Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Maďarsko a Balkán » Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 13. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Maďarsko a Balkán do 13. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Sobota, 13. května 2017 - 22:19:19  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15128
Registrován: 11-2005
Řecko aktuálně:

Došlo k vykolejení IC 58 z Atén do Soluně u obce Adendro (nedaleko Soluně).

Nějaké foto zde


Petr_hradecký
Neděle, 14. května 2017 - 11:46:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818
Registrován: 4-2015
Zaujala mne jedna věc: trať je vícekolejná, IC strhlo vedení i se sloupem, ale v protisměru se jezdí, i když sloup stojí jen na čestné slovo...
video foto celý článek
Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Neděle, 14. května 2017 - 18:17:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5614
Registrován: 12-2011
Mezi Athénami a Thess. jezdí i jiné vozy než Xmz?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Neděle, 14. května 2017 - 18:46:05  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15130
Registrován: 11-2005
Petr_Hradecký: To, co tam projíždí, vypadá na IC 81 do Floriny. S bezpečností si tam prostě moc hlavu nelámou. Ostatně kdo ví, co bylo příčinou nehody.

Intel: Jezdí, jako náhrada za Bombardiery řady 220, kterých je provozních tak, aby pokryly potřebnou vozbu. No a když není kde brát, jezdí AEG na IC.

