Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 02. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 21. 02. 2018

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 20. února 2018 - 13:14:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2053
Registrován: 12-2007
Bram: Ohledně ochrany životního prostředí. To byste musel vzít ale v potaz i takové věci jako je LCA automobilu a lůžkového vozu. Kolik najezdí např. za 25 let lůžkový vůz osobokm a kolik auto? a vznikne více emisí při výrobě několika aut nebo při výrobě jednoho lůžkového vozu, který slouží desetiletí? Pak tu máme další faktor, a tím jsou emise. Jistě nemusím vysvětlovat, proč je ekologičtější elektrický vlak, byť elektřina pochází z uhelné elektrárny než dieslové auta. Nejde jen o poměr g CO2 na výrobu 1 KWh energie ale i o to, co se děje s emisemi při výrobě této energie. Pro nechápavé: Elektrárna spaluje při vysokých teplotách a emise se okamžitě rozpouští do nízkých koncentrací škodlivin. V dnešní době ve střední Evropě prakticky bez vlivu na ŽP. Zato výfukové plyny, které kouří lidem přímo pod nos se prakticky podílejí na zhoršení kvality ovzduší, často v silně obydlených oblastech. Dále je to vznik prachových částic při ojíždění pneumatik PM 2,5 a PM 10 a na ně se navazující karcinogen benzo(a)pyren. To má za následek zcela jasný negativní vliv na lidské zdraví. S automobilovou dopravou je v letních měsících spojen také vznik troposférického ozónu (Los Angelský smog), který je také prekurzorem výskytu rakoviny. Pak tu máme další faktory, jako je válivý odpor pneumatiky a válivý odpor železničního kola. U železničního vozidla je menší. A v neposlední řadě je to např. možnost rekuperace. Můžeme se hádat, můžeme o tom vést debaty, ale že je železniční doprava ekologičtější než silniční už vypočítalo a dokázala mnoho lidí, kteří byli mnohem chytřejší než my všichni dohromady. Doporučuju navštívit některé z příslušných přednášek nejen na fakultě ŽP, ale i v Centru pro otázky životního prostředí (prof. Moldan a spol) a v Ústavu pro životní prostředí, např. přednášku Dr. Přibila Lidé, energie a společnost.
Jsou to údaje jasně prozkoumané, získávané desítky let a jsou k pochopení i selským rozumem.

Libcha: On je to Don Quijotovský boj to lidem vysvětlovat...Nejednou zde na K-rep. podobná debata proběhla, ale bohužel, lidé jsou slepí, což se odráží i v tom, proč tolik lidí volilo Zemana a Okamuru..Takže Váš příspěvek je jen házení perel sviním [cunik][cunik]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 13:15:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12136
Registrován: 3-2007
N: A vy máte dojem, že je např. TH nebo Bram militantní autař (Tak se nám tu tyhle dvě skupiny střetly ) ??

Myslím, že se víc mýlit nemůžete.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 13:18:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12137
Registrován: 3-2007
ale bohužel, lidé jsou slepí, což se odráží i v tom, proč tolik lidí volilo Zemana a Okamuru..Takže Váš příspěvek je jen házení perel sviním [cunik][cunik]

To už jste teda hodně za čárou [crazy]
Úterý, 20. února 2018 - 13:38:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7174
Registrován: 8-2012
Tak se nám tu tyhle dvě skupiny střetly
Jako že já jsem ve škatulce "militantní autař, který si vozí zadek i po Praze a metra se štítí" (plus to hlÚpa napasuje na Zemana)?
No tak v tom případě je diskuze očividně u konce, mějte se.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 20. února 2018 - 13:49:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2054
Registrován: 12-2007
TH: To bude dobré. Až budou padla, projděte se k Velké Vodici. Vemte i staré pečivo na krmení labutí. Sluníčko a procházka vám pomohou zapomenout, že již nemáte režimku a celkově pak bude pohled na svět lepší [ok]. Vzhledem k těžkému osudu vás i omlouvá, že jste volil Zemana.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 20. února 2018 - 13:59:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 10-2011
T.H.: Ono až si to objednatelé zkusí vysoutěžit, pak to uvidí v reálných číslech (ale tomu je potřeba zabránit, že).

Protože v českých reálných podmínkách, pokud se tomu nezabrání, tak to výrazně sníží komfort dojíždějícím (neexistence přestupního tarifu, vazeb, skupinové jízdenky a celkově dražší jízdné), ušetření probíhá tím, že nejsou žádní průvodčí, pokladní apod. (protože na lidské síle se šetří nejsnáze) a ještě těch vlaků ubyde, aby si ušetřené peníze kdo ví kdo kdo ví kde strčil do kapsy. Jenže zákazník není primárně ten objednatel, ale ti cestující, kteří těmi vlaky jezdí. A ti na tom tratí. (Takže se místo za 112 jezdí za 90/km, ale to je nižší cena jen pro kraj).

Nechic: Bohužel po většině našich hor se veřejnou dopravou pohybovat skoro nedá a to často ani mezi pár km vzdálenými vleky. Určitě by to mělo větší smysl než šotohydra do Harrachova.

Největší smysl by podle mne měla nějaká tramvaj v krátkém intervalu mezi Svobodou a Pecí, mezi Jabloncem a Rokytnicí-Horními Domky a mezi Vrchlabím a Špindlem. Nevím, kolik by to stálo, ale požadavky na rozumnou ochranu přírody by to mohly vyvážit. Protože co mne fakt od Krkonoš odrazuje (i když tam jezdíme každý rok), jsou ty šílené davy automobilistů stojících kolony už několik km před hlavními středisky, a to v létě i v zimě.

T.H.: militantní autař, To ani ne. Ale člověk, který je militantně zaměřen proti ČD, ano. Až dogmaticky. Já neříkám, že ČD dělají všechno správně, ale představa, že rozkulačením železnice soukromým dopravcům se stane nějaký zázrak... spíš naopak, bude z toho stejný hokej jako v autobusové dopravě (zkuste si dát náhodnou Úplnou Prdel1 a Úplnou Prdel2 a najděte si mezi nimi spojení vlakem s poslední mílí busem a pouze busem - v druhém případě je vysoce pravděpodobné, že se tam ani nedostanete, případně za řádově větší čas, navíc budete vázán na nějaké konkrétní spoje s nutností koupit např. místenku několik dní dopředu).
Úterý, 20. února 2018 - 14:15:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 200
Registrován: 7-2017
shanyiz: Nemá tady náhodou někdo k dispozici náhled JŘ 2018/19 na dálkové linky od MDČR? Díky!

A náhled 2019/20 byl nebyl ? [biggrin]
Úterý, 20. února 2018 - 14:34:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8604
Registrován: 4-2003
Kotec:Nevím, kolik by to stálo, ale požadavky na rozumnou ochranu přírody by to mohly vyvážit.

