Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 07. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 20. 07. 2018

dolů
   autor příspěvek
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 09:45:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12621
Registrován: 3-2007
-Tak hádat se o tom, jaké vozidlo stojí víc za houby fakt nemá smysl [lol], to se dostáváte na úroveń Němečka.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 10:07:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9240
Registrován: 4-2003
Mladějov:Jinak mám obavu, že Brama ne tak úplně chápete - tady totiž nejde jen o vozidla, ale o koncepci, o stanovení priorit. Pouhé nakoupení vozidel je jen dílek (fotičům to ale stačí).

Přesně tak [wink].

-Tak hádat se o tom, jaké vozidlo stojí víc za houby fakt nemá smysl , to se dostáváte na úroveń Němečka.

Proto krom větší spotřeby oproti desiru, kterou přiznalo oficiálně i ČD v Železničáři, nemá diskuse na dané téma vůbec smysl. K oficiálním datům na téma spolehlivost samozřejmě nemám přístup a měl li bych, sem ta data určitě nedám [wink].
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 10:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12623
Registrován: 3-2007
Tak já můžu privátně něco obstarat, jen tak pro zajímavost, kontakty mám, ale přiznám se, že nejsem velkým přítelem žraloků - těžké a je v tom hluk a žere to jako tank. Estetika taky děs.
Určitě existují (nebo budou existovat) vhodnější vozidla a nějakým dovozům ojetých Desir bych se také v zásadě nebránil. I když nové je nové.

Každopádně támhle na 180 nebo karlovarsku pod drátama to cestující hodnotí výrazně víc, než plecháče (brelovce) s třema koženkama či 810 (830) s přívěsem.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 10:50:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8629
Registrován: 8-2012
No a už se tu zas akorát hledají chyby typu spolehlivost a spotřeba na konkrétním typu vozidel a jako všespásný lék na hydry se prezentuje elektrizace... vždyť je to směšný, ta malost a neschopnost vidět věci vcelku a v souvislostech.
Vždyť pokud je to takové rito, ten Liberec po 070 (což já si nemyslím), tak proč jako fázi jedna neudělat přechod k 21. století v rámci vozidel a pak teprve teda řešit šotomasturbační elektrizaci? Vždyť někteří tu opravdu zastáváte pozici, že když se to nezelektrizuje, tak tu budou navěky hydry... jenže krutá pravda je ta, že vám připadá infrastrukturní zásah jako "jednodušší" a potvrzuje vám elektrizační dogmata jen kvůli ochranné ruce nad Jediným Správným Dopravcem. Ale tak to přece nemusí být, podívejte se na Liberecký kraj, který dokázal generačně obměnit vozidla na některých tratích (než se k té ochranné ruce vrátil taky) - a u těch vozidel je úplně jedno, že nejsou elektrická, protože nějaké Vmax a kW/t splňují úplně stejně.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:04:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 535
Registrován: 8-2017
T. H.:Vždyť někteří tu opravdu zastáváte pozici, že když se to nezelektrizuje, tak tu budou navěky hydry...
Smím se zeptat kteří? Přinejmenším na téhle stránce není o elektrizaci ani zmínka, na minulé je jedna, kde už jste se o autora snad otřel dostatečně. Nebo se vám neulevilo dost, tak si to musíte zopakovat?

Bram + Mladějov: Abych to shrnul: Předpokládat, že vozidla na 070 se skutečně vyřeší přesunutím ze 120 může jenom někdo, kdo měl posledních 20 let klapky na očích. Jako výmluva, proč v tuhle chvíli nic nedělat, to samozřejmě může být dobré, ale stejně časem bude muset dojít na nákup vozidel přímo pro 070, protože hydry tu na věčné časy (= do modernizace Buštěhradky) nebudou. A to bez ohledu na vznešená slova o koncepci a prioritách.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2896
Registrován: 9-2003
Já se obávám, že žralok žere více zejména proto, že je TSI a tudíž těžký a že nějaké nové Desiro (ML?), splňující TSI, na tom bude stejně.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:28:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9242
Registrován: 4-2003
Mladějov:Tak já můžu privátně něco obstarat, jen tak pro zajímavost, kontakty mám, ale přiznám se, že nejsem velkým přítelem žraloků - těžké a je v tom hluk a žere to jako tank. Estetika taky děs.

Dáme řeč osobně, ozvu se Ti [wink].

Určitě existují (nebo budou existovat) vhodnější vozidla a nějakým dovozům ojetých Desir bych se také v zásadě nebránil.

Jsou ta ojetá desira k mání? Mám za to, že ne...


M250.0:Jako výmluva, proč v tuhle chvíli nic nedělat, to samozřejmě může být dobré, ale stejně časem bude muset dojít na nákup vozidel přímo pro 070, protože hydry tu na věčné časy (= do modernizace Buštěhradky) nebudou.

Sláva, konečně jsi pochopil, o čem zde celou dobu píšu [wink].

Nicnedělání (vyčkávání s nákupem nových motorových jednotek) s odkazem na to, že až někdy přijdou z jiných lokalit, totiž nikoho nic nestojí. A pak tu máme ještě odkaz na neujasněnost co dále s infrastrukturou a hydry se nám tu budou prohánět ne ještě deset, ale třeba i patnáct let.

T. H.:Vždyť pokud je to takové rito, ten Liberec po 070 (což já si nemyslím), tak proč jako fázi jedna neudělat přechod k 21. století v rámci vozidel a pak teprve teda řešit šotomasturbační elektrizaci? Vždyť někteří tu opravdu zastáváte pozici, že když se to nezelektrizuje, tak tu budou navěky hydry... jenže krutá pravda je ta, že vám připadá infrastrukturní zásah jako "jednodušší" a potvrzuje vám elektrizační dogmata jen kvůli ochranné ruce nad Jediným Správným Dopravcem. Ale tak to přece nemusí být, podívejte se na Liberecký kraj, který dokázal generačně obměnit vozidla na některých tratích (než se k té ochranné ruce vrátil taky) - a u těch vozidel je úplně jedno, že nejsou elektrická, protože nějaké Vmax a kW/t splňují úplně stejně.

Osobně bych byl na 070 rád nejprve za nové motorové jednotky a později (ale samozřejmě co nejdříve) také částečné zdvoukolejnění, aby se trať 070 stala přijatelnou příměstskou tratí. Bohužel k těmto krokům objednatel nikoho netlačí a je mi velkou záhadou, proč když to obdobně šlo v kraji libereckém, tak to nejde zde...
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:32:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9243
Registrován: 4-2003
S4991023:Já se obávám, že žralok žere více zejména proto, že je TSI a tudíž těžký a že nějaké nové Desiro (ML?), splňující TSI, na tom bude stejně.

Alstom vyrábí vozidla splňující TSI a přitom lehčí, než je parametricky skoro shodný žralok. Patrně jsou ale dražší...
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:42:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8630
Registrován: 8-2012
Smím se zeptat kteří?
Tak minimálně Záruba se svou šotoonanií "velmi levně celková obnova tratě plus dráty" + obdobně praštění jsou i všichni ti řešitelé "chyb žraloka", protože teď přece nejde o to, jestli tou náhradou hydry bude konkrétní řada. Prostě "řešením" je pro ně nicnedělání, protože se čeká na Godota (5. koridor, elektrizaci) a žralok (desiro, talent, lirex, swinger etc.) bude vždycky z nějakého důvodu špatně...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:50:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12624
Registrován: 3-2007
Tak každý tady asi mluvíme o ěnčem jiném - já tedy o potřeba nových vozidel na 070 a jejích úprav na výkonnou příměstskou trať.

