Diskuse » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 15. 5. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě v Ústeckém kraji do 15. 5. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Pondělí, 04. května 2020 - 20:10:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 8-2009
Bram: Provoz je tam řízen podle předpisu SŽDC D1, nikoliv D2
Ano, překlep, omluva.

V podstatě ano. Byl li by zájem jezdit do úseku Lovosice - Chotiměř pravidelně již dříve (ne jednou za několik let), byl už by s takovou bejkárnou, ehm tedy klasickým modrogumstvím, dávno konec
No, jenže on ten zájem tehdy (bohužel) nebyl. Takže tam ten výpravčí byl kvůli tomu, aby vlak vůbec do té Chotiměře mohl jet. Já zde reagoval prakticky jen na to Vaše přesvědčování, že ten výpravčí tam byl jen kvůli objíždění, což opravdu nebyl. A v současnosti by tam bez nějaké větší změny musel být opět.

A všichni strojvedoucí AŽD budou muset mít détrojku, aniž by jí vůbec reálně potřebovali
To už ovšem není problém můj ani SŽ(DC), pokud by se tam ta D3 skutečně udělala.

Fakt se lidi někdy trochu zamyslete nad tím, jestli přístup NEJDE TO, tu dráhu tak trochu i neničí...
Já netvrdím, že ničí nebo neničí. Já jsem jen napsal, jak by to za současného stavu mělo předpisově být. Věřte, že já se rád zamyslím, ale skutečně s tím ze své pozice nic neudělám. A jak čtu Vaše příspěvky v jiných diskuzích, tak Vy toho ze své pozice také moc neuděláte kromě diskusí zde. To nemyslím nijak ve zlém, ale je to tak.

Jinak závěrem. Já tomu provozu do Chotiměře fandím. Sám se divím, že o tom kraj nejednal již dříve. Já si rád opět zajedu do penzionu Oráč do Oparna na výborný obídek vlakem místo NAD.

Jen ještě úplně závěrem k té Vaší odpovědi Tak, jak už se to mělo dávnou udělat si stále myslím, že platí má odpověď, že uvidíme... [wink]

074: Predpis D2 u SZDC jiz neexistuje, mel jste jiste na mysli D1
Tak samozřejmě [wink]
Pondělí, 04. května 2020 - 20:11:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 6-2019
ak to uzavřeme že je to pouze o papírovině jak to ouřednický šiml vyřeší...
Není. Má to být čistě odborné rozhodnutí, nikoliv jen zprocesování. A zatím mám dost problém s přístupem objednavatele * (neboť právě to je základní rovina od které se pak odvíjí další).


* Vnímám, že veřejná doprava je u nás šíleně zpolitizovaná a i proto si myslím, že stávající stav je bohužel maximum možného (omezená kapacita lidských zdrojů) a to i přes nesporný fakt, že tento kraj je zrovna z těch více aktivních.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Pondělí, 04. května 2020 - 20:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 8-2009
Martin kašpar: v předchozím příspěvku jsem Vám zapomněl poděkovat za krásné fotky. [ok][jidlo]

Rychloběžka: také pěkné současné fotky. [happy]
Pondělí, 04. května 2020 - 21:35:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 845
Registrován: 11-2010
Zapa: i kdyby bylo úkolem to uvést do původního stavu tak to dopadne přesně takto [lol] to není beton a železo(modré) to dnešní umění ..[ko]
a že to nikoho nezajímá také není pravda minimálně mě to zajímá[biggrin] každá historická budova která chátrá na železnici je vizitka správce ..
Pantograf 451 forever
Pondělí, 04. května 2020 - 21:40:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2769
Registrován: 4-2011
Krásné fotky, úsek Lovosice - Chotiměř je v celkem dobrém stavu, ten se udržuje, ale stačí se podívat z Chotiměře směrem na Dobkovičky, jak to zchátralo.
Pondělí, 04. května 2020 - 23:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 4-2011
Tuhle situaci by vyřešila změna předpisu, respektive nová návěst, která by se v podobě neproměnného návěstidla umístila k zarážedlu, od kterého je dál kolej vyloučená, která by měla funkci dopravny, respektive by trať v tomto místě rozdělila na další oddíl.
Úterý, 05. května 2020 - 02:14:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14967
Registrován: 12-2007
Kdypak se nám potkaly dva vlaky na trati 023 v D3 úseku?
Přinejmenším ještě v 7/2014.

