Diskuse » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 25. 1. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse RegioJet do 25. 1. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Nesni
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 6-2014
opravdu by mě nenapadlo upřednostňovat nějaké krkolomné kombinace vlaků ČD, když mám pocit, že bych si finančně příliš nepomohl
Tipnul bych si, že řada cestujících se informovala v pokladnách ČD před změnou GVD, kde se dozvěděli informaci "In-karta v rychlíku platit nebude", což si vyložili tak, že budou platit cenu shodnou s obyčejným jízdným ČD. Což samozřejmě nikdo nechce, když má zaplacenou In-kartu. A skutečný stav (že např. Ostrava-Brno je u Regiojetu levnější než u ČD s IN 50) už si nejspíš neověřili.
Babilon
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4316
Registrován: 12-2007
No ale 25 % cestujících byli režisti?
To číslo si TH vycucal z prstu a zřejmě se domnívá, že když to zopakuje v každém druhém příspěvku, tak se to stane pravdou.
Úterý, 21. ledna 2020 - 23:14:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10838
Registrován: 12-2009
ve Studénce, řeší bez ohledu na barvu hlavně to, jestli mu navazuje přípoj
Přesně to jsem měl na mysli. Jelikož jsou malé rozdíly v časech přestupu z Bílovce, Kopřivnice na modré či žluté do Ostravy, nemá inkarťák důvod si kupovat druhou jízdenku při přestupu ve Studénce.
Také stačí pár minut zpoždění na R8 a všichni přestupující jedou modrým Os. V tom případě se také nevyplatí spoléhat na přesnost a kupovat jízdenku na žlutý.
K tomu pár těch přímých Sp Ova-Štramberk.
Babilon
Úterý, 21. ledna 2020 - 23:37:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 12-2007
Úplně se nedokážu do pozice "běžného držitele" IN25 vžít...
Nevím, do jaké míry jsem "běžný držitel", ale já si primárně najdu vhodné spojení a v rámci něho hledám nejnižší cenu. Pouze v případě nějakých extrémů (např. LE na poslední chvíli) zvažuji jiné spojení.
Babilon
Úterý, 21. ledna 2020 - 23:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4318
Registrován: 12-2007
Jelikož jsou malé rozdíly v časech přestupu z Bílovce, Kopřivnice na modré či žluté do Ostravy
Koupím si integrovanou jízdenku a je mi jedno, co pojede první. Nebo snad tato vymoženost do kraje ještě nezavítala?
Středa, 22. ledna 2020 - 00:00:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2018
Koupím si integrovanou jízdenku a je mi jedno, co pojede první.

Jde taková jízdenka koupit v ODISu online třeba v mobilu cestou na nádraží?
Středa, 22. ledna 2020 - 05:22:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561
Registrován: 7-2017
Docela jste se trefil. To se vám u Regiojetu přihodí.
Zeptáte se, zda si můžete přesednout do jiného kupé, Slovena napřed během dotazu kouká kamsi do mlhy přes vaše rameno, pak vás probodne pohledem a řekne "vy nepoznáte číslo svojho miesta?"
Ani nechci domyslet, kdybych si bez dovolování přesednul.


Nesnažte se tady předstírat, že nepoznáte rozdíl mezi komerční RJ linkou a R8 RJ linkou. Před začátkem provozu se zde objevovaly teze, jak budou cestující zklamaní, že na R8 nemají stejný servis jako na komerční lince. A hle výsledek, jediný, kdo to neumí odlišit, je trollující šotouš na k-reportu.
Na lince R8 můžete vyměnit místo za jiné, pokud je volné. Personál by ale o tom měl vědět zejména proto, že Vás bude v takovém případě znovu muset kontrolovat kvůli jízdenky a pak také proto, že sám neodhadnete, které místo nemá nikdo rezervované.


Nemůže ten úbytek cestujících být způsoben i tím, že teď je, co se cestování týče, docela mrtvé období?
Ovšemže ano, to jen místní revolucionři by rádi využili situace a vrátili zpět ČD, dokud nezačnou lidé více jezdit.
Středa, 22. ledna 2020 - 06:57:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10175
Registrován: 4-2003
Babilon:To číslo si TH vycucal z prstu a zřejmě se domnívá, že když to zopakuje v každém druhém příspěvku, tak se to stane pravdou.

