Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 12. 5. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 12. 5. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 10. května 2020 - 16:51:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3576
Registrován: 5-2002
TH: Určitě se dá ten zde neustále obdivovaný pokus o rozmrd severovýchodních Čech metodou "jezdíme k vohni" dovést k ještě horšímu i prostřednictvím 041. Třeba "stihnout" křižování místo v Ostroměři až v Hořicích a rozbít tak ostroměřský "kříž" 040 a 041, to by teoretické megalomany mohlo silně vzrušit... Podsuv tvrzení, vyvrácení nenapsaného, slavné diskusní vítězství. Klasika, už jsem se bál že to nepřijde. Pozitivní na tom nicméně je alespoň částečný posun zpět směrem k tématu Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové.[happy]

No jo, ty si to prostě potřebuješ vyřídit s nepohodlným názorem osobně, aby si ani pes kůrku nevzal.
... píše ten největší adpersonam si vyřizovač a jedovatých slin flusač z celého K-reportu. Tak to jsem taky klidnej.[proud]

pořád to nic nemění na faktu, že jakékoli překopávání Turnova je zhoršení stávajícího stavu (pro cestující).
Podle mě toto tvrzení neplatí (přinejmenším takto obecně). Argumenty jsem, na rozdíl od někoho, uvedl výše.
Neděle, 10. května 2020 - 16:59:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 1-2006
Tak, řekněme, že to, na co jsme celý život zvyklí, vnímáme jako klid, pohodu, svobodu a do jisté míry i poezii. V kontrastu s tím je to nové o spěchu, davech koncentrovaných do podchodu, o obtížích s pohybem, když technika selže, jsme-li starší. O ztrátě prostředí, na které jsme zvyklí, a které je součástí našich srdcí... Je to prostě úplně o něčem jiném, co nepřijmeme ani kdyby to bylo naprosto vymakané. Je to o psychologii, o vztahu k novému...

Turnovští si uvědomili, že místní politicky nádraží zas až tolik nezajímá + situace v kolejišti je zmatek, kde k nějaké nepříjemnosti může dojít velmi snadno. Že je tu vyšší zájem kraje, i toho, aby to fungovalo bez problémů. Že v případě problému může být naznačováno, že mají spoluodpovědnost, což už je politicky použitelné. Ne u několika vlaků jako na Malé Skále, kde se většina situací vyřeší sama. Kde není v podchodu tolik lidí, aby z něj nebylo víc problémů než užitku - kriminalita, vandalismus, neudržitelnost - a kde za tu rebélii starosty politické body jsou. Řekněme že turnovští to nejsou schopni obrátit v kladné politické body v očích místních... Naštěstí. Nejsou pod tlakem a mohou používat rozum a cit.

V Jaroměři chápu důvody, ale přiznávám, že původní podoba mi, při vnímání konkrétního města, tak nějak bližší. Mám rád klid a dostatek času, kdy nejsem pod tlakem, že už se pojede...

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 10. května 2020 - 18:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11755
Registrován: 8-2012
kde k nějaké nepříjemnosti může dojít velmi snadno
Reko Turnova je z roku 2003, uveďte ke kolika nepříjemnostem tam konkrétně došlo.
(Už tehdy to bylo na hraně nějakých norem, ale tehdejší stavební správa se toho naštěstí nebála, protože do Turnova s jeho menší intenzitou provozu to bylo ideální a přitom uživatelsky přátelské, přístup v rovině a široké "ostrovy". No ale beton je potřeba lejt a modré zábradlí natírat.)
電車オタク
Neděle, 10. května 2020 - 19:26:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 1-2006
T_._H_.:

Proklamace, jak jsou konkrétní opatření k eliminaci rizik (identifikovaných ve smyslu PNK EU 402/2013) předimenzovaná, jsou fajn. Do okamžiku, kdy se něco fakt stane, a je hledán člověk/subjekt, kterej za to, jako odpovědný, půjde sedět/platit. Vy to patrně nebudete, tak prosím nechte nastavení na provozovateli dráhy a jeho odpovědných zaměstnancích.
Neděle, 10. května 2020 - 19:53:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2452
Registrován: 12-2009
T.H: K nehodám asi zatím ne, ale ohrožení lidí rozjizdejicim ci zastavujicim vlakem jsem tam videl skoro pokaždé když tam jsem a tedy velmi často. Málo kdy jsem tam byl aby tam vyprávčí na někoho nezvyšoval hlas, aby někdo zůstal stát a nevlez pod vlak. I sám jsem tam párkrát na někoho raději křik aby zůstal stát! Takže nic nereálného. Parkrát chybělo i jen několik cm!

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 10. května 2020 - 20:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11757
Registrován: 8-2012
Vy to patrně nebudete, tak prosím nechte nastavení na provozovateli dráhy a jeho odpovědných zaměstnancích
Takže konkrétní odpověď nula (není divu...), ale kecy prdy beďary na dva kýble. A cože to "nastavení" funguje třeba ve Znojmě, Staré Pace, Tanvaldu? Tam tenhle zástupný alibismus "kdy se fakt něco stane" neplatí?

K nehodám asi zatím ne, ale ohrožení lidí
Aha, jasně - nestalo se, ale mohlo se stát! To je tak v(d)ěčný úhybný manévr, že je ubohý i na úroveň tohoto fóra... Dávejte si radši dva kondomy přes sebe, jeden by mohl prasknout.


