Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 11. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 11. 2018

dolů
   autor příspěvek
Mladějov
Neděle, 18. listopadu 2018 - 20:58:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13138
Registrován: 3-2007
>K rozlomení časem dojde


Aby i ten zbytek, co jezdí z Moravy, sednul do auta/autobusu ?
Jen do toho !
Neděle, 18. listopadu 2018 - 21:28:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14546
Registrován: 10-2004
Mladějov: S rozlomením R11 ve střednědobém horizontu počítá MD a je i přáním jihočeského kraje (viz strany 63 až 66 a 126 aktuálního Plánu dopravy MD).
Mladějov
Neděle, 18. listopadu 2018 - 21:34:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13140
Registrován: 3-2007
>S rozlomením R11 ve střednědobém horizontu počítá MD
Asi jako prosazovalo před pár lety projíždět EC Děčín ? Mi připadá, že tam asi nemaj co dělat a je třeba změnu pro změnu. Asi aby bylo potřeba víc vozů a lokomotiv a čet..

>je i přáním jihočeského kraje

Slušněji to nejde říct : Blbci jsou na to tam někteří dost velcí. Kdo chce kam..
Neděle, 18. listopadu 2018 - 21:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9649
Registrován: 8-2012
proč prudíte ČD za to, že se teď chovají jako komerční dopravce?
Neměl bych vůbec nic proti tomu, kdyby se chovaly jako komerční dopravce (a hlavně aby k nim i objednatelé tak přistupovali, bez všech těch nadstandardních tlačenek a penězovodů - ale to byste se tu z "komerčních ČD" posrali tuplem, stačí to co se děje dnes [happy] ). Ovšem co je "komerčního" na gumánkách jízdního řádu v provedení SŽDC, místo aby si teda ten nejlepší komerční dopravce vytvořil svou "na míru" propagaci - nebo takovou propagací snad má být vykostěná tabulka tratě 149? Na nic lepšího se opravdu nezmůže? Nebo je (dost očividným, řekl bych...) cílem něco úplně jiného a vy jen naskakujete do funkce užitečných idiotů to nějak obhájit a někam otočit?
tak by měla tolerovat existenci jiných dopravců
Sorry, ale teď vůbec nechápu, kam míříte. Existenci jiných dopravců tolerovat bude muset, jak by ji mohla netolerovat? Tvářením se, že neexistují, se nějak změní realita soutěží a tlaku na efektivitu? Naopak jim připravuje půdu trochu třeba zrovna těmi gumánky - že se tak chová "komerční firma" je jen taková fráze, kterou si šotoušci někde přečetli a teď to tu papouškují už asi počtvrté. Mít v jízdním řádu třeba ty vlaky do Volar snad nějak poškozuje "komerci" Českých drah? A jak, prosím vás? Že při vygumánkované tabulce tratě 194 všichni pojedou tím jediným zbylým ČD-Krumlovákem a bude to super byznys? A není to spíš tak, že když tam ty vlaky (a další informovanost, která je taky nově zakázaná) budou, tak se to pozitivně projeví i na počtu cestujících u ČD (které teda ony nepotřebují, ty si akorát berou do úst, když je potřeba, ale jinak by nejlepší vlaky byly ty bez substrátu...)?
Vždyť tímhle a podobnými skopičinami si akorát zapšklé gumy na Pobřeží léčí svoje mindráky z toho, že svět se už neřídí podle nich, že se mění a oni budou muset někoho "tolerovat", no tak aspoň zasmradit...

P.S. No, ale jestli to cítíte jen jako naříkání dřív bylo líp, tak je úplně zbytečné se vám snažit něco vysvětlit. Takže se o to dál ani nebudu pokoušet, sorry.
電車オタク
Neděle, 18. listopadu 2018 - 21:49:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 5-2002
Asi jako prosazovalo před pár lety projíždět EC Děčín ?
???? To se mi nějak nechce věřit, že skutečně prosazovalo.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:16:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 997
Registrován: 7-2017
U té R11 by se na úseku Plzeň - Budějovice přímo nabízelo něco jako loko s WTB + vozy + Sysel. Při ostrých obratech by teoreticky stačily DVA vlaky na zajištění té dvouhodiny. Příjezd X:55 do obou uzlů, odjezd v X:05. U Os Plzeň - Beroun tohle funguje docela slušně. A na místo těch šílených šrotů, co tam mimo Bbdgmee by se tam mohlo dát něco typu WTB loko + Bdpee + Bdpee + Bbdgmee + Bee (+ Bee) + Sysel. Provozně by to tak moc drahé nebylo a kvalitativně by to byl skok dosti výrazný.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:22:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 699
Registrován: 8-2017
To by byl skutečně velký skok pro lidstvo, kdyby se ráno vzniklé čtvrthodinové zpoždění vozilo až do večerního ukončení provozu.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14548
Registrován: 10-2004
Tantin27. 10 minutové obraty na jednokolejné trati na obou stranách je zejména na jednokolejné trati dost rizikový koncept. A lepší souprava na tuto trať bude spíše jednotka alá interpanter.
Mladějov
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13142
Registrován: 3-2007
No ale zase by tam byly slušný vozy- co na tom, že by se to sesypalo každej třetí den, na papíře to vypadá krásně !
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 998
Registrován: 7-2017
Existuje řešení typu náhradní souprava naproti a podobně… Holt vozy nejsou, tak se musí optimalizovat na úkor stability. [uhoh] Současný stav je taky nepříliš vyhovující. Pak je tu řešení se třemi soupravami, kdy jedna má skoro dvouhodinový prostor. Tam by se nabízelo využití třeba na nějakém Sp. Kdybych uvažoval soupravu v Plzni, tak třeba Sp Plzeň - Nepomuk a zpátky. A je tam ještě hodina vata…

