Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Tratě v Karlovarském kraji » Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 10. 10. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě v Karlovarském kraji do 10. 10. 2017

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 12. září 2017 - 08:17:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11657
Registrován: 9-2007
k té práci jinde.
Jen blázen by šel dnes do PH a kupoval byt na mnoho mega...nemluvě o dalších nákladech a celkovém prostředí. Takže neznám moc lidí, kteří by za takovou cenu odešli.
Nedávno jsem byl v Lomnici n P. Ve stanici ranní/odpolední, zpravidla slouží místní výpravčí. Celkově krásné prostředí, pohoda v práci, byť za méně než post disp. např. v PH Uhří.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 12. září 2017 - 08:21:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11658
Registrován: 9-2007
jn PŠ, beru zpět, změna, z 28 na 37tis. Asi těch 28 nebylo zajímavých...teď už se to relativně rovná současným smluvním platům. Ale jinak platí co píšu výše.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Mladějov
Úterý, 12. září 2017 - 09:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10859
Registrován: 3-2007
>Jen blázen by šel dnes do PH

Jasně, všichni jsou blázni, jen vy jste letadlo [crazy] a ty plochy sídlišť nastojato i naležato okolo Prahy se mi jenom zdaj [crazy]

Že to tak máte vy, neznamená, že to tak maj všichni, především ti mladší s vyšším vzděláním a představou nějakého profesního růstu.
Úterý, 12. září 2017 - 10:14:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11659
Registrován: 9-2007
V Amazonu a i jindy ten profesní růst musí být až do nebe [lol]

Obecně je to o tom, že v PH je více prac. míst, viz Metrans a volné prac. pozice. Nicméně o profesním růstu je řeč pouze u horních 10% a úplně někde jinde.
Fy jako ČEZ, Metrans, ČD a jiné sice nabídnou prac. místo, ale tabulkově to finančně vychází stejně jako v Sudetech. Ona kdyby ČR měla hl. město bokem, jako SR, tak zde tento problém nevzniká a práce je více rozložená do regionů. Stejný problém nyní oblast Kvasin nebo Plzně, kde je více prac. míst, leč není tam prac. síla. Však tady tyto potíže generují mnohá negativa, viz nedávno řešeno v TV. A že lidi dojíždějí do PH? Však v okruhu 100-150km se do PH vše soustředí, takže těžko lidi budou hledat práci ve Slaném, Zdicích a pod. S rostoucí vzdáleností logicky dojíždějících ubývá.

Na každý pád neplatí, že by v PH byla radikálně zvýšená výplata, jen proto, že je to PH a ne Sokolovsko...
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 12. září 2017 - 10:31:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 9-2017
My zase známe jednoho, co byl vyhozen z ČDC a pak z ČD (dožadoval se výpravčího v Rynolticích při VSDZ a zpozdil kvůli tomu rychlík) a nyní myje toalety na nádraží, smutný případ.
Mladějov
Úterý, 12. září 2017 - 10:37:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10864
Registrován: 3-2007
Máte dojem, že je v Praze jen Amazon a že se kvůli němu lidé do Prahy stěhují ? [crazy]
A že to je cílová skupina lidí s vyšším vzděláním a nějakými ambicemi, o kterých jsem hovořil ? Jste tak blbej, nebo to jen ze sebe děláte ?

Stejně neuznáte ve vaší omezenosti, že jsou lidé různí a různých (a jiných) pohledů na život a práci, než je ten váš - a rozhodně to je víc, než nějakých 10%.
Jestli vám můžu poradit, neodsuzujte hloupě ty, kteří nejsou jako vy, vypadáte pak jako zakomplexovaný omezenec.

Vše, dál nemá smysl s vámi pokračovat v diskusi.
Úterý, 12. září 2017 - 10:44:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11661
Registrován: 9-2007
Mladějov: ono stačí umět číst a občas na některé nabídky kouknout vč různých výběrových řízení. Nicméně jak říkám, pokud nechceš jít do politiky, řídit prosperující fy nebo bankovní sektor, pak i v PH se pohybuješ na průměrném platu. Ono co je to platný, když fy XY ti zvedne pohyblivou složku, opakuji pohyblivou, když ostatní náklady jako dojíždění, bydlení jsou mnohonásobně vyšší než o 150km vedle.
Ono stačí číst tiskoviny a sledovat média. Tedy pokud nám p. Mladějov nechce sdělit něco jiného a výše popsané popřít a snažit se vnutit myšlenku, že tabulky jsou v PH jiné než u téže fy někde v Olomócu.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Úterý, 12. září 2017 - 10:50:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11662
Registrován: 9-2007
viz zde, netřeba komenty:
http://cz.jobrapido.com/Nab%C3%ADdky-pr%C3%A1ce-Prodej-Praha?p=2

