Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 18. 08. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse RegioJet do 18. 08. 2018

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 15:27:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 11-2010
BoH: Mažeme jen duševní velikány, kteří používají několik různých profilů a stále plkají to samé, uráží, vědomě lžou atd. Tváří se, že jsou nad věcí, ale musí si pak zde poplakat. Můžete to zkoušet různými cestami, ale ve finále budete vždy smazán. Ale včera jste mě potěšil, můj fanklub se výrazně zmenšil, když jste se nechal vycukat a ukázal ve chvíli několik svých profilů, které používáte.
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 19:42:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273
Registrován: 7-2017
T. H. jenom maličkost, já ještě žádný příspěvek s číslem 8806 nepřidal, ani nemohl... asi jsi myslel něco jiného.

Jinak já si třeba nemyslím, že by T. H. stranil žlutému dopravci. Sleduju jeho příspěvky a že bych tam něco takového zachytil, nevzpomínám si. Spíš bych řekl, že sice nestraní žádnému soukromému, ale o to víc šije do státního. A to takovým způsobem, že uráží i ty státní, kteří se snaží aby i ten státní fungoval co nejlíp. Daleko horší už jsou naštěstí pryč, vzpomeňme jen Budulínka čtvrtého. Čistě žlutého fanatika tady snad ani nemáme.

Konec kádrovky.
Čtvrtek, 09. srpna 2018 - 20:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565
Registrován: 11-2003
Copak je dnes s RGJ 1036. Masinku vidim stat na Autoreisezugterminal a zadny pohyb?!? Za fotku se omlouvam, je z mobilu a z kanclu lepsi neudelam...


EDIT: odjezd 20:19, tedy +109, jestli dobre pocitam

(Příspěvek byl editován uživatelem hanzalik.)
Zabij bobra, zachráníš strom...
www.martinhanzal.net
Pátek, 10. srpna 2018 - 00:57:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4056
Registrován: 6-2008
BoH : [happy] Neměl jsem na mysli nic konkrétního, byť na konkrétní věc jsem zjevně reagoval...
A článek považuji za dobře napsaný, věcný a zajímavý/pravdivý.
Ne každý musí mít stejný názor, uznávám. Proto ale diskutujeme.

A k tomu uhlí. Darkov se sice zavře. Ale uhlí z jeho lokality bude vytěženo. Stalo by se tak jak tak či s Bakalou nebo bez něj, pod hlavičkou OKD nebo Diamo. Důl je spojen spodem s dolem Karviná (ČSA) a uhlí jen vyjede jinou cestou na jiné prádlo a třidírnu... [happy]
Pátek, 10. srpna 2018 - 07:22:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 5-2014
Honzalb: No ne, pan velký cenzor vylezl z díry :D ... Ale má to blbý, že tady nemůže dle libosti své konkurenty mazat, že? :D Vy jste totální ubožák [happy] .... A jediný, kdo pořád dokola lže, jste Vy sám osobně. Vaše vlezzadnicovské choutky byly několikrát dokázány a ve Vašich článcích ohýbáte realitu, jen aby se to Vašemu miláčkovi hodilo [happy]
Pátek, 10. srpna 2018 - 07:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 5-2014
Ic540: Vy vážně tam nevidíte, jak Honzík pořád dokola podporuje Jančuru, jak vystrnadil konkurenci z některých tras (například i jízdou za jednu korunu), ale pro lidi je to supervýhodné, protože mají kávičku zadarmo, ale když je zde podobný problém (ale přitom nikdo za korunu nejezdí), ale predátorské ceny nasadil Flixbus proti Jančurovi, tak už se píše o tom, jak se jedná o devastaci trhu a celkově na tom zákazník prodělá. Vždy Jančura si na zadnici namontoval megafon a nazývá ho Honzík Sůra, vážně to nevidíte? :D
Pátek, 10. srpna 2018 - 09:34:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6737
Registrován: 8-2007
Po útocích státního molochu útočí i nadnárodní moloch:<https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ostry-boj-mezi-zlutymi-a-zelen ymi-autobusy-trva-uz-rok-cesi-na-tom-mohou-dlouhodobe-prodelat-53 578?dop-ab-variant=3&seq-no=1&source=hp>
Pátek, 10. srpna 2018 - 09:56:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4059
Registrován: 6-2008
BoH : Já ale hovořil či psal o jednom konkrétním článku kdy jsem vás vyzval, aby Jste si ho opakovaně přečetl. K tomu článku jsem dodal, že v podstatě chválím i autora jak ho podal. Tento článek na jinak skvělém zdopravy.cz opravdu vyčnívá.
Já se také občas ve svých příspěvcích zřejmě přikláním k žlutému, byť bojuji/horuji za dopravu/kvalitní spojeni/přípoje obecně...
Že bych ale označoval někoho stylem o prdeli a hlásné troubě nemám zapotřebí. [happy]
Jestli ten problém co vidíte třeba není v něčem jiném. [happy]
Já vidím dobrou zpravodajskou práci o dopravě pod jednou střechou zejména... [wink]
Pátek, 10. srpna 2018 - 10:24:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 5-2014
Ic540: Znovu musím jen zopakovat, že jsem si to pročetl několikrát a mohu to pouze označit za PR článek Regiojet. O ničem jiném to prostě není. Navíc v kontextu s autorovými názory (konkurence prostě musí být) působí jako pěst na oko. Nic víc, nic míň.