Převedení Rokytnice na nz = nemožnost (nyní či kdykoliv do budoucna) tam vést nákladní vlak v denní době.

Sorry za OT.
Úterý, 05. května 2020 - 03:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2449
Registrován: 12-2009
Davdi: Jj, správně jste to rozlouskl... Ono by to moc dobře nešlo ani v noční, když tam spí motoráček...
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 05. května 2020 - 06:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 9-2013
ale stačí se podívat z Chotiměře směrem na Dobkovičky, jak to zchátralo.

To ano, fotky, které jsem nedávno pořídil při procházce se psem, hovoří za vše[bomba]:


(Příspěvek byl editován uživatelem Rychloběžka.)
Úterý, 05. května 2020 - 07:36:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 4-2011
Rychloběžka: že se to tak zvlnilo?
Úterý, 05. května 2020 - 11:34:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10705
Registrován: 4-2003
Pene:A jak čtu Vaše příspěvky v jiných diskuzích, tak Vy toho ze své pozice také moc neuděláte kromě diskusí zde.

Přesně tak [wink]. Mne nic jiného, než komentáře zde nezbývá [nene].


To nemyslím nijak ve zlém, ale je to tak.

Však to plně chápu [wink].


To už ovšem není problém můj ani SŽ(DC), pokud by se tam ta D3 skutečně udělala.

Jenže každá sranda něco stojí - proškolení na D3 a zkouška není zadarmo [nene]. Proto pohledy typu: Zavedeme détrojku a dopravci ať si poradí, nemám moc rád [nene].

Na druhou stranu by to byla neskutečná sranda, kdyby krom dopravny D3 Chotiměř byla vytvořena nickolejná cca 220 metrů dlouhá dopravna "Sesuv", která by byla z každé strany kryta lichoběžníkovou tabulkou [proud].
Úterý, 05. května 2020 - 11:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2772
Registrován: 4-2011
Bram: to by asi šlo.
Úterý, 05. května 2020 - 14:19:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 9-2013
Ostravské tornádo: Tam je hlavní příčinou voda. Stačí se podívat na oba přejezdy v Dobkovičkách, jak jsou zanesené. Problém je totiž, že je to vlhčí místo a i když je ta trať se zvlněním na náspu, tak, alespoň dle mého úsudku, si násep tzv. odspoda sedá. A zmíněné přejezdy jsou ,,v ďolíku", takže všechna voda, co se stýká z obou stran cesty, se zdržuje v přejezdech.
Je to paradox v dnešní době extrémního sucha, ale pořád se ještě místy najdou vlhčí místa, žel v nejmíň vhodném místě.
Někde bych našel fotky, kde by bylo vidět, že tento problém není krátkodobý, ale že už se toto dělo v menším měřítku ještě za provozu. Problém je ale tak trochu v tom, že těch fotek mám poněkud více a přehrabovat se v nich je na ,,dlouhé lokte". [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Rychloběžka.)
Úterý, 05. května 2020 - 15:51:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 3-2020
Neví někdo, v jakých časech jezdí na trati 072 nebo v okolí Mělníka vlaky společnosti METRANS, mají nějaký pravidelný jízdní řád?
Úterý, 05. května 2020 - 17:28:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2009
6.června 2015 se v Chotiměři neobjíždělo, to jely dva kredence. Tady je pár fotek:






