Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 19. 02. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 19. 02. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 12. února 2018 - 09:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 395
Registrován: 8-2007
Já fakt zírám, na co všechno se dá nazírat jako na lezení do prdele. Přesně jak zde již zaznělo - pokud nepotřebujete žádnou řeč v profesním životě, pak se můžete klidně domlouvat univerzální slovanštinou, sudetskou češtinou, rukama-nohama nebo třeba hlasitým mlčením.

V profesním životě je také potřeba rozlišit jednotlivé situace. Pokud vedu technicku diskusi s Polákem, pak klidně používám polštinu, kterou solidně vládnu. V případě obchodního jednání dávám přednost angličtině jako neutrálnímu jazyku pro oba - nerad bych připustil výhodu rodilého mluvčího.

A ještě jedna věc, co se týče angličtiny. Je potřeba si uvědomit, proč si celý svět leze vzájemně do prdele. Jasně, budou tam nějaké historicko/imperiálně/technicko-revoluční souvislosti, ale ten jazyk má jednu zásadní výhodu - je jednoduchý. Resp. i se základní znalostí gramatiky jste schopni (při znalosti slovní zásoby samozřejmě) prakticky veškeré konverzace. Nepotřebujete skloňovat, nemáte koncovky, složité členy (když vynecháte členy úplně, bude to blbě znít , ale všichni budou rozumět) atd. Zbytek přijde časem (naposloucháním, načtením....) a když ne tak se stane..... celkem prd.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Slim
Pondělí, 12. února 2018 - 14:00:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 2-2005
...by mě v životě nenapadlo, že někdy budu souhlasit s Bramem i T.H. současně...ale v téhle diskuzi 100% podepisuju každé jejich slovo. Včetně toho, že kritizovat cokoli slovensky napsaného nebo proneseného v Čechách je hovadina.
Pondělí, 12. února 2018 - 16:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 11-2005
No, to mě právě na angličtině nejvíc vadí to, jak je blbá po "technické" stránce: všechno se vyslovuje jinak než píše, je tam spousta nejdenoznačností (např. ball - bal - bowl), je to šíleně nesystematické. Zajímavé je, že neexistuje (třeba narozdíl od češtiny) žádná kodifikovaná norma jazyka (jazyk je utvářen zhruba podle toho, jak mluví královna). Angličtina si nese spoustu nelogičností a patvarů daných historickým vývojem, nikdo se je nepokusil nějak učesat (viz němčina a její nová gramatika z devadesátek(?)). Pak tu máme rozdíly mezi britskou a americkou a dalšími (v Evropě je zpravidla preferovaná ta první). Nejraději bych celou angličtinu zahodil a udělal znovu a lépe, nebo rovnou použil esperanto, které bylo vymyšleno jako dokonale systematické, snadno učící ... jen prostě dějiny nedaly impluz aby se rozšířilo, což mě velice mrzí.

Můj otec zas tvrdí, že angličtina nemá být esperantem dneška, aby to bylo spravedlivé(sic) a všichni se učili stejný počet cizích jazyků. To považuju za úplnou blbost.

Já teda angličtinu používám pravidelně v práci i při cestování a jsem rád, že nějaký takový +- univerzální jazyk existuje, je to velice pohodlné a stále se zmenšující svět to prostě potřebuje (důkaz: letectví). Když je to vhodné se ale snažím mluvit i jinými jazyky tak, abych zlepšil dorozumění se nebo vyjádřil úctu protistraně. Je neuctivé a zároveň i nepraktické požadovat, aby každý uměl anglicky. Pak máme různě lámané rozhovory rukama-nohama a taky se dá. A neostýchám se Rusům v Praze radit rusky, když na to stačím.
Pondělí, 12. února 2018 - 19:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 8-2007
No, to mě právě na angličtině nejvíc vadí to, jak je blbá po "technické" stránce: všechno se vyslovuje jinak než píše Hehe, a to vám nedochází, že přesně totéž mohou říct libovolní neslovanští inostránci o češtině?

Je neuctivé a zároveň i nepraktické požadovat, aby každý uměl anglicky. Mám obavu (hraničící s jistotou), že potřeba dorozumět se nemá s úctou co dělat. Je to čistá potřeba - jen ji holt někdo nemá.

