Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě v Karlovarském kraji » Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 19. 07. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 19. 07. 2018

dolů
   autor příspěvek
Pružinskij
Úterý, 26. června 2018 - 18:26:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2622
Registrován: 4-2015
kolik by asi muselo být výše zmíněných moderních jednotek, aby nárazově odvezly cca 150 kol, tedy stejně jako kopřivový cyklovlak se třemi BDs? Kdyby se do jedné vešlo 30kol, zase řvete, že se vozí prázdné sedačky...
Jenže diskuze nebyla o tom, co by mělo jezdit, diskuze byla o tom,že jsem si to dovolil označit za "Sentimental journey" do reálsocíku a "co kopřivy daly".
Umění odvést diskuzi jinam využívej na GŘ, já to nebaštím :-)
Jinak se mi opět potvrzuje, že nejlepší salónní teoretici jsou ti, kteří s tím kolem/vlakem/VHD obecně, skoro nejezdí a uniká jim řada věcí. Zde např. to, že ty vozidla (potažmo kapacita) nejsou zdaleka ani první, ani druhý problém v pořadí. A schválně jestli přijdeš na to proč (už jsem to ale zde naznačil dostatečně).
Pokud ti ovšem jde pouze a výhradně na tvou mimoběžně položenou otázku, tak si na víkend zajeď místo na chalupu, třeba na tu Vinschgaubahn. Máš to zadarmo, takže třeba ještě ušetříš.
West code was broken.

Pátek, 29. června 2018 - 23:01:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 11-2006
Mikulda:
"V KV zprovozněno zabzař, už se jezdí normálně na barvu, přejezd u Kauflandu funguje."

A Chodov je už ovládaný z DOZ z Varů, nebo je v Chodově ještě stále výpravčí?
Sobota, 30. června 2018 - 09:48:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2017
Kapacita opravdu není první ani druhý problém v pozadí...doporučuju si zajet na jih a podívat se, jak to tam vypadá s kapacitou na Šumavě. Ale tamní páni konšelé mají co chtěli a ještě ušetřili!
Jojo, velká mrkev a dva GWTR cyklovozy. Tedy velká mrkev a dvě ex poštovní géčka=pověsíme za línou hydrodynamiku dalších 25t. Taková souprava bude bude mít jistě skvělé dynamické vlastnosti a kola se do zetek dávají lépe, než do BDs. Zetka od GWTR je přeci nízkopodlažní, podobně jako ř. 816 a 628. Jo a cestování v létě ve velké mrkvi s větráním jen několika úzkými vyklápěcími okénky, to není vůbec sentimental journey, ani co kopřivy daly, to je opravdu kvalita odpovídající roku 2018, když si ani nelze zatáhnout proti slunci roletku nebo záclonku. Proč? Protože tam není, na rozdíl od prohnilých hyder ČSD, nebo 842 . Když mrkev někde na chvíli zastaví, tak zlaté Béčko se stahovacím oknem. Ale je možné, že německé kopřivy při žvýkání chutnají tak nějak méně kysele, než kopřivy české a možná jsou i zelenější.

Zvláštní je, že zrovna zastánce tvrdé efektivity (co se nasazování vozidel týká) prosazuje, aby na sezónní vlak, který jede o víkendech o rozšířených letních prázdninách, bylo používáno něco, co je nové. A co s tím novým, když nebude použito na cyklovlak? Aby jakákoli jednotka pobrala dost kol, musí na ně být prostor. Tedy prostor nejlépe bez sedaček, případně se sedačkami sklápěcími. Když ale bude ve vozidle půlka sklopných sedaček, aby pobralo 40 kol jako jedno BDs, bude zase řev, že to je přepravník dobytka a ne moderní vozidlo. Tak kudy z toho ven? Cyklovlakem s kapacitou 25kol a povinnou rezervací?
Sobota, 30. června 2018 - 19:34:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 3-2006
Sonic: Výpravčí tam stále je, ale v budově reléovky.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Sobota, 30. června 2018 - 20:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2017
pro 749 243:
ono by pro začátek stačilo, kdyby si udělali ČD nejdřív pořádek u sebe:
1. kdyby jejich zaměstnanci ovládali tarif, kterým odbavují cestující oni sami
2. kdyby dokázali nedat výlukou KV - Ostrov rychlíku 20 minut zpoždění (po dnešku má dojem, že to snad dělají naschvál)