Je zvláštní, že Petr Šimral si při svém soukromém statistickém průzkumu na trati Sokolov - Kraslice došel k číslu dvacet procent. Proto bych o nějakém vycucaném čísle z prstu raději nehovořil. Ostatně když jsem občas jel s vlakem ČD z Prahy do Tanvaldu, tak jsem se několikrát ze zajímavosti podíval po vozu, kde jsem jel, koho a jak průvodčí kontroloval. V hydrách či jejich přívěsech nebyl až zas takový problém, takže dvaceti procentnímu podílu režistů ve vlaku bych docela i věřil. Samozřejmě (pro mne) tak nebyla rozlišitelná zaměstnanecká IN 100 a petrovlčkovská (plnocenná) IN 100. Ovšem předpokládal bych, že tady petrovlčkovských IN 100 bylo minimum, ty se hromadily zejména ve vlacích R či Ex trati Praha - Pardubice, kde jezdí denních dojížděčů z Pardubic do Prahy velký počet [wink].
Středa, 22. ledna 2020 - 07:11:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10911
Registrován: 8-2012
já nic o tom, že by byl úbytek cestujících způsoben
No tak zkuste popsat, čím je ten vámi uváděný úbytek (samozřejmě nikoli proti prosinci 2019, ale proti lednu 2019!) způsoben. Já vám nějaký důvod uvedl, dejte lepší (útulné Bee se očividně neujaly).

To číslo si TH vycucal z prstu a zřejmě se domnívá
To číslo je empirická zkušenost nejen moje a samozřejmě netvrdím, že je to přesně 25% (bude to podle vlaků oscilovat mezi 20 a 30%, v extrémních případech kolem šesté ráno a večer [happy] i více). Nějaká sčítání podle typu jízdního dokladu dělá ROPID kvůli klíčování tržeb (tam je mediálně prezentováno akorát obecně v "pražských" pásmech cca 70% PID a 30% ostatní, tj. ČD bez rozlišení typu), přičemž v okolí Prahy je vlak solidní alternativou, takže tam bude nerežijních cestujících nejspíš relativně víc (méně "kvalitní" službu jinde bude proporcionálně víc vyhledávat ten, kdo za ni neplatí). (ČD pravděpodobně průzkumy podle typu dokladu pro jistotu vůbec nedělají, nějaká data by se měla objevit v okamžiku načítání všech dokladů v rámci SJT.)
OK, představte mi jinou teorii vysvětlující ten údajně obrovský propad počtu cestujících leden 2019 vs. leden 2020.

Jde taková jízdenka koupit v ODISu online třeba v mobilu cestou na nádraží?
Jde taková jízdenka koupit v ODISu u průvodčího ČD ve vlaku? To je podstatné (např. v IDOLu to dlouho nešlo, ČD byly posledním dopravcem, který to sabotoval a prodával jen nepřestupní).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Středa, 22. ledna 2020 - 07:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2020
Rosta_Kolmix: Sám uznáváte ušmudlanost vozů Beer, já bych spíše použil slovo chlív, a zejména v posledním období ČD na R8 byl ledabylý úklid dost patrný i v těch Bee, takže já bych rozhodně o nějaké útulnosti nehovořil, byť respektuji, že vy to tak vnímáte (pak mi ale přijde, že máte práh citlivosti docela nízko a moc nechápu, co můžete mít proti vozům RJ). K těm držitelům IN25 - v situaci, kdy RJ jezdí Brno-Ostrava za stovku, nemůžete čekat nic jiného, než že prostě s novým dopravcem pojedou, když jim IN cenově výhodnější alternativu nepřinese. Co se týče obsazenosti, kdosi tu podle mě vystihl - je celkově mrtvé období a RJ jezdí na R8 měsíc, počkal bych a uvidí se. Krom toho mimo špičku to na R8 nikdy nebyla žádná hitparáda ani za národního.
Středa, 22. ledna 2020 - 08:54:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10839
Registrován: 12-2009
Koupím si integrovanou jízdenku
Debata je o držitelích INkaret.[wink]

o se cestování týče, docela mrtvé období?
Ovšemže ano,

Tak čím? Doteď to byli režijkáři, teď mrtvoly? [proud]
Ale měl přece být nárůst.

empirická zkušenost nejen moje
Jak často jezdíš Ova-Brno?

jízdenka koupit v ODISu u průvodčího ČD ve vlaku?
Tím myslíš co? Kartu u něj nevyřídíš.

Co se týká mobilů atd. v letošním roce přijde také nová generace Odisky. „Bude technologicky připravena k používání v režimu ID (tj. k ID držitele bude možné přiřadit i jiná platební média),“ říká Aleš Stejskal. O tom mluvil také Dopravní podnik Ostrava. Odiska již nebude vázaná na jednu vydanou kartu, ale její virtualizovanou podobu půjde nahrát jinam. KODIS zmiňuje mobil nebo ISIC, pravděpodobně to ale půjde i s platebními kartami, In Kartou Českých drah apod.
Středa, 22. ledna 2020 - 09:14:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10177
Registrován: 4-2003
Ohl:Debata je o držitelích INkaret.