Pravda, já se ke žlutýmu nepřikláním nikdy, protože vždy mě jen zklamal. Nicméně konkurenci vítám a jsem rád, že FlixBus prohání žlutému pérka [happy]

A jinak já vidím pod střechou zdopravy zajímavé (a informačně přínosné články) většinou klonící se před kvalitami RJ, hanobením ČD a když už je někde zmínka o tom, že RJ ruší spoje, tak je to většinou ze strany RJ s těžkým srdcem a samozřejmě nekalé konkurenci [happy])

Prostě zdopravy považuji za marketingový portál Regiojetu s manýry Tomia Okamury. A o tom to je [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 10. srpna 2018 - 10:48:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 11-2010
BoH: lhaní a urážení vám jde skvěle. Znovu opakuji, mažeme minimum příspěvků, necháváme i většinu těch kritických, pokud nepoužívají lživé informace. A pokud je někdo nezkouší publikovat z více různých profilů a stejné adresy. I proto už nebude nikdy na zdopravy.cz jediný váš příspěvek v diskuzi, i kdyby se týkal jen počasí. Mimochodem, Vaše tvrzení naplňují skutkovou podstatu trestného činu, Vaši IP adresu z Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity máme pochopitelně uloženou...
Pátek, 10. srpna 2018 - 10:50:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1216
Registrován: 11-2010
BoH: mimochodem, doufám, že do Okamurů budete nadávat i na zdejším serveru, když vaše příspěvky mažou.
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:04:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 8-2017
V tomto článku jsem už podruhé zaznamenal, že pan Sůra vystupuje jako "dopravní expert" - aniž by měl v oboru vzdělání či praxi.
Jako dopravní experti se nechávali titulovat např. ministr Žák nebo Stanislav Huml. Dobrá společnost. Žvanění a prosazování něčích zájmů.

Argumentace formulacemi typu "...vím, kolik stojí kilometr jízdy autobusu..." svědčí nejen o pozoruhodném zjednodušování ekonomické problematiky, ale především o tom, že se pan Sůra už necítí být novinářem, vázaným etikou své profese, ale samozvaným odborníkem, který byl osvícen potřebou nás poučovat a opírat se přitom jen o své dojmy a dogmata.
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:11:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 11-2010
neregistrovat_je_normální:
"V tomto článku jsem už podruhé zaznamenal, že pan Sůra vystupuje jako "dopravní expert" - aniž by měl v oboru vzdělání či praxi.
Jako dopravní experti se nechávali titulovat např. ministr Žák nebo Stanislav Huml. Dobrá společnost. Žvanění a prosazování něčích zájmů.

Argumentace formulacemi typu "...vím, kolik stojí kilometr jízdy autobusu..." svědčí nejen o pozoruhodném zjednodušování ekonomické problematiky, ale především o tom, že se pan Sůra už necítí být novinářem, vázaným etikou své profese, ale samozvaným odborníkem, který byl osvícen potřebou nás poučovat a opírat se přitom jen o své dojmy a dogmata."
1. "funkci" si vymyslel seznam. Díky za upozornění, všude vystupuji jako redaktor Zdopravy.cz
2. Je naprosto běžné, že se novináři vyjadřují k problematice, v které se orientují a jsou k tomu oslovováni jinými médii.
3. Pokud někoho nazýváte samozvaným odborníkem, čekám, že se někam pozval. Nikam se necpu, nemohu za to, že Seznam či jiná média volají s žádostí o vyjádření k určitému problému. Mimochodem, není trošku od Vás drzost, že provozujete tiskárnu, když jste studoval VŠ dopravní v Žilině?
4. Když útočíte, zkuste si nejprve zamést před vlastním prahem, pane Křivánku. Opět nedodržujete zákon a nezveřejňujete účetní závěrku.
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:21:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 5-2014
Honzalb: Takže znovu. Já jsem Vás zmrdem (na rozdíl od Vás, kdy jste mě v osobní zprávě takto nazval) nenazval. Takže opět ukázka toho, že lžete opět jen a pouze Vy. Stejně tak urážíte jen a pouze Vy (že Vás nazývám hlásným megafonem vystupujím ze zadnice Jančury je jen důsledek těchto urážek [happy]). Nevím, komu a jak mažete příspěvky, nicméně mně jste nejen smazali příspěvek, který neobsahoval žádnou lež a ani urážku, ale zároveň jste si mě: 1) Na Facebook zablokoval na osobním profilu. 2) Na stránkách jakoukoliv možnost vkládat příspěvky.

