Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Lipenka, Bechyňka, šumavské lokálky (ŠED) » Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 08. 06. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Lipenka, Bechyňka, šumavské loká... do 08. 06. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 04. června 2018 - 22:15:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2017


Tak na 816 oficiálně probíhá zkušební provoz. Nevím tedy, jak je možné, že 816 jezdila ještě dříve. Navíc ani v jedné z 816 nyní není funkční WiFi ani informační systém (součást zkušebního provozu nebo náhoda? [coze])
Pondělí, 04. června 2018 - 22:30:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3583
Registrován: 1-2010
To je 816 od státního? Že jsou tam samolepky se stejným vzorem jak u ČD..
Pondělí, 04. června 2018 - 22:49:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2017
1510015:
"To je 816 od státního? Že jsou tam samolepky se stejným vzorem jak u ČD.."

Nene, GWTR.
Pondělí, 04. června 2018 - 23:51:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8241
Registrován: 5-2002
ad Bílý Petr: z facebooku:

SžDC: Nejvyšší představitel SŽDC apeluje na dopravce kvůli nárůstu počtu projetí kolem návěstidla zakazujícího jízdu
Generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda je znepokojen velkým počtem případů projetí vlaků kolem návěstidla zakazujícího jízdu. Dnes proto rozeslal dopis dopravcům působícím na české železnici, ve kterém apeloval na to, aby jejich zaměstnanci dodržovali příslušný předpis SŽDC.
„Nárůst těchto mimořádných událostí mne velice znepokojuje, jedná se o mimořádně závažné ohrožení bezpečnosti provozování dráhy a drážní dopravy. Současný trend může vést až ke snížení prestiže železniční dopravy, která je založena především na její bezpečnosti oproti ostatním přepravním modům,“ konstatuje v dopise Jiří Svoboda.
Jak dodává, za období od 1. ledna do 28. května letošního roku již došlo na tratích provozovaných SŽDC k 57 takovým případům. Ve srovnání se stejným obdobím z předchozích dvou let se jedná přibližně o čtvrtinový nárůst. Naznačený stav označuje za alarmující a nadále neudržitelný.
Jak se dále píše v dopise, při mimořádných událostech souvisejících s nedovolenou jízdou drážního vozidla za návěstidlo zakazující jízdu bylo zraněno celkem 17 osob, z toho ve čtyřech případech byla zranění kvalifikována jako těžká, dalším zraněním se v řadě případů předešlo jen šťastnou shodou okolností.
„Provedenými šetřeními mi bylo doloženo, že popsaný nepříznivý trend není způsoben nedostatečným zabezpečením v podobě technických prvků infrastruktury nebo změnou předpisových ustanovení. Drtivá většina pochybení byla důsledkem provozní a technologické nekázně osob podílejících se na vedení drážních vozidel, které nedodržely příslušná pravidla a předpisy. To způsobilo například nedobrzdění drážního vozidla nebo nerespektování návěstidla při jízdě vlaku či při posunu,“ uvádí nejvyšší představitel SŽDC.
V následujících řádcích Jiří Svoboda apeluje na dopravce: „Na základě uvedených skutečností Vás žádám, aby při provozování drážní dopravy byla beze zbytku dodržována ustanovení předpisu SŽDC D1 a ze strany Vašich provozních, školicích i kontrolních zaměstnanců byla této problematice věnována náležitá pozornost. Pro zlepšení stávající mimořádně neuspokojivé situace je třeba, abyste využili všech možností uvedených ve Vašich interních předpisech ve vztahu k systému zajišťování bezpečnosti provozování drážní dopravy, a to zejména v podobě přijetí systémových opatření zaměřených na zvýšení úrovně výkonu práce zaměstnanců podílejících se na vedení drážních vozidel.“
Jak Jiří Svoboda dodává, v opačném případě bude SŽDC nucena, v součinnosti s příslušnými správními orgány, uplatnit další prostředky k bezpodmínečnému zabezpečení požadavků a podmínek vyplývajících z ustanovení § 34h zákona o dráhách k zajištění bezpečného provozování drážní dopravy.


Neznám dopravce, který by neškolil, že na červenou se nejezdí. A protože červená jde projet i pod ETCS , fakt netuším, co ještě máme udělat kromě úplného zastavení provozu...
Ale my samozřejmě uděláme. Mimořádné školení strojvedoucích...
Úterý, 05. června 2018 - 07:12:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 12-2017
Ta vosumsetšestnáctka jediné správné jihočeské dráhy je výrobkem dceřiné společnosti jediné správné dráhy. Tak asi tak s těmi nápisy.
Úterý, 05. června 2018 - 09:28:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 700
Registrován: 10-2011
Takže:

1) Pokud chcete posílit dopravu, GWTR to možná udělá, ale musíte se ozvat tři pracovní dny dopředu (nikoliv kalendářní, jako to stačí u ČD), takže vás pak cestuje 70 + pravidelná frekvence vozem 816. Ten mimochodem není ani nízkopodlažní, ani nemá funkční wi-fi, ani nemá funkční informační systém (obojí dlouhodobě), jezdí dle papírové trvale instalované cedulky (21. století!) do Nového Údolí (i když končí v PT nebo ve Volarech) a nastupujícím ve Vodňanech se pokoušel vydávat jízdenky z Číčenic (automat to neumí přepnout). Ale asi je podle JIKORDu vše v pořádku.
2) GWTR sprostě zneužil závalu trati u Lipky a na celé trati 198 zavedl NAD s tím, že některé vlaky jezdí aspoň Volary - Lipka. Takže do Volyně a Vimperka celou hlavní sezónu busem.