Já jsem prostě toho arci nesměrodatného názoru v nesouladu s teoretickými megalomany a betonáři, že jde o zhoršení, protože nádraží a přístup na perón má především být "user-friendly" pro cestujícího (při zachování normálních bezpečnostních principů - no odpovědi pana Vhd_sl, ke kolika "nepříjemnostem" na centrálním přechodu v Turnově za sedmnáct let došlo, jsme se samozřejmě nedočkali). To znamená minimalizace změn úrovní (ano, můžeme blouznit na téma eskalátory v Turnově, íá íá), minimalizace hnusných tmavých děr, minimalizace docházkové vzdálenosti, ale ne proto, že se provozovatel nádraží potřebuje zbavit pracovního místa - to jsem si naivně myslel, že tahle doba "znepříjemňování" železnice kvůli úspoře koruny za každou cenu je už za námi (a hlavně, že tomu tzv. "příznivci železnice" nebudou tleskat).
Zároveň není pravda, že "centrální přechod" vylučuje možnost DOZ stanice (Smržovka, Jablonec n.N., Tanvald a mnoho, mnoho jiných); není pravda, že centrální přechody nelze mít v uzlech s rádoby "velkou intenzitou" (Stará Paka, Znojmo nebo i ten Tanvald, v čem je asi Turnov intenzivnější?); že to omezuje rychlost (lze 50 km/h a stejně v tom Turnově všechno zastavuje a nákladní doprava je separovaná); že to nedovoluje dopravní technologie (nějaké "dlouhé" osobáky jsou v Turnově dávno minulostí, zrychlení celé stanice přinese samotná modernizace zabzař, nad obsazením kolejí se dá přemýšlet a ne stavět vlaky pro nejsilnější přestupní relaci křížem přes celé nádraží) atd.
No ale tyhle mé připomínky samozřejmě nejsou žádné argumenty (jsou nepohodlné, tak se vytěsní jako neexistující) a místo toho je potřeba mě pořešit "stoupl do fronty boje" a "považuje za útok".
Bohužel, ostrůvek zdravého rozumu v Turnově asi zmizí za potlesku užitečných idiotů (co sice nezkoumali, jestli "urychlení" výjezdu z Turnova na 041 něco ovlivní, ale určitě je to nezbytně nutné, protože qedlání pro qedlání) - zbývá akorát doufat, že na to teď (dlouho) nebudou peníze. Tak aspoň že se před megalomany s míchačkama prozatím ubránila ta Malá Skála (nebylo to samozřejmé, bylo to ze strany SŽDC obvyklé hnusné vydírání a vyhrožování, takže všem díky).
電車オタク
Neděle, 10. května 2020 - 21:14:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 12-2009
T.H. Nevim ale ta paní možná metr před čelem jedouciho desira mě až tak sranda nepřišla! V jednom máte však pravdu podchod není výhra. V Jaroměři to bude na zlost! To jsem tu už taky kdysi psal. Věřte, že všichni zamestnanci mající s kolejemi něco společného by něco takového znovu zkoušet rozhodně nepotřebovali.

Jinak se Spravou Železnic nemám až tak nic společného... Tudíž mě její náklady jsou u pr... Ale Častolovic a Turnova bych se i přes to v současné podobě klidně zbavil a docela rád.

Jasně pokud tu lokálku (041) plánujeme zrušit tak s ní nemusíme nic dělat, to jo...

Mimochodem Tanvald má přes přechod desítky tuším a je to na počet vlaků poloviční stanice (v jeden moment). Smržovka a Jablonec je neporovnatelné (jediná kolej). Znojmo neznám. Stará Paka taky není porovnatelná... (nepřechazite tolik kolejí)



(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 10. května 2020 - 21:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 7-2017
K nehodám asi zatím ne, ale ohrožení lidí
Aha, jasně - nestalo se, ale mohlo se stát! To je tak v(d)ěčný úhybný manévr, že je ubohý i na úroveň tohoto fóra... Dávejte si radši dva kondomy přes sebe, jeden by mohl prasknout.


To by mě teda zajímalo, k čemu jsou dobré třeba předpisy BOZP.........?
Neděle, 10. května 2020 - 21:35:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744
Registrován: 3-2018
Honnzok: Ve Znojmě přes přechod vlaky prakticky nejezdí, jen případný posun. To už je problematičtější Šumperk nebo Bludov, ale ani ty nejsou s Turnovem porovnatelné.
Ešus
Neděle, 10. května 2020 - 23:12:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2013
Turnov v současné podobě o hubu je. Přestupoval jsem tam sice jen párkrát v životě, ale vždy jsem se tam cítil zmateně. Problém je v následujících bodech:
1) šířka centrálního přechodu. Přechod vypadá jako promenáda, jednolitá šedá plocha, koleje skoro nejsou vidět. Cestující si ani nepřipadá jako v kolejišti.
2) informační systém. Čumění na tabule za pochodu, zastavování se na místě apod. jen snižují pozornost cestujícího. Tady je rozdíl oproti Staré Pace.
3) stavební provedení. Nástupní hrany jsou dotaženy až k centrálnímu přechodu, a tak cestující není motivován se rozhlédnout, ale rovnou zahne pod vlak.
4) některé vlaky zastavují až za přechodem - problém přístupu cestujících na nástupiště.

Jinak ale souhlasím s názorem, že podchod by pohodlí cestujícího nic nepřinesl. Vlaky zde nejezdí tak dlouhé, aby excentricita vadila. Eskalátory jsou úplně mimo, zaprvé nejsou v takhle malé stanici opodstatněné a zadruhé je nemám rád kvůli chumlům, které se u nich vytvoří po příjezdu vlaku - viz Praha hl. n., kde se celý vlak, který zastavil před cestovým návěstidlem, rve na jeden eskalátor...