Jinak ještě k Chotiměři, do doby rekonstrukce SZZ v Lovosicích muselo být obsazení v Chotiměři samozřejmé, protože hlavní klíče byly umístěny v Úpořinách(náhradní jsou tam možná dodnes) a před službou si je výpravčí ŽST Chotiměř musel vyzvednout. A v Chotiměri byla provizorní tabule k zavěšování hlavních klíčů. Takže Lovosický výpravčí těžko mohl do Chotiměře sám od sebe poslat vlak, když neměl kontrolu výhybek.
Nyní je stav takový, že v Chotiměři je umístěn venkovní PSt. s EZ, kde je umístěn výsledný klíč od všech výhybek a výkolejek ve vazbě na SZZ Lovosice. Takže dnes má Lovosický výpravčí výhybky kompletně pod kontrolou a navíc výhybka č.2 je uzamčena do vedlejšího směru, takže i kdyby ujely z vyloučené koleje vozy, tak na 1.SK se nedostanou. Buď vypadnou přes výkolejku před výhybkou 6 nebo 5, případně by ujel na 5.SK a do šturcu. Plus ještě má kontrolu volnosti celého úseku od vjezdového návěstidla HS v Lovosicích až po odjezdové návěstidlo S1 v Chotiměři (ale je to jen jeden kolejový úsek). Ale stále je to (Úpořiny - Lovosice) pořád jeden mezistaniční úsek, i když je v části koleje nepřetržitá výluka, pokud trvá výluka dopravní služby v Chotiměři.
Takže v době jízdy vlaku i v úseku Radejčín - Úpořiny bych viděl pro možnou jízdu vlaku do Chotiměře při neobsazení výpravčím tyto možnosti:
ŽST Chotiměř by byla oficiálně DOZ s trvale poškozenými návěstidly, tj. místo křížů neplatnosti by návěstidla L,S1,L1 a S byla kryta přenosnou návěstí Stůj. Mohl by jet jeden vlak (PMD) do Chotiměře a zpět s tím, že v Lovosicích by dostal rovnou písemný rozkaz na vjezd do stanice kolem neobsluhovaného návěstidla. Volnost a správné postavení VC v Chotiměři zjistí výpravčí pohledem na JOP. Bez splnění těchto podmínek stejně nejde rozsvítit volnoznak na odjezdu v Lovosicích. Odjezd vlaku z Chotiměře se dovolí rovněž písemným rozkazem a vypravením vlaku telefonicky traťovým výpravčím ŽST Lovosice. Bylo by rovněž dobré, aby měli v Chotiměři poznání všichni Lovosičtí výpravčí (příp.i signalista na ÚS) pro případ, že by došlo ke ztrátě dohledu EZ v Chotiměři. Další PMD, nebo posun v Chotiměři by byl možný jen pro odvoz uvázlého vlaku (PMD), v jiných případech by se Chotiměř musela obsadit výpravčím.
Další možností je řešení podobné jako bylo v Lokti po zrušení této ŽST a převedení na nákladiště (krycí návěstidla ovládána z Nového Sedla) akorát, že by Chotiměř musela stále zůstat jako ŽST. Obsluha ZZ by byla samozřejmě z Lovosic, a nemohl by tam už být jen jeden kolejový úsek, ale minimálně tři - trať, záhlaví a 1.SK. Tady v tomto případě by byl možný i posun bez obsazení výpravčím, nebo i PMD, když vlak bude zrovna v Chotiměři a naopak. Dokonce by mohl současně probíhat i posun z vyloučené koleje do stanice (při obnově poškozeného úseku) a nijak nenarušoval jízdu vlaku v úseku Lovosice - Chotiměř.
První variantu bych uvažoval jen na mimořádné jízdy vlaku, druhou na pravidelný provoz do opravy tratě po sesuvu. Pak už Chotiměř bude buď dopravna D3, nebo v lepší případě plnohodnotnou ŽST s DOZ.
Raději bych však po obnově viděl variantu XX(LL):00 Úpořiny - XX:30 Chotiměř - XX:45/15 Lovosice - XX(SS):00 Litoměřice a samozřejmě ve špičce hodinový takt. Na to ale bude minimálně potřeba lepší vozidlo (alespoň řada 841) a revitalizace úseku Chotiměř - Úpořiny s dosažením systémové jízdní doby pod 30 minut.
Úterý, 05. května 2020 - 17:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 6-2019
Raději bych však po obnově viděl variantu XX(LL):00 Úpořiny - XX:30 Chotiměř - XX:45/15 Lovosice - XX(SS):00 Litoměřice a samozřejmě ve špičce hodinový takt. Na to ale bude minimálně potřeba lepší vozidlo (alespoň řada 841) a revitalizace úseku Chotiměř - Úpořiny s dosažením systémové jízdní doby pod 30 minut.

