Diskuse » Železnice » Trať Pardubice - Havlíčkův Brod a okolí » Archiv diskuse Trať Pardubice - Havlíčkův Brod ... do 05. 6. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Trať Pardubice - Havlíčkův Brod ... do 05. 6. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Sobota, 11. dubna 2020 - 20:35:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103
Registrován: 10-2013
Savik:
PO-PÁ:
HB-ŽD po 7.30 hod.
ŽD-HB kolem 10 hod.
HB-ŽD po 12.30 hod.
ŽD-HB kolem 15 hod.
HB-ŽD po 16.30 hod.
ŽD-HB kolem 19 hod.
Časy jsou +-.
Sobota, 11. dubna 2020 - 21:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 4-2003
Díky moc!
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Neděle, 12. dubna 2020 - 09:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104
Registrován: 10-2013
Oprava:ŽD-HB kolem 14 hod.[happy]
Středa, 15. dubna 2020 - 10:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 807
Registrován: 6-2005
Z dnešní MF Dnes:

Nová trať do Chrudimi ne. Stanice ve městě snad ano
PARDUBICE Výraznou změnu v cestování mezi Chrudimí a Pardubicemi měla přinést stavba nové železniční tratě, jež by odstranila jízdu úvratí přes Rosice. Plán ale asi zamíří do koše. Mimo jiné proto, že by trať nepřinesla velkou časovou úsporu, a navíc by její stavba stála místo odhadovaných dvou miliard více než čtyři.
Nové posouzení všech možných variant železničního spojení Pardubic s Chrudimí provedla pro Správu železnic společnost Sudop. Ta dospěla k závěru, že investice do Ostřešanské, Jesenčanské ani do Medlešické spojky se ekonomicky nedá obhájit.
„Je to extrémně drahé. Naopak se velmi dobře vyplácí zachovat úvrať,“ shrnul závěry Martin Kolovratník, místopředseda správní rady Správy železnic a poslanec ANO.
Vlaky zatím z Pardubic do Chrudimi jezdí na opačnou stranu do Rosic nad Labem a teprve potom míří do Chrudimi. Jízda úvratí měla zmizet, vlaky na Chrudim by totiž jely do Pardubiček, kde by se od koridoru odpojila nová trať - Ostřešanská spojka - a vedla od Nemošic přes Mikulovice kolem Ostřešan přímo do Chrudimi.
Investice za 4,3 miliardy korun by však znamenala pro spěšné vlaky poměrně málo významnou časovou úsporu, pouhé 3,5 minuty. A pro osobní vlaky jen o málo větší. Zásah do krajiny by byl výrazný, ostře proti byly Ostřešany a tamní spolek pro ochranu přírody, schvalování záměru by proto bylo velmi obtížné.
A ještě jeden důležitý argument -jízda úvratí sice znamená zdržení, nicméně hlavním úzkým hrdlem železniční dopravy ve východních Čechách je jednokolejný most přes Labe. Při chystané stavbě další etapy dvoukolejky mezi Hradcem a Pardubicemi ale tento problém zmizí. Ani posouzení jiné varianty, takzvané Jesenčanské spojky, nedopadlo lépe. Trať by byla ještě dražší a přinesla by menší časovou úsporu. Nejlepší možností je tak podle studie modernizovat stávající trať do Chrudimi a úvrať zachovat.
Předseda Spolku pro ochranu přírody a krajiny - Ostřešany Martin Havelka takový závěr přivítal. „Všechny varianty počítající s výstavbou nové tratě jsou výsledkem lobbingu velkých firem. Je to naprosto neracionální záležitost,“ uvedl. Havelka dodal, že problém s úvratí bylo možné vyřešit v prostoru kolem nádraží. „Bohužel v oblasti pardubického nádraží se prodaly klíčové pozemky, které by toto elegantní řešení umožnily,“ uvedl Martin Havelka.
I když myšlenka nové trati do Chrudimi je patrně nadobro pryč, stále je ve hře pro cestující docela atraktivní možnost, že se na železnici objeví nová zastávka Pardubice centrum. Ta by byla umístěná mezi podjezdem ulic Jana Palacha a 17. listopadu a podchodem spojujícím ulice Rokycanova a Sladkovského. Ostřešanská spojka se zastávkou původně počítala. Teoreticky by tak bylo možné cestovat z Chrudimi až do centra Pardubic a nikoliv jen na hlavní nádraží, odkud je to do středu města docela daleko.
„Správa železnic dodatkem smlouvy u Sudopu nechává posoudit ještě variantu obsluhy zastávky Pardubice - centrum a nákladní koleje do Foxconnu. Až to bude v září posouzené, předloží se to kraji a městu a mělo by padnout rozhodnutí,“ řekl Kolovratník.
Pardubický kraj by podobné řešení asi podpořil. „Pokud bude trať prodloužena do centra Pardubic a do průmyslové zóny v Černé za Bory, bylo by to velmi dobré. A jestli k tomu bude úvrať, nebo ne, to nepovažuji už za tak podstatné,“ uvedl krajský radní odpovědný za dopravu Michal Kortyš (ODS).
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak[blesk]



