Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 19. 10. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Německo do 19. 10. 2019

dolů
   autor příspěvek
Středa, 16. října 2019 - 10:44:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 9-2007
Není to tu spíš o střetu lidí "já na to mám", kteří vidí cestování svým úhlem pohledu? Dnešní svět opravdu nahrává těm jednodenním výletům, ale zrovna Berlín je v tom naprosto v pohodě. Jen to není vlakem, no. [happy]

A pořád lepší jak spojení z Mnichova do Curychu nebo z Hamburku do Kodaně. Možná to bude právě tím, že po Německu jsou dálkové vlaky vedeny na komerční riziko a jejich provozovatel si rozmyslí, zda se mu vlak skutečně vyplatí anebo ne. A pokud těch sedm vozů denně nadoraz nenaplní... [wink] spojení z Prahy do Berlína není ideální, ale pokud tomu dokáže autobus časem i cenou konkurovat, tak chápu, že vlak jezdí pouze v období, kdy se opravdu vyplatí. Stačí se podívat třeba na spojení Frankfurt - Brusel – tam autobus jede minimálně šest hodin, zatímco vlak čtyři hodiny a klientela nemá problém zaplatit 128 EUR za plné jízdné.

Navíc, pan Noční spoje to teď popsal hezky - když jsem kdysi chtěl jet s nevlakovým kamarádem na jednodenní výlet do Mnichova, tak pět hodin ve vlaku pro něj bylo opravdu přespříliš. Ne, že by takoví lidé neexistovali, jen jich prostě není tolik, aby to denně obsadilo celý vlak.
Středa, 16. října 2019 - 11:51:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 11-2007
ad Nocni spoje: To nemá cenu, jsi jak kolovrátek[crazy]Když je poslední vlak z Prahy do Německa v 16:20 podle Tebe ok tak se nemá cenu s Tebou víc bavit....Flixbus je asi úplně blbej, když jezdí po šesté po hodině a do toho ještě žlutej
A nevím co tu meleš o přípoji, prostě místo dvou vniter by zůstal jeden mezinárodní s jedním slabším krátkým úsekem, děje se tak třeba i u mnichováků. das ist alles[happy]
A poslední, i na prodlouženej víkend tak odjet po čtvrté hodině je fakt[crazy]
Jestli umíš německy tak si přečti i to jak to řešili na tom NEŠOTOUŠKÉM radiu ale to bych chtěl po tobě asi moc.
Navíc pro Tebe asi neexistují Dráždany a jejich obyvatelé, kteří to mají do Prahy na den úplně na pohodu ale po změně už mít nebudou...
Středa, 16. října 2019 - 15:06:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 1-2009
Ad DJ Tiesto: nechci narušovat Vaší plodnou debatu,
Ale v případě,že srovnavate bus vs.zeleznice, je třeba si uvědomit,že bus to má krapet jednodušší.
Pořád snazší je vypravit bus s kapacitou cca.49-75osob i s dvouma ridicema v komerční ceně cca.40,-kc/km a tento bus výdělečně prodat v ceně jízdenky cca.400-600,-kc :-) než prodat vlak v ceně jízdenky cca 1000,-kc

(Příspěvek byl editován uživatelem Lc937gt11.)
Středa, 16. října 2019 - 16:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 11-2007
ad Lc937gt11: Tak jistě, to nikdo nepopírá a platí to všeobecně ale když se podíváš, že flixbus jezdí po hodině a vlak po dvou tak už je to trochu o něčem jiném....vlak=2busy a s tím spojené náklady
Středa, 16. října 2019 - 16:46:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4150
Registrován: 9-2007
Cože [rofl] jeden vlak odpovídá tak deseti autobusům, vždyť průměrný zájezďák má 51 míst. No a pokud je období dne, kdy se naplní tak akorát ten jeden bus po hodině, tak je do chvíle, než bude vlak stát za něco víc, bude ta dopravní obslužnost optimální, ne? Spojení existuje a odpovídá reálné poptávce.

Ostatně dost do toho hraje i efektivita provozu - je lepší Vectron s pěti nebo s osmi vozy? Co se vyplatí víc? A co se vyplatí ve chvíli, kdy se každý den v určitém časovém období nesejde víc, jak 50 lidí za hodinu, poptávajících přepravu tím určitým směrem?

