Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 15. 02. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 15. 02. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 24. ledna 2017 - 18:34:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3825
Registrován: 4-2003
Aha, takže nikoliv eugenika, ale odebírání dětí za účelem převýchovy. Jo, to zní hned o hodně lépe, to už nemá s režimy praktikujícími eugeniku nic společného... A nebylo by přeci jen lepší zakázat kuřákům mít děti, než je zplodí? Přeci jen, děcko od kuřačky bude už beztak na nejlepší cestě k astmatu či jiným, horším chorobám.

Jen jsi nevysvětlil, proč by se to mělo týkat jen kuřáků? Proč opomíjíš ostatní zdraví potenciálně škodlivé faktory?

A vůbec, těch otázek bylo více. Nějak na ně nevidím odpovědi. Pro někoho, kdo se neomezuje na plané výkřiky a má problematiku promyšlenu, musí být odpovědět jednoduché.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Úterý, 24. ledna 2017 - 18:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4269
Registrován: 8-2012
Asi jsme se nepochopili, nechci zakázat kuřákům mít děti, ale vychovávat je
Taktický ústup - "mít děti" už neznamená "mít děti", ale "vychovávat je". To je ale pořád Hitler jak vyšitej... Odebrání podlidem, převýchova podle správných standardů, nové motivující prostředí - ještě by to chtělo nějaký pachateli dobra organizovaný Lebensborn na nekuřátka.
A děti jsou budoucnost nás všech, ne jen svých rodičů!
Děti jsou majetkem státu - to je přesně ta pozice, kterou nacisti i bolševici zastávali.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Úterý, 24. ledna 2017 - 18:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7655
Registrován: 5-2002
Jen jsi nevysvětlil, proč by se to mělo týkat jen kuřáků? Proč opomíjíš ostatní zdraví potenciálně škodlivé faktory? - když budete doma jíst bůček, vaše děti po něm nestloustnou, když budete psa každý den tahat do zahulené hospody, není už to jen vaše volba. I když je to jen zvíře a navíc pes.
Úterý, 24. ledna 2017 - 18:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7656
Registrován: 5-2002
T. H. přestaňte to tady už krmit tou ideologií první poloviny 20. století. Asi vás moc jiného v dějepisu nenaučili.
Vikijous
Úterý, 24. ledna 2017 - 19:28:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 4-2003
Peno: A děti jsou budoucnost nás všech, ne jen svých rodičů!
Smím se dojet podívat na ty vaše, jestli náhodou nějak netrpí?

To by jste jako odebral dítě nekuřačce, protože otec si občas zapálí v hospodě (nově před hospodou)?
Úterý, 24. ledna 2017 - 19:30:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3826
Registrován: 4-2003
Když bude dítě jíst bůček, ztloustne po něm. Vezmu-li za pravdivou tezi, že dítě pozorující kouřícího rodiče bude inklinovat ke kouření, pak analogicky dítě pozorující obézního rodiče pojídajícího bůček bude inklinovat ke konzumaci tučných jídel. Nezřídka se stává, že problémy s hmotností má celá rodina, včetně dětí. Což je logické. Pokud je dítě vychováváno rodiči, kteří nemají správné stravovací návyky a nedbají na nutričně vyváženou stravu (což nemají a nedbají, jinak by nebyli obézní), pak se toto prostředí odrazí i na dítěti. U obézních rodičů nelze ani očekávat provozování sportovních aktivit, o což jsou tím pádem ochuzeny i děti. Pakliže by mělo být zakázáno mít děti kuřákům, proč by se to nemělo vztahovat i na obézní lidi se špatnou životosprávou? V čem je rozdíl?

Příklad se psem je vskutku famózní. Zákaz kouření ve stravovacích zařízeních je tedy z důvodu ochrany zdraví němých tváří. Jak teď jen ale zařídit, aby chudák pes nebyl vystavován kouři páníčkových cigaret doma, v bytě. To bys měl ještě domyslet.
Borovička:
"T. H. přestaňte to tady už krmit tou ideologií první poloviny 20. století. "
M_g tě již jednou upozornil, že své výtky adresuješ špatným směrem. A činíš tak nadále. Ideologii první poloviny 20. století nás tu krmí Peno.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Vikijous
Úterý, 24. ledna 2017 - 20:03:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 4-2003
Doktor: Nezřídka se stává, že problémy s hmotností má celá rodina, včetně dětí. Což je logické. Pokud je dítě vychováváno rodiči, kteří nemají správné stravovací návyky a nedbají na nutričně vyváženou stravu (což nemají a nedbají, jinak by nebyli obézní), pak se toto prostředí odrazí i na dítěti.
Pominu-li, že odebírání dětí z výše uvedených důvodů je ptákovina (což asi nerozporujete), tak nezřídka se stává, že jeden je hubený a druhý tlustý. A to ještě pomíjím, že každý jedinec má jiný metabolismus.

Jakou vyváženou stravu má mít dítě otce dřevorubce a matky sekretářky?

Příklad se psem je vskutku famózní. Zákaz kouření ve stravovacích zařízeních je tedy z důvodu ochrany zdraví němých tváří.
Teď se vrátím na začátek diskuze - co takle zakázat auta? Všichni víme, v jaké úrovni ve výfuk a psí čumák.[crazy]
Středa, 25. ledna 2017 - 10:01:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6471
Registrován: 1-2007
Praha - Hostivař
Na čepu Braník 10 a Stará 11, obojí je za 26. K dispozici utopenec za 40. Topí se v kamnech, bohužel nejsou okna směrem do kolejiště. Je možné kouknout v televizi na zprávy.
Středa, 25. ledna 2017 - 19:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3827
Registrován: 4-2003
Vikijousi, skladba stravy dítěte se neodvíjí od zaměstnání rodičů, nýbrž od sociálního prostředí, v němž žije. Každopádně toto není podstata věci. Tímto jedním příkladem z mnoha jsem chtěl demonstrovat, že kouření není jediné s negativním dopadem na zdraví a dostat odpověď na otázku, proč právě jen kouření má být zakázáno, resp. proč jen kuřáci mají být terčem restrikcí, navíc ve stylu odpírání rodičovských práv. Peno i Borovička však mlčí. Ústa plná plamenných řečí, argumentačně však impotentní.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 05:37:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7661
Registrován: 5-2002
Doktor: o výchovu dětí se tu nestarám. A kuřáci při komzumaci své drogy jí obtěžují druhé na rozdíl třeba od pití panáků v restauraci.
Vikijous
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 05:51:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 4-2003
Doktor: Já si myslím, že v podstatě nejsme ve při. Dotazem na Vás jsem chtěl jen ukázat absurditu sociálního "inženýrství" ve vazbe rodič <-> dítě. No taky by mě zajímalo, kde je Peno.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 08:39:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6473
Registrován: 1-2007
Proč právě v ZOO se elektronická cigareta používat může, zatímco např. na sportovištích nikoliv, to mi hlava fakt nebere.

