Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 04. 8. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 04. 8. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 07. května 2020 - 23:11:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11731
Registrován: 8-2012
A fakt to není o vzdělání
Teda ne že by zejména státní správa a (polo)státní firmy, dráhy, pošta nebo dopravní podniky nebyly rejdištěm formalizovaných bakalářů ze Starého Hrozenkova anebo "Master of Public Administration" (protože je to v takovém prostředí prostě cesta nejmenšího odporu a nejjednoduššího postupu po kariérním žebříčku, skutečné znalosti nejsou tak nutné), ale paušální "fakt to není o vzdělání" a vysírání do diplomů je akorát typická berlička (starých - věk je pro ně hlavní kvalifikací) pitomců, co žádné vzdělání a diplom nemají (o to víc to překvapí u vlčka, asi počínající senilita).
V dnešním systému kde je vše o penězích a konexích?
...čímž se to zřejmě zásadně liší od dřívbylolípu [crazy][biggrin]. (Přičemž vlček očividně nemá ani prachy, ani konexe - to první je možný, to druhý jistý, protože s minimálním sociálním kapitálem a koneckonců i homeless-outfitem ho nejen u Zýmenců vytříděj dost rychle.)
zlatý sedmičky widle protože na rozdíl od desítek
Ano, to je jasný důkaz, že dřív bylo líp a dnes to stojí za hovno [happy]. (Přičemž desítky jsou dneska už spíš jedenáctky a automatické aktualizase měly i W7 a největší průser byly JehoVisty, ale že je Mrkvosoftí product line důkazem DBL, to by teda Gejts čuměl.)

nicméně mnohdy se bohužel tlačí to nový
Mohl byste kvantifikovat to "mnohdy"? Protože to jsou mnohdy [happy] jen takový nicneříkající vycpávky.
(Já zas naopak sleduju to, jak je "to nový" apriori starými praktiky nemilosrdně opičovávaný, aniž by kolem toho byť jen prošli, že to bude ghownu, že to je jen nějaký výmysl manažerů (a únyje [happy] ), že oni tyhle novoty nikdy k ničemu nepotřebovali a potřebovat nebudou atd., aby to po pár měsících a letech bylo docela dobrý a nakonec úplně nepředstavitelné, že by se dal udělat krok zpět a být bez "toho nového". Ať už jde o GSM-R, tablety místo papírů, no a teď nás to čeká s ETCS...
電車オタク
Pátek, 08. května 2020 - 00:34:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2019
Petr_vlček:
"Základka ne ale maturita byla něco mezi bakalářem a magistrem.

"
Tak podobné argumenty jsem slýchal už v 80. letech, že "maturita v 60. letech byla kvalitnějším vzděláním, neš VŠ v 80. letech". Kdyby podobné nářky byly pravdivé, taky by to znamenalo, že vzdělání je v trvalém úpadku. A kdy potom bylo nejkvalitnější? Žeby ve středověku?
Pátek, 08. května 2020 - 01:10:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22133
Registrován: 5-2002
Pike: to by mě moc zajímalo, komu tohle morální poselství ráčíte adresovat
To mě taky...

jaký je rozdíl mezi špičkovým odborníkem a TOP člověkem, nějak se v tom nevyznám
No za špičkového odborníka považuje Vlčoun sám sebe a TOP člověci jsou ti, kteří jsou žádáni místo něho.

