Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 10. 3. 2020 « předcházející | další »

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 10. 3. 2020

dolů
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda
odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři
   autor příspěvek
Nemám žádný fotky
Středa, 22. ledna 2020 - 10:19:38  
Neregistrovaný host
Korean_central_news:
"
Nepište nám a pokud možno, nepište vůbec!
"
Vy v agentuře ještě nemáte spamlist? [wink]
Korean_central_news
Pátek, 24. ledna 2020 - 13:19:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2011
Nemám žádný fotky:
"Vy v agentuře ještě nemáte spamlist? [wink]"
No my už ho máme, ale viditelně jsou tady jiné oběti, které ještě ne [rofl].
jeonsong hoesa-eseo hwag-in mesiji
Honzas
Pondělí, 27. ledna 2020 - 08:28:34  
Neregistrovaný host
Konečně bude moci autobus normálně odbočit z Bartoňovy ulice do Blahoutovy ulice.
https://www.pardubice.eu/urad/mestske-obvody/mestsky-obvod-pardub ice-iii-dubina-drazka/radnice/uredni-deska-mo-iii/?file=51744&pag e=4462748&do=download
Trolleybus
Pondělí, 27. ledna 2020 - 20:12:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 5-2002
No vida, stačilo pouhých 41 let stížností a problém bude vyřešen. Na pardubické poměry slušný výkon. [proud]
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Karosa_B731
Pondělí, 27. ledna 2020 - 20:32:46  
Moderátor
Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 2-2007
Spíš bych se zeptal, co je tam vlastně za problém? Krom toho, že jsem musel občas chvilku počkat, až přejedou ta dvě tři auta, abych mohl zabrat oba pruhy. Jako by nebyla horší místa k řešení.
Pondělí, 27. ledna 2020 - 20:46:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 929
Registrován: 12-2007
Kolizní situace je nedostatečný problém?
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Přechodec
Čtvrtek, 30. ledna 2020 - 12:47:45  
Neregistrovaný host
Ad trolleybus.
Ve srovnání s délkou (stále nedokončené) renovace trolejbusu T 401 v TM Brno je to rozhodnutí o přeřešení křižovatky docela expresní. Ale uznávám, že srovnání renovace muzejního exponátu s kolizní situací na křižovatce je kulhající na všechny dostupné nohy.

Nyní vážně. Projektant logicky (tedy tupě) odsunul přechod v Bartoňově ulici dál od křižovatky do přirozeně nejužšího místa (znalí doplní, která norma to nařizuje - snad ČSN 736110), tzn. až za místo, odkud se bude vozovka Bartoňovy ulice rozšiřovat. Projektant jistě postupoval podle zadání na minimalizaci ceny a tedy i minimalizaci stavebních úprav. Kdyby chtěl (a směl) hýřit, tak by přetvaroval i jihovýchodní obrubník Bartoňovy ulice, takže by vozovka ústící do křižovatky nebyla rozšířená, nýbrž vychýlená severním směrem (podle toho severního obrubníku). Tím by šlo přechod přes Bartoňovu ulici odsunout od křižovatky ne o 20 metrů, nýbrž jen cca o 5 metrů východně. A od přírody líný chodec by byl ochoten si těch 5 metrů na přesunutou zebru ještě zajít. Jsem přesvědčen, že při odsunutí přechodu o 20 metrů líný (tzn. téměř každý) chodec v relaci V Zahrádkách - Blahoutova se na ono dvacetimetrové zacházení a celou zebru v Bartoňově ulici zvysoka vykvákne a střihne to přes křižovatku rovně. Ne proto, že od přírody na svou bezpečnost zvysoka kašle, nýbrž proto, že z něj projektant a tupě uplatněná norma dělá vola.
Očekávám logickou odpověď, že na této periferní a málo frekventované křižovatce to je ganz egal (naprosto jedno). Tato odpověď při vytržení z kontextu bude logicky (tedy tupě) pravdivá. Dopravní psycholog však může podotknout, že čím více míst navádí účastníka dopravy (tedy i chodce) k ignorování dopravních opatření, tím více se účastník dopravy sžívá s názorem, že předpisy jsou jen pro blbce. A z tohoto pohledu už se nepřetvarování jihovýchodního obrubníku Bartoňovy ulice jeví jako úspora na nesprávném místě. Už by zde bylo menším zlem zřízení místa pro přecházení (bez přednosti chodce) místo navržené problematické zebry.
Komunální ekonomice 3x zdar!
Čtvrtek, 30. ledna 2020 - 20:00:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3585
Registrován: 1-2005
Myslím si, že to, jestli se jedná o kolizní místo, ovlivňují hlavně účastníci provozu. Sám se nestačím divit, jak kolizním místem by mohla být třeba křižovatka Jana Palacha a Teplého, kdyby řidiči autobusů a trolejbusů byli o trochu neústupnější. Zatímco dvě vozidla MHD jedoucí proti sobě z Jana Palacha na Teplého a opačně se s přehledem vyhnou, s osobním autem je často nutné si cestu zkrátit, takže trolejbus odbočující do Teplého si může vybrat mezi autem, obrubníkem nebo bržděním. A takových míst by se našlo...