Tohle už dle mého názoru překračuje všechny meze, takže jim do JIKORDu napíši, jsem zvědav na odpověď.
750371
Úterý, 05. června 2018 - 09:48:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12288
Registrován: 9-2007
hmmm
Maršál by poznamenal: mrkvový bar n.p....
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 05. června 2018 - 10:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 4-2003
LinhyCZ:
"Navíc ani v jedné z 816 nyní není funkční WiFi ani informační systém (součást zkušebního provozu nebo náhoda?)"
Kotec:
"nemá funkční wi-fi, ani nemá funkční informační systém (obojí dlouhodobě)"
Obojí je nainstalované a funkční, ale je to vypnuté v souvislosti se zkušebním provozem. Nicméně brzy byste se měli dočkat [wink]


Kotec:
"nastupujícím ve Vodňanech se pokoušel vydávat jízdenky z Číčenic (automat to neumí přepnout)"
Stejné automaty jsou i ve Sprinterech, kde (dle mých informací celkem spolehlivě) stanice přepínají. Na 816 to dadavatel doladí, nepropadejte v paniku [wink]
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 12:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6737
Registrován: 1-2010
750371: na to ani nemá cenu reagovat. Asi víš a nejen ty o provozu opravdu hovno[pozor]? Ono navážet motory vyzbrojené a uklizené přes celou Šumavu z Volar do Strakonic kvůli pár kaštanům se určitě vyplatí?[crazy] Nehledě na to, že toto je mimořádná situace, jak se zde jeden pacient vyjadřuje u Ex s 842 a za to dopravce nemůže.[nene] A myslím, že pokud je ještě výluka ze Strakonic, tak pro cestujícího je lepší jet celou trasu buď v jednom bus + bus ČD, nebo vlak + bus + bus ČD. Než se jebat vlak - bus - vlak - bus ČD. Ale toto někomu vysvětlovat...[crazy]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
750371
Úterý, 05. června 2018 - 12:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12289
Registrován: 9-2007
Jen reaguj, já se rád dozvím něco o tom, že o provozu vím prd. Možná proto, mě od různých dopravců nevyhodili...
1) ve Strakonicích neteče voda? A jako v celém městě až po Vimperk? A to ti nekecal kdo?
Jak si mám jinak vysvětlit, že tam nemůže dojet uklízečka s kýblem. Světe div se, my modré gumy, hlavy pomazané, nevyhozené...dokonce máme s úklidovou fy smlouvu takovou, že dojíždí uklízet soupravy do míst, kde jsou odstavené! aniž by tam fy měla pracoviště.
2) Pokud vím, tak dlouhodobá výluka je jen v Lipce, nikoliv ze Strakonic do Vimperka. A jestli má ČD výluku na Pačejov, tak stejně si lidi musí přesednout do NAD ČD, protože pochybuji, že by Toff jezdil i za ČD... jako v rámci dobrých vztahů...[biggrin]
3) zbrojení? co dodat...Ve Strakonicích spadlo PP Cargo? To slyším prvně, že tam tu remízu zbourali... a tohle ti zase nakecal kdo?
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 05. června 2018 - 12:36:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 5-2002
fakt netuším, co ještě máme udělat kromě úplného zastavení provozu...

Vrátit se 40 let zpátky a obsadit to dvojmužně?
Odpovím si sám.
a) nejsou lidi
b) kecali by spolu a stejně to projeli
c) a hlavně by vzrostly náklady na dvojnásobek

A teď vážně - ví se, jaké jsou příčiny těch 57 případů? Záměna návěstidla, rozptýlení pozornosti jinou činností, zhoršené adhezní podmínky,...?
Ono těch 57 případů vypadá hrozně, ale statisticky to až tak velký soubor není s ohledem na množství možnách příčin. Pokud některá není dominantní.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 05. června 2018 - 15:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8109
Registrován: 8-2012
Smůla, že se železnice po roce 1989 "rozparcelovala" na mnoho subjektů. Kdyby vše zůstalo pod ČD (ČSD) tak by nebyl problém, jestli to má dělat Petr, nebo Pavel. A nebylo by o čem se tady teď dohadovat
Konkurence je samozřejmě přínosem i na železnici, i když modrý gumy budou trojčit, jak jsou vždycky a z principu nejlepší a nejefektivnější a nejschopnější a nejnárodnější, což ani není potřeba dokazovat (soutěžit) a rovnou jim to nabagrovat, protože jakákoli pochybnost o tomto dogmatu a srovnávání s "garážofffkama" je pro ně téměř urážkou. (Když pak v nějaké soutěži zcela výjimečně neuspějí s dvounásobnou nabídkou, je to ovšemže předem domluvené spiknutí proti nim.)

