Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 28. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 28. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
vonHenry
Čtvrtek, 15. června 2017 - 00:21:26  
Neregistrovaný host
62.168.54.174
Ad Jiří T:No nevím, jestli to o těch menšinách není blbost. Jistě všichni víte, že u nás je jedna menšina, které se stále více i v demokratické společnosti musí přizpůsobovat většina.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 08:59:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6658
Registrován: 1-2007
Kuřáků je ve společnosti menšina (cca 30%).

Dejme tomu. Ale řekněte mi, kolik z těch 70 % nekuřáků chodí pravidelně do hospody?
Cogwheel
Čtvrtek, 15. června 2017 - 09:30:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4804
Registrován: 1-2012
Třeba já. A sedět se smradlavým, sobeckým cigaretovým závislákem v jedné místnosti (nedejpámbu u jednoho stolu) fakt nemusím. Kuřáci-závisláci jsou většinou hloupí sobci se slabou vůlí. Osobně neznám žádného cigaretového závisláka, kterého bych si měl vážit pro jeho excelentní lidské vlastnosti či odborné znalosti. Snad s jedinou výjimkou - a tou byl lokomotivní odborník Ing. Hála (expert jak na parní, tak posléze i na elektrické lokomotivy). Kdyby býval nekouřil, mohl možná žít déle. [sad]
Pozorný čtenář
Čtvrtek, 15. června 2017 - 10:17:26  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
Hospodských je ve společnosti menšina (cca 30% ani smykem) ... a je tedy logické, že by jim měl lid, tedy ta většina, mít právo jasně říkat a nařizovat, jak ten svůj kvelb mají vést.

A takových menšin je ....
Svoboda jednoho holt končí tam, kde mu ji ti druzí mohou skřípnout .... jak se to okecá je tak nějak jedno, nějaké to vyšší dobro se vždy vymyslí:-).

A tak mne napadá ... ajznboňáků je ve srovnání s cestujícími vlastně taky výrazná menšina, ne:-)?
Čtvrtek, 15. června 2017 - 10:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6659
Registrován: 1-2007
Vidíte a třeba majitel hospody vnímá vás antikuřáky jako sobce, protože mu přikazujete, jaká mají platit pravidla v jeho hospodě. Na všechno se dá dívat z více hledisek.

Jinak sám za sebe říkám: To, že se v hospodě nekouří, mi nevadí, ale to je důsledek a je třeba vidět i příčinu. Proč se nekouří? Protože to zákon zakázal. S tím zkrátka z principu nemohu souhlasit. A to, že se v hospodě nekouří, není však jediný důsledek, ono jich je více (ty ostatní už nejsou tak pozitivní). Svét není černobílý.

Kdyby bylo nekouření v hospodách tak hrozně super, tak proč na to majitelé hospod nepřišli sami od sebe?
Čtvrtek, 15. června 2017 - 10:42:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 4-2003
Jiří_T: S ohledem na tvoji silnou funkční negramotnost, jejímž důkazem je každý tvůj příspěvek, ten poslední nevyjímaje, je zbytečná snaha jakkoliv ti oponovat a cokoliv ti vysvětlovat. Jen mi objasni jednu věc. Tobě vadí kouření v hospodách, tedy vadí ti kouření v uzavřeném a označeném prostoru, kde jsou cigaretovému kouři vystaveni jen zúčastnění, kteří jsou s tímto ztotožnění. Kuřáky vyháníš z hospod kouřit ven. A kouření před hospodou, ve veřejném prostoru, kde jsou vystaveni kouři i nezúčastnění - náhodní chodci na chodníku či obyvatelé bytů nad hospodou - to ti nevadí?

A ještě jedna noticka závěrem - píšeš, cituji: "V každé normální demokratické společnosti platí, že menšina se podřizuje většině." Představ si, že existuje společnost, nějaká skupina lidí, kupříkladu hosté restaurace, kde jsou kuřáci v drtivé většině a nekuřáků je menšina. Pokud platí tvůj výrok, že se menšina podřizuje většině, pak se v tomto případě nekuřáci podřizují kuřákům. Přesně tak to plyne z tvého tvrzení.

--- --- ---

Cogwheel: Pokud jsou dle tebe kuřáci hlupáci a sobci, kterých si nevážíš, proč s nimi sedáváš? A pokud s nimi nesedáváš, proč ti vadí, že se oddávají své závislosti, když se tě to nedotýká?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Cogwheel
Čtvrtek, 15. června 2017 - 10:57:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4806
Registrován: 1-2012
Kuřákům-závislákům se vyhýbám, jak jen to jde. I na ulici je štítivě obcházím. Cigaretový závislák/závislačka je pro mne v drtivé většině případů méněcenný "podčlověk". A nejhorší je to, že děvčata, která v pubertě začnou kouřit, se té své závislosti nevzdají ani v těhotenství. Pak se jim častěji narodí dementi, "zrůdičky" a všelijak postižené děti - dochází tedy k další degeneraci obyvatelstva. To z lékařského pohledu nezpochybníte.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 11:21:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3993
Registrován: 4-2003
Úhybný manévr jak z učebnice. A naprosto průhledný. Otázka zněla jinak, ale nevadí. Alespoň je vidět, jací jsou mezi nekuřáky intelektově a argumentačně potentní "nadlidé".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 15. června 2017 - 12:07:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7908
Registrován: 5-2002
Pro nadčlověka: Cogwheel jasně odpověděl, že s nima nesedává. Holt intelekt a argumentace někomu chybí.
projížděč NAD
Čtvrtek, 15. června 2017 - 12:27:42  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Mouka" = 6656 + 6657:
Dolní nádraží: lidé si už mohou koupit vodu, pod střechu se ale všichni nevejdou
Ten článek jsem četl také - a už jeho titulek vyjadřuje úroveň služeb na "dolním nádraží": NAD sice funguje překvapivě docela dobře, ale na frekvenci, která tam je u mezistátních vlaků, střecha ani počet laviček rozhodně nestačí - a raději si ani nepředstavuji okolnosti, které by mě přinutily kupovat půllitr pochybné balené vody za 25 Kč ...
Dále bych dodal, že nedaleko se nachází Ústřední autobusové nádraží Zvonařka, kde jsou možnosti občerstvení různého druhu.
S použitím slova "nedaleko" bych byl v tomto případě velmi opatrný: odhaduji vzdálenost ÚAN Zvonařka od "dolního nádraží" na minimálně dvojnásobek vzdálenosti "ONYXu" od nádraží v Židenicích, kde lze "natankování" zvládnout i v rámci desetiminutového odběhnutí - "výlet" na Zvonařku bych ovšem 10 minut před plánovaným odjezdem vlaku z "dolního nádraží" rozhodně neriskoval.
Jen bych zmínil, že uvedené pivo se nejmenuje podle města Dačice, ale podle Mikuláše Dačického z Heslova. Původně se vařilo v Kutné Hoře, avšak tento pivovar byl uzavřen a značku nyní vlastní koncern Heineken.
Mně to bylo divné, protože "Dačického" z Kutné Hory pamatuji (svého času to bývaly strašlivé patoky), a že kutnohorský pivovar koupil a zavřel Heineken, to jsem slyšel kdysi také, ale nevím o tom, že by v Dačicích v poslední době existoval funkční pivovar, neměl jsem však čas to podrobněji zkoumat, a protože v ČR v posledních letech vznikají malé pivovary rychlým tempem, usoudil jsem, že mi jen zase něco uteklo - a to, že "Dačice" jsou pouze podivným synonymem pro jeden z výrobků koncernu Heineken, patřícím do sféry brněnského "hantecu", mě věru nenapadlo.

