Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 07. 12. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 07. 12. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 03. prosince 2018 - 19:30:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2012
Kde je tam bude předtápět, zbrojit vodou
Tam, kde potom nebudou ty dosavadní vozy. V tom problém nebude.
Spíš opačně. Druhý, dosavadní dopravce bude mít téměř povinnost všeho nechar a přednostně pustit nového.
Což může vyústit v problémy u něj. Ale to je dobře, zas bude důvod tlačit na odebrání dalších linek.[wink]


- No to bude zajímavé. Třebas THÚ Bohumín, hala...jak to budou dělit nebo dokonce podle výše uvedeného příspěvku - modří ustupte, přemalujem "nažluto?" To jako jde tak lehce? Co smlouvy, spotřeba energií, časy údržby, např. myčka....To si jako žlutý určí, kdy bude mýt, kde a jak předtápět? Co zaměstnanci....skladníci....jak to budou rozúčtovávat...a co nyní populární střet zájmů.....vždyť mají ve smlouvách přímo uvedený zákaz pomáhat "konkurenci"....takže boj nebo
spolupráce...no nevím. To vypadá, že Regiojet tedy nevyhrál jen rychlíky Brno-Bohumín, ale také
zázemí s tím spojené. To je taky nezanedbatelná hodnota. Jak ta se vyčíslí? Ale na to by zřejmě
mohlo odpovědět vedení Regiojetu nebo ministerstva dopravy. Dokážu si představit ještě jakoustakous dohodu jako plán prací a harmonogram údržby, ale co při zpoždění, uvíznutí na trati...jak to budou řešit, když "prošvihnou" svůj přidělený čas na údržbu? Kalkuluje ministerstvo i s tímhle? No z minulosti známe případ, kdy soukromý dopravce se zdráhal přispívat i na tzv. "ošlapné", tj. používání prostor nádražní budovy. Aby zase ministerstvo nevymyslelo nefunkční paskvil.
Garfield
Pondělí, 03. prosince 2018 - 19:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12823
Registrován: 10-2004
Mája:
Je zajímavé, že téměř všichni soukromý dopravci se vyznačují společnou neschopností zveřejnění informací v případě problémů
RJ posílá informace cestujícím, kteří mají koupený lístek, na mail, případně na telefon, pokud uvedou číslo. Takže ti, kterých se to nejvíc týká, informace zpravidla mají.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:06:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9720
Registrován: 8-2012
Druhý, dosavadní dopravce bude mít téměř povinnost všeho nechar a přednostně pustit nového
Pánové z depa v Bohumíně (vozového i lokomotivního), paradoxně daleko nejspíš vyletíte, pokud bude vaše ukřivděná Matka dělat vámi očekávané a požadované šprajcy a naschvály s "bojem" a "konkurencí", takže by mělo být ve vašem nejniternějším zájmu, aby se tak nestalo. Ono zrovna na Ostravsku je prostor na údržbu a opravy kolejových vozidel docela dost (i když do Bohumína je ta linka objednaná ze setrvačnosti a tak se to přímo nabízí, samozřejmě) a přitom se za to platí víte čím? Penězi, které můžou tvořit zdroj pro vaše výplaty - anebo taky ne. Přičemž to pochopil i váš aktuální generál a chce se věnovat i opravárenství pravděpodobně bez onoho chronického ideového podtextu.

Nebo jenom máte potřebu si kopnout, i když prd víte?
Ale tak to je jasné, že ublížení nádražáci teď budou pár měsíců líčit konec světa a zničení Dráhy skrze spiknutí, neschopnost a všehoschopnost čehokoli non-ČD a speciálně ďábelskost Žlutozla. To musíte pár měsíců vydržet - a pak to největší fňukogumy znovu rozjedou v prosinci na téma "to by se za Dráhy nestalo" u nejmalichernějších "problémů", až ty vlaky začnou reálně jezdit [happy].
(Místo aby si všimly, že tímto se potenciál soukromých dopravců na pár let prakticky vyčerpal a zbytek může spadnout do klína jim, jen natáhnout ruku a prolobovat si soutěže... ale ony ze setrvačnosti pojedou furt systém "každý rok bagrování dobrý".)
電車オタク
Nesni
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:36:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1894
Registrován: 6-2014
Takže dražší lístek, pokud se i všichni důchodci nenaučí kupovat přes net.
On už Jančura zveřejnil tarif? Nebo jenom máte potřebu si kopnout, i když prd víte?

Třeba nekope, třeba jen vychází ze současného stavu na komerčních spojích Regiojetu.

tímto se potenciál soukromých dopravců na pár let prakticky vyčerpal
To je zajímavý názor, ale z čeho vychází? Proč by si non-ČD dopravci, abych se držel vaší terminologie, nemohli přibrat další linky?
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397
Registrován: 7-2017
Takže dražší lístek, pokud se i všichni důchodci nenaučí kupovat přes net.
Tohle moc nechápu. Přes net jsem za Ostrava-Brno před měsícem platil cca 150. Zpátky jsem měl jet autem, ale jelikož jsem měl zpoždění, musel jsem znovu vlakem a na nádraží platil asi 240. Tak jenom prosím o vysvětlení co tak zásadního by se změnilo, kdyby RJ nabízel levnější jízdenky přes net.