Prostor pro řešení ve dvou soupravách vznikne naprosto jistě v případě, že se zrealizuje paskvilní modernizace dle varianty Bp SP (SJD 90.5 minuty). [happy]
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:49:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3582
Registrován: 9-2007
No Vy jste mi odpověděl na otázku a pak jste to uzavřel tím, že vlastně nevím o čem píšete a tak se mnou dále diskutovat nebude. Nevadí, stejně tohle nějak není moje parketa. [happy]

Tak jen naposledy zopakuji situaci, jaká by byla dle mě ideální. Zda jsem si ji udělal na základě názorů nějakých modrogum a jsem tak vlastně taky modroguma, tak prosím.

Budeme mít firmu, říkejme jí třeba Asociace železničních dopravců. Ta bude mít na starost takové věci, jako koordinaci dálkové dopravy mezi MD a dopravci, koordinaci spolupráce krajů mezi sebou, vydávání a správu jízdních řádů, pokladny.. a bůhví co ještě. České dráhy budou jeden z dopravců, kteří mezi sebou budou válčit ve výběrových řízeních a když vyhrajou, bude jejich povinností uvádět své jízdní řády do centrálních jízdních řádů ve správě AŽED ([happy]) a jezdit to, co se po nich bude požadovat. Žádné ujíždění přípojů protože jde o vlak jiného dopravce, ČD budou prostě dopravcem, který bude mít vozidla, personál a klidně i své vlastní jízdenky, nabídky nebo jízdní řády, ale ty se budou pochopitelně týkat jen oblasti, kde jezdí, tzn. v jízdním řádu ČD nebudou vlaky jiných dopravců, ty budou v centrálně vydávaném jízdním řádu, kde budou všichni dopravci.

No a když už mi vkládáte do rukou i předpokládanou reakci, dovolím si já popsat jak vnímám Vámi popisovanou situaci:

ČD mají jízdní řád ve formátu, ve kterém jej dříve poskytovala SŽDC. Z něj vymazali vlaky jiných dopravců, protože s nimi nemají nic společného. To je špatně, protože bez ohledu na to, kdo je dopravce a kdo je správce infrastruktury, tam zrovna ČD musí uvádět všechny dopravce, zatímco třeba takový GWTR nutnost uvádět vlaky ČD nikde nemá. No a co za tím je opravdu netuším, asi uvažuju moc pragmaticky a nějaká veřejná tajemství jsou pro mě i nadále neznámými.

Mít v jízdním řádu třeba ty vlaky do Volar snad nějak poškozuje "komerci" Českých drah? A jak, prosím vás? Že při vygumánkované tabulce tratě 194 všichni pojedou tím jediným zbylým ČD-Krumlovákem a bude to super byznys? A není to spíš tak, že když tam ty vlaky (a další informovanost, která je taky nově zakázaná) budou, tak se to pozitivně projeví i na počtu cestujících u ČD (které teda ony nepotřebují, ty si akorát berou do úst, když je potřeba, ale jinak by nejlepší vlaky byly ty bez substrátu...)?
No a tady pak třeba nepřipouštíte to, že opakovaně píšu, že mi nejde o to, zda je správně nebo nesprávně, že ČD neuvádí spoje jiných dopravců ve svých KJŘ, ale o to, že to nemá logiku, protože jízdní řád nijak nesouvisí s jízdním řádem správce infrastruktury, který je v této otázce relevantní a který tam ty vlaky .

Já se tak celou dobu snažím tvrdit, že je špatně, že se prodává jízdní řád ČD, tvářící se jako oficiální vlakový papírový jízdní řád Česka, protože z toho pak vzniká pocit, že musí obsahovat vše, protože dřív se to tak dělalo a nikomu to nevadilo.

