Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 08. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 08. 2019

dolů
   autor příspěvek
Pavel2
Pátek, 26. července 2019 - 06:50:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17190
Registrován: 8-2002
náhodou jsem potkal "vlnku" + další dva ČSAD vozy a barevná směska většinou zahraničních autobusů na Rychtářce


Pátek, 26. července 2019 - 08:51:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5572
Registrován: 9-2005
Všechno najednou a opravdu jsou tam dělníci, stroje a pracují. Nevídané.

Zato na jiných uzavírkách dělníci chybí. Např. na Točníku teď prodlužuji výlukové JŘ o 2,5 měsíce...

P.S: Čekal, anebo zrovna doodbavil? [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Pátek, 26. července 2019 - 19:26:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2018
Wlasta:Protože mi MMM slíbil, že to domluví. Tak to asi domluvil.

Už se nám takhle podařilo v Pošumaví vychytat leccos. Hlavně snahy jistého nejmenovaného dopravce nečekat na nikoho a na nic[wink].

Už tady tím regionem jezdím velmi, velmi dlouho a bohužel pamatuju i doby, kdy stačilo v Sušici dojít na ČSAD a poprosit, jestli by hoši mohli občas počkat. Třebas na bejvalý zaměstnance....Takhle to už bohužel nefunguje, ale když se to prožene přes POVED, tak ano.

Co se týče autobusový dopravy, tak mám už jen tři přání
- zastávku u hotelu Rovina
- zastávku na Zhůří
- aby místní linky čekaly v Sušici na autobusy od Prahy

I když se mě ani jedno přání osobně moc netýká, myslím si, že by to ke zkvalitnění dopravy po Šumavě přispělo naprosto zásadně.
Roman_j
Pátek, 26. července 2019 - 23:50:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 3-2009
ad J.Lopata: Jezdím pravidelně rychlíkem R16 z Plzně do Hořovic...

U rychlíků je omezení na použití časové jízdenky na PlzK v tom, že cestující musí mít předplacený celý úsek, tj. - vzor - jedu-li Plzeň h.n. - Rokycany musím mít 001+041+042 (=nemohu si s 001 kupovat pro rychlík jízdenku z pojížděné Doubravky do Rokycan).

Chápu to tak, že tím cestující musí časovou jízdenkou na PlzK pokrýt CELÝ usek mezi dvěma stanicemi, rozhodně ne tak, že by cestující nemohl mít normální ČD jízdenku pro následnou návaznou trasu tj. - vzor - Rokycany - Kařez, Hořovice nebo klidně i dál.

Nemohlo jít jen o omyl pana vlakvedoucího?
Zmýlit se může každý.
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Sobota, 27. července 2019 - 00:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 6-2011
V úterý jsem na výluce Blatno-Plzeň potkal nového Axera 7P8 2608. Zajímavý je především potahem známým od ČSAD. Majitel není známý, možná ČS-Bus a dovezen Mrázkem



(pro členy e-mailového newsletteru: nic nového nezjištěno, zatím)

----------------

SORka 7915 jezdí Borovenskou linku. Obden se s 6254 střídají na dvou turnusech. Dnes si ale 7915 udělala výlet až do Liblína [happy]


Sobota, 27. července 2019 - 22:08:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18656
Registrován: 5-2002
BigGeorge: Otázka je, kdo tu zastávku u hotelu Rovina schválí, postaví, zaplatí. Doba, kdy se někam píchla mikulášská hůl se slovy "Budiž zastávka" je pryč [sad]

Jinak - na lince k téhle chatě od srpna personální změna.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Neděle, 28. července 2019 - 21:27:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2019
Ad rychlíky - dodal bych citaci z Tarifu IDP:
"Ve vlacích kategorií R a Ex v úsecích Plzeň – Blatno u Jesenice, Kařez - Plzeň – Mariánské Lázně (od 1.1.2019), Plzeň - Strakonice (od 1.1.2019) a Plzeň - Klatovy může cestující využívat časové předplatné jízdné aktivované na Plzeňské kartě pouze v případě, že má současně aktivováno časové předplatné jízdné pro všechny tarifní zóny, kterými při své cestě projíždí. Kombinace aktivované tarifní zóny 001 Plzeň i jiné projížděné tarifní zóny a doplatkového jízdného není v těchto úsecích u těchto kategorií vlaků uznávána jako platný jízdní doklad.
V úseku Kařez – Plzeň jsou zaintegrovány pouze vlaky R a Ex zastavující v Kařezu a Rokycanech, v úseku Rokycany – Plzeň jsou zaintegrovány vlaky projíždějící zastávku Kařez a zastavující v Rokycanech. Vlaky, které nezastavují v zastávce Kařez ani ve stanici Rokycany zaintegrovány nejsou."
Z toho podle mě plyne, že když v úseku Kařez - Hořovice žádná tarifní zóna IDP není, pak kombinace předplatní jízdenky do Kařezu a doplatkové jízdenky Kařez - Hořovice je přípustná (pokud ten vlak v Kařezu zastavuje, jinak by se jízdné lomilo už v Rokycanech). Citovaný "platný jízdní doklad" je v úseku Plzeň - Kařez pouze časová jízdenka IDP.
Pavel2
Pondělí, 29. července 2019 - 07:14:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17198
Registrován: 8-2002
já už tomu vůbec nerozumím, ani bych tím vlakem asi neuměl jet. kolik je v tom tarifu proměnných? 38? nebo 162? kdo je zná všechny? nešla by na to stvořit nějaká mobilní appka, která by se cestujícího vyptala i na velikost bot, barvu očí, co měl k snídani a jakou má náladu aby mu mohla automaticky vypočítat nejnižší možný jízdný a umožnila jeho okamžitý zakoupení? [wink]

