Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Ostravě » Archiv diskuse Trolejbusy a autobusy v Ostravě do 19. 10. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Trolejbusy a autobusy v Ostravě do 19. 10. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Čtvrtek, 03. září 2020 - 15:15:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 970
Registrován: 12-2007
Poskok: Ano, přejezd na Místecké opravdu stojí za to. Pokaždé když tam jedu autem nebo tramvají a vidím tu situaci, že to stopne protijedoucí tramvaj, tak se ptám - proč? Přitom dopravní značení upravuje přednost tramvajím a řidiči vidí tramvaj a automaticky zastavují. Jenže ta má stůj.
Vždyť předvěst ve směru na Dubinu je kousek za zastávkou, řadič má informaci o tramvaji v dostatečném předstihu. Případně by ji mohl mít v ještě větším předstihu instalací indukční smyčky do prostoru zastávky Český Dům. Totéž ve směru do centra, tam křižovatka o tramvaji ví už když stojí v zastávce, ale stejně padne stůj.
Přitom JŘ je v tom místě takový, že se tam protijedoucí soupravy potkávají dost často. To pak nemá vůbec smysl ta signalizace. A zrovna v tomhle místě by to šlo vyřešit daleko elegantněji. Takhle hloupě nastavené to tam je od počátku toho přejezdu.

Na křižovatce u Tesca může být problém, že pro průjezd soupravy je vymezen jen nějaký omezený čas vložený do cyklu, a tím pádem už nejde volno prodloužit pro protijedoucí.

Jenki pěkně ilustruje situaci Kocourkova, kdy každý kousek ulice patří jinému vlastníkovi. A to se ještě nezmínil o inženýrských sítích, které mají každá jiného vlastníka. Krom toho, rozšíření nejde udělat jen na pěti metrech kolem přechodu, ale muselo by se rozkopat dalších 500m ulice. A to teď po všech těch uzavírkách, které tam byly, opravdu každý chce.
Čtvrtek, 03. září 2020 - 17:00:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8306
Registrován: 2-2006
Hotovo. Výluka končí, Porubu s centrem spojují nové a rychlejší tramvajové koleje

Nová nástupiště a parkoviště P+R, které umožní přesednout na tramvaj

Součástí letošních investic, které zlepší komfort ostravských cestujících, je také končící generální oprava drážních objektů na tramvajové smyčce Hlučínská, kterou včera dopravní podnik také představil. Za 44 milionů korun tam vyměnil kompletně koleje, vybudoval nová nástupiště a veškeré zázemí pro řidiče.

Nechybí ani nové osvětlení a bezpečnostní kamery. Od 1. září už sem tramvaje jezdí a cestujícím slouží nástupiště. V průběhu září pak stavbaři dokončí budovy a zázemí pro řidiče a veřejnost. Uvnitř smyčky vznikla odstavná plocha pro autobusy a v budoucnu pro trolejbusy.

Poblíž smyčky Hlučínská zároveň vzniká i parkoviště P+R, které bude zachytávat automobily mířící do centra Ostravy. „A lidé tady z aut komfortně přestoupí z aut na tramvaj, která je rychle zaveze do centra,“ řekl šéf ostravského dopravního podniku.


Takže výhedově je s trolejbusy počítáno i na Hlučínské[proud].
Čtvrtek, 03. září 2020 - 19:21:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2019
Marťas_u: Někdy v blízké době by se na Opavské měla dělat rekonstrukce (a tam je to už takdy potřeba), tuším že by tam měla být další PJD, tak by se to při té příležitosti mohlo udělat.

