Diskuse » Železnice » Tratě kolem Pardubic a Hradce Králové » Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 10. 5. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Tratě kolem Pardubic a Hradce Kr... do 10. 5. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 23. dubna 2020 - 18:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5987
Registrován: 12-2004
Tass: Nejsem fanoušek Baníku ani Plzně, ale vím , že min. tyto kluby mají fanoušky všude možně.
Pokud by Slavie nedostala přes Luftjardu peníze z Číny, plácala by se dál na pokraji sestupu a těch "fanoušků" by rychle ubývalo....

Zajímavý to bylo se Vsetínem po 2 a 3 titulu v hokeji, najednou bylo všude plno fans Petry Vsetín.
Je pravda, že mi tenkrát dělala radost závistivost sparťanů a JEJICH poukazování na vsetínský peníze....[crazy]
(Uznávám, že ten první titul odehráli ještě docela bez hvězdného kádru, ale o tom nepíšu).
Pátek, 24. dubna 2020 - 06:06:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10636
Registrován: 4-2003
Tomáš Záruba:Na to mám jiný pohled, ale to je jedno.

Je to jedno, protože se to nebude stavět dle toho, jak chce TZ, ale jak se na čem dohodnou KHK, MD a SŽ(DC). A vzhledem k tomu, jak se na této věci "pracuje", je rok 2040 ještě hodně optimistickým předpokladem, vzhledem k tomu, jak dlouho trvá příprava staveb u nás. A o této stavbě se nerozhodlo a nepřipravuje se. Nějakou křivku od CEDOPu na mapy.cz neberu jako žádnou přípravu [nene]. To umím také [wink].


I bez té spojky je to rychlejší než přes Bolehošť.

Jen se pro tento účel musí zařídit takové v podstatě zanedbatelné "drobnosti", jako je druhá kolej z HK do Jaroměře a zvýšení rychlosti z Jaroměře do České Skalice na 120 km/h a rychlejší to bude jen za předpokladu, že z tratí od Týniště do Václavic se dělat nic nebude.
Pátek, 24. dubna 2020 - 08:10:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2440
Registrován: 12-2009
Bram:
"Protože vzdálenost HK - Náchod bude po výstavbě Petrovické spojky 50 km a opravdu není nutné počítat ani zde s provozem řady 854, ale s něčím lepším. "

Nechci tu jít úplně proti proudu, ale vzhledem ke stavu a vytížení infrastruktury na trati 026. Mám takovou obavu, že by Vám na spojení HK - Náchod přes Petrovickou spojku bohužel ta 854 vystačila ještě na mnoho let. Ona ta 854 toho na 4 rozjezdech nemá kde tolik našustrovat... To se obávám, že dřív než nebude stačit bude už opravdu rozřezaná protože ji bude táhnout na 80. Nebo proto, že daleko více času se prostojí na nádražích při křižování a nebo při čekání na díru mezi Václavicemi a Náchodem, kde už je teď nutné čekat v NMN, neb ve Václavicích na Vás nemají kolej... Například křižování ať v Bolehošti (Tam je to vůbec špatně při křižování stojící osobák x průjezdný osobák) ale i v Opočně není z nejrychlejších....

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Pátek, 24. dubna 2020 - 09:34:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22053
Registrován: 5-2002
Zzz: Zajímavý to bylo se Vsetínem po 2 a 3 titulu v hokeji, najednou bylo všude plno fans Petry Vsetín.
Na tom není nic zajímavýho - na silnej klub se vždycky nabalí hodně lúzrů, kteří si tak ve svých očích vylepšují vlastní image...

Bram: To umím také...
...dokonce i v zahraničí. [wink]
Jestlipak tam taky mají svůj ZEVER...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 24. dubna 2020 - 09:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10637
Registrován: 4-2003
Hajnej:Na tom není nic zajímavýho - na silnej klub se vždycky nabalí hodně lúzrů, kteří si tak ve svých očích vylepšují vlastní image...

Mám neblahé tušení, že zrovna na zápasech se tihle looseři koncentrují a rozumní fanoušci zůstanou sedět radši doma u debilzátoru.

...dokonce i v zahraničí.

Tak tak [wink].