A už je to tady... Pane kolego, víte co vyhnalo cestující z vlaků na trati Děčín - Telnice - Oldřichov? Zavedení taktového grafikonu. Neexistuje jediný důvod proč stejnou chybu udělat i tady (tedy krom toho, že to dobře vypadá na grafu ITG, dobře se to modeluje a počítá apod.).
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 05. května 2020 - 18:13:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 8-2017
Tak ty (hypotetické) cestující, kteří utíkají z vlaku, protože jede v taktu, snad už musel vyhnat dosavadní dvouhodinový takt, ne? Ti zbylí, kteří z taktu osypky nemají, by hodinový interval spíš ocenili.

Nicméně obnova trati včetně revitalizace neprošla, nyní se počítá pouze s obnovou poškozeného úseku, takže se SJD 30 minut Úpořiny - Chotiměř bych moc nepočítal (osobně nevěřím teda ani té prosté obnově, ale nechme se překvapit).
Úterý, 05. května 2020 - 18:35:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 6-2019
M250.0: Nemáte přesné informace (konkrétní nebudu).
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 05. května 2020 - 19:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3567
Registrován: 5-2002
Nešlo by to řešit tak, že se místo tratě Lovosice - Chotiměř - (Radejčín -) Úpořiny nově definují tratě Lovosice - Chotiměř a Úpořiny - Radejčín, obě v režimu jako "do nz./km a zpět", a kolej mezi nimi (zčásti neexistující) by byla buď úplně ignorována (pražec přes koleje apod), nebo by se považovala jen za posunovou cestu (aby případně nedráždilo, že "formálně neexistuje"), krytou z obou stran dejme tomu červenými terči?
Úterý, 05. května 2020 - 20:03:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2009
Ahmad_Šáh_Masúd:
"A už je to tady... Pane kolego, víte co vyhnalo cestující z vlaků na trati Děčín - Telnice - Oldřichov? Zavedení taktového grafikonu. Neexistuje jediný důvod proč stejnou chybu udělat i tady (tedy krom toho, že to dobře vypadá na grafu ITG, dobře se to modeluje a počítá apod.)."
Taktový grafikon se na obou tratích zaváděl v GVD 2006/2007. Ale přece jenom je tam velký rozdíl, zejména v přípojích. Na trati 097 jsou přípoje v Úpořinách a v Lovosicích částečně i v Řetenicích (Teplicích). V dalším GVD se to upevnilo a platí to víceméně dodnes. Kdežto na Kozině to bylo úplně mimo. Sice na Bílinu přípoj byl (v jednom směru i minuty) a v Děčíně pouze na rychlíky. A u těch přípojných vlaků se zásadně změnila i poloha (potkávání osobáků v Oldřichově, rychlíky v Benešově). Nevím jestli byl vůbec nějaký návrh na GVD 2007/2008. A navíc odpoledne v pracovní dny vlaky měly z Děčína odjezd ve 12:11, 14:41, 18:11(pouze do Telnice). Tohle opravdu s taktovým jízdním řádem nic společného a s ITG už tumplem ne. Takhle si fakt odpolední špičku nepředstavuji.
Ale pokud na trati 097 nevyhnal lidi z vlaku současný dvouhodinový takt jak píše M250.0, tak hodinový takt (třeba jen ve špičce) fakt neublíží. Navíc přípoje v Úpořinách i v Lovosicích jsou zachovány, dokonce navrhuji prodloužení do Litoměřic. Sám kraj měl požadavek buď XX:30 v Radejčíně, nebo XX:30 v Chotiměři. A taky tvrdil, že dvouhodinový takt je ve špičce opravdu nevhodný a náhrada autobusem zde kvůli nevhodné silniční infrastruktuře také nedoporučoval. Ostatně, když jsem dělal v Chotiměři výpravčího, tak taky bylo vidět, že o víkendu je ten vlak více obsazený než v pracovní dny(viz i data na stránkách Ústeckého kraje). České středohoří je opravdu turisticky zajímavé, takže na tohle je ta trať přímo ideální. Přípoje jsou od rychlíků skvělé. Další věc, kterou nebylo možné na této trati poznat je zavedení IDS. Tam si myslím, že by na to měl pozitivní vliv. Úbytek cestujících zde samozřejmě zavinil sesuv půdy.
Úterý, 05. května 2020 - 20:23:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 6-2019
V dalším GVD se to upevnilo a platí to víceméně dodnes. Kdežto na Kozině to bylo úplně mimo.
Ano, to je pravda.