Ad "22michal = 14.06.2017 - 15:26:13:
Dačice točili (ještě asi točí) v Brně naproti hbf, v Hospodě na tahu. Dřív jsem si tuhle dvanáctku rád dával, ale loni jsem byl (a nejen já) hluboce zklamán a už ji vůbec nemusím. Nevím, kdy to Heineken převzal, ale za poslední rok to pívo úplně zabili...
Podle "Wikipedie" Pivovar Kutná Hora "... V roce 2001 koupila 100% obchodní podíl společnosti Pivovar Kutná Hora společnost Drinks Union, která jej v roce 2008 prodala společnost Heineken. Společnost Heineken ukončila svoji činnost v pivovaru Kutné Hoře k 31. prosinci 2010."
A Pivo Dačický 12° podle internetové informace vaří Heineken ve Velkém Březně.

A ad všichni debilně debatující o kouření - nekouření v hospodách:
VY OPRAVDU NEJSTE SCHOPNI TU DEMENTNÍ ZBYTEČNOU DEBATU UŽ KONEČNĚ ZARAZIT ??? Asi skutečně požádám administrátora, aby Vám ty primitivní výlevy co nejrychleji průběžně mazal.
Cogwheel
Čtvrtek, 15. června 2017 - 13:11:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4807
Registrován: 1-2012
ad S499.1023: Takže oni ti "ubožáci s cigaretou" jsou vlastně něco podobného, jako do zemí EU proudící "ubožáci s Alláhem". [biggrin] Pokud jim "tolerantní" společnost bude věčně ustupovat, povede to ke špatným koncům. [smrt]
Čtvrtek, 15. června 2017 - 13:23:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3994
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Holt intelekt a argumentace někomu chybí."
Ano. A zřejmě proto jsme se stále nedočkali tvé odpovědi, jak by měl vypadat zákon postihující po kouření i další faktory bránící tobě i jiným v návštěvách hospod, tedy nekvalitní jídlo a pití či vysoké ceny. Případně proč ti vadí, že nemůžeš jít do hospody kvůli kouření, kdežto kvůli vysokým cenám a hnusnému pivu ti to nevadí. Triviální otázky. Proč na ně nedokážeš odpovědět? Nebo nechceš, protože by odpověď na ně pouze poukázala na tvoji názorovou nekonzistenci a zbortil by se ti kolovrátek?

Jinak zavnímej celý můj příspěvek Cogwheelovi a povšimni si, že se v případě, pokud s pro něj "podlidmi" nesedává, ptám, proč mu vadí, když tito v hospodách kouří, když on tam s nimi není a nijak se jej to nedotýká. Odbočka ke gravidním kuřačkám opravdu není odpovědí, natož jasnou.

--- --- ---
projížděč NAD:
" VY OPRAVDU NEJSTE SCHOPNI TU DEMENTNÍ ZBYTEČNOU DEBATU UŽ KONEČNĚ ZARAZIT ??? Asi skutečně požádám administrátora, aby Vám ty primitivní výlevy co nejrychleji průběžně mazal."
Zatímco ty jsi tímto svým projevem přetavil do slov odraz nejvyššího možného stupně lidského vědění a intelektu. A ano, honem utíkej za administrátorem a dožaduj se mazání toho, co se právě tobě nelíbí. To je totiž v principu přesně to, o čem je tu celou dobu řeč. O neschopnosti nesvéprávných jedinců žít svůj živost a jejich dožadování se autorit, aby zasáhli a vedli je za ručičku, a to na úkor těch, co dokáží žít bez vodících špagátků.

--- --- ---
Cogwheel:
"Takže oni ti "ubožáci s cigaretou" jsou vlastně něco podobného, jako do zemí EU proudící "ubožáci s Alláhem". [biggrin] Pokud jim "tolerantní" společnost bude věčně ustupovat, povede to ke špatným koncům. [smrt]"
Dovolím si osobní otázku - tvá matka v těhotenství kouřila?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 15. června 2017 - 13:48:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7909
Registrován: 5-2002
Pro nadčlověka: Téma zakouřených pajzlů se už opravdu vyčerpalo. Ráčej pochopit, že se nekryje s tématem tohoto vlákna.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 17:59:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3995
Registrován: 4-2003
Takže úhybný manévr. Je mi jasné, že bys svojí odpovědí shodil svoji dosavadní argumentační konstrukci stojící na hodně vratkých základech, jde-li o nějakých základech vůbec hovořit. Ale ono je to v důsledku jedno, tak jako tak ses tu vykreslil vcelku tragicky a nabídl jsi dokonalý exkurz do mentality lidí některými nazývanými jako zmrdi - zakazovat, omezovat, ale bez schopnosti či vůle obhájit jimi požadované restrikce.

Jinak nevím, proč reakce na mě uvozuješ, jako bys je adresoval Cogwheelovi. Ten kastuje lidi na podlidi a nadlidi, nikoliv já. To ti taky očividně nedochází.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Eric Arthur Blair
Čtvrtek, 15. června 2017 - 21:22:33  
Neregistrovaný host
80.95.103.252
Dnešní zpráva z HavlBrodu :
Na nádraží vůbec nic, jen pekárna, ale : Pár metrů odtud restaurace Na točně ( dřív známá jako Rolnický dům ), jídlo, různé druhy piv od 23 - 25 Kč, zahrádka 3 stoly, příbližně 15 míst
Bar Pendolino, bohužel bez zahrádky
Restaurace U Kroupů, jídlo, pivo Bernard 10,11,12 za 22, 26 a 28 Kč,PlzeŇ 12 za 29, velká kuřácká zahrádka 9 stolů, asi 40 míst, velmi přátelský a ochotný personál, doporučuji ( V pracovních dnech otevřeno od 9 - 20 hod. )
Bar Tajfun, Kozel za 24 K, zahrádka 3 stoly, asi 14 míst, v pracovní dny otevřeno od 12 hodin.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 21:52:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 947
Registrován: 8-2011
Kuřákům-závislákům se vyhýbám, jak jen to jde. I na ulici je štítivě obcházím.

