Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 20. 06. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha do 20. 06. 2017

dolů
   autor příspěvek
Středa, 07. června 2017 - 17:16:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1562
Registrován: 4-2010
Bez ohledu na hodnocení legislativy. To že je výsledkem že se mnohé stavby neúměrně protahují ja také špatně. Kdy se například začne stavět mězi hostivaží a Vršovicemi? U nového terminálu RCO také pak dochází k odkladu jeho stavby. Problém je, že v ČR bude každé jiné umístění problematické. buď přivede kamionovou dopravu do míst kde není. Bude znamenat zábor hodnotné zemědělské půdy a nebo nebude mít dobré železniční napojení, nebo bude zase ležet v problematické vzdálenosti od nějaké obce. Tak úvahy jak by se měla rozvijet železniční nákladní doprava zkončí na banalním problému jak dostat zboží na vlaky. U D8 to bylo prosazeno silou navzdory zdravému rozumu a legislativě. Výsledek je jaký je. Ale v okamžiku značné rozestavěnosti dálnice něž nastal sesuv svahu. Bylo už pozdě na nějakou nápravu. Kromě pojmenování co je špatně. Protože v okamžiku kdy už existuvaly dlouhé úseky hotové dálnice není přeci rozumné ji přeměnit na nějaký typ závodní dráhy nebo ji dokonce zlikvidovat a postavit nějakou méně problematickou variantu.
Středa, 07. června 2017 - 17:28:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 754
Registrován: 6-2016
"Rozhodně je špatně, pokud 3 zapšklý pitomci založej nějaký pofiderní občanský sdružení a držej pod krkem všechny ostatní. Tomu by snad ten zákon měl konečně učinit přítrž."
Velmi trefně napsáno!
Středa, 07. června 2017 - 17:39:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3240
Registrován: 5-2004
Článek k věci: http://reportermagazin.cz/a/iRuhg/stavebni-prutahy-kdo-to-tu-brzd i
Středa, 07. června 2017 - 17:47:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3839
Registrován: 7-2011
Ale laxnost ouřadů nikdo nezpochybňuje, ani to, že je to špatně. Leč řeč se vede o čemsi jiném...
Edit: Při vší úctě, ale podobné články mi přijdou jako argumentace ve smyslu: no a co že lžu, ostatní lžou taky a navíc i kradou...[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobik.)
Středa, 07. června 2017 - 19:13:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 757
Registrován: 6-2016
"Autor je advokát, specializuje se na právo nemovitostí, stavební právo, právo energetické, správní právo, veřejné zakázky a právo životního prostředí.

Read more at http://reportermagazin.cz/a/iRuhg/stavebni-prutahy-kdo-to-tu-brzd i#3EdDbeDG7f8RWqqo.99

Takže ve zkratce - jen si pan advokát ohřívá vlastní polívčičku...
Středa, 07. června 2017 - 19:38:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5165
Registrován: 8-2012
K tomuhle se obyvatelé oné obce mohli vyjadřovat vždycky a budou se moci vyjadřovat i nadále
Jak? Obec není účastníkem stavebního řízení a nic nepovoluje/nezakazuje, její možnosti končí u územního plánu. Popište prosím, jak se k tomu obyvatelé obce mohou vyjadřovat.
Rozhodně je špatně, pokud 3 zapšklý pitomci založej nějaký pofiderní občanský sdružení a držej pod krkem všechny ostatní
To je základ té vámi nenáviděné demokracie. Nebo jak si představujete rozlišování, že zrovna tohle sdružení je pofidérní od tří zapšklých pitomců a mělo by se zakázat? Nebo pro jistotu zakážete apriori všechna? Jen proto, že se můžou stát účastníky řízení? (A nic víc, žádná velká práva a možnosti časových prodlev z toho neplynou, pokud je to řízení vedené správně a s pořádně udělanými podklady - jenže to je ten největší problém, že řízení a podklady jsou často chybná a špatná.) Neměli by se zakázat i sousedi (účastníci ze zákona) nebo dokonce vlastníci (protože Havránková, nebo třeba Regecová, jsou pomníčky neschopnosti a zároveň arogance státu vůči majitelům pozemků, ne spolkům)? No jo, to vlastně taky zakázat chcete, že spor o vlastnictví nebude mít odkladný účinek... takže prostě něco postaví a teprve pak se bude řešit, jestli to bylo podle zákona? No nazdar.

Kdy se například začne stavět mězi hostivaží a Vršovicemi?
Tam tomu taky zabránilo nějaké občanské sdružení zapšklých pitomců? Anebo spíš šméčko státní organizace, která "musela" zrušit první soutěž, protože ji vyhrál špatný uchazeč?
U nového terminálu RCO také pak dochází k odkladu jeho stavby
Protože jeho EIA obsahovala očividně lživé údaje, třeba. Ale očividně je potřeba zakázat možnost se proti lžím odvolat... Pokud už teda Praha chce z nějakého důvodu tahat další těžkou dopravu do Městského okruhu, což nechápu ani já.

To fakt nevidíte, kde je skutečný problém a že se dělá akorát service-pack na neschopnost úředníků (mindopu, ŘSD, SŽDC, ale i stavebních úřadů) udělat řízení pořádně?
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 07. června 2017 - 21:19:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 12-2007
T . H . Nemyslím si, že všechno zdržování je jenom na základě neschopnosti úředníků stavebních úřadů. Častokrát postupují dost alibisticky, protože i když by měli být nezávislí, tak má na ně vliv reprezentace obce s rozšířenou působností. Kromě toho se bojí, že pokud někdo dá podnět k soudu, tak může úřad soud prohrát, a potom se nadřízení budou chtít hojit na úředníkovi. Myslím, že častokrát se může bazírovat na hlučnosti, rázu krajiny anebo emisích, přičemž zpravidla stěžovatel může poukazovat na to, že nebyla provedena příslušná měření, popř. nebyla provedena řádnou metodou, oprávněnou nezaujatou osobou, měření nebylo provedeno ve vhodnou dobu apod. Anebo, že stavba poničí pohled z určitého místa, zastíní nějakou stavbu i když třeba minimálně, přivede do místa auta, přičemž není doloženo kolik apod. Čili myslím, že řada odvolání není založena na tom, že někdo neudělal správně dokumentaci, ale že třeba opomenul existenci nějakého vzácného brouka, nespočítal přesně o kolik se zvýší emise, nezměřil hluk třeba v noční době apod. Prostě když někdo chce zabránit jakékoliv stavbě, tak si vymyslí kde co, např. že na místě viděl ještěrku anebo střevlíka anebo, že stavba školy zvýší neúměrně dopravu v místě, což bude znamenat neúměrné emise. A když takové odvolání dostane odvolací stavební úřad, tak si řekne, a co když ten, kdo se odvolá má pravdu, když mu nevyhovím, tak to dá k soudu, a když soud prohrajeme, tak mi na půl roku šéf strhne prémie. Tak raději záměr zamítnu, a budu mít pokoj.
Středa, 07. června 2017 - 22:23:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1563
Registrován: 4-2010
T_._H_.
Otázka je jak moc je či není těžké neudělat při stavením řízení chybu za současné legislativy. Samozřejmě neobhajuji amaterismus a silové řešení.

