Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 08. 6. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Historická vozidla do 08. 6. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
cw
Středa, 20. května 2020 - 20:08:52  
Neregistrovaný host
Ikarosa: A nebyl modrý funkční vzorek ŠM11?
Středa, 20. května 2020 - 21:34:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2013
Zdravím, včera jsem čirou náhodou viděl zmínku jednoho mého fejsbukového přítele, že do Kovošrotu v Nepomuku někdo dal pojízdnou Karosu i s papírama. Měl tam u toho video z vnitřku, jak tam jeho synek točí volantem, zřejmě nějaká zájezdová sedmistovka. Dávám to sem jen proto, kdyby to někoho blíže zajímalo, neznám nijaké podrobnosti. Připadá mi barbarství vyhodit do šrotu jen tak autobus, který už se řadí mezi veterány. Případné se omlouvám za spam..........
Středa, 20. května 2020 - 22:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13885
Registrován: 11-2004
Shnilá sračka prostě do šrotu patří...
Ikarosa
Středa, 20. května 2020 - 23:52:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 969
Registrován: 12-2007
Cw: ano to byl...
Pátek, 22. května 2020 - 12:23:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 508
Registrován: 8-2014
Study, ty to prosím raději nekomentuj... sešrotovat jeden ze dvou existujících kusů nějakého typu autobusů, to je počin hodný génia [ko][ko]
Mercedes-Benz [ok]
Pátek, 22. května 2020 - 12:43:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2023
Registrován: 8-2005
A co to bylo a atyp?
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
Pátek, 22. května 2020 - 13:08:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6130
Registrován: 6-2005
Take by mne zajímalo, co to bylo za vzácnost.
Makrelu neumeješ.
Pátek, 22. května 2020 - 13:09:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 6-2010
Nevím, o který typ jde, ale tipuji tohle? Ten druhý už byl sešrotován v roce 2007.
Pátek, 22. května 2020 - 14:01:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 1-2005
749.253-1: V následujícím textu není nic mířeno osobně na tebe, ale spíš je to takové obecné shrnutí stavu.

Sice nevím, o jaký vůz šlo, ale je to jen Studyho věc. Myslím si, že zrovna Study není z lidí, kteří by ten vůz nechtěli prodat, kdyby o něj někdo měl zájem, sám od něj mám za naprosto minimální cenu ŠL 11, která měla taky letět do šrotu. Jenže on má kdekdo zájem na internetu, ale když přijde na lámání chleba, tak se každý snaží tlačit cenu dolů pod cenu šrotu nebo z toho rovnou vycouve. Objeví se fotky z Budějovic, kde stála hromada sedmistovek, a dokud to šlo zachránit, tak se o to nikdo ani nepokusil. A teď, když se začaly likvidovat, tak se všichni diví, proč to někdo nezachránil a každý by nějakou chtěl...?

Stačí sledovat různé diskuze na internetu, ať už tady, na facebooku, nebo kdekoli jinde. Oblíbené argumenty "já na to nemám prostor, nemám čas, nemám peníze" jsou úplně na hovno. Kdo se tomu chce věnovat, musí si na to čas, prostor i peníze najít. I lidi, co ty autobusy provozují, musí někde bydlet, musí něco jíst, musí chodit do práce, chtějí trávit čas s rodinou, s přáteli... A to radši vůbec nereaguju na ty kecy, co je na všech vozech špatně. Jasně, že je škoda, když někdo něco dělá a udělá to blbě, ale většinou se kvůli tomu můžou nejvíc zbláznit lidi, co mají možná doma na poličce modely autobusů, ale kdyby náhodou měli přispět někomu na provoz nebo na opravu, tak by při tom vykrváceli.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Pajzák
Pátek, 22. května 2020 - 14:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 6-2015
Tr_man: [ok]
Pátek, 22. května 2020 - 14:52:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13886
Registrován: 11-2004
Sice nevím, kdo jsi, ale na uklidněnou, v sobotu letí do šrotu i ten druhý a HD12 už je tam taky.

Oba (oba tři) vozy byly koupeny za komerční cenu, nedostal jsem je na slib, že se zrenovují, něco málo se s nimi ještě odjelo, zpět ji to nevydělalo a pak přišlo určité procitnutí, či zhnusení. Pro mě konkrétně MAN-OASA (903) nemá žádnou hodnotu, ty auta z provozu neznám, nikdo to neocení. Byla zkompletovaná sbírka všech tří typů, v případě Mana se postaví ze dvou jeden. Jenomže pro koho? Pro "obecenstvo". Ale kdo to je? Ti šotouši, co neocení, že "pro ně někdo něco dělá", místo toho dokáží akorát fotit, udávat, ničit kšeft a urážet na internetu?