Když zrušil i v Těšíně, tak...?
Zruší pokladny i v Ostravě, zavře Lounge v Brně, a jízdenky bude možné platit pouze v bitcoinech. Aby to bylo co nejsložitější a nejhorší, protože o to mu jde.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 21:59:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 398
Registrován: 7-2017
Kde je tam bude předtápět, zbrojit vodou
Napojí se hadicí na Haldu Ema a pro vodu si bude jezdit do Valšova, čerpat ji přímo z přítoku Harty. Až vyschne celá Moravická kaskáda, to je jeho dlouhodobý cíl, paralyzovat Moravskoslezský kraj.
Pondělí, 03. prosince 2018 - 22:15:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10055
Registrován: 12-2009
Tohle moc nechápu
Nástup bez jízdenky tam, kde není pokladna ,je dražší, ne?

Zruší pokladny i v Ostravě
Ne, ale těžko bude otvírat v Suchdole
Pondělí, 03. prosince 2018 - 22:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13
Registrován: 11-2012
Kde je tam bude předtápět, zbrojit vodou
Tam, kde potom nebudou ty dosavadní vozy. V tom problém nebude.
Spíš opačně. Druhý, dosavadní dopravce bude mít téměř povinnost všeho nechar a přednostně pustit nového.
Což může vyústit v problémy u něj. Ale to je dobře, zas bude důvod tlačit na odebrání dalších linek.[wink]


Ernie to odlhčuje :-)....takže dál.... Na páteřní linku Brno -Bohumín navazují ČD s regionálními
linkami jako Fulnečka, Veřovická, Budišovka, Jičínka...Jak se nedomluví a nebudou přípoje nebo na sebe čekat,tak to nebude moc fungovat. Hlavně, že se povídá.... všechno pro lidi. Jak to krachne, tak se pozabíjí na silnicích a parkovat budou naštosovaní na sobě. Všichni aspoň 3 automobily v rodině! No....dotace sem dotace tam....zaměstnanci můžou alespoň zpočátku jezdívat na dodatkovou
dovolenku na Krym, pak se to rozpadne celé....Bureš a spol. , poté car z východu....toho využije.
Pikehead
Pondělí, 03. prosince 2018 - 22:31:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4634
Registrován: 3-2007
A vidíte nějaký důvod, proč by se objednatelé těchto spojů neměli domluvit?
Comquaaq
Pondělí, 03. prosince 2018 - 22:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2018
Zluty traged se dneska vyznamenal.. [proud]

https://www.facebook.com/regiojet/posts_to_page/
Úterý, 04. prosince 2018 - 07:50:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 399
Registrován: 7-2017
Jak se nedomluví a nebudou přípoje nebo na sebe čekat,tak to nebude moc fungovat. Hlavně, že se povídá....

Já nevím, odkud jste, ale všechny vyjmenované linky jsou v objednávce Moravskoslezského kraje a ten už nyní ochotně (a úspěšně) tlačí ČD do přípojů na komerční spoje Regiojetu na Prahu (např. posun prvního vlaku z Krnova do Opavy tak, aby navazoval na RJ1000) a z Prahy (přestup z RJ1017 na Opavu ve Svinově). Ani jedno z toho ještě dva roky zpět nefungovalo, teď už ano. RJ je součástí ODIS, jako linka R61 ve vybraných spojích, takže ani kecy o tom že se RJ neumí domluvit na integraci, nechápu. Nevím nic o tom, že by si ČD mohly schválně uspíšit odjezd, aby ten přípoj nestíhaly. Jízdní řád R8 do Brna už vyšel v souvislosti s oznámením převzetí linky, takže už dneska ho všichni znají.

