Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 03. 08. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Student Agency do 03. 08. 2017

dolů
   autor příspěvek
Zvonařka
Pátek, 23. června 2017 - 15:12:29  
Neregistrovaný host
46.135.236.254
Ad Goldfinger ty jsi nemocný. Kvůli tomu nejet na zvonařku.[satan] No opravdu jsi ukázal, že zajdi k chocholouškovi. Jo a vemte se s Tn26 za ruku, to je stejnej kus vola.
Pátek, 23. června 2017 - 23:27:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2016
Vidím Zvonařko, že opět máš do diskuze spoustu faktů a argumentů. Že by náš oblíbený žlutý andílek pod novou přezdívkou? Styl "diskuze" - nula informací a faktů a samé urážky, tomu odpovídá.

Jinak ta Zvonařka prostě nikdy lepší nebude, protože do toho majitel nechce a ani nemůže nic moc nasypat. Není z čeho, když mu dopravci ujíždějí v dálkové ke Grandu nebo v místní končí půlka busů různě po okrajích Brna. Čekali, že se napakují na prodeji pro Aupark a spol. a zatím to vypadá, že nic nebude a ještě mu do toho začínají kecat Zelení z města, že už tam nebude smět mít ani na těch hnusných šedých zdech ani reklamy za peníze.... S Grandem by se dalo i něco dělat, kdyby se chtělo.
Sobota, 24. června 2017 - 13:19:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 9-2005
Dat si nick Zvonařka taky o dotyčném neco vypovídá. Kdyz pominu dopravní argumenty, zůstává jeden důležitý právní:zlutak si pronajal od DPMB část terminálu.u Grandu k příjezdem a odjezdem.Smlouvu plní, je tedy povinnosti města mu tam příjezd umožnit.
zvonařka
Sobota, 24. června 2017 - 16:19:23  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
Město nemusí nic. Žádnou povinnost nemá. To jsou Goldfingere jen sny v tvé nemocné hlavě. Bohužel tvá nemoc je už rozsáhlá a zřejmě už nenávratně poškodila rozum.
Grand je nádraží na hovno, je to jak kdyby mě vyhodili někde na ulici.
Zvonařka potřebuje důkladnou rekonstrukci. Ale každý den na něj přijíždějí tisíce lidí. Narozdíl od tebe Goldfingere, nejsou to rozmazlení frackové jako ty.
TN26 jsi vedle jako vždy. Ale u tebe je i diskuse zbytečná. Přijmout jiný názor neumíš.
Víc ti nemám co říct. Nevšímej si mě, já si tě také nevšímám. Ale k tomu Choholouškovi si dojdi, uleví se ti.
Sobota, 24. června 2017 - 20:51:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 4-2011
Ale u tebe je i diskuse zbytečná. Přijmout jiný názor neumíš.
...říká někdo, kdo v jednom příspěvku přisoudil DVĚMA diskutujícím psychiatrickou diagnózu. [angry][angry]

Město nemusí nic. Žádnou povinnost nemá.
Nádraží na Grandu spadá pod DPMB. DPMB je městská firma.

je to jak kdyby mě vyhodili někde na ulici.
Kdo chce manipulovat, nějakou kravinu si najde... Tahle "ulice" má nástupiště, střechu, rozhlas, lavičky a přechod k zastávkám MHD... Copak ty potřebuješ nějaké služby při výstupu? Tisíce lidí přijíždějí i na Tržní (701/2) nebo Poříčí (405/6), kde chtějí vystoupit, a jsou rádi, že nemusí až na Zvonařku a zase zpátky.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Neděle, 25. června 2017 - 13:43:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2016
Aha, Zvonařka reinkarnace sprosťáka Anděla. Klasika. Jinak jsi samozřejmě zcela mimo jako obvykle. Víc duševní chudáky jako ty a spol. řešit netřeba, děláš si reklamu sám.
Jo, Grand je tak na hovno, že i Flixbus tam jezdí, kterýmu bys jinak fandil, protože je to žlutokonkurent.
Neděle, 25. června 2017 - 13:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2016
Focus: s ním je to marný, jen by mě zajímalo jestli se stydí podepsat nebo je bloknutý ještě z minula pod svou obvyklou přezdívkou ;-)

Jinak Zvonařka jako taková má jediné plus - dají se tam parkovat autobusy na střeše nebo hned v sousedství a vzhledem k naddimenzované velikosti nástupišť se tam autobusy vlezou a líp vytočí než u Grandu, pochopitelně. Což je mi jako cestujícímu úplně jedno, naopak z Grandu se dostanu rychleji do většiny částí Brna, že. Pak může mít určitou výhodu při příjezdu, že člověk vystoupí o pár minut dřív z busu než když se točí ke Grandu, ovšem to pouze z některých směrů, ale těch pár minut pak stejně ztratím při přechodu na MHD, tak je to docela jedno.