Vždyť tímhle a podobnými skopičinami si akorát zapšklé gumy na Pobřeží léčí svoje mindráky z toho, že svět se už neřídí podle nich, že se mění a oni budou muset někoho "tolerovat", no tak aspoň zasmradit...
No to je mi jasné, ale nijak to nesouvisí s tím, co se tu snažím naznačit - že oni si můžou dělat co chtějí a je to jejich boj, když to je jejich jízdní řád s jejich vlaky a to je snad všude bezpečně uvedeno. Proto bych taky čekal, že pochopíte, že když si dotyční vydají svůj vlastní jízdní řád, tak logicky nebude obsahovat spoje jiných dopravců, závazek nezávazek.

Na druhou stranu, mé argumenty o tom, ať si ČD dělají co chtějí, trochu padají na skutečnosti, že ten jiný dopravce tam ty spoje má. Potom sice nelze nijak obhájit, že jízdní řád ČD obsahuje tabulky, na kterých ČD vůbec nejezdí, ale stále platí, že třeba trať 198 nemá v jízdním řádu ČD co dělat, protože s ní nemají ČD nic společného a má být v nějakém celkovém jízdním řádu, který by měla vydávat SŽDC (anebo AŽED [happy]). To se potom můžu podivovat nad tím, proč se jako obyvatel Českého Krumlova dozvím, jakým vlakem dojedu do Českých Budějovic, ale už se nedozvím, čím pojedu na Prahu.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:50:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 700
Registrován: 8-2017
Existuje řešení typu náhradní souprava naproti a podobně…
To prosím ne, přesazovat cestující někde ve Starém Plzenci by se asi nesetkalo s pochopením. Pokud náhradní soupravu, tak jedině místo. Třeba společnou pro více linek. Ale pořád není možné vyjezdit tu linku se dvěma soupravami, ale se dva a něco.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:51:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 12-2007
10 minutové obraty na jednokolejné trati na obou stranách je zejména na jednokolejné trati dost rizikový koncept.

Podle mého názoru je víceméně jisté, že linka R11A by dlouhodobě neměla existovat samostatně (protože opravdu generuje přinejmenším 3 soupravy, nebudeme-li vymýšlet nestabilní kraviny). Je proto vhodné hledat navazující výkony v Plzni či Budějicích, se kterými by mohla být oběhově provázána.
Možnosti:
R16 - střídavě ve dvouhodině Klatovy / ČB (s pobytem v Plzni cca 20 minut). Zatím realizovatelné, ale dle záměru Plzeňského kraje by se do Klatov mělo jezdit po hodině, takže by to dlouhodobě nebylo možné.
R17 - principiálně podobný model jako u R16, akorát na druhém konci linky. Problémem je, že výhledově má R17 jezdit do Budějek pouze na uzel v L:00, zatímco na S:00 má jezdit směr Velenice. Takže taky fakticky nelze.
R11B - tzn. v podstatě současný stav. Nevýhodou je výrazně odlišná frekvence cestujících na obou ramenech linky a faktická nemožnost použití řídících vozů kvůli technologii v Jihlavě.
Os na Velenice - reliazovatelné to je, ale opět velmi rozdílná frekvence a navíc ve Velenicích to zase vychází na ostrý obrat.
A teď babo raď.
Neděle, 18. listopadu 2018 - 22:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 999
Registrován: 7-2017
JIS: Ještě se nabízí:

a) R11A protáhnout do Českého Krumlova, čemuž ale chybí dráty [sad]. Potom by ty tři soupravy smysl měly. Ale vzhledem k první větě škrtám.
b) R11A protáhnout do Velenic. Jenže to zase bude na tři soupravy našponované. [sad]

EDIT: Ty Velenice jsem přehlídnul. Os je nesmysl a když to pojede jako Sp, mám 30 minut. To stačí.


Spojení s R11B je kvůli výrazně jiné frekvenci cestujících nepříjemné.

Vypadá to, že současný stav zůstane až do zmodernizování 190 (škoda, že do takového paskvilu).

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Neděle, 18. listopadu 2018 - 23:15:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 701
Registrován: 8-2017
Co je to výrazně jiná frekvence? Nezapomeňte, že R11B musí být dimenována i na úsek Náměšť - Brno. Nebo to chcete trhat i v Jihlavě?
Pikehead
Neděle, 18. listopadu 2018 - 23:19:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4584
Registrován: 3-2007
Myslím, že nejzásadnější světlo na to vrhnul Nechic: ten kursbuch si JSD vydává sama pro sebe jako knižního průvodce k režijce. Protože nikdo normální ho opravdu používat nebude, jak zde již padlo.

Ovšem když nebyl internet, to byly časy. V rozpuklém jaru zjevil se vždy otec, z tlumoku vytáhl černí vonící (zdravím Mladějova) bichli, růžové listy, modré listy, zelené listy, černobílo všedních dní a k tomu navrch pičky a symboly od výmyslu světa. Některé roky se to jmenovalo i Cestovný poriadok. Dřív bylo líp!
Mladějov
Neděle, 18. listopadu 2018 - 23:34:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13144
Registrován: 3-2007
>Dřív bylo líp!

