Diskuse » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 1. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse RegioJet do 21. 1. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Neděle, 19. ledna 2020 - 23:05:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2009
Na čísla obsazenosti na R8 jsem taky zvědav. Po delší době jsem jel asi 6x v krátkém čase (Kojetín-Studénka a zpět, Brno-Kojetín a zpět, soboty/neděle odpoledne/večer) a přišlo mi, že obsazenost kolem 50% byla vždy. Což mě trochu překvapilo, neboť v eshopu moc míst rezervovaných nebylo (podle spoje max. 15-20%), spousta lidí zjevně kupuje až na nádraží. Mě, zvyklého jezdit na chodbě či na představku posledního béčka vozy nijak neurazily, i když některé toho mají asi fakt dost za sebou. Chodové vlastnosti byly bez problémů všude (vlaky jsem procházel), trošku horší jsou ty posilové vozy, nicméně na béčka to má fakt ještě daleko [happy] Jinak jsem velmi subjektivní, neboť aktuální cenová politika, dojezd do Krpole za stejné prachy a trošku i zvědavost mě dokopaly vrátit se ke své oblíbené dopravě a k možnosti použít auto jen pokud ho opravdu potřebuji. Dřívější situace, kdy jsem dal za naftu méně! jak za vlak mě fakt úplně neuspokojovala...
Pondělí, 20. ledna 2020 - 04:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10160
Registrován: 4-2003
Rosta kolmix:no nevím, pokud Vám souprava se starými lehátky ze 60. let a vysloužilými velkoprostorovými švýcary (viz mé foto výše) příjde komfortnější než útulná Bee a Bbdgmee, pak asi fakt moc není o čem se bavit...

Ta stará lehátka ze šedesátých let a velkoprostorové švýcary strčí to útulné Bee do kapsy jak svým interiérem, tak jízdními vlastnostmi. A svými jízdními vlastnostmi je to na úrovni toho Bbdgmee. Nejmenuje se ten vůz náhodou trochu jinak a nejezdil (jen čirou náhodou) v soupravě jen jeden?!?


Petr vlček:Tak patecni pozorovani na r26:

Když už máš zase potřebu defekace, tak alespoň do správné mísy a ta je o vlákno vedle [wink].
Pondělí, 20. ledna 2020 - 05:44:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 556
Registrován: 7-2017
souprava se starými lehátky ze 60. let a vysloužilými velkoprostorovými švýcary (viz mé foto výše) příjde komfortnější než útulná Bee

"Staré lehátka" jsou otázkou posilových vozů 7 a výše (už jsem psal dříve) na několika jednotkách spojů v týdenní špičce. Jelikož píšete, že jezdí prázdné, můžete si sednout do vozů, kde jsou vyměněné za nové sedačky, které jsou v pohodě, každá má své vlasní opěrky (nikoliv opěrky sdílené se sousedem) a nikdo normální nepozná a neřeší, jestli tam kdysi bylo lehátko.

Vysloužilé velkoprostorové Švýcary hodnotím já osobně záporně (nejvíc mi vadí nekomfortní sedačky do čtyřky), ovšem ani ony se nemohou rovnat se špinavýma Beečkama, které poslední rok na R8 jezdily. To byl prostě humus, který od doby podpisu smlouvy s RJ nikdo nezkoušel uklízet.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 07:25:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10882
Registrován: 8-2012
vysloužilými velkoprostorovými švýcary (viz mé foto výše)
Já a vašem foto výše vidím něco jako Bpee237 (což je samozřejmě ten nejlepší vůz na světě, protože je modrej) a žádné Bvcmz nemůže trumfnout B249. Jasně, oni se ti cestující "vytratili" proto, že tam už nejezdí útulné Bee, a tak radši nejedou nikam.

Tak patecni pozorovani na r26
R26 není Regiojet, i když chápu vlčkopotřebu hejtovat napříč vlákny.
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 08:47:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9853
Registrován: 4-2003
patecni pozorovani na r26

Tak hlavně to není cestou z Prahy do Jizerek ani poblíž. A tento grafikon nebyl jenom minulej pátek.

A nejde mi o to přesvědčit nepřesvědčitelnýho člověka. To je nemožný úkol. Ale aby ti ostatní použitelnější jedinci třeba aspoň trošku zamysleli a nepřebírali nekriticky jakoukoliv informaci.

vysloužilými velkoprostorovými švýcary

Který tam jezdí ještě dodnes, včetně mezinárodních vlaků v celách soupravách, třeba včera na EC 195, nebo třeba přes celý Německo až do Hamburgu. Tady to změní barvu, je to nasazený na regionální dopravu (v Německu RE, v CH IR) a je problém. V Německu by na tom byl Traxx+4*Dosto, ale tedy na tom nejsou dost excht dálkový vozy SBB režimu 200RIC.[crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 20. ledna 2020 - 09:03:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13068
Registrován: 5-2004
Stejny dopravce jako na r26. To jako ze na jedny lince jezdi spolehlive a na druhou total sere? Se stejnymi vozidly?

No a znovu - prave grapp je v tomto velmi vypovidajici.

Mimoto kdyz byl jeddn dopravce tak byl treba z turnova v podstate hodinovy takt v prokladu r a os. Dnes si muzu vybrat kterou dvouhodinu zvolim - ovsem prechod z hodiny na dvouhodinu asi moc lidi do vlaku neprilaka.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 09:23:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10164
Registrován: 4-2003
RadekŠ:V Německu by na tom byl Traxx+4*Dosto, ale tedy na tom nejsou dost excht dálkový vozy SBB režimu 200RIC.

