Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 13. 12. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 13. 12. 2019

dolů
   autor příspěvek
Fedos
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 16:55:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4471
Registrován: 7-2006
Sirka: To byla TC 87-66 SOŠ Stříbro.
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 6-2010
Sirka: No jo, focení autobusů je někdy o hubu. V drtivé většině si mě řidiči buď vůbec nevšímají, nebo se zeptají proč fotím a když jim vysvětlím, že je to můj koníček, tak jsou v pohodě. Nesmíte ovšem narazit na vola. Přesně to se mi stalo koncem srpna, když jsem fotil v Záhoří u Písku. Jeden z řidičů si vzal do hlavy, že fotím jeho a i přes několikanásobné vysvětlování, že opravdu nefotím jeho, ale jen autobus, si zarytě trval na svém. Přesně jak píšeš - oháněl se tím, jestli mám povolení a bla bla bla bla. Navíc mi začal vyhrožovat, že pokud ho dál budu fotit, že mi rozbije držku a rozšlape telefon (nevšiml si, že nefotím telefonem, ale normálním foťákem). To vše se událo tak, že zastavil uprostřed frekventované silnice, pustil varovná světla a při odjezdu několikrát zatroubil jak na lesy. Prostě magor. A to ještě není všechno. Asi za hodinu přijel už osobákem na zastávku, kde jsem čekal na autobus do Písku a znova mi zopakoval svojí výhružku. To vyhrožování fyzickým násilím už pro mě bylo přes čáru a tak jsem podal písemnou stížnost na webu Busem. Paní, nebo slečna mi za pár dní odpověděla takto:

Dobrý den, reaguji na Vaši stížnost ze dne 30. 08. 2019. Ve své výpovědi uvádíte, a řidič tuto část stížnosti potvrzuje, že Vás několikrát žádal, abyste ho nefotografoval. Žádost jste neuposlechl a ve fotografování dále pokračoval. Dle smluvních přepravních podmínek jste povinen zdržet se jednání, které by mohlo ohrozit bezpečnost a plynulost dopravy. Dále jste povinen dbát pokynů a příkazů pověřené osoby, které směřují k jeho bezpečnosti, a tím i k bezpečnosti všech cestujících. Pokud byste měl zájem fotografovat naše autobusy, domluvte se prosím s vedoucími jednotlivých provozů, kteří Vám jistě rádi vyjdou vstříc. Předejdeme pak takto nepříjemným situacím jak pro Vás, tak pro naše zaměstnance.

To mě docela rozlítilo, tak jsem odpověděl (celé to sem dávat nebudu, je to moc dlouhé) něco v tom smyslu, že smluvní přepravní podmínky jsou pro mě závazné pokud jsem přítomen uvnitř autobusu a nikoli venku na chodníku. (Ten zmetek asi té dotyčné tvrdil, že jsem jel jeho autobusem a že jsem fotil jeho během řízení). Napsal jsem, že opravdu nevím, jak bych mohl ohrožovat bezpečnost řidiče a cestujících tím, že stojím na chodníku a fotím autobus stojící v zastávce. Nakonec jsem té paní poslal i pár fotografií zmíněného autobusu, aby sama posoudila, jak jsem údajně ohrožoval bezpečnost a plynulost dopravy. Odpověď byla už o poznání vstřícnější:

Dobrý den, vzhledem k Vaší prvotní stížnosti a i dle výpovědi řidiče jsem se domnívala, že jste po dobu focení seděl v autobusu, který pan řidič obsluhoval. Pokud nemáte výtku k chování našeho zaměstnance v pracovní době, pak Vám nemám jak pomoci. Nicméně jsem zmíněnému řidiči znovu sdělila, že fotografování autobusů je Vaše záliba, a že to určitě nemělo nic společného s jeho osobou. Vaši zálibu velmi chválím a fotografie dám k nahlédnutí kolegům, kteří se zabývají výrobou propagačních materiálů naší společnosti. Za Vámi zaslané fotografie děkujeme a za nastalou situaci se moc omlouváme.