Šotoúvahy o náhradě autobusové dopravy Liberec - Praha, natož o její potřebnosti a nezbytnosti nechávám jiným, kterří se nikdy ve své jednostrannosti nesmíří s tím, že jsou oblasti, kde z historických a mnoha jiných důvodů (reléf, dálnice, složení cestujících, vzdálenosti atd, atd.) se bude jezdit spíš autem nebo autobusem, podobně jako v jiných relacích vlakem - a považuji to za zcela normální, přirozené a logické, určitě logičtější, než narvat miliardy do 070/035 a další miliardy do dotace provozu jen proto, aby po dálnici jelo o 20 autobusů méně [crazy]. Ono totiž tam není ani dálková nákladní doprava.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 11:59:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3645
Registrován: 5-2004
S4991023:
"Já se obávám, že žralok žere více zejména proto, že je TSI a tudíž těžký a že nějaké nové Desiro (ML?), splňující TSI, na tom bude stejně."
Coradia Lint splňuje též TSI a je oproti Linku jestli si dobře pamatuju o víc jak 10 t lehčí.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 12:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 9-2009
Všimněte si, vážení diskutující, úžasného umění diskuze v podání Tomáše Hádka, který obratně na příspěvek Tomáše Záruby reagoval tak, že mu vložil do úst, resp. do klávesnice něco, co nenapsal (nikde nevidím zmínku o Jediném správném dopravci), aby si s tím pak T. H. zapolemizoval, odsoudil to, vítězoslavně "vyhrál" diskuzi a ještě se dvakrát o téma opovrženě otřel.
Bravo.[ok]

Ještě nám všem zkuste, Tomáši H., jakožto největší odborník, říci, jak by se měla doprava na 070 v příštích dekádách řešit, aby si všichni šotouši mohli vyndat hlavu z [zadnice] a mohli se řídit Vaší jedinou správnou pravdou.

Co se týče elektrizace, osobně nejsem jejím fanouškem za každou cenu. Vzpomínám si na to, jak jsem na jedné konferenci slyšel od odborníka na toto téma dogma, že je vlastně elektrická jednotka provozně levnější než 810. Taky jsem se dozvěděl, že by stát měl do roku 2020 elektrifikovat v LK primárně trať Liberec - Tanvald. (Psal se rok 2012 a odborník si asi nezjistil nic o JHŽ. Nu což, odborník vyslyšen stejně nebyl...)
Na druhou stranu, ekoteroristy, kterým je jedno, že se místo nafty spálí uhlí někde jinde než u trati, je dneska státní aparát tak prolezlý, že bez drátu už dneska rekonstrukci 070 asi opravdu nikdo neudělá. Ale je to jen můj názor, který jsem nekonzultoval s majitelem jediné správné pravdy.[happy]

Mladějov: Ono totiž tam není ani dálková nákladní doprava.
Jako kde? Od Prahy na sever? A o existenci Škoda Auto v Mladé Boleslavi a přilehlé průmyslové zóně a jejích přepravních potřebách jste už slyšel?
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
djst
Čtvrtek, 19. července 2018 - 12:17:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 851
Registrován: 8-2014
Mladějov: Asi tak. Snažit se konkurovat autům nebo autobusům na celé trase Praha - Liberec opravdu smysl nemá. Ale v rámci dopravní obslužnosti Stř. kraje ano. Já osobně jsem zastáncem Všejanské spojky /ovšem jen a jen z důvodu spojení Praha - Mladá Boleslav (město), ne kvůli dálkové lince do Liberce/, nicméně 070 ani v případě její realizace rozhodně není k ničemu. Pořád nám zůstává obsluha Neratovic a okolí - S3/R3 by rozhodně v trase Praha - Neratovice - Mělník nezašla (S43 bych v takovém případě prodloužil do MB). Vzhledem k letišti ve Kbelích asi v neelektrifikované podobě, ale rozhodně s moderními vozidly.

(Příspěvek byl editován uživatelem djst.)
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 12:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12626
Registrován: 3-2007
ako kde? Od Prahy na sever? A o existenci Škoda Auto v Mladé Boleslavi a přilehlé průmyslové zóně a jejích přepravních potřebách jste už slyšel?

Nemusíte ze mne dělat blba. Nepíšu zde odbornou práci, domníval jsem se, že pochopíte, že tím myslím zároveń " v intenzitě, která by opravňovala elektrizaci".
Jinak Škoa Auto jezdí, představte si, hlavně do Nymburka (Kolína) a pak nárazově do Frýdlantu, takže dráty Praha-Turnov jsou jí jaksi dost na dvě věci, když už teda.

Ale to už se zase dostáváme k šotodebatě, že se dráty "vyplatěj" a abychom to zkrátili, tak já si v Čechách dovedu představit "vyplacení", resp smysl nových drátizací tak maximálně Praha - Kladno (se zdvojkolejněním a letištěm), Praha- Všetaty (též se zdvojkolejněním) a pár cancourů jako Litvínov.
V době, kdy se ve velkém jezdí pod dráty dieslem, protože málo cestujících na jednotku ( Os okolo Varů, Chebsko, 220 např.)jsou drátizace třeba 226 házením peněz do kanálu.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 12:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8631
Registrován: 8-2012
Hele, Otík Ovčáček zřejmě obhájil holou existenci, tak mu otrnulo a jde do potírání svých dávných komplexů z Grepu [happy]
něco, co nenapsal (nikde nevidím zmínku o Jediném správném dopravci)
Jasněže Záruba píše o Jediném Správném Dopravci, i když ho nezmiňuje explicitně, jak to pro jednoduchost potřebujete. Jenže on právě píše o tom, co zmiňujete i vy ("bez drátu už dneska rekonstrukci 070 asi opravdu nikdo neudělá" - ó hrůzo, dovolil jsem si vás dokonce citovat ve svůj prospěch, no to byste měl vyřešit další vysírkou!). Prostě všichni jsou "zvyklí" (a Záruba k tomu dokonce svou hřivnou v dobách ministrování černoprdelníků přispěl osobně), že nějaká generační obměna vozidel pomocí soutěže (jako třeba té vypsané v LK, byť naposled ještě před akvizicí vaší nepostradatelné osoby) nebo i jen prostým "dokopáním" JSD prostě nepředstavitelná a zmatená drátizace všeho se jeví jako jednodušší (!!!) řešení na obměnu nevhodných a stárnoucích voziel za cokoliv jiného (protože pokud trvale bagrováno ČD, ty tím pádem nemají důvod něco řešit).
o existenci Škoda Auto v Mladé Boleslavi a přilehlé průmyslové zóně a jejích přepravních potřebách je třeba mluvit v souvislosti s drátizací = aplikace některého z elektrizačních dogmat? Já bych řekl, že problém uspokojení "přepravních potřeb" Škoda Auto tkví v propustnosti (pro kterou se naštěstí konečně něco dělá - Bezděčín, Straky), ne drátu nad kolejemi... ale dovolil jsem si to napsat jen podle mé odborné erudice, aniž bych se zeptal Otíka.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 12:59:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17121
Registrován: 5-2002
TH: Šotoušek z skorocentra Prahé se prostě s autem jako předmětem denní potřeby nedokáže smířit?
Jezdit ze skorocentra Prahy autem je docela masochismus...