JAk se pozná na ulici kuřák závislák od svátečního kuřáka???


Dovolím si osobní otázku - tvá matka v těhotenství kouřila?

No to musel být pořádnej matroš[biggrin]

A ano, honem utíkej za administrátorem a dožaduj se mazání toho, co se právě tobě nelíbí. To je totiž v principu přesně to, o čem je tu celou dobu řeč. O neschopnosti nesvéprávných jedinců žít svůj živost a jejich dožadování se autorit, aby zasáhli a vedli je za ručičku, a to na úkor těch, co dokáží žít bez vodících špagátků. [ok][ok][ok]
projížděč NAD
Pátek, 16. června 2017 - 11:58:32  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Doktor = 3994:
Zatímco ty jsi tímto svým projevem přetavil do slov odraz nejvyššího možného stupně lidského vědění a intelektu. A ano, honem utíkej za administrátorem a dožaduj se mazání toho, co se právě tobě nelíbí. To je totiž v principu přesně to, o čem je tu celou dobu řeč. O neschopnosti nesvéprávných jedinců žít svůj živost a jejich dožadování se autorit, aby zasáhli a vedli je za ručičku, a to na úkor těch, co dokáží žít bez vodících špagátků.
Nevím sice nic o tom, že bychom si někdy potykali, ale budiž, snesu to: Váš výrok je obdivuhodná pitomost od jednoho ze zjevně zamindrákovaných jedinců (ale co jiného od nich lze čekat) - to, že napadám zaplevelování diskuse určené původně ÚPLNĚ JINÉMU TÉMATU (pro připomenutí: "Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce"), kterou několik umanutých vyšinutců zaplavuje neplodnou debilní debatou o něčem zcela jiném, než čeho se podle názvu má týkat (čímž ti tupci jen zbytečně otravují, a asi nejen mě), přece neznamená, že bych jim upíral jejich "svobodu" (například) požádat administrátora, aby jim pro jejich nepatřičné hloupé výlevy zřídil samostatnou diskusní sekci (v níž by mohli onanovat spolu sami). A je to konec konců i konzistentní s tím, co tvrdím od samého počátku: že zakazovat cokoli je v českých poměrech neúčelné a lépe je hledat pozitivní motivaci k tomu, jak dosáhnout skutečně smysluplného cíle: a právě i průběžná likvidace těch (i Vašich) blábolů může působit jako pozitivní motivace, protože přiměje i primitivní tupce, aby si pro své výkřiky našli jiný prostor - což ovšem "nejvyšší možný stupeň lidského vědění a intelektu" některých z nich (včetně Vás) bohužel a priori zjevně nechápe.
Pátek, 16. června 2017 - 18:23:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3996
Registrován: 4-2003
projížděč NAD: Přijde mi úsměvné, když někdo, kdo jiné nazývá zamindrákovanými jedinci či primitivními tupci, se jedním dechem od nich dožaduje vykání. Z jakého důvodu bych ti při tom, jakými výrazy mě tu častuješ, měl vykat?

Ano, vlákno se jmenuje "Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce", tudíž diskuze na téma kouření v restauracích, ty nádražní nevyjímaje, je plně v souladu s tématem vlákna.