Vlčoun: Základka ne ale maturita byla něco mezi bakalářem a magistrem.
Kecy prdy beďary.
Ono je to u té maturity tak, jak píše Pike - maturant se z toho hroutí, ale o rok později jich dělá čtyři-pět za semestr, ani nemrkne.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 08. května 2020 - 07:09:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6093
Registrován: 7-2011
T_._H_.:
"Mohl byste kvantifikovat to "mnohdy"? Protože to jsou mnohdy [happy] jen takový nicneříkající vycpávky."
Asi bych to kvantifikoval "u většiny věcí", nevím, jestli je to dostatečná kvantifikace. Zkrátka většina věcí je jaksi nehotová, nedomyšlená a tlačí se do provozu. Bohužel informace k tomu vesměs veškerý žádný, zpětná vazba jakbysmet a v provozu to přináší problémy. Pochopitelně, je to vlastně ještě ve vývoji a jinak, než v provozu to vyzkoušet a odladit prakticky nejde. Jenže k tomu právě chybí ty informace, maximálně vyjde nějakej nicneříkající oběžník a připomínky lidí z provozu nikoho nějak moc nezajímají. Maximálně se to představí jako super žhavá novinka, řešící všechny těžkosti světa. Takže od lidí z provozu, kteří se s tím "peklujou", vůči tomu obvykle vznikne averze. Zhusta zbytečná a neoprávněná, ovšem zapřičiněná oním špatným přístupem na začátku. Přitom kolikrát jde o fakt dobrou věc, jenom se to takhle zbytečně zabíjí. Ovšem něco se zkouší, nikdo k tomu pořádně nic neřekne, pak se zkoušet přestane, zmizí to, nebo se to nechá umřít, nikdo nic neví (proč, povedlo se, nepovedlo, bude, nebude?), akorát zbytečná voda na mlýn "starým praktikům" (zase nějaká kravina, stejně to bylo ghounu).
T_._H_.:
"Já zas naopak sleduju to, jak je "to nový" apriori starými praktiky nemilosrdně opičovávaný, aniž by kolem toho byť jen prošli, že to bude ghownu, že to je jen nějaký výmysl manažerů (a únyje [happy] ), že oni tyhle novoty nikdy k ničemu nepotřebovali a potřebovat nebudou atd., aby to po pár měsících a letech bylo docela dobrý a nakonec úplně nepředstavitelné, že by se dal udělat krok zpět a být bez "toho nového". Ať už jde o GSM-R, tablety místo papírů, no a teď nás to čeká s ETCS..."
Ano, souhlasím, s tím mám též "bohaté" zkušenosti. Jenže, možná jsem naivní, ale myslím, že částečně bude chyba hned na začátku právě v tom špatně zvoleném přístupu. Já mám třeba podobné zkušenosti s EMA (zjednodušeně řečeno jakási tramvajová obdoba AVV), ze začátku děsný pičování, jak je to ghounu, jak to nikdo nepotřebuje a nikdysetotaknedělalo, jak je to akorát další zbytečnej rozptylující krám navíc a kdesicosi a dneska si to spousta řidičů nemůže vynachválit. Jenže myslím, že to je zásluhou jedné podstatné věci - chopil se toho člověk, co se fakt snaží, vysvětluje, uklidňuje, komunikuje, aktivně shání informace o chybách, řeší, honí podřízené a hlavně jsou vidět pokroky a zlepšení. A když něco nejde, tak nehraje mrtvýho brouka, ale řekne co, proč a kdy asi tak lze očekávat nápravu. Což myslím mimořádně přispělo k tomu, že se daří odlaďovat a že to nakonec spousta lidí, zejména ti "staří praktici" vzala vcelku rychle a bezproblémově na milost. Což třeba osobně považuju za ohromný úspěch, neboť ze začátku to bylo nenáviděno a byly šprajcy, někdy fakt nechutný, tahaly se do toho odbory, nojo, holt jsme stále socialistickej podnik, no. [proud] A taky jsem si vyslechl od "praktiků" spoustu věcí
(nojo, ty seš taky blbej, kolik ti za to XY dal, že mu pomáháš tlačit takovou blbost, jdi s tím do háje, já jezdím už stopadesát let a nikdy jsem nic takovýho nepotřeboval, vy jste ta blbá parta šotoušů, co nám nutí kraviny a dělá pakárnu a mnohé jiné [proud]). Jenže tohle je spíš vyjímka, postup u jiných věcí bohužel spíše dává za pravdu těm "starým praktikům" (je to zbytečný, je to ghounu, stejně to nebude fungovat...). Zbytečně.
RadekŠ:
"a ta školení takhle koncipována nebyla, natož aby tam bylo nějaký lití do hlavy, tvrdý manažerský přístup (to ani nevím co je...)a tak podobně. Navíc ty metody se nikomu nevykládají, to nedává žádný smysl.
Podle toho co popisujete spíš ti lidi potřebné manažerské dovednosti vůbec nemají od přírody, natož aby byli na něco takového školeni (pokud je to pravda a nejde o příliš subjektivní popis)."
Tak samozřejmě, že to do nějaký míry subjetivní popis pochopitelně je, píšu to přece ze svého pohledu. [happy] V zásadě jsem tím chtěl říci, že daný jedinec zkrátka od přírody nemá manažerské dovednosti a tudíž mu školení typu "jak vést kolektiv" jsou naprosto k ničemu. A když se pak to "vedení kolektivu" snaží dělat podle příruček z onoho školení, tak je to katastrofa. Tvrdým manažerským přístupem mám na mysli jednání typu "to mě nezajímá (tvoje rady, návrhy), já jsem vedoucí, takže to bude takhle a víc se o tom nebudeme bavit". Předpokládám, že o tom, že jsou situace, kdy je takovéhle jednání zkrátka nutné, mluvit snad nemusíme. Nicméně myslím, že si (snad) v zásadě rozumíme.
Pátek, 08. května 2020 - 08:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10204
Registrován: 4-2003
í typu "jak vést kolektiv" jsou naprosto k ničemu. A když se pak to "vedení kolektivu" snaží dělat podle příruček z onoho školení, tak je to katastrofa.

Na těch školeních žádný poučky a ani příručky nejsou. To máte akorát Vy naivní představu.

Tvrdým manažerským přístupem mám na mysli jednání typu "to mě nezajímá (tvoje rady, návrhy), já jsem vedoucí, takže to bude takhle a víc se o tom nebudeme bavit"

Což je spíš antimanažerský přístup a na žádným manažerským školení se tohle lidi neučí.

A v tramvajový vozovně bych nějaký manažerský talenty tady zrovna moc nehledal,natož že jim někdo bude platit drahý školení.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 08. května 2020 - 08:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 6-2019
ak ono hlavně je dobrý se těm TOP lidem (a že jich tu v týhle diskusi je) v životě vyhýbat, protože to pak je v praxi jeden průser za druhým a jedna vostuda za druhou. Daleko lepší jsou lidi špičkoví - ti na rozdíl od těch TOP nemusí dávat všude a všem najevo že jsou TOP protože jinak by se to těžko poznalo ale je to na nich vidět "na první dobrou". A těch je tedy opravdu málo.
[ok][ok][ok][ok]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pátek, 08. května 2020 - 08:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10205
Registrován: 4-2003
řitom kolikrát jde o fakt dobrou věc, jenom se to takhle zbytečně zabíjí. Ovšem něco se zkouší, nikdo k tomu pořádně nic neřekne,

Představte si, že by se to všem říkalo. Neustále byste seděli na poradách a do hlavy by Vám někdo fedroval informační proud. Kdo by v tý době pracoval??