Středa, 15. dubna 2020 - 20:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 710
Registrován: 3-2018
471015: Kdekoliv ve vyspělém světě by už byla Ostřešanská spojka dávno postavená... Předpokládám, že při výpočtech zohlednili čas na přechod strojvedoucího z jednoho stanoviště na druhé v Pardubicích i v Rosicích. Dle podmínek Federace strojvůdců bych očekával v každé dopravně minimálně 5 minut.
VIA
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 07:22:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2017
Osobně bych pardubické nástupiště (třeba to kusé hned u ulice zvedl trochu výš a přes koridor na mostě doleva na závodiště. Nemuselo by to možná být o moc, osobka by zvládla i větší stoupaní. Byly by prostě na kolínském zhlaví mosty přes koridor dva:-) To jsem to vykoumal, co? takhle od stolu, bez měření, nevím, jestli by to nebyla kravina?
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 08:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 10-2011
Ty kráso. Myslíš si, že by nebyl problém s kruhákem a silnici 1/37? Já si myslím, že těžko najdeš někoho, kdo ti přes silnici 1/37 postaví třetí most a zvedne kruhák. [lol]
M_g
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 09:03:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 6-2006
Byly by prostě na kolínském zhlaví mosty přes koridor dva
Dva tam jsou už teď.
Tass
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 09:47:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 696
Registrován: 10-2006
To by to nástupiště muselo být o hodně výš, aby tam nemusela být ozubnice. [wink]
Takže jsme po půl století lavírování tam, kde jsme byli na začátku - u úvrati přes Rosice. Škoda, že se před čtvrtstoletím nenašel nikdo, kdo by jasně řekl, že když naši drazí představitelé prodejem pozemků zničili plány Nemošické spojky, končí tím celý plán přeložky přes Černou. V té době se připravovala přestavba nadjezdu u Parama a navazující komunikace směrem na Chrudim, kolej do DOM a okolní pozemky byly v majetku státu (státních organizací), tehdy by ještě nebyl problém naplánovat přeložku trati z budoucího 5. nástupiště vlevo přímo k závodišti (v trase staré koleje, která tam tehdy ještě z nemalé části ležela, včetně výhybky za zastávkou MHD). Trať by vedla na úrovni terénu a silnice by se rámci pozdější přestavby převedla na estakádu. Teď už je stará trasa definitivně neprůjezdná, takže holt budeme dalších 100 let jezdit přes Rosice.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
VIA
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 13:36:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2017
Dobře jinak: Nad kolejemi 1 a 2 konstrukce, na nich dvě koleje pro odjezdy směr Chrudim, estakádou levým obloukem přes kolejiště a silnici na Chrudim a pak dolů k trati. Ozubnice netřeba, nově tam panter zvládne i víc než 20 promilové stoupání. To je jen takový nápad, ale myslím, že má více plusů( i za cenu úprav silnic, než ta trať přes Nemošice, nebo jak se to tam jmenuje. To, že se to tam takhle zabetonovalo silnicemi a kruháky není dobrou vizitkou projektantů a vizionářů. Jinak s Vámi souhlasím, že je to na dalších 100 let mrtvá věc. Škoda
VIA