Ze strany diskutujících jde už o úplně zoufalé hledání důvodů, proč to převzetí linky RJ bude znamenat konec světa. Před pár lety by to byly kecy o tom že soukromník si neumí sehnat vícesystémovou lokomotivu, dneska už ve stylu Tonoucí se stébla chytá vyhledáváte naprosto absurdní důvody.
Úterý, 04. prosince 2018 - 07:51:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 11-2007
Nějak nechápu, proč by měly ČD poskytnout svoje vybavení konkurenci?[angry]To je zase převzetí "po česku". V Sasku, když převzal Transdev RE Hof-Dresden, tak si musel postavit novou halu v Chemnitzu a tak by to mělo bejt i u nás. Chceš jezdit tak si postav i zázemí. Není jediný důvod, proč by to mnělo být jinak. Jenže žlutej s..r..á..č zase začne řvát, zavolá kamarádíčkům a ČD bude vysvětleno co mají dělat, sklapnou uši, a on bude mít co bude chtít[angry]
Úterý, 04. prosince 2018 - 08:01:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9723
Registrován: 8-2012
Nějak nechápu, proč by měly ČD poskytnout svoje vybavení konkurenci?
Protože z toho budou mít peníze a práci pro lidi? To snad není tak těžké na chápání... teda pokud tazatelem není zarytá modrá guma nebo šotoideolog, pak je to marný.
Ostatně - čím budou ČD od roku 2020 konkurovat na trase Brno-Bohumín?
電車オタク
Úterý, 04. prosince 2018 - 08:44:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 819
Registrován: 11-2007
Tak depo pro linku Brno-Bohumín neslouží snad pouze pro tuto linku a navíc má ČD dost podstav takže o práci pro vlastní lidi rozhodně nouzi mít nebude, takže se dál ptám proč pomáhat konkurenci? Nebo snad TESCO půjčuje lidi Kauflandu?
Bkp
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:01:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8034
Registrován: 8-2003
Nevím, jestli Tesco půjčuje lidi Kauflandu, ale třeba Samsung dodává komponenty Applu… On pohled na finanční rozvahu nakonec k přístupu "lepší vrabec v hrsti, než vrabec na střeše" donutí i zatvrzelejší firmy.
Btw, vzpomínáte jak v před více než deseti roky v mezistátnní nákladní dopravě "státní" dopravci chtěli spolupracovat pouze mezi sebou? Uběhlo pár roků a ČD Cargo ochotně soukromníkovi vozilo poslední/první míli svozovým vlaků s obilím.
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:05:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 820
Registrován: 11-2007
A za další, když podávali uchazeči o zmíněnou zakázku nabídky tak by měli mít vyřešené vše, ne jen vozidla ale i zázemí. Ne počítat s tím, že si to vyřvu u konkurence. Takovej podnikatelskej plán...Předpokládám, že TRANSDEV do ceny toto již zakalkuloval a nepočítal s tím, že mu DB něco poskytne.
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:07:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 821
Registrován: 11-2007
ad Bkp: Opakuju, ČD má lidí nedostatek, hlavně ve správkárenské činnosti. Stále je slyšet nářek, že něco nefunguje protože nejsou lidi a i už i náborové reklamy jsou všudemožně.
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:09:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 822
Registrován: 11-2007
a navíc, když mu neposkytnou vůbec nic tak je možné, že si křikloun konečně na něčem vyláme zuby a zakázka se bude soutěžit znovu...
Bkp
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8035
Registrován: 8-2003
Kde je psané, že ČD a RJ se už nedohodly? Nebo že se RJ nedohodl někde jinde, jak bylo řečeno, kapacit je na ostravsku dost.
V této zemi je pět milionů práceschopných lidí, pár se jich najde, je to jen o nabídce. Právě že moudrý hospodář v tom uvidí zajímavou příležitost, jak díky externí zakázce získat víc pro své lidi.

a navíc, když mu neposkytnou vůbec nic tak je možné, že si křikloun konečně na něčem vyláme zuby a zakázka se bude soutěžit znovu...

Tak to je sázka na hodně chromou kobylu. Navíc pokud chce někdo sázet (navíc takto hloupě), tak se nesmí divit, když prohraje a zkrachuje.
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 11-2007
ad BKP: Ty fakt žiješ úplně mimo realitu[crazy]Lidi chyběj všude kam se podíváš. ČD rozhodně nezkrachuje kvůli tomu, že žlutýmu něco neposkytne.
Dobrej hospodář udělá vše pro to aby zničil konkurenci a dostal tu zakázku zpět. Kapitalismus...
Pochybuju, že ČD měli nějakou dohodu, že mu v případě jeho vítězství něco poskytnou, když samy o to soutěžili. Ty jsi fakt mimoň[crazy]
A znovu říkám, když podávám nabídku tak tam mám mít všechny, podnikatelskej plan se tomu říká..To jsme se učili už ve škole... A něco jako vyhraju, konkurence mi pomůže fakt\clipartS tím by mohl počítat pouze diletant nebo někdo kdo má vliv a ví že si to vyřve...{nene}
Bkp
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:39:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8036
Registrován: 8-2003
Jako emotivní scénka v seriálu Ulice dobrý. V praxi ale předpokládám že u RJ zvítězí rozum.
A i ČD si vzhledem k možnostem na Ostravsku řeknou, že když RJ nezničily za posledních sedm roků, tak nespoluprací v údržbě se jim to nepodaří, zejm. v situaci, kdy znovu opakuji, na Ostravsku je dost jiných příležitostí. Takže asi někoho modrého třeba napadne, že je lepší dostat alespoň peníze za údržbu (jako maximum možného), než i to nechat nějaké další konkurenci.
Úterý, 04. prosince 2018 - 09:49:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 825
Registrován: 11-2007
Co to zase plácáš[proud]Jakej rozum zvítězí u RJ[crazy]
Kdopak má navíc kapacitu a prostory na údržbu lok+vz na Ostaravsku?
V Ostravě není Zličín nebo snad jo?
Úterý, 04. prosince 2018 - 10:02:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9724
Registrován: 8-2012
zakázka se bude soutěžit znovu...
No a je to venku, proč celá tahle ufňukaná litanie vznikla [happy]. Nepohodlná realita se nahradí jinou, ve které to bez ČD nejde a tudíž se jim to bude muset nabagrovat... no, to tak před patnácti lety, možná.
電車オタク
Úterý, 04. prosince 2018 - 10:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 597
Registrován: 1-2016
Dobrej hospodář udělá vše pro to aby zničil konkurenci a dostal tu zakázku zpět.