Zastavení první: rušící vlna 1997 - díky onomu fujfuj rozparcelování nebylo potřeba držet hubu a krok, ale na ty největší excesy (zrušenými podle "ukazatelů" prodělečnosti vycucaných bůhvíodkud na Pobřeží) nastoupili (zlí, kradoucí a neschopní) soukromníci. Nebýt rozparcelování, nebylo by o čem se tady teď dohadovat třeba v případě tratí Sokolov-Kraslice, Trutnov-Svoboda (Viamont) nebo "zubačky". Dnes na první z nich je hodinový takt s moderními vozidly a jezdí se do Německa (její příběh popisuje Petr Šimral), u třetí z nich se zastavím podrobněji já.
Zastavení druhé: povodně 1997 - symbolem těchto povodní byla trať Šumperk - Kouty nad Desnou, i tehdy snaživě přispěchali "analytici" Českých drah s návrhem na "neobnovování". Díky rozparcelování a vůbec možnosti provozovat železniční osobní dopravu veřejně včetně infrastruktury mohla být převzata sdružením obcí, zastřešena fujfuj "EXD" dopravcem (SOŽ/SART) a provozována tak až do okamžiku její elektrizace, kdy se historickým paradoxem ty samé České dráhy mohly stylizovat do role jejího spasitele, když převzaly provozování drážní dopravy zde (navzdory plánovanému osudu totiž měly kde).
Zastavení třetí: Jindřichohradecké úzkokolejky - ten příběh znáte všichni a i když se teď strhne lavina hejtů proti Čajánkovi, tak si uvědomte, že i kdyby hned teď kvůli jejich špatnému spravování zanikly, pořád je to díky rozparcelování přes dvacet let navíc, celá jedna generace proti tomu, co jim naplánovaly České dráhy. (A moje osobní sázka je, že dřív ČD definitivně zlikvidují Osoblahu, než JHMD Novou Bystřici, kam měly díky rozparcelování možnost svézt se ještě i moje děti.)
Zastavení čtvrté: Zubačka Tanvald-Harrachov. Tuhle trať nenáviděly generace modrých gum celý socík - atypická konstrukce, složitá údržba, náročný zimní provoz, specifika pro vozidla, obsluhu i řízení provozu. "Na zavření" byla několikrát, ale finále se odehrálo až s partou modrogumů na OPŘ Hradec Králové a SDC Liberec v devadesátých letech. Že ozubnicové lokomotivy spíš stály než jezdily (dlouhá období v 80. letech byl "ZAN", protože LD Liberec nebylo schopné udržet v provozu jedinou ze čtyř lokomotiv), že "péčí" ČSD/ČD spadly obě "topírny" v Kořenově, že byly sneseny (OK) a urychleně sešrotovány (proč??? no aby někoho nenapadlo dožadovat se jejich znovuinstalace) ozubnicové výhybky v Dolním Polubném, to všechno byla jen předehra. Rok 1997 přinesl nejprve zastavení provozu Kořenov-Harrachov (únor) kvůli technickému stavu mostu přes Jizeru a následně na celé trati z Tanvaldu (28.9.1997) pro "neefektivnost", a to bez jakékoli snahy ji nejdřív zefektivnit nebo předat někomu, kdo by to dokázal. Díky rozparcelování ale mohla přijít iniciativa obcí a firmy GJW, od 28.5.1998 znovuobnoven provoz (společně se zbytkem "sítě" od Liberce po Železný Brod), jeho rychlé zefektivnění (810 na "zubačce", taktová doprava, smíšené vlaky), přes obstrukce ČD s předáváním zátěže postupný nárůst vozových zásilek (díky flexibilitě při jejich přístavbě). Modré gumy docela vyděsilo, že "to jde", takže se urychleně domohly vrácení provozu (jinak by stavební firma GJW mohla zapomenout na modernizační zakázky na železniční infrastrukturu, což byl její core byznys). Přitom ty 810 na zubačce už zůstaly... (tehdy ještě DHaK tahal kačera, takže to nemohl systematicky hejtovat). No a dnes tu jezdí vysoutěžená moderní vozidla až do Polska (to taky byla snaha už v roce 2010 nabagrovat ČD, ale jejich odpor byl takový, že si - díky rozparcelování - kraj mohl, resp. musel, najít na pár let jiného dopravce).
Zastavení páté: vypasený Šimral - ten by možná dnes někde fíroval laminátku, popř. nějakou zoufalost z Plzně pro jediného odběratele, co se neptá a bere, zatímco METRANS by furt byl rukojmím státních dopravců a jejich "milostivého" odvezení vlaku z Hamburgu do Prahy (ale "keine Prognose", nejdřív uhlí, uhlí, potom nějaké ty cisterny, přepravy pro státní podniky atd.). Díky možnosti rozparcelování se ovšem mohl udělat "pro sebe", nebýt osmatřicátým v pořadí priorit jediné všeobjímající Matky Dráhy, ale dojet z toho Hamburgu přesně podle svých potřeb, a to za nějakých 12 hodin, nebo otočit Rotterdam šeskrát týdně se dvěma lokomotivami (bez nekonečných přepřahů, opakovaných technických prohlídek a byrokratických procedur v nákladních pokladnách).
A dalo by se pokračovat dalšími příběhy, dalšími případy...
Ano, můžete tohle všechno personifikovat, můžete to dát za vinu "stát nesypal peníze". Každopádně s fakty nic nenaděláte, rozparcelování bylo štěstím a pomohlo zcela jednoznačně a zásadně (ano, dnes by nebylo o čem se tady teď dohadovat... z tratě do Svobody by byla v lepším případě cyklostezka, zubačka rozkradená a peníze na obnovení provozu do Szklarskiej Poręby, dnes nejvytíženějším CZ/PL přechodu v osobní dopravě, by logicky nikdo nedal). Hejtujte, DBLujte, vysírkujte - naštěstí to nejen ve výše uvedených případech dopadlo (a dopadne) jinak, než si ve své hloupé závisti a nenávisti přejete. A to vás na tom asi štve nejvíc - že s tím nenaděláte VŮBEC NIC, můžete jen plivat na webu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 05. června 2018 - 15:11:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20788
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně

dnes – 113 002, 814 026

Os ČB - ČK – Volary

výluka Nová Pec – Nové Údolí

8101 – 628 283 + 261 / bus
8103 - 654 015 + 003 / bus
8105 - 654 013 + 009 / bus
8107 - 628 283 + 261 / bus
8109 - 654 015 + 003 / bus
8120 - 810 492
8111 - 654 013 + 009