Ovšem Tomášovi Zárubovi jsem chtěl vysvětlit, že od nějakého nápadu, třeba i velice dobrého, je k jeho realizaci potřeba nekonečně dlouhá doba, pokud ho nevezme v potaz kraj, MD a SŽ(DC) a nezačnou se jím zabývat jinak, než prezentacemi v powerpointu. Přijde mi, že tohle Tomášovi Zárubovi trochu nedochází, či spíše si to nechce přiznat... Ostatně ani to, když se kraj, MD a SŽ(DC) něčím začne vážně zabývat, neznamená, že to někdo jiný nemůže zašlápnout. Viz třeba bezúvraťové spojení Pardubic a Chrudimi [crazy].
Pátek, 24. dubna 2020 - 09:55:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2011
Zastávka Semtín pravidelně schytává HK-Pce nevraživost.
Pátek, 24. dubna 2020 - 12:44:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 837
Registrován: 6-2005
V roce 2004 končila pravidelná osobní doprava na trati Hněvčeves - Smiřice. Několik snímků z doby před ukončením provozu, konkrétně z 19. a 20. 10.:






Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak[blesk]



Pátek, 24. dubna 2020 - 14:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 477
Registrován: 12-2007
Bram: Jen se pro tento účel musí zařídit takové v podstatě zanedbatelné "drobnosti", jako je druhá kolej z HK do Jaroměře a zvýšení rychlosti z Jaroměře do České Skalice na 120 km/h a rychlejší to bude jen za předpokladu, že z tratí od Týniště do Václavic se dělat nic nebude.

Tak já to zkusím ještě jednou:

K tomu, aby jste byl na trase HK - NA za cca 45 minut, nemusíte přes Jaroměř dělat vůbec nic.

K tomu, abyste byl na trase HK - NA za cca 45 minut, musíte přes Týniště krom připravované modernizace 020 postavit ještě taky nikým nepřipravovanou Petrovickou spojku a nikým nepřipravovanou přestavbu jižní 026.

Vysvětlovat, že odstavec "od nějakého nápadu, třeba i velice dobrého, je k jeho realizaci potřeba nekonečně dlouhá doba..." platí i pro Petrovickou spojku a modernizaci jižní 026, není třeba. To víte sám... Ať to nakonec klidně vznikne taky, ale Náchodem to opravdu obhajovat nelze.
Pátek, 24. dubna 2020 - 14:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10641
Registrován: 4-2003
Pinec:K tomu, aby jste byl na trase HK - NA za cca 45 minut, nemusíte přes Jaroměř dělat vůbec nic.

A všechchno ostatní půjde nadvlakům HK - Jaroměř - Náchod z cesty, jen aby se toho dalo dosáhnout. Už jen hodinový takt těchto vlaků by způsobil vyčerpání kapacity mezi Hradcem Králové a Starkočí. O půlhodinovém taktu ve špičkách pracovních dní, ke kterému by to časem chtělo dospět, se nedá uvažovat ani teoreticky. Až si toto pan Pinec uvědomí, má smysl se bavit o této záležitosti dále [wink].


Ať to nakonec klidně vznikne taky, ale Náchodem to opravdu obhajovat nelze.

Lze, ale někteří mají evidentně problém s chápáním celé situace [wink].


K tomu, abyste byl na trase HK - NA za cca 45 minut, musíte přes Týniště krom připravované modernizace 020 postavit ještě taky nikým nepřipravovanou Petrovickou spojku a nikým nepřipravovanou přestavbu jižní 026.

Vysokovskou spojku někdo připravuje? Jako jo, řeční se o ní dlouho, ale to je asi tak vše, protože je to velice drahý špás a ještě aby měla smysl (dala se adekvátně využít), je potřeba druhá kolej z Jaroměře do HK a výhybna mezi Českou Skalicí a Jaroměří [wink].
Pátek, 24. dubna 2020 - 18:42:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13459
Registrován: 8-2004
Bram:
"A vzhledem k tomu, jak se na této věci "pracuje", je rok 2040 ještě hodně optimistickým předpokladem, vzhledem k tomu, jak dlouho trvá příprava staveb u nás."
Pokud pro vysokovskou spojku platí rok 2040, pak pro petrovickou a navazující úpravy 026 asi tak 2100.
Bram:
"A všechchno ostatní půjde nadvlakům HK - Jaroměř - Náchod z cesty, jen aby se toho dalo dosáhnout."
Jako nadvlakům přes Třebechovice.
Bram:
"Vysokovskou spojku někdo připravuje?"
Ano, byť ve velmi raném stádiu. (Ale cokoliv přes Opočno není ani na obzoru.)
Bram:
"Lze, ale někteří mají evidentně problém s chápáním celé situace [wink]."
Souhlasím. A Pinec to není (a já také ne).[happy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pátek, 24. dubna 2020 - 22:55:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 714
Registrován: 10-2011
471015:
"V roce 2004 končila pravidelná osobní doprava na trati Hněvčeves - Smiřice. Několik snímků z doby před ukončením provozu, konkrétně z 19. a 20. 10.:"