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 13:40:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2017
... pro inspiraci jukněte na výjezdy S-bahnu v Mnichově Hbf. směr Laim... atp.[wink]
M_g
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 14:00:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 6-2006
A když budete chtít do depa?
Dáte si triangl Závodiště-Rosice-přízemí nebo máte v plánu se "propasírovat" mezi dráty a kolejemi s pořádným odvratem, aby vám to náhodou neujelo do tratě?
VIA
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 14:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121
Registrován: 8-2017
Tak jo. Nejde to.[nene] Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. MMCH, když už bych byl nahoře, nebyl by třeba lepší nápad to spustit k depu také přesmykem? Je tam mrtě nevyužívaného prostoru, koneckonců to depo taky je těsně před smrtí, ne?
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 18:59:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1392
Registrován: 10-2011
Tass: Prosím, nepleťte si nadjezd u Parama s nadjezdem u Závodiště. Pokud vím, nadjezd u Parama byl postaven v roce 1960, ale nadjezd u Závodiště byl postaven až mezi lety 1991-1994. [happy]
Tass
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 19:36:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 697
Registrován: 10-2006
vlasak: Nepletu, z toho, co tvořilo původní nadjezd u Parama před 30 lety, do dnešního dne příliš nezbylo. Jedna polovina je úplně nová, ze té druhé (původní) zůstala spodní část náspu, zbytek je taky nový. Svůj předchozí příspěvek jsem myslel tak, že tehdy bylo možné místo novostavby resp. rekonstrukce staré silnice postavit estakádu (případně zvýšit násep nadjezdu v úseku od mostu nad tratí 010 směrem k nadjezdu u závodiště a nad novou přeložkou trati 238 postavit estakádu). Nadjezd u závodiště by mohl zůstat beze změny, zásadně by se změnila jen křižovatka pod ním (dnešní kruhový objezd).
Samozřejmě uznávám, že to je jen jedna velká fantazie. Tenkrát se Nemošická spojka brala za jistou, i když dlouho odkládanou věc a těžko by tehdy někoho napadlo, že už někdo pracuje na tom, aby lukrativní pozemky přišly do správných rukou a co na tom, že tam měla vést přeložka železniční trati. Tudíž tehdy nebyl nejmenší důvod řešit alternativní trasu přeložky z hlavního nádraží přímo k závodišti.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Čtvrtek, 16. dubna 2020 - 21:01:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 10-2011
Hodně by mi pomohly staré letecké snímky z let 1989, 1990 či 1991. Bohužel jsou dodnes v přísném utajení, i když nechápu, proč. Marně čekám na krok, který Plzeň udělala už dávno. Také by mi pomohla fotka, kde by byl původní přejezd u závodiště zachycen i s křižovatkou a přídavnými výstražníky na její hranici... Přejezd byl tříproudý, v podstatě stejný jako na Pouchovské ulici v Hradci Králové. Tam ale teče potok, což je dle mého názoru důvod, proč tam asi nemůže být mimoúrovňové křížení... [happy]
Sobota, 18. dubna 2020 - 19:30:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 4-2003
Včera proběhla přeprava Berty 751.232 vlakovou 749.247.