Jinak mrtví dva na místě a strojvedoucí s odstupem času v nemocnici.
Neděle, 14. května 2017 - 20:07:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 539
Registrován: 10-2008
Tak to jsem zvědav co mne čeká.... sice na jižní část, ale od středy se tam pár dní budu vyskytovat.... a to jsem si dělal naděje i na nějakej náklad že by mohl být.... takhle budu rád jestli něco vůbec pojede :-))) Nedělam si naděje o nějakém rychlém odstranění a operativnosti v provozu :-)))
By mně zajímalo kolik do té odbočky vlítnul? Ale asi dost když budova dokázala zlomit vůz na přepážce strojovny.
A asi si radši pořídim zdravotní výlohy :-)))
Středa, 17. května 2017 - 14:01:23  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15138
Registrován: 11-2005
Sebu: Následky nehody se již odstraňují: odkaz, odkaz, odkaz
Pondělí, 22. května 2017 - 00:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5622
Registrován: 12-2011
Vyjedou ještě někdy tramvaje v Terstu?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Pondělí, 22. května 2017 - 21:14:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 541
Registrován: 10-2008
Tak aktuálně k Řecku, pokud tam někdo míří. Fotky zatim nejsou, neb negativ :-)))
Prověřil jsem jen jižní část hlavního tahu z Antén do Lejnoklády a podrobněji Amfikleia - Bralos. Zde odkazované jízdní řády na ofiko stránkách OSE tak nějak na počty vlaků a odjezdy z Antén a Lejnoklády sedí, liší se akorát zastavování na zastávkách. Vlak IC 58 nestaví v Amfikleii, 60 nestaví v Lilaie, 51 nestaví v Bralosu a Amfikleie, 53 v Lilaii. Je možné že jinde též zrušeno stavění, to už osobně nevim, ale vzhledem k frekvenci možné dle mne jen v Aliartos, jinde je frekvence lidí dosti silná (na místní poměry). Naopak 884 stavěl i v Aliartos i když to v JŘ není. Podtrženo sečteno všude na trase Antény - Lejnokláda staví jen 1511/1510 a 884/885.
Pár vlaků 1511 a 1510 veden pravidlo ¨eneserákem¨ AEG a ještě to má být pátečněnedělní posila 3520/3521, ale ač jsem tam byl v pátek tak to nejelo :-( Všecha ICéčka, nočák a Kalampaka pak v plánu v klase s řadou 220. Vyjímka potvrzující pravidlo nedostatku mašin 220 byla 3x za sebou náhrada na IC 51/58 v podobě AEG , pátek dokonce 58 v podobě dvojice jako za starejch časů (dedukuju že to byl důvod proč nejel páteční obrat 3520/3521, neb právě není čim jezdit a posila na IC má přednost :-)). Přípřež 220 jela vždy na obratu IC 53/60. Jinak docela zajímavé mi přišlo že vše co sem fotil bylo 3 dny za sebou stejné, neboť asi vše tzv. jednodenní oběhy a zrovna se nic nepodělalo :-) Ve stanicích Oinoi a Lejnokláda vždy odstavena jedna pohotovostní 220, kdyby se asi naopak něco podělalo.
Co se nákladky týče tak v Anténách na Larissa station sem zhlédl reklamní klip že nabízej přepravu kontíků z Antén do Soluně a tušim že Makedonky a Bulharska za 24 hodin a dále do Srbska, Maďarska a Rumunska za 48 hodin, takže jsem zjistil že něco jako nákladní vlak tam stále existuje a ..... světe div se.... pak i zažil a pohádka to není..... Stanicí Bralos projížděl kontejnerák na sever v půl druhé v noci ze čtvrtka na pátek a směr jih hned v půl třetí. Obojí na dva kotle šestinápravové ameriky řady A400.... No a v sobotu pak v půl sedmé ráno Bralosem opět kontejnerák na sever tentokrát s trojicí A400.... No na 18ti promilích k vrcholovému tunelu docela parádní koncert tak na 10 minut :-))) Na jih ovšem nic až cca do dvou nejelo, pak sem musel domu já.....
Pondělí, 22. května 2017 - 22:04:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 542
Registrován: 10-2008
No a hlavně to kvůli čemu jsem tam jel, převedení dopravy z horského úseku Tithorea - Lejnokláda (hlavně božský Bralos - Lejnokláda, balkánská Rhétská dráha) na novou trať do nudného tunelu.... Nevim,nevim,možná k 1.1.2018 by to mohli dát :-( Viděl jsem akorát obě krajní stanice které jsou ve fázi plné přestavby a maká se (myšleno řecké makání, tj. jako něco se tam děje :-)). V obou jezdí vlaky k provizorním peronům na vzdálenější straně kolejiště naproti výpravním budovám. Budují se perony s podchody , nová konfigurace kolejiště atp.. Lejnokláda mi přijde více nedodělaná ,tam se vesele stále betonuje a po novém kolejišti jen díry a jezdí tam náklaďáky. Kolejové napojení na přeložku jen provizorní. V provozu pak dvoucesťáky , Chopery s ex DB 212 na sypání štěrku na budoucím Anténském zhlaví.... Druhá jmenovaná Tithorea tam už jsou perony víceméně hotové, dobetonováno, položeno nové kolejiště , stačí to dosypat a popropojovat jak to má bejt. Tady už se pracuje spíše na trolejích. Brány maj, teď už dostrojujou výložníky atp.. Mezilehlá trať přeložky od krajů vypadá že stačí natáhnout již jen drát...... vše připraveno a klid.
V současnosti ještě běží výluky i na už dvoukolejném reko úseku Thiva - Tithorea, kde se dodělávají kolejové spojky mezi hlavními kolejemi na které se při spěšném dokončování před lety jaksi pozapomnělo a jezdí se natvrdo jednokolejně mezi jmenovanými stanicemi s možností vykřižování jen v jediné mezilehlé stanici Levadia. V ostatních (Aliartos a ještě jedna kde nic nestaví) neni předjízdná a spojky se budují nemilosrdně na obou zhlavích současně takže se z nich stala vlastně širá trať :-).

Stále platí že jízdní řád je jen takové doporučení že by mělo něco jet... Takže je to od včas pře +15 až po +60.... Víc jsem za tři dny nezaznamenal....takže to neni tak strašný :-)