Os Číčenice – Volary

18 000 - 816 002
18 020 - 816 001
18 002 - 654 016
18 004 - 654 012
18 006 - 814 501
18 008 - 654 016
18 022 - 654 012
18 010 - 816 001
18 024 - 814 501
18 012 - 654 012

Os Strakonice – Volary

výluka Strakonice – Lipka do 18.10

18 100 – bus / 654 045
18 120 – bus
18 102 – bus / 654 014
18 104 – bus / 654 045
18 106 – bus / 654 014
18 108 – bus / 654 045
18 110 – bus / 654 014

Os Rybník - Lipno nad Vltavou

dnes - 210 059, 814 134, 814 146

Ex 531 – 754 027

Mn dnes …

210 027 + bat.vůz HD – Vyšší Brod a zpět
731 005 a 751 219 ČB – Polečnice a zpět
743 006 Strakonice – Vimperk a zpět


bez záruky ... [wink]
ICQ 191300062
Bílý_petr
Úterý, 05. června 2018 - 15:12:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 7-2005
Petr_Šimral:
"ad Bílý Petr: z facebooku:

SžDC: Nejvyšší představitel SŽDC apeluje na dopravce kvůli nárůstu počtu projetí kolem návěstidla zakazujícího jízdu..."

Poslal jsem ti SZ [wink]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Bílý_petr
Úterý, 05. června 2018 - 15:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2350
Registrován: 7-2005
T_._H_.:
"
Zastavení první:
Zastavení druhé:
Zastavení třetí:
Zastavení čtvrté:
Zastavení páté:"

[ok]
Mnohdy je důležitější vědět, o čem se mlčí, než to, o čem se mluví (Roman Kozel)

fotogalerie 4. koridoru
Úterý, 05. června 2018 - 15:29:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9041
Registrován: 4-2003
T_._H_.:

Zastavení první:
Zastavení druhé:
Zastavení třetí:
Zastavení čtvrté:
Zastavení páté:


Za mne též jednoznačně [ok].
Úterý, 05. června 2018 - 16:15:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2014
Maršál:
"A myslím, že pokud je ještě výluka ze Strakonic, tak pro cestujícího je lepší jet celou trasu buď v jednom bus + bus ČD, nebo vlak + bus + bus ČD. Než se jebat vlak - bus - vlak - bus ČD. Ale toto někomu vysvětlovat...[crazy]"

Technická poznámka: dle webu ČD bude na 190 výluka s NAD přes Strakonice pouze od 18.do 22.6., ostatní výluky na 190, pokud se dobře dívám, se týkají jiných úseků. Pokud tedy nevíte o nějaké výluce, která není ještě na webu, tak výhoda přestupu mezi busy NAD na nádraží ve Strakonicích bude jen 5 dní z celkových 4,5 měsíců...
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 17:31:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6738
Registrován: 1-2010
750371: jinam, než k ČD si se nehlásil. [proud] Jinak tu plácáš hezké kraviny. Tak mi ještě vysvětli, kdo to zaplatí?[lol]

(Příspěvek byl editován uživatelem Maršál.)
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 17:39:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6739
Registrován: 1-2010
Honza V: ta výhoda i tak spočívá v jednom nepřestupu vlak / Bus.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 17:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6740
Registrován: 1-2010
T.H._za VŠE[ok].
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 17:55:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 1-2010
No a jen tak pro zábavu. Dnes i včera nám tu zase jezdí RegioPanter 210 + 3x B humus a v Babinách ještě není 8014. Tak asi plus 30 minut na příjezdu. [proud]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
750371
Úterý, 05. června 2018 - 18:11:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12290
Registrován: 9-2007
M: to bude tím, že jsem neměl nikdy potřebu přebíhat mezi depy nebo dopravci, jako někteří tam od vás z jihu...