Je to naprosto absurdní, ale máme u nás mnohem horší legislativní zmetky.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 08:41:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6474
Registrován: 1-2007
A ještě mě tak napadá, co je to vlastně "stravovací zařízení"? Pokud budu mít bar, kde se podává pouze tvrdý alkohol, tak to tam spadá? Asi jo, ale je to svým způsobem podivné.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 10:00:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 1-2012
Tak už mi tato debata připadá jako jeden starý vtip. Toaletní papír musí být třívrstvý. Aby každý dokument měl 2 kopie.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 18:01:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3829
Registrován: 4-2003
Borovička: Jak jsem již poukázal dříve, vstup do restaurací a hospod je ryze dobrovolným rozhodnutím každého jedince, nikdo k němu není nikým ani ničím nucen a nejedná se o nezbytnou potřebu. Pokud se tedy cítí kdokoliv obtěžován cigaretovým kouřem a přítomností kuřáků, nechť do restaurací a hospod, kde je povoleno kouření, nechodí a volí si ty, které jsou nekuřácké. O obtěžování druhých v případě restaurací a hospod proto nemůže být řeč.

Velice se mýlíš, když tvrdíš, že pití panáků v restauraci, na rozdíl od kouření, druhé neobtěžuje. Konzumací nápojů s obsahem alkoholu (pití panáků) dochází k intoxikaci organismu alkoholem. Příznaky této intoxikace se manifestují rozličnými příznaky. U intoxikovaného jedince dochází ke zhoršení koncentrace, koordinace pohybů, je narušeno smyslové vnímání. Takový jedinec se stává nebezpečným nejen sobě, ale i svému okolí. Obzvláště vykonává-li činnosti vyžadující zvýšenou pozornost. Působení alkoholu na organismus vyvolává nevolnost až zvracení. Zvratky jsou nejen nehygienické, ale také neestetické. Nemluvě o vlivu alkoholu na změnu chování jedince, kdy se člověk stává konfliktním a agresivním, je potlačeno jeho sebeovládání.

A hlavně mezi kouřením v restauraci a "pitím panáků" tamtéž je jeden zásadní rozdíl. Zatímco kuřák svůj kouř zanechává za zavřenými dveřmi restaurace, opilý člověk odchodem z restaurace nevystřízliví a průchod projevům a příznakům opilosti přenáší i do veřejného prostoru. Negativní dopady kouření se tak omezují jen na prostory restaurace, kdežto negativní dopady "pití panáků" přesahují i mimo tyto prostory.

Ostatně aktuální a železničně tématický případ z Liberce - Opilý vysokoškolák obtěžoval průvodčí vlaku, když ho vyhodili, zdemoloval čekárnu.

Stále chceš tvrdit, že "pití panáků" druhé neobtěžuje? A když zakázat kouření, neměla by se zakázat i konzumace alkoholu, když je patrné, že má taktéž negativní dopady a je obtěžující?

Tvá reakce?

--- --- ---

Mouka: Zákaz kouření platí, resp. bude platit, ve vnitřních prostorách provozoven stravovacích služeb. Provozovny stravovacích služeb jsou prostory, v nichž je provozována stravovací služba. Stravovací služba je zjednodušeně podávání pokrmů. Pokrmem jsou potraviny, včetně nápojů. Tedy ano, týká se to i barů.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 20:21:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7663
Registrován: 5-2002
doktor: právě kvůli vám byl zákon schválen v té nejextrémičtější podobě.

Ale holt kuřáci se museli klidit z pracovišť, škol, vlaků a teď i restaurací.

Stále chceš tvrdit, že "pití panáků" druhé neobtěžuje? A když zakázat kouření, neměla by se zakázat i konzumace alkoholu, když je patrné, že má taktéž negativní dopady a je obtěžující? - stačí trochu myslet. Nápověda - kouř.
749.243-2
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 20:44:00  
Neregistrovaný host
82.145.219.197
Doktor si jen zavzpomínal na studentské časy :-))) Ovšem to co tropil dotyčný v Růžodole, to už je opravdu na přesdržku+přikurtování na záchytce. Taková nepodařená LOMCovačka, skoro jako denně probíhá v SOKL Podmokly, PJ Kytlice.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 21:04:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 9-2005
Doktor: Pokusy o argumentaci od kuřáků jsou vesměs naprosto hloupý, ale Váš příspěvek je opravdu totální blábol.
vstup do restaurací a hospod je ryze dobrovolným rozhodnutím každého jedince, nikdo k němu není nikým ani ničím nucen a nejedná se o nezbytnou potřebu.
A co je sakra kouření? On kuřáky do konzumace cigaret někdo nutí? Nenutí, že ne? Takže pokud už se někdo dobrovolně rozhodne kouřit, tak to dělá s vědomím toho, že tím poškozuje nejenom svoje zdraví, ale obtěžuje kouřem a poškozuje zdraví taky lidí okolo sebe. A už jenom proto musí počítat s tím, že v týhle svojí činnosti bude prostě zcela zákonitě omezen.
Já pokud jdu do restaurace, chci se rozhodovat podle toho, jak tam vaří, co tam čepujou za pivo, jaká je tam obsluha, ale ne podle toho, jestli mi tam banda bezohlednejch skoro-feťáků bude smrdět pod nos. A tuhle možnost výběru budou se zákazem kouření v restauracích mít spravedlivě úplně všichni, zatímco teď jí má pouze kdo? Ha?
A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na obsluhující personál. A ten má prostě nárok pracovat v nekuřáckým prostředí, stejně jako tomu je na jakymkoliv jinym pracovišti. A to je naprosto bez diskuze.
Čtvrtek, 26. ledna 2017 - 23:12:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3832
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Ale holt kuřáci se museli klidit z pracovišť, škol, vlaků a teď i restaurací."
Pracoviště, školy, vlaky jsou veřejným prostorem, kde zákaz kouření (mimo vyhrazená místa) má své opodstatnění a nikterak jej nerozporuji. (Pravda, pracoviště jsou na hraně, neboť si dokážu představit situace, kdy by mohlo být pracoviště kuřácké.) Restaurace však takovým místem není z důvodů, které jsem již dvakrát přednesl. Stále tedy postrádám odpověď na otázku, proč by měl stát zakazovat v restauracích kouření a zasahovat tak do vztahu provozovatel (poskytovatel) služby-zákazník.