V případě Manů už to bylo nahnuté, bohužel dílo zkázy dokonala během jednoho týdne hájená menšina (bez cenzury jsou to zkurvení feťáci a malý černý kurvy), v areálu posvátných Českých drah se dostali dovnitř a udělali si z toho klubovnu. Dolámané sedačky, vytrhaná elektrika a všude stříkačky, na který my jim vyděláváme, aby chudáčci nechytli žloutenku a nepozdechali, což by mě uklidnilo zhruba na úrovní jejich transportu do koncentráku. Ještě než došlo na odvoz k likvidaci, na několika vozech vytřískali okna, jen tak z nudy. V areálu, kde se platí nájem a neustále někdo z nás nájemců je, i v noci. Máme jména, Policie, kterou máme naprosto k hovnu pro to neudělala nic, jen mě za poslední měsíc třikrát sbalili bez hadru přes hubu, který z principu nosit odmítám. Minule ukradli z jednoho provozního vozu GPS lokátor, aniž by tušili, co vzali, dodal jsem PČR přesnou polohu, kudy ve který čas jeli a nedělo se nic. Byla to parta, co několik měsíců navrtávala ve městě nádrže a kradla benzín. Nedopadli je.

Pokud se vrátím k tomu, co píše Tr_man, třeba HD12 v.č.2 jsem nabízel za šrotovou cenu 20tis, nabízel jsem ho dopravcům kvůli motoru, nikdo nechtěl, tak to letělo do hutí taky. Radši to nasypu do prostějovských vozů a prototypů, které jsou mi bližší a do toho, abych přežil, protože pro tuto společnost je feťák a povaleč víc než někdo, kdo něco provozuje a pro společnost dělá.

Fotky večer...
Pátek, 22. května 2020 - 17:11:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 8-2005
Tak to jsem čekal něco cennějšího. Mělo tohle oproti standardní LC něco lepšího?
Co je vrchol mazlivosti? Malý bílý kocourek nalezený před dveřmi na rohožce :-)
Pátek, 22. května 2020 - 17:51:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 509
Registrován: 8-2014
Na jednu stranu úplně rozumím té frustraci tímhle režimem, je pravda že PČR je dobrá tak možná na číhání za křovím na nejstupidnějších místech... Ale nenávratná likvidace posledního žijícího kusu fakt není řešení... I kdyby se měl nechat stát na místě jak je, pojištění se za to neplatí, gumy to nežere, jestli to nějak extra překáží netuším... A za 10 let to bude mít ve šrotě stejnou cenu jako dneska, třeba se do té doby najde někdo, kdo se toho ujme. Pokud ne, vyhodit se to dá vždycky.
Mercedes-Benz [ok]
Pátek, 22. května 2020 - 19:13:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 5-2002
Za 10 let by jsi to akorát zametl na lopatku [rofl] . Když se ty tři kusy podařilo dát k sobě, tak na jednu stranu je škoda to zahodit, ale taky chápu důvody proč to nedopadlo [zadnice] . A pokud to povede k zachování prostějovských prototypů ... [ok] .
Pátek, 22. května 2020 - 22:19:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6135
Registrován: 6-2005
749: měl jsi si to koupit a přispět do mlýna. Držkovat umím taky, to uměl i Study, ale když si někdo pořídí krávu jako autobus, tak to není žádná [zadnice] a to stání nebývá zadarmo. To se pak rychle vystřízliví z toho co je reálné a o není. Na svém voze pozoruji co dělá 10 let minimálního pohybu v kryté, suché hale.
A aby mohl stát venku bez pojištění není taky jen tak.

Měl jsem vyhlédnutý bus. Napřed majitel nemohl ze zákona prodat, a když už mohl, tak to bylo více jak rok po odstavení a s takovým vozem bych jel tak max 100km od domu bez velké prohlídky stavu pohonné jednotky, ne několikanásobek. Peníze na něj byly, stál by tak 15 000, místo, byť venku taky, ale co s tím k...a dál.
Buď máš peníze a neřešíš to, nebo jsi "chudák" a to si bus na sebe musí vydělat, minimálně z části, jinak sežere tebe.
Makrelu neumeješ.
Pátek, 22. května 2020 - 22:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 1-2005
Omlouvám se za některé nevhodné výrazy a prosím, aby osoby mladší 18 let a slabší povahy tenhle příspěvek vůbec nečetly...

