Diskuse » Diskuse k článkům » Kudy jezdily "singrovky" aneb z Krásného Jezu do Lokte předměstí « předcházející | další »

Kudy jezdily "singrovky" aneb z Krásného Jezu do Lokte předměstí

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Středa, 03. září 2008 - 20:43:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 9-2004
Tak tohle je nádherná fotoreportáž. Díky moc za ni!
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Středa, 03. září 2008 - 21:00:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2007
Je mi smutno, když to vidím, jak je zplundrovaná tahle ta lokálka, kterou já osobně znám.
Středa, 03. září 2008 - 21:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 9-2004
Taky z toho nejsem nijak odvázán a to tu trať osobně vůbec neznám.

Dojde někdy k obnovění tratě z Lokte aspoň do Horního Slavkova?
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Čtvrtek, 04. září 2008 - 07:06:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2002
Perfektní popis, byli jsme tam s uživatelem JirkaS letos v létě, ale na procházku to nebylo, měli jsme co dělat abysme prošli cca 250 metrů od Lokte předměstí směrem na Slavkov.
http://traffic.xf.cz
PK
Sobota, 06. září 2008 - 22:02:21  
Neregistrovaný host
Děkuji za pochvaly.
Ivan
Pondělí, 08. září 2008 - 13:43:20  
Neregistrovaný host
Díky, loni jsem si prošel a projel úsek Loket-Loket předměstí s nádherným pohledem na hrad.
Čtvrtek, 11. září 2008 - 18:40:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2004
Já jsem si s kamarády prošel úsek Loket-Předměstí-Horní Slavkov, došli jsme až po tunel za Slavkovem, dál už jsme nešli, protože naše kalhoty byly mokré až po rozkrok :D Vyšli jsme totiž brzo ráno a nedošlo nám, že v lese se bude držet rosa hodně dlouho. Ve Slavkově jsme v místě předvěsti sušili naše kalhoty a jakási místní paní byla mírně zděšena, když uviděla 3 puberťáky jen v tenkách, jak sedí na kolejnici. Velice chválím za parádní fotoreportáž, doufám, že se jednou podaří obnovit trať, bylo by to krásné.
S pozdravem Rodny
Čiernohronská železnice - http://www.chz.sk
Čtvrtek, 11. září 2008 - 23:30:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110
Registrován: 7-2008
Jojo taky jsem se hóóódně najezdil na trase Krásný jez - Nové Sedlo cca v roce 1995.Jejda co bych dal,kdybych se mohl svést M240(820) na téhle trati znova
Ikarus 280.10 SO 71-03(1985-1999)
Středa, 15. října 2008 - 10:29:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 476
Registrován: 12-2003
V lete jsem trat taky trochu nastrelil. Byl jsem ale bohuzel na kole, takze slo jen o omezene a dost pracne sondy na nekterych mistech.

> Asi po 3,5 km cesty se najednou nad hlavou zjeví most. Bůh ví, odkud kam cesta vede