Jak jsem napsal, jste ubožák a srab. Nepochybuji, že někdo tak slizký jako Vy mě neodblokujete. Kdybych chtěl provokovat, není problém si IP adresu změnit, nicméně nevím, jestli kvůli takovém slabochovi, který diskutéry blokuje za jiný názor, má taková procedura smysl.

Nikoliv, zdejší mé příspěvky vůči Vám jsou možná již za hranicí slušného chování. Tudíž má smysl je smazat. Na rozdíl od Vás nemažou kritické postoje oponentů a zároveň neblokují uživatele v další diskusi. To pouze Vy jste slaboch [happy]

P. S. Vyhrožování Vám jste stejně krásně jako Jančurovi :/

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:25:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2017
Honza lb: 1.-2. beru. [happy]
3. "...není trošku od Vás drzost, že provozujete tiskárnu, když jste studoval VŠ dopravní v Žilině? Vystudoval jsem také polygrafii a fotofyziku na Univerzitě Pardubice. Polygrafii se tedy profesionálně věnovat mohu. Teologii křesťanských tradic na Karlově univerzitě (ETF) jsem z časových důvodů nedokončil, tam byste mou odbornost mohl právem zpochybnit, kdybych se chtěl vydávat za teologa.
4. Starejte se o pozdní zveřejňování í uzávěrek Radima Jančury. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem neregistrovat_je_normální.)
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:30:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 11-2010
neregistrovat_je_normální:
"
4. Starejte se o pozdní zveřejňování í uzávěrek Radima Jančury. [happy] "
Jak jste si jistě všiml, na serveru jsme tomu věnovali dva texty, že porušuje zákon, stejně jako jsme napsali, že neplatí včas SŽDC. Můžete mi společně s BoHem hledat, kde jinde takový text vyšel. Jinak i nadále zastávám názor, že člověk má kopat, jen když má čistý stůl. Ale jsem smířen s tím, že vám to dělání chytrého dělá dobře
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:33:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 11-2010
BoH: na tom oslovení stále trvám. Člověka, který trpí úchylkou vlastnictví několika profilů různých jmen a chorobným lhaním, tak dál budu nazývat, případně mu mohu doporučit návštěvu lékaře.
Pátek, 10. srpna 2018 - 11:39:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2014
Honzalb: No a já Vás nadále budu považovat za ubožáka. Vždy jsem s Vámi jednal přes jediný svůj profil a řekl bych i poměrně korektně. Ale jelikož jste ho zablokoval (a nejste jediný, kdo takto vystupuje vůči svým oponentům), tak holt mám i profil jiný. Na rozdíl od bezdůvodného blokování oponentů v tom nespatřuji problém (a především to považuji za adekvátní reakci).
Pátek, 10. srpna 2018 - 14:45:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563
Registrován: 1-2016
No a já Vás nadále budu považovat za ubožáka.

Nápodobně, já zase vás za to lhaní o predátorských cenách žlutýho a srovnávání to s kačkou na Liberci, která tak nějak byla z jiného důvodu a nikdo na tom neshledal nic závadného. Na rozdíl od ČSAD Liberec, které se jakožto tenkrát asi největší konkurent odrovnalo svým jednáním naprosto samo a dostalo za to pokutu... atd.... Fakt mě to nebaví každému psát jen proto, že prostě chce na žlutým hledat to, co tam není nebo je úplně jinak. Jediná situace, kde se dá hovořit o "predátorských" cenách byla pár týdnů proti Litvinovi, ale to taky jistě víte.

Jančura se jinde jako "predátor" nechová, mnohde byly ceny i výše než jiného dopravce i když tam teprve začínal. Občas mívá akce, jako třeba za 50,- na lince, kde se mu nedařilo. Časově omezené na pár týdnů nebo dní. Případně nějaký bonus, třeba vstupenky navíc atd.

Kdežto Flixbus drží predátorské ceny už skoro rok a to je podstatný rozdíl a v tom článku to bylo docela slušně napsané. Nejde to srovnávat.