Na Zvonařce rekonstrukce čeho? Ta ohyzdná stavba se nikdy nezmění k lepšímu ani po dvaceti rekonstrukcích. A kdo by to měl zaplatit? Asi to město, které ale nemusí nic, že :-))))) Nebo majitel, který na to nemá a mít nebude a jen čeká až bude moci zkasírovat od Auparku nebo jiného developera pozemek?
Neděle, 25. června 2017 - 14:14:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 11-2007
...nejen, že FlixBus opět nezprovoznil už asi dva roky avizovanou linku Brno - Praha, Hradec se taktéž nekoná, jak jinak [rofl]
zvonařka
Neděle, 25. června 2017 - 17:07:39  
Neregistrovaný host
91.218.190.228
TN26 víš co je problém? Viribus si z vás vystřelil. Ale je vidět jak málo rozumu si pobral ňoumo.[proud]
Neděle, 25. června 2017 - 18:03:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2016
Jé, tak to bylo vtipný, vymyslet zřejmě fiktivní uzavírku ve městě, kde se obden nějaká nová objeví a kde se má stejně přednádražní prostor příští rok opravovat... Nic vtipnějšího jsem dlouho nečetl :-D Ale trošku mu to nevyšlo, protože i s jeho fiktivní uzavírkou by si všichni poradili v podstatě bez problémů. Je fakt, že ta jeho fiktivní linka ke Grandu přesměrovaná na Zvonařku byla taková pochybná, protože žádný zoufalec snad ke Grandu nejezdí od Boblicků snad kromě toho bobospeedu, tam by možná určitá pravděpodobnost byla :-))))
Ale tak hlavně že bavíš, je vidět jak málo stačí ke štěstí ve tvém smutném prázdném životě :-)))))
Neděle, 25. června 2017 - 18:07:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2016
Zdendo a nebyla ta Praha Brno prostě myšlena tak, že berou vnitro mezi těmito městy těmi ostatními linkami? Když mají PR ve stylu že "znásobili" počet spojů třeba na Olomouci a v reálu jsou z toho dva spoje denně místo jednoho? Podobně jako Leo? Osobně si myslím, že nemají moc co nabídnout, pokud nebudou jezdit mezi Brnem a Prahou za nějakou nesmyslnou cenu. Navíc ještě dneska i proti vlakům. Neuspěli ani jiní...
Zvonařka
Pondělí, 26. června 2017 - 17:07:35  
Neregistrovaný host
46.135.236.254
Já se bavil tím, jak jste mu na to skočili. Ja nevím, kdo tady úplně histerak, že pojede na zvonařku.
O můj život se nestarej, já jsem v něm šťastný. Ty zřejmě ne,když máš potřebu neustále lézt Jančurakoj do prdelky. Nebo, že bys byl 4%. Narozdíl od tebe, kterého vytočí i uzavírka. Pápá a bacha na uzavírky osle.
Connexák 99
Pondělí, 26. června 2017 - 23:04:24  
Neregistrovaný host
77.242.90.225
Čao kluci. Jsem z Arrivy a chtěl jsem se jen podívat,co říkáte na to,že se Vám motáme u Grandu. A koukám, že tu máte pěkně veselo.
Pátek, 30. června 2017 - 11:47:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 216
Registrován: 1-2016
http://brno.idnes.cz/oprava-hlavni-vlakove-nadrazi-brno-dty-/brno -zpravy.aspx?c=A170629_2335925_brno-zpravy_vh To jen tak pro některé Žluté Anděly a Boblicky, kterým prý někdo někomu na něco skočil. Jinak myslím že tvou úroveň vyjadřování horší než ten největší buran je tu dostatečně vidět, co jsi zač, ale to moc dobře víš. Přidej ještě pár urážek, to jediné ti jde.

Connexák 99 - to víš, někteří si tu asi léčí komplexy ze svého neúspěšného života. Už 10 let čeká, jak ten žlutý zkrachuje a furt nic, tak už mu z toho hrabe. A taky bylo horko, no, to se taky projeví ;-) Jinak s tím Grandem - mně to jako cestujícímu, který využívá oba dopravce, nevadí, protože ten chaos, co tam byl už dřív, jsem zvyklý a autobus si najdu. Obecně mi to vyhovuje na nástup (mám to blíž než ke Zvonařce), ale na výstup mi nevadí Zvonařka než kličkovat kolem nádraží. Ale lituju cestující co odtamtud nejezdí a jsou zvyklí na klasické "nádraží", kdy autobus stojí hezky na svém stanovišti. Jinak vám to samozřejmě nezávidím, musí to být docela boj se tam vejít a ještě se motat slavným přednádražím.