Jo ještě k nákladce že jedinou funkční vlečku jsem zaznamenal jen v Oinoi a shodou okolností v této stanici byly i vozy pravdědobně pocházející z této vlečky a to Habilns (1ks) a Hbilnsy (2 ks) ČDC a ZSSK Cargo čekající na odvoz. No a ten sobotní kontejnerovej vlak o třech kotlích byly samé dvounápravové ZSSK Cargo (že by Kia do Dyliny) a jen na konci dva makedonské kousky...
Pondělí, 22. května 2017 - 22:48:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 543
Registrován: 10-2008
No a pár praktických rad.
Prvně a důrazně je nutno upozornit že fotografování železnice je v Řecku zakázáno (obzvláště asi po posledních eskapádách a soudem s focením voj. objektů). Stejně tak chození a pohyb po kolejích mimo perony atp.. Železničnímu personálu je to povětšinou celkem fuk , akorát na to nezapomenou upozornit ,ale dál to neřešej. Kolegové od fochu to pak mají s nima nejjednoduší pokud mají svou fotografii někde v práci a těm řeckým to ukáží a dají na jevo kolegialitu a hned jsou dveře otevřené. Jiné je to ovšem se sekuriťákem a na něj to neplatí. Je na každém větším nádraží ( v Anténách na hlavnim i dva ve službě) .Ti jsou na to vysloveně alergičtí a jak si tě jako turisty všimnou tak hned tušej nějakou černotu a hlídaj si tě. V žádném případě není dobré chodit s vyndaným foťákem na krku po nádraží ,to má člověk hned stín. Osvědčilo se mi hrát běžného turistu, okoukat to, a pokud se něco začlo na kolejích dít a nebyla ochranka na blízku tak rychle tasit a pak rychle uklízet. Buď si jistý že za tebou stejně přijdou, ale pokud tě nenačapou přímo s hledáčkem u oka tak tě jen většinou vykážou že tam prostě teď nemáš blbej turisto co dělat, tady si sedni na lavičku a čekej si na svůj vlak. Hlavně je dobré mít v hlavě odpověď jakým vlakem a kam jedeš, to se hned ptaj.... ale popravdě jsem ani nezkusil říct že nikam nejedu, tak nevim jak by reagovali :-)

Neříkám že je to nutné brát za bernou minci, je to jen má zkušenost a někdo jiný může mít jinou. Železničáři jsou většinou srdeční a jsou rádi že se o jejich řemeslo někdo zajímá.... ale ta ochranka...... to je děs a hrůza.... rozkaz zněl jasně....¨zastavit muže s brašnou¨ ...
Každopádně není dobré si hrát na frajera z EU že se mi nic nemůže stát protože u nás se fotit může.... jiný kraj, jiný mrav a není dobré zbytečně provokovat......a momentálně není EU navíc moc v oblibě :-)
Pružinský
Pondělí, 22. května 2017 - 23:05:21  
Neregistrovaný host
176.12.115.253
lavně božský Bralos - Lejnokláda, balkánská Rhétská dráha
No, zase to nepřehánějte, pane kolego :-)))

a momentálně není EU navíc moc v oblibě :-)
Se nedivím, stačí se podívat na aktuální reportáž na DS z dráhy Krioneri - Agrinio. Ty jsou v EU opravdu jen z čistě politických důvodů.
Pondělí, 22. května 2017 - 23:22:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 544
Registrován: 10-2008
Sím odkaz, kde to najdu, díky.

A za božským si stojím .... to nemá na balkáně obdoby. Ano, kraťounké, ale o to fenomenálnější.....Sem si to po 17ti letech oživil a bude to škoda toho úseku ..... také škoda (ba mne to přímo sere, ale po tmě se prostě skrz vrcholovej tunel nedá :-)),že mam jen pár fotek přes sklo, neb jsem se tam opět nedostal a řešil jsem jen jižní rampu která je pouze běžnou tratí.... až to bude dam to sem a ostatní posoudí... :-) Pokud má někdo něco klidně sem s tim :-)
Pondělí, 22. května 2017 - 23:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5625
Registrován: 12-2011
Pane kolego, já myslím, že v tomto případě se může přehánět. Na mě ta hluboká rokle taky zapůsobila. Jen se mi nechce věřit to otevření (Řecko).
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 23. května 2017 - 00:17:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 545
Registrován: 10-2008
Já pevně doufam v neotevření a že příští rok touhle dobou se tam ještě podívám, tentokráte však s nerozbitnou a ještě náhradní baterkou :-)
To zapůsobení je o to markantnější pokud se poprvé jede z jihu..... normální trať do kopce , 15 - 18 promile, tunel , chvilku z kopce ,..... a najednou ten vlak lítá vzduchem... a ještě... a ještě..... já fakt nevim jak to popsat.... plachtí to dolu roklí, tunely,římsy,galerie... vše vysekané ve skalách ..... po ohlédnutí se nechce věřit že tam odněkud jste vyjely......a pak se z úzké rokle vyklubete na římse vysoko nad plackou a někde v dálce moře....furt jakoby letíte a vlastně s tim vlakem přistáváte v té rovině až po x km jste dole...... a vy furt přemýšlíte zda je to pravda a opravdu se to stalo a jestli je to možné.......Je to jako takový kratičký obraz, sen, takové nečekané a dechberoucí a krátké že člověk furt tápe......Ve Švajcu je to očekávatelné, tady však nikoliv.....
Úterý, 23. května 2017 - 00:35:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 546
Registrován: 10-2008
.... a po té jižní rampě nachodil pěšky přes 20 km po kolejích a když jsem občas koukal po čem tam lítaj kilo tak sem si právě nebyl jistej že do té hluboké rokle už neletíme opravdu :-) I když tam už se jezdí pěkně opatrně a pomaloučku tak pade, šede......
Úterý, 23. května 2017 - 13:07:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 886
Registrován: 6-2009
Zdravim,