A co kdybys to alespoň zkusil odhadnout? Vysokoškolsky vzdělanému člověku by se to snad podařit mohlo, nemyslíš? Kolik desítek miliard by to bylo?!? Kolik lidí denně by taková tramvaj vozila?!?
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 14:43:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12138
Registrován: 3-2007
Tak jo. vyvlastníme nějaké pozemky, zbouráme pár baráků, něco skal a uděláme do Špindlu tramvaj. Samozřejmě ekologicky za státní peníze, které někdo jiný neekologicky vydělal [proud].

Pak ale bude potřeba tu jízdu autem do Špindlu zakázat, aby "slepí
militantní autaři" tuhle vymoženost využívali.

Nějak teda moc nerozumím tomu, proč zrovna tramvaj, když by totéž řešila speciální autobusová linka, ale asi je kolejová doprava nějaká šotomodla.
Místní tomu projektu budou jistě nadšeně tleskat. Špindl skutečně není Zermatt [wink].

Jinak jew to celé tradičně o tom, že páni Kotcové a spol. by zas rádi zakázali nějaká auta a nařídili lidem je nechávat 20 km od chalupy. Hm. Už to začíná být nějak ohrané. Jakkoli si to tam klidně postavte, do Špindlu dnes již jezdím minimálně a 9 jízd z 10 bylo autobusem, ale stavte si blbiny za své, zelení zakazovači.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 20. února 2018 - 14:50:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7175
Registrován: 8-2012
Největší smysl by podle mne měla nějaká tramvaj v krátkém intervalu mezi Svobodou a Pecí, mezi Jabloncem a Rokytnicí-Horními Domky a mezi Vrchlabím a Špindlem
[crazy]. Tak hlavně nezapomeňte někoho prokádrovat z militantnosti [happy].
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 20. února 2018 - 14:55:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15831
Registrován: 5-2002
Libcha: Aha, takže auto je jediné správné řešení.
To tu někdo tvrdí...?
Na spoustu cest používám takřka výhradně vlak, ale na týdenní rodinnou dovolenou opravdu ne.

Je to jen sociální status
A tohle je zas jen blbá floskule.

HlÚpa: Jistě nemusím vysvětlovat, proč je ekologičtější elektrický vlak
Protože v něm platí režijka...? [uhoh]
A je ekologičtější i peršing s jedním vozem na koutecké...?

Elektrárna spaluje při vysokých teplotách a emise se okamžitě rozpouští do nízkých koncentrací škodlivin. V dnešní době ve střední Evropě prakticky bez vlivu na ŽP
Jasně, uhlí roste na stromech, jezděj ho sklízet študáci jako brigádu a uhelný doly vůbec neexistujou. [crazy]

že je železniční doprava ekologičtější než silniční už vypočítalo a dokázala mnoho lidí, kteří byli mnohem chytřejší než my všichni dohromady
Jo. Jenomže při určitém obsazení, například (ale ne vždy) při průměrném.
To je u IAD asi tak 1.5 člověka na auto - jenže my na tu dovolenou jedeme čtyři nebo pět, takže je potřeba ta chytře spočítaná čísla korigovat 3x ve prospěch auta.
Naopak u VHD se dost počítá s 2/3 nebo 3/3 obsazením, aniž by se někdo zalamoval tím, že v sedle toho tolik není, natožpak že proti špičce se dost často vozí toho vzduchu ještě víc (čímž netvrdím, že je to špatně, ale že se to musí započítat).
Úterý, 20. února 2018 - 14:55:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4787
Registrován: 12-2004
ZFJ: Já vidím v náhledu 2034/2035 šalinu do Špindlu[happy]
Úterý, 20. února 2018 - 14:55:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 12-2007
Kotec: Myslím, že aby byl typ dopravního prostředku efektivní, tak potřebuje jednak nějakou frekvenci spojů za hodinu nebo za den a jednak také nějakou síť, např. kvůli depům, vozovnám, garážím, kde by se vozidla mohla udržovat a také opravovat. Izolované tramvajové tratě, které navrhujete v Krkonoších, ničemu takovému nevyhovují. Frekvence tramvají by byla jistě velká o víkendech a také v době jarních nebo letních prázdnin, ale jinak by potřeba tramvají byla velmi malá. Ke všemu by takové tramvajové trati zabraly vozovky, což by se motoristům moc nelíbilo. Kdysi byl takový projekt říkalo se tomu krkonošské metro, protože železniční tratě vedly řadou tunelů, což by sice bylo z hlediska dopravy přínosnější, ale myslím si, že by bylo šíleně nákladné, takže se od něj ustoupilo.
Ú.Di.Š
Úterý, 20. února 2018 - 14:57:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2017
Nemá tady náhodou někdo k dispozici náhled JŘ 2018/19 na dálkové linky od MDČR? Díky!
No jistě, že má. Verze z 29.1. je zde. [jidlo]

application/pdf
Ex 6.pdf (360.4 k)
Úterý, 20. února 2018 - 15:00:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15832
Registrován: 5-2002
ML: páni Kotcové a spol. by zas rádi zakázali nějaká auta a nařídili lidem je nechávat 20 km od chalupy
Už jsem to tu asi psal - horské chalupy v Krkonoších mají limit, kolik u nich smí parkovat aut. Z mně neznámého důvodu je ten počet citelně menší, než lůžková kapacita chalupy dělená obsaditelností běžného auta.
Nevěřil bys, kolik prázdných jízd tahle hovadina vygeneruje - holt tu přírodu musíme chránit, ať to stojí, co to stojí.
A takoví kreténi, co to vymýšlejí, nás tu pak kádrují (blicí smajlík)...
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 15:00:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12139
Registrován: 3-2007
A řazení by nebylo ?? [proud]
Úterý, 20. února 2018 - 15:02:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 9-2003
Vantju: Pokud Vám neodpověl TH dostatečně, ozvěte se osobně, můžeme to probrat detailněji. Osobně těm číslům o ziskovosti NightJetů dvakrát nevěřím, třeba tam zapomněl iuvést, že lokomotivy nebo vozy PROSTĚ JSOU, nebo že výsledek je po započtení dotace od rakouské spolkové vlády...
Záhuba: Taky mě překvapuje, že člověk, který touží se stát Osvíceným Dopravním Diktátorem, takové veci neví. Taktéž už z větší části odpověděl TH, já jen doplním, že samozřejmě to, že cena DC je cca. stejná jako cena trakční elektřiny, je náhoda ale v současnosti a ve středoevropském regionu to prostě tak je. 1.500,- EUR je denní nájem lokomotivy včetně servisu a příslušného počtu najetých kilometrů, pokud bys měl lokomotivu vlastní, dostaneš se tak nebo onak ke stejnému číslu, protože servis, dílny, rezerva etc.
Obecně: Já jsem teda nelyžař, vozím ovšem (militantně autařsky) po sjezdovkách a jiných rekreačních příležitostech v okolí (třeba aquaparcích) svou rodinu a s placeným parkovištěm jsem se nesetkal dokonce ani v hájemství JeTi-ho a to už je so říct. Oni si to vyberou v cenách skipasů a to i od tšch Vlčků,m co autem nepřijedou.
HlÚpa: Nevíš náhodou, proč by měl TH (kromě tvé iracionální představivosti) závidět režimku, když jeho firemní benefity jsou daleko vyšší, a to i v oblasti jízdy vlakem?
Kotec: A ono to bylo za jednotné Československé Státní Automobilové Dopravy lepší nebo jen blbě pliveš?
Bram: Pozor, Kotec je militantní ekoterorista, jako vystřižený z učebnice.
Libcha: I když "nechceš vyvolat flame", prezentuješ se jako naprostý magor na úrovni Kotc, toho ajťáka z Mochova i toho ajťáka z Barrandova (jména jsem už zapomněl, oni se poznají.
OneForAllpnzs: Napíšu příspěvek, který by Vás mohl zajímat, do "Snů se železniční tématikou" [biggrin] .
NOBLE BRICKS
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 15:18:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12140
Registrován: 3-2007
Ad lůžka : Proboha, Mr. Vantju, ty jsou prodělečná všude v Evropě. Jen naivka si může myslet, že 27 lidí (nebo kolik) ve WLABmz zaplatí náklady na amortizaci, DC..a dá vydělat dopravci.