Rovněž postrádám zdůvodnění, proč právě kvůli mně (nám) byl zákon schválen v té nejextrémičtější podobě.

Ač se snažím trochu myslet, nápověda "kouř" mě k cíli nevede. Šlo by být konkrétnější? Jinak kouř zůstává v restauraci, opilý člověk a jeho alkoholové alotrie se přenáší ven. Viz opilý student v Liberci - obtěžoval by takto okolí někdo, kdo před tím v restauraci vykouřil krabičku cigaret?

--- --- ---
Jiří_T:
"Pokusy o argumentaci od kuřáků jsou vesměs naprosto hloupý, ale Váš příspěvek je opravdu totální blábol."
Vzhledem k obsahu tvého příspěvku bys měl v soudech stran příspěvků druhých být více zdrženlivý. Když stavíš svoji premisu na hloupé argumentaci kuřáků, pak věz, že jsem nekuřák a kuřákem jsem nikdy nebyl a být nehodlám.

V prvé řadě nijak nevyvracíš mé citované vyjádření. Nestavíš proti němu ve svém příspěvku žádný protiargument. Že je kouření dobrovolné, jím rozhodně není. A ano, ke kouření nejsou kuřáci nuceni (pomíjím nutkání plynoucí z psychosomatické závislosti na nikotinu, resp. závislosti na "rituálu cigarety"). Kuřák zapaluje cigarety dobrovolně a restauratér se dobrovolně rozhoduje, zda jim to ve svém podniku dovolí. Je to jeho podnik a je na jeho rozhodnutí, o jakou klientelu bude usilovat, zda o kuřáky, nekuřáky nebo obě skupiny. Provozovatel nabízí nějakou službu, což je ona nabídka jídel a pití, kvalita obsluhy, ale i prostředí, a zákazník nabídku buď akceptuje, nebo neakceptuje. Tím se dostáváme ke stále nezodpovězené otázce - proč by do tohoto vztahu nabídky a poptávky mezi provozovatelem a zákazníkem měl vstupovat stát? Nehledě k tomu, že nabídka nekuřáckých restaurací, resp. restaurací s oddělenými prostory, je pestrá i bez státního zásahu.