Prostě peníze, peníze, peníze a poptávka (a kupní síla). Až bude VRT do Drážďan a vlak tam bude z Prahy za pár desítek minut, tak bude nějaká "prodejní síla" vlaku někde jinde, stejně tak i poptávka po efektivnějším spojení - pak budou mít vlaky po půlhodině smysl. Teď bych uvítal možná tak spoj ještě v devět z Prahy (176, 174 a 378 jsou prakticky nepoužitelné vzhledem k trvalé přeplněnosti), ale zkrátka je moc velký a drahý luxus to, když vlak denně vozí přes čáru tolik lidí, kolik se vejde do dvou-tří autobusů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
Středa, 16. října 2019 - 19:07:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10072
Registrován: 8-2012
Budeš se divit ale existujou lidi co chtějí využít sobotu na výlet a neděli na odpočinek či úklid doma
Já nepopírám existenci kolenovrtů ani jejich absurdních "důvodů" ála nedělní úklid, jen vás prostě není tolik, abyste naplnili vlak (a proto jede ten flixbus, to ale tím spíš znamená, že nemusí jet vlak). Vždyť to tu točíte každou chvíli - jednodenní Tatry (Excelsiorem), jednodenní Wroclaw (čímkoli ale hlavně vlakem [happy] ), no a dnes holt jednodenní Berlín.
zrovna řešíme směr na výlety pro Němce či asiaty směr Německo
Asiati si dají snídani, v devět se vyhrabou z hotelu a v deset jsou na nádraží. K čemu by asi tak potřebovali vlak s dojezdem o půlnoci? To už jsou zase v hotelu v další destinaci, dávno po večeři a maximálně se jdou podívat na nasvícenou nějakou pamětihodnost...

Není to tu spíš o střetu lidí "já na to mám"
Ale tak určitě existují i v Berlíně tak bohatí lidé, že mají na to dát cca 2*70 EUR za "jednodenní" (= reálně párhodinový) pobyt v Praze, ale ty bych z tématu asi vynechal. Spíš je to střet nějakých šotopředstav o výletech začínajících ve čtyři ráno (poté, co si přes týden odpočinuli v nenáročném zaměstnání popř. (ne)plněním školní docházky) s realitou většinové společnosti. Prostě šotouš se domnívá, že jeho pozice (čistě teoretická, protože tím vlakem stejně nepojede, jen má "poslání") odpovídá nějakému většinově požadovanému standardu, přitom je to pozice výrazně extrémní (ať už v případě těchto "jednodenních" výletů, nebo u vaší posedlosti nočními vlaky odkudkoli kamkoli).

Dráždany a jejich obyvatelé, kteří to mají do Prahy na den úplně na pohodu ale po změně už mít nebudou
Obyvatelé Drážďan pojedou jako vždycky úplně na pohodu autem po dálnici, vždyť už dnes jsou ty vlaky mezi DD a DC [happy] až na výjimky spíše vzduchovoziče. Nehrajte tu na nás psychologické drama, jaký to způsobí sociální otřes.
電車オタク
Nesni
Středa, 16. října 2019 - 20:36:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2078
Registrován: 6-2014
jeho pozice (čistě teoretická, protože tím vlakem stejně nepojede, jen má "poslání") odpovídá nějakému většinově požadovanému standardu, přitom je to pozice výrazně extrémní
Proč se ale má železnice věnovat pouze přepravě šotoušů a asijských turistů? Co třeba služební cesty nebo cesty na dovolenou? Tam se večerní vlaky hodí z toho důvodu, že jednání může skončit později. A dovolená se nemusí odbýt pouze v Praze, ale přestupuje se tam později odpoledne.

Až bude VRT do Drážďan a vlak tam bude z Prahy za pár desítek minut, tak bude nějaká "prodejní síla" vlaku někde jinde
Nebude. Tam se jezdí hlavně za nákupy a kdo není ochoten je vlakem vozit dnes, nebude ochoten je vozit ani vysokorychlostním vlakem. A kdo tam vlakem nakupovat jezdí, ten zas nevyplázne peníze za drahou VRT jízdenku.
Středa, 16. října 2019 - 20:59:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9469
Registrován: 4-2003
Proč se ale má železnice věnovat pouze přepravě šotoušů a asijských turistů?

Nikdo neříká že se má věnovat jenom těmto, ale průměrná rodina prostě pojede na vejlet do Drážďan.(nebo obráceně do Prahy) autem prostě protože ho má (stejně jako má kávovar, toustovač, splachovací záchod, sporák). A nic na tom nezmění ani existence VRT.

K tomu jedna poznámka: zajděte si v podvečer do hypersupu v Letňanech. Nelze si nevšimnout mezizastávky německých či polských návštěvníků a mnohdy i busů různých Něco Reisen s domovskou stanicí v obskurní díře kdesi za Drážďanama. Asi potáhnou nákup fteplejch na nádraží do Holešovic.

že jednání může skončit později.

Proč po dobu čtyřech měsíců (zcela mi turistickou sezónu) pojede poslední vlak už v půl pátý do DD už tady bylo popsáno, stačí umět i) číst a ii) být schopen pochopit psaný text (což je o několik řádů těžší, než bod i) ).
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 16. října 2019 - 21:02:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9470
Registrován: 4-2003
a klientela nemá problém zaplatit 128 EUR za plné jízdné.

