Diskuse » Archiv 2017 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 01. 09. 2017 předcházející | další

Archiv diskuse Pražské autobusy do 01. 09. 2017

dolů
   autor příspěvek
DjDD
Úterý, 01. srpna 2017 - 16:02:29  
Neregistrovaný host
94.112.245.98
5735: A můžeš naznačit?
Úterý, 01. srpna 2017 - 20:00:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 12-2007
DjDD:
"5735: A můžeš naznačit?"

Umístění měnírny vůči poloze trati.
Metro12
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 23:30:41  
Neregistrovaný host
37.48.40.52
Na Facebookových strankách Pražské integrované dopravy PID komentoval (vypadá to oficiálně) že veřejné zakázky na dodávku 150 kloubových autobusů a na dodávku 50 příměstkých autobusů jsou vysoutěžené a vítězem se stal SOR. První autobusy budou dodány v závěru tohoto roku. Zakázka na dodávku 300 standartních autobusů není zatím vysoutěžená, zřejmě kvůli odvolání jednoho z účastníků. [happy]
Metro12
Čtvrtek, 03. srpna 2017 - 23:38:40  
Neregistrovaný host
37.48.40.52
Zatím vše nasvědčuje tomu že v Praze dojde k téměř komplétní "SORizaci" provozu autobusů až na pár kratkých Solarisů a starších Irisbusů, snad alespoň těch 300 standartních busů bude něco jiného a SOR konečně změní svůj design [blush]
Petr_k
Pátek, 04. srpna 2017 - 11:48:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12028
Registrován: 4-2003
Racionálně by bylo víc fajn, kdyby těch 300 sd bylo taky od SORu, než cokoli jinýho "aby to bylo hezký pro šotouše".
DIE VERGELTUNGSAFFE!
Mír není zárukou ničeho.
Válka je zárukou práce.
(Pán Well)
Mr_proper
Pátek, 04. srpna 2017 - 14:17:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 11-2006
Tak hlavně to neobjednat v prémiové X-verzi Koroze Line tak, jako první sérii (kdo ví, jestli nejsou v týhle specifikaci všechny NB) [lol]
Martan2
Sobota, 05. srpna 2017 - 11:06:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2010
Díky za aktuální informace [happy] SOR by možná mohl použít už svojí novou skříň z elektrobusu NS12. Prototyp elektrobusu se objevil téměř před rokem, takže času na "vývoj" autobusové verze měli dost. Sorky současné generace sice svůj účel levného odvezení kaštanů z bodu A do budu B splňují, ale oproti konkurenci působí opravdu zastarale (tak na úrovni 90. let) [uhoh]
Sobota, 05. srpna 2017 - 13:34:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2690
Registrován: 3-2004
Ohledně debaty stran sběrače proudu trolejbuso-elektrobusu v Prosecké:

Oficiální verze je, že bude použito řešení "velmi podobné trolejbusovému", z čehož jasně vyvozuju klasické dva tyčové sběrače. A do budoucna by si podnik přál automatický sběrač umožňující připojení k troleji i za jízdy. V tom už chápu ten klasický pantograf, jen mi není jasné, jak by to bylo řešené v zatáčkách či serpentinách, ostatně systém, který se testuje s kamiony na dálnicích, taktéž předpokládá velmi malé poloměry zatáček. Na takové Vysočanské nebo na Strahov si to příliš představit neumím, možná Suchdol.. Otázkou navíc je, k čemu by to bylo, když se i tyčové sběrače umí pomocí stříšek nasadit na troleje samy. Pravda, pouze když vůz stojí, ale to většinou během stanicování nebývá problém. Stáhnout se pak mohou i za jízdy...
Slovan!
Neděle, 06. srpna 2017 - 00:45:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6495
Registrován: 6-2004
Martan2: Vrátil jsem se ze Zlína a NB12/18 se nemají za co stydět. Nová generace Citelisů není designově bomba...

5735: Ted vypadám jako zpátečník, ale prostě bateriím nevěřím... Za mě to bude ještě větší ekologická bomba než jsou "ropáky"... Navíc uvidíme jak dopadně těžba nerostů pro baterky, které jsou pod Krušnými horami (ano ta samá oblast, kterou zničil minulý režim kvůli uhlí).