U RCO jaiko u dalších jiných staveb se snadno stane, že nevzniknou. Protože téměř na každé lokalitě bude nějaký problém. Protože to bude vždy ležet blízko nějaké obce, budou kamiony jezdit přes nějaké obce, nebo se zničí kvalitní orná půda. Malešice jsou vhodně umístěné. Stejně tak to platí pro Uhříměves. Protože je dobrý přístup na všechny směry. Jak pro ucelené vlaky, tak pro jednotlivé zásilky. Alternativou jsou jedině Vraňany kde je mínusem zábor kvalitní orné půdy. To samé platí pro Velký Osek. Obě lokality mají dobré železniční a silniční napojení. Kdyby mohlo město Mělník postavit do vjezdu přístavu betonové panely tak to udělá. Existence kontejnerového překladiště v přístavu je od začátku dost problematická. Mám za to, že lidé kolem překldiště v Uhříměvsi mají k němu stejně vřelý vztach. Začinám mít pocit, že nejmeně problémové by bylo kdyby ty konejtejnery se vozily kamiony přímo do přístavu. To pak není nutné aby existovalo nějaké kontejnerové překladiště.

Například se ukazuje, jaký problém je výstavba trvalého úložiště jaderného odpadu. Chápu že to nikdo u své obce nechce. Ale na druhou stranu takto bude uložené trvale na dočasném úložišti. Nebo se vybere místo, které nepatří mezi ty nejvhodnější. A to také není nejlepší řešení. Možnost se odvolat a velký prostor pro občanské iniciativy jako oheň. Který dovede zahřát ale i spálit.


(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Středa, 07. června 2017 - 22:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5169
Registrován: 8-2012
Wagon: Sorry, ale vy o tom víte úplné ... nic, ale o to kategoričtější závěry děláte. Tohle nemá smysl, já to vzdávám, až vám u vás budou chtít postavit fabriku se stovkami kamiónů denně, tak se ozvěte, že potřebujete poradit s "ekoterorismem". Do té doby ne, nemá to očividně smysl.

Malešice jsou vhodně umístěné
Malešice mají krátké koleje, tahají další kamióny na už tak přetíženou Průmyslovou (MO obecně), krom toho do této diskuze nepatří, protože tam úplně chybí veřejný zájem. Další důvody by se určitě ještě našly, ale nemá to opět smysl, vždyť úplně mimomísně argumentujete "z pohledu orné půdy to tolik nebolí", když zrovna orná půda je u Malešic marginální problém.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Středa, 07. června 2017 - 22:44:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 4-2010
T_._H_.
Mám zato, že půda na poly za teplárnou nepatří mezi ty nejkvalitnější.

Ano hlavním problémem jsou kamiony a blízkost obytné zástavby. Také je problém, že je dlouhodobý záměr celou oblast předělat na obytnou čvrtť. Výstavbou překladiště se tento záměr zablokuje. Vytvoření podmínek pro železniční cargo není veřejný zájem?

Malešice mají zatím krátké koleje. Ale ta stanice se má přestavovat. Další možnost mě napadají jen Vraňany, Nymburk a Velký Osek.

Asi nejméně problémové by bylo kdyby žádná kontejnerovvá překladiště neexistovala. Protože vždy budou někomu vadit a jejich umístění z nějakého důvodu bude problémové.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haldir.)
Středa, 07. června 2017 - 22:48:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 12-2007
něco z reality dnešního dne [fotic]


video: Praha hlavní - Smíchov - Radotín 7.6.2017 https://www.youtube.com/watch?v=D8NXcCVoUdo


video: Praha Radotín - Krč - Vršovice - hlavní 7.6.2017 https://www.youtube.com/watch?v=0bKsd_SUw3A


fotky hlavák http://kasme.rajce.idnes.cz/hlavak-170607/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz
Středa, 07. června 2017 - 22:57:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 447
Registrován: 6-2015
Kasme: No ten Hlavák teda prokoukl[ok]
Čtvrtek, 08. června 2017 - 06:57:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3843
Registrován: 7-2011
T_._H_.:
"Obec není účastníkem stavebního řízení a nic nepovoluje/nezakazuje, její možnosti končí u územního plánu. "
Odpověděl sis sám. Přesně takhle. A pokud si obec smolí územní plán bez jejich vědomí, nebo za jejich zády, je to a) jejich chyba, že se nezajímají, b)co si zvolili, to maj, c) kombinace obojího. Jinak nevidím důvod, proč by občan coby obyvatel obce měl mít právo do něčeho kecat. Buď je ze zákona účastník řízení coby soused, nebo jinak dotčená osoba, nebo se ho to nijak netýká. Když na jednom konci obce postavěj montovanej hnus a lidi z bezprostředního okolí s tím nemaj problém, proč by do toho měl mít právo kecat někdo, kdo bydlí na úplně opačným konci obce? Protože kolem toho musí jezdit do práce a uráží to jeho estetický cítění? [crazy]
T_._H_.:
"To je základ té vámi nenáviděné demokracie."
Nikoli. To je uplatňování demokracie nepokřivené sluníčkáři, pseudohumanisty a podobnými zjevy, co znaj akorát práva a o povinnostech nechtěj ani slyšet. Demokracie je o tom, že menšina se podřizuje většině. Proč já, kterej bydlím v Praze, bych měl mít právo (ať už jako občan, nebo člen sdružení) se vyjadřovat k nějaké stavbě třeba v Plzni, nebo Brně? Když tam nebydlím, vyskytuju se tam zcela minimálně a vůbec se mě to netýká? A proč já, kterej nesouhlasí třeba s nějakou stavbou v mým sousedství, bych měl mít právo jakkoli, byť třeba naprosto minimálně, něco zdržovat, když deset zbývajících, kterých se to taky týká, s tím problém nemá?