Takže ten "řidič" mě nejenom vyhrožoval fyzickým násilím a rozbitím foťáku, ale ještě sprostě lhal, aby dodal svým argumentům tu správnou váhu. Co je to za člověka? Měl by vůbec takový idiot vozit lidi?
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 19:12:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5044
Registrován: 7-2003
Na takovýho jsem taky narazil.. Po takový výhružce je lepší zavolat policajty, ať si dotyčnýho uklidní a zaprotokolují..
8bity vseho sveta spojte se .
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 20:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18733
Registrován: 5-2002
https://www.dopravacek.eu/arriva-prezentacni-jizdy-v-plzenskem-kr aji.php
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Aresák
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 21:28:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 1-2007
Můžu se zeptat, kde najdu technicko provozní standardy? Hledal jsem a nikde nic. U smlouvy na webu je vše, jen ta příloha č. 2 chybí [sad]. Diky
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 21:46:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 4-2003
Aresák: není to zas tak složité, stačí jen trochu pracovat s informacemi a vyhledáváním. Je to zde, rozbalit volbu veřejné dokumenty, stáhnout archiv "Přílohy smlouvy" a v něm soubor "Příloha_2_Technické a provozní standardy.docx". Co se smluv týče, musí se kraji přiznat, že si s tím dal opravdu záležet a že je vše ošetřeno a zasmluvněno velmi precizně a že výsledkem mohou být velmi kvalitní služby v přepravě. Jen škoda, že to trvalo tak dlouho, ale není se co divit, zatím si ještě užíváme plodů dopravní politiky Emmerové a Šlaise
Aresák
Pondělí, 18. listopadu 2019 - 23:45:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 1-2007
Suri: díky moc. Já to hledal tady:Smlouva A je to debilne uložené. Asi s tím nikdo nepracuje [uhoh].
Pavel2
Úterý, 19. listopadu 2019 - 00:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17471
Registrován: 8-2002
venca21:
pamatuj, že chytřejší ustoupí [happy]
s volem nemá smysl diskutovat. pokud by mělo dojít k nějakýmu násilí, volat cajty.

s MJ jsme kdysi dávno měli incident někde snad v Mělníce, pan řidič staršího data výroby byl asi celej den nasranej, pak dojíždí na AN, na vjezdu jeden ichtyl s aparátem a na ploše druhej. taky trpěl utkvělou představou, že je tak zajímavej, že oba musíme mít zrovna jeho foto [biggrin]

skončilo to napadením ze strany řidiče, písemnou stížností, omluvou ze strany "ČSAD" a toho vola já už jsem nikdy nepotkal, je to víc než 10 let.

když je vůz v klidu a šofér stále trůní za volantem, obvykle se dojdu zeptat jestli si můžu vyfotit autobus. řidič většinou buď prchne ven nebo se schová ve voze [happy]

Brňáci na MHD vyžadovali platbu předem, ale brali to s humorem, v tom případě by bylo dobrý mít po ruce nějakej pamlsek [lol]
Úterý, 19. listopadu 2019 - 01:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12676
Registrován: 4-2006
Ad Venca tak to byl dobrej k...t.
Občas se to stane. Kdysi mě jeden honil s dispečerem ve Zlíně po parku. Ale měl smůlu, raději jsem ustoupil a nasedl na náměstí Práce do trolejbusu a vystoupil na náměstí Míru. Čímž jsem převezl oba.asi poslední menší konflikt jsem měl v Polsku před měsícem, kdy na mě naběhla polka, která vybírá na parkovišti prachy. Ptala se mě co tam šukám (szukam), (ještě, že vím co to v jejich jazyce znamená, kdybych to nevěděl orosil bych se minimálně na čele při tom, že ona..... ) že zavolá policiu. Slušně jsem ji poslal pokračovat ve výběru. Policii opravdu zavolala. Jenže mezitím došlo k autonehodě českého auta a polského. Já si fotím české autobusy (jiné tam stejně nejsou) a bum a české auto jen štrejchnuté, ale Polák naboří železný plot. Co je divné, že vyběhne z auta a nějaký balíček pohodí za plot k popelnici. Ovšem mezitím jsem udělal pár fotek, jak to tam pohazuje. Přijela jedna policie k mému mezinárodnímu případu a druhá k nehodě. Pánové přišli a jelikož tam stali už i předtím a dohlíželi tak mě viděli. Polština mi není úplně cizí, na fotoaparátu jsem jim ukázal autobusy z léta (první byla CNG Sorka Vsetína ve Slušovicích.) a pak další. Přišel jeho kolega, on mu to ukázal on zvedl palec nahoru a ten druhý se přiznal, že fotografuje kamiony. Tím byl mezinárodní případ vyřešen a ten polský fotič policista to šel vysvětlit té paní. Druhému policistovi jsem ukázal i snímky z nehody. To ho zarazilo, zavolal kolegy, ty snímky velmi zaujali. Překvapila mě výbava polských policistů, když jsem ho měl následovat k vozu. Tam měli tablet, kabel a stáhli si fotky nehody. Rozhodně v tom balíčku asi nebyli ponožky. Policisté si ten balíček našli. Já se rozloučil s policisty a při odjezdu už byl minimálně řidič v poutech. Pokud by někomu vadilo, že jsem jim ukázal ty fotky s tím balíčkem, je to jedno. Jestli tam prodávali nějaké drogy, tak to podporovat nebudu.
Když jsem tam byl před týdnem, paní mě viděla a už dělá ze mě nevidí. A když jsem přijel, stejná policejní hlídka stála na přilehlé uličce, kde je zákaz zastavení a rádi to pokutují. Hledal jsem místo, kde si dát auto a policista mě navedl na zákaz zastavení a nechal mě tam stát. Prohodil pár frází naznačil mi, že prší pak šel dál pokutovat dalšího co blbě zastavil. Jediný co mě u nich sere, je to úzký parkovací místo. Tam zaparkujete a vylézt ven, to už je pro anorektičku v posledním stádiu. Asi nějaký jejich normy.