Jinak 628 se zatím u GWTR nejel, ale v 654 mají klimošku, co se týká roletky proti slunci v rychlíku vyšší kvality, tak Vás můžu ubezpečit, že je zcela nefunkční. A samotný vůz na kola v podání GWTR mě až tak špatný nápad nepřijde. ČD nemají velkoobjemového na kola nic, tak neříkám, že styl GWTR odpovídá 21.století, ale v porovnání s ničím mi přijde být lepší.
Sobota, 30. června 2018 - 20:47:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2017
Jinak proti ČD a GWTR nemám nic, jezdím s oběma, jen si kladu otázku, jaký důvod bych měl jet vlakem, pokud bych nebyl blázen do vlaků.

Asi žádný (samozřejmě s ohledem na bydliště v KV).
Neděle, 01. července 2018 - 05:49:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 585
Registrován: 6-2012
Mikulda: Už ne. V týdnu se stěhovali do KV.
Neděle, 01. července 2018 - 20:19:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1215
Registrován: 11-2006
Mikulda: Díky.
Pružinskij
Pondělí, 02. července 2018 - 11:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 4-2015
Dobré prázdninové ráno všem,
Kapacita opravdu není první ani druhý problém v pozadí...doporučuju si zajet na jih a podívat se, jak to tam vypadá s kapacitou na Šumavě. Ale tamní páni konšelé mají co chtěli a ještě ušetřili!
Argumentace limitním případem je nehodná technicky vzdělaného člověka[wink] PS Šumava JE limitní případ. Další odstavec o GWTR vynechávám, irelevantní (diskuze vznikla k fetce jiného dopravce).

že zrovna zastánce tvrdé efektivity (co se nasazování vozidel týká)
Zcela přesně - zastánce maximální efektivity všude tam, kde jsou vynakládány veřejné peníze. Jak efektivně si hospodaří soukromý subjekt je mi zcela jedno. Například je mi zcela fuk, jak hospodaří továrna v mém městě, ale není mi vůbec jedno, když mi ujede poslední přípoj do Kraslic (například).

prosazuje, aby na sezónní vlak, který jede o víkendech o rozšířených letních prázdninách, bylo používáno něco, co je nové.
Podsuv, neboli diskuzní faul. Já žádné řešení nenavrhoval.

Tak kudy z toho ven?
To ses mohl zeptat hned na začátku a neřešit sáhodlouze konkurenčního dopravce.
Nejsem placený za to, abych to věděl a řešil, je mi to fuk. V případě potřeby zaběhnu do garáže a otočím klíčkem.
Za nalezení, projednání, schválení a úspěšné fungování systému je placený úplně někdo jiný a za výrazně vyšší peníze, než já. Čili se ptáš na špatném místě.
Jinak by to byla velmi zajímavá disertace (DP tak max. do devadesátých let, tuhle jsem četl DP jedné z mých personalistek a nestačil se divit...[crazy]), já ti jí ovšem dělat nebudu.

JC: Ano, souhlas. Zejména bod dva bych podtrhl a vytučnil.

jen si kladu otázku, jaký důvod bych měl jet vlakem, pokud bych nebyl blázen do vlaků.
Já ten důvod našel včera, když se mi náhodou vygeneroval volno jindy, než jsem potřeboval. Inu co, necháme auto doma, podpoříme přírodu a odpočineme si na horách od kroucení volantem. Přešel jsem hory, sedl odpoledne do vlaku a jel domů. S opatrností jsem volil poslední spojení Nürnberg 20:55 - Cheb - KV. Stejně vtipná myšlenka napadla i dvě dámy z Chebu, které si takto zakoupily u CK návrat z dovolené u moře přes MUE - NUE - Řednice - Cheb. Výtečný nápad. [proud]
Hned po odjezdu z Hbf. při vjezdu na NUE Ost vlak s 3*612 šel do ostrého zabrždění a zůstal ve výhybkách. Restart jedné jednotky, + 5´, odjezd a po dosažení min. v pro klopení opět fall down a tak dále ještě asi třikrát. Zjevně chyba v systému naklápění, nakonec jsme se s +50´ doplazili do Hersbrücku a jednu jednotku odstavili (*). DB stáhly jinou z RB, přeházely lidi z ostatních 2 relací a my odjeli s hodinou, zcela mimo takt. Přípoj Oberpfalzbahn - Die Länderbahn GmbH, samozřejmě v tahu, nicméně VŠEM DB zajistily taxi do cílové stanice. V Marktredwidz taxi nesehnali, tak jsme jeli až z Hofu.
A tak si představ, že by podobný stav nastal u nás. Třeba poslední spojení Ostrov - Oloví/Bečov/cokoliv.
Byl by taxík na účet dopravce nebo nebyl?
Dále cestující dostaly vouchery na proplacení odškodnění (my ne, měli jsme špatnou jízdenku[wink], u nás by bylo nutné zpoždění nad 3 hodiny).