T_._H_.:
"...jenže to je ten největší problém, že řízení a podklady jsou často chybná a špatná....jsou pomníčky neschopnosti a zároveň arogance státu... "
Opět se vlamuješ do otevřených dveří. Tohle tu nikdo nezpochybňuje. A hlavně - o tomhle řeč vůbec není.
Takže ta snaha o odvedení pozornosti je sice hezká, leč zcela marná.[wink][proud]
Čtvrtek, 08. června 2017 - 07:00:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 7-2011
Haldir:
"Také je problém, že je dlouhodobý záměr celou oblast předělat na obytnou čvrť. "
Čí záměr (a čí zájem), smím-li se ptát? Veřejnosti? Developerů?
mic
Čtvrtek, 08. června 2017 - 08:47:11  
Neregistrovaný host
193.85.202.132
Bobik: proč by do toho měl mít právo kecat někdo, kdo bydlí na úplně opačným konci obce?
Třebas proto, že klesne cena jeho majetku a to někdy až na nulu. Například když kolem vsi postaví dálnici, a ještě k tomu na mostě, tak se zneprodejní baráky do značné vzdálenosti. Rozhodně do větší vzdálenosti, než je vzdálenost sousedská. Někdy je hluk slyšet překvapivě daleko.
Když na konci vsi postaví tu fabriku, tak si myslím, že všichni obyvatelé mají právo požadovat, aby ty kamiony jezdily mimo obec a né skrz.
Čtvrtek, 08. června 2017 - 09:02:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13820
Registrován: 5-2002
mic: Když na konci vsi postaví tu fabriku, tak si myslím, že všichni obyvatelé mají právo požadovat, aby ty kamiony jezdily mimo obec a né skrz.
No hlavně aby si tím požadavkem nevykoledovali, že fabrikant zaměstná kohokoliv, jen ne místního. Jestli ono by nebylo lepší dohodnout se na nějaké symbióze...
Čtvrtek, 08. června 2017 - 10:04:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 12-2007
T . H .: Ale já znám konkrétní příklad, jedná se o dostavbu školy v Praze 6 Na Kocínce. Proti té výstavbě se odvolal spolek Pro Hanspaulku a odvolací stavební úřad Magistrátu stavební povolení zrušil. Přitom ta stavba mohla maximálně zatížit lokalitu o několik aut ráno denně. Pracoval jsem také na Magistrátu, a jedna bývalá kolegyně mi řekla, že prý úředníci, pokud něco povolí, a stěžovatel se obrátí k soudu a soud vyhraje, tak zmíněný úředník bude za svá rozhodnutí postižen. Nemám to ověřeno, ale bývalá kolegyně pracuje na Magistrátu desítky let a je uznávaná odbornice. Pokud taková pravidla platí, tak se nedivme, že se úředníci na odvolacím stavebním úřadu bojí. Na Praze 6 ten spolek, ze kterého jsem pro tyto aktivity vystoupil, zabránil také výstavbě vilek na Špitálce. Přitom je to uprostřed vilové čtvrti, ale okolní vilkaři prostě nechtěli vilky ve svém okolí. Aktivisté totiž blokují nejenom stavby se značnou ekologickou zátěží, např. průmyslovou výrobu, výškové budovy anebo nadměrnou kamionovou dopravu, ale také běžnou výstavbu. Donedávna zmíněný spolek blokoval také dostavbu sídliště na Paťance nebo Sladovna u konečné stanice v Podbabě. Naštěstí developer vyhrál, takže stavba po dvou letech odkladu pokračuje.
Pozorný čtenář
Čtvrtek, 08. června 2017 - 10:33:17  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
Chtěl jsem něco napsat, ale jak čtu tu Špitálku ... tak vidím, že je to marný předem. A ne, v okolí vilku nemám ... bohužel:-))).
Vláďa42
Čtvrtek, 08. června 2017 - 16:25:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1648
Registrován: 9-2009
Pane Bobíku, jaké povinnosti mám jako sluníčkář a pseudohumanista ve vztahu k výstavbě jakékoliv liniové stavby? Poučte mě. Rád se dozvím něco nového.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vláďa42.)
Čtvrtek, 08. června 2017 - 16:28:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 7-2011
mic:
"Když na konci vsi postaví tu fabriku, tak si myslím, že všichni obyvatelé mají právo požadovat, aby ty kamiony jezdily mimo obec a né skrz."
Obávám se, že pleteš dvě věci dohromady. Stavba fabriky je jedna a jízda kamionů skrz ves druhá. To, že se staví fabrika, se toho na druhým konci vsi netýká, ovšem to, že skrz tu ves budou jezdit kamiony, už ano. Ale zase - to je o tom, aby se tohle vyřešilo už v územním plánu, tedy se vědělo, že když se tadyhle vyšrafuje průmyslová zóna, že bude asi potřeba, aby něco tam a odtamtud jezdilo a že to někudy taky musí jezdit.
A jak píše Hajnej, je to o dohodě. Ne o tom, založit si nějakej spolek a umět řvát akorát ne, ne ne.
Samozřejmě chápu, každej chce nejraději bydlet na samotě u lesa, pět minut od centra...[crazy]
Pozorný čtenář
Čtvrtek, 08. června 2017 - 16:36:35  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
Tak obecně to samozřejmě platí .... ale dohadovat se dá předem .... a ne když je to ve stadiu dobře známém ze Stopařova průvodce:-).