Jinak na Zdopravy si aspoň něco přečtu a je to podloženo fakty, informacemi atd., takže to ti "ubožáci" dělají docela dobře, lidi to zjevně čtou. Občas je tam nějaký komentář, který pochopitelně vyjadřuje více či méně názor autora. Proto je to komentář, že. Od tebe víceméně tu jsou pořád jen naprosté krákoviny, nesmysly a urážky, k diskuzi prakticky nic (+ od pár dalších jedinců co vždy zjeví na chvíli). Pak se nediv, že tě smažou tam nebo jinde. Nebo si založ svůj server a tam si piš ty své "objektivní" informace a postřehy, uvidíme kdo bude úspěšnější.

(PS: Kde je konec firenetu, tam bys zapadl....)


- nebudu reagovat a více to tu plevelit -
Pátek, 10. srpna 2018 - 15:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11403
Registrován: 4-2006
Velký šéf dnes u vás v obýváku udělám párty a je irelevantní čí to to je.
Problém je že vycházíte z článku pisálka co nepozná linku a spoj.
Kde máme jistotu že je to pravda že tam to místo je.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 10. srpna 2018 - 15:18:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11404
Registrován: 4-2006
Pane Sůra co si zase zavyhrožovat soudem jak to umíte?
Mám váš mejl tehdy zveřejnit. Chudáku jeden.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pátek, 10. srpna 2018 - 16:13:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 11-2010
Ares1: zveřejněte, co chcete. Hlavně, abyste se u toho neuVařil.
Pátek, 10. srpna 2018 - 16:38:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 11-2010
Ares1:
"Velký šéf dnes u vás v obýváku udělám párty a je irelevantní čí to to je.
Problém je že vycházíte z článku pisálka co nepozná linku a spoj. Kde máme jistotu že je to pravda že tam to místo je."
V textu je odkaz na Der Standard, odkud informace je. Ale i ten je určitě v područí žlutého.
Pátek, 10. srpna 2018 - 17:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 307
Registrován: 7-2017
Kľudne, môj obyvak nie je centrom žiadnej verejnej služby ani sa na neho nevzťahujú žiadne pravidlá voľného trhu, tak sa môžete schovať aspoň von.[andel]
Pikehead
Pátek, 10. srpna 2018 - 19:27:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 3-2007
Tak pokud by byl Honzalb taková hlásná trouba Jančury, tak například nepapouškuje nábřežní interpretaci hokejky v počtu cestujících do Brna (="špatná D1 a railjety"), ale napíše po pravdě Jančura. Stejně tak by nedával prostor Berounskému s další verzí pohádky o síťových efektech, tentokrát v aranži pro žebříckovou soustavu a flašinet.

Jinak BoH a spol. považoval bych za užitečné uvádět konkrétní informace kde vidíte nevyváženost článků na zdopravy.cz. Informace o pokus o vymrdávku se stánkem, proti které se Jančura bránil, považuju za zcela objektivně popsané, nakonec tam není nic nového proti článku v Der Standart. A zveřejnění je prospěšné i pro kalibraci konkurenčního prostředí v ČR, kde ještě pár modrogumů věří, že podobnými metodami by si ten smrádek, ale teplíčko, nějak dokázali prodloužit - což je nekonečné "nad-téma" vlákna Regiojet...
Pátek, 10. srpna 2018 - 20:07:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 346
Registrován: 7-2017
Pikehead: Snad nečekáte od trolla sebereflexi?

Co třeba pokusit se o návrat k tématu RJ? V nových Astrách jsou monitory s jiným logem, jde pouze o změnu názvu, nebo změnu dodavatele?
/chápu že je to téma dost nudné, ale pořád lepší než toto co tu probíhá/
Garfield
Sobota, 11. srpna 2018 - 18:30:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12726
Registrován: 10-2004
U RJ 1011 prave probiha v Ove hl.n. zakrok policie.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 14:21:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11409
Registrován: 4-2006
Nejde mi o nic pane Sůra. Jen je dobré, aby věděli lidé co jste zač.
Vyhrožování soudy je u mě ubohost prvního řádu. Nebo to není pravda, že to děláte? Pokud vím je nás hodně, komu jste tak vyhrožoval.
Sleduji vás delší dobu a moc jste na sobě nezapracoval.
O co mi jde se dozvíte časem, je dobře, když jste napjatý.
Jen vám pak zvadne úsměv.
Pěkný den Jendo.
Ernie jo jo rychle pryč aby se tvůj žlutý náhodou neznečistil.
Troll si ty. Ale to nepochopíš nesnaž se o to.