Když přejdu k tomu představování autobusů, tak zajímavý park.
Dekstra, Man, Setra (že by Subdodavatel) Iveco (že by také část nějaký Subdodavatel?) 😉😉
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Úterý, 19. listopadu 2019 - 14:29:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18734
Registrován: 5-2002
Podle mě to nebude o subdodavateli, ale o různých kapacitách. Takže miniCrossway a maxiSetra.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 19. listopadu 2019 - 20:15:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2007
Pavel2:
"když je vůz v klidu a šofér stále trůní za volantem, obvykle se dojdu zeptat jestli si můžu vyfotit autobus. řidič většinou buď prchne ven nebo se schová ve voze"
Z tohohle mám vždycky strach, protože kdyby ti na otázku odpověděl že ne, tak sis definitivně zabil možnost fotky
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
LiborV
Úterý, 19. listopadu 2019 - 22:55:51  
Neregistrovaný host
V České republice nejezdí mnoho standardních vozů Setra ani Man. Je proto pravděpodobné, že vozy kategorie Maxi budou mít na kapotě značku jednoho z těchto výrobců. Standardní nebo midi vozy budou pravděpodobně od Ivě a. Část z nich bude provozovat subdodavatelsky Busline. Arriva má v plánu brát zájemce o práci na své inspekční cesty k výrobcům autobusů, aby je nalákali na řízení dobře vybavených strojů.
Pavel2
Středa, 20. listopadu 2019 - 01:30:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17473
Registrován: 8-2002
Sirka:
ono to není tak strašný, to odmítnutí může být 1 z 10 oslovených. paxe někdy dá vůz vyfotit z boku, zezadu a všelijak různě, aby tam ten řidič za volantem prostě vidět nebyl. pravda je i taková, že odraz v čelním skle často způsobí, že řidič tam buď není vidět vůbec nebo mu aspoň není vidět do tváře. vždycky záleží na situaci na místě. někdo může mít strach, že jsi špion zaměstnavatele, kterej např. zkoumá, jestli řidič nehulí ve voze, když to mají zakázaný, jestli není někde jinde než měl v danou chvíli být atd. atp. pokud dojde ke konverzaci, řidičovy obavy se většinou rychle rozptýlí, občas se i zakecáme [wink]
Dalibor.karosa
Středa, 20. listopadu 2019 - 18:31:18  
Neregistrovaný host
Zdravím vás páni,víte někdo,v jakém technickém stavu jsou karosy C 934 u ČSAD Plzeň?Karoserii mají pěknou skoro všechny,ale je to tak i po té ,,vnitřní"technické stránce?Je třeba některá z nich v lux stavu vzhledem k věku nebo naopak?
La123
Pátek, 22. listopadu 2019 - 11:30:37  
Neregistrovaný host
peknou karoserii rikas :D az na par vyjimek jsou to shnily vraky prorezly
Středa, 27. listopadu 2019 - 17:11:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 4-2003
Budou vystavené na CzechBusu, tak to těch pár dní už vydržte, jsou parádní