Bram: A v neposlední řadě také mohla začít růst třeba odpor vyvolávající druhá kolej mezi odbočkou Skály a Satalicemi
Ta naopak až v poslední řadě. Škrtičů propustnosti tam je fakt jinejch dost a výraznějších.

vyřeší to AVV
AVV vyřeší situaci, že fíra neumí jezdit podle jízdního řádu tak, jak ho grafista namaloval.
Nic víc a nic míň v tom nehledej...

S499: Já se obávám, že žralok žere více zejména proto, že je TSI a tudíž těžký
Přiznám se, že netuším, jestli ŘS na Žraloku umí výběh (míněn ten s převodovkou v neutrálu) - pokud by neuměl, tak by to bylo hned pár litříků navíc...
djst
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 854
Registrován: 8-2014
Mladějov:
"Nemusíte ze mne dělat blba. Nepíšu zde odbornou práci, domníval jsem se, že pochopíte, že tím myslím zároveń " v intenzitě, která by opravňovala elektrizaci".
Jinak Škoa Auto jezdí, představte si, hlavně do Nymburka (Kolína) a pak nárazově do Frýdlantu, takže dráty Praha-Turnov jsou jí jaksi dost na dvě věci, když už teda."
No ale v tom Nymburku se přece vlak nepropadne do země, ne? [wink]
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:08:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12627
Registrován: 3-2007
Což má s diskusí o potřebnosti drátizace Praha - Turnov souvislost prosím jakou ?
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:09:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9245
Registrován: 4-2003
Hajnej:AVV vyřeší situaci, že fíra neumí jezdit podle jízdního řádu tak, jak ho grafista namaloval.
Nic víc a nic míň v tom nehledej...


Však již tehdy jsem upozorňoval, že by tady AVV sloužilo ve formě, pro kterou není určeno, tj. nouzový řešič nedostatečné kapacity trati. V českých podmínkách taková aplikace akorát znamená, že kapacita trati bude nedostatečná i v následujících desetiletích.


Ta naopak až v poslední řadě. Škrtičů propustnosti tam je fakt jinejch dost a výraznějších.

Byl bych rád, kdybych se o těch jinejch škrtičích něco dozvěděl. Zejména těch, kteří tu nebyli jmenováni [wink].
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 9-2009
Mladějov:
Tak diskuze ohledně "dráty se vyplatí" s Vámi vést nemohu, ale docela by mě zajímalo, jakými informacemi disponujete ohledně té intenzity a na kolik vychází tyto Vaše informace ze SQ a nikoliv ze skutečné potřeby. Já měl už párkrát možnost mluvit s lidmi z liberecké PZ. Primárně jsme řešili jiné téma, ale zabrousili jsme i do tématu přepravy nákladu. Jejich názor byl ten, že by rádi omezili kamionovou dopravu, ale nemohou, protože dráha neumožňuje dostatečně atraktivní přepravu, to se týká především časové flexibility. (Prostě to není kdy a kudy protáhnout.) Časem to může být opravdu problém, protože firmy si stěžují na nedostatek řidičů i v kamionce.
Takže by mě zajímalo, zda Vás nějak zajímají přepravní požadavky těch firem a jaké podmínky na infrastruktuře byste jim chtěl vytvořit? Nebo na to kašlem? Pak by mě zajímalo, koho nebo co byste vlastně po kolejích chtěli vozit, když ne Škodovku a automotive na ní navázaný?

já si v Čechách dovedu představit "vyplacení", resp smysl nových drátizací tak maximálně ..., Praha- Všetaty
To je s ohledem na existenci Škoda Auto o pár kilometrů dál a s ohledem na linkové vedení v rámci PIDu vskutku geniální nápad. A ve Všetatech by se přepřahalo, nebo by dráty pouze "zastínily" výpary z nafty? Akorát KŽC by na linku do Čakovic mohlo nahradit 810 nějakým žabotlamem. A do Mělníka by mohl jezdit sysel...[happy]

T.H.: Vám je těžké se zavděčit. Člověk Vás tu veřejně pochválí za bravurní obratnost v diskuzích a čeho se za to dočká?[coze] (Inu, nechť každý posoudí, kdo tu má potřebu řešit dávné komplexy.)

problém uspokojení "přepravních potřeb" Škoda Auto tkví v propustnost
Souhlas.

Jenže on právě píše o tom, co zmiňujete i vy ("bez drátu už dneska rekonstrukci 070 asi opravdu nikdo neudělá"
Což chápu jako konstatování, nikoliv jako obhajobu a už vůbec ne jako nahrávku Jedinému správnému dopravci. Když budou objednatelé chtít, budou JSD nahrávat nezávisle na trakci. A naopak, předpokládám, že fyzikální vlastností soukromníků není provoz pouze v nezávislé trakci, nebo ano?

Ještě mi ale chybí od Vás onen erudovaný pohled na řešení dopravy na 070 pro příští dekády. V té záplavě emocí se Vám to nejspíš někde cestou vytratilo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Otto Pospíšil.)
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:20:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2887
Registrován: 5-2002
Jasněže Záruba píše o Jediném Správném Dopravci, i když ho nezmiňuje explicitně, jak to pro jednoduchost potřebujete. Jenže on právě píše o tom, co zmiňujete i vy ("bez drátu už dneska rekonstrukci 070 asi opravdu nikdo neudělá" - ó hrůzo, dovolil jsem si vás dokonce citovat ve svůj prospěch, no to byste měl vyřešit další vysírkou!). Prostě všichni jsou "zvyklí" (a Záruba k tomu dokonce svou hřivnou v dobách ministrování černoprdelníků přispěl osobně), že nějaká generační obměna vozidel pomocí soutěže (jako třeba té vypsané v LK, byť naposled ještě před akvizicí vaší nepostradatelné osoby) nebo i jen prostým "dokopáním" JSD prostě nepředstavitelná a zmatená drátizace všeho se jeví jako jednodušší (!!!) řešení na obměnu nevhodných a stárnoucích voziel za cokoliv jiného (protože pokud trvale bagrováno ČD, ty tím pádem nemají důvod něco řešit).

CO TO KURVA MELEŠ? Já teď nemám na obšírné reakce čas, ale aspoň stručně: jsem pro soutěže (ovšem v jednotném tarifu a rád bych, aby vypisování dlouhodobě nezabránilo propojení linek skrz Prahu), fakt netuším jak jsem k čemu v uvedeném smyslu na MD přispěl (?!) a co je tohle zase za projev nějakého škatulkování (nota bene na základě nějakých vadných informací).
K té elektrizaci se dostanu možná někdy večer, každopádně podsouvat mi nějaké pseudosouvislosti s výběrem dopravce odmítám a něco takového mi nepřišlo ani na mysl.