Spíš nevím, čeho tím chtěla Arriva dosáhnout, jak jsem četl i u vás na FB, bylo to rozhodnutí shora bez jakékoliv vazby na realitu. Jestli chtěli přetáhnout nějaké cestující jezdící od Grandu, tak zase naštvou ty, kterým vyhovuje Zvonařka. Nebo jestli je Grand o tolik levnější než vjezd na Zvonařku?

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Zvonařka
Pátek, 30. června 2017 - 13:30:06  
Neregistrovaný host
46.135.10.8
Buran si jedině ty. Víc ti nemám co říct. Jelikož tě znám osobně.
Sobota, 01. července 2017 - 21:53:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 4-2011
Kdo plánujete o prázdninách "výlet z Brna do Prahy" s SA a necestujete moc často, pár postřehů (založených na dnešní cestě):

1) Pozor při zpáteční cestě; je dobré vědět (hlídat si při rezervaci), jestli váš spoj končí v Brně, nebo jestli je to "Vídeňák", protože druhý jmenovaný neodjíždí z nástupiště pod střechou, ale z druhého ostrůvku zleva. Obvykle ho poznáte podle většího počtu lidí s kufry -- což mně zprvu nedošlo a myslel jsem, že je to Varák, který jede přes letiště.

2) Kdo jste háklivější na prostředí, které by člověk asi čekal od luxusního autobusu, ve Vídeňákovi vám teď o prázdninách dobře nebude. Pozor na to, že je to večerní mezinárodní spoj na letiště. Spousta cestujících okamžitě po nástupu zaujímá pololu ležmo, aniž by se obtěžoval zjistit, jestli to vadí tomu za nimi, a aby dotyčný měl lidsky víc místa, sklopí si tady a začíná domino, které končí u smolaře, který ležet nechce. Rusové a Turci usilovně telefonují klidně celou cestu (díky bohu za Japonce, kteří se dívají na manga - jako ten vedle mě, fakt). A když se řekne česko-anglicky "sjíždíme z dálnice kvůli koloně, zůstaňte sedět", tři lidi jdou na hajzl. Fakt panoptikum.

3) (A tohle není na vrub SA, ale...) Florenc je v těchto dnech šílená. Dnes byl na záchodech neskutečný smrad, mezi halou a vstupem do metra sedí na taškách lidi, co rozhodně nevypadají jako turisti, a mezi podchodem a Poříčím strašný bordel. Kdo to z nějakého důvodu musí řešit, skoro doporučuju RJ (vlak).

4) SA do nových vozů nahrálo konečně nějaké nové seriály, ale blbé je, že v několika souborech se jim ty epizody opakují. Ale aspoň něco.
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Pondělí, 03. července 2017 - 02:31:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 218
Registrován: 1-2016
Z: No jistě a samozřejmě :-D

Focus: Zajímavé, občas jsem spoje do Vídně z Prahy nebo Brna využíval a na takové spolucestující jsem smůlu neměl, ale je fakt, že jsem jezdil opačně, do Vídně ráno a večer zpět. Asi to dělá ten večerní spoj a přes den je relativně klid a málokdo má potřebu sundávat sedačku. Florenc podobně, při posledních cestách problém nebyl, ale je fakt, že se tam nezdržuju víc jak dobu nezbytně nutnou a čím dál víc preferuju už vlaky obou dopravců.

Jinak jsem se díval u Grandu, že vyřezali pryč staré označníky a jízdní řády jsou přímo na sloupech připevněné, trochu to tam prokouklo oproti dřívějšku a snad i vymalovali pod střechou? Arriva má poslední stanoviště a DP stává z druhé strany, tam nevím jestli to nějaký dopravce využívá pro linku, jezdil odtamtud snad ten Bobospeed nebo jak.
Pondělí, 03. července 2017 - 11:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 9-2005
SA vlaky mají taky pár much - na jedné soupravě už dva týdny nedokázali vyměnit chybějící plexi poličku na zavazadla v astře, čtyři sicny se stolečkem proto v systému blokují, ale stevard(ka) Vás nevyhodí, když si tam přesednete. Prostě nestíhají, protože souprava pořád jezdí.
Ve větších vedrech nestíhá klima, což považuju za nejzávěžnější problém. Souprava se před přistavením (obvykle daleko méně, než 10 min., proto vzniká zpoždění již na odjezdu) nepředchlazuje, takže při nástupu vejdete do sauny a personál opáčí, že klima jede naplno. To v busech nehrozí.
Další nepříjemností je současná výluka na šalingradském HBf. Zčásti se dá eliminovat návazností na S3 (pokud vlak nemá zpoždění), v Šimicích vystupuje tak půlka cestujících.
Pondělí, 03. července 2017 - 20:16:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2016
Jinak k těm platům, v aktuálním čísle 5+2 je inzerát Flixbusu, že hledají řidiče pro českou pobočku pro expanzi.
Nabídka v inzerátu je, cituji "Garantujeme minimálně 350 - 450 tisíc Kč čistého!!! ročně /za odpracovaných 20 měsíčních směn/ v závislosti na druhu obsluhované autobusové linky."