Jinak na Místecké je prý prostě takový pofidérný řadič, který ještě není po životnosti, takže pokud se nepokazí, tak vyměněn nebude (přitom by stál mnohem méně, než to zvyšování rychlosti a ušetřil by více času).
Čtvrtek, 03. září 2020 - 19:32:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8307
Registrován: 2-2006
Něco obrazem:
tenorista
Čtvrtek, 03. září 2020 - 20:39:54  
Neregistrovaný host
Jinak na Místecké je prý prostě takový pofidérný řadič, který ještě není po životnosti - dejte někdo odkaz ktera z tych krabic co tam stoji kolem kolejí to přesně je, stačí 5l kanystr, nebo pár piksli ředidla z Hornbachu co je přes cestu, nebo montážní pěnou vystříkat a bude po problému.
xyzž
Pátek, 04. září 2020 - 07:52:46  
Neregistrovaný host
Vím že na té Místecke byl i problém ze strany dopravy(PČR),ňák se jim nelíbí to míjení dvou tramvají.ale jak je psáno výše,je to tím řadičem a prachy na to nejsou (což je úsměvné)
xyzž
Pátek, 04. září 2020 - 07:54:39  
Neregistrovaný host
A ty troly na Hlučínskou se mluví už dlouho,ale jen na baterky...to samé jak na Hlubinu
Pátek, 04. září 2020 - 09:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204
Registrován: 8-2019
Nejsou prachy...
https://zdopravy.cz/ostrava-vypsala-velky-tendr-na-24-elektrobusu -soucasti-je-i-vybudovani-nabijecich-stanic-59650/

24 elektrobusů + infrastruktura za pěkných 420,5 mil. Kč. Samozřejmě nákup možný pouze s dotací EU
Pátek, 04. září 2020 - 23:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2017
Kočkopes:
"K nedávné diskuzi o jízdenkách:

Dnes jsem se bavil s rodiči a náhodou jsme k tomuto tématu došli. Mamka dělala nějaké platby přes internet, kontrolovala si účet a jaké překvapení pro ni bylo, když jí ty ku*vy (toto označení použila) strhly za jednu jízdenku (Poruba-Dubina) 88 Kč. Otázka "Nezapomněla sis během vystupování odpípnout?" nedopadla na úrodnou půdu. MHD používá výjimečně, ODISka se nevyplatí, kreditomat u nás není (nejbližší až na té Dubině, kam se dá dostat jen MHD). Tatík rozvíjel diskuzi směrem k SMS jízdenkám tvrzením, že minule na SMS jízdenku čekal 5 minut, 10, 15, tramvaj už jela a furt nic. Tak měl jet načerno, nebo si koupit další jízdenku (nebo se vyrojí inteligentní názor typu "ať je na zastávce hodinu předem a jízdenka mu možná do té doby přijde")? Takže ano, opakuji všem, kteří mi tvrdili, že mám X možností jízdenky: Ano, máte pravdu, ale k čemu to je, když to pak nefunguje. Papírová jízdenka nikdy nezklamala.

A neobtěžujte se mi opět sdělit, že "Vám se to ještě nikdy nestalo, tak mám holt smůlu, nebo si vymýšlím." "
A opět jsme u toho. Kreditní karta existuje. Pokud nepřijde SMS jízdenka (což je opravdu divné, většinou přijde tak za 3 minuty, ale mám pocit, že pokud nemá člověk aktivované ty jejich platby, tak nepřijde ani žádné upozornění na to a pak je opravdu člověk za blbce, byť se tohle dá zjistit či zapnout u operátora), tak zaplatit kartou ve voze. Popřípadě si někdo trošku promakanější vytáhne z peněženky záložní kreditní jízdenku s alespoň tou blbou stovkou a pípne si přes ni, kredit si dobije buď přes internet a nebo v nějaké mašině na to určené (či pokud to jde v trafikách, tak tam, označené jsou docela výrazně) a nemusí ani prostát na zastávce ďůlek ani jet načerno. Ani k tomu není potřeba zbytečný kus papíru, když to jde elektronicky, jednoduše a v určitých ohledech mnohem pohodlněji. To, že si někdo neumí zařídit platby přes SMS, nebo alespoň mít tu platební kartu, ODISku nebo kreditní jízdenku s pravidelným hlídáním či dobíjením kreditu, to už je hodně individuální problém, nikoli problém většiny či dokonce všech.