Je zajímavé vidět Hořiněves, když to ještě nebyla taková zřícenina, jako je to teď. A tedy překvapilo mě vidět tolik lidí na zastávce v Račicích, i když to je asi jediná použitelná zastávka na té trati (částečně i ta Hořiněves).
Nedávno jsem byl v Račicích (nevím, jestli to tu někdo už psal), ale budova někdejší stanice byla zabezpečena před nelegálními obyvateli (zatlučena okna). Zde to zdá se, stihli, narozdíl od vedlejších Sendražic, kdy to zvládli za 12 let po skončení provozu místní nelegální obyvatelé dovést až k demolici.
Kdysi jsem četl, že byla snaha nějakého spolku udělat z bývalých stanic Račice n./T. nebo Hořiněves muzeum lokálky. I když Račice jsou trochu hůře dostupné a Hořiněves by vyžadovala dost masivní rekonstrukci. Ale možná ty Račice přežijí nejdéle, jak je to mimo civilizaci, tak tam zatím nějaké vážnější poškozování nebo rozkrádání nebylo.
Pátek, 24. dubna 2020 - 23:49:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 520
Registrován: 10-2005
Bram Ovšem Tomáši Zárubovi....
By bylo záhodno postavit jej do Šimkovy ulice, či na Pospíšilku v HK, aby si prohlédl busy směr Dobruška, třeba v odpoledních hodinách a pak mu udělat exkurzi do Českého Meziříčí.[biggrin]
Ešus
Sobota, 25. dubna 2020 - 00:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 461
Registrován: 9-2013
Když vidím tu fotku přejezdu u Trotiny, musím se vyjádřit k současnému stavu. Pilíře estakády D11 tam totiž vyšly přesně do výhledu na trať, když jedu po silnici od Trotiny a dívám se směrem na Smiřice. Trať je tam v oblouku, a když zastavím před křížem, nevidím doprava vůbec nic. Doufám, že po dokončení dálnice tam dají 5 nebo 10 km/h na trati, protože tohle je opravdu o hubu, když tam není PZZ.
Sobota, 25. dubna 2020 - 11:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2017
Vzpomínkové fotografie na MV 810.060-4 křtěný Pavlínka z dob kdy sloužil pod Pardubicemi (a následně HK):




Rozdělil by se někdo další prosím ?
Pikehead
Sobota, 25. dubna 2020 - 12:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6092
Registrován: 3-2007
Ešus: nebo naopak nechat ŘSD zaplatit za přejezd jako vyvolanou investici.
Strom
Sobota, 25. dubna 2020 - 13:26:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 948
Registrován: 7-2008
Zdravím, měl bych dotaz.
Kdy vznikly na trati 20 tyto stavby?
Okruh kolem VO, někdy ve 40.letech za 2. světové války?
Výhybna Kanín, stanice Choťovice, Nové Město n/Cidlinou a potom ostatní stanice a zastávky až do Hradce Králové a spojka do Plačic.
Vše nové až s elektrizací nebo už i dříve, třeba v 50.letech 20. století?
Díky
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Sobota, 25. dubna 2020 - 14:18:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7463
Registrován: 12-2011
nakl. Račice nad Trotinou 2014. Byl to tuším poslední rok, co šlo trať pravidelně projet.

"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Sobota, 25. dubna 2020 - 14:46:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 2-2010
ad intelpetr: Proč to vlastně skončilo a je někdy v plánu v budoucnu zase jezdit? A komu vůbec ten nasazovaný vůz pátřil/patří?
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Sobota, 25. dubna 2020 - 17:00:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 840
Registrován: 3-2009
By bylo záhodno postavit jej do Šimkovy ulice, či na Pospíšilku v HK, aby si prohlédl busy směr Dobruška, třeba v odpoledních hodinách a pak mu udělat exkurzi do Českého Meziříčí.
A to by bylo dobré k čemu?
Na Pospíšilce by viděl plné busy a v Meziříčí poloprázdné, což je vcelku normální jev a asi by nikoho nepřekvapilo, že se bus postupem cesty vyprazdňuje. Vzhledem k tomu, jaký je to vymeták, tak pro ty vesnice to je atraktivní vcelku dost, ale pro Dobrušku už poměrně málo...