cez letné prázdniny sa chystáme na dovolenku do Bulharska, hoci autobusom som tam toho precestoval už pomerne dosť, tento krát by som rád okúsil nejaký vnútroštátny vlak. Zatiaľ je plán na jednodňový výlet z Burgasu do Starej Zagory a naspäť, vlakmi "tam" 8610, naspäť 8613. Máte niekto skúsenosti, ako vyťažené tie rýchliky chodia, či sa oplatí napríklad priplatiť si za prvú triedu, alebo či je vzhľadom na vyťaženie žiadúca miestenka, či prípadne ako na tom bývajú s meškaním ?

Ďakujem.
.::Ikarus 280::.
Pružinskij
Úterý, 23. května 2017 - 22:04:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 4-2015
Sebu:
https://www.drehscheibe-online.de/foren/read.php?030,8187645

někde dole, tři díly
To je více než Balkán. To jsou prachy hozený do hajzlu - a to Řekové museli vědět (ano, teoreticky i věřitelé). A co si na nich vezmeme?
West code was broken.

Pružinskij
Úterý, 23. května 2017 - 22:06:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 4-2015
Rpopo: Být vámi, vůbec to neřeším. Kupte jízdenky do dvojky a když se Vám nebude líbit, přesedněte si a u průvodčího doplatíte jedničku. Bude to nejspíš v řádu desetikorun.
West code was broken.

Pružinskij
Úterý, 23. května 2017 - 22:08:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 4-2015
.Sem si to po 17ti letech oživil a bude to škoda toho úseku ..... také škoda (ba mne to přímo sere,
Mě ani ne. Zaletím si tam, až bude zkoridorizováno a OSE trochu pod bičem TI zcivilizovány.
Mimochodem letos Hellas jen do Gevgelie (furt nemají hotovou novou trať ze Soluně).
West code was broken.

Středa, 24. května 2017 - 14:24:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 547
Registrován: 10-2008
Pružinskij: ..... hm, fakt nemám slov, jsou to jelita a vše je jim jedno ...,kde se nechce tam to prostě nejde.....

.... no jo, ale až bude zkoridorizováno a vše přebetonováno tak už mně do Řecka nic nepotáhne :-))) Němci na tom fóru píšou něco o červnu 2018 , to by mohlo být i reálné ....
Středa, 24. května 2017 - 20:56:43  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15142
Registrován: 11-2005
Sebu: Pane, díky za vyčerpávající zážitky a zkušenosti, které budou nápomocné i ostatním. Těšil jsem se, až se vrátíš a podáš report. Je zajímavé to srovnavat s mymi zkušenostmi letos a loni. Hlavně to focení podáváš jako silné drama. Chápu, že to na Tebe možná tak působilo nebo jsi měl potyčky se sekurity boys. Já mám prostě zcela jiné zkušenosti a vyjma Soluně jsem žádný problém neměl. A to jsem toho v Ath z lavky nafotil vcelku dost a opakovaně. Ano, chce to mapovat terén a pak pálit. Rozhodně neběhat po peronech hlava nehlava a cvakat jak kindroši na hlavním v Phe.