Ale chápu to. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Ale ono stejně za chvíli už lidem nic víc než se tomu přizpůsobit a zvyknout si nezbyde a takových zarytých odpůrců bude už jen pár. Snad
Kočkopes
Sobota, 05. září 2020 - 20:21:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 10-2017
Však ale o tom píšu, jenom to pořádně nečtete. Ve mnou zmíněném případě ta kreditní karta figuruje jako použitý typ jízdného. Problém je s platbou, kdy se strhne (podotýkám několikanásobně) vyšší částka, než je cena jízdenky.

Takže podle Vás by měl každý člověk kromě platební karty mít ještě záložní kreditní jízdenku (u které je problém s dostupností prodejních míst) a ODISku (která se nevyplatí). Případně pokud člověk má pracovní mobil, tak ještě k tomu jeden soukromý, aby mohl kupovat SMS jízdenky.
Takže jsme se dopracovali do stavu, kdy máme X druhů jízdenek, žádný z nich pořádně nefunguje a v takovém případě mít pro jistotu nachystané všechny 3 "náhradní" jízdenky. To mi může políbit [zadnice] [crazy]
Neděle, 06. září 2020 - 00:20:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2017
Dotaz: Na konci září mi expiruje ODISka a studentský profil. Jelikož už nejsem student, tak si budu kupovat normální kupóny.

Je možné koupit roční kupon třeba od pondělí, měsíc ho mít na staré kartě a 11 měsíců na nové? Případně mít novou ODISku ještě v září s tím, že dospělý profil tam bude běžet souběžně se studentským na staré kartě? Problém je, že na e-shopu ODISky nemohu změnit studentský profil na běžný.

Co je třeba dále udělat? Na pobočce objednat novou kartu a doufat, že co nejdřív dorazí a pak na ni koupit měsíčník? Naštěstí jsem na home office kvůli COVIDu, ale potřebovat jezdit každý den MHD, tak se mi to pěkně prodraží.
Mé fotky MHD naleznete zde:

Busphoto.ru
Transphoto.ru


Neděle, 06. září 2020 - 06:57:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 206
Registrován: 8-2019
No, když hned teď objednáte Odisku, tak by ji měli do konce září vydat.
A mělo by to být taky jak říkáte - i ten roční kupón by měl jít nahrát na tu starou a poté přehrát na novou.
Neděle, 06. září 2020 - 15:08:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2011
Kočkopes: A co jste dělal v případě, že automat na papírové jízdenky byl v poruše (což nebylo nic neobvyklého zvláště o víkendech) a prodej u řidiče ještě (už) nebyl?
Čtvrtek, 17. září 2020 - 20:45:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2017
Z FB: MHD Živě:
Chybějí ostravskému DP autobusáci?
Na facebookovém profilu Dopravního podniku Ostrava se dnes objevil příspěvek, že dopravce shání řidiče autobusů - brigádníky, kteří by měli čas v pracovních dnech. Než byl příspěvek správci profilu vymazán, sešlo se u něj několik - převážně negativních - komentářů.
Většina diskutujících (včetně jednoho člena odborů) se shodla na tom, že kdyby se DPO choval ke svým zaměstnancům slušně, nepotřeboval by teď vykrývat jejich nedostatek, protože spokojení řidiči by neměli takový důvod z řad městského dopravce odcházet.
Nedostatek řidičů se bohužel po ne právě dlouhé době opět začíná projevovat, tentokrát dochází k nevypravení některých autobusových spojů v pracovních dnech...

Opravdu je to tak vážné?
Neděle, 20. září 2020 - 12:51:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2017
Kočkopes:
"Však ale o tom píšu, jenom to pořádně nečtete. Ve mnou zmíněném případě ta kreditní karta figuruje jako použitý typ jízdného. Problém je s platbou, kdy se strhne (podotýkám několikanásobně) vyšší částka, než je cena jízdenky.