Samozřejmě že rovněž platí legendární "Vždy ve střehu", ale ne každý má ... hlavně čas a nervy ... na to být Nick Carter:-).
Čtvrtek, 08. června 2017 - 16:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3847
Registrován: 7-2011
Vláďa42:
"Pane Bobíku, jaké povinnosti mám jako sluníčkář a pseudohumanista ve vztahu k výstavbě jakékoliv liniové stavby?"
Především nekurvit život ostatním. To maj všichni. A ne, že pár, maximálně stovek jedinců bude někde hledat vzácný brouky, kytky, nebo prostě jenom z přesvědčení bude kurvit život násobně většímu počtu ostatních.
Viz pseudospolek na P666 versus reko Buštěhradky, viz pseudospolek v Čenošicích, co tu o něm psal Honzaklofar, viz dostavba okruhu, viz miliony dalších věcí. Blokuje to akorát NIMBYsmus, sluníčkářství a ekoterorismus. Dohoda na nějakým kompromisu s nima možná není, to je na tom to nejhorší.
Čtvrtek, 08. června 2017 - 19:08:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 8-2012
Buď je ze zákona účastník řízení coby soused, nebo jinak dotčená osoba, nebo se ho to nijak netýká
Jenže ono se ho to týká, je to jeho životní prostor, jeho ulice, Všimněte si, jak nadšeně jásají nad tou novelou developeři a "investoři" - no jasně, vždyť jim to obrovsky pomůže stavět právě s odvoláním na to, že se to dotyčných "netýká" (protože kamióny do montovny pojedou přes sousední vesnici). Jenže zpovykaní šotoušci vidí akorát to, že se budou rychleji stavět koleje (ale nebudou, vždyť největší prodlevy způsobuje neschopnost úředníků SŽDC dělat kvalitní a úplné žádosti, podívejte se třeba na historii tohoto řízení).

Ale já znám konkrétní příklad
Ale já znám spoustu konkrétních příkladů. Třeba dvanáct metrů vysokou halu postavenou podle územního plánu jako "drobná výroba a služby", což si stavební úřad opatřil vlastním výkladem, že montovna 40x80 metrů je drobná výroba, protože se tam vyrábějí drobné výrobky...
prý úředníci, pokud něco povolí, a stěžovatel se obrátí k soudu a soud vyhraje, tak zmíněný úředník bude za svá rozhodnutí postižen
No, ono je to v těchto případech trochu jinak (uznávaná odbornice úřednice vám asi podává svou poněkud upravenou verzi událostí): problém není ve strachu úředníků z občana, ale z toho, že jak při té bezmezné "vstřícnosti" vůči investorům (finanční motivace buď přímá, nebo spadlá zvrchu od motivace nějakého vyššího šéfa) kroutí ty podmínky a požadavky zákonů až za mez pružnosti, tak se občas stane, že se občan nasere a dá to k soudu, který obvykle zjistí, že byly porušeny prakticky všechny zákony v této problematice a rozhodne ve prospěch občana. No a úředník je v piči, protože motivátoři od toho samozřejmě dají ruce pryč a on je s ostudou, jak lezl do prdele místní mafii, sám (a ještě je rád, že ho neodstíhají za zneužití pravomoci). Tak to je samozřejmě jasné, že se úředníci bojí toho, že ošklivej občan vyhraje u soudu... co mi ovšem jasné není, proč tomu tleskáte.
Naštěstí developer vyhrál
Že tohle vůbec někdo dokáže říct, to mě fakt udivuje... vy opravdu potřebujete za barák nějaké to "šťastné vítězství investora" v podobě galvanizovny s třísměnným provozem a JIT kamióny do automobilky.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Vláďa42
Čtvrtek, 08. června 2017 - 20:03:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 9-2009
Co máte, Bobíku, proti broukům nebo kytkám? Nota bene vzácným? Co znamená kurvit život násobně většímu počtu lidí?

Znovu opakuji, ten problém nejsou NIMBYsté, ten problém je zcela nefunkční stát, který neumí nic vyprojektovat pořádně a chová se u toho přinejmenším arogantně.
Ostatně NIMBYsté jsou všude a přesto se dam čas od času něco postaví. Samozřejmě že v Číně nebo Severní Korei žádní takový oškliví lidé nejsou.
Čtvrtek, 08. června 2017 - 20:37:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 12-2007
T . H . : Vy o koze a já o voze. Já nemám nic proti tomu, pokud se aktivisté ozvou proti nějaké výrobně, která často vyžaduje integrované povolení. Taktéž souhlasím s odporem, když se jedná opravdu o nadměrnou dopravní zátěž. Ale bohužel řada odvolání, alespoň v místě mého bydliště, se netýká žádných výrob, rušné dopravní komunikace, nejedná se o nějaké třicetipatrové domy, ale např. o výstavbu třípodlažní školy, vilek, anebo asi osmiposchoďový dům, který ale sousedům, bydlícím ve stejném domě, bránil ve výhledu na zoologickou zahradu. Čili v řadě případů jsou aktivisté na místě, ale v jiných naprosto zneužívají zákon o ochraně přírody a krajiny, protože nějaký nabob se přece nebude koukat na protější vilku, popř. by mu soused viděl do zahrady, i když by byly vilky od sebe tak 50 metrů. Anebo někdo jiný si myslí, že tak 200 metrů od jeho sídla by se přece nemělo nic stavět, že. Naproti našemu domu také postavili asi před 3 roky barák. Sousedky si stěžovaly, že jim to kazí výhled, no ale co. Za totáče mi před okny postavily studentský dům, a později Fakultu informačních technologií, takže už nevidím na odpalované ohňostroje na Silvestra. Ale kvůli tomu se nezblázním.
Pátek, 09. června 2017 - 06:54:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 760
Registrován: 6-2016
Pro ilustraci probíhající diskuse:

"Rozdíl vznikl mimo jiné právě kvůli aktivitám spolku Tiché Žatecko. Což je vtipné. Podle veřejných zdrojů členové spolku nemají nic společného se Žatcem ani s regionem a bydlí v Opavě. Zato napadali jedno rozhodnutí úřadů za druhým a prodloužili tak efektivně dobu, než mohli Korejci zahájit stavbu. Trvalo to rok a půl. Rok a půl uplynul, než bylo získáno stavební povolení."