Úprava křižovatky Bartoňovy a Blahoutovy ulice bude to samé. Sice autobus nebude muset najíždět do protisměru, ale zvětšení poloměru oblouku pro protijedoucí bude znamenat, že si to budou zkracovat, a problémy tam budou stejné jako právě na Teplého.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Čtvrtek, 30. ledna 2020 - 20:41:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9691
Registrován: 5-2002
Nutkání si zkracovat s osobákem poloměr odbočení vlevo je úplně běžné. Pod točnou Dubina sever klidně jedou po těch retardérech, jen aby nemuseli kroužit podle vodorovného značení...

Pátek, 31. ledna 2020 - 07:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4946
Registrován: 5-2002
Přechodec: Zapomněl jste vynadat tomu hlavnímu - INVESTOROVI [blesk] .
Honzas
Pátek, 31. ledna 2020 - 12:46:11  
Neregistrovaný host
Přechodec: Nerozumím Vašim předpokladům, že pro chodce v relaci V Zahrádkách - Blahoutova to bude po novém přechodu zacházka, kterou budou chodci ignorovat. Proč by to měl chodec střihnout přes křižovatku rovně? Kam? Do těch stromů/keřů/zahrádek?
Do schématu jsem zeleně zakreslil stávající cesty pro chodce a červeně po změně.
Pátek, 31. ledna 2020 - 21:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 930
Registrován: 12-2007
Honzas: Že von Přechodec neví, že v Blahoutově ulici není po pravé straně směrem do centra chodník? Čili že relace V zahrádkách - Blahoutova se tahle stavba vůbec nedotkne.

Tr_man: Autobus ve směru Bartoňova -> Blahoutova musí vždy do protisměru nebo ne? Podle mě ano. Je to kolizní situace? Je. Odstraní se kolizní situace? Ano. A prosím tě, neházej všechny řidiče IGK do jednoho pytle. Já taky neházím indženýry z dopravky do jednoho pytle, natož abych tam házel řidiče DPMP.

353: viz výše - prostě řidiči IGK nejsou jen čiré zlo, a řidiči DPMP jen čiré dobro. Debil se najde na obou stranách.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Pátek, 31. ledna 2020 - 23:27:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 1-2005
Rop: Jako zástupce skupiny řidičů musím přiznat, že tohle místo mě nikdy nějak výrazně neznepokojovalo, i když každé zlepšení se cení. Na Dubině asi horší místo není, i když výjezd od zastávky Dubina, garáže na hlavní taky není žádná hitparáda. Ale obecně bych řekl, že na obou těch místech funguje určitá místní znalost poměrů ze strany ostatních řidičů, takže se docela často setkávám s tím, že vozidlu MHD nechají dostatek prostoru, případně ho při výjezdu z Bartoňovy do Blahoutovy pustí.

Řekl bych, že by se ty peníze daly využít líp, když zůstaneme u MHD, tak třeba na opravu zastávek Dubina, točna a Blahoutova. Konkrétně té točně by bezbariérovost docela slušela, když se jedná o zastávky v jízdním pruhu a není při najíždění riziko destrukce předního rohu [happy]
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Sobota, 01. února 2020 - 09:45:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 793
Registrován: 6-2005
Objevila se nám propagace blížícího se dne otevřených dveří v DP a oslav 70 let od jeho založení. Předpokládám, že se opět bude konat řada jízd po městě a okolí.

Jako námět pro ty, co budou chystat jízdní řády těchto jízd, bych měl, že by se některým z trolejbusů mohly projet běžně nepojížděné trolejové trasy, jako např. ze Sladkovského ke Grandu, z Teplého do Jana Palacha (a opačně) či třeba z Hradecké do Bělehradské a samozřejmě Kamenec.