Zda jsou v tom i ty věrnostní bonusy, výkonnostní bonusy, diety, provize slibované v inzerátu se neuvádí + ubytování po dobu výkonu služby píšou zdarma.

Čili když to srovnám s aktuálním vyjádřením od Regiojetu, je to o něco víc.
Pondělí, 03. července 2017 - 20:20:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 223
Registrován: 1-2016
Goldfinger - jo ta polička mě pobavila jak tu někde byla fotka. Otázka je, jak rychle by se něco podobného vyměnilo u Leoše či u Railjetu, které jsou prakticky taky pořád v provozu. S klimou souhlasím, než to minule začalo pořádně chladit, tak jsme byli za Kolínem z Prahy. No a Šalingrad, kapitola sama pro sebe a bude ještě "líp" další roky...
Pondělí, 24. července 2017 - 11:09:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 9-2005
Dnes na spoji v 6:30 ze šalingradu do cajzlárny tragikomická situace - zaspala stevardka v strážnickej dolině. Kvůli shánění náhradní odjezd o 10 min. později, na příjezdu +35 min. Takže nešťastnice asi bude mít na krku i náhradu škody způsobené vracením 25% jízdného 60 cestujícím. To se ten spánek prodraží skoro jako na záchytce.
Středa, 26. července 2017 - 02:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 5-2009
Tak stewardka způsobila 10 minut zpoždění a za to se, pokud vím, peníze nevrací. Opravdu ho v tom spánku nezvýšila na 35 minut. Leda že by RJ vytasil znalecký posudek, že kdyby vyjeli včas, tak by zpoždění bylo na 100% pod 30 minut :-D (nebo kde je ta hranice vracení jízdného?)
Středa, 26. července 2017 - 14:29:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 9-2005
Kdyby se ze salingradu vyjelo zavčas, bylo by zpoždění jen 25 min.Co je na tom k nepochopení?
kajan
Středa, 26. července 2017 - 14:44:39  
Neregistrovaný host
82.114.198.254
Goldfinger: my to chápeme. Ale přece ta stew nemůže za zpoždění 25 minut. Nebo snad ano?
Pajzák
Středa, 26. července 2017 - 14:50:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 952
Registrován: 6-2015
GF: to bych netvrdil tak jiste, stejne tak jste mohli tech 10 minut ztratit cestou.
Čtvrtek, 27. července 2017 - 12:37:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 9-2005
SA bez velké publicity prodloužila JD ze šalingradu do cajzlova u většiny spojů o 5 min. Asi už je těch kompenzací moc.
Sobota, 29. července 2017 - 15:58:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234
Registrován: 1-2016
Loni testovaný, poté zavrhnutý model "bez stewardek" se nám po roce vrací asi natrvalo. Holt, nejsou lidi. A někde to zjevně zavedli v předstihu i s "low cost" náhradním busem, točí se tam snad už týden.

http://ekonomika.idnes.cz/regiojet-rusi-cast-spoju-s-palubnim-per sonalem-fra-/eko-doprava.aspx?c=A170728_200756_eko-doprava_suj
Pajzák
Pondělí, 31. července 2017 - 20:16:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 960
Registrován: 6-2015
A je to tady:

http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L172100_170817_197895.pdf
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L154100_170903_197894.pdf
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L144100_170903_197893.pdf
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L142101_170817_197892.pdf
http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L133101_170817_197891.pdf

Docela ambiciózní plán.
Pondělí, 31. července 2017 - 23:24:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2016
Tohle bude zajímavé. Jsem zvědav kde všude dojde na cenovou válku, tohle už nejsou dva spoje denně, které berou i vnitro co mají po cestě...

btw, nevíte, kdo stojí za Umbrellou? Tohle musí být docela šílená investice. Jinak až zase některý exot bude psát něco o vyzobávání rozinek, pošlu mu jízdní řád Flixbusu, třeba ten na KV ;-)))

V Brně jsem zvědav, kolik ještě se toho bude chtít vejít ke Grandu, už teď je to krize kolikrát tam vůbec najet.