Tohle opravdu s taktovým jízdním řádem nic společného a s ITG už tumplem ne. Takhle si fakt odpolední špičku nepředstavuji.
Samozřejmě. A takto úžasně zprasený JŘ určitě nebyla náhoda.

tak hodinový takt (třeba jen ve špičce) fakt neublíží.
Eh, to sice ne, ale nedělejte si iluze, že současná ekonomická situace nějak nahrává rozšíření objednávky ZVS.

tak taky bylo vidět, že o víkendu je ten vlak více obsazený než v pracovní dny(viz i data na stránkách Ústeckého kraje).
A teď jste trefil do černého. Toto totiž není to, co je ZDO, to je rekreační doprava. Ruku na srdce - kolik lidí ve Středohoří nemá k dojíždění auto? Naprosté minimum a ti asi všichni nebydlí u trati.
Čili hodinový takt klidně, ale v nějaké formě výletní či rekreační dopravy. Tedy v soboty, neděle, svátky a s garancí služeb jako přeprava více kol než jen nějakých 5 na vlak.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Úterý, 05. května 2020 - 21:04:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 8-2017
Nějak nerozumím tomu, co se nám snažíte sdělit. Taktový JŘ na 097 byl zaveden dávno před sesuvem a srovnání s Kozinou kulhá na obě nohy.
Úterý, 05. května 2020 - 21:25:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 636
Registrován: 4-2007
Tak nevím o co se tu stále přete. Úsek tratě z Lovosic do Radejčína má spíš rekreační charakter a od Žimu do Teplic se dá uvažovat o ZDO se spádovostí do Teplic popř. Ústí. I na tomto úseku hodinový takt moc smysl nemá. Tak velké vesnice podél trati nejsou. Poslední vlak z Teplic jede kolem půl sedmé večer a to není taky žádná výhra.
Středa, 06. května 2020 - 08:23:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 4-2011
Na té Kozí dráze stačí porovnat jízdní řád například z roku 2001 a ten poslední. Každý pochopí, že ten z roku 2001 je použitelný, kdežto ten z roku 2007 je dobrý akorát na to, si trať naposled nějak projet.

Josef_sandr: Taky si myslím, že při té akci KŽC se v Chotiměři neobjíždělo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ostravské_tornádo.)
Středa, 06. května 2020 - 08:39:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329
Registrován: 6-2012
Některé zastávky na 097 by chtělo přiblížit obcím.
Středa, 06. května 2020 - 10:52:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2774
Registrován: 4-2011
Karbanátek99: to by mě teda zajímako který, když všechny zastávky buď obcí prochází, nebo jí líznou na okraji. Jediný co je problém, že v Malých Žernosekách zastávka není vůbec. Tam by se velmi hodila, začíná tam Opárenské údolí a taky by to zlepšilo dostupnost lidem do Lovosic z částí, kde je to k trati 097 blíž než k 090.
Středa, 06. května 2020 - 12:26:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2006
Dobrý den všem,
prosím neví někdo kdy byla zřízena a kdy zanikla výhybna Kamenolom mezi žst. Sebuzín a Velké Žernoseky?
Středa, 06. května 2020 - 17:37:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 556
Registrován: 6-2003
Karbanátek: Na straně 59 dokumentu https://www.kr-ustecky.cz/assets/File.ashx?id_org=450018&id_dokum enty=1702363 můžeš si přečíst požadavky Ústeckého kraje. I Ostravské tornádo by dostal svou zastávku Malé Žernoseky obec.
Středa, 06. května 2020 - 20:54:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 9-2013
Dne 6.5.2020 jsem měl už dost času, narozdíl od minulé rychlovky před šichtou, abych si řádně prohlédl a zdokumentoval činnost v chotiměřské stanici:



Středa, 06. května 2020 - 22:27:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 4-2011
O té zastávce se mluví už dlouho, stejně tak o zastávce Velké Žernoseky, jeden čas to vypadalo, že už jako jo, ale pak zas nevyšla nějak ekonomická efektivita, tak to šlo zas k ledu. To v té Chotiměři počítaj, že tam někdy pojede šukafon s vlečňákem, že opravujou výhybku na úpořinským zhlaví?
Středa, 06. května 2020 - 22:43:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 9-2013
To samé se dá říct i o zastávce v Litoměřicích u nemocnice. Léta letoucí je v plánu, jeden čas byla dokonce uváděna i v jízdním řádu a najednou, jako by nic- ticho po pěšině.
S tou opravou výhybky na úpořinském zhlaví v Chotiměři bych to viděl tak, že až ke vjezdu od Dobkoviček jde stále o sjízdný úsek, takže se k tomu i tak nyní přistupuje, kdo ví....
Středa, 06. května 2020 - 23:38:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 4-2011
Je fakt že ta zastávka u nemocnice by bodla, ale i tak z horňáku to není zas tak daleko. Spíš nechápu, proč se během rekonstrukce horňáku neudělal chodník podél kolejí k těm závorám pod Mostnou horou, kde všichni chodili téměř přímo po té manipulační koleji, dneska je tam místa, že by se tam těch chodníků vešlo několik vedle sebe a stejně tam lidi hamtaj v bahně nelegálně dál.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 05:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 9-2013
Litoměřice horní nádráží je celkově něco, co raději nebudu komentovat, protože bych to skušnými slovy sotva dokázal vyjadřít, co si o tom myslím. [angry][kladivo]
Čtvrtek, 07. května 2020 - 07:25:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 330
Registrován: 6-2012
Wxdf: Děkuji za odkaz, přesně takhle jsem to měl v mysli.
Ostravské_tornádo: viz.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:09:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 637
Registrován: 4-2007
Ostravské_tornádo: Jestli to není tím, že AŽD 810 a vlečňáky má a při poruše 654 s nimi i jezdí.Na Švestkovce se 810 objevuje.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2777
Registrován: 4-2011
Mirek2: to vím že je má, zatím ale s vlekem asi nejezdí, do Chotiměře to ale bude potřeba, už jen kvůli kolům.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:22:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 638
Registrován: 4-2007
Ostravské_tornádo: No a o to jde, aby se dalo v Chotiměři objíždět. Jen lovosičtí výpravčí budou asi chrochtat blahem, když budou ještě sloužit v Chotiměři. Přece jen lidi nejsou....
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:23:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149
Registrován: 9-2012
Konec teorií v diskuzi o ŽST Chomtiměř.

K jízdám vlaků v úseku Lovosice - Chotiměř - Úpořiny vydala Správa železnic tento pokyn:

application/pdfPokyn reditele k zajisteni jizd vlaku v useku Uporiny - Chotimer - Lovosice
SZ_PO_04_2020_R_OR_UNL.pdf (696.9 k)
Čtvrtek, 07. května 2020 - 08:31:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 639
Registrován: 4-2007
Lovosičák: Myslel jsem si že to takto dopadne. Je to nejschůdnější řešení.
Čtvrtek, 07. května 2020 - 20:16:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10720
Registrován: 4-2003
Lovosičák:K jízdám vlaků v úseku Lovosice - Chotiměř - Úpořiny vydala Správa železnic tento pokyn:


No a pak že to nepůjde [nene]. Samozřejmě to šlo cestou nejmenšího odporu [wink][ok].

Ještě by to chtělo dosadit rychlostník 40 km/h přes celou ýst. Chotiměř a vydat příslušnou změnu v TTP, aby nemuseli výpravčí v Lovosicích psát rozkazy a bude to fajn [wink].

Ještě by bylo zajímavé, kdyby některý z dopravců měl zájem vést do Chotiměře nákladní vlaky za účelem nakládky dříví, to by pak bylo nutné povolit i odstavení vozidel na manipulační kolej [proud].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Čtvrtek, 07. května 2020 - 23:30:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2778
Registrován: 4-2011
A proč tam ten rychlostník není?
Pátek, 08. května 2020 - 14:05:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 12-2017
A proč tam ten rychlostník není?
aby výpravčí musel psát rozkazy [proud], furt dokolečka a do zblbnutí [happy]
Pátek, 08. května 2020 - 14:55:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7687
Registrován: 8-2007
Mirek2:
"Lovosičák: Myslel jsem si že to takto dopadne. Je to nejschůdnější řešení."
Teď už stačí jen vybudovat přes místo sesuvu pěší lávku a může se zrušit NAD.Vlak přijede pŕed místo sesuvu,cestující přejdou 200 metrů do další soupravy za sesuvem a pojedou dál.[happy]
Sobota, 09. května 2020 - 12:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2779
Registrován: 4-2011
Apollo_17: bylo by to zajímavé řešení.
bandita: dřív tam určitě byl, tak jestli ho někdo ukradl, tak snad není problém ho tam dát, třeba jen provizorně namalovaný na překližce a zatlučený do země na tyči.
Sobota, 09. května 2020 - 20:11:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7490
Registrován: 12-2011
tak snad není problém ho tam dát, třeba jen provizorně namalovaný na překližce a zatlučený do země na tyči.