Každopádně na oslavy se těším, neboť jsou tradičně na velmi vysoké úrovni.
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak[blesk]



Sobota, 01. února 2020 - 17:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 931
Registrován: 12-2007
Tr_man: já pouštím trolejbus i na Židově [happy]
Dubina, točna - prostor zastávky ve směru z centra je kolizním místem a stálo by za to tam dát značku "Neobjížděj autobus v zastávce"
Bezbariérovost zastávky - směr centrum klidně i se zálivem (pozemek je města). Ve směru z centra to půjde dost těžko, protože přímo v prostoru zastávky jsou dva vjezdy k domům (č.p. 680 a 681). Pokud zastávku posuneš o těch pár metrů vzad, tak zase budeš zasahovat do vjezdu k č. p. 682 a 683. Takže jedinou možností je posunout zastávku těsně za křižovatku Blahoutova x Bartoňova a to tě lidi ušlapou, protože prodloužíš docházkovou vzdálenost.
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Neděle, 02. února 2020 - 19:12:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 5-2010
Rop: Jenže k odstranění kolizní situace nedojde, protože ten vůz stejně pojede protisměrem. Stačí se podívat na vlečné křivky na menším výkresu. Málokdo udrží celé odbočení zadní kola zhruba čtvrt metru od obrubáku. A ty nájezdové a výjezdové pozice vozů také stojí za bližší pohled. Pokud by jel tříosák podle nákresu, tak obrubák při výjezdu nemine.
Dále se stává, že se tam díky zpoždění potkáme, tudíž vůz co pojede na Dubinu pojede prostorem ohraničeným posunutým obrubákem, takže bude jen otázka času než se rozjezdí. V Pardubičkách vydržel zhruba půl roku.
Tr Man: Jsou to sice blbá místa, ale bezproblémová, protože jsou blbá už od pohledu. Jsou tam horší. Pokud jsi četl zápis z poslední porady tak víš, že je nám vytýkáno neustálé odrbávání pneumatik. A na Dubině jsou tři místa kde to jde jednoduše. První je odbočení z Drážky na Dubinu, i když táhneš levý roh podél ostrůvku a pak podél čáry (pokud to jde), tak ti zbyde zhruba 10 centimetrů mezi kolem a obrubákem. Další je zatáčka mezi garážema a centrem. A nakonec evergreen v podobě věčně rozježděného obrubáku na točně na severu od vozů, kterým nevyšlo lámání mezi obrubák a na pravé straně stojící autobus. A takových míst, kde to podle křivek vychází, ale v reálu je to o gumy, je po městě víc než dost.
Řidič DPmP
Neděle, 02. února 2020 - 22:47:32  
Neregistrovaný host
Ad Martin749
Přemýšlel jsem, jestli odpovídat, ale po půl hodině mlácení hlavou do stolu jsem si konečně z hlavy vytloukl myšlenky na sebevraždu, takže můžu zareagovat na tvůj poslední příspěvek. Jestli na těch místech, co jsi vyjmenoval, drbeš pneumatiky, pak vezmi tu kartičku, na které je napsáno ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, a odevzdej ji první dospělé osobě. Po tvém výlevu už se fakt nedivím, že jsou řidiči trolejbusů lidmi považováni za úplné kretény, protože stačí jeden a táhne nás ke dnu všechny. Víš, k čemu slouží ta kulatá věc, kterou máš v trolejbuse před sebou? Víš, k čemu je v autobuse tlačítko R? V reálu je mi líto, ne že se gumy drbou, ale že se guma v jednom případě očividně nepoužila nebo protrhla... Tohle může napsat jen někdo, kdo umí naprosté ho..o, ne řidič! Každý z nás někdy obrubník přeskočil a ještě hodněkrát přeskočí, ale svádět to ve výše uvedených místech na chybu obrubníku a stavby, to je hodně silná káva, ale nepřekvapí mě od člověka, jehož jízda s trolejbusem by se dala co do pohodlí přirovnat k pobytu v bubnu pračky. Mám pocit, že ani na jednom z těch míst, o kterých píšeš, se mi skočit s trolejbusem ani autobusem nepodařilo, a jestli jo a jen jsem to zapomněl, tak jsem si rozhodně připadal jako debil sám a byl jsem rád, že to pneumatika vydržela, protože bych se hanbou propadl.
Pondělí, 03. února 2020 - 09:30:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 12-2005
Ad Martin749: já teda nevím, ale ani na jednom z Tebou vyjmenovaných míst nemám problém si udržet odstup od obrubníků...
Jediné místo u trolejbusových linek, které opravdu považuji za problém je křižovatka Teplého/Lexova, kde např. při jízdě linkou 7 do Lexovy v případě špatně stojících autíček fakt nezbyde nic jiného než na ten obrubník najet.
Pondělí, 03. února 2020 - 09:54:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3587
Registrován: 1-2005
Škoda 7Tr: I to se dá s krátkým trolejbusem projet většinou bez obrubníku [happy] Horší je to z opačné strany na 5 z Teplého do Lexovy.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Přechodec
Pondělí, 03. února 2020 - 11:18:13  
Neregistrovaný host
Honzas + Rop
Ano, pánové, vyhmátli jste mně. Opravdu mi nedocvaklo, že zde ten kousek chodníku před zastávkou chybí. Nepohybuji se zde denně. :-(
Oba Vás chválím za postřeh a snahu, ostatním se omlouvám, že jsem zaprudil.