Což o to, parádní jsou, je mi do nich nepasujou ty low-cost sedačky, který od pohledu vypadají jako prkno. Sedět v tom z Klatov do Plzně asi nebude moc pohodlný.
Středa, 27. listopadu 2019 - 17:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5728
Registrován: 12-2004
Suri: Ty sedačky zabíjí veřejnou dopravu.
Ještě jsem se nesetkal s kladným hodnocení někoho, kdo s nima opakovaně jezdil.[crazy][ko][auto]
Středa, 27. listopadu 2019 - 18:31:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12693
Registrován: 4-2006
Jé lízátka jsou zpět v ČR [rofl][rofl]
To je super zpráva pro občany Plzeňského kraje.[biggrin] To je skoro jako návrat k sedačkám z prvních 734 z ty černý pěny kdy skončili.
Ad Suri tak na ty budete proklínat už za Klatovama. Kde Icom končí Arriva začíná.
Přejte si aby těch Seter bylo s tím co nejméně. V Ivecu se zdají lepší o hodně. Aspoň co jsem nakoukl dovnitř.
Aby se ještě nevzpominalo na 954 s klimou [lol]
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 27. listopadu 2019 - 20:55:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 4-2003
Ares1: mě to víc než lízátko připomíná žehlící prkno a mám obavu, že se na tom jak na žehlícím prkně bude sedět. Třeba to nakonec nebude tak strašné, jak to vypadá, to člověk nepozná, dokud si do toho nesedne a nevyzkouší si to na nějaké trase. Byla by velká škoda, kdyby jinak nemalé úsilí o zkvalitnění dopravy přišlo vniveč kvůli nepohodlným sedačkám v jinak moderních a krásných vozech.
Pajzák
Středa, 27. listopadu 2019 - 21:05:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 6-2015
Jestli se v tom sedí jako v Intourech, tak na cestu BM-HK moje záda vzpomínají dodnes. Jako malé plus vidím aspoň loketní opěrky.
Středa, 27. listopadu 2019 - 22:56:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 10-2008
Tohle na me vyskocilo na ig.



Autor: Arrivacz
Petr_k
Středa, 27. listopadu 2019 - 23:30:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12900
Registrován: 4-2003
Na žehlicích prknech InterStar Eco se sedět dá (je to fakt sesle do 50 km - na delší cesty je to BDSM praktika), jestli teda Evobus nepřistoupil k další ojebalizaci výplní (v čemž má zpravidla prsty ICOM - Němci si tyhle sedačky moc často neobjednávají, resp. spíš si je objednají do citara, než do integra/intoura/setry multiclass; většinou jsou těchhle výjimek plné bazary, jelikož to nikdo dál nechce recyklovat ani na podružných výkonech).

Naopak, ty "měkkoučké" sedačky v italobordello se strašně rychle prosedí a propadnou a pak je to tortura daleko horší, nemluvě o tom, že při linkových roztečích sedaček typu "králíkárna" má klient v zádech kolena klienta sedícího za ním, jelikož to nemá žádnou pevnou výztuž opěradla (ani v ramenní, ani v bederní části) jako žehlicí prkna.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Čtvrtek, 28. listopadu 2019 - 00:23:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12694
Registrován: 4-2006
Ad Pajzák jo jo mám podobnou zkušenost. Přesednutí do Lc 956 byla totální úleva.
Ad Suri tak můžete i žehlící prkno. Ale můžete to vyzkoušet doma a pak nám dejte vědět jaký to bylo.
Naštěstí je Icom už v nových vozech nekupuje. Tedy už dlouho sem je neviděl.
Jinak doufám že má ta Setra wc pro Bonda. 😅
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Čtvrtek, 28. listopadu 2019 - 08:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5614
Registrován: 9-2005
Špatná zpráva i pro revizory. O tyhle sedačky se solidně nezapře [zadnice], když má ruce plné čtečky PK, jízdenky, Plzeňské karty a průkazky cestujícího. [uhoh] Zlatej Crossway
Čtvrtek, 28. listopadu 2019 - 23:49:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 544
Registrován: 2-2014
Tak oni i ty prkna se dají objednat tak, aby byli více pohodlné no a nebo se dají objednat rovnou jiné sedačky.. takže setru/evobus bych z toho nevinil, nýbrž Arrivu, protože co si kdo objedná to má
SWAGER
Pátek, 29. listopadu 2019 - 13:11:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 6-2011
Výluka na trati 184 je zajišťována Ptáčky, konkrétně Polskými crosswayi 8P2 2457 a 8P2 2458
Neděle, 01. prosince 2019 - 18:53:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 357
Registrován: 12-2017
K těm sedačkám v Setrách : osobně bych je přirovnal k "prknům", co mají SORky v základní výbavě klik, jsou docela tvrdé, na více, než 1/2 hodiny to není.. to fakt ne :D

Mluvím ze zkušenosti s těmito sedačkami v Setrách S 415 LE od ČSAD Vsetín -> odkaz
Neděle, 01. prosince 2019 - 22:14:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5615
Registrován: 9-2005
Ohledně žehlících prken pište na POVED. Situaci jde možná ještě zachránit.
Neděle, 01. prosince 2019 - 23:14:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 4-2003
Ohledně žehlících prken pište na POVED. Situaci jde možná ještě zachránit.