Většina držitelů INkaret má IN25. A pro tyto držitele (tedy i pro mne [wink]) je pod rozlišovací schopnost řešit, jestli si koupím jednu jízdenku na celou cestu s IN 25, nebo dvě jízdenky (jednu s IN25 a druhou u jiného dopravce bez IN 25), přičemž cena je stejná, nebo v druhém případě mnohdy i nižší. Jako fakt hnít kvůli tomu, abych si koupil jen jednu jízdenku někde o půl hodiny či mnohde o hodinu déle jak debil, tak to nehrozí [nene]. Každý normální člověk to má stejně, maximálně budou nějaké horší případy (statisticky bezvýznamné jednotky lidí [proud]) prskat, že musí vytahovat dvakrát peněženku. No bóže, to je děsný problém, když už se přestoupit musí a u jednoho dopravce je potřeba v tom druhém vlaku tu peněženku s jízdenkou stejně vytáhnout zase, jen se z peneženky netahají peníze, ale jízdenka. Z mého pohledu jde jednoznačně o uměle nafouknutý problém [crazy].
Středa, 22. ledna 2020 - 09:25:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 4-2018
Jde taková jízdenka koupit v ODISu online třeba v mobilu cestou na nádraží?
Jde taková jízdenka koupit v ODISu u průvodčího ČD ve vlaku? To je podstatné


Děkuji za typickou odpověď ve stylu:

"Osobo," ptal se plečky, "neviděla jste tudy jít dvě děti?"

"Pleju len," odpověděla žena, jako by mu nerozuměla.


Co je pro každého podstatné si určuje každý sám, ne nějaký T_._H_. Ne každý se chce neustále řešit drobné, nebo řešit jestli na té lokálce s blbým signálem půjde zaplatit kartou (ano, pokud si někdo nevšiml je již dvacet let 21. století a drtivá většina bank dnes již vyžaduje online verifikaci platby....).
Středa, 22. ledna 2020 - 09:36:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10178
Registrován: 4-2003
Máš pravdu:Ne každý se chce neustále řešit drobné, nebo řešit jestli na té lokálce s blbým signálem půjde zaplatit kartou (ano, pokud si někdo nevšiml je již dvacet let 21. století a drtivá většina bank dnes již vyžaduje online verifikaci platby....).

Zejména na vesnicích je člověk bez hotovosti totálně v pytli. Takže vždy alespoň je třeba mít tisícovku v peněžence, lépe i více, není li člověk pouze sám. Takže ano, je to třeba řešit. Někde ve VHD jde platba on line kartou, ale někde prostě ne, protože není signál. A ne vždy člověk nastupuje tam, kde signál je.

Bez hotovosti to prostě v mnohých (a pěkně velkých) oblastech přežít nejde a nejspíš ještě dlouho nepůjde. Nakonec ne každá vesnická restaurace umožňuje platbu kartou, stejně tak ne každý rákosník má ve svém vesnickém krámku platební terminál. Třeba časem bude lepší pokrytí signálem celé ČR a každý malý obchůdek či restaurace bude mít platební terminál. Ale k tomu je ještě mnoho let daleko, takže argumenty pana Máš pravdu jsou zcela mimo mísu [nene].
Středa, 22. ledna 2020 - 09:53:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10914
Registrován: 8-2012
Děkuji za typickou odpověď ve stylu
Prosím vás, exhibice s aplikacema jsou sice dobré k dokazování si... nevím čeho vlastně, ale normální člověk prostě chce sáhnout do kapsy, vyndat příslušný obolus a říct štiplístkovi "jednou Poruba". Dostane u ČD v takovém případě integrovanou jízdenku nebo mu modří bez mrknutí oka prodají tu "normální" (= ČD, tak oni fakt přemýšlejí, takhle včera reagovala průvodčí v Brně - "na osobák musíte mít krajskou jízdenku, ne tu normální").
電車オタク
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 09:56:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 12-2007
Je zvláštní, že Petr Šimral si při svém soukromém statistickém průzkumu na trati Sokolov - Kraslice došel k číslu dvacet procent.
A já mu věřím. Ale dávat do souvislosti podíl na lokálce před 20 lety s podílem na rychlíkové trati loni mi přijde hodně odvážné. Vždyť jenom počet režistů klesl za tu dobu minimálně 2x.
Středa, 22. ledna 2020 - 10:02:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 4-2018
dokazování si...

Ano, třeba to s počtem režistů, takové dokazování vám jde. Samozřejmě bez jakéhokoliv důkazu. Napsal to T_.H._, tak to musí být pravda! [proud]

Bram - pokud pominu, že sám jsem z vesnice, která má sotva tisíc obyvatel a byť nemáme vietnamce, tak v místní hospodě i "jednotě" kartou platit lze (jaké to překvapení v roce 2020). Navíc pokud se na vesnici dle vás bez hotovosti neobejdu, tak právě proto si musím zajet do města nakoupit (mají tam přece terminál!) a vybrat z bankomatu. [wink] Když jsem teda nahraný a bez hotovosti - mohu si tu ODIS jízdenku koupit online?