Protože zatím se všude ukazuje, že elektromobilita bez masivních dotací nikde nepřežila... Navíc nechápu proč DP má být pokusný králík a ještě to platit ze svého... To zase akorát smrdí malou domů...
Neděle, 06. srpna 2017 - 09:26:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 12-2007
9001:
"5735: Ted vypadám jako zpátečník, ale prostě bateriím nevěřím... Za mě to bude ještě větší ekologická bomba než jsou "ropáky"... Navíc uvidíme jak dopadně těžba nerostů pro baterky, které jsou pod Krušnými horami (ano ta samá oblast, kterou zničil minulý režim kvůli uhlí)."

Ať už děláš v dnešní moderní době cokoli, vždy to bude nějakým způsobem ekologická zátěž. Jen je otázka jak velká a to ne vždy odhadneš na začátku. Spalovací motor také nebyl problém až do jeho masivního rozšíření. Je třeba také uvažovat co je ekologická bomba za provozu (výfukové plyny) a co po ukončení (co lze nějakým způsobem recyklovat -zde budou velké rezervy- a co opravdu musí skončit v nějakém uložišti)
Těžba jakýchkoli nerostů vždy mění krajinu. Podívej se jen na blbý kamenolom (kdekoli). Čerstvě vylámaný kopec také není žádná paráda.

9001:
"Protože zatím se všude ukazuje, že elektromobilita bez masivních dotací nikde nepřežila... Navíc nechápu proč DP má být pokusný králík a ještě to platit ze svého... To zase akorát smrdí malou domů..."

Kde bereš jistotu, že DPP to platí ze svého? Očekával bych spíše nějaký rozvojový program s "masivními dotacemi". Elektromobilita by mohla žít i bez masivní podpory, ale to by tu nesměli být všechny ty firmy zabývající se těžbou ropy (mimochodem, to ekologická zátěž asi není, protože to není u nás nebo proto, že jsou z toho velké peníze, viď?), jejím zpracováním, výrobci automobilů (co by asi vyráběli, kdyby každému stačilo jedno přibližovadlo na celý život -vím je to přehnané, ale je to myšleno ilustračně-). Dnes to prostě není ani tak o přirozeném vývoji, jako spíše o politice. Rozuměj: o tom co nejrůznější vlivní (nejen politici, ale hlavně všichni ti finanční magnáti) přejí a co třeba musí v zájmu vlastní udržitelnosti ještě překousnout. Takže elektromobilitu nechceme (netěžila by se ropa, zjednodušeně řečeno), ale musíme ji tolerovat a tvářit se jak jí podporujeme (aby byl klid od těch ekoteroristů, opět zjednodušeno).

Ústečák:
"Ohledně debaty stran sběrače proudu trolejbuso-elektrobusu v Prosecké:

Oficiální verze je, že bude použito řešení "velmi podobné trolejbusovému", z čehož jasně vyvozuju klasické dva tyčové sběrače. A do budoucna by si podnik přál automatický sběrač umožňující připojení k troleji i za jízdy. V tom už chápu ten klasický pantograf, jen mi není jasné, jak by to bylo řešené v zatáčkách či serpentinách, ostatně systém, který se testuje s kamiony na dálnicích, taktéž předpokládá velmi malé poloměry zatáček. Na takové Vysočanské nebo na Strahov si to příliš představit neumím, možná Suchdol.. Otázkou navíc je, k čemu by to bylo, když se i tyčové sběrače umí pomocí stříšek nasadit na troleje samy. Pravda, pouze když vůz stojí, ale to většinou během stanicování nebývá problém. Stáhnout se pak mohou i za jízdy..."