Myslím si, že na relaci HK - Nové Město nad Metují je díky velmi dobré nabídce spojů (četnost i rychlost) modal split veřejné dopravy vyšší než u Dobrušky+Opočna (které jsou v součtu srovnatelně velké jako NMNM) do HK. U Dobrušky s Opočnem by vyšší modal split mohl být také, pokud by tam byla lepší nabídka (zejména co se týče rychlosti). A neřeším teď, jestli to je bus, nebo vlak.
Sobota, 25. dubna 2020 - 17:16:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 7-2017
Strom: možná pomůže toto https://www.atlasdrah.net/infra/index.php?id=linia&poz=1253 (Chlumec - Hradec)

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Sobota, 25. dubna 2020 - 17:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2382
Registrován: 7-2017
A toto: https://www.atlasdrah.net/infra/?id=linia&poz=1454 (V. Osek - Chlumec)
Sobota, 25. dubna 2020 - 17:36:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 7-2017
A V. Osek - Kanín zde: https://www.atlasdrah.net/cz/stredocesky/?id=linia&poz=1290
Strom
Neděle, 26. dubna 2020 - 09:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 950
Registrován: 7-2008
Děkuji za odkazy, vůbec jsem neznal. Sice vše na co jsem se ptal, jsem tam stejně nenašel, ale i tak díky.
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Neděle, 26. dubna 2020 - 12:35:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 7-2017
Ještě toto (možná už jste našel): https://www.atlasdrah.net/infra/index.php?id=linia&poz=1489
Neděle, 26. dubna 2020 - 20:10:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7470
Registrován: 12-2011
Trs2004: Provoz platil kraj. Naposled pravidelně jezdil ještě v roce 2016. V roce 2017 už pravidelně nevyjel z technických a finančních důvodů a jelo se jen párkrát. Hurvajz dřív patřil bývalému spolku Klub přátel lokálky, zde s ním jezdil SMRD.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Neděle, 26. dubna 2020 - 20:48:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 2-2010
A ty technický důvody byli jaký? Třeba finanční taky nechápu, místo aby se kraj snažil o zlepšení turismu, tak dělají opak. Třeba podobně to dapodlo s vlakem Praha-Jičín s KŽC, ale tam to odmítlo platit město Jičín, protože nic užitečného jim to prý nepřínašelo a prohlásili, že vozili do Jičína akorát ožrali (skutečnost byla jiná). Je to škoda. [sad]
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Neděle, 26. dubna 2020 - 21:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 715
Registrován: 10-2011
Jestli si pamatuji správně, tak tenkrát se argumentovalo přestavbou Jaroměře, jelikož po bývalé 046 jezdíval Kuksáček. Ale nevím, jestli nemyslíte jinou linku.
Jinak ve starších GVD byl uváděn i jeden pár manipulačních vlaků Hněvčeves - Smiřice se zastávkou v Račicích n. T. (nákladiště). Nevím, kdy se zrušil nebo zda je tam stále, tipuji, že byl kvůli případné obsluze vojenské vlečky (vlečka je ale stále uváděna na seznamu manipulačních míst stanice Smiřice). Avšak sklady i s vlečkou koupil soukromník. Taktéž jsem viděl foto, že se trať využívala pro nákladní dopravu v případě mimořádností.
Ešus
Neděle, 26. dubna 2020 - 22:11:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462
Registrován: 9-2013
Kuksáčkem jsem jednou jel. Díky pěknému počasí byl plný, ale nemyslím si, že by šlo o nějaký turistický zázrak. Region Hněvčeves - Smiřice nějak extra atraktivní není (leda že by se někdo od vlaku prošel k lesu Svíb) a pro cesty do ZOO do Dvora je to příliš dlouhé. Stejně jela drtivá většina cestujících až do Dvora, ale ZOO jako taková další lákání zákazníků nepotřebuje - je jich už dost a spíše je třeba vyřešit, jak tam ta kvanta lidí přepravit. Tehdy (2013) byla navíc taková divná doba, kdy ZOO nově otevřela safari autem, které bylo v ceně vstupenky na rozdíl od safaribusu. Takže návštěvník, který tam přijel VHD, platil ještě 50 Kč/os. navíc jako trest... Naštěstí to auto-safari pak zpoplatnili.