Taky myslím. Televizní programy byly akorát dva a všechny noviny psaly to samý, zářná budoucnost a šťastná dítka a bohatá úroda..

Jinak vám trochu tu (hezkou, přiznávám) teorii o knižním průvodci k režijce kazí to, že se vyprodá 90 % nákladu - a tolik režijkářů kolenovrtů - důchodců dychtivých do toho vrazit kilo snad ani není..
Neděle, 18. listopadu 2018 - 23:38:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3057
Registrován: 5-2002
U R11 jsem byl dřív pro rozlomení, ale to bylo když jsem ještě věřil v prodloužení do Vídně. [happy] Jenže tím, jak se v posledních letech pohnulo myšlení nejen na SŽDC, co do nějakých budoucích modernizačních akcí (i kdyby třeba "jenom" dráty na zbytku 240, tak prostě už to není tak jako dříve, že "nikdy nic nebude, max něco zrušíme"), tak mi to čím dál víc připadá vážně vhodnější na nějakou budoucí panterizaci / řidičákizaci (s tím, že 1 sv navíc v PL by zůstala už kvůli provoznímu ošetření) - oproti tomu by zlomení v CB přineslo jen problémy nebo menší efektivitu.

No a může se čistě teoreticky výhledově dokonce stát, že bude směr JI nutno odjet z CB "na záporný obrat", takže pak by to byla už jednoznačně blbost.
Pikehead
Neděle, 18. listopadu 2018 - 23:40:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 3-2007
Kolik se toho vytiskne? To nemusí být jen důchodce kolenovrt, na dráze nemusí mít každej data v mobilu, nebo s mobilem není kamarád... Ostatně on ten §1 platívá i v životě soukromém...
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 02:19:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 435
Registrován: 7-2017
Já teda musím říct, že ač si s PC jakž takž rozumím, tak je pro mě příjemnější a rychlejší listovat v tý bichli než pořád někde něco cvakat.
Jo, chytrýho debila mám taky, ale tam na to zase nevidím.
A spolehnout se na IDOS? To je taky sázka do loterie.
Mladějov
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 02:24:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13148
Registrován: 3-2007
No takhle : Já kupuju bichli ze sbírkových důvodů (jako snad jedinou šotověc), ale před cestou si to vždycky ověřím na idosu a mapě výluk - takže jako sorry, ale klasická bichle jako taková je fakt nepoužitelná (i když starým konzervám jako já se v ní hledá líp - ale mám to samé s učebnicemi - z papíru se mi učí líp, neb je to přehledné).
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 07:54:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9650
Registrován: 8-2012
Potom sice nelze nijak obhájit, že jízdní řád ČD obsahuje tabulky, na kterých ČD vůbec nejezdí, ale stále platí, že třeba trať 198 nemá v jízdním řádu ČD co dělat, protože s ní nemají ČD nic společného a má být v nějakém celkovém jízdním řádu, který by měla vydávat SŽDC
OK, podle vás se to nedá obhájit, načež se pustíte do obhajoby. A to tu nejde o nějakou logiku, ale prostou frustraci modrogumních strejců na Pobřeží chujoviny, přičemž oni netvoří žádný "jízdní řád ČD", ale vezmou hotový jízdní řád SŽDC a nechají si z něj za dlouhé peníze vygumánkovat nevhodné vlaky. (Proč by jinak třeba do tabulky tratě 194 dávali poznámku o "IDS JK České Budějovice - Zlatá Koruna"? To fakt není katalog Kauflandu, v něm jsem zápis "Mléčné výrobky Jogurty Bohušovická mlékárna t.č. nevedeme" fakt neviděl [crazy].) Přitom si ale dávají dobrý pozor, aby ta knížka vypadala "jako" oficiální jízdní řád, protože pro ně je jen Jediná Správná Dráha.
Nebo se snad doteď chovali nelogicky, protože když si cestující koupí jízdenku z Prachatic do Volar, tak už si nekoupí jízdenku z Písku do Tábora a tak utrpí jejich "komerce"? [happy] To je samozřejmě nesmysl, že - spíš než logika sem patří ty zástupné důvody o "konkurenci" a "komerci", složitě fabulované honorárními Dráhoadvokáty. Jestli se jim mocí mermo potřebujete vyrovnat, tak prosím.
電車オタク
Nechic
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 08:50:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2347
Registrován: 4-2010
Tomáš_záruba: Že se jich prodá dost, neznamená, že zásadní důvod pro vydání nebo udržení při životě nemají kamarádi-kamarádů-kamarádů režijkářů a vysloužilců z doby "kdy dráha něco znamenala". Krom toho jsou to pravděpodobně hlavně ti, kdo dávají největší zpětnou vazbu. [happy]

Já v papíře listuji rád, ale vyléčil mne z toho rok 2015, kdy neplatilo prakticky nic, co bylo psáno. Výluk a mimořádností bylo takové množství, že před každou cestou jsem prováděl trojí kontrolu přes idos, čd mimořádnosti, babitron/grapp a jízdenku kupoval podle toho, který vlak byl polohou nejblíž a ne, který měl dle jř jet. Takže jsem přesedlal na IDOS+pdf SŽDC.