Kór pokud to vyúčtuje zaměstnavateli v cesťáku.[wink]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 16. října 2019 - 21:22:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 1-2009
Apropo, zkusmo jsem juknul na spojení Dresden-Berlin po 19h...
Nepřijde mi,že by na území SRN šlo o nějakou vysoce frekventovanou a vyžadovanou trasu, tudíž mi přijde,že ani DB neprahnou touhou po nějakém dalším EC než 16:20 z Prahy.
A když Němec nechce....
Středa, 16. října 2019 - 21:33:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197
Registrován: 8-2017
RadekŠ:
"
Proč po dobu čtyřech měsíců (zcela mi turistickou sezónu) pojede poslední vlak už v půl pátý do DD už tady bylo popsáno, stačí umět i) číst a ii) být schopen pochopit psaný text (což je o několik řádů těžší, než bod i) )."

Cist umi, ale to se pak nehodi do argumentacniho kramu ze 7 spoju na 6, driv bylo lip, bylo i spojeni Bukurest-Berlin, parni masina dala Berlin-Drazdany za 2 hodiny...

Lc937gt11:
"
A když Němec nechce...."
A dalsi klasika, zly Nemec trapi nebohe CD...
Středa, 16. října 2019 - 21:50:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 1-2009
Ad noční spoje:
To co mi podsouvate, vůbec nevyjadřuje mé myšlenky a smysl mého příspěvku 🤗

Prostě je třeba si uvědomit,že když provozovatel dráhy na území cizího státu nemá zájem na vedení spoje v další časové poloze,může se český šotouš rozčilovat jak chce a tak prostě když Němec nebude chtít,tak další vlak nepojede 😘
Leda možná tak na komerční riziko dopravce

(Příspěvek byl editován uživatelem Lc937gt11.)
Nesni
Středa, 16. října 2019 - 21:56:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 6-2014
průměrná rodina prostě pojede na vejlet do Drážďan.(nebo obráceně do Prahy) autem
Říkám totéž. Proto taky nepíšu o výletech do Drážďan, ale o návratu z dovolené odněkud zdaleka nebo služebních cestách.

do hypersupu v Letňanech. Nelze si nevšimnout mezizastávky německých či polských návštěvníků
Asi mají jako součást programu vysmát se kvalitě zde prodávaných potravin.[jidlo]

být schopen pochopit psaný text
Ne, opravdu jsem nepochopil, proč by nemohl jezdit vlak později než v 16:20. Já za sebe naprosto souhlasím s vaším příspěvkem z 8:47 a taky bych na víkend neodjížděl pozdějším spojem než v 16:20. Ale jednodenní výlety jsou pořád realita nejen u méně solventních osob, ale třeba i těch, kteří jedou za nějakou specifickou činností, například na výstavu. Tu si za 4 hodiny v klidu projdou a nic dalšího je v dané destinaci nezajímá.

Nocni_spoje:
parni masina dala Berlin-Drazdany za 2 hodiny
Dokonce pod 2 hodiny, a to z centra Berlína do centra Drážďan. Vlak sestával z vozů lehké stavby.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
Středa, 16. října 2019 - 22:08:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199
Registrován: 8-2017
Nesni:
"
Ne, opravdu jsem nepochopil, proč by nemohl jezdit vlak později než v 16:20. "

On taky jezdit bude, jen je to ze strany nekterych ignorovano viz o nekolik prispevku vyse ci zde nebo zde
Středa, 16. října 2019 - 22:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10076
Registrován: 8-2012
Proč se ale má železnice věnovat pouze přepravě šotoušů a asijských turistů?
To netuším, proč si šotouši myslí, že se železnice má prioritně věnovat jejich přepravě a jejich požadavkům v celkovém rámci atypickým, v některých případech až výrazně extrémního charakteru na časové a směrové vedení vlaků. Zřejmě pro jejich kladný vztah ke kolejové dopravě [happy].
Co třeba služební cesty
Co je s nima? Vy jezdíte na služební cesty ve čtyři ráno nebo se vracíte o půlnoci? (Já teda jo, protože mám radši vlastní postel, ale taky to nevydávám za standard a chápu, že doprava je v tu chvíli hlavně můj problém a nikoli něčí povinnost zajišťovat mi ji jako ZDO - a samozřejmě pokud bych změnil názor, tak mi naprosto bez jakýchkoli připomínek ze strany zaměstnavatele připadne možnost přenocovat před/po příslušné akci v regulérním ubytovacím zařízení a nemuset tak cestovat v hodině mezi psem a vlkem.)
jednání může skončit později
Nevím jak to máte vy, ale my si "jednání" prostě plánujeme (na straně své i protistrany) a samozřejmě že může skončit později, ale obvykle nikoli v řádu hodin (a když se mi to naposledy v Gdaňsku stalo, protože úpravy ve smlouvě na poslední chvíli a vmačkávání se do termínů podpisuoprávněných osob ve veletržním programu), tak jsem prostě sednul do auta o dvě a půl hodiny později a bylo úplně na mě, jestli to dotáhnu až domů nebo se zapykám do rána někde v Legnici, rozhodně se ale nedožaduju vlaku přes Przęłecz Szklarską ještě ve 22:30, co kdyby jednání skončilo později).
Fakt by asi bylo dobré speciálně "služební cesty" z extremistické šotoargumentace vypustit.
nebo cesty na dovolenou?
Opět - vy cestujete na dovolenou (= odpočinek?) s výjezdem ve čtyři nebo příjezdem kolem půlnoci? A manželka/přítelkyně vás ještě nerozsápala na nudličky?