A neostýchám se Rusům v Praze radit rusky, když na to stačím. To je součástí sociální inteligence. Pokud chci, snažím se pomoci.
Kako bih se ja rado provozao tim cudom...
Pondělí, 12. února 2018 - 20:35:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5367
Registrován: 9-2011
všechno se vyslovuje jinak než píše Hehe, a to vám nedochází, že přesně totéž mohou říct libovolní neslovanští inostránci o češtině?
Hehe2, tohle jsme tu řešili nějak vokolo Vánoc či kdy, a dospěli jsme k názoru, že v češtině dělá bordel víceméně jen "ě" (a to ještě jen někdy- mně = mě). Jinak se většina čte furt stejně, popř. když to přečtete "špatně", tak je to bez podstatné ztráty informačního obsahu (ať řeknete "schodit" nebo "zhodit", tak je vám furt rozumět).
Pondělí, 12. února 2018 - 20:55:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5368
Registrován: 9-2011
Mirek2: naučím se základy jazyka země, kterou chci navštívit a vždy se domluvím.
Tohle ale funguje jen v případě absolutně základní komunikace z obou stran.
Když do okénka zahuhláte "kaksi lippua ouluin, kiitos", tak očekáváte, že se v mističce objeví dva lístky, na displejíku cena, tu zaplatíte a hotovo.
Ovšem když paní pokladna, potěšená vaší znalostí místního jazyka, vám chce udělat dobře a zašvitoří "Haluatko istuimet ikkunan vai käytävällä?", tak jste v [zadnice], páč nevíte, která bije.

Když ale začnete anglicky zrovna, tak podobný problém je znatelně eliminován.

PS: když uvedené texty přečtete "česky" či spíš "slovensky" (kvůli "ä"), tak vám - kupodivu - domorodci budou rozumět (i když vy víte absolutní ho*no, co to znamená).
To je k diskusi o výslovnosti [wink].
Nesni
Pondělí, 12. února 2018 - 21:10:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1666
Registrován: 6-2014
Aleš_Liesk.:
Jinak se většina čte furt stejně
Určitě? Co třeba vážit /vážit/, ale vážka /váška/? A proč se čte dilema /dylema/, ale divadlo /ďivadlo/?

když to přečtete "špatně", tak je to bez podstatné ztráty informačního obsahu
Třeba "změna" a "směna" je bez ztráty obsahu? Jako nejspíš rodilý mluvčí už prostě tyhle věci nevnímáte, ale písmena s a z se na začátku slova čtou různě jako s i z, viz třeba sbor /zbor/ vs. zkouška /skouška/.
Pikehead
Pondělí, 12. února 2018 - 22:10:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3729
Registrován: 3-2007
Ech, a vážně má smysl tu takto pičovat namísto toho se tu poměrně jednoduchou řeč prostě naučit? Obrovská výhoda angličtiny je, že je v ní "všechno" - odborné věci, popkultura, Lonely Planet, je řečí v zahraničních firmách tj. můžete ji reálně používat a nezapomenout ji.

Komu vadí angličtina, může zkusit jakýkoliv jazyk, kde jsou relevantní rody (tušíte problém - jsou vždy jiné než v češtině), případně se tam skloňuje, případně je to jako u románských jazyků převzatá latinská gramatika (což byl masakr) s milionem výjimek a nepravidelností.

Jestli někdo věří v sílu východních Slovanů a chce učit parusky, tak mu nikdo nebrání, nicméně - na čtení Bulgakova v originále dosáhne málokdo a na navigaci sovětských turistů po Práge je to úsilí s ne zcela odpovídajícím výsledkem.
Pondělí, 12. února 2018 - 22:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7063
Registrován: 8-2012
Ech, a vážně má smysl tu takto pičovat namísto toho se tu poměrně jednoduchou řeč prostě naučit?
Hm, ale proti čemu by pak pičovali? [wink]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 12. února 2018 - 23:08:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 7-2017
Co třeba víc téma RJ? Dlouhodobým pozorováním si troufám říct že o lowcost vozy příliš zájem není. Např. zítra je na cestě z Ostravy vyjma spoje 1012 z Košic ve všech vlacích přes 60 volných míst v LC (zatímco zbytek vlaků je vždy obsazen víc než z poloviny, včetně nejdražších byznysů).

V Brně to tak zlé (ráno) není, u Brna ale asi táhne výraznější cenový rozdíl mezi LC a ST (94/139). Možná i zvyk v Ex3 na čtyřsedačkové uspořádání a vagon bez použitelného servisu občerstvení.