Češi (plus Moravané a Slezané, aby se někdo necítil dotčen) si neustále na něco stěžují, ač v případě ex dálkových vozů SBB v režimu 200RIC to je absolutně mimo mísu [coze]. Možná kdyby si Ministerstvo dopravy připlatilo, aby na konci vlaků linky R8 provozovaných Regiojetem plachtilo modré B249, kde by platily režimky a polorežimky a průchod do ostatních vozů pro normální lidi byl trvale uzamčen, tak by kvílení různých vlčků konečně ustalo. Prostě klec pro kolenovrtné blázny by byla řazena na konci vlaku [proud].
Pondělí, 20. ledna 2020 - 09:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9855
Registrován: 4-2003
prave grapp je v tomto velmi vypovidajici.

Tak se na něj proboha[pozor] aspoň pravidelně dívejte - a souvislostech. Kdybyste to dělal, tak byste tady nemohl takhle hloupě hejtovat.

eddn dopravce tak byl treba z turnova v podstate hodinovy takt v prokladu r a os.

Já chci vidět exota, který by se dneska kodrcal do Turnova osobákem, tichle cestující v nějaký registrovatelný míře skončili tak před 10 lety, stejně jako v R cestující do Liberce. A v tý přípražský oblasti jezdí nadále špičková půlhodina, doprava byla zahuštěna dalšími vlaky a krom toho většina cestujících má Lítačku.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 20. ledna 2020 - 10:27:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13069
Registrován: 5-2004
No asi jako ti "exoti" co v patek jeli do braznice z prahy osobakama misto rychliku. Byli totiz v cili driv naslednym osobakem nez rychlikem.

Mimoto pokud pri navratu "trefim" osobak tak s nim pojedu. Exot bude cekat na rychlik aby byl v cili pozdejc.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 10:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 5-2010
Já teda zatím vyzkoušel jen R8 celkově třikrát z Brna do Ostravy či naopak v první třídě. Poprvé mne příjemně překvapila LCD obrazovka v uličce vozu první třídy, čímž člověk získal lepší přehled o tom, jaká je další stanice. Byť jim to tehdy nefungovalo. Další dvě jízdy vozy první třídy ukázaly, že tato LCD obrazovka při dveřích z uličky na představek není běžnou výbavou. Za to však už začala fungovat plechová hudba, což je rozhodně lepší než živé hlášení, to jsme jednou nějak moc neslyšeli. Nemůžu hodnotit kvalitu jízdy ve dvojce, ale svezení v první třídě je oproti dřívější době rozhodně tišší a ne tak drncavé. Možná něco udělá i Vectron na plynulosti jízdy. Stoleček na práci je taky docela příjemný.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Pondělí, 20. ledna 2020 - 11:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10885
Registrován: 8-2012
prave grapp je v tomto velmi vypovidajici
V čem? Že to je "prakticky náhodný proces", jak se nás snaží přesvědčit Dráhoadvokáti? Třeba tohle je vypovídající o něčem jiném.

Dnes si muzu vybrat kterou dvouhodinu zvolim
No vy rozhodně nemůžete, vy musíte "náhodou" při návratu "trefit" osobák [happy].
Hele, do roka (snad) tahle vaše potřeba trvalého hejtování ne-polorežimkových dopravců z viny ministerstva dopravy zmizí, pokud do toho teda Malej Kreml nehodí vidle, protože bude mít od Šéfa Firmy zadání vytvořit Čapí dopravu... (Pak to bude vůbec vtipný, protože SŽDC pomalu směřuje k tomu, že se na uznávání dohodne za kompenzaci nebo těch devatenáct stovek měsíčně svým lidem nasype do vejplaty, ať si "polorežimku" koupí sami když chtějí, mimodrážní zájemci budou mít všechno v SJT_100, ale modrogumídci od ČD zřejmě budou muset furt propagovat, že z Turnova do Prahy je to nejlepší osobákem nebo přes Starou Paku a Chlumec, protože soukromníci jsou fuj a nejedoucí a komfort výrazně dolů...)
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 11:37:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10167
Registrován: 4-2003
Petr vlček:No asi jako ti "exoti" co v patek jeli do braznice z prahy osobakama misto rychliku. Byli totiz v cili driv naslednym osobakem nez rychlikem.

Vybral jsi si jako obvykle záměrně blbý případ. Rozdíl jízdní doby kombinace R/Os z Prahy do Březnice oproti přímému R jedoucímu po hrbaté činí pouhých šest až sedm minut, což je u téměř dvouhodinové jízdy zcela zanedbatelné. Kdežto u R Praha - Turnov oproti kombinaci Os s přestupem v Mladé Boleslavi je ten rozdíl téměř hodinový ve prospěch R, který jede 1 hodinu padesát minut. Nedělej z diskutujících zbytečně takové pitomce [nene]. Téměř tříhodinovou jízdu z Prahy do Turnova využije člověk jen v nejvyšší nouzi. Díky a polepši se trochu v tvorbě argumentů [wink].
Pondělí, 20. ledna 2020 - 11:40:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 579
Registrován: 7-2017
Do Tatier im rezijka platí stále, tak nechápem, kto by ešte chodil do kopcekov ako Jizerske kopce alebo na Sumavu. Ešte aj na tu Snezku je možné vyjsť autom a človek sa pri výstupe ani nespoti
Pondělí, 20. ledna 2020 - 12:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10828
Registrován: 12-2009
R8
přišlo mi, že obsazenost kolem 50% byla vždy.
Takže předpovědi o nárůstu z důvodů lepšího dopravce nejspíš nevyšly, tudíž to asi bude tak, jak jsem předpovídal. Ti, co jezdí do/z Brna do/z Ostravska, tj. hlavně studenti, budou jezdit stejně. Ti, co mají krajské karty a jezdí v kraji, také. Ti, co mají jen některou z In karet, jezdí jinými vlaky.
Náhodní cestující podle toho, co zrovna jede a kam jedou.
Výsledek tedy bude mírný úbytek, minimálně do doby, než skončí u jednotlivců platnost In karet, u těch, co používají hlavně jen R8 a nemohou (z časových důvodů) jet ničím jiným.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 12:17:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10886
Registrován: 8-2012
Takže předpovědi o nárůstu z důvodů lepšího dopravce nejspíš nevyšly
Tak já nevím, kdo krom tebe tohle předpovídal, ale předpovědi o těch cca -25% režistů (co ty režimky vlastně ani nevyužijí a mají je jen jako klubové průkazky) se víceméně naplnily. No a tenhle pokles samozřejmě nedohoní "obyčejný" substrát za měsíc, to je očekávatelný výsledek.
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 12:21:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10829
Registrován: 12-2009
Do Tatier im rezijka platí ... kto by ešte chodil do kopcekov ako Jizerske kopce alebo na Sumavu. Ešte aj na tu Snezku je možné vyjsť autom …