Děkuji za milion dalších výmluv, jen abyste se vyhnuli odpovědi na jednoduchou otázku, která se evidentně nehodí do krámu. Chlapci bavíte (ostatně jako vždy...)
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 10:09:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 12-2007
Koupím si integrovanou jízdenku
Debata je o držitelích INkaret.

Držitelé InKaret mají zakázáno si koupit integrovanou jízdenku? Asi jsem divný, ale já to tak dělám docela běžně v různých krajích.
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 10:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4321
Registrován: 12-2007
v IDOLu to dlouho nešlo, ČD byly posledním dopravcem, který to sabotoval a prodával jen nepřestupní
A dneska už si přestupní IDOL koupím? Na stránkách výpočtu ceny to píše "Papírová jízdenka pro jednotlivou jízdu platí pouze na spoji, ve kterém byla vydána. Je nepřestupní."
Středa, 22. ledna 2020 - 10:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10916
Registrován: 8-2012
Na kartu už konečně po X letech koupím i u průvodčího, jinak stále ne (ale to je neschopností kraje a KORIDu, ne dopravců). Proto se ptám, jak to je v ODISu (nedosahuje geniality jiných to jednoduše nevím).
電車オタク
Středa, 22. ledna 2020 - 11:31:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10179
Registrován: 4-2003
Maš pravdu:Bram - pokud pominu, že sám jsem z vesnice, která má sotva tisíc obyvatel a byť nemáme vietnamce, tak v místní hospodě i "jednotě" kartou platit lze (jaké to překvapení v roce 2020).

Já sice z vesnice nejsem, ale do jednoho městečka o cca 1500 obyvatelích čtyřicet kilometrů od Prahy jezdím dost často. Rákosník tam terminál má, jedna restaurace ano (ta dražší), druhá ne. Bývalá jednota má také terminál, řezník také, bankomat tu ale není. Jenže pak jsou v okolí obce výrazně menší, kde už prostě terminály nejsou - jak v restauracích, tak v krámcích. A to je vše v okolí Prahy. Vzdálenější okolí (například v oblasti mezi Pelhřimovem a Vlašimí) je daleko pustší...

Děkuji za milion dalších výmluv, jen abyste se vyhnuli odpovědi na jednoduchou otázku, která se evidentně nehodí do krámu.

Jaké výmluvy a jakou odpověď na jakou otázku?!?

Chlapci bavíte (ostatně jako vždy...)

Také se bavím pánem, který si přezdívá Máš pravdu, když jí přitom nemá [proud].
Středa, 22. ledna 2020 - 11:54:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10180
Registrován: 4-2003
Babilon:A já mu věřím. Ale dávat do souvislosti podíl na lokálce před 20 lety s podílem na rychlíkové trati loni mi přijde hodně odvážné. Vždyť jenom počet režistů klesl za tu dobu minimálně 2x.

Jenže ti zbylí nejspíš více jezdí. Ať už za prací (vechtrovny na nádražích v místě bydliště zanikly, mnoho tratí je na DOZ, takže i výpravčí musí téměř vždy někam dojíždět, ale také zanikla mnohá depa, takže i strojvedoucí ČD jezdí mnohem dále a když to přeženu, tak jezdí klidně i na opačném konci republiky), rodinní příslušníci dnes také mají více možností kam jet a potřebu také díky tomu, že zejména děti zaměstnanců jezdí skoro vždy do škol mimo bydliště a studují i déle. Tady se prostě změnilo více věcí, takže to s procentuálním zastoupením režistů ve vlacích může být klidně stejné jako před dvaceti lety. Jen důvody cest jsou nejspíš jiné [wink].
Středa, 22. ledna 2020 - 12:00:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132
Registrován: 4-2018
Napsal to Bram, tak to musí být pravda. [rofl]
Středa, 22. ledna 2020 - 12:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10182
Registrován: 4-2003
Máš pravdu:Napsal to Bram, tak to musí být pravda.

Když dojdou argumenty, nastupují na scénu takovéto nesmysly [crazy].
Středa, 22. ledna 2020 - 12:18:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2018
Tak určitě...

Zatím totiž tady na jednoduchý dotaz jestli jde zaplatit jízdenka ODIS online, sype jistý Bram a spol milion pseudovůvodů proč to je zbytečné a hledá naprosto nesouvisející věci jako že vietnamec ve večerce nebere karty. [crazy]
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 12:43:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4322
Registrován: 12-2007
Tak jsem se kouknul, jak jsou na tom s integrací v ODISu. Mimo MHD integrace žádná. Dokonce i s čipovou kartou si musím kupovat jízdenku v každém dopravním prostředku zvlášť.
Středa, 22. ledna 2020 - 12:46:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9875
Registrován: 4-2003
takže to s procentuálním zastoupením režistů ve vlacích může být klidně stejné jako před dvaceti lety.