O to víc směřují mé oči k naznačovanému příjezdu modernizovaného vozu z Krnova. Jak bude vypadat uvnitř (kožené Astra sedačky nebo jejich plyšová verze, která byla kdysi pro Astry na Hamburk zamýšlena)? A kategorizace tarifu takového vozu?
Úterý, 13. února 2018 - 09:37:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5369
Registrován: 9-2011
Nesni:
vyrábíte problém tam, kde žádný není.

Určitě? Co třeba vážit /vážit/, ale vážka /váška/?
Když cizinec bude vyslovovat "ž" tam, kde se "ž" píše, tak chybu neudělá.
Není důvod, aby se cizinec učil říkat "váška", když "vážka" je taky správně.

A proč se čte dilema /dylema/, ale divadlo /ďivadlo/?
Vy jste na prvním stupni ZDŠ nebrali pojem "cizí slovo"?

Třeba "změna" a "směna" je bez ztráty obsahu?
A proč by cizinec vyslovoval "změna", když je napsáno "směna"??? (a vice versa)[wink]

sbor /zbor/ vs. zkouška /skouška/.
Když vysloví "sbor", tak je to špatně? Nebudete mu rozumět?
A když řekne "zkouška", tak mu taky neporozumíte?

Prostě vyrábíte problém tam, kde žádný není.
Úterý, 13. února 2018 - 12:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 151
Registrován: 7-2017
Ernie: já teda vidím lůza - cost vždy obsazený cca rovnoměrně se zbytkem soupravy, neberu špičku ani sedlo ale odhadem 25 - 50 % jeho kapacity. Spíš by mě zajímalo, co je pravdy na tom, že se v něm dá jezdit zadarmo, protože se nekontrolují lístky. Pár lidí se na FB chlubilo, že prostě naskočí a jedou, a zatím jim to vychází - dost zvláštní u vlaků, které jsou povinnými rezervacemi zabezpečeny proti terorismu (vyjádření jejich tiskového mluvčího v reakci na teroristické útoky v Evropě). Já se tedy této třídě vyhýbám (a to občas vozím vlakem kolo), co ostatní ?
Úterý, 13. února 2018 - 16:39:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108
Registrován: 1-2009
Trochu k tématu diskuze:
Tak jsem se dnes svezl po dlouhé době RJ a dost to upadá - na ASTRA voze začíná být vidět rumunská kvalita s italskou-interiér trochu více opoužívaný jak po 3 letech? provozu, WC škoda mluvit (nodotažené spáry se zřetelně projevují, podřený oplechovaný prkno mísy, netekoucí voda-a to to vyjíždělo ze Smíchova) a co mě dožralo, tak 2x jsme byli kontrolováni revizorem - a to se Jančura před pár lety kasal, jak jeho cestující nejsou kontrolováni jak u ČD (nejdřív jeden průvodčí, pak druhý a pak ještě na stejném vlaku přijde revizor)...
Úterý, 13. února 2018 - 16:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8035
Registrován: 5-2007
Bobmaster: Ja som vlani lowcost použil na dobiehanie rýxlika snáď 3x. Vždy úsek Brno-Česká Třebová. 2x kontrola, 1x nie.
Úterý, 13. února 2018 - 17:04:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 11-2008
ad Sdp: Jakým revizorem ? To u RJ zřídili novou funkci, nebo to byl [andel]nějaký "státní úředník" ?
Úterý, 13. února 2018 - 17:50:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 188
Registrován: 7-2017
Já lowcostem nejezdím, ale kdykoliv jsem to sledoval, tak vůz obíhal stevard na začátku. Nevím jak se ti lidi chlubili, ale tipuju to na nějaký krátký úsek typu Svinov-Stodolní, Těšín-Třinec atp. Protože v lowcostu stevard normálně funguje, rozdává totiž cestujícím vodu při jejich kontrole. Voda tam jako samoobsluha fungovat nemůže, prostou kontrolu stevard zvládne během tří minut, takže žádné velké zdržení se nekoná. Takže bych to bral asi stejně vážně jako doporučení sníst prací tabletu, které se na všemocném FB taky šíří.