Ano, všichni ze středních Čech pojedou do Tater 7 hodin, protože tam jezdí i žlutý, aby si tam vychutnali nic moc služby, místo do 2 hodin čímkoliv do hraničních hor.[lol]

Na Sněžku asi autem (z Polska) se dá dojet, ale povolení nedostanete.
Je tam lanovka. Bohužel není žlutá, takže nic pro vás.[wink]
Pondělí, 20. ledna 2020 - 12:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10830
Registrován: 12-2009
těch cca -25% režistů
Už jsem se jednou ptal, za jakým účelem jezdili režisti do Brna v takovém počtu. Odpověď nikdo nedal.

Naopak byly předpovědi o silném nárůstu cestujících z důvodu levnéholepšíhorychlého žlutého, který způsobí auta na špalcích a prázdné busy.
Proč to nenastalo?[proud]
Pondělí, 20. ledna 2020 - 14:25:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10888
Registrován: 8-2012
za jakým účelem jezdili režisti do Brna v takovém počtu
Tak oni samozřejmě nejezdili z Bohumína do Brna, ale zejména úsekově a za účely nejrůznějšími a dnes prostě jezdí "jinak", zrovna před pár příspěvky tu jeden popisuje řešení "kombinací Olomoucký rychlík/osobák z Nezamyslic". Tenhle pokles konkrétně R8 je daleko logičtější a reálnější než to, že údajně zmizel "běžný" cestující, kterému najednou chybí "útulné" Bee272 a B249.
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 14:36:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10831
Registrován: 12-2009
Klasika. Nikdo tu nepsal o útulných B. Který tam mmch jezdil jen jeden v soupravě. Kromě posilových o nedělích a pátcích. Ale nikdo neodpoví, proč nenastal nárůst, na káčku předpovídaný.
Netvořili ti režisti nakonec většinu cestujících?[proud]
Pondělí, 20. ledna 2020 - 14:51:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10889
Registrován: 8-2012
Nikdo tu nepsal o útulných B
"komfortnější než útulná Bee a Bbdgmee".
Který tam mmch jezdil jen jeden v soupravě
No a těch "vysloužilých velkoprostorových švýcarů" tam mmch jezdí kolik?
nikdo neodpoví, proč nenastal nárůst
Vždyť ti teďka odpovídám! Nárůst za mínus pětadvacet procent režistů třeba nikdy nenastane, a jestli nastane, tak ne za měsíc.
na káčku předpovídaný
To už je tvůj nekonečný boj, já nic takového nepředpokládal.
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 16:03:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 7-2017
A žltým asi ťažko pôjdu na rezijku, takže opäť streľba do vlastnej nohy
Pondělí, 20. ledna 2020 - 16:31:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10832
Registrován: 12-2009
těch "vysloužilých velkoprostorových švýcarů" tam mmch jezdí kolik?
Dva. K tomu relax přeznačený na 1tř. a dva bývalé lehátkáče s otvíracími okny, místo lehátek sedačky.
Zlepšení je v tom, že je to žluté, v létě to možná bude chladit a může to jet v úseku Svinov - Jeseník n.O. 160

Nárůst...jestli nastane, tak ne za měsíc.
Což jsem psal výš.[wink]
Pondělí, 20. ledna 2020 - 18:16:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10891
Registrován: 8-2012
Otvírací okna jsou přece naprostý základ šotokvality, relax přeznačený = Amz přesně podle šotopožadavků, vysloužilý švýcar = něco jako Bpee a Bvcmz nebude horší než 140 km/h görlitz. Já fakt nevidím žádný komfort cestování skočil výrazně dolů, aby to mělo znamenat pokles cestujících... ale OK, můžete si samozřejmě dál točit svou "pravdu".

P.S. pokud do toho teda Malej Kreml nehodí vidle, protože bude mít od Šéfa Firmy zadání vytvořit Čapí dopravu ... tak nás doba předběhla a Šéf už Kremla použil a zahodil. I když jeho nástupce bude ze stejnýho hnízda a těsta, tak si akorát přepište jméno.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 18:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 557
Registrován: 7-2017
dva bývalé lehátkáče s otvíracími okny, místo lehátek sedačky.

Nevím, jak ten vůz vypadal původně, ale předpokládám, že tam asi nebyly zrcadla a police na zavazadla + koberce. Čili ten vůz vypadá úplně jinak než kdysi, zbyla tam jen lampička z prostřední postele a odpadkový koš.