vypích bych hlášky: až 130kč/h nebo až 35tis...ale hrubého, benefity v podobě stravenek! to je výborný, když 50-70% ze stravenky strhnou z výplaty a CKN to dostávají k podpoře...též benefit 5 týdnů DOV, jenže mnohdy podmínky o nemarodění a pod. Příspěvek na dopravu! No dobrý, ale to mám na dráze též na celý rok za 1000kč. A takto bych mohl pokračovat....
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Mladějov
Úterý, 12. září 2017 - 10:53:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10867
Registrován: 3-2007
>ono stačí umět číst

Aha [biggrin]
Děkuji za osvětu, no vy máte svojí nevývratnou pravdu..která je však jen malým výsekem mnohem rozmanitější skutečnosti.
Já bych řekl, že je každého věc, kde žije, kde bydlí, jaké má osobní a životní priority a cíle a rozhodně bych se někomu pro jeho volby nepoškleboval - jak tady činíte skoro nepřetržitě již několik let.
Úterý, 12. září 2017 - 11:00:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11663
Registrován: 9-2007
To samo nikdo nepopírá, nicméně ne vždy je v PH vše tak dokonale růžové jak se píše. Ono kdyby to tak bylo, PH by byla zavalená a vše nad 150km dál vylidněné.
Já už jsem několikrát zažil, že mi někdo vyprávěl na téma práce a platy v PH. Jenže z toho po chvilce vyšlo viz text výše.

Samozřejmě to není jen PH, známá nedávno skončila v ČL., kde šila potahy na auta. Plat dobrý, ale při splnění mnohých podmínek...a jelikož fy nabírá trvale, asi je zřejmé, že to tak růžové není. A podotýkám, není to PH.
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Bobo
Úterý, 12. září 2017 - 20:41:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13683
Registrován: 5-2002
pha je fuj. já tam nigdy nechtěl, ani po vš. práce nejsou jen kč.
ale gdo do tý báječný [zadnice] chce, mě je to jedno
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Středa, 13. září 2017 - 12:24:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3981
Registrován: 5-2009
Mladějov:
Řekněte mi co je v Praze pozitivní. Teď zapomeneme na pracovní podmínky IT, manažerů a podobných profesí a také podnikatelské sféry. Zaměřte se jen a pouze na práci kolem kolejí a klasického zaměstnance SŽDC, ČD a Cargo. Najděte mi jednu pozitivní věc, která by přiměla, aby se tito lidé stěhovali do Prahy z celého koutu republiky a hlavně kvůli práci. Práce v Praze v našem sektoru není žádná výhra v žádném směru a bohužel to nezmění ani soukromý sektor dopravců. Nijak si nepolepšíte a spíš si pohoršíte. Ano u mladých lidí po škole se dá ještě přemýšlet, že by je Praha přitahovala. Jiné myšlení a představy o práci. Ale lidé 30+.....Fakt najděte mi pozitiva. A hlavně smutné je, že pro většinu z nás je budoucnost hodně chmurná.... (teda co chtějí zůstat u kolejí)
Pružinskij
Středa, 13. září 2017 - 19:44:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 4-2015
Tak něco by se našlo, pokud tedy jde výhradně o příjem a nic jiného. Vyšší střední management má v Praze určitě výrazně vyšší předpoklady a pravděpodobnost kariérního růstu, mnohem více nabídek a to i na železnici. Kdežto v regionech holt máš pár "top" managerů (= nesrovnávat s privátní sférou), kde se rotuje pár známých a zbytek je většinou umělá přezaměstnanost lidí, co jim stačí tabulkový platy (nehodnotím, konstatuji).
O tom, komu se vyplatí odejít do metropole za lepším vyšlo několik pojednání, není překvapivé, že jde téměř výhradně jen o vysoce specializované profese, lidi s doktoráty (zdravíme Sonica) a další, u kterých je jasné, že ve svém oboru prostě uplatnění na periferiích nenajdou, protože ty pozice prostě neexistují.
Zbytek jsou lidi, kteří byli nebo jsou nuceni životními okolnostmi, to je normální.
Nerad se opakuji, ale třeba jen u nás byly a jsou okamžité nabídky na 4 místa na světě jen v rámci Synthomeru (Řež, USA, Malajsie a Londýn), vše spjato s okamžitým výrazně vysokým skokem v příjmech a životních standardech (plně refundované vzdělání pro děti, náklady na stěhování apod.). a přesto se do Londýna nestěhuje ani naše kolegyně ze Lvova ==> prostě život ve východní Evropě není rozhodně tak špatný, jak by vypadalo na první pohled.
Ovšem máš svatou pravdu, že pro lidi 30 + je stěhování velmi nezajímavý - vždyť mezilidský vztahy a povinnosti a závazky jsou mnohem víc, než luxusní život (opět - až na ty, co odejít musejí nebo chtějí z nějakých velmi specifických důvodů).
A ti co chtějí zůstat u kolejí? No, můžou. Jen jsem zvědavej, jak dlouho vydrží na nějaký exponovanější pozici, když fakt je z čeho vybírat.