Zdroj:: http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-ekovyderaci-doutocili- pachut-zustava-fup-/p_ekonomika.aspx?c=A170608_180824_p_ekonomika _wag
mic
Pátek, 09. června 2017 - 08:24:31  
Neregistrovaný host
193.85.202.132
Docela rozumím lidem, kteří například pořídí pozemek s pěkným výhledem do krajiny (tedy jako dobrou investici), že se brání, když nějaký úřad rozhodne, že plánovaná dálnice nebo cokoli jiného nebude za kopcem, nýbrž bude zaclánět ve výhledu. V takovém případě bych si představoval, že ten, kdo chce stavět se nějak musí domluvit s tím poškozeným. Například tak, že mu pořídí jinou ekvivalentní nemovitost. Problém je, že neznám nikoho, kdo by u nás na takové transakci vydělal, zhusta tomu bývá naopak.
Problémům by měla předcházet kvalitní práce úředníků. Kvedlání s trasami dálnice podle politické situace nebo výstavba osmipatrové drobné výroby jsou pro mě dostatečným důvodem proč práva majitelů neomezovat.
Až bude situace vypadat tak, že po schválení trasy přijde úředník za hospodářem s tím, že mu sice odříznou polnosti od dvora, ale že zabrané polnosti dvojnásobně nahradí jinými, přiléhajícími a přes dálnici mu postaví mostek aby nemusel s traktorem jezdit 10km daleko, pak se můžeme bavit o korektním jednání. Do té doby se holt budeme bavit nekonečnými seriály na téma ekoteroristé.
Pátek, 09. června 2017 - 08:37:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2016
Stejně si myslím, že za víc než polovinu průtahů může strana investora. Nejprve projekt, kdy se projektant (a investor) nezamyslí nad všemi důsledky, nezohlední je a nevybere nejméně konfliktní řešení *). To samé stavební úřad. Ten kdyby rovnou zamítl konfliktní řešení a správně se vypořádal s připomínkami sám, tak by ubylo odvolání **). To samé nadřízený úřad. Ten mnohdy vyřídí odvolání tak, že nikdo neví, co platí. Pokud by se jednoznačně vypořádal s námitkami, tak následný soud by byl rychlý a dal úřadu zapravdu. A časem by těch podání k soudu bylo minimum. Jenže dnešní stav, kdy stavební úřad ignoruje námitky, nadřízený úřad je jen nějak "okecá", vede k tomu, že soud nikoliv jen potvrzuje rozhodnutí úřadů, ale sám mnohdy problematiku řeší.
K výše uvedenému ilustračnímu případu:
*) Když už má být na jednom kraji ta hala, tak by měl projektant navrhnout i novou obslužnou komunikaci, aby ty kamiony jely rovnou na hlavní silnici a nemusely by jezdit přes celou vesnici
**) Stavební úřad by měl zvážit vliv dopravy na ves a pokud projektant tu obslužnou komunikaci nenavrhl, tak by ji měl dát jako podmínku stavby. ... Jenže zde hrají velkou roli peníze. On ten investor často něco zasponzoruje a úředník i kdyby chtěl klást odpor, nemá šanci. Např. dodatečné povolení stavby je možné udělit jen A) pokud je o něj požádáno do konce stavby a B) jde o stavbu ve veřejném zájmu (a sem nespadají ani bytové či rodinné domy, ani továrny apod.). Jenže hodně úřadů podmínku B) ignoruje a dodatečné stavební povolení vydává běžně.
Pátek, 09. června 2017 - 09:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 12-2007
mic: Chápu to, když si někdo pořídí pozemek s dalekým výhledem, kde v době pořízení měla být v okolí jenom zeleň, že je nespokojen s tím, když se mu tam něco postaví. Ale ve většině případů územní plán počítá s výstavbou, ale majitel vilky si říká, že třeba výstavba začne až po jeho smrti. Pokud se týká lokality Paťanka na Praze 6, tam se nejdříve postavily nějaké osmipatrové domy s tím, že se počítalo, že staveniště se zastaví později. Když se postavili ty osmipatrové domy, tak majitelé bytů začali obcházet zástupci sdružení Pro Hanspaulku, zda chtějí tu poslední řadu domů, a že v případě, že budou chtít proti této výstavbě protestovat, tak je zastoupí. Čili všichni věděli, že se tam má postavit ještě jedna řada domů, ale noví majitelé bytů začali protestovat, jakmile se do domů nastěhovali. Myslím, že to byl hlavní důvod, proč jejich stížnost soudy nakonec zamítly.
Pátek, 09. června 2017 - 11:05:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 3-2004
než mohli Korejci zahájit stavbu. Trvalo to rok a půl. Rok a půl uplynul, než bylo získáno stavební povolení

Proč máme mít v tomhle státě další a další montovny a výrobny pneumatik? Mně to vadí strategicky - ekonomika je čím dál závislejší na autoprůmyslu. Navíc autoprůmysl je zcela závislý na JIT = nula po železnici, 100% po silnici.
A má to i další důsledky, viz článek
Pátek, 09. června 2017 - 12:22:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 864
Registrován: 2-2006
A že kvůli té nule bylo nutné hrábnout do Nbk-MB... [wink]
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Pátek, 09. června 2017 - 12:45:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2432
Registrován: 3-2004
Děkuji za rýpnutí. Jenže Škoda Auto je finálním producentem, ale kromě toho taky zaměstnává stovky lidí na kvalifikovaných pozicích ve vývoji, takže tím bych zrovna (ve výšče uvedených souvislostech) neoperoval.
Pátek, 09. června 2017 - 13:03:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 865
Registrován: 2-2006
Já musel. Jinak to vidím podobně.
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Pozorný čtenář
Pátek, 09. června 2017 - 13:57:05  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
To Wagon ... už s těma vilkama dejte pokoj. Ty pozemky jsou Prahy, takže tam nikdo nebránil nikomu stavět si na svém pozemku barák, aby měl kam hlavu složit. A je dobré si ujasnit, že před tím tam Praha zrušila zahrádkářskou kolonii a hlavně fotbalové hřiště ... aby ty pozemky mohla šikovně střelit. Nepochybně ve veřejném zájmu a té správné veřejnosti:-))). Fakt je překvapení, že to lidi z okolí slušně nas..lo.
A ozvali se ne lidé odněkud z Modřan, ale překvapivě ti, co bydlí v bezprostředním sousedství. A až na pár výjimek tam tu zástavbu na Hanspaulce nechce nikdo.