Takže podle Vás by měl každý člověk kromě platební karty mít ještě záložní kreditní jízdenku (u které je problém s dostupností prodejních míst) a ODISku (která se nevyplatí). Případně pokud člověk má pracovní mobil, tak ještě k tomu jeden soukromý, aby mohl kupovat SMS jízdenky.
Takže jsme se dopracovali do stavu, kdy máme X druhů jízdenek, žádný z nich pořádně nefunguje a v takovém případě mít pro jistotu nachystané všechny 3 "náhradní" jízdenky. To mi může políbit [zadnice] [crazy]"
Já reagoval né na to, že se strhla větší částka než měla, ale na případ s tím "tátou", který naprosto zbytečně čekal na tramvaj a pak si ještě pobrečel, že za to může samozřejmě DPO. A prosím, nepiš tady stylem "se strhne", zní to pak, jako kdyby se to dělo stále a to samozřejmě není pravda. To, že se někdy stalo nedopatření, neznamená, že se to děje stále.

A opět přeháníš. Nikde nepíšu, že má mít člověk nachystané další 3 druhy jízdenek. Možná je to pro tebe opravdu nečekané, ale když si někdo pípne kartu, a třeba mu nefunguje, je běžné že třeba vytáhne kreditní kartu další, či třeba tu kreditní jízdenku a jede. Každý ten systém funguje. Použil jsem 2 kreditní karty, ani s jednou nebyl problém. SMS taky mi šla. S tou kreditní jízdenkou jen ten nešvar, o kterém jsem tu nedávno psal. Nic víc.

Zajímalo by mě, co se nevyplatí na ODISce. Pokud jezdím pravidelně, koupím dlouhodobý kupon, který je za směšné peníze, a jedu. Pokud jezdím málo, mám el. peněženku a platím s ní. Hlídám si kredit, který si průběžně dobíjím i třeba z domova. Co se na tomhle nevyplatí? Kde je problém? Možná v tom, že někdo byl prostě zvyklý, a nedokáže si připustit, že doba jde prostě dál a někdo něco zrušil a lehce lidi omezil, byť pro některé je to spíš přínosem. A s tou dostupností automatů a trafik za mnou ani nelez, ostatně automaty na jízdenky taky nebyly úplně všude a člověk někdy musel jet na černo a koupit pár jízdenek do zásoby, aby mohl jet. A pokud se tak nestalo, a člověk náhle někam potřeboval jet, tak jak to asi vyřešil? Dneska by zaplatil třeba kartou, tenkrát sednul do vozu a klepal se strachy, kdo po rozjezdu ze zastávky vstane a ukáže odznak. Popř. zaplatil SMS, ale to v té době ještě nebylo tak in.
Jo a nebo si koupil předražený lístek u řidiče, kdy musel mít drobné, zdržoval provoz a řidič po fajrontu šel pomalu s kasou jak pokladní v supermarketu.
Pako
Úterý, 22. září 2020 - 12:17:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 6-2002
Dobré odpoledne, včera jsem odpoledne viděl jet směrem ke garážím na Hrancu bu s kursovkou 24/492... Nevím, možná jsem se přehlédl. Je možné, že jsou kursy trhačkové 49*? Dík.
ppkk
Úterý, 22. září 2020 - 16:18:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 597
Registrován: 11-2014
Ano je to možné, kurzy s 9 uprostřed odstavují dopoledne v garážích na Vítkovické ulici.
Ostrawa jest regionem specyficznym
Ostravaczech
Úterý, 22. září 2020 - 20:33:09  
Neregistrovaný host
Zdravím ve spolek, netušíte prosím někdo kdy začnou dojíždět nové SU18? 30.11. by mělo být dodáno všech 37 vozů, nebo byl nějaký odklad kvůli COVIDu?
Aresák
Neděle, 27. září 2020 - 20:15:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2168
Registrován: 1-2007
Jedna z natáčení...
Xyc
Neděle, 04. října 2020 - 08:42:56  
Neregistrovaný host
Klouby jsou v Ostravě
Neděle, 04. října 2020 - 08:55:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 12-2017
Ostrava opět soutěží nové trolejbusy. DPO změnil podmínky, ukrajinský Bogdan se už nemůže hlásit
Jenki
Neděle, 04. října 2020 - 09:58:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5647
Registrován: 5-2002
Vzhledem k tomu, že je v závazném návrhu Kupní smlouvy šikovně schovaná i povinnost "poskytnout dokumentaci vozidla třetí straně provádějící údržbu či opravu vozidla" je jasné, že celé VŘ je účelově napsáno na jediného možného zadavatele, který čistě náhodou nedávno koupil opravárenskou základnu DPO.