Asi by firma musela najmou další desítky lidí, kteří by pracovali a asi tak ztrojnásobit počet manažerů.[crazy] Navíc ty porady by stejně neměly vliv prakticky na nic, jenom byste zjistili, že si musíte udělat další poradu, na který si si dohodněte uděláte další 3 porady na ty naženete další nic netušící chudáky.[crazy][crazy][crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 08. května 2020 - 16:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6094
Registrován: 7-2011
RadekŠ:
"Představte si, že by se to všem říkalo. Neustále byste seděli na poradách a do hlavy by Vám někdo fedroval informační proud. Kdo by v tý době pracoval??"
Nesmysl. Jaký porady? Stačí oběžník vyvíjí se to a to, funguje (má to fungovat) tak a tak, zodpovědná osoba ten a ten, chyby, postřehy a návrhy piště sem. Ten oběžník stejně vyjde (musí), aby lidi věděli, že a co se to zase kde objevilo. Pokud se zkouší třeba nějaká nová verze softvaru, na konkrétním voze stejně je nějakej provozní deník, kam se maj psát závady. Je fakt, když jsem to kolikrát četl, že tam jsou někteří řidiči schopni psát příšerný bláboly. Jasněže jsou, když jim nikdo pořádně nevysvětlí, co přesně by to mělo a nemělo dělat a proč. Takže oni to chápu jako "krám", co jim v práci akorát přidělává "pakárnu" (jiní zase nepíšou nic, protože "stejně je to k ničemu a zbytečný psát, nikdo na to nebere ohled"). Jenže místo nějakýho vysvětlování (to nemá cenu, stejně by to nepochopili, stejně budou držkovat) se raději nadává na řidiče, jak jsou "blbí". Takže zbytečná averze a zbytečný animozity na obou stranách.
RadekŠ:
"Což je spíš antimanažerský přístup a na žádným manažerským školení se tohle lidi neučí."
Píšu snad někde, že jo?
RadekŠ:
"...natož že jim někdo bude platit drahý školení."
Seženou se prachy z nějakejch dotací, fondů, zaplatí se nějakej externista, aby něco odpřednášel. Nemá to hlavu, patu, souvislost, nikdo nechápe proč zrovna tohle a teď. Samozřejmě, onen externista obvykle žádný bláboly nepřednáší, jenže závisí na "kvalitě" posluchačů, co si z toho vezmou a jak si to dají do souvislostí. Když mu tam sedí absolventi UJAK, je to obvykle k ničemu. Sám jsem podobné školení absolvoval, např. před lety někdo nahoře usoudil, že by bylo dobrý absolvovat nějaký školení s psychologem, sehnal prachy, objednal psychologa, bylo školení. Samo o sobě mi to přišlo zajímavý, jenže část lidí co tam se mnou byla, zkrátka nepochopila co se jim říká a proč, natož aby to uměla použít v praxi. Tohle jsem měl na mysli. Jestli to někde v TOP managementu funguje jinak (logicky předpokládám že ano), já píšu o tom, co jsem sám zažil.
Pátek, 08. května 2020 - 16:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11737
Registrován: 8-2012
Asi bych to kvantifikoval "u většiny věcí"
Většina je víc než 50%. Což je hovadina. To už je pravděpodobnější chronický stojítozahovnismus a trvalá kverulace konkrétního chudáčka neustále ubližovanýho novotama. Typicky právě nějakého toho "starého praktika"...
電車オタク
Sobota, 09. května 2020 - 08:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10207
Registrován: 4-2003
e fakt, když jsem to kolikrát četl, že tam jsou někteří řidiči schopni psát příšerný bláboly.

Ale vom tom to je - že Vás ti lidi budou zásobovat pikačovinama. Pokud tomu budete věnovat nepřiměřenou pozornost, tak se v tom akorát utopíte.


Samo o sobě mi to přišlo zajímavý, jenže část lidí co tam se mnou byla, zkrátka nepochopila co se jim říká a proč, natož aby to uměla použít v praxi.

Což je v u školení v oblasti tzv. soft-skills úplně normální.

Tohle přeci není školení, kde někoho postavím k ponku se svěrákem, dám mu pilník, ukážu mu, jak se to drží v ruce. A potom dám mu krabici s pěti polotovary, aby mi je odhrotoval.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 09. května 2020 - 20:17:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3991
Registrován: 9-2003
Bobik: Nevím, jak dlouho tam u těch tramvají pracujete ale já pamatuji jednak to, jak řidiči kverulovali proti automatickému hlášení zastávek, takže nihil novum sub sole, jednak to, jaké dokončené a provozuschopné výrobky vypadávaly třeba z ČKD Praha nebo Škody Ostrov, to bylo i po dvaceti letech výroby bez nějaké větší změny furt "dodělej doma". A ve výpočetní technice to bylo lautr to samý, kamarád dělal ve výpočetním středisku nějaké pézetky, která si vydupala sálový počítač Honewell a jeho spolužáci, odsouzení k dlouholeté práci se špičkovou technikou typu EC nebo SM na to chodili nábožně čumět.
NOBLE BRICKS
Mladějov
Sobota, 09. května 2020 - 21:07:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14615
Registrován: 3-2007
Bobik chce říct zřejmě něco jiného: Že prostě v DýPý je řidič "jako kus ve stroji" a nikdo z vedení podniku se nenamáhá mu třeba něco o stavu, cílech, problémech, žádostech na řidiče aspoň třeba na jedné schůzi ročně, či na prav. školení minimálně vysvětlit a pohovořit či snad nedejbože poděkovat.

Ono řídit lidi jen vyhláškama a nařízeníma a trestama je samozřejmě špatně - druhá krajnost je nutit šoféry do nějakých teambuildingů a týdenních psychologických školení [proud].

