Diskuse » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 3. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 18. 3. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Úterý, 17. března 2020 - 21:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12906
Registrován: 4-2003
T_._H_.

Ven se chodit může a je to i na ofiko stránkách vlada.cz.

Problém bude pokud půjdete ve více lidech atd ...
Věřím ,že na své pozici jste dostatečně inteligetní aby jste pochopil rozdíl.
Úterý, 17. března 2020 - 21:11:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12907
Registrován: 4-2003

Úterý, 17. března 2020 - 21:14:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 7-2017
který bych osobně ignoroval i za cenu nějakých postihů
Asi nejlepším postihem by bylo chytit to svinstvo v nejhorší formě.
Úterý, 17. března 2020 - 21:19:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10435
Registrován: 4-2003
mot:Asi nejlepším postihem by bylo chytit to svinstvo v nejhorší formě.

Věřím, že by z toho měli různí motové velkou radost [proud].
Úterý, 17. března 2020 - 21:59:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 7-2017
Na hrubý pytel hrubá záplata.
Úterý, 17. března 2020 - 22:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 572
Registrován: 11-2006
Jen taková filozofická úvaha: Co když budem 1-3 měsíce zavření doma. V ČR to ustoupí, OK ale budem ekonomicky na dně. Co se stane na podzim až se třeba otevřou hranice? Selský rozum mi říká, že to tu bude zpět úplně stejně jako teď. Zajímavé je proč to ustupuje v Číně, chtělo by to nějaký nezávislý zdroj informací, protože jejich rádiu Jerevan se nedá úplně věřit. Možná ta Britská cesta není úplně hloupá, to ukáže čas... Zkuste si najít jak k tomu přistupuje kardiochirurg Pirk.
Posláno z mobilu. 2.0
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Úterý, 17. března 2020 - 22:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12909
Registrován: 4-2003
Vlakoň

Nejsem ekonom ,ale zároveň si nemyslím že by ČR nebyla soběstačná postarat se sama o sebe. Zdroje na živobytí tady snad máme a pochybuju ,že by FauWéé nezačala do té doby zase vyrábět auta i když třeba ne v takovém počtu ...
Úterý, 17. března 2020 - 23:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 573
Registrován: 11-2006
Potravinově soběstační už dávno nejsme, bejvávalo před vstupem do EU...
Posláno z mobilu. 2.0
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Úterý, 17. března 2020 - 23:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12912
Registrován: 4-2003
Pokud se pletu rád se nechám poučit.

Nehádám se ,nemám problém měnit názor pokud budu přesvědčen o svém omylu.
Středa, 18. března 2020 - 01:02:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21682
Registrován: 5-2002
TH: na nezbytně nutné cestě za dobu nezbytně nutnou
Z těch fotek zrovna neplyne, že by se Kasme slejzal s jinejma lidima (ledaže by mu za zády stála fronta jako na Stalinovým pomníku) nebo snad jezdil VHD.
A procházky v přírodě a v parcích za předpokladu dodržení vzdálenosti explicitně povolené jsou, takže bych na Tvým místě zklidnil hormon...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 18. března 2020 - 06:28:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10436
Registrován: 4-2003
Vlakoň:Potravinově soběstační už dávno nejsme, bejvávalo před vstupem do EU...

To jsme nebyli nikdy. Tedy pokud zase někdo neadoruje dobu dřívbylolípu, kdy se třeba na ovoce a zeleninu stálo v nekonečných frontách a zdaleka ne na každého se dostalo. Mnoho zeleniny i ovoce se pěstovalo ve sklenících a v Praze třeba na těchto místech:

https://en.mapy.cz/s/kobabagebu

https://en.mapy.cz/s/horobeteja

https://en.mapy.cz/s/gunufoloju

To samozřejmě mohlo "fungovat" jen v pokřiveném prostředí éry dřívbylolípu, ale pak už ne [nene]. Protože import odjinud, kde byly vhodné podmínky k pěstování tak nějak samy od sebe, to vycházelo levněji i s dopravou, zboží bylo kvalitnější a bylo ho najednou tolik, že lidem se protáčely oči.
Středa, 18. března 2020 - 06:32:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10437
Registrován: 4-2003
mot:Na hrubý pytel hrubá záplata.

A na hloupý motovský pytel se dává jaká záplata? Nejspíš hloupá, ale ty nějak neumím [proud].
Středa, 18. března 2020 - 07:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2365
Registrován: 9-2005
Možná ta Britská cesta není úplně hloupá, to ukáže čas... Zkuste si najít jak k tomu přistupuje kardiochirurg Pirk.
Pokud někdo má ty koule říct:
"v rámci obecného blaha uděláme pokus, který možná nepřežije 10% z nás a možná většina vašich rodičů a prarodičů bo o všechny najednou se nemocnice nepostarají, asi to odskáče i nějaká část doktorů bo se oslabí vyčerpáním"
a k tomu se ještě dodá
"nemáme ochranné prostředky, nemáme na zatím léky a nemáme vlastně zatím ani žádné znalosti o dotyčném viru, takže nemáme vlastně nic, proto pojďme udělat párty, ať se nakazíme všichni a hned, aby Darwin rozhodnul"
tak proč ne. Ale já se svými blízkými u toho být nechci...