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Úterý, 01. srpna 2017 - 10:18:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 9-2005
S čím budou deštníkáři jezdit? Fun and Relax má zatím nejlepší sice, ale vždy může být další upgrade.
Hafan
Úterý, 01. srpna 2017 - 10:39:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 12-2010
Vzhledem k tomu, že rezervační systém Umbrelly je přesměrovaný na FlixBus, tak bych řekl, že to bude jezdit právě pod hlavičkou Flixu.
Pajzák
Úterý, 01. srpna 2017 - 11:32:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961
Registrován: 6-2015
Samozrejme, ze to jsou linky pod hlavickou Flixbusu, Umbrella je jejich hlavni cesky partner.
Úterý, 01. srpna 2017 - 11:37:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 9-2005
Jestli budou ceny jako u flix busu, tak se žluťák moc bát nemusí.
Pajzák
Úterý, 01. srpna 2017 - 13:17:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 962
Registrován: 6-2015
179 Kc za Praha-Brno mi prijde velmi slusna cena. Vyzkouseno, spokojenost. F&R na ty dve a pul hodiny k zivotu fakt nepotrebuju, ostatne dnes jsem sluzebne v Praze a zamerne jsem si vybral economy spoje pro obe cesty.
Pajzák
Úterý, 01. srpna 2017 - 13:49:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 963
Registrován: 6-2015
A dobre jsem udelal, tohle nejakeho spanela v pohodli rozhodne predci.
Fkam
Úterý, 01. srpna 2017 - 14:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2920
Registrován: 3-2011
A do Liberce i Plzně z Florence. To se mi moc líbí
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Úterý, 01. srpna 2017 - 16:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 9-2005
F&R ve smyslu zábavního systému kromě funkční wifi nepotřebuju, ale důležitá jsou křesla a tam Španěl zatím oproti konkurenci (dobře, srovnávám s posilami) o několik délek vede.

Cena je přiměřená, taky půjde o prezervační systém (možnost bloknout si požadovanou sicnu).
Úterý, 01. srpna 2017 - 17:34:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2016
U Grandu zase veselo kvůli zavření příjezdu přes Nádražní a vedení objížďky skrz viadukt, kde je chytře značka do 3,3m, ale kudy mají jet vyšší vozidla, to už nikoho z úředníků nezajímalo a není označeno. Takže asi se točí někde přes Divadelní? Jeden Flixbus jsem viděl otáčet se až nahoře okolo červeného kostela, ten vůbec netušil, jak se dostat na Grand...
Pajzák
Úterý, 01. srpna 2017 - 18:33:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 965
Registrován: 6-2015
Jezdi se pres Nove sady, Uzkou, Dornych, Koliste, Malinovskeho namesti a Divadelni. Dnes az neobvykle prujezdne.

GF: WiFi ma Flix taky, takze bez rozdilu. Sedacky mne vyhovuji s nizsimi operadly a moznosti vysunu do boku, takze ctyrkove a petkove Setry vitezi. Ta dnesni byla vyborna. Ze cestujici frflali, ze neni kafe, ackoliv spoj byl deklarovany bez sluzeb, a navzdory tomu se podavaly aspon tiskoviny (rano na lince ze Znojma nic, ale to byl zazitek radeji nepublikovatelny), mi prijemnou cestu nezkazilo. Mozna kdyby na ty economy spoje dali 5 Kc slevu, byli by i tito zticha.
Úterý, 01. srpna 2017 - 19:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4420
Registrován: 12-2004
Pajzák: Nižší opěrky než ty zmenšený v new irizarech, který mi přijdou určitě horčí než v těch starých? Co je dobrýho na tom, když si člověk nemůže opřít hlavu?
A že Regiojet posílá čím dál víc busů bez služeb, na kterých si vybudoval úspěšnost, že je "něco víc", (i když o tom tady můžeme polemizovat)?

No jen aby měli z čeho tolik vlaků v budoucnu platit, páč obsazenost není nijak závratná ani u těch třech, které jedou v docela výhodných časech( kromě pátku a neděle odpoledne a soboty a pondělí ráno).
Těším se každopádně na další pokračování a snad busy úplně nepohřbí.
V ČD jsou z budoucího GVD docela nervní...
Pajzák
Úterý, 01. srpna 2017 - 19:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 966
Registrován: 6-2015
Ano, mne to vyhovuje, pokud nesedim uplne vpredu, tak vidim aspon trochu dopredu. V tech vysokych "usacich" si pripadam jak v kabince na WC, vidim na pul metru pred sebe a nic vic. Hlavu oprenou mit nepotrebuju, nespavam. A kdyz uz si ji na chvili opru, tak je mi milejsi mit ji trosku zaklonenou, ne ve svisle poloze. Ale je fakt, ze su schopen pockat pul hodiny na dalsi spoj, pokud neni v prvni rade misto. Popr. ve druhe v ulicce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.)
Nesni
Úterý, 01. srpna 2017 - 21:47:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 6-2014
kolik ještě se toho bude chtít vejít ke Grandu
Vím, že tady diskuse Grand vs. Zvonařka byla, ale mohl by mi někdo místní jednou větou napsat, co je na AN u Grandu tak exkluzivního? Podle mapy.cz tam ani není zastávka MHD. A do centra města asi každý cestu nemá, že by to měl blíž.