Já ho v tomhle celkem chápu. A v tamním prostředí mám kontakty, takže si nedělám iluze - zvláště o DP-ED.
Neděle, 10. května 2020 - 06:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6095
Registrován: 7-2011
S4991023:
"jak řidiči kverulovali proti automatickému hlášení zastávek"
No a lze se jim divit, když to vlastně nefunguje dodnes a v zásadě jim to přineslo akorát pakárnu (další "krám" co musí hlídat)? Akorát že dneska je AVV už implementovaný do EMY a ta vcelku šlape, čili problémy to dělá jen na strojích, kde není EMA a tak tedy řev poněkud utichl. Nicméně co jsem tak po několika dotazech pochopil, tak dělat se s tím pravděpodobně už nebude nic. Takže výsledkem je napůl funkční nesmysl, spíše na vztek. Ani proklamované "cíle", kvůli kterým to vzniklo, se nepodařilo naplnit. Což bylo jasný už od začátku, zvlášť při vědomí toho, jak a na základě čeho to šlape, takže "staří praktici", kteří od začátku tvrdili, že to fungovat nebude (protože ani nemůže, z těch a těhle důvodů), měli pravdu. Jenže kdo by je poslouchal, že, vždyť oni tomu přece nemůžou rozumět...
Mladějov:
"či snad nedejbože poděkovat"
Náhodou, tady se musím generálu i zastat - už přišli na to, že poděkování "nic nestojí", takže od začátku krize pandaviru už stihli všem zaměstnancům, provoznímu personálu zejména, rozeslat několik "děkovných dopisů"...[biggrin]
Mladějov
Neděle, 10. května 2020 - 09:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14616
Registrován: 3-2007
Já nemluvím o děkovných dopisech, já mluvím o přímém kontaktu s podřízenými.

"nic nestojí" - no, ona ta spokojenost právěže není jen v penězích.
Pondělí, 11. května 2020 - 00:47:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 4-2004
trocha trollingu:
Pondělí, 11. května 2020 - 06:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6096
Registrován: 7-2011
Mladějov:
"no, ona ta spokojenost právěže není jen v penězích."
Tak samozřejmě, kolikrát jsou "podmínky" důležitější než "plat".
Úterý, 12. května 2020 - 22:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4835
Registrován: 4-2003
honzaklonfar:
"neznám ten zákaz. A důvodně se domnívám ... Nicméně se mohu mýlit"
Neznám, myslím, možná... Ale odsuzující závěr vytvoříte hned. Tímto se jen potvrdila nulová relevance vašich příspěvků založených pouze na vašich domněnkách a pocitech.

Jinak Zákon o odpadech, Zákon o krmivech, případně klíčová slova jako kupříkladu "likvidace zbytků z jídelen".

--- --- ---

Bobiku, zase točíš dokola desku se svými nářky o nevysvětlování a povyšování se? V prvé řadě si zameť před vlastním prahem. Sám jsi zářným příkladem, kdy veškeré vysvětlování ignoruješ a místo vzíti si ponaučení dál plácáš nesmysly a navíc se ještě začneš ušklíbat a zesměšňovat vysvětlení. Když jsi přišel se steskem, že vysvětlení nejsou v jazyce plebsu, po opakovaných dotazech, jak by tedy takové vysvětlení mělo vypadat, jsi najednou ztichnul a doposud neopověděl. Tak se tu teď nestav do role trpitele.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Středa, 13. května 2020 - 07:43:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6099
Registrován: 7-2011
Doktore, ty jsi dostal ránu do hlavy, utekla ti žena, nebo co se ti stalo? Dalo se s tebou mluvit, ale obávám se, kdeže loňské sněhy jsou. Do role trpitele mě stavíš akorát ty, já tedy nic takového necítím a nechápu, jak jsi na to přišel.
Mimoto uvědomuješ si, že to o tom vysvětlování a poučování je použitelné oboustranně? Tedy že přesně tvá slova by se dala použít i na tvou osobu? Nebo snad vlastníš nějaký patent na rozum a všechno je jenom a přesně tak, jak ty řekneš? Nevím, leč i kdyby bylo, nebude třeba chyba ve tvém přístupu a tvém vysvětlování, když to druzí pořád nechápou? Nebo jsou vždy a jenom blbí a nechápaví ti druzí, zatím co ty se tak snažíš, potíš krev, leč stále marná lásky snaha? [proud]

No nic, kdyby ses někdy motal v Praze, dej vědět, docela rád bych s tebou zašel na pivo. Tedy pokud stojíš o společnost takovýho tupce co přes všecku snahu furt brečí a nechápe nic. Pokud nebudeš mít zájem, taky to pochopím, kdo by se s takovým plebsem zahazoval, že. [biggrin]
Pondělí, 18. května 2020 - 18:35:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4837
Registrován: 4-2003
Jo, na pivo můžeme zajít, no do Prahy jezdím většinou jen na otočku. Až budu v Praze někdy na delší čas, dám vědět.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 21. května 2020 - 09:30:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1879
Registrován: 1-2009
Tak máme zápis do Knihy rekordov SR

Porod v 49 rokoch
Dočkali sa! Manželia Erika Judínyová (49) a Štefan Skrúcaný (60) sa stali rodičmi. Narodila sa im dcérka Ella.