V obecné rovině považuji z více důvodů vzdalování přechodů od křižovatek za chybu, ale v tomto případě je málo pravděpodobné, že chybějících 150 metrů chodníku v Blahoutově ulici bude někdy doplněno.

Všem přeji příjemný den!
Čtvrtek, 06. února 2020 - 09:15:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 11-2005
Konečně...[wink]
Trolejbusová trať Dukla vozovna – Hlavní nádraží EIA
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 06. února 2020 - 12:48:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9692
Registrován: 5-2002
Komu se to nechce stahovat, výcuc vedení trati:

Čtvrtek, 06. února 2020 - 14:20:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 11-2005
353: Díky[ok]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Čtvrtek, 06. února 2020 - 22:01:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 932
Registrován: 12-2007
Nemá křižovatka MÚK Palackého vypadat jinak? Tohle je stav před rekonstrukcí. Po rekonstrukci má vypadat takto. To se pak EIA bude předělávat? [crazy]
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Čtvrtek, 06. února 2020 - 22:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9693
Registrován: 5-2002
Když koukneš detailně, tak troleje jsou kreslené už v poloze nového mostu. Takže pouze ten katastrální podklad je aktuální, poloha a trasování je ale konečné.
EDIT - a ten sjezd z mostu k nádraží má sice ŘSD vyznačen jako ke zrušení, ve skutečnosti zůstane pro MHD (pokračování bus pruhu z nadjezdu)



(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Sobota, 08. února 2020 - 20:18:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 795
Registrován: 6-2005
Z nákresu u DP mi není zcela jasné, jestli si zaústění nové trati od nádraží vynutí zrušení točny před bránou? Nebo tam jen není zakreslená, protože se jí to nijak nedotkne?

A jak vypadá nyní časově výstavba? V příštím roce? Předpokládám, že zatím bude trasa sloužit jen pro přejezdy z nádraží do vozovny a opačně, nebo už je vymyšlená nějaká linka, která by tam mohla jezdit?
Trance 4 ever[pozor] www.mixcloud.com/LubosNovak[blesk]



Neděle, 09. února 2020 - 09:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6054
Registrován: 6-2005
471: nevyhne se jí to, protože je tam souběh vedení až do sjezdové vyhybky, která na Teplého dělá pseudoangličan. Taky jsem to hledal. U nádraží je vidět řešení, zde také,ale blbě. Za rozjezdovou ve vratech následuje sjezdová ze smyčky a pak křížení. Tudíž ze smyčky nelze jet k nádraží bez přeložení sběračů.


(Příspěvek byl editován uživatelem 9 tr.)
Makrelu neumeješ.
točna
Neděle, 09. února 2020 - 17:40:03  
Neregistrovaný host
V jednom zmiňovaném pdf souboru (Oznameni_trolejbusova_trat_Pardubice na str 11) se vyskytuje toto: "Stávající točka před vozovkou se nejspíš
bude muset zdemontovat. Vzhledem ke složitosti návrhu trolejového vedení se toto rozhodne
v dalším projektovém stupni."
Tak že bych ještě počkal na posuzování, zda se bude rušit nebo nebude.
Petr_k
Neděle, 09. února 2020 - 18:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12972
Registrován: 4-2003
9_Tr - kolikrát ročně by se jelo od vozovny ze smyčky k nádraží? V takovém případě by se překládání celkem sneslo (a někteří šotouši by si jistě rádi umazali pacičky od špagátů [biggrin] ).
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Neděle, 09. února 2020 - 19:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 12-2007
Předně dle finálních plánů smyčka před vozovnou bude nevyužívaná, protože linka 7 bude jezdit do smyčky Terminál Jih (K Vápence).
Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Pondělí, 10. února 2020 - 09:12:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6055
Registrován: 6-2005
Petr k: to nerozporuji, jen že v tom plánu je to blbě vidět. Sjezdová trochu splývá s křížem a není tam naznačena trolej ve smyčce, oproti nádraží, která by to napoveděla.