Opravdu nevím, jak by se dal turistický vlak vedený po trati 046 využít. K tomu Svíbu se totiž dá jít z Hněvčevsi. Jako daleko lepší bych viděl převedení existujícího vlaku Humprecht do historické podoby s tím, že by stavěl v Hněvčevsi.
Pondělí, 27. dubna 2020 - 09:56:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7653
Registrován: 9-2003
Strom - spojka mimo V.Osek byla tuším dokončena 1939,byl o tom před lety článek v časopise spolku Dráhařů ,bohužel to teď nedohledám.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pondělí, 27. dubna 2020 - 11:27:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22069
Registrován: 5-2002
Alf: spojka mimo V.Osek
Spojka mimo Velký Osek se teprve bude stavět - pravděpodobně jsi měl na mysli odstranění úvratě.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 27. dubna 2020 - 12:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 7-2017
Při "brouzdání" jsem narazil na toto:
2) STAGE 5: Tabulka nas seznami s historii stanice Chlumec n.C. Zajima Vas proc mezi kolejemi je ve stanici tolik mista? Pocitalo se zde s sirokymi perony a s podchodem - kvuli prosakujici vode od rybnika se ale dilo nekonalo.
Tak jsem zvědav, jak vůbec přestavba Chlumce dopadne.
Pondělí, 27. dubna 2020 - 15:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2390
Registrován: 7-2017
A já si drahně let (min. od taktu, kdy tam křižují R) říkám, proč je ten Chlumec tak blbě. R od Prahy (2. kolej) na nástupišťátko ca 1 metr, R do Prahy (3. kolej) plac jak na fotbalu. A na 4. koleji se nastupuje z vnější strany.
Je ještě někde jinde takhle hloupě udělaná stanice?

(Příspěvek byl editován uživatelem mot.)
Pondělí, 27. dubna 2020 - 16:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13463
Registrován: 8-2004
mot:
"Je ještě někde jinde takhle hloupě udělaná stanice?"
Přijde na to, čemu říkáte "hloupě". Specifické jsou různé stanice, ale kopie Chlumce mne teď žádná nenapadla. Asi nejblíž mne napadla Jihlava nebo Rumburk (před budovou úzká nízká nástupiště a "ostrov" vystrčený někam, úrovňové přístupný,...)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Pondělí, 27. dubna 2020 - 21:51:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7654
Registrován: 9-2003
Hajnej ,samozřejmě [wink]
..pořádná mašina má kotel a komín..
Pondělí, 27. dubna 2020 - 22:12:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9348
Registrován: 5-2007
Hroch: Nespadá do podobnej kategórie riešenie nástupíšť v Nymburku a Lysé/L? Inak "diery" na ostrovné nástupištia sú ešte na trati 300 (Rousínov, Ivanovice/H), ale s ohľadom na konfiguráciu koľajísk nikde do "diery" nezasahujú nástupištia.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Ešus
Pondělí, 27. dubna 2020 - 22:23:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 9-2013
Oboustranné úrovňové nástupiště bylo ještě v Tanvaldu před reko.
Pondělí, 27. dubna 2020 - 23:16:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22079
Registrován: 5-2002
Hroch: ale kopie Chlumce mne teď žádná nenapadla
Podobným způsobem je "divnej" Kyjov...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Úterý, 28. dubna 2020 - 14:52:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13466
Registrován: 8-2004
Asdf:
"Nespadá do podobnej kategórie riešenie nástupíšť v Nymburku a Lysé/L?"
Uvažoval jsem o nich též, ale obě stanice mají podchod, tak jsem je nezmiňoval.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
hrejzadarmo
Úterý, 28. dubna 2020 - 17:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2014
O provozování vlaků v Královéhradeckém kraji má zájem šest dopravců
Ešus
Středa, 29. dubna 2020 - 00:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 464
Registrován: 9-2013
Já hlavně doufám, že tou dobou už budou přestupní jízdenky Iredo (na papíře s QR). Jinak totiž vznikne takový chaos, že to úplně degraduje smysl otevírání trhu. Navíc by se zvýšil tlak na zavedení nesmyslů jako Dobrošov.
Středa, 29. dubna 2020 - 19:16:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 937
Registrován: 12-2007
Spíš je otázka, zda nebude tlak spíš na bezpapírové jízdenky bez vlastní plastové kartičky. Cesta rozhodně není směrem k papíru, cesta je k nějakému sdílenému médiu - optimální by byla samozřejmě občanka, další možností je platební karta a samozřejmě mobilní aplikace.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Ešus
Středa, 29. dubna 2020 - 23:10:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 465
Registrován: 9-2013
Rop: Vzhledem k tomu, že se mi už cca třikrát podařilo při validaci přestupu koupit jízdenku z BČK (a pak jsem musel s řidičem řešit storno), rozhodně odmítám ke čtečce přikládat bankovní kartu, když zrovna neplatím. S občankou mohou mít někteří cestující také problémy, protože na jejich čipu je nahrané kdeco, a tak by lidé mohli mít určité obavy. Mobil zatím používám pouze v PIDu, a to pouze tehdy, když si nemůžu koupit jízdenku jinak (např. když sedím ve vlaku v Poděbradech a chci navázat tarifem PID). Mobil totiž není 100%, čtení QR v nějakých 80 % případů nefunguje a jen to zdržuje odbavení.