Pane velký šéf. Výborně proč tedy Jančura vjížděl bez placení na nádraží veřejné služby na lince do Špindlu? Tohle obhájíte jak?
Arriva,KAD platit museli Jančura ne? Tom taky obhájíte nebo budete zase blábolit nesmysly. Vaše odpověď byla nahrávkou na smeč sportovní terminologií. Přesně tohle sem předpokládal jak se chytíte.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 13. srpna 2018 - 15:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 11-2010
Ares1:
"Nejde mi o nic pane Sůra. Jen je dobré, aby věděli lidé co jste zač.
Vyhrožování soudy je u mě ubohost prvního řádu. Nebo to není pravda, že to děláte? Pokud vím je nás hodně, komu jste tak vyhrožoval.
Sleduji vás delší dobu a moc jste na sobě nezapracoval.
O co mi jde se dozvíte časem, je dobře, když jste napjatý.
Jen vám pak zvadne úsměv.
Pěkný den Jendo.
"
Pokud vím. Krásná formulace. Tak sleduje, vyhrožujte, budu se těšit. Zkuste do té doby ale prosím zapracovat na větné stavbě a logice nebo nebýt tolik na sluníčku.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 16:18:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 566
Registrován: 1-2016
Výborně proč tedy Jančura vjížděl bez placení na nádraží veřejné služby na lince do Špindlu? Tohle obhájíte jak?
Arriva,KAD platit museli Jančura ne?


Nějaký odkaz na zdroj nebo opět jen výmysly a dojmy jako obvykle?
Pikehead
Pondělí, 13. srpna 2018 - 17:20:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4344
Registrován: 3-2007
Ares1:
"O co mi jde se dozvíte časem, je dobře, když jste napjatý."
To je ale hustěkrutá hláška. Příště ji doporučuju složit z písmenek vystříhaných z novin, z toho se pak adresát úplně sesype.
Pondělí, 13. srpna 2018 - 17:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11412
Registrován: 4-2006
Myslíte od pana Sůry? Po tom nepátrá. To by musel překročit stín.
Dopravci už měli sepsánu žalobu, naštěstí Jančura odešel z trasy tak na něj kašlou.
Pane Sůra ja narozdíl od vás vám nevyhrožuji jako vy v tom když jste mi psal. Já jen sleduji a vyčkám na správný okamžik. Pravda vás doběhne. Soudit se s vámi je pod mojí úroveň.
Ad větná skladba to mi říká člověk co nepozná linku od spoje.😁😂
I vy jeden humoristo. Apropo co si nejdříve přečíst na vašem vebu svoje chyby. Trapné že.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Pondělí, 13. srpna 2018 - 18:01:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 11-2010
Ares1:
"Myslíte od pana Sůry? Po tom nepátrá. To by musel překročit stín.
Dopravci už měli sepsánu žalobu, naštěstí Jančura odešel z trasy tak na něj kašlou.
Pane Sůra ja narozdíl od vás vám nevyhrožuji jako vy v tom když jste mi psal. Já jen sleduji a vyčkám na správný okamžik. Pravda vás doběhne. Soudit se s vámi je pod mojí úroveň.
Ad větná skladba to mi říká člověk co nepozná linku od spoje.😁😂
I vy jeden humoristo. Apropo co si nejdříve přečíst na vašem vebu svoje chyby. Trapné že."
Tak hlavně, abyste se toho okamžiku dožil:-)Vidím, že z mé neznalosti před x lety budete těžit ještě dlouho, jestli to doběhnutí pravdou bude podobného kalibru, opravdu se nemohu dočkat. Jinak se bavíme o větné stavbě, nikoliv o hrubkách. O nich mlčím, v tom mám másla na hlavě dost. Nicméně i po desátém přečtení jsem stále nepochopil, co jste vlastně chtěl sdělit. Protože vaše tvrzení si vzájemně dost odporují:-))Jinak bych rád upozornil, že s žádným vebem ani Vebou Broumov nemám nic společného.
Pikehead
Pondělí, 13. srpna 2018 - 18:16:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4346
Registrován: 3-2007
Tak z tohodle jsem napjatý už i já, a to mám v našem trampském oddíle přezdívku "Drsňák Mike"...
Pondělí, 13. srpna 2018 - 20:28:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 7-2017
A on vchadzal niekde do budovy ci garaze? Ci si tam len niekto namontoval zavory? Kazdopadne to je otazka na majitela toho nadrazi a nie na mna, mne je to uplne jedno, kto kde musel platit, na to su zmluvy a tam je to dohodnute. Takze smec bol daleko out[kladivo]
Úterý, 14. srpna 2018 - 01:29:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569
Registrován: 1-2016
Myslíte od pana Sůry? Po tom nepátrá. To by musel překročit stín.
Dopravci už měli sepsánu žalobu, naštěstí Jančura odešel z trasy tak na něj kašlou.