Myslím, že pro ostrovy bude hrát napojení trati 041. Kdyby se ale 041 řešit nemusela, dokázal bych si zachování poloostrovů představit, avšak s podmínkou výstavby podle současných norem. To znamená zúžené přístupové chodníky na nástupiště, zvýraznění toho, kde je bezpečí a kde je kolejiště (klidně i vyšrafovat přechody přes koleje), možná i nějaké šikany ze zábradlí a zabezpečovací zařízení. A hlavně napravit tu největší chybu - posunout 2. nástupiště na opačnou stranu a zajistit, že vlaky vždy zastaví před přechodem.

Je ale otázka, co se nevýstavbou podchodu ušetří. Ve Staré Pace občas vídám osobu v reflexní vestě, která na místě usměrňuje cestující. Stavět poloostrovy, aby je pak někdo musel střežit, je fakt nesmysl.
Neděle, 10. května 2020 - 23:36:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22137
Registrován: 5-2002
TH: jakékoli překopávání Turnova je zhoršení stávajícího stavu (pro cestující).
Aby toto tvrzení platilo, tak by stávající stav musel být (pro ty cestující) nejlepší možný - to za prvé.
Dále pak si musíme ujasnit, co znamená to "pro cestující", jestli pro všechny, nebo pro většinu, jestli s ohledem na směr, z/do kterého jedou, jestli s ohledem na vůz, ve kterém jedou - to za druhé.

nově budete tím skvělým podchodem chodit až někam k té 23.SK
Pokud má bejt novej perón mezi 23. a 27. kolejí, tak je to oproti dnešním perónům o 38/52/66 metrů dál, což není až zas tak nic, co by mělo někomu trhat žíly. Navíc musíš pro průměrného cestujícího od těch čísel (kromě 11. koleje, kde je ale rozdíl nejmenší) odečíst půlku délky vlaku, protože na rozdíl od centrálního přechodu můžeš postavit vlak středem na podchod.

a v podání SŽ(DC) to za chvíli bude hnusná černá poch.aná díra
V podání SŽ nebo těch, co tam budou chodit chcát...?

No ale beton je potřeba lejt a modré zábradlí natírat.
Možná do rána vymyslíš ještě nějakej důvod, proč bys neměl uživatelsky hůře hejbnout prdelí na schodech...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 11. května 2020 - 05:47:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 1-2006
TH:

A ja se domnivam, ze v tom, co jsem napsal, je vsechno. Provozovatel drahy narozdil od Vas nema moznost zanedbat kodexy, ktere se mu nehodi. U stanic, ktere uvadite, jde o reseni realizovane pred vstupem aktualniho TSI PRM, kde je odpovednost prenesena na nekoho, kdo to tam chodi hlidat, a na strojvedouci. A soucasne jde o stanice, kde je frekvence cestujicich o poznani nizsi nez v Turnove.

Hele, psal jsem, ze z podchodu nejsem nadsen. Ale jako zaklad vnimam to, ze ten, kdo dava hlavu na spalek, ma svate pravo nastavit si mantinely, ve kterych se to bude pohybovat. Diskuze o tom, ze by mohl byt mene uzkostny, neni na miste, tlak je pak prasarna.

Je to nejak nastavene, smirte se.
Pondělí, 11. května 2020 - 07:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11758
Registrován: 8-2012
Aby toto tvrzení platilo, tak by stávající stav musel být (pro ty cestující) nejlepší možný
Stávající stav je pro cestující nejlepší možný. Ale samozřejmě je to potřeba rozpliznout a pokračovat podle tradičního schématu.
vymyslíš ještě nějakej důvod, proč bys neměl uživatelsky hůře hejbnout prdelí
No a protože se tradiční matadoři dostali do své obvyklé ad-personam pozice "budu pro, protože T.H. je proti", nemá to dál smysl.

P.S. TSI-PRM a podobné "kodexy" samozřejmě nezakazují stavět centrální přechody - ostatně podobné kecy o tom, že jinak než megalomanským betonovým podchodem to nejde, jsem četl i v případě Malé Skály... ale ono to jde, jen se nesmí ustupovat alibistům s jejich srdceryvnými scénami, co by se všechno mohlo stát, i když se za sedmnáct let nic nestalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pondělí, 11. května 2020 - 07:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5061
Registrován: 5-2002
T.H. Proč ti podchod v Turnově tak vadí? Nesrovnával bych to s jinými menšími stanicemi, kde vlaky přes centrální přechod téměř nejezdí. Já v Turnově přestupuji nerad, protože na té ploše ztrácím orientaci, Ešus to popsal dobře.
Pondělí, 11. května 2020 - 07:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 5-2002
Položme si otázku: Je Turnov charakterem blíže Znojmu, nebo České Lípě? Prostě TH holt musí být v opozici. Když už se shodnu i já s Hajným, tak to o něčem svědčí.[happy]
Bkp
Pondělí, 11. května 2020 - 08:54:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8245
Registrován: 8-2003
Na betonovou lobby bych to nesváděl I kolem Turnova se najde dost míst, kde se dá zcela bez debat dost betonu použít.
Pondělí, 11. května 2020 - 09:13:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10215
Registrován: 4-2003
s jejich srdceryvnými scénami

Srdceryvné scény vidíme tady. Jetli jsou někde jinde, těžko říct.