Bože bože [nene]

Ale na prémiovou jízdu do Chotiměře bych tu 810 dal, ať je co šotit [happy]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Neděle, 10. května 2020 - 18:19:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 334
Registrován: 3-2018
https://zdopravy.cz/az-150-km-h-rekonstrukce-trati-z-usti-do-chab arovic-vyjde-na-44-miliardy-48491/
Neděle, 10. května 2020 - 20:34:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2009
To já spíše to omezení rychlosti nechápu, vždyť dnes vlak může vjet do Chotiměře rychlostí 50 km/h. Výhybky jsou přece drženy v EZ a pro rozsvícení odjezdového návěstidla v Lovosicích je podmínkou jej mít uzamčen, takže se jedná o zabezpečené výhybky. V opačném směru přece si vyžádá svolení, až když klíč po skončení posunu uzamkne. A v tomto směru je navíc pojíždí po hrotu, a ty lze pojíždět rychlostí až 60 km/h.
Pondělí, 11. května 2020 - 14:17:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2780
Registrován: 4-2011
intelpetr: no co se vám na tom nelíbí? Je to stanice s elektromechanikou, tak tam čtyřicítka je asi odjakživa. A proč by tam teda ten rychlostník nemohli dát?
Pondělí, 11. května 2020 - 19:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361
Registrován: 6-2009
Jinak už vyšla i změna TTP a opravdu bude rychlost 40 km/h návěstěna rychlostníky. Plus ještě jsou tam pokyny z dokumentu, na který tady Lovosičák odkazuje.
Úterý, 12. května 2020 - 03:00:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 11-2006
Neměl byste náhodou někdo fotku/y ovládacích pultů na St.4, případně St.2 Ústí západ, dokud ještě stavědla existovala? Díky!
Úterý, 12. května 2020 - 20:50:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2018
Ostravské_tornádo:
" Spíš nechápu, proč se během rekonstrukce horňáku neudělal chodník podél kolejí k těm závorám pod Mostnou horou, kde všichni chodili téměř přímo po té manipulační koleji,"

Chodník zde v plánu je, ale až v rámci do nekonečna odkládané modernizace trati dál do Liběšic, do toho se má jednat o rozvojovou lokalitu ( společně s prostorem kolem řepné koleje). Někdo začíná mít prý zálusk na odkup a zastavění pozemků mezi tratí a ulicí Libereckou, nevím jestli chtějí zabrat částečně i prostor pro zamýšlený chodník.
Úterý, 12. května 2020 - 22:07:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 9-2013
Někdo začíná mít prý zálusk na odkup a zastavění pozemků mezi tratí a ulicí Libereckou

A opět ten bláznivý jev, zastavět i sebemenší volný kus pozemku.[angry] Zajímalo by mě, co by tam ten eventuélní zájemce chtěl postavit?[kladivo]
Středa, 13. května 2020 - 17:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 11-2019
Ahoj, nevěděl by někdo, co teď jezdí na krátkých osobácích z Děčína do Dolního Žlebu? (Myslel jsem, že je místo nich NAD, ale podle IDOSu už zase jezdí...) Díky!
Středa, 13. května 2020 - 18:03:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6872
Registrován: 5-2010
Na Žlebech pendluje vždy jedna 810 dnes např. 810 181.
Středa, 13. května 2020 - 21:20:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25
Registrován: 6-2018
Rychloběžka:
"Někdo začíná mít prý zálusk na odkup a zastavění pozemků mezi tratí a ulicí Libereckou

A opět ten bláznivý jev, zastavět i sebemenší volný kus pozemku.[angry] Zajímalo by mě, co by tam ten eventuélní zájemce chtěl postavit?[kladivo]"