Pro nás cizí. Kde je proboha Vápenka?
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 10. února 2020 - 09:15:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 430
Registrován: 2-2006
Rop : velmi pravděpodobně nebude, jelikož místo linky 7 to bude linka č.6, která je v plánu na přetrasování k terminálu JIH.
Pondělí, 10. února 2020 - 09:20:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 431
Registrován: 2-2006
Pondělí, 10. února 2020 - 09:22:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 432
Registrován: 2-2006
V podstatě kousek od DP severozápadním směrem, kde bude ústit lávka přes kolejiště, budovaná v rámci modernizace železničního uzlu Pardubice.
Pondělí, 10. února 2020 - 12:54:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6056
Registrován: 6-2005
Děkuji, už sem přemýšlel co tam budou stavět, když lávka není.
A linka 7 bude končit kde? U DP, nebo pojede k nádraží obráceně?
Makrelu neumeješ.
Pondělí, 10. února 2020 - 13:02:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 433
Registrován: 2-2006
Zatím je ve hře varianta linka 6 na terminál JIH a linka 7 po nové trati k nádraží, popřípadě alternativně jinam. Ale situace se může vyvinout jinak [happy]
Středa, 12. února 2020 - 17:34:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18796
Registrován: 5-2002
Asi jsem něco zaspal. Co je to ten "Terminál jih"?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 12. února 2020 - 19:11:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6058
Registrován: 6-2005
HQ: ranní okruh UMA - Masarykovo n. - DP - nádraží - UMA a po 12. obráceně [biggrin]

Martinj: no, že už nebudeš muset nelegálně běhat přes koleje, ale bude podchod skoro k vozovně [biggrin]
Makrelu neumeješ.
náhodný_host
Čtvrtek, 13. února 2020 - 05:12:20  
Neregistrovaný host
Kdyby podchod, pane kolego! Nezapomeňte, jsme v Pardubicích! Městě bez vize, nadhledu, odvahy a schopností cokoliv radikálně a kvalitně řešit, a to nejen v dopravě.
Městě Charvátových špuntů, krajského nádraží bez parkoviště, zlodějského rozprodávání nejlukrativnějších pozemků pro soukromé stavby pochybného významu a kvality...a dalších a dalších polovičatých (kéž by mnohdy aspoň! polovičatých) řešení.
Lávka tam má být, pane kolego, lávka. Tentokráte však prý tzv. "dizajnová". Od té první, nedizajnové, nikdy (typicky pardubicky) nedodělané, tam dosud trčí k nebi podpěry. Jako adolescent jsem se těšil na její využití po dokončení, až budu vlakem jezdit "na vejšku". Tu mám 35 let za sebou a stále čekám. Možná, snad, někdy...
Čtvrtek, 13. února 2020 - 06:34:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6059
Registrován: 6-2005
Náhodný host: [biggrin] no a jak mi říkal jistý odborník, vykolejí vlak, sejme lávku a jsme v [zadnice].
Šotouši se sice budou radovat,mohou fotit vlaky z vrchu, ale... A lanovka už je v zapomnění?
Makrelu neumeješ.
Pátek, 14. února 2020 - 10:19:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 11-2005
Nejdřív metro, pak lanovka[proud]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Sobota, 15. února 2020 - 20:02:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 934
Registrován: 12-2007
Ze sítě metra se buduje první stanice.