V mnoha a mnoha případech může být (a je) přínosnější nezničit konkurenci za každou cenu. Ale takovým jako ty opravdu nemám chuť a čas to vysvětlovat. Třeba na to časem dojdeš sám, i když přes tvé výkřiky, které tu provozuješ dlouhodobě, o tom pochybuju...
Úterý, 04. prosince 2018 - 11:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2012
Chtěl bych, prosím, vyjmenovat ty volné kapacity provozu,zázemí a údržby na ostravsku,jak se tu o nich zmiňujete. Ano- podnikatelský plán- to tu také padlo. Jízdní řád R8 19/20 opravdu existuje, má v Bohumíně na obraty cca 40 minut./Tedy jestli bude obracet hned příjezd-odjezd./Za ideálu snad dostačující, za současných podmínek žalostně málo, aby zachoval přepravu dle JŘ a stíhal.

Takže to je známo- jak a kde tedy ta údržba? To,předpokládám, musí být též dotaženo, jestli existuje vážný úmysl provozovat R8 Regiojetem.Nechť to kompetentní zveřejní, diskutující nebudou polemizovat a diskuse a další se posune dál.
Zrovna tak ty jízdní doklady,pokladny. Např. včera nešla podstatnou část dne elektřina vlivem ledovky, jak si má běžný občan koupit lístek po internetu? A když nejsou ani pokladny v nástupních stanicích?

Konkurence....za X-let provozu....akorát vidíme upřednostňování soukromého dopravce před národním dopravcem,soupravy o 18 !!!! vozech Regiojetu. To jako nezpomaluje provoz? Rozjezdy, brzdění...kdo povoluje a zodpovídá za vlak o 18 vozech ? Vejde se to vůbec na perón?

Když Regiojet začínal, sliboval nadstardandní služby, že to bude jako první třída...léty od toho upouští...viz Low cast třída...už není steward v každém voze /prý nedostatek personálu/... Provoz na R8 prý nemá být povinně místenkový, uvidí se, jak bude zvládat ten nadstandard v přeplněných vozech v pátek a neděli.
Dalo by se pokračovat, co sliboval a jaké je to v dnešní realitě. Taky vykřikoval, jak zničí České dráhy....To jsme zas v "Pyšné princezně - kde si cizák přivlastní, co chce"? Naštěstí lidé snad nejsou "ovčané", ale snad i občané a uvidí, kdo, co a jak slibuje a plní.
Úterý, 04. prosince 2018 - 11:50:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2018
takycestovatel:
pokud nefunguje elektřina a není možno koupit jízdenku přes net, tak kde je jistota, že ve stanici půjde elektřina a ten lístek se podaří koupit? Pokud nejde elektřina, tak je snad jedno kde to chci koupit... prostě to nejde...
A on RegioJet copak nenabízí možnost zakoupení jízdenky ve vlaku???
Prosím o zdroj na výrok Jančury, že zničí ČD... Nebo to je zase pohádka...
Úterý, 04. prosince 2018 - 12:20:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 11-2012
Že zničí ČD....

Nechtějte vypisovat všechno, jen ze
16.12.2008 13:45 rozhovor...
Vím, že vyhrajeme,vím,že je porazíme /míněno ČD/.


E15 19.32018 9:30

U Babiše všichni víme,jaké firmy vlastní a o čem rozhoduje.Měl by dostat šanci,zda umí vládnout.Pokud něco podělá,budu první,kdo ho ukřižuje, a nebude kupovat jeho párky.
/Ta poslední slova jsou víc než výmluvná, vypadá to, že Radima by se měli taky na leccos zeptat, určo hodně ví. Jinak dobrou chuť./

Dalo by se citovat moc a moc- o morálce, byznysu....zasvěcení ví.
Úterý, 04. prosince 2018 - 12:27:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 827
Registrován: 11-2007
takycestovatel: tak v něčem máš pravdu v něčem přeháníš.[happy]Ale pořád to není tak přiblblé adorování žlutého co tu předvádí TN26 a spol.,že mu MUSÍ ČD poskytnout zázemí, že je to vlastně v jejich zájmu[proud]Opakuju, NEMUSÍ, a už vůbec né tomuhle žlutýmu kašparovi, kterej si do nich kopne kde může, a ne jen do nich. Pokud mu ale služby poskytnou tak to nebude z jejich vůle ale dostanou to rozkazem, I když to ofiko nikdo nepřizná...Bureš-Ťok-Janučura...
Úterý, 04. prosince 2018 - 13:16:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9727
Registrován: 8-2012
Pokud mu ale služby poskytnou tak to nebude z jejich vůle ale dostanou to rozkazem
Prostě je potřeba si nepohodlnou realitu předem nahradit novou, ve které i kdyby snad ČD nějaké služby poskytovaly, tak je to pochopitelně z donucení [biggrin][crazy].
電車オタク
Úterý, 04. prosince 2018 - 14:04:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 1-2009
[masinka]RJ 1012 si vezie z Košíc 60 min,klasika