Na tom kousíčku co má být zamýšlený chodník podél trati jsem to samozřejmě nadsadil. Ale mezi tratí a Libereckou jak jsou teď zahrádky je zálusk na stavební pozemky, takovýchto volných ploch v širším centru Litoměřic již mnoho neni, tak se není čemu divit. Vešly by se tam 2-3 rezidenční novostavby, ve hře je i demolice wechtru u býv. stan. výhybkáře II. Nic méně pokusím se dohledat článek, kde je psáno že se zde s chodníčkem počítá v rámci modernizace trati do Liběšic, i když projekt asi už byl několikrát přepracován.
Čtvrtek, 14. května 2020 - 12:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6875
Registrován: 5-2010
Krabička 810 181 dne 22.4. 2020 v Dolním Žlebu.
Čtvrtek, 14. května 2020 - 13:57:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346
Registrován: 3-2016
Zdravím.
Když už se tu tak rozběhla diskuse o trati č.097 Lovosice - Chotiměř - Radejčín - Úpořiny - Řetenice se spoustou pěkných, dnes už vlastně historických, fotek i fotek aktuálních dokumentujících opravné práce v Chotiměři, tak bych měl dotaz a prosbu.
Nejsem z tohoto kraje a nepracuji u "Dráhy", takže mám i omezený přístup k různým dokumentům (Prováděčky, Předpisy, Grafikony atd.).
Na této trati jsem jel pouze 2x v životě (v r.2006 a 2010).
Neměl by, moc prosím, někdo schémata kolejišť stanic z doby, kdy např. Radejčín byl ještě plnohodnotnou stanicí, kdy stanicí byly i Žalany, Bystřany v Čechách či Teplice-zámecká zahrada???
Zajímalo by mě, jak tehdy v těch stanicích a nákladištích (např. Dobkovičky) vypadalo kolejiště, kolik tam bylo dopravních kolejí, jaká tam byla návěstidla... Taky by mě zajímalo, jestli Žim byla stanice s více dopravními kolejemi, kde se dalo i křižovat, nebo jestli to bylo jen nz.?
Neměl by, prosím, někdo schémata všech těchto žst. a nz.?
Pokud ano, mohl by to sem někdo, prosím pěkně, dát, nebo mi to poslat do mailu? kyklop499@seznam.cz
Předem děkuji všem za jakékoliv info.
Kyklop499
Čtvrtek, 14. května 2020 - 18:08:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5139
Registrován: 11-2007
Kyklope, tohle je zapeklitá otázka, neboť za těch více než 100 let se postupně věci měnily. Např. vjezdová návěstidla, původně mechanická vč. předvěstí byla nahrazena světelnými a doplněna i světelnými návěstidly odjezdovýmy (s výjimkou Žimu, který se změnil na zast. s nákladištěm.) Navíc někdy od 80. let nebyly stanice
s vyjímkou Chotiměře a Zámecké zahrady obsazeny výpravčími ale pouze hradláři. Dnes již je i Zámecká zahrada pouhou zastávkou, vjezdová a odjezdová návěstidla jsou snesena. Pokud jde o kolejiště, tak základní úprava spočívala ve dvou dopravních kolejích, zbytek byl dle potřeby veden jako manipulační. Vlečky byly v Zámecké zahradě, Bystřanech, Žalanech. Nákladiště pro lom v Dobkovičkách je oboustraně zaústěno do tratě.
Čtvrtek, 14. května 2020 - 18:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 347
Registrován: 3-2016
Rudolf_33:

Děkuji moc.
Chápu, že konfigurace kolejišť a zab. zař. včetně návěstidel ve stanicích se během staletí změnila i několikrát, ale dejme tomu, že by mě nejvíc zajímal stav právě okolo těch 80.-90. let 20. stol., zkrátka těsně předtím, než to tam šlo takhle "do kopru", prostě jak to bylo před degradací žst. na nz. nebo na zast.

Doufám, že jsem to vysvětlil aspoň trochu srozumitelně. [happy]

Kdybyste měl, alespoň něco, budu Vám vděčný.
Ještě jednou moc díky.
Kyklop499
Pátek, 15. května 2020 - 20:45:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780
Registrován: 10-2007
Dotaz : Kozí dráha se prý vyřezává od náletu , takže jen to nebo nějaká oprava?
Autobusem nikdy !Vlakem to je svezení...
Jedině Metal Šmajdalfe