PS: Nemyslím si, že ty okna jdou volně otevřít, ale nezkoušel jsem to, proto se hádat nebudu.

relax přeznačený na 1tř.
Nevím, co to má být. Amz není a nikdy nebyl Relax, je to kupé první třídy ze Švýcarska, co je na tom špatně?
Pondělí, 20. ledna 2020 - 18:53:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 558
Registrován: 7-2017
Který tam mmch jezdil jen jeden v soupravě. Kromě posilových o nedělích a pátcích.
V posledním roce jich jezdilo mnohem víc, krom toho tam velmi často jezdily originální verze BDs místo plánovaných Bbdgmee.

Naopak byly předpovědi o silném nárůstu cestujících z důvodu levnéholepšíhorychlého žlutého, který způsobí auta na špalcích a prázdné busy.
Ty předpovědi tady ale zejména šířili hateři, kteří tvrdili že cestující do plánovaných souprav nevlezou a budou muset stát, mezi nimi budou pobíhat stevardi a polévat je horkou kávou. Pokud tedy autor teorie byl ochotný uznat, že na R8 vůbec s něčím RJ vyjede.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 19:10:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 6-2007
Ernie: Jo, okna jdou otevřít, ze zvědavosti vyzkoušeno [biggrin]

Zatím jsem R8 vyzkoušel několikrát v různých úsecích a přesně to splnilo to co jsem od toho čekal, žádná katastrofa, ceny příznivé, posezení slušné. I když jo, trochu mi chybí posilové béčko na konci vlaku, kde se člověk mohl zavřít v prázdném kupé a spát naležato [lame][proud] (protože i to smradlavé a zašlé béčko mi bylo většinou příjemnější než ten Bee paskvil)
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Adamek
Pondělí, 20. ledna 2020 - 20:16:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 10-2007
Tak jsem už podruhé využil Regio na U7 - poprvé dopoledne (jel jsem sám z DC az do Března, tam přistoupili cca 3 lidi), dnes odpoledne (10 lidí max, výstup Březno, 1x Staré Město, zbytek Východ). Nemám konkrétní čísla z dob ČD, ale nikdy to tam, co si vybavuju, nebývalo o moc lepší. Teď, když je tam soukromník, tak by bylo možná průchodnější to celé zavřít, případně ponechat nějaké špičkové páry? Nebo mám prostě jen smůlu a jezdí to tam jindy normálně obsazeno?
Pondělí, 20. ledna 2020 - 20:53:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10833
Registrován: 12-2009
komfort cestování skočil výrazně dolů
To jsem nepsal.

Takže kopíruju už jednou napsané a vyvrať to slovo od slova, co je na tom špatně..

"Ti, co jezdí do/z Brna do/z Ostravska, tj. hlavně studenti, budou jezdit stejně. Ti, co mají krajské karty a jezdí v kraji, také. Ti, co mají jen některou z In karet, jezdí jinými vlaky.
Náhodní cestující podle toho, co zrovna jede a kam jedou.
Výsledek tedy bude mírný úbytek, minimálně do doby, než skončí u jednotlivců platnost In karet, u těch, co používají hlavně jen R8 a nemohou (z časových důvodů) jet ničím jiným."
Pondělí, 20. ledna 2020 - 21:12:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10893
Registrován: 8-2012
Tak především ti tam pořád chybí ta největší hromada úbytku - režisti, kterých byla ve vlacích cca čtvrtina. (Teda jestli je nepovažuješ za "mají jen některou z In karet" [happy] ). To je hlavní úbytek, protože to prostě znamená, že by místo zadarmo museli platit - takových, co to udělají, bude mezi režisty do deseti procent, ostatní jedou jinými (těmi správně barevnými) vlaky.
Dále - ti, co mají nějakou tu IN25, nemají důvod jezdit jinými vlaky, protože cenově jsou na tom podobně bez karty u RJ jako s kartou u ČD.
電車オタク
Pondělí, 20. ledna 2020 - 21:13:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4838
Registrován: 5-2002
Bram - Ta stará lehátka ze šedesátých let a velkoprostorové švýcary strčí to útulné Bee do kapsy jak svým interiérem, tak jízdními vlastnostmi. A svými jízdními vlastnostmi je to na úrovni toho Bbdgmee. Nejmenuje se ten vůz náhodou trochu jinak a nejezdil (jen čirou náhodou) v soupravě jen jeden?!?

Jmenuje se opravdu Bbdgmee a ANO, jezdil v soupravě jen jeden, jak už tomu u "hytláků" bývá. Já v něm teda jezdil jen v rámci rodinných cest, neboď v něm byly oddíly pro děti. Ale je fakt, že dnes jej využváme podstatně více, protože konečně jezdí tam, kam patří - na dálkových Ex mezi Prahou a Moravou...
Jinak jsem vždy volil Bee272 (a to i přesto, že si kupuju celoroční doplatek do jedičky), protože to bývaly suverénně nejpohodlnější a co do osobního prostoru (pro nás prostorově výraznější) nejlepší vozy souprav na R8. Navíc s regulovatelným osvětlením, takže bez dnes bohužel hojně rozšířeného přesvětleného interiéru a celkově příjemným (i co do barevného řešení) interiérem. Oproti těm dnešním velkoprostorákům se čtyřmi sedačkami na šířku, kde to i díky holému stříbřitému stropu a charakteristicky hrkajícím bočně odsuvným dveřím připomíná belgické a francouzské příměstské vlaky, naprosto nesrovnatelné. Chodově moc nevím, proč se Ti zdají být Bee horší, než ti veteráni, co jezdí na R8 dnes. Řekl bych, že sebou na celkově rozbité trati Brno - Přerov hází všechny ty vozy úplně stejně (ale uznávám, že na lepší trati jsem neměl možnost to porovnat).
Naopak trošku pochybuju - víš vůbec, které vozy mám na mysli? Mám pocit, že asi myslíš něco jiného (možná bývalé Beery)? Já myslím tyto velenické rekonstrukce z 90. let (foto vypůjčeno z WagonWebu):


T.H. - on tu někdo psal, že mu chybí B249? Spíš se marně rozhlížím, zda se tu někdo pídí po tom, co bylo slíbeno (viz třeba zde) a co v reálu na těch vlacích jezdí. I když u RJ nic neobvyklého - vzpoměňme na sliby o jen nových vozidlech a moderních elektrických jednotkách z období, kdy firma teprve začínala...