Dj: Babiš+Jančura+Ťok -najhoršia kombinácia od doby Klementa Gottwalda[kladivo][ko]
Úterý, 04. prosince 2018 - 14:26:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 7-2017
TH: Když už to berete takhle ad absurdum, tak ano, bez RGJ se obejdeme, bez ČD by to bylo výrazně složitější. [crazy]
Úterý, 04. prosince 2018 - 14:38:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2017
Tak po neslaném nemastném úvodu, se to tu opět pomalu dostává do starých obrátek [happy] Temné předpovědi, radikální pozice, paranoia, hysterie...
Mimochodem, provozovat ty rychlíky na chronicky nespolehlivé, zchátralé, pomalé a přetížené jednokolejné trati s olezlými nádražími typu Vyškov, Ivanovice, Nezamyslice...Vážně si myslíte, že zrovna tímhle někdo Jančuru za něco odměnil? O nějaký ten pohodový "závazek" mu evidentně šlo dlouho (proč ne...), ale dovedl bych si představit klidnější lokace.
Úterý, 04. prosince 2018 - 14:40:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9728
Registrován: 8-2012
Tantin27: Podsun - tady se vytváří jiná "realita", totiž že se Žlutozlo neobejde bez ČD zázemí v Bohumíně (a že tudíž zakázku zase Matka získá díky své neústupnosti zpět), souběžně s apriorním postulátem, že pokud něco ČD v této věci nabídnou, tak je to z donucení.
Oboje jednoduše není pravda, točte si své hysterické erupce s katastrofickými scénáři dál.
電車オタク
Úterý, 04. prosince 2018 - 15:12:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2018
Moc nerozumím jak by mohli ČD donutit aby nechaly do své haly jezdit RJ, přes den je souprav na údržbu dost a na noční můžou klidně jezdit na halu tři pendolina místo brněnských souprav. Pokud by si RJ dělal údržbu venku, proč ne, ale že ho pustí do haly se všemi soupravami si nemyslím.
Úterý, 04. prosince 2018 - 19:09:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4613
Registrován: 5-2002
registrovaný_jk:
"Mimochodem, provozovat ty rychlíky na chronicky nespolehlivé, zchátralé, pomalé a přetížené jednokolejné trati s olezlými nádražími typu Vyškov, Ivanovice, Nezamyslice...Vážně si myslíte, že zrovna tímhle někdo Jančuru za něco odměnil? O nějaký ten pohodový "závazek" mu evidentně šlo dlouho (proč ne...), ale dovedl bych si představit klidnější lokace."

A to možná ještě chytne začátek stavby zdvoukolejnění [kladivo] . Jsem zvědavý, zda zvládne výlukové rychlíky točit do Hulína nebo se bude NAD motat už z Přerova [proud] .
Adamek
Úterý, 04. prosince 2018 - 20:23:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 10-2007
Tak nejdůležitější je, aby byly v rychlících uznávany i nadále oba integrované systémy, protože na obou koncích v podstatě vlaky zajišťují regionální dopravu. Což nevím, zda je součástí smlouvy, ale pokud ne, i tak to není nic neřešitelného.

Pokladny nemá ve všech stanicích ani ČD a i tak starší lidé jezdí, takže to je mimo argument.
Úterý, 04. prosince 2018 - 20:26:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10057
Registrován: 12-2009
jak by mohli ČD donutit aby nechaly do své haly jezdit RJ
Na to snad je zákon. A politici to chtějí. ČD si nemá co rozkazovat, proto byla změna dozorčí rady a šéfa.
A i dnes se běžně v Bohumíně opravují neČD vozidla. Opravoval se i Leo a zase nejspíš bude. Ostatně i dnes to dělá. Udělá se smlouva a je to. A platící zákazník bude mít přednost, je tedy možné, že v kolizních situacích třeba nevyjede modrý vlak z depa včas.
Místo vozů do Brna bude místo v areálu, není důvod, že by z kapacitních příčin něco nešlo.
Pro RJ, pokud to tak bude, bude výhodné nechat si opravovat vozy. V případě poruchy budou plné noviny klacků pod nohy.[wink] Dnes je to na něho.
Úterý, 04. prosince 2018 - 20:28:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10058
Registrován: 12-2009
Pokladny nemá ve všech stanicích ani ČD a i tak starší lidé jezdí a neplatí víc než ve stanici s pokladnou.
Pikehead
Úterý, 04. prosince 2018 - 22:28:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4637
Registrován: 3-2007
takycestovatel:
"Konkurence....za X-let provozu....akorát vidíme upřednostňování soukromého dopravce před národním dopravcem,soupravy o 18 !!!! vozech Regiojetu. To jako nezpomaluje provoz? Rozjezdy, brzdění...kdo povoluje a zodpovídá za vlak o 18 vozech ? Vejde se to vůbec na perón?"