kacířská myšlenka: nebylo by nejlepší kdyby se tarif co nejvíc zjednodušil? [happy]
Pondělí, 29. července 2019 - 08:48:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5574
Registrován: 9-2005
kacířská myšlenka: nebylo by nejlepší kdyby se tarif co nejvíc zjednodušil?

KACÍŘI....!!!

Hlavně snahy jistého nejmenovaného dopravce nečekat na nikoho a na nic

Už teď je v JŘ nejmenovaného dopravce stovky čekání a vazeb. Ve srovnání s dráhou...:-)

Ono se to dobře nalajnuje z kanceláře, v reálu to často naráží na možnosti. Teď jsme s kolegy z POVEDu řešili stížnost na nečekání jednoho spoje na Modravu na nádraží v Sušici. Nový spoj jezdí od prosince, na Modravě má na otočení asi 4 minuty a pak letí dolů, aby stihl odjezd vlaku na Horažďovice. S odřenýma ušima se to dá. Jenže s létem vylezli nejen traťováci, silničáři, ale i turisti s koly apod. Takže jen do Kašperek se nechá chytit zpoždění 10-15 minut (a prý i více) jen nakládkou kol a kličkováním mezi bagry u Dlouhé vsi.

Má za této situace spoj čekat na zpožděný vlak anebo raději jet, nenechat desítky cestujících čekat a snažit se naopak od Modravy a Kašperek přivézt včas lidi do Sušice na vlak? Jak to řešit v JŘ?

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
káčé
Pondělí, 29. července 2019 - 09:50:34  
Neregistrovaný host
A co teprve pokud člověk jede Plzeň-Dobřany tam osobákem a zpátky rychlíkem...nedejbože je to student a má to za 4 káčé
Pondělí, 29. července 2019 - 17:59:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 745
Registrován: 7-2017
Koukám, že krajské tarify jsou fakt pocuc...zkusme si vzpomenout na dobu, kdy byla měsíční/týdenní jízdenka na bus/vlak a šlo to taky. Většině dojíždějících by tohle stačilo i dnes. Jenže co by pak dělalo Organizující s.r.o., že.
Posláno z mobilu. 2.0
Pondělí, 29. července 2019 - 18:40:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18657
Registrován: 5-2002
Ono se to dobře nalajnuje z kanceláře, v reálu to často naráží na možnosti.

Jo. Když jsem se poprvé dostal jako řidič na folmavskou linku, jel jsem spoj, který má dnes časovou polohu Domažlice 10:35 - Folmava - Domažlice 11:45. Spoj měl tehdy jízdní dobu mnohem kratší, aby na odjezdu navazoval na vlak od Plzně a na příjezdu na vlak směr Plzeň. Nestihl jsem to a ještě jsem dostal za to pojeb od nějakého cestujícího, který ten přestup zrovna náhodou potřeboval stihnout. Výsledek byl ten, že jsem pak pět minut po telefonu řval na jednoho pána, který není ani černý, ani bílý, zkrátka něco mezi tím, a vysvětloval jsem mu, že když tu jízdní dobu nedokážu přes veškerou snahu a za ideálních podmínek stihnout já, tak jí nestihne nikdo...

Tak se to pak předělalo.

Většině dojíždějících by tohle stačilo i dnes. Jenže co by pak dělalo Organizující s.r.o., že.

Pan Bardotka zaleze zpět do depa a bude se snažit, ať mu jezdí vláčky a nerozpadají se cestou. Největším expertem na chaotické tarify je v tomhle státě dráha a žádný organizátor jí nesahá až po kolena.

To takhle vlak v 6:07 z Alžbětína (814.040) jednoho krásného dne dojel k vjezdovému návěstidlu žst. Špičák, kde umřel, prý nějaké palivové čerpadlo. A pak se čekalo hodinu a půl, než dojede z Plzně protijedoucí vlak a zdechlý motorák odstraní z trati. Což trvalo tak dlouho, že už mezitím dojel od Plzně další vlak, takže ten první byl v úseku do Alžbětína pro jistotu odřeknut. V Nýrsku jsem byl místo v 6:50 až v 9:05, což je docela blbé, když máte jet v 8:25 linku z Nýrska do Germánistánu a autobus obvykle parkuje na opačném konci města [smrt]

To by měly modré gumy radost, kdyby jim autobusový dopravce předal k proplacení sankci od objednavatele [lame]