Zbývající poněkud zmatečný text o svobodě a pozitivní motivaci dosahované udáváním a mazáním toho, co se právě tobě nelíbí, jen potvrzuje má slova, na něž reaguješ. Když svět nejede v kolejích dle tvých představ, řešení spatřuješ v udávání autoritě a požadování jejího zásahu. Tak se právě vede debata na téma, které tě nezajímá. A? Je to důvod, abys žaloval administrátorovi a dožadoval se mazání příspěvků? Pro tebe ano, protože máš holt takový morální profil. Mě by nic takového nenapadlo, kupříkladu když jsi zrovna ty vedl řeči o pivovarech, které by šly rovněž považovat za mimo téma, ani když tu chrlíš své primitivismy. Což je mimochodem vcelku na pováženou, když se dospělý člověk vyjadřuje způsobem, jaký tu předvádíš. Zdá se ti tvůj projev plný vulgarit a nezvládaných emocí normální a adekvátní?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Neděle, 18. června 2017 - 18:38:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 9-2005
Laminátko, vzhledem k tomu, že váš příspěvek č.2012 (mimochodem nevím, že bychom potykali), je zcela regulerní urážkou mojí osoby, tak udělám to, že vás nahlásím administrátorům.
Takže kromě zmrda si u mě ještě poznamenejte, že jsem udavač/práskač. Ale urážet se tu nenechám.
Jen jste hezky předvedl typické sluníčkářské chování: Když nejsou argumenty, tak jsou urážky. Za to díky [happy]
Neděle, 18. června 2017 - 22:04:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 9-2003
Jiří_T: Jen si posluž. Neumíš argumentovat, proč musíš lézt tam, kam nemusíš a kde tě nechtěj, tak práskáš.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Neděle, 18. června 2017 - 22:40:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3998
Registrován: 4-2003
Jiří_T, když už budeš psát hlášení, zkus taky napsat, zda ti vadí i kouření venku, před hospodou, ve veřejném prostoru a zda platí, že menšina se podřizuje většině, i když jsou tou menšinou nekuřáci a většinou kuřáci. Děkuji.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Quex
Pondělí, 19. června 2017 - 23:04:42  
Administrátor
Číslo příspěvku: 7650
Registrován: 5-2002
Jiří T.: Díky za upozornění, příspěvek byl samozřejmě smazán.
"...bude třeba zvládnout zákony po našem..."
projížděč NAD
Úterý, 20. června 2017 - 15:25:06  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Doktor" = 3996:
Přijde mi úsměvné, když někdo, kdo jiné nazývá zamindrákovanými jedinci či primitivními tupci, se jedním dechem od nich dožaduje vykání. Z jakého důvodu bych ti při tom, jakými výrazy mě tu častuješ, měl vykat?
Mně zase přijde docela půvabné, když se ten, komu se trefím do "diagnózy", nasupeně "odkope" a potvrdí, že jsem se trefil - smutné na tom ale bývá, že (asi ze vzteku nad tím, že byl odhalen) nezřídka zareaguje jako hulvátský křupan a neuvědomuje si, že tím, jak zoufalecky reaguje, se ve skutečnosti dostává pod úroveň toho, koho se svou reakcí snaží urazit a ponížit.
A propos: od osoby, která si přisvojí přezdívku "Doktor", bych očekával aspoň nějakou společenskou úroveň - asi byste si tu přezdívku měl změnit na (například) "Doktor ze ZČU", aby bylo předem patrné, co můžeme očekávat ...
Ano, vlákno se jmenuje "Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce", tudíž diskuze na téma kouření v restauracích, ty nádražní nevyjímaje, je plně v souladu s tématem vlákna.
Jistě: probrat problematiku kouření v hospodách jednou a uzavřít to třeba s tím, že řešit to TOTÄLNĚ DEBILNÍM zákonem, který slouží pouze k rozeštvání lidí v duchu hesla "rozděl a panuj", místo toho, aby (když už jej vůbec někdo považuji za přípustný či dokonce potřebný - já ne) nějak rozumně upravil podmínky, aby vyhovovaly maximu lidí, tomu rozumím, a i já souhlasím s tím, že to sem patří - a "se skřípáním zubů" jsem ochoten akceptovat takovou debatu třeba i dvakrát, když to někdo považuje za smysluplné (já ne). Neustálé omílání jedněch a týchž (navíc převážně hodně hloupých) výlevů, ačkoli je všem dávno jasné, že prostřednictvím DF K-reportu v té záležitosti stejně nelze nic změnit, ale že si tím na tom "mlácení prázdné slámy" zúčastnění pouze léčí své komplexy, ovšem smysl postrádá a pokračování v něm do (jakéhokoli) DF nepatří (a navíc ani není tak docela v souladu s "Pravidly chování na fóru" zveřejněnými v "Nápovědě") - a to je i skutečný důvod upozornění v závěru mého příspěvku ze dne 15. června 2017 (12:27:42 hodin): jako svobodný člověk (když už tu "svobodu" tak velebíte) s vlastním odpovědným rozhodováním nejen nechci souhlasit s omezováním kohokoli "normálního" hloupými zákony, ale já a ani kterýkoli jiný svobodný člověk nemáme ani žádný rozumný důvod nechat se obtěžovat hloupými výlevy zakomplexovaných a hulvátských jedinců, kteří si pletou věcnou debatu s blábolením spojeným s osobními urážkami - a jako nástroj k omezení takového obtěžování mohou sloužit m.j. právě i vyžádané zásahy administrátora (když už je neudělá v souladu s již zmíněnými "Podmínkami" bez vyžádání sám).
Úterý, 20. června 2017 - 19:05:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 9-2005
vonHenry: Ad Jiří T:No nevím, jestli to o těch menšinách není blbost. Jistě všichni víte, že u nás je jedna menšina, které se stále více i v demokratické společnosti musí přizpůsobovat většina.
Ano, to je pravda. Ale všichni tak nějak víme, že to není dobře.
Doktor: Jiří_T: S ohledem na tvoji silnou funkční negramotnost, jejímž důkazem je každý tvůj příspěvek, ten poslední nevyjímaje, je zbytečná snaha jakkoliv ti oponovat a cokoliv ti vysvětlovat.
Tu funkční negramotnost bych mohl vlastně taky považovat za urážku. Ale velkoryse to přejdu, pokud mi ovšem přesvědčivě vysvětlíte, z čeho tak usuzujete. Pokud z toho, že používám zdravý selský rozum a pouze tu poukazuju na fakta, pak je vaše myšlení opravdu silně zdeformované a navrhoval bych léčbu.
M_g: Jiří_T: TH je typický sluníčkář? Jste směšný. Tak se nejprve naučte pořádně číst a porozumět textu. Nikde jsem totiž nenapsal, že T.H. je sluníčkář, ale pouze, že jeho chování sluníčkáře připomíná. A to je poněkud rozdíl. Takže kdo je směšný?
Skutečný sluníčkář se nám tu projevil takto:
S4991023, číslo příspěvku:2012: Jiří_T 1446: Tak teď jsem si tě zařadil definitivně jako typického ZMRDA. A ano, jsem sluníčkář. Co s tím uděláš, zmrde?
čímž mimochodem názorně ukázal, co jsou takzvaní sluníčkáři zač.
Upřímně, čekal jsem, kdy se tu někdo sníží k osobním urážkám. A vůbec mě nepřekvapuje, že takový příspěvek vzešel právě z řad zastánců kouření.
Takže abychom si to definitivně shrnuli...:
Zatímco odpůrci kouření tu svoje příspěvky vesměs formulovali v rámci slušnosti, použili věcné argumenty a nezpochybnitelná fakta, zastánci kouření tyto fakta a argumenty buďto přehlíželi, vytrhávali z kontextu, překrucovali, nebo si cucali z prstu směšné bláboly jen proto, aby nemuseli uznat, že protistrana může mít pravdu. A když už došly i ty bláboly, pak se snížili i k osobním urážkám.
Takže milí zastánci kouření, v téhle diskuzi se můžete cítit jako vítězové. Ale nezvítězily tu vaše argumenty nebo inteligence, ale pouze vaše omezenost a primitivismus. To obojí jste tu předvedli v plné parádě. Pokud máte alespoň špetku sebereflexe, tak se nad sebou zamyslete. Protože normálnímu člověku se z vás musí udělat zle.
Administrátorům bych doporučil toto vlákno na nějakou dobu uzamknout, aby se zdejší účastníci mohli trochu uklidnit a nechutná diskuze z poslední doby se tu neopakovala.
Protože předpokládám, že uživatel S4991023 nebude ochotný se za urážku omluvit, tak pro něj i nadále požaduji BAN.
Středa, 21. června 2017 - 00:05:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4001
Registrován: 4-2003
Jiří_T: Funkční negramotnost je konstatování stavu, opravdu to netřeba považovat za urážku. Jen nevím, jak se popasovat s výzvou k onomu přesvědčivému vysvětlení. Už jen z podstaty, co vlastně funkční negramotnost je, to dost dobře nejde. Rozuměj, funkční negramotnost znamená mimo jiné neschopnost správného porozumění informacím obsaženým v textu. Pak je paradoxní osobě s neschopností rozumět textu vysvětlovat, proč nerozumí textu. Každopádně jsem již zmínil, že důkazem tvé funkční negramotnosti jsou tvé vlastní příspěvky, jejich obsah, což nadále platí i po tvé poslední reakci. Naprosto se míjíš s podstatou věci, vyvozuješ nesmyslné závěry a vršíš bezobsažný slovní balast plný obecných, nic neříkajících frází, bez náznaku posunu v debatě, navíc prokládané perlami typu srovnání kuřáků se zloději či sexuálními násilníky s následnou nulovou reflexí.