Podobná diskuze je něco, co se tady opakuje v pravidelných intervalech, a asi jsem k tomu dřív taky přistupoval jinak. Ale když vidím ty podmínky, za jakých se dneska autobusy dají udržovat, tak se divím, že do toho ještě vůbec někdo jde. Z veteránů se stal hezký byznys propagovaný celebritami, takže snem každého je mít doma autobus a ceny i totálních vraků tomu občas odpovídají. Ale realita je taková, že pak má člověk doma velkou krávu, která všude překáží, která furt vyžaduje nějakou údržbu, do které se furt sypou prachy, a vlastní podpora je nulová, ceny STK a povinného ručení výrazně rostou, dostat autobus na veteránskou testaci je u některých klubů nemožné (ale jak pro koho). Čím cennější kus, tím víc na hovno ve skutečnosti je, takže o praktickém uplatnění takové ŠM 11, kterou beru jako jeden z nejhezčích veteránů, by se dalo přemýšlet hodně dlouho s dost nejistým výsledkem, protože kromě toho, že je to hezký a neobvyklý autobus, mě napadají už jen samá negativa. Když se veterána ujme firma, tak záleží na přístupu zaměstnanců a firmy samotné. Někde jsou veterány ceněné a opečovávané, někde jsou trpěné, někde jsou prostředkem k vydělávání peněz do roztrhání těla a někde se na ně prostě sere.

Pak zjistíte, že když máte vlastní vůz a staráte se o něj, vlastně to vůbec není vaše věc. Od řečí, jak by ten autobus měl vypadat, co je na něm špatně až po to, jak byste s ním měli nakládat. Co je komu po tom, jaké mám ve svém autobuse sedačky? Přispěl mi někdo na původní? Přišel je vyměnit? Zaplatí i výměnu podlahy a další věci, které by to chtělo udělat, když už budou sedačky dole?

Vlastnictví autobusu mě fakt dovedlo k tomu "třídit" lidi. Kdo má kecy a neváží si toho, ať klidně táhne někam, já mám ten autobus pro svoji radost a jsem rád, když se o ni můžu podělit i s ostatními. Ale kecy typu "my jsme čekali erťák, a ono jede tohle" mě stojí hodně přemáhání, abych na to neodpověděl něco hodně upřímného. Pro některé je nadlidský výkon udržet aspoň základní pořádek. Nebudu nikdy nikomu nadávat za to, že mám na podlaze stopy a nepořádek od bot, na sklech obtištěné hlavy a ruce a ohmatané tyče. Ale zbytky jídla a pití na podlaze a sedačkách, poházené jízdenky a papírky, to mě vážně po nikom nebaví uklízet, a to nechávám stranou to, že občas někdo něco zničí a uteče. Za atrakce na pouti každý bez řečí vyhodí několik stovek, zatímco za to, že se někteří vozí autobusem celý den, dají do kasičky i celých pět korun!

Pořád mě to nadšení ještě nepřešlo, ale nedivím se lidem, co mají autobus zavřený někde v muzeu nebo v garáži a chodí se na něj koukat. A nedivím se ani lidem, kteří se autobusů a veteránů zbavili nebo si stanovili jiné priority. Ono se hezky káže o tom, co by člověk měl, ale kdo si někdy něco takového zkusil, tak ví, jak nejistý výsledek ta činnost občas má, kolik práce, času a peněz vlastně i něco tak obyčejného jako autobus sežere. A taky, jaká je pak odezva publika...