A jako bonus jeden dnešní odpolední osobáček do Rudy



Copak má ten vláček motoráček za problém, že nemůže jet sám? [wink]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Pondělí, 29. července 2019 - 21:35:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10914
Registrován: 12-2007
No jo, návaznosti... kontrola všech návazností autobusů je práce u jednoho člověka v celém kraji na zhruba dva měsíce. Jsou na to programy, ale ta ruční práce tam je třeba.
A modely jsou různé - zpravidla se čeká na silnější směr (tj. ráno ze Sušice na Šumavu, odpoledne je zas vhodnější dodržet návaznost na vlak ze Šumavy), jenže stačí někdo, kdo jede ze Šumavy přes půl světa a nepočítá s tím, že autobus přijede s deseti minutama. Leckde stačí zpoždění dráhy a všechno se sype. Tak například - pojede-li bus z Klatov na Plánice a Horažďovice o pět minut později než může (tj. bude například čekat na zpožděný vlak), tak v Plánici buď návazný spoj ujede, nebo mu zase nevyjde návaznost jinde) a v Horažďovicích ujede R na Strakonice a Budějice, resp. autobus z Horažďovic zase nemusí mít návaznost jinde...). Mazec, že? Takže se tu dělají priority, což je dosti obtížné. A takové dělnické spoje leckdy nemůžou čekat vůbec, protože jinak se dělníci do fabriky dostanou pozdě (třeba Ro - Volduchy; při situaci, kdy si dráha neudělá výlukové JŘ Klatovy - Přeštice a klatovské, návazné, R mají běžně 20 sekyru, mají dojíždějící smůlu, nebo se vykašlou na veřejnou dopravu a pojedou autem), prostě bomba.
Asi i u busů se objeví poznámka - nečeká na žádné přípoje [andel]
Be clever - use public transport!
P2
Pondělí, 29. července 2019 - 22:09:30  
Neregistrovaný host
A co až se nám v prosinci spustí linka P2 v trase Klattau-Beroun a nějaká soudruh nastoupí v Rokycanech s vyhlídkou výletu do Švihova a nabitou plzeňskou kartou na Plzeň.

Soudruh vlakový mu tak v osobáku prodá lístek Rokycany-Doubravka a Valcha-Švihov jak se na tuto skutečnost bude dívat soudruh rychlíkový, mu oči z důlku vypadnou a jak to bude uznávat?
Pondělí, 29. července 2019 - 22:47:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18658
Registrován: 5-2002
zpravidla se čeká na silnější směr (tj. ráno ze Sušice na Šumavu, odpoledne je zas vhodnější dodržet návaznost na vlak ze Šumavy),

Jenže pak ti to zkazí lidi, kteří z nějakého důvodu odjíždějí ze Šumavy třeba v sobotu dopoledne a vysvětlujou, že potřebují stihnout nějaký přestup na vlak či na Setru, aby nemuseli čekat dvě hodiny na další. A pokud je to v zimě, je docela problém, protože ta silnice vypadá jinak ráno, jinak v poledne, jinak večer a jinak bude vypadat zítra, takže pokud nechceš riskovat vytahování autobusu ze závěje traktorem, pojedeš radši opatrně i za cenu zpoždění.

Soudruh vlakový mu tak v osobáku prodá lístek Rokycany-Doubravka a Valcha-Švihov jak se na tuto skutečnost bude dívat soudruh rychlíkový, mu oči z důlku vypadnou a jak to bude uznávat?

Při záludnostech čédé tarifu je otázka, jestli se nevyplatí jedna jízdenka v kuse bez ohledu na nějakou Plzeň.

A soudruhu rychlíkovému to může být jedno, bo cestující nejede rychlíkem, ale osobákem [happy]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
P2
Pondělí, 29. července 2019 - 23:10:44  
Neregistrovaný host
Zapomněl jsem tam dopsat, že zpět pojede linkou R16
Pondělí, 29. července 2019 - 23:14:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2019
749.243-2:
"Koukám, že krajské tarify jsou fakt pocuc...zkusme si vzpomenout na dobu, kdy byla měsíční/týdenní jízdenka na bus/vlak a šlo to taky. Většině dojíždějících by tohle stačilo i dnes. Jenže co by pak dělalo Organizující s.r.o., že."
Lze předpokládat, že kdyby záleželo jen na POVEDu, bude integrace celkem všeobecná - ale to by na ČD asi byl moc velký rozsah.
Martinmarilynmanson
Úterý, 30. července 2019 - 06:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10915
Registrován: 12-2007
Jenže pak ti to zkazí lidi, kteří z nějakého důvodu odjíždějí ze Šumavy třeba v sobotu dopoledne a vysvětlujou
Proto píšu: jenže stačí někdo, kdo jede ze Šumavy přes půl světa a nepočítá s tím, že autobus přijede s deseti minutama. A nejde udělat, aby všude na konečných měl autobus třeba 20 minut na dorovnání pauzy. Rázem by byla potřeba asi tak stovka řidičů navíc...
Be clever - use public transport!
Úterý, 30. července 2019 - 09:19:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5575
Registrován: 9-2005
Jenže pak ti to zkazí lidi, kteří z nějakého důvodu odjíždějí ze Šumavy třeba v sobotu dopoledne a vysvětlujou

Ono je bohužel smutné, že hromobití kvůli zpoždění schytají především řidiči. Asi není nic příjemného řídit s ječícími cestujícími za zády: ("...Máte tu bordel...Jak je možné, že máte zpoždění?...Dám to do novin!!...", a nejistě odpovídat na neustálé dotazy, jestli "to" stihneme...