Ta nakladka spočívá v podstatě jen v těch bednách do Pireau a do Thriasia (terminál COSCO). A ty vozy, v Oinoi, tam stály i v lednu. Takže se asi nehly.

Je to tak, to je skvost štreka jako blázen. Pro mě nej jízda na stanovišti. [jidlo]
Středa, 24. května 2017 - 22:18:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 548
Registrován: 10-2008
No zase takový šílený to nebylo, asi to vyznělo moc. Já s tim tam tak nějak počítal a umim v tom chodit a žádný echt drama krom vyhazovaček nebylo (potyčka je moc silné slovo, vše probíhalo ve vší slušnosti a klidu v rovině důrazného upozornění), ale pozoroval jsem, že si to fakt dost hlídaj a frajeři nesundaj dokonce neprůstřelný vesty. Chci na to případné cestovatele připravit, ať pak kvůli své aroganci a blbosti nedopadnou jako ti co s nima právě probíhá soud a nedělaj to horší ostatním..... Každopádně Larissa (hl.n.) a SKA v Anténách a Lejnokláda si to fest hlídali..... (... ale stejně fotky mam, že :-))

No a naopak ty prdele kolem Bralosu tam nikdo nic neřešil (ono i díky dálkovině a žádnému personálu) a nahamtal jsem tam přes 20km po kolejích bez jediného problému. Dokonce mne i svezli kus MUVkou.... ale to upozornění že v Řecku se vlaky nesměj fotit si neodpustili :-)
Jinak ještě že po štrece se tam chodí pěkně blbě, protože pražce výrazně přesypávaj a vlastně se stále chodí ve vrstvě štěrku (průměr tak 3km/hod.)
Pátek, 26. května 2017 - 23:14:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5633
Registrován: 12-2011
Novinka ve vozovém parku kosovských železnic

http://www.kosrail.de/nWagen.html
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Sobota, 27. května 2017 - 13:09:14  
Neregistrovaný host
94.113.175.206
Zdravím....Nevíte někdo znalý jak to vypadá se zpožděním vlaku Thessaloniki - Sofia? Má příjezd do Sofie 14:07 a v 16:00 mi jede vlak směr Ruse...Dá se to stihnout? Děkuji
Sobota, 27. května 2017 - 13:55:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5636
Registrován: 12-2011
To nikdo neví, moc bych na to nespoléhal. Vozy jedou už z Athén, a může se stát cokoliv.

Od 1.6. se na sezónu vrací rychlík Beograd - Sofia.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
bht
Neděle, 28. května 2017 - 13:41:03  
Neregistrovaný host
217.12.56.166
SŽ chcú nakúpiť 25 nových súprav s opciou na ďalších 25. V pláne je 10 jednopodlažných a 10 dvojpodlažných elektrických jednotiek, zvyšných 5 má byť jednopodlažných dízlových.
Tommik22
Neděle, 28. května 2017 - 15:45:24  
Neregistrovaný host
94.113.175.206
Zdravím...Mám ještě jeden dotaz pro znalé....Nevíte někdo náhodou jestli je v Patrasu na nádraží pokladna? Podle webu Trainose ano otevřena od 5:30 do 22:30...Potřeboval bych vědět jestli je tam otevřena mezinárodní pokladna...Na webu píšou, že ano....Ale potřebuji si to ověřit u někoho znalého...Děkuji
Neděle, 28. května 2017 - 23:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 1-2005
Zdravím! Nevíte tu náhodou někdo, jak je to s platností jednodenních a vícedenních jízdenek na MHD v Budapešti na příměstskou elektrifikovanou železnici HÉV? Zda to platí třeba jen na území samotného města, nebo i dále? Děkuji!
Pondělí, 29. května 2017 - 05:30:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 574
Registrován: 8-2015
Honza: Myslím, že to platí jen na území města? Před několika lety jsem za to dostal pokutu [sad] Dál se musí koupit zvláštní jízdenka.
Pondělí, 29. května 2017 - 10:05:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 9-2003
Už jsem mu na to odpověděl v jiném tématu - on to tady náhodně rozházel.
Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Pondělí, 29. května 2017 - 12:56:28  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15145
Registrován: 11-2005
Tommik22:
"Nevíte někdo náhodou jestli je v Patrasu na nádraží pokladna? Podle webu Trainose ano otevřena od 5:30 do 22:30.."