Sdp: V RJ nejsou průvodčí, stevardi určitě nemají čas vás kontrolovat pořád dokola (pokud jste si nesedl na klín jinému cestujícímu tak vás stevardi kontrolou nezatěžují vůbec). Nebyl ten revizor nějaký troller který se snažil jenom zjistit jestli RJ nenechává cestovat někoho zdarma? [lol] Protože k čemu by RJ měl revizora nevím a kdyby tam byl nějaký státní úředník na kontrole např. sociálních slev, měl by s ním asi být v doprovodu stevard, neboť on asi těžko má přístup do interního systému RJ kde by viděl, kdo má zaplacené žákovské, důchodcovské atp. jízdné. Proč by měl státní úředník kontrolovat běžného cestujícího nevím, obchodní vztah cestující-dopravce je čistě mezi nimi. Můžu si koupit 66 jízdenek a nechat jet prázdný celý vagon, mám na to právo zakotvené v přepravní smlouvě a žádný pseudorevizor ani Babiš s tím nic neudělá (samozřejmě pokud si koupím "plné jízdné").
Úterý, 13. února 2018 - 19:29:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481
Registrován: 1-2016
Ve vlaku nevím, v autobuse jsem se s revizorem setkal, ale už je to nějakou dobu zpět, měl vytištěný přehled jízdenek / cestujících, nasedl u Grandu a pak ho někde na MHD zastávce než se vyjíždí z Brna ještě autobus vysadil. Zda to byla státní kontrola nebo někdo od RJ kontrolovat práci stewardky, nevím.
Ve vlaku se občas zeptají na věk dítěte nebo když někdo na sedačce "chybí" (kdysi jsem zapomněl jednu jízdenku z několika zrušit na společnou rezervaci z kreditovky). Případně teď když jsme jeli v sobotu, tak se studenty řešili, že chtějí vidět žákovské průkazy nebo jak se to jmenuje, nás si jen zkontroloval pohledem do tabletu, že jsme na správných sedačkách.
Garfield
Úterý, 13. února 2018 - 20:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12545
Registrován: 10-2004
Ernie:
Voda tam jako samoobsluha fungovat nemůže
Když jsem v létě kvůli kolu jezdil lowcostem, tak většinou voda i noviny byly formou samoobsluhy. Steward akorát udělal kontrolu průkazek a zase zmizel. A v některých úsecích (hlavně koncových za Havířovem směr Návsí) by nemusel být problém jezdit bez lístku ani v ostatních třídách, posádka se většinou věnuje jiným záležitostem.
Úterý, 13. února 2018 - 20:46:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 5-2004
K revizorům... Nevím jestli u RJ zřídili funkci, která se jmenuje revizor, ale docela nedávno ve vlaku do Vídně procházela dívčina v civilu a kontrolovala obsazení a slevy. Někdy to dělá steward, někdy nepřijde nikdo.

Co mě ale otravuje víc než občasná kontrola jízdenek je hlášení. Vyjedeme z Brna a pěkně nahlas tam až někam za Modřice česky, německy a anglicky drmolí ty svoje litanie.
Úterý, 13. února 2018 - 21:39:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 190
Registrován: 7-2017
Garfield: Minulou neděli jsem jel ve voze vedle lowcostu a naše stevardka nejprve roznesla vodu v něm. Pak až se věnovala nám.
Středa, 14. února 2018 - 08:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9553
Registrován: 12-2009
některých úsecích (hlavně koncových za Havířovem směr Návsí) by nemusel být problém jezdit bez lístku ani v ostatních třídách,
Pravda, z těch několika málo jízd, co jsem tak jel, buď nepřišli nebo po sdělení, že přijde, taky nepřišli. Případně vezme peníze, ale lístek kvůli rozbité pokladně nedá.
Středa, 14. února 2018 - 08:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9554
Registrován: 12-2009
pěkně nahlas tam až někam za Modřice česky, německy a anglicky drmolí ty svoje litanie
Což je sice otravné v každém vlaku, ale potřebné pro lidi, co tam třeba jedou poprvé.