Hlavní problém táhle debaty je to, že si někým necháte nevímproč nacpat názor, že těmi vlaky jezdí míň lidí. Aniž by ti lidi srovnávali loňský a letošní leden a mohli to nějak věrohodně prokázat.

Mimochodem hlášky že ubývá lidí ve vlacích byly vždycky co pamatuju po větší změně grafikonu a tarifu. Kdyby to byla pravda, tak už ve vlaku dneska není vůbec nikdo.


Stejný je to i v jiných oborech lidský činnosti. Kdybychom na základě takovýchle zpráv mělo vyvíjet zdravotnictví (setřičky utíkají, doktoři nejsou, peníze nejsou, chudáci doktoři musí mít elektronický nechopenky...), tak by z něho musela zbýt po těch mnoha letech jen patologie.[crazy]

Tomuhle jevu se říká kognitivní zkreslení A tomu si připočtete, že je speciálně tady dost lidí, pro něj je jakákoliv změna ohrožením, prostě chtějí svět mít takový jaký je a jakákoliv změna v nich vyvolává pocit ohrožení.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 22. ledna 2020 - 17:00:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 105
Registrován: 8-2010
Jako dlouholetý cestující na R8 musím pochválit Regiojet. Proti ČD velký posun nahoru. Jel jsem v Amz, proti ČD čisté kupé, čisté a vyvoněné WC, včetně kytičky. Personál se staral vzorně, spousta občerstvení zdarma a skvělý koláč na symbolických 10 Kč. Za mě palec nahoru.[ok] Nemám nic proti ČD (rád s nimi jezdím do Prahy), ale co dosud na R8 jezdilo, to byl hnus.
Středa, 22. ledna 2020 - 19:05:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 7-2017
Tak jsem se kouknul, jak jsou na tom s integrací v ODISu. Mimo MHD integrace žádná. Dokonce i s čipovou kartou si musím kupovat jízdenku v každém dopravním prostředku zvlášť.

Nerozumím tomu, co vám vadí. S kartou si sice kupuji každou jízdenku zvlášť, ale s další slevou, takže při přestupu z MHD na vlak mě stojí jednotlivá jízdenka pro plnoplátce ze Svinova do Opavy 28 Kč (IN50 stojí 26). Sleva platí i opačně.
A že není žádná integrace mimo MHD? Kde byste ji čekal, v taxíku?
Středa, 22. ledna 2020 - 21:38:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10840
Registrován: 12-2009
vyndat příslušný obolus a říct štiplístkovi "jednou Poruba". Dostane u ČD v takovém případě integrovanou jízdenku nebo mu modří bez mrknutí oka prodají tu "normální"
Průvodčí ti kartu nevyrobí. Tudíž dostaneš jednu ČD do Poruby
Nebo si řekneš o

24hodinové jízdenky celosíťové
Jsou časově omezené přestupní jízdenky a jsou vydávány pro jízdy:
• v celé síti ODIS, mimo linky MDPO.
Jízdenky jsou vydávány ve formě:
papírových jízdenek
- - vydaných ve všech pokladních přepážkách ČD a RJ na území ODIS s volitelným počátkem platnosti,
- u vlakového doprovodu ve všech vlacích ČD, GWTR, MBM a RJ (na lince R8) s volitelným počátkem platnosti
,
- platí u všech dopravců v celé síti ODIS mimo linek MDPO.


Co se týká časových krajských, nejvíc se mi líbí ty ze sousedního
Wspólna oferta Kolei Śląskich i Zarządu Transportu Metropolitalnego (ZTM Katowice) uprawniająca do nieograniczonej liczby przejazdów wszystkimi liniami autobusowymi, tramwajowymi i trolejbusowymi organizowanymi przez ZTM Katowice oraz pociągami uruchamianymi przez KŚ. Bilet jest dostępny w kilku wersjach czasowych, tj.: EKO BILET P/T/A 6-godzinny, 12-godzinny i 24 godzinny
odkaz
Středa, 22. ledna 2020 - 22:21:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4844
Registrován: 5-2002
RadekŠ - prosímVás, jeďte se kterýmkoliv spojem R8 projet a bude Vám jasné, že viditelné snížení počtu cestujících není třeba rozporovat. Samozřejmě je logické, že se množství lidí mění dle ročního období, zkouškového, prázdnin, léta, zimy, atd. ale to už za tři desítky let pravidelného ježdění tak nějak reflektujete. Vím také dobře, že se nyní bavíme v rámci roku o sedle a že ty počty lidí zas pozvolna narostou.