Dle fotky z ledna 2016 byly v 11.15 otevřeny dvě pokladní okýnka (bez rozlišení vnitro/mezinárodní)
Halbstadt
Úterý, 30. května 2017 - 08:13:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 9-2006
Pro ty kdo se chystaji do Černé Hory. Dle infa od Srbských železnic jezdi az do odvolani a to minimalner do 15 července, pouze denní Tara. A mel bych dotaz, nevíte nekdo odkud jezdi v Bělehradě ten bus?
Úterý, 30. května 2017 - 21:21:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625
Registrován: 7-2008
Šari: A ty vozy, v Oinoi, tam stály i v lednu. Takže se asi nehly.

Ale houby... Jsou to poměrně časté zásilky z Rýmařova. Malé i velké "habilsy" ZSSKC. Pokud vím, průběžně bývají různé stanice určení - doposud jsem zaregistroval Komotini, Paleopharsalos, Oinoi, Larisa a možná ještě nějakou. Ale kdo si má ty šílené názvy pamatovat...
Úterý, 30. května 2017 - 23:50:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 1-2005
kwasi(574): Mockrát děkuji za info![happy] Ano, dnes osobně vyzkoušeno, ve hraniční stanici mezi zónami nastoupí do soupravy revizor/průvodčí[wink]
Čtvrtek, 01. června 2017 - 10:11:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 9-2003
Z Prahy do Baru do 15.7.2017 nejezdí WLABmee a Bcmz z důvodu výluky o které informuje výše Halbstadt, takže asi ani ta Tara nejezdí.
Čtvrtek, 01. června 2017 - 13:37:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 12-2007
Výluka je Beograd-Lajkovac, místo Tary jezdí ve stejný čas náhradní autobus do Lajkovace a odtud normálně vlakmo až do MNE, obdobně i zpátky. Noční vlak jezdí už z Bělehradu, ale náhradní trasou, kterou to jezdilo už roku 2014, tedy přes Lapovo a Kraljevo. Jízdní doba tedy cca + 2-3 hodiny, odjezd Beograd 18:00, z Baru v 16:50.

Oficiálně do 15.7., ale dle bohatých zkušeností minimálně do srpna.
Chep.
Halbstadt
Čtvrtek, 01. června 2017 - 21:53:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 9-2006
Noční vlak dle informace ze Srbska nejezdí vůbec.
Pátek, 02. června 2017 - 09:28:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 12-2007
Tak dle webu ŽPCG bude jezdit Lovćen přes Kraljevo od 16.6.
Chep.
Pondělí, 05. června 2017 - 17:14:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5648
Registrován: 12-2011
Jezdí vůbec něco v Turecku mezi Halkali a Edirne? Vyjma nočního rychlíku.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 06. června 2017 - 15:35:57  
Moderátor
Číslo příspěvku: 15153
Registrován: 11-2005
Talgo do Čapljiny začne jezdit od 8. června 2017. Více: odkaz
[talker]
Středa, 07. června 2017 - 21:00:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 467
Registrován: 3-2009
Srbské železnice (Srbija voz) zavádí od 25.6.2017 přímý noční vlak 410/411 Beograd-Ljubljana. Ve vlaku bude kromě vozů na sezení řazen i lehátkový vůz. Odjez z Beogradu ve 21:20 s příjezdem do Ljubljany v 7:17. A z Ljubljany ve 21:05 s příjezdem do Beogradu v 5:55. Vlak pojede denně do 11.9.2017. http://www.srbvoz.rs/page221.html
Hranice na Moravě
Pátek, 09. června 2017 - 13:16:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 11-2005
Šari: díky moc za info a odkaz! Všimnul jsem si, že na vagonwebu se v řazení taky cosi objevilo. Mimochodem, kolik těch (provozních) jednotek Talgo mají? Myslel jsem že jednu, ale vypadá to že minimálně dvě...
Pátek, 09. června 2017 - 21:24:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3019
Registrován: 4-2007
Mohl by mi, prosím, někdo fundovaně vysvětlit, proč v GVD 2006 trvala cesta mezi Štúrovem a Keleti 63/66 minut a dneska 81 minut?
Zámčan
Pátek, 09. června 2017 - 21:27:48  
Neregistrovaný host
95.105.135.142
Teraz je asi viac zastaveni.....nechce sa mi to teraz vyhladavat ale niekedy vlak zo Sturova po Budapest už nikde nestal.
Máv
Pátek, 09. června 2017 - 21:38:48  
Neregistrovaný host
95.129.98.4
Nejsem si jist, ale v roce 2006 jezdily EC na Nyguati ne?
Pátek, 09. června 2017 - 23:19:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3020
Registrován: 4-2007
A tri zastavky udelaji 15-18 minut?
Neděle, 11. června 2017 - 12:01:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5651
Registrován: 12-2011
Mimochodem, kolik těch (provozních) jednotek Talgo mají?