Miropiro - ty současné jedničky na RJ vypadají (tedy na pohled) opravdu příjemně. Oproti Aee jsou zjevně o kus dál. Co je to přesně za vozy (odkud)?
Bohužel já měl při obou svých jízdách smůlu - při té páteční byla v té jedičce ledárna, takže většinu cestujících personál přesadil do dvojky a zbylí cestovali v bundách a čepicích, dnes byla pro změnu jednička uzamčena úplně, takže svezení ani nebylo možné [sad]

Vojtag - já myslím, že míst na spaní je v současných rychlících na R8 naopak mnohem víc, než když jezdila B-čka a dokonce (jak jsem se i dnes přesvědčil), docela se ta lehátka ujala - já dnes ráno napočítal ležících asi sedm...


www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Pondělí, 20. ledna 2020 - 21:33:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 746
Registrován: 10-2010
Tak na R8 a R9 byla výhoda, že vlak nabízel vagony různého charakteru = každý si vybral svoje. klimatizace/velkoprostor/kupé/modernější/béčko.
K pohodlnosti - z mého pohledu v čem se dá (vsedě) prospat, když jedu z noční směny na delší vzdálenost.
já myslím, že míst na spaní je v současných rychlících na R8 naopak mnohem víc, než když jezdila B-čka
To jako že si vyzují kopyta a vyvalí se přes sedačky? Pokud si zaplatí tři základní jízdenky, zase proč ne.
Pondělí, 20. ledna 2020 - 21:48:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4839
Registrován: 5-2002
Tobik - to nevím, jízdenky kontrolovat tak nějak nejsem oprávněn, ale vlak byl stejně skoro prázdný (jel jsem v dopoledním sedle), takže proč ne...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Pondělí, 20. ledna 2020 - 22:16:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10834
Registrován: 12-2009
ti, co mají nějakou tu IN25, nemají důvod jezdit jinými vlaky
Ale mají. Tu kartu. Když už ji mají, proč by měli platit navíc za stejnou trasu, když pár minut před nebo za žlutým jede něco modrého. Nejsou jen IN25.
Úterý, 21. ledna 2020 - 05:43:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559
Registrován: 7-2017
Spíš se marně rozhlížím, zda se tu někdo pídí po tom, co bylo slíbeno (viz třeba zde) a co v reálu na těch vlacích jezdí.

Tak nevím, jestli jsem jel vlakem jen ve snu, ale kupé RJ R8 vypadá přesně tak, jak je uvedeno ve vizualizaci, pouze se liší barva potahu. V kmenové soupravě jsou tyto vozy dva, v zesílené minimálně tři. Budete asi pořát mlít svou o lehátku, na které je ale kumšt narazit, opravdu jezdí jen na spojích, kde je 7+ vozů.
(omlouvám se za velmi špatnou fotku, ale ukažte mi prosím, co přesně nesplnilo Vaše očekávání, krom barvy čalounění)
Úterý, 21. ledna 2020 - 07:05:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4840
Registrován: 5-2002
Ernie - no nepopírám, že jistá podobnost tam je (možná fakt je nenaskinovaný 3D model stejný), ale na pohled tam snad mimo uspořádání sedadel moc podobnosti vidět není. Ty barvy a použité materiály dělají své...

Na lehátka jsem měl asi fakt štěstí, kromě jednoho vlaku (viz mé první foto v tomto vlákně) jsem je potkal vždy a na všem. V noci mi ještě spolužák poslal fotky ze včerejška, kdy jel do Ostravy o vlak později než já a prý se také divil, jak bylo prázdno - prý většina cestujících koncetrována právě do těch dvou kupéčkáčů a pár ležících na lehátkách, jinak téměř nikdo (omlouvám se za kvalitu snímků):

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Úterý, 21. ledna 2020 - 08:21:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10835
Registrován: 12-2009
V kolik jel?
Úterý, 21. ledna 2020 - 08:25:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9856
Registrován: 4-2003
Chodově moc nevím, proč se Ti zdají být Bee horší, než ti veteráni, co jezdí na R8 dnes

Protože ta rekonstrukce skoro nijak neřešila problémy vozů B, jako je velký vnitřní hluk, esticky to taky není žádná nirvána (hodně slušně řečeno).

Rekonstrukce béček na úrovni jsou vozy z Dunakezsi, ta řešila jejich neduhy. Jenže to je z půlky novostavba.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 21. ledna 2020 - 09:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10169
Registrován: 4-2003
Rosta kolmix:Chodově moc nevím, proč se Ti zdají být Bee horší, než ti veteráni, co jezdí na R8 dnes.

Ti veteráni měly podvozek konstrukčně dotažen do takového stavu, že se těmito vozy dalo trvale jezdit 200 km/h. Kdežto to, co bylo z NDR, mělo sice podvozek zkonstruovaný původně údajně na 160 km/h, ale ale pak se rychlost snižovala, protože údržba tohoto podvozku byla náročná po všech stránkách a stejně se i při dobré údržbě nevyrovnal podvozkům zmíněných veteránů.