Goldfinger:
možnost bloknout si požadovanou sicnu
Standardně u Flixbusu není tato možnost.
Úterý, 01. srpna 2017 - 21:59:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 1-2007
Když už jsme u toho, možná by stálo za zvážení, aby některé autobusy na trase Praha - Brno začali zastavovat v areálu Bohonického kampusu. Prostor na zastávku zde určitě je a zdržení by bylo v řádu jedné či dvou minut. Navíc z kampusu je v celku dobré dopravní spojení v rámci jihozápadní části Brna. Kdysi některé dálkové autobusy z Prahy do Brna měli zastávku u Bohunické nemocnice.
Úterý, 01. srpna 2017 - 23:08:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2016
Nesni: Jednou větou? Exluzivního nic, spíše zvyk ;-)

Jinak asi takto:

U Regiojetu je to jasné, jejich "domovská" zastávka a když začínali, tak odtamtud se už na Prahu jezdilo (ČNE + Čebus jako největší konkurenti), postupně tam přesunula SA/RJ i zbytek mezinárodních spojů, které jezdily na Zvonařku ze začátku. Ostatní dopravci co tam začali jezdit, asi kopírují JŘ Regiojetu jako konkurenta asi kvůli cestujícím, zda je Grand stále o tolik levnější než Zvonařka, že se to vyplatí, si nemyslím. A podle "jpp" má RJ výhodnou smlouvu co se týká Grandu.

Z hlediska "místního" cestujícího není nic zázračného ani na Grandu, ani na Zvonařce - už jsem to psal. Rozdíly jsou minimální, obě nádraží jsou lepší než dříve, obě mají služby hned vedle - Zvonařka ve Vaňkovce, Grand v nejbližším okolí taky. MHD je lepší u Grandu, zastávky jsou prakticky všechny hned vedle (2 minuty chůze na Hlavní nádraží i Malinovského nám), směr Stará osada pak prakticky hned vedle. Plus samozřejmě případný přestup na vlak je blíž, kdo třeba pokračuje někam za Brno. V tom to má Zvonařka slabší, kličkování na "12" přes mosty stále trvá i přes 10 let slibů, že se šalina přesune hned vedle nádraží na Plotní. Na druhou stranu,ten čas než se dostanu na "12" zase ztratím tím než se autobus procpe skrz Nádražní. Grand mi vyhovuje, protože se tam dostanu rychleji a snadněji MHD, kdo bydlí jinde, může to mít samozřejmě zase jinak. Ostatní je plně srovnatelné a stojí přibližně stejně za houby, myslím že místní spíš jezdí od Grandu ze zvyku než že by nějak extra ho preferovali. Zvonařku jsem vzal "na milost" až když se otevřela Vaňkovka, předtím to byla hrůza a hlavně večer tam čekat nebo jít směr centrum.

Pro někoho, kdo z Grandu jezdí málo nebo jede poprvé, uznávám, tak tam panuje na první pohled prostě zmatek a chaos, málo místa, já jsem už za ty roky zvyklý, tak mi to tak nepřijde. Zvonařka na mě zase působí tak nějak "studeně", půlka autobusů jezdí stejně odjinud z celého Brna, takový velký prázdný prostor (ale je tam v létě hezký chládek :-)

Osobně bych byl nejraději, aby vznikl kdysi plánovaný terminál pro (dálkové) autobusy hned u nového vlakového nádraží místo Grandu i Zvonařky, ale toho se stejně nedožiju i kdyby došlo k rozhodnutí, že se nádraží posune (neřeším teď která varianta má plusy a mínusy z hlediska vlakové dopravy, na to je diskuze dostatečná jinde :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Úterý, 01. srpna 2017 - 23:19:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2016
Paes - to by asi bylo průchozí spíš u Flixbusu, v těch nových JŘ mají třeba v Praze i Roztyly nebo zajíždí u některých linek naopak až na Florenc a nekončí hned u metra. Jinak by to asi mělo smysl spíš pro výstup, akorát si myslím že by to trvalo (u RJ) déle než tu minutu dvě - prokličkovat skrz křižovatku ke kampusu, pak se vrátit zase přes kruháč kolem Tesca zpátky + výstup včetně přehrabování v zavazadlech při více vystupujících lidech. 5 minut minimálně. Nástup směr Praha asi vůbec ne, když se většinou vyjíždí na dálnici po Heršpické, to by dalo taky dalších minimálně 10 minut navíc. Jako pro cestující z té strany Brna samozřejmě by to bylo plus, je to podobné jako když se z Florence musím zase vracet na Prahu 4, časová ztráta minimálně půl hodiny i víc než kdyby se sjelo třeba na ty Roztyly (což už kdysi u SA bylo a zrušilo se to).
Středa, 02. srpna 2017 - 07:59:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 4-2011
možná by stálo za zvážení, aby některé autobusy na trase Praha - Brno začali zastavovat v areálu Bohonického kampusu. Prostor na zastávku zde určitě je a zdržení by bylo v řádu jedné či dvou minut.