Např. v MHD taky drmolí pořád to samé i anglicky minimálně v přestupních uzlech - mělo by se to zrušit?[coze]
Středa, 14. února 2018 - 15:52:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 704
Registrován: 9-2012
https://www.railtrains.sk/modules/xcgal/displayimage.php?pid=3180 9
Překvapení už je venku
Středa, 14. února 2018 - 18:11:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 5-2004
Ohl: o rušení nikde nepíšu. Otázka je, zda je to potřebné v takovém rozsahu a takové hlasitosti (LC).
Středa, 14. února 2018 - 19:19:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2017
Mlaďas: to jako Regiojet koupil rozmlácenou žehličku a je z toho takové pozdvižení ? No to mi ho teda vyndej [crazy] úplně vidím, jak frčí v čele vlaku směr Ostrava. To se na CDP asi po.erou.

Jinak černé vesty v RJ - úsek nebyl upřesněn, asi jednou se psalo o trase Praha - Kolín. Co jsem četl tak původně distribuce butylek v LC probíhala stylem Buch s ní na sedačku a kdo chce, ať si dá do trumpety. Jestli teď prochází obsluha i tento vůz, asi se na tenhle problém už přišlo, nebo se přepravce snaží mít svůj majetek pod kontrolou, a oboje je samozřejmě v pořádku [ok]
Středa, 14. února 2018 - 20:21:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2018
LC má vodu a časopisy na poličkách- samoobsluha, stevard-ka zkontroluje jen toho kdo má slevu a když má být volný sedadlo a je obsazený. Kontrolor nebo revizor kontroluje slevy, které doplácí stát, jízdenku nekontroluje, neboť rj ji nemá.
ERNIE- soukromník si může vozit kohokoliv, ale jak jednou natáhne ruku pro státní slevy, tak musí spolupracovat.
Středa, 14. února 2018 - 20:30:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160
Registrován: 7-2017
Tak zrovna súkromníci sú poslední, ktorí by mali nezáujem spolupracovať, im to môže len uškodiť, hlavne keď okolo toho všetci chodia a investori to určite sledujú tiež. Tie miliardy vedľa tečú napr Ejpovice, vysúťažená cena 3,9 miliardy a už je cena na 5,1 miliardy, za to by LE a RJ vozili študentov zdarma pár rokov.
Středa, 14. února 2018 - 20:31:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 705
Registrován: 9-2012
Bobmaster: Jede do Prerova na kompletni opravu. A je urcena na posun smichov, kde je docela potreba masina tohoto typu. Navic umi topit takze dalsu plus
Středa, 14. února 2018 - 20:32:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161
Registrován: 7-2017
K hláseniam, rozsah určite áno a hlasitosť by mal vedieť upraviť personál, v 1021 personál býva, aby ľudí usadil a urýchlil nástup, lebo do Astry a LC to stále trvá najdlhšie.
Slim
Čtvrtek, 15. února 2018 - 09:08:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 2-2005
Velký šéf: Jedině že by chtěl soukromník vyprat peníze, pak by bylo na prvním místě to, aby mu do toho co nejmíň někdo viděl a to se se spoluprací se státem moc nesnáší...i když jí lze mít samozřejmě plnou hubu...teda pokud na sebe neupozorní korunovými dluhopisy nebo nějakou jinou trapnou mrzutostí, pak je lepší zalézt a moc se nepřipomínat...
Čtvrtek, 15. února 2018 - 11:28:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162
Registrován: 7-2017
Korunove dlhopisy vydal aj štát, takže by musel potrestať aj seba. Preto sa to skončilo len záverom, že súkromníci boli neeticki.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 13:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 5-2007
Ale stát je nevydával proto, aby nemusel platit daně.
Když je to