V případě Špitálky jste prostě úplně mimo.
Pátek, 09. června 2017 - 15:24:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 180
Registrován: 9-2016
Tady se zaměňuje změna územního plánu a stavební řízení. Jenže projednávání územního plánu málo kdo rozporuje a pak si změny všimne až když se tam něco projektuje. Při územním plánovaní se právě řeší, zda tam bude zeleň, hřiště, stavební pozemky pro domky, bytové domy nebo pozemky pro průmysl nebo něco jiného. Pokud dojde ke schválení, že tam budou např. bytové domy , tak následné stavební řízení nemá řešit, že tam byl původně park. Daný pozemek je už určen na výstavbu bytového domu.
Pátek, 09. června 2017 - 17:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11678
Registrován: 8-2004
mic:
"Docela rozumím lidem, kteří například pořídí pozemek s pěkným výhledem do krajiny (tedy jako dobrou investici), že se brání, když nějaký úřad rozhodne, že plánovaná dálnice nebo cokoli jiného nebude za kopcem, nýbrž bude zaclánět ve výhledu.
...
Kvedlání s trasami dálnice podle politické situace nebo výstavba osmipatrové drobné výroby jsou pro mě dostatečným důvodem proč práva majitelů neomezovat."
Pokud je trasa dálnice v územně plánovací dokumnetaci (ÚP/ZÚR) již v době koupě pozemku, tak jsou dotyční hlupáci, že se do té dokumentace nepodívali. Pokud tam není, mají možnost se bránit právě při projednání změny ÚP/ZÚR, při které se tam ta trasa má doplnit a není třeba totožné kolečko sporu opakovat ještě při územním, popř. i stavebním řízení. Takže omezování práv není na pořadu dne. Jde o to zejména využívat ta práva, která dotyčný má.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
mic
Pátek, 09. června 2017 - 19:01:20  
Neregistrovaný host
193.85.202.132
Jsem zvědav, jak dopadne ta obrana například při změně trasy D0 na sever od Prahy. Jsem vůbec zvědav na možnosti té obrany pokud opravdu dojde ke změně trasy plánované D0 někam dál.

S tím nahlížením do ÚP ale souhlas. A je fakt, že jsem zažil zájemce o pozemek, kteří si při prohlídce vůbec nevšimli, že přes něj vede VVN.
Pátek, 09. června 2017 - 20:11:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 12-2007
Pozorný čtenář: Pokud vím, tak pozemky z poloviny vlastnilo město a z poloviny nějaký soukromník. Jistě tam bylo hřiště pro hanspaulskou ligu a dále zahrádkáři, kteří však tam neměli žádné chatičky, protože jim nebyly povoleny. Jak jsem byl informován, tak už za totáče tam nějaká výstavba měla být. Pak se zlikvidovaly zahrádky a hřiště, byla ho škoda, s tím, že se tam postaví vilová čtvrť. Udělali se tam tzv. kapličky pro elektřinu a uprostřed cestu. Faktem je, že původně tam měly být vily až příliš velké. Teď je tam pouze džungle. Jistě okolní vilkaři tam stavbu nechtějí. A jich se zastalo spolek pro Hanspaulku. Obecně mne aktivita tohoto spolku v této věci zase tak až moc nevadí, nicméně by se s tím pozemkem asi něco mělo dělat. Mnohem více mi vadí, že zablokoval stavbu školy Na Kocínce. A faktem je, že se nejenom mne nelíbí, že předseda spolku je asistentem Petra Dolínka.
Sobota, 10. června 2017 - 09:45:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5195
Registrován: 8-2012
Já nemám nic proti tomu, pokud se aktivisté ozvou proti nějaké výrobně, která často vyžaduje integrované povolení. Taktéž souhlasím s odporem, když se jedná opravdu o nadměrnou dopravní zátěž
No a jak rozlišíte "správná" odvolání od "špatných" jinak, než že je prostě vypořádáte všechny? (Pokud máte správně vedené řízení a úplné podklady, je to otázka 15+30 dnů.) To nejsou vozy a kozy, to spolu prostě souvisí. Když je všechny zakážete (jak tu jásáte nad novelou zákona), tak vám zmizí i ty proti "výrobně" nebo nadměrné dopravní zátěži. To fakt chcete? To jste pěkný pitomec (a přeju vám tu fabriku za barákem).
Navíc ten zákaz účasti veřejnosti povede jen k tomu, že v těch kauzách odpadne pár týdnů na odvolání a jeho vypořádání, ale půjde to rovnou cestou ke správní žalobě (přičemž bude soudy s ohledem na nevratnost nějaké stavby přiznáván takovým žalobám odkladný účinek), čili si betonová lobby moc nepomůže. Takže pak budete muset tleskat dalšímu, a to mnohem významnějšímu, zásahu do demokratických principů - zákazu domáhat se svých práv u nezávislého soudu...

prodloužili tak efektivně dobu, než mohli Korejci zahájit stavbu. Trvalo to rok a půl
Při správně vedeném řízení a úplných podkladech to tak dlouho prodlužovat ze strany ošklivých "ekovyděračů" prostě nelze. Takže to řízení bylo špatné, podklady neúplné, došlo k porušení zákona. A daleko nejvíc mě udivuje, že někdo chce dělat advokáta porušení zákona, jen aby se postavila nějaká posraná korejská montovna s minimálními platy...

