Diskuse » Archiv 2018 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 08. 05. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 08. 05. 2018

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 24. dubna 2018 - 12:51:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16375
Registrován: 5-2002
JL: Nebo samovraty ...
... a druhej perón.
Jaydeesq
Úterý, 24. dubna 2018 - 14:52:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2008
a má to smysl pro 4páry vlaků za týden a zatím s nejistou budoucností? to vyjde levnějc tam poslat na 2x 2h pracovníka o víkendu..a nebo zastavovat..
Úterý, 24. dubna 2018 - 15:36:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 2-2010
ad Jaydeesq: Myslím, že smysl by to bylo, protože by mohli také bez problému křižovat historické vlaky, ale lepší by byl než Desná: Dolní Polubný. Potom by ty rychlíky nepříjížděli do Harrachov 5 minut před osobákem, ale už v půlu.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Úterý, 24. dubna 2018 - 16:38:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 1-2005
Naroznej - Momentálně se připravuje stavba, v rámci níž by mělo dojít k reko trati, původním záměrem (který dle názvu stavby vzal nejspíš zasvé) bylo údajně v rámci jedné investiční akce vykonat rekonstrukci tratí regionální dráhy ŽB - Tanvald a Tanvald - Harrachov st. hr. (na Zubačce ve vybraných úsecích, protože za Kořenovem k čáře už bylo mnohé provedeno).
SŽDC samozřejmě ví, že trať je v katastrofálním stavu (budu jako poručík Dub), "ještě před válkou mluvil jsem o tom s naším okresním hejtmanem", tj. minulý týden jsem o tom hovořil s přednostou ST Liberec.
Od nového GVD by mělo dojít k dalšímu posílení dopravy do Polska, na trati probíhá i nákladní doprava manipulačními vlaky a nejedná se o nikterak dlouhou štreku (byť samozřejmě na výši CINů bude mít jistě vliv četnost významnějších inženýrských děl, např. Polubenský tunel jistě není v nejlepším stavu - ostění tunelové trouby, průsaky, stav některých mostních staveb je slabý, zejm. pak propustek u Desné aj.), takže zásah je nezbytný. Sám jsem zvědav, jak se vlastník dráhy se situací vypořádá, peronizace narazí na tuhý odpor (obě nově zřízené zast. ale mají nástupiště s hranou 550 mm na TK), nikoliv však nelegitimní (zábradlizace české železnice je jev esteticky i funkčně děsivý), něco si k tomu řekne i DÚ jako speciální stavební úřad (nebude-li se jednat o opravu, ale rekonstrukci či dokonce modernizaci - § 88 odst. 2 vyhlášky č. 177/1995 Sb. - pak bude boj proti perónům těžký, k tomu § 16 odst. 5 ve spojení s položkou č. 139 přílohy téhož právního předpisu).
Možná by se to dalo udělat citlivě (PZZ typu VÚD, návěstidla vz. ESP aj. [crazy]), na druhé straně je otázkou, zda se pak historie nebude tlouci s nově zřízenými stožáry osvětlení a dalšími zjevně moderními prvky (srov. relativně citlivě vyřešenou opravu budovy 16/H v Dol. Polubném, nové stožáry osvětlení a přilehlý betonový portál tunelu z šedesátých let minulého století)... Podle mého se nedá hovořit o zachování původního historického rázu, ten byl již dříve notně narušen, takže skanzen v Szentrendre z toho nelze udělat (lze s nepřiměřenými náklady).
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Úterý, 24. dubna 2018 - 16:52:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16379
Registrován: 5-2002
Wool: PZZ typu VÚD, návěstidla vz. ESP
Jojo, kořenovská ESPčka měla moc pěkný odstín zelené...

Kdysi jsem podnikal jakési dotazování okolo možnosti zachování L94 na Masaryčce v provedení AŽD 65, které by se snad i památkově chráněnou budovou St. 4 ladilo přece jen o něco lépe, než konfekční stavebnice. Největší potíž byla v tom, že repase je poměrně nestandardní záležitost a blbě se dostává do nabídkových kalkulací, zejména když to není v zadání.
Takže by to vyžadovalo dost pečlivou přípravu investičního záměru...

Mimochodem, mladoboleslavská ESPčka se poděla kam...?
Úterý, 24. dubna 2018 - 18:00:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 5-2002
Wool: peronizace narazí na tuhý odpor (obě nově zřízené zast. ale mají nástupiště s hranou 550 mm na TK), nikoliv však nelegitimní (zábradlizace české železnice je jev esteticky i funkčně děsivý)

Já jen doufám, že nikoho nenapadne tu chtít něco extra nebo kvůli pseudoproblému zábradlí* raději nic nedělat, "protože historie". Peronizace rozhodně ano - tam jezdí lidi, ne historickej kompars! A samozřejmě plnohodnotná DOZ, u přechodů ty blikačky atd, na takovéhle trati nemá D3 nebo TONTR 10 km/h co pohledávat. Ještě tak dolepit nějakou manipulační kolej za Harrachovem a bylo by to úplně bezva. [happy]

*) OK, taky by se mi víc líbilo červeno-žluté apod, ale to je fakt marginálie a změnitelná velmi snadno.
Úterý, 24. dubna 2018 - 19:37:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 4-2005
Je to staré, leč v dopravně Desná snadno dostupné řešení:[biggrin]

https://www.youtube.com/watch?v=O6FDb2C-HHg
Úterý, 24. dubna 2018 - 20:05:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2018
Měl bych dotázeček na znalé. Jak je to u štohyder s personáliemi. Pražský fíra to veze tam i zpět? Vychází mu hodiny na celý obrat, nebo je střídačka někde na ose? Na stanovišti jsem hádám zahlédl i liberecké. To je kvůli poznání a zácviku, nebo povinnosti dvou osob cestou dolů? Protože předpokládám, že pražské průvodčí asi školit ve smyslu D40 nebudou. Pokud se to již někde řešilo, tak se omlouvám.
Úterý, 24. dubna 2018 - 21:49:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 1-2005
Turnovak - ptal jsem se, údajně to vozí místní.
Řízo, to je dobrý nápad, já bych namísto TSI PRM problém řešil novelizací příslušných právních předpisů vč. unijních a mezinárodních smluv upravujících přepravu osob veřejnou (i neveřejnou) drážní osobní dopravou a uložil cestujícímu povinnost mít při výkonu práv z přepravní smlouvy kbelík na šňůře.
Tomáš_záruba - Proč to ale vnímat stylem "my" a "oni"? Když "se bude chtít" na obou stranách, tak se kompromis dá najít vždy, a to i v mezích platných a účinných předpisů. Já jsem samozřejmě z přemíry optimismu vyléčen (např. jednání o zřízení výhybny Harrachov, kde se řešila otázka parametrů stavby s přihlédnutím k občasné nostalgii s delšími vlaky - "Přijďte, rádi si vás poslechneme a pak můžete jít domů."), nicméně mám pocit, že když se bude zejména krotit organizátor veřejné dopravy v LK (causa Malá Skála, ke které se starosta dotčené obce vyjádřil mj. takto: "Dokonce mi bylo ze strany Korid LK řečeno, že budou muset přehodnotit, zda má tolik vlaků stavět na Malé Skále, když tuto akci nechceme. Prý tím dáváme najevo nezájem o železniční dopravu! Cestující, se kterými jsem mluvil, jsou ale jiného názoru."), tak dohoda bude možná (NPÚ v Liberci je rozumný).
Hajnej - Tady by ale právě mělo jít o to, že by to v zadání bylo. Tím ovšem neberu zpět svá předchozí slova o jistém cirkusovém pojetí (kam to pasovat, do roku 1902 nebo do reko v 60. letech 20. stol.).
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Úterý, 24. dubna 2018 - 22:26:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 5-2002
Wool: Proč to ale vnímat stylem "my" a "oni"? Když "se bude chtít" na obou stranách, tak se kompromis dá najít vždy, a to i v mezích platných a účinných předpisů. Já jsem samozřejmě z přemíry optimismu vyléčen (např. jednání o zřízení výhybny Harrachov, kde se řešila otázka parametrů stavby s přihlédnutím k občasné nostalgii s delšími vlaky - "Přijďte, rádi si vás poslechneme a pak můžete jít domů."), nicméně mám pocit, že když se bude zejména krotit organizátor veřejné dopravy v LK (causa Malá Skála, ke které se starosta dotčené obce vyjádřil mj. takto: "Dokonce mi bylo ze strany Korid LK řečeno, že budou muset přehodnotit, zda má tolik vlaků stavět na Malé Skále, když tuto akci nechceme. Prý tím dáváme najevo nezájem o železniční dopravu! Cestující, se kterými jsem mluvil, jsou ale jiného názoru."), tak dohoda bude možná (NPÚ v Liberci je rozumný).

Musel jsem chvíli přemýšlet, je-li to skutečně reakce na mě, a pak mi teprve došlo, jak jste mě asi pochopil.[happy] Omlouvám se za neobratné vyjádření doufám, že nikoho nenapadne tu chtít něco extra nebo kvůli pseudoproblému zábradlí* raději nic nedělat, "protože historie". Tím jsem v žádném případě nemyslel, že by neměly být zachovány nějaké kolejové kapacity pro nostalgii (důkaz = moje zmínka o šturcu za Harrachovem a to, že nechci zrušit ani Desnou ani Polubný).
Já měl na mysli výhradně to, aby nebyla případná modernizace trati blokována z důvodů, řekněme, výtvarného řešení, tj. z pozice "perony a zábradlí ne, už by to nevypadalo jako dřív."
Středa, 25. dubna 2018 - 00:04:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2010
V Desné je tam silniční přejezd, vlaky musí zpomalit na 10 km a dojet do stanice. Chtělo by to dovybavit signalizační blikače případě se závory, na to nikdo nemyslel, proč to nejde udělat ?? Vlaky tím zbytečně zpomalují. Pokud máte tato názor, prosím o odpověď.
Středa, 25. dubna 2018 - 00:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248
Registrován: 8-2010
Vandr čp.247: to samé by bylo dovybavit signalizační blikače případě se závory u silničního přejezdu v Kořenově, aby vlaky nemusely zpomalovat, tím by se to zrychlilo.
Středa, 25. dubna 2018 - 00:28:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 1-2005
Není za co se omlouvat už jen proto, že jsem Tě pochopil. Rozhodně jsem odpůrcem rezistence za každou cenu (tj. styl "Je to málo RGTE, tak to sestřelíme."), zvláště pak v situaci, kdy mám doma nevykydáno.
Osobně jsem samozřejmě zastáncem řešení nezbytného z hlediska dostání aktuálním a anticipovaným potřebám společnosti, na tom se shodneme, akorát tvrdím, že v jistých společensky odůvodnitelných případech je třeba brát v úvahu jiné veřejné zájmy, jež v rámci teorie vzájemného vážení obstojí (tzv. proč to musí být jako vosa na bonbónu, když stačí ubrat).
Ostatně důkazem kompromisu je právě i řešení zábradlí v obou zřízených zastávkách, které je (z hlediska příčných součástí konstrukce) zřízeno z biologicky degradovatelného materiálu [kladivo].
Pro pobavení musím uvést, že někteří čelní představitelé (s přihlédnutím k § 83 OZ nebudu specifikovat) nejmenované právnické osoby spjaté se shora uvedenou dráhou mají tak cirkusový vkus, že by jim snad ani Mašinka Tomáš nebyla proti srsti (a pak by chtěli navracet secesní fasádu kořenovské staniční budově polystyrenem). Naštěstí jsou tam i jiní, kteří se to snaží korigovat, zjevně z důvodu muzejní zkušenosti.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Středa, 25. dubna 2018 - 07:13:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11861
Registrován: 5-2004
Na korenovskym prejezdu sranky byly dokud tam slouzil vypravci. Pak byly nahrazeny stopkou a desitou.
Středa, 25. dubna 2018 - 08:41:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2018
Nevíte prosím jaká 714 bude jezdit letos na cyklovlaku? Liberecká 222 nebo zase nějaká vypůjčená z Hradce?
Z Kořenova pojede jako sv a pak jako pk.R1145 do Turnova?
Díky za odpovědi
Středa, 25. dubna 2018 - 13:18:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 666
Registrován: 2-2013
Ano z Kořenova do TNV jako Sv 2695 a dále na R1145
Sv Kořenov - 9:51, Tanvald - 10:07
Středa, 25. dubna 2018 - 23:41:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16387
Registrován: 5-2002
Wool: Tady by ale právě mělo jít o to, že by to v zadání bylo.
Nejsme ve při, ber moji poznámku tak, že bez toho zadání by to s dost vysokou pravděpodobností opravdu nešlo...
Jaydeesq
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 17:33:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2008
Trs2004
do Polubnýho to R od Prahy není schopnej stihnout a zase zpátky, kdyby se křižovalo v Polubným, tak se nestihnout v Tamvaldě dobrat vozy, to by jedině musela jezdit taková souprava, aby to bylo v Tanvaldu bez odvěšení/dobírání, pak by ten Polubnej měl smysl a zároveň by se to aspoň už jako R tvářilo..tak třeba až se bude jezdit do toho Polska tak pak pojede nahoru celá souprava
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 18:16:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 2-2010
Jaydeesq: Kdyby jezdila 854 + Bdtn + Bdtn + 854, kdy jenom po příjezdu z Harrachova do Tanvaldu by ta 854 se připojila na konec soupravy, tak jim na to stačí max 5 minut. A ano, se současnou infrastrukturou to není možné, ale očekávám po rekonstrukce 035, že se rychlíky budou křižovat v Tanvaldě před celou.
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Jaydeesq
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 19:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2008
aby se jezdilo dvoumotorově na to jich je málo a to že vyjde křižování do tnv je docela optimistický, na to by bylo potřeb pokrátit pobyty v Turnově, ale ty sou teď docela využívaný jako vata, to spíš smysluplnější by bylo posunout křižování z Hradiště do Bakova a získal by se tam dobrej přestup na Lípu, kterej od novýho grafikonu roz***li i u Os
Pikehead
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 20:15:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4033
Registrován: 3-2007
Tak když SFDI má na PZZ v Kamenici nad Lipou, tak by to snad mohlo vyjít i tady, ne? Přece vlaky plazící se 10, 20, 30 km/h bych přenechal polskému lidovému folklóru...
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 21:48:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11862
Registrován: 5-2004
Co v Kamenici nad Pípou - tam aspoň něco jezdí. Ale hned kousek vedle zubatky v Jablonečku na náměstí zbudovali nový dokonce rovnou šraňky na přejezdu kde jede jeden pár šukafonů a to pouze o víkendu a možná jednou do měsíce a to ne každýho manipulák... Tak když jsou prachy na takovouhle píčovinu tak nějaká výmluva že nejsou peníze na blikače v Desný a Kořenově je zcela mimo mísu.
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 22:36:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16396
Registrován: 5-2002
Pike: Tak když SFDI má na PZZ v Kamenici nad Lipou
Nevím, jak moc se JHMD podařilo podojit SFDI - každopádně měli tak trochu nůž na krku, že pokud chtí jezdit přes přejezd rychle, tak jedině s PZZ.
Jediná větší věc, co se podařila bez PZZ, bylo zrušení přejezdu přes Lhotkovu v Černovicích, a to jen díky tomu, že by správně musela být hlavní ze Lhotkovy doleva na Svatavskou.
Čtvrtek, 26. dubna 2018 - 22:47:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773
Registrován: 1-2013
Hajnej: nebylo to zrušení přejezdu ve Lhotkově ulici zejména kvůli rozhledovým poměrům?
Pátek, 27. dubna 2018 - 08:30:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7289
Registrován: 1-2007
Zásah PČR u vlaku Os 2650 v zastávce Tanvald-zastávka.

Tušíte, co se stalo?
Pikehead
Pátek, 27. dubna 2018 - 08:38:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 3-2007
Hajnej: Povedlo se jim realizovat asi 3 přejezdy se světly, jeden snad i radiově spouštěný. Ne že bych jim je záviděl a ne že bych si myslel, že je tam mají zbytečně - spíš bych se od toho odrazil s argumentem "pokud lze tam"...

Dtto přejezd v Jakuszycích.
Pátek, 27. dubna 2018 - 10:25:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16401
Registrován: 5-2002
JT: nebylo to zrušení přejezdu ve Lhotkově ulici zejména kvůli rozhledovým poměrům?
V konečném důsledku ano, ale mělo to několik mezikroků. Tím prvním byla snaha nařídit "úzkejm" snížení traťové rychlosti, které by ale bylo dost brutální a nejspíš by mělo i fatální dopad na GVD. Tak se bránili stylem "když už, tak už" a poukázali na to, že pokud teda má bejt ten přejezd přesně "podle vemene", tak s tou změnou přednosti v jízdě. A to by mělo pro změnu fatální dopad na provoz po Svatavské, takže se nakonec podařilo dohodnout to zrušení.

Pike: Povedlo se jim realizovat asi 3 přejezdy se světly, jeden snad i radiově spouštěný.
To přidej - celkem se uvažovalo snad o devíti.
Tři jsou jenom v těch Černovicích, přičemž ten u stanice se spouští dvoupovelovým pagerem (vlak / posun). Troufám si o tom něco vědět, tehdejšího technika JHMD, co to měl na starosti, jsem "zasvěcoval" do tajů zabezpečováckých schémat.
Další dva, které jsem na vlastní oči okukoval, jsou v Kamenici (s přídavnejma červenejma ve vozovce a rovněž spouštěnej pagerem) a u Benešova (doplněný signalizací zastávky na znamení na přejezdnících). To máme celkem pět.
Pak jsou na mapě vidět přejezdy na "Šustráku" (povšimni si odsunutého domečku PZZ, aby nepřekážel ve výhledu), ve Stříteži a u Jindřiše, to už jich máme celkem osm.
Mluvilo se ještě o přejezdu na Nechybě, protože tam se často bouralo, neb je tam prdlačku vidět, ale na mapě ho nevidím - to měl bejt ten devátej...
Pikehead
Pátek, 27. dubna 2018 - 10:34:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4037
Registrován: 3-2007
Njn, já zaregistroval v Šatavovývh novinkách na webu jen ten pager. Je samozřejmě dobře, že jich je víc. Ale opět se tím potvrzuje to "voják se stará, voják má".
Pátek, 27. dubna 2018 - 18:19:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 774
Registrován: 1-2013
Hajnej: bohužel čas letí až moc rychle, záměr o řešení přejezdu ve Lhotkově ulici visel na úřední desce MěÚ Černovice před několika lety - a mně to připadá jako vloni...
Ve Stříteži je taky tlačítko pro zastavení na znamení, Nechyba má pořád kříže.
Jaydeesq
Pátek, 27. dubna 2018 - 19:12:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2008
zítra by měl jet na cyklovlaku 742.210
Pátek, 27. dubna 2018 - 19:26:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2018
Mouka: Někdo rozbil okno vlaku kamenem mezi Smržovkou dolní a Tanvaldem zast.
Pátek, 27. dubna 2018 - 20:36:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 257
Registrován: 8-2010
Nové spojení přes Tanvald-Kořenov-Harrachov-Sklarska Poreba Gorna s přestupem přípoji na Jelenia Góra-Walbrzych Gl. s přestupem do Meziměstí os.vl.SA 134 přes žel.přechod Mieroszow/Meziměsti 026+047 (od 28.4.-do 02.9.2018 v So+NE a svátky), a i s přestupem v Sedzislaw do Trutnova hl.n. 043(Sedzislaw-Kamiena Góra NAD Bus,výluka od 28.4.-do 09.6.2018), dále vlakem přes žel.přechod Lubawka/Královec.

Od Jelenia Góra-Walbrzych-Meziměstí a Trutnova, možno zakoupit u průvodčího ve vlaku Síťovou jízdenku GWTR+Polsko za Kč i 1/2 pro důchodce a děti, platí na 1.den a jen dopravců na vlaky (CZ)GW Train Regio (GWTR), a (PL)Koleje Dolnoslaskie(KD). "Obdobně u průvodčího ve vlaku KD+Czechy za Zl". Jízdné je přijatelné.

Viz. info: www.vlakynachod.cz, www.mezimesti.cz, www.gwtr.cz včetně Jízdního řádu a ceníku jízdněho. Jízdní řád www.idos.cz

Další informace jsou na k-reportu: Tratě Polsko, Podorlické tratě 026, Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší 043,O47,
GVD platný a připravovaný.
Pátek, 27. dubna 2018 - 20:58:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16406
Registrován: 5-2002
JT: Ve Stříteži je taky tlačítko pro zastavení na znamení
To se dalo čekat, je to tam stejný, jako v Benešově.
Možná, že jsem střítežskej přejezd zahlídl koutkem oka jeda od Křeče na Černovice (jezdívali jsme koncem srpna na tábor na Lhotku), ale na rozdíl od toho benešovskýho jsem ho zblízka neokukoval...
Pátek, 27. dubna 2018 - 21:05:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259
Registrován: 8-2010
Vandr čp.257: Doplním v nabídce jízdenek je třeba i Bilet Sudecki.
Pondělí, 30. dubna 2018 - 07:31:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 12-2007
Tak včera na dopoledním rychlíku Harrachov - Praha např. v Kořenově nástup 2 platících cestujících až do Prahy. Jinak o víkendu příjemná projížďka po Jizerkohorské železnici. Buďto nefungovala klimatizace a bylo na chcípnutí, zde ale zareagoval ochotný průvodčí a přesměroval nás do zadní části vozu, kde klimatizace fungovala, nebo bylo přeplněno. Zpět na vlaku 2628 (17.35 z Liberece) jel solo štrůdl. Nevím, zda je to o víkendech pravidlo, ale bylo narváno tak, že až do Tanvaldu se stálo. Tentokrát ale fungovala klimatizace, tak se to dalo.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pondělí, 30. dubna 2018 - 08:12:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2010
Tři fotečky ze soboty. [vypravci]
Pondělí, 30. dubna 2018 - 13:11:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 6-2015
R_1463Úpa:
"Zpět na vlaku 2628 (17.35 z Liberece) jel solo štrůdl."
V Liberci byl, když jsem nastupoval, na druhém vozu soupravy nápis NENASTUPUJTE. Nevím jestli to bylo kvůli poruše, nebo byla sólo jízda plánována, ale od 18.30 se hrál v Jablonci fotbal Jablonec–Liberec, poslat sólo vůz nebyl dobrý nápad. Jinak včera jsem jel oběma směry a při obou jízdách se čekalo cca 10 minut v Jablonci na zpožděný protijedoucí vlak :-/.
Pondělí, 30. dubna 2018 - 13:43:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 12-2007
Nám do Jabloneckých Pasek přijel už jen sólo štrůdl. Zpoždění 5 minut se nestáhlo ani do Kořenova. Nicméně jsem zavzpomínal na časy, kdy nás z Liberce do Tanvaldu tahal kocour s 2 vozy Bh, a přecijen k nějakému zlepšení za těch 25 let došlo [proud]
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Pondělí, 30. dubna 2018 - 15:14:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11871
Registrován: 5-2004
"kdy nás z Liberce do Tanvaldu tahal kocour s 2 vozy Bh"

To už je "novodobý":-). Ale takovej hektor se třema Balmama... Nebo M131+Balm+M131 ale i jiné sestavy "co Liberec dal"[biggrin]
Úterý, 01. května 2018 - 08:09:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 1-2006
Obojí nebylo "co Liberec dal", ale zcela pravidelné plánované řazení.
Jsem hrdý na svou vlast:
Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.
Úterý, 01. května 2018 - 23:57:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 9-2003
Turnovak: Měl bych dotázeček na znalé. Jak je to u štohyder s personáliemi. Pražský fíra to veze tam i zpět? Vychází mu hodiny na celý obrat, nebo je střídačka někde na ose?

Strojvůdci i vlaková četa se střídá v Tanvaldě. Na kopec jezdí liberečtí, pražští mezitím čerpají přestávku na jídlo a oddech. Vlakvedoucí: dopoledne Liberec, odpoledne Tanvald.
Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
Středa, 02. května 2018 - 18:47:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2018
Lokom: díky
Pátek, 04. května 2018 - 16:25:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2018
Nevíte někdo v kolik jede dolů z Kořenova ten cyklovlak? On totiž jede jako „přetah” do Tanvaldu. Zároveň se chci zeptat jestli někdo neví jestli opět pojede ta 742.

Děkuji.
Pátek, 04. května 2018 - 16:28:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1385
Registrován: 2-2010
yosak49: Kořenov 9:51-10:07 Tanvald
Pesimista vidí v tunelu tmu. Optimista vidí na konci tunelu světlo. Realista vidí světla vlaku. A strojvůdce vidí tři debily na kolejích.
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Flickr: https://www.flickr.com/photos/144608621@N07/
Blog: https://travelproductioncz.blogspot.cz/
Pátek, 04. května 2018 - 19:58:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 2-2013
Ano 742 na 99% pojede
Sobota, 05. května 2018 - 10:54:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 1-2005
Tak jsem prohrál sázku (alespoň první měsíc po spuštění linky nebude odřeknut R do Harrachova z důvodu zpoždění), jestli dobře vidím, tak dnešní R 1148 skončil v Tanvaldě...
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Sobota, 05. května 2018 - 11:42:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7777
Registrován: 8-2012
A jak se ty ukrutné davy krkonošůchtivých Pražáků vešly do pravidla? [happy] (Pokud teda neodjely zase do Prahy, když se jim nezpřístupnily Krkonoše přímo...)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Jaydeesq
Sobota, 05. května 2018 - 12:02:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385
Registrován: 9-2008
T.H.
připojej hydru ke stadleru ne[biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem JayDeeSq.)
Sobota, 05. května 2018 - 12:50:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 268
Registrován: 8-2010
Jaydeesg čp.385: === připojej hydru ke stadleru ne ?? Proč by to nešlo, proč to nevyzkoušet, nezkusit,vždyť obsluhu zajišťují liberečtí strojvedoucí, jako to bylo dříve s krabičkou 810.
Když se chce tak to jde.[happy][vypravci]
Jaydeesq
Sobota, 05. května 2018 - 13:13:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 9-2008
tak to je jasný že to jde
Sobota, 05. května 2018 - 13:50:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7780
Registrován: 8-2012
A co na to D40? [happy]
(Radši mlčí...)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 05. května 2018 - 14:43:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43
Registrován: 8-2017
Téma dodržování předpisu D40 bych už raději znova neotevíral.
Sobota, 05. května 2018 - 18:08:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2018
Wool:
"Tak jsem prohrál sázku (alespoň první měsíc po spuštění linky nebude odřeknut R do Harrachova z důvodu zpoždění), jestli dobře vidím, tak dnešní R 1148 skončil v Tanvaldě..."

No co jsem vypozoroval, tak nemohl jet R nahoru z toho důvodu, že cyklovlak měl na cestě zpět z Kořenova asi 12 minut zpoždění... Ale 3 týdny jim to vydrželo, což se divím [lol]
Neděle, 06. května 2018 - 16:30:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 1-2005
Tak dnes nedojel ani Valdštejn... Efekt výluk (ŽB - Košťálov)?
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Ghost
Neděle, 06. května 2018 - 16:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1875
Registrován: 1-2011
[nene]

z aktuálních informací:

Vlak R 1144 Valdštejn z důvodu technické závady motorového vozu nepojede v úseku Tanvald - Harrachov. Cestující náhradou využijí vlak Os 2622.

Vlak R 1151 nepojede v úseku Harrachov - Tanvald. Cestující náhradou využijí vlak Os 2663. Vliv technické závady motorového vozu u vlaku R 1144.
Neděle, 06. května 2018 - 19:53:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 1-2005
Tedy co na tom jelo zpět do Prahy?
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Pondělí, 07. května 2018 - 16:39:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 622
Registrován: 4-2004
Zpět do Prahy to jela stejná hydra jako do Tanvaldu - 854.217. Z jakého konkrétního důvodu to nejelo do Harrachova netuším, zpoždění do Tanvaldu na 1144 nebylo vysoké (přesně nevím do 5 minut).
www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
Pondělí, 07. května 2018 - 23:51:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 1-2005
Právě proto se tak kapciózně ptám, protože mi není jasné, z jakého důvodu by to nemohlo na kopec, když to pak absolvovalo cestu zpět do hlavního města.
Jediné slušné vlakové spojení z Prahy a Severních Čech do Polska a Vy ho chcete zpochybňovat. Ekonomie zničí vše užitečné s šetřily jako jste Vy. - M. Š., obhájce rychlíku Praha - Jelenia Góra a zpět.
Úterý, 08. května 2018 - 08:28:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 624
Registrován: 4-2004
Netuším, třeba problém úplně někde jinde než na vlaku, a napsalo se tohle. Víš jak to chodí.
Ať jen tak nekecám tak foto z uplynulé doby.

www.854foto.net - stránky věnované motorovým vozům 852,853 a 854 + řidicí vozy 954.
www.paolo3.854foto.net - osobní galerie
Úterý, 08. května 2018 - 19:44:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13871
Registrován: 12-2007
A jak se ty ukrutné davy krkonošůchtivých Pražáků vešly do pravidla?
Dost blbě, hodně lidí jelo (5. 5. 2018 po 10:30 h z Tanvaldu) v onom Os vlaku vedeném dvojicí "Regiospiderů" takříkajíc "na stojáka".
(resp. samozřejmě nevím, kolik cestujících v onom Os přestoupilo v Tanvaldu od pražského R, resp. kolik jich jelo přímo z Prahy).

No co jsem vypozoroval, tak nemohl jet R nahoru z toho důvodu, že cyklovlak měl na cestě zpět z Kořenova asi 12 minut zpoždění...
Zpoždění v Kořenově "převzal" od Os vlaku, který předtím asi v Tanvaldu čekal na zpožděný přípoj od Železného Brodu (který v ŽB získal zpoždění od autobusů NAD?).