Diskuse » Archiv 2019 » Tramvaje a metro » Inekon Trams vs. Škoda Transportation předcházející | další

Inekon Trams vs. Škoda Transportation

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 07. ledna 2019 - 22:01:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2005
Přiznávám, že tomu nerozumím. Podle odkazu od Jenki 5343 vytvořil Inekon v roce 2016 čistý zisk skoro 150mega a teď je v úpadku kvůli 120 mega? Naložil si toho Inekon příliš? Číňan + bulhar = smrtící koktejl? Je ještě nějaká šance pro Superior nebo definitivní konec?

Many nejsou má parketa, proto lezu sem............[wink]
Pondělí, 07. ledna 2019 - 22:12:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 260
Registrován: 6-2005
Mám jeden technický dotaz: Dokázal by někdo porovnat otočné podvozky od Škody, Pragoimexu (EVO) a Inekonu (Superior) z hlediska chodových vlastností, opotřebení tratí, údržba? Není až tak podstatné, jak je který z nich "moderní" nebo "in", ale co klade na provozovatele a jak je pohodlný pro cestující.
Jenki
Úterý, 08. ledna 2019 - 09:54:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5403
Registrován: 5-2002
Ta pohledávka v Sofii je za rekonstrukce co jezdí na 5?
V podstatě ano. Nejde o to, že by za ně Sofie nezaplatila; jde o to, že smlouva spočívala v tom, že se v ČR udělá jen prototyp a zbylé vozy si udělá Sofie sama. V mezičase se ale podařilo jejich ústřední dílny (Tramkar) úspěšně vytunelovat a prakticky zneschopnit, ale Sofie trvala na dodávce vozů za původní ceny, takže se musely vyrobit v Ekově za výrazně vyšší cenu, přičemž odběratel trval na původní ceně dle smlouvy a tuto zaplatil. Argumentace u arbitráže byla, že zadavatel (DP i město) v okamžiku smlouvy věděl o faktické neschopnosti Tramkaru modernizaci provést, takže tím vědomě uvedli Inekon v omyl. Mezinárodní arbitráž toto uznala jako oprávněný důvod k uhrazení vícenákladů, Bulharské soudy ne.

Přiznávám, že tomu nerozumím.. vytvořil Inekon v roce 2016 čistý zisk skoro 150mega...
Tomu nerozumí více lidí, třeba zaměstnanci, kteří v roce 2016 dostávali zaplaceno se zpožděním 2 - 3 měsíce.

Číňan + bulhar = smrtící koktejl?
Tohle by ještě přežít šlo, ale ve finále to dorazil Seattle 2, který skončil zpožděním, spoustou technických průserů, obrovskými vícenáklady za úpravy a servis v Seattle a zároveň ze strany odběratele krácením platby o desítky procent.

Je ještě nějaká šance pro Superior nebo definitivní konec?
Těžko říct, nějaký pokus o "doschválení" bych asi očekával, protože pak by ten vůz i dokumentace měly nějakou reálnou hodnotu.

Mám jeden technický dotaz: Dokázal by někdo porovnat otočné podvozky od Škody, Pragoimexu (EVO) a Inekonu (Superior) z hlediska chodových vlastností, opotřebení tratí, údržba? Není až tak podstatné, jak je který z nich "moderní" nebo "in".
Po 10 letech provozu jo, ale to už bude asi pozdě... jinak by to byla spíš dojmologie a věštění z křišťálové koule.
dopravopat
Úterý, 22. ledna 2019 - 21:17:04  
Neregistrovaný host
Dosť smutné s Inekonom... Svet je neférový... Ja som Superioru celkom fandil, lebo konštrukčne sa mi to vozidlo pozdáva. Ešte viac sa mi páčil Superior Plus pre Toronto. Škoda že ten nebol realizovaný.
Pondělí, 04. listopadu 2019 - 20:13:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 5-2009
Insolvenční řízení strojírny Inekon se opět zaseklo. Výrobce tramvají nedodal potřebné dokumenty