Přiznám se, že rozhovor s Pirkem jsem sice nečetl, ale dva lidi z mého okolí ho prezentovali výše uvedeným způsobem.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Středa, 18. března 2020 - 08:00:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11317
Registrován: 8-2012
Zajímavé je proč to ustupuje v Číně
To je jednoduché - Číňani nasadili tak drastické metody "bariérových opatření", že bychom se z nich tady posrali úplně všichni a nelze je obhajovat a schvalovat za žádnou cenu a za žádné situace. Tam by se takový "osobně ignorující" Bram stal cílem takových postihů, že by si s námi už asi nezadiskutoval.
Čert vem Čínu, tam by se hlavně měli odnaučit žrát ty netopejry nedopečený [happy]. Vhodnější ke studiu je příklad Japonska, které - ačkoli ho je velmi snadné zaizolovat před vnějším světem - to neudělalo (krom těch "vykřičených" míst typu Jižní Korea, ale ani z ní není vstup do Japonska úplně zakázán, jen to musí být pouze přes NRT a KIX a to ještě přes důslednou kontrolu) a jde spíše cestou řízeného průchodu infekce populací, přitom tam k žádnému explozivnímu šíření epidemie nedošlo (dodnes asi 1000 případů a 30 mrtvých - nepočítá se teda do toho kauza Diamond Princess). Což je určitě hodně dáno jejich zdlouhavým byrokratickým systémem, kdy se třeba školy snad ani nedají zavřít ze dne na den, ale hlavně je to onou příslovečnou ohleduplností, disciplínou (nacpanou do lidí nikoli sankcemi, ale výchovou), no a asi i tou posedlostí čistotou a šúrováním. Nosit tam masku při projevech i malého nachlazení je tam úplně normální, a jak jsou tam ti lidé "nahňácaní" na sebe, museli se jednoduše se sebou naučit žít a brát ohledy na ty druhé, aby se prostě vzájemně nepovraždili.
No a teď to srovnejme s Čechama, jejichž první myšlenkou je jak to ojebat, jak (si) to ojebávání obhájit, silácké řeči o ignorování... takže prostě nakonec dojde na ty "čínské metody" i tady a uděláme si to sami. A šotoušci samozřejmě hrdinně jdou první v řadě (proč si nezajet někam fotit za pěkného počasí, proč si něco neprojet bez kontroly jízdenek apod.), jen se pak prostě nedivte, že ten zákaz vycházení přijde, když se najdou pitomci, co ještě 9. března odjedou na lyže do Rakouska, protože to místo je přece 20 kiláků daleko od italských hranic (konkrétní příklad kamarádky mé manželky).
Možná ta Britská cesta není úplně hloupá, to ukáže čas...
Britská cesta "vysrat se na to, nějak to dopadne a aspoň nám to vylepší bilanci důchodového účtu, když zmizí ti co čerpají"? Ano, i to je přípustné řešení - když si ho politicky obhájí, že nicnedělání je nejlepší obrana (fungovat to asi bude do chvíle, kdy se už tak nepříliš dobré britské zdravotnictví zhroutí pod explozí nemocných, protože všechny tyhle "bariéry" nejsou určené k zastavení epidemie, ale k jejímu zploštění a "získání času"). Ovšem nepřirovnávejte to tím pádem k "čínské cestě", je to její přesný opak. A kardiochirurg Pirk? Každá mediálně proslavená osoba začne časem chytat spasitelský syndrom a pocit "všude byl a všechno zná", ale já bych spíš poslouchal hygieniky a epidemiology - ovšem každému podle jeho potřeb, někdo má radši kuchařku od kuchaře a někdo od Bohdalky.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 08:28:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10439
Registrován: 4-2003
T. H.: Tam by se takový "osobně ignorující" Bram stal cílem takových postihů, že by si s námi už asi nezadiskutoval.

V Číně bych prostě a jednoduše jednoho krásného dne přestal existovat, o tom nemá smysl vůbec pochybovat.


No a teď to srovnejme s Čechama, jejichž první myšlenkou je jak to ojebat, jak (si) to ojebávání obhájit, silácké řeči o ignorování... takže prostě nakonec dojde na ty "čínské metody" i tady a uděláme si to sami. A šotoušci samozřejmě hrdinně jdou první v řadě (proč si nezajet někam fotit za pěkného počasí, proč si něco neprojet bez kontroly jízdenek apod.), jen se pak prostě nedivte, že ten zákaz vycházení přijde...

Pár faktů, které kecy o klasickém českém ojebávání rychle vyvrátí: Češi omezili pohyb ve veřejném prostoru na minimum, tam kde to jen trochu šlo, zavedl se home office. V pražské MHD se vyskytuje minimum lidí, možná tak čtvrtina oproti normálnímu stavu. Celkově se život v Praze z ulic vytratil, je to tu jak po vymření. Ovšem chápu, že to se v širším okolí Železného Brodu nikterak nemá možnost projevit, tam je to totiž na vymření oproti normální situaci v Praze neustále [biggrin].

Že si lidé dojdou na procházku, je zcela v pořádku. Není nad to si vyvětrat plíce zejména v dnešní zavirované době, ostatně je to i oficiálně doporučeno, jen je třeba se zbytečně nepřibližovat k dalším lidem. A že pár šotoušů si i někam dojede fotit? Kolik jich reálně někam vyjede? To budou nejspíš jednotky lidí denně v každém kraji, čili zanedbatelný počet, který nemá ani smysl řešit.

Strašením zákazem vycházení kryje vláda akorát svojí neschopnost a nezájem, kdy jak jsem tu už uváděl, se před dvěma měsíci víceméně vysmála do očí doktoru Svobodovi za připomínku, že by neměla koronavirus podceňovat.


protože všechny tyhle "bariéry" nejsou určené k zastavení epidemie, ale k jejímu zploštění a "získání času").

Ke skutečně zaznamenatelnému zploštění by se musely uzavřít hranice někdy před dvěma měsíci, ale spíš před třemi měsíci. To proto, aby dovoz tohoto viru ze zahraniční byl silně zpomalen.

Viz ale výše, vláda se na něco vysrala a pak bude strašit zákazem vycházení. A ovce to zase sežerou i s navijákem [crazy].

Naopak doporučení o omezení pohybu mimo bydliště mezi lidmi (tj. v obchodech, VHD a všude jinde, kde je vyšší koncentrace lidí), je zcela v pořádku a lidé se jím ve vlastním zájmu řídí, včetně mne.