Ne, od vás, vy jste to tu napsal, proto na to reaguju. Tak jestli je to nějaké oficiální info či skutečnost nebo agentura JPP. Třeba kde neplatil atd. Nemyslím si, že pokud by se toto někde ve větším dělo, že by to zůstalo utajeno nebo že by si takový dopravce (majitel nádraží) nechal ujít šanci udělat RJ reklamu v médiích, ta se chytají i daleko menších věcí a velmi rádi. A pochybuji, že pokud někdo má připravenou žalobu, tak tím, že dopravce zruší nevýdělečnou linku, by jen tak přestali vymáhat pohledávky, tak se to opravdu nedělá.

Prosím o povšimnutí, že nikde nezpochybňuji že se to (ne)dělo a nikde neříkám, že to schvaluji či ne. Jen aby to pak nebylo třeba trochu jinak, jako tenkrát v Liberci třeba.
Úterý, 14. srpna 2018 - 14:05:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6745
Registrován: 8-2007
Predátoři zase útočí:<https://www.podnikatel.cz/clanky/cenova-valka-autobusu-jancurovi- se-vraci-co-sam-zasel/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce- z-internetu>
Středa, 15. srpna 2018 - 10:52:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 8-2007
Sleduji vás delší dobu a moc jste na sobě nezapracoval.
Jo takové pamatuji. Domovní důvěrnice se jim říkalo [biggrin]
Garfield
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 11:15:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12729
Registrován: 10-2004
Dneska se moc nedaří, 1020 spatřen teprve kolem 8:00 mezi hlavním a Smíchovem (díky tomu má obratový 1003 přes hodinu), 1008 má tež skoro 50 minut...
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 11:51:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 8-2017
Autobus spoločnosti MT-LINES, ktorý na linke z Vrútok prepravuje cestujúcich dopravcu Regiojet z jeho rýchlikov do Banskej Bystrice a Zvolena, začal v utorok večer okolo 21.15 h horieť na horskom prechode Šturec.
Doplním, že o třídu lepší cestu zajišťoval 23 let starý autobus[pozor]
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 12:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 348
Registrován: 7-2017
Doplním, že o třídu lepší cestu zajišťoval 23 let starý autobus

Nestačím se divit, za co všechno RJ nenese odpovědnost [lol]. Nikdo žádnou o třídu lepší cestu v autobuse jiného dopravce nezaručuje, všichni cestující to vědí, že jedou jiným autobusem kde není zaručen standard RJ.
Jinak tedy autobusy občas hoří. I mnohem mladší. Včera třeba hořel autobus v jižních Čechách, který byl starý 4 měsíce.
Co přesně má ten věk symbolizovat, nízký komfort? Nevím, jaký vůz vozí RJ na Slovensku, ale jsem si skoro jistý že i za dvacet let ten autobus bude pořád lepší než nový SOR [biggrin]
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 12:25:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 349
Registrován: 7-2017
Garfield: Zpoždění má i slovenský 1012 (+33 před Havířovem). A 1008 to zpoždění sbíral po cestě v ČR, na hranicích měl +17, teď už má +57.
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 13:06:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2017
Na rozdíl od mladých let, nyní jezdim vlakem vyjímečně a dost nerad. A když to tady čtu už hodně dlouho o zpožděních vlaků, zjištuji že dělám dobře. Jedu li busem žlutým, Flix či něčim jiným Do Brna, Vídně, tam i zpět, chytnu tak maximálně 30 minut na D1, do Mnichova, Berlína v pohodě na čas. Když z Brna musim pokračovat třeba do Kojetína, mám občas sekyru i 60 minut. Takže vidim, že dráha je stále jedno a to samé,bylo,je a bude, nespolehlivost. A to se jedná o hlavní tahy, natož pak regionálky. A je úplně jedno o jakou společnost se jedná, všichni jsou na tom stejně. Ještě že existuje volba. Jen se vždycky znovu pobavím PR články v Železničáři nebo onom měsíčníku ČD. Čte se to hezky a tim to končí.
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 13:53:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 8-2010
Michal7: Tak určitě a proto počet cestujících stoupá každý rok ve vlacích jak u žlutého tak u modrých zatímco autobusy v lepším případě stagnují [happy] Ale je dobře že je na výběr v tom souhlas, mě by třeba zase do autobusu mezi Prahou a Brnem nikdo nedostal.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Praha-Ruzyně, Olomouc
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 14:22:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 12-2007
chytnu tak maximálně 30 minut na D1

Tak to velká gratulace. Asi máte štěstěnu a vsaďte si sportku. Já jel od 22. června do minulé soboty nuceně po D1 Brno-Praha, Praha-Brno, třikrát, a i s navigací, která propočítává cestu dle akutálních zácp, to bylo vždy za aspoň 3:15. Minulou sobotu pak dokonce příjemných 5 hod [happy]...