Od někoho jiného bych očekával omluvu, v tomto případě se tím nehodlám namáhat.
Mladějov
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12629
Registrován: 3-2007
Tak to jste se asi spletl v osobě - já neřeším a ani nemám potřebu řešit přepravní potřeby (spíš papírové možná_požadavky) nějakých firem, pouze když šla diskuse o příměstské a nových vozidlech, tak jsem se do ní zapojil. Vaši demagogii podsouvat mi nevstřícnost k lidem "z liberecké PZ" - pézetka ? nerozumím.

Takže jo, postavme jim dráty až do Liberce, to jistě propustnost zvýší, dvojkolejku taky - budete spokojenej ? FAkt ideál lokálního politika - máme dráty a Pantera v Liberci [proud]

Jinak se snad obra´tte na MD a SŽDC, ale přesto nevěřím, že to postavěj ..vůbec někdy.

Fascinujou mne ty vaše obraty, jak někomu něco nepřeju. Jinak oni tu žel. nákladní dopravu využívaj už dneska, nebo spíš jí viděj, že by jí mohli používat, kdyby měli nedostatek řidičů a tak bude fajn, když tam stát něco do železniční infra nasype ?

Co bych já (nebo kdokoli) CHTĚL vytvořit, je něco úplně jiného, než co je REÁLNÉ prosadit, vypapírovat, zaplatit ze státních peněz.

Takže samozřejmě VRT do Liberce, drátizaci, hyperloop a jinak to nikomu nepřeju - na takovémto levelu se tady bavěj akorát náctiletí šotouškové, nebo snílci.

A taky je symptomatické, že vás zajímá akorát Liberec a ne třeba potřebnost investic v celém státě (třeba do železnice) a její přínosy.

Nic, tohle nemá smysl. Já vám nepřeju Liberec [biggrin]
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:26:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8633
Registrován: 8-2012
Jezdit ze skorocentra Prahy autem je docela masochismus
Pochybuju, že skorocentrum Prahy sahá až do Liberce. A nepíšu o "jezdit", píšu o "smířit se". Prostě ta dálnice má pro Liberec daleko větší význam, než by měl nějaký posr... drát do Turnova v roce 1985.

ale v tom Nymburku se přece vlak nepropadne do země
No jasněže ne, jede dál do Prahy a odtud do Turnova, aby tím opodstatnil elektrizaci 070.
Jinak se změnou polského distribučního centra Škoda Auto ze Swarzedza (Poznań, Wielkopolska) na Gliwice (Śląsk) skončila "dálková doprava" ze Škodovky přes Turnov a Liberec prakticky úplně.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:35:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8634
Registrován: 8-2012
jsem pro soutěže
Tak proč je asi tvojí "fází jedna" nějaké "velmi levně celková obnova tratě plus dráty" a nikoli výměna vozidlového parku, kde Jediný Správný Dopravce dlouhodobě nutí už tak dejchavičné hydry tahat ještě obrovské zátěže přívěsných vozů a (nejen) ty si nejsi schopen představit změnu? Je to jen chronickým elektrošotoušstvím? Těžko.
Na ministerstvo jsi teda vlastně nedocházel... nebo je tam přesvědčoval o potřebě opaku jejich reálné politiky (bagr ČD, dojná kráva SŽDC, trafiky všem), asi.
No a já holt asi budu gumokolní lobbysta a spiklenec, protože nejenže neoceňuju, ale dokonce opovrhuju opatřením a genialitou nápadu drátizace do Liberce jako super řešení na "vytažení lidí z aut", kteří tě prostě serou ideově a z principu, odborná stránka jde úplně stranou.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:41:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12046
Registrován: 5-2004
"než narvat miliardy do 070/035 a další miliardy do dotace provozu jen proto, aby po dálnici jelo o 20 autobusů méně"

No spíš aut. Dost lidí sedne do vlaku ale ne do busu. Důvod je celkem zřejmej - jede se po ty samý silnici s těma samenjma problémama v podobě zápcy, jen je to busem míň operativní (významně neb těžko může bus objíždět kritický místa kudy ho napadne), pomalejší a časově míň flexibilní. Vlak nabízí šanci se vyhnout problémovejm místům.

Celej problém spočívá v tom, že se vesměs modernizuje to co je okrajová záležitost protože to je snáz projednatelný (dráty Velenice, Lichkov, Kouty...) zatímco tam kde to praská ve švech, tj střední Čechy kolem Prahy jsou až na posledním místě a buď se neřeší vůbec (Praha - Beroun kde možná bude časem báboblok vyhlášen technickou památkou jak Martinický mechaniky) nebo až když hrozí totální rozpad (231 - přičemž z hlediska kapacity jde spíš o prostou obnovu). Kecy o modernizacio tratě Praha - Kladno jsou již legendou a stav nejspíš přežije i další století. A to by dvojkolejce z Ruzyně na Kladno v podstatě nic nebránilo...

Všejanská spojka - a co dál ku Praze? Vecpat něco na dvoukolejku z Lysý mezi 15 min interval příměsta když na ni nepřibude ani ta třetí kolej? Přičemž časově to nebude o moc lepší než kdyby se zkulturnila ta 070 částečným zdvoukolejněním (bez čekání na Godota jménem VRT na sever). A pokud na ni dráty tak nejmíň do Boleslavi jak už tu zaznělo. Vzhledem k vozebním ramenům si to ale říká o ten Turnov...
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:43:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 9-2009
Mladějov:
Co se takhle uklidnit a v klidu se zamyslet nad tím, co jsem psal v kontextu Vaší (neobratné) poznámky o tom, že Ono totiž tam není ani dálková nákladní doprava.
Za další neobratnost považuji "dráty max. do Všetat".

Žádnou nevstřícnost k lidem z liberecké průmyslové zóny jsem Vám nepodsunul, pouze jsem se podělil o svou zkušenost s lidmi, kteří tu dopravu potřebují víc, než šotouši na diskuzi. A zajímalo mě, jaké zkušenosti o přepravních potřebách těchto firem máte Vy. Odpověděl jste, že nemáte potřebu takové potřeby řešit. To hovoří za vše.

Měl jsem o Vás lepší mínění, ale pokusím se ty bláboly o tom, jak mě zajímá jen Liberec (ehm, řešil jsem Ml. Boleslav mimo "svůj region") a jak Liberci nic nepřejete, pustit z hlavy.

T.H.: proč je asi tvojí "fází jedna" nějaké "velmi levně celková obnova tratě plus dráty" a nikoli výměna vozidlového parku
Nemluvím teď za Tomáše Z., jen bych s dovolením konstatoval, že pouhá obměna vozového parku na 070 je poněkud málo u trati, která se rozpadá státu pod rukama, protože kvůli šotosnům o VRT a o milovické spojce se jaksi neřeší stávající trať. Tím samozřejmě neříkám, že rozklad tratě zastaví jedině drát nad ní.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9246
Registrován: 4-2003
Petr vlček:Důvod je celkem zřejmej - jede se po ty samý silnici s těma samenjma problémama v podobě zápcy, jen je to busem míň operativní (významně neb těžko může bus objíždět kritický místa kudy ho napadne), pomalejší a časově míň flexibilní. Vlak nabízí šanci se vyhnout problémovejm místům.