A dnes se strojně projel Brelák 750.111
Sobota, 18. dubna 2020 - 20:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2013
Tombart:víc než parádní[ok]
Neděle, 19. dubna 2020 - 10:43:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 4-2003
Jsem se ptal na časy těch Ždírců... a prosím pěkně, co aktuálně nabízí HavlBrod za lokomotivy - tedy, co by se mohlo v následujícím týdnu do Ždírce prohánět?

Díky za odpověď.
Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez kundálu, bez šípovýho pluhu, bez klimazitace, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://trainweb.cz/autor/Václav+Petrů | https://www.youtube.com/user/savikVP
Neděle, 19. dubna 2020 - 11:54:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2013
Savik:jestli se nestalo nic nepředvidatelného,tak by tam měla jezdit stále 750.163.
Neděle, 19. dubna 2020 - 12:17:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13011
Registrován: 4-2003
nebo 750 333
Neděle, 19. dubna 2020 - 18:13:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2013
Ano spíše 333,protože 163 viděna dnes v Brně[wink]
Úterý, 21. dubna 2020 - 18:00:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2013
Nenašel by se zde někdo, kdo dneska fotil bleskovku 750.333-7 na ložených štěpkách (42003) ze Ždírce do Brodu? Bylo vás po celé cestě fakt hodně [fotic] Kdyžtak poprosím foto na mail pod nickem.
Pátek, 24. dubna 2020 - 12:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2018
Dobrý den neví prosím někdo jestli jezdí turnusově 810 na trati 017 a 261 nebo pouze 814.Předem dík za odpověď.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:38:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 876
Registrován: 6-2005
Trochu tu oživím diskusi a sice snímky z doby, kdy ještě "zima byla zimou". Vrátíme se do 13. března 2004 na trať 261:


Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Čtvrtek, 07. května 2020 - 12:34:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14980
Registrován: 12-2007
kdy ještě "zima byla zimou". Vrátíme se do 13. března 2004
... aby o 4 - 5 dní později bylo přes 20 stupňů. [happy]
(Ten týden si i po 16 letech pamatuju dost dobře, bohužel teplé dny tehdy ustaly s počátkem víkendu.)

Jedna novější zimní fotka ode mě: [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Sobota, 09. května 2020 - 09:34:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 10-2011
Tak jsem přemýšlel o bývalém přejezdu u závodiště v Pardubicích na ulici Pražská a Trati 238, a mám dotaz: Nefotil si někdo posilové spoje na Velkou Pardubickou 1990 a 1991? Děkuji. [happy]
Středa, 13. května 2020 - 21:04:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 114
Registrován: 2-2006
Několik mobilovek z přestavby SZZ ve Ždírci nad Doubravou z 8.5.2020. Poslední skupinová odjezdová návěstidla na trati ještě svítila...



A nějaké výkopy i v Medlešicích? Co tam se dělá?
Čtvrtek, 14. května 2020 - 02:51:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 7-2009
Medlešice nikdy více :-)
Momentálně se zřizuje bezstyková kolej č.3 a připravuje výstavba nového SZZ [masinka]
Čtvrtek, 14. května 2020 - 06:42:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 115
Registrován: 2-2006
V Medlešicích by to hlavně chtělo ty koleje "prohodit", aby při křižování projíždějící vlak jel po rovné a zároveň dál od budovy [wink]
Priapos
Čtvrtek, 14. května 2020 - 08:10:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2012
Chalkyn:
"V Medlešicích by to hlavně chtělo ty koleje "prohodit", aby při křižování projíždějící vlak jel po rovné a zároveň dál od budovy "


Nebo přesunout staniční budovu a vesnici na opačnou stranu.
Čtvrtek, 14. května 2020 - 08:48:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1406
Registrován: 10-2011
Co to je za přejezd na té druhé fotce?
Čtvrtek, 14. května 2020 - 10:32:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 2-2004
Chalkyn: to na druhé fotce nebude nový vjezd ale jen cesťák, vjezdové se posune blíž k Chotěboři téměř do místa dnešní předvěsti, už tam dokonce návěstidlo stojí, bude to roztaženo kvuli posunu s delší soupravou na vlečku