Právně naprosto čisté, jinak jasná účelovka. To že je ten moderní, inspirativní a transparentní nejmodernější Dopravní podnik v ČR?

Je mi na zvracení...
Neděle, 04. října 2020 - 10:13:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5970
Registrován: 2-2005
A jedno sólo bude za 15 mega, protože proč ne [uhoh]
MHD je pro lidi ! ! !
Neděle, 04. října 2020 - 11:33:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 8-2019
Pěkné je také to, že průzkum trhu byl prováděn s:
Solarisem (firma spolupracující se Škodou),
Sorem (firma spolupracující se Škodou),
Škodou,
Ekovou (firma defacto vlastně Škodou).

(viz. příloha 01 01 Př. 1 SML TS VZ DPO trolejbusy II. final. docx)

Ale to je zcela v pořádku, ne? Nepozvat do tržních konzultací účastníka předchozího tendru…


Trollino: Není to 15, ale jenom 14 [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Poskok.)
ppkk
Neděle, 04. října 2020 - 11:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598
Registrován: 11-2014
Jenki: nejmodernější v celém vesmíru [nene][andel]
Ostrawa jest regionem specyficznym
Úterý, 06. října 2020 - 14:34:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2020
Zdravím! [happy] Kdo by dnes chtěl fotit B941/B961, ať nezahálí a frčí na linku 54. Nevím, jestli to byl záměr..ale dneska se tam koná odpolední přehlídka [happy] (4281, 4285, 4286, 4290, 4294)

Přeji fajn den! ☼
Aresák
Úterý, 06. října 2020 - 21:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169
Registrován: 1-2007
Ano, byl to krásný pohled na Hlavní třídě jak se to tam míjelo... Ten čas tak letí...
Středa, 07. října 2020 - 14:50:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 882
Registrován: 3-2015
Vypadá to, že 4286 už je odstavená, takže zbývají 4xB941 a 3xB961E
ppkk
Středa, 07. října 2020 - 18:12:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 599
Registrován: 11-2014
Ano, 4286 už nevyjede, stejně jako 7728 nebo 7613.
Ostrawa jest regionem specyficznym
Středa, 07. října 2020 - 18:40:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2017
Když už se pomalu blíží konec Karos, nevíte jestli je v plánu nějaká rozlučková akce?
Středa, 07. října 2020 - 21:09:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2019
stehlik018: Je, ale uvidíme, co covid.
Čtvrtek, 08. října 2020 - 18:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 645
Registrován: 10-2008
Kdyby se někomu zítra chtělo, tak na 40/407, budu mít budoucí muzejní vůz 4285. Příští týden v pátek (pokud do té doby vydrží), bych se měl dostat i k B961, tudíž pokud by byl někdo ochotný, uvítal bych pár fotek. [happy][fotic]
https://picasaweb.google.com/104140083993438644976
Kočkopes
Čtvrtek, 08. října 2020 - 19:59:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 10-2017
Pardon, ale 4285? Pokud vím, mělo se vybírat mezi 4284 a 4286, a 4285 byla ještě pár měsíců zpátky solidně prohnilá popelnice, u které se nevědělo, jestli má smysl ji opravovat.
Aresák
Čtvrtek, 08. října 2020 - 21:06:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2170
Registrován: 1-2007
To je možná právě ten důvod [biggrin][biggrin][biggrin]
Čtvrtek, 08. října 2020 - 22:28:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5638
Registrován: 11-2007
Má někdo informace o lince č. 88 ? Kdy zahájí provoz ?
Jenki
Pátek, 09. října 2020 - 08:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5649
Registrován: 5-2002
Pavluscha:
"Má někdo informace o lince č. 88 ? Kdy zahájí provoz ?"