A co jim jako máme psát? Že podle zveřejněných fotek se v tom nebude dát sedět, a že tedy slova o pořízení komfortních vozidel jsou lež? Sám generální ředitel Arrivy Adamka opakovaně tvrdil, že "Mám velikou radost, že budeme zajišťovat autobusovou dopravu pro Plzeňský kraj. Cestující se mohou těšit na více než 300 úplně nových nízkopodlažních autobusů, které budou klimatizované a nabídnou vysoký komfort cestování." Podobně hejtman Bernard zas "„Je to nejvyšší komfort. Modernější autobus prakticky nelze dostat. A my je dostáváme za cenu, která je vlastně stejná s tou, kterou platíme za současné osmnáct let staré autobusy,“.

Pokud se shodneme na tom, že komfort cestování v autobusu je z velké části tvořen pohodlným sezením vedle např. tepelné pohody a pohodlného nástupu, tak posezení na žehlicím prkně asi ten deklarovaný vysoký komfort nezajistí. Ale snad nejsou na kraji tak nepříčetní, aby to na kontrolních dnech přípravy nového dopravce neviděli. Anebo to vědí, ale papouškováním keců dopravce o slibovaném vysokém komfortu záměrně lžou. Je těžko pochopitelné, proč do nejmodernějších nových autobusů, které mají zajistit vysoký komfort, nacpou ty od pohledu low-cost sedačky, o kterých se tu většina z vás shodla, že sedět na tom bude spíše za trest.

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Pondělí, 02. prosince 2019 - 02:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2465
Registrován: 8-2012
Žehlící prkna jezdí i po Německu a na cestu okolo 30 - 40 minut je to v pohodě. A najdou se i lidi, pro který to může být pohodlný.
Pondělí, 02. prosince 2019 - 06:47:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 9-2005
Jste občan Plzeňského kraje a pokud vám tyto sedačky nevyhovují, máte možnost panu hejtmanovi to teď napsat. Pokud je mi známo, definitivní smlouva na dodávku snad ještě nebyla podepsaná. Tohle jsou jen vzorky. P. S. Citace z tiskovky neberte moc vážně, jsou to jen klasické univerzální hesla vytvořené PR oddělením.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pondělí, 02. prosince 2019 - 19:51:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 8-2012
No a fotky z Iveca, jako základní náhled to snad stačí, zde v článku.
Pondělí, 02. prosince 2019 - 20:32:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 6-2010
Který pako vymyslelo ty bílé obliny u předních světel? To je jako pěst na oko, ať už na Dekstře, Setře i Ivecu. To fakt nikdo nevidí, jak je to hnusný? Jinak by byl ten krajský nátěr v porovnání s jinými krajskými hrůzami docela fajn, ale tohle ho dokonale zabíjí. [ko]
Úterý, 03. prosince 2019 - 00:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 545
Registrován: 2-2014
Ono není žehlicí prkno jako žehlící prkno.. ty v intourech jsou fakt hrozný, ale párkrát jsem jel i v citaru, který je mělo a tam se na tom i sedět dalo.. a navíc tyhle i vypadají, že jsou vyšší než má Icom v intourech

