo sa týka slovenčiny.....nemusíte ma poučovať ak píšem na mobile a neskontrolujem si slová tak to niekedy vystrelí tak všelijak.
Středa, 05. srpna 2020 - 23:25:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4899
Registrován: 4-2003
Zámčane, vážně chcete pokračovat, byť na to nemáte?
Zámčan:
"ale teraz tam napr visí CP od 13.7., potom CP od 25.7."
Dobré ráno! O tom celou dobu píšu - že je na stránkách aktuální jízdní řád (s platností od 25. 7. 2020), ale údaje v něm neodpovídají skutečnosti. A jako zdroj dat jsou uváděny ŽSR, o kterých pořád točíte jako o garantu platnosti.
Zámčan:
"Ale kludne majte pravdu že neboli, opak Vám dokázať nemôžem"
A co takhle si ten jízdní řád otevřít, to vás nenapadlo?
Zámčan:
"ak píšem na mobile a neskontrolujem si slová tak to niekedy vystrelí tak všelijak "
Někdy? Jako hotentot píšete trvale. A mobil vám i upravuje interpunkci, mezery někdy maže, jindy přidává, mění velká písmena na malá, vytváří stylistiku? Mobil vám zakazuje si to po sobě přečíst a opravit?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 08:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10481
Registrován: 4-2003
Komis: Většina populace se dneska nepohybuje kolem umolousaných stánků. Kolem silnic to v podstatě vychcípalo. Vy jediný správný názore.[biggrin]


To že se člověk stravuje v aspoň trošku kulturním prostředí, stejně jak se aspoň trošku slušně oblíká, meje se. atd snad není potřeba obhajovat. Spíš je to tak, že nějaký zoufalec a tragéd obhajuje opak.

A hlavně úplně totálně apatičtí domorodci (protože kdo měl ruce, nohy a ne úplně naděláno v hlavě, tak už je dávno o pět set až dva tisíce kilometrů západněji), co se v tom bordelu válejí a ještě k tomu přidávájí a pochrochtávají si, jak je to tam skvělý.

Botanickou výstavku plevelů a poházený plechovky kdekoliv nějak ještě rozdejchám, to se dá na rozdíl od těch vychvalovaných pohodových domorodců dycky nějak rychle odstranit a je to jen takový nános.

(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Komis
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 08:23:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 812
Registrován: 2-2019
Ještě že jste nás poučil, co to znamená odporovat Jedinému Správnému Názoru.
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 08:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 8-2009
RadekŠ:Většina populace se dneska nepohybuje kolem umolousaných stánků. Kolem silnic to v podstatě vychcípalo. Vy jediný správný názore. Tak teda minimálně angláni jsou absolutní houmlesáci. Tam je nějaký karavan ála hladové okno na kdejakém plácku kolem cest. Ale i v Belgii jsem se najedl chutně a relativně levně na parkovišti u fabriky. Co máme dál?
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval[kecal]
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 09:16:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 6-2019
Kolem silnic to v podstatě vychcípalo.
Úpořiny, Svatý Kříž, Vojtanov, Dubí...
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 11:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 585
Registrován: 10-2005
RadekŠ:
" stejně jak se aspoň trošku slušně oblíká, meje se. atd snad není potřeba obhajovat.
(Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)"

Ale to není s Vlčkovým Ostatne prave proto ze nemam rad sterilni mezinarodni prostredi a rad poznam lidi spim po privatech a radeji hlodavy okno nez mektavej donald a spol. nutně v rozporu, pokud to teda nesoudíš nutně jen přes jeho vyjadřovací styl. To bych byl santusák i já[biggrin]
Sice na východ, pokud již jedu, tak preferuju spíš to sterilní mezinárodní prostředí (z čisté pohodlnosti a předsudku), ale směrem na západ to mám spíš opačně. Dokonce na dálném západě téměř absolutně opačně (pokud nejsem okolnostmi nucen jinak), a to už jenom proto, že v tom prostředí se poznání dané země změní na neznání.
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 14:10:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 9-2013
Neví náhodou někdo, jak to vypadá aktuálně s úschovnou zavazadel ve stanici Banská Bystrica? Už minimálně dva roky se setkávám s tím, když tam dorazím, uzavřená a to prý stále dočasně. Když jsem se ptal ženské, která tam sedí, tak mě odkázala, ať si batožinu uložím dole na autobusovém nádraží[pozor] No co je tohle za logiku, to mi hlava nebere.
Beru to, že tato služba je, nebo respektive byla smluvena se zdejší taxislužbou, ale tahle situace už opravdu normální není- že ZSSK neumí zajistit v tak velké stanici úschovnu zavazadel.