A nejde udělat, aby všude na konečných měl autobus třeba 20 minut na dorovnání pauzy. Rázem by byla potřeba asi tak stovka řidičů navíc...

Je to otázka rozumného kompromisu, který nesmí "vyžírat" hlavně provozní personál. Nejde do JŘ cpát čekačky všude a na vše, a pak neudělat rezervu na dorovnání.
Úterý, 30. července 2019 - 12:25:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 7-2002
Dnes dopolepen slzou/vlnkou na všech stranách v pořadí již čtvrtý vůz: Crossway 6Z1 2785, garáže Plzeň

Jo a Crossway 6Z1 2729 dostal minulý týden "na přání" kmenového řidič druhou protisměrnou slzu na předním čele...

Další v pořádí bude polepena KAROSA Récréo 6Z3 0190 z plzeňské provozovny
Úterý, 30. července 2019 - 13:38:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3580
Registrován: 6-2011
Hupi: [ok], recreu to bude slušet
oukroup
Úterý, 30. července 2019 - 14:10:48  
Neregistrovaný host
Kucíí normálně si představte, že tamtom kraji Jihočeském existuje vlak jezdící Budějice-Nové Údolí v jiné časové poloze v létě a v zimě.

V létě odjezd 7:44 a příjezd na konečnou 10:39 (letní vlak)

V zimě odjezd 8:13 a příjezd na konečnou 10:42 (zimní vlak)

Letní vlak má upravený JŘ pro koula a věřte, že i přes velké pauzy na některých stanicích to občas má tak, tak jel jsem tím uprostřed týdne ve středu a 12 km nám trvalo jet 62 minut.

Proč to tedy nemají i autobusy na Šumavě?
Úterý, 30. července 2019 - 14:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12397
Registrován: 4-2006
oukrop myslíte otázku vážně?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
oukroup
Úterý, 30. července 2019 - 14:54:53  
Neregistrovaný host
Ano proč by nemohl mít autobus jinou časovou polohu v létě a jinou v zimě?

V létě ji prodloužit uměle na základě předpokládané poptávky kol a v zimě s lyžemi není taková práce jako s koly tak ji mít jinou.
Úterý, 30. července 2019 - 14:55:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 7-2002
Polep slzy na 6Z3 0190 také hotov. Byl na údržbě a v dílně se to dělá podstatně lépe tzn. i rychleji než venku a slunci a "větru" [happy]

A fakt mu to sluší, hlavně zpředu ty křivky krásně ladí. Na zadním čele umístěno trošku excentricky, a to hlavně kvůli překrytí poškozeného laku... Zítra už by se měl objevit ve službě.
Úterý, 30. července 2019 - 15:18:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5576
Registrován: 9-2005
V létě ji prodloužit uměle na základě předpokládané poptávky kol a v zimě s lyžemi není taková práce jako s koly tak ji mít jinou.

V zimě těch lyží se zase tolik nevozí, tam je spíše problém počasí a dlouhá tma.

Nad dvojím JŘ na 433570 se špekuluje již řadu let, z různých důvodů se to zatím nerealizuje. Ono by to stejně nebylo plně spásonosné, protože předpokládat poptávku lze jen do jisté míry. Jeden den je hezky a kolaři s turisty se můžou posr...Druhý den bude chcát a prodloužené jízdní doby jsou spíše na obtíž. Ty spoje nevozí jen výletníky, ale i normální lidi do práce, děti do školy apod.
Úterý, 30. července 2019 - 15:40:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12398
Registrován: 4-2006
oukrop první věc že cestují chtějí jezdit ve stejné časové poloze. Pokud se jim to bude měnit tak se vám na to pravidelní cestující víte co.
Tohle jde jen u spojů které slouží pouze tomuto účelu.
A taky záleží jaký mají turnus. Pokud jedou ještě někam tak to dělat nejde.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


V květnu 2019 chystám pro přátele malé překvapení.
Úterý, 30. července 2019 - 21:48:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18659
Registrován: 5-2002
P2: Zapomněl jsem tam dopsat, že zpět pojede linkou R16

Pak je to jednoduché - nekupovat si zpáteční jízdenku, která, tuším, proti dvěma jednosměrným není nijak cenově zvýhodněná.

V létě ji prodloužit uměle na základě předpokládané poptávky kol a v zimě s lyžemi není taková práce jako s koly tak ji mít jinou.

Dáme příklad. Jede spoj z Alžbětína do Sušice v 9:25. Jízdní doba je 75 minut dle jř.

Pokud je silnice suchá, čistá a v pořádku, dá se jízdní doba zkrátit o 15 minut, pokud nezdržujou nastupující lidi, pomalé traktory apod.