do hypersupu v Letňanech. Nelze si nevšimnout mezizastávky německých či polských návštěvníků a mnohdy i busů
Však ony třeba ty biura turystyczne z polské strany Krkonoš zastávku (v Mladé Boleslavi) "na zakupy w markecie" regulérně promují v programu... ale třeba by se dala zařídit nějaká pojízdná vlakoprodejna plechovkového piva, Becherovky, Fidorek a Studentské pečetě [happy].

třeba i těch, kteří jedou za nějakou specifickou činností, například na výstavu
No vždyť takovým relativně nepočetným "specifickým" osobám jede třeba ten Flixbus (neříkejte mi, že je vyprodaný). Jen šotokomunita to nemůže skousnout, protože se to neodehrává po kolejích.
Prostě ten vlak je očividně provar a když ho nikdo nechce doplácet (ani vy, je to jen rétorické cvičení), tím to hasne. Plus zrovna v tomhle případě specfikum nikoli pro Berlíňany neodolatelných výstav v Praze, ale hlavně výlukové činnosti v Elbtalu (ze které se jinak radujeme už patnáct let).

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 07:19:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 11-2007
Hele tohle nemá cenu, jednak my tady můžem akorád tlachat a stejně s tím nic neuděláme a za další si stejně každej mele svou[proud]
Udělal někdo z nás nějaké sčítání kolik lidí v jakém vlaku jede přes čáru? odpovím si sám neudělal[wink]A pokud ano, ať sem hodí čísla, pokud možno s více dní a více období.
To že lze vlak nahradit levnějším busem tak to jde téměř všude a nejen na mezinárodce, tam třeba dle téhle logiky proč ještě jezdí Lince, Mnichováky, Norimberáky, dle toho co jsem zažil tak jsou to zdaleka větší vzduchovoziče než Berlíny. Zrovna Elbtal je jedinej slušnej přechod do Německa paradoxně od změny s nejhorší nabídkou[crazy]
A tože to DB nechtěj ještě nic neznamená, ona ta DB je mnohdy horší než ČD. Noční spoje taky nechtěly a hle rakušáci je jezdí a celkem s úspěchem[ok]
Metropol se kvůli němcům taky zrušil, ČD neměly na nic koule,tak to jezdí okolo nás, spojnici dvou cikánovů nepočítám[proud]
Trochu humoru. ČD budou mít teď dost volných hyder, co na tři z nich namontovat Indusy a jezdit nočně ranní Berlín na vlastní riziko. Vozidla zdarma, českej fíra a četa, takže v D jen poplatek za koleje[proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 07:54:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9473
Registrován: 4-2003
Metropol se kvůli němcům taky zrušil...

Jednoduchý svět TM.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:23:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10079
Registrován: 8-2012
tam třeba dle téhle logiky proč ještě jezdí
Pokus o odvedení pozornosti jinam.
a hle rakušáci je jezdí a celkem s úspěchem
Nightjety musí být dotované, i když žijou "levně" z podstaty minulosti (zejména "ojetých" vozů). O jakém "úspěchu" je řeč?
na vlastní riziko
Jo, očekávat zaručeně prodělečný šotovlak zrovna jako "vlastní riziko" státní firmy je fakt dobrý fór.
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:27:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 11-2007
Tak proč budou zavádět nový spoje? T.H.jim vysvětlí, že jsou úplně blbý[proud]
Bkp
Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:39:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8149
Registrován: 8-2003
Berlín je od Prahy fyzicky (ne po kolejích) vzdálený asi jako Ostrava, to k té atraktivitě pro jednodenní cesty. Když už jsem zmínil tu Ostravu, nemůžu si pomoct, ale situace na trati z Prahy do Berlína mi trochu připomíná situaci na trati do Ostravy před nástupem konkurence.
Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9474
Registrován: 4-2003
to k té atraktivitě pro jednodenní cesty