Já bych to rozhodně uvítal, mám to deset minut od domu. [lol] I kdyby to bylo jen pro výstup. Jenže ten prostor tam podle mě skoro není. Stačí, aby tam měla chvíli pauzu t-25 nebo t-37 končící u nemocnice, a už není kde zastavit, určitě ne na výstup z dálkového autobusu a vydávání zavazadel.

Už tak je podle mě ten terminál zmrvený, protože když odbavuje a-405/6 a současně v protisměru cokoliv stojí, tím prostorem mezi nimi se prakticky nedá projet. Ještě možná sólo, ale kloub ne. Ta vozovka měla být širší na úkol toho trávníku...
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem.
Středa, 02. srpna 2017 - 10:28:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1808
Registrován: 9-2005
Nácestný výstup bych si dokázal představit spíš na Riviéře, ale bez zavazadel uložených dole, aby to zdržení nebylo víc, než 2 min. Je tam přestup na okružky. Zejména během veletrhů by to mohlo mít význam.
Středa, 02. srpna 2017 - 11:14:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2016
A nezkoušelo se to už u BVV nějakou dobu zpět? U Regiojetu?
Středa, 02. srpna 2017 - 12:46:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 9-2005
Právě že zkoušelo.
Pajzák
Středa, 02. srpna 2017 - 12:52:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 967
Registrován: 6-2015
Na Ostravě končí od září dva páry spojů, na BM-ČB jeden.
Středa, 02. srpna 2017 - 15:24:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2925
Registrován: 12-2005
Koukám, že po velikém rozjezdu autobusů Student agency začínají spoje mizet, nejprve okleštili HK, teď ruší další spoje, bohužel už mezitím zrušili spoje i další dopravci, takže situace na některých linkách zhorší ještě na úroveň před vstupem SA.
Třeba ten Hradec - Praha je tím zářným příkladem, ČSAD UO zrušilo za poslední 2 až 3 roky, tak 5 párů spojů, další spoje zrušila Arriva i CDS.
Fkam
Středa, 02. srpna 2017 - 16:00:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2923
Registrován: 3-2011
Před měsícem jsem četl na Facebooku, že žádají o licenci na linku na Ukrajinu. Takže možná útlum na vnitru, ale mezinárodní linky se rozvíjejí.
Denke zweimal, eh du einmal sprichst.
Středa, 02. srpna 2017 - 16:15:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4423
Registrován: 12-2004
Fkam:Útlum na vnitru není možná, ale evidentní, viz. Švarc.
Přitom od konce září by zase jezdily spoje jako ten v 15:00 do Budějc hodně plný(čt,pá vyprodaný předem).
To stejný Ostrava, tam bych chápal sejmout jeden dopolední pár spojů,pokud chtějí být kolenovrti. Protože ani v tento čas nešlo o nějakou tragickou obsazenost.

Pokud se začne jezdit kovokolem Vídeň, očekával bych i osekání gumokolu Vídeň - Brno - Praha. Přitom nevěřím, že většinu vlaků by alespoň jakštak dobře zaplnil, jedině, že by odešli Modrogumítci...
Středa, 02. srpna 2017 - 17:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1811
Registrován: 9-2005
U Černé díry mají z plánovaného hodinového taktu žluťáka od nového grafikonu docela fedry, že jim to vyžere kaštany z railjetů.

Osekání gumokolu do Vídně nečekám, bo v listopadu otevře Rakušák předposlední úsek A5 mezi Schrickem a Poysbrunnem, čímž odpadne opruz v Poysdorfu a zrychlí se JD.

Navíc docela dost lidí využívá žluťáka pro cesty na Schwechat, ať už pro individuální cesty, nebo organizované právě žlutým serverem dovolena.cz
Středa, 02. srpna 2017 - 20:55:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2016
Upřímně, Railjet do Vídně je kvalitní spojení, ke kterému nemám výhrady, s dětmi ideální u "kina" v "dětském" vagonu resp. jeho části (akorát by mohl RJ i jet i hned ráno), ale co mě u ČD nebaví, je ruleta jménem "včasná jízdenka Rakousko". Pokud to po vstupu RJ bude jak u Bratislavy, že v podstatě byznys u Regiojetu (o standardu ani nemluvě) pro celou rodinu vychází levněji než 2. třída ČD a to ještě bez místenek, celé kupé jen pro sebe, tak pojedu raději Regiojetem. Ostatně jako teď, když nejsou "akční" jízdenky, tak jsme jezdili busem, kde je cena prostě víceméně stejná, jízdní doba se taky až tak neliší (a po otevření toho kusu dálnice to bude už srovnatelné úplně).