Kde berete jistotu, že to musí být pantograf, tak jak je třeba na dnešním elektrobusu od SOR-ky? Předpokládám, že úvaha bude postavena na tom, že nějaké snímače budou sledovat polohu tratě vůči vozidlu. Horní lišta pantografu se pak bude posouvat tak, aby byla stále pod trolejí. A když trolej skončí, dojde ke stažení pantografu. A proč takto složitě, neboli proč ne trolejbusové tyče? Odpověď bych hledal ve snaze vytvořit moderní, tedy plně nízkopodlažní, vozidlo. A protože u těchto vozidel je vždy problém kam s agregáty, tak zatím jediné použitelné řešení je na střechu. Nu a teď jak tam k tomu přidat ještě ty tyčové sběrače. Ony nejsou problém v činné poloze, ale stažené kamsi na střechu. Prostě tam na ně už není místo.
Neděle, 06. srpna 2017 - 10:31:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4417
Registrován: 4-2003
5735: Osobně si myslím, že pantograf s naváděním by byla hodně drahá legrácka, která by se ve finále ukázala jako nespolehlivá. Normální tyčové sběrače jsou v dané situaci dobrým řešením, akorát je potřeba zvolit konec tratě tak, aby jejich nasazování a sundávání nepůsobilo zdržení, tzn. aby proběhlo tam, kde beztak vždy je delší zastávkový pobyt. Tzn. ideální by bylo mít pod trolejí celý úsek Palmovka-Prosek. A co se týče sběračů vs. střešní nástavby, to by neměl být problém, viz např. tento snímek.
Neděle, 06. srpna 2017 - 10:55:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 12-2007
Jenda_z_hk:
"5735: Osobně si myslím, že pantograf s naváděním by byla hodně drahá legrácka, která by se ve finále ukázala jako nespolehlivá. Normální tyčové sběrače jsou v dané situaci dobrým řešením, akorát je potřeba zvolit konec tratě tak, aby jejich nasazování a sundávání nepůsobilo zdržení, tzn. aby proběhlo tam, kde beztak vždy je delší zastávkový pobyt. Tzn. ideální by bylo mít pod trolejí celý úsek Palmovka-Prosek. A co se týče sběračů vs. střešní nástavby, to by neměl být problém, viz např. tento snímek."

Začnu od konce. Vůz na odkazovaném snímku má část agregátů zastavěnou za zadní nápravou. Tedy sníženou obsaditelnost. U tamního dopravce to asi nevadí neb nebudou vozit takové davy jako u nás. Tady je potřeba, aby nové vozidlo mělo stejnou obsaditelnost jako starý autobus. Přidává se k tomu pár maličkostí: nízkopodlažnost v celé délce vozidla a baterky pro jízdu mimo trolejové vedení. Což nutně vede k tomu, aby spousta toho co bylo možné dát dříve pod podlahu bude na střeše. Pominu-li onen experiment s pantografem, tak mne na tom zaráží hlavně ten výrazný posun těžiště směrem nahoru.
Zatrolejování v celém úseku Palmovka-Prosek je v tuto chvíli zbytečnost. Nestavíme trolejbusovou síť, ale infrastrukturu pro elektrobusy. Tedy ty vozy by měly jezdit na baterky, ty baterky by mělo možné někde dobít (Palmovka) a baterky by neměly být extrémně zatěžovány při jízdě do kopce. Stavba trati Kundratka-Kelerka je jen pro odlehčení zátěže baterií. Takhle je to zatím, až reálný provoz ukáže zda to takhle bude fungovat a proto je ta stavba jen stavbou dočasnou.
Neděle, 06. srpna 2017 - 12:27:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 3-2004
5735: Jistotu neberu, pouze píšu, že to takto chápu já. [happy]