Tebe obtěžují kuřáci, mně zas vadí opilci. Měla by se zakázat konzumace alkoholu v restauracích? O obtěžujícím a společenský škodlivém chování při opilství výše. Vadí mi příliš hlasitá hudba. Měla by se regulovat hlasitost hudby v klubech? Hluk rovněž působí negativně na organismus.
Jiří_T:
"A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na obsluhující personál. A ten má prostě nárok pracovat v nekuřáckým prostředí, stejně jako tomu je na jakymkoliv jinym pracovišti."
Čekal jsem, kdy se objeví argumentace personálem a trvalo to překvapivě dlouho. Za prvé - je třeba říci, jaký je u obsluhujícího personálu poměr kuřáků a nekuřáků. Ve valné většině, co pozoruji, jsou sami zaměstnanci kuřáky, a to i v nekuřáckých restauracích. Za druhé - pokud jde někdo pracovat do restaurace/hospody, je ztotožněn s pracovním prostředím a ví, že bude vystaven mj. cigaretovému kouři. Pokud je to problém, nebude se o místo ucházet, případně zvolí nekuřáckou restauraci. A za třetí - restaurace a hospody nejsou jedinými místy, kde jsou zaměstnanci vystaveni zdravotním rizikům. Pokud bychom zůstali u rizika chorob respiračního ústrojí, pak by bylo třeba zakázat práci v dolech, ve slévárnách, v kamenictvích. Budeš se zasazovat o ochranu těchto pracovníků stejně, jako se zasazuješ o ochranu personálu v restauracích? Všichni mají prostě nárok pracovat ve zdravém prostředí. A to je naprosto bez diskuze.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 27. ledna 2017 - 05:39:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7664
Registrován: 5-2002
Jednoduše tu restaurace nejsou jen pro kuřáky. To že do nich nemusím chodit je jen váš blábol. Možná ještě máte na pracovišti závodní jídelnu a stravenky vám nedávají, protože si za ně kupujete cigarety a alkohol, jak nám kdysi na jednom pracovišti tvrdili.
dvx
Pátek, 27. ledna 2017 - 07:35:07  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Borovička: Vůbec nevzpomínám, kdy jsem navštívil nějaký podnik v době obědů a kouřilo se tam, je to už hodně dlouho.
Pátek, 27. ledna 2017 - 08:15:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7665
Registrován: 5-2002
Bohužel mám jeden nejblíž pracoviště. Sice si zapálí málokdo, ale pak to stojí za to.
Ve venkovských městečkách to zatím taková samozřejmost není. A večeře, kdy tam už jsou i štamgasti na pivo, to už je těžké najít nekuřácké prostředí leckde.
Pátek, 27. ledna 2017 - 20:04:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 9-2005
Doktor: Napřed bych si vyprosil to tykání. Jsme sice na internetový diskuzi, ale krávy jsme spolu nepásli...
Myslím, že argumentů jsem tu vypsal víc než dost. Ale je mi jasný, že kdo má svoje přesvědčení, u toho žádnej argument neobstojí, a bude si dál blábolit svou...
nápověda "kouř" mě k cíli nevede. Šlo by být konkrétnější? Ač tu nápovědu napsal někdo jinej, pokusim se nastínit odpověď: Kouř v uzavřeným prostoru jsou nuceni vdechovat všichni, kdo se v tom prostoru nacházejí. Takže jednoduše řečeno, všichni kdo si zapálí tím obtěžují všechny ostatní, kuřáky i nekuřáky. Váš příměr s opilcema je zase úplně mimo. On snad každej, kdo vleze do restaurace, pije panáky? A ještě v takový míře, že by se totálně zbořil a otravoval ostatní? Samozřejmě že ne, a to ani v pajzlech nejhrubšího zrna. Pokud se někdo opije, tak jedině on sám riskuje otravu alkoholem nebo aspoň kocovinu. Určitě jí nebudou mít všichni ostatní, co s ním zrovna v restauraci byli. A že si zazpívá nebo pozvrací chodník...není to sice nic příjemnýho, ale ničí zdraví tím neohrožuje.
Pracoviště, školy, vlaky jsou veřejným prostorem, kde zákaz kouření (mimo vyhrazená místa) má své opodstatnění a nikterak jej nerozporuji. Restaurace však takovým místem není
Tady bych polemizoval, jestli tím veřejným prostorem nejsou i restaurace. Ano, poskytuje se tam služba, ale na ní má nárok každej. Stejnou logikou můžeme říct, že veřejný prostor není ani obchod nebo třeba kadeřnictví. Přesto ani u kadeřníka ani v obchodě nikoho nenapadne, aby si tam zapálil nebo tam vešel s cigaretou, stejně jako nikoho nenapadne říct, že komu by se kouření v těhle zařízeních nelíbilo, tak nemusí nakupovat a může chodit zarostlej. Takže proč by to v restauracích mělo být jinak? Restaurace je prostě místo, primárně sloužící veřejnosti k tomu, aby se tam moh kdokoliv najíst a napít. To, že se tam kouřilo, je prostě vedlejší produkt a přežitek.
Čekal jsem, kdy se objeví argumentace personálem a trvalo to překvapivě dlouho. Za prvé - je třeba říci, jaký je u obsluhujícího personálu poměr kuřáků a nekuřáků. Ve valné většině, co pozoruji, jsou sami zaměstnanci kuřáky, a to i v nekuřáckých restauracích. Za druhé - pokud jde někdo pracovat do restaurace/hospody, je ztotožněn s pracovním prostředím a ví, že bude vystaven mj. cigaretovému kouři. Pokud je to problém, nebude se o místo ucházet, případně zvolí nekuřáckou restauraci. A za třetí - restaurace a hospody nejsou jedinými místy, kde jsou zaměstnanci vystaveni zdravotním rizikům. Pokud bychom zůstali u rizika chorob respiračního ústrojí, pak by bylo třeba zakázat práci v dolech, ve slévárnách, v kamenictvích. Budeš se zasazovat o ochranu těchto pracovníků stejně, jako se zasazuješ o ochranu personálu v restauracích? Všichni mají prostě nárok pracovat ve zdravém prostředí. A to je naprosto bez diskuze.
Opět blábol (až na tu poslední větu-tam se shodneme :-) ). Obzvlášť na vesnicích nebo menších městech, kde jsou např.tři hospody, a všechny kuřácký, má potenciální číšník/servírka/kuchař dělat co? Má dojíždět kdoví kam? Nebo radši nepracovat a pobírat podporu, protože potenciální zaměstnavatelé nechtějí poskytnout nezávadný pracovní prostředí? Příměr k zaměstnancům dolů a sléváren opět značně kulhá. Horníci nebo hutníci pobírají za práci v takovym prostředí příplatky. Mají je snad i zaměstnanci restaurací? Nevím to-ptám se. Ale dost o tom pochybuju. Nehledě na to, že zařídit lepší pracovní prostředí v hutích nebo dolech z podstaty věci nelze. V restauracích ovšem ano.
Stačí?
Pátek, 27. ledna 2017 - 22:44:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3833
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Jednoduše tu restaurace nejsou jen pro kuřáky."
Souhlas, jsou tu restaurace i pro nekuřáky - zcela nekuřácké restaurace či restaurace s oddělenými prostory pro nekuřáky.
Borovička:
"To že do nich nemusím chodit je jen váš blábol."
Tebe někdo či něco nutí chodit do restaurací? Zajímavé...

K tomu blábolu toliko, jako k Jiřímu T - než začneš nálepkovat druhé, zameť si před vlastním prahem.