vlasak: to je přejezd na pilu na zhlaví od Chotěboře
Čtvrtek, 14. května 2020 - 17:41:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 893
Registrován: 6-2005
K Medlešicím jsem se doslechl, že by se tam prý měly objevit nějaké "štíhlejší" výhybky, takže křižování s vlakem projíždějícím odbočkou by mohlo být rychlejší. Ale nevím to jistě.
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Klasik
Čtvrtek, 14. května 2020 - 18:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107
Registrován: 7-2014
471015: Časem budou (budou nachystány pruhy na návěstidlech), ale zatím bude nové SZZ "pracovat" se stávajícími výhybkami 1:9 300.
Pátek, 15. května 2020 - 08:37:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2006
Portabohemica: Díky za opravu. Přijel jsem na kole od Studence přímo k současnému L, o návěstidle u přejezdu jsem věděl z vlaku, tak jsem se směrem k Chotěboři nevydával. Ale možná tam toho 8.5. ještě ani nebylo.. Dnes si to zase okouknu z vlaku.
Pátek, 15. května 2020 - 09:56:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 896
Registrován: 6-2005
Ještě jednou se vrátím do časů "pořádných" zim na trati 261. Snímky jsou z Čachnova z 8.2.2005:


Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Neděle, 17. května 2020 - 22:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127
Registrován: 10-2017
471015: moc pěkné snímky 810 od Vás, tyto i v jiných vláknech. Pokud jich máte ještě více, neváhejte se pochlubit.

A dotaz k této ,,scéně,, - probíhala tak, že od Svitav přijela souprava 742.336+810.060 --> přepřažení 742 na druhý konec vlaku --> spojení s 810.056 --> odjezd soupravy 742.336+810.060+Btax+810.056 do Svitav ?
Pondělí, 18. května 2020 - 13:16:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 4-2003
berta 039 od včera v Chrasti, nespíš do středy, kdy bude odvážet ložené vozy se dřevem pryč.
škoda, včera plno šotoušů a tady o tom ani zmínka.
Úterý, 19. května 2020 - 08:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 1-2009
Tombart:děkuji za informaci ohledně berty 039, měl jsem to jak na stříbrném podnosu, 19.5.2020.

Os 5332, 914 117.
Os 5303, 814 018.
Sp 1452, 844 030.




Středa, 20. května 2020 - 10:13:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 283
Registrován: 9-2012
Tombart:
"škoda, včera plno šotoušů a tady o tom ani zmínka."

Zmínka tu být mohla, ale když se všechno děje ad-hoc a nikdo s jistotou neví, v kolik to vlastně pojede, tak se dá těžko radit ostatním. A při vší úctě k Vám, pane Bartoši - psát, že tu nebyla zmínka a přitom si ji minimálně večer fotit... Nevím no [sad]

Každopádně dnes by možná i dvakrát z Chrasti jet mohla. S první várkou asi před dvanáctou [fotic]
Středa, 20. května 2020 - 11:01:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 1-2009
Tak jsem se byl ještě podívat, je naloženo celkem 19 vozů, 20.5.2020.


Středa, 20. května 2020 - 11:27:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 11-2013
O 750.111 tu taky nebyla zmínka a nikdo nebrečí. [wink]

Odjezd první várky bude, jak zde zmínil kolega pomeranč, někdy kolem poledne, což je nejlepší čas na focení zamračených.[rofl]

První várka zapřahá i slatiňanskou část. [vypravci]
Pátek, 22. května 2020 - 06:53:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 4-2003
pomeranč: jestli je myšleno večer jako neděle večer, tak fotku nemám ani jednu [nene]. Jen jsem si jí večer poslechl z okna. Jestli jste si mne s někým nespletl. Já ji fotil až v pondělí.

(Příspěvek byl editován uživatelem tombart.)
Pátek, 22. května 2020 - 08:12:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 1-2009
Tak se dívám po internetě jestli bych neviděl fotku berty 039 po odjezdu z Chrasti,zatím nic, nejela nakonec až někdy večer?

Berta ještě z jiného pohledu, 20.5.2020.

Pátek, 22. května 2020 - 20:01:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2020
Foto z přepravy druhé várky do Pardubic. [happy]
(20.5.2020)

Čtvrtek, 28. května 2020 - 18:44:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 1-2009
Chrudim,28.5.2020.