Přestupoval jsem tam sice jen párkrát v životě, ale vždy jsem se tam cítil zmateně....protože na té ploše ztrácím orientaci,

Já mám naproto stejný pocity, prostě je to dost nepříjemný. Stejěn tak ve mě nebudí anikdy nebudil důvěru nějaký panáček na přechodu. Mám si ty pocity jako zakázat??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 11. května 2020 - 09:29:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11759
Registrován: 8-2012
Nebo přehodnotit, jestli na tak složité, dezorientující a nepříjemné místo, jako je stávající nádraží v Turnově, vůbec můžeš jezdit?? [happy]
To jsou jako fakt vážně míněný argumenty?
電車オタク
Pondělí, 11. května 2020 - 09:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10216
Registrován: 4-2003
o jsou jako fakt vážně míněný argumenty?

To není argument, ale prosté sdělení osobních pocitů ze stávajícího stavu.

A tyhle pocity budou mít desítky % lidí - to vyplývá z lidské psychologie a zastoupení určitých typově podobných skupin lidí v popuslaci. Stačí se podívat, kolik % diskutujících se o tom zmiňuje.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 11. května 2020 - 10:21:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11760
Registrován: 8-2012
desítky % lidí
Tak určitěé [happy].
"Zmiňování" ze zoufalství, že nemám jiné "pro-podchodové" argumenty (schody a různé díry zřejmě orientují a zpříjemňují), považuji za definici slova "absurdní".
Zpět na začátek: "Na Turnovu není nic k překopávání (aby to stávající stav nezhoršilo)". Tohle jsem si dovolil říct, u toho zůstanu a pro diskutéry typu "Prostě TH holt musí být v opozici" je volná aréna.
電車オタク
Pondělí, 11. května 2020 - 11:04:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10219
Registrován: 4-2003
zoufalství, že nemám jiné "pro-podchodové" argumenty

No samozřejmě že nemám.[biggrin][lol][proud]

Já tady o podchodu a jeho vhodnosti či nevhodnosti vůbec totiž nediskutuju.

-----------------------------
Teď nevím jaký šmajlík zvolit, protože ses prostě ukázkově chytil do osidel svých manpulativních praktik.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 11. května 2020 - 11:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22139
Registrován: 5-2002
TH: Stávající stav je pro cestující nejlepší možný.
Včetně těch, kteří v jičínských vlacích tráví zbytečně půlpáta resp. sedm minut navíc (dle SJŘ)? To fakt myslíš vážně...?

"budu pro, protože T.H. je proti"
Plaky plak.
Už jsi dost velkej kluk na to, abys věděl, že milosrdná lež sám sobě je celkem hovadina. [crazy]

Tohle jsem si dovolil říct, u toho zůstanu
Potud v pořádku. Ale nic víc z toho pro nikoho nevyplývá.

TZ: Když už se shodnu i já s Hajným, tak to o něčem svědčí.
Pozor, Hajnej se k Tobě přece přidal jen a jen proto, aby to bylo proti TH - a to zcela nezávisle na svých dřívějších postojích.
Jak názorně vidíš, pokrok končí tam, kde se musí hejbnout vlastní prdelí.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 11. května 2020 - 11:13:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 882
Registrován: 6-2005
Naváží na nedávný fotoreport z posledních měsíců pravidelného provozu mezi Hněvčevsí a Smiřicemi. Nyní doplním snímky z ukončení provozu dne 10.12.2004:





Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak\ 2 hot [blesk]
Již 15 let na k-repu[jidlo][kladivo]



Pondělí, 11. května 2020 - 11:25:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 719
Registrován: 10-2011
Možná je to blbý dotaz, ale nejsem odborník - proč není v Hněvčevsi běžné odjezdové návěstidlo? Já původně myslel, že tam toto dali, až když skončil provoz, ale očividně tam bylo i za pravidelného provozu.
Pondělí, 11. května 2020 - 11:25:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11762
Registrován: 8-2012
Já tady o podchodu a jeho vhodnosti či nevhodnosti vůbec totiž nediskutuju
Tak to si asi všimli všichni, že tady jde o mezigalaktickou misi s cílem poslat na rodnou planetu informaci o tom, jak bychom reagovali na návštěvu mimozemských civilizací.

P.S. Podchod je pokrok, tak to je marný zpátečnictví.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Ešus
Pondělí, 11. května 2020 - 12:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2013
Já hlavně doufám, že až se ten podchod bude stavět (a že potřeba je, to nezpochybňuji), tak projektant nezapomene z prostorových důvodů na schody. To, co se stalo v Ústí n. O. (vnější nástupiště) nebo dříve v Dolních Beřkovicích, se nesmí opakovat. Konkrétně v Ústí člověk podejde 4 koleje plus kus toho ostrova (v součtu délka srovnatelná s tím, co bude v Turnově), což je samo o sobě OK, ale pak jde dvojnásobek po nekonečném přístupovém chodníku. Běžný, mobilní cestující nesmí trpět tím, že menšina cestujících z objektivních důvodů potřebuje bezbariérový přístup.
Pondělí, 11. května 2020 - 14:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 5-2002
Hajnej:
"Včetně těch, kteří v jičínských vlacích tráví zbytečně půlpáta resp. sedm minut navíc (dle SJŘ)? To fakt myslíš vážně...?"
Dnes ve vlaku cestující stráví úvratí o pár minut navíc, ale pak ho čeká výstup/přestup v rovině beze schodů, nově to sice zastaví o X minut dříve na nástupišti 9a3/4., ale pak následuje pochod po schodech (jízda výtahem), chůze podchodem a po druhých schodech (druhým výtahem) nahoru, takže celkový časový rozdíl cestujícího nerovná se jízdní době od jičínské výhybky k peronu. Jen aby byly argumenty pohromadě...