--- --- ---
Jiří_T:
"Napřed bych si vyprosil to tykání. Jsme sice na internetový diskuzi, ale krávy jsme spolu nepásli..."
No nevím, dikce příspěvků tomu moc nenasvědčuje. Promiň, ale vykání by mi nešlo přes ústa. Já na vykání netrvám, ba naopak.
Jiří_T:
" Kouř v uzavřeným prostoru jsou nuceni vdechovat všichni, kdo se v tom prostoru nacházejí."
A ti všichni jsou tam někým či něčím drženi, nebo jsou tam zcela dobrovolně, o své vůli a s vědomím toho, že se v prostoru vyskytuje cigaretový kouř? Pokud jsou tam dobrovolně, jsou ztotožněni s kouřem a nevadí jim, z jakého titulu by jim kdo měl nařizovat, co mají akceptovat a co nikoliv?
Jiří_T:
" Váš příměr s opilcema je zase úplně mimo."
Nikoliv. Je třeba si hlavně uvědomit, na co jsem tím poukazoval. Kouření i nadměrná konzumace alkoholu má za následek negativní projevy vůči okolí. Zcela zakázáno má být pouze kouření. Proč ne i konzumace alkoholu? Jinak zjevná snaha o bagatelizaci důsledků opilosti je zbytečná, snad jsem dostatečně obšírně v předchozím svém příspěvku popsal projevy spojené s alkoholovým opojením organismu. A k tomu, jak opilý člověk ničí zdraví neohrožuje - v roce 2016 při dopravních nehodách zaviněných osobami pod vlivem alkoholu zemřelo 52 osob...
Jiří_T:
" Ano, poskytuje se tam služba, ale na ní má nárok každej."
Však ano, pokud by provozovatel bez pádného důvodu odmítl někoho vpustit či obsloužit, vystavuje se riziku sankce. Ostatně, takové případy jsou známé, zejména ve spojitosti s nevpouštěním Rómů do restaurací a diskoték. Takže ano, lze říci, že na službu je nárok. Ale je třeba si rovněž uvědomit, že poskytovaná služba má nějaké vlastnosti. Těmi jsou kupříkladu kvalita jídla a pití, ochota a profesionálnost obsluhy, cena, ale také prostředí. A zákazník se po zohlednění vlastností a kvalit nabízené služby rozhodne, zda službu využije či nikoliv. Někdo upřednostňuje nekuřácké prostředí, jinému je to jedno, další naopak kuřácké prostředí vyhledává. Takže znovu - proč by do vztahu nabídka-poptávka, provozovatel-zákazník měl vstupovat stát?
Jiří_T:
" Horníci nebo hutníci pobírají za práci v takovym prostředí příplatky. Mají je snad i zaměstnanci restaurací?"
Tak rozhodně ne všichni, kteří jsou v práci vystaveni riziku chorob (např. respiračního traktu), pobírají příplatek za práci ve ztíženém pracovním prostředí. Nemyslím si, že by tento příplatek měla někde přiznána obsluha v restauracích, hospodách či klubech. Ale má-li na něj nárok, nechť se o něj přihlásí. A když tedy tak dbáš o zamezení negativního působení kouře na obsluhu v restauracích, budeš dbát i na zamezení působení dalších negativních vlivů na zdraví těchto zaměstnanců? Nebo se opět vysekne jen kouření?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 28. ledna 2017 - 10:56:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4299
Registrován: 8-2012
Kouř v uzavřeným prostoru jsou nuceni vdechovat všichni, kdo se v tom prostoru nacházejí
Tady pořád platí premisa, že se v tom prostoru nacházejí dobrovolně (jistě, p. Borovička nemůže kvůli tomu ve venkovském městečku [happy] jít na oběd). To je výrazný rozdíl od všech těch argumentačních faulů s vlaky, zastávkami atd. No a pak je tu premisa, že zmrdi holt nejsou schopni jít na kompromis, ale žijí z "vítězství na plné čáře". Proto se to zakazování rozhodně u kouření nezastaví (sami jistě máte spoustu nápadů, co by se ještě mělo zakázat, viďte?). Užívejte si současnost plnými doušky, právě teď je nejlíp a půjde to už jen do prdele.
že si zazpívá nebo pozvrací chodník...není to sice nic příjemnýho, ale ničí zdraví tím neohrožuje
Když má "náladu", tak agresivitou (nebo i jen usednutím za volant) ohrožuje zdraví všech daleko významněji, než pasivní kouření (a to nejen dobrovolně do hospody vstoupivších). To nepopřete, proto to ingorujete.
Restaurace je prostě místo, primárně sloužící veřejnosti k tomu, aby se tam moh kdokoliv najíst a napít... a zakouřit si a tím se celá vaše srdceryvná konstrukce o oáze pro žíznivé (s jídlem je to v hospodách horší) zhroutí jako domeček z karet [happy]. Jenže to je problém toho zmrdismu neschopného kompromisu: dnes rozumný kompromis máme (kouřit se nesmí nikde, kde to někoho nedobrovolně obtěžuje a on s tím nemůže nic dělat, protože na zastávce počkat musí, vlakem odjet musí, na nemocniční posteli ležet musí), kuřácké hospody jsou označené, kouření je legální (stát dokonce počítá ve svém rozpočtu s zhruba 80 miliardami korun ze spotřební daně na tabákové výrobky!) a nikdo není nucen k pasivnímu kouření (teda krom Borovičky, kterého tahají do hospody zřejmě násilím). Čili jediný problém je v tom, že pachatelé dobra by neměli co dělat a koho prudit, neměli by životní cíl.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 28. ledna 2017 - 22:01:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7669
Registrován: 5-2002
T.H. - melete hovadiny. Jen tak mimochodem, hospodská činnost vždy podléhala jistým pravidlům. Podle vás je pasivní kouření jen dobrovolná záležitost, fakta jsou ale jinde a naštěstí dnes i legislativa.
Sobota, 28. ledna 2017 - 22:13:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 4-2003
Melete hovadiny, je to blábol... Jo, tomu říkám kvalitní argumentace. Při zametání vlastního prahu bys si možná všimnul své série nahodilých výkřiků postrádajících relevantní argumentaci a ignorujících věci uvedené v příspěvcích druhých.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 28. ledna 2017 - 23:41:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 8-2012
T.H. - melete hovadiny
Tak počítal jsem, že se nedočkám žádného ohňostroje ducha, ale tohle je fakt slabota...
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 29. ledna 2017 - 10:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10819
Registrován: 5-2004
Th: a proc se vlastne nesmi kourit v obchodech? Tam taky nemusite a muzete si najit nekurackej. Dtto ty zastavky-dyk tim jet nemusite...

Jinak co se tyce hospod tak "smisenej provoz" by mel vypadat tak, ze se do nekuracky spelunky nejde skrz zahulenej bordel. Ja treba do hospody juknu a pokud je zahuleno hned u dveri tak je kuracka. Co je na dverich nebo dal je mi jedno.

To juknuti uz jsem omezil tak 1x mesicne, na cesty si jidlo vemu nebo koupim v krame. Pripadne se na jidlo tu a tam stavim u cinanu kde se v jejich bufetech vesmes nehuli.
Neděle, 29. ledna 2017 - 11:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 8-2012
Dtto ty zastavky-dyk tim jet nemusite
Tenhle podsun přichází trochu opožděně, protože se zastávkami jsme se už vypořádali, že přece jen někteří jet MUSÍ a že je to přiměřený kompromis. Zmrdi ale nedokážou akceptovat kompromis, mají nutkání dosáhnout totálního vítězství, to je jejich základní potřeba.

To juknuti uz jsem omezil tak 1x mesicne, na cesty si jidlo vemu nebo koupim v krame
U kolenovrtů bych ani jiný výsledek nepředpokládal. A to zdejší diskuze ani nebyla NA CESTY, ale oni v jiných situacích vlastně nejukají vůbec, protože je to tam předražené.
No a právě z těch, co tam vůbec nechodí, se rekrutují nejmilitantnější bojovníci.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 29. ledna 2017 - 11:25:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10820
Registrován: 5-2004
Ale me je to sumak, at si tam hospodsky podpalej klidne pravitko v alobalu:-D. Ja se prizpusobil. Stejne jak tisice kterejm za leta zrusili bus/vlak a poridili si auto.