Já tu nepsal, že za to může nový dopravce, ani vozový park či tak něco (v tomto ohledu jsem interpretoval jen své subjektivní pocity, které ale má každý pochopitelně jiné). Nicméně protože studuju TŘD, kde se takové věci teoreticky berou a to, co se událo se změnou grafikonu je velmi zajímavý případ (také vyučující na tuto změnu nadhodili své názory), prostě by mne zajímalo, jaké všechny do toho vstupují vlivy a jakou má který z nich váhu. Je na tom něco špatného?
Samozřejmě mám nějakou svou představu, kterou tu raději nebudu publikovat (neb by mne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali; to je jako bavit se o přednostech Sparty v diskuzním klubu Slávie), ale tak trochu jsem si dělal iluze, že mne třeba navedete na něco, co mne dosud nenapadlo. Třeba ty tarifní záležitosti coby režijkář fakt nemám moc v malíku a výše uvedené uvažování držitelů IN25 mne docela zaujalo [happy]

Tedy jestli to mohu shrnout, zda jsem něco nepřehlédl + to, co je jasné = úbytek je způsoben:
1) sezónní vliv - dočasný pokles
2) režijkáři - trvalý, ale zanedbatelný úbytek
3) držitelé IN karet (asi od IN50 nahoru) - část se vrátí po skončení platnosti IN karty
4) obecně odpůrci žlutého dopravce - spíše zanedbatelné množství
5) ti, které odradilo dělení jízdenek a raději jedou složitějším způsobem na 1 jízdenku - počet?
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Středa, 22. ledna 2020 - 22:38:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2751
Registrován: 5-2008
dotaz : Uznává Regio Jet "vojenský přepravenky" ( tedy úvěr )?
Don Parmezano
Babilon
Středa, 22. ledna 2020 - 23:22:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 12-2007
6) Náhodní cestující, kteří se v tom přestali orientovat a přešli na auto
7) Pravidelní cestující, které nebavilo si každý den kupovat jízdenky a přešli na auto (týdenní už jsou, měsíční a čtvrtletní stále ne)
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 00:44:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 581
Registrován: 7-2017
Pokiaľ skutočne RJ neponúka traťové lístky, tak tu bude najväčší dôvod odlivu. Ak cestujúci potrebuje ešte prestup tak ani nehovorím. Určite aj nejaký odliv nastane vdaka nedostupnosti pre sieťové ponuky CD.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 06:55:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10923
Registrován: 8-2012
Nicméně protože studuju TŘD
Jo aha...
představu, kterou tu raději nebudu publikovat (neb by mne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali
Spíš byste ji nedokázal racionálně obhájit, tak jedete rovnou diskuzní figuru ad-personam... mám to geniálně vymyšlený, ale vy byste na mě byli zlí, tak vám nic neřeknu. Neplačte, sami jste si to zavinili [happy]. No jo, no, tak si to nechte a řešte ty plačky akorát s Drdlou.
電車オタク
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 08:26:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9876
Registrován: 4-2003
ne zastánci ó nejdokonalejšího dopravce ve střední Evropě sežrali;

Vy (a další) jste vůbec nepochopil, že tady téměř žádný nejsou.