Turnov hlavně potřebuje normální staniční zabezpečovací zařízení, to stávající vyrábí největší časová zdržení cestujícím už jen nemožností současných vjezdů dvou protisměrných vlaků.
Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.
Pondělí, 11. května 2020 - 14:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 8-2017
Běžný, mobilní cestující nesmí trpět tím, že menšina cestujících z objektivních důvodů potřebuje bezbariérový přístup.

Kde se to dá podepsat?
Pondělí, 11. května 2020 - 15:19:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10727
Registrován: 4-2003
Peva:Dnes ve vlaku cestující stráví úvratí o pár minut navíc, ale pak ho čeká výstup/přestup v rovině beze schodů, nově to sice zastaví o X minut dříve na nástupišti 9a3/4., ale pak následuje pochod po schodech (jízda výtahem), chůze podchodem a po druhých schodech (druhým výtahem) nahoru, takže celkový časový rozdíl cestujícího nerovná se jízdní době od jičínské výhybky k peronu. Jen aby byly argumenty pohromadě...

Takže jen proto, aby cestující nemusel lézt do podchodu, tak se bude v Turnově od vlaků do/z Jičína do nekonečna úvraťovat [crazy].

Opravdu neskutečné nápady [crazy].
Pondělí, 11. května 2020 - 15:40:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22143
Registrován: 5-2002
Peva: ale pak následuje pochod...
...kterej jsem tu pár příspěvků nazpátek uvedl v metrech a tedy nezamlčel.
Na sekundy nechť si to každý soudruh přepočte za domácí úkol podle své vlastní rychlosti šíření prostorem.

Jen aby byly argumenty pohromadě...
Když tedy mají být pohromadě, tak je ještě zapotřebí:
1) od toho pochodu podchodem odečíst pochod po peróně, protože se už nejspíš nebude muset stavět excentricky,
2) k té chůzi v rovině je připočíst otáčení hlavou sem-tam jako na tenise a občasné zastavení oranžovým mužíčkem.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 11. května 2020 - 16:00:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11765
Registrován: 8-2012
Opravdu neskutečné nápady
Ovšem nejlepší je hláška o podchodu jako nositeli pokroku (který chci ukončit kvůli vlastní prdeli, jíž jsou někteří jedinci obzvlášť fascinováni). To je takové budovatelské, ta práce matka pokroku!
電車オタク
Pondělí, 11. května 2020 - 19:36:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 12-2007
Prostě TH holt musí být v opozici. Když už se shodnu i já s Hajným, tak to o něčem svědčí

Já se zase v tomto shoduji s TH. Tudíž to opravdu o něčem svědčí. Minulý rok jsem přestupoval na bus a při zpoždění Semilského draka 35 min (doba na přestup 38 min) jsem byl fakt rád, že tam podchod není. Dále na podzim jsem tam přestupoval se skupinou 25 lidí. ostrý přestup, lidi unaveni z hor a s krosnami. Vlakem jsme se najezdili deseti tisíce kilometrů a byli jsme fakt rádi, že alespoň tentokrát žádná podchodová opičárna není.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pondělí, 11. května 2020 - 20:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22148
Registrován: 5-2002
TH: nejlepší je hláška o podchodu jako nositeli pokroku
Kdepak, nejlepší hláška je podchodu jakožto novodobém Armagedonu.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 11. května 2020 - 21:11:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9611
Registrován: 5-2002
Já zkusím taky přispět svou troškou do mlýna, byť v Turnově se denně nevyskytuji a pokud jsem se tam vyskytoval, tak zpravidla v čele vlaku [lol].

Nevím, kdo všechno z diskutérů si pustil záznam ze zastupitelstva města Turnov, když o tomto rozhodovalo?

Za zcela zásadní totiž považuji, že žádná z variant neobsahovala ponechání současného prostorového uspořádání nástupišť.
U centrálního přechodu byla nástupiště přesunuta na jednu stranu od něj, což zastupitelstvo vyhodnotilo jako nedobré z důvodu častého spuštění závor na přechodu z důvodu příjezdů vlaků a tedy prakticky vynuceně rozhodovalo o variantě podchodové a to s výhradami na délku přestupů, pokud vlaky nebudou stát u jednoho nástupiště.

V projektu za 1 - 2 mld. Kč pak chápu, že když nezůstane zachováno prakticky nic, že pak mohou vyjít i podchody s výtahy, protože varianta Bez projektu by zůstala s tou tragickou zabezpečovačkou (aneb: Zvedněte ruku vy, kteří jste proti zvýšení bezpečnosti) --> budete se divit, i toto jinými slovy v tom záznamu najdete...

Základem je samozřejmě rekonstrukce zhlaví stanice a kompletní zabezpečovačky, na čemž se asi všichni shodneme a ani já to nezpochybňuji. Jenom doufám, že nové kolejové uspořádání bude koncipováno tak, aby hlavní přestupní směry mohly být vždy u jednoho nástupiště a současně mohl být využit benefit zvýšení hlavně vjezdových rychlostí vlaků při jízdě do stanice.

Současně nevidím možnost, jak změnit provozní koncept tratě 511 HK - Ost - Tu jinak, než že zrychlením provozu budou moci tyto vlaky přijet dříve a odjet později, ale bez vlivu na vlaky ostatní.