* - Ovšem zkouška naklápění ve stojící jednotce byl hezký zážitek i v noci. Poprvé jsem se ve vlaku naklápěl při stání.
West code was broken.

Pondělí, 02. července 2018 - 19:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315
Registrován: 7-2017
Pružinskij: že ses do té dokonalé země s dokonalými vůdci ještě neodstěhoval...
J.C.: klima v 654? Doporučuji vyzkoušet, ale půlka těch šuplat jezdí s otevřenými miniokýnky pod stropem. Ale proč, vždyť je to celé Německé!
Pružinskij
Pondělí, 02. července 2018 - 19:34:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2630
Registrován: 4-2015
že ses do té dokonalé země s dokonalými vůdci ještě neodstěhoval...
To jsi vydedukoval z mé poznámky o krefeldské pomstě, nebo z čeho vlastně (na to už intelektuálně nestačím)?
(Jinak hory u nás mám prochozené z dob, kdy mi bylo 15 - 25 a nemám potřebu je procházet znova a znova. Slovensko je daleko kilometricky, zatímco Germanistán mám za rohem a za levno. Mám se kvůli řešení problému někoho jiného přestěhovat na Kysucko? [happy]).
Snaha podsunout "německý problém" je asi namáhavá, ale holt nejspíš výsledek schematického myšlení.
Nedávno jsme s kolegou a synem okukovali řešení a "istá kulturná špecifiká" (jak by napsal Cocik) Die Zentralbahn (www.zentralbahn.ch), toho máme také považovat za invazního třídního nepřítele z Německa, když je echt Schweiz, od vozidel, provozního konceptu, lidí až co já vím třeba po marketing?
[biggrin]
West code was broken.

Pondělí, 02. července 2018 - 20:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 691
Registrován: 7-2017
Pružinskij: Minimálně dle SPPO ČD ano (do výše 1000 korun).
Pružinskij
Pondělí, 02. července 2018 - 20:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2631
Registrován: 4-2015
Pak také samozřejmě záleží na konkrétní uzavřené přepravní smlouvě, neboli na co vlastně kaštan jede.
V mém případě mi smlouva končila u Länderbahn, čili od Chebu dále jsem měl smůlu, nicméně existují druhy jízdních dokladů, kdy by šlo tyto nároky dle SPPO uplatnit i v Chebu = např. při ujetí 20886 a 7037/7383 (KV/ML), neb klidně může 20886 čekat v M. na cokoliv (přepodkládám, že i to stále DB umí).
Za uváděnou částku 1000 Kč patrně lze dojet běžným českým taxíkem zhruba do Mariánek nebo Sokolova, dále už by byl vhodný hotel (to zatím v SPPO nevidím).
Až pojedu na VJE ČD, ukládám si do mobilu číslo na CZS :-)
edit - VJE je jen na Sp/RE, čili tam by se nejednalo o poslední možný spoj.


(Příspěvek byl editován uživatelem Pružinskij.)
West code was broken.

Úterý, 03. července 2018 - 00:31:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 11-2006
751_364-1: Aha, taky díky, nějak jsem tu zprávu původně přehlíd.

A kolik je tedy teď ve Varech výpravčích, resp. které stanice má který na starosti? KV a Chodov obsluhuje dohromady jeden?
Úterý, 03. července 2018 - 06:15:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2035
Registrován: 1-2009
Když se daří,tak se daří...
odkaz
Úterý, 03. července 2018 - 10:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2017
749.243-2 Vy jste opravdu slušný podsouvač, vynikající uměním odvést diskuzi jinam.