Diky za pekne fotky, chtel jsem si o tom neco najit a koukam, ze tady to uzasne je! Mel bych poznamku k tomu zminenemu mostu. Ja jsem naopak sel vrchem a krosil jsem to terenem a snazil se najit trat, pro me zcela ztracenou v letenu a mezi stromy. A musim rict, ze v tom miste ma trat tak obrovsky zasek, ze teren uplne rozetíná a nedá se tam vlastne vubec projit! Proto tenhle viadukt nakonec vykryva tenhle problem a je to jedina cesta, kudy se da projit. Nahore jsou pastviny pro kravy, louky, remizky atp. Je tam pekne. Ja jsem sel z obce Leznicka, nebo jak se to jmenuje. Nejdriv Leznice, tam byla jeste zastavka, a pak ta Leznicka. Nejaci domorodci mi radili cestu, ale na tech pastvinach jsem se uplne ztracel, a abych nasel most, musel jsem se vracet a hledat znovu. Ze je tak zasadne dulezity, jsem puvodne, pri liceni te cesty lidmi, samozrejme vubec nechapal...
Diky za reportaz, rad jsem se dozvedel, kdy se tam vlastne zastavil provoz. Domorodci si totiz mylsi, ze 'nejak kratke po revoluci', ale ono je to samozrejme trochu jinak.
Eva Linhartová
Středa, 17. prosince 2008 - 16:02:00  
Neregistrovaný host
Jsem také velkou příznivkyní za obnovu této trati, sleduji všechna jednání o ní cca od r. 2000, bohužel však nevěřím v její obnovu, není zájem. Psala jsem i na ministerstvo dopravy, SŽDC, presidentovi republiky a bohužel nic se neděje. I město se k tomu dle mého názoru staví rezervovaně. Bojí se( celkem oprávněně) investic. Ale opravit by ji měl přeci ten, kdo ji nechal zchátrat. Chce to jen za její obnovu bojovat. Není asi dost bojovníků. Té trati je převeliká škoda.
Neděle, 21. prosince 2008 - 22:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 9-2004
Eva Linhartová - obávám se, že víc bojovníků než těch přímo dotčených zastavením provozu na této trati po republice nenajdete (mimo samozřejmě pár zapálených nadšenců). Ale řekněme, že se vzbouří celý Horní Slavkov, Loket a Krásný Jez, že chtějí trať...upřímně, bude to motivovat a stačit těm, kteří mají prostředky trať obnovit tak, že ji skutečně zprovozní?
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Eva Linhartová
Středa, 24. prosince 2008 - 08:23:05  
Neregistrovaný host
Janatak - asi máte pravdu, přestávám ve zprovoznění věřit, mám dojem, že nikoho nezajímá úroveň obyvatel v menších obcích. Výsledkem je prosperita Prahy a některých krajských měst, kam se investuje nejvíce. Ale nejde přeci jen o ty obce, jde o část historie, která byla jedním rozhodnutím zakopána do země.Navíc si myslím, že dnešní mladé lidi zprovoznění tratě moc nezajímá, jezdí auty a nevidí dál.
Pondělí, 20. dubna 2009 - 21:13:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2009
Necházejte všichni flintu do lesa.
Ač nejsem nezdravý optimista,vím,že existuje stále dost lidí,kteří nechtějí nechat tuhle krásnou trať padnout.
Kraj má zájem,obce také,dráhy za určitých podmínek rovněž.Jde o to sehnat peníze do začátku na nejnutnější opravy.
Jinak z poslední jízdy jsem točil video,město Nové Sedlo vydalo 2007 publikaci,měla by být na MÚ.
Zatím šance jsou!!!
Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:27:05  
Neregistrovaný host
Škoda je zrušených tratí. Když si uvědomím co to stálo peněz a kolik lidí se nadřelo při stavbě, je mi z toho nanic. Vemte si těch krásných tunelů a mostů,proč mají zarůst, zchátrat a upadnout v zapomění? Asi proto že o nich rozhodují lidé, kteří vlakem nejezdí, nemají vztah k odkazu předků, neváží si lidské práce, krásy přírody a jejich modlou jsou jen peníze.
Zkuste si představit,jak by to vypadalo, kdyby matka příroda zrušila přítoky řek, jako jsou Labe a Vltava. Kolik by v těch řekách bylo vody? Hodně málo. A tak je to i s dráhou. Tak, jako malé říčky a potoky přivádí vodu do velkých řek, tak lokální tratě přivádí zákazníky na tratě hlavní.
