Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 01. 03. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 01. 03. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 14. února 2018 - 14:39:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7086
Registrován: 8-2012
ať se to místním šotouškům líbí nebo ne - na výlety se z mnoha důvodů jezdí především vlakem
Já tu nikde nevidím, že by "místní šotoušci" (kdo to všechno je?) hlásali nelíbení u ježdění na výlety vlakem (oni tak též činí). Sbírka absurdních manipulací se pěkně rozrůstá [happy]

P.S. zajímavý doublethink: 1) vlakem je to rychlejší než ... (absurdní kombinace s dojezdem MHD Harrachov na Mýtiny [happy], protože jinak to na ten 670981/102 nemůže mít z principu) vs. 2) na výletě na nějaké té minutě nezáleží (ale nemůže se těch minut dvacet počkat na přestup v Tanvaldě) [crazy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pikehead
Středa, 14. února 2018 - 14:50:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 3-2007
To je vtipné, zrovna jsem v úterý večer přesun do Prahy (z Kořenova) řešil taky a dvacetiminutové čumění v Tanvaldu na poslední spoj 17:50 vedlo k vítězství gumokolu. (Pro mě je to čistá ztráta, protože zatímco ve vlaku se dá makat na PC nebo chrápat, v autě musíte kroutit volantem a bojovat o přežití.)

Takže přímé spojení Prahy s těmito končinami - proč ne, ale asi ne s čuměním na každé mezi a vedený vlakem, který není schopen dojet až do cílové stanice, protože jsme líní soutěžit a ČD jiná vozidla nevede...
Mladějov
Středa, 14. února 2018 - 15:04:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12107
Registrován: 3-2007
A ať se to místním šotouškům líbí nebo ne - na výlety se z mnoha důvodů jezdí především vlakem když už se vleze do VHD.

No..akorát, že většinou ti, co nechaj doma auto tak typicky do 50 km od místa bydliště, aby dětem ukázali cestu vláčkem a to tak maximálně dvakrát do roka jako takovou zvláštnost (když se tady tedy argumentuje necháním auta doma).
Protože jinak to považují rodiče za ztrátu času a děcka se ukrutně nuděj (nakonec viz třeba parní jízdy a největší požadavky jet jen pár zastávek s maminkou a pak narvat dítko zase do auta).

Na výlety "z mnoha důvodů především vlakem" - tak to spíš režisti a ingoldisti a nějak "praštění kolejnicí", skauti a staří trempové, běžná populace opravdu jako tu kuriozitu dvakrát ročně, to, mám obavu, jsi zůstal někde tak v 80. letech.

Proto má úspěch třeba ten "pražský motoráček" - de facto z města do města, krátké a pro radost dětí zcela postačující.

Strávit 3+3 hodiny ve vlaku (či 4+4, 5+5..) na jednodenním výletě, to opravdu dává pravidelně z "normálních lidí" hodně málo kdo.
Nehledě na to, že prostě ten výběr cílů je tím vlakem hodně omezen.

Pokud to bereš, že "cesta vlakem je cíl a relax", tak jo, já to mám podobně, ale minimálně 98 % populace nikoliv.

Tady je fakt specifický vzorek, taky je to zájmové DF.
Jaydeesq
Středa, 14. února 2018 - 15:17:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2008
T.H.
já jí rušit nechci, ale přijdou mě právě argumenty, že to je lepší nahoru poslat autobusem absurdní v tomhle vláknu a ještě víc od lidí co sou se zubačkou spjatí..

ono nejde ani tak o čas na přestup, jako spíše o spolehlivost přestupu, aneb ti stejní kritici přímého vlaku sem vždy nezapomenou postovat fotky lidí jak zůstali v tanvaldě na perónu, protože je vlak nepobral... ano problém je v tom, že prostě stadlery nejezdí tak jak mají a když pak přijede solo pri hezkem pocasi je problém..a tento probém právě může odstranit přímý spoj..
jinak těch lidí jezdící na výlety vlakem a to nikoliv dvakrát do roka je mnohem více než si myslíte, ono by se to chtělo někdy takovým vlakem svézt a uvidíte, ale většinou ve statistikách to nikde nenajdete, protože vlakový personál pak rezignuje všichni jedou zadarmo.. pravidělně jezdím do česjého ráje a za hezkého počasí o víkendu se jezdí kolikrát pomalu na střeše.. pro T.H. ono se stačí mrknout i např. v Rychnově o víkendu na nádraží..ze spojů, kde ve všední vystoupí max do 10kousků o víkendu vystoupí třeba i 40..
Středa, 14. února 2018 - 15:29:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7089
Registrován: 8-2012
A kde teda někdo "se zubačkou spjatý" argumentuje poslat "nahoru" autobus, konkrétně?