O neschopnosti interpretovat text svědčí i tvá věta, cituji: "Zatímco odpůrci kouření tu svoje příspěvky vesměs formulovali v rámci slušnosti, použili věcné argumenty a nezpochybnitelná fakta, zastánci kouření tyto fakta a argumenty buďto přehlíželi, vytrhávali z kontextu, překrucovali, nebo si cucali z prstu směšné bláboly jen proto, aby nemuseli uznat, že protistrana může mít pravdu."
Kde se skrývají ony věcné argumenty odpůrců kouření? Já zde pozoroval jen jejich nekonzistentní, nahodilé výkřiky, leckdy navzájem protichůdné, bez schopnosti a vůbec snahy je obhájit, bez schopnosti čelit oponentuře a rozvinout své myšlenky. Pozoroval jsem jejich plejádu argumentačních faulů s cílem vyhnout se přímé odpovědi a hraní si na mrtvé brouky při konfrontaci. Stejně tak by mě zajímalo, jaká fakta tebou označovaní tzv. zastánci kouření přehlíží, vytrhávají z kontextu či překrucují a co mají být ony směšné bláboly. O slušnosti v projevu antikuřáků lze rovněž s úspěchem polemizovat.

Zářným příkladem výše uvedeného jsi i ty sám. Jak si vysvětlit, že trvale ignoruješ otázky jako kupříkladu zda ti vadí i kouření venku, před hospodou, ve veřejném prostoru a zda platí, že menšina se podřizuje většině, i když jsou tou menšinou nekuřáci a většinou kuřáci.

A mimochodem, jakou bys mi navrhoval léčbu?

--- --- ---
projížděč NAD:
"Mně zase přijde docela půvabné, když se ten, komu se trefím do "diagnózy", nasupeně "odkope" a potvrdí, že jsem se trefil - smutné na tom ale bývá, že (asi ze vzteku nad tím, že byl odhalen) nezřídka zareaguje jako hulvátský křupan a neuvědomuje si, že tím, jak zoufalecky reaguje, se ve skutečnosti dostává pod úroveň toho, koho se svou reakcí snaží urazit a ponížit."
Zde bych poprosil o výklad textu, neboť si to žádá. V prvé řadě by mě zajímalo, jakou jsi mi odhalil diagnózu a v čem tkví ono nasupené odkopání. Pak bych se zastavil u toho hulvátského křupana. Tím je myšleno konkrétně co? Znaky koprolalie a poněkud nekulturního vyjadřování s prvky ztráty sebekontroly tu vykazuješ ty. Třeba se mýlím, ale působí to na mě jako nezvládnutá a hysterická reakce na kritiku.

Ale k podstatě věci, k tomu, proč se zde objevují příspěvky, které ty vnímáš jako omílání. Nevadí mi opozitní názory. Musí se však jednat o promyšlené názory a jejich nositelé musí být s to obhájit je za užití věcné a konzistentní argumentace, musí být schopní čelit oponentuře. Zkrátka názor musí mít hlavu a patu a dotyčný si za ním musí umět stát. Zde se ovšem setkáváme ze strany antikuřáků s nahodilými výkřiky, bez komplexní a sjednocující myšlenky, bez konzistentní argumentace, která si často dokonce protiřečí. O schopnosti konfrontace nemůže být ani řeč. Naopak jsou časté argumentační fauly, byť hodně nízké úrovně. Ono omílání má za cíl posun debaty a snahu poukázat na trhliny v argumentaci protistrany. Žel, jak se ukazuje, protistrana je neschopna sebereflexe. A tak debata může posloužit i jako exkurze do mysli poněkud nesamostatných jedinců, kteří spatřují řešení svých problémů v restrikcích a omezování druhých. A o tom to je, toliko vysvětlení. Je jen na tobě, zda si z toho něco vezmeš, nebo to přes tebe jen proteče.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Vojtěvákos
Čtvrtek, 22. června 2017 - 11:29:12  
Neregistrovaný host
185.16.181.248
Ostroměř- další nádražka, která je už minulostí...
Čtvrtek, 22. června 2017 - 13:42:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6663
Registrován: 1-2007
Padesát let čistého vzduchu v motorácích

Srovnávat vlaky a hospody... ach jo... Ale je vidět, že už před 50 lety tady byli borovičkoidi, které někdo násilně nutil vstupovat do kuřáckých hospod a tím je diskriminoval.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 14:37:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7910
Registrován: 5-2002
Hlavně tady byly už tehdy naprosto netolerantní kuřáci, kteří i tehdy nechápali, že kouřením obtěžují a škodí kouřem ve vlacích, na pracovištích, ve školách a v hospodách. A zřejmě ve své jednoduchosti předpokládali, že všichni kolem nich šlukují ten čmoud dobrovolně, jinak by jeli jiným vlakem, vybrali si ke studiu jinou školu, šli pracovat k šéfovi nekuřákovi...
Čtvrtek, 22. června 2017 - 15:07:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6664
Registrován: 1-2007
škodí kouřem ve vlacích, na pracovištích, ve školách

Školu a vlak nelze srovnávat s hospodou. Do školy (minimálně na základku) chodíte musíte, to je dáno zákonem. Ale stále jsme se nedozvěděli číslo zákona, který nutí chudáka občana nekuřáka chodit do hospody.
projížděč NAD
Čtvrtek, 22. června 2017 - 15:28:07  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Vojtěvákos" = 22.06.2017 - 11:29:12:
Ostroměř- další nádražka, která je už minulostí...
Tou minulostí už byla, pokud vím, v uplynulých letech aspoň zdánlivě víckrát, a v poslední verzi to navíc už byla spíše jen "pivnice na nádraží" (byť se vstupem z perónu) s provozní dobou jen v pracovní dny od cca 14 hodin, takže nikoli opravdu "nádražka" jak by se patřilo - ale škoda to je, protože teď už se znovu vzpamatuje asi jen těžko ...
V oblasti "středovýchodních" Čech to jde s občerstvovnami na nádražích či těsně u nich v posledních letech obecně dost "s kopce": v Chlumci n/C. byla, nemýlím-li se, "nádražka" uzavřena už před více než rokem, ve Staré Pace "nádražka" nefunguje už mnoho roků, ve Dvoře Králové n/L. nádražní osvěžovna skončila také už dávno a na hlavním nádraží v Hradci Králové, pokud vím, není přímo v budově také nic (a čepované pivo lze sehnat jen v tom sklepním "herna-baru" přístupném zvenku) - takže zbývá jen snad stále fungující klasická "nádražka" v Jaroměři ...
Čtvrtek, 22. června 2017 - 15:52:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7911
Registrován: 5-2002
Mouka nemáme zákony které nutí nekuřáky kouřit, ale zákony, které chrání nekuřáky před kouřením kuřáků. Takže si laskavě hledejte nesmysly sám.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 16:23:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2016
Borovička: A máme zákon, který nutí nekuřáka chodit do kuřácké hospody? Aby bylo úplně jasno, kouřit jsem přestal v roce 1962... Ale stát, který se sere do soukromého majetku (pod pláštíkem "dobra") mně fakt vadí.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 16:38:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 7-2002
Borovicka: a jak me ten zakon ochrani pred hulenim kuraku pod balkonem?? Takze ta "ochrana pred kourenim kuraku" jsou hodne silna slova.
"Velké vláčky" - http://www.lokomotivy.net; "Malé vláčky" - http://kzm.lokomotivy.net
Čtvrtek, 22. června 2017 - 17:13:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 4-2003
Když nemám rád hlasitou hudbu, budu chodit do podniků bez obtěžující hudební produkce, když nemám rád nekvalitní jídla, budu chodit do restaurací, kde vaří zdravě a chutně, když nemám rád Coca-Colu či Pepsi, budu chodit do hospod, kde točí Kofolu. A když nemám rád zakouřené prostředí, budu chodit do nekuřáckých podniků. Jen s odpuštěním nesvéprávný hlupák bude chodit někam, kde se mu to příčí a pak si stěžovat, že se mu tam nelíbí, v tomto případě do kuřáckých hospod a pak lamentovat, že se v nich kouří. Budu tedy parafrázovat známé rčení - Borovičko (a ostatní podobní), kuřáci nemůžou za vaše podělaný životy!