(Příspěvek byl editován uživatelem Mufiklo.)
SWAGER
Středa, 04. prosince 2019 - 13:07:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5618
Registrován: 9-2005
Na IDOSu jsou už ke stažení JŘ MHD Klatovy. Kompromisní výsledek přání městského úřadu a možností dopravce. Uvidíme, jak se to osvědčí.
Krajské linky patrně až příští týden - legislativní problém na straně schvalovatele.
Středa, 04. prosince 2019 - 23:56:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 2-2014
Jak jako “možností dopravce”? Však byla soutěž, tak by se mělo jezdit tak jak bylo požadováno v soutěži bez ohledu, kdo to vyhraje.. nebo sem něco špatně pochopil?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mufiklo.)
SWAGER
Čtvrtek, 05. prosince 2019 - 00:12:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2046
Registrován: 4-2003
mufiklo: soutěž nebyla, proběhlo jednací řízení bez uveřejnění se stávajícím dopravcem - jedná se totiž o provozování MHD do 30.6.2020. Soutěž byla až na zajištění MHD po 1.7.2020, ale i tam je ve smlouvě jízdní řád pro 1. rok platnosti smlouvy absolutně mimo realitu a podle něj se nikdy jezdit nezačne.
Čtvrtek, 05. prosince 2019 - 22:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 547
Registrován: 2-2014
Tak to jo, omlouvám se a děkuji za vysvětlení
SWAGER
Pavel2
Pátek, 06. prosince 2019 - 19:53:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17492
Registrován: 8-2002
DN na II/605 u Rozvadova:
https://www.krimi-plzen.cz/a/havarie-autobusu/
vůz je téměř jistě ČSAD Plzeň, je to jeden z vozů ex ČSAD Střední Čechy.
Pátek, 06. prosince 2019 - 20:23:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3763
Registrován: 6-2011
2S5
Úterý, 10. prosince 2019 - 17:55:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 3-2018
A jízdní řády budou letos kdy? Na Silvestra?
Středa, 11. prosince 2019 - 17:07:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2007
Momentka z P kraje - u tohoto sloupku by se asi JŘ nečetly zrovna nejlíp... okres Klatovy

"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Prácheňský
Středa, 11. prosince 2019 - 17:44:00  
Neregistrovaný host
BigGeorge: Silvestr sice ještě není, ale nové JŘ pro PK(od 15.12.2019) už visí na idos.cz 😉
Středa, 11. prosince 2019 - 20:30:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2052
Registrován: 4-2003
Prácheňský: radši snad ten paskvil s novými jízdními řády na Klatovsku nezveřejňovat. Oproti všem předchozím verzím na 431300 Klatovy-Plzeň spoj 207 nemá odjezd v 18:55, ale o hodinu dřív v 17:55, takže 400360 spoj 37 od Domažlic, od kterého to měl být přípoj, přijede do Klatov do prázdna v 18:54, děkujeme!
Stejně tak děkujeme, jak jste slibovali nové přestupní vazby z autobusů na vlaky v Klatovech, např. opět linka 400360 - myslí si snad POVED, že bude spolehlivě fungovat přestup, když je příjezd autobusu v X:25 na autobusák a odjezd vlaku v X:30 z nádraží? Jediné, co je oproti předběžným návrhům zveřejněným v listopadu pozitivní, je alespoň vložení zastávky Klatovy,nábř.kpt.Nálepky u linky z 431300 ve směru od Plzně - odtud se dá přeběhnout na Tylovo nábřeží a stíhat tak některé přípoje, i když při neexistenci dispečinku ta spolehlivost nebude valná - finální jízdní řády neobsahují téměř žádné poznámky o přípojích a čekacích dobách. A asi by to taky chtělo zajistit, aby vyhledávače měly definovaný přestup Tylovo nábřeží - nábř.kpt.Nálevky - zatím to zdá se přestup nevyhledá.

Opět na nových jízdních řádech ČSAD Plzeň ani zmínka o tom, že platí také tarif IDP. Co si asi tak myslet o sdělení "Na lince platí tarif a smluvní přepravní podmínky ČSAD autobusy Plzeň a.s. Informace jsou zveřejněny ve vozidle. Na lince platí také slevy Plzeňského kraje." Proboha, proč se vypichují slevy Plzeňského kraj a objednatel není schopen zajistit, aby tam byla zmínka i o tarifu IDP? Snad to prochází i jeho kontrolou.
Středa, 11. prosince 2019 - 20:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12724
Registrován: 4-2006
Ad Sirka proto ty turisti v pozadí jdou raději pěšky než by tam lezli. Nechtějí být jako Otík farář [lol]
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Středa, 11. prosince 2019 - 22:28:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 4-2003
M_k: kde je tam prosím text o zařazení linky do IDP? Jsem asi slepej, ale já ho tam prostě nevidím...

koukněte sem nebo sem - takhle to je na Idosu, ale i v CIS, prostě o zařazení do IDP nebo platnosti tarifu IDP ani slovo

Zákonná doba odpočinku mezi smenami zkombinovana s nedostatkem řidicu.