a tento probém právě může odstranit přímý spoj
Proč by nemělo "problém" chybějících štádlerů odstranit to, že na nějakého toho Národního Dopravce bude místně příslušný hejtman&comp. řvát a následně dávat pokuty plynoucí ze smlouvy (které, když už LiK nějaké dal, tak to následně s kamarádama od Dopravce zašmelili na "zlepšení podmínek pro cestující" a tudíž někde vymalovali na nádraží, což by stejně udělat museli)? Proč by to mělo odstranit pouze naopak navalení dalších peněz tomu samému ND?

jinak těch lidí jezdící na výlety vlakem a to nikoliv dvakrát do roka je mnohem více než si myslíte
No nejenže nemyslím, já dokonce nic takového netvrdím, asi se snažíte polemizovat s výrokem někoho jiného v mých ústech...

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 14. února 2018 - 15:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11661
Registrován: 5-2004
Decka se nudej kdyz jim to dovolis. Ja bez vyjimky slysel "a to uz vystupujem? A naspatek pojedem brzy? A kdy zas nekam pojedem?" Deti se ti budou nudit i na hrade nebo na horach-kdyz je "nenavedes". Ze je pro mnohe rodice " nutny zlo" jakykoli vylet je vec jina...

Tak ono i mimo sezonu pri nicmoc pocasi jsem zazil z tanvaldu nahoru v sobotu dopoledne v dvoustrudlu nejakejch 20-30 ks celkem. No a nevim zda je lepsi nechat tu hydru v tanvaldu malem 2 hodiny stat nebo vyjet jako posilu a bonus na kopec. Ja preferuju ten kopec pred stanin. Nalezitosti navic tam nejsou. Mozna jestli se to chyti tak ale potreba budou...
Středa, 14. února 2018 - 15:45:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7090
Registrován: 8-2012
kdyz jim to dovolis. Ja bez vyjimky slysel ... kdyz je "nenavedes"
Hele, nejlepší bezdětný odborník na výchovu dětí nám to zase vysvětlí [happy].
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Mladějov
Středa, 14. února 2018 - 15:58:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12109
Registrován: 3-2007
>Decka se nudej kdyz jim to dovolis.

Samozřejmě. Děti šotouše jsou zvyklý.
Každopádně prostě lidé hlasujou nohama..a už někdy před 30 lety jeli na lyže radši autobusem, ať už podnikovým, nebo ČSAD, protože nepřijeli do Harrachova (či jinam) z Prahy a okolí před polednem.

nevim zda je lepsi nechat tu hydru v tanvaldu malem 2 hodiny stat nebo vyjet jako posilu a bonus na kopec.

Jasně, pak jsou ty kilometry, plat fíry, čety, nafta..přeci zadarmo.

Nezlob se, ale posilový vlak v solo hydře s přesouváním substrátu cestou a v Tanvaldě do jediného přímého vozu je fakt békovina. Buď teda přestup a pořádnou soupravu, ale tohle je akorát hloupá šotohra.
Jinak ta pauza řeší např. bezpečnostní přestávku strojvedoucího, co to přivezl z Prahy, pořád si nemyslím, že rvát solo hydru za každou cenu do Harrachova, místo nasazení třech štrůdlů do Jakušic, je nějaká jako výhra či služba - to je jen šotozábava kohosi.
A jestli 20 lidí v dvouštrúdlu - to je argument pro co ?

Fakt mi solo hydra do Harrachova nevadí, já tam jezdím jednou za x let, ale je to nic neřešící šotohrátka, protože v exponovaných sobotách to bude sardinkovač a stejně s přestupem.