Tady se musí vymyslet něco, co bude hlavně jednoduché a rychlé. Jestliže zápis jízdenky na kartu Iredo trvá v pokladně ČD 18 sekund, tak to je katastrofa. Ani v autobuse karty rozhodně nevedou k rychlejšímu odbavení (kartou je to cca dvakrát tak delší oproti přesné platbě mincemi).

Nemůžu si pomoct, ale pepír je prostě nejjednodušší řešení. V DÚK mají obojí, ke kartám motivují pouze cenou a také to jde. A vůbec, k čemu je potřeba vědět, kdo kdy čím jel? Beztak se na železnici brzo přejde na brutto smlouvy a pak se bude řešit jen clearing s rychlíky ČD, což už určitě lze řešit jinak než "tvrdými" daty, která si ale na přesná pouze hrají, protože kartičky věčně nefungují.
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 11:45:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4989
Registrován: 3-2004
(kartou je to cca dvakrát tak delší oproti přesné platbě mincemi).

To je nějak změřeno? Je tam započítán i vliv různých incidentů jako "nemám zpátky na pětistovku" a "jejda, chybí mi koruna"? Plus příliš horlivý řidič, co tiskne lístek za hotové dřív něž dotyčný odříká

"ČeskáRybnádevětsetosmedesáttřiDoosmnáctiNakartu.."
Čtvrtek, 30. dubna 2020 - 17:25:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 938
Registrován: 12-2007
Ešus: myslím, že bychom měli používat Edmondsonovu jízdenku.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Ládik
Středa, 06. května 2020 - 17:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 399
Registrován: 11-2006
Změna k 11.5.2020, omezení bude pouze u níže uvedených vlaků, vlaky neuvedené již jedou bez omezení:
- vlak Os 5201 bude v úseku Chlumec nad Cidlinou (5:50) - Týniště nad Orlicí (7:05) odřeknut
- vlak Os 5235 bude v úseku Chlumec nad Cidlinou (18:50) - Hradec Králové hl.n. (19:25) odřeknut
- vlak Os 5237 bude v úseku Chlumec nad Cidlinou (19:50) - Hradec Králové hl.n. (20:26) odřeknut
- vlak Os 5230 bude v úseku Hradec Králové hl.n. (17:34) - Chlumec nad Cidlinou (18:08) odřeknut
- vlak Os 5236 bude v úseku Hradec Králové hl.n. (21:05) - Chlumec nad Cidlinou (21:39) odřeknut
-vlak Sp 1791 bude v úseku Hradec Králové hl.n. (5:40) - Choceň (6:21) odřeknut
- vlak Os 5618 bude v úseku Týniště nad Orlicí (9:09) - Hradec Králové hl.n. (9:38) odřeknut
- vlak Os 5620 bude v úseku Týniště nad Orlicí (13:09) - Hradec Králové hl.n. (13:43) odřeknut
- vlak Sp 1875 bude v celé trase odřeknut
- vlak Sp 1879 bude v celé trase odřeknut
- vlak Os 5623 bude v úseku Týniště nad Orlicí (23:00) - Čermná nad Orlicí (23:13) odřeknut
- vlak Os 5600 bude v úseku Choceň (6:28) - Týniště nad Orlicí (6:58) odřeknut
- vlak Sp 1872 bude v celé trase odřeknut
- vlak Sp 1874 bude v celé trase odřeknut
- vlak Sp 1878 bude v celé trase odřeknut
Vlaky Os 5238 a 5239 pojedou mimořádně každý den. U vlaku Sp 1793 bude mimořádný přestup do jiné soupravy ve stanici Hradec Králové hl.n.
hrejzadarmo
Středa, 06. května 2020 - 20:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222
Registrován: 2-2014
Zeptám se, odkud je to info, nemůžu to na internetu najít? [happy]
Ládik
Čtvrtek, 07. května 2020 - 04:20:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 11-2006
https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/mimoradnost/25292/
Čtvrtek, 07. května 2020 - 11:40:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 7-2017
A už je to i na IREDU: http://www.kr-kralovehradecky.cz/assets/krajsky-urad/doprava/obsl uznost/covid19/Prehled-omezeni-vlaku-v-KHK-od-11-5-2020-_004_.pdf
Sobota, 09. května 2020 - 08:32:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 1-2006
Jaroměř 08.05.2020 (1/2):