Kdo to zaplatí komu? Soukromníkům? Ať si to zaplatí z ušetřeného za vlaky. Nebo kdo myslíš, že to platí ČD? Jako třeba obce, kam vlak jede nebo je odstavený? nebo nějaký nákl. dopravce? [biggrin] Nenech se vysmát. Dopravce má s objednavatelem jasnou smlouvu, kde se mj dbá na standardy kvality a to se i kontroluje...atd. Že na jihu je vše jinak, to víme.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 05. června 2018 - 18:42:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 725
Registrován: 4-2014
Od 10.6.2018 zavřeny osobní pokladny ve stanici Kaplice a Rybník [ok]
Úterý, 05. června 2018 - 19:00:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2017
T.H.:velmi dobře a výstižně napsáno [ok]
Úterý, 05. června 2018 - 19:19:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20791
Registrován: 1-2006
Noční Mn Číčenice - Nová Pec poveze 743 004 + 005, v úseku do a z Volar + 708 007 ... [happy]
ICQ 191300062
Úterý, 05. června 2018 - 19:41:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 12-2017
No konečně. Aspoň se Vesničan uklidní a zbyde mu více času na mávání autobusům NAD, které jistě několikrát za tento rok ještě vyjedou, aby SŽDC s.o. mohla poflikovat tu hrůzu po které se jezdí, nehledě na barvu.
Maršál
Úterý, 05. června 2018 - 19:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6742
Registrován: 1-2010
750371: končím. Zbytečná komunikace.
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
750371
Úterý, 05. června 2018 - 19:55:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12292
Registrován: 9-2007
V tom máš pravdu, pokud nepřijmeš fakt, že jiným dopravcům taky nikdo nic navíc neplatí, ale musí plnit smlouvy s objednavatelem dopravy. Pokud je něco jinak, pak z toho je chlív nebo vaše bulharsko...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 05. června 2018 - 20:11:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727
Registrován: 4-2014
Můžu Vás ujistit , zaměstnanci SŽDC už nebudou při výlukách mávat autobusům ND . Povinnost oznámit příjezd / odjezd autobusů ND výpravčímu je povinností zaměstnance dopravce , tudíž výpravčího uvidíte u autobusu velmi vzácně , řekl bych skoro vůbec . A když dopravce příjezd / odjezd ND neohlásí , přípoje prostě odjedou . [vypravci]
Úterý, 05. června 2018 - 20:23:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 4-2014
Vesničan - no, jestli to tak skutečně bude, a zaměstnanec dopravce to neoznámí výpravčímu, tak to bude docela mazec. Další krok jak se zbavit cestujících a další cestující donutit používat vlastní soukromý dopravní prostředek. Za chvíli to dopadne tak, že zaměstnance SŽDC na informace od zaměstnance dopravce vůbec nebude brát zřetel i když je od zaměstnance dopravce dostane včas, takže pak, už bude záležet jen na dispečerovy nebo výpravčím, jestli ty přípoje nechá na zpožděnou NAD čekat.
Tak by asi bylo lepší všechny stanice v celé ČR přepojit na dálkové řízení do báráku v Praze a Přerově a všechny výpravčí v celé ČR zrušit.
Úterý, 05. června 2018 - 21:05:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 728
Registrován: 4-2014
Dnes se na Lipence nedaří . Z vlaku 18858 v Brodě odstaveno pro technickou závadu patro ( na odjezdu + 36 minut ) , teď porucha lokomotivy na vlaku 18865 mezi zastávkou Čertova Stěna a Vyšší Brod klášter .
Čím to , že po Lipence jezdí čím dál větší vraky [kladivo]
Úterý, 05. června 2018 - 21:10:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 729
Registrován: 4-2014
Tak by asi bylo lepší všechny stanice v celé ČR přepojit na dálkové řízení do báráku v Praze a Přerově a všechny výpravčí v celé ČR zrušit.

Za pěkného počasí by to fungovalo . Minulý týden nás zasáhly bouřky , kdy v úterý vyhořel Rybník , při další bouřce ve čtvrtek vyhořela Kaplice . Jak bylo řízení provozu rádo , že jim má kdo zamknout výhybky alespoň pro jízdu po první koleji [wink]
Při řízení z CDP se bude stát a čekat a čekat [uhoh]
Úterý, 05. června 2018 - 21:15:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 4-2014
Vesničan - a je už známa příčina, proč ta ESA tolik nesnáší bouřku, třeba RZZ AŽD 71 ta byla celkem v pohodě a bouřka jí nijak výrazně nevadila, pokud samozřejmě blesk neprásknul do nějaké reléové skříně na širé trati, které stály u návěstidel.
Se divím, proč SŽDC nedalo požadavek , aby AŽD zapracovalo, aby se ty maléry s bouřkou, kdy ESA vyhoří nebo se porouchá při obyčejné bouřce již neopakovali.

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Úterý, 05. června 2018 - 21:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 730
Registrován: 4-2014
Problémem jsou osvětlovací věže a špatná izolace kabelů vedoucích do releovky . A k tomu ještě v Rybníku vedle releovky postavily sloup pro ETCS . Ten až zapojí , to bude srandy [ko]
Úterý, 05. června 2018 - 21:47:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 4-2014
Vesničan - díky, takže by to chtělo zkvalitnit a vylepšit izolaci kabelů z kolejiště do reléovky a vyřešit osvětlení stanice. Třeba u nás po rekonstrukci stanice zmizely všechny tradiční klasické osvětlovací stožáry typu JŽ10 a místo nich se na stožárech trakčního vedení objevil typ svítidel, který se používá na nová pouliční osvětlení.(jsou to takové bílé zaoblené plastové krabice).

(Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.)
Úterý, 05. června 2018 - 21:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 5-2007
Stejně tak ve Velešíně....krásná dominanta ten cca.30 m vysokej sloup pro ETCS,co stojí hned vedle releovky.[kladivo][blesk]
O zde pěti osvětlovacích věžích, z kterých svítí pouze jedna,nemluvit.

(Příspěvek byl editován uživatelem paveldacicky.)
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Středa, 06. června 2018 - 05:53:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20794
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně

dnes – 113 002, 814 026

Os ČB - ČK – Volary

výluka Nová Pec – Nové Údolí

8101 - 654 013 + 009 / bus
8103 - 628 283 + 261 / bus
8105 - 654 012 + 015 / bus
8107 - 654 013 + 009 / bus
8109 - 628 283 + 261 / bus
8120 - 810 492
8111 - 654 012 + 015

Os Číčenice – Volary

18 000 - 816 001
18 020 - 816 002
18 002 - 654 006
18 004 - 814 501
18 006 - 816 001
18 008 - 654 006
18 022 - 814 501
18 010 - 816 002
18 024 - 816 001
18 012 - 814 501

Os Strakonice – Volary

výluka Strakonice – Lipka do 18.10

18 100 – bus / 654 045
18 120 – bus
18 102 – bus / 654 014
18 104 – bus / 654 045
18 106 – bus / 654 014
18 108 – bus / 654 045
18 110 – bus / 654 014

Os Rybník - Lipno nad Vltavou

dnes - 210 045, 814 174, 814 146

Ex 531 – 754 027 ???