A bude hůř. Jak je to dlouho co zde HK psal, jak za nástupní 50 litrů brutto nemůžou nikoho v Plzni sehnat? A to školy chrlí absolventů hafo, akorát problém je trochu jinde.
West code was broken.

Mladějov
Středa, 13. září 2017 - 22:24:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10903
Registrován: 3-2007
Do11: Ale já od začátku říkám a píšu, že je každého věc, jakou cestu zvolí - já tedy přece nepíšu nějaké bláboly o líných Pražácích s velkejma prachama a bláboly o tom, jaká je to nespravedlivá hrůůza, jako někteří iqáči.

A nezužuju to na pracovníky železnice, kteří mají, jak snad všichni víme, tabulkové platy, takže v Jeseníku je fíra pánem, v Praze průměrným Pražákem. Zas je každého volba co si vybere za práci, čemu dává přednost a co mu vyhovuje třeba kvůli rodině a dětem. Už jsem to psal mockrát, naposledy třeba v 10 867.
A neodpustím si doušku - práce na železnici není nevolnictví bez možnosti odejít, opravdu se dá začít jinde a živit se úspěšně (a často podstatně lehčeji) něčím úplně jiným.

Část problematiky popsal pěkně Pružinskij (a já mu za to děkuji).


Jen se do Prahy a okolí nestěhujte, už je tam lidí dost :-))
Bobo
Čtvrtek, 14. září 2017 - 18:23:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13686
Registrován: 5-2002
mě tam nečekej.
raděj ty jeseníky [proud]
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pružinskij
Čtvrtek, 14. září 2017 - 18:52:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1872
Registrován: 4-2015
To je škoda, licenci máš a znalost němčiny taky. Mohl bys u PŠ za 37 hrubýho dělat dvě práce najednou [proud]
West code was broken.

Pátek, 15. září 2017 - 14:28:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2015
Pro pana Sonica: můžete mi prosím odpovědět na dotaz o situaci v Aši na nádraží před rokem 1989? Moc se těším a předem Vám děkuji za ochotu a čas.
Pátek, 15. září 2017 - 18:38:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 3-2006
Střechy přístřešků se už montují.
Bobo, všimni si KVC.

To je vše, pak už byla tma.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pružinskij
Sobota, 16. září 2017 - 05:29:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1877
Registrován: 4-2015
Dnes 9:00 - 14:00 den otevřených dveří v chemičce v Sokolově. Poslední vstup v 13:00.
West code was broken.

Mladějov
Sobota, 16. září 2017 - 08:02:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10939
Registrován: 3-2007
No dost škoda, že jsi to nenapsal dřív.
Pružinskij
Sobota, 16. září 2017 - 10:43:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1878
Registrován: 4-2015
Já to dčív nevěděl a ani není bohužel nikde jasně dáno, že bude možný přístup na provoz vlečky (jiný majitel/provozovatel).
Ale mohu příležitostně půjčit firemní knihu 100 let chemie v Sokolově, co letos vyšla.
West code was broken.

Bobo
Sobota, 16. září 2017 - 11:04:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13690
Registrován: 5-2002
škoda, to už nestihnu [sad]
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mladějov
Sobota, 16. září 2017 - 12:33:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10948
Registrován: 3-2007
Tak já asi nejsem šotouš, jak mne vidíš - mne spíš zajímalo, jak vypadá současná chemická fabrika, rád chodím na různý průmyslový DOD, nebo využívám kontakty, abych se tam či onam dostal - prostě nechci ustrnout [proud].
A mohlo se to využít i k nějakému pokecu.
Pružinskij
Sobota, 16. září 2017 - 12:45:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1881
Registrován: 4-2015
OK, budu se snažit udržet v paměti a když bude něco zajímavýho, tak se ozvu včas. Třeba před týdnem jsme prolezli v Sasku jeden provozní kamenolom, co vozí šutr po 600 mm a vyklápí a spouští vagony gravitačně dolů a mašinky je zase tahají na horu a to byl tedy nářez...(fotky dám časem). Občas se něco najde.
West code was broken.