mají možnost se bránit právě při projednání změny ÚP/ZÚR
Upozorňuji, že "veřejnost" jako taková nemá právo účastnit se projednávání změny územního plánu. Musí buď být ustaven "zmocněnec veřejnosti" (podpisy 10% obyvatel obce "podávajících věcně shodnou námitku"), který ale nemá jiné možnosti, než podat tu námitku (kterou nemůže podat jednotlivý občan vůbec); druhou možností je občanské sdružení, které ale v okamžiku projednávání změny ÚP musí existovat nejméně tři roky, přitom má stejná "práva" (jen nemusí shánět ty podpisy). No a změna ÚP se navíc s oblibou vydává jako "opatření obecné povahy", proti kterému není možné odvolání (pouze správní žaloba).
Čili v okamžiku projednávání ÚP už je ošetřené, aby možnosti "veřejnosti" do toho vstoupit byly prakticky bezzubé... (A že se podmínky územního plánu nakonec stejně nerespektují a vše se jak na běžícím pásu legalizuje dodatečně, to je další věc.)
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 10. června 2017 - 10:08:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 12-2007
T . H . Jistě lze vypořádat všechna odvolání a na základě toho zjistit, zda jsou správná anebo špatná. Na straně druhé, když v občanskoprávním sporu prohrajete, tak zpravidla nesete finanční následky soudního řízení. Ale myslím, že když spor navléknete na to, že se jedná o ochranu přírody a krajiny, tak nejste povinen jakýmkoliv způsobem se podílet na nákladech na soudní řízení. Pokud by totiž tito odvolatelé byli povinni se na nich podílet, potom by si dvakrát rozmysleli, zda dají k soudu kauzy, kde sami dobře vědí, že nemají žádnou šanci uspět, a že jenom prodlouží stavební řízení. Proč myslíte, že u nás přípravy staveb trvají neúměrně dlouho? Protože ti, kteří proti nim bojují ví, že je to prakticky nic nestojí. A proto často spekulují, že prostě od stavitele vymohou nějaké peníze. A řada aktivistů sama napadá kdeco, např. i záliv pro popelnice na soukromém pozemku stavebníka, i když nikomu to nevadí. Takže pokud se chcete podívat na pitomce, tak se laskavě podívejte do zrcadla.
Sobota, 10. června 2017 - 11:40:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5200
Registrován: 8-2012
když spor navléknete na to, že se jedná o ochranu přírody a krajiny, tak nejste povinen jakýmkoliv způsobem se podílet na nákladech na soudní řízení
Lžete. O úhradě nákladů úspěšné strany sporu rozhoduje soud (pokud plně uspěje, rozhodně rozhodne v její prospěch). Vás asi spíš žere, že jsou ty návrhy proti špatným rozhodnutím správních orgánů velmi často úspěšné, že? Navíc spolky (nejen ekologické) jsou osvobozeny od placení soudních poplatků jen v případě zápisu spolku a změn v tomto zápisu, jinak všechny ostatní poplatky platí.
Korektivní charakter soudních poplatků a rizika úhrady nákladů protistrany tam určitě je.
na nákladech na soudní řízení. Pokud by totiž tito odvolatelé byli povinni se na nich podílet
Odvolatelé nejsou povinni se na nákladech podílet, když uspějou. Vás očividně sere, že se žaloba při porušení zákona těmi erudovanými dlouhodobými úřednicemi, co se (poprávu při těch šméčkách, které dělají) bojí občanů, dá vyhrát...
Takže pokud se chcete podívat na pitomce, pošlete mi fotku.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 10. června 2017 - 11:53:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 12-2007
T . H .: Je jasné, že když někdo vyhraje spor tak zpravidla nenese náklady na soudní řízení, to jsem nikdy nezpochybňoval. Pokud se týká spolků, tak myslím, že jejich osvobození od placení soudních poplatků není na místě, snad jedině tehdy, kdyby se jednalo o nějaké sociální případy podobných organizací, jako jsou Fond ohrožených dětí anebo Klokánek. Jinak mne nežere, pokud návrhy jsou úspěšné, prostě je to soud, aby rozhodl. Ale myslím, že soudy už se tak jednoznačně nestaví ve prospěch aktivistů, viz zástavba na Paťance.
Sobota, 10. června 2017 - 12:29:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5202
Registrován: 8-2012
Spolky jsou osvobozeny pouze od poplatků za vlastní zápis. Vaše když spor navléknete na to, že se jedná o ochranu přírody a krajiny, tak nejste povinen jakýmkoliv způsobem se podílet na nákladech na soudní řízení prostě není pravda, stejně jako většina vašich jiných tvrzení.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pikehead
Neděle, 11. června 2017 - 23:16:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 3-2007
T.H.: No vezměte to tak, že panu Wagonovi je dle stylu vyjadřování přes 70 a podlehl iluzi, že se musí ještě přičinit v oblasti, kterou nikdy nedělal a kterou zná především z tisku nebo z tlače.

Psal jsem to i ve vlákně VRT - neviděl jsem v souvislosti se zákonem žádnou analýzu, která by identifikovala nejužší hrdla územního a stavebního řízení a v rámci toho mezi ně zařadila cílenou sabotáž řízení odvolávacím procesem.
Pondělí, 12. června 2017 - 09:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 12-2007
Pikehead: 70 let mi teprve bude. Jistě nevím, jak to přesně chodí ve sporech jednotlivých aktivistů u soudu, nicméně bohužel mám dost negativní zkušenosti s jedním aktivistickým spolkem v místě svého bydliště, lépe řečeno s jejich představitelem. A jeho cílem zpravidla není ochrana přírody a krajiny, ale pouze to, aby něčemu zabránil, anebo alespoň prodloužil realizace užitečných staveb. Představitel tohoto spolku je krajně neoblíben jak u sousedů v mém domě, tak i ve vedení blízké školy, na radnici apod. Hodně mých spolustraníků se bojí, že spojení představitele tohoto spolku s Petrem Dolínkem naší straně uškodí.
Pozorný čtenář
Pondělí, 12. června 2017 - 09:58:31  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
To Wagon .... zkusmo jsem kliknul asi na sedm pozemků, a všechno Praha. Celé to teda proklikávat nebudu. Za mě hřiště obnovit ... na H jich moc není, slušná jsou jen dvě a u základky je zavřené, resp. placené. To na Babě je fajn, ale je jen jedno a podle toho frmolu co tam je se další v okolí "uživí" úplně v klidu. Zda zastavět ten zbytek je otázka, já bych na to nijak nespěchal, pozemek nikam neuteče. A kdyby jednou ano, tak je otázka jakou formou ...
Samozřejmě by to chtělo ale nějak lidsky upravit a udržovat, ale to by chtěla půlka Prahy.

Kontroverznějších míst, tedy míst, kde jsou vlastníky soukromé subjekty, je na Hanspaulce víc a tam to bude ještě zajímavé ... jak kdo dokáže zatlačit a na jakou stranu.