Sobota, 09. května 2020 - 08:38:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 1-2006
Jaroměř 08.05.2020 (2/2):



... a od vedle...


Neděle, 10. května 2020 - 07:56:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10721
Registrován: 4-2003
Jsem zvědav, za jak dlouho se objeví nářky dřívbylolípáků, že Jaroměř v původní podobě byla lepší [coze][crazy].

Ještě by to chtělo (v širším okolí) překopat Turnov a Trutnov [wink].
Neděle, 10. května 2020 - 08:38:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11747
Registrován: 8-2012
Na Turnovu není nic k překopávání (aby to stávající stav nezhoršilo).
電車オタク
Neděle, 10. května 2020 - 08:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2450
Registrován: 12-2009
T.H.: A ten nešťastný a zdlouhavý příjezd a odjezd v Turnově z/do Jičína Vám nevadí?
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
Neděle, 10. května 2020 - 09:00:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 5-2002
TH: To je doufám jen vtip.
Neděle, 10. května 2020 - 09:50:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 9-2016
Turnov se překopávat bude na ostrovní perony s přístupem pomocí podchodu, hodně za podchody bojoval Turnov. Docela je i chápu, mít v takto vytížené stanici úrovňové přechody se mi zdá docela nevyhovující. Kromě toho ostrovní perony pomohou tomu, aby vlak jedoucí od Hradce Králové po trati 041 nemusel k peronům úvraťovat.
Neděle, 10. května 2020 - 11:33:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 657
Registrován: 5-2013
Turnovské zastupitelstvo projednávalo rekonstrukci stanice na jednání 24. 10. 2019, kde opravdu podpořilo stavbu podchodu, viz zápis. Ze zvukového záznamu (čas 19:20: "víceméně všichni jsme na to jednání šli s tím, že se nám ty podchody nelíbí, ale když jsme ty všechny varianty tam viděli a vysvětlili jsme si to, tak jsme to vzali za nejrozumnější řešení do budoucna") plyne, že je k řešení s podchodem ukecali na předchozí schůzce zástupci SŽDC, projektanta a KORIDu LK. Formulace, že Turnov "hodně za podchody bojoval", mi tak přijde silně zavádějící.
Neděle, 10. května 2020 - 12:18:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11749
Registrován: 8-2012
s přístupem pomocí podchodu
A to je právě to zhoršení (pro cestující, pro SŽ(DC) je to zlepšení - zrušení perónních výpravčích a hora vylitého betonu - a proto to tak tlačí, nikdo jiný za to bez ohledu na zde vytvářenou virtuální šotorealitu nebojoval).
vlak jedoucí od Hradce Králové po trati 041 nemusel k peronům úvraťovat
Ale protože nikdo nezruší "dlouhé" koleje (od 13.SK vejš), mimo jiné proto, že jsou furt potřeba, tak nově budete tím skvělým podchodem chodit až někam k té 23.SK (a v podání SŽ(DC) to za chvíli bude hnusná černá poch.aná díra). A to je zhoršení.
v takto vytížené stanici úrovňové přechody se mi zdá docela nevyhovující
A protože je tak strašlivě "vytížená", že místní dopravu řídící experti jsou schopní udělat přestupní vazbu lichý R14 na 1. koleji vlevo versus lichý R21 na 7. koleji vpravo, zatímco 5.SK (společný "ostrov" s 1.SK) je celou tou dobu úplně prázdná, tak nově budou kaštani lítat jak kreténi přes celé nádraží nikoli jen úrovňově, ale ještě navíc skrz podchod. A to je zhoršení.