Mrzí mě, že v databázi projektů jsem projekt přestavby Turnova nenalezl, což mě velice překvapilo. Nebyl nám pravděpodobně zaslán k vyjádření. Byl bych nyní o dost chytřejší.
Ešus
Pondělí, 11. května 2020 - 22:28:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 471
Registrován: 9-2013
výstup/přestup v rovině beze schodů, nově to sice zastaví o X minut dříve na nástupišti 9a3/4., ale pak následuje pochod po schodech (jízda výtahem), chůze podchodem a po druhých schodech (druhým výtahem) nahoru
Navážu na to, co jsem popsal. Běžnému, mobilnímu cestujícímu ty schody vadit nebudou, protože je lepší ztratit cca 20 sekund na schodech než 7 min úvraťováním. PRM holt využijí výtahy, ale za nějaké 3 min (nebo jak dlouho se čeká při přestupu na sousední ostrov) se to zvládnout dá. Za předpokladu normálních výtahů, samozřejmě, a ne těch paskvilů, co jsou v Pardubicích a Chocni. V Pardubicích jsem jednou na přestupu s kočárkem strávil skoro 10 min "v systému" a od držení tlačítek mě už bolel palec. Následně mi ujel vlak na HK, protože těch 400 m po prvním nástupišti za půl minuty prostě nedám... Po tomto zážitku s přivoláváním plošin jsem se zařekl, že v Pardubicích už PRM výbavu používat nebudu, protože na to by musel mít člověk aspoň 15 min čas.
Pondělí, 11. května 2020 - 22:50:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10223
Registrován: 4-2003
Já se zase v tomto shoduji s TH. Tudíž to opravdu o něčem svědčí.

To svědčí o tom, že se s ním v tomto tématu názorově shodujete. [proud][lol][biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 12. května 2020 - 01:01:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22150
Registrován: 5-2002
PŠ: aby hlavní přestupní směry mohly být vždy u jednoho nástupiště
Tomu by současný druhý perón v poloze mezi 1. a 5. kolejí celkem vyhovoval - s podchodem dokonce mohou být vlaky vstřícně naproti sobě (kdežto s centrálem by vyšly protisměrné vlaky na vzájemně opačné strany přechodu, a to ještě za předpokladu, že by na té maloskalské straně nějakej perón byl).
Jenomže pak by zase nastal řev, že ani ty vlaky, co by mohly jezdit k baráku, k němu kvůli přestupu nejezděj´ (viz Jaroměř)...
Mimochodem, prapůvodně nebyla 5. kolej zapojená do 7. koleje, ale přes 3. kolej do 1. koleje. Aspoň tohle se v průběhu času změnilo k lepšímu.

Úpa: lidi unaveni z hor a s krosnami
Ciwe, to teda musely ty hory bejt napočítaný pěkně naknop, když po pár stovkách metrů převýšení na túře jsou nějaký cca čtyři metry kruciální problém. Asi by sis měl poznamenat, že po postavení podchodu to bude chtít přibalit tři rozinky nebo dvě křížaly navíc.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 01:03:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9616
Registrován: 5-2002
Nadhodím vějičku pro "dnešní" diskuzi...

Co byste říkali řešení, kdy bude úrovňový přechod již od koleje 23 až ke staniční budově žst. Turnov?

Pojízdná lešení budou jezdit na koleje 29 - 43 a ty se upraví tak, aby se tam jako kdysi dalo objíždět.

Pro Mn směr Malá Skála zůstane 380 metrů staniční koleje. Pamatuje někdo, že by tam jelo něco delšího v posledních pěti letech?
Úterý, 12. května 2020 - 01:07:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9617
Registrován: 5-2002
ad Hajnej Tomu by současný druhý perón v poloze mezi 1. a 5. kolejí celkem vyhovoval - s podchodem dokonce mohou být vlaky vstřícně naproti sobě (kdežto s centrálem by vyšly protisměrné vlaky na vzájemně opačné strany přechodu, a to ještě za předpokladu, že by na té maloskalské straně nějakej perón byl).

Znáš to z pohledu cestujícího o mnoho stupňů lépe.

Zkoušel jsi se zamyslet nad řešením nechat nástupiště a řešit hlavně zhlaví a zabezpečovačku? Nenápadně předpokládám, že v Turnově fakt ETCS neé...
Úterý, 12. května 2020 - 01:10:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2017
Právě jsem se vrátil ze zahrádky, sice to bylo chvílemi o život,a taky bych rád nadhodil.
Kde je Jíťa? Je pravda že je těhotná?
Úterý, 12. května 2020 - 01:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9618
Registrován: 5-2002
Kde je Jíťa? Je pravda že je těhotná?

Jste si asi spletl téma.

Jíťa, obzvláště těhotná by se měla vyskytovat v Kočkách...
Úterý, 12. května 2020 - 01:38:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22151
Registrován: 5-2002
PŠ: Zkoušel jsi se zamyslet nad řešením nechat nástupiště a řešit hlavně zhlaví a zabezpečovačku?
No nástupištěma bych nehejbal tak jako tak (pokud by prošla 4,75 m osovka). Ze zabzař doufám konečně dostane motor i V31 a skupinová návěstidla se změní na individuální.
Pokud jsou hlavními přestupním směry od/do Prahy a od/do Liberce, tak ty se u jednoho perónu do rovnýho sjedou už dnes.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 01:43:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9620
Registrován: 5-2002
Ze zabzař doufám konečně dostane motor i V31 a skupinová návěstidla se změní na individuální.

To nějak nepobírám :-(

Už mi to docvaklo. Ty se domníváš, že by někdo odkýval instalaci neúplné zabezpečovačky u komplexní přestavby stanice?

Pokud jsou hlavními přestupním směry od/do Prahy a od/do Liberce, tak ty se u jednoho perónu do rovnýho sjedou už dnes.

A jsou to opravdu ty správné směry?