Šest normálních, tři v noční verzi.

A v Kosovu už vyjíždí do provozu koupené německé Halberstadty odkaz

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Issi
Neděle, 11. června 2017 - 12:37:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2007
dj la defense
V těch dobách jsem jezdil Praha-Budapešť vlakem hodně často, tak minimálně 2-3x měsíčně. EC-vlaky (Jar. Hašek, Hungaria, Jesenius) zastavovaly až na jednografikonovou výjimku (to se zastavovalo i v Szobu) pouze Štúrovo a Keleti.
Na Nyugati p. ú. se jezdilo dříve, odhaduji tak 2002, 2003, přímé EC Praha-Budapešť jezdilo odpoledne, jel jsem s tím jen dvakrát, do Budapešti příjezd někdy pred 23. hodinou. Dost nepoužitelné. Zejména pro ty, kteří potřebovali z Budapešti ještě někam pokračovat.
FS
Neděle, 11. června 2017 - 15:41:29  
Neregistrovaný host
88.100.180.3
Máv - správně !
Rok 2006 - 1x z Brna, 3x z Prg, vše jelo na Nyugati, na Keleti NIC !
Dj_la_défense - prohlídni si mapu Pešti, kde je Nyugati a kudy se jede na Keleti. Pak teprve porovnávej jízdní doby.
Neděle, 11. června 2017 - 22:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 11-2005
intelpetr: díky, ale myslím, že tvá odpověď je spíše na otázku "kolik tenkrát těch talgo jednotek pořídili" a pochybuju, že po létech opršívání najednou zprovoznili všechny najednou. Obzvlášť ty noční - na co taky. Nicméně výlet je připraven, takže dám začátkem července report, jak to jezdí [happy]
Neděle, 11. června 2017 - 23:14:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 549
Registrován: 10-2008
Před nedávnem jsem sliboval nějaké aktuální obrázky z Řecka, takže..... Upozorňuji, že k většině věcí vím stěží kde to je a pokud zná někdo podrobnosti tak bez okolků ať doplňuje. Všechny snímky pořízeny v průběhu čtyřech dnů v půlce května 2017......
Začnem asi MHD v okolí přístavu v Pireu, kde jsem se z důvodu stávky železničářů den poflakoval.....




....pokud někdo tuší tak sím ty opuštěné koleje u přístavu osvětlete co to bylo....tram,vlak??? Já fakt netušim.... Jen upozorňuji že to stopro není stará normálněrozchodka na nádr OSE do Pirea, tu to kousek od vjezdu křížilo.... pár fotek bude níže....
Neděle, 11. června 2017 - 23:28:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550
Registrován: 10-2008
No a když MHD tak i Antény.... trolíci u vozovny (a ve...) kousek od nádru Larissa (hl.n.)....jede to kolem toho nádru a u vozovny je bloková smyčka......Interval tak půl až hodina.... Ten Van Hool ve vozovně pouze manipuloval na dieselagregát...prospěšná to asi věc.