Priekopníčka slovenského šoubiznisu však nenechávala nič na náhodu. Len niekoľko hodín pred pôrodom si ešte zašla do salónu krásy. Ako sme zistili, moderátorka si bola dať spraviť vlasy u celebritného kaderníka a vizážistu Patrika Suši Veselého. Erike, ktorá to už mala za pár, to v ten deň veľmi pristalo. Stavila na pohodlný outfit, čierne nohavice, štýlový plášť, voľnú košeľu a pohodlné tenisky luxusnej značky. Na tvári jej nechýbalo ochranné rúško.
Čtvrtek, 21. května 2020 - 11:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22187
Registrován: 5-2002
Chudák potomek...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Čtvrtek, 21. května 2020 - 11:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 7-2009
Souhlas. Jdu blejt ...
Čtvrtek, 21. května 2020 - 12:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2007
Pravděpodobně už nepozná žádné babičky a dědečky a mládí strávené chozením po funusech příbuzných, to teda želám veľa šťastia...
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Čtvrtek, 21. května 2020 - 12:54:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1880
Registrován: 1-2009
Ešte doplním zdroj informácii

https://www1.pluska.sk/
Pondělí, 25. května 2020 - 21:55:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 10-2017
Zdravím, máte někdo ve sbírce výkresy KkStB (používané na lokálních tratích). Díky
Úterý, 26. května 2020 - 18:10:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6912
Registrován: 5-2010
Lanďákova ukolébavka....
Úterý, 26. května 2020 - 19:40:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 5-2002
Nebyla náhodou přezdívka "Lanďák" odjakživa vyhrazena pro Pavla Landovského...?
Úterý, 26. května 2020 - 20:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6913
Registrován: 5-2010
Ano P.L. se tak říkalo, ale že by byla vyhrazena jen pro něj, to snad ne.
D.L.se již takto přezdívá také drahnou dobu.
Úterý, 26. května 2020 - 21:03:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2007
Petr_vlček:
"i ty "zastaralý" T3 nejspíš leckde našly uplatnění i teď. Ony jsou totiž nezničitelný a představa nějaký moderní nízkopodlažky typu 14 či 15T kolébající se po rozesraným svršku"
Oděsa zahajuje nákup nových nízkopodlažních tramvají s prostředky od Evropské investiční banky
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Středa, 27. května 2020 - 12:02:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 3-2005
Slovač zde!
Ty slova o bratrech mně už připadají jak z předminulého století.. Zastaralé až zatuchlé.
Takže navrhuji novou, trochu neuctivou definici: Slovák není cizinec !! i když je to třeba vůl :-)
(platí i naopak)
Středa, 27. května 2020 - 15:42:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2020
Já byl na vojně se spoustou slováků a můžu říct jediné. To rozdělení bylo dobré pro obě strany a hodně zlepšilo na celkových vztazích.
Sobota, 30. května 2020 - 16:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4851
Registrován: 4-2003
Pokračování z diskuze Slovensko

Ahmad_Šáh_Masúd:
"Nemůžete paušálně nikoho hodnotit ... jen na základě toho, že má za přátele Ukrajince, Slováky nebo Poláky nebo jim podobnou mentalitu"
Já se nevyjadřuji na základě toho, že máte za přátele Ukrajince, Slováky nebo Poláky, ale reaguji na vaše tvrzení, že máte určitě mentálně blíže k jakémukoliv Slovákovi nebo Polákovi nebo třeba Ukrajinci. To jsou dva naprosto odlišné významy, což vám očividně, zřejmě vlivem vašeho zjednodušování a zkratkovitosti, vůbec nedochází.

Vysmíváte se bezduchému slovíčkaření a diskuznímu sračkoblití, no právě v těchto "detailech" se ukrývá obsah sdělení, jeho význam. Vy tu opakovaně dokazujete svoji neschopnost pochopení podstaty toho, co je vám sdělováno, a pak tu ublíženecky reagujete úplně mimo mísu, aniž byste chápal, co píšu a na co vlastně reagujete.

Za svým výrokem o rysech společnosti si stojím, stejně tak si stojím za tím, že jde o tvrzení odrážející skutečnost. Nemyslím si, že bych potřeboval poučovat o slovenských reáliích, a už vůbec ne od vás. To vám fakt doposud nedošlo, že jsem "insider"? Ostatně, následná reakce slovenských diskutujících dává mým slovům za pravdu a hlavně výmluvné jsou volební výsledky. Pro ilustraci - ministr zdravotnictví považuje působení ve vládě a v parlamentu za misi k šíření Božího slova.
Ahmad_Šáh_Masúd:
"A to jste bývalý skaut, jo? Měl byste se stydět."
Ne, nejsem bývalý skaut. A stydět bych se styděl, kdybych se naopak nevymezoval proti mnou uváděným vlastnostem a společnosti, která se dle nich chová.
Ahmad_Šáh_Masúd:
"mášvpičistického (to tedy nevím co je, ale možná k tomu máte blízko, když to používáte)"
Logický lapsus - kdybych k tomu měl blízko, tak bych se proti tomu asi kriticky nestavěl. Žel, čas od času to mám ve své blízkosti. Značí to "mít totálně na háku", toliko typické zejména pro slovenský "erár".