Pokud v Rudě ráno nastupuje 60 lyžařů, kteří se snaží naložit do busu sebe, lyže, děti, zaplatit minimálně stokorunou a nasypat si rukou v rukavicích drobné do kapsy, je z toho zpoždění 15 minut. V úseku do Hartmanic se nezkrátí nic, naopak se musí na třech dalších zastávkách čekat, než se ti lyžaři zase vyloží. Pokud před tebou jede auto nějakého výletníka čtyřicítkou, neuděláš nic. Až z Hartmanic do Sušice se dá zkrátit pět minut, pokud je silnice bezpečně suchá a čistá.
Jenže těch lyžařů je v sobotu hodně, v neděli málo, v pracovní den ještě míň a jejich počet dále klesá s končící zimou a blížícím se jarem, kdy ten autobus z Rudy neveze třeba taky vůbec nikoho.

Silnice nahoře může vypadat různě:
- suchá, čistá, jízda plnou rychlostí
- suchá, čistá, ale ve stínu stromů led vzniklý tak, že přes den roztál sníh a večer ta voda zmrzla
- suchá, čistá, ale ve stínu stromů sníh
- místy suchá, místy zledovatělá, místy se sněhem
- uježděný tuhý sníh, místy vymleté díry až na asfalt (přírodní verze zpomalovacích prahů)
- uježděný tuhý sníh, na povrchu lehce namrzlý, dá se na něm jezdit rychle, ale brzdit a zatáčet se moc nedoporučuje. Pokud zastavíš, může se ti stát, že zabržděný autobus odjede bokem směrem do závěje u krajnice a zachraňovat tě budou dva traktory, jeden za předek, jeden za zadek. Traktoristi pijou becherovku, kupuje se ve freeshopu na hranicích a odevzdává se obrýlené blondýně v infocentru v Prášilech.
- rozbředlý sníh - představte si, že jedete na kole nebo s kočárkem po písčité pláží, kola se boří do písku, ujíždějí na všechny strany ... Tak tohle je podobné. Kolega takhle vyjel ze Sušice v 14:20 a v Rudě byl místo 15:35 až někdy v pět, takže to zabalil a šel domů.
- čerstvě napadlý sníh

A určitě i další.


Solit se nesmí, takže se jen pluhuje a v rizikových místech (zatáčky a křižovatky) se sype štěrk.

A udělejte na tohle jízdní řád s odpovídající jízdní dobou. A myslete na to, že tři páry spojů jsou 7,5 hodiny řízení, k tomu nějaké přistavení, odstavení, tankování, ... Moc času nezbývá, co? A když řeknu, že Sušice 14:20 - Alžbětín 15:35/16:00 - Sušice 17:15/17:45 - Alžbětín 19:00, tam nám to při prodloužení jízdních dob nějak nevyjde s přestávkami po 4,5 hodinách řízení.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 30. července 2019 - 22:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 6-2011
Polep slzy na 6Z3 0190 také hotov...A fakt mu to sluší, hlavně zpředu ty křivky krásně ladí...

Podle mě by slušely i 5P5 6858, popřípadě by mohla být nějaká rudá slza pro rudý citelis [jidlo][satan]
Pajzák
Úterý, 30. července 2019 - 22:47:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 6-2015
Martin_j:
"A když řeknu, že Sušice 14:20 - Alžbětín 15:35/16:00 - Sušice 17:15/17:45 - Alžbětín 19:00, tam nám to při prodloužení jízdních dob nějak nevyjde s přestávkami po 4,5 hodinách řízení."
Jestli dobře počítám, je nyní jízdní doba 3 hodiny a 45 minut. To by se jako všechny spoje prodloužily o víc jak 15 minut?
Úterý, 30. července 2019 - 22:50:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 6-2011
Pajzák: To ale nebudou jediný spoje co ten bus jede, pravděpodobně
Pajzák
Úterý, 30. července 2019 - 23:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2951
Registrován: 6-2015
To jistě ne, ale vycházel jsem ze zmíněného spojů, takže by stačilo udělat pauzu před nimi.
Středa, 31. července 2019 - 13:06:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18660
Registrován: 5-2002
Jestli dobře počítám, je nyní jízdní doba 3 hodiny a 45 minut. To by se jako všechny spoje prodloužily o víc jak 15 minut?

Když je silnice ve fakt špatném stavu, nabereš na spoji i víc než 15 minut zpoždění, může to být i k půlhodině. Není problém dojet do Rudy ve čtyři místo v 15:35. A co pak máš jako řidič udělat? Pauzu předtím uděláš, ale pokud máš jet v kuse 14:15 - cca. 19:15-19:30, je to špatně. A když jezdíš zpožděný i ráno, jsi blízko překročení maximální denní doby řízení.