a, krásné a modré, tak rozhodně není najbrt.
b, modré a najbrt, tak to ale rozhodně není krásné.
c, krásné a najbrt, tak to možná existuje, ale asi to nebude modré a určitě se to nebude vyskytovat na české železnici.
Nesni
Čtvrtek, 15. února 2018 - 22:28:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 6-2014
Včera jsem poprvé vyzkoušel cestu Astrou. Sedačky mi přišly docela pohodlné, škoda jen, že mezi sedadly je vždy pouze jedna opěrka rukou. Na první pohled vůbec působí Astra komfortně, prostě klasické pozlátko Regiojetu. Každou chvíli sice stál steward u ovládací skříně a něco tam přepínal, ale ve voze panovala teplotní i světelná pohoda. Po setmění bylo světlo hodně tlumené, jen modré, ale zjistil jsem, že každé místo má 2 různá individuální osvětlení. Při příjezdu do konečné stanice posádka zapnula plnohodnotné osvětlení v celém voze. Myslím, že takto pěkný vůz ČD nemají. Co mě nemile překvapilo, byla netekoucí voda na WC. Jedno z WC bylo trvale uzavřeno. Pokud jde o servis, podle popisů na webu jsem nečekal prakticky nic a žádná velká očekávání nevzbudilo ani hlášení teamleaderky, že jeden steward připadá na dva vozy a přednostně se obsluhují Relax a Business. Ale nakonec jsem dostal vodu i noviny a možnost si objednat z palubního menu. Proběhla dokonce revizní kontrola, kdy mladá žena v civilním oděvu ale ve svetříku žluté, tedy firemní, barvy procházela pomalu celým vozem a důležitě se dívala do tabletu. Od několika spolucestujících si vyžádala předložení průkazu na slevu. Jinak nechtěla vidět vůbec nic, třebaže Regiojet vydává papírové jízdenky i kreditové jízdenky formátu kreditní karty. Na představku se během jízdy zjevil jakýsi chudák, který se ptal teamleaderky, jestli si může koupit v jídelním voze občerstvení. Po jejím dotazu na cestovní tarif (ano, ve vlaku používali slovo tarif, ne třída) se dozvěděl, že v low-costu nemá nárok si nic koupit a jídelní vůz není ve vlaku zařazen. Co jsem ovšem nepochopil, je režim v Astře. Na jedněch dveřích byla nalepena cedule "Klidová zóna", z druhé strany ale už ne.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 23:32:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2446
Registrován: 9-2003
klasické pozlátko Regiojetu [biggrin][rofl][biggrin]
NOBLE BRICKS
Pátek, 16. února 2018 - 00:17:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2012
třebaže Regiojet vydává papírové jízdenky i kreditové jízdenky formátu kreditní karty
Pokud by byla vydana papirova jizdenka, tak se okamzite “blokuje” misto v rez. systemu a kontrolor by to videl na tabletu.
Babilon
Pátek, 16. února 2018 - 10:06:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 12-2007
důležitě se dívala do tabletu
Koukala, která místa jsou prodaná a která prodaná se slevou.
Garfield
Pátek, 16. února 2018 - 10:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12548
Registrován: 10-2004
1006 jede spojený s 1008?
Pátek, 16. února 2018 - 11:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 994
Registrován: 8-2011
Když Regiojet nekontroluje místa se slevou tak určitě prodává poloviční jízdný všem a zbytek dostává od státu a když kontroluje ,tak zase důležitě koukají do tabletu[crazy]
Pátek, 16. února 2018 - 11:55:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 152
Registrován: 8-2017
Mlaďas:
Ne úplně pokaždé a ne úplně on-line, je tam nějaká prodleva, když jsem koupil lístek asi 3 minuty před odjezdem, tak se to ještě nepropsalo až do tabletu ve vlaku a chtěli vidět lístek.