S Kocínkou jsem toho názoru, že rozšířit "Bílou" ano, ale osobně se mi ta navrhovaná varianta moc nezdá, ale nebudu tu plevelit fórum tím, co si zrovna já představuji.
Pondělí, 12. června 2017 - 10:11:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 12-2007
Pozorný čtenář: S Vaším názorem celkem souhlasím. Nicméně by se s tím pozemkem mělo něco dělat. Na Hanspaulce už toho není mnoho k zastavení. Konkrétně by mohlo stát několik vil místo bývalého zahradnictví u ulice Natanaelka. Dále by bylo vhodné zastavět parcely jednak na rohu ulice Toulovská a Šárecká a také na rohu ulic Na Klimentce a Na Zavadilce. Také by bylo vhodné zrekonstruovat hotelu Zlatá Praha v ulici Na Zavadilce.
Vláďa42
Pondělí, 12. června 2017 - 10:30:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 9-2009
Nemusíte proklikávat, stačí když v nahlížení do katastru nemovitostí kliknete na "list vlastnictví" a vykreslí vám to všechny pozemky daného vlastníka v mapě.
Pondělí, 12. června 2017 - 11:31:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5210
Registrován: 8-2012
Hodně mých spolustraníků se bojí, že spojení představitele tohoto spolku s Petrem Dolínkem naší straně uškodí
Jo odtud vítr fouká, ono když je někdo stranický socan, pak je samozřejmě ta nenávist k názorové svobodě a pluralitě spojená s touhou "nesprávné" pohledy zakazovat a kriminalizovat jasná...

P.S. Kde figuruje arcilotr Dolínek, tomu už sotva může něco víc uškodit [happy]
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Pondělí, 12. června 2017 - 11:57:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 12-2007
T . H .: Názorovou svobodu spíše potlačujete vy sám osočováním pomalu každého, např. těch, kteří podporují vysokorychlostní tratě. Nicméně na negativní názor na spolek Pro Hanspaulku má i vedení radnice, ve kterém není žádný socan a dokonce obyvatelé Hanspaulky, protože zmíněný spolek chce z parku pod Institutem Václava Klause udělat prostranství, kde nebudou žádné slavnosti, snad se nebude moci ani sáňkovat apod. Proti těmto aktivitám se postavil spolek Hanspaulka. A samozřejmě, kdyby se vedoucí tohoto spolku utkal ve volbách do zastupitelstva Městské části Praha 6, tak bychom věděli, zda uspěl. Většinou se aktivistů zastává Strana zelených, i když si myslím, že ne v tomto případě. Jinak jak známo Strana zelených byla vytěsněna z vedení Městské části Praha 6 aniž by na zasedání zastupitelstva získala podporu jakékoliv opoziční strany.
Pozorný čtenář
Pondělí, 12. června 2017 - 12:03:50  
Neregistrovaný host
193.35.102.253
To Wagon .... no, řeknu to takto .... Bůh Hanspaulku ochraňuj:-).

Hotel je privátní, ne? Tak co to řešit, pokud jsem tuhle dobře viděl, tak zrovna nepadá, a zbytek je starost majitele.

To jsou starosti ... si třeba ten na rohu Toulovský kupte a něco tam vystřihněte, tam ta hrubá stavba úspěšně asi 30 let chátrala:-), takže nemyslím, že tam by to byl nějaký jooo boj. A aspoň pak budete místní ;-).
Pondělí, 12. června 2017 - 12:18:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 12-2007
Pozorný čtenář: Uvedl jsem pouze, kde by se dalo na Hanspaulce stavět, a kde by to asi nikomu nevadilo. Jinak i když uznávám soukromé vlastnictví, tak se mi vůbec nelíbí opuštěné chátrající domy. Hotel je na hezkém místě, bylo tam pěkné posazení, asi tak.
Čtvrtek, 15. června 2017 - 22:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 12-2007
Negrelák - hlavně bourání vestaveb [fotic]

http://kasme.rajce.idnes.cz/170615-negrelak/
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz
Sobota, 17. června 2017 - 13:28:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 789
Registrován: 6-2016
Malá perlička k připomínkám dle ZOPK:
http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=609368
Zvonku to vyzerá, že ta paní je blbá minimálně jako já nebo Wagon[rofl] Nebo že by nebyla???
Vláďa42
Sobota, 17. června 2017 - 13:34:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 9-2009
Blbá je paní.
stačí citovat:
Někdo se tu domnívá, že má právo mluvit do toho, co si někdo postaví na svém pozemku v souladu s předpisy a uzemním plánem.
...
To právě tyhle zájmové tlaky Prahu tak paralyzovaly.

vs
Cožpak je to normální, že získání všech povolení k menší stavbě činí u nás průměrně 247 dní?

Tedy spolky mohou za to, že získání povolení trvá 247 dní? Bravo. Vynikající dedukce.
No, prostě pokud to má někdo jako světový názor, nedá se mu to z hlavy vytlouct argumenty. Pořád si jede svoje jako tady Klonfar.
Pikehead
Sobota, 17. června 2017 - 15:00:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 3-2007
HK: Nenechte se tím znervózňovat, její "alternativní" pohledy na realitu jsou většinou vyšroubované do dost kostrbatých závěrů.

Vždy si říkám, jestli je druholigová manipulátorka reality od sputniků, nebo je taková kráva, že ty svoje konstrukce myslí vážně...
mot
Sobota, 17. června 2017 - 18:03:15  
Neregistrovaný host
109.81.210.161
V dnešním pořadu "Z metropole" (ČT), reportáž o reko negreláku. Přemostění Sokolovské má být upraveno, magistrály na druhém břehu asi ne.
Sobota, 17. června 2017 - 20:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5261
Registrován: 8-2012
ta paní je blbá minimálně jako já nebo Wagon
Ona Šichtařová je (dobrá) ekonomka, ale za plkání na lžiDnesu dostala Blogerku roku, z čehož vyvozuje, že rozumí všemu.
Jo, účast veřejnosti způsobuje povolení k menší stavbě za 247 dní. Neschopnost a lenost úředníků nikoli.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
Sobota, 17. června 2017 - 22:18:24  
Administrátor
Číslo příspěvku: 72425
Registrován: 4-2003
Vršovická nástupiště po tmě...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: <font color="0000ff">Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!</font>
Úterý, 20. června 2017 - 11:01:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 8-2009
Koukám, že se tu nikde neobjevila aktualitka, že již začala výstavba zastávky Praha Bubny-Vltavská. [happy]