To je doufám jen vtip
Vypadá to tak? Já totiž tu stanici narozdíl od teoretických megalomanů používám a vidím tu strašlivou "vytíženost" i to, jak SprŽel sere, že tam musí platit křemeňáka (a to je hlavní důvod pro tuhle investici).

Formulace, že Turnov "hodně za podchody bojoval", mi tak přijde silně zavádějící
Turnovské zastupitelstvo bohužel nemělo koule odkázat nádražáky do stejných mezí (kam slunce nesvítí) jako starosta Malé Skály.
電車オタク
Neděle, 10. května 2020 - 15:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 5-2002
Podchod (resp. schody) sám o sobě je zhoršení. Teoreticky lze řešit eskalátorem, byť pochybuju že zrovna tam bude. Jenže pak tu máme taky faktory jej vyvažující, a to i na straně cestujících. Jednak u delších vlaků snad skončí (návrh jsem neviděl, nyní jen předpokládám) nutnost excentrického zastavování, takže z posledních/nejvzdálenějších vozů to bude zase blíž. Za druhé bude v závislosti na rozestavění vlaků možné zkrátit některé intervaly vjezd-odjezd, takže třeba menší přenos zpoždění. A za třetí, i ta delší cesta podchodem k 23. SK bude jistě trvat ktratší dobu, než úvraťová pakárna.
Jestli bude třeba možné vylepšit přípoje směr 041 díky kratší době "jízdy" a stihnutí nějakého lepšího křižování jsem nezkoumal, ale v úvahu to přicházet může (popř. v kombinaci s nějakou budoucí revitalizací apod. tímto směrem).

Možnost zapojit tu stanici do nějakého DOZ také není k zahození, a to i z pohledu cestujících (lepší organizace provozu => menší zpoždění), srov. třeba některé "zajímavé počiny" během zimy mezi Jihlavou a Kostelcem... No ale jestli si TH stoupl do fronty boje proti "přehnanému rušení personálu ve stanicích", tak OK. Spíš mi to ale přijde, že cokoliv na železnici do XY km od svého bydliště považuje za "vpád cizího (= pražského) vojska", jakmile to nevymyslel sám.[wink]
Neděle, 10. května 2020 - 15:56:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11751
Registrován: 8-2012
a stihnutí nějakého lepšího křižování jsem nezkoumal
Určitě se dá ten zde neustále obdivovaný pokus o rozmrd severovýchodních Čech metodou "jezdíme k vohni" dovést k ještě horšímu i prostřednictvím 041. Třeba "stihnout" křižování místo v Ostroměři až v Hořicích a rozbít tak ostroměřský "kříž" 040 a 041, to by teoretické megalomany mohlo silně vzrušit...
No ale jestli si TH stoupl do fronty boje proti "přehnanému rušení personálu ve stanicích", tak OK. Spíš mi to ale přijde, že cokoliv na železnici do XY km od svého bydliště považuje za "vpád cizího (= pražského) vojska", jakmile to nevymyslel sám
No jo, ty si to prostě potřebuješ vyřídit s nepohodlným názorem osobně, aby si ani pes kůrku nevzal. K tvojí smůle tě ale všichni znají [happy].

P.S. pořád to nic nemění na faktu, že jakékoli překopávání Turnova je zhoršení stávajícího stavu (pro cestující).
電車オタク
Neděle, 10. května 2020 - 16:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2451
Registrován: 12-2009
T.H. Nevím, do Turnova jezdím pracovně docela často a jestli bych označil současný stav za nejlepší možný to určitě ne. Podchody nutně k životu nepotřebuji. Ale nějakou úpravu bych zde docela asi uvítal. A protože 041 je zapojená tak jak je (a moc s ní kvůli mostu při rozumných nákladech nehneme) a nějaké koleje pro náklad asi zůstat musí tak se nabízí asi dvě možnosti co s tím. Buď to roztrhnout a náklad pustit mezi ostatní osobku a hranu pro 041 a nebo hejbnout s celým osobním nádražím i za cenu prodloužení vzdálenosti od baráku k prvnímu peronu (muselo by se podejit x kolejí pro náklad). A já bych asi volil tu druhou.... Současný stav je trochu o hubu. A nevím čím to je, ale v Turnově mě ti cestující připadají zmatenejsi než jinde...

(Příspěvek byl editován uživatelem Honnzok.)
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!