Mn dnes …

743 006 Horažďovice – Malonice – Pačejov - Strakonice


bez záruky ... [wink]
ICQ 191300062
Středa, 06. června 2018 - 09:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 2-2016
Ten človíček byl opravdu magor: https://zpravy.aktualne.cz/denik-insider/novy-sef-dozorci-rady-cd -nema-smysl-dotovat-prazdne-vlaky/r~i:insider:article:24964/
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Středa, 06. června 2018 - 10:54:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13912
Registrován: 12-2007
výluka Strakonice – Lipka do 18.10
Co všechno je předmětem rekonstrukce?
Resp. souvisí výluka s nedávným poškozením po přívalových deštích?
Díky za případné info.

Perličkou je, že tím pádem by KŽC ze Strakonic do Volar se svým vlakem stejně nedojela, i kdyby Jihočeský kraj přispěl.

Ostatně, jízdní řád Pošumavského rychlíku je na stránkách dopravce již ve verzi, která s vozbou mezi Blatnou a Volary nepočítá ani o víkendu 2./3. 6. + 9./10. 6., což před cca 1 - 2 týdnem ještě bylo poněkud jinak, viz (příloha stažená ze stránek dopravce v pondělí 28. 5.)
application/pdf
a052bc29dd92d899af0505e96b376668ed2df7a1.pdf (231.9 k)


Zajímavé. [happy]
Středa, 06. června 2018 - 14:49:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2014

Já jsem diplomaticky řečeno názory pana docenta také nesdílel, ale přijde mi úplně zbytečné se těmito slovy vyjadřovat o člověku, který už mezi námi není.
Středa, 06. června 2018 - 21:13:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20797
Registrován: 1-2006
Noční Mn Číčenice - Nová Pec veze 743 004 + 005 [happy]
ICQ 191300062
Středa, 06. června 2018 - 23:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 7-2008
T_._H_.: K tomu "rozparcelování", tedy rozdělení ČD na ČD a.s. a SŽDC, došlo později, než většina událostí, které popisujete. Ty proběhly v podstatě tak, že ČD sice nechtěly to či ono opravovat či provozovat, leč na druhé straně nechtěly v tom bránit ani ostatním.

To píšu jako člověk, který s tím krokem souhlasí, i když ne bezvýhradně.
Čtvrtek, 07. června 2018 - 09:16:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20801
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně

dnes – 113 002, 814 148

Os ČB - ČK – Volary

výluka Nová Pec – Nové Údolí

8101 - 654 015 + 012 / bus
8103 - 628 283 + 261 / bus
8105 - 654 013 + 009 / bus
8107 - 654 015 + 012 / bus
8109 - 628 283 + 261 / bus
8120 - 810 492
8111 - 654 013 + 009

Os Číčenice – Volary

18 000 - 816 002
18 020 - 654 006
18 002 - 816 001
18 004 - 654 016
18 006 - 816 002
18 008 - 816 001
18 022 - 654 016
18 010 - 654 006
18 024 - 816 002
18 012 - 814 501

Os Strakonice – Volary

výluka Strakonice – Lipka do 18.10

18 100 – bus / 654 045
18 120 – bus
18 102 – bus / 654 002
18 104 – bus / 654 045
18 106 – bus / 654 002
18 108 – bus / 654 045
18 110 – bus / 654 002

Os Rybník - Lipno nad Vltavou

dnes - 210 057, 814 174, 814 146

Ex 531 – 754 024 + 754 057

Mn dnes …

210 027 + bat.vůz HD – Kaplice – Vyšší Brod – Rybník – Vyšší brod – HD
731 005 + 014 ČB – Polečnice a zpět
708 703 Strakonice – Vimperk a zpět


bez záruky ... [wink]
ICQ 191300062
Čtvrtek, 07. června 2018 - 09:30:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8121
Registrován: 8-2012
K tomu "rozparcelování", tedy rozdělení ČD na ČD a.s. a SŽDC, došlo později
K tomu "rozparcelování", tedy de iure oddělení "infrastruktury" a "provozu" a tudíž možnosti provozovat dráhu nebo drážní dopravu i dalšími (jak se modrogumové rádi nechávali slyšet "externími") firmami, došlo zákonem 266/1994 Sb. o dráhách k 1.1.1995. Naštěstí. Jinak cyklostezka, rozkradeno, žádné Polsko. Uvědomte si to.
(Ano, gumáci si ještě dlouho mysleli, že se jich to netýká, že socík všeobjímající Matky Dráhy zůstane zachován a že pinožení "garážovek" kdyžtak zamáznou přes kamarádšoft na Pobřeží. Ostatně ještě v roce 2007 na mě ječel do telefonu výpravčí v Děčíně východu, že mi tam žádnou soupravu do rána odstavit nenechá, že to jsou JEJICH koleje pro JEJICH vlaky.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 07. června 2018 - 10:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 701
Registrován: 10-2011
T.H. Váš hlavní problém je v tom, že jste stejně černobílý, jako vaši odpůrci. Kdybyste uznal, že v případě GWTR a jižních Čech je opravdu situace taková, že konkurence "běžným kaštanům" nijak neprospívá, což je samozřejmě z velké části vina příslušných úředníků na JčK, mohl bych s vámi i souhlasit. Váš úvodní odstavec ovšem na celou věc vrhá jiné světlo.