A obecně si myslím, že mi tu chybí nějaké "kombinované jízdní řády", protože mnohdy lidé vůbec nevědí, že se někam dá dojet s pravidelným rychlým přestupem vlak-bus. Ale to je otázka spíš na místní koordinátory, aby propagovali funkční relace.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 08:51:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12321
Registrován: 5-2004
Jak to tu tak čtu udělaly by ČD nejlíp kdyby se na nějakej kursbuch vysraly. Šotoušci by měli klid a nemuseli békat o gumánkování a podobný hovadiny.

PS: mně třeba zas na 270 v tabulkách vlaky RJ a LEA serou neb činěj tabulky nepřehledný a rozlezlý a stejně jejich služeb nepoužívám. Když bych je použít musel tak předpokládám že by je vyflusnul IDOS.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 09:01:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9490
Registrován: 4-2003
Petr vlček: PS: mně třeba zas na 270 v tabulkách vlaky RJ a LEA serou neb činěj tabulky nepřehledný a rozlezlý a stejně jejich služeb nepoužívám.


To už je jednoznačně záležitost pro Chocholouška [crazy].


Když bych je použít musel tak předpokládám že by je vyflusnul IDOS.

To by byla scénka, tu bych rád viděl [proud]. To by vypadalo asi tak, jako kdyby byl čert nucen políbit krucifix a setrvat několik hodin v jeho přítomnosti [rofl].
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 09:05:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9654
Registrován: 8-2012
udělaly by ČD nejlíp kdyby se na nějakej kursbuch vysraly
To právě nemůžou, protože jak by pak dávaly najevo to poslání "národního dopravce" vydávajícího jakoby oficiální jízdní řád, i když jsou jen všemi ubližovanou a odstrkovanou "normální firmou vystavenou konkurenčnímu boji"?

mně třeba zas na 270 v tabulkách vlaky RJ a LEA serou
Všichni tu znají vlčkův problém [happy]
電車オタク
Trupman
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 09:06:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 12-2005
Před pár týdnama jsem si tu stěžoval na přestupní vazby mezi vlaky Olomouc-Ústí nad Orlicí a ÚnO-Lichkov a dále do Polska.
Nový GVD tenhle nesmysl akorát podtrhává - ze 4 vlaků denně z ÚnO směr Kłodzko jsou 3, na které navazuje z Olomouce vlak Ostravan, ALE - Ostravan zastavuje v ÚnO MĚSTO [crazy]

Tu zastávku byl dlužnej [satan] Koho napadlo, že zrovna Ostravan bude zastavovat na návsi na rohu místo v přestupní stanici? A ty - cestující, který chceš přestupovat a cestovat na delší vzdálenosti, počkej si ještě na další vymeták, který tě tu stanici popoveze.
Chci se dočkat toho, že z ÚnO a ČT bude jednou pouze 1 nádraží pro přestupy. A popravdě, je mi úplně jedno kde to bude a pokud se mezi sebou ÚnO a ČT nebudou moci dohodnout, tak ať je to třeba v Chocni.
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Nechic
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 09:21:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 4-2010
Trupman: Stejný problém Choceň a přestupy směr Borohrádek, Týniště, Náchod od Olomouce. Musí se v Třebové na Rx
Trupman
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 10:56:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 12-2005
Je to padlý na hlavu.
Další perlička - mezinárodní Os6286 z Polska přijíždí do Lichkova 19:29, přípoj Os5036 do ÚoN odjíždí 19:31. Tyvole tak osobák z Polska z 200 km vzdáleného Rawicze asi přijede na minutu přesně do Lichkova... [cunik] Zůstat trčet v Lichtenau Hbf je určitě snem každého cestovatele.

Nechic:
"Trupman: Stejný problém Choceň a přestupy směr Borohrádek, Týniště, Náchod od Olomouce. Musí se v Třebové na Rx"

Tady už to chápu (samozřejmě ideál by byl, kdyby ty vlaky od Týniště jely až do uzlové stanice např. ČT), že expres po hlavní štrece by zastavoval např. ČT a pak PCE a Choceň že je tak nějak mezi tím. Stejně tak chápu (i když mě to štve kvůli přestupům), že vlak zastavuje ČT, PCE a ne ÚnO. Ale to zastavování v ÚnO MĚSTO .... [crazy][crazy][crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 11:08:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 9-2007
Tyvole tak asi to počká, ne? [happy] Jediným smyslem toho 5036 je odvézt lidi z Polska do vnitrozemí, to si nemyslím, že by na 6286 nečekalo.