654 jsem zkoušel cca před 14 dny při výletu do Žlutic a klima fungovala dobře. Nerozumím této poznámce:"Ale proč, vždyť je to celé Německé!"

Je to trošku sofistikovanější tramvaj, proto to nelze porovnávat se vším, ano sedět v tom z Kraslic do Zwickau už není tak super, ale pokud přesednete v Bečově do špinavé 810 s barevně "vyladěným" interiérem, tak ten rozdíl není jen v estetické rovině. Mimochodem i v tom, že ten dopravce s řadou 810 má dražší jízdné.

Takže z mého pohledu cestujícího, co je lepší, relativně čistý, relativně moderní a levnější regiosprinter, nebo dražší, špinavější a pomalejší řada 810? Ani jedno není to nejlepší, co na železnici existuje.
Pružinskij
Úterý, 03. července 2018 - 12:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2634
Registrován: 4-2015
Teda, já mám k GWTR indiferentní vztah, ale když vidím to kvičení nad PS Šumava, tak mě nenapadá nic jinýho, než že to byla trefa do černého, houšť a větší kapky. [crazy][crazy][crazy]
West code was broken.

Úterý, 03. července 2018 - 12:41:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2017
No můj kladný vztah ke GWTR vychází především z toho, že rád jezdím vlakem. V poslední době možná i z té neadekvátní kritiky. Samozřejmě v našich podmínkách, kdy objednatelé neumí zajistit, aby cestující nepoznal s kým jede, je nejlepší, aby byl provozovatel drážní dopravy jen jeden.

A já přeci nemůžu za to, že ten jeden "národní" dopravce potřebuje k tomu, aby zlepšil své služby Leoexpress, Regiojet a GWTR. Kdyby to uměli bez nich, tak by soukromí dopravci neměli smysl.

Ono to bez konkurence ale nejde v žádném oboru.
Úterý, 03. července 2018 - 17:37:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 4-2005
Joo Chodov skončil, otevírali se i rychlé špunty.

Nikdy není dosti :D.




Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
Středa, 04. července 2018 - 06:36:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2037
Registrován: 1-2009
No dneska nám "modrogumnici" v KV, nádraží prdel na kopci opět perlí....
Zatímco většinou OS7347 na KV, dolní odj: 06:26 čeká na NAD od OS7000 od Ostrova,dnes ne...
Hlavně,že ještě plechovou paní nechají vyhlašovat,aby cestující urychleně přestupovali.
Njn: mysleme modře > mysleme dobře! [vypravci]
Pružinskij
Středa, 04. července 2018 - 13:15:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2637
Registrován: 4-2015
V poslední době možná i z té neadekvátní kritiky.
Jj, tuhle jsem jel rychlíkem přes Kraslice a nevšiml jsem si žádných závad ...[happy] (já si tedy především vůbec nevšiml, že tam mají nějaký R natrasovaný - až když ho hlásil rozhlas a checkoval jsem se s kolem směr Lengenfeld (und weiter nad Mylau:-) ). Taky mají dost novýho, mladýho personálu, což bude za pár let docela konkurenční výhoda, protože si nějak nedovedu představit "modrou armádu" po takových cca 15 letech, až bude největší část v "důchodovém" věku.

Ferii: Pěkné to máš! [ok]
West code was broken.

Čtvrtek, 05. července 2018 - 12:01:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 1-2009
Opět hoří...
Bude chaos na ihrisku..
Rx Krušnohor otočen v Ousti zpět do Ostrova a Chebu
Čtvrtek, 05. července 2018 - 14:45:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 586
Registrován: 6-2012
Ferii: Moc pěkný [jidlo]

Taky nějakou [fotic] přispěji.