A samozřejmě předpokládám, že se bavíme o těchto Bee: http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=187&ktere=0&raz eni=0&odkud=40

A jak správně píše RadekŠ, velké zásahy do podvozků Goerlitz V s vlivem na chodové vlastnosti se dělaly až u těchto vozů: http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=149&ktere=0&raz eni=0&odkud=40, http://parostroj.net/katalog/ov/formular.php3?ind=151&ktere=0&raz eni=0&odkud=40 atd.

Rekonstrukce Bee vyloženě špatná není, ale mnohé neduhy (zlamovací dveře, podvozky, atd.) tam prostě nikdo neřešil. Dle názoru tesilových strejců z ČD to na provoz doma nejspíš bohatě stačilo [crazy].

Vůz Bee je dnes vhodný na trať, kde se v delším úseku nejezdí více, než 100 km/h, což je s přimhouřením obou očí tak na rychlíky Plzeň - České Budějovice - Jihlava - Brno, nebo Brno - Šumperk/Jeseník...
Úterý, 21. ledna 2020 - 09:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 5-2010
Ernie: přestaňte se trápit tou vizualizací. Dva nebo tři vozy s kupátky a novými sedačkami typu Bvcmbz na vlaku jezdí, zásuvky to má taky. Občas snad jede i vůz typu Standard, který jinak jezdí na komerčních linkách. Ten je samozřejmě lepší, sedačky jsou polohovatelné a ne tak hubené jako v tom voze. Jinak první třída je typ Amz a je to vůz od SBB.
Osobní blog na iDNES.cz (někdy i s reportážemi o cestách)
Osobní vizitka
Připravovaný web o severním okolí Brna

Mrtvole je naprosto fuk, kdo tu válku nakonec vyhraje! - Yossarian Yossarian
Babilon
Úterý, 21. ledna 2020 - 09:36:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4313
Registrován: 12-2007
Když už ji mají, proč by měli platit navíc za stejnou trasu, když pár minut před nebo za žlutým jede něco modrého.

Brno-Přerov žlutý = 71 Kč (1:19 h), modrý In25 = 69 Kč (1:43 s přestupem)
Hranice-Ostrava žlutý = 36 Kč, modrý In25 = 35 až 45 Kč

Fakt si myslíte, že kvůli koruně nebo dvěma bude někdo čekat na další vlak?
Úterý, 21. ledna 2020 - 10:13:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 338
Registrován: 8-2017
Rosta_kolmix - To lehátko je teda fakt dost hnus, humanizované B249 je proti tomu luxusní vůz a Bdt po švýcarsku možná vypadá smypaticky zvlášť s výbavou "žlutých podhlavnních hadrů", ale dlouho se v tom sedět nedá, proti tomu zlaté zlaté Bee273.
Úterý, 21. ledna 2020 - 10:18:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10897
Registrován: 8-2012
ti, co mají nějakou tu IN25, nemají důvod jezdit jinými vlaky
Ale mají. Tu kartu. Když už ji mají, proč by měli platit navíc za stejnou trasu

I s tou IN25 právěže málokdy zaplatí nějak zásadně víc u RJ než u ČD. IN50 existuje minimum a IN100 takový pokles fakt neudělají. Jenže ty myslíš "tu kartu" IN_MODROGUM a "když ji mají, proč by měli platit", což je čtvrtina dřívějšího objemu, akorát to pořád snažíš balit do líbivcého krepáku péče o "obyčejné" cestující. Ti ale neměli důvod utéct a už vůbec ne kvůli IN25. A ODISky a KORDISky mohly zůstat.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Úterý, 21. ledna 2020 - 11:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10898
Registrován: 8-2012
Reálná souprava R1108 v Brně: vectron EPC + Amz + Bmz + Bmz + "cyklo"Bmpz (CH) + "cyklo"Bmpz (CH). No úplný sociálněprovozní drama na víceméně regionální lince v ČR (zatímco "odvedle" jede útulné AB349 do Jihlavy, Českých Budějovic a Plzně).
電車オタク
Úterý, 21. ledna 2020 - 14:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10836
Registrován: 12-2009
kvůli koruně nebo dvěma bude někdo čekat na další vlak?
S přestupem s velkou pravděpodobností. Tzn, kdo třeba přestupuje ve Studénce, tak nebude jen proto, že jede žlutý, kupovat jízdenku dvakrát. Zvlášť, když je to cenově stejné (v případě IN25).
Snad jen v případě, že by zrovna nejelo nic jiného.
A ODISky a KORDISky mohly zůstat.
Což jsem zmínil už včera.[wink]
Úterý, 21. ledna 2020 - 15:11:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10173
Registrován: 4-2003
Ohl:S přestupem s velkou pravděpodobností. Tzn, kdo třeba přestupuje ve Studénce, tak nebude jen proto, že jede žlutý, kupovat jízdenku dvakrát. Zvlášť, když je to cenově stejné (v případě IN25).

Tohle je fakt myšlenkový pochod hodný velkého modroguma [proud].