Ernie:
Stevardi dělávají kontrolu na začátku cesty podle toho které sedadlo má být obsazené a které ne.
Garfield
Pátek, 16. února 2018 - 12:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12549
Registrován: 10-2004
K.S.:
Možná je tam prodleva mezi systémem a tabletem stewarda, ale pokud si někdo koupí lístek na kase, tak se v systému vyblokuje okamžitě.

Odpovím si sám na předchozí dotaz, 1006 opravdu dneska spojený s 1008. Podle průběhu zpoždění zřejmě z Hranic.
Pátek, 16. února 2018 - 13:57:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 1-2016
Nesni: Tak buď jsme měli štěstí na stejnou Astru nebo je to problém ve více vozech - minulý týden také to WC zavřeno v jednom voze a v jiné Astře taky netekla voda (byly tam v umyvadle naházeny takové ty balené vlhčené ubrousky).

Co se týká servisu, tak mi to přijde jak kde a jak stewardi mají čas a jsou ochotní. Jinak pocitově je Astra fajn, ale mám také dojem, že kvalitou by to asi mohlo být lepší, taky nám vypadlo osvětlení, pak na pár minut obrazovky atd.
Pátek, 16. února 2018 - 18:31:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163
Registrován: 7-2017
Pri tých obehoch vozňov držia Astry ešte celkom v pohode, tie wc sú bohužiaľ blbé v tom, že ak sa nájde na začiatku inteligent, ktorý upcha toaletu, tak ten vozen jazdí až do konca s uzavretým wc. Hlavne že je tam kopa oznámení, že sa nemajú niektoré veci hádzať do toalety.
Pátek, 16. února 2018 - 19:02:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 11-2007
K revizorům. Jančura si najímá firmu na kontroly, revizor pak samozřejmě má přístup do rezervačního systému, přes chytrý telefon vidí to stejné co stewrdka. Kontrolují se jal cestující a slevy, tak jestli stewardi vydávají jízdenky těm, co si kupují jízdenky ve vlaku, jestli si nechává peníze a nekrátí tržby. Kontroly jsou jak na vlacích tak na autobusech
Pátek, 16. února 2018 - 19:56:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 191
Registrován: 7-2017
Astra a WC, tady bych asi viděl problém v tom jak vytížené jsou ty vozy. Snad někdy z Aradu dorazí další a těm současným trochu "uleví".

mezi sedadly je vždy pouze jedna opěrka rukou
Souhlas, ale kolik vozů 2.třídy má dvě opěrky? Nepamatuju si je ani v zahraničních vlacích mnohem vyšší kvality než máme v ČR. Astry mají horší problém, chybějící opěrky nohou.

je režim v Astře. Na jedněch dveřích byla nalepena cedule "Klidová zóna", z druhé strany ale už ne.
Myslím že od toho označení se už natrvalo ustoupilo. Původně to byla výmluva pro to, proč v Astře byla omezená nabídka občerstvení. Teď už se to zažilo, v nabídce chybí jen pár položek a oficiálně se říká, že je to proto že vůz má větší kapacitu než ostatní a obsluha se při širokém sortimentu nestíhá. Takže to "klidová zóna" už je minulost která zůstala na nálepkách.
Nesni
Pátek, 16. února 2018 - 21:12:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 6-2014
ad revizní kontrola - stejnou kontrolu slevových průkazů dělala předtím i stewardka, takže si myslím, že cílem revize je kontrola stewardů, jestli nenechávají jezdit svoje známé za neoprávněné slevy či dokonce zadarmo.

Ernie:
"klidová zóna" už je minulost která zůstala na nálepkách
Každopádně klidový režim většina lidí dodržovala. Velkoprostor s klidovou zónou by byl fajn i jako pravidlo.

Astry mají horší problém, chybějící opěrky nohou.
V mojí řadě byly opěrky u míst směrem do uličky, u okna nebyly. Jinam jsem se nedíval.

Velky_sef:
je tam kopa oznámení, že sa nemajú niektoré veci hádzať do toalety
Možná by pomohlo tam umístit otevřený odpadkový koš, kam by lidi ty ubrousky automaticky házeli.

TN26:
vypadlo osvětlení, pak na pár minut obrazovky
Nám osvětlení vypadlo asi na sekundu a taky jednou obrazovky. Jel jsem trasu, jakou jezdíte i vy, tak je možné, že šlo o stejný vůz.

jak stewardi mají čas a jsou ochotní
Žádné rozmazlování ani individuální přístup se nekonaly, ale za 2,5 hodiny byly 2 možnosti si objednat. Připadalo mi to jako rozdíl mezi restaurací a jídelnou. Najíte se dobře v obou, ale personál se k vám chová prostě jinak.

Hroch.R420:
když kontroluje ,tak zase důležitě koukají do tabletu
Jestli je radost z práce důležitá pro spokojený život, tak tato dáma našla svůj pramen štěstí. To není myšleno nijak zle.[happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Nesni.)
Pátek, 16. února 2018 - 21:48:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2017
Ad operky nohou: u oken nejsou, protoze se tam proste nevejdou. Pri sklapeni narazi do vzduchoveho kanalu. Na to se prislo az u prototypu.
Pátek, 16. února 2018 - 22:56:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7119
Registrován: 8-2012
cílem revize je kontrola stewardů
Což zas trošku nabourává jančurobijecký teorie o podvádění s kasou a ježdění na slevy... no není to snadný bejt vymítačem Žlutozla.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
xox
Sobota, 17. února 2018 - 05:02:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2011
Dle infotabulí SŽDC pojede spojen 1006 a 1008
Sobota, 17. února 2018 - 10:57:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 156
Registrován: 7-2017
Jupí, není nad to když žlutý přeje fanouškům dlouhých souprav pravidelně [jidlo]
Sobota, 17. února 2018 - 11:51:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2017
Ad operky nohou: u oken nejsou, protoze se tam proste nevejdou. Pri sklapeni narazi do vzduchoveho kanalu. Na to se prislo az u prototypu.