Soucasnne předpokládám ze treba pracak nesmi nabizet ba vnucovat pingla nekurakum.
Neděle, 29. ledna 2017 - 12:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4335
Registrován: 8-2012
Ale me je to sumak
Naprosto evidentně vám to šumák není, jinak byste se nesnažil rozkopnout otevřené dveře.

P.S. já se taky přizpůsobil a proto jsem radši, že se hulí v hospodě a ne na chodníku před ní (kam "musím").
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Neděle, 29. ledna 2017 - 13:36:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2016
Vážení nekuřáci. Pokud si chcete neustále, neboli furt, stěžovat na zakouřenost hostinců, tak můžete...třeba zde.
Jíra Psinovic
Pátek, 03. února 2017 - 22:03:44  
Neregistrovaný host
88.100.171.254
Mouka:
"Do toho budou třeba v mrazech na tajňačku kouřit na záchodě, pak to budou házet do mísy a ucpe se to. "

NEHAŽTE VAJGLY DO MUŠLÍ! KDO TO PAK MÁ KOUŘIT? [angry]
Pátek, 03. února 2017 - 22:33:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2812
Registrován: 8-2004
Omlouvám se pánům T.H. a Doktorovi, že nemám čas vysedávat u K-Reportu a odpovídat na jejich výlevy. Holt mám i nějakou tu práci, zjevně na rozdíl od nich.

T_._H_.:
"Zmrdi ale nedokážou akceptovat kompromis, mají nutkání dosáhnout totálního vítězství, to je jejich základní potřeba.
"
Ano, v tom se shodneme. Problém ale je, že mnohem více takových „zmrdů neschopných kompromisu“ se rekrutuje právě ze strany kuřácké menšiny, která se snaží své hulení vnutit všem a za každou cenu. A to často včetně svých potomků! Kdyby kuřácká menšina nebyla takto nepřizpůsobivá, nemusely by vznikat zákony na její omezení. To je celé.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Pátek, 03. února 2017 - 23:38:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 4-2003
Nějaké argumenty? Reakce na předešlé? Reakce na oponenturu? Nic z toho, jen další výkřik?

Třeba se toho zhostí i jiní. Borovička, Jiří_T. Co? Za povšimnutí stojí, že čím větší argumentační nouze, o to častější uchylování se k expresivním výrazům nálepkujícím oponentní názor jako blábol, hovadina či výlev.

Otázkou ovšem je, zda je schválený zákaz kouření vůbec obhajitelný, když toho není schopna ani náměstkyně ministra zdravotnictví. Vcelku tragická prezentace paní náměstkyně korunovaná jejím prohlášením: "Já vůbec nevím, na co se mě ptáte". Celý záznam pořadu zde.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 04. února 2017 - 00:01:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 8-2004
A na jakou argumentaci? Žádné jsem si jaksi nevšiml, jen osobních útoků a kravin typu nacistická selekce, na které opravdu reagovat nehodlám. To, na co jsem reagoval ve svém posledním příspěvku, byl jediný rozumný argument, který jsem tu od zastánců kouření vždy a všude, zaznamenal. Ale na to Vy zjevně nemáte co říct. A proto je další debata zjevně zbytečná.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 04. února 2017 - 00:27:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3850
Registrován: 4-2003
Nikde na tebe neútočím. Argumentaci očekávám od tebe, neboť ty chceš zakazovat a nařizovat. A stejně tak od tebe očekávám reakci na oponenturu - viz mé příspěvky 3824 a 3825. Jinak s nacistickou, potažmo totalitní praktikou zákazu mít děti, resp. odebírání dětí, jsi přišel ty, tak nevím, proč se teď kvůli tomu durdíš.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 04. února 2017 - 00:55:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2814
Registrován: 8-2004
A pak že neútočíte. Celý ten Váš předešlý příspěvek není nic jiného, než osobní útok. Na to opravdu nemá smysl reagovat. A to tykání si od Vás také vyprošuji, husy jsme spolu nepásli. Pokud nemáte něco relevantního, pak bych tuto debatu asi ukončil. Nemá smysl v ní pokračovat, když z druhé strany padají místo relevantních argumentů jen urážky a nesmysly.
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Sobota, 04. února 2017 - 06:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2010
Peno: Ano, v tom se shodneme. Problém ale je, že mnohem více takových „zmrdů neschopných kompromisu“ se rekrutuje právě ze strany kuřácké menšiny, která se snaží své hulení vnutit všem a za každou cenu.

Takže proto kuřáky vyženeme z kuřácké hospody na chodník určený i pro nekuřáky? Jsem sám, komu se to zdá zvláštní?
Sobota, 04. února 2017 - 09:19:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3851
Registrován: 4-2003
Peno, můj předešlý příspěvek rozhodně není osobní útok, není v něm obsaženo nic, co by zavdávalo důvod jej tak vykládat. Rovněž tak netuším, kde by se v něm měly ukrývat urážky a nesmysly.

Své relevantní argumenty jsem přednesl v oponentuře v příspěvku 3824, no nebylo na to doposud nikterak reagováno. Zatím pozoruji jen kličkování a snahu se vyhnout odpovědi.

Ohledně tykání/vykání odkážu na reakci adresovanou Jiřímu_T.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 05. února 2017 - 09:23:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2815
Registrován: 8-2004
Doktor: Žádné relevantní argumenty skutečně nevidím, jen osobní útoky a nesmysly, na které reagovat skutečně nehodlám. Pokud ani nevidíte co je špatně na Vašem předešlém příspěvku, pak skutečně nemá smysl dále pokračovat.