Čtvrtek, 05. července 2018 - 23:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2009
Mikulda:
"V KV zprovozněno zabzař, už se jezdí normálně na barvu, přejezd u Kauflandu funguje. "
Potvrzuji a se skoro týdenním zpožděním posílám pár obrázku s novými návěstidly.[happy]




Konečně tak poznám, na kterou TK se odjíždí nejen ze 2.SK ale i ze 4.SK[ok]. Zajímavostí je, že i ze 4.SK se jezdí na jednosvětlovou návěst, což není běžné zejména, když tímto směrem to není hlavní kolej. Takže nově se může do Staré Role nově 80 km/h(70 km/h k podjedzu) až k návěstidlu L2a.[ok] Pokud ovšem nechybí rychlostník 60 nebo 65 u 4.SK. Já jsem ho tam aspoň neviděl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Josef Sandr.)
Pátek, 06. července 2018 - 09:36:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6671
Registrován: 5-2002
Krásný fotky. [happy] Škoda té blbé budovy, ale aspoň kolejová část horního se povedla... [happy]
Pátek, 06. července 2018 - 16:27:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2009
Tady ještě přidávám foto přejezdu u Kauflandu s novým PZZ. Má označení P84. K tomuto přejezdu jsem se od svých 10 let chodil koukat na vlaky. Takže jsem trochu zavzpomínal. Ani návěstidla, na která je od přejezdu vidět už nejsou původní[andel]. Nejdéla vydržela Př2S (nejprve jako předvěst odbočky Sedlec a pak předvěst ŽST Karlovy Vary)



Dále dotaz: Ve kterém roce bylo původní PZZ typ AŽD 71 vybudováno? A jak dlouho tam celkem strašila ta PJ (tuším 30) ve druhé koleji na tomto přejezdu, co byla zrušena až v prosinci 2001 po rekonstrukci přejezdu?
Pátek, 06. července 2018 - 16:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3546
Registrován: 3-2006
Ve kterém roce bylo původní PZZ typ AŽD 71 vybudováno?
1982
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pružinskij
Sobota, 07. července 2018 - 10:30:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2642
Registrován: 4-2015
V Chebu už se taky něco děje[happy]:



West code was broken.

Pondělí, 09. července 2018 - 16:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2009
Mikulda:
"Ve kterém roce bylo původní PZZ typ AŽD 71 vybudováno?
1982"
Děkuji moc.[wink]
Pružinskij: parádní report, díky.
Pondělí, 09. července 2018 - 20:00:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36
Registrován: 3-2017
Pravděpodobně od dneška jsou vlaky Rx v úseku KV - Cheb vedený jen jako obyčejný R. Když jsem jel ještě v sobotu z Chebu, tak to byl ještě normálně Rx, a dnes už to je jen R. Všimli jste si toho také?
Pondělí, 09. července 2018 - 20:00:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 12-2007
Lázně Kyselka v roce 1928. Možná to tady už kdysi bylo, leč ke mně se záběry dostaly až nyní.
Pondělí, 09. července 2018 - 22:11:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555
Registrován: 7-2015
T2F2C
Já tedy nevím, ale co jsem jel v sobotu, tak v Chebu se hlásilo normální Rx, kdežto v Sokolově je hlášení R, v Chodově myslím, že Rx a ve Varech, zda vlak přijíždí z Chebu, je to Rx, ale opačně do Chebu hlásí pouze jako R. Tak to bylo v sobotu, zda je to dnes jinak, nemohu říci. [happy] Každopádně ten Sokolov a Karlovy Vary takto hlásí od počátku výluky pouze kategorii R, ale za ty dva roky do těchto dvou stanic nikdo ani nedohrál dodatek "linky R5". [happy]
Pružinskij
Úterý, 10. července 2018 - 19:24:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 4-2015
Nebanice dnes se špagetou, zítra a pozítří nejspíš opět.
West code was broken.

Čtvrtek, 12. července 2018 - 00:14:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248
Registrován: 3-2012
Dobrý večer,

přikládám pár fotek z rekonstrukce bohatického viaduktu :



Zároveň se omlouvám za kvalitu fotek. V pravé ruce jsem držel vodítko a levou jsem škrtil dceru. Je možné, že to bylo i naopak.

Cca tři dny je usazená nová mostovka. Údaj na dopravní značce "Zákaz vjezdu vozidel nad 3 metry" berte hodně orientačně. Pod původním viaduktem byla světlá výška 3.25 m (měřeno osobně), ta aktuální je cca 2.85 m. Vzhledem k tomu, že pod viaduktem je ve dnech školního vyučování veden jeden spoj linky číslo 5, tak prvního září si půjdu vyfotit Karosu ve verzi kabriolet.



A ještě si dáme jednu mázlou fotku s pohledem směrem k Dalovicím.