Tahle služba se provozuje víceméně ze setrvačnosti a tradice a zůstává doménou Rakouska, Švýcarska a pár spojů v zemích okolo.
Už to tady bylo 1000x řečeno a i kalkulace tady byly, a vy někteří tady zase začnete ten kolovrátek točit znova ala "by se vyplatilo".
Jen tak mimochodem, ČD stojí služby JLV tolik, že o ziskovosti nemůže být ani řeči.
A to, že se rád svezu lůžkem třeba do Tater, či mám možnost jet do Švajcu, super. Já to vítám, ale nemaluju to jiným jako úžasnou obchodní příležitost.

Vím, že milujete lůžka, ale snad už jste dost starej na to, abyste pochopil, jak je to s ekonomikou provozu WLABmz 826, kterýžto jeden stál 62 milionů korun (!!!!)
Úterý, 20. února 2018 - 15:19:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 4-2003
Ú.Di.Š: A jaké jsou u té Ex6 plánované jízdní doby mezi Plzní a Prahou? A co u R16?
Úterý, 20. února 2018 - 15:37:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 12-2007
HOVNEJ: Jasně, uhlí roste na stromech, jezděj ho sklízet študáci jako brigádu a uhelný doly vůbec neexistujou. [crazy]

Jasně, zatímco každá benzinka v čr je napojená na ropnej vrt, z kterého to palivo teče rovnou rafinovaný [proud][proud]

Bože, myslel jsem si, že umíte i něco jiného než invektiva proti mé osobě. Mýlil jsem se[biggrin]

Takže Hovnej, vemte se společně s Tomášem za ruce a vyražte na procházku. Prý fyzická aktivita pomáhá rozvíjet inteligenci [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem R 1463Úpa.)
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 20. února 2018 - 16:06:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8606
Registrován: 4-2003
R 1463 Úpa:Takže Hovnej, vemte se společně s Tomášem za ruce a vyražte na procházku.

Míníš toho Hovneje vážně? Ty to tam musíš mít dost vybrakované, abys lidi, co ti nic neprovedli (tedy krom toho, že si dovolili mít jiný názor), takhle nazýval.


Je mi jasné, že jako starý mladý dřívbylolípák a stojítozahovňák v jedné osobě prostě nesneseš, když někdo vyvrátí nesmysly, které nám tu předkládáš jako jediné správné pravdy.

A klidně mne zas nazvi třeba milionkrát Sram, mne to fakt nějak nevadí. Vola ze sebe děláš akorát ty [biggrin].


Jsem rád, že Mladějov uvedl na pravou míru i to moje militantní autařství. To fakt u mne sedí, když jezdím většinu cest vlakem. Jen fakt nejsem debil, abych tím, čím rád jezdím, mučil ženy třeba cestováním v zimě na hory [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Úterý, 20. února 2018 - 16:20:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 12-2007
Brame, mně nevadí, že má někdo jiný názor, pokud nezačíná invektivou. Nikdy jsem na Hegera neútočil, ale pokud vstoupí do diskuse s tím, že mi przní přezdívku, přistupuji na jeho hru a dělám jen to samé. Na hrubej pytel hrubá záplata [kladivo]

(Příspěvek byl editován uživatelem R 1463Úpa.)
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Jirka67
Úterý, 20. února 2018 - 16:25:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2011
Ú.Di.Š: A jaké jsou u té Ex6 plánované jízdní doby mezi Plzní a Prahou? A co u R16?

Tak pokud to není sranda, tak by mě to také dost zajímalo. A spíš také, zda se plánuje nějaké "zalepení" děr chybějících třech párů R16. Ono, když to vyleze ven jako návrh v červnu, už lze těžko něco připomínkovat nebo udělat nějakou petici atd. Protože u R a Ex už potom MD žádnou změnu neudělá a jen omílá kecy, stejně jako na stížnosti v loňském roce. Vím od známých, že byla i nějaká petice z Hořovic, stížnosti z Rokycan, ale vše marné a zbytečné. Zejména na ty chybějící dopolední spoje do Prahy a večerní z Prahy.
Úterý, 20. února 2018 - 16:45:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 12-2007
No a tady je ukázka, jak chlap - debil mučí ženy, když je nutí jet na hory v zimě vlakem. Každý měl krosnu asi 20 kg, navíc běžky a sněžnice. A v nohou 60 km a 2500 m převýšení. Nikdo po takové námaze netoužil řídit několik hodin do Prahe.


Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Úterý, 20. února 2018 - 16:58:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2017
Lidi, přezdívky typu Hovnej jsou hodně ubohé. Znáte vůbec Hajného ? Já ano a tyto urážky si naprosto nezaslouží. To jen bokem. Chovejme se k sobě slušně.
Úterý, 20. února 2018 - 17:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8607
Registrován: 4-2003
R 1463 Úpa:No a tady je ukázka, jak chlap - debil mučí ženy, když je nutí jet na hory v zimě vlakem. Každý měl krosnu asi 20 kg, navíc běžky a sněžnice. A v nohou 60 km a 2500 m převýšení. Nikdo po takové námaze netoužil řídit několik hodin do Prahe.