Bobo
Sobota, 16. září 2017 - 21:05:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13694
Registrován: 5-2002
hlásím se o půjčku knížeky
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mladějov
Sobota, 16. září 2017 - 21:08:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10956
Registrován: 3-2007
No já taky..pokud se teda nějak v dohledné době sejdem.
Bobo
Pondělí, 18. září 2017 - 15:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13696
Registrován: 5-2002
tušíte, jestli je ještě zavřený přechod[auto] v johanu?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Středa, 20. září 2017 - 17:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3381
Registrován: 3-2006
Chodov: Po zásahu proudem zůstal dělník viset na stožáru v deseti metrech

KV 17.9.2017



Chodov 17.9.2017

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Bobo
Pátek, 22. září 2017 - 14:56:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13716
Registrován: 5-2002



kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 22. září 2017 - 16:06:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13717
Registrován: 5-2002
v rámci výluky kv-ml ukraden most pod březovou. bude velká díra[auto]
ten přechod [auto]johan nikdo netuší? gogol neví
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Pátek, 22. září 2017 - 22:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 5-2009
Bobo: Johan je otevřený od 25.8. ADAC, tak dopravní info už nic o uzavírkách nepíšou.[wink]
Bobo
Sobota, 23. září 2017 - 09:49:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13718
Registrován: 5-2002
dík.
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Neděle, 01. října 2017 - 00:57:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3385
Registrován: 3-2006
Sedlec 27.9.2017



Chodov 29.9.2017
Svítila polovina návěstidel. Paradoxně na té straně, která byla kolejově hotova později.


Karlovy Vary 29.9.2017


Některým zářivkám se nějak nechce svítit.

A nevíte, ke které koleji bude patřit tento panel?

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Neděle, 01. října 2017 - 07:00:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 534
Registrován: 6-2012
Nevíte proč SUaska nejezdí do Svatavy pro uhlí? Už cca. dva měsíce jsem nepotkal žádnej vlak s 10 Wapkama do/z Svatavy...
Neděle, 01. října 2017 - 19:45:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 11-2006
Petropolian: Myslím na to, bohužel mám stále nějak hektický konec končícího AR a nového začínajícího, tak nestíhám. Nicméně o moc víc než už psal stručně Pružinskij, tak asi i tak nenapíšu. Nejsem na Aš bohužel vyloženě nějaký expert.

Pružinskij: "... jde téměř výhradně jen o vysoce specializované profese, lidi s doktoráty (zdravíme Sonica) a další ..."

Zdravím též [proud]

Mikulda: ad Chodov: Již se velmi intenzivně pracuje na postupném zapojování nového SZZ ESA. Výměny na varském zhlaví se již z ESy ovládají, ale staví se jen nouzové cesty. Přes ESu se již i dávají přivolávačky na "původních odjezdech", nově cesťáky (viz Mikuldova 2. fotka z Chodova). Přivolávačky na vjezdech se zatím stále dávájí tlačítkem z původního panelu reléovky. Ovládání směr loketská kolej a Nová Role je zatím stejné jako před zapojením ESy, tj. výměny se staví řadiči na panelu reléovky + tlačítko pro závěr výměn + tlačítka na přivolávačky na vjezdech (odjezdová návěstidla jsou stále všechna zneplatněná a vypnutá).
Neděle, 01. října 2017 - 22:30:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3386
Registrován: 3-2006
Výměny na varském zhlaví se již z ESy ovládají, ale staví se jen nouzové cesty.
výměny se staví řadiči na panelu reléovky + tlačítko pro závěr výměn + tlačítka na přivolávačky na vjezdech