--- --- ---
Fero:
"aká miera tolerancie menšín by sa Vám páčila? Zhruba na úrovni preferencie pred väčšinou?"
Preference před většinou je (pozitivní) diskriminace. Proč to pletete k toleranci? Vztah společnosti k menšinám by měl být takový, aby nebylo potřeba se ptát na vysvětlení tolerance. A nejde jen o menšiny, ale celkově o odlišnosti od "mainstreamových stereotypů".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 11. července 2020 - 21:08:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 10-2006
Není zde nějaký mykolog? Toto nám vyrostlo z mulčovací kůry a nevíme co to je.
Úterý, 21. července 2020 - 22:37:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 7-2017
Z diskuse pod tímto článkem:
https://ourfiniteworld.com/2020/07/17/why-a-great-reset-based-on- green-energy-isnt-possible/

Inženýři jsou často posedlí sami sebou a zřejmě neznalí věcí mimo jejich sféru zájmu. A co teprve ta jejich ješitnost...
Říká se tomu hybris - pýcha.
Člověk sice věří, že vyřešil technický problém, ale pořád ještě zbývá vyřešit lidské, sociální, politické a psychologické problémy, které jsou mnohem komplexnější a mnohem méně uchopitelné než kterýkoli problém, který si kdy inženýr vůbec dokáže vytyčit.
Inženýři a mnohé další typy nositelů "tvrdých" znalostí se velmi rádi chlubí ověřitelností svých metod a rádi se povyšují nad "měkké" obory jako je psychologie. Takže nám inženýři - ve vší své samozvané genialitě - dali jaderný odpad bez způsobu jeho likvidace. Dali nám svět narostlý do obřích rozměrů díky uhelné a ropné dietě, ale žádný způsob, jak ho nechat zhubnout. Dali nám přehradu Tři soutěsky a s ní, jak to teď vypadá, potenciál pro největší člověkem způsobenou katastrofu v dějinách stavby přehrad.
[...]
V konečném důsledku si inženýři nepřipouštějí, že technika představuje vedlejší typ znalostí, které budou vždy podřízeny psychologii, sociologii, ekonomii a politice.
Je to psychologie, která vládne světu. Nikoli technika. Můžeme se všichni dívat do zrcadel a nasazovat si hloupé a zbytečné roušky, můžeme se sociálně izolovat nebo dodržovat dvoumetrové rozestupy; uvědomme si, že nic z toho neděláme kvůli plnění nějakých technických požadavků, ale pro uspokojení našich vládců, kteří dobře rozumějí základní psychologii takových věcí jako je stádní chování a ovládání lidských myší. Toto je mnohem mocnější a všudypřítomnější znalost než cokoli, co kdy vymyslí inženýři.

(Překlad je můj.)

Myslím, že se to docela dobře hodí jako obecná reakce na ten flamewar, který se tu nedávno rozpoutal po té sérii nehod.
Mladějov
Úterý, 21. července 2020 - 23:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14801
Registrován: 3-2007
No je zajímavé, že inženýři nemaj potřebu pomlouvat a shazovat psychology, zatímco opačně to tady čteme furt..žejo ?
Úterý, 21. července 2020 - 23:26:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 7-2017
Mladějov:
"No je zajímavé, že inženýři nemaj potřebu pomlouvat a shazovat psychology..."

Nahlédnutím do různých internetových diskusí včetně této se dá snadno dokázat pravý opak...

(Příspěvek byl editován uživatelem dědek_hank.)
Úterý, 21. července 2020 - 23:28:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 7-2017
Vyloveno z jedné sociální sítě:

Nejvíc "bolševicky" se v dnešních sporech chová část antikomunistů, jejichž texty formálně čím dál víc začínají připomínat režimní propagandu 50. let. Mnozí absolventi "měkkých" oborů, například historikové, jsou jim nebezpeční už tím, že ji četli, takže to poznají.
Pátek, 24. července 2020 - 12:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9182
Registrován: 9-2002
Yalapeak:
"Není zde nějaký mykolog? Toto nám vyrostlo z mulčovací kůry a nevíme co to je.
"
Jak se to jmenuje nevim, ale k jídlu to nejspíš nebude.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Sobota, 01. srpna 2020 - 17:00:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 11-2005
Je to tu na houby [biggrin]
Vrátil jsem se z archivu, abych podložil svá dřívější tvrzení, protože z diskuzí vyplynulo, že lžu...některým z místního tvrdého jádra může prasknout žilka, ale pravda za to stojí[wink]
Na úvod psychologické pracoviště ve státním chemickém podniku:

Rekreace chemiků dokonce na Západě[happy]:

a podnikové stravování - pivo, pěstování zeleniny a chov vepřů v chemičce:

nakonec šmejdi myslivci ve fabrice....Čest!

Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Neděle, 02. srpna 2020 - 23:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4883
Registrován: 4-2003
Pokud vím, existence prasečáků, ovoce zeleniny a podobných "přidružených výrob" nebyla popírána. Jen na to konto bylo konstatováno, že to, co jste předkládal jako výdobytky socialismu, byl naopak důkaz marasmu té doby. Pláčete tedy na špatném hrobě a výsledkem vašeho snažení je, že jste ze sebe opět udělal hlupáka.

Mimochodem, co to začerňování názvu chemičky v textech? To je přetrvávající paranoia z dob, kdy nepřítel naslouchal?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 03. srpna 2020 - 06:26:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12284
Registrován: 8-2012
Obávám se, že u pana Mirama jde o podobný problém, jako dnes otevřené hranice u Klubu českého pohraničí - to, co bylo očividnou bídou režimu (pěstování obilovin v areálu závodu, "poukazy" pro zasloužilé na dovolené v NDR a Rumunsku [happy] ), je vydáváno za jeho přednost. Tohle se vyargumentovat nedá, vyřeší to až Smrť.