To je přesně, co nechápeš - jeď do Alp na několik dní na sjezdovky a využij vlak. Hezky s těžkými botami v báglu a lyžemi v ruce. A pověz nám po tomto zážitku, co na to říkají ženy a zda jsi třeba nemusel nést při cestě na vlak (včetně přestupů a cesty z vlaku na chatu) dva bágly a dvoje lyže. Já už jo [biggrin].

Na běžky vyjet vlakem na jeden den není problém, to zvládnou všichni (ženštiny ovšem skoro vždy s brbláním). To nás tu totiý lakuješ, ale to se nepočítá [nene].
Mladějov
Úterý, 20. února 2018 - 17:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12141
Registrován: 3-2007
Tak normální ženský se moc mučit nenechávaj [lol], spíš je to opačně, aneb Bram se dvěma batohy a sjzdovkama - každý je vého štěstí strojvůdcem [proud]

Vážně - prostě je třeba se smířit s tím, že militantní šotouši a ekologisté mívají deficit v oblasti sociální [wink]
Úterý, 20. února 2018 - 17:31:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1165
Registrován: 11-2005
Já se tedy omlouvám, že tu prudím se svým militantním protiautíčkářstvím (šotoušství je něco jiného). Dívám se na to prostě tak, že auta otravují život všem lidem okolo, a to hlavně tam, kde jejich koncentrace je vyšší než malá. Plyny, pevné částice, prosté zabírání prostoru ve městě (ať už parkováním nebo jízdou ulicemi), hyzdění veřejného prostoru (když se umí řešit i tramvajové dráty, jde se na to dívat i takhle), potenciální zvýšení nebezpečnosti města pro chodce a třeba hrající si děti.

Jistě, je to vyváženo nějakým zdaněním (spotřební, silniční daň), které by mělo fungovat i jako regulace = auto si pořídí jen ten kdo ho "opravdu" potřebuje, nebo je nechutně bohatý (a těch není moc aby to mělo vliv). Zároveň jako kompenzace újmy "světu" způsobené provozem auta. Dnešní společnost je ale relativně finančně bohatá a tak si auto může dovolit skoro každý, a to i třeba jen z pohodlnosti nebo namachrovanosti. Ze společného rozpočtu (peněz na silnice i třeba životního prostředí) si pak nepřímo bere víc než do něj vrací, a to je sobecké. Je to asi podobné, jak se necestující vlakem může pohoršovat nad veřejnými dotacemi do železniční dopravy. Je otázka, co "žere" víc hodnot.

Prostě vidím obrázek toho, jak by vypadala dejme tomu Praha, kdyby aut bylo o řád méně: daleko hustší VHD (musela by pobrat víc lidí), příjemnější pěší přesuny, méně asfaltu ve prospěch zeleně, celkově čistší město...

Samozřejmě, když v autě sedí větší počet lidí a jedou někam na samotu kam se VHD ani dostat nedá (nebo nepřiměřeně dlouho), proti tomu žádná.
Martinmarilynmanson
Úterý, 20. února 2018 - 17:34:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10556
Registrován: 12-2007
Něměli by se třeba majítelé aut upalovat? [crazy]
Be clever - use public transport!
Úterý, 20. února 2018 - 17:38:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14054
Registrován: 10-2004
Jirka67: Cestující má nárok připomínkovat současný jízdní řád a nemusí kvůli tomu čekat na návrh. Současný stav je svým způsobem ten nejdřívější návrh. První návrh už může v řadě případů reagovat na nějaké připomínky. Doporučuji své připomínky poslat teď jako připomínky na současný stav. Návrat těch sedlových vlaků bych neočekával, to by zase znamenalo další peníze navíc, které by bylo potřeba někde sebrat.
Úterý, 20. února 2018 - 17:41:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 440
Registrován: 9-2002
Fíha. Úpa a čtyři baby jednou vlakem [coze][bomba]
Úterý, 20. února 2018 - 17:57:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4788
Registrován: 12-2004
MMM: Snad by stačilo zastřelení. Náklady na "ostřelné" a odklízení zloducha-řidiče, by se zaplatily z prodeje auta.[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Úterý, 20. února 2018 - 18:14:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 1-2006
Frekvence tramvají by byla jistě velká o víkendech a také v době jarních nebo letních prázdnin, ale jinak by potřeba tramvají byla velmi malá.

Což není vada, ale naopak výhoda - není potřeba kupovat další tramvaje, ty by na víkendy/prázdniny najely v konvojích po železnici z Prahy a pak zase stejně zpátky [biggrin]
Jsem hrdý na svou vlast:
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.
Úterý, 20. února 2018 - 18:46:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 5-2002
Zzz:
"Náklady na "ostřelné" a odklízení zloducha-řidiče, by se zaplatily z prodeje auta.)"
Kdo by ho koupil, když všichni řidiči byli postříleni?

Vytrezvitel:
"Fíha. Úpa a čtyři baby jednou vlakem [coze][bomba]"
V tomhle věku nic neobvyklého. Kolik mají ty "ženy" dětí..?

Libcha:
"Můj pohled je, že autem jezdí převážně sobečtí lidé, kterým nezáleží na svém okolí. "
A můj pohled je, že jste totální mimoň. S nejvyšší pravděpodobností student. No, kdo nebyl ve 20 komunistou, nemá srdce - ale dejte si bacha, aby vám to do třiceti nezůstalo..! [wink]

Libcha:
"Ze společného rozpočtu (peněz na silnice i třeba životního prostředí) si pak nepřímo bere víc než do něj vrací, a to je sobecké. "
Tohle je přece dáááávno vyvrácená LEŽ.

Mladějov:
"Tak normální ženský se moc mučit nenechávaj [lol]"
Tuhle v nějakém časáku psali, že prej bychom se divili, kolik lidí má doma ve sklepě útulně zařízenou mučírničku... [wink]

Nedémonizujte ty ženský (amo, já vím, že pro skutečného šotouše, je-li vůbec heterosexuálem, je žena tajemná a nedostupná a nepochopitelná bytost [biggrin]) - ony jenom chtějí, aby jim ty jejich rodiny normálně fungovaly. Takže jakmile je ve hře nabídka, že někam dojedou ve svém privátním prostoru, kam si mohou naskládat všechny své potřebné (z jejich hlediska [lol]) věci, kde mají jistotu, že jim neujede přípoj, že nebudou muset dřepět někde 2 hodiny na přestup, kde vědí, kdo před nimi seděl na jejich sedačce a co na ní dělal, kde vědí, kdo před nimi sahal na madla a jaké měl nemoci, kde vědí, že k nim nemůže přistoupit ani smrdutý opilec, ani rozkošná okouzlující blondýnka, atd. atp. - tak ji prostě volí a nepotřebují nad tím přemýšlet.