Ejhle, ono lze mít zároveň reléovou provizorku a ESu. A když to navrhoval Mikulda, akorát že obráceně (začít aktivovat ESu na nově položených výhybkách na loketském zhlaví a ty původní držet v reléovce), tak byl blbec, co tomu vůbec nerozumí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pondělí, 02. října 2017 - 01:32:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7820
Registrován: 5-2007
Mikulda: Ono závisí na viac veciach, tzn. čo všetko sa dá naraz prepojiť. A tiež na počte vlakov, pretože obsluhovať takto "čiastočne" zapojené stavadlo a provizórku je už aj pri relatívne málo vlakoch na zápis do blázinca.
Pondělí, 02. října 2017 - 01:57:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 11-2006
Asdf: V Chodově na to teď jsou 2 výpravčí ve směně místo standardního jednoho.
Jinak je vypnutý jenišovský přejezd (závory nahoře, zakryté výstražníky, STOPka pro auta, OPčka), a i vypnutá traťovina do Varů, tj. je zavedená telefonika.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sonic.)
Pondělí, 02. října 2017 - 12:29:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3387
Registrován: 3-2006
pretože obsluhovať takto "čiastočne" zapojené stavadlo a provizórku je už aj pri relatívne málo vlakoch na zápis do blázinca.
Ano, o to víc se divím, že to nezapojili rovnou při té pětiměsíční výluce.

V Chodově na to teď jsou 2 výpravčí ve směně místo standardního jednoho.
Aha, no jo, náklady na druhého výpravčího nebudou započítány do ceny stavby, takže se "ušetří".

Už padly na varské straně staré vjezdy, u nového zakřížovaného vjezdu 2L je zapíchnutá tabule "Výstraha" - to je legální? Myslel jsem, že jde takhle píchnout jenom k předvěsti.
A někteří fírové už se otrkali a začínají na PN jezdit poněkud rychleji.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Bobo
Pondělí, 02. října 2017 - 18:27:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13726
Registrován: 5-2002
tabulovýstraha se snad dá dát kamkoliv na zábrzdnou aby zvěstovala stuj.
dobře u zakřížovanýho vjezdu spíš tab s X
neni k tomu V povídání? rov se mi[nene]

(Příspěvek byl editován uživatelem bobo.)
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Úterý, 03. října 2017 - 16:32:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6152
Registrován: 8-2007
Mikulda:
Už padly na varské straně staré vjezdy, u nového zakřížovaného vjezdu 2L je zapíchnutá tabule "Výstraha" - to je legální?


Tak od Varů je nový vjezd i předvěst funkční.
Odjezd do Varů z Chodova na barvu(na cesťáku na staniční koleji i odjezdovém návěstidle).
Středa, 04. října 2017 - 13:56:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 4-2005
364: to je velmi prostee, neni povoleni k tezbe na ,,Piliri Svatava" .

Bob: tabulovystraha na zneplhllnav? Zajimacii.
Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
Bobo
Středa, 04. října 2017 - 16:12:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13728
Registrován: 5-2002
na neplatnym fakt asi [nene]
tab s X jo
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Čtvrtek, 05. října 2017 - 15:20:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13731
Registrován: 5-2002
co nějaký piwosráz?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Čtvrtek, 05. října 2017 - 16:10:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2009
Tak dneska začala v Karlových Varech VŘSR (Velká říjnová stavební rekonstrukce - jejíž část mimo jiné skončí v listopadu)[biggrin]
Čtvrtek, 05. října 2017 - 22:49:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 3-2006
Karlovy Vary 5.10.2017


V Chodově stále aktivováno zabzař na půlce stanice, asi jim nikdo neřekl, že to nejde.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Bobo
Sobota, 07. října 2017 - 09:08:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13734
Registrován: 5-2002
v kv z 1. se taky jezdí na barvu. a přitom by to nemělo jít[kladivo]
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Sobota, 07. října 2017 - 18:57:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 750
Registrován: 6-2006
A proč Milane myslíš, že by to nemělo jít?
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Bobo
Sobota, 07. října 2017 - 19:52:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13735
Registrován: 5-2002
protože se tu psalo, že v chodau to nejde.
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Sobota, 07. října 2017 - 20:15:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 751
Registrován: 6-2006
Tak netuším, kde se psalo, že v Chodově nejde aktualizovat Jobku.... Ono by to dost dobře nešlo, že, když v Chodově žádná Jobka nebyla[crazy]
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Sobota, 07. října 2017 - 21:59:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3389
Registrován: 3-2006
Psalo se to tady.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Sobota, 07. října 2017 - 22:16:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 752
Registrován: 6-2006
Miusim se opakovat, ale nejak tam nevidim, ze nejde aktualizovat Jopka... Aha, jestli to neni tim, ze v Chodove Jopka nebyla... [wink]
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Bobo
Neděle, 08. října 2017 - 09:10:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13736
Registrován: 5-2002
o aktualizaci jopky se nepsalo nic. psalo se, že to vůbec nejde.....
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Neděle, 08. října 2017 - 11:02:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 753
Registrován: 6-2006
Bobo míň piva by neuškodilo. Třeba by si pak lépe pochopil psaný text [biggrin]Zkus si znova přečíst, co jsem psal, co nejde v Chodově... V Chodově snad byla releovka a nově tam je Jopka. Takže bylo logické, že nikdo nebude dělat zabzař rovnou na provizorní stav. To jsem psal, že nejde, že to nikdo nezaplatí. V KV už Jopka je a udělal se stav na cca půl roku. Pořád nechápu tvoje a Mikuldovo připomínky... Pořád chcete být důležitě chytrácký akorát porovnávate neporovnatelné. Asi jako kdybych napsal, že do Škodovky nedáte motor z V3S a pak přistavíte V3S a budete ukazovat, že tam motor má a fuguje a že je divné, že jsem psal, že to nejde... [uhoh][crazy]
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Pružinskij
Neděle, 08. října 2017 - 11:16:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1895
Registrován: 4-2015
Pořád nechápu tvoje a Mikuldovo připomínky...
Já už to vzdal...[wink]
West code was broken.