Co se týká toho omezování spojů u RJ, chtělo by to srovnat celkový počet spojů meziročně. To, že teď zmizí něco z Ostravy či Hradce, sice může vypadat na ústup, ale ono se už asi nedá moc expandovat jinam v rámci ČR. Na druhou stranu, jestli je pořád někde problém s tím, že na linku není autobus a jezdí to jiní dopravci (a nemyslím tím posilu), tak je možná lepší pustit ten Hradec nebo jiné slabší spoje a "žlutý standard" mít na jiných linkách, než tam najímat nějaké skoro veterány jako FR se závodníkem za volantem...

Díval jsem se, že Flixbus má poměrně dost spojů i po Slovensku, neví někdo jak to vypadá tam - Flix vs RJ případně ostatní? Kdo to tam jezdí?
Středa, 02. srpna 2017 - 20:58:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2016
Pajzák: Tu Ostravu sejmou úplně nebo se spoj zkrátí proti Arrivě na BR - OL? Ono jestli to nebývalo moc plný a nezaplnili to ani po cestě (FM a dál), tak možná dává smysl to odstřelit a lidi z Ostravy směřovat na vlak s přestupem v OL, často mi to tak vycházelo rychleji kombinovat s přestupem, než jet celou cestu busem / vlakem ČD přes Přerov.

Goldfinger: Schwechat je pro žluté plus. Sice by se to dalo asi řešit vlakem s přestupem na žlutýho na linku Vídeň - Bratislava, ale to by asi cestující moc nadšení přetahovat kufry po Hauptbahnhofu na autobus (pokud by tam bratislavské spoje přesunuli od Stadionu)

(Příspěvek byl editován uživatelem TN26.)
Pajzák
Středa, 02. srpna 2017 - 21:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 973
Registrován: 6-2015
Pak mi ovšem uniká, proč je v následujících dvou dnech 14 spojů v režimu Economy na lince 721309, což by měla být výkladní skříň RJ. A nijak se to neliší ode dní minulých. Čekal bych ty najaté busy spíše na kratších linkách typu Liberec, Plzeň nebo Vary, případně tam, kde se nedá čekat výrazně zaplněný bus (ano, Špindl).

Podívej se na JŘ, namátkou: Dosud jezdí v 6:30 Olomouc a v 7:30 Ostrava, nově to bude jen v 6:30 Ostrava.

Mimochodem, ze všech stran slyším a čtu chválu na RailJety. Co je na nich podle vás tak skvělého? Jel jsem s tím dvakrát a doknale mě to odradilo od používaání vlaku mezi Brnem a Prahou. Pro mě nepohodlné sedačky s velmi kolmými opěradly a nemožností nastavení a klima s nedostatečným výkonem mi opravdu fajn nepřišly.

(Příspěvek byl editován uživatelem pajzák.)
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 06:30:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4425
Registrován: 12-2004
Pajzák: Mě u nich vadí(a vím, že těch lidí je hodně) ,hlavně to přesvícení, které není ani na žádném operačním sále. Když jsme žádali o ztlumení vlakový personál, tak nás odbyli(i když slušně) nějakýma hloupýma kecama. Takž v zimě se jim budu nejspíš opět vyhýbat.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 09:09:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 869
Registrován: 2-2005
Pro mnohé z vás budou moje následující řádky k neuvěření, ale skutečnost je taková, že 1) včera jsem využil spoj RJ z Prahy do Aradu a 2) jsem s tímto byl velice spokojen. Za mě určitě nejlepší cesta s RJ/SA co jsem s nimi kdy cestoval. Perfektně nastavený JŘ (v Aradu jsem měl 80 minut na přestup na vlak). Suproví oba řidiči a velmi milá, příjemná a vstřícná, ale absolutně nevtíravá stewardka. Dostali ode mě úžasné hodnocení (a to už musí být,abych já vůbec nějaké napsal) a teď si užívám singl lůžkové kupé se sprchou a hajzlem rumunského soukromníka na železnici Astra Transcarpatic , který je mimochodem rovněž žlutý 😁

Možná by stálo za to úvahu, zda nenabízet přestup v rámci rezervačního systému RJ, pokud jako zákazník odebírá od Astry vagóny.

Samotnou cestu vlakem rozeberu jinde, protože to už je jiný příběh.
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 11:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 9-2005
Zzz: Vystihl jsi přesně nedostatky RJ, kvůli kterým se mu vyhýbám. Že nestíhá klia, mne zrovna Siemensu nepříjemně překvapilo. U Aster to beru jako konstrukční nedokonalost, případně lenost vlakové čety vůz před přistavením vychladit po několikahodinovém stání na Smíchově.