A to bus to neobjede všude jak auto.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 17:27:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2993
Registrován: 9-2003
Michal7 ecvidentně jel po D1 za posledních pár let dvakrát nebo třikrát nebo si vymýšlí. Já už jsem zažil i Brno - Praha za 5 hodin a poslední neděli dokonce úplně obyčejnou všivou relaci HK - Praha po D11 přes dvě hodiny, protože kousíček jednopruhu u CnC, žádná mimořádnost, jen banda víkendových a prázdninových debilů, co se neumí zipovat.
Ale ono se líp na tu kolonu kouká vlastníma očima než když člověk někde stojí jak vidle ve vlaku a neví proč.
NOBLE BRICKS
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 18:46:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5119
Registrován: 12-2004
S4991023: D1 opravdu(obzvláště teď o prázdninách a když je navíc havárka, i když už skončila alespoň uzavírka u Jihlavy) za moc nestojí, ale připadá mi, že největší problém se po ní pohybovat, mají železniční šotouši. Já naposled(cca 14 dní) dojel s Flixem za plus 17min. a to ještě tankoval za Prahou("sqělý zvyk" na lince Trenčín - Praha)a s ČD předtím z opačného směru jsem dojel podobně zpožděně(cca 20min.). V neděli s Icomem z Jihlavy do Brna s 8minutama navrch.

Zrovna v posledních dnech je vlak lepší volba, ale během roku už to bylo tolikrát opačně(hlavně říjen -březen), že bych moc nevyskakoval ani pro jednu možnost.
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 18:54:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 12-2004
Úpa: Pokud jezdíte autem Brno - Praha za 3:15, opravdu vřele doporučuji použít některého z železničních nebo autobusových dopravců(kéž by nechalo auto doma víc takových, jako vy[pozor]).
Jinak na Brno - Praha jsem za poslední 4 roky jel určitě více než 100x a to po D1/vlakem tak v poměru 60/40 odhaduji...
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 22:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2017
S4991023: no abych Vás uklidnil,pokud to počítám správně tak plus minus do Brna a zpět za letošek tak 25x a určitě 5x do Vídně po D1. Možná to neni mnoho ale z Prahy obvykle kolem 9 dopoledne, zpátky na večer, jen do té Vídně až na vyjímky na noc a zpět většinou večer. Ano taky sem jednou jel z Brna odpoledne a skoro 4,5hod. Jenže to byly 3 bouračky ve stejnou dobu a objíždka s patrovým Flixbusem kdoví kudy. Jenže takový vyjímky se prostě přihodí, já sem ale psal o většinové zkušenosti. To je podobné jako když vezmete hromadnou havarii na D1, 10 hodin cesty a budete to hodnotit jako trvalý stav. Tím neříkám že D1 je nějaký ideál, jenom mě připadá, že těch vlakových zpoždění, kolabující lokomotivy,spojování vlaků včetně dalších železničních šarád je nějak víc než dost. Nechal sem se dvakrát ukecat do Vídně Railjetem a byl to vopruz. Už jen to přistavení 5 minut před odjezdem, obsazená místenková sedadla, dohadování, nával jak do Řevnic. Od Brna pak už paráda, pohoda,jídelnák. Ale zpoždění pokaždé taky. Jen sem prostě srovnával dva druhy dopravy, jejich pohodlí a spolehlivost. Kolik lidí, tolik názorů, každý to mužeme hodnotit po svém.
Čtvrtek, 16. srpna 2018 - 22:59:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2017
Ještě dodám, že pokud jezdíte po D1 o víkendech 5 hodin do Brna tak Vám to opravdu věřim. Protože co vyjíždí o sobotách z Prahy za řidiče, to je na infarkt. Věřim, že mezi ně nepatříte.
Pátek, 17. srpna 2018 - 08:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 715
Registrován: 11-2007
ad Michal7:A to sem dáváš proč?[crazy]Co to má s RJ společného?[crazy]Zase jeden příspěvek k [zadnice][proud]
Pátek, 17. srpna 2018 - 08:18:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 350
Registrován: 7-2017
Bohužel má Michal7 kus pravdy. Stačí aby se dloublo někde do trati a jízdní řády všech vlaků na východ od Prahy se sypou jako domino. A když se stane něco horšího, třeba vykolejí "pracovní vozidlo" v Brandýse, tak nastává úplná apokalypsa a svět zamrzne, úplně se stojí. Jediná alternativní objízdná trasa přes jinou část republiky, takže je vhodná maximálně pro vlaky, které ještě nevyjely - a stejně je o hodinu delší. A bohužel se to nestává jednou za deset let, ale dost často. A místo řešení problému se vytvoří úředník, který bude proškrtávat zlé vlaky, kterých je na chudinkách českých kolejích přebytek. A naštvané lidi budeme uklidňovat sliby o VRT, která tady určitě bude razdva. Úspěchy železnice v konkurenci silnice jsou pak položeny na tom, že ministerstvo dopravy z vybraných daní tento způsob dopravy podporuje. Vsadili byste si na růst vlaků, kdyby tam stát nedal ani korunu a studenti, děti a důchodci měli jezdit za plnou cenu?