...ale to paranoidní začerňování je dobré téma pro psychologické pracoviště v podniku [happy].
電車オタク
Pondělí, 03. srpna 2020 - 11:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 11-2005
Jiné reakce jsem ani nečekal, díky, bavím se [proud][wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 13:17:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2018
Miram: Nečekal jsem ani nic jiného než komoušskou provokaci ale jestli někdo vzpomíná se slzou v oku/nostalgií, na cituji z foto 2: Rekreace rozdělovalo ROH a názory na jejich dostupnost se až překvapivě liší..., je to s největší pravděpodobností ex nomenklaturní komouš (echt zmrd) a dnešní doba už mu nepřijde tak poetická jako časy, když byly lány obilí součástí těžkého průmyslu. Bylo by zajímavé dát i názor lidí, kteří v tom ten sentiment nemají (nevzpomínající na časy v chemičce s takovou láskou jako vy a mající jiný názor/zkušenost s dostupností závodní rekreace na západě [happy]). Přijde mi to stejně samomrdný, viz. příklad s prasečakem nebo honitba v závodu, snaha vnutit (přefintit) naprostý nonsens za přednost. Kádrová personální pracovnice ještě vzpomíná: Ale protože lidi měli chalupy, tak o to nějak extrémně... (asi nestáli?) - mno tak určitě [crazy]! Takže provokovat umíte ale odpovědět na přímou otázku nikoliv (téma kočky - výjimečně by mě zajímal váš pohled), to je pro komouše norma[uhoh]... Jinak když čtu ty srač*y, co jste sem přefotil, taky se bavím (prasknutí žilky by mi hrozilo možná ze záchvatu smíchu), že něco takového bylo vůbec možné 😂😂😂, podobnost jako Kejvačkovy výrony s KLDR čistě náhodná [zadnice].
Pondělí, 03. srpna 2020 - 14:05:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 11-2005
Co se tady o sobě všechno nedovím....[biggrin][wink]
A k těm kočkám, tenistky jsou prostě ošklivý, nedá se nic dělat[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 14:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2018
Miram: Díky. Já bych mezi nima teda něco vybral ale chápu: sto lidí sto chutí [happy]. Pokud se utápíte v DBL a dnešní doba vás sere, tak mě nenapadá jiné vysvětlení. Taky mám rád mašiny z ČKD, staré vlečky, Karosy, etc.. ale už je to spíš jen nostalgie/historie. Změna je život a život jde dál, vracet se k tomu nebo to chtít zpět je, ne krok ale skok zpátky [wink]...
Pondělí, 03. srpna 2020 - 17:06:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12289
Registrován: 8-2012
Můžete pane Mirame naskenovat (a klidně začernit [happy] ) z dobových pramenů ještě něco? Tyhle bolševické texty jsou zajímavou sondou do tehdejšího života, nepřenositelnou informací o celé té absurditě systému, ve kterém si chemička musela pěstovat obilí a chovat prasata a jen výjimečně uvědomělí soudruzi mohli k moři jet co má v létě deset stupňů ((c) Fanánek)...
Na webu AVČR je sice Rudé prázdno, ale to jsou obecné mekty a tlachy ((c) Moby Dick) o boji dělnické třídy proti kapitalistickému útlaku a za lepší zítřky, ovšem třeba takový Průboj s konkrétními závazky úderníků na dole Antonín Zápotocký k XVII. sjezdu Strany, to pamatuju, že bylo slušný maso...
電車オタク
Pondělí, 03. srpna 2020 - 17:54:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 11-2005
Chemička nemusela, ale mohla a tak taky měla...v tom je ten rozdíl[wink]
Ostatně v textu se píše o dovolených také na Západě, což nezapadá do poplyšákového
tuctového ulhaného mainstreamu...stačila tady debata o konkurenceschopnosti našeho průmyslu
a "mé dobové prameny" týkající se naší kvalitní špičkové chemie hned způsobily rudo před očima...[proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 18:03:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12290
Registrován: 8-2012
v textu se píše o dovolených také na Západě
No právě, vykopírujte třeba něco o dovolených také na Západě... že to nebylo jen koupit lupen u Jančury nebo Flixbusu à la Marcel Štancl a vyrazit. A kolik soudruhů se pak nedokázalo vrátit a jak jim bylo spíláno [happy].
電車オタク
Pondělí, 03. srpna 2020 - 18:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 11-2005
máš pravdu, "nebylo to jen koupit lupen", protože jak víme, komouši zakazovali internety a neuměli ani vyrobit natož dovážet chytré mobily...[biggrin][wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pikehead
Pondělí, 03. srpna 2020 - 18:20:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6402
Registrován: 3-2007
výjimkou nebyl ani Sovětský svaz

To zní opravdu neodolatelně. Heleďte ale napadá mě takovej blbej dotaz, co byste tam měl pro lidi, co se neangažovali v ROH, KSČ, či "jinde" (to zní pozoruhodně), nebo dokonce ani nepracovali v chemickým průmyslu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
Pondělí, 03. srpna 2020 - 21:26:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2018
Miram: Zase abych nebyl úplně černobílý (subjektivní) připadá v úvahu i paralela pro dnešní dobu. Dneska by to prošlo (samozřejmě ne v masivní formě) někde v koutku závodu jako envoirimentální příklad koexistence dvou různorodých odvětví, který by plnil zároveň i výukovou činnost a osvětu v rámci ekologie a posedlostí moderní doby. Prachy by se z toho vytáhly skrze dotace a úlevy [wink]. Už by se to nepropagovalo jako ekonomická a kvalitativní opora podniku ale myšlení na budoucí generace [happy].