Takže ve finále, pokud Study odmítl nabídku na odkoupení jeho vozidla odpovídající ceně šrotu, pak může být tím, koho odmítl, považován za hovado. Pokud žádná taková nabídka nebyla, pak je jeho řešení naprosto logické, a je jen na něm, jaké vozy si bude chtít nechat a jakých se zbaví a jakým způsobem. A to, co se tady píše, že se vozidlo nechá 10 let stát a vůbec nic se s ním nebude dít, je taky spíš příběh z románu. Komu na těch vozech záleží, toho bude srát, že mu vozidlo stojí venku, že na něj prší, sněží, že to vesele hnije, že se do toho může někdo dostat a poničit to ještě víc. Sám jsem si takhle neprozřetelně jeden vůz koupil na náhradní díly a vyklubal se z toho docela zajímavý kousek, který mi bylo líto rozřezat. Stál u kamaráda na zahradě, kde překážel a hnil a ani nestál nic na nájmu. Můžu upřímně říct, že se mi neskutečně ulevilo, že to zmizelo a musí se o to starat někdo jiný. Ale cenu bych si vzhledem k tomu, o co se jednalo, představoval o něco vyšší, nakonec jsem byl rád, že je to pryč a byl jsem rád, že jsem na tom neprodělal.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Pajzák
Pátek, 22. května 2020 - 22:37:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3806
Registrován: 6-2015
Budu se opakovat.
[ok]
Pátek, 22. května 2020 - 23:13:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13887
Registrován: 11-2004
Za 10 let by jsi to akorát zametl na lopatku

Ne za deset let, ale už teď... Prvně byl koupený šedý z Budějovic, neskutečná troska, oplastování jsme z toho teď trhali rukama, pod tím nic, místy montážní pěna, zdrhovačky, za dva roky stání venku z něj zbylo to, co vidíte, víceméně se vyklubal na povrch původní stav, který se udržoval štětkou... Modrý byl koupený z Ostravy v lepším stavu, jen s vysypaným diferákem, měl se stát základem, hájená menšina ale rozhodla. Někdy předtím byl v jednání ještě žlutý z Plzně na díly, aby bylo z čeho skládat, toho si někdo odvezl dřív, tak jsme byli rozebírat alespoň Jedotoura v Brně. Dodnes existuje asi už jen jediný kus, který parkuje v Litomyšli a vozí motokáry. I těm jsem nabízel oba vozy za šrot, ať si poberou co chtějí, neozvali se. A jak mi bylo dnes připomenuto, HD i oba MANy jsem nabízel na Bazoši, ne jednou. A neozval se opravdu nikdo, snad jen někdo, že dá za HD dva tisíce a ať mu ho kamsi dovezu.

Co se týče provozu veteránů viz výše, vnímám to podobně. Na srazech to zavazí, nebo slouží jako dětská prolízačka, opěradlo pro alkáče a podobně, po této stránce i cenově to všichni vnímají jako tu socku za pár korun, kterou trpí cestu do práce a zpět. Za ešelku mám vzhledem ke stavu stanoveno 4500,- na den a naftu, pokud se to někomu zdá moc, loučím se a pokládám telefon (o tom, že tu patinu a původní stav nikdo neocení ani nemluvím). Bohužel to je ale přesný odraz situace na trhu, od doby co mám dopravu legálně jsem zhnusený, jak školy, cestovky a další sráží cenu na totální almužnu, řeší jestli zaplatí na hlavu za zájezd o dvacku víc nebo míň a za kýčovité suvenýry tam utratí v řádech stokorun. A v současné situaci, kdy nás systém poslal do totálních sraček nejsem jediný, kdo nemá chuť vůbec v čemkoliv pokračovat, i když pořád ještě nějakou práci na vozy mám, zatímco ostatní stojí úplně.



Sobota, 23. května 2020 - 11:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1098
Registrován: 8-2012
Veľmi pekne napísané.
Sobota, 23. května 2020 - 13:29:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3220
Registrován: 3-2005
Study: 4500,- za ŠLu? Ses posral? Za to u nás nekoupíš ani náplň do DSG.
Já asi žiju v pokřiveném světě (nebo Study). Je tu veteránista, co se k ceně pronájmu vyjádří?
Sobota, 23. května 2020 - 16:50:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6139
Registrován: 6-2005
To je hodně levné. 1500/hod není dnes žádná taxa.
Makrelu neumeješ.
Petr_k
Sobota, 23. května 2020 - 20:36:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13044
Registrován: 4-2003
V AKV jsme měli stabilní taxu pro krátké štěky taky stanovenou časově. A bylo to 1500,-/čtvrthodina už v roce 2010. Ale většinou se to řešilo smluvně mezi dvojíma brejlema.