Nechic:
"Tak se nám tu tyhle dvě skupiny střetly"
Kdepak. Sem žádní skuteční militantní milovníci aut vůbec nechodí.
Sem chodí tři skupiny: naivní šotouši, militantní ekoteroristi a pár relativně normálních lidí, co mají rádi vláčky. Nikoho jiného na k-repu asi nenajdete. Ty militantní autisty ([lol]) musíte hledat jinde.

Úpa:
"---"
Mohu se prosím připomenout s tím dotazem, jakým způsobem se PODVÁDÍ s korunovými dluhopisy?
Úterý, 20. února 2018 - 19:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2744
Registrován: 5-2002
S4991023: Mě upřímně zajímaly hlavně ty vozy - možná až tak ne "přesná" čísla, jako ty dominantní závislosti. Protože pokud je skutečně zásadní denní odpis/pronájem (a to jak při vozech pronajímaných, tak i nakoupených, kam mířím tou otázkou zejména), tak to prostě může mít nějaké zajímavé důsledky. Zvlášť pro ty zde nediskutované (? - nemám čas to celé číst) případy, kdy kmenový vlak "stejně jede".
Úterý, 20. února 2018 - 20:20:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 9-2003
Sants: Nejedná se o podvádění ale o naprosto flagrantní případ ZNEUŽITÍ, stejně jako cestující zneužívají Tarif Svatý. Pro méně chápavé: [biggrin] .
NOBLE BRICKS
Úterý, 20. února 2018 - 20:27:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 9-2003
Záhuba: Neznám přesná čísla kolem osobních vozů. U nákladních vozů je dominantní časová složka, kilometrická se u nájmů často ani neuvažuje. Existují zase ale formy, zejména u méně zajímavých vozů, kdy máš vozy u sebe a nájem platíš jen za čas, kdy jsou vozy v pohybu. Předpokládám ale, že osobní vozy budou mít větší závislost opotřebení na proběhu - kontejnery neřežou SlizkouKoženku ani nenatírají okna zevnitř ZažranouŠpínou. Ale třeba by Ti to dokázal přesněji vyčíslit někdo z CEDOP-u [rofl] .
NOBLE BRICKS
Úterý, 20. února 2018 - 21:12:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15836
Registrován: 5-2002
Úpa: mně nevadí, že má někdo jiný názor, pokud nezačíná invektivou
A jak mám asi reagovat na příspěvky, kde nás nálepkuješ jako nechápavé a slepé, zatímco "moudra" z Tebe padající jsou jen polopravdy a fůru věcí zamlčuješ?
Už jsme Ti tu jednou vysvětlovali, že to, že elektrický vlak má cca polovinu kWh na sedadlokilometr oproti osobnímu autu, ještě automaticky neznamená, že je vždy ekologičtější - a furt si tu meleš svou.
A zatímco auta produkujou otěr z pneumatik, tak vlaky žádnej kovovej ani jinej otěr z pojezdu a brzd neprodukujou, žejo? A že mám teda ruku zajebanou a smradlavou od madla na mašině, ale od kliky u auta ne?

No a tady je ukázka, jak chlap - debil mučí ženy, když je nutí jet na hory v zimě vlakem. Každý měl krosnu asi 20 kg, navíc běžky a sněžnice.
Pche, na běžky jezdím vlakem taky - řeč byla o sjezdovkách.
Mimochodem, je některá z těch žen matka tří dětí v invalidním důchodu po klíšťové encefalitidě, nebo jen ostatní kádruješ, ačkoliv víš kulový, jak to mají...?

Libcha: prosté zabírání prostoru ve městě (ať už parkováním nebo jízdou ulicemi),
Mám podíl v garážovém družstvu, takže na ulici neparkuju, a ulicema jedu typicky dvakrát za týden. Je to fakt takovej zločin...?
Nesni
Úterý, 20. února 2018 - 21:58:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 6-2014
Libcha:
jedou někam na samotu kam se VHD ani dostat nedá (nebo nepřiměřeně dlouho), proti tomu žádná
Jenže problém je v tom, že často i po té Praze je auto podstatně rychlejší. Cesta takříkajíc přes celou Prahu autem 30 minut, MHD 75 minut. Jezdívám to MHD, ale včera jsem měl odvoz. Dvakrát jsem se díval na hodinky, jestli jsem se nespletl, ale ten časový rozdíl byl opravdu takový.[sad] To samé platí i pro meziměstské cesty, minulý týden jsem jel z Brna do Prahy a cesta ode dveří ke dveřím (MHD+vlak+MHD) trvala necelé 4 hodiny. Autem by to bylo tak 2,5 hodiny.
Priapos
Úterý, 20. února 2018 - 21:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 10-2012
Sants:
"Úpa:
"---"Mohu se prosím připomenout s tím dotazem, jakým způsobem se PODVÁDÍ s korunovými dluhopisy?"


Protože od něho se odpovědi asi nedočkáte, pokusím se o vysvětlení:

Není pravda, jak se obecně traduje, že z korunových dluhopisů se neplatí daň, resp. že to je takto někde formulováno zákonem nebo vyhláškou. Formulace je taková, že daň z dluhopisů se zaokrouhluje na celé koruny směrem dolů. Hodnota dluhopisů zde není zmíněna, čili to, co u dluhopisu za miliony a miliardy je jen matematická upřesňující formulace, způsobí u korunových dluhopisů, že daň je - logicky a matematicky - nula.

Důvodem pro vydání korunových dluhopisů státem (první použití Miroslav Kalousek) bylo, že občan vlastnící státní dluhopisy s končící splatností je mohl buďto prodat a nechat si vyplatit úrok nebo mohl za celou hodnotu spočteného úroku nakoupit další dluhopisy. Protože úrok je spočten na koruny, logicky k pokrytí jeho hodnoty novými dluhopisy bylo nutno emitovat dluhopisy v hodnotě jedné koruny.