V současné situaci asi nikdy.

Patráky bych pronajal Prymulovi. Dole odběrové místo, nahoře laborka. Tak budou ty patráky nejužitečnější.
pepa.zdepa
Pátek, 09. října 2020 - 09:33:15  
Neregistrovaný host
mohly by začít jezdit na běžných linkách
Pátek, 09. října 2020 - 10:43:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 215
Registrován: 8-2019
Patráky mají v pracovní dny jezdit na 20 (která teď vlastně nejezdí) a 78.
bus4285
Pátek, 09. října 2020 - 11:35:45  
Neregistrovaný host
Kočkopes: to si slyšel od KPMHD, o 4285 už je několik týdnů rozhodnuto, že bude historická. I prot, že si prošla opravou zadní části [happy]
Pátek, 09. října 2020 - 11:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2020
Aresák: Super FOTO Jen tak mezi řečí.. nezahlédl jsem tě náhodou okolo půl páté na Alšáku se zrcadlovkou ? (Omlouvám se za tykání, pokud se nehodí..)

Martin1235: Takže příští pátek je možno očekávat B961 na nějakém "porubském kurzu" ? Nebo jsem to špatně pochopil ? Dííky za osvětlení [happy]


Jinak nemáte náhodou info, zda budou B961 na prodej ?


Děkuju a fajn den!☼
Pátek, 09. října 2020 - 14:05:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 8-2002
tak bude to linka č.78.

ta ale nemá svůj vlastní kurz, ne? A jezdí ji Poruba, ne?
ppkk
Pátek, 09. října 2020 - 16:35:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 600
Registrován: 11-2014
tak bude to linka č.78.
ta ale nemá svůj vlastní kurz, ne?


Nemá, ale bude
Ostrawa jest regionem specyficznym
Pátek, 09. října 2020 - 17:17:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 8-2019
Zajímavé, jak najednou zmizeli stojící cestující... Takže místo 80 lidí, má patrák obsaditelnost 68 osoby, což je méně jak 10m Solaris
Pátek, 09. října 2020 - 19:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5639
Registrován: 11-2007
Díky všem za reakci. Nakonec tedy vyjedou 2.11. na lince 78.

https://www.cs-dopravak.cz/patrove-autobusy-vyjedou-poprve-v-ostr ave-2-listopadu/
Pondělí, 12. října 2020 - 17:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 10-2005
Nové autobusy mají nové orientační panely bílé barvy. Viděl jsem takhle Urbina 18.
Punk's not dead! blesk happy
Matejj94
Úterý, 13. října 2020 - 11:27:35  
Neregistrovaný host
Poskok: SU10 má obsaditelnost 70 lidí a i to je podle mne nereálné.. a 68 není nějak málo
Jva
Úterý, 13. října 2020 - 11:48:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 6-2002
Jenže kombinovaná obsaditelnost je něco jiného než jen sezení. Kolik lidí se do "běžného" busu vecpe, je na nich (stejně jako se asi těžko hlídá omezená kapacita u hybridů, kde váha baterek tabulkově snižuje obsaditelnost, ale cestující při interiéru shodném s lehčím nafťákem to těžko budou řešit), ale pokud necháte někoho na zastávce jen proto, že už jsou sedadla obsazena, ačkoli (z pohledu svezeníchtivého) je ve voze místo (k stání), bude jeho pohled (a reakce) jiná.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
ppkk
Úterý, 13. října 2020 - 11:52:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 601
Registrován: 11-2014
Jenže stání v doubledeckeru není povolené, tuším až na jednu osobu v podobě doprovodu kočárku/vozíčku. A v horním patře by se ani nedalo moc stát, kvůli výšky stropu a úzkých uliček.