Pajzák: To ale nebudou jediný spoje co ten bus jede, pravděpodobně

Ještě ráno jede spoje 5:40-6:55, 7:15-8:30, 9:25-10:40.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 01. srpna 2019 - 12:25:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 7-2002
6332: né že bych tě poslouchal [nene] ale shodou okolností se mě včera ptal řidič 5P5 6858, kdy mu taky nalepím ty proužky [biggrin] On už "otravoval" asi měsíc zpátky, a vzhledem k tomu, že dneska měl stání v Doubravce další čas, tak už je tam má taky [proud]
Roman_j
Čtvrtek, 01. srpna 2019 - 18:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 3-2009
Když tak sleduji diskusi okolo jízdních řádů a veškerých vlivů ročních období, počasí, dnů v týdnu, turistické sezónnosti a dalších a dalších,
napadá mne, že snad jediný spolehlivý řád by byl podle vzorce

t(n) = t(0) + f(0) + SUMA[t(i).f(i)]

kde t(n) by byl čas v požadované zastávce, t(0) čas odjezdu z výchozí zastávky, t(i) jednotlivé mezistaniční intervaly mezi zastávkou i-1 a zastávkou i,
a f(i), resp. též f(0) by byly jednotlivé korigující faktory, které by pro daný den a linku vyhlašoval dispečer na internetu.
Tyto faktory by v sobě zahrnovaly fakt, zda je léto nebo zima, středa nebo neděle, sucho nebo déšť, zasněženo nebo propluhováno,
nebo i to, zda pan Novák jede na lyže sám či s dětmi z prvního manželství, z druhého manželství, z třetího a čtvrtého manželství jakož i se svojí současnou přítelkyní.

Asi jediná stinná stránky by byla, že babička Macháčková z chaloupky u lesa by přišla na zastávku řkouc: "Tak to teda vím ho...., kdy to vlastně pojede."

(Příspěvek byl editován uživatelem Roman_j.)
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Čtvrtek, 01. srpna 2019 - 22:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 6-2011
Hupi: Mám radost že mé nápady sdílí více lidí [proud] podle mě by to slušelo i Citelisu [proud]
Pátek, 02. srpna 2019 - 00:29:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3587
Registrován: 6-2011
PMV 47-53 si užívá malý comeback. Na Rokycanském AN je nyní jako náhrada za 3P5 1659, Plzeňské provozovny. Léta tu přitom stávala jako Rokycanská záloha, a ještě dřív jezdila turnusově


Pátek, 02. srpna 2019 - 12:23:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7638
Registrován: 12-2005
Devítka mínus
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pátek, 02. srpna 2019 - 12:43:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 6-2011
Podle ohořelého loga asi TCW
Pátek, 02. srpna 2019 - 22:54:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18661
Registrován: 5-2002
A podle té 74 na čele to byla ta, co stávala na ploše bývalého aut.n. mezi CANem a tou novou přeložkou ve směru N. Hospoda.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajzák
Pátek, 02. srpna 2019 - 23:08:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2958
Registrován: 6-2015
Já zas podle zamazané RZ usuzuji na tu 7P2xxxx
Sobota, 03. srpna 2019 - 06:19:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18662
Registrován: 5-2002
To bude ten 7P4 bez fotky.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Sobota, 03. srpna 2019 - 08:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2019
Roman_j:
"a f(i), resp. též f(0) by byly jednotlivé korigující faktory, které by pro daný den a linku vyhlašoval dispečer na internetu."
Obávám se, že jízdní řády měnící se každý den by se s velkým pochopením nesetkaly. Cestující jezdící po určité trase pravidelně očekávají, že autobus přijede v dobu, na kterou jsou zvyklí, a naopak změny přijímají velmi nevrle. Ale jako vtip nebo fantazie budiž.
Pajzák
Sobota, 03. srpna 2019 - 09:23:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 6-2015
Nebo. 7P tam je celkem čitelné.
Pavel2
Neděle, 04. srpna 2019 - 13:34:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17207
Registrován: 8-2002
novej pozemek Seko Busu v Božkově:

Neděle, 04. srpna 2019 - 19:22:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 4-2003
Dneska jsem si vyzkoušel jak fungují přestupní vazby bus-vlak, byť neintegrovaný - linka Klatovy-Domažlice spoj 38 s příjezdem k nádraží v Domažlicích v 17.53 a z Domažlic Ex361 s odjezdem v 18.01. Docela adrenalin už hodněkrát zažitý s ČSAD. Do nástupní zastávky Kdyně,Hluboká to přijelo s 3 min. zpoždění, takže jsem byl v klidu. Jenže styl jízdy byl v obci 30 km/h, mimo obec to rozpálil na 50 km/h, divil jsem se že to několikrát nechcíplo, jak to bylo přidušený - vozidlo nějaká letitá vrakosa. Ve Kdyni už jsme tak měli +6 minut, nástup minimální. Ve Kdyni na sídlišti už jsem to nevydržel a šel poprosit řidiče, jestli by nemohl jet trochu rychleji, že má zpoždění a že jsou tam další lidi, kteří chtějí stihnout vlak. Pak tedy trochu přidal, rychlost mimo město měřeno GPS pak byla cca 70 km/h. Naštěstí už za Kdyní nikdo nenastupoval tak se to v Domažlicích stihlo - příjezd v 17:59. Frekvence malá - v Brnířově nástup 1, ve Kdyni aut. 1, Kdyně sídliště 2, přesto odbavení probíhalo šnečím tempem a přispívalo k dalšímu zpoždění. Provoz na silnici byl minimální, to náš bus tvořil špunt a brzdu provozu. Štve mě tenhle zažitý přístup dopravce kašlat na kvalitu služeb, dodržování jízdního řádu. Vtipné bylo i to, že bus nebyl označen cílovou stanicí Domažlice, ale Draženov...prostě bordel a chlív. To je v ČSAD zakázáno jezdit mimo obec víc než 50 km/h?
Martinmarilynmanson
Neděle, 04. srpna 2019 - 21:10:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10918
Registrován: 12-2007
Jenže styl jízdy byl v obci 30 km/h, mimo obec to rozpálil na 50 km/h,
Nevím, jak na to zareagovat [uhoh]
Be clever - use public transport!
Neděle, 04. srpna 2019 - 22:51:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 4-2003
Nevím, jak na to zareagovat