Mít třeba Study sídlo v Práglu, klidně by si mohl říct 2x tolik a nikomu by to divný nepřišlo.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Neděle, 24. května 2020 - 07:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 1-2005
Ceník PMDP

K tomu pronájmu vozidel se sluší dodat také tu druhou stránku... Lidé v tom případě mají pocit, že když si zaplatili, tak můžou všechno. Výzdoba autobusu se přizpůsobí požadavkům zákazníka, takže řidič nemusí vidět, stěrače můžou být přivázané, stuhy se pomocí špendlíků napíchají do okenních gum, protože svatba je přece jejich den! Autobus pro ně přijede do zákazu vjezdu a když ne, tak je zle. K "výzdobě" uvnitř autobusu po akci je lepší se nevyjadřovat. U jedné akce jsem si dovolil dát jasné podmínky ke konzumaci alkoholu a potravin ve vozidle a co se bude dít v případě znečištění sedaček, a zpátky už se nikdo neozval. Myslím si, že zrovna Study by mohl dlouze vyprávět, jak vypadaly jeho autobusy (a nejen ty historické) po klientech...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Úterý, 26. května 2020 - 19:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 7-2009
Tr man
Bohužel, neskutečně pravdivé.
Dnešní kapitalistický dobytek si myslí, že jim ještě po akci vyčistíte ušpiněnou obuv, kterou si beztak zajebali ve vašem vozidle. Nakopat do ...[zadnice]
Jva
Středa, 27. května 2020 - 08:08:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4511
Registrován: 6-2002
Jenže ten kapitalistický dobytek je k tomu "ochránci práv spotřebitele" dlouhodobě veden. Šmejdi sice nalézají stále nové finty, jak okrádat, ale běžný ochodník (bo jinak po stížnosti "zákon padajícího hovna") musí přijímat zpět "do 14 dmů bez udání důvodu" oblečení evidentně "koupené" jen na ples či lyžovčku, navigačku na dovolenou apod... Takže pak si to "zákazník" zobecní.
Cynik - tak říká optimista realistovi...
kapitalista
Středa, 27. května 2020 - 10:38:27  
Neregistrovaný host
Trochu zapapomínáte, že jednou jsem zákazník a živím vás... Pokud o moje prachy nestojíte, poohlédnu se jinde.
Petr_k
Středa, 27. května 2020 - 13:10:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13051
Registrován: 4-2003
Nezapomínají. Až se budete poohlížet, zjistíte, že většina těchto pronajímatelů má podmínky pronájmů ±stejné. A že jejich počet je konečný, spočetný a většina z nich se osobně zná, takže informace o dobytku se k patřičným uším dostanou dostatečně včas, aby riziko zdobytkování bylo příslušně zhodnoceno ve stupnici "to se dá přežít - to si zaplatí - jen přes naše mrtvoly".
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Pátek, 29. května 2020 - 19:33:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2013



Pátek, 29. května 2020 - 19:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2013
CW
Pátek, 29. května 2020 - 20:28:04  
Neregistrovaný host
Ten spodek nejbližšího autobusu na šestý a sedmý fotce v příspěvku 264. mě nějak nesedí. Vypadá, jako by to bylo domalováno, nehledě na ten přední převis. Přední náprava je moc vzadu a zadní by měla být víc vepředu.
Neděle, 31. května 2020 - 16:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 12-2008
Jelcz 041 SPZ TU 77-29 odstavený u chaty Kopanina.

George
Neděle, 31. května 2020 - 17:04:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 5-2002
Kapitalista: ona ta cena by měla pokrývat případné poškození a jeho opravu. Pokud se jedná např. o zapíchání špendlíků do těsnění oken, je možné cenu pronájmu navýšit o nákup nového těsnění, demontáž/montáž oken atd.
Takže pokud Study má cenu 4500,- tak je to skoro zadarmo. Ostatně pokud se cena navýší a majitel při nástupu cestujících upozorní na případné finanční sankce, vandalové si to rozmyslí a nepojedou a pojedou jen zodpovědní.
Ačkoli dlouhodobě jsem proti finančním postihům, protože zaplatit to umí každý debil, ale opravit už málokdo. Místo peněz by byly zajímavější alternativní (práce v dílně ve stylu podej/ přines/drž/až řeknu máš padla), nebo fyzické tresty (od pár facek až po prsty ve svěráku, podle kvality poškozeného vozidla).[wink]
Nekdo12345
Pondělí, 01. června 2020 - 09:19:35  
Neregistrovaný host
Dnes na idnes
https://1gr.cz/fotky/idnes/18/062/org/RSR73fcfd_18091966_2.jpg
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/negrelliho-viadukt-vlaky-rekons trukce.A200601_071337_praha-zpravy_bur
kapitalista
Pondělí, 01. června 2020 - 10:20:18  
Neregistrovaný host
ona ta cena by měla pokrývat případné poškození a jeho opravu.
Dneska jsem jel autobusem MHD v Praze a platil jsem jen 12 Kč. Nikdo po mě žádné nesmysly jako případné poškození nechtěl. To je co?