Jako důvod nějaký takový jsem předpokládal, ale proč se pak tohle dlouhý měsíce projednává a dohaduje, aby se 5 dní před platností lusknutím posunul spoj o hodinu dřív a tahle plánovaná vazba zrušila. Ono o víkendu toho v PK jezdí takové množství, že si klidně můžem dovolit platit ten luxus, kdy to na sebe nenavazuje a jezdí do prázdna. Spolu s těmi kauzami nepovolení vjezdu plánovaných linek k nádraží v Klatovech, neobsloužení Tylova nábřeží, nezajíždění spojů od Klatov }na Terminál v Plzni, to svědčí o nezvládnuté práci POVED za situace, kdy od prosince sliboval nový koncept, nové polohy spojů, návaznosti atd.
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 08:07:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5621
Registrován: 9-2005
Koukám, že při editacích se můj předchozí příspěvek ztratil. Tak tedy znovu.

kde je tam prosím text o zařazení linky do IDP? Jsem asi slepej, ale já ho tam prostě nevidím...

Já ho tam vidím. A ty ho uvidíš taky až vylezeš ven na zastávku. [happy]
Pravda, až teď jsem si všiml, že ten text se při exportu do CISu zřejmě ztratí. Budeme muset vykoumat jestli je to nějakým chybným nastavením anebo obecnou vlastností. Nicméně dodnes to nikoho netrápilo, až teď "šťourala" Suriho. [happy]

Úprava víkendového večerního páru spojů na 431300 je požadavkem dopravce. Důvod je prostý - zákonný nárok na odpočinek mezi směnami a nedostatek řidičů. POVED naštěstí není Pán Bůh a Suri se s tím bude muset smířit.

Přestupní vazby v IDOSU mezi nestejně pojmenovanými zastávkami - to je věc, která se musí odladit následně. A v tomto veřejnost může pomoci, protože je jich velké množství a mám dojem, že se z IDOSu občas i ztrácejí. Stačí napsat na CHAPS aby je doplnily. }
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 15:41:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 356
Registrován: 4-2019
Zatím jediný zdroj, kde jsem našel jř s informací o zařazení linky do IDP, je web POVEDu - a to ještě jen miniaturní text v závorce nahoře pod označením linky. Jiné IDS mívají na jízdních řádech v CIS/IDOS naprosto "polopatické" údaje o zařazení do IDS včetně textů dole o platnosti tarifu a SPP.

(Příspěvek byl editován uživatelem pdk.)
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 17:39:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5623
Registrován: 9-2005
Zatím jediný zdroj, kde jsem našel jř s informací o zařazení linky do IDP, je web POVEDu

Je to uvedeno všude a v souladu s požadavky POVEDu. Jediná potíž je na JŘ vygenerovaných přes IDOS. Bude snaha se na to podívat co s tím, ale problém zřejmě leží mimo data dopravce.

Jiné IDS mívají na jízdních řádech v CIS/IDOS naprosto "polopatické" údaje o zařazení do IDS včetně textů dole o platnosti tarifu a SPP.

Namátkově jsem do několika kouknul a není to tak žhavé. [happy] V Plzeňském kraji zatím vládne tarif jednotlivého jízdného dopravce a babišovské slevy. Využívání slev PK a IDP mimo nejužší Plzeňsko je zatím z více důvodů spíše ojedinělé. I kdyby to bylo polopaticky v zápatí JŘ rozepsáno, beztak po vás babička v Pocinovicích bude chtít jízdenku za pětikorunu...A zatěžovat ji diskuzí, jestli jízdenku dle tarifu dopravce anebo Plzeňského kraje je bezpředmětné.
Od června 2020 se určitě v JŘ objeví o něco bohatší informace o tarifu a SPP IDP. Už nebude "strašit" tarif dopravců.
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 18:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3768
Registrován: 6-2011
Formátovací příkaz attachment_alreadyuploaded vyžaduje 6 argument(y); zadali jste pouze 5 argument(y).
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 18:52:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 4-2003
Ještě k té zastávce Klatovy,nábř.kpt.Nálevky - lámu si hlavu s tím, jak bude organizován provoz ve směru na autobusák, když ta zastávka je jednosměrná sloužící teď jen pro opačný směr z autobusáku. Budou tam ve stejném směru najíždět i autobusy protějšího směru a pak se nějak budou promotávat na autobsák? Nebo se zřídí nějaké provizorium pro opačný směr? Navíc ze zastávky chybí chodník směr lávka k zastávce Tylovo nábřeží, ta strana silnice slouží jako parkoviště, na chodník na druhou stranu chybí přechody pro chodce a celkově to řešení uzlu Tylovo nábřeží-nábř.kpt.Nálevky není vůbec přívětivé chodcům a vhodné pro přestupy, protože není vidět z jednoho místa na druhé. Přitom kdyby se ta zastávka posunula o 100 m k místě lávky přes Drnový potok tak by byl přestup skoro hrana/hrana a současně by narostla kapacita místa. Jestli tohle bude OK, tak nechápu proč by tak moc vadilo pustit pár spojů denně navíc, které měly mít vazbu na vlak, k zastávkám u nádraží, aby tam jen vysypali lidi, kteří na ten vlak potřebují přestoupit.