Koupit si jízdenky dvě místo jedné, není pro běžného člověka žádný problém. Mračna lidí kombinovali jízdenky jen proto, protože ČD byly mnohdy tak drahé, že tři úsekové jízdenky vyšly výrazně levněji, než jedna pro celou cestu. Jak si ČD naučily své zákazníky chovat, tak takové je mají [wink].
Úterý, 21. ledna 2020 - 15:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10901
Registrován: 8-2012
kdo třeba přestupuje ve Studénce, tak nebude jen proto, že jede žlutý, kupovat jízdenku dvakrát
Předpokládám, že člověk, který přestupuje třeba ve Studénce, řeší bez ohledu na barvu hlavně to, jestli mu navazuje přípoj. Nepojede jen proto, že jede Žlutozlo, o vlak dřív tak jako modrogum [happy].
Navíc tohle pro normální cestující musí vyřešit SJT, ale 25% režimkový pokles bude zřejmě trvalý.
電車オタク
Úterý, 21. ledna 2020 - 16:00:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2018
Mračna lidí kombinovali jízdenky jen proto, protože ČD byly mnohdy tak drahé, že tři úsekové jízdenky vyšly výrazně levněji, než jedna pro celou cestu

A zatímco toto ČD v eshopu odstranily nutnost dělení už před rokem, tak u jiných dopravců se i nadále vyplatí občas dělit pro úsporu. U některých spojů je úspora víc než zajímavá....
Úterý, 21. ledna 2020 - 19:52:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560
Registrován: 7-2017
Zeptám se tedy jinak, všech těch zděšených lehátkářů zde, kteří sice jeli prázdným vlakem, ale ozbrojený personál jim asi nedovolil přesednout do "humanizovaných" vozů: vy jste narazili na lehátka, která by třeba jela mimořádně v kmenové soupravě místo Amz+2xBmz+2xBp?
Pořád nechápu, proč vás jejich přítomnost tak strašně trápí, když tvrdíte že ve vlaku je volného místa dost.
Pochopitelně že se na tom spí líp, než na jednotlivé sedačce.
Úterý, 21. ledna 2020 - 20:32:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 747
Registrován: 10-2010
U některých spojů je úspora víc než zajímavá....
Můžete, prosím, uvést příklad?
Úterý, 21. ledna 2020 - 20:37:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4841
Registrován: 5-2002
Ernie - mám-li mluvit za sebe, neseděl jsem nikde. Byl jsem jen ve vlaku udělat dozor, sepsal (nebojte, pouze ve stoje) co bylo třeba a při nejbližší příležitosti zase vystoupil a šel kontrolovat jiný vlak (v tomto případě modrý). Tedy nemůžu hodnotit kvalitu posezení či tak něco.
Hodnotím jen můj subjektivní pocit ze soupravy ve srovnání se soupravami, které zde jezdily v minulém GVD (ještě těsně před změnou GVD jsem je kontroloval úplně stejným způsobem). Tedy srovnání mám a vím o čem píšu. Samozřejmě je mi jasné i to, že současný stav souprav na R8 je jen dočasný, způsobený časovou tísní na pořízení nových vozidel a že se ty vlaky (snad i docela brzy) postupně změní k lepšímu.

Jen ten zjevný úbytek cestujících, který vnímám prakticky při každé návštěvě kojetínského nádraží (chodím kolem venčit psa), mne trochu překvapil. Úbytek byl samozřejmě očekávatelný z důvodů, které zde byly zmíněny, ale nečekal jsem, že to bude o tolik. Měl jsem za to, že se tu kolektivně dopracujeme k nějakému logickému (od emocí oproštěnému) vysvětlení, ale opět promluvily jen nesmyslné ultras-názory. Takže nic, třeba budou v brzké době dostupná nějaká ofiko čísla...

Jinak ještě jedna perlička, která by mne asi vůbec nenapadla - můj někdejší spolužák z Lipníka, který má koupenou IN 100 a dojíždí do práce do Brna, se mi dnes svěřil, že jezdí Panterama přes Břeclav. Tak to už mi příjde fakt extrém a nepředpokládám, že by podobných případů bylo víc. Ale i tak mne dostal [lol]
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Úterý, 21. ledna 2020 - 20:53:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10909
Registrován: 8-2012
kolektivně dopracujeme k nějakému logickému (od emocí oproštěnému) vysvětlení
Takhle: co je nelogického na úbytku režistů a naopak, co je logického na "od emocí oproštěném" výkladu, že je to způsobeno výrazným skokem komfortu cestování dolů odchodem útulných Bee? Nebo jak se teda máme kolektivně propracovat k vašemu jedině správnému vysvětlení?
電車オタク
Babilon
Úterý, 21. ledna 2020 - 20:59:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 12-2007
A zatímco toto ČD v eshopu odstranily nutnost dělení už před rokem
E-shop dělí jen v přestupních stanicích. Stále se někdy dá ušetřit rozlomením u přímých vlaků nebo prodloužením jízdenky z/do větší stanice (Praha-Hradec=85, Praha-Chlumec=104, ceny na zítřek pro In25).

u jiných dopravců se i nadále vyplatí občas dělit ..... Můžete, prosím, uvést příklad?
Třeba Praha-Havířov při rozdělení v Ostravě ušetří 60 Kč. (P-H=489, P-O=399, O-H=29, standard bez kreditovky příští pátek.)
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:09:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 492
Registrován: 9-2015
>> Ernie: Ozbrojený personál

Docela jste se trefil. To se vám u Regiojetu přihodí.
Zeptáte se, zda si můžete přesednout do jiného kupé, Slovena napřed během dotazu kouká kamsi do mlhy přes vaše rameno, pak vás probodne pohledem a řekne "vy nepoznáte číslo svojho miesta?"
Ani nechci domyslet, kdybych si bez dovolování přesednul.
Tak asi dokonalosti Černé Hory to nedosáhne, když známí vlezli do kupé a skončili zásahem ozbrojeného komanda a odsouzením samosoudcem na týden natvrdo, ale cítil jsem se trochu podobně.
Ano, mám na Jančurovy Sloveny pifku. Z více důvodů, než je tento. Opravdu si myslím, že by si nimi neměl kazit image firmy. Ale uznávám, že některé slušné, přátelské a snaživé jsem už viděl.
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2020
Rychlíky R8 jezdím několikrát do roka a za sebe vidím v soupravách nového dopravce mírný posun vpřed (fajn je třeba velmi spolehlivá wi-fi). Za časů ČD jsem stejně jako jeden z předřečníků dával přednost velkoprostorové části vozu Bee, což mi přišlo relativně pohodlné svezení v jinak docela hrůzostrašných soupravách (s výjimkou vozu Bdgmee, který byl ovšem jediný a jako takový vždy přeplňován, jím jsem cestoval jen s dětmi a místenkou do dětského kupé). Je taky třeba říct, že vozy na první pohled čelily naprosto minimálnímu, možná vůbec žádnému úklidu. A zřetelný posun k lepšímu subjektivně vidím v jízdních vlastnostech vozů Regiojetu - v tom Bee příliš nehrozilo, že by člověk vyřídil třeba telefonát, a to nemluvím o letních pařeništích ... Jo a 112 Kč za Brno - Bohumín ČD nenabízely už hodně dlouho. Na druhou stranu - záchod klasická díra nad kolejemi, v jednom případě dost vachrlatá klika, to byl RJ přebírat nemusel.