(Příspěvek byl editován uživatelem ppkk.)
Ostrawa jest regionem specyficznym
Úterý, 13. října 2020 - 12:06:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 217
Registrován: 8-2019
Proto je stupidní to nasazovat na 78... Když se tam sejde více jak 68 lidí, to pak jakože člověk nedorazí do práce?


Hlavně je zvláštní, že původně psali obsaditelnost 80 lidí (srpnová tisková zpráva) a jak vyšla teď ta poslední, tak ji upravili...
Viz (dnes): https://www.dpo.cz/pro-cestujici/aktuality/novinky/4834-doubledec kery-dorazily.html
Původně: https://web.archive.org/web/20200911052045/https://www.dpo.cz/pro -cestujici/aktuality/novinky/4834-doubledeckery-dorazily.html
pm81
Úterý, 13. října 2020 - 12:24:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2019
Poskok: A na jakou linku byste nasadil Vy nové DD Scanie? Neřešme linky, které jsou/budou omezeny. [wink]
uvw
Úterý, 13. října 2020 - 13:18:30  
Neregistrovaný host
Vyhlídkové autobusy na vyhlídkové linky skrz Vítkovice. Takže a-50 nebo a-39 (bez Paskova)[proud]
Úterý, 13. října 2020 - 16:47:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 8-2002
Nevím, jaká je obsaditelnost spojů l.č.78, ale já ji třeba občas používám a více jak 20 lidí jsem tam neviděl. Ale nevím, jak ráno při návozech do PZ.
A zrovna včera to byl spoj tuším že v 7:35 z Benziny a bylo tam cca 10-12 lidí.

Je ale praděpodobné, že hlavně ze začátku tam těch lidí může být více. Ty autobusy jsou zajímavé nejen pro šotouše, jak tak sleduji ve svém okolí.
Pátek, 16. října 2020 - 08:58:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 646
Registrován: 10-2008
Kdyby se dnes někdo toulal v okolí Výškovic a Zábřehu, tak mám na 31/208 vůz 4290.[fotic]
Během příštího týdny by měly dojezdit všechny Karosy, snad kromě vozů 4285 a 4294, postupně se již začnou vyřazovat SU15.
https://picasaweb.google.com/104140083993438644976
Pátek, 16. října 2020 - 11:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891
Registrován: 3-2015
Ta 4294 má zůstat taky muzejní? Vím, že 4285 muzejní bude. Děkuji.
Pátek, 16. října 2020 - 12:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 5-2004
Dnes tedy:
4281 - 40/407 (odp. 45, 54)
4283 - 48/412 (odp. 44)
4284 - 45/407 (odp. 54)
4285 - 44/405
4290 - 31/8 (odp. 61, NAD)
4294 - 41/423
4295 - 62/402 (odp. 48)
7892 - 40/1 (odp. 48, 40)
A pro zajímavost, pokud se nepletu, tak v 15:56 z Poruby by se ve Svinově měly potkat 2 Karosy (na 48 a 54).

(Příspěvek byl editován uživatelem tommas.)
Mury
Pátek, 16. října 2020 - 17:20:52  
Neregistrovaný host
4281 prave KO na Recke
Pondělí, 19. října 2020 - 12:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2020
To je mi taky zahadou, proc se nevyrazuje 4294? A proc zrovna ta?
Pondělí, 19. října 2020 - 16:23:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 647
Registrován: 10-2008
Matejj94: Nikdo neříkal, že se 4294 nebude vyřazovat, pouze půjde na šrot mezi posledními. A proč? Protože jsem jí vybral na případnou rozlučku, která buď bude, nebo nebude.[wink]
https://picasaweb.google.com/104140083993438644976
Jenki
Pondělí, 19. října 2020 - 18:37:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5657
Registrován: 5-2002
Rozlučka... no třeba dneska ráno ve Výškovicích byla [happy]



Aneb jak si zpříjemnit cestu do zubaře [fotic]
Banan151
Pondělí, 19. října 2020 - 21:26:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 6-2009
Ale jo, dnes to bylo fajn, aneb jak si zpříjemnit cestu z noční [proud]