Borovičko (a ostatní podobní), pohostinství je služba založená na nabídce a poptávce. Hostinský nabízí nějakou službu, v nějaké kvalitě, za nějakou cenu a v nějakém prostředí. A jeho nabídka buď bude, nebo nebude akceptována a poptávána. Některé osloví a ti službu využijí, jiné neosloví a ti službu nevyužijí. Jak prosté. Každopádně neexistuje povinnost služby pohostinství využívat, neřadí se k základním lidským potřebám. Je proto absurdní předpokládat a hlavně se dožadovat, aby tato služba byla unifikována tak, aby vyhovovala všem. To je zkrátka nerealizovatelné, neboť sto lidí, sto chutí a každému vyhovuje něco jiného a každý má možnost navštěvovat ten "svůj" podnik. I když se už nikde nekouří, tak nadále budeš, Borovičko, vybírat mezi podniky a volit ten, kde se netočí europivo či je pro tebe cenově přijatelný. Anebo budeš pít pivní patoky, nechávat v restauracích vysoké částky a pak vykřikovat, jak je to pivo hnusné a jak jsou restauratéři nenažraní. Ale pamatuj - ostatní nemůžou za vaše podělaný životy!

A nezapomínejme na moudrá slova Jiřího_T: "V každé normální demokratické společnosti platí, že menšina se podřizuje většině."
Takže jsou-li v hospodě nekuřáci v menšině, tak se podřídí kuřácké většině. Tak to v normální demokratické společnosti chodí.
Borovička:
"nemáme zákony které nutí nekuřáky kouřit, ale zákony, které chrání nekuřáky před kouřením kuřáků."
Chrání nekuřáky před kouřením kuřáků? A jak? Tak, že kuřáci doposud zavření uvnitř hospod jsou vyhnání kouřit mezi nezúčastněné do veřejného prostoru? Na chodníky a na zahrádky, kouřit pod nos chodcům a obyvatelům bytů nad hospodou. S argumentem, že důsledkem tzv. antikuřáckého zákona je paradoxně větší vystavení nekuřáků cigaretovému kouři, se popasuješ jak? Nebo provedeš obvyklý úhybný manévr a od odpovědi utečeš, protože prostě své výkřiky nedokážeš vyargumentovat?

--- --- ---
projížděči NAD, jen se připomínám s otázkami o příspěvek výše.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Čtvrtek, 22. června 2017 - 21:07:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7912
Registrován: 5-2002
Doktor: Ano kuřáci škodí kouřením nekuřákům i tam, že jim kouří pod okny bytů. Takže ano, bude pro ně časem hůře. Protože proč má nekuřák mít kuřákem zakouřený byt, stejně jako kdysi vagón ve vlaku. A samozřejmě je opravdu jeho volba, že si vybral či dokonce koupil byt, kde bydlí, že? A argumnentovat lidem s poněkud úchylným náhledem na právo kouřit skoro všude, ač to jiné obtěžuje, opravdu nehodlám.

Takže jsou-li v hospodě nekuřáci v menšině, tak se podřídí kuřácké většině. Tak to v normální demokratické společnosti chodí. - nějak jsem nepojal prostorové vyjádření této demokracie. To jako když mně obklopí 3 kuřáci a přehlasují mně na těch 4 metrech čtverečních, tak mají právo kolem mne hulit?!
Čtvrtek, 22. června 2017 - 21:10:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7913
Registrován: 5-2002
honzaklonfar: Vzhledem k vašemu věku chápu, že jste nepobral, co bylo napsané a zbytečně opakujete otázku. Takže explicitně: nemáme zákony které nutí nekuřáky kouřit, ale zákony, které chrání nekuřáky před kouřením kuřáků.
Michal7
Čtvrtek, 22. června 2017 - 22:04:57  
Neregistrovaný host
94.113.66.191
On celý ten zákon je vlamování do otevřených dveří. Většina podniků už před časem byla nekuřácká. Takže spíš otázka lidské tolerance a netolerance. Ještě si docela dobře pamatuju na kuřácké vagony, kam si leckterý pazdrát který nekouřil musel jít sednout a prudit všechny okolo. Je jich ještě dost. Ono fakt nejde ani o to kouření či nekouření, ono jde hlavně o vymýšlení stále dalších a dalších omezení čehpkoliv a ovce nad tím jásají. Otázka do kdy.
Čtvrtek, 22. června 2017 - 22:43:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4003
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Ano kuřáci škodí kouřením nekuřákům i tam, že jim kouří pod okny bytů."
Čehož se výskyt spolu s kouřením pod nos kolemjdoucím na chodníku rapidně zvyšuje právě se zavedením tzv. antikuřáckého zákona, který vyhnal kuřáky z uzavřených prostor hospod do veřejného prostoru. Dochází ti vůbec tento paradox? Doposud kuřáci dýmem obšťastňovali v hospodách pouze sami sebe a své souputníky a kdo nechtěl být obtěžován kouřem, ten mu nebyl vystaven.
Borovička:
"nějak jsem nepojal prostorové vyjádření této demokracie."
Vzhledem k tomu, že jsme v diskuzi o restauracích a již několik měsíců se zde probírá téma kouření v restauracích, tak by člověka mohlo i napadnout, že je myšlen prostor restaurací či hospod. Nehledě k tomu, že jsem to v některém z předchozích příspěvků i zmiňoval. Platí-li demokracie i ve skupině návštěvníků restaurace, tedy platí, že menšina se podřizuje většině, pak jsou-li v hospodě nekuřáci v menšině, tak se mají v duchu tohoto principu podřídit kuřácké většině. Podotýkám, že vstup do hospody a pobyt v ní je akt ryze dobrovolný. Nebo chceš toto rozporovat a tvrdit, že demokratické principy platí jen někdy, jen někde a jen pro někoho?
Borovička:
"A argumnentovat lidem s poněkud úchylným náhledem na právo kouřit skoro všude, ač to jiné obtěžuje, opravdu nehodlám."
Zde takové lidi nevidím a já mezi ně rovněž rozhodně nepatřím. Takže máš-li nějaké argumenty, sem s nimi.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pátek, 23. června 2017 - 15:37:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 820
Registrován: 6-2016
Borovička: Věk vzal čert, ale jeden o voze " nemáme zákony které nutí nekuřáky kouřit, ale zákony, které chrání nekuřáky před kouřením kuřáků", druhý o koze " A máme zákon, který nutí nekuřáka chodit do kuřácké hospody?"
Tučně je vyznačeno klíčové slovo a důležitý je i NECITOVANÝ otazník...
Tedy hezky česky - nekuřák do kuřácké hospody NEMUSÍ chodit. Když tam jde, tak DOBROVOLNĚ přijímá podmínky, za kterých majitel tu hospodu provozuje.
Pátek, 23. června 2017 - 17:02:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7914
Registrován: 5-2002
honzaklonfar :asi to bude věk, tak znovu. Žádný zákon který nutí nekuřáka chodit nemáme (a ani nechceme). Já vám psal jaké zákony máme a chceme (alespoň demokraticky volící většina). Ale holt...
Pátek, 23. června 2017 - 17:44:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 7-2002
Demokraticky volící většina.. [lame]
Ano, většina lidí chce zákony, které budou přemýšlet za ně. Tohle dělat nesmíš, tohle můžeš.. čím víc sešněrování, tím více se může žít "bez vlastní zodpovědnosti" za svůj život, protože stát to přece zařídí.