Děkuji předem za informace. Snad můj dotaz v aktuální rozsáhlé diskuzi nezanikne a nejpozději do 24.8.2020, kdy na Slovensko opět vyrážím, se něco eventuelně dozvím. [happy]
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 18:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2017
Doktore na co mám či nemám nemáte kvalifikaci.....
Viac menej však máte pravdu tak si myslite že nemám, skutočne som nepredpokladal že na stranke ZSSK je zle skopírovaný KCP od žsr. , ktorý sa tvári že je aktualizovaný. Ono je potom jednoduchšie uvádzať že tabulky KCP sú na stránkach žsr, ako špatne skopírovať údaje....
Komis
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 19:07:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 813
Registrován: 2-2019
Rychloběžka: V sobotu se tam zeptám, měl bych tam mít nějaký čas při přestupu.
Čtvrtek, 06. srpna 2020 - 21:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 9-2013
Komis: Díky za ochotu [ok][happy]
Pátek, 07. srpna 2020 - 09:20:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 9-2019
Udělal jsem si krátký výlet z Děčína do Krásné Lípy a Rybniště.
Z Rybniště osobák do Č.Lípy nejel včas (asi 10 min.) a hádejte, co udělal výpravčí - vůbec nic. Cca 10 cestujících nedostalo žádnou informaci o zpoždění, ani o jeho příjezdu ale ani varování před vstupem do kolejiště před zastavením vlaku.
Při předloňském putování po Slovensku mne výpravčí jako jediného cestujícího v malé staničce přišel informovat, že je porouchaný rozhlas a "vlak mešká 7 minút".
Inu, SEVERNÍ BALKÁN.
Miroslav_ Zikmund
Pátek, 07. srpna 2020 - 12:13:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 612
Registrován: 2-2016
lehce_poučený_cestující : a kdo vám dává informaci o zpoždění autobusu v linkové dopravě nebo v MHD ? Vy jste byl na nástupišti ? Pak jste se pohyboval v kolejišti. Podle příslušného předpisu SŽ(DC) je totiž nástupiště součástí kolejiště.
Pátek, 07. srpna 2020 - 12:54:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7948
Registrován: 1-2007
a kdo vám dává informaci o zpoždění autobusu v linkové dopravě nebo v MHD
Některé IDS zveřejňují informace o poloze vozide.
Pátek, 07. srpna 2020 - 17:31:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2017
Neviem či to tu už bolo ...od 10 augusta začína ŽSR výlukové práce nepretržite dva týždne na úseku Žarnovica - Nová Baňa.
Pred časom tu bola diskusia že sa nedá kúpiť lehátko....takže záhada je vyriešená.Všetky vlaky NAD.
Komis
Pátek, 07. srpna 2020 - 18:47:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 2-2019
Díky za info. Tak to jsem měl ještě kliku, že stihnu projet. [wink]
Pátek, 07. srpna 2020 - 19:18:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3762
Registrován: 5-2002
Díky, tak holt 442. Snad se podaří mě vzbudit aspoň na ONJ. :-D
Pátek, 07. srpna 2020 - 20:53:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12313
Registrován: 8-2012
Takže spiknutí proti noční dopravě se zase nekoná...
電車オタク
Pátek, 07. srpna 2020 - 22:12:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10769
Registrován: 6-2004
Trať Štúrovo-Levice:

byly tam ty mech. předvěsti (Pohr. Ruskov, Želiezovce, T. Lužany) někdy v minulosti ovládány? Proč jsou (byly) odpojeny?
Jaký je aktuální počet mech. předvěstí na této trati?