Vždy se najde nějaký pomatený šotoušský osel, co bude o zjevných výhodách aotobusu psát jako o nevýhodách a o zjevných nevýhodách vlaku jako o výhodách [crazy].
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 12-2007
Vážení,
nechci moc zasahovat do Vaší diskuse týkající se tratě 070. Ale jak známo Praha zvažuje možnost protažení trasy metra C z Letňan až do Čakovic k nádraží. V současné době jízdní doba metra C z Letňan na hlavní nádraží je 17 minut, jízdní doba vlaku z hlavního nádraží do Čakovic je 24 minut. Předpokládám, že doba jízdy metra z Letňan do Čakovic bude 5 minut. Nepředpokládám, že by výrazná modernizace trati 070 se uskutečnila dříve než dostavba metra. Jistě modernizace trati poněkud zrychlí provoz. Nicméně se domnívám, že řada lidí spíše bude přestupovat v Čakovicích než že by jela vlakem mezi hlavním nádražím a Čakovicemi, protože vlaky na trati 070 jedou spíše na 6. nástupiště hlavního nádraží, což se tak 5 minut chůze na stanici metra.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:03:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9247
Registrován: 4-2003
Wagon:Ale jak známo Praha zvažuje možnost protažení trasy metra C z Letňan až do Čakovic k nádraží.


Tak by Praha ještě spolu se SŽDC a Středočeským krajem mohla zvážit, že v Čakovicích napojí metro na železniční síť, objednají dvousystémové soupravy metravlaků a budou jezdit metrovlaky třeba z Kačerova až do Mělníka. Obejde se tím problematicky elektrizovatelný úsek ve Kbelích u letiště. A budou už jen samá pozitiva a jistoty, obdobně jako v Aténách, kde takový metrovlakový systém skutečně funguje [proud].
djst
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:04:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 855
Registrován: 8-2014
Petr_vlček:
"Kecy o modernizacio tratě Praha - Kladno jsou již legendou a stav nejspíš přežije i další století. A to by dvojkolejce z Ruzyně na Kladno v podstatě nic nebránilo..."
Keců o modernizaci tratě na Kladno tolik nebylo. Vždy se kecalo o "rychlodráze na Letiště" a daleko větší průser (Kladno) se nechal tou pompézností zastínit. Ba dokonce byly i návrhy na to, aby VŠE od Kladna šlo přes Semmering, aby to nerušilo "rychlodráhu". Až poslední dobou se začalo mluvit o modernizaci tratě na Kladno s odbočkou na Letiště a z "rychlodráhy" se udělal S-Bahn. Naštěstí.


Petr_vlček:
"Všejanská spojka - a co dál ku Praze? Vecpat něco na dvoukolejku z Lysý mezi 15 min interval příměsta když na ni nepřibude ani ta třetí kolej? Přičemž časově to nebude o moc lepší než kdyby se zkulturnila ta 070 částečným zdvoukolejněním (bez čekání na Godota jménem VRT na sever). A pokud na ni dráty tak nejmíň do Boleslavi jak už tu zaznělo. Vzhledem k vozebním ramenům si to ale říká o ten Turnov..."
Nikoliv vecpat, ale navázat. Tedy prodloužit spoje končící v Milovicích (popř. i ty čelákovické) právě směr Mladá Boleslav. Včetně zrychlených spojů (zastavovaly by MB město, MB, Milovice, Lysá, Čelákovice, Zeleneč, HP, Vysočany, ...). Takže v úseku Praha - Milovice nic navíc.
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:18:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1186
Registrován: 5-2002
Geniální!

A v úseku MB - Milovice povezete drahé soupravy skoro prázdné, protože dimenzované na počty cestujících v úseku Milovice - Praha?
Nebo budou dimenzované "tak akorát" a lidi z Milovic, Lysé a Čelákovic si "prostě postojí"?
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:37:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8332
Registrován: 5-2007
Sants: Tak sa buď upravia Milovice (beztak sa do nich bude kopať) aby sa tam mohol jeden ešus nechať, alebo sa to jednoducho strpí, tak ako sa bezproblémov trpelo (a možno ešte trpí) jazdenie Elefantov do Lichkova (a že z Pce do Lichkova to je inačí výlet než z Milovic do MB)... Rovnako tak by sme sa možno mohli dívať na obsadenie ešusov na 090 (za Kralupami). Toto je fakt posledný problém celej akcie.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:46:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9248
Registrován: 4-2003
Sants:Geniální!

A v úseku MB - Milovice povezete drahé soupravy skoro prázdné, protože dimenzované na počty cestujících v úseku Milovice - Praha?
Nebo budou dimenzované "tak akorát" a lidi z Milovic, Lysé a Čelákovic si "prostě postojí"?


Tohle by mohla vyřešit tak jedině čtyřkolejka Čelákovice - Zeleneč, kde by rychlé vlaky Praha - MB město mohly předjet osobní vlaky Praha - Lysá - Milovice/Nymburk. Ostatně K.A.F. zmiňoval, že se čtyřkolejka se současným uspořádáním stanice prověřovala.

Sedm kilometrů čtyřkolejky by snad na přejíždění mohlo stačit, protože čtyři koleje v Zelenči (a nejen tam) by asi fakt neprošly [nene].


djst:Nikoliv vecpat, ale navázat. Tedy prodloužit spoje končící v Milovicích (popř. i ty čelákovické) právě směr Mladá Boleslav. Včetně zrychlených spojů (zastavovaly by MB město, MB, Milovice, Lysá, Čelákovice, Zeleneč, HP, Vysočany, ...). Takže v úseku Praha - Milovice nic navíc.

Nápady je třeba domýšlet důsledků, pak z jinak dobrých myšlenek (vlaky Praha - Milovice - MB město) vznikají nápady, kteří ostatní cupují, ačkoliv jádro je dobré. Viz výše [wink].
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:51:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14014
Registrován: 12-2007
alebo sa to jednoducho strpí, tak ako sa bezproblémov trpelo (a možno ešte trpí) jazdenie Elefantov do Lichkova (a že z Pce do Lichkova to je inačí výlet než z Milovic do MB).

To už tu letos v březnu byl jeden, komu ten Lichkov hrozně moc vadil a byl schopen scestně argumentovat stylem "sebrat Elefanty z Lichkova/České Třebové/Svitav a dát je na zdvojení posilových spojů okolo Prahy".

Když jsem mu vysvětlil, že "Elefanti z Lichkova/České Třebové/Svitav" jsou ve skutečnosti jen JEDNA JEDINÁ JEDNOTKA z kategorie "z časového hlediska použitelná pro odpolední špičku okolo Prahy", začal poněkud uhýbat.

Takže bez uhýbání:
- "Elefant do Lichkova" = mj. souprava pro ranní Sp vlak na 8. hodinu do Pardubic (vlak vedený v trase Lichkov - ÚnO - Choceň - Pardubice) = vlak, u kterého je kapacitní souprava tak jako tak potřebná.

- I při případném "uspoření" tohoto Elefantu (resp. celého oběhu), to vše za cenu nutnosti jej něčím nahradit, máte k dispozici JEN JEDEN ušetřený Elefant.