Jinak proč jen jsem si vzpomněl na úvodní odstaveček tohoto blogu http://pilc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606661
Tak co zakážeme teď? [jidlo] V anketě v práci třeba vyšlo najevo, že nás více serou (rozuměj, zdržují, ohrožují naši bezpečnost, omezují naši svobodu a práva) "pumpičkáři" na šlapadlech, než kuřáci zavření v hospodě. Navrhuju umožnit jim vyjíždět jen na uzavřený okruh a to v čase od 00:00 do 4:00. Když zahájíme správně namířenou kampaň, není možná, abychom 51% hlasů nezískali. (Jinak je-li libo, nahraďte si cyklistiku čímkoli jiným.... možná by se našlo i 51% lidí pro zrušení dotované železnice, nebo železnice vůbec - a řekl bych, že na to by ta kampaň ani být nemusela)

(Příspěvek byl editován uživatelem tridvatri.)
"Velké vláčky" - http://www.lokomotivy.net; "Malé vláčky" - http://kzm.lokomotivy.net
Pátek, 23. června 2017 - 18:16:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 822
Registrován: 6-2016
Borovička: Takže první problém vyřešen[biggrin]. O tom, co chce demokraticky volící většina se dozvídám až teď a nemám s tím problém. Jen si dovolím připodotknout, že zástupci, zvolení demokraticky volící většinou, často vymyslí a schválí šílené kraviny. Co třeba "slunečníky a větrníky"? Nebo čerstvý návrh génia demokraticky volící většiny na dopravu důchodců a studentů po železné dráze zdarma?
Pátek, 23. června 2017 - 21:08:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4005
Registrován: 4-2003
Borovička:
"Žádný zákon který nutí nekuřáka chodit nemáme (a ani nechceme)."
Tak proč tě tedy tak trápí kouření v hospodách a obhajuješ zákaz kouření v nich, když ty ani nikdo jiný není nucen do kuřáckých hospod chodit? Tímto jen stvrzuješ, že kdo vstoupí a pobývá v kuřácké hospodě, činí tak dobrovolně a dobrovolně se vystavuje cigaretovému kouři. O obtěžování kouřem v kuřáckých hospodách tak nemůže být vůbec řeč, kdo jím nechce být obtěžován, ten mu není vystaven. Vysvětli mi, Borovičko, proč tedy žádáš zakazovat něco, co nikoho nemůže obtěžovat a ti, kterých se to dotýká (expozice cigaretovému kouři), ti to vykonávají dobrovolně, o své svobodné vůli.

K demokraticky volící většině. Protože jsi nijak nerozporoval, že v demokratické společnosti menšina se podřizuje většině, pak se s tím patrně ztotožňuješ. Vysvětli mi, Borovičko, když si skupina hostů hospody odhlasuje většinou, že se bude v lokále kouřit, proč žádáš zakazovat něco, o čem rozhodla demokraticky většina.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Sobota, 24. června 2017 - 08:44:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 11-2012
Kdyby někdo zavítal do Hranic a chtěl by spojit focení s posezením, tak vřele doporučuju restauraci Monika.
Nachází se na třídě 1. máje a venku ze zahrádky je parádní výhled na viadukt. Já jsem se se svým mobilem, který mám jen a pouze na volání a budík nic nepokoušel, ale s pořadným teletem by něco snad vyfotit šlo.

https://mapy.cz/zakladni?x=17.7328367&y=49.5529079&z=15&pano=1&pi d=13192371&yaw=6.038&fov=1.357&pitch=0.157

Pivo nevím, já byl v práci na oběd.

https://www.menicka.cz/256-monika.html
Klidně zaprodám svou duši peklu, pokud budu moct do konce života dělat jen na Kocourech a Škodovkách II. generace. To jsou mašiny, pro které se do práce těším.
Okolí neustále prudím tím, že mluvím pravdu, ale jinak su moc hodný...
Neděle, 25. června 2017 - 17:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 1-2009
Nádražní hospoda,Praha Radotín [ko][kladivo]

majitel nejaký Karel i s manželkou neskutočne zdražili jedlá,ani v centre Hradca Králové,prípadne v Liberci nestojí kurací rezeň toľko.

Bol na návšteve u mňa kolega z práce a tiež krútil hlavou.Ja si myslím,že majiteľ hospody chce nové auto,tak zákazník plať !
749.243-2
Neděle, 25. června 2017 - 17:10:54  
Neregistrovaný host
37.188.140.59
Jeslti už se kuřácí, zmítající se v návalech kuřáckého kašle konečně udávili, spolkli vajgla a může se zas psát o nádražních hospodách, tak v Mariánských Lázních změna. Ne snad v nádražní budově, ta je obživlá tak, že tam stále není ani kafomat, ale před nádražím vlevo, kde bývala dříve pizzerie, později hulírna, nyní funguje podnik U Lily. Otevřeno Po-Ne 11-22, pivo Chodovar 12° za 33, Chodovar 13° za 37. Prostředí uvnitř přijemné, čisté, obsluha taky, domluvíte si i česky [wink]. Nabídka jídel zde.