Jo takže nejdřív zasírají koridor krátké třívozové rychlíky, pak 18 vozové... To je prosím co? Banát Expres? Nebo noční Košice před Vánoci?
Úterý, 04. prosince 2018 - 22:38:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 7-2017
Pikehead: 162 + souprava + chcíplá 162 + souprava.
Nesni
Úterý, 04. prosince 2018 - 23:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 6-2014
může být (a je) přínosnější nezničit konkurenci za každou cenu
S tím bych i opatrně souhlasil. Ale zjednodušovat život konkurenci tím, že jí poskytuji služby, mi nepřipadá rozumné. Neexistuje přeci žádná jistota, že by si Regiojet u Českých drah objednával údržbu dlouhodobě.
Středa, 05. prosince 2018 - 00:07:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2018
Ohl:
"A i dnes se běžně v Bohumíně opravují neČD vozidla. Opravoval se i Leo a zase nejspíš bude. Ostatně i dnes to dělá. "
Ano, jezdí na údržbu každý den, ale jedná se o půlku koleje na cca 3 hodiny, ne 4-5 souprav...
Středa, 05. prosince 2018 - 08:04:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 7-2017
Neexistuje přeci žádná jistota, že by si Regiojet u Českých drah objednával údržbu dlouhodobě.

A myslíte že v ostatním světě takovou jistotu někdy někdo má? Úplně bez legrace, takhle to zkrátka funguje... Nejde jenom o to podepsat smlouvu a pak na to úplně házet bobek a radovat se, že jsem za vodou. Je to úplně totéž jako s cestujícími, zákazníka získat je mnohem jednodušší, než si ho pak udržet.
Středa, 05. prosince 2018 - 09:59:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9734
Registrován: 8-2012
Neexistuje přeci žádná jistota, že by si Regiojet u Českých drah objednával údržbu dlouhodobě
Jedinou dlouhodobou jistotou je smrt.
Na vás je krásně vidět, jak jste zamrzlej v těch Drážních "jistotách nafurt" a jak s nima někdo zaklepe, tak je to děsivá zkušenost... Hele, dlouhodobé objenávání funguje v okamžiku, kdy dodavatel pracuje kvalitně, rychle, spolehlivě a za přijatelné peníze. Že by toho České dráhy nebyly schopny? Jestli na ně prostě jen neplivete z nenávisti [biggrin].
電車オタク
M_g
Středa, 05. prosince 2018 - 10:00:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 974
Registrován: 6-2006
Neexistuje přeci žádná jistota, že by si Regiojet u Českých drah objednával údržbu dlouhodobě.

Ale existuje nezanedbatelná naděje, že tím pádem nebude mít důvod přetahovat opravárenský personál od ČD jinam, aby si někde vytvořil vlastní opravárenskou základnu.
Středa, 05. prosince 2018 - 10:26:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2017
T_._H_.:
"... Hele, dlouhodobé objenávání funguje v okamžiku, kdy dodavatel pracuje kvalitně, rychle, spolehlivě a za přijatelné peníze. Že by toho České dráhy nebyly schopny? Jestli na ně prostě jen neplivete z nenávisti [biggrin]."
Má pravdu, předseda. Ale platí taky ještě jedna podmínka. A to, že objednavatel musí mít dobrou platební morálku. [lol]
Středa, 05. prosince 2018 - 12:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10062
Registrován: 12-2009
nebude mít důvod přetahovat opravárenský personál od ČD jinam
Za rok, dva, řekl bych, žádné opravny ČD nebudou, maximálně jejich dceřinná společnost, postupně prodaná tomu, kdo si řekne. Tudíž bude do dnešních dep zajíždět to, co kterýkoliv dopravce bude potřebovat a zaplatí. V principu stejné jako dnes.
Středa, 05. prosince 2018 - 21:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 11-2012
jak by mohli ČD donutit aby nechaly do své haly jezdit RJ
Na to snad je zákon. A politici to chtějí. ČD si nemá co rozkazovat, proto byla změna dozorčí rady a šéfa.
A i dnes se běžně v Bohumíně opravují neČD vozidla. Opravoval se i Leo a zase nejspíš bude. Ostatně i dnes to dělá. Udělá se smlouva a je to. A platící zákazník bude mít přednost, je tedy možné, že v kolizních situacích třeba nevyjede modrý vlak z depa včas.
Místo vozů do Brna bude místo v areálu, není důvod, že by z kapacitních příčin něco nešlo.
Pro RJ, pokud to tak bude, bude výhodné nechat si opravovat vozy. V případě poruchy budou plné noviny klacků pod nohy.[wink] Dnes je to na něho.


Co to je za příspěvek? Na to je zákon? Politici to chtějí? Copak politici mohou mluvit do firmy?
To jsme zas v 1948 nebo Hitlerův diktát ve stylu toto zavřem- ty vyhodíme....vystěhujem....