Neděle, 11. června 2017 - 23:45:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551
Registrován: 10-2008
A pomalu přejdem na vlaky....i když zatím jen kolejově.... Na starém normálněrozchodném nádru OSE v Pireu, které začali rekonstruovat, ale pak asi zjistili že 300m odtud bude jiné normálněrozchodné nádraží a tohle bude zbytečné, jelikož i trať do přístavu se zruší a do nového povede úplně jinudy, stojí dva vozy staré městské dráhy (metra).... Pěkné kousky.... výrobce ani léta použití neznám....




....pro přístup jsem přelezl nízký plůtek, vozy obydleny nějakými ¨¨chalupáři¨¨ ,jejich hlídací pes pod vozem měl zrovna krásný sen a nehodlal se mnou zabývat...... po komunikaci ¨¨foto no problem¨¨ a vzájemně zdviženými palci bylo i provedeno a stejnou cestou jsem vysmahl......


(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)
Pondělí, 12. června 2017 - 00:17:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552
Registrován: 10-2008
No a nyní pár dokumentaček k tomu nádru...není moc co dodat...Jak zjistili že to dělaj zbytečně, tak pískli konec šichty, vše odpadlo od rukou a zůstalo jak bylo.....Někde sem snad zachytil že tomu úzkému vjezdu mezi domy se říkalo ¨¨Suez¨¨ či tak nějak...... Od jakého roku je to takhle netušim, ale osobní typ je tak 10 - 11 let.....




.... je nutno zmínit že neznámé pouliční koleje z prvního příspěvku tuto trať křížily v místech vpravo za přejezdem za tím zeleným stromem na předposlední fotce.... po křížení již však ani památky.....useknuto vpravo i vlevo....a rekonstruováno....a nedorekonstruováno :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem Sebu.)
Pondělí, 12. června 2017 - 00:31:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 553
Registrován: 10-2008
No a pro dnešek zakončím Antény Larissa stathion (hl.n.).Údajně až se zprovozní nové peróny tak se má zbourat... ale je to JPP..... Sice už nikdo nestávkuje jako předchozí den, ale zase chčije a chčije... Není nad to si vybrat správnej termín výletu :-(((
Pondělí, 12. června 2017 - 08:52:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3022
Registrován: 4-2007
FS: 2006 se jezdilo už opět na Keleti a čas byl hodinu a šest/sedm minut. Proto se ptám. A mapu Budapešti jsem viděl, díky za doporučení.[biggrin]
Cogwheel
Pondělí, 12. června 2017 - 10:21:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4792
Registrován: 1-2012
K těm opuštěným kolejím v ulicích Pirea - nejdou to pozůstatky této el.dráhy: https://en.wikipedia.org/wiki/Piraeus-Perama_light_railway ?
Pondělí, 12. června 2017 - 22:06:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554
Registrován: 10-2008
Jj, to bude ono. Je tam i to křižování. Škoda že tam není víc fotek, mapek atp.. Možná víc info by se našlo v muzeu Metra v Pireu, akorát tam jsem přišel pozdě, maj jen od půl desátý do dvou :-)))
Úterý, 13. června 2017 - 07:35:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 9-2003
[proud] Typické Řecko.
ANNUAL TRANSYLVANIAN CONVENTION
FS
Úterý, 13. června 2017 - 13:12:14  
Neregistrovaný host
88.100.180.3
Dj_la_défense - po nahlédnutí do "úředního vydání" jř ČD od 10.12.2006 jsem napsal tohle :
Rok 2006 - 1x z Brna, 3x z Prg, vše jelo na Nyugati, na Keleti NIC ! (= trať přes Štúrovo)

A když píšeš, že 2006 se už jezdilo na Keleti, tak jsem ty jř prozkoumal důkladněji :
Takže 04-05 přes Štúrovo jen Nyugati (Keleti pouze přes Orošvár)
05-06 už je Keleti i přes Szob
A 06-07 "úřední" šiml uspokojil všechny - tam jedou vlaky na Nyugati ale zpátky do Prg se vracejí z Keleti.
Takže díky tomu prohledávání jsem opožděně objevil další z blábolů úředního jř. Já ho totiž jen hodím do skříně do sbírky, aniž bych si v něm četl. Všechny spoje hledám ve webech.