(Příspěvek byl editován uživatelem krňan.)
Nesni
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:38:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 6-2014
T_._H_.:
co je nelogického na úbytku režistů
25% režimkový pokles

No ale 25 % cestujících byli režisti? To je přece strašně moc. Vždyť se jich spousta nechávala slyšet, že režijku sice mají, ale vůbec se jim nevyplatí a projezdí ročně jen pár stokorun.
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4842
Registrován: 5-2002
T_._H_. - nevím, ale já nic o tom, že by byl úbytek cestujících způsoben snížením komfortu vlaků, nikde výše nic nečetl. Že já subjektivně vnímám výrazné snížení komfortu (a ano, je mi líto, že zde už nejezdí útulná Bee), to přeci neznamená, že to tak vnímají všichni. Lidé vlakem jezdí proto, aby se dostali z bodu A do bodu B. Nepředpokládám, že by jimi někdo přestal jezdit jen proto, že jsou v nich momentálně jen dva nebo tři (s jedničkou) jakš-takš pohodlné vozy...
A samozřejmě údaj o 20% (apod.) režijkářů je také zjevný nesmysl, uvážíme-li, že je v ČR využívá kolem 110 tisíc lidí, z nichž jistojistě nejezdí všichni denně a jen ČD denně vypravují přes 7000 vlaků, takže bych čekal v jednom takovém rychlíku velmi hrubým odhadem tak do 10 lidí, což se ostatně cca shoduje s údajem od (donedávna) vlakvedoucích linky R8, který jsem se ptal.
Jinak sám jsem jedním z nich, takže ani nelze tvrdit, že režijkáři nejezdili žádní [nene]

Naopak IN karty pochopitelně můžou být jedním ze zcela logických vlivů, proč někteří cestující upřednostní krkolomnější variantu kombinace vlaků ČD (popřípadě úsekově upřednostní osobáky), ale i tak mi to přijde málo. Bohužel asi nezjistitelné jsou vlivy jako "strach z nového" (myšleny třeba tarify) atp.
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Úterý, 21. ledna 2020 - 21:54:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2020
Rosta_kolmix - pokud píšete, že jsou momentálně v soupravách RJ dva nebo tři "jakš-takš pohodlné vozy", pak tedy nevím, jak vnímáte předchozí éru ČD - dobře, hytlák, dejme tomu to Bee (jedno nebo dvě v soupravě?), jednička oproti RJ předražená ... Jinak mám IN 25 a opravdu by mě nenapadlo upřednostňovat nějaké krkolomné kombinace vlaků ČD, když mám pocit, že bych si finančně příliš nepomohl - tarif RJ je levný.
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:00:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7290
Registrován: 12-2011
Pokud si mám vybrat neútulný vlak Regiojetu s kotoučovými brzdami a ty tzv. útulná skřípající B(l)ee, volím žlutý vlak. Ty Bee jsou jen přebastlená Béčka, ve kterých je příšerný hluk při jízdě, při brždění, možná pomalu i při stání. Navíc zrovna v těchto vozech se ty zalamovačky tak na houby otevírají, že nějaká slabá studentka to nemá šanci otevřít. Interiér těch Bee273 byl oproti klasickému béčku dobrý, ale technicky to bylo pořád to hlučné béčko. V tom nehlučném lehátku s tvrdou pryčnou se pojede lépe.

A v poslední době, kdy tam jel moderní hytlák? Jezdily tam předpotopní BDs.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:04:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4843
Registrován: 5-2002
Krňan - Tak ono se jezdilo dobře i v někdejších Beer-kách (Bee273), tzn jako vyloženě "odpad" bych v "předgrafikonových" R8 označil jen ty nereko B-čka. Ale je fakt, že v posledních obdobích už ta Beer-ka působila dost "ušmudlaným" a sešlým dojmem. Zjevně se tu potvrdila (ne)kvalita tenkrát v Plzni použitých materiálů, protože zatímco ty (Bee273) šly pocitově hodně dolů, ty (Bee272) působily do poslední chvíle - a vlastně na děčínských rychlících působí dodnes - stále stejně čistě a útulně. A to si nemyslím, že by se uklízely nějak lépe než do stejné soupravy řazené Bee273...

Jinak mám IN 25 a opravdu by mě nenapadlo upřednostňovat nějaké krkolomné kombinace vlaků ČD, když mám pocit, že bych si finančně příliš nepomohl - tarif RJ je levný. - No to je právě věc, o které bych čekal, že se tu třeba bude diskutovat. Úplně se nedokážu do pozice "běžného držitele" IN25 vžít...
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně...
Úterý, 21. ledna 2020 - 22:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3724
Registrován: 5-2002
Nemůže ten úbytek cestujících být způsoben i tím, že teď je, co se cestování týče, docela mrtvé období?