Pokud kdokoli jiný také emitoval korunové dluhopisy (Babiš, Jančura), tento účel sledovat nemohl a jediný smysl, který to mělo, byla ta nulová daň, tedy o nemorálnosti jejich jednání nelze pochybovat s výjimkou situace, kdy pochybující je jejich příznivec. Ale trestné toto jednání nebylo a využilo toho i několik stovek dalších firem. Co se za tím ale opravdu skrývá, může momentálně odpovědně a přesně vyšetřit pouze Finanční správa, nikdo jiný.
Vydání korunových dluhopisů tedy představovalo možnost, jak z pohledu vlastníka inkasovat „nezdaněný" úrokový výnos a z pohledu emitenta vzniklé náklady uplatnit jako daňově uznatelné. Tato možnost skončila od 1. ledna 2013, kdy vstoupila v platnost novela zákona o daních z příjmu, která zdanění výnosů upravila tak. že zrušila výhodu zaokrouhlování základu daně za každý cenný papír zvlášť.
Úterý, 20. února 2018 - 23:24:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15839
Registrován: 5-2002
Priapos: Zní to logicky, jenom se vkrádá otázka, proč to zaokrouhlování za každý papír zvlášť vůbec existovalo. Ale protože si o matematickém vzdělání průměrného parlamenťana nedělám iluze, tak nezbývá než pokrčit rameny.
Jenom to celé připomíná ten vtip o dotazu na cenu kapky benzínu a následném přání nakapat plnej kanystr...
Středa, 21. února 2018 - 02:39:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 9-2007
Vím, že to finančně není sranda, každopádně existence rekreačních spojů Nizozemsko - Alpy nebo autovlaku Hamburg - Lörrach, který by BTEX asi nevozil dobrovolně ve ztrátě, ve mně stále nechává dojem, že to prostě nějak jde. Asi mám jen problém, že jsem se pozdě narodil a zažil setinu toho, co bych zažíval i kdybych se narodil třeba jen o deset let dříve. Uvidíme třeba za pět, deset let, jestli jsou noční vlaky opravdu tak ztrátové/zbytečné/prázdné, jak jsem se tu dozvěděl. Ani já to nechci malovat jako nějak úžasnou obchodní příležitost, jen si zkrátka myslím, že ten pád tohoto segmentu dopravy je strmější, než by mohl být.

No asi mi zůstane záhadou, jak je možné, že Jančura posílá do Košic noční vlak s ubytovacími vozy a (pravděpodobně) není ve ztrátě, stejně tak Transcarpatic v Rumunsku...

A co se aut týče, ačkoliv takhle působím jako militantní šotouš, neberu to tak. I šotouš může auto ocenit - je fakt, že pokud bych nebyl projížděč ale fotič, tak bych autem mohl tam, kam se veřejnou dopravou dostanu velmi špatně, třeba Bosna. Stejně tak i rychlost, v některých směrech v Evropě nebo i po Praze. Taková cesta z ONJ domů mi trvá autobusem hodinu, zatímco taxíkem jsem doma za 20 minut. Vzhledem k tomu, že i já jsem si našel přítelkyni a rodinu plánujeme, tak z principu se prostě hodí mít auto - když bude třeba odvézt rychle děti k lékaři nebo těžký nákup domů. Jen mi subjektivně přijde, že auto stojí strašné peníze (a k tomu nepravidelné náklady, třeba kamarádovi se teď na Octavii II něco rozbilo a oprava ho vyjde na desítky tisíc) a pokud bych byl dobrý řidič, tak mi to stejně k ničemu nepomůže, protože mě může kdykoliv nabourat kdokoliv jiný. Já osobně tak zatím auto nemám, protože si neumím představit, jak bych ho uživil a hlavně k čemu by mi bylo, ale uznávám, že jednou asi potřeba bude.

No a tím se vlastně dostanu na konec svého příspěvku - s takovým názorem na auta a cestování obecně nejsem jediný. Jasně, mít auto je výhoda, je to pohoda vyjet z domova a bez přestávky dojet až do cíle, jen s lidmi, se kterými jet chci. Jenže spousta lidí si tenhle "luxus" nemůže nebo nechce dovolit a přijde mi nefér jim upírat možnost cestovat nějak pohodlněji na nějakou vzdálenost, ačkoliv by si to třeba i mohli zaplatit. To teda ani tak není o obhajování nočních vlaků, jako spíše argument proti některým tvrzením, co se tu objevily na téma cestování do hor veřejnou dopravou.

Jistě, platit vlak s očekávatelným návratkem je luxus, protože se může stát, že se vlak nenaplní a nezaplatí, stejně tak je má teorie velmi blízká financování z cizího, ale s takovou můžeme rovnou provozování veřejné osobní železniční dopravy zrušit úplně, protože k čemu pak taková železnice, klidně i v rámci ZDO, vlastně je - motorák taky stojí xyz milionů a není zadarmo, z jízdenek se taky moc na zaplacení jízdy vlaku nevybere a tak se to holt musí finacovat z cizího.
Středa, 21. února 2018 - 06:27:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8608
Registrován: 4-2003
Vantju:No asi mi zůstane záhadou, jak je možné, že Jančura posílá do Košic noční vlak s ubytovacími vozy a (pravděpodobně) není ve ztrátě, stejně tak Transcarpatic v Rumunsku...

Ta záhada přestane být záhadou, když se podíváme co, Jančura má za vozy - ojeté Bcmz od OeBB. Dále jezdí s nimi na trase, která je z historických důvodů hodně využívána cestujícími i v noci. Není moc obdobných případů v Evropě. Ne že by nebyly, ale moc jich fakt není [nene].
Středa, 21. února 2018 - 08:02:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 588
Registrován: 11-2007
ad Nesni:To máš sice pravdu ale můžeš si cestou autem odpočinout, přečíst si knížku, naučit se pár slovíček, kouknout na pěknou babu[happy]?Stavit se po cestě"na jedno"?[wink]
Prostě jen musíš umět ten čas na cestě využít. No a pak vedeš 75 minut ku 30 minutám zbytečných neboli umsonst[proud]
Středa, 21. února 2018 - 08:32:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 12-2007
Sants: díky Priapos za vyjádření. Ta otázka vypadala jak z rudého práva, proto jsem se s odpovědí nenamáhal

Hajnej: tak vlaky žádnej kovovej ani jinej otěr z pojezdu a brzd neprodukujou, žejo

Samozřejmě vzniká otěr. Ale nejen, že průměrné částečky jsou větší a nedostávají se do plic tak hluboko, ale, především se na ně neváže prekarcinogen benzo(a)pyren a nevzniká z toho troposférický ozón. A už vůbec z toho nevznikají smogové situace [happy]

Mimochodem, je některá z těch žen matka tří dětí v invalidním důchodu po klíšťové encefalitidě, nebo jen ostatní kádruješ, ačkoliv víš kulový, jak to mají
Ne. Zato je jedna po několika chemoterapiích a operací nádoru. Ale o to víc se těší ze světa a lidí okolo sebe[ok]
Hele, vím, že Váš osud nebyl sladkej. Ale s kým se život mazlil?

Vantju: Jsou i další dopravci se svými projekty, kteří provozují noční lůžkovou/lehátkovou dopravu a jistě je to jen ze setrvačnosti a proto, aby prodělaly kalhoty daňových poplatníků, jak nám zde někteří podsouvají. Takovým projektem je např. Thello (https://www.thello.com/en/) nebo optima expres http://www.optimatours.de/

Ukrajinci také přidávají lůžkové vozy do Polska, protože chtěj zkrachovat. Jančura nasazuje lůžka do Košic taky tak nějak ze setrvačnosti už 2 a půl roku [proud]

To, že jste o řekněme 10 let mladší je samozřejmě výhoda. Mladší člověk má možná méně zkušeností než místní páprdové, ale díky tomu není limitován úzkým pohledem na svět a vidí věci otevřeně.