Obdivuji osobní statečnost řidičů linky 294 [ok]
Pružinskij
Čtvrtek, 12. července 2018 - 07:57:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 4-2015
levou jsem škrtil dceru. Je možné, že to bylo i naopak.
Kolik, že je dceři? Ta moje naopak příležitostně šktí mě, tak abych věděl, kdy se to zhruba obrátí...[biggrin]
West code was broken.

Čtvrtek, 12. července 2018 - 09:05:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 8-2007
Vzhledem k tomu, že pod viaduktem je ve dnech školního vyučování veden jeden spoj linky číslo 5, tak prvního září si půjdu vyfotit Karosu ve verzi kabriolet.
Tak to asi budeš postávat u zákazu vjezdu. Správně má být silnice po celou stavbu uzavřena...
Čtvrtek, 12. července 2018 - 14:14:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249
Registrován: 3-2012
Kolik, že je dceři?
Čéče, ani nevím. Každý rok se to mění. Ale vzpomínám si, že naposled jsem kupoval na dort čtrnáct svíček.

Správně má být silnice po celou stavbu uzavřena...
Zatím na to stavebníci dlabou (zaplať Pánbu). Dokonce tam občas postává maník v oranžový džísce a řídí dopravu. Kdy že s tím mají být hotoví?
Obdivuji osobní statečnost řidičů linky 294 [ok]
Čtvrtek, 12. července 2018 - 18:47:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 769
Registrován: 6-2006
Uzavírka určitě bude, trošku se to zdrželo u externí firmy, co jí zajišťovala [crazy]
Stavba mostů má být hotova, tuším, do konce listopadu. Každopádně každá kolej bude cca 60 dní + nějaké dodělávky. Betonu člověk neporučí [wink]
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Pružinskij
Čtvrtek, 12. července 2018 - 20:06:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2662
Registrován: 4-2015
Čéče, ani nevím. Každý rok se to mění.
Tak to mám stejný problém [wink][happy] Nepamatuju si žádné narozeniny ani svátky, nikdy jsme to nijak neslavili. Až jsem si musel vytvořit nový systém (pochopitelně analogový - blbovzdorný), protože prakticky každý týden někdo něco "slaví" a je prakticky nemožné to udržet v hlavě. A stejně to i přes záznamy a upomínky zapomínám... [ko]
Obilí dnes odjelo z Chebska do Zeitz velkou zkratkou - přes Plzeň, Prahu, Děčín, Dresden, Leipzig. To musí být byznys po všech stránkách dokonale vyfutrovaný, když si tohle Evropa může klidně dovolit (a speditéři by mě jistě doplnili o řadu ještě více křiklavějších případů ...).
West code was broken.

Čtvrtek, 12. července 2018 - 21:54:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8298
Registrován: 5-2002
Obilí dnes odjelo z Chebska do Zeitz velkou zkratkou - přes Plzeň, Prahu, Děčín, Dresden, Leipzig.

Jo jo. Diesel nasmlouvaný z Lipska. Pak to takto dopadá :-(
Pátek, 13. července 2018 - 10:58:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2009
Také přidám foto z 10.7.:
Nejprve pohled od nádražní stezky na zrekonstruovanou ŽST Karlovy Vary

Dále pohled na výhybkovou spojku 1-2 a vracející se MVTV z výluky 1.TK

Dále detail přechodu železničního svršku z roku 2018 a 2004

Pohledy na mostní provizorium:


Detaily mostního provizoria:

Ještě tři poslední obrázky:

Nejsou náhodou ty nové stožáry č.1 a 2 ve stejných polohách jako byly to původní trubkové stožáry do roku 2004, kde původně končily troleje?
Pátek, 13. července 2018 - 18:47:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 587
Registrován: 6-2012
Aktuálně odklony osobky Tršnice - F.L. - Cheb. [masinka]
Pružinskij
Pátek, 13. července 2018 - 18:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 4-2015
Já věděl, kdy si vzít dovolenou[happy][ok]
West code was broken.

Hawe
Pátek, 13. července 2018 - 22:03:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136
Registrován: 12-2005
Josef sandr: Hezká reportáž.
Vůbec se v poslední době zdejší vlákno zlepšilo pokud jde o obrazové informace. Však se toho tam u vás děje docela dost.