Llama here, llama there, I see llamas everywhere.
Pátek, 21. února 2020 - 14:52:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7326
Registrován: 12-2011
Chtěl bych se zeptat, jak jsou na tom 14Tr v Pardubicích? Jde ještě nějakou potkat?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pátek, 21. února 2020 - 14:57:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9694
Registrován: 5-2002
* ve stavu jsou tři kusy repasů - 343 je bez odbavováku, 345 pojízdná, 347 nepojízdná a bez odbavováku
* služebáky 375 a 376 jezdí dle potřeby

345 je dnes na děleném kurzu 1103, ale není to kvůli nedostatku vozů, spíš proto aby se projela ... a její řidič taky :D



(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
Pátek, 21. února 2020 - 15:59:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 4-2005
Děkuji kolegovi intelpetrovi za dotaz, mě to také vrtalo hlavou. V úterý jsem jel (z Brna) na návštěvu do Pardubic a přestože jsme byli domluveni až odpoledne, již kolem osmé ráno jsem se začal věnovat trolejbusům:-) Byl jsem smířen s tím, že řadu 14 a 21 již nepotkám, holt pozdě bycha honit, a teď najednou koukám, že když máš hodně štěstí, tak to ješte jde. O foto se podělím zkraje týdne.
Pátek, 21. února 2020 - 16:10:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9695
Registrován: 5-2002
Narazit na 21Tr je stejný zázrak jako na 14Tr. Provozní je totiž aktuálně také jen jedna - 392. A novějších vozů je dost, takže aktuálně se provozní zálohy staví z 24Tr - třeba dnes 321, 318, 317.
hrejzadarmo
Sobota, 22. února 2020 - 10:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204
Registrován: 2-2014
Včerejší UMA z pohledu mého mobilního telefonu.
Sobota, 22. února 2020 - 11:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7329
Registrován: 12-2011
A co příští týden, nepojede se daný šofér projet znovu? [wink]
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Středa, 26. února 2020 - 20:41:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 783
Registrován: 3-2006
A nemohl by se tento týden jet znovu projet daný trolejbus, ale s jiným šoférem, třeba jako dnes? [happy]
Středa, 26. února 2020 - 22:03:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 4-2005
Krásná práce. Evidentně pěkný a udržovaný vůz. Věřím, že si ho budete hýčkat i nadále:-)
Pátek, 28. února 2020 - 10:32:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 4-2005
Z úterka 18. 2.:



Neděle, 01. března 2020 - 19:05:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9696
Registrován: 5-2002
Michal_Ř:
"Krásná práce. Evidentně pěkný a udržovaný vůz. Věřím, že si ho budete hýčkat i nadále:-)"

Nechci ti brát iluze, ale to není nijak hýčkaný vůz. Jak se odstavil z běžného provozu, tak stojí venku bez hnutí. A jen se občas projede...
Pondělí, 02. března 2020 - 15:02:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3796
Registrován: 12-2005
353: Na fotce vypadá dobře [proud]
Náhradník
Úterý, 03. března 2020 - 09:21:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 4-2011
Před chvílí jsem viděl reportáž v televizi o zajíždění pardubických trolejbusu do Chrudimi. Plánuje se i v Chrudimi pověsit trolejové vedení?
Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Pátek, 06. března 2020 - 13:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9697
Registrován: 5-2002
Náhradník:
"Před chvílí jsem viděl reportáž v televizi o zajíždění pardubických trolejbusu do Chrudimi. Plánuje se i v Chrudimi pověsit trolejové vedení?"
Ono se nijak moc reálně neplánuje ani to zajíždění. A troleje v Chrudimi už vůbec ne.
emesko
Pondělí, 09. března 2020 - 23:11:17  
Neregistrovaný host
Ohledně spojky DP-nádraží, nebudu vadit troleje tranzitu? Myslím, že omezení výšky je znatelné.
Pondělí, 09. března 2020 - 23:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623
Registrován: 1-2014
Troleje jsou výš než maximální možná výška nákladních aut. V případě nějakého nadrozměru, by se akorát domlouvalo s DP dočasné odstranění trakčního vedení.
Úterý, 10. března 2020 - 20:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 11-2005
ČT24 píše, že od zítra je v MHD prázdninový JŘ, zatímco web DPMP píše, že od čtvrtka 12.3.,
takže se sluníčka na Kavčích horách mýlí???
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 10. března 2020 - 21:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 434
Registrován: 2-2006
Ano, DP to má správně
Úterý, 10. března 2020 - 23:23:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 9-2007
Všechna Korona opatření k smíchu...dopravci vám je ukáží !!
Jako vím, že nejste Pardubky zdaleka jediní, ale když se tu o tom píše....
Všude se zavádí opatření, aby lidé nebyli v těsném kontaktu, zrušila se tedy i výluka ve školách...mimo jiné, v MHD by bylo více prostoru...co udělá veřejná doprava...hurá prázdninové JŘ...my vám dáme, že se budete v těch autobusech roztahovat !!!
Chápu zrušení školních spojů, ale víc nic.