Nicméně }u Aster 002-010 nejsou ani směrem do uličky
Garfield
Sobota, 17. února 2018 - 12:48:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12551
Registrován: 10-2004
xox:
Do Prahy dojel 1008 samostatně.
Sobota, 17. února 2018 - 21:17:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 8-2017
Ad Ernie: No prave, na Astru 001 se objednaly sedacky s 2 operkama a ty u okna se pote sundaly. Na dalsi se uz rovnou objednavaly bez operek, aby to nevypadalo blbe.
Neděle, 18. února 2018 - 08:31:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194
Registrován: 7-2017
Nocni_spoje : Já tomu rozumím, ale stejně si myslím že je to škoda. Aspoň do té uličky zůstat mohly. Pro mě alespoň jde o největší mínus tohoto vozu, pokud bych měl hodnotit do detailu jeho kvalitu.
Neděle, 18. února 2018 - 22:35:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 481
Registrován: 1-2006
On už RJ nemá na webových stránkách řazení a rozmístění sedadel, nebo jsem jen špatně hledal?
Pondělí, 19. února 2018 - 09:45:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7159
Registrován: 8-2012
Jen jste špatně hledal.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 19. února 2018 - 11:08:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 482
Registrován: 1-2006
Hledal jsem dlouho, leč marně. Možná, že opravdu špatně. Odkaz by nebyl?
Pondělí, 19. února 2018 - 13:04:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2017
Jchqs:
"Hledal jsem dlouho, leč marně. Možná, že opravdu špatně. Odkaz by nebyl?"
Tak to ani náhodou od TH nečekejte. Já na nej měl podobný dotaz a dělal ze mne blbce. Asi se v tom ukáji, kdyz se muze nadrazovat nad jinymi. A ted sledujte reakci [lol][lol][lol]
Pondělí, 19. února 2018 - 15:32:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 483
Registrován: 1-2006
No, já blbec hledal i v mapě stránek, už proto, že to tam dříve opravdu bylo a člověk se při koupi mohl podívat, co a kde je volné. Dokonce jsem rozkliknul i to, co by při hodně velké fantazii mohlo řazení obsahovat. Bohužel, samé obecné kydy. Škoda. Teď jen s napětím očekávám, kam jsem si to koupil.
Mapa stránek
Rezervace
Úvodní stránka
Akční nabídky
Jízdní řády a zastávky
Jízdní řády
Zastávky
Mapa linek
Jízdenky ostatních dopravců
Ceny a jízdenky
Jízdné a ceny
Garance včasného příjezdu
Tarify a slevy
Typy jízdenek
Způsoby rezervace
Způsoby platby
Přeprava zavazadel a zvířat
Skupiny
Firemní Kreditovka
Servis
Servis v autobusech
Servis ve vlaku
Vaše podněty
Doprava k vlaku a autobusu
Internetové kavárny
Parkování k vlakové jízdence
Slevy u partnerů
Transfery na letiště
Úvodní stránka
Pronájem vozů
Zpoždění spojů
O nás
Kontakty
Údaje o společnosti
Naše flotila
Galerie
Časopis Žlutý
Časopis Žlutík
Slevy u partnerů
FAQ
Inzerujte u nás
Náš příběh
Pro média
Virtuální prohlídka

Ale třeba někdo poradí, kde je to fikaně ukryté.
Pondělí, 19. února 2018 - 15:40:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7162
Registrován: 8-2012
JchQS:
Schéma vozu máte tady: https://www.regiojet.cz/data/virtualni-prohlidka/vlak/business.ht ml (odkaz je na Business, přepínat se mezi jednotlivými typy už dokážete)
Řazení pak při výběru konkrétního spoje, to se tu nedá nalinkovat, ale nakonec vám vyleze něco takového:

(Tam si to i můžete změnit na jiný - stejné kategorie - vůz a/nebo místo. Ale počítám, že vám to wie immer nebude po chuti?)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Babilon
Pondělí, 19. února 2018 - 15:42:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 12-2007
Teď jen s napětím očekávám, kam jsem si to koupil.
Já si místo vybírám odjakživa z plánku vozů. Co víc potřebujete?