Znova opakuji - já jsem zákazník, tak se podle toho zařiď a pokud necheš nevadí, je dost jiných, co po mých penězích skočí a ještě se mi budou klanět. Je to jednoduchá rovnice. Nechceš moje peníze = nedostaneš je.
Pondělí, 01. června 2020 - 13:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 1-2005
Kapitalista: I ve smluvních přepravních podmínkách v MHD jsou dané sankce za poškození vozidla. A pokud se na to, že někdo poškodil autobus, přijde až později, je to placeno z veřejných (městských, krajských) peněz.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Vlastimír
Pondělí, 01. června 2020 - 15:33:45  
Neregistrovaný host
kapitalista-chceš obhajovat:já se svezl za 12Kč jako Ty,ale já mu rozřízl navíc sedačku.Věř,že ze Tvých pár šušňů nikdo nezbohatne,ale také navyhlásí bankrot.Všichni se ale shodnou-TO JE VŮL
George
Pondělí, 01. června 2020 - 16:39:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 5-2002
Kapitalista: Znova opakuji - já jsem zákazník, tak se podle toho zařiď a pokud necheš nevadí, je dost jiných, co po mých penězích skočí a ještě se mi budou klanět. Je to jednoduchá rovnice. Nechceš moje peníze = nedostaneš je.
Tak jinak, když jsi na tu matematiku.[wink] Neumíš se chovat v pronajatém vozidle(na návštěvě)=nesvezeš se.
A nebo svezeš a cena bude navýšená o případnou následnou údržbu/opravu/čištění/desinfekci apod. A nebo budeš mít takovou pověst, že Tě nikdo nesveze ani kdybys platil zlatem.
A že si jel MHD za 12Kč, Ti věřím ale choval si se tam slušně a bál ses že by Ti jinak někdo vynadal, že? No v 10 letech je za klávesnicí dost hrdinů, co hází penězi které nevydělali.[proud]
Sice teď asi naštvu některé lidi ale cena je přímo úměrná kvalitě. I když ježdění komerčně s veteránem mi přijde jako házení perel sviním, nebo (jako v případě Studyho) charita.
Proto taky spousta perel je dobře schovaná.
Jinak Study, zkus trochu zvýšit cenu. Oni jsou pak lidi opatrnější a víc si toho váží.[happy]
Úterý, 02. června 2020 - 08:30:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 331
Registrován: 6-2012
kapitalista: ty nejsi kapitalista ale kretén [happy]
Úterý, 02. června 2020 - 09:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13004
Registrován: 4-2006
Ad Karbanátek99 pravdivě a výstižně napsáno. Typicky rozmazleny fracek, já mám peníze můžu vše a vy ostatní se poserte.
Ale je to člověk bezkulčák,protože se pod svůj názor nepodepíše, že kapitalisto.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Mauricio
Úterý, 02. června 2020 - 12:04:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9475
Registrován: 4-2005
Až budete mít firmu, která bude muset generovat nějaký zisk, tak pochopíte, o čem kapitalista mluví. A byť souhlasím s Aresem, tak nakonec budete rádi, když přijde alespoň nějakej kapitalista, zejmona v době virusu a jiných uměle vyvolaných krizí, položí na stůl pakl chechtáků a dá si nohy na sedačku. A jak píše - ještě mu mile rádi ty boty vyleštíte.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Úterý, 02. června 2020 - 15:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13005
Registrován: 4-2006
Ad Mauricio já neštěstí tento problém řešit nemusím. Nejsem vlastník žádného historického vozidla. Ale upřímně nevím, jak kdo byl vychován, ale mě táta naučil se chovat nejen ke svým věcem, ale i k cizím slušně. Neumím si představit, že bych dal nohy na sedačku v botech, či něco podobného. A je jedno, že jsem si něco zaplatil. Je to čistě o přístupu. Život si za prachy nikdo nekoupí ani ten kapitalista.
O viru (a že je uměle vyvolaný) se odmítám bavit, protože si málokdo uvědomuje jak moc je to nebezpečné. Jak se říká, sytý hladovemu nevěří. Ekonomické škody jsou velké o tom není pochyb.
Každopádně pokud si zaplatím něco, i přesto musím mít základní slušný chování. Konečně pokud zákazník nechce respektovat podmínky služby může jít jinam. V muzeu si taky zaplatíš vstup, ale nemůžeš tam třeba si otřít boty o obraz.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Úterý, 02. června 2020 - 20:42:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13891
Registrován: 11-2004
S vožením takových kapitalistů jsem začínal dopravu, pravda, ještě načerno. Svozy na diskotéky, fanoušci na hokej a podobný odpad, začátek dobrý, pak horší rok od roku a potom akce od akce. Pomohlo to rozjezdu firmy, ale co z toho, když po zaplacení nafty a řidiče zůstanou třeba dva tisíce a krom toho, že se z tohoto "zisku" má platit provoz (opravy, pojistky) má jít ještě nemálo peněz do oprav po kreténech a vym*dancích, jak už jsem je poslední měsíc veřejně na fórech nazýval a pak s tím ze dne na den skončil. Pak po tom skočil ještě jeden dopravce, vydržel chvilku a dnes se to snaží objednávat u jiných stylem "my jsme parta lidí a potřebujeme odvízt" a diví se, že se jim to v den odjezdu ruší, když se dispečer dozví, o co jde. Že jsem měl neustále v patách kriminálku, protože při každé cestě zvládli něco zničit při čurpauze nebo někoho zmlátili, ani nemluvím.