(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Středa, 18. března 2020 - 08:39:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11319
Registrován: 8-2012
Pár faktů, které kecy o klasickém českém ojebávání rychle vyvrátí:
Pár faktů: nadlidi z Prahé se vrhli na modřanskou cyklostezku, kde o sebe sice zakopávají, ale je to "v pořádku", protože jsou přece v přírodě a to se smí, vrhli se piknikovat (pochlastávat) do Riegrových sadů atd., protože to je v parku a to se přece smí. (Já to chápu, současné žití v takovém městě musí jít pěkně na palici, krysy nacpané do malé klece taky ztrácejí pud sebezáchovy.) No a další z toho dělají politikum namířené proti nim, protože to přece nařídila vláda a tudíž je potřeba být ostentativně proti a "ignorovat" (co na tom, že je to doporučení epidemiologů, jenže to holt systémově musí projít Burešovou blábolivou "one-man-tiskovkou" a tak je to špatně). No a šotouši se na šotofleky samozřejmě teleportují a situace a doporučení ve veřejné dopravě se jich tudíž netýká.
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 08:48:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10440
Registrován: 4-2003
T. H.:Pár faktů: nadlidi z Prahé se vrhli na modřanskou cyklostezku, kde o sebe sice zakopávají, ale je to "v pořádku", protože jsou přece v přírodě a to se smí, vrhli se piknikovat (pochlastávat) do Riegrových sadů atd., protože to je v parku a to se přece smí.

Budu se na tu cyklostezku konečně muset jít podívat (mám to vzdušnou čarou pouze 1,5 kilometru) a poreferuji, kolik jsem tam potkal lidí. Taktéž se asi budu muset podívat do Riegrových sadů a spočítat ty, co piknikují a pochlastávají.

Ale přiznám se, že o existenci jakéhokoliv léku na léčbu mindráku z Pražáků, vůbec nevím [proud].


No a další z toho dělají politikum namířené proti nim, protože to přece nařídila vláda a tudíž je potřeba být ostentativně proti a "ignorovat" (co na tom, že je to doporučení epidemiologů, jenže to holt systémově musí projít Burešovou blábolivou "one-man-tiskovkou" a tak je to špatně).

Ohánět se neexistujícím doporučením epidemiologů je opravdu ten nejlepší argument do diskuse [crazy].


(Já to chápu, současné žití v takovém městě musí jít pěkně na palici, krysy nacpané do malé klece taky ztrácejí pud sebezáchovy.)

Na palici je naopak žití mimo město. Všude daleko, do a z práce práce to trvá déle a večer je to na vesnici jak u vymření. Všichni zalezlí u sebe doma, řádně zabednění, aby na ně nikdo neviděl, prostě pro mne nepochopitelný stav. V Praze, ale i v jiných větších městech je kam jít za zábavou i s dětmi. Na vesnici lze za dlouhých zimních večerů akorát čumět do blba nebo na bednu. Ani se nedivím, že se lidi sestěhovávají do měst či alespoň do jejich blízkosti. A hlavně: Jediným použitelným dopravním prostředkem není auto, kterých je na vesnici potřeba mít doma alespoň dvě a je nutné je využívat v podstatě denně. V Praze stačí mít jedno auto před barákem a využívat ho jen občas.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Středa, 18. března 2020 - 08:56:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11321
Registrován: 8-2012
poreferuji, kolik jsem tam potkal lidí
Poreferujte.
V sobotu odpoledne, nikoli teď hned, o.c.
o existenci jakéhokoliv léku na léčbu mindráku z Pražáků
No, nesouvisející vysírky do "širšího okolí Železného Brodu" asi nebude zrovna můj mindrák... na hrubý pytel hrubá záplata.
neexistujícím doporučením epidemiologů
"Já jsem to neviděl, tak to neexistuje". Takže ten Prymula tam je jen jako stafáž?
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 09:06:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10441
Registrován: 4-2003
T. H.:"Já jsem to neviděl, tak to neexistuje". Takže ten Prymula tam je jen jako stafáž?

I sám Prymula se vyjádřil, že chodit do na procházky je potřeba, tak to není třeba překrucovat někam, kde to nikdy nebylo. Jen je potřeba se nezdržovat v blízkosti dalších lidí.

No, nesouvisející vysírky do "širšího okolí Železného Brodu" asi nebude zrovna můj mindrák... na hrubý pytel hrubá záplata.

Mindrák pana T. H. z Pražáků je jevem trvalým, s koronavirem zcela nesouvisejícím [wink]
Středa, 18. března 2020 - 09:09:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11322
Registrován: 8-2012
I sám Prymula se vyjádřil, že chodit do na procházky je potřeba, tak to není třeba překrucovat někam, kde to nikdy nebylo
Tak to nepřekrucujme od Bramova "neexistujícího doporučení epidemiologů" k nějakým procházkám, že?
Mindrák
"pro mne nepochopitelný stav" "za dlouhých zimních večerů akorát čumět do blba nebo na bednu" "není auto, kterých je na vesnici potřeba mít doma"... jojo, to je hodně související s koronavirem.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 09:24:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10442
Registrován: 4-2003
T. H.:"pro mne nepochopitelný stav" "za dlouhých zimních večerů akorát čumět do blba nebo na bednu" "není auto, kterých je na vesnici potřeba mít doma"... jojo, to je hodně související s koronavirem.

To je reakce na krysy nacpané do malé klece. Ještě že v Praze žádné krysy nežijí, už bych si jich musel všimnout [wink].

Ale tak jistě, zase se tu časem dočkám pro změnu příspěvku o lumících táhnoucích na víkend do Jizerských hor a podobné hovadiny. Přitom z něčeho musí Jizerské hory žít a nejen Jizerské hory...
Středa, 18. března 2020 - 09:56:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 214
Registrován: 8-2017
To je zase diskuze. Rizikový je kontakt s jinými osobami, nic víc. Ne se stromy, potokem, louží, skálou, náspem nebo kolejnicí ... pokud se o ní tedy člověk nejebne do palice, což se tady asi pár lidem naneštěstí stalo. Při respektování uvedeného je tedy úplně jedno, jestli chodím po parku u baráku, dám si přechod Brd, nebo někde lozím po náspu u trati a fotím.

Takže jakmile je někde víc lidí, snažím se jim v maximální míře vyhnout. Pokud nikde nikdo, klídek a pohoda. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak je buď trouba nebo vůl.

Argumentace ... zavřeli jsme hospy (ROZUMNĚ!!!) a blbci nám v grupách chlastají v parcích, tak zavedeme prohibici a vyhlásíme zákaz vycházení pod trestem zastřelení je buď kokotina, nebo účelové svinstvo.
Středa, 18. března 2020 - 10:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 930
Registrován: 6-2019
o lumících táhnoucích na víkend do Jizerských hor a podobné hovadiny.
To je realita i Krušných hor. Na R6 neděle odpoledne na západ volno, na východ sta a sta lumíků ...