Ad. KJŘ - nemám potřebu se modrogumám vyrovnat, i když teď tu tím stylem vystupuji. Spíš si myslím, že se bavíme o něčem úplně jiném, Vy (pan T.H.) píšete o tom, že je špatně, že ČD vydávají svůj jízdní řád za oficiální jízdní řád vlaků v Česku a pak z něj gumují vlaky, já píšu o tom, že je špatně, že ČD vydávají svůj jízdní řád za oficiální jízdní řád vlaků v Česku, měl by to udělat někdo jiný a až takový jízdní řád bude existovat, tak pak si ČD můžou ze svého jízdního řádu mazat co chtějí. Problém je, že takový jízdní řád neexistuje a tak tu kritizujete ČD za to, že mažou ze svých JŘ vlaky jiných dopravců, zatímco já tu kritizuju nevímkoho (SŽDC? MD?) za to, že oficiální jízdní řád vlaků v Česku neexistuje a důsledkem toho je pak situace, kdy si dopravce vymaže ze svých jízdních řádů vlaky jiných dopravců a mnoha lidem to začne vadit.

Já se prostě snažím najít logiku a řešit příčinu, fakt, že někdo neví co dělá a na jednu stranu se tváří, že vydává všeobecný a komplexní jízdní řád vlaků v Česku a na druhou stranu pak z něj vymaže vlaky jiných dopravců, mi prostě přijde hloupý a místo nadávek na přístup ČD k liberalizaci bych spíš rád viděl to řešení v podobě papírového KJŘ SŽDC a donucení ČD k tomu, aby jejich JŘ vypadal jinak a nedal se tak považovat za nějaký všeobecný KJŘ, ale čistě za jízdní řád jednoho dopravce.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 12:41:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14549
Registrován: 10-2004
Vantju: Oficiální JŘ všech vlaků existuje a lze najít dokonce na dvou místech (zde a zde), čímž jsou splněny zákonné povinnosti. Holt se budte muset smířit s tím, že v době prolezlé počítači a internetem nebudete mít každou věc v tištěné podobě, pokud si ji sami nevytisknete.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 12:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2009
->Orky
Špatný odkaz. Idos je komerční produkt. Oficiálně je to na CIS JŘ: http://portal.cisjr.cz/
V.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 15:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14550
Registrován: 10-2004
Venca_m. Ok, díky. Ale vede to do stejné databáze.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 17:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2956
Registrován: 8-2004
Nechic:
"A obecně si myslím, že mi tu chybí nějaké "kombinované jízdní řády", protože mnohdy lidé vůbec nevědí, že se někam dá dojet s pravidelným rychlým přestupem vlak-bus. Ale to je otázka spíš na místní koordinátory, aby propagovali funkční relace."
Jak to že chybí? V IDOSu kombinace vlak a autobus je. Stejně tak tam je i kombinace všech JŘ, tedy vlaků, autobusů a všech MHD (což občas vydá opravdu zajímavé výsledky). No a pak je tu vyhledávač IDS JMK, který také obsahuje vlaky i autobusy (plus brněnskou MHD a další MHD v IDS JMK). Ovšem samozřejmě jen ty integrované v IDS JMK.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 18:51:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 445
Registrován: 4-2013
Nevíte někdo prosím. Kdy bude v prodeji knižní jízdní řád 2019? Nějak to nemohu nějak najít nikde..
Nechic
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 18:53:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 4-2010
Peno: Nemyslím vyhledávač, ten samozřejmě je funkční. Ale nějaké kartičky nebo sešítky kombinovaných relací k zajímavých cílům nebo obecně funkčních relací. Např. vlak+bus z HK k ZOO Dvůr Králové; Liberec-Harrachov-Rokytnice,horní Rokytnice; Semily - ŽB - Jablonec (Alšovice, Těpeře); Brno - Blansko - Moravský kras apod.

Aby cestující viděl, že taková relace je použitelná VHD dřív než o ní začne vůbec přemýšlet. Mnoho lidí totiž často ani nevěří, že se dá někam dostat, když tam nevedou koleje nebo tam nejede přímý autobus.
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 19:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2957
Registrován: 8-2004
Zrovna v Jihomoravském kraji takové letáčky jsou. Jen mimo kraj je v papírové podobě těžko seženete a i v rámci kraje se špatně hledají, což je škoda. A na webu IDS JMK jsou PDF verze také dost schované, v sekci „Stáhněte si“, kam se asi nikdo jen tak náhodou nepodívá při pátraní po takových informacích.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Nechic
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 19:19:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 4-2010
A to je ten problém. Lidi nebudou hledat spojení, pokud ani nevědí, že takové spojení existuje. A že najdou jedno spojení někdy neznamená, že budou vědět, že to třeba i takhle s přestupem jde každé 2h. (co mi dalo naučit některé lidi, že opravdu autbousy Jablonec-Alšovice-Železný Brod navazují na rychlíky OBOUSMĚRNĚ a opravdu každé dvě hodiny)
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 20:12:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593
Registrován: 2-2007
juki: jízdní řád dnes koupen na hlavním nádraží v Plzni
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 21:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2013
Vodnihad: Děkuji za info, tak doufám, že ho zítra seženu v Pardubicích...
Chodec
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 22:14:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439
Registrován: 9-2007
dnes Ex 550 Praha hl.n -> Plzeň hl.n za 1h 16min [ok]
Pondělí, 19. listopadu 2018 - 22:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 7-2017
Chodec: To se umělo i bez tunelu. Screenshot mám. [happy][vypravci]
Zajímavých bude těch reálných cca 1:08 s tunelem od GVD. [happy]