Neznám úplně znění toho zákona, ale vím, že pouze z volné kapacity !!! lze umožnit zázemí jinému dopravci. Tady už se honosíte, jak ČD vypadnou z haly THU Bohumín nebo budou vyjíždět až po jiných nasmlouvaných výkonech... Takže když ČD přesunou část výkonů z Prahy, může být pracoviště full plné. Že se uvolní místo po vozech z vozby Brno- Bohumín? Vždyť ty vozy jezdí i ramena Brno- Praha, Havl.Brod atd. Není přece problém naplánovat vozbu kolečko Bohumín- Břeclav-Brno-Praha-Olomouc-Ostrava-Bohumín. A údržba. Oběhy. V Brně v Maloměřicích se plánuje výstavba haly za téměř čtvrt miliardy- pro pantery. Jestli má Kupec a spol. "koule", Jančurovi tlučhubovi neustoupí ani o píď. Ať si to dělá, jak chce. Už si nemůže leccos tak vyřvávat jak před léty. Jeho agresivní tahy se stejnak zapisují - do knihy....pekelné.
Vzpomeňme 2006 a jeho tyjátr s tím, jak poslanci, co mají zdarma dopravu, musí u soukromníka zaplatit a dokázal se soudit o 270 Kč. Soudy z toho měly pěkně zamotanou palici tenkrát. Průšvih se šoférem...když Jančura sdělil, kolik toho za tuším 4 roky řidič najezdil tak mu to kdosi spočítal, že musel jezdit bez povinných přestávek a každý den v týdnu !
No a nedávno Ondrůj prohlásil, že jsou na rameni Ostrava-Praha dominantním dopravcem, tak snad už ztratili i ty brečící páky o tom, jak jsou diskriminovaní jako malý dopravce.
Na Slovensku pohořel- bratia, to sú chlapáci, nenechali si nic líbit, ustáli i jeho predátorské ježdění za 9 eurášů....Jančura vycouval. Že prý zkrouhli dotace. Dotace...na tom ujíždí Babiš, Jančura a další.... Zavedli slevu jízdného důchodcům a studentům. Už se hovoří, že to zruší, jsou návrhy těch 6 miliard přesunout učitelům atd. Co na to Radim? Jeho taktika je o dotovaném jízdném. Bylo by toho hodně, ale ať si každý uvědomí, že jak ta vozba Brno-Bohumín krachne, tak to bude státní průšvih.
Středa, 05. prosince 2018 - 21:25:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 409
Registrován: 7-2017
Pokiaľ by CD tie opravovne postavili za vlastné, tak by nikto nič nepovedal, Max by sa možno kritizovalo, ak by sa nevyužívala kapacita a odmietol sa kšeft. Tie opravovne ale postavil štát, preto neexistuje dôvod, prečo by nemali fungovať nezávisle a poskytovali služby všetkým dopravcom. Napokon ani to osamostatnenie určite nebude zadarmo a CD dostanú dosyp ako za nádraží. [crazy]
Středa, 05. prosince 2018 - 22:04:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10064
Registrován: 12-2009
Copak politici mohou mluvit do firmy?

Nastudujte si vývoj ve vedení ČD za poslední měsíce.[wink]

Není přece problém naplánovat vozbu kolečko Bohumín- Břeclav-Brno-Praha-Olomouc-Ostrava-Bohumín

Naplánovat to určitě jde. Ale aby to jezdilo v závazku, musí to zaplatit MD. A to je kdo? Ano, politici.[wink]
Snad si nemyslíte, že by to někdo jezdil jako komerci.
Středa, 05. prosince 2018 - 23:18:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2012
Opravna Bohumín- je to definováno jako zařízení služeb. Na stránkách ČD nabídka začíná slovy: obchodním partnerům [vypravci] poskytují ČD podle zákona 266/1994 a parlamentem schválené
novely 319/2016 služby........

No není to dávno, kdy se jeden z nejvyšších person našeho státu pan Štěch vyjádřil o Jančurovi, že snad není duševně v pořádku. /Když se Radim navážel do politických pletich/. No a jak se prezentoval nedávno Radim s Kupcem u Moravce, když ČD osočil přímo za zloděje, to taky vypovídá za vše. Ředitel OBB ho taky zkritizoval, že je vyzobávač hrozinek, když přifrčel do Vídně. Já se vůbec divím, že s Jančurou ještě někdo vůbec rozumně jedná.