Všichni zalezlí u sebe doma, řádně zabednění, aby na ně nikdo neviděl, prostě pro mne nepochopitelný stav.
Zatímco Bram zamkne šukafon a odejde na operu.

Čert vem Čínu, tam by se hlavně měli odnaučit žrát ty netopejry nedopečený
[lol][lol][lol][lol][lol][lol][lol]
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 18. března 2020 - 10:32:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10443
Registrován: 4-2003
AŠM:To je realita i Krušných hor. Na R6 neděle odpoledne na západ volno, na východ sta a sta lumíků ...

Jojo, bez lumíků (což jsou povětšinou stejně náplavy, co přišly do Prahy za lepším živobytím) by bylo v pohraničních oblastech jistě lépe. Hlavně, že by tam lidi neměli co žrát, odešli by (kupodivu do měst či do jejich blízkosti) a bylo by to v pohraničí ještě pustější. Takto alespoň kvete turistický ruch a oblast není úplně mrtvá. A komu se to nelíbí, ať vymyslí něco lepšího. Schválně, co se dozvím [wink].

Nebo si snad ještě někdo myslí, že se obnoví textilky, sklárny a další podniky, co dlouhá desetiletí neexistují a že by tam někdo pracoval? Nebo že se v horských oblastech bude ve velkém provozovat zemědělství?


Zatímco Bram zamkne šukafon a odejde na operu.

[proud][proud][proud]
Středa, 18. března 2020 - 11:05:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 6-2005
Bram:
"T. H.:Pár faktů: nadlidi z Prahé se vrhli na modřanskou cyklostezku, kde o sebe sice zakopávají, ale je to "v pořádku", protože jsou přece v přírodě a to se smí, vrhli se piknikovat (pochlastávat) do Riegrových sadů atd., protože to je v parku a to se přece smí.

Budu se na tu cyklostezku konečně muset jít podívat"
Není třeba, je to přesně tak, jak píše T. H. V neděli se udělalo hezky a to byl masolágr [smrt] To samé včera, ale to byl pracovní den, takže tam těch lidí bylo nepatrně míň [proud] A nejde jen o to, že po cyklostezce spousta lidí jezdí na kole, na bruslích, běhá atd., ale další spousta se kolem té cyklostezky povaluje v různých parčících nebo na břehu Vltavy. Ideální karanténa [zadnice]
Středa, 18. března 2020 - 11:43:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11323
Registrován: 8-2012
Tak abychom se vrátili od frustrovaných ad-personam výlevů k jádru věci: pokud si šotoušci i zbytek ignorovačů kvůli své pohodlnosti a sebestřednosti nedokáží prostě něco odpustit (ať už si potřebují něco dokázat, nebo jsou prostě příliš hloupí), tak přijde i ten zákaz vycházení. Tak se pak nedivte. (My z vymřelých hor, co nemáme kam jít za zábavou s dětmi, budeme prostě čumět do blba.)
電車オタク
Bkp
Středa, 18. března 2020 - 11:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8212
Registrován: 8-2003
Vláda jasně řekla, že záměrem je omezit vycházení z domu na nezbytné minimum, ale zatím to nebude vynucovat silou. Zdá se, že někteří chtějí, aby to silou vynucovat začala.
Středa, 18. března 2020 - 12:01:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 1-2013
Takhle vypadala karanténa před pivovarem Bašta v Nuslích - pivo se prodávalo z okénka, což bylo dovoleno...



(Nejsem autorem fotky, fotku dělal M. Kubík pro deník Metro)
Středa, 18. března 2020 - 12:06:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2017
K jádru věci je to snadné. Například ...

Při pobytu ve volné přírodě (procházky, sport, venčení psů) bez kontaktů s ostatními lidmi (zbytečně se nepřibližovat, nedávat se do řeči) je riziko přenosu minimální a nošení roušky tedy není potřeba.

a dokonce ...

Člověk v karanténě smí sám chodit do přírody, venčit psa apod., pokud tomu nebrání nějaké speciální ustanovení nebo omezení.

https://www.lidovky.cz/relax/veda/velky-manual-ke-koronaviru-od-e xpertu-z-bulovky-co-vime-proc-jsme-v-karantene-a-jak-se-ochranit. A200317_155409_ln_domov_ele

A stejně tak ...

Být doma zavření ve volném čase ve sto procentech času nemusíte. Stále máte možnost projít se parkem či lesem. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) zdůraznil, že policisté nikoho po ulicích honit nebudou. Ale jako v případě všech opatření apeloval na zdravý rozum a prosil občany, aby udržovali odstup a měli na paměti, že situace v zemi je skutečně vážná.


https://www.lidovky.cz/domov/otazky-a-odpovedi-co-znamena-karante na-pro-kazdodenni-zivot-v-ceske-republice.A200316_092433_ln_domov _mber

a do třetice Prymula ...

Nebráníme ani pobytu v přírodě nebo parcích, nicméně určitě je nutné se neshlukovat na jednom místě a udržovat bezpečné rozestupy.


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/roman-prymula-koronavirus-v-ce sku-stav-nouze-roman-prymula.A200316_211254_domaci_chtl


Takže šotouš, který sám (a se psem, průser by byl netopejr:-) lozí po náspech s foťákem, je příkladně se chovající uvědomělý občan, který jedná přesně v souladu s pokyny jak odborníků, tak příslušných činitelů státní zprávy. Dělat z něj bezohledného pitomce znamená se tím pitomcem sám stát.

Vot i vsjo.
Středa, 18. března 2020 - 12:54:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9023
Registrován: 5-2002
T.H. - doporučuji občasnou návštěvu lesa.
Středa, 18. března 2020 - 13:07:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4287
Registrován: 5-2004
Poznámka k britskýmu přístupu: ten skončil v neděli. Od pondělí jedou to samý, co zbytek světa poté, co zjistili, že ten původní přístup počítal s o řád menší smrtností, než má SARS-CoV-2 ve skutečnosti.
Středa, 18. března 2020 - 13:25:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10445
Registrován: 4-2003
Prymula:Nebráníme ani pobytu v přírodě nebo parcích, nicméně určitě je nutné se neshlukovat na jednom místě a udržovat bezpečné rozestupy.