Díky za info
Pátek, 07. srpna 2020 - 22:53:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4906
Registrován: 4-2003
Zámčan:
"Doktore na co mám či nemám nemáte kvalifikaci....."
Na to není třeba žádné kvalifikace, to dokazujete sám každým svým příspěvkem. Plno chyb, skladba vět jako od Danka. A jak ve finále dopadla vaše obhajoba dráhy, darmo mluvit.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 07. srpna 2020 - 22:59:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4907
Registrován: 4-2003
Jasnými barvami zářící terč předvěsti v Dvorníkoch, o němž jsem psal v úterý (předešlý stav na Milošově snímku):

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 08. srpna 2020 - 08:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10771
Registrován: 6-2004
Krásné foto... zřejmě nějaké nařízení pro jistou množinu mech. předvěstí - zrušit, nechat JEN polohu "Výstraha" a drátovody zlikvidovat?

Na YT jsem videl video z trati 153 a před žst. Hontianske Tesare mechanicky vjezd v poloze Stůj. Je/byl označen jako zneplatněný? Vlak normálně vjížděl ...
Jaká je tam současná situace??
Mladějov
Sobota, 08. srpna 2020 - 09:18:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14829
Registrován: 3-2007
>zřejmě nějaké nařízení pro jistou množinu mech. předvěstí - zrušit, nechat JEN polohu "Výstraha" a drátovody zlikvidovat?

Tak totéž se dělo v krajích českých, tak to jen okoukali..

Po pravdě, udržovat 2020 mechaniky s drátovody je opravdu fosilní [crazy]

Ale když vy chcete mít z dráhy muzeum v přírodě, žejo ?
Sobota, 08. srpna 2020 - 10:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2017
Doktor diagnozu si určujte svojim pacientom....svoju inteligenciu ste koniec koncov dokázali ked ste potrebovali zakomponovať do svojho príspevku kpt Danka.
Sobota, 08. srpna 2020 - 10:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4908
Registrován: 4-2003
Fany:
"Na YT jsem videl video z trati 153 a před žst. Hontianske Tesare mechanicky vjezd v poloze Stůj. Je/byl označen jako zneplatněný? Vlak normálně vjížděl ... Jaká je tam současná situace??"
Hontianske Tesáre, vjezd od Hontianskych Nemcov - viz foto (z loňského roku, jen ty sloupy zmizely). Není a nebyl označený jako zneplatněný. Jak je to ošetřeno předpisově, nevím. Stejná situace je od Šiah. A stejná situace byla i v Hontianskych Nemcoch, kde už jsou ovšem mechaniky nahrazeny světly.

--- --- ---
Mladějov:
"Ale když vy chcete mít z dráhy muzeum v přírodě, žejo ?"
A návštěvníky budou ti, kteří stojí u závor i dvacet minut, a v pohodě.

--- --- ---
Zámčan:
"ked ste potrebovali zakomponovať do svojho príspevku kpt Danka."
A tak nepotřeboval jsem, no jeho skladba vět z náhodně generovaných slov v náhodném pořadí dokonale vystihuje váš projev. Berte to jako zpětnou vazbu. Ale vy očividně místo prostoru pro zkulturnění svého projevu se budete vztekat, dál v té své hotentotštině. Poučením by vám měla být i vaše zpackaná obhajoba dráhy.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 08. srpna 2020 - 11:03:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2017
Doktor...ani vy ste nepísali na začiatku presne...lebo ste písali o jízdním rade ZSSK.....

a ten neexistuje, ZSSK tabulky cestovných poriadkov nevydáva.

Ked sme dopátrali že sa jedná o tabulky ŽSR , ktoré uvádza dopravca ZSSK na svojich internetových stránkach , ja som si len pozrel či sú aktualizované, ak som videl dátum 25.7. tak som to pokladal za samozrejmosť že sú správne....prečo nie sú nie je logické vysvetlenie.

a čo sa týka internetových diskusií mali by ste vedieť že v nich sú iné pravidlá ako v bežnej korešpodencii a pravidlá spisovného jazyka sa nemusia striktne dodržiavať.
Sobota, 08. srpna 2020 - 11:17:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2653
Registrován: 12-2007
Ked sme dopátrali že sa jedná o tabulky ŽSR , ktoré uvádza dopravca ZSSK na svojich internetových stránkach ,

Jediný, kto sa k tomu potreboval dopátrať, a nepochopil to hneď, si Ty [wink]