Zato mezi Milovicemi a MB by jich bylo potřeba více než jeden.

Mmch. použil jste (ze svého pohledu) argument, resp. pseudoargument ve smyslu "jinde to taky není ideálně vyřešené, tak to nemusí být vhodně vyřešené ani zde".

Tedy prodloužit spoje končící v Milovicích (popř. i ty čelákovické) právě směr Mladá Boleslav. Včetně zrychlených spojů (zastavovaly by MB město, MB, Milovice, Lysá, Čelákovice, Zeleneč, HP, Vysočany, ...).
Zastavování v místech jako Zeleneč nebo Horní Počernice není zrovna znakem ZRYCHLENOSTI.

Mmch. na počátku celé polemiky stálo téma "centrálně někým nastavit limit např. na minimální potřebný počet cestujících, aby nebyly objednávány vlakové spoje do Mochova atd.".

Logicky se nabízí otázka - pokud by tedy příslušný krajský objednatel nesměl objednat např. vlaky do Mochova, skutečně by za uspořené peníze objednal "něco lepšího" pro trať č. 070? [happy]
Čtvrtek, 19. července 2018 - 14:55:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 5-2002
Asdf:
"Toto je fakt posledný problém celej akcie."
Tenhle "posledný problém" se jmenuje "kdo to zaplatí". A je to o pořizování dalších nových vozidel. Chápu ovšem, že peníze nehrají v rozmáchlých šotoplánech žádnou roli - zdroje přece jsou a na naše milované mašinky se dát musí.

Bram: nejde ani tak o délku čtyřkolejky, jako o rozdíl cestovní doby rychlého a pomalého vlaku. V zásadě se dá letmo předjet vlak, který na tom předjížděcím úseku má dvě zastávky. Např. Rostoklaty - Tuklaty, ačkoliv to zní divně a "nikdy se to tak nedělalo", by byl ideální kousek čtyřkolejky. (ano, vím že je to na jiné trati)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 15:00:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 9-2009
Logicky se nabízí otázka - pokud by tedy příslušný krajský objednatel nesměl objednat např. vlaky do Mochova, skutečně by za uspořené peníze objednal "něco lepšího" pro trať č. 070?
Logicky se nabízí otázka: Opravdu neumí Středočeský kraj využít peníze smysluplněji než na lokálku do Mochova? Podle mého názoru by i zpívající fontána na nádraží v Čelákovicích udělala více užitku, než tato parodie na veřejnou dopravu.[happy]
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 15:00:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9249
Registrován: 4-2003
Sants:nejde ani tak o délku čtyřkolejky, jako o rozdíl cestovní doby rychlého a pomalého vlaku. V zásadě se dá letmo předjet vlak, který na tom předjížděcím úseku má dvě zastávky. Např. Rostoklaty - Tuklaty, ačkoliv to zní divně a "nikdy se to tak nedělalo", by byl ideální kousek čtyřkolejky. (ano, vím že je to na jiné trati)

Dvě zastávky by tu byly - Čelákovice a Mstětice. Zastavení vlaku od MB do Prahy v Čelákovicích by se tyto vlaky zase jen přeplňovaly... To je na zastávku tak maximálně v Lysé...
Čtvrtek, 19. července 2018 - 16:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17124
Registrován: 5-2002
Bram: Dvě zastávky by tu byly - Čelákovice a Mstětice.
Mezilehlé...
Čtvrtek, 19. července 2018 - 16:54:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9251
Registrován: 4-2003
Hajnej:Mezilehlé...

V Čelákovicích by rychlé vlaky nestavěly (O.K., zde by to pro osobáky holt mezilehlá stanice nebyla) a Mstětice by se protáhly až k Zelenči tak o kilometr, aby alespoň tady platilo slovo mezilehlé. Tak to bylo i míněno - o pár příspěvků výše čtyřkolejku Čelákovice - Zeleneč [wink].
Čtvrtek, 19. července 2018 - 17:24:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14342
Registrován: 10-2004
To by mě zajímalo, co lepšího byste dokázali objednat místo vlaků do Mochova s denním výkonem 48 km, i když je KŽC snad nejdražší dopravce v republice.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 18:39:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 12-2004
orky: Třeba lepší spojení vesnic do Rakovníka tam, kde koleje nevedou (plus Kožlany - Čistá - Rakovník) kde bych vlak sejmul, ale tam by ještě zbylo na další relace.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 19:48:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8639
Registrován: 8-2012
s lidmi z liberecké PZ
Jo Liberec Doubí - Mladá Boleslav vlečka ŠKODA bude vysloveně dálková doprava a s drátem se najednou stane atraktivní.

jen bych s dovolením konstatoval, že pouhá obměna vozového parku na 070 je poněkud málo
Jen bych klidně i bez dovolení zkonstatoval, že slovní spojení "pouhá obnova vozového parku" je poněkud tradiční podsun Oty Ovčáčka (doteď o tom byla řeč jako o "fázi jedna").
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
djst
Čtvrtek, 19. července 2018 - 20:58:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2014
Když už se tady o té trati bavíme, tak přidám odkaz na výluková opatření. Je to celkem dobře vymyšleno, ale obávám se, jestli to cestující pochopí...
pokud mi chcete poslat mail, klikněte zde
Čtvrtek, 19. července 2018 - 21:08:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12389
Registrován: 8-2004
Bram:
Tak jsem zvědav, zda v té úrodné půdě začne růst konečně druhá kolej mezi Čakovicemi a Měšicemi a také začne růst přestavba stanice Neratovice do podoby, která odpovídá současným potřebám.
Byl bych za to rád.
Nicméně vím, že někteří jedinci mají problém opustit myšlenku (Liberec za 1h; Milovice za každou cenu), takže (když použiji vaše slova) nějak se mé přání nestřetává s realitou.[sad]