Ať se pan T. H. třeba postaví na hlavu, tak na in line bruslích dva a více metry dodržet lze, respektive je to naprostou nutností, aby se lidé na modřanské cyklostezce nepozabíjeli.

Ostatně ač je tam možná opticky hodně lidí, jak tvrdí pan Vbc (asi to viděz vlaku), tak přesto to není nic škodlivého [wink].

Buďme tedy rádi, že lidé jsou venku a neprskají na sebe [wink].
Středa, 18. března 2020 - 13:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 7-2017
Nějací Bramové? https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/prijeli-z-it alie-misto-karanteny-spaciruji-po-cernosicich-40317132?seq_no=4&s ource=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box& utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Středa, 18. března 2020 - 13:35:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2017
Tak Modřany neznám, ale zase je fakt, že když si představím Ladronku v plný palbě, tak tam už bych za této situace fakt nelezl. Prostě jít ven určo jo, je super, ale pokud možno nějaké sólové/rodinné akce a za mě hadr na krk, nic lepšího stejně nemám, a pokud jde někdo okolo, tak se raději víc vyhnout a hadr nandat.
Středa, 18. března 2020 - 13:38:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222
Registrován: 8-2017
mot:
"Nějací Bramové? "

Bram byl u Talošů a má být podle nařízení vlády v karanténě?

Nebo se z něj jen snažíte udělat vola a místo toho jej děláte ze sebe?
Středa, 18. března 2020 - 13:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11328
Registrován: 8-2012
Ono to bude mít jako každý jiný extrémní prožitek typický průběh u každého extra - bagatelizace, hysterie, rezignace, racionalizace. Česká vláda je ve druhé fázi, někteří holt teprve v první.
Hele, nikdo tu z toho nedělá zombie apokalypsu, ale začínají se pěkně tříbit charaktery. Teď pro změnu vylezou ti, co "osobně budou ignorovat" zakrytí huby, jelikož je to politicky zaměřené přímo proti nim, popř. půjdou 10-12 před sámošku provokovat důchodce, protože se to může.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 14:36:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 7-2017
Pozorný čtenář: Bram sice u talošů nebyl, ale názor má jasný:
tak stále neplatí zákaz vycházení (který bych osobně ignoroval i za cenu nějakých postihů)
Středa, 18. března 2020 - 14:48:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 8-2017
Já se spíš bojím jak nějaký důchodce si nestihne/zapomene něco koupit (já sám když si to nenapíšu, tak ze 4 věcí zásadně přinesu tři:-)a půjde si to koupit třeba ve čtyři odpoledn.
A to bude chytrej keců ...
Já věřím, že tohle bylo myšleno dobře, ale nejsem si jist, jestli to nebude medvědí služba.

U toho zakrytí se psalo něco o tom, že bude povinné když je vzdálenost mezi osobami menší než dva metry, ale nemohu nikde najít přesně text toho nařízení vlády ... bo už vidím jak na mě přes louku někdo haleká co jsem za bezohledného hajzla:-).
Středa, 18. března 2020 - 14:56:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224
Registrován: 8-2017
mot:
"Pozorný čtenář: Bram sice u talošů nebyl, ale názor má jasný:
tak stále neplatí zákaz vycházení (který bych osobně ignoroval i za cenu nějakých postihů)"

Já vám teď úplně nerozumím, resp. nevidím tam tu analogii.
Osobně jsem toho názoru, že zákaz vycházení (který není!!!) by byl za stávající situace nesmyslná buzerace a zlo. A chápal bych, že jej někdo bude ignorovat, resp. se s ním snažit vyjebat.
Oproti tomu přijet z It, mít nařízenou karanténu a jít si sednout mezi lidi do hospy není ignorace nějaké nesmyslné buzerace či státní zvůle, ale kokotina na nakopání do koulí.

Mně to přijde jako dvě zcela odlišné situace ...
Středa, 18. března 2020 - 15:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3870
Registrován: 6-2016
mot: Co jsem sledoval osazenstvo v restauraci Pod Lipou (oknem, než se to zavřelo), tak na partu lyžařů fakt nevypadali[biggrin]

Ohledně lyžařů - byly "jarňáče" a většina odjížděla 29.2/1.3. Tou dobou platilo (pakliže jsem hledal správně) jen toto:

https://www.mzcr.cz/dokumenty/na-ministerstvu-zdravotnictvi-zased la-kvuli-koronaviru-ustredni-epidemiologicka-_18596_1.html

Současná situace je charakterizována tímto:
https://www.mestocernosice.cz/prakticke-informace/aktuality-z-mes ta-a-uradu/do-verejnych-prostor-pouze-s-rouskou-potrebujete-rousk u-pomuzeme-1147cs.html

Většina lidí v krámech roušky nosí, já sám zatím jen respirátor (roušky zítra dodá vnučka). Bez roušky většinou chodí geronti, evidentně starší než já. Ti TUTOVĚ v Itálii lyžovat nebyli[biggrin]
Ythomas_ct
Středa, 18. března 2020 - 16:26:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 10-2009
Ad Pozorný čtenář:
U toho zakrytí se psalo něco o tom, že bude povinné když je vzdálenost mezi osobami menší než dva metry, ale nemohu nikde najít přesně text toho nařízení vlády ...
Tak jsem to nařízení vlády našel (odkaz) a tam nic o 2 metrech nepíšou... [uhoh]