Prostě běžné kaštanstvo:
a) má to dražší (nekompatibilní tarif)
b) jezdí mu méně vlaků
c) má méně nízkopodlažnosti a s tím související větší problémy s transportem kočárků a jízdní kol, než v době ČD
d) musí si kupovat dvě jízdenky při přestupu
e) starší lidé mají problém obsluhovat automat (to je fakt, žádná výmluva) a jiný prodejní kanál pro ně neexistuje (ne, eshop to není)
f) přepravu skupin mají ČD vymyšlenou 1000x lépe (ano, měly na to více času, ale jak říkám, to běžné kaštanstvo neřeší)
g) informovanost v případě mimořádností je z principu horší
h) v případě ČD by se nestalo, že na pětině sítě budou jezdit celou sezónu busy

Přitom ale platí, že:
a) + d) je řešitelné, kdyby JčK nejprve vyřešil tarif a pak teprve zavedl soutěže, ne obráceně (jsou kraje, kde to zvládli)
b) je řešitelé, protože JčK je objednatel dopravy, tak za ty ušetřené (jsou-li) peníze mohl vlaky naopak přidat a ne je ubírat
c) je řešitelné, pokud by ve smlouvě byly opravdu vysoké sankce a ne symbolické pokuty
e) je řešitelné, pokud by si to kraj dal do podmínek výběrového řízení (tedy zachování průvodčích + pokladen ve městech)
f) uznávám, že zde kraj moc slovo nemá (i když by také do toho promluvit mohl, kdyby chtěl, je to objednatel)
g) kdyby Jikord nebyl jen organizace pro organizaci, ale měl dispečerské řízení (opět před soutěží), byla by situace o dost lepší
h) tohle by rovněž měl kraj jako objednatel zarazit a prohlásit za neplnění smlouvy, kupodivu(?) ale mlčí

Takže ano, běžné kaštanstvo chce zpátky ČD a je jasné proč.
Čtvrtek, 07. června 2018 - 10:45:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 6-2010
Proč vlaky nejedou? A kdy pojedou? (zdroj: www.zakrasnejsivimperk.cz)
Mluvčí krajského úřadu Radek Šíma naší redakci sdělil, že kraj v této záležitosti s dopravcem stále jedná. „Jde o problémy technického charakteru (zajištění provozního ošetření vozidel) při možnosti zkrácení NAD (náhradní autobusová doprava) na úsek Vimperk – Lipka. Řešení bychom měli nalézt do konce tohoto týdne,“ uvedl a slíbil na pondělí další vyjádření.
Čtvrtek, 07. června 2018 - 17:14:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20802
Registrován: 1-2006
Večerní Mn Číčenice - Nová Pec a zpět poveze 743 005 [happy]
ICQ 191300062
Čtvrtek, 07. června 2018 - 20:47:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20804
Registrován: 1-2006
Do Vimperka na oslavu od Carga pojedou min 708 701, 743 003 , 751 219 - bez záruky .... [happy]
ICQ 191300062
BmbČ
Čtvrtek, 07. června 2018 - 21:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7786
Registrován: 1-2007
Dnes v Deníku.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Čtvrtek, 07. června 2018 - 21:52:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8135
Registrován: 8-2012
Začínají se tak naplňovat chmurné vize, které přednesli někteří odborníci už v listopadu na konferenci Zabezpečovací a telekomunikační systémy na železnici v Českých Budějovicích
Řekněme si to otevřeně - "někteří odborníci" je Ing. Chrdle, ředitel AŽD, který měl dosud SŽDC jako dojnou krávu pro zázračné hrnce a zvonečky a aktivita MD ČR mu je samozřejmě proti mysli, takže obchází konference s "chmurnými vizemi".

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 08. června 2018 - 02:02:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 7-2010
Maršál: Vnímáš ty vubec co píšeš? Obhajuješ že GW kašle na vlaky do Strakonic, protože pro lidi je vlastně lepší jezdit autobusem a vlastně to nikomu nevadí. U ČD jede náhradní souprava jednou za čas, tj. párkrát do roka a míníš se tady zbláznit, že si dovolili "ty špatný" nasadit Kvatro nebo Žehličku. A nadávka každému s opačným názorem nesmí chybět...

Věc se má tak: dopravce nemůže za nastalou situaci, proto je zaváděna NAD ve vyloučeném úseku plus případně o něco málo delším v odůvodněných případech kvůli oběhu vozidel, nikoliv že jich mám málo a musim s nima jinam. Já osobně chápu, že jezdit z Volar do Strakonic ohledně údržby okolo je proste dost nevyhovující, ale to cestující NEZAJÍMÁ. Když u K. Varů sjel svah (podobný případ), že by vlaky ČD vozil autobus třeba až do Chebu? Jen pro info, město Vimperk je s tímto stavem značně nespokojeno a sami za sebe si stěžují zřizovateli a chtějí z Vimperka normálně vlak. Zaměstnanci města asi nejsou modrý gumy zahleděný do ČD, ne? Oproti ČD výrazně stouplo stížností na dopravce GW.

Chlapci, kdybych já tady mohl publikovat informace, které mám PŘÍMO OD LIDÍ Z GW, to byste čuměli. "Hlavně to nikde neříkej, že to jelo, neni to schválený." [smrt]
Pátek, 08. června 2018 - 07:08:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9749
Registrován: 12-2009
moje osobní sázka je, že dřív ČD definitivně zlikvidují Osoblahu, než JHMD Novou Bystřici
Tady někdo zapomíná, že o tomto rozhodují v obou případech kraje a ne ČD, SZD nebo JHMD. Když se to kraje rozhodnou zaříznout, nikdo to za jen své neujezdí.
Naštěstí se tak neděje, naopak i ta Osoblaha se těší z krajské podpory.
Pátek, 08. června 2018 - 07:09:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 6-2016
ETCS na lokálky je fakt vynikající euronápad. Zbývá splnit jen 2 podmínky:

1) Špidla: ŘEKNI KDE TY ZDROJE JSOU (aby se z nich dalo čerpat, https://www.youtube.com/watch?v=hgZcyrllL8A)
2) EU musí zrušit zákon o neprůstupnosti těles (aby se mobilka vešla např. na loko 74X, nebo do motorů 816)