A v neposlední řadě také mohla začít růst třeba odpor vyvolávající druhá kolej mezi odbočkou Skály a Satalicemi
Viz Hajnej a viz dřívější debata. Přednostně omezující úseky, což tento, s ohledem na svou délku, není.
Mladějov:
"Šotoúvahy o náhradě autobusové dopravy Liberec - Praha, natož o její potřebnosti a nezbytnosti nechávám jiným, kterří se nikdy ve své jednostrannosti nesmíří s tím, že jsou oblasti, kde z historických a mnoha jiných důvodů (reléf, dálnice, složení cestujících, vzdálenosti atd, atd.) se bude jezdit spíš autem nebo autobusem, podobně jako v jiných relacích vlakem - a považuji to za zcela normální, přirozené a logické, určitě logičtější, než narvat miliardy do 070/035 a další miliardy do dotace provozu jen proto, aby po dálnici jelo o 20 autobusů méně [crazy]. Ono totiž tam není ani dálková nákladní doprava."
V zásadě souhlas.
Otto_pospíšil:
"Mladějov: Ono totiž tam není ani dálková nákladní doprava.
A o existenci Škoda Auto v Mladé Boleslavi a přilehlé průmyslové zóně a jejích přepravních potřebách jste už slyšel?
...
já si v Čechách dovedu představit "vyplacení", resp smysl nových drátizací tak maximálně ..., Praha- Všetaty
To je s ohledem na existenci Škoda Auto o pár kilometrů dál a s ohledem na linkové vedení v rámci PIDu vskutku geniální nápad. A ve Všetatech by se přepřahalo, nebo by dráty pouze "zastínily" výpary z nafty?"
Souhlas s Mladějovem. Dálková nákladní doprava se zde (ať se to komu líbí nebo ne) dlouhodobě v podstatě nevyskytuje. Podstatným přepravcem je mladoboleslavská Škodovka a návazné, která ale využívá ranžír v Nymburce a trať z Nymburka do závodu následně v podstatě jako vlečku a tato "vlečka" je přesně dle jejích požadavků zkapacitňována. Jakékoliv další opatření pro nákladní dopravu (zejména pak dráty - ať už z Nymburka nebo ze Všetat) nevidím (minimálně v této době) jako obhajitelné.
Petr_vlček:
"zatímco tam kde to praská ve švech, tj střední Čechy kolem Prahy jsou až na posledním místě a buď se neřeší vůbec (Praha - Beroun kde možná bude časem báboblok vyhlášen technickou památkou jak Martinický mechaniky) nebo až když hrozí totální rozpad (231 - přičemž z hlediska kapacity jde spíš o prostou obnovu). Kecy o modernizacio tratě Praha - Kladno jsou již legendou a stav nejspíš přežije i další století."
Tak řeši - ale právě protože nejsou snadno projednatelné (např. s ohledem na hustotu zástavby), tak to leckdy nikam moc nevede.
Bram:
"Tohle by mohla vyřešit tak jedině čtyřkolejka Čelákovice - Zeleneč, kde by rychlé vlaky Praha - MB město mohly předjet osobní vlaky Praha - Lysá - Milovice/Nymburk."
Jak psal Sants a Hajnej, na tom úseku máte málo mezilehlých zastávek, takže rozdíl cestovních dob rychlých vlaků a Os bude minimální - resp. natolik malý, že to bude znatemant několikaminutové pobyty Os ve Mstěticích/Čelákovicích, za což Vám všichni z Os poděkují.[smrt]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 21:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17126
Registrován: 5-2002
Bram: Tak to bylo i míněno - o pár příspěvků výše čtyřkolejku Čelákovice - Zeleneč
To je furt málo, musela by být až za Zeleneč.

Vezmu to pro směr do Prahy: v době, kdy Os zastavuje v Čelákovicích a teprve se staví vjezd, musí být R ještě někde na druhý straně Labe (aby nemusel brzdit). Než dojede do Čelákovic, má Os odstaničíno a rozjíždí se, takže jedou skoro souběžně. Os tedy vjíždí do Mstětic a čeká na uvolnění vzdalováku (a je celkem fuk, jestli hned ve Mstěticích nebo o kus dál k Zelenči).

Pokud to chceš vyjezdit nějak lidsky, tak prostě potřebuješ přinejmenším to třetí zastavení. Jinak na to budeš potřebovat AoE (nebo dynamické AVV) a u toho ses v případě Skal mínil přeskočit...
Pátek, 20. července 2018 - 07:00:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9252
Registrován: 4-2003
Hajnej:To je furt málo, musela by být až za Zeleneč.

To bych si také přál, aby čtyřkolejný úsek byl až do Počernic, ale to je nejspíš nereálné.

Ovšem opravdu je to tak kritické? Podle toho, co tu píšeš, by nemohlo fungovat předjíždění vlaků na budoucí čtyřkolejce Radotín - Chuchle...
Pátek, 20. července 2018 - 07:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2018
Čtyřkolejka Čelákovice-HoPo se prověřovala. V Zelenči by to dle studie mj. znamenalo zrušení přejezdu mezi "starou" zástavbou a satelitem (náhrada nebyla specifikována, obec žádný obchvat nemá).

Aktuální plán modernizace 231 počítá pouze s dvoukolejkou (+ např. v Zelenči 2 podchody)
Pátek, 20. července 2018 - 07:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 9-2009
Orky: Váš příspěvek na mě působí v duchu hesla "Alkohol podávaný v malých dávkách neuškodí v jakémkoliv množství." Jen místo "alkohol" je třeba doplnit "objednávka šotohraček".[happy]

To by mě zajímalo, co lepšího byste dokázali objednat místo vlaků do Mochova s denním výkonem 48 km
Opravdu je nutné místo vlaku do Mochova objednat něco jiného? Nemohly by pro jednou zůstat veřejné prostředky ušetřeny, zvláště v době, kdy se připravuje rozšíření IDS (mj. na Mladoboleslavsko) a kdy objednatel ví, že to bude stát více peněz? No, pokud přece jen je potřeba peníze roztočit, tak:
1. Je třeba je utratit na železnici? Nemůže místo těch 48 kžckm být objednáno v linkové dopravě cca denních 300 km v rámci nového oběhu, nebo (ať to nestojí řidiče) na deseti jiných obězích by mohlo jezdit celkem o 1000 km víc. (Pořád je v místech SČK, kam ještě nedolehl stín PIDu typické, že dopoledne autobusy stojí, přestože dopravce platí řidičům čekání za stovku na hodinu.)
2. Pokud je třeba ty peníze rozházet na železnici, nemohlo by na nějajé jiné trati být u některého vlaku zrušeno jeho omezení jízdy? Primárně tam, kde ten spoj nemá alternativu?

(A pokud je přeci jen nutné utratit peníze u Komediálního Železničního Cirkusu, tak jsem názoru, že kdejaký sezónní víkendový šotovlak udělá více užitku, než Mochovka...)

Hroch:
Podstatným přepravcem je mladoboleslavská Škodovka a návazné, která ale využívá ranžír v Nymburce a trať z Nymburka do závodu následně v podstatě jako vlečku
A máš jistotu, že kdyby mohli jezdit do Prahy, tak by to nevyužívali? Já se ptám, nehádám se.[happy] Ono totiž mnou uvedený příklad z Liberecka měl sloužit jen tomu, že tam také platí "nákladní doprava se zde (ať se to komu líbí nebo ne) dlouhodobě v podstatě nevyskytuje", ale jak jsem vyrozuměl, není to dáno tím, že by nebyl zájem, ale prostě proto, že na stávající infrastruktuře (a se stávajícími dopravci) by to bylo -gh-...

T. H.:
Další ukázka mistrovské diskutérské obratnosti. Nejprve podsun "soupeři" (s drátem se najednou stane atraktivní) a následně póza ublíženého (slovní spojení "pouhá obnova vozového parku" je poněkud tradiční podsun), který se musí bránit. Bylo mi ctí, že jako praktickou ukázku svých schopností na diskuzi jste si vybral mě.[happy]

Ale teď vážně: za slovním spojením "pouhá obnova vozového parku" nehledejte nic proti Vám, Tomáši. Pouze jsem považoval za nutné upozornit na to, že "fází jedna" by se nemělo končit a pochopil jsem, že v tom jsme nejspíš za jedno.
Jen mě mrzí, že z Vás pořád nevypadlo komplexní řešení dopravy na trati 070. Takhle by někdo mohl začít pochybovat o Vaší odborné erudici a mohl by se mylně domnívat, že vlastně žádnou nemáte a jen se její absenci snažíte zamaskovat přehnaným sebevědomím a arogancí.[happy] Já o vás samozřejmě nepochybuji, ale přesto prosím, vyvraťte tuto pochybnost.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pátek, 20. července 2018 - 07:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6699
Registrován: 8-2007
David_jaša:
"."Coradia Lint splňuje též TSI a je oproti Linku jestli si dobře pamatuju o víc jak 10 t lehčí."