(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Úterý, 20. listopadu 2018 - 12:29:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2018
ŘAZENÍ 2019

http://8541569.sweb.cz/razeni2019.pdf
Úterý, 20. listopadu 2018 - 13:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8633
Registrován: 4-2003
obecně si myslím, že mi tu chybí nějaké "kombinované jízdní řády",

Takhle bryndák nechybí?

Já mám takovou ikonku v mobilu a je pod ní napsáno IDOS. Pak má ještě ikonky ČD a PID. Děti a manželka to maj stejně.


mně třeba zas na 270 v tabulkách vlaky RJ a LEA serou neb činěj tabulky nepřehledný a rozlezlý a stejně jejich služeb nepoužívám.

Tzv. "ona neznala můj ploblém".[biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 20. listopadu 2018 - 13:39:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 7-2017
Postřehy z řazení:
1) Amz zálohováno ABmz, proto ta půlka v rezervacích (u Ex6). [uhoh] To čtvrté vůbec nevyjede?
1b) ABpee zálohováno taktéž ABmz.
2) Metropolitany posilovány kdečím, třeba vozy z Plzně. [coze])
3) Podivný index Bmz226x je co zač? EDIT: Totéž je u Bmz241 na EC na sever… kdo to řazení kruci tvoří, že nechápe Bmz22x a Bmz24x a píše to takhle? [crazy]
4) R16 opravdu v Bmz235… [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Tantin27.)
Úterý, 20. listopadu 2018 - 13:55:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14552
Registrován: 10-2004
Tantin27: Vozy z Plzně na Metropolitanech mají jezdit asi 11x za rok, vesměs ve dny, kdy se očekává vyšší poptávka a kdy bude jezdit prakticky všechno, co jezdit může. Ty "x" ze "226" je zřejmě nahraditelnost jiným podobným typem, tedy v tomto případě třeba za 225, nebo možná i jiné Bmz.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 14:08:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2018
Pomůcky GVD 2019
Úterý, 20. listopadu 2018 - 16:37:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 9-2007
Orky: Problém je v tom, že autor řazení tuto úpravu (22x a 24x) nepochopil a i nadále píše indexy a za nimi x. [crazy]

Jinak jak jsme se tu (tuším, že tu) dříve o bavili o nových spojeních a diskuzi se opakovaně pokoušeli zabíjet někteří realisti, zde něco nového z Rakouska. Obnovuje se noční vlak Vídeň - Berlín, Budapešť - Berlín, Krakov - Berlín, Vídeň - Krakov, Budapešť - Krakov, Vídeň - Rumunsko (Kluž), IC Košice - Vídeň přes Kittsee,.. tohle nějak do argumentů "co se jednou zrušilo, tak k tomu byl důvod a znamená to, že není důvod, aby se to zavádělo zase" nějak nezapadá, ne? [wink] Mezinárodní železniční doprava už není v takovém úpadku, v jakém byla před deseti lety a věřím, že podobných obnovených mezinárodních spojení bude přibývat.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 17:41:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 448
Registrován: 4-2013
V Pardubicich dnes KJŘ nebyl... Tak dodej na stanice asi začina od západu [proud][proud]. Když byl včera v Plzni...

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Mladějov
Úterý, 20. listopadu 2018 - 17:59:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13165
Registrován: 3-2007
Mezinárodní železniční doprava už není v takovém úpadku, v jakém byla před deseti lety a věřím, že podobných obnovených mezinárodních spojení bude přibývat.

No ono je hlavně konjunktura, vrchol hospodářského cyklu, + pumpované přerozdělování z EU, až budeme v protifázi, tak budete koukat, jak dopadnou kasovní trháky typu Rakovník - Bečov [proud].

Nakonec jak dopadly třeba počty vlaků a hlavně lidí na Vojtanov - Plauen ? Srovnejte to s rokem 2008..