Ta je daná potřebou někam jezdit, kterážto bude v případě Berlína dramaticky nižší oproti Ostravě, vč. zcela jiný skladby klientely.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 11-2007
ad Bkp: Máš pravdu asi by to chtělo konkurenci. DB je ještě větší moloch než ČD a ČD nejsou schopný ničeho proti DB vyjednat. Nevím, u jednání jsem nebyl ale vypadá to tak, že DB něco rozhodne a přes to vlak nejede[crazy]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 08:54:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 11-2007
A k té alternativě Flixbus. Nedávno jsem s ním jel do Berlína a u nás celkem ok ale za čárou nastupujou všelijaký existence takže nicmoc[crazy]
Bkp
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:02:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8150
Registrován: 8-2003
RadekŠ:
"Ta je daná potřebou někam jezdit, kterážto bude v případě Berlína dramaticky nižší oproti Ostravě, vč. zcela jiný skladby klientely."

Tak o to žádná, ale na druhou stranu, počet neturistické klientely pomalu ale jistě roste.

Dj_tiësto:
"ad Bkp: Máš pravdu asi by to chtělo konkurenci. DB je ještě větší moloch než ČD a ČD nejsou schopný ničeho proti DB vyjednat. Nevím, u jednání jsem nebyl ale vypadá to tak, že DB něco rozhodne a přes to vlak nejede[crazy]"

Třeba. Osobně mi na berlínské lince vadí třeba pořád opečovávaná závislost tarifu na placených slevových kartách, příplatky za místenky, nezájem dopravce o "problémy ze zahraniční správy", nebo jiné vymoženosti modrého života.
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:05:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10080
Registrován: 8-2012
Tak proč budou zavádět nový spoje?
Protože jim to prostě někdo zadotuje. Můžeme to nazvat "úspěch"? V modrém prostředí asi ano.
vzdálený asi jako Ostrava, to k té atraktivitě pro jednodenní cesty
Jednokriteriální problém "vzdálenosti od" (bez dalších faktorů, mezi nimiž hraje prim otázka "proč?") je funkční jen v jednoduchém šotosvětě.
Flixbus. Nedávno jsem s ním jel do Berlína
Cože jste nejel v 18:20 vlakem? [biggrin]
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:42:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 11-2007
Bohužel sem potřeboval být v Berlíně v čase zrušeného Metropolu....
A to je napsáno kde, že Nightjety jsou dotovaný?
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:44:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591
Registrován: 10-2004
Nevím, u jednání jsem nebyl
[biggrin][lol][proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:58:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10082
Registrován: 8-2012
to je napsáno kde, že Nightjety jsou dotovaný?
Krom rakouských a italských dotací je třeba tady a tady napsáno, že do toho "zavádění nových spojů" do Amsterdamu vrazí jen nizozemská vláda a jen za tři roky 6,7 miliónu EUR.
Jako vy fakt věříte v zázraky?
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 09:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 8-2017
Dj_tiësto:
"proč ještě jezdí Lince, Mnichováky, Norimberáky, dle toho co jsem zažil tak jsou to zdaleka větší vzduchovoziče než Berlíny."
Vsechny tyto spojeni jsou narozdil od Berlinu DOTOVANE na obou stranach hranice.
Čtvrtek, 17. října 2019 - 10:07:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 11-2007
Nocni_spoje: Ok,proti tomu nic. Ale pořád tady nikdo nedal nějaká relevantní data o počtu lidí přes čáru v diskutovaném Lipsku...že to je takovej vzduchovozič
Čtvrtek, 17. října 2019 - 10:17:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10083
Registrován: 8-2012
tady nikdo nedal nějaká relevantní data
Je stejně zajímavý, že tu házíte akorát svými pocity, ale jak si jim někdo dovolí oponovat, dožadujete se "relevantních dat"... nebo vy jste nějaká dal?

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Mladějov
Čtvrtek, 17. října 2019 - 10:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14170
Registrován: 3-2007
Dj_tiësto:
"
A to je napsáno kde, že Nightjety jsou dotovaný?"

Svatá prostoto..[lol]

K těm jednodenním výletům do Berlína a spol. : Tipuji správně, že máte režijku ?
Čtvrtek, 17. října 2019 - 11:07:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 11-2007
ad Mladějov: Jako vždy jsi mimo, nemám[proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 11:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 11-2007
ad T.H.:Tak jedna věc jsou data, která lze celkem pravdivě získat, pokud tedy vůbec někdo něco takového dělal a druhá věc je to co nejde zjistit...Efekt, že když nejede spoj zpět tak nepojedu ani tam a poohlídnu se po jiné alternativě. Když někdo zjistí, že poslední Zug z Prahy je po čtvrté hodině koukna na bus a už nepojede vlakem ani sem.
Holt pro DB jsme stále na pokraji zájmu[sad]Česko-Německo se dostane na úroveň mezinárodky do Polska na rozdíl k tomu, že tam se to zlepšuje, tady to jde opačnám směrem[sad]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 11:17:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10084
Registrován: 8-2012
a druhá věc je to co nejde zjistit...Efekt
No jasný, vy prostě máte PRAVDU i bez těch relevantních dat [rofl]
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 11:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 11-2007
A Ty jsi dodal data?[wink]
Ale docela mě to baví aspoň to tu žije, i když se tu nic nevyřeší a Ti co o tom rozhodujou sem nechodí[proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 13:01:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10085
Registrován: 8-2012
Ty jsi dodal data?
A vy ano? Zloděj křičí chyťte zloděje?
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 13:15:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 11-2007
T_._H_. : A má vůbec někdo ty data? Třeba i ta slovutná DB nebo jen se jí prostě tem vlak nehodil do krámu a na nějaké čechy [zadnice]?
Čtvrtek, 17. října 2019 - 13:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 11-2007
ad T.H.:Rozumíš legraci? Čistě teoreticky, proč by nemohla jezdit 854 do Berlína, třeba by to přitáhlo šotouše z celého světa?[proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 13:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10087
Registrován: 8-2012
A má vůbec někdo ty data?
A vy teda nemáte ta data na podporu zachování?
電車オタク
Čtvrtek, 17. října 2019 - 13:59:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 11-2007
Dobře, viděl ten odpolední několikrát,cca 7x,neděle a pokaždé jídelák plnej a v oddílech od 4ks výše.
A protistrana má aspoň nějaká pozorování, když né data?[happy]
Mladějov
Čtvrtek, 17. října 2019 - 14:21:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14171
Registrován: 3-2007
Dj_tiësto:
"ad Mladějov: Jako vždy jsi mimo, nemám[proud]"

Ta má věta končila otazníkem, tedy jest větou tázací.
Vždy - kdy ?

A netykejte těm, co vám vykají, vypadáte jako nevychovaný primitiv.
To vás maminka nenaučila slušnému chování ?
Turista
Čtvrtek, 17. října 2019 - 17:20:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 12-2003
T_._H_.:
"to je napsáno kde, že Nightjety jsou dotovaný?
Krom rakouských a italských dotací je třeba tady a tady napsáno, že do toho "zavádění nových spojů" do Amsterdamu vrazí jen nizozemská vláda a jen za tři roky 6,7 miliónu EUR.
Jako vy fakt věříte v zázraky?"

Tohle pouze říká, že tato nová linka bude dotována.

Což dává smysl, protože kdyby tato relace byla komerčně zajímavá, už by tam nightjet jezdil, například jako protažení NJ 40490. Zřejmě zde náklady spojené s posledními 100 km po holandských kolejích nestojí za jen mírně vyšší tržby a tak ÖBB využily příznivého "politického klimatického klima" a nechají si to prodloužení zadotovat.

Zde https://mediarail.wordpress.com/nightjet-renaissance-of-night-tra ins-in-europe/
se píše:

"Nightjet is not a private company but manages its entire business, at the market price without any subsidies and without any public service obligations."
Čtvrtek, 17. října 2019 - 17:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 201
Registrován: 8-2017
Ad Turista: Nightjet je v Rakousku dotovany, v Nemecku jako jina dalkovka ne, v Nizozemi viz vyse bude take dotovany.

Ad Testo a pocty cestujicich: vy si fakt myslite, ze CD a DB zadna cisla o cestujicich nemaji a rozhoduji se tak nejak po Trumpovsku ve stylo ted to tem druhym natrem? Vy jste fakt uplne mimo, stejne jako kdyz si myslite, ze vam se nokdo vykopiruje statistiky cestujicich. Nejvic se mi ale libi, jak ve vasem revu za vlakova spojeni jedete nakonec Flixbusem, protoze to bylo o 50 kc levnejsi [proud]
Čtvrtek, 17. října 2019 - 18:00:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10088
Registrován: 8-2012
Turista: Promězamě, klidně si věřte tomu, že tady si teda vzali, protože někdo rozdával, ale jinak jsou ty Nightjety bezva ziskový džob, když to někdo neznámý napsal na fanzin udělanej na free website od Wordpressu...
Říká se tomu konfirmační zkreslení a rozhodně nehodlám svůj čas marnit přesvědčováním nepřesvědčitelných.

EDIT: hlavně nemám chuť to dělat.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Nesni
Čtvrtek, 17. října 2019 - 19:39:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2081
Registrován: 6-2014
tak jsem prostě sednul do auta o dvě a půl hodiny později ... rozhodně se ale nedožaduju vlaku přes Przęłecz Szklarską ještě ve 22:30
rozhodně nehodlám svůj čas marnit přesvědčováním nepřesvědčitelných


Přesto by mne docela zajímal myšlenkový tok od "jedu později" k "nepožaduji vlak". Řada lidí by uvažovala obráceně – cestuji pozdě večer, a proto by vlaky měly jezdit i večer, jelikož jsem příklad toho, že poptávka existuje.
Čtvrtek, 17. října 2019 - 19:47:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9022
Registrován: 5-2002
ad Dj_T: Trochu humoru. ČD budou mít teď dost volných hyder, co na tři z nich namontovat Indusy a jezdit nočně ranní Berlín na vlastní riziko. Vozidla zdarma, českej fíra a četa, takže v D jen poplatek za koleje

To není humor. To je z Vaší strany naprosté neuvědomnění si situace...

A jen jsem to dopsal, je to zde...

(Příspěvek byl editován uživatelem Petr Šimral.)
Čtvrtek, 17. října 2019 - 20:13:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10089
Registrován: 8-2012
by mne docela zajímal myšlenkový tok
Tak si nějaký šotoušský výklad vyfabulujte a pak mi to můžete podsunout.

P.S. Zřejmě to bude tím, že dokážu pochopit význam pojmu hromadná doprava. Ono už za časů GWTR jezdila tím posledním ve 20:50 maximálně tak jedna babka do Jakuszyc.
電車オタク
Turista
Čtvrtek, 17. října 2019 - 22:22:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 12-2003
T_._H_.:
"Turista: jsou ty Nightjety bezva ziskový džob, když to někdo neznámý napsal na fanzin udělanej na free website od Wordpressu..."

Že jsou dnes na Západě mezinárodní noční vlaky nedotované, nepřímo vyplývá i z tohoto článku v renomovaném IRJ (magazín skoro 60 starý).
https://www.railjournal.com/regions/europe/subsidies-could-harm-o vernight-train-revival-allrail-warns/
Kde vystupují proti tomu, že by se mělo začít.

AllRail says there is proven demand for overnight services, with growth in the overnight bus market, but warns there is a risk that Europe could “revert back to the failed models of the past” if governments began subsidising the services.

“We notice that Europe’s market dominant night train operator, ÖBB Nightjet, has been telling Dutch government researchers that new night trains to and from the Netherlands will only be possible with taxpayer subsidy,” AllRail says.

“Seeing as ÖBB already receives directly-awarded taxpayer subsidy for night trains in its home market, Austria, we assume it is pushing for this all over: in the Netherlands, Sweden, Denmark and more. Swiss rail incumbent SBB is now even copying the Austrian model, lobbying to set up its own new night trains also with directly awarded subsidy.”


T_._H_.:
"Říká se tomu konfirmační zkreslení..."

Když jste tak chytrej, tak určitě taky víte, že dokazovat neexistenci něčeho (zde dotací) je mnohem těžší, než dokazovat existenci. Takže bych očekával link spíš od vás.

O veřejných dotacích musí v EU existovat nějaký dokument, zatímco výslovně někde zveřejňovat, že tuto linku jezdíte bez dotací, nemusíte, a ne každý se tím rád chlubí jako Jančura.
Pátek, 18. října 2019 - 07:15:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10090
Registrován: 8-2012
Že jsou dnes na Západě mezinárodní noční vlaky nedotované, nepřímo vyplývá
No jistě... po desítkách let provarů a postupného okrajování těch největších černých děr, hledání viníka všude kolem (auta, letadla, politici atd.) a brečení nad znevýhodněním a z toho plynoucí potřebou dosypů najednou přišla úžasně schopná státní firma (které se muselo bianko nabagrovat celé Rakousko pro jistotu na patnáct let) a jezdí noční vlaky bez dotací (zajímavý názor zrovna od šotoušů ze země, kde Dráha předvádí kreativní účetnictví v miliardách).
Akorát to ještě nevědí třeba tady [happy] SBB fordern Subventionen für Nachtzüge
dokazovat neexistenci něčeho (zde dotací) je mnohem těžší
Ale já po vás přece nic dokazovat nechci... akorát si dovoluju upozornit na realitu ve vztahu k pohádkám o ježdění ÖBB-Nightjetů bez dotací.
電車オタク
Pátek, 18. října 2019 - 07:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 11-2007
ad Nocni_spoje: Opět říkáš něco o čem[zadnice]víš. Jel sem Flixem protože jsem potřeboval být v Berlíně v čase bývalého Metropolu, kterého mi slovutné DB zrušily[crazy]Jiank jsem samozřejmě dřív jezdil Metropolem. Je pravda, že tím z Peahy jsem občasl jel v kupé sám ale tím do Prahy většinou v šesti....A to každé roční období
ad Petr_Šimral: Koukal sem na ten odkaz ale nic tam k tomu nevidím[coze]Jinak stačila jedna věta proč by to nešlo?[proud]
Pátek, 18. října 2019 - 09:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 202
Registrován: 8-2017
Dj_tiësto:
"Jiank jsem samozřejmě dřív jezdil Metropolem. Je pravda, že tím z Peahy jsem občasl jel v kupé sám ale tím do Prahy většinou v šesti....A to každé roční období
"
Driv vam Flixbus nejezdil, takze jste to tezke dilema, jestli usetrit 50 kc nemusel resit. Jinak do Prahy muzete jet dnes o 2 hodiny drive, to neni zase tak kulervouci. O tom, jaky trhak byl odjezd z Prahy ve 4:06 pisete sam, pro 98 % cestujicich nebude velky problem jet v 6:28 a byt v Berline v 11...

Jinak jestli jste si nevsiml, Metropol opet jezdi (jen miji Prahu [wink])
Pátek, 18. října 2019 - 10:38:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9023
Registrován: 5-2002
ad Dj_T: ad Petr_Šimral: Koukal sem na ten odkaz ale nic tam k tomu nevidím[coze]Jinak stačila jedna věta proč by to nešlo?

To byl odkaz na 854 + 7 x 054 + 854.

Nešlo by to z několika důvodů:
a) bylo by to dražší než moderní elektrická lokomotiva s jedním vozem
b) technicky nemožné - ty vozy na to neměly ani, když byly nové a dnes by po třech otočkách s mizivým zastavováním byly na odpis...
Pátek, 18. října 2019 - 11:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 11-2007
Neboj, vím až na to, že tu pouze projíždí a úplně k[zadnice]. Kdyby mohl jet jinudy tak pojede ale prostě z Vídně to jinak nejde,pominu složitě přes Blavu[proud]
Šťastnej člověk, že můžeš přizpůsobit program dojezdu vlaku, já bohužel nééé[sad]Takže Flixbus bez ohledu na cenu
Pátek, 18. října 2019 - 11:49:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 11-2007
Petr_Šimral: Můžu prosím vědět v čem by to bylo dražší?Vážně nevím bo odepsanej motorák a fíra+četa český, za český peníze + diety.Navíc kdo mluví o 7x054. Pokud vím tak tady Noční spoje a spol plus tedy DB tvrdí, že s tím nikdo nejezdí,takže by stačilo 854+3x054+854. Navíc 854 jezdí ještě teď dlouhá ramena Tanvaldy, Budějovice, Rumburky,Trutnovy. A troufám si tvrdit, že by bylo pro ně snažší jet po rovině po koridoru do Berlína s minimem zastávek než se drkat po sklonově náročnějších brambořištích u nás. Motor maj novej a rám rozhodně víc zkouší na našich oranštích. No a navíc, všichni víme co je největší slabinou hyder, rozjezdy. Když se rozjede tak už sviští[proud]Hele ber tohle jako s nadsázkou,bohužel je to nereálné.Jen řečnická otázka[wink]
Pátek, 18. října 2019 - 12:49:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2017
Dj_tiësto:
"Šťastnej člověk, že můžeš přizpůsobit program dojezdu vlaku, já bohužel nééé[sad]Takže Flixbus bez ohledu na cenu"
Stejne jako 98 % lidi, co jede do zahranici - jednani si proste dohodnu s ohledem na mozny prijezd,pripadne prespim v hotelu - fakt nemam potrebu odjizdet ve 4 (vstavat ve 3, abych se dostal na nadrazi)...

Kdyz si proste neumite/nemuzete prizpusobit cas a kolenovrtstvi vam znemoznuje si vzit hotel, tak na vas zbyde ten bus, ale kvuli par takovym lidem nebudou (bez dotaci) jezdit vzdochuvlaky skrze celou Evropu
Pátek, 18. října 2019 - 13:24:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 11-2007
Nocni_spoje:už mě nebaví s s Tebou hádat,takže už mi na nic nepiš.děkuji[happy]
dát si přezdívku Nočni spoje a bejt apriory proti nim může udělat opravdu inteligent[proud]
Pátek, 18. října 2019 - 14:12:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10094
Registrován: 8-2012
můžeš přizpůsobit program dojezdu vlaku, já bohužel nééé
No to by mě zajímalo, co je to za fixní program. Ne, nepište to sem, akorát z toho vypadne zas nějaký pseudodůvod.
電車オタク
Pátek, 18. října 2019 - 20:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 618
Registrován: 1-2004
Prosím Vás, přestaňte už krmit toho těstovýho trolla, co si položí otázku, sám si na ni odpoví a na rozumnej argument mele a mele a mele dokolečka tu svou...
Bkp
Sobota, 19. října 2019 - 10:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8151
Registrován: 8-2003
Něco o financování NighJetů se dá vyčíst i z příspěvku ředitele dálkové dopravy OeBB na loňské konferenci. (Ten report stojí za to přečíst celý, je to fakt sranda.)