Co se dovolených týká, to už právě napsala výše zmíněná kádrovačka. Vždyť když mohli jet kalit na chatu z papundeklu, bez elektriky někde v prdeli (vlakem a pak aspoň 6km pěšky), ani ve snu by je nenapadlo, natož aby se chtěli harcovat někam do Paříže, Amstru nebo nedejbože Londýna, tak to na sebe vzali (obětovali se pro dělný lid) a tu hrůzu vyžrali funkcionáři KSČ, ROH, Svazarmu a bůhví čeho ještě... Na další stránku s pionýrským táborem (dovolená pro děti zaměstnanců chemičky) už jste neměl odvahu [happy]? Obávám se, že rudo před očima máte akorat vy, když nejste schopen vidět nic jiného, než jak vám kapitalismus zničil chemičku. A komouši toho zakazovali víc, ostatně ani pevná linka nebyl úplně standard.
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:00:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4886
Registrován: 4-2003
Miram:
"Jiné reakce jsem ani nečekal"
Pokud jste jiné reakce nečekal, pak jste musel od počátku vědět, že píšete hlouposti a že jste tak činil záměrně. Což ovšem vůbec nekoresponduje s vaším velkolepým entrée, kde deklarujete přednesení důkazů své pravdy. Ono se to v podstatě vylučuje a tímto svým výrokem popíráte sám sebe.

Prostě jste si zase nakálel do úst a teď se snažíte tvářit, že to tak máte rád, že jste si tam ten exkrement vložil schválně.
Miram:
""mé dobové prameny" týkající se naší kvalitní špičkové chemie hned způsobily rudo před očima"
Vaše dobové prameny způsobily leda tak to, že se ukázalo, že nechápete význam odborných termínů a nejste absolutně s to ony prameny interpretovat. Z čehož pak plynou vaše mylné závěry a představy.
Miram:
"Ostatně v textu se píše o dovolených také na Západě"
A tak buďte přesný - v textu se píše v souvislosti s dovolenými na "Západě" jako o výjimce pro šťastnější.

Mirame, povězte, mohl se tehdy běžný občan, pokud zatoužil po dovolené nebo výletě na "Západ", jen tak sbalit a vyrazit za hranice? Odpusťte si hlouposti o zákazu internetu a chytrých mobilech, což jsou primitivní a průhledné úhybné manévry, a odpovězte - ano x ne.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:05:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 11-2005
Pionýrské tábory nejsou in, tehdy nebyla běžná co týden otrava dětí z jídla, takže to je nezajímavé...[biggrin][uhoh] Jinak já chápu, že lidi, co přijdou v kapitalismu o práci (protože zničil chemičku) nehýkají radostí...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:08:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 11-2005
Doktor: ano
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:24:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10474
Registrován: 4-2003
připadá v úvahu i paralela pro dnešní dobu

Nepřipadá. Chov prasat nějakou továrnou je ekonomicky šílená ptákovina dopředu odsouzená k bankrotu a je mnohem jednodušší si to vepřový koupit na krámě. Od těch co to umí, mají daleko větší přírůstky, lepší konverzi krmiv i výrazně menší spotřebu lidské práce, energií, pohonných hmot a podobně. A tím se při tržní ceně vejdou nákladově pod ní.

Samozřejmě tohle vysvětlovat Miramovi je asi tak jako naší kočce líčit řešení soustavy rovnic.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:39:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 11-2005
Možná moje Schrödingerova kočka zrovna v krabici řeší soustavu rovnic[vypravci] Dobrou[wink]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2018
Doktor: První odstavec je opravdu výborný! Ve třetím máte chybu (nebrat doslova), to bylo jen pro “šťastnější” z funkcionářů, ne lidu komplexně, ten si o západě možná povídal nebo snil [uhoh].

RadekŠ: Samozřejmě jsem to myslel jen jako jakousi atrakci. Určitě spíš v rovině ukázky. Proto jsem napsal: nebyla ekonomická ani kvalitativní opora. Naopak by se na to doplácelo a bylo to spíš PR
s jedním prasetem slepici a řádkem pšenice - na ukázku pro děti.

Miram: 1) Podle mě lžete...
2) Dejme tomu, ze se mýlím a píšete pravdu.

Mám otázky: Jak obyčejná rodina, když se jí zachtělo, vyrazila na dovolenou do Bibione nebo Corfu? Proste jen zašli do ČEDOKu pro poukaz (dnes voucher) a za 2 měsíce se jelo? Žádné povolení, výměna měny bez problému ve směnárně (to ani neexistovalo 😂 ), ještě zařídit pasy a všechno v pohodě?
Pondělí, 03. srpna 2020 - 22:42:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4887
Registrován: 4-2003
Miram:
"Doktor: ano"
A k čemu tedy dle vás sloužily výjezdní doložka a devizový příslib? A proč lidé riskovali při přechodech hranic přes zátarasy, když dle vás mohli volně projít přes hraniční přechody?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 04. srpna 2020 - 02:21:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 3-2006
Když teda v chemičce chovali prasata, tak vyrábělo nějaké JZD chemikálie?
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Úterý, 04. srpna 2020 - 02:39:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2018
Mikulda: Jasně, vzniknul tak ACHP [wink]: https://m.odpovedi.cz/otazky/areal-achp
V jednom JZD svého času produkovali i počítače [kladivo][crazy]...

Miram: Jinak já chápu, že lidi, co přijdou v kapitalismu o práci (protože zničil chemičku) nehýkají radostí..., co kdyby si ty lidi místo brečení + provokování na diskuzních fórech, zkusili hejbnout vlastníma [zadnice] a třeba najít podobnou nebo i lepší práci (dnešní poměry to naštěstí dovolují), díky tomu měli zase trochu pozitivnejsi pohled na svět, než se z nich stanou zapšklý dědci (exoti) vzpomínající na úspěchy socialismu?!