Každopádně klacky se přece s agregáty na střeše úplně nevylučují, vizte např. 21, 22Tr nebo 14Tr pro Rigu..
Slovan!
Nippy
Neděle, 06. srpna 2017 - 15:01:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2012
Šurovský přece pro tisk uvedl, že "(DPP) nestaví tu trať proto, abychom si ověřili, že je to blbost", takže nějaké propočty za tím musí být. Co se týká "pantografu", to podle mého zavinil jeden pomatený novinový článek a lidé, kteří se toho chytili a udělali z toho téma. Provoz konvenčního (= ekonomicky přijatelného) nekolejového vozu s dvoupólovým pantografem v městském provozu je nesmysl. Pantograf se používá a bude se používat pouze u elektrobusů se stacionárním dobíjením na konečných (viz Želivského). Trolej na Prosecké je jiný projekt, sběrače budou tyčové (= jako u trolejbusu) a sloužit budou k napájení vozu do kopce, aby se zbytečně neždímaly baterie, s automatickým natrolejováním a stahováním - otázka několika vteřin.
Kejvačka
Neděle, 06. srpna 2017 - 18:25:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 10-2004
Na 326/29 jezdí baronettí Récreo. [fotic]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
nové LE
Středa, 09. srpna 2017 - 16:57:53  
Neregistrovaný host
194.228.20.105
Ad výběrko na nové busy DPP: Ve specifikaci (zadávací dokumentace) k VŘ bylo u vozů LE, že jsou požadovány přední i zadní dveře ve shodné šířce 1200 mm. Žádný takový částečně nízkopodlažní autobus Sorka ale nenabízí, ne? Máte někdo nějaké podrobnosti?
Středa, 09. srpna 2017 - 20:42:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 472
Registrován: 6-2011
Kvůli Sorce se to předělalo na 800 mm vepředu![kladivo]
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 19:40:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6506
Registrován: 6-2004
Ivecoing: No někde musí Křéta na Spartu brát peníze, když mu na trávníku hrají kulový [biggrin]
Tučňák
Čtvrtek, 10. srpna 2017 - 20:56:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 6-2013
Jo, teď tam bude stavět hotel - 485 pokojů a kongresový centrum. [kladivo]
Pátek, 11. srpna 2017 - 11:55:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 635
Registrován: 7-2007
Takový hloupý dotaz - na nástup vpředu jsou potřeba široké dveře a 800 mm nestačí?
Loxodonta urbana
Michal Přikryl
Pátek, 11. srpna 2017 - 14:15:21  
Neregistrovaný host
90.180.34.113
Škoda,že ty autobusy na příměsto mají mít jen dvoje dveře... :-( Většina lidí zůstane uprostřed u dveří a dozadu do chodbičky se nikomu nechce. Hlavně těm,co vystupují před konečnou, aby se dostali ven (a stejně kvůli tomu musí spousta lidí vystoupit a pustit je). A pokud je tam i kočárek (nedej bože dva), tak je to pruda ještě větší... V každém případě linkáče pobírají méně cestujících, zlaté 951E.
Petr_k
Pátek, 11. srpna 2017 - 15:27:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12042
Registrován: 4-2003
Široký přední dveře umožní obousměrný provoz cestujících i vpředu, takže autobus na příměsto zvládne rychlou výměnu klientely i v dvoudveřovým provedení
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Jaroslav123
Pátek, 11. srpna 2017 - 21:01:15  
Neregistrovaný host
79.97.214.238
Myslite ze Sor bude novou dodavku do Prahy dodavat v novem kabate nebo pujde porad o ten stary ohrany design beze zmeny. Mam pocit, ze Sor je stejne zkostnately jako nazory ropidu na tunelbus.
Martin
Sobota, 12. srpna 2017 - 09:06:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10253
Registrován: 5-2002
Jaroslav123:
jako nazory ropidu na tunelbus
Vážený pane Jaroslave, Ropid podporuje autobusové linky v tunelu, ale takové, které přinesou časovou úsporu a přitáhnou cestující. Z několika variant (cca 12-15) vyšly efektivně pouze ty linky, které by vedly ze severního Města na Dejvickou a nebo z Petřin, ulicí Radimovou, Strahovským tunelem na Anděl. Linku na Vítězné náměstí trvale odmítá Praha 6, autobusy v Radimově zase TSK. Dopravní model prokázal, že linka vedená pouze na Hradčanskou nepřinese žádné zrychlení cesty a navíc donutí cestujícího navíc přestupovat, protože Hradčanská je minimální cíl nebo zdroj cest. Pokud Praha 6 bude souhlasit s navýšením autobusů na Vítězném náměstí, Dopravní podnik bude mít k dispozici minimálně 15 kloubáků s řidiči, Ropid bude ten poslední, kdo lince z Letňan na Dejvickou bude bránit.
Jahu
Úterý, 15. srpna 2017 - 09:46:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 668
Registrován: 8-2005
Někdo si snad dělá legraci:

(zdroj DPP)