Prostě tuhle informaci akceptuji - a docela mne mrzí, že takovýhle kravině někdo může tak hlasitě tleskat a vyzdvihovat to jako bůhvíco za počin.

Já beru jako suprovej počin zprovoznění trati do Polska, ale tohle je akorát obyčejná šotomasturbace, nic víc. Takže neutrální postoj.
Mmch za prachy, co to bude v konečném důsledku stát, bys tam moh mít trojštádlera v sezoně 9-17 - co je lepší ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Středa, 14. února 2018 - 16:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 1-2005
já jí rušit nechci, ale přijdou mě právě argumenty, že to je lepší nahoru poslat autobusem absurdní v tomhle vláknu a ještě víc od lidí co sou se zubačkou spjatí..

Co je na přímém vlaku z Prahy pro Zubačku tak prospěšné, že by to lidé spjatí se Zubačkou měli za každou cenu podporovat "ať to stojí, co to stojí"? Pokud bychom se bavili o Zubačce, tak té by prospěly jiné věci, taková opatření jsou ale v režii SŽDC (těžká oprava koleje, zabzař a řízení dopravy dle D1, oprava propustku v Desné, zkulturnění kořenovské staniční budovy tak, aby nepůsobila dojmem "včera skončila válka" a mohu pokračovat donekonečna).

Doprava je na trati dnes tak silná, že zavedení přímého šotovlaku z hlavního města nic na postavení této dráhy v žebříčku priorit SŽDC nezmění; dokladem toho je ostatně i technický stav dráhy údolím Kamenice, která se i přes značný počet přímých vlaků z Prahy doslova rozpadá před očima a SŽDC pod rukama.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Středa, 14. února 2018 - 17:06:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12096
Registrován: 8-2004
Bram:
"Pokud je řeč v zimě o běžkařích lyžujících v prostoru Jizerka - Jakuszyce - Mýtiny - Orle, tak ti jedou v naprosté většině ještě trochu dál na kopec do nejvýše položené polské stanice, tedy nejspíš kromě jakéhosi Petra vlčka."
K vzájemnému metání bláta jsem se vyjádřil už včera, k tomu nic.
Ale k těm běžkám bych si dovolil podotknout, že celkem často využívám k návštěvě této části Jizerek (nikoliv z Prahy) jako výchozí/cílový bod Kořenov a pár desítek podobně smýšlejících vídám. Ale nejezdím tam každý týden, takže třeba mám jen výjimečnou kliku na výjimky.[biggrin][happy]
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Středa, 14. února 2018 - 17:16:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11662
Registrován: 5-2004
No kdyz se muze substrat presouvat v turnove kde se u lecceho odvesuje tu kus soupravy a jindy vsechny vleky a dal to jede solo (kladiva 9.25, nove mimo sezonu krom pa/ne 15.25 a vzdy 17.25 tak nevim v cem spociva tragedie objeti vleku v tanvaldiu misto k prejezdu az pres harrachov. No a kdyz tu th neustale omila (jak casto to skutecne nastava?) nepobirani z tanvaldu na kopec tak to snad 48 mist hydry a tim neprestupujicich od brodu nezhorsi...
Mladějov
Středa, 14. února 2018 - 17:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12110
Registrován: 3-2007
A v sobotu, když jede klasika a nejvíc lidí, bude jezdit ještě hydra na závěsu ?
Mladějov
Středa, 14. února 2018 - 17:37:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12111
Registrován: 3-2007
kdyz se muze substrat presouvat v turnove kde se u lecceho odvesuje tu kus soupravy a jindy vsechny vleky a dal to jede solo (kladiva 9.25, nove mimo sezonu krom pa/ne 15.25 a vzdy 17.25 tak nevim v cem spociva tragedie

Ehh ? Já nepíšu nic o tragédii, to mi podsouváš. Když se jebe se soupravou i tam a stačí solo, to je teda větší tragédie, než jsem se domníval (já tam jezdíval víc kdysi v dobách, kdy jezdila hydra + 1, o víkendech dva nebo klasa). Hm. Tak to jde frekvenčně do [zadnice] pěkně.
Středa, 14. února 2018 - 20:04:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 5-2002
TH: kdyz jim to dovolis. Ja bez vyjimky slysel ... kdyz je "nenavedes"
Hele, nejlepší bezdětný odborník na výchovu dětí nám to zase vysvětlí [happy].


No tak tedy Vlčka coby dvoudětný zastoupím já. Asi v 95% případů s ním nesouhlasím, ale v tomto ohledu má absolutní pravdu a nemám, co bych dodal. Snad jen, že těch dětí ve vlacích potkáváme spoustu, a rodiče většinou na šotouše vůbec nevypadají.
Středa, 14. února 2018 - 21:24:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42
Registrován: 12-2017
Nemám v úmyslu se moc zaplítavat do filozofických diskusí stejně to nemá cenu vlaky prostě v dubnu vyjedou a je jedno kolik lidí, s tím tady nesouhlasí... Jen bych chtěl dodat, ty co říkají že to nemá cenu kvůli špatným vozidlům a infrastruktuře. Je nutné si uvědomit, že na neexistující vlak nikdo nebude kupovat nové vozidla ani zlepšovat infrastrukturu. Takže vlaky nejdřív musí vyjet a když ukáží svůj smysl (aspoň nějaký), tak se můžememe bavit o nových vozidlech a zlepšení parametrů tratě opravdu ne naopak (nežijeme za Rakouska-Uherska), jenže tohle si neuvědomují ani ty co by měli. Mimochodem toto je důvod tragického spojení Liberce a Prahy. Protože, když ministerstvo řekne že objedná rychlíky Pha-Lib maximálně ve dvouhodinovém taktu (což je směšný oproti stejně velkým městům- Plzeň, Budějovice, Hradec, Ústí, Pardubice, Olomouc), tak to shodí celé ekonomické hodnocení, tak se nebude stavět nic a nebo kočkopes. Takže za mě za ty rychlíky palec nahoru, protože jinak se dál nepohnem. Protože nemám rád lidi co stahujou kalhoty kilometry před Brodem, protože pak zdržujou všechny ostatní....

(Příspěvek byl editován uživatelem martinm.)
Čtvrtek, 15. února 2018 - 09:41:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7096
Registrován: 8-2012
nevim v cem spociva tragedie ... th neustale omila nepobirani
Zas už jen takové shrnutí: do této diskuze jsem vstupoval s tezemi "mnoho povyku pro nic", "šotohydra" a "posílení dopravy cestou dodržování řazení".
No a ve stručnosti si můžeme projít, co bylo následně podsunuto:

fakt tragédie, že pojede něco přímýho z Prahy nahoru
zrušit všechny vlaky, které budou obsazeny stejně či méně
šoto-Freud ve stylu
staví arbitrárně do pozice "správného názoru"
vlak není potřeba resp. je to úplná pitomost
Argumentace typu já ten vlak nepotřebuju, tudíž je to úplná blbost
na hovno to je proto ze hydra cd
nezrušíme zubačku rovnou? autobus to přeci zvládne
tragedie objeti vleku v tanvaldiu
neustale omila nepobirani


Není to samozřejmě úplný výčet, ale pro představu to asi stačí...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 12:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15779
Registrován: 5-2002
TH: Zas už jen takové shrnutí: do této diskuze jsem vstupoval s tezemi ... si můžeme projít, co bylo následně podsunuto
No vidíš, já vedle vstupoval taky s určitou tezí a nějakej T.H. mi tam toho napodsouval tuny. Aspoň vidíš, jaký to je.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 13:09:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7890
Registrován: 4-2003
Tomáš_záruba: ale v tomto ohledu má absolutní pravdu a nemám, co bych dodal. Snad jen, že těch dětí ve vlacích potkáváme spoustu, a rodiče většinou na šotouše vůbec nevypadají.

Zjevně bydlíš v nějakým paralelním světě za zrcadlem. Né že by tu a tam nějaký rodiče s dětma vlakem (či obecně VHD) nejeli, ale je jich zlomek počtů před 15 lety a je to tam nejmíň četná skupina. Fakt jako doba, kdy v posledním Tanvaldu v pátek byl na každý třetí čtyřce nějakej rodič s dítětem je dávno pryč.


Jinak sólo hydra s odpojováním a připojováním vleku v Tanvaldě je óbršotoušovina. To je prostě o tom, že si dospělý děti - šotoušci hrajou za cizí peníze.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. února 2018 - 13:18:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2016
Jinak sólo hydra s odpojováním a připojováním vleku v Tanvaldě je óbršotoušovina
Kdyby se ta obrsotousovina aspon dotahla do konce.. Ne, oni nam tam budou posilat 217 a 212, které už na zubacce davno vyfocene nebo natocene mame.. [biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem vašík.)
Čtvrtek, 15. února 2018 - 13:54:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11666
Registrován: 5-2004
"Fakt jako doba, kdy v posledním Tanvaldu v pátek byl na každý třetí čtyřce nějakej rodič s dítětem je dávno pryč"

Jistěže. Na chalupy se jezdí převážně autama. Ty výletníci i s dětma jsou v obou ranních sobotních, ve večerním sobotním pak nazpátek. Neděle je výletově podstatně slabší.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 14:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7891
Registrován: 4-2003
Ty výletníci i s dětma jsou v obou ranních sobotních,

Ale prd, jsou tam vesměs starší lidi a mnohdy v oblečení, jaký se nosilo před 15 lety a s klasickým řízkem v alobalu.

Proč by rodina s dětma jela z města ven vlakem, když má auto?? Těch co ho nemají je marginální množství.

Vono je dobrý kromě toho vlaku taky juknout na R10 a kdo třeba leze z[auto] v Bolce do mekáče, víme??
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Jaydeesq
Čtvrtek, 15. února 2018 - 14:28:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 342
Registrován: 9-2008
T.H.
nevím proč tu používaš můj výrok, který byl myšlen absolutně jinak, než to teď vyzní..
Čtvrtek, 15. února 2018 - 14:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7892
Registrován: 4-2003
ano problém je v tom, že prostě stadlery nejezdí tak jak mají a když pak přijede solo pri hezkem pocasi je problém..a tento probém právě může odstranit přímý spoj..

Pro mě je tady tohle myšlení dost těžko uvěřitelný...pak se člověk diví, jak třeba dopadají volby.[uhoh][crazy]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Jaydeesq
Čtvrtek, 15. února 2018 - 15:04:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 343
Registrován: 9-2008
RadekŠ
já si nemyslím, že by tím, že pojede hydra se mělo přestat řešit nedodržování řazení, ale jak to logicky chcete vyřešit? Stadlerů prostě víc nebude a co jinýho rozumnhýo se dá poslat nahoru? leda tak 814.2 odněkud stáhnout, jinak v podstatě není moc co kde brát, ta hydra se tam nabízí protože tam stejně postává v Tanvaldě a už několikrát se nahoru právě jako posila podívala, takže za mě je tato akce kladná, protože se aspoň nějak posílí kapacita vlaků na kopec.. ale tím rozhodně nechci hájit chybu čd, ale na druhou stranu i čd jsou samy v problému se stadlerama a rozhodně je tam neposílají jen z dlouhé chvíle.. ale možná by ještě šlo stáhnout nějakou 841 a ty posílat do výběžku, protože nahoru nemůžou
Čtvrtek, 15. února 2018 - 15:15:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7105
Registrován: 8-2012
jak to logicky chcete vyřešit?
Dát straně, která neplní platnou smlouvu, další peníze, aby to "posílila" něčím jiným? To je logika jak stehno.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 15:56:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7893
Registrován: 4-2003
ale jak to logicky chcete vyřešit?

Tím že budu vyžadovat od dodavetele plnění uzavřené smlouvy.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. února 2018 - 16:05:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11667
Registrován: 5-2004
Koukám že RadekŠ je právě ten příklad co jezdí vlakem furt a všude. V podstatě z něj nevyleze. Ví kdo jezdí v pátek odpoledne, v sobotu ráno... Nestálo by zato si na to ježdění křížem krážem po republice pořídit in-100? A není to nějaký rozdvojení osobnosti jezdit ustavičně po republice vlakem i autem?

Já třeba vídám v sobotu odpoledne/podvečer při skupinách na hlaváku slušný davy co evidentně byly na výletě v Praze a je výjimka když to není s dětma. Dtto to co v sobotu odpoledne/podvečer se vyskytuje v ešusech Beroun - Praha ale i třeba posledním Švejku.

Pro blbý - teď v únoru až tak ne...
Čtvrtek, 15. února 2018 - 16:32:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13716
Registrován: 12-2007
ale možná by ještě šlo stáhnout nějakou 841 a ty posílat do výběžku

- u třinácti vysočinských 841 snad nadále nelze (dotačně vázány na příslušný kraj)

- jedna ze čtyř 841 z Pardubického kraje tam již přesunuta byla (platí-li tedy stav "841.017 v Liberci") dosud.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 16:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7895
Registrován: 4-2003
Ví kdo jezdí v pátek odpoledne, v sobotu ráno..

Týjo, to je vážně suprtěžká úloha, když tím jedu třeba v pátek z práce a v sobotu to zase vidím u sraňků, třeba když jdu k Vietnamci pro rohlíky. [biggrin]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Čtvrtek, 15. února 2018 - 17:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 4-2004
... a od šraněk vidíte, jak se za okny míhají řízky v alobalu. Jestli voni to nebudou spíš iPhony. Pohled zevnitř by tomu nasvědčoval.
Čtvrtek, 15. února 2018 - 17:31:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11669
Registrován: 5-2004
No videt pri prujezdu pres determalni okna kolik jakejch cestujicich ve 4-5 vozech je je uctyhodnej vykon. Jesteze tak neprobihaj scitani...
Pátek, 16. února 2018 - 09:01:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7897
Registrován: 4-2003
pres determalni okna

Zejména ve vozech AB, B, BDs či Bymee.

PS: Kdybyste mlčel, zůstal byste básníkem.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 16. února 2018 - 12:08:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7107
Registrován: 8-2012
Pro blbý - teď v únoru až tak ne
Zvláštní, zrovna teď v únoru jsem byl s dítětem v sobotu odpoledne na hlaváku, ale vlčka jsem tam nepotkal [happy].
Ale jako argument pro nezbytnost šotohydry do Harrachova je to už dost zoufalý.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 21. února 2018 - 20:41:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1561
Registrován: 1-2005
Přímé vlaky tedy pojedou takto:

Praha hl. n. 7.25 - Tanvald 10.03/10.09 - Harrachov 10.40
Harrachov 11.07 - Tanvald 11.32/11.49 - Praha hl. n. 14.37

Praha hl. n. 13.25 - Tanvald 16.03/16.09 - Harrachov 16.40
Harrachov 17.07 - Tanvald 17.32/17.50 - Praha hl. n. 20.37

application/pdf
18-03-04_Zmeny_JN-TA-ZB.pdf (263.1 k)

Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Středa, 21. února 2018 - 22:49:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 9-2003
Fírové se budou střídat v Tanvaldu nebo libeňáci projdou zácvikem na Harrachov?
Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
Středa, 21. února 2018 - 23:24:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 1-2005
Z toho, co vím, tak to obslouží místní.
Jinak to křižování v Harrachově bude asi cvičení, moc času tam není.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Čtvrtek, 22. února 2018 - 14:09:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7212
Registrován: 8-2012
Tanvald 17.32/17.50
Tak hlavně že to pro malé Záruby nebude mrzutost z čekání [lol].
křižování v Harrachově bude asi cvičení
Ale zas to přinese kvalitní šotozáběry - "hydra odjíždějící z Harrachova do Polska", "hydra přijíždějící z Polska do Harrachova" [happy]. Akorát by jim Liberecký kraj měl připlatit tak dva kilometry...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Čtvrtek, 22. února 2018 - 21:50:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 12-2007
nádherný projekt "toulání po pražcích". Doporučuji projít všechny galerie [fotic]

https://www.toulanipoprazcich.cz/
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pátek, 23. února 2018 - 07:17:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7219
Registrován: 8-2012
Doporučuji projít všechny galerie
Ale fuj, takové ošklivé věci [biggrin].
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pátek, 23. února 2018 - 09:02:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 12-2007
Co je prosím na té fotce fuj a ošklivé? [crazy]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Bdlm
Pátek, 23. února 2018 - 09:37:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 3-2007
T.H z tohoto nemůže spát👄
Jaydeesq
Pátek, 23. února 2018 - 12:12:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2008
ten odpolední je fakt úlet..hlavně jak to zvládne přijet do Tanvaldu ve 32, když ve 30 jede nahoru 2664? To by byl takovej problém vykřižovat v Desný a odjet z Harrachova trochu později, aby ten přímý vlak měl aspoň trochu nějaký smysl? nechápu proč neokopírovali trasu Sp 1913 a to jak na 1145 i na 1151[ko]
Sobota, 24. února 2018 - 06:48:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 1-2005
http://zdopravy.cz/rychliky-za-kazdou-cenu-nove-spojeni-praha-har rachov-muze-zpozdit-jine-vlaky-8278/
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Sobota, 24. února 2018 - 08:18:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11704
Registrován: 5-2004
Hlavne ze zapadni expresy nepozdej denne s7...
Sobota, 24. února 2018 - 10:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 221
Registrován: 10-2012
Koncem ledna se zde řešila otázka kvality restaurací v okolí kořenovského nádraží. I já jsem přispěl svojí trochou do mlýna, konkrétně kritikou na kvalitu restaurace v hotelu Maredis, dříve MÁRT. Přesně před týdnem jsem se vrátil z dovolené, kterou jsem opět trávil v tomto hotelu. Byl jsem tam už jedenáckrát, ale teprve podruhé za nového majitele. Musím uznat, že oproti minulému pobytu, v únoru 2017, se kvalita kuchyně rapidně zvedla. Asi šel pan Svoboda do sebe a najal nového kuchaře. Oproti loňsku má nejenom bohatší výběr, ale jídla jsou opravdu chutná. Za týden pobytu ( 7 x oběd, 7 x večerě = 14 jídel) se stalo jednou, že mě jídlo nenadchlo, na ostatních jsem si opravdu pochutnal. I porce se zdály větší. Zatímco minulý rok jsem odcházel z každého jídla nas*anej a v bungalovu jsme se potom s rodinou dojídali rohlíky zakoupených v místním konzumu.
Sobota, 24. února 2018 - 14:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 779
Registrován: 7-2017
no...velký oči...[crazy]ono to nejde do nekonečna pěchovat vlaky...když už chybí kapacita...a jak píšou,do toho nějaká ta výluka..a je to hotový[lol]
Sobota, 24. února 2018 - 14:47:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13734
Registrován: 12-2007
Z odkazovaného článku:

SŽDC chystá na celý červenec a srpen výluku v Neratovicích kvůli opravě mostu, která přinese nutnost přesedat do náhradních autobus

Skutečně budou všechny tanvaldské rychlíky po dobu výluky Neratovice - Všetaty vedeny v NAD?
Nebude u "turisticky exponovaných" spojů využito (již dříve praktikovaného) odklonu přes Nymburk?
Sobota, 24. února 2018 - 14:57:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 780
Registrován: 7-2017
...stejně budou mít sekyru...a Harrachov už se nekonná[lol]
Neděle, 25. února 2018 - 09:52:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326
Registrován: 7-2017
No zrovna dnes jede R1148 z Brodu na čas.
Jinak za poslední měsíc (28 dní) do Tanvaldu 25x do 5 minut, 2x nad 5-10 minut, jednou nad 60 minut. To znamená ani jednou na čas. Ale pouze jednou nad 10 minut.
Neděle, 25. února 2018 - 11:42:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15896
Registrován: 5-2002
m55: za poslední měsíc (28 dní) do Tanvaldu 25x do 5 minut ... To znamená ani jednou na čas
To je otázka definice...
Úterý, 27. února 2018 - 14:48:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112
Registrován: 8-2011
David: nebyly by vetsi podrobnosti ? Ten most pres Labe je jedinej pro pesi/cyklisty v okoli (pote, co se kdysi zakazalo vchazet na jez v Lobkovicich), jezdim tam tudy se koupat na piskovnu v Mlikojedech.... diky moc.
Jaydeesq
Úterý, 27. února 2018 - 15:21:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2008
mirek55
já nevím kam si teda koukal, ale na čas přijel skoro pokaždý a dokonce i párkrát napřed a maximální zpoždění bylo 7 minut
Úterý, 27. února 2018 - 22:55:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 1-2005
Ono je otázkou, jak se projeví nedostatek brzdících procent (=snížení rychlosti) s ohledem na skutečnost, že 854.2 má oproti 854.0 brzdící váhu o 23 t nižší. Sešiťák zde - http://gvd.cz/cz/data/sjr/OS537.pdf
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Středa, 28. února 2018 - 07:02:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7145
Registrován: 1-2007
Jakub Cikhart: V plánu výluk je výluka traťové koleje Neratovice - Všetaty 1.7.-31.8. Rekonstrukce mostu v km 34,875, vlaky osobní dopravy nahrazeny autobusem.
Středa, 28. února 2018 - 08:31:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2011
Mouka: to jo, to jsem taky nasel, ale zatim jsem nenasel info jestli bude most zavrenej i pro pesi/cyklisty, potazmo i pro policii/zachranku. Jde o to, ze jedinej dalsi most je na Stepane a nebo az v Kostelci .... kdyz byla kdysi pro pesi/cyklisty zavrena a zrusena cesta prez jez a plavebni komoru v Lobkovicich .... psal jsem i na FB Neratovic, tak uvidime, co z nich vypadne. Dam to urcite sem.
Diky
Středa, 28. února 2018 - 08:43:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11718
Registrován: 5-2004
Pokud ten most zůstane pro pěší/cyklisty otevřenej tak bude kolo rychlejší než NAD nejen do Tišic ale i Všetat...

Když ten most měnili nějak na přelomu 70 a 80 tak to taky trvalo 2 měsíce?

(Příspěvek byl editován uživatelem petr vlček.)
Středa, 28. února 2018 - 13:10:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2011
Tak nove info, odpovedel primo clovek z FB profilu Mesto Neratovice:

Dobrý den, vznesli jsme dotaz přímo na zástupce SŽDC, který má na starost mosty. Ten nám sdělil, že mají v plánu kompletní nátěr mostu, ale v žádném případě v letošním roce. O uzavírce mostu pro pěší a cyklisty v tuto chvíli není rozhodnuto.

Tak nevim co si o tom myslet. Pokud budou (asi) menit komplet koleje, neni jednodusi snest koleje/prazce > opravit/natrit > opet namontovat prazce/koleje ? Nejsem technik, tak to vidim jen jako laik. Diky
Středa, 28. února 2018 - 14:28:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 335
Registrován: 7-2017
Jaydeesq
Ta informace byla z veřejně dostupného zdroje.
Jinak k dnešnímu dni z téhož zdroje R1148 a zpět 28 dní Tanvald
zpoždění do 5' 24x;
zpoždění do 10' 2x;
zpoždění do 15' 1x
zpoždění nad 60' 1x
na čas (s náskokem) 1x
zpoždění min. -2'
zpoždění průměr 4'
zpoždění max. 82'
Čtvrtek, 01. března 2018 - 05:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 8-2010
Wool čp.: Přímý rychlík Praha-Tanvald-Harrachov, jistě by bylo rozumné, kdyby odjížděl v So a Ne z Prahy dříve o 6,00 nebo 6,25 hod., pak by se to vyplatilo.
Čtvrtek, 01. března 2018 - 07:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15916
Registrován: 5-2002
Wool: Ono je otázkou, jak se projeví nedostatek brzdících procent (=snížení rychlosti) s ohledem na skutečnost, že 854.2 má oproti 854.0 brzdící váhu o 23 t nižší.
Není ten rozdíl způsoben absencí rychlíkové brzdy?

M55: Ta informace byla z veřejně dostupného zdroje.
Hmmm, proč psát, že z Babitronu, když může bejt člověk tajemnej jak hrad v Karpatech... [crazy]

Možná se po těch letech pletu, ale mám za to, že jedním z cílů autora Babitronu bylo vytvořit něco, co umí dát představu o tom, jaké přípoje jsou reálné a jaké je potřeba považovat už za krajně nespolehlivé a raději s nimi nepočítat.
Takže těch 24 zpoždění do 5 minut může být úplně klidně 10x minuta, 8x dvě, 4x tři, 1x čtyři a jen 1x pět...

I proto jsem narážel na tu otázku definice - ne nadarmo je vlak se zpožděním do 5 minut obvykle považován za jedoucí včas.