Trumbera: Ne jen proto. Těch důvodů je víc a většina tu již padla. Ale je pravda, že na těch chodnících před restaurací budou také překážet. Ale věřím, že si tento živočišný druh jménem zavazeč kouřící, i díky tomuto zákazu, uvědomí, že co dělá je špatné a začne se ze své závislosti léčit a pak jich i na těch chodnících začne ubývat, protože se tento živočišný druh stane ohroženým a doufejme. že brzy po té i vymře [wink]
Zákaz kouření není žádná sranda[pozor]

Ares: To nejlepší z Irisbusu [wink]
Jíra Psinovic
Neděle, 05. února 2017 - 12:32:31  
Neregistrovaný host
88.100.171.254
Neklesejte na mysli. Do deseti let bude zakázáno kouřit i na ulicích. A kdo si pod kůži nenechá implatovat čip, bude největší hajzl. Toho se taky dožijem. A další a další věci nezbytné pro "blaho" člověka budou na řadě. [crazy]
Neděle, 05. února 2017 - 15:36:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 4-2005
Znojmo: jídelna s provozní dobou 6 - 18, o víkendu 7 - 18, ale dnes ráno to tam vypadalo jako v řeznictví za totáče. Dal jsem si vývar nevalné kvality s tvrdým včerejším rohlíkem, kafe a pivo.
Nádražka má celý týden od 9 do 21, vaří se, kouří se. Hostan (Starobrno) ucházející.
Neděle, 05. února 2017 - 15:48:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3853
Registrován: 4-2003
Peno, onen příspěvek obsahuje argumenty, proč by kouření v restauracích a hospodách nemělo být striktně zakázáno, polemizuje s tvým názorem a klade otázky, které se samy nabízí. Rovněž vyvrací některá tvá tvrzení. Vše je předneseno v jasné a srozumitelné formě.

Co je na mém předpředešlém příspěvku špatně, tedy kde se v něm ukrývají urážky a nesmysly, skutečně netuším. Dokázal bys definovat, na základě čeho jsi dospěl ke svému výkladu?

Ale abych byl upřímný, celé se mi to jeví jako klasický příklad úhybného manévru. Prostě se vykrucuješ a vyhýbáš se odpovědím a reakci na protinázor.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 06. února 2017 - 06:34:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6475
Registrován: 1-2007
Pracoviště, školy, vlaky jsou veřejným prostorem, kde zákaz kouření (mimo vyhrazená místa) má své opodstatnění a nikterak jej nerozporuji. (Pravda, pracoviště jsou na hraně, neboť si dokážu představit situace, kdy by mohlo být pracoviště kuřácké.)

Ač sám z principu s protikuřáckým zákonec nesouhlasím, tak zde bych připomněl, že i hospoda je pro někoho pracoviště.
Pondělí, 06. února 2017 - 06:40:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6476
Registrován: 1-2007
A hlavně mezi kouřením v restauraci a "pitím panáků" tamtéž je jeden zásadní rozdíl. Zatímco kuřák svůj kouř zanechává za zavřenými dveřmi restaurace, opilý člověk odchodem z restaurace nevystřízliví a průchod projevům a příznakům opilosti přenáší i do veřejného prostoru. Negativní dopady kouření se tak omezují jen na prostory restaurace, kdežto negativní dopady "pití panáků" přesahují i mimo tyto prostory.

Ono se na to dá dívat i z druhé strany. Pokud odejde z hospody parta kuřáků, kouř se tam ještě dlouho bude držet. Pokud vyhodím opilce, tak mám klid (pokud se nevrátí a pokud po sobě nezanechal vyloženě spoušť).
Pondělí, 06. února 2017 - 16:42:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3856
Registrován: 4-2003
Mouka:
"Ač sám z principu s protikuřáckým zákonec nesouhlasím, tak zde bych připomněl, že i hospoda je pro někoho pracoviště."
Kdy zaměstnanci zhusta bývají sami kuřáci a na pracovišti si dopřávají svého požitku. Případně jediným zaměstnancem je sám majitel, který kouření povolil. Přesto zákon vyžaduje striktní zákaz kouření i v takových případech. Stejně tak nedovoluje zřízení kuřáren bez obsluhy, čímž by obsluha nebyla vystavena cigaretovému kouři. Zákon tak jde proti vůli i těch, na jejichž ochranu se odvolává, přičemž tito o zákonnou ochranu nestojí.
Mouka:
"Ono se na to dá dívat i z druhé strany. Pokud odejde z hospody parta kuřáků, kouř se tam ještě dlouho bude držet. Pokud vyhodím opilce, tak mám klid (pokud se nevrátí a pokud po sobě nezanechal vyloženě spoušť)."
Ale to je stále pohled z té první strany. Když odejde parta kuřáků z hospody, kde kouřili, tak se tento kouř bude držet v místě vzniku, nebude obtěžovat nikoho jiného, nezúčastněného. Opilec vyhozený, ale i dobrovolně odcházející, vynáší své opilství ven z hospody, do veřejného prostoru, kde svým opileckým chováním obtěžuje ostatní, nezúčastněné.

Paradox je, že doposud se kuřáci drželi uvnitř hospod a restaurací a neobtěžovali tak kouřením nezúčastněné okolí ve veřejném prostoru, zatímco s novým zákonem a zákazem kouření v restauracích budou kuřáci vycházet před restaurace, kde budou kouřit ve veřejném prostoru na chodnících. Okolojdoucí tak budou nyní obtěžování kouřem, místní bude obtěžovat zvýšený hluk, neboť kuřáci se nebudou věnovat cigaretě mlčky a je pravděpodobné, že nějaké ty nedopalky a popel budou končit na chodnících. Penovy představy, že kuřáci vyhnaní ven si budou houfně uvědomovat škodlivost svého počínání a hromadně podstupovat odvykací kúru, jsou naivní (Peno, pozor! Toto není osobní útok ani urážka!)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
749.243-2
Pondělí, 06. února 2017 - 17:49:41  
Neregistrovaný host
89.203.212.123
Kdybyste někdo směroval své toulky do Mýta (toho u Holoubkova), tak zde ani ne 5min od vlakové zastávky, existuje podnik, který se honosí jménem Resort Brdy. Na venek a na internetu vypadá jako hogofogo, ale jde o docela příjemnou hospodu, s denní nabídkou hotovek (do 100Kč) i minutek a pěkným posezením na zahrádkodvorku v létě. Pivo bohužel korporát, tedy G, P i R a také K.Prostředí (zatím) kuřácké, ale zas ne takové, kam si různí T.H. zajdou vykouřit dvě přinesené krabičky cigaret a k tomu vycucají dvě piva za celé odpoledne, která by jim jinak vůbec nechutnala...
Pondělí, 06. února 2017 - 19:04:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7693
Registrován: 5-2002
Doktor: Jo to jsou ty hospody, kde personál kouří tak, aby se vlastním kouřem nedusil a chodí si zakouřit ven, ač je v kuřácké hospodě... Nechte si ty pohádky, že kuřáci na ulici nebudou, pokud si zakouří v hospodě.
Pondělí, 06. února 2017 - 19:40:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 9-2005
Kuřáci jsou hlavně na ulicích už teď. Nebo si snad choděj zapálit výhradně do hospod?
Takže pokud jde o přítomnost kouře/kuřáků na ulici, tam se fakticky nic nezmění. No a pokud jde o hluk, kterej můžou hloučky kuřáků způsobit, tak bych podotknul, že spousta hospod má zahrádku, která generuje hluk i dneska. A až na ojedinělý případy to nikde problém neni. Takže i v tomhle bodě lze s Doktorem souhlasit jenom částečně.
Jíra Psinovic
Pondělí, 06. února 2017 - 21:53:55  
Neregistrovaný host
88.100.171.254
Okolojdoucí nebudou v takové míře obšťastňováni kouřem kuřáků vyhnaných z hospod, jako v létě občané bydlící nad hospodami. K tomu po pár pivech "nekonečné" hlasité rozhovory a opilecký smích před hospodami... Bohatě stačí, když se dnes vyvalí hlasití hosté, kteří za chvíli zmizí. Před některými hospodami / restauracemi bude "veselo".
Pondělí, 06. února 2017 - 22:03:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3859
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Nechte si ty pohádky, že kuřáci na ulici nebudou, pokud si zakouří v hospodě."
Ale já jsem nic takového netvrdil, že na ulicích nebudou kuřáci, když bude v hospodách kouření povoleno. Problém s chápáním nebo snaha o podsunutí něčeho, co jsem neřekl? Kuřáci na ulicích jsou a stále budou. Jen jich bude víc, o hodně víc, neboť se k těm stávajícím přidají ti z restaurací, hospod, barů a klubů, když budou mít kouření uvnitř zakázané.