Neděle, 31. května 2020 - 11:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 742
Registrován: 4-2013
Na těchto stránkách https://provoz.szdc.cz/Portal/ViewArticle.aspx?oid=1730415 jsou zveřejněny změny na v JŘ na železnici od 14.6. Na Vysočině se spouští VDV, od prosince bylo možno jet na tarif IREDO až do Ždírce nad Doubravou a v hlavičce jízdního řádu to bylo i zmíněno, a od června je v hlavičce jen úsek Pardubice - Vítanov.... Ale až do Ždírce jsou označeny stále IREDO zóny u názvu stanic. Takže je jen chyba v tisku? Nebo se něco změnilo?
Pondělí, 01. června 2020 - 18:44:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 1-2009
Slatiňany,1.6.2020.
Náklad s klády a v pozadí Os 5354, 914 084.

Úterý, 02. června 2020 - 22:26:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1871
Registrován: 1-2009
Hlinsko v Čechách,30.5.2020.

Souprava Regionova 814 018 + RegioSpinder 841 017 přijela od Pardubic.



Fotky nejsou moje, ale mohl jsem je sem dát.
Středa, 03. června 2020 - 12:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139
Registrován: 10-2017
Jarda1950: Kvůli čemu tam jezdila ta 841 ?
Středa, 03. června 2020 - 12:14:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 2-2004
stěhování do Havlíčkova Brodu
Středa, 03. června 2020 - 12:46:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 1-2009
Odpověď zde je.

Fotky fotil syn takže nevěděl proč tam byla, jen mi zdělil že ta souprava přijela na Os 5305 a jak je tam vyfocená tak tam i zastavila,pak nasedl do vlaku směr Pardubice a už neněl možnost sledovat co se dělo dál.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 13:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 926
Registrován: 6-2005
841.017 se bude vracet 5.6. z HB do Pardubic na 5302 na konci vlaku.

Objevil jsem 2 zajímavé fotky odkloněného "Jadranu", tak si je dovoluji zveřejnit. Autora bohužel neznám, ale snad se nebude zlobit za jejich zveřejnění. Jsou z 26. června 2008:

Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Čtvrtek, 04. června 2020 - 13:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9400
Registrován: 5-2007
Nové SZZ v Ždírci nad Doubravou je od 31.5. v prevádzke.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 16:56:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 7-2009
Aktuální upřesnění k mému příspěvku č.1163 : rekonstrukce SZZ ve výhybně Medlešice zrušena !!!
Položená kabeláž zasypána s dovětkem "jednou to třeba vykopeme a možná i zprovozníme !"
Něco ve stylu táhnoucí se rekonstrukce Lázní Bělohrad z konce 90.let...
Peníze přesunuty na strategičtější akce v PC kraji.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 20:39:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 930
Registrován: 6-2005
Petr165:
Tak to je velmi smutné. Něco, co by provozně velmi pomohlo, ať už zkrácením staničních intervalů při křižování či zvýšením rychlosti při jízdě odbočkou, se (zatím?) dělat nebude. Trať, kde se (v době předkoronavirové) převezlo přes 2500 cestujících denně. Myslím, že by dobrá správa měla hledat úspory jinde.
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pátek, 05. června 2020 - 14:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2005
A opět zpátky do minulosti, nyní do roku 2009:
Nejprve pár zimních snímků:




a ještě snímky zajímavé náhradní soupravy dne 17. června 2009 na trati 238:

Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pátek, 05. června 2020 - 16:05:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2019
Chtěl bych se zeptat, jestli se dá věřit grafikonu nákladních vlaků mezi Ždírcem bad Doubravou a Havl. Brodem (tím myšleno Pn 42003, štěpkové vlaky a manipuláky)? Z vlastních zkušeností totiž vím, že podle grafikonu se jezdí z poměrně malé části, ovšem nevím jak je to s tratí 238.
Pátek, 05. června 2020 - 22:10:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2014