Ale na zážitky to bylo pestré. Jednou jsem po úraze chvilku nejezdil (C734.00 ležící na ruce) a hlídával s dalšími ve voze, chytl jsem borečka, jak dloubal v B732 klíčema do opěradla. Bylo mi řečeno, "že si do pí*e zaplatil dvacku za rozvoz a může si dělat co chce". Načež v ten moment přistoupil jeden z těch normálnějších a pravidelně jezdících, vzal zpod sedačky u dveří kýbl s vodou, kterou se tam měsíc vytíraly blitky a chrstnul to na něj se slovy "tak tady to máš i s cateringem".
Středa, 03. června 2020 - 22:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13892
Registrován: 11-2004
Ať se tu nebavíme jen o takových hrozných věcech, tak je aktuálně jedna věc ještě horší, koluje informace, že Busline hodil do kontejneru ex teplickou ŠM11, kterou měli schovanou v areálu v Hořicích. Jestli tomu tak je, nemám slov. Sice shnilotina, ale nezbastlená, obsahující atypické díly.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 01:06:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13010
Registrován: 4-2006
ad Study Zjišťoval jsem to i u člověka,(bydlíme vedle sebe) který už v Busline jednu renovaci dělal. Byli se na to podívat společně mechanici ze 3 středisek (můžeš možná namítnout, že jsou neschopní, já některé z nich znám takže vím kolik umí)a shodli se, že to fakt nemá smysl se do toho pouštět. Jistě možná ti to mohli prodat, pokud si o to měl zájem. Rozhodně nebudu používat to co jsi tu nedávno psal když si dával do šrotu ty Oasy. Kde souhlasím neměli cenu. Sám si tu psal jak se k tomu lidé chovají a ty moc dobře víš kolik to stojí peněz to dát dohromady a ty se ti nikdy nevrátí. Toť celé. Prostě je to ve šrotě, také mi to mrzí, ale to realita života.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Čtvrtek, 04. června 2020 - 06:11:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6151
Registrován: 6-2005
Ares: ale ty vozy měly cenu specifických dílů. Cenu šrotu bych jim dal i já a měli by to bez práce...
Makrelu neumeješ.
Čtvrtek, 04. června 2020 - 08:09:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13894
Registrován: 11-2004
Jenže rozdíl byl v tom, že jsem to před likvidací nabízel za pár korun... Tohle je ex pražská ŠM, co má teď tuším že Zlín. Za těch pár let od focení to ještě víc prohnilo a šlo to dostat do stoprocentního stavu...