Lint váží 80 tun(o 10 t víc,než Desiro) a o 6 tun méně než Žralok.
Má to stejné motory a převodovky.Bude to žrát o chlup méně,než tank😀

Zůstaňte u Regín a Hyder,ty jsou hospodárné.🐎
Pátek, 20. července 2018 - 07:49:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17130
Registrován: 5-2002
Bram: Podle toho, co tu píšeš, by nemohlo fungovat předjíždění vlaků na budoucí čtyřkolejce Radotín - Chuchle
Však ono taky původně počítalo s protažením čtyřkolejky podél předávacího kolejiště a třetí zastávkou Radotín-sídliště... [wink]
Pátek, 20. července 2018 - 07:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8641
Registrován: 8-2012
jak jsem vyrozuměl, není to dáno tím, že by nebyl zájem, ale prostě proto, že na stávající infrastruktuře (a se stávajícími dopravci) by to bylo -gh-
Ovšem budoucí infrastruktura = drát (neb to je tu od počátku předkládaným řešením, o kterém se "diskutuje", resp. třeba já přímo opovrhuju opatřením) tu dálkovou nákladní dopravu z Liberce do Mladé Boleslavi od-gh-ovní. Jo vlastně, náklady začnou jezdit až do Prahy!
Hele, a cože se najednou v závorce objevili nějací "stávající dopravci"...?
Takhle by někdo mohl začít pochybovat o Vaší odborné erudici a mohl by se mylně domnívat, že vlastně žádnou nemáte a jen se její absenci snažíte zamaskovat
Pokud "někdo" = odborně erudovaný Otto "Ovčáček" Pospíšil, tak nechť pochybuje a domnívá se zcela libovolně čehokoli.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 20. července 2018 - 08:26:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14344
Registrován: 10-2004
OP: Já tohle všechno vím. Ale David položil jednoduchou otázku, na kterou se dá snadno odpovědět. A místo jednoduché odpovědí přišla rosáhlá analýza. Já jsem chtěl svým příspěvkem řící, že 48 km je tak zoufale málo, že za to stejně nic kloudného na železnici, konkrétně trati 070, moc neobjednáte. To je tak na rozšíření o 1 pár Masarykovo nádraží - Čakovice, nebo můžete přidat tak 1 pár o víkendu Praha - Všetaty. Tohle má jako výrazně zvýšit kvalitu cestování jinde? To fakt ne.
Pátek, 20. července 2018 - 08:33:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 9-2009
T. H.:
Ovšem budoucí infrastruktura = drát (neb to je tu od počátku předkládaným řešením, o kterém se "diskutuje", resp. třeba já přímo opovrhuju opatřením) tu dálkovou nákladní dopravu z Liberce do Mladé Boleslavi od-gh-ovní.
Další ukázka argumentace, kterou jste si vytvořil sám, zapolemizoval s ní a vítězoslavně vyhrál. Tak tedy ještě jednou děkuji za ukázku Vašich diskutérských schopností a gratuluji k vítězství (sám nad sebou).[happy]

Nicméně zpět k tématu: Dočkáme se tedy z Vaší strany nějakého návrhu řešení, co s tratí 070 (když lepší vozidla jsou "fáze jedna")?

Orky:
OK.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pátek, 20. července 2018 - 08:44:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8642
Registrován: 8-2012
Další ukázka argumentace, kterou jste si vytvořil sám
Aha, takže ona Ovčáčkovina o "lidech z liberecké PZ", kteří údajně čekají na zatraktivnění stávající -gh- infrastruktury (což teprve o hodně později doplněno o "dopravce"), aby tam mohli přesunout část "dálkových" kamiónů z Liberce do Mladé Boleslavi, s kteroužto tezí se Otík vlámal otevřenými dveřmi do diskuze o "velmi levně celková obnova tratě plus dráty" a nevyskytující se dálkové nákladní dopravě, vlastně je jen mnou vytvořená "argumentace"...
Dočkáme se tedy z Vaší strany nějakého návrhu řešení, co s tratí 070
Vy určitě ne.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 20. července 2018 - 08:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 9-2009
Vy určitě ne.
Bojíte se, že byste nakonec také sklouznul k "velmi levně celková obnova tratě", odkud to díky aktuálnímu směřování dopravní politiky ke všemu elektrickému není daleko k "plus dráty", jak psal Tomáš Záruba, kterého jste za to měl potřebu třikrát setřít, nebo máte prostě jen komplex z mé osoby?[happy]
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pátek, 20. července 2018 - 09:30:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 540
Registrován: 8-2017
Orky: Vlaky se objednávají za peníze nebo za kilometry?
Pátek, 20. července 2018 - 09:33:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 686
Registrován: 11-2007
Pospíšile, když už Ti tak leží v žaludku mochovka a jde Ti o veřejné blaho proč nebrojíš veřejně proti korupci na úřadech, která se děje dnes a denně a rozhodně ve větší míře než dotace na nějakou mochovku?[wink]Z té mochovky aspoň někdo užitek má, kdežto z rozkradených peněz jen dotyční jedinci[angry]. Pořád nechápu co tady na káčku typy lidí jako Ty dělaj?
Proč nepíšeš na novinky nebo autoweb?[lol]
Pátek, 20. července 2018 - 09:52:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 12-2007
Dj_tiësto: Myslím, že není vhodné do tohoto vlákna zatahovat politiku. Proti korupci na úřadech bojuje řada organizací a politických stran, nicméně bez konkrétních doložitelných podezření nelze ničeho dosáhnout. To je stejné, jako by někdo doporučoval, aby místo železniční dopravy diskutující bojoval za světový mír a jaderné odzbrojení.[kecal]
Pátek, 20. července 2018 - 10:04:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8643
Registrován: 8-2012
Bojíte se, že byste nakonec také sklouznul
Ovčáčku, jistě bych "nakonec také sklouznul" k opravě tratě, to je celkem logické a jen vaše potřeba ad-personam útoků z toho dělá "bojíte se". Problém je právě ta nepředstavitelnost výměny vozidlového parku jinak než elektrizací, ale s mým výbojem proti tomuto elektrošotoušství vy prakticky souhlasíte taky a jen nějaká frustrace z toho musí dělat polemiku. No, asi to tak musíte mít.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 20. července 2018 - 11:31:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 687
Registrován: 11-2007
ad Wagon:Nechci sem tahat politiku, i když připravovaný GVD ovlivňuje ve větší míře než malé...Já jen prostě nechápu, že na železničním webu někomu tak strašně vadí, že se někde obnovil železniční provoz. Jen sem chtěl poukázat na to, že těch pár šestáků za ten provoz se jinde ztrácí bez jakéhokoliv užitku a nic se s tím nedělá...Tento web byl založen příznivci železnice a poslední dobou to tu vypadá jak na automoto webu[sad]