Pondělí, 16. listopadu 2009 - 09:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12225
Registrován: 5-2002
Můžu se jen tak cvičně zeptat na představy o využití tratě? Jel jsem asi před měsícem autobusem z Bečova směrem na Loket a řidič se hrozně divil, že s ním někdo vůbec chce jet, nastupoval jsem do zcela prázdného autobusu. Byl to spoj v 9:40 z Bečova.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Michal W.
Pátek, 08. ledna 2010 - 07:00:41  
Neregistrovaný host
Jsem z Krásného Jezu a osobně si nedovedu představit, že by tato trať byla ekonomicky využitelná. Co se týká dopravy občanů je to tak nějak na nule, protože konkurence tratě K.V. - M. Lázně je obrovská a z K. Jezu (Bečova) směr H. Slavkov a Loket asi zrovna nikdo moc jezdit nebude. Viděl jsem náklady na rekonstrukci a myslím, že při této sumě se ničeho nedočkáme. I přes to jsem velký příznivce této trati ( nejen já)a byl moc rád, kdyby se tato trať stala kulturní památkou kraje. Vydělávat sama na sebe určitě nebude, ale krása, půvab a kouzlo a hlavně unikátnost těchto míst by měla být zachována. I proto příliš nesouhlasím s návrhy jako je zřízení cyklostezky a podobně. Bohužel s každým rokem bude stav horší a horší a za pár let už nám z této romantické lokálky zbydou jen a jen vzpomínky. Přesto nepřestávám věřit...
Sobota, 21. srpna 2010 - 19:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 402
Registrován: 10-2008
moc děkuji za reportáž autorovi, jako bývalý místní, bydlící zde přes 20let, a dnes o 250km dále, jsem zděšen a zhusen zároveň přístupem všech zainteresovaných, a nezájmem místních, k tak historické,byť, lokální trati. Kdyby se zodpovědným podívalo pod "prsty",asi bychom se divili. Peníze které protekly nejen za opravy silnice do Lokte ze Slavkova, /zničené právě kamiony, čím jiným že.../, trať mohla být za ty peníze dál v provozu. Na silnice se vždy peníze najdou...proč asi???? O nezájmu trať alespoň konzervovat ,příp. ohlídat proti krádežím, které trať pohřbily totálně, je vidět, jak stát a spol. stojí o její zachování. Do soukromých rukou trať nikdo nepřevedl.
Slibů a keců politiků bylo přehršel, klasicky, ale skutek utek.
Dnes se snažím mapovat alespoň zbytky trati a jejího provozu, více asi nemá smysl.
Škoda je to veliká, trať byla funkční mnoho let, singrovek jsem si zde užil jako cestující dost a dost.
Bohužel, jak se jeví stav, už v obnovu celé trati nevěřím.
Pokud se provede změna na cyklostezku = zánik trati.
Takže ať nám slouží alespoň Loket - Loket předměstí s 810tkama jako memento,že trať vedla i dále....
Na závěr si dovolím pár svých foto, náhodně od r. 2005...

Bardotka 749






Bardotka - co je víc? :-)
Pondělí, 01. května 2017 - 09:26:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2016
Bardotka_749:[ok][ok][ok]
Bardotka_749
Pondělí, 01. května 2017 - 10:24:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1927
Registrován: 10-2008
jejda, on to tu někdo čte i po 7letech, tak děkuji za palce [proud][wink]
Trošku se nám to změnilo - KJez-Kounice = jezdíme, Kounice - HS nádraží - vytrháno z důvodu ochrany před krádežemi, a tak jsme bez kolejí ouplně. Vlakem do města z Kounice se už asi nikdá nesvezeme.
No, asi správce kolejí ví co dělá. Jen bych rád viděl tu skládku, kde jsou tyto odebrané koleje pro znovupoužití,když je vyrvali a schovali před nájezdy loupežníků. Kde jsou? Ví někdo?
Bardotka - už není [andel]
Nový příspěvek
     
  Text příspěvku:

  Uživatelské jméno:
  Heslo (pro registrované):
  E-mail (volitelně):
  Přílohy:
  Volby: V příspěvku používám HTML kód
Odkazy (URL) v příspěvku automaticky aktivovat
  Akce:
, více zde.