Koukal jsi na NJŘ?



(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Šimral.)
Úterý, 12. května 2020 - 09:46:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10734
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Nadhodím vějičku pro "dnešní" diskuzi...

To je velice dobrá vějička.

Co byste říkali řešení, kdy bude úrovňový přechod již od koleje 23 až ke staniční budově žst. Turnov?

A musí být v Turnově tolik kolejí, že vlaky od Jičína budou jezdit stále až na kolej č.23?
Nešlo by to trochu blíž k budově?

Pojízdná lešení budou jezdit na koleje 29 - 43 a ty se upraví tak, aby se tam jako kdysi dalo objíždět.

Toto mne také napadlo, už jsem to tu před několika lety uváděl. Jen s tím rozdílem, že jsem je zapojil do tratě na Jičín jako to bylo kdysi, aby byly od Jičína průjezdné jak na Liberec, tak i na Prahu.

Pro Mn směr Malá Skála zůstane 380 metrů staniční koleje. Pamatuje někdo, že by tam jelo něco delšího v posledních pěti letech?
Úterý, 12. května 2020 - 11:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22153
Registrován: 5-2002
PŠ: Ty se domníváš, že by
Nedomnívám. Jenom mi hlava nebere, proč ta V31 nemá motor už dnes...

Koukal jsi na NJŘ?
Koukal. Máš na mysli případ, že by byl přestup z Jičínky zajímavější, než mezi ostatními tratěmi...?

Bram: Nešlo by to trochu blíž k budově?
Nijak významně ne, pokud by to nemělo být za cenu atypických křižovatek (něco jako bylo v Plzni) a zkrácení nákladních kolejí.
Něco podobného bylo v Chocni a zbavili se toho právě zřízením 3. perónu. Tam tím ale zabili hned víc much jednou ranou, protože si to vysloveně říkalo o podchod pod celým nádražím (z pohledu od staniční budovy je tam město za nádražím, kdežto v Turnově tomu tak není).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 12:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10735
Registrován: 4-2003
Hajnej:Nijak významně ne, pokud by to nemělo být za cenu atypických křižovatek (něco jako bylo v Plzni) a zkrácení nákladních kolejí.

Tři dlouhé nákladní koleje by šlo udělat z dnešních 33, 35 a 37 v místech bývalého místního nádraží trati do Jičína. Byly by dlouhé cca 600 metrů, což by snad mělo stačit. Obdobně to uvažuje i Petr Šimral.

Proto jsem uvažoval o přisunutí kolejí pro trať do Jičína blíž k budově...
Úterý, 12. května 2020 - 13:51:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9622
Registrován: 5-2002
Proto jsem uvažoval o přisunutí kolejí pro trať do Jičína blíž k budově...

Ono by to asi šlo. Nechat dvě koleje pro nákladku směr Hrubá Skála (od přechodu na zhlaví cca 350 metrů) a pak perón s přechodem. To by nevyžadovalo žádné speciální výhybkové konstrukce.

Ale dával jsem do map měření délky jičínského nádraží a tam se mi to na 600 metrů moc nezdá a to by tam alespoň něco mělo být 740 metrů...
Úterý, 12. května 2020 - 14:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22154
Registrován: 5-2002
Bram: Tři dlouhé nákladní koleje by šlo udělat z dnešních 33, 35 a 37 ... byly by dlouhé cca 600 metrů, což by snad mělo stačit.
Moment, trochu se v tom ztrácím. To jako že by z pěti čistě nákladních kolejí 13-21 zbyly jen dvě a mezi dnešní 17. a 21. kolejí by byl perón, dostupný od obou Skal?
Pokud ano, tak by to by woko jít mohlo - a vůbec by to nebylo špatné! Dokonce i se současným západním zhlavím by to docela pěkně fungovalo: ze 17. koleje se už totiž dá odjíždět nezávisle na tom, co se děje na druhé půli kříže 44/47+45/48.
Snad jen bych použil koleje 29-33, protože ty by šlo náhradou angličana 100ab dvojitou spojkou oddělit od posunu na kolejích 35-43.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 14:31:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9372
Registrován: 5-2007
A čo tak ušetrené peniaze za nepostavenie podchodu (= neprekopanie celého nádražia) použiť na postavenie "spojky" tak, aby vlaky od Jičína prišli na nádražie bezúvraťovo z opačnej strany? [kladivo]

(nad úvahou o prejednateľnosti a cene takéhoto zámeru som samozrejme nestrávil ani sekundu [proud])

https://mapy.cz/s/rejecukozu
Úterý, 12. května 2020 - 14:43:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22155
Registrován: 5-2002
PŠ: Nechat dvě koleje pro nákladku směr Hrubá Skála (od přechodu na zhlaví cca 350 metrů) a pak perón s přechodem.
Jestli myslíš Malou Skálu, tak mi to vyšlo přibližně taky tak (při troše "kouzlení" se zapojením kolejí až co nejdál).

