Diskuse » Archiv 2017 » Automobily, lodě a letadla » Youngtimery » Archiv diskuse Youngtimery do 31. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Youngtimery do 31. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Pajzák
Pondělí, 14. srpna 2017 - 18:41:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 6-2015
Aha, ted jsem to mozna po vykladu Jabberwocky pochopil. Emoce vs. rozum. Ja rozum k tomu, aby se mi neco libilo, nepotrebuju, mne staci emocni stranka "libeni," zatimco ty asi potrebujes rozumove rozebrat, proc se ti to libi ci ne. Coz je i pripad te legendarni T603, ktera se ti proste libit nemuze, protoze je na ni neco logicky spatne, zatimco ja vidim krasne opravene auto nadhernych tvaru. A auto jako celek se mi bude libit, i kdyz tam budou zrcatka ze stodvacitky. Je to aspon priblizne tak?
-OndraS
Pondělí, 14. srpna 2017 - 20:35:31  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
No tak já to náhodou taky chápu, taky mě berou všechny čerti když vidím nějaký vysloveně zkažený trojkový Camaro nebo fajráka s dílama a barvama, co na to nepatří.
No a o víkendu jsem v obci Našiměřice, což je prdel všech prdelí pod horním prdelákovem, viděl krásnou Tatru 603 na bílých pražských číslech. Fakt hezká, no jo ale byla světle modrá s bílou střechou. Hned jsem si vzpomněl na Risana, a musím teda uznat že i bez jeho nedávného příspěvku ohledně barev mě to auto tak nějak nepasovalo. 603 prostě byly černý, jezdili v tom papaláši, a kam to přijelo, tam byl průšvih. Z modrobílé sálal spíš dojem poutě. Zkrátka byla tak hezká, až to vlastně vůbec nebylo ono.
Tak a co s těma Tavriema teda? [proud]
Pajzák
Pondělí, 14. srpna 2017 - 20:39:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 6-2015
Svetle modrou s bilou strechou meli rodice spoluzaka, takze mne by to divne nepripadalo.:-)
Pondělí, 14. srpna 2017 - 21:00:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 10-2007
Tak a co s těma Tavriema teda?

Nic, ty jsou hnusný i v bílo-modré ;-)
-OndraS
Pondělí, 14. srpna 2017 - 21:37:26  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Ale v popelářské to vypadalo celkem dravě.

http://www.avtoexport.cz/zaz1102/s009.jpg

Otázka, kolik dílů bylo na tomhle speciálu původních.
Úterý, 15. srpna 2017 - 10:20:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1785
Registrován: 10-2007
Jabberwocky: Z některých Tvým příspěvků jsem nabyl dojmu, že emocionální či iracionální je pro Tebe horší či přinejmenším méně užitečné než racionální a logické. Jestli to tak opravdu vnímáš, mohu s Tebou souhlasit jen částečně. Racio je samozřejmě úžasný nástroj, možná dokonce náš nejlepší, ale není jediný. Dokonce je komplementární s emocemi, podvědomím, iracionalitou. To jsou rovněž naše součásti a snahou o jejich potlačení a odsunutí ve jménu racionality se dá napáchat dost škod.

Částečně souhlasit stačí. Já vím, že člověk není (naštěstí) stroj. Na druhou stranu, právě ta rozumová a kognitivní stránka je jednou z věcí, která jej odlišuje od ostatních tvorů a velmi charakterizuje. To Pajzákovo "Ja rozum k tomu, aby se mi neco libilo, nepotrebuju, mne staci emocni stranka" mi prostě tak úplně nesedí. Zkusím to pro Vás oba jinak - chci říct asi toto: s emoční stránkou naší osobnosti jednak často pracuje naše podvědomí (což je někdy pěkný prevít) a jednak je velmi snadno ovlivnitelná vším možným okolo. Zde může pomoci rozum, pokud jej umím použít. Postavit emoce nad něj není tak úplně bezpečné, pokud tedy nechcete naplnit dnešní ideál frikulína z reklamy, který je sice kamerou zabírán stále šťastný, ale...

Člověk, aby si mohl něco užít, vychutnat, tak skutečně nemůže v tu chvíli špekulovat, řešit co bylo a co bude. Musí žít v té chvíli, vnímat ji naplno, bez těch rušivých racionálních myšlenek, které ho od té chvíle odvádí. Jenže - aby to pořádně fungovalo, měl by stejně byt schopen kdykoliv se zastavit a promyslet si, uvědomit si (a k tomu už emoce nestačí), jestli to co dělá, je to ono, co chce, jestli mu to dává smysl, jestli je to opravdu on a není to něco, co mu vnutilo zákeřně podvědomí nebo okolí. Možná přijde na to, že to je "on sám", možná ne, pak je na čase zkusit se vydat jinou cestou. Svými příspěvky se občas snažím přijít na to, jak se ostatní s tímto vyrovnali, jestli vědí, zda a proč je tohle jejich cesta. Kvůli sobě, abych pochopil, porozuměl. K dispozici máme jen to textové okénko, tak to holt na první pohled může vypadat jako to v dnešní době tolik opovrhované racio (k tomu se ještě vrátím).

Opět můžu použít příklad s černobílou T2-603 m69 - pokud se na ni dívám jako divák, líbí se mi to a časem si uvědomím, že mi to nesedí, o nic moc nešlo. Ale pokud je moje, já ji takto nalakoval a časem "vypadnu z rauše", podaří se mi na chvilku zastavit, zamyslet se nad svojí cestou a přijít na to, že tohle mi nedává smysl, škoda je velká. Pak se můžu jenom utěšovat, že ostatním se to líbí, alespoň těm, co nad tím nepřemýšlí, a že jsem to vlastně dělal kvůli těm cizím lidem. Ale nevím, jestli toto obelstění sebe sama pomůže.

Tohle téma mě osobně zajímá, taky občas renovuji nějaký stroj a jak jste si všimli, snažím se u toho přemýšlet. No a tak možná že někdo fakt při tom "zastavení se" a zamyšlení přišel na to, že černobílá T2-603 m69 je to "jeho" pravé. Na to jsem se zde zoufale ptal. A všichni mi nabízeli jen tu samou odpověď - povrchní impulsivní rozhodnutí vedené čistě v emocionální rovině přece stačí, co v tom hledáš. No, chlapci, vězte, že nestačí. Držím palce všem, kdo nikdy nepřijdou na to, že opravdu vyrovnaný člověk potřebuje pro svůj život, pro svoje rozhodnutí taková zastavení a "meditování". Uvědomit si, co chci a proč. Abych měl protiváhu tomu poťouchlému podvědomí a tomu, co přichází prostřednictvím emocí zvenku. Dnešní svět přímo ponouká, nutí lidi k impulsivním a povrchním rozhodnutím na základě emocí. Hlavně moc nepřemýšlet, utrácet a tím si působit krátkodobé pozitivní emoce a šup zase něco jiného, dalšího.

Nakonec i to focení tavrií je podobné. I zde jsem se ptal, jak kluci přišli na to, že toto je to "jejich pravé". Přišel alespoň Ondra (kterého se to vlastně netýkalo) s odpovědí, která se mi líbila. Neuvěřil mi. Ale já se cosi dozvěděl. Takže díky.
Úterý, 15. srpna 2017 - 15:33:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 5-2009
Musím se pochlubit - dneska jsem (poprvé za 21 měsíců co ho mám) ve svým autě potkal druhý auto stejnýho typu a dokonce se stejným motorem (1.6) [satan]


(Příspěvek byl editován uživatelem rt6n26.)
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)

Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill)
Úterý, 15. srpna 2017 - 19:11:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2014
Vidím, že Tavrie byla opravdu revolučním autem :D nejen tím, že se jednalo o první ukrajinskou předokolku, ale i tím, jaký tady způsobilo pár fotek rozruch, diskuzi...

Vždy když vidím neobvyklé, vzácnější, málo rozšířené auto, tak se o něj zajímám. A Tavrie nejen že byla nejhorším evropským autem, hned vedle Oltcita, který měl aspoň kvalitněji spasovanou karoserii, ale navíc je dnes Tavrie v běžném provozu něco obdivuhodnýho - jsou lidi, kteří mají tohle auto od nového, a celých těch 20 let jim to auto vydrželo....i přesto, že horší auto pomalu nemůže být...v dnešní době Fabií, Octávek, ale i Felicií, se to už běžně nevidí.

Na druhou stranu, na Ukrajině jsem viděl těchto auto opravdu hodně, ne každý si tam může dovolit auto a když už, je to buď 2101, nebo Tavrie, případně některý Moskvič. Takže tam to berou zase jinak. A kdo tam má Ladu 2106, 2107, tak je na venkově za borce...

Slíbil jsem několik fotek z jednoho hradeckého sídliště, tak kromě již zmíněných felicií a favoritů i něco staršího...(kromě té Nivy, staré tak 4-5 let, navíc na skle nálepka člena Ladaklubu jen o jedno číslo od mého členského čísla, ale majitele neznám).

Rapid 130



105L


21214


(Příspěvek byl editován uživatelem VO_Avtoexport.)
www.avtoexport.cz
Úterý, 15. srpna 2017 - 19:25:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2014



Jedna ulice sídliště se skládala z betonové plochy, kde stála i některá odstavená auta, nebo málo provozované starší vozy.






A na závěr jedna Felicie z toho místa, stav už opravdu špatný...lepící páska byla rychlým řešením . Opravdu zvláštní kout Hradce, odlišný od zbytku sídliště

www.avtoexport.cz
transit01
Úterý, 15. srpna 2017 - 19:39:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 9-2012
Pěkný fotky, ten provozní Rapid je krásnej, ale když vidím ten lauf [lol]. Ten zvláštní betonovej kout Hradce moc dobře znám.
Tam to vypadá furt stejně, akorát ty auta se tam mění. Přijde mi to jako taková odstavná plocha celýho Hradeckýho sídliště.
Až jsem se lekl že ta zelená Škodovka je furt ta samá [lol]

Jedna přesplotovka zánovní nuladvoječky. Viděl jsem jí poprvé venku z garáže u rodiného domku, majitel si přetahoval kola, dolejval olej a dofukoval pneu.
Nikdy jsem jí neviděl na cestě.

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok] Scania R 620 [ok]
Citroen Xantia 1995 1.8i 16V [satan]
" You just hurt my god damn feeling. And that was the last one i had - Eminem"
Středa, 16. srpna 2017 - 12:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 581
Registrován: 10-2007
Risane, jo, takhle napsané už bych to mohl nejspíš i podepsat. Snad jen s drobnou výhradou, že sice je to model limitně se blížící ideálu, ale není z mnoha důvodů použitelný pro každého. Nebo spíš realisovatelný každým. A asi si rozumíme v tom, že universální postupy nejsou a že nejen lidé, ale i situace se liší. Já tu proti Tobě teď trochu hraju ďáblova advokáta intuice a emocí, protože z vlastní zkušenosti* vím, jak verbálně nedefinovatelné a vědomě neuchopitelné bývají, a přesto strašlivě důležité a někdy (pro někoho možná i mnohdy) funkčnější než čistý rozum. Ale souhlasím, že třeba z hlediska manipulace je logická (sebe)reflexe velice funkční obranou.

*) Na vysvětlenou: Lepší polovička je klinická psycholožka (a já sám mám praktické zkušenosti např. s hypnózou – aniž by tyhle dvě věci spolu přímo souvisely :-) ). Do ordinace jí občas přijdou velice rozumní lidé, kterým vlastně „nic nechybí“. Nepočítáme-li to, že jsou nemocní, žádný doktor nikdy nic nenašel a že je to zhusta čistá psychosomatika. Vyznačují se spoustou dokonale logických obran a argumentů, pod jejichž nánosem řve o pomoc emoční stránka jejich osobnosti (o které mnohdy ani nevědí, protože nemají nástroj, jak ji detekovat).

Kdybych to měl shrnout, nakonec nejspíš skončíme u toho, že nejlepší je kalokagathiá a že μέτρον ἄριστον, tedy že ve věcech je nutná míra :-)
Středa, 16. srpna 2017 - 12:47:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 4-2014
http://www.autoforum.cz/fascinace/cesky-sberatel-prodava-vzacne-p rototypy-skody-jen-vsechny-najednou/
Středa, 16. srpna 2017 - 12:59:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 3-2011
Sváteční jezdec nabral na Benzině šťávu, ještě pro noviny a pak svůj stroj uklidit zpět do garáže...

Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Jef
Středa, 16. srpna 2017 - 20:05:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5673
Registrován: 5-2002
Tak tohohle "svátečního jezdce" jsem zaznamenal před necelými třemi roky jako součást jakési svatební kolony v Podkrkonoší...:
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 12:59:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9204
Registrován: 5-2002
Jedno pěkné BMV [rofl]

Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 19:15:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 10-2007
Už jsem málem zareagoval na odkaz od Bobeshe - na už postarší článek o prodeji sbírky pana K., ale pak jsem si uvědomil, že bych se zase dopustil pasivní agrese, hnidopišství, poučování, podněcování k racionalitě a vnucování svého názoru. Tak jsem se vzpamatoval a nechám raději tento Bobeshův příspěvek zapadnout ve prospěch strhujících příběhů typu "pán jel pro noviny žigulem".

A sakra, už jsem se zase dopustil všech těch svinstev v jedné větě, co? Jdu o sobě přemýšlet. Vlastně né, přemýšlet né! Jenže co teď? Jo, jdu fotit!
-OndraS
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 20:16:31  
Neregistrovaný host
95.82.137.200
Měl by sis koupit Tavrii, nebo sto pětku [happy] Abys věděl, o co přicházíš. I když popravdě, nedělám si iluze. Myslím že i třeba 603 je plná nedodělků, debilních řešení nějakych detailů, kompromisů atd. Jako každý auto.
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 20:33:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 185
Registrován: 10-2014
Mě by třeba zrovna Tvůj názor na přístup k veteránům pana K.docela zajímal,protože můj názor něj se celkem radikálně změnil k horšímu a to ve smyslu "ze sběratele překupníkem snadno a rychle"velmi stručně řečeno...
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 22:43:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2144
Registrován: 3-2011
Risan: Předpokládám, že to s tím žigulem a novinami bylo myšleno jako reakce na můj poslední příspěvek. Tímto se tedy omlouvám vaší ctěné osobě, jestli byl můj příspěvek skutečně tak bezpředmětný a "zbytečný", jak se mi dle této formulace zdá. Dodal bych snad jen to, že jsem jej fotil a následně i sem umístil zejména proto, že mě pokaždé nečekané setkání s podobným strojem v provozu potěší a rád se o něj podělím i s ostatními. Toť vše.
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
Pátek, 18. srpna 2017 - 09:35:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 10-2007
Mtijak: vybral jste si interpretaci mých slov sám, přesně v duchu Vašeho hesla "nechtít vědět je mnohem horší." Přitom pravý smysl mých slov o brázku žigula je v tom samém příspěvku docela dobře naznačen.

Sběratel kuriozit: no já bych se spíš vyjadřoval k těm renovacím, které proběhly na autech z té sbírky, ale to by se tady zcela jistě nesetkalo s kladným přijetím, viz často vzpomínaná causa s černobílou T2-603 m69. Že sbírku prodává, to bych mu nevyčítal. Nejspíš se zamyslel a přišel na to, že sbíral pod vlivem "emoční stránky líbení" (stejně i renovoval, ale to jsem se zařekl, že nebudu rozvádět) a vlastně to není to, co by opravdu sám v hloubi své duše chtěl. Ono je to snadné, jak si jednou člověka okolí zařadí, podlehnout tomu, že já jsem ten, co sbírá prototypy a unikáty, zvlášť, když se mu ty věci opravdu "líbí". To málokdo hned opravdu zpytuje sám sebe, zda to tak opravdu je, zda je to opravdu on nebo jenom bez přemýšlení přijal na sebe lákavou nálepku, kterou mu dalo okolí. A tak se třeba jednou zastavil, zjistil, že stojí uprostřed hromady krámů, které se mu podle všeho mají líbit, no jo, jenže co s tím dál? Zamyslel se, a udělal krok k tomu, aby dál dělal něco jiného. Toto prosím je jen můj názor na věc, i když jsem si jej nevycucal úplně z prstu, ale třeba i částečně sám prožil, proto prosím než nad ním všichni mávnete rukou jako nad blábolem ichtyla, připomeňte si, že to není jen momentální žblebt na internet, ale reflexe kusu jakési odžité zkoušenosti. Jinak pana K. znám velmi povrchně a konkrétně o tomto jsem se s ním nikdy nebavil. Jen se snažím tu jeho situaci ukázat pohledem, o němž jsme tady s některými diskutovali. Po pravdě nevím, jak probíhá ten rozprodej sbírky, naposled vím, že to nabízel jako celek různým státním i soukromým muzeím, ale to asi nemělo moc šanci, tak předpokládám, že zkouší prodávat po kusech?

OndraS: no já stopětku mám, když pominu tu, co jsem měl kdysi v devadesátkách, tak mám "sbírkovou". A s tou když jedu, tak si mě všichni fotí, mávají, abych zastavil, že chtějí fotit i v klidu. Jen mi prosím napověz, jak jsi to myslel s tím, o co přicházím. Já mám pět aut, na která nejdou koupit díly v obchodě, která mají na sobě spoustu kompromisních a jinak podivných řešení. No a třeba neřeknu ani slovo proti takovému kwasimu, který si svoje auto fotí a dává to sem, i když já to třeba nedělám.
Pátek, 18. srpna 2017 - 12:57:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 3-2011
Vážený pane, ono to tak vcelku přesně vyznělo. Věřím tomu, že to třeba ve skutečnosti bylo myšleno jinak, ovšem v psané formě to nemusí vždy znít a vypadat stejně. Nemyslím si o Vás vůbec nic špatného, anžto Vás neznám, jen mi to nedalo nezareagovat. Docela by mě zajímalo - to o všem v životě takto dlouze přemýšlíte a lamentujete, jako tu v posledních pár příspěvcích čtu? Pak musíte mít opravdu "zajímavý" život...
Nevědět je špatné. Nechtít vědět je mnohem horší.

Vítejte v zemi neomezených možností.
transit01
Sobota, 19. srpna 2017 - 11:58:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 9-2012
A co tahle krysa, Risane?

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok] Scania R 620 [ok]
Citroen Xantia 1995 1.8i 16V [satan]
" You just hurt my god damn feeling. And that was the last one i had - Eminem"
Sobota, 19. srpna 2017 - 17:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 7-2017
noooo...čistá rez....[lol]
Sobota, 19. srpna 2017 - 18:50:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 10-2007
transit01: tak je to o level výš než černobílá T2-603 m69. Sice taky nakonec vyšel kýč, ale ne tak hloupě prvoplánový a přeslazený jako u té šestsettrojky. Nehraje si to na silikonovou blondýnu, má to šarm Ellen Ripleyové [proud]. Každopádně zajímavé auto, které se sem hodí - je to kus, který má něco zvláštního, stojí za to být uloven objektivem a můžeme se o něm bavit. Není to jen fádní zástupce nějakého (i když třeba vzácnějšího) typu.
Sobota, 19. srpna 2017 - 19:49:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2017
Z měsíce srpna:
105 L

120 L

125 L

Vidět 2 stodvacet-pětky za tak krátkou dobu, to se mi ještě nepodařilo.
Neděle, 20. srpna 2017 - 01:43:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9205
Registrován: 5-2002
Modrá střela si dnes užila svých pár vteřin filmové slávy. A to dokonce s hercem Jiřím Dvořákem za volantem! Zatím bychom neměli prozrazovat název filmu, protože obsazení hlavní role bylo utajované, ale ono se to určitě brzy rozkecá.

Neděle, 20. srpna 2017 - 20:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 627
Registrován: 8-2015
Tato rikša jezdí v Mladějově na Moravě. Předek a nádrž vypadá na Jawu, motor a převodovka je ze škodovky s motorem vzadu s otočeným diferenciálem. Maximální rychlost je prý kolem 90 km/ h [happy] Táhne zajímavý vlek [happy]
Pondělí, 21. srpna 2017 - 00:01:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4038
Registrován: 11-2006
Matijak, Jef: Tenhle pan zrovna moc svatecni jezdec neni. Na 99% je to zigul z Nove, resp.uz asi Stare Paky, parkujici vetsinu roku venku na ulici a velmi casto meni svou pozici. Az pojedu kolem, tak si to snad potvrdim.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 00:13:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2009
kwasi: ty buldozery vyfocené nemáš? Ta S 100 je nějaká krpatá oproti détíkom.


Ta rikša má motor i převodovku otočenou o 180°, měli to tak i některé škodovácké buggyny
http://marek275.rajce.idnes.cz/
transit01
Pondělí, 21. srpna 2017 - 13:08:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 9-2012
no, hele, někdo konečně můžete investovat do kvalitního a zajímavýho veterána. odkaz Přijde mi toho na ND škoda.
IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok] Scania R 620 [ok]
Citroen Xantia 1995 1.8i 16V [satan]
" You just hurt my god damn feeling. And that was the last one i had - Eminem"
Pondělí, 21. srpna 2017 - 17:52:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629
Registrován: 8-2015
Bagr Poclain: Mladějovské buldozery dány do Stavební techniky [happy]
Jinak CZ sraz veteránů Široký Důl u Poličky : http://sisa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613217
Zaujal mě tam Trabant se dvěma vleky [happy]
Pondělí, 21. srpna 2017 - 22:47:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4041
Registrován: 11-2006
Vloni mě na svatbu vezl známý se svou Tatrou, no a ze známého se za ten rok stal potencionální švagr a byl tak hodný, že mně a ženě půjčil na víkend Tatřičku. No a řeknu Vám, tím jsem si strašně zavařil.
Před tím se mi Tatry líbily, jenže teď je miluju a asi budu muset začít šetřit [happy]. Řídil jsem všechno možné, od náklaďáku po supersport, ale ze všeho nejvíce se mi líbila právě Tatra. Ujeli jsme 650km za víkend a ještě teď mě bolí svaly [happy]. Chvilku trvalo, než jsem se s tím autem sžil, ale potom, na hezkých silnicích, to byla paráda. Horší jsou silnice rozbité a nejhorší jsou vyjeté koleje, tam jsem tedy měl problém. Stejně jako parkování pod Troskama, kde jsem se musel točit asi na pětkrát za přihlížení davu čumilů s nastavenými mobily, to jsem se trochu zapotil. Ono vůbec, reakce lidí byla příjemná. Nikde to auto nenechalo lidi chladnými. Když člověk stojí v Liberci na přechodu a protůruje motor, ty pohledy za to stojí [happy].
Také mám za ten víkend artrózu v levém koleni, protože tam pekelně odněkud foukalo [happy].

No a na samém konci nedělního večera nás zastavila hlídka PČR, nelíbily se jim dva nedostatky, jednak nesvítící SPZ a druhak nad limit přečnívající koncovky výfuku. No ale protože "je to prý Tatra", tak se chtěli pokochat motorem, chvíli jsme pokecali a pak mě nechali jet [happy].

Ve zkratce, řídí se to podobně jako tank, půlka věcí tam nefunguje, teče tam, fouká tam, na mokru jsou to sáňky, žere to 16 litrů, ale stejně jsem si to sakra zamiloval...

Úterý, 22. srpna 2017 - 00:02:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3360
Registrován: 9-2006
Tatrovácké Bety tady před nedávnem někdo „sbíral”, ne? Tak aby třeba nechyběla ... [wink]



V roce 1996 přibylo Městským strážníkům v Táboře do výbavy druhé služební vozidlo Tatra Beta, takže strážníci byli schopni operativního výjezdu. Speciálně vyškolení „odchytáři” z řad strážníků již mohli bezpečně odchytávat toulavé psy.
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Úterý, 22. srpna 2017 - 06:47:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 449
Registrován: 8-2012
Mirousi-dobrý, budiž Ti přáno. Ale jak se vede Fiatovi? Takhle mu zahejbat, zatím co je na ozdravným pobytu. Už se těším na report z první pořádný jízdy na modráskovi. Ten taky bude sklízet obdiv a myslím, že i jezdit se s tím bude super.
Úterý, 22. srpna 2017 - 08:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 4-2014
Mirousi, tak šetři. [ok][wink]
http://www.autoforum.cz/fascinace/k-mani-je-tatra-613-v-uzasnem-o riginalnim-stavu-i-s-470-tisici-km-je-to-memento-doby/
Úterý, 22. srpna 2017 - 10:08:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 10-2007
Upozornění pro čtenáře: následující příspěvek bude opět obsahovat kritiku a může působit dojmem, že někomu vnucuji svůj pohled na věc, proto zvažte, jestli jej budete číst.

K té T613, co odkazuje Bobesh. To si snad dělají z lidí prdel. Přesně řečeno, věší lidem bulíky na nos nehorázným způsobem. Když jsem začal číst, očekával jsem jednu z prvních chromek, vyrobenou určitě před rokem 1977. Ale co to? Nabízí tuctový odrbaný plasťák z roku 1989. Uvedený rok 1982 je naprostá blbost. Pokud to ovšem neprošlo "výměnou celého auta" někdy na přelomu 80. a 90. let v autorizovaném sevise, kdy jediné, co ze starého auta zbylo, je techničák. Ani karoserie, ani motor v roce 1982 v tomto provedení neexistovaly. Ještě tam vyfotí štítek s VIN, kde jak kód roku výroby, tak koncové číslice odpovídají právě roku 1989. Ostatně ani čalounění neodpovídá tomu, co se dělalo na začátku 80. let, ani kontrolky, vypínače, prostě nic. Značkaři by mohli doplnit, kdy se vydávaly tabulky SPZ série AER. Já bych tipoval, že po revoluci. To "bez koroze" bych chtěl vidět. Asi to někdo nedávno polepil a místy přelakoval (například na levém zadním lemu blatníku je to vidět).

Bohužel tímto způsobem se nafukují ceny. Ale on to třeba někdo koupí.

Mirous: nesvítící osvětlení značky je klasika, ty žárovky prostě nevydrží, jak se tříská tou kapotou. Koncovky výfuku nemají být určitě čtyři, asi je to nějaká tuningová rozdvojka, škoda kvůli tomu řezat nárazník. Ovšem průvan na levé koleno - to je něco hodně špatně, snad musí chybět těsnění ve dveřích nebo ty dveře jsou z jiného auta (o dvacet let staršího) a nesedí do karoserie. Nebo je tam někde prohnilá velká díra.
AER
Úterý, 22. srpna 2017 - 10:26:20  
Neregistrovaný host
31.47.102.25
Značkaři by mohli doplnit, kdy se vydávaly tabulky SPZ série AER.

Podzim 1994.
Úterý, 22. srpna 2017 - 10:43:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 11-2006
Bobesh: řekl bych, že po Tatrách je slušná poptávka a když je nějaká vážně slušná nabídka na netu, tak je rychle pryč. No a tahle tam už straší hooodně dlouho: https://auto.bazos.cz/inzerat/78312919/Tatra-T613-168PS-SPZ-OR-TP .php

Paveljosef: Na Fiátku se stále pracuje. Při prvních testovacích jízdách se ukázalo, že problémů k dořešení je trošku více. Především je dost v řiti celé řazení, popř. převodovka, to ještě nevím. Jenže to už je nad moje síly a prostorové i časové vybavení, takže jsem přes známého našel pána, co opravuje staré povozy, Fiátka naložil a odvezl mu ho. Jenže pán toho má docela dost, navíc jsme skoro dva měsíce čekali, až mi známá z Polska přiveze díly, protože s Polákem se nebylo možné dohodnout na zaslání do ČR. Já navíc udělal tu chybu, že jsem ho ujistil, že na to nespěchám a tak stále čekám. Navíc teď je pán hodně dlouho v zahraničí, takže jestli se dočkám, tak v říjnu. Na druhou stranu, já bych to sám přes léto, kdy je nejvíce práce, také neuspíšil. A tady mám zase celkem záruku, že to bude dobře odvedená práce. Zase si říkám, že vše má svůj čas a spěchat se nevyplácí. Jen doufám, že to nebude na výměnu celé převodovky a celého systému řazení, které je tam vskutku dost blbě řešené. V tom byl žigulík určitě lepší. Předchozí majitel s tím měl zřejmě problémy a tak si to vykutil po svém, jenže to stejně moc nefunguje.

Já se také moc těším, věřím, že jízda s ním bude super. Myslím, že obdiv jako Tatra to sklízet nebude, ale na tom mi nějak nezáleží. Ono ty pohledy jsou úsměvné a potěšující, ale na druhou stranu, když si tě pak furt někdo fotí a zdržuje, tak už to přestane člověka bavit [proud].

Myslím, že na tu Tatru reagují i lidé automobilismem nezasažení, jinak na ostatní auta reagují spíše fanoušci. Mně se na Tatře (kromě motoru) líbí, jak je vlastně strašně nedokonalá a jaký je to mohutný tank. Člověk má před sebou železnou přistávací plochu pro boeing, dodává to takový pocit majestátnosti, mohutnosti a respektu. No a pak hraje velkou roli samotná značka. Tatra je prostě česká, automobilka s neuvěřitelnou historií a snad i budoucností a bohužel, v jisté době i dost (neprávem) odsuzována. Za vše vypovídá výrok jednoho našeho polistopadového prezidenta, který řekl něco ve smyslu, že Tatra je symbol rudé moci. Což je trochu absurdní...

Úterý, 22. srpna 2017 - 10:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 11-2006
Risan: pardon, ten průvan byl na pravé koleno [happy]. A dle majitele je to proto, že tam měl snad být posilovač řízení, ale je tam na něj jen díra, kterou nechutně táhne. Pokud to není blbost?

Oni tu Tatru koupili v dost shnilém stavu, za to se předchozí majitel právě vyřádil na takovýchto koninách, typu tuningový výfuk Remus, neoriginální kola, černá skla. Výfuk je navařen, ale do STK se to musí předělat. Vloni to prošlo, letos už to asi neprojde. Jak říkáš, je škoda řezání do nárazníku.

Co se týká inzerované Tatry, zdá se mi co píšeš, naprosto logické, potvrzuje to mou domněnku, proč ještě není prodaná...
Ještě v neděli byla na Bazoši jedna vínová Tatra, vlastně stejný model, jako ta, kterou jsem měl půjčenou. Ta vypadala daleko důvěrohodněji a byla za 200 tisíc.

Edit: je tam furt: https://auto.bazos.cz/inzerat/76989449/Tatra-6133.php

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Úterý, 22. srpna 2017 - 11:42:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2007
Mirous: já už jsem zapomněl, co je ta černá, co jsi měl půjčenou, vlastně za skládačku, takže teď neumím říct, jestli díra na posilovač je možná. Byly dva druhy - starší varianta měla pracovní válec posilovače pod palubní deskou, paralelně ke hřebeni. Tam byla potřeba navíc taková oválná díra, kterou prostupovaly hadice od toho rozdělovacího ventilu na volantové hřídeli, který posílal tlakový olej před nebo za píst, podle toho, kam to mělo tahat. Do oválné díry patří taková veliká gumová průchodka se čtyřma dírama na hadice. Jestli je to pryč, tak pak tam může být díra, kterou táhne.

Pokud je to ale karoserie modelu M (výrobní číslo od 11600 výš, ale zhruba, ono se to tehdy trochu míchalo), pak je posilovač monoblokový, celý pod autem, a rozhodně žádné díry navíc tam nebudou.

S tím "ta vínová je stejný model, jako jsem měl půjčenou" - to soudíš podle čeho? Ty nárazníky ani mask na ani jedno z těch aut nepatří. Původně to mohou být klidně různé modely.
Úterý, 22. srpna 2017 - 12:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4045
Registrován: 11-2006
Soudil jsem špatně, protože já mám furt nějak vsugerováno, že ta "naše" Tatra je T613-3, ale ona je to T613-4. Proto jsem myslel, že jsou stejné (byť je mi jasné, že třeba na té vínové nesedí nárazník), ale teď si uvědomuji, že nesedí ani rok výroby. Na "naše" Tatra je vyrobená v dubnu 1994 a výrobní číslo je 11589. A vlastně původně vypadala takto:




U té vínové hádám, tedy nebude sedět ani barva, jelikož je ještě předrevoluční?
Úterý, 22. srpna 2017 - 13:49:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 10-2007
Jo, 11589 by měla mít karoserii na "starý" typ serva, vypadá to takto:

odkaz

Zleva doprava: tisícihran na volant, pak deformační člen, pod nímž na obrázku leží pracovní válec posilovače (který je pak ve skutečnosti na autě až na konci celé té sestavy, paralelně s hřebenem - hadice nejdou rovně, ale jsou ohnuté), sloupek pak pokračuje hliníkovým uložením s nálitkem na zámek volantu (na obrázku je to vylomené), pak ten černý kus, do kterého vedou hadice, je právě ten rozdělovací ventil (volné hadice jsou tlakový olej od čerpadla + vratka, další dvě hadice z něj pak vedou do pracovního válce před a za píst) no a úplně dole je příčně uložen hřeben v pouzdře. Kuláč na konci je připojený do takové mezipáky (je tam ještě jeden otvor pro ten kuláč na konci pracovního válce posilovače) a od té mezipáky jde hřídel dolů skrz podlahu pod auto - na další páku která tahá za řídicí tyče (bývá tam ještě tlumič kmitů řízení - klasický pístový tlumič, jen takový maličký). Ta oválná gumová průchodka, která má ucpávat tu díru, co Ti skrz ni táhlo na nohy, je trochu vidět pod tím rozdělovacím ventilem, jdou skrz ni ty hadice. Celý ten krám, co je na obrázku, je pod palubní deskou uvnitř v autě, v prostoru posádky. Je přišroubovaný k mezistěně mezi kufrem a prostorem posádky a ty čtyři hadice jdou tou nešťastnou dírou v této mezistěně do prostoru kufru. Dvě se vrací zpět k pracovnímu válci, dvě jdou k trubkám, co vedou pod autem dozadu k čerpadlu.

Fór je v tom, že toto celé je záměnné za řízení bez posilovače - prostě jen sloupek s hřebenem, bez rozdělovače oleje a bez pracovního válce.

Na tomto obrázku: odkaz je vidět ta nešťastná díra. Je to ta nahoře. Pro lepší orientaci, tohle je pohled na mezistěnu mezi kufrem a prostorem pro posádku, pohled je z kufru. Hrana nahoře, natřená červenou základovkou, je žlábek, na který dosedá zadní strana přední kapoty. Z téhle díry teda u aut se servem trčí do kufru (do prostoru pod čelním sklem) 4 hadice, 2 jdou zpět dovnitř k pracovnímu válci dalšími otvory v mezistěně, dvě doleva otvorama ve výztuze k trubkám pod auto. Auto bez serva tuto díru buď vůbec nemá, a nemá ani vyztuženou mezistěnu, takže servo se ani montovat nesmí, nebo je karoserie takto připravená. To byla tuším T613-4 OTS-PK. Některé tyto vozy servo na přání měly, některé ne (díra byla ovšem zaslepená gumovou průchodkou). Servo měly z výroby všechny vozy s prodlouženou karoserií - před revolucí T613-S (Speciál) a po revoluci T613-4 Long (OTS-PL). Vaše 11589 je OTS-PK (tj. krátká karoserie s přípravou na servo a klimatizaci). Jestli měla či neměla osazené servo, to by se asi dalo dohledat v archivu v kartách vyrobených vozů nebo možná u prodejce, pokud papíry z té doby ještě má (Auto Novosad Hodonín). Ale pravděpodobné to je, vzhledem k pokročilému roku (1994) a vzhledem k tomu, že chybí ucpávka díry. Takže spíš tam servo bylo a někdo je vytáhl i s tou gumou.

U té vínové z inzerátu - jestli je barva původní si netroufám takto soudit. Typická předrevoluční je černá. Toto může být klidně auto, sice s VIN spadajícím do 1989, ale dokončené už po revoluci. Ale je to taková dost na tu dobu netypická barva, takové barvy frčely někdy na přelomu století, spíš bych tipoval, že byla přelakována po celkové opravě karoserie (což se u T613 dělá pořád).
Petr_k
Úterý, 22. srpna 2017 - 14:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12056
Registrován: 4-2003
Ta vínová je určitě přelakovaná a přední nárazník je nepůvodní zcela určitě. Leta stála na Jenerálce, myslím, že tady už cca před 4-5 lety byla.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Středa, 23. srpna 2017 - 07:27:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 451
Registrován: 8-2012
Mirousi, já si říkal, že už je na tom ozdravným pobytu nějak dlouho. Tak hlavně aby se vrátil domů pojízdnej. Aby sis mohl zajezdit.
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 09:24:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 11-2006
Risan: otázka je, co koho vedlo servo vyndat. Jelikož máme email na původního služebního řidiče té Tatry, tak by si třeba vzpomněl, jestli to servo mělo nebo ne. Klimu to má, resp.teď je polorozebraná, ale je tam. Co jsem koukal na YT, tak jsou tam nějaká videa těchto T613-3 a podle stylu řízení je evidentní, že posilovače mají.

Paveljosef: jo letos to už nevidím [sad]. Pán to tak nějak načasoval na říjen, což by ještě šlo, ale pokud by se to mělo protáhnout, tak budu raději, aby to bylo po zimě, abych zas nemusel řešit převoz v plískanici do garáže.
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 10:32:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 10-2007
T613-3 právě žádná servo neměla, až na velmi vzácné výjimky, které by se daly určitě spočítat na prstech jedné ruky. Do karosérie vůbec nešlo namontovat. Nestačí jen nadělat díry a přišroubovat to tam. Řízení se dřív nebo později vylomí, protože karoserie není konstruovaná na zachycování sil a reakcí od posilovače. Ani "obyčejné" T613-4 servo neměly. Až ty OTS-PK a to jen některé, pokud si odběratel připlatil. A pak všechny 4M, 4Mi, 4Mi long (a odvozené modely jako Electronic, m95, m96, m97 - poslední dva modely jsou vlastně ty "sedmistofky"). Ale to už je labutí píseň a produkce se počítá na desítky kusů ročně.

No a proč to někdo vymontoval? Jedna možnost je, že to přestalo fungovat. Obvykle se tím, jak se to pořád hýbá, uvnitř někde něco prodře, a na jednu nebo druhou stranu zatáčení to přestane posilovat, ten olej někde ztratí tlak, prostě netlačí se kam má, utíká vůlemi okolo. Ne přímo ven, ale většinou do vratky. Zvlášť, když se to "načne" a pak se nemění olej, takže koluje s kovovými částečkami a dál působí jako brusivo. Díly nejsou a opravit v domácích podmínkách to moc nejde, jsou to přesné a složité obrobky s náročně opracovanými povrchy. Ostatně kdo by to riskoval, jde o řízení. Lepší jezdit bez serva než opravit neoriginálním dílem a pak se Ti řízení někde v kile na okresce kousne. Pokud máš staré provedení, nejjednodušší možnost, jak auto udržet v provozu, je dát tam normální řízení bez serva. Těch jsou spousty, ostatně 90% vyrobených T613 v tomto vesmíru žádné servo nemělo a normálně se s tím jezdilo. Asi je už jiná doba a lidi si to ani neumí představit, ale je to tak. Pokud máš provedení "M", tak jsi v pytli, protože to nejde ničím nahradit a díly nejsou. Snad jen uřezat hadice, naplnit nějakým mazivem, zašpuntovat a modlit se, aby držel alespoň hřeben. Mimochodem, jedno auto takto bylo provedeno již z výroby. Taková ta rekordní Ecorra V8. Protože to bylo na platformě sedmistofky, mělo to monoblokové servořízení jako všechny eMka. Jenže aby si v tom kalupu nerozbili hubu (plavalo to jako všechy šestsettřináctky, s posilovačem ještě víc), tak prostě nalili olej, zašpuntovali a celé monoblokové servořízení sloužilo jen jako obyčejné hřebenové.

Druhá možnost je, že to někdo chtěl/potřeboval, tak se před prodejem prostě servo nahradilo obyčejným řízením. Lidi auto koupí stejně (kdo ví, jak to má vypadat, že) a servo zvlášť se dá ještě draho prodat nebo použít do jiné "své" tatry, která má bolístku.
transit01
Čtvrtek, 24. srpna 2017 - 17:44:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 9-2012
Něco z kapitoly Hradec, třeba to zas vyvolá diskuzi.


IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok] Scania R 620 [ok]
Citroen Xantia 1995 1.8i 16V [satan]
" You just hurt my god damn feeling. And that was the last one i had - Eminem"
Pátek, 25. srpna 2017 - 11:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4048
Registrován: 11-2006
Risan: já jsem prostě blbej, já furt píšu T613-3, ale myslím 4. Ach jo..
Servo k životu nepotřebuji, ale zase si říkám, že pokud tam bylo, tak je škoda, že tam není. Jinak mi řízení bez něho nějak nevadilo. Jo, byla to posilovna, hlavně na parkovišti nic moc, oproti tomu třeba u Favoritu, který posilovač nikdy neměl, se točí volantem jak s pírkem. Abych pravdu řekl, daleko větší problém jsem měl sednout pak z Tatry zpět do oktávky, než z oktávky do Tatry. Když jsem Tatru vrátil, tak jsem musel ještě 15km dojet domů a v první zatáčce jsem nás málem zabil, když jsem vzal volant takovou silou, jakou jsem to bral celý víkend. Nemluvě o tom, že jsme si málem rozrazili zuby když jsem silou šlápl na brzdu. To jsem si uvědomil, jak jsou dnešní auta nechutně a zbytečně přeposilovaná.
Sobota, 26. srpna 2017 - 20:20:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280
Registrován: 2-2009
Několik youngtimerů z Valašska


http://marek275.rajce.idnes.cz/
Neděle, 27. srpna 2017 - 13:58:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 10-2007
353: "Modrá střela si dnes užila svých pár vteřin filmové slávy. A to dokonce s hercem Jiřím Dvořákem za volantem! Zatím bychom neměli prozrazovat název filmu, protože obsazení hlavní role bylo utajované, ale ono se to určitě brzy rozkecá. "

No, už je to tady, už se to asi rozkecalo. Otočil jsem se dnes na letišti Hořice s křídlatým veteránem a tam mi říkali, že "je to teď u nich samej veterán, minulej tejden tu točil Dvořák scény s veterány (snad C-105 a C-104)." Tak se mi to spojilo.
Neděle, 27. srpna 2017 - 17:31:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 630
Registrován: 8-2015
Závodní Škoda asi 100? a dvě Š 1203 a 1500 Zlín, 2017-08-27 Dvě první červené stojí poblíž hasičárny, modrá s plachtou v nemocnici
Pondělí, 28. srpna 2017 - 00:12:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2009
Dneska už celkem vzácnost - FIAT 128[auto]

http://marek275.rajce.idnes.cz/
transit01
Středa, 30. srpna 2017 - 09:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 9-2012
Krásná Hundrtka, jen tak zaparkovaná uprostřed sídliště [happy]

A něco méně zajímavé, taková transitova oblíbená klasika..




IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok] Scania R 620 [ok]
Citroen Xantia 1995 1.8i 16V [satan]
" You just hurt my god damn feeling. And that was the last one i had - Eminem"
DENNIS*EMO-KIDS
Středa, 30. srpna 2017 - 13:32:55  
Neregistrovaný host
188.116.79.201
... ...
Ikarosa
Středa, 30. srpna 2017 - 17:39:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 913
Registrován: 12-2007
Něco ze zapadu :

Středa, 30. srpna 2017 - 19:20:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 633
Registrován: 8-2015
Zlín Jižní Svahy 2017-08-30 Moskvič

Jiný nadšenec jede Škodou 120 do Palerma [happy] https://www.facebook.com/Dopalermacz/
Středa, 30. srpna 2017 - 21:09:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46
Registrován: 2-2014
Víkend jsem trávil v Maďarské lidové republice, dnes Maďarsko, byl jsem tam na největším evropském srazu vozidel Lada. Ale už cesta na sraz stála za to, na silnicích se pohybují zajímavá auta. Kromě autobusů Ikarus různého provedení jsou to i různé užitkové vozy východního bloku...

2105 je nejrozšířenějším typem vozu Lada v Maďarsku

Ify

Wartburg s upraveným předkem

Kropící vůz ZiL-130

ARO 33 s valníkem

UAZ-452D

www.avtoexport.cz
Středa, 30. srpna 2017 - 21:55:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 8-2014
VO_Avtoexport: koukám že v Maďarsku lze do dnes vidět auta u nás už málo vídaná, nebo dokonce nikdy nevídaná. Přiznám se že ty ruský mi nechybějí ale IFY jsou pořád hezký. Když jsem dělal řídičák, jezdil jsem právě s ní, potom jsem jezdil Tatrama, Liazem, Avii ale na "Ifu" pořád rád vzpomínám.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 00:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 586
Registrován: 10-2007
Tak Ifu jsem tam také jednu viděl, hezkou, zaparkovanou u domu na zahradě v Lipótu. Jinak v okolí Rábu (Győr) jednou trabant a jednou wartburg.
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 11:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4050
Registrován: 11-2006
Tak Ify se u nás potkat dají, i když už daleko méně. U nás na horách je ještě používají hojně uhelné sklady a hovnocucáci. Ten zrovna nedávno byl u nás a říkal, že si neumí nic jiného představit, neboť jeho 4x4 a malé rozměry jsou do hor jako dělané.