A fakt to nemyslím nijak proti. Já přemýšlím jinak a vlak na takových tratích volím kdykoli to jde. Ale taky vím že nereprezentuju žádnou většinu v mém okolí.
Pátek, 17. srpna 2018 - 08:31:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 12-2007
Zzz: Třeba 25. prosince každý rok večer vyrážím autem z Prahy do Brna a na Lískovci jsem obvykle za hodinu 5 minut [proud]. Ano, jedu více než 130. Ostatně jako téměř každý po noční úplně prázdný dálnici.
Hele, 3:15 není tím, že si člověk dá na tempomat 80 a "jede". To vznikne tím, že jsou nekonečný kolony a ucpaný objízdný trasy. Fakt nevím, v čem by mi pomohl bus (jakéhokoliv dopravce), který by hnil na dálnici nehmlich stejně a navíc nemohl použít všechny objízdný trasy co auto.

Ale potěším Vás, v poměru 10:1 uskutečňuji cesty do Brna vlakem a autem jen služebně nebo na Vánoce za druhou půlkou rodiny.

A k tomu subjektivní dojem: jestli Jan Čurákem za 99 v low cost nebo railjetem za 109 v economy, jednoduše u mne vede railjet.

Busem už nikdy. Naposled jsem to absolvoval v roce 2011 a ještě týden jsem měl třesavku [biggrin]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pátek, 17. srpna 2018 - 09:14:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 716
Registrován: 11-2007
A že D1 je tak spolehlivá....Stačí jedna nehoda na zúženém úseku a celá slavná D1 stojí kolik hodin...Až někdo udělá srovnání bus vs vlak Praha-Brno co se spoždění týče tak prosím ale to, že tu někdo napíše, že jeden vlak měl 60 min sekyru ještě neznamená, že dalších x taky[crazy]
Ať si Michálek a spol jezdí busem ale nevím proč to sem cpe[crazy]
Pajas2
Pátek, 17. srpna 2018 - 09:20:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 910
Registrován: 10-2009
Dotaz pro znalé, kteří využívají dětské kupé ve vlacích Regiojet: jak moc zaplněná dětmi bývají? Předpokládám, že se tam mohou dívat na kino i děti z jiných kupé, než kde mají místenku. Nebo ne?
Garfield
Pátek, 17. srpna 2018 - 12:32:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12730
Registrován: 10-2004
Pajas2:
Na dveřích dětského kupé je oznámení, že cestující (děti) z jiných kupé mohou dětské kupé využít pouze se souhlasem osazenstva dětského kupé. [happy]

Jel jsem v dětské kupé 2×, jednou tam byli jenom dospělí, podruhé jeden prcek. Vypozoroval jsem, že dopředu si dětské kupé pro samotného dospělého koupit nejde, ale pokud není vyprodané, tak pár hodin před odjezdem vlaku jde do prodeje pro "všechny".
Pajas2
Pátek, 17. srpna 2018 - 13:01:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 911
Registrován: 10-2009
Garfield: Díky, to jsem potřeboval vědět. Abych věděl, co mne čeká. [wink]
Pátek, 17. srpna 2018 - 13:53:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9858
Registrován: 12-2009
Je to jasné. Kdyby tam nezačal jezdit žlutý, nic by se nekupovalo.[proud]
Potvrzeno. Rakouské dráhy koupí od Siemensu 700 nových vagónů

Nebo to platí jen pro ČR?
Pátek, 17. srpna 2018 - 14:10:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9381
Registrován: 4-2003
Ohl:Je to jasné. Kdyby tam nezačal jezdit žlutý, nic by se nekupovalo.

Tohle smysl řešit nemá, zase by to byl nekonečný zbytečný kolovrátek, kdy by akorát Ohl ze sebe dělal programově WOhla [crazy].

Spíš by mne zajímalo, jak chtějí OeBB nočními vlaky udělat díru do světa. Vyjma určitých linek, kde je to buď dáno historicky, nebo je to i v dnešní době z více důvodů výhodné (například Praha - Poprad - Košice) a má šanci se to udržet i do budoucna, tak tady mi nad tím zůstává rozum stát. Ale tak z mého se to neplatí, tak mi to může být celkem jedno [wink].
Sobota, 18. srpna 2018 - 08:08:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9862
Registrován: 12-2009
Abych nebyl vůl, tak by mi to mohl Bram vysvětlit, jak je to možné. [wink]