Pokud pominu fakt, že podle informačního zpravodaje Ropidu (2017/15) má mít od září číslo 257 bývalá linka 557, nedává mi smysl to, že ve stejný čas pojedou po stejné trase ze Zličína do Sobína dva spoje (ať už budou mít jakákoliv čísla linek). Trochu by ještě mohlo dávat smysl "zdvojit" některý spoj 306 jedoucí až do Kladna (jako 626), ale určitě ne "krátké" spoje 306 do zast. Hostivice, Ve vilkách.
(Stačí nelogické odpolední odjezdy 386 ze Zličína v časech 306 - do konce června pouze spoj v 16:55, od konce srpna všechny spoje.)
Polaanek
Úterý, 15. srpna 2017 - 10:12:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2004
Jahu: To je nejspíše chyba, od 26.8. má být stávající 257 zrušena. Zřejmě je někde zadané, že od 26.8. jezdí 306 a 957, ale již není zadané, že nejezdí 257. Tudíž se do souhrnu JŘ vyganerovala i 257, která ale jezdit nebude.
Petr_k
Úterý, 15. srpna 2017 - 10:12:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12048
Registrován: 4-2003
Vypadá to na nějaký neuhlídaný nesoulad platností JŘ.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Jahu
Úterý, 15. srpna 2017 - 13:41:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669
Registrován: 8-2005
Polaanek, Petr_k:
O zrušení 257 jsem zatím četl pouze na k-reportu. Nikde jinde jsem tuto informaci neviděl. Je možné, že se nedostala "oficiální cestou" z Ropidu ani na DPP, a proto jsou ve výše uvedeném JŘ uvedeny předprázdninové časy odjezdů 257.
Úterý, 15. srpna 2017 - 13:41:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5192
Registrován: 2-2004
Jahu: Jelikož pokračuje výluka Strojírenská, zůstává na 257 současný JŘ ještě v období od 26. 8. do 3. 9. Od 3. 9. dojde ke změně, v níž tyto zdvojené spoje samozřejmě nepojedou.
Jahu
Úterý, 15. srpna 2017 - 21:37:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 670
Registrován: 8-2005
Ad 257: Pardon, spletl jsem se. Od 26.8. pokračuje prázdninový jř. Podle předprázdninového jř by byly odpolední odjezdy v xx:03.
Čtvrtek, 17. srpna 2017 - 22:29:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 400
Registrován: 2-2014
Vážně se divím, že tu ještě nikde nezaznělo, že na 119 zas bude dlouhej mergl.. tentokrát v barvách DPP
SWAGER
Pátek, 18. srpna 2017 - 07:42:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4078
Registrován: 12-2007
Od 3.9. dostane Sobín kindrvejce k tramvaji. To bude oslav.
Jahu
Pátek, 18. srpna 2017 - 09:36:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671
Registrován: 8-2005
Gabuliatko:
Na Halenkovské v některých časech přestupuje dost lidí z 306(257) na 180 (164). Někdo možná bude reptat, že místo prázdného kondervejce do Zličína pojedou tamtéž plnou 306, na druhou stranu jim kromě přímého spojení k metru B přibude ještě přímé spojení na tramvaj do Řep, k nemocnici Motol a k metru A.
Pátek, 18. srpna 2017 - 11:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203
Registrován: 1-2015
Tak ten odklon 164 do Sobína je hlavně kvůli obratům na Zličíně, měli tam na obrat dvě minuty a hned zase zpátky, což se nedalo stíhat. Co ale koukám na mapu, tak do Sobína je to srovnatelná vzdálenost, ale kdo ví, jak to vymyslí. JŘ by měl být k dispozici co nejdřív.
Jahu
Pátek, 18. srpna 2017 - 12:07:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673
Registrován: 8-2005
do Sobína je to srovnatelná vzdálenost...
... ale bez jakýchkoliv zdržujících SSZ na trase a se zastávkami na znamení v Sobíně, takže to může teoreticky stíhat líp (pokud by byly hlavním důvodem krátké obraty ve Zličíně).
A když už nekončí část spojů 180 na sídl. Řepy, není potřeba souběh 164 + 180 až k metru.
Pátek, 18. srpna 2017 - 12:50:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 599
Registrován: 1-2007
Když by se lépe postavily developerské projekty na Zličíně (nevím čí je to chyba), tak mohla mít 164 krásnou trasu mezi Strojírenskou a Zličínem přes Starý Zličín a skrz sídliště METROPOLE Zličín nebo