Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Ostatní země » Archiv diskuse Ostatní země do 06. 09. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Ostatní země do 06. 09. 2017

dolů
   autor příspěvek
Středa, 09. srpna 2017 - 13:19:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7234
Registrován: 4-2003
ožná by nebylo špatný zkusit nechat zbytek třetího korytoru budovat ruský železniční vojsko...

Mně tady fascinuje, jak někdo bez použití mozku a trocha zamyšlení žere přetištěný zprávy připravený tiskovou agenturou řízenou přímo Kremlem. Opravdu si zcela vážně myslíte, že někdo za pouhé dva roky postaví docela dlouhou trať v řádu mnoha desítek km a bude to na dostatečný technický a kvalitativní úrovni? Notabene, když to údajně ještěktomu údajně stavěla armáda s pouhými 1700 vojáky? Trochu divný, ne? Na to kde se na to vzaly peníze (bez toho to fakt nejde, i ty zelený gumy musí dostávat žold a nikdo jim u pumpy jentak nenatankuje do UAZu) jste se zamyslel?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Cogwheel
Středa, 09. srpna 2017 - 14:01:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4937
Registrován: 1-2012
A mezitím na Krymu: http://www.stopfake.org/cz/zchudly-krym-vystrizlivel-pod-kyjevem- nam-bylo-lip-ozyva-se-z-poloostrova/ - zpráva ale je z loňského srpna. Jak se asi vyvíjí rekreační sezona na krymském pobřeží letos? Jezdí tam aspoň čeští trolejbusošotouši? [nene]
Středa, 09. srpna 2017 - 14:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11212
Registrován: 5-2004
"Opravdu si zcela vážně myslíte, že někdo za pouhé dva roky postaví docela dlouhou trať v řádu mnoha desítek km a bude to na dostatečný technický a kvalitativní úrovni?"

Tak ještě v devatenáctým století to šlo i u nás "s lopatou a kolečkem"
Cogwheel
Středa, 09. srpna 2017 - 14:09:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4938
Registrován: 1-2012
Novější info o vývoji krymské ekonomiky (pro znalce ruštiny a angličtiny): http://www.stopfake.org/fejk-v-krymu-dokazali-ekonomicheskuyu-vyg odu-ot-vossoedineniya-s-rossiej/
Středa, 09. srpna 2017 - 14:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 11-2005
Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří. Krym byl vždycky ruské území s výjimkou doby SSSR (kdy to Chruščov pustil Ukrajině) a následné existence samostatné Ukrajiny. A vzal si ho v době, kdy se tam USA ovládané Chazarskou mafií chystalo zcela okatě vybudovat svojí vojenskou základnu v Černém moři.

USA se prostě všemožně snaří ovládnout poslední kousek světa, nad kterým ještě nemá kontrolu. Rusko naštěstí statečně vzdoruje a jen doufám, že se nenechá vyprovokovat americkými jestřáby k nějaké radikální akci vedoucí k velkému celosvětovému konfliktu. Pokud by to tak nebylo, bude to mít vážné důsledky pro celou Evropu.
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 09. srpna 2017 - 14:36:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 9-2003
Rail2005: A jinak zdraví slouží?
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Středa, 09. srpna 2017 - 14:58:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7235
Registrován: 4-2003
Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří.

Tak každá pořádná diktatura a nebo třeba ten Šakal potřebuje nějaký užitečný idioty a nikde není napsáno, že byste to nemohl dělat zrovna Vy. [proud]
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pružinskij
Středa, 09. srpna 2017 - 15:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 4-2015
Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří.
Nikoliv, Rusko protiprávně okupuje území Ukrajiny, k jejíž zachování územní celistvosti se mmj. samo podepsalo v Budapešťských dohodách.
Dále se mu bez většího zájmu světa bohužel podařilo zcela kompletně vybombardovat Čečesko, okupovat části Gruzie a mít svou armádu v Arménii, Ázerbájdžánu, Střední Asii, Podněstří, zakýblovat se v Sýrii...
Úplně stejně jako kdysi nás.
West code was broken.

Středa, 09. srpna 2017 - 21:12:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 11-2005
A ono je na tom něco špatně? USA má naproti tomu zase armádu v Německu, Turecku, Bulharsku... USA celosvětově diktuje, kdo si bude kupovat jaké zboží. USA si diktuje, kde bude jaká vláda (výsledky jsme viděli např. v Iráku).

On má máslo na hlavě každý. Ideální svět by samozřejmě byl jak bez USA, tak bez Ruska, ale to je nereálné. Takže to berme jako fakt a ani jedna strana nemá právo moralizovat druhou, protože obě se chovají tak trochu jako prasata.
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 09. srpna 2017 - 23:21:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2002
Radek: hodnotovej svět většiny lidí v demokratický společnosti

Opatrně s pojmem demokracie: aniž bych se klonil na jednu nebo na druhou stranu, tak musím říct, že správného demokrata by mělo spíše těšit, když naprostá většina občanů daného státu opakovaně zvolí cara který skrz jejich vůli vládne, než když nikým nezvolený šašek prohlašuje, cituji: "Příliš posloucháte své voliče. Chovejte se raději jako Evropan na plný úvazek".
Také všechny ty protesty, hořící auta a vůbec nesmíření se s výsledkem demokratických voleb v USA, jakož i černobílý způsob informování mě už začínají slovy poručíka Colomba trochu trápit.


Lidi se dnes chovají jak banda schizofreniků - každý sice chce letiště, dálnice, rychlé železniční trati, ale ne u vlastního baráku. K dokonalosti to dotáhla Praha, která sice stahuje většinu HDP země, ale přitom blokuje dostavbu obchvatu a zároveň zakazuje kamionům používat stávající komunikace. Nebo přístup k represím: Každý slyší na silnější policejní/daňový dohled nad ostatníma - jen ať honěj piráty, ale ať neměří 20 metrů za cedulí obec, nebo ať je povinné EET, ale instalatéra radši levněji bez účtenky. Úplně stejně to dnes funguje v politice - čím větší "demokrat", tím větší problém, když demokraticky vyhraje protistrana - viz Brexit, Trump, PiS, Orbán, Zeman a další.


Rail2005 obě se chovají tak trochu jako prasata
Asi tak. Pokaždé, když někde něco řachne, tak je úplně jedno, jestli to je pravdivě-láskově-zeleno-humanitárně-demokraticko-sluníčkově-neziskově-multikulturně-mírové, nebo pravičácko-rasisticko-xenofobně-nacisticko-putinovsko-roztahovačně-populistické. Jen se tím roztáčí spirála vzájemné nenávisti ve stylu zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku.


Petr Vlček"Opravdu si zcela vážně myslíte, že někdo za pouhé dva roky postaví docela dlouhou trať v řádu mnoha desítek km a bude to na dostatečný technický a kvalitativní úrovni?"

Tak ještě v devatenáctým století to šlo i u nás "s lopatou a kolečkem"


Tak tohle je ale dobrý zářez.
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 00:57:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7236
Registrován: 4-2003
vůbec nesmíření se s výsledkem demokratických voleb v USA

To je právě podstata demokracie kterou ty očividně vůbec nechápeš- že se tím lidi NEMUSÍ smiřovat a můžou psát třeba do novin, že Trump je fuj a že to je ostuda.

A třeba SZ část okruhu kolem Prahy nestojí prostě jednoduše proto, protože se politici a jmenovitě Pavel Bém nebyli ochotný dohodnout s lidma a začali nima jednat z pozice síly a výhrůžek, v některých detailech dost nechutných. A těm lidem prostě nezbylo, než se bránit.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Kejvačka
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 02:26:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 10-2004
Železničáři KLDR podporují prohlášení vlády proti sankcím RB OSN:



Korejský zdroj: http://www.dprktoday.com, český zdroj: http://www.kldr.info/2017/08/10/prohlaseni-vlady-kldr-k-sankcim-r b-osn/
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 06:45:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 9-2005
Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří.

Jo já sem zapomněl, oni si u nás Němci z podzimu osmatřicátého a z jara devětatřicátého vzali právem zpět, co jim patří páč Svatá říše římská? Láska k Rusku bude asi nad všechny sebelepší matroše, neb dosud tady takhle ujížděl akorát pan Kejvačka a jeho „poustování” stránek česko-korejského přátelství...

To mi vysvětlete, když Rusové tak skvěle, dobře a hlavně rychle staví tratě, proč nějakých 600 km z Tyndy do Jakutska staví už od roku 1985 a stále ještě není hotovo?
Pár obrázků ode mne...
Cogwheel
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 11:26:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4942
Registrován: 1-2012
Hádat se s uživateli typu Rail2005 či Kejvačka je ztráta času. Jejich "jediné správné" přesvědčení je pevné a žádné racionální argumenty ani nezkreslená fakta na ně nepůsobí. Jsou v zajetí svých dogmat, podobně jako fanaticky věřící katolíci či muslimové. Nositelé jiných názorů by jim "zbořili svět". (Ta omezenost myšlení, vulgárně bych řekl "vypatlanost", způsobená typickou "náboženskou" vírou, je ostatně nejlépe vidět na nynějších fanatických uctívačích Alláha, kteří jinověrce/bezvěrce rovnou bez lítosti vraždí - a za odpadlictví od "jediné správné" víry je trest smrti. A běda, kdyby někdo zesměšnil Mohameda Proroka - z toho chytají amoka.) Podobně je těm našim případům „svatá“ osobnost Kim-Ir-Sena či Putina. Takže pro obveselení nejen pro Rail2005, ale i všech putinofilů odkaz na ruský disidentský klip: "Náš cvokhaus hlasuje pro Putina": https://www.youtube.com/watch?v=XyOSZOTdReI

Raději ještě něco železničního ze světa – v Saúdské Arábii se už místní papaláši svezli VRT:
http://www.railjournal.com/index.php/middle-east/saudis-conduct-f irst-vip-run-on-haramain-high-speed-line.html?channel=523
Že by při příležitosti nejbližší velké pouti do Mekky už prosáklo na šotoscénu nějaké šotofoto?[fotic]
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 12:00:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5208
Registrován: 2-2005
To je právě podstata demokracie kterou ty očividně vůbec nechápeš- že se tím lidi NEMUSÍ smiřovat a můžou psát třeba do novin, že Trump je fuj a že to je ostuda

Jenom malé zkorigování: Řeč nebyla o psaní do novin, ale o hořících autech a (zpravidla) násilných protestech. A to má společného mnohem více s anarchií než s demokracií.

Pravda taky je, že veřejná diskuze dnes je mimořádně vyhrocená a např. každý, kdo si dovolí upozornit na rizika spojené s migranty, je hned rasista a xenofob, každý, kdo si dovolí upozornit na bruselskou byrokracii, rizika přijetí eura, je hned eurofob a málem rusofil a tak by se dalo pokračovat i na druhou stranu - kdo chce migrantům pomáhat, je hned sluníčkář.

Já osobně z toho cestu ven nevidím, dnes je totiž málokdo schopný naslouchat racionálním argumentům, podobně racionální argumenty používat a na jejich základě dojít k rozumnému závěru.
MHD je pro lidi ! ! !
Pružinskij
Sobota, 12. srpna 2017 - 15:19:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2015
Tak i letos budu mít asi smůlu - https://www.gornergratbahn.ch/en/webcam/
pod sněhem...[ko]

A ono je na tom něco špatně?
Kdepak, na vyvraždění poloviny národa v zájmu zachování integrity státu vlastně není nic špatného.
West code was broken.

Kejvačka
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 02:55:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 10-2004
Něco z nedávných dějin železnice v zemi, kterou žádné sankce nezlomí.


Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 06:44:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 9-2005
Něco z nedávných dějin železnice v zemi, kterou žádné sankce nezlomí.

No tak hlavně, aby imperialistické státy nezapomněly na další humanitární pomoc, aby se v té nezlomnosti tamější soudruzi nemuseli v tom ráji na zemi požírat navzájem [rofl]
Pár obrázků ode mne...
Cogwheel
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 13:47:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 1-2012
Ten hrdinný strojvůdce na 2. obrázku za jízdy zacpává díry v prostříleném lokomotivním kotli [kladivo] - to je boží scéna! [lol]
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 15:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2114
Registrován: 9-2003
Jojo, to je už skoro jako Posádka v ohrožení!
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Pátek, 18. srpna 2017 - 06:41:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3501
Registrován: 9-2005
Ten hrdinný strojvůdce na 2. obrázku za jízdy zacpává díry v prostříleném lokomotivním kotli [kladivo] - to je boží scéna! [lol]

Já pořád co mi to připomíná, a teď to vím. To bude pomocník maszynisty Staszek Zapora z filmu Człowiek na torze jdoucí za jízdy opravit porouchaný kompresor stroje Pt47-38 [wink]

https://www.youtube.com/watch?v=R32uVrKG2j0
Pár obrázků ode mne...
Pondělí, 21. srpna 2017 - 10:52:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5586
Registrován: 8-2012
Rail2005: Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří
Právě před 49 lety si taky "Rusko" začalo brát zpět, co mu právem patřilo.
Nic se od té doby nezměnilo, včetně užitečných idiotů to obhajujících (a zadarmo).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 12:18:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1
Registrován: 8-2017
Tady nejde o nic jiného, než o to, že si Rusko vzalo zpět, co mu právem patří. Krym byl vždycky ruské území s výjimkou doby SSSR (kdy to Chruščov pustil Ukrajině) a následné existence samostatné Ukrajiny

To je samozřejmě naprostý nesmysl neboť Rusové se Krymu zmocnili až v roce 1774 po vyhrané válce s Tureckem. Před tím na Krymu více než 300 let fungoval tzv. Krymský chanát, který byl vazalem Osmanské říše. A ještě dříve Byzantská říše, Bosporská říše, městské státy atd. Až do roku 1774 na území Krymu takřka žádní Rusové nežili - převládali tam krymští Tataři, Řekové, Arméni,dříve ještě Hunové, Tauři atd. Mají tedy podle této ideje na Krym zaútočit Řekové, Turci atd.?

Myšlenka "brát si zpět, co mu patří" je stupidní ale hlavně velmi nebezpečná, neboť by v konečném důsledku znamenala boj všech proti všem, protože v historii si každý jen trochu schopný národ podmanil, dobyl, atd. kdekoho a kdeco.
Pondělí, 21. srpna 2017 - 14:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 9-2003
Rail2005 je prostě extrémně putinofilní magor, tak co? Každý jsme nějaký.

(Příspěvek byl editován uživatelem S4991023.)
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Úterý, 22. srpna 2017 - 08:43:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3503
Registrován: 9-2005
Právě před 49 lety si taky "Rusko" začalo brát zpět, co mu právem patřilo.
Nic se od té doby nezměnilo, včetně užitečných idiotů to obhajujících (a zadarmo).


Jojo, hlavně, že nezklamal Miloš Lukoil Zeman, který věnoval výročí okupace tichou vzpomínku [wink] Pak se těm idiotům nedivte, když mají takového rezidenta...

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_L.)
Pár obrázků ode mne...
Čtvrtek, 31. srpna 2017 - 16:40:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2017
37518, Corfe Castle
33111, Corfe Castle
33012, mezi Corfe Castle a Norden.
Vse 30.8.17.
Miroslav_ Zikmund
Pátek, 01. září 2017 - 10:32:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 463
Registrován: 2-2016
ad ivy : historicky vzato v učebnicích dějepisu pro základní školy jsme se učili o Kyjevské Rusi s hlavním městem Kyjevem. Na území Kyjevské Rusi se začal formovat "původní" ruský stát ... (v předminulém tisíciletí) a je to ještě zamotanější, protože z tohoto úhlu pohledu by měl být Kyjev součástí Ruska ...
Tohle prostě nemá reálné řešení a velkovize, jak někdo někdy donutí Rusko k "navrácení" Krymu Ukrajině jsou stejnou utopií, jako tím, co před 100 lety hlásal Lenin a pak vynucovali i s tanky geronti z politbyra ÚV KSSS v Kremlu - nikoli Rusko (tedy jak vláda tehdejší RSFSR nebo politbyro ÚV KS RSFSR, jak se tu mýlí někteří jedinci).
Představa, že nějakými sankcemi se Rusko donutí k navrácení Krymu Ukrajině je scestná. Možná by pomohlo "humanitární" bombardování Moskvy, jako v případě slabého Srbska, kde humanitárním bombardováním - mimo jiné i vlaku přepravujícího nevinné civilisty u Niše - měl být Bělehrad donucen k ukončení války v Kosovu (1999).
Na to ovšem nikdo nemá odvahu (protože ví, že žádný humanitární bombardér by do Moskvy nedoletěl - to se povedlo akorát Mathiasi Rustovi v květnu 1987 s jednoduchou Cessnou - já jsem přesvědčen, že to bylo dílo tajné služby s cílem pomoci Gorbačovovi zlikvidovat část velitelského sboru sovětské armády) a uchyluje se k sankcím, které nemají smysl. Castrův režim taky - překvapivě - nepoložilo embargo a sankce ze strany USA ...
Anexe Golanských výšin Izraelem v roce 1990 nevedla k zavedení sankcí vůči Izraeli ... takže to nevadí, podobně nevadí invaze Turecka (členská země NATO) na Kypr v roce 1974 a žádné sankce nejsou uplatňovány.

Mimo jiné, v jakém právním postavení - v případě navrácení Krymu - by se ocitli příslušníci ruské armády, kteří byli původně součástí ukrajinské armády a po "anexi" se dobrovolně stali - jako etničtí Rusové - nejen občany Ruské federace, ale složili přísahu ruské armádě místo toho, aby s nasazením života bránili svrchovanost Ukrajiny, jak pravděpodobně přísahali. Z hlediska Ukrajiny se jedná o vlastizrádce, které je třeba potrestat ... nejlépe zastřelit.

Jsou prostě skutečnosti, s nimiž je nutné se smířit ...
Pátek, 01. září 2017 - 14:29:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 9-2003
JUC. Ziki: Tak v tom případě by Česko i Slovensko měly být součástí Moravy. To Tvoje nedokončené právnické vzdělání způsobuje hrozné věci ve výkladu dějin.
Sankce samozřejmě symsl mají, kdyby neměly, tak by Puťka i s pomocí své páté kolony různých Zemanů a Schröderů proti nim tak nebojoval.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Mladějov
Pátek, 01. září 2017 - 14:40:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10781
Registrován: 3-2007
ad Rust a Cessna, konspirační teorie MZ : No já si zase představím jako velmi pravděpodobný scénář, jak Cessnu donutěj k přistání, MR zatknou, obviněj z ilegálního překročení hranic a po pár dnech výslechů nezkušeného kluka v Ljubljance budou mít Sověti krásnou politickou kartu..a ještě můžou hloupého "špiona", spíš bílého koně Matthiase vyměnit za nějakého svého agenta v Americe.

"Mmch v jakém právním postavení".. Hele, Mirku, tohle jako říká absolvent právnické fakulty ? To snad ne..smajlík vrcení hlavou.
Alex7
Pátek, 01. září 2017 - 16:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2016
Nevíte někdo, jaký je osud dálkových vlaků v USA, zda přežijí Trumpův železniční řez, kvůli němuž má 23 amerických států přijít o železniční spojení? Byla by to škoda, kdyby musely skončit slavné vlaky typu Empire Builder, California Zephyr nebo Sunset Limited; někdy v budoucnu bych se jimi rád projel.

Státní společnost Amtrak je sice v dlouholetém úpadku, nicméně regionální železnice povstává z popela. Zavádí se nové příměstské provozy (Albuquerque, Orlando) a 3 vysokorychlostní tratě jsou blízko realizaci nebo se staví: San Francisco-Los Angeles (California HSR), Dallas-Houston (Texas Central) a Miami-Orlando.
Zas na druhou stranu, Amtrak si za svůj úpadek může tak trochu sám, když roku 1997 zrušil lukrativní spojení do Las Vegas, do mnoha velkých měst spojení vůbec nenabízí a u dalších měst (či dokonce států) je to spíš parodie typu 3x týdně, nejlépe pouze v nočních hodinách. Ukázkový příklad je stát Idaho, který má na svém území jen jedno vlakové nádraží pro osobní dopravu (Sandpoint) a vlak Empire Builder tam v obou směrech zastavuje pouze v noci.

Četl jsem, že proti Trumpovu návrhu rozpočtu se bouří celý kongres. To znamená, že transkontinentální vlaky prozatím zůstanou?
Pátek, 01. září 2017 - 19:41:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5616
Registrován: 8-2012
Federální rozpočet USA (United States federal budget) pro fiskální rok 2018 je v tuto chvíli ve schvalovacím kolečku v Kongresu - ono ten "President's proposal" je, jak už z názvu vyplývá, jen návrh, takže vaše ideologické hromobití je trochu předčasné.

P.S. že někde zastavuje vlak třikrát týdně v noci, to je neklamné znamení, že ho tamní obyvatelé fakt nepotřebují (a turisti si mohou zaplatit plné náklady bez nutnosti tahat do toho federální rozpočet).
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 02. září 2017 - 08:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002
Pokud je mi známo, tak železnice v USA se úspěšně rozvíjejí, nemají žádné zásadní existenční problémy a do budoucnosti hledí s optimismem.
To se samozřejmě netýká osobní dopravy, která se v průběhu druhé poloviny minulého století stala naprosto okrajovou, což má dvě příčiny: jednak úplně jiná struktura osídlení, než v Evropě, druhak Američan není tak konzervativní a upřednostňuje účel a smysl před "tady vždycky jezdil vlak".
Sobota, 02. září 2017 - 10:44:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 1-2006
a za třetí (kromě příměstské dopravy v pár aglomeracích) v USA osobní železniční doprava nikdy nefungovala na "denní dojíždění" v evropském pojetí, ba většinově ani na "dojíždění týdenní".
Sobota, 02. září 2017 - 12:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7271
Registrován: 4-2003
MZ kde humanitárním bombardováním - mimo jiné i vlaku přepravujícího nevinné civilisty

A přes 100 tisíc mrtvých předtím nějak řešíte?? Z mýho pohledu to prostě ukončilo zabíjení z toho důvodu, že si jeden člověk myslí, že je lepší než jinej, protože se někde narodil a nebo nenarodil. Což je tedy zásluha jak stehno.

Myšlenka "brát si zpět, co mu patří" je stupidní ale hlavně velmi nebezpečná

Já bych to upřesnil - u nás se na ní chytají učinění magoři.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 02. září 2017 - 12:37:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5618
Registrován: 8-2012
železnice v USA se úspěšně rozvíjejí, nemají žádné zásadní existenční problémy a do budoucnosti hledí s optimismem
No, tak bych to úplně neřekl - těch vynucených fúzí tam taky pár bylo (z posledních cca dvaceti let třeba ATSF nebo Southern Pacific, což byl vlastně seriál na pokračování [happy] ), ale ano: americký systém nákladní železniční dopravy je nejlepší na světě, o čemž svědčí i jeho podíl na tamním celkovém cargo trhu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 02. září 2017 - 12:38:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7272
Registrován: 4-2003
MZ: Představa, že nějakými sankcemi se Rusko donutí k navrácení Krymu Ukrajině je scestná.

Ovšem tou naivní představou "něčí představě" trpíte Vy.[proud]

Co se týče hospodářských dopadů, tak ty účinek mají. Uvědomte si jenom základní fakt, že Rusko nehraje ve vývozu vyspělých zemí ČR nevyjímaje v podstatě žádnou roli, zatímco obráceně to neplatí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 02. září 2017 - 13:05:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5620
Registrován: 8-2012
Co se týče hospodářských dopadů, tak ty účinek mají
Že hospodářské sankce proti Rusku mají smysl a účinek se dá nejjednodušeji odvodit z řevu kremlobotů o tom, že nefungují [happy]. Rubl krytý zlatem, jüan jako rezervní měna, znehodnocení dolaru, vytvoření alternativy k SWIFTu, rozmach zemí BRICS... neříkej, že ti to v tvých analýzách nevychází!
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Alex7
Neděle, 03. září 2017 - 03:22:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2016
T_._H_.:
"Federální rozpočet USA (United States federal budget) pro fiskální rok 2018 je v tuto chvíli ve schvalovacím kolečku v Kongresu - ono ten "President's proposal" je, jak už z názvu vyplývá, jen návrh, takže vaše ideologické hromobití je trochu předčasné."
Děkuji za informaci. Možná, že jsem byl k americkému prezidentovi moc zaujatý, nicméně Trumpa moc v lásce nemám.
T_._H_.:
"P.S. že někde zastavuje vlak třikrát týdně v noci, to je neklamné znamení, že ho tamní obyvatelé fakt nepotřebují (a turisti si mohou zaplatit plné náklady bez nutnosti tahat do toho federální rozpočet)."
Spíš jsem chtěl říct, že kde není nabídka, není poptávka. Pochybuji, že v milionovém městě se nenajde 300 lidí na to, aby zaplnili šestivozový rychlík. Tady nemluvíme o malých lokálkách do horní-dolní, ale o milionových velkoměstech (Las Vegas, Nashville, Columbus atd.). Las Vegas je příklad fakt ukázkový. I kdyby vlakem přijíždělo do města 3 % lidí (místních i turistů), pořád se do metropole hazardu vyplatí poslat vlak, a to i BEZ DOTACÍ (v USA jsou dotace fuj).
Neděle, 03. září 2017 - 09:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7275
Registrován: 4-2003
Spíš jsem chtěl říct, že kde není nabídka, není poptávka

Jenže ta nabídka je úměrná měšci dotací, o němž se tady bavíme mlho.[wink] Kdyby to bylo ekonomicky funkční, tak v sedmdesátkách nevznikne Amtrak a s ním i federální dotace.

Ostatně transkontinentální spoje dávno nefungují ani v Evropě, kde jsou pro to podstatně příhodnější podmínky.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pružinskij
Neděle, 03. září 2017 - 09:42:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 4-2015
10. 12. vyjedou naposledy pravidelné spoje na trati St. Claude - Oyonnax, pod pohořím Jura. I když (zatím) nejde o nejhezčí horský úsek přes Morez, projetí celé horské dráhy spojitě už nebude možné, vlaky zůstanou jen na linkách z Dole do St. Claude a z Bourg en Bresse do Oyonnax.
S koncem prázdnin skončila i řada 72100 na rychlíkové trati Paříž - Belfort.
(http://frenchrailwayssociety.org)
West code was broken.

Neděle, 03. září 2017 - 10:04:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5622
Registrován: 8-2012
Spíš jsem chtěl říct, že kde není nabídka, není poptávka
Poptávka po dálkové osobní železniční dopravě v USA zažívá setrvalý pokles, který čas od času přejde ve volný pád (např. šedesátá léta, která skončila právě vznikem "státního" dopravce Amtrak). Jedinou výjimkou je Northeast Corridor, prostor mezi Bostonem a Washingtonem, což je jediné území v USA, které snese evropská měřítka a aplikaci evropských úvah.
I kdyby vlakem přijíždělo do města 3 % lidí (místních i turistů), pořád se do metropole hazardu vyplatí poslat vlak
Kdyby se to vyplatilo, tak tam jezdí i bez odhalení "vyplácení se" na českém K-reportu. (Očividně to bylo tak lukrativní, že dnes tam stačí autobus Amtraku, asi to teda ani 3% nebyly. Poslední vlak, který přes Las Vegas jezdil, byl pětivozový Desert Wind třikrát týdně.)
Tady nemluvíme o malých lokálkách do horní-dolní, ale o milionových velkoměstech (Las Vegas, Nashville, Columbus atd.)
Jenže miliónová velkoměsta jsou právě ta, která mají nejlépe vybudovanou alternativní infrastrukturu (dálnice, letiště). Amtrak narozdíl od vás používá právě rétoriku o obsluze "venkovských oblastí" (čili těch babiček v Upper Lower), kde nejsou dálnice ani letiště [happy]
i BEZ DOTACÍ (v USA jsou dotace fuj)
Už zas jen ideové žvejky... Sám Amtrak je federální ("státní") firma, jejíž každoroční stamiliónovou až miliardovou potřebu (v dolarech) musí "zadotovat" federální rozpočet (o čemž je právě teď ta diskuze). K tomu si na různé "state-supported" commuters a regionals připlácejí jednotlivé státy (např. Kalifornie, Pensylvánie nebo Illinois). Infrastruktura je dál podporovaná různými programy, např. PRIIA nebo novým FAST. Kde tu vidíte nějaké fuj dotacím?
Problém je, že Amtrak je státní firma bez přímé vazby na ekonomiku, která prostě prodělává z podstaty. Fakt je ten, že při ročním obratu Amtraku asi tři miliardy dolarů (z čehož polovinu vytváří NEC jako jediná zisková složka) činí ztráta kolem 700 miliónů USD. Čili diskuze o rozsahu subvence bude existovat vždycky a je to tak správně.

(Příspěvek byl editován uživatelem T_._H_..)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 03. září 2017 - 10:49:54  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15286
Registrován: 11-2005
T_._H_.:
" americký systém nákladní železniční dopravy je nejlepší na světě, o čemž svědčí i jeho podíl na tamním celkovém cargo trhu."

Víš, ze zajímavosti, kolik to činí procent?
Neděle, 03. září 2017 - 10:51:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 1-2006
Pochybuji, že v milionovém městě se nenajde 300 lidí na to, aby zaplnili šestivozový rychlík.

Ne, tolik skalních šotoušů, aby celodenními výlety (neb vzdálenosti jsou tam "poněkud" větší než v Evropě) ten rychlík zaplnili po celý rok alespoň obden, tam opravdu nežije.
Což v USA platí již od doby vynalezení dálnic a letišť.
Neděle, 03. září 2017 - 11:11:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5623
Registrován: 8-2012
kolik to činí procent?
V tunokilometrech (tunomajlích [happy] ) to dělá asi 40% celkového objemu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Mladějov
Neděle, 03. září 2017 - 17:46:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10786
Registrován: 3-2007
No, USA bez dotací..jednak dotace viz předpisatelé a Amtrak, jednak jsou milou stránkou dotací pro Evropana tzv. Ameripassy pro cestování buď busem (značně nepohodlné + 90% barevných a vcelku spodina) , nebo právě vlakem - což může být pro přátele železnic zajímavý poznávací výlet - stačí zagůglit.

Ale jet někam den, dva, když tam můžu být letadlem za dvě hodiny..to absolvuje akorát jednou turista jako příjemnou vyjížďku a nějakou hezkou trasu třeba po Kanadské pacifické železnici (C.P.R.) bych si s chutí dal i já.

No třeba někdy..
Neděle, 03. září 2017 - 18:19:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2002
T_._H_.:
"No, tak bych to úplně neřekl - těch vynucených fúzí tam taky pár bylo"
Jsem měl na müsli odvětví jako celek...[wink]
Mladějov
Neděle, 03. září 2017 - 18:20:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10787
Registrován: 3-2007
Jinak mne tedy vcelku udivuje, že někteří místní šotouši jsou schopní radit i americké společnosti, jak to dělá blbě - ani nevím, jakého smajlíka.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Neděle, 03. září 2017 - 18:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5628
Registrován: 8-2012
nějakou hezkou trasu třeba po Kanadské pacifické železnici (C.P.R.) bych si s chutí dal i já
Jo, na důchod nějaký ten transkontinentál taky plánuju [happy]. Ostatně kdysi jsem s Amtrakem jel (Newark - Baltimore, klasický NEC rychlík) a od té doby mi chodí neustále nějaké nabídky na slevy... jenže cena za ten U.S. Rail Pass zhruba odpovídá Japan Rail Passu (cca 10.000 kaček za 15 dní) a to je teda neporovnatelný (= do Japonska bych se vrátil hned [happy] ).
P.S. Bus jsem zkusil taky (Megabus Philadelphia-New York) a nebyla to taková hrůza, ale USA holt rovná se auto (akorát co s ním na Manhattanu).

Jsem měl na müsli odvětví jako celek
No tak zrovna náběh na bankrot Southern Pacific otřásl celým odvětvím.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pezos
Neděle, 03. září 2017 - 18:57:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2014
Mladějov:
"Jinak mne tedy vcelku udivuje, že někteří místní šotouši jsou schopní radit i americké společnosti, jak to dělá blbě - ani nevím, jakého smajlíka. "
Zajímalo by mě, jestli tam někdo z nich byl i jinak než prstem na mapě a doufám, že americké reálie znají nejen ze CSI - když jim chtějí radit.
Neděle, 03. září 2017 - 19:42:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002
Doochod? Tady všechno prodat, koupit v Americe ojetej obytňák a zbytek života propendlovat mezi Nevadou a Wyomingem [wink]

Odvětví jako celek je zdravé a katastrofické účetní události mohou sice způsobit převratné změny majetkové a organizační, ale samotné vlaky jedou dál a majetkové turbulence nemají důvod jim uškodit.
Neděle, 03. září 2017 - 19:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5629
Registrován: 8-2012
Pezos: proč znát americké reálie? Vždyť přece stačí "nemít moc v lásce Trumpa" a správný názor na všechno je na světě... [crazy]

Sants: už mám vybraný Flagstaff, AZ [wink]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 04. září 2017 - 09:21:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 11-2005
Minulý týden jsem měl trochu více času na přestup, tak jsem se po 3 letech prošel ulicemi v okolí Bruxelles-Midi/Zuid. Už tehdy to bylo dost silné kafe, ale nyní hotová katastrofa. To ulice v okolí Paris Nord ještě vypadají v porovnání s tímto dost evropsky.

Bylo to opravdu nepříjemné - bílé lidi, jako by na prstech jedné ruky napočítal. Někteří házeli doslova nevraživé pohledy na moji manželku ve smyslu "co ta evropská coura nám leze do našeho teritoria". Všude se válely haldy odpadků (oni tam asi nemají popelnice nebo ta služba již nefunguje). Kromě množství komunikačních obchodů s mobily (a zvýhodněnými SIM kartami do Afriky) je tam spousta již nefunkčních obchodů (ba i jeden supermarket), které vypadají, že mají asi to nejlepší již za sebou. Hotel Pulmann sousedící s nádražím pak působí v tom celém kontextu jako pěst na oko. Fakt žumpa!

Mimochodem, korunu tomu dal vlastizrádce Jaromír Štětina (TOP 09) v článku "Všude krásné muslimské holky, tolik barev, taková rozmanitost. Tato nová Evropa se mi líbí" Více zde:
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jaromir-Stetina-nads ene-pise-z-Bruselu-Vsude-krasne-muslimske-holky-tolik-barev-takov a-rozmanitost-Tato-nova-Evropa-se-mi-libi-391475

Naproti tomu Oostende příjemně překvapilo. Takové fajn přímořské městečko, kde je mimo jiné ve výstavbě multimodální dopravní terminál: http://www.eurostation.be/fr/projets/ostende/ Čisto a bílo, pár čmoudů jsem tam sice viděl, ale jinak v pohodě.
Donner au train des idées d'avance...
Alex7
Pondělí, 04. září 2017 - 12:43:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2016
V USA jsem byl před 2 týdny na severovýchodě země (New York, Boston), 2x jsem dokonce použil vlak (Metro-North Rail Road). Před 8 lety jsem navštívil Las Vegas, zkušeností tak mám dost. [wink] Mimochodem, kdyby američtí republikáni mohli, zrušili by celý Amtrak i povinné zdravotní pojištění, proto ten "výkřik" o dotacích.
Úterý, 05. září 2017 - 08:23:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7276
Registrován: 4-2003
bílé lidi, jako by na prstech jedné ruky napočítal. Někteří házeli doslova nevraživé pohledy na moji manželku ve smyslu "co ta evropská coura nám leze do našeho teritoria". Všude se válely haldy odpadků

To je zajímavý, že předemnou tam vždycky uklidí a nikoho jsem nezajímal. Krom toho plastový pytle se tam stejně jako leckde jinde v Evropě používají místo popelnic.

Ruku na srdce - ono je tam víc čisto, než v průměrný ulici v Praze, nemluvě o čtvrtích typu Žižkov.

se po 3 letech prošel ulicemi

Já to zase posuzuju podle názoru lidí, co v Bruselu léta bydlí a nikoliv podle rychlokvašených názorů z procházky po ulici tvrzených dezinformačními weby. [wink] Né že by byl výsledek zásadně jiný, ale způsob jakým si utváříte názory mě dost děsí.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 05. září 2017 - 08:25:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7277
Registrován: 4-2003
někteří místní šotouši jsou schopní radit i americké společnosti, jak to dělá blbě

Asi tak...
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Úterý, 05. září 2017 - 17:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 11-2005
RadekŠ: Potrefená husa se opět ozvala. Asi takhle, pokud žijete pouze v ČR, tak s výjimkou Václaváku a přilehlých ulic v Praze, což je ještě dost „light“ záležitost, nemáte prakticky možnost konfrontace se západoevropskou chmurnou realitou. Jenže já na rozdíl od jiných nečtu pouze články na internetu z pohodlí doma s lahváčem v ruce. Já vyrážím do terénu, a proto mohu potvrdit, že situace není vážná, ale přímo kritická!

Dezinformačními médii bychom měli v současné době nazývat jakákoliv běžná „mainstreamová“ média, protože o spoustě témat záměrně nemluví a nikoliv server Parlamentní listy nebo televizní kanál RT.

Spěte dál, ale pak vám jednoho dne někdo z těch nájezdníků a nepřizpůsobivých dá přes hubu. A budete-li mít štěstí, tak vyváznete sice pouze se zraněním, ale jako bonus si odnesete nějakou závažnou nemoc typu HIV, Syfilis apod. protože v krvi tohoto odpadu koluje cokoliv.

Pokud se včas proudíte, tak přestanete přesvědčovat ostatní, že je tam venku všechno v pořádku a přiložíte ruku k dílu, abychom v ČR tenhle dekadentní svět neměli. Tzn., že budete všemi možnými prostředky usilovat o vystoupení ČR z EU*), posílení rozpočtu ministerstvem obrany a vnitra, aby mohla být efektivně zajištěna jak vnější, tak vnitřní bezpečnost včetně výstavby plotu na západní hranici.

EU není v některých technických oblastech špatná myšlenka, ale politicky je to za současného vůdčího duelu Merkel-Macron politicky nereformovatelná instituce.

*) V okamžiku, kdy vyjde EC nařízení o jednotných sociálních dávkách, tak jsme jako ČR v háji. A to už se připravuje. Posledním krokem k tomu bude znovuzvolení Angely Merkel německou kancléřkou.
Donner au train des idées d'avance...
Středa, 06. září 2017 - 07:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7278
Registrován: 4-2003
Vážně nevím v čem bych měl bejt potrefenej [biggrin][biggrin][biggrin]. Obávám se, že reagujete na nějakou smyšlenou osobnost.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 06. září 2017 - 08:42:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 9-2004
Posledním krokem k tomu bude znovuzvolení Angely Merkel německou kancléřkou.

Helejte, když tak často jezdíte na ten prohnilý Západ, zjistěte si něco o názorech a úmyslech pana Schulze. Pokud ten by vyhrál, ještě byste Merkel jednou do oblak vynášeli[biggrin]
Středa, 06. září 2017 - 09:32:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7280
Registrován: 4-2003
jezdíte na ten prohnilý Západ,

Kde je podíl musulmánů do 5 % (Francie, Německo), zatámco na východě - třeba v Rusku je to víc jak dvojnásobek. Akorát se jim v rámci tamní politické koreknosti říká "občané zakavkazkých republik".
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Středa, 06. září 2017 - 10:29:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2481
Registrován: 1-2006
Ovšem zároveň je nutné si uvědomit, že strategie i projevy militantního islamizmu se zásadně liší v podmínkách pevně držené diktatury (Rusko) a demokracie v sebelikvidační fázi (= snadná kořist).