Blbě, když pravděpodobně Poved nemá žádné nástroje pro účinnou kontrolu a postih takového jednání. Zrovna u linky 400360 Domažlice - Klatovy jsou jízdní doby docela volné, zvlášť při víkendovém minimálním provozu jako byl dnes. Trasa vede vesměs po kvalitní a rychlé silnici, takže i když se to šolichá mimo obce 60-70 km/h, tak se vesměs stíhá. Jenže i tak se najdou umělci jako dnes, kteří jsou schopní i při minimálním provozu udělat sekeru 10 minut, která by tím stylem jízdy byla, pokud bych ve Kdyni už nevydržel s nervama a řidiče nešel poprosit o rychlejší jízdu a neřekl mu, že mu tam sedí lidi potřebující chytit vlak.
Je mi jasný, že řidičům tohohle typu je úplně ukradený, že by na ně někde mohly navazovat nějaký přípoje, apod., oni si jedou tím svým šnečím tempem. Ať si jedou, ale ať jedou podle jízdního řádu, ten by měl pro ně měl být svatý, nebrání-li tomu nějaké objektivní okolnosti.
Neděle, 04. srpna 2019 - 23:34:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18663
Registrován: 5-2002
Když jsem se poprvé dostal na příměstské linky, bylo mi pořád divné, že někdo dobíhá. V MHD je to běžné na linkách s krátkým intervalem, ale pokud jede bus jednou za hodinu do vesnice na kraji města, stojí vsichni v pozoru na zastávce pět minut předem se starostou v čele.

A pak tak doběhla jedna babička, z posledních sil popadla dech a povídá: Víte, pane řidič, vy jezdíte včas. To nám nedělejte! Na to my tu nejsme zvyklí!
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 05. srpna 2019 - 00:05:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3591
Registrován: 6-2011
Suri: Chápu tě. Jednou jsem takhle dostal v trolejbusu v nejmenovaném městě (ne Plzeň) vynadáno. Chtěl jsem nastoupit předními dveřmi a při výstupu zmáčknul tlačítko na dveře. Poté jsem dostal vynadáno že tlačítka na dveře se v tomhle městě nepoužívají. To vše ve spoji, který odjel z počáteční zastávky o 2 minuty dřív. Když jsme pak byli se školou na exkurzi v daném dopravním podniku a kamarád se zeptal proč řidiči nechtějí otevírat přední dveře, odpověď zněla "to po nich přece nemůžeme chtít". Nicméně s ČSAD jsem absolvoval už určitě několik stovek jízd a téměř vždy jsem byl velmi spokojen.

PS. musím říct že v popisovaném dopravním podniku byly tyhle problémy zejména na jedné lince. Tam se kolektiv řidičů asi pozměnil, neb již problémy nejsou, a jinde to tak špatné není

(Pro rýpaly: % spokojenosti větší než u jistého železničního dopravce)

Edit.:
Martinmarilynmanson:
"Jenže styl jízdy byl v obci 30 km/h, mimo obec to rozpálil na 50 km/h,
Nevím, jak na to zareagovat [uhoh]"


No a pak někdo jede 70 km/h a zas dostane vynadáno že se s ním lidi bojí jezdit. Já jsem jednoznačně zastáncem aby autobus jel rychle, ale všichni ne - a někteří si umí i stěžovat

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
Pavel2
Pondělí, 05. srpna 2019 - 02:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17211
Registrován: 8-2002
hlavně aby zas nepřiletěl nějakej cholerik co autobus předjede, vybrzdí a na další zastávce zpomalenýho řidiče zmlátí... někdy si za to lidi můžou sami [ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Pondělí, 05. srpna 2019 - 08:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 4-2003
hlavně aby zas nepřiletěl nějakej cholerik co autobus předjede, vybrzdí a na další zastávce zpomalenýho řidiče zmlátí

A to jsem se ještě nezmínil o tom, že nás dvakrát na plné předjížděly skupiny motorek - jednou před Brnířovem, podruhé Na Kočárku, aneb jak "opatrnou" jízdou vyprovokovat ostatní účastníky k potenciálně průserovým událostem. Ona bezdůvodně pomalá jízda je také přestupkem.

Víte, pane řidič, vy jezdíte včas. To nám nedělejte! Na to my tu nejsme zvyklí!

Tyhle historky už jsem taky zaslechl, jenže doba je jiná a měla by být dodržovaná nějaká minimální kvalita v podobě jízdy podle jízdního řádu (samozřejmě pokud tomu nebrání objektivní okolnosti-nehoda, kolona, čekání u závor, odbavení mimořádné frekvence aj.), zastavování na zastávkách a ne u vrat, v označování vozidel. Co asi udělá člověk člověk neznalý místních poměrů - typicky turista, když v Klatovech přijde na autobusák nebo Tylovo nábřeží, s úmyslem jet do Domažlic a čeká. Přijede autobus označený "Draženov", tak nenastoupí a čeká dál na svůj autobus a nedočká se. Další jede druhý den ráno.