Pak budou už jen samá pozitiva a sociální jistoty. Např. nasazení ETCS na Osoblažku[rofl]
V rámci světlých eurozítřků moji poněkud rozjitřenou mysl obešla otázka, jak že se vypořádá autonomní elektroauto s přejezdem, zabezpečeným jen výstražnými kříži, jehož rozhledové poměry nebudou nejlepší? Neměla by s tím kurwa EU něco dělat???
Pátek, 08. června 2018 - 07:31:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2015
jak že se vypořádá autonomní elektroauto s přejezdem, zabezpečeným jen výstražnými kříži

Jako se vypořádá s jakoukoli jinou dopravní značkou.
„souhláska-samohláska“, tedy pro BA, BE, BI(Y), BO, BU, CA, CE, … atd.
Maršál
Pátek, 08. června 2018 - 08:25:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6743
Registrován: 1-2010
R206: koukám, že je marné ti něco vysvětlovat. Tak si tu slintej kraviny dál, už ti na to odpovídat nehodlám. Já mam taky kamaráda přímo u GWTR, který to tu dokonce rozjížděl a zase tak hrozné to není, jak to popisuješ. Je zajímavé, že se dosud nic neděje. Asi ty výmysly a udání federátům DI nežere.[rofl]
T 478 1.,2. nejlepší lokomotivy u ČSD.[masinka][masinka][jidlo][vypravci][satan]
Pátek, 08. června 2018 - 08:37:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8139
Registrován: 8-2012
ETCS na lokálky je fakt vynikající euronápad
ETCS na lokálky není euronápad. České lokálky do "jednotného evropského železničního prostoru" (kde tahle povinnost prostě platí) nenadefinoval "Brusel", ale "Praha", bez velkých pochybností ve snaze "zatnout tipec" garážofffkám, které nebudou mít na ETCS (zatímco "státníkům" na to nasype stát).
Takže jako vždycky pro ty jednodušší - "za všechno může Brusel", ale realita je trochu odlišná.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 08. června 2018 - 09:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20807
Registrován: 1-2006
Tak jak dnes ...

Os Tábor - Bechyně

dnes – 113 002, 814 148

Os ČB - ČK – Volary

výluka Nová Pec – Nové Údolí

8101 - 654 013 + 009 / bus
8103 - 628 283 + 261 / bus
8105 - 654 015 + 012 / bus
8107 - 654 009 / bus
8109 - 628 283 + 261 / bus
8120 - 810 492
8111 - 654 015 + 012

Os Číčenice – Volary

18 000 - 654 006
18 020 - 816 001
18 002 - 816 002
18 004 - 654 016
18 006 - 654 006
18 008 - 816 002
18 022 - 654 016
18 010 - 816 001
18 024 - 654 006
18 012 - 654 016

Os Strakonice – Volary

výluka Strakonice – Lipka do 18.10

18 100 – bus / 654 045
18 120 – bus
18 102 – bus / 654 003
18 104 – bus / 654 045
18 106 – bus / 654 003
18 108 – bus / 654 045
18 110 – bus / 654 003

Os Rybník - Lipno nad Vltavou

dnes - 210 045, 814 174, 814 146

Ex 531 – 754 022 ???

Mn dnes …

708 703 Horažďovice – Sušice – Pačejov - Strakonice


bez záruky ... [wink]
ICQ 191300062
Pátek, 08. června 2018 - 09:10:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 547
Registrován: 2-2016
Milý Th ve svém obšírném (pravicujícně rozhorleném) příspěvku opomíjí jednu věc - docela zásadní. Vše co píše nastalo (a je minulostí), protože dráhy (pod vlivem "tezí" pitomce Žemličky)nechtěly tratě provozovat. Každý si jistě vzpomene na mapky visící u každé pokladny, kde byli docentovým umolousaným pařátem fixkou začerveněny úseky snad poloviny délky sítě ČSD. Hledala se tedy jiná, nelehká cesta - navíc žemlička na Novotného lávce při jakési obhajobě tehdy dupal nohou, že "provozovatelům červených tratí nic nedáme, jinak jdu od toho". Lhal, jako obyčejně a jako jeho následovatelé, žáci, v současnosti využívající každou záminku k zajištění lehké obživy - rušení tratí. Mezitím se změnily podmínky a přistoupilo na klasické (provinční)mafiánské drbání peněz z rance, lhostejno zda na špitály, či opravy silnic - přibyla k tomu železniční regionální doprava. Moc dobře si pamatuji, jak to tehdy bylo kolem Jizerské Dráhy a proč skončila - ještě nebyly rozvinuty provinčně mafiánské vztahy (nikdo by na provozu nevydělával). Jinak gw není žádná garážovka - alespoň co se peněz z kraje týká, zřejmě usilovně spoří na výpalné sjednavatelům kšeftu, tak pochopitelně nezbývá na trs, gs a na etcs již vůbec ne.
Je to smutná perspektiva svý prachy utrácet
Stát se votrokem piva zlehčovat zákon sto dvacet
Pátek, 08. června 2018 - 10:02:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 6-2016
Přemysl_Koblic: Tak to jsem hned klidnější[biggrin]
Pátek, 08. června 2018 - 10:06:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8142
Registrován: 8-2012
Moc dobře si pamatuji, jak to tehdy bylo kolem Jizerské Dráhy a proč skončila - ještě nebyly rozvinuty provinčně mafiánské vztahy (nikdo by na provozu nevydělával)
Díky za vaši reakci - tímhle jste opět hlavně potvrdil, že o věci ve skutečnosti víte absolutní hovno a jen obsedantně fabrikujete své ideologické žvásty.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.