Zda je boršč za 85Kč moc, nebo málo si netroufnu posoudit...jeslti se tím člověk nacpe, jako polévkou Pho, proč ne. Já měl čas akorát na jedno, Chodovar 12° výborný.
Naopak cukrárna (měli ji tuším Vietnamci) na rohu naproti téhle hospodě vypadá jako delší dobu zavřená.
pachatel dobra
Neděle, 25. června 2017 - 18:59:43  
Neregistrovaný host
83.208.236.91
majitel nejaký Karel i s manželkou neskutočne zdražili jedlá
Nejvyšší čas, aby se v hospodách vedle kouření zakázalo i zdražování jídel! Do akce, soudruzi!
Mladějov
Neděle, 25. června 2017 - 19:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10514
Registrován: 3-2007
A kolik teda teď stojí v té nádražce cca hlavní jídla a ten váš kuřecí řízek ? (přes poledne).
Mmch o pár kroků dál je (na oběd či pár piv) řekl bych vcelku uspokojivá hospoda U Portlandu, v pajzloidní stísněné (a zakouřené) nádražce jsem byl asi dvakrát v životě (a to tam ještě vyzvedával kolegu). A to nejsou jediné dvě hospy v Rado v okruhu 3 minuty pěšky od vlaku.
Pružinskij
Neděle, 25. června 2017 - 19:36:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 4-2015
Mariánky - dobrý tip! Tam by se dal udělat sraz DF...
West code was broken.

Mladějov
Neděle, 25. června 2017 - 21:10:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10518
Registrován: 3-2007
>Nejvyšší čas, aby se v hospodách vedle kouření zakázalo i zdražování jídel! Do akce, soudruzi!

Proč jen v hospodách ? Jednotné ceny všude, konec ožebračování pracujících !
Neděle, 25. června 2017 - 21:38:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7915
Registrován: 5-2002
Doktor: že v demokratické společnosti menšina se podřizuje většině, pak se s tím patrně ztotožňuješ. - a právě proto se menšina podřídila, co je na tom nepochopitelné? Jen jakýsi pseudodoktor to nechce pochopit a jedovatě kolem sebe plive.
Neděle, 25. června 2017 - 23:59:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 4-2003
Argumentační klamy bývají součástí debat, no aby fungovaly, je nezbytné, aby nebylo odhaleno jejich užití. Řečník je musí umět zakamuflovat. V opačném případě se akorát znemožní. A to, co předvádíš ty, Borovičko, je do očí bijící. Tvé úhybné manévry a další argumentační fauly jsou naprosto průhledné. To si vážně myslíš, že to není vidět, že to není poznat? Nevadí ti, že tím ze sebe děláš hlupáka, který nedokáže pochopit obsah textu a na něj reagovat?

Opakovaně jsem psal o situaci, kdy ve skupině, kupříkladu hostů hospody, budou převažovat kuřáci a nekuřáci pak budou onou menšinou, která se má podřizovat. To je ta podstata - nastávají momenty, kdy menšinou jsou nekuřáci. Pak mi vysvětli, když si skupina hostů hospody odhlasuje většinou, že se bude v lokále kouřit, proč žádáš zakazovat něco, o čem rozhodla demokraticky většina.

A neopomeň - když jsi vyslovil, že do kuřáckých hospod není nikdo nucen chodit, pak mi vysvětli, proč žádáš zakazovat něco, co nikoho, kdo nechce, nemůže obtěžovat a ti, kterých se to dotýká (expozice cigaretovému kouři), ti to vykonávají dobrovolně, o své svobodné vůli.

--- --- ---
Přilepy:
"majitel nejaký Karel i s manželkou neskutočne zdražili jedlá,ani v centre Hradca Králové,prípadne v Liberci nestojí kurací rezeň toľko."
Připojuji se k Mladějovu a rovněž se táži - kolik žádá Karel s manželkou za řízek, který jim má vydělat na nové auto?

--- --- ---

A v této souvislosti (opakovaný a stále přehlížený) dotaz na Borovičku - když ti vadí, že nemůžeš, resp. že jsi nemohl do restaurace kvůli kouření, tak kvůli vysokým cenám ti to nevadí? Jaký je v tom rozdíl?

--- --- ---

A přidám taky jeden tip na restauraci, byť ne přímo nádražní, ale v těsné blízkosti nádraží. Hned u výstupu z podchodu olomouckého hlavního nádraží je v posledním patře výškové budovy RCO velmi dobrá čínská restaurace. Lze použít i jako hospodu, pivo i Kofolu mají točené. Jako na dlani je celý olomoucký železniční uzel i samotné město a okolí. Krom jídel z karty přes týden polední menu a v sobotu a neděli polední a v pátek a sobotu večerní rauty (all you can eat). Jen asi Číňané potřebují nová auta, protože raut zdražil na 250 Kč.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 26. června 2017 - 08:03:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2031
Registrován: 9-2003
Přílepy se dlouhodobě projevuje jako osoba s omezenou způsobilostí k právním úkonům, tady není čemu se divit.
Ovšem Borovičku znám dlouhá léta (výhradně z kuřáckých hospod!!!) a tam nechápu. Kdybych to byl věděl, co je to zač, tak bych ho byl býval z těch hospod v zájmu jejich zdraví vyhazoval.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
Pondělí, 26. června 2017 - 08:27:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11096
Registrován: 5-2004
Hele kuraci a nemuzete smrdet nejakym nahradnim zpusobem? Treba se zout?
Pondělí, 26. června 2017 - 08:52:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10757
Registrován: 3-2005
Ano, restauraci v RCO Olomouc mohu potvrdit, slušný poměr cena kvalita.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Pondělí, 26. června 2017 - 10:06:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 835
Registrován: 6-2016
Info bufetowe - na černošické zastávce (richtung Prag) nastala změna v konfiguraci stánku - obsluhuje se z klasického "okénka", tudíž vevnitř je víc místa pro zboží, technologii i obsluhu. Až pojedu příště vlakem, tak se stavím a drobně navýším výběr DPH!
Pondělí, 26. června 2017 - 15:36:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3182
Registrován: 8-2010
Ano, 818 RESTAURANT v budově RCO Olomouc mohu jen doporučit. Už jen pro ten krásný výhled z této budovy+dobré jídlo. Jídelní lístek je k nahlédnutí zde a restaurace nabízí i vouchery na Slevomatu
Praha-Ruzyně, Olomouc
Pondělí, 26. června 2017 - 23:14:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 3-2005
Prosím o radu - nemá někdo aktuální info o nádražce v Písku? Zda funguje, případně zda se vaří. Děkuji.
Úterý, 27. června 2017 - 14:07:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 4-2005
Funguje v pracovní dny 7 - 14 jako jídelna. Mají dobré polévky i hotovky, smažená jídla od 10 hod. Na čepu Krušovice. Vyzkoušeno naposledy před týdnem.
Středa, 28. června 2017 - 11:11:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6677
Registrován: 1-2007
Zákaz kouření nové pacienty do odvykacích center zatím nepřivedl

To je ale překvapení... :D