Libcha: Nic si z toho nedělejte, někdo vždycky musí vystoupit z většiny a jít proti proudu. A je vtipné, že někdo Vás pak nálepkuje jako ekologistu a pak Vás obviní z nálepkování. Lidé si nevidí na špičku nosu.
Více lidí jako vy a na světě je lépe. Nenechte si zašlapat ideály starými známými mrzouty [andel]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 21. února 2018 - 09:21:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8609
Registrován: 4-2003
R 1463 Úpa:Nenechte si zašlapat ideály starými známými mrzouty

R 1463 Úpa se právě teď výstižně charakterizoval [proud].

Jako starý mrzout, kdyby náhodou tápal v mém sdělení [wink].
Středa, 21. února 2018 - 09:23:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15843
Registrován: 5-2002
Úpa: Mladší člověk má možná méně zkušeností než místní páprdové, ale díky tomu není limitován úzkým pohledem na svět a vidí věci otevřeně.
No tos to vylepšil...

Hele, v obecné rovině je sympatické, že se mládí pokouší spasit svět. Méně sympatické to začíná být v okamžiku, když to dělá blbě - ono je totiž potřeba dělat to prací*) a ne kázáním. Zcela nesympatické to pak je v okamžiku, kdy dotyčný nereaguje na jakoukoliv zpětnou vazbu a tvrdošíjně setrvává v bludech. Pak se totiž Tvá snaha stává kontraproduktivní a dosahuješ přesného opaku, než oč se snažíš.
Potvrzuješ tím starou pravdu, že největším nepřítelem dráhy je nekritickej šotouš.

*) Dva z Tvých oponentů se tou prací zasloužili o to, že sem fůra carga jezdí vlakama a ne kamiónama. Třetí z oponentů zas trošku přispěl do mlejna ke snížení spotřeby energie v dopravě.
Pokud je přesto označuješ za omezené páprdy, tak se nediv, že Tě mají za ... Hlúpu.
Středa, 21. února 2018 - 09:37:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 12-2007
Hajnej: Pokud někoho označuju za páprdu, tak samozřejmě na základě projevu zde na k-reportu. Bohužel jejich práce není pod balastem nenávistných a útočných komentářů vidět. Škoda. Nesoudím dle útoků na mou osobu, ale dle jejich dlouhodobému projevu vůči komukoliv, kdo má jiný názor.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Středa, 21. února 2018 - 10:29:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7181
Registrován: 8-2012
jak by vypadala dejme tomu Praha
Proč zrovna "dejme tomu Praha" jako etalon? Co zbylých zhruba 78.400 km2?

můžeš si cestou autem odpočinout
Asi úplně ne, ale zas to není ten stresovaný řidič, jak obvykle líčí šotopropaganda.
přečíst si knížku
Co právě čtete? [happy]
(Moje nejoblíbenější knížka je Švejk. V podání Jana Wericha [lame].)
naučit se pár slovíček
Je fakt, že konkrétně já to nemám 75:30, ale asi tak 185:60, takže to už bych byl polyglot...
kouknout na pěknou babu
Zakázáno [happy]. (Ne, vážně, pěkné baby jsou samozřejmě vidět i na ulicích, no fakt, pak je ideální možnost využít přednosti chodců na přechodu ke kouknutí.)
Stavit se po cestě"na jedno"?
To jako fakt denně nasáváte už ve čtyři odpoledne?

Já si to představuju úplně živě: každý den dvakrát odpočívám v nějakém špičkovém suburbanu na stojáka, snažím se vyndat knížku a když se mi to nepovede nebo mi ji někdo batohem vyrazí z ruky, tak se učím slovíčka (nepochybně jako každý druhý, co celou cestu ďube do telefonu a posouvá obrázky nějaké zeleniny), načež v nejbližší nádražce sledován krhavýma očima osazenstva leju "jedno" (zejména cestou do práce mi to přijde zajímavé, taková pozdní snídaně).
To je prostě akorát virtuální realita.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 21. února 2018 - 11:12:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589
Registrován: 11-2007
ad T.H.:S někým kdo má patent na rozum a sežral šalamounovo lejno nemá cenu dikutovat[proud].Ps:Kolik teda umíš jazyků? Tipuju s bídou AJ[proud]
Středa, 21. února 2018 - 11:15:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15845
Registrován: 5-2002
Úpa: Pokud někoho označuju za páprdu, tak samozřejmě na základě projevu zde na k-reportu.
A napadlo Tě někdy podívat se stejným způsobem na sebe?
Ve skutečnosti totiž útočíš Ty jako první - tím, že oponentům podsouváš různé postoje či motivace. Ale pokud to nevidíš, nemá smysl s tím dále ztrácet čas.
Středa, 21. února 2018 - 11:17:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15846
Registrován: 5-2002
DJ: Kolik teda umíš jazyků? Tipuju s bídou AJ
To je dost ubohý...
A kolik jich tedy umíš Ty...?
Středa, 21. února 2018 - 11:19:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 10-2011
T.H.: Nevím, co je virtuální realita, ale já si ráno čtu cestou do práce zprávy na mobilu (zprávami myslím zpravodajské servery) a odpoledne cestou z práce zpravidla knížku. To by v autě ani jedno nešlo, navíc bych musel řešit problémy s parkováním, vlak nikde parkovat nemusím.

S4991023: A ono to bylo za jednotné Československé Státní Automobilové Dopravy lepší nebo jen blbě pliveš?

Nikde jsem nepsal, že to bylo lepší. Ale zatímco vlaky udělaly co se týká systému cestování oproti roku 1988 obří skok (prakticky všude pravidelný grafikon, provoz i o víkendech, slušné návaznosti), u autobusů se prakticky nic nezměnilo. I tam, kde narostla kultura cestování (Jančura apod.), se nadále produkuje systém náhodných výstřelů, linky a spoje různě (tedy zpravidla zcela mimo termín změny grafikonu) vznikají a zanikají, tam kde je platí kraj, jezdí podle x let starých a většinou nepoužitelných jízdních řádů (dneska fakt nejezdí všichni do práce na šestou a odpoledne ve tři domů), komerční dálková doprava si nezřídka konkuruje cenovým podbízením a odjezdy plus minus deset minut (případů neurekom), o nějakých návaznostech či přestupních tarifech si lze jen snít. (S výjimkou několika uvědomělých krajů s IDS.)