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Čtvrtek, 12. prosince 2019 - 19:39:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2018
Sirka: Tipnul bych si někde na Kolinecku....Lukoviště?
Pátek, 13. prosince 2019 - 15:45:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 6-2011
Můj předchozí příspěvek skončil s chybou, tak znovu

Zajímavé věci jsem si všimnul, v novém jízdním řádu MHD TC je nad licenčním číslem linky ještě číslo "791". Vcelku dávná vzpomínka na linku 495791 MHD Tachov [happy]
Pavel2
Pátek, 13. prosince 2019 - 16:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17513
Registrován: 8-2002
Suri:
celkově to řešení uzlu Tylovo nábřeží-nábř.kpt.Nálevky není vůbec přívětivé chodcům a vhodné pro přestupy, protože není vidět z jednoho místa na druhé. Přitom kdyby se ta zastávka posunula o 100 m k místě lávky přes Drnový potok tak by byl přestup skoro hrana/hrana a současně by narostla kapacita místa

zdá se, že na Povedu tohle ještě nikoho nenapadlo [wink]

M_k:
tím požadavkem na CHAPS se obejde mezičlánek Poved a bude to zavedení přestupního bodu rychlejší? nebo jsi to myslel jinak? [happy]
Pátek, 13. prosince 2019 - 17:10:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18739
Registrován: 5-2002
Na Chaps může napsat každej blbec, třeba i ty [happy] Já jim psal před mnoha lety kvůli přestupům v Pardubicích na MHD, před rokem kvůli přestupním vazbám na terminálu u hl. n. v Plzni. Vyhověli mi a zadali to tam přesně tak, jak jsem to navrhl.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pátek, 13. prosince 2019 - 17:28:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3775
Registrován: 6-2011
MHD Tachov: dodatek, podle kterého bude ČSAD jezdit do 30.6.20 & zakázka na výběr dopravce na dalších 10 let [pozor]
Pavel2
Pátek, 13. prosince 2019 - 18:02:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17514
Registrován: 8-2002
MJ: to jsem si myslel [happy]
předpokládám, že to CHAPS následně nějak ověřuje...

jedno dnešní rychlofoto nevhodný pro s-a:

než se aparát rozmyslel na co zaostřit, bus byl z křižovatky pryč.
Pátek, 13. prosince 2019 - 18:15:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3777
Registrován: 6-2011
MHD Tachov: Objednatel požaduje, aby průměrné stáří všech vozidel určených pro plnění Veřejné zakázky nepřekročilo v průběhu Doby plnění 9 let. Do uvedeného průměru se nezapočítává zálohové vozidlo.

...

Zároveň Objednatel požaduje 1 zálohové vozidlo, které bude nasazeno do plnění dopravní obslužnosti v době výpadku základního vozidla, a to maximálně v rozsahu 10ti dní v měsíci...Zálohové vozidlo může být městské nebo linkové s délkou 8-11m. Obsaditelnost vozidla bude nejméně 23 sedících cestujících a 39 stojících cestujících, celkem tedy 62 cestujících. Stáří tohoto vozidla nesmí být starší 15 let.

...

Objednatel připouští plnění Závazku veřejné služby vozidly s motorem na klasický i alternativní pohon.
Objednatel požaduje, aby při zahájení plnění Závazku veřejné služby, všechna vozidla ve standardu plnila emisní normu EURO V a následně při obměně EURO VI nebo podobné hodnoty dle emisní normy daného alternativního pohonu.


...

V přílohách jsou také navržené turnusy, maximálně bude v provozu 5 autobusů

3777

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
Pavel2
Pátek, 13. prosince 2019 - 19:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17516
Registrován: 8-2002
takový papírový obstrukce za prd kšeft... fuj. ten úřední šiml nás zničí [ko]
Pátek, 13. prosince 2019 - 21:40:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12732
Registrován: 4-2006
Příspěvek 17514 si myslel vážně, nebo v něčem jedeš? [biggrin]
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.