Ale ono jde hlavně o ty vlaky, ne až aby tím někdo jezdil, žejo ! [proud]
Úterý, 20. listopadu 2018 - 18:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 9-2007
Proč srovnáváte vlak Vídeň - Krakov s vlakem Rakovník - Bečov? A jak vůbec můžete psát něco takového, když ty vlaky ještě (letos) nevyjely? Není to trošku moc jednoduché se rovnou nějakému vlaku vysmát a víc se o něj nestarat, než napsat něco ve stylu "to jsem teda opravdu zvědavý" a očekávat (ne)úspěch?

Uvidíme v půlce července, jak moc velký nesmysl taková spojení budou. [wink]

No a počty vlaků a lidí Vojtanov - Plauen neznám. Kde se o tom dozvím více, prosím?

EDIT: 2008 každé dvě hodiny 6-20, 2019 v 6 jen v (1)-(5), v 8 jen v (6) a (7) a vlak ve 20 nejede. Úpadek to asi zcela jistě bude, ale opravdu chcete srovnávat lokálku na západě Čech se spojením Vídeň - Krakov?

(Příspěvek byl editován uživatelem Vantju.)
Mladějov
Úterý, 20. listopadu 2018 - 18:40:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13166
Registrován: 3-2007
Ale to si nerozumíme. Já se nesměju nočním vlakům mezi velkými evropskými městy, já je dokonce považuji za součást evropského, civilizovaného západního světa a dokonce bych přivítal trasování přes Prahu, stejně jako to, že za první republiky i za nejtužšího bolševika od roku tuším 1951 (Pomezí na osobáku !) jezdilo lůžko/lehátko do Paříže.

Já jen říkám, že až tzv. nebudou prachy, tak se bude škrtat zase a tohle prostě proběhne - nic víc a nic méně.

Holt Němec si myslí něco jiného a svět je jinde, v Marcelových nízkonákladovkách - co já s tím nadělám..

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 20. listopadu 2018 - 19:07:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 9-2007
No to si opravdu nerozumíme, 4 spoje ze 7, co jsem vyjmenoval, jsou denní. Můj šotoživot nejsou jenom noční vlaky, já jsem rád za každé nové či obnovené mezinárodní spojení. No a i minule jsme tu vedli diskuzi na téma obecné mezinárodní dálkové dopravy a závěrem bylo, že ty vlaky byly zrušeny kvůli tomu, že s nimi nikdo nejezdil a už je těžko někdo obnoví. Tak uvidíme letos na podzim, zda ani teď taková spojení nemají smysl..

Jinak budoucnost sice je v nízkonákladovkách, ale to neznamená, že poptávka po železniční dopravě nemůže růst.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 19:22:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3376
Registrován: 12-2005
juki: V Praze na hlavák přišel dnes v cca 16:00, v Kolíně dopoledne nebyl, takže bych očekával někdy v průběhu zítřka.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 20:13:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 447
Registrován: 7-2017
Budoucnost je v nízkonákladovkách...
Bez WiFi, bez klimy, koženky, zamčený hajzlíky...to bude paráda, to přitáhne cestující.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 20:39:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 2-2010
ad Švarc a ostatní: V Jičíně ve 14 hodin koupen.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Úterý, 20. listopadu 2018 - 20:47:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2013
švarc: Tak opravdu expanze JŘ jde od západu[lol][lol] tak dnes v Praze, v Kolíně bude večer dnes. Jičín vyjímka dnes ve 14 hodin. Tak Pardubice by mohli mít v zítřejších odpoledních hodinách [happy]. Tak by mohl bejt zítra k sehnaní už třeba i v Chrudimi nebo Chocni ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem juki.)
Úterý, 20. listopadu 2018 - 21:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3223
Registrován: 4-2007
Děkuji Karlu Vaculíkovi, že sem dal pomůcky, šotousky jsem si je prošel.[ok]

Ale tuší někdo znalý, proč u chebských expresů je poznámka, že Amz138 jsou zálohovány ABm346? Když vidím turnus opět 3 ze 4, jako letos? Už teda alespoň vím, proč se místenka do Chebu dá koupit jen u půlky vozu a zbytek je bílý.
Nesni
Úterý, 20. listopadu 2018 - 21:10:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1884
Registrován: 6-2014
Mladějov:
"Němec si myslí něco jiného"
Noční doprava u DB přeci nezanikla, pouze se omezila na sedačkové vozy.
Mladějov:
"svět je jinde, v Marcelových nízkonákladovkách"
V tomto okamžiku možná ano, ale budoucnost zdaleka tak jistou nemají. Pokud opravdu začne nějaká regulace masového turismu, o problémech s turisty v Evropě viz třeba tento loňský článek, tak jedním z možných způsobů je právě omezení nízkonákladového cestování.
Úterý, 20. listopadu 2018 - 21:17:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3224
Registrován: 4-2007
Vantju: K těm idexům, já to chápu tak, že Bmz225x je zaměnitelné s Bmz226x, ale ne už s Bmz229. Totéž Bmz241x je zaměnitelné s Bmz245x, ale ne s jinými.