PS: Jel jsem dneska autobusem a z obrazovky vyskočil krásný příhodný nápis: "Začínající agresor je vždy vinen."
Čtvrtek, 06. prosince 2018 - 00:30:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410
Registrován: 7-2017
Akurát že tým agresorom sú stále tie štátne podniky.
Čtvrtek, 06. prosince 2018 - 06:46:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10065
Registrován: 12-2009
1002 a 1004 jedou spojeny. Asi agrese.
Čtvrtek, 06. prosince 2018 - 21:53:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325
Registrován: 7-2017
Nebo spiknutí [andel]
Pátek, 07. prosince 2018 - 00:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2017
Ohl: je to kampaň a já tyto vaše nesmysly odmítám.
Pátek, 07. prosince 2018 - 08:52:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2012
Stále přemýšlím nad těmi spojenými soupravami. Jak se na to nahlíží? Jako jeden zpožděný vlak a jeden, který jede "jakože načas" nebo jeden nevypravený- odřeknutý spoj a druhý v pořádku, jak má být dle GVD. No já tomu pracovně pro sebe říkám "Radimova finta",/Zatím, když nevím víc./
Jinak toto není rýpání, jen mě to zajímá, jestli to je běžná praxe i ostatních dopravců a jestli jsou pro provoz nějaká pravidla, aby to nebyl na trati holubník. Já se motám po nádražích dlouho a často, ale na vlastní bulvy jsem toto zažil nedávno v Ostravě Hl.n, kdy jsem viděl 18 vozovou soupravu, která se snad celá nevlezla ani k perónu pro nástup. Ptám se- je to mimořádnost v dopravě nebo je to povoleno a je to tak správně. Zdejší dispečeři nebo výpravčí či znalí, prosím, vysvětlete to.
Uvědomuju si, že hlavně v zimě to mají na dráze všichni těžké. Opravdu není co závidět jakékoli společnosti. I proto mě zajímá mimo ježdění vlakových spojů,jaké kdo má zázemí, Jančurovy vlaky mají na skříni vozu Praha Smíchov, pak někde byla zmínka o Bratislavě. Má i jiná depa?

Jinak v předešlých příspěvcích byla zmínka o politicích,vlivu na drážní problematiku...nebylo by lepší, aby dráha byla apolitická? Jedna- vlastněná státem, jako třeba armáda, policie...když přijdou jedni nebo ti druzí, fungovala by dál. Bez vlivu. Nechci nic spojovat, ale máme tu příklady se soudy vlivných mocných person, které mnohé odhalí až při rozepři rodinných nejbližších....kdysi Paroubek a tahanice rozvod, Jančura taky, Babiš a děti..., ostatně i Ťok řeší miliony už několik let po rozvodu...No jedno je jisté- kdyby měli alespoň průměrný plat, neměli by problém vysvětlit únik 15 milionů jak současný ministr dopravy. Jaká je pak záruka férovosti- i vybírání dopravců na té či oné trati? Pak nějaké vyčíslování úspor je jen cifra.
Babilon
Pátek, 07. prosince 2018 - 09:29:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4010
Registrován: 12-2007
Jak se na to nahlíží?
To bude záležet na tom, kdo je tím "se". Jinak na to bude nahlížet cestující (toho zajímá své zpoždění), jinak SŽDC (ohledně poplatku za DC), jinak objednatel (ohledně případné pokuty).
Pátek, 07. prosince 2018 - 09:47:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9774
Registrován: 8-2012
aby dráha byla apolitická? Jedna- vlastněná státem
Úplně přesně jste do jednoho řádku dostal dokonalý oxymoron - Dráha vlastněná státem samozřejmě nikdy nebude apolitická. Dojná kráva, trafiky a penězovody, nadbíhání odborům jako zdroji elektorátu... nebo jste někde viděl něco takového mimo idealizovanou Matku Dráhu v šotoromantických představách?
(No a jak to vypadalo za dob Jediné Všeobjímající Dráhy, to si bohudík starší z nás ještě pamatují a dokud to udrží, budou to náctiletým šotouškům pořád připomínat.)
Jaká je pak záruka férovosti- i vybírání dopravců na té či oné trati
Větší než nevybírání vůbec ("bagrování") a bianko šeky plus neprůhledné bypassy "prodej majetku" a "příplatek na tuhou zimu".

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
電車オタク
Pátek, 07. prosince 2018 - 10:38:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2012
Děkuji za vysvětlení. Beru to tak, že spojování vlaků je normální varianta. Akorát si říkám, jak na to pohlíží třeba bezpečák, když se nevejde celý k perónu pro nástup a výstup, jak na to pohlíží soud při případné šlamastyce, když se něco stane.

No mě napadá třebas Švýcarsko. Země mimo EU, železnice a jiné tam šlape jako pověstné švýcarské hodinky, taky jsou tam různé železniční společnosti, ale alespoň já jsem se nikdy nedoslechl, že by si tzv. lezly do zelí a měly konflikty. Kdo ošéfovává jejich chod a rozhoduje o jejich provozování.
No Švýcarsko- asik země zaslíbená...v mládí tam byl i Kim, nyní Babišova rodina, dokonce údajně se švýcarským státním občanstvím...škoda, že asi nejezdí vlakama. Kdyby alespoň trochu se mohl Andrej přiučit...Andreji- vybuduj tu švýcarský systém,pls.Nejsem sic tvůj tleskač, ale práce a snaha se ti nedá upřít. Eště máš vliv.
Vždycky jsem si myslel, že stát má nějaké pravomoce ohlídat nekalosti a zákulisní machinace. Máme přece NKU a podobné...
Pátek, 07. prosince 2018 - 12:28:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2017
Ad tc: to, ze neco nevite neznamena, ze se to nedeje.
Byt vami bych si nejdrive neco zjistil, na vlastni kuzi zazil nez zacnete psat nekonecne state plne nesmyslu. Dnes v dobe tech internetu to neni zase tak slozite...

Treba tady nebo tady.