Ad militantní šotouš: Netušil jsem, že má myšlenka na to, co by mělo větší smysl než přímý rychlík do Harrachova-Mýtin, vyvolá tak agresivní reakce. Já vím, že ta tramvaj není bohužel v současných podmínkách reálná. Pokud bychom to ale s ochranou přírody chtěli myslet opravdu vážně, nějaké omezení automobilismu v národních parcích by se jistě hodilo.
Středa, 21. února 2018 - 11:29:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11691
Registrován: 5-2004
Busy jezděj podle starejch jízdních řádů leč za léta proškrtaných v rámci "úspor" do stavu nepoužitelnosti.
Mladějov
Středa, 21. února 2018 - 11:35:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12146
Registrován: 3-2007
DBL ! [biggrin]


Já bych tedy řekl, že tady má pravdu Kotec a plošná autobusová obsluha stála za houby vždycky. Ono obsluhovat každou vesničku taktově po hodině taky dost dobře nejde a "ČSAD vlastnosti" jsou tam vidět dodnes.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 21. února 2018 - 11:58:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7183
Registrován: 8-2012
autovlaku Hamburg - Lörrach, který by BTEX asi nevozil dobrovolně ve ztrátě
BTE jezdí "z podstaty" ojetých vozů a nějaké Nationalplečky, až nebudou, tak prostě skončí. Dtto Jančura (ojetá lehátka od ÖBB, vždyť tu kvůli tomu do něj vysírají, tak co tak najednou?), dtto Rolf Georg, letos už asi nevyjede Euroexpres, ačkoli má ojetin "zadarmo" dost a dost. (Balkán a východ pak nemá noční dopravu pro její upasupa vlastnosti, ale protože neexistuje srovnatelná alternativa, dálnice tam nejsou a čím dál víc na východ nejsou už ani silnice, lítání je pak pro tamní relativně drahé, ale taky jednou nebude). Trend je přece očividně přesně opačný - pomalá smrt noční dopravy zrychlováním "denních" spojení, zpřístupněním letecké dopravy, rozvojem silniční sítě. Takže jezděte a užívejte, dokud můžete - jen z toho prosím vás nedělejte budoucnost jako "hrdý pražský mileniál" hlÚpa ze své "vlakové" (skoro půlka lidí a všekerý "materiál" autem) cesty někam do Alp (oni tihle "rozhněvaní mladí muži" samozřejmě mají široký pohled a otevřené vidění, takže já jsem vcelku rád, že akorát na šotofóru vidí světlé zítřky ve vlacích na hory místo třeba násilného budování "beztřídní společnosti").
s takovým názorem na auta a cestování obecně nejsem jediný
Ale jistěže ne, v takových pětadvaceti jsem samozřejmě taky měl našotoušeno mraky cest po půlce Evropy, vlakem stále jezdím jakkoli tu jsem stylizován do role "militantního autaře", ale taky holt vidím to, že jízda nějakého vlaku není primárně vyvolána potřebou focení a projíždění, ale má nějaké ekonomické příčiny a důsledky...
s takovou můžeme rovnou provozování veřejné osobní železniční dopravy zrušit úplně
Diskuzní faul argumentací ad absurdum - nic takového tu nikdo netvrdí, jen to chcete podsunout.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 21. února 2018 - 12:30:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 5-2002
Teď už jenom vysvětlit, jak je děsně super vstávat někdy uprostřed noci, když je potřeba být např. v 9-10 dopoledne někde, kam to trvá tak 2-3 hodiny. Nebo 4-6 hod. Ono to "zrychlování denní dopravy" nemusí nutně nepotřebu nočního vlaku znamenat (ač to tak DB rádo prezentuje [happy] ). Případně proč odjíždět už někdy v 15-18 předchozího dne, aby se ještě stihlo spaní na místě.
Středa, 21. února 2018 - 12:42:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7184
Registrován: 8-2012
nemá cenu dikutovat
To teda došly argumenty dost rychle (což je asi způsobené tím každodenním litím "jednoho").
A co teda aktuálně ve vlaku čtete? (Jestli to považujete za osobní údaj, samozřejmě nemusíte odpovídat.)
Kolik teda umíš jazyků? Tipuju s bídou AJ
Tak ve vlaku jsem se naučil jen pár vulgarismů [happy].
Spíš by mě zajímalo, kolik z těch vlakocestujících je teda takovými polygloty, jak odpovídá předestíranému "využití" časového prostoru cesty vlakem. Já bych spíš řekl, že většina cestujících tam na mobilu hraje hry nebo sociální sítě, čumí tzv. do blba, přemejšlí co bude k večeři a všichni se už nemůžou dočkat, kdy už kurva konečně budou v cíli (aby mohli zajít do nádražky na "jedno", že [crazy]).
tam, kde narostla kultura cestování (Jančura apod.), se nadále produkuje systém náhodných výstřelů
No tak zrovna tam, kde narostl Jančura, se ze systému náhodných výstřelů přešlo k "pravidelnému grafikonu a provozu i o víkendu" (stačí porovnat např. s libovolným JŘ ČSAD KNV ÚL o.z. 406 Liberec z konce osmdesátých let, kdy už R10 až na úsek Příšovice-Březina stála, v relaci Liberec-Praha).
myšlenka na to, co by mělo větší smysl než přímý rychlík do Harrachova-Mýtin, vyvolá tak agresivní reakce
No tak hlavně se vám většina "agresivně" vysmála.

Případně proč odjíždět už někdy v 15-18 předchozího dne, aby se ještě stihlo spaní na místě
Protože to pro ty lidi má smysl (nehejbající se postel, slušné hygienické zázemí, časová rezerva - "jistota" apod.), jinak by se samozřejmě dodnes tlačili u nástupních dveří do Bc ČSD. Jenže to je přesně to, co sociální inženýr nikdy nepochopí, protože si do těch projevů ostatních projektuje svá přání a představy (čímž se mu stávají "nevysvětlitelnými").
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 21. února 2018 - 12:48:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 5-2002
O Bc ČSD snad řeč vůbec není, myslel jsem že tématem byla lůžka (ne lehátka) - no a samozřejmě stejně jako se nebavíme do budoucna o kožence v Bxyz, tak tady si pod tím slovem představím WLABmz nebo lépe (viz např. co chystají ÖBB).
Když už jsme u těch diskusních faulů. [happy]
Středa, 21. února 2018 - 12:54:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7186
Registrován: 8-2012
OPRAVA pro Záhubu: "Protože to pro ty lidi má smysl (nehejbající se postel, slušné hygienické zázemí, časová rezerva - "jistota" apod.), jinak by se samozřejmě dodnes tlačili u nástupních dveří do WLABmz ÖBB. Jenže to je přesně to, co sociální inženýr nikdy nepochopí, protože si do těch projevů ostatních projektuje svá přání a představy (čímž se mu stávají "nevysvětlitelnými")."

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.