Bobo
Neděle, 08. října 2017 - 11:59:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13737
Registrován: 5-2002
jopka nezabezpečuje vůbec nic.
i ta provizorka co tam je by šla udělat na barvu. ale gdyž se nechce...... šak si provozáci poradí a gdyž něco poserou, tak to odserou.
a aktivovat esu na provizorní stav taky jde, jen chtít.
ste tu psali, že bez chybějících vexlí to nejde vůbec.
v kv chybí vexle, ko a předělat to šlo. takže technicky jo.
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Neděle, 08. října 2017 - 20:38:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3390
Registrován: 3-2006
Pořád nechápu tvoje a Mikuldovo připomínky...
Já to teda zkusím vysvětlit, i když neočekávám, že mě někdo pochopí.

V Chodově snad byla releovka a nově tam je Jopka.
V Chodově byla půl roku výluka, kdy ze stanice zbyla holá pláň a cestující jezdili autobusy. Během této výluky se změnila konfigurace kolejiště, instalovaly se nové vnější prvky zabzař a natáhly se nové kabely. Člověk by očekával, že se to rovnou zapojí do nového zabzař, které tam stejně bude. Ale nestalo se tak, dobastlilo se to do osekané původní reléovky. Myslel jsem si, že se to třeba nevejde do technologických prostor, ale teď tam jsou oboje zabzař najednou, takže asi vejde.
Přitom selským rozumem by bylo vhodné aktivovat postupně zabzař tak, jak se dokončuje stavba - tedy nejprve loketské zhlaví, kde dva měsíce jezdil akorát motor do Lokte a zpět, poté co pokročí stavba na varském zhlaví, zapojit i část tohoto (lichá "za plotem" by zůstala na reléovce). No a pak do stanice se vpustí provoz a zabzař už je aktivované, přezkoušené a jezdí se na barvu se všemi závislostmi vč. TZZ. Stavba se přesune na lichou "za plotem" a odpojí se reléovka.
Ale to nejde, protože Nového zabzař se nemůže pustit půlka, to není technicky ani možné kvůli závislostem.
A tak to bastlilo do provizorky, jezdilo se na jakousi zvláštní PN, u které nedochází k žádnému přehození odpovědnosti na fíru, odjezdy na TRS, posun na hubu. A provizorka se přepojuje na ESA za plného provozu, kupodivu ne celá najednou, jak by člověk čekal, když to přeci jinak nejde, ale půlka (varské zhlaví).
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Pondělí, 09. října 2017 - 20:38:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 754
Registrován: 6-2006
Hele odborníky na ST potřebujeme, nejlépe ty, kteří rozumí všemu. Nástupní uhádám u šéfa 11 třídu. Mám při troše dobré vůle 2 volná místa, když se zbavím Boba tak i 3 [wink][biggrin]
Ale vážně, 2 místa máme, tak čekám životopis...
"Nechápu vyhrazené pruhy pro autobusy, proč by měli být chudí lidé v cíli dřív než já?", Jeremy Clarkson
Úterý, 10. října 2017 - 05:51:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3392
Registrován: 3-2006
No já nevim, ještě nedávno jsem byl ten, co tomu vůbec nerozumí.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Úterý, 10. října 2017 - 13:37:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3990
Registrován: 5-2009
Aktuálně frčí IDS s 365001-7 do Chebu.[wink]