Měl bych jeden dotaz k fotce č.1. Jde o první nástupiště. Budou tam dvě nástupní hrany ? Je tam vidět před začátkem nástupiště výhybka doleva.
Pátek, 13. července 2018 - 22:57:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2009
Hawe:
"Měl bych jeden dotaz k fotce č.1. Jde o první nástupiště. Budou tam dvě nástupní hrany ? Je tam vidět před začátkem nástupiště výhybka doleva."
Ano budou tam dvě nástupní hrany. To je výhybka č.19 a doleva bude směřovat na 3.staniční kolej (pro cestující označenou jako 1.). Ta bude kusá a nad ní bude postaven repasovaný historický přístřešek.
Hawe
Sobota, 14. července 2018 - 11:50:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2005
Josef sandr: Děkuji za vysvětlení.
Sobota, 14. července 2018 - 21:49:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 38
Registrován: 3-2017
@PJ3623

Vidíte, toho jsem si ani nevšiml, že to nehlásí už delší dobu. Díky za info


Jinak mimochodem, nemělo se už náhodou od června stavět to 1.nástupiště?
Pondělí, 16. července 2018 - 14:08:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 4-2005
16.7, kdy že byl termín?
Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
Cogwheel
Pondělí, 16. července 2018 - 14:23:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5651
Registrován: 1-2012
Podle přiložené pozvánky na letošní sezonu nostalgické vozby, kterou mi někdo poslal, by výletní motoráky do Kyselky v srpnu už měly jezdit z Karlových Varů:
application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
Jizdy do Kyselky 2018.docx (19.4 k)
Pondělí, 16. července 2018 - 20:30:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 5-2002
Ferii > Ten konec pomalé je opravu symbolický...aneb pak už to šlo rychle...[happy]
Ale makají chlapci, makají, už brzo tam zase budou koleje a vlaky [ok]
Pondělí, 16. července 2018 - 21:17:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 11-2005
Dobrou motivací jsou výluky v údolí za Děčínem[ok]
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration
Úterý, 17. července 2018 - 11:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 3-2006
609/612 v plechu
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Úterý, 17. července 2018 - 16:18:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 250
Registrován: 3-2012
Nemám kudy chodit do hospody....... [satan]


Obdivuji osobní statečnost řidičů linky 294 [ok]
Úterý, 17. července 2018 - 17:27:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2017
v Dalovicích se bouchá 24.7. kolem 8 hod. ráno
Čtvrtek, 19. července 2018 - 10:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 4-2005
No to maj co dělat, okem neznaboha od 25.6 do 16.7 postup téměř prachzadny.

Postřehy z vejluky




(Příspěvek byl editován uživatelem ferii.)
Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
Čtvrtek, 19. července 2018 - 13:16:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2017
Omluva tak se bouchá až 25.7 snad už se to nezmění.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 18:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3548
Registrován: 3-2006
Jak to je teda s tou vyšší kvalitou u rychlíků? Některé jí mají, některé ne? 616 obyčejný, 607 vyšší, hlásaly to tabule jak ve Varech, tak v Chodově. Ale v Ústí a ve vlakovém rozhlase se hlásil 616 jako vyšší kvality.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Čtvrtek, 19. července 2018 - 21:38:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2017
Taky to nechápu, ale vypadá to, že to co jede do Chebu, tak jsou obyčejný rychlíky, a to co jede do Prahy jsou Rx (reálně to jsou ale Rx až z Ostrova)
Čtvrtek, 19. července 2018 - 22:21:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2017
Ještě teď jsem si všiml...
Zítra sice má skončit výluka na t142 v 17:00, ale nestihlo se dodělat vše, tudíž v úseku Nejdek - Nové Hamry je výluka prodloužena až do 23.července 16:20...

https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/vyluka/5101/
Čtvrtek, 19. července 2018 - 23:09:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562
Registrován: 7-2015
Přitom tyto "problémy" s hlášením R nebo Rx jsou pouze mezi Chebem a Karlovými Vary, jinak mezi Ostrovem a Prahou se všude hlásí Rx. Tomu ani já nerozumím, proč je to takto, jak jsem již uvedl - Sokolov Rx (během výluky) vůbec nezná (ani v hlášení, ani na pragotronu - všude R).