Nicméně sdílím názor, že nařizovat nošení roušky i tam, kde nikoho nepotkám, je blbost. Ono se lze taky dočíst, že účinnost běžné roušky klesá s jejím provlhnutím. Takže může nastat fajnový scénář, že si někdo vyrazí uvědoměle v roušce na nákup, cestou nikoho nepotká a když se konečně v krámě postaví do fronty, profuněná rouška mu bude plnit maximálně funkci placeba. Nebo třeba v dešti to bude fajn... :-) Ale chápu to i z té druhé strany, tedy že se blbě nařizuje používání zdravého rozumu a definice kritérií, při jejichž splnění se nařizuje nasazení roušky, by byla buď příliš komplikovaná, nebo nedokonalá, anebo nejspíš obojí (obzvlášť pokud by bylo potřeba vymyslet to a vyhlásit třeba ve dvě v noci)...
Vikijous
Středa, 18. března 2020 - 16:53:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 4-2003
Ythomas_ct:
" Tak jsem to nařízení vlády našel (odkaz) a tam nic o 2 metrech nepíšou... [uhoh] "
2m jsou v nařízení pro Zlínský kraj, které to vyhlásil ještě před vladou.
Středa, 18. března 2020 - 17:09:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21686
Registrován: 5-2002
TH: teď to srovnejme s Čechama, jejichž první myšlenkou je jak to ojebat
Nevím, jak to vypadá u vás v Rychnově, ale tady ve Vršovicích je takřka liduprázdno, hospody povětšinou zavřené. Lékárna v režimu "vstupujte jednotlivě", fronta o pěti lidech mmá asi 10 metrů. Nejhlasitějším zvukem je zpěv ptáků, naposledy jsem něco takového zažil v srpnu 2002.
Moje maličkost do práce nejezdí, čímž eliminovala bezkonkurenčně nejrizikovější VHD, ale psa venčí i nadále.

začínají se pěkně tříbit charaktery
Ano, kupříkladu ti, co jiné častovali rýpanci o "ovčanech" a "bigotních dodržovačích sedmdesátek", jsou najednou papežštější než papež. [proud]

Bram: Taktéž se asi budu muset podívat do Riegrových sadů a spočítat ty, co piknikují a pochlastávají.
U nás v Heroldových sadech je to spíš pod obvyklou normou.
A v tom Riegráku bývá v sezoně hlava na hlavě, takže je docela možné, že i podprůměrný stav se neznalému jeví lidnatě.

PČ: Takže šotouš, který sám (a se psem) lozí po náspech s foťákem, je příkladně se chovající uvědomělý občan, který jedná přesně v souladu s pokyny jak odborníků, tak příslušných činitelů státní zprávy. Dělat z něj bezohledného pitomce znamená se tím pitomcem sám stát.
Přesně tak. Ale TH si holt potřeboval omočit.

YT: Nicméně sdílím názor, že nařizovat nošení roušky i tam, kde nikoho nepotkám, je blbost. Ono se lze taky dočíst, že účinnost běžné roušky klesá s jejím provlhnutím. Takže může nastat fajnový scénář, že si někdo vyrazí uvědoměle v roušce na nákup, cestou nikoho nepotká a když se konečně v krámě postaví do fronty, profuněná rouška mu bude plnit maximálně funkci placeba.
Přesně tak. A proto mám ten nákrčák většinu času v pohotovostní poloze na krku a na frňák ho vytahuju jenom při průchodu domem.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 18. března 2020 - 18:17:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7758
Registrován: 1-2007
Když už tady propukl tento offtopic, tak se tedy přidám.
Včera jsem se byl projít do Kunratického lesa v palestině (v tu chvíli mě nic lepšího nenapadlo). Někdo měl krytý obličej, někdo ne. Překvapilo mě, že se našly i hrající si děti, které ho měly krytý. Potkával jsem tam lidi s pivem v kelímku, tak mi došlo, že Na Tý louce zelený zřejmě čepujou. Točili ze dveří, nicméně měli i otevřenou zahrádku (obávám se, že tohle není úplně ono). Nedával jsem si, ačkoliv do budoucna to nevylučuju. Došel jsem ke Králi Václavovi IV., což je cca 4,5 km. Za normálních okolních bych došel klidně i do Kunratic, ale s tou palestinou na obličeji to není zrovna dvakrát pohodlné, tak jsem to otočil a vrátil se. Večer jsem pak našel na webovkách České televize návod, jak udělat "roušku" z kapesníku a gumiček, tak jsem to zkusil, taky možnost.

Vážení, všem přeji pevné zdraví, ať se toho svinstva co nejdříve (téměř) zbavíme!
Středa, 18. března 2020 - 18:45:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11330
Registrován: 8-2012
už vidím jak na mě přes louku někdo haleká
Jiní "odbojáři" zas budou řešit, že nemají cejchovaný (dvou)metr a jak si ho mají koupit, nkdyž jsou zavřené hobbymarkety... Prostě když "by měli", tak půlka z nich bude řešit "nemusí", vymýšlet důvody "nejdeto" a jiní rovnou "budou ignorovat". Část lidí prostě taková je.
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 19:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2019
tak mi došlo, že Na Tý louce zelený zřejmě čepujou.
Tady chlastá omladina na benzinkách, grupy po cca 5 - 10 lidech.

Většina lidí v krámech roušky nosí, já sám zatím jen respirátor (roušky zítra dodá vnučka). Bez roušky většinou chodí geronti, evidentně starší než já.
Tady stejné. Taky kde by je vzali.

Hlavně, že by tam lidi neměli co žrát, odešli by (kupodivu do měst či do jejich blízkosti) a bylo by to v pohraničí ještě pustější.
Obecně rozšířená blbost.

My z vymřelých hor, co nemáme kam jít za zábavou s dětmi, budeme prostě čumět do blba.
Hory jsou pusté (alespoň dle vyprávění a pohledu z auta), tam asi nikdo děti nahánět nebude.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau

Středa, 18. března 2020 - 19:16:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21690
Registrován: 5-2002
TH: Jiní "odbojáři" zas budou řešit, že nemají cejchovaný (dvou)metr a jak si ho mají koupit, nkdyž jsou zavřené hobbymarkety...
Na FB kolují už na toto téma začaly kolovat vtipy - jeden z nich je, že překlad doporučeného odstupu od jiných osob do sedláčtiny je "jedny vidle i s násadou"...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 18. března 2020 - 19:21:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9025
Registrován: 5-2002
Mouka: zahrádka určitě nee, ale odstup 5 dobře 10 metrů je lepší než rouška, protože do té jde vlhkost, zvláště když budou rána mrazivá ale i tak. Čili ráno jdu do práce naprosto pustým Petřínem hmm, ale už na Národní holt ano. Rouškou chráním primárně ostatní před sebou, proto do obchodu, v tramvaji, na zastávce, ale i na plné ulici ano, ale je diskutabilní, pokud mám jednoduchou roušku tedy vyrobenou po domácku či šátek, šálu, jestli chrání mě. Já mám stejně teorii, že populace je tím virem promořena, ale některé skupiny např. děti to vůbec nezaznamenali, ale šíří to do rizikových skupin a to už před italskými pražskými prázdninami. Takže jsme vypustili děti na další prázdniny (potulovat se po Praze) a na Ladronce má rodič roušku, ale dítě ne - tam je sice ten odstup,ale na pískovišti jsou děti více rodičů. Inlinesti měli dnes roušku tak s 30 procent, podobně běžci. Tam je diskutabilní, že dost intenzivně dýchají a jedou za sebou, čili ty metry mohou být jinak. Přiznám se,že já nikdy s šátkem nebo něčím přes hubu moc nesportoval, naposled když bylo v Praze mínus 20,25 (joo pamětník), omezuje to dost dýchání, o které při většině sportů jde. Na šátku se vytvoří při dýchání v těch mrazech vrstva ledu. A vlhko mají viry rádi.
FiJi
Středa, 18. března 2020 - 19:29:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2017
Pozorný_čtenář:
"Osobně jsem toho názoru, že zákaz vycházení (který není!!!) by byl za stávající situace nesmyslná buzerace a zlo."

Zákaz vycházení platí už od půlnoci 16. března, tedy už skoro tři dny.

Pozorný_čtenář:
"A chápal bych, že jej někdo bude ignorovat, resp. se s ním snažit vyjebat."

Tak už aspoň chápete, proč řidiči vjíždí na přejezdy, když blikají červené, sklápějí se závory apod.
Středa, 18. března 2020 - 19:31:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 226
Registrován: 8-2017
... pohyb a pobyt na všech místech mimo bydliště, bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének;

No tak budeme švejkovat, co se dá dělat. Pro ilustraci, včera jsme s dcerou courali cca hodinu po Šárce, lidí celkem dost, ale nejblíž jsme se k někomu dostali tak na 5 m (dvakrát). Dneska jsem šel pěšky přes Legie a na celým mostě nepotkal živou duši. Nosím roušku do obchodů, do MHD, v centru po ulici, i když je to tam jak po bombardování a ok, nezblázním se a třeba to k něčemu je. Taky jsem si ji na Újezdě nasadil. Ale abych funěl po lese do hadru, tak to nasrat. Prostě tam soudruzi zapomněli napsat, že ten hadr musím mít nasazený na xichtu.

A to je přesně ten moment, kdy to začíná jít do [zadnice]. Protože se buzeruje tak, že to už nedává absolutně smysl. A nakonec přestanou lidi věřit, že to omezování nějaký smysl vůbec má a začnou kašlat úplně na všechno, i na to, na co by neměli, a mnozí i prostě jen z trucu. Kua, že si zrovna tohle soudruh premiér ze začátků své stranické kariéry nepamatuje ...
Středa, 18. března 2020 - 19:33:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11333
Registrován: 8-2012
Bez roušky většinou chodí geronti, evidentně starší než já. Ti TUTOVĚ v Itálii lyžovat nebyli
Při vaší obvykle nepředstírané myšlenkové nedostatečnosti vám asi nedošlo, že rouška není ochranou někoho v té roušce, ale před někým v té roušce? (To je totiž jakási reciproční bezpečnost z altruismu - mně konkrétně rouška před nákazou nepomůže, ale když ji budou mít všichni a tudíž ji budou mít i ti nakažení, pomůže to všem, i mně). Ale některým Čechům se holt musí nařídit i tohle a ještě se tu zase najde spousta náhle se vynořivších typických Grep-odborníků na respirační hygienu obecně a roušky zvlášť, co hned začnou snášet absurdní důvody, jaká je to blbost a placebo a jak nikoho nepotkali.)

Ale TH si holt potřeboval omočit
Už jsem se cejtil nesvůj, kde je Hajnej, aby se postavil na tu správnou stranu a obšťastnil nás hodnotným příspěvkem na téma TH a nějakou tou vysírkou o "papežštějším než papež" (rozdíl mezi tím a dneškem určitě chápe, ale potřebuje dělat, že ne). Dík, dočkal jsem se.
OK, šotouši to prostě mají jako nezbytně nutnou cestu a do místa šotu se dopravují telepaticky. Ale o tom už diskuze dávno není, aktuální odstartoval Bram výrokem "zákaz vycházení (který bych osobně ignoroval i za cenu nějakých postihů)". Protože tady nejde o nějaké postihy, tady jde o obyčejnou tupou namyšlenost a bezohlednost. Ale takovým lidem to těžko vysvětlovat, protože to potřebuješ někam otočit, takže ze mě uděláš nejspíš Babišova advokáta (zrovna ze mě [happy] ).

No tak budeme švejkovat, co se dá dělat
Jo, pěkně se tříbí charaktery. A to ještě o nic nejde, jen hadr na hubě, a už ti největší borci vymýšlejí jak to ojebat a ještě jsou na sebe hrdí. Tak si ještě zatleskejte, jací jste borci a jak jste s tím vykejvali.


(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 19:34:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227
Registrován: 8-2017
FiJi ... no, asi se neshodneme definici pojmu zákaz vycházení. S těma závorama to chápu ... protože věří, že to vyjde a nic se jim nestane. Já tomu nevěřím a tak čekám.
Středa, 18. března 2020 - 19:36:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6134
Registrován: 9-2005
Chození do přírody je doporučeno. Za jasného dne UV záření docela dost virů zničí. Máme se pohybovat. Jo, kdybych měl zahradu, nebudu mít potřebu chodit do lesa. Ale jak se dá několik týdnů vydržet třeba se třemi dětmi do sedmi let v paneláku? Na hřiště ani do krámu ty děti nechce brát, tak je bere do přírody na opuštěná místa? Mohou mi to kritici vysvětlit?
Zkrátka jsou lidi, kteří jsou ohleduplní a do přírody teď chodí z vážného důvodu a je to dobře.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Středa, 18. března 2020 - 19:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 233
Registrován: 7-2010
T. H.:
Tak ona celá diskuze vznikla z Vašeho rýpance ke Kasmemu a Šarimu, že pro cestu z práce zvolili v současné době asi nejbezpečnější ze všech možných cest a pořídili pár fotek. Popravdě mě nenapadá podobně rozlehlé místo, kde po cestě nepotkáte ani živáčka. Fakt je tak těžký přiznat, že jste střelil vedle? Plný Riegrák, přecpaná cyklostezka, ani fronta na pivo tomu nejsou ani zdaleka podobné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Trumbera.)
Středa, 18. března 2020 - 19:50:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123
Registrován: 10-2018
Jnd:
"T_._H_.

Ven se chodit může a je to i na ofiko stránkách vlada.cz.
"

Pokud to tam považujete za "přírodu" nebo "park".
Středa, 18. března 2020 - 19:55:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9026
Registrován: 5-2002
Jedna rada na úvod: důležité je i správné zacházení s rouškou. Před nasazením si je nutné umývat ruce aspoň dvacet vteřin teplou vodou a mýdlem a manipulovat s ní, aniž bychom se rukama dotýkali obličeje nebo látky. Uchopit se tedy má pouze za poutka či provázky a roztáhnout ji až pod bradu a na nos.

Rouška by se neměla nosit déle než čtyři hodiny, popřípadě by se měla vyměnit i dříve, pakliže je vlhká. Pozor je potřeba dát, i když ji odendaváme po jejím použití. To již totiž může být infikovaná. S rouškou proto opět manipulujeme pouze za provázky a opět si potom musíme mýt ruce dvacet vteřin teplou vodou a mýdlem.


Kdo to takto dělá. ale můžeme to nařídit.
Středa, 18. března 2020 - 20:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11334
Registrován: 8-2012
Hele, když už jste tu ze mě udělali toho Babišova zaprodance (sice jím nejsem, ale respektuju Prymulu, protože bez něj by se v tom teďka estébák plácal jak kobliha v bandě - to tu zřejmě k ostouzení a odsouzení stačí), tak si tu roli advocata diaboli zahraju:
A jak to teda má vláda do toho nařízení napsat, aby to bylo rozumně dlouhý a přitom to nedávalo podobným ichtylům tyhle "argumenty", co je to "na veřejnosti" a že není doslova napsané mít to na hubě, a tak to budu mít na krku? Samozřejmě, že v pustém pražském pralese to mít nemusíte, už proto, že tam nebude žalobce ani soudce a koneckonců to není smysl toho opatření. Ale na to se snad dá přijít rozumovou úvahou místo právě takového "testování hranic", které vede přesně k takovýmto nařízením (tzv. "buzeraci"), protože normální doporučení a apely na obyčejnou mezilidskou slušnost a ohleduplnost právě u těhle pičusů očividně nefungují? To se jako fakt aspoň jednou nemůžete chovat jako rozumní lidé?
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 20:02:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 124
Registrován: 10-2018
Pozorný_čtenář:
"
A to je přesně ten moment, kdy to začíná jít do [zadnice]. Protože se buzeruje tak, že to už nedává absolutně smysl. A nakonec přestanou lidi věřit, že to omezování nějaký smysl vůbec má a začnou kašlat úplně na všechno, i na to, na co by neměli, a mnozí i prostě jen z trucu."

To je totiž i případ tý Anglie, kde nebuzerovali, ale vydali rozsáhlý a přehledný guidelines pro social distancing, s popisem jednotlivých rizikových skupin a doporučenym postupem 14 dní karantény při jakýchkoli příznacích nachlazení. V češtině jsem nic podobnýho na webech všech zdejších institucí nenašel, ale jsou zato mnohem barevnější a přeplácanější. Jen jednotlivá usnesení která nabalují a částečně ruší ta včerejší, klasickej českej chaos jak s tim tarifem PID.

Ale někdo tu psal, že to nefunguje. No nevim, zatim maji v poměru na počet obyvatel víc otestovaných a míň registrovaných než my, může to klamat, ale na mrtvoly jsou na tom zatim taky líp než špičkově testovaná Jižní Korea. Časem uvidíme.
Středa, 18. března 2020 - 20:40:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11335
Registrován: 8-2012
zatim maji v poměru na počet obyvatel víc otestovaných a míň registrovaných než my
Počet testovaných a pozitivně odchycených nemá příliš velkou souvislost s realitou. Jen po Praze běhá (po jarních prázdninách v Itálii a Rakousku) několik desítek až stovek "přenašečů" (což by se zjistilo až po návštěvě v důchoďáku), kteří nemají žádné příznaky nebo mají jen mírné rýmičky. Neoddiskutovatelné jsou mrtvoly, kde teda Británie má podstatně víc než ČR (104:0 v podobné fázi epidemie), i když "naše" nula je spíš šťastná náhoda (mluvme o štěstí, protože byť i jen částečný podíl "buzerace" zdejší odborné fórum rozhodně neuzná), statisticky už měl být jeden nebo dva - ještě to ale nechytil žádný těžký kardiak nebo CHOPN (zatímco třeba Polsko mělo tu "smůlu", že hned jako jedna z prvních pozitivních testovaných byla chronická angina pectoris - exitus ve špitálu na Szwarciarskiej v Poznani 13.3.).
Přičemž srovnání s Jižní Koreou je taky faul, protože tam už mají (první) vrchol za sebou, zatímco v Británii ta křivka teprve letí nahoru, je opožděná o několik týdnů.

P.S. Je zajímavé, že někteří jindy tvrdě požadující předběžnou opatrnost a "bezpečnou bezpečnost" najednou kauzu bagatelizují a označují jako "buzeraci" jen proto, že se dotýká jejich "pohodlí"...
電車オタク
Středa, 18. března 2020 - 21:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 228
Registrován: 8-2017
Mně to spíš připomíná vedlejší diskuzi o materiálním aspektu přestupku/TČ ... https://www.k-report.net/discus/messages/28/174.html?1584223149 .

Je to taková zajímavá analogie s tím, že se dá někdo jebat za to, že vylezl se psem někam na násep a fotil koleje, nebo že je někdo nebezpečný hazardér a škůdce národa když zastává názor, že je ptákovina chodit venku s rouškou na xichtu, když okolo nikde nikdo.