MMM: nedávno jste mi tu odpovídal na to, proč v novém dopravním řešení je část autobusů z Klatov do Domažlic vedena nikoliv v půl, ale v celou - že to je v Domažlicích dělané na Západní Expresy - jak chcete od prosince, stále bez dispečinku, bez údajů o polohách vozidel donutit stávajícího dopravce než nastoupí ten vysoutěžený k tomu, aby se snažil tuto vazbu umožnit, když tam jezdí tihle brzdiči, kteří o nějakých vazbách nemají ani ponětí. Nebude to hezky vycházet jen na papíře a spoleh na to nebude žádný?
Pondělí, 05. srpna 2019 - 08:45:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5580
Registrován: 9-2005
Blbě, když pravděpodobně Poved nemá žádné nástroje pro účinnou kontrolu a postih takového jednání.

A což teprve dopravce při současném obrovském nedostatku řidičů, kdy důchodci a brigádníci zachraňují provoz...Není zrovna vhodný čas na takové zaměstnance řvát, snižovat jim pohyblivé částky mzdy apod.

P.S: Nutit některé řidiče, zejména důchodového věku, aby jeli rychleji než si sami troufají, je poněkud ošemetné.

Nevím, jak na to zareagovat

Zareagovat se má věcnou stížností/podnětem dopravci, zejména pokud se situace opakuje. Ten jinak má jen omezené možnosti jak si dojezd spoje do cílové stanice ověřit. Pokud je řidič toho autobusu odněkud z vesnice na Klatovsku, pochybuji, že má sám povědomí o přestupních vazbách kdesi v neděli v Domažlicích. To samozřejmě neomlouvá skutečnost, že se má snažit o dodržení jízdního řádu.
Martinmarilynmanson
Pondělí, 05. srpna 2019 - 17:12:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10919
Registrován: 12-2007
dyž tam jezdí tihle brzdiči, kteří o nějakých vazbách nemají ani ponětí.
Zase není vhodné na základě jedné zkušenosti dělat nějaké závěry. To by jinak ty vazby nemohly být nikde.
Be clever - use public transport!
Pondělí, 05. srpna 2019 - 19:19:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 1-2009
Nebo u vlaku. Jedu si takhle do Budějovic, náš vlak má sekeru 10 minut (práce na trati), na přestupu na Tábor vlak na přestupující čeká, na tom druhém přestupu někde v Číčenicích (?) vlak na náš rychlík nečeká a přestupujícím ujede doslova před nosem. Na zpáteční cestě ve Strakonicích jedeme posledním rychlíkem toho dne se zpožděním 10 minut (v Budějicích problém se zapojením lokomotivy) do bouřky. Autobus MHD na přestupující nečeká a ujede jim před nosem a ti zmokli jak slepice (za minutu se spustila průtrž mračen).
Nebo minulý pátek. Jedeme z Karlštejna, přestupujeme v Berouně. Ještě 2 minuty před odjezdem vlaku na panelech nesvítí nástupiště, kam vlak přijede. Lidi jsou naštvaní, nadávají na personál, ten se brání, že nástupiště volí strojvedoucí. Teprve minutu před plánovaným odjezdem se nástupiště rozsvítí, všichni berou úprkem schodiště, podchod, po dalším schodišti vystoupají nahoru, naštěstí vlak počkal a neujel. Nevím jak by to stíhal někdo na invalidním vozíku či s kočárkem. Těšíme se, že po celodenní potulce si sedneme, jenže ouha, vlak je narvaný jak někde v Indii. Škoda že západní expresy mezi Prahou a Plzní nestaví v okresních městech a v Hořovicích jakožto výstupu k Brdům.
Úterý, 06. srpna 2019 - 07:27:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18664
Registrován: 5-2002
A pak je tu Brno dolní, kde napíšou, že (poslední večerní) vlak do Prahy pojede od prvního nástupiště a strojvedoucí podle a zákeřně přehodí výhybku a jede k nástupišti číslo dva.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 06. srpna 2019 - 09:54:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 6-2011
Používejte VHD, obzvláště pokud bydlíte v ghetto-regionu [kladivo][rofl][rofl]
Druh
Úterý, 06. srpna 2019 - 12:12:12  
Neregistrovaný host
Tož jak má člověk používajíc in kartu jezdit čsad, když kasa ji nenačte a řidič si neví rady jaký má vydat lístek.
Úterý, 06. srpna 2019 - 12:22:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 6-2017
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jezdí u vás i teď o prázdninách nějaké ty sedmistovky? A pokud ano, na jakých linkách bych je mohl potkat?
Úterý, 06. srpna 2019 - 12:44:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 6-2011
Druh: Co vím, tak na 460334 se jezdilo gratis, neb strojek neuměl vydat slevu 25%

Stovik: Kralovice nět, Klatovy zkus se zeptat na autobusáku...a určitě jich pár jezdí okolo Žlutic, tam je to jistota