To by nevyžadovalo žádné speciální výhybkové konstrukce.
Pak už ne. Ale neměl jsem odvahu vám sahat na nákladní koleje... [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 14:44:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 7-2005
Jo, kdyby nedorazila hospodářská krize a pak velmi rychle válka, mohl Turnov mít zastřešené peróny s podchody alá Česká Třebová už zhruba od roku 1935 a nebo 1941. Tak se to trochu posunulo.....
Úterý, 12. května 2020 - 14:47:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22156
Registrován: 5-2002
Asdf: obávám se, že tohle řešení slučuje nevýhody všech uvažovaných i zatím neobjevených alternativ:
- šílené martyrium s projednáváním pozemků,
- hrozí zabití výtažné koleje "racionálním" využitím její trasy,
- a furt jezdíme jen k jedné hraně (na 11. kolej)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 12. května 2020 - 15:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3578
Registrován: 5-2002
PŠ: Obecně mám ten názor, že než zoufale vyrábět za cenu XY problémů koleje 800+ metrů tam, kde doteď bylo nádraží celkově kratší, je lépe udělat novou výhybnu kus vedle. Což kromě toho, že umožní provoz dlouhých vlaků, zároveň zvyšuje kapacitu.
Úterý, 12. května 2020 - 15:32:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9625
Registrován: 5-2002
PŠ: Obecně mám ten názor, že než zoufale vyrábět za cenu XY problémů koleje 800+ metrů tam, kde doteď bylo nádraží celkově kratší, je lépe udělat novou výhybnu kus vedle. Což kromě toho, že umožní provoz dlouhých vlaků, zároveň zvyšuje kapacitu.

Obecně bych s Tebou i souhlasil, ale v případě Turnova a převažujícím směru nákladní dopravy MB - TU (úvrať) - LI by to asi nešlo.
Úterý, 12. května 2020 - 15:38:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9626
Registrován: 5-2002
ad Hajnej Pak už ne. Ale neměl jsem odvahu vám sahat na nákladní koleje...

Tuto odvahu mají jiní, neboj. A nedá se zachránit zdaleka všechno. Kolotoč se musí točit, protože kdyby se zastavil, tak to není kde odstavit, jak právě nyní vidíme...

mezi dnešní 17. a 21. kolejí by byl perón, dostupný od obou Skal?

To jsi to o dost vylepšil, to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být zapojeno od obou Skal. [ok]
Úterý, 12. května 2020 - 16:07:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2454
Registrován: 12-2009
Hajnej: Domnivam se, ze spojka 11 -) 7 +5 by nebyl za tim X zadny problem... Je tam mista pred vyhybkou ze sedme na patou docela dost...

Je to jen na telefonu v rychlosti, tudiz kvalita 0va..

Edit: Tak obrázek pošlu později, telefon odmítá spolupracovat...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Úterý, 12. května 2020 - 16:09:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10737
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Obecně bych s Tebou i souhlasil, ale v případě Turnova a převažujícím směru nákladní dopravy MB - TU (úvrať) - LI by to asi nešlo.

Sice to není na mne, ale dovolil bych si převažující nákladní dopravu MB - LI vést mimo Turnov tudy: https://mapy.cz/s/mojujenuhe

Je otázka, zda taková spojka by byla projednatelná, ale jelikož by šlo o omezení zajíždění nákladních vlaků do Turnova, tak snad ano, vždyť by to fungovalo stejně jako silniční obchvat [wink].

Pak by to ještě chtělo prodloužit žst. Příšovice na 800 metrů a bylo by to. Prostě samá pozitiva a jistoty [proud].

Hajnej:Moment, trochu se v tom ztrácím. To jako že by z pěti čistě nákladních kolejí 13-21 zbyly jen dvě a mezi dnešní 17. a 21. kolejí by byl perón, dostupný od obou Skal?

Ano [wink].

Pokud ano, tak by to by woko jít mohlo - a vůbec by to nebylo špatné! Dokonce i se současným západním zhlavím by to docela pěkně fungovalo: ze 17. koleje se už totiž dá odjíždět nezávisle na tom, co se děje na druhé půli kříže 44/47+45/48.

Prostě jsem oprášil jeden ze starších nápadů a jsem rád, že se líbí [wink].


Snad jen bych použil koleje 29-33, protože ty by šlo náhradou angličana 100ab dvojitou spojkou oddělit od posunu na kolejích 35-43.

Podrobně jsem si to nerozkresloval, na to nemám bohužel čas [sad]. Špatné by to ale vůbec nebylo, naopak [wink].

Ty tři dlouhé koleje na bývalém místním nádraží v Turnově jsem uvažoval hlavně jako provizorium do výstavby výše uvedené spojky mimo Turnov a pak časem po nějakém vylepšení trati Hradec Králové - Jičín - Turnov i pro eventuální provoz nákladních vlaků na této trati. Prostě aby to bylo i s výhledem do budoucna [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Úterý, 12. května 2020 - 16:28:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9628
Registrován: 5-2002
Sice to není na mne, ale dovolil bych si převažující nákladní dopravu MB - LI vést mimo Turnov tudy:

Obávám se, že spojka nebyla v zadání a na zastupitelstvu se mluvilo o 1 - 2 miliardě, ne o deseti až dvanácti :-)
Úterý, 12. května 2020 - 16:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10738
Registrován: 4-2003
Petr Šimral:Obávám se, že spojka nebyla v zadání a na zastupitelstvu se mluvilo o 1 - 2 miliardě, ne o deseti až dvanácti :-)

Však ta spojka je brána jako výhled, na který čas nedozrál. Bohužel...[sad].
Úterý, 12. května 2020 - 16:49:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22158
Registrován: 5-2002
PŠ: to mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být zapojeno od obou Skal
A mě zas nenapadlo, že se dají ty tři nákladní koleje přestěhovat do ranžíru (= de facto částečně resuscitovat jičínské nádraží).
Docela poučné je porovnání Turnova na lms.cuzk.cz, je tam hezky vidět, jak se někdy během války proměnil.

Bram: jsem rád, že se líbí
Jo, tady jsme si porozuměli hned tři (včetně PŠ). Že by takto působil blízký Český ráj...? [wink]
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!