Čtvrtek, 04. června 2020 - 09:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13011
Registrován: 4-2006
9 tr však říkám, že je to škoda. Ale zase na druhou stranu respektuji práva vlastníka. Vlastník se rozhodl takto, má na to právo. Stejně jako měl Study právo poslat do šrotu ty Oasy. Když to respektuji u něho, musím to respektovat i u jiných.
ad study rozdíl není žádný, stejně to nikdo nekoupil. A v několika dalších letech tohle bude zkomírat, protože na to nebudou peníze. Sám tady b....š jak ti lidi jsou schopni poškodit historický vůz, že se jim to zdá drahé. OK máš pravdu.Jenže i ty máš právo si zákazníky vybrat, sám potvrzuješ že už nejezdíš takový ty opilecký svozy. Nikdo nemá právo tě nutit, aby jsi je vozil. Je to opět respekt k osobnímu vlastnictví. Rozhodli se tak (špatně) ale prostě rozhodli. Nic víc, nic míň.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Čtvrtek, 04. června 2020 - 10:21:53  
Moderátor
Číslo příspěvku: 4743
Registrován: 10-2006
Máte někdo foto posledního stavu vozu?
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Čtvrtek, 04. června 2020 - 23:16:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2013
Zdravím. Chci se zeptat, jestli tu někdo dává dohromady zřejmě pražskou ŠM, která stála léta v jižních čechách v obci Roseč. Vím, že před několika lety zmizela a že si jí nekdo tamodtud odtahnul. U majitele jsme vedle ní skladovali táborový materiál před cca 15ti lety. Tak mne to jen zajímá............
Pátek, 05. června 2020 - 06:43:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2392
Registrován: 9-2005
No a když jsme u těch eŠMek jak dopadla ta modrá domažlická, která vozila tu ozvučovací aparatůru?
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
5317
Pátek, 05. června 2020 - 07:21:06  
Neregistrovaný host
Mim.: je to 5317 a mají jí Budějovice
Pátek, 05. června 2020 - 08:30:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13895
Registrován: 11-2004
Mim: Vím o nějakém torzu vlnitoplechové ŠM, odtažená na tyči pod střechu. Říkalo se i čí je, ale nebyla to pro mě důležitá informace, tak jsem to pustil z hlavy, měla by být původem pražská, takže to vypadá na ni.
5317
Pátek, 05. června 2020 - 09:14:35  
Neregistrovaný host
Ne, v Roseči byla 5317, jak už je napsáno výše.
Nyní je v ČB.
Pátek, 05. června 2020 - 11:19:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7959
Registrován: 12-2005
Houmr co máš na mysli? O Domažlický nevim. Jediná modrá kterou znam bydlela v Plzni na Světovaru vozila kapelu Harlet a teď je po rekonstrukci ve stavu zpátky u svýho domovskýho DP Plzeň.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Pátek, 05. června 2020 - 12:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 9-2005
Možná to nebyly Domažlice ale Klatovy nebo něco kolem. Byla celomodrá, již s manuálem, ale se všemi dveřmi a někdo s ní vozil aparatůru. Před lety tu opakovaně proběhly její fotky.

Asi to byla tedy ta plzeňská, jen jsem si ji chybně zapamatoval že bydlí na Domažlicku (možní tím že ji tam někdo vyfotil).

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Pátek, 05. června 2020 - 20:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 12-2007
Study:
"Mim: Vím o nějakém torzu vlnitoplechové ŠM, odtažená na tyči pod střechu. Říkalo se i čí je, ale nebyla to pro mě důležitá informace, tak jsem to pustil z hlavy, měla by být původem pražská, takže to vypadá na ni."

Stále je pod střechou a měla by to být pražská 5123. Tedy pokud mluvíme (píšeme) o té samé.
Sobota, 06. června 2020 - 21:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7963
Registrován: 12-2005
Celomodrá byla ale pozbyla prostředních dveří. Ale na 90% to bude to co si viděl.
Plakáty nás informují: Přijď pracovat k dráze, pakliže ti vyhovují rychlost šmír a saze. (Dobeš) [masinka]
Sobota, 06. června 2020 - 23:27:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 1-2017
No mě napadla tahle odkaz, to bylo někde u Klatov. Ale dveře všechny neměla a měla automat. Jinak aparaturu s ní vozili...
Neděle, 07. června 2020 - 21:00:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 1-2013
5317, Study.... Díky za odpovědi. Já bych jí měl mít někde doufám vyfocenou, protože jak vidím někde byť vrak autobusu, tak si ho fotím. Jezdili jsme pod tu ves na tábor někdy v letech 2003-2006. Kousek pod ní u cesty stál ještě zelený Robur, a nedaleko byl v poli i vrak RTO (tuším městský). To RTO časem tamodtud zmizelo.
Pondělí, 08. června 2020 - 12:14:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39
Registrován: 1-2013
Tak jsem našel dvě fotky ze zimy.................