Když přeci se mnou nesouhlasí, upozorní že něco je jinak, atd....tak přeci musí bejt něčí zastánce. Přeci jinak to nemůže bejt.[crazy]. Přesně v duchu logiky že když někdo pomluví Spartu,tak to přeci musí bejt jasnej Slávista.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 09:06:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 5-2010
Pokiaľ skutočne RJ neponúka traťové lístky, tak tu bude najväčší dôvod odlivu. Ak cestujúci potrebuje ešte prestup tak ani nehovorím. Určite aj nejaký odliv nastane vdaka nedostupnosti pre sieťové ponuky CD.
Na stránce RegioJetu k tarifům na lince R8 se jasně píše, že flexi jízdenky bez místenek a vazby na spoj, respektive časové traťové jízdenky nelze v tuto chvíli koupit online, jen na předprodejních mistech. Takže traťové lístky jsou, ale jen nejsou v jednom z prodejních kanálů. Tím pádem není jasné z webu, kolik takový lístek stojí.
K těm držitelům IN25 - v situaci, kdy RJ jezdí Brno-Ostrava za stovku, nemůžete čekat nic jiného, než že prostě s novým dopravcem pojedou, když jim IN cenově výhodnější alternativu nepřinese.
Pod toto se mohu podepsat. Ano, mám taky In 25 a sbírám ČD body, tím pádem z jízdy žlutým na R8 nemám benefit z jízdenek, nemůžu si ani udělat jízdu zadarmo, ale celkově je to pro mne jako občasného cestujícího na této lince (cca jednou za měsíc jedu s přítelkyní do Havířova) levnější. U první třídy navíc dostávám více za své peníze. Z hlediska přidané hodnoty pro běžného cestujícího bez nároku na státní slevu je vlastně první třída u R8 lepší deal než relax na komerční lince do Prahy. Příplatek navíc nevelký a služby navíc fajn, v relaxu vlastně nedostanu nic navíc oproti standardu.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Madusan
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 09:52:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322
Registrován: 2-2007
Miropiro > ptal jsem se na kase na tu flexi a Ostrava Brno 175 Kč což o proti 100 Kč přes net je docela rozdíl (ceny 2 tř.s kreditovkou).Ale nabídka poptávka a někdo na to za ty prachy asi pojede.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 15:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6375
Registrován: 5-2010
RegioJet chystá nové velké depo na okraji Prahy, koupil šest hektarů pozemků
Chlap
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 16:36:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 12-2009
Rosta_kolmix:
"Tedy jestli to mohu shrnout, zda jsem něco nepřehlédl + to, co je jasné = úbytek je způsoben:
1) sezónní vliv - dočasný pokles
2) režijkáři - trvalý, ale zanedbatelný úbytek
3) držitelé IN karet (asi od IN50 nahoru) - část se vrátí po skončení platnosti IN karty
4) obecně odpůrci žlutého dopravce - spíše zanedbatelné množství
5) ti, které odradilo dělení jízdenek a raději jedou složitějším způsobem na 1 jízdenku - počet?"

Babilon:
"6) Náhodní cestující, kteří se v tom přestali orientovat a přešli na auto
7) Pravidelní cestující, které nebavilo si každý den kupovat jízdenky a přešli na auto (týdenní už jsou, měsíční a čtvrtletní stále ne)"

8) ti co jet nemusí tak raději nejedou - dočasný pokles, pojedou až se to usadí a až bude víc informací "mezi lidem"

K těm co vstřebávají novinky patřím i já. A tak nyní když nemusím tak raději nikam nejedu. A sleduji informace abych se v novinkách zorientoval. A věděl co mám asi očekávat. Jsou zprávy o zpoždění, o odřeknutí, o nefunkčním odbavováním a příplatcích při přestupu při krátké předstupní době. A tak vítám i informace o cenách (jejich porovnání) i o tom jak to dělá ten který dopravce abych věděl až někam vyjedu v rámci turizmu. Ale zatím radeji sedím v teple doma.
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 17:49:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10928
Registrován: 8-2012
Jsou zprávy o zpoždění, o odřeknutí, o nefunkčním odbavováním a příplatcích při přestupu při krátké předstupní době
Prostě hejtři do fujfuj "soukromníků" efektivně odrazují cestující od železnice jako celku. Ale ty nenávistné výlevy jsou holt pro ně důležitější.
電車オタク
xx_xx
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:14:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2011
Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:21:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 7-2017
Ale nabídka poptávka a někdo na to za ty prachy asi pojede.
Ano. Já jsem loni v nouzi jel Brno-Ostrava tuším za 245 Kč.

Dostane u ČD v takovém případě integrovanou jízdenku nebo mu modří bez mrknutí oka prodají tu "normální"
Průvodčí ti kartu nevyrobí.

Jednotlivá papírová jízdenka REGION v tarifu ODIS se prodává u průvodčích ČD a žádnou kartu vyrábět nemusí. Akorát řeknete "jednou ODIS Poruba".
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 18:23:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 564
Registrován: 7-2017
Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?

Já je ale v nabídce na zítřek i víkend vidím na více různých spojích. Mimo to se už týden občas vyskytují i na ostravské větvi.
Babilon
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 20:18:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4324
Registrován: 12-2007
ptal jsem se na kase na tu flexi a Ostrava Brno 175 Kč což o proti 100 Kč přes net je docela rozdíl
Tak to by mě docela zajímalo, kolik stojí týdenní traťovka. Jestli je odvozená z ceny u pokladny, tak to klidně může být levnější si kupovat jednotlivé jízdenky přes net.
xx_xx
Čtvrtek, 23. ledna 2020 - 20:48:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 366
Registrován: 9-2011
Ernie:
"Na lince Praha - Brno nejezdí Lowcost. Že by šly německé jedničky na modernizaci?

Já je ale v nabídce na zítřek i víkend vidím na více různých spojích. Mimo to se už týden občas vyskytují i na ostravské větvi."
A nejsou červené? Kupříkladu u dnešního spoje v 17:13 ze Židenic třída Lowcost nebyla v nabídce, ve schématu byl první vůz s červenými sedadly a v reálu nebyl vůbec řazen.
Pátek, 24. ledna 2020 - 02:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 582
Registrován: 7-2017
Môže byť, ze sa vyskytol nejaký problém s vozňom a nie je za neho náhrada resp nevedeli kvôli tomu upraviť obehy. RJ takto občas sťahuje vozne aj v sedle a ľudí presadí, co však vyvoláva u ľudí skôr negatívne recenzie, s čím samozrejme súhlasím ( nemusí to byť len o ekonomike prevádzky)
Pátek, 24. ledna 2020 - 06:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 7-2017
xx_xx: Jsou červené, asi jsem teda nepochopil, které vozy máte na mysli?
xx_xx
Pátek, 24. ledna 2020 - 07:00:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367
Registrován: 9-2011
Německé jedničky. Dá se do nich koupit jízdenka, nebo se tváří jako vyprodané?
Pátek, 24. ledna 2020 - 09:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494
Registrován: 9-2015
>> Ernie: vloni Brno-Ostrava za 245 Kč.

Aha, chybějící KMB. Teda jestli to nebylo Regiojetem přes Pardubice.

Jak stále říkám: nejlepší nabídka Českých drah. Dnes už se zas vyplatí i těm, co si kvůli traťovce koupili IN25. Nebo skupině 2-3 majitelů IN25 [happy]
Třeba pro cesty Praha-Pardubice se stala v podstatě nezbytnou [happy]
Pátek, 24. ledna 2020 - 12:06:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4928
Registrován: 5-2002
Má žluťák někde vyvěšený ceník? V e-shopu má vždy jen jednu cenu, takže netuším kolik můžu platit u kasy. V tomhle směru mají modří e-shop vychytanější, navíc to u kasy stojí stejně.
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:46:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 11-2005
Já jsem si slavně na tu německou extrajedničku koupil do lowcostu jízdenku (poslední před vyprodáním), celý týden se na to těším, a bác. Jede obyčejné Bmz/kinderkino [sad]
Honza
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2005
Já teď poprvé zkoušel RJ na R8 a platil jsem za úsek Brno - Ostrava přes net 119,- U ČD to bylo po zrušení včasné jízdenky dvakrát tolik.
Takže mě teď nerozházel ani nefunkční vagon a přesun jinde, ani 25 minut zpoždění, které se nakonec stáhlo na 10.
Babilon
Pátek, 24. ledna 2020 - 14:07:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4325
Registrován: 12-2007
platil jsem za úsek Brno - Ostrava přes net 119,-
Založte si kreditovku a budete platit stovku.
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 566
Registrován: 7-2017
xx_xx: Včera, když jsem na to koukal, tak jsem viděl v rezervacích volné 4 tyhle vozy. Dva ve směru na Brno a dva na Ostravu, bylo to na dnešek.
Výměna za Bmz asi možná je, když je problém. Ale nemyslím si, že by se to týkalo všech čtyř. Protože Bmz jsou v soupravách i ve Standardu a zas tolik jich podle mého názoru není.

Každopádně: Co konkrétně na těch vozech je tak špatně, že by měly být modernizovány přednostně?
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10842
Registrován: 12-2009
nerozházel ani nefunkční vagon
To rozháže jen u modrých.[wink]

Kdysi jsem psal, že když pojede Eas a bude wifi, budou někteří nadšeni, když bude správná barva.[proud]
Honza
Pátek, 24. ledna 2020 - 16:56:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2005
Ohl: U modrých jsem za těch x let, co tuto trasu jezdím, nefunkční vagon nazažil. Asi štěstí. [proud]
A ano, wifi mě zabavila. [lol]
Sobota, 25. ledna 2020 - 11:26:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 567
Registrován: 7-2017
Dneska byl červený německý lowcost řazen na 1002, spatřeno naživo.
Sobota, 25. ledna 2020 - 13:37:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 688
Registrován: 3-2005
Proč ten RJ pořád tak adorujete? Že fungují online a mají wifi? A co jako?
Včera jsem jel 1122 ve 4. Hlučný vagon jak z Budyšína, Hodně ošúchané sedačky,jak Slováci hezky říkají, už takový bazarový dojem, nevzhledná šedočerná zem, dozorce vagonu na mě houkla za zády až jsem sebou škubnul leknutím, nepříjemný řvavý hlas z amplionů jak na apelplacu. Ale měli tam teplo, to přiznávám. Jelikož jsem zapoměl brýle a nemohl jsem si po telefonu objednat kafe, tak se mě docela zastesklo po dvoukoláku ČD s mnoha příjemnými nápoji :-)
Sobota, 25. ledna 2020 - 14:25:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 568
Registrován: 7-2017
nepříjemný řvavý hlas z amplionů

Jojo, Andulu objevil RJ, vůbec neřve skoro na všech nádražích a ve vlacích jiného dopravce :D