Jiří_T:
"Kuřáci jsou hlavně na ulicích už teď. Nebo si snad choděj zapálit výhradně do hospod? Takže pokud jde o přítomnost kouře/kuřáků na ulici, tam se fakticky nic nezmění."
Ale změní. Viz výše. A dále - pokud ulicí kráčí kuřák, dým z jeho cigarety se rozplyne v prostoru. Bude-li však před restaurací stát hlouček kuřáků, kouř z mnoha cigaret se bude koncentrovat na jednom místě a stoupat do oken nad restaurací. Pokud si zapálí soused na balkoně pod tebou, je to sakra cítit. A teď si představ, že to nebude jedna cigareta, ale třeba pět.
Jiří_T:
"No a pokud jde o hluk, kterej můžou hloučky kuřáků způsobit, tak bych podotknul, že spousta hospod má zahrádku, která generuje hluk i dneska."
A spousta hospod zahrádku nemá. Takže pokud byl doposud zdroj hluku v podobě zahrádek jen někde, nyní lze očekávat hloučky kuřáků všude, kde se dosud mohlo kouřit. A má to ještě jeden významný aspekt. Je-li zdrojem hluku zahrádka, je možné nařídit provozovateli restaurace ztišení či vyklizení v době nočního klidu. Ostatně, znám restaurace a hospody, která mají zahrádku v provozu jen do 22 hodin, právě kvůli zamezení rušení nočního klidů a možných problémů z toho plynoucích. Za hloučky kuřáků před podnikem ovšem provozovatel odpovědnost nenese a budou-li rušit noční klid, můžou policisté či strážnici jezdit stále dokola a neustále to řešit s každým jedním jednotlivcem. Pokud se jeden ztiší, přijde za nedlouho další. Jo, a jinak opět očividná snaha o bagatelizaci. A co reakce na 52 mrtvých vinou řidičů pod vlivem alkoholu a tvrzení, že opilý člověk ničí zdraví neohrožuje?

Zajímavý však bude zákaz kouření ze sociologického hlediska. Takto sedí kuřáci izolovaně u svých stolů, ve své skupině. Když teď budou nuceni chodit před hospodu, budou se sdružovat v hloučcích, budou vznikat sociální interakce, které by se jinak uvnitř hospody nevytvářely, skupiny se budou promíchávat. Prvotní impuls k tvorbě sociálních interakcí je nasnadě. Tak, a jak k tomu přijdou nekuřáci? Z tohoto hlediska je zákaz kouření diskriminací nekuřáků.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 06. února 2017 - 22:22:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 4-2005
749.243-2: Vy se s panem T. H. znáte? Každý máme nějaká svá tajemství, ale cigaretu jsem u něj nikdy neviděl...
Jíra Psinovic
Pondělí, 06. února 2017 - 23:28:14  
Neregistrovaný host
88.100.171.254
Ještě zde nikdo neřešil stav, který nastane, až se skupina kuřáků načichlých kouřem vrátí zvenku zpět do nekuřácké hospody a bude z ní "táhnout", jako třeba z čerstvě dokouřivšího kuřáka nastoupivšího do vozidla MHD. Někomu vadí i toto. Co s tím? [blush]
Bobo
Pondělí, 13. února 2017 - 16:17:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13447
Registrován: 5-2002
stříbro, podnádražka: funguje i v so+ne?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pondělí, 13. února 2017 - 17:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 4-2004
Pár slov k bourání duchcovského nádraží (potažmo dalších).
Pondělí, 13. února 2017 - 18:46:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 4-2005
Praha Čakovice, Praha Radotín - obě nádražky jsou v provozu, v Radotíně se nekouří v době obědů 11 - 12:30.
Josefův Důl - Čárda, hospůdka naproti nádraží také v provozu, vaří se, na čepu Svijany 11 a Krakonoš 12.
Pondělí, 13. února 2017 - 19:31:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7711
Registrován: 5-2002
bude z ní "táhnout", jako třeba z čerstvě dokouřivšího kuřáka - a na to jste přišel jak? Pokud kuřáci kouří venku, není to totéž jako když se vrátí po kouření z kuřácké části restaurace a i to je rozdíl, pokud by si zapálil kuřák v místnosti vedle vás. Fyziku smradu neošidíte.
Středa, 15. února 2017 - 10:15:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 5-2007
Hlásím,že v Hranicích n.M opět otevřeno.Jak bufet(v prac.dny 06:00-15:00;so 06:00-15:00;ne 08:00-14:00),tak i
restaurace(po-ne 11:00-21:00).Nabídka jídel prakticky stejná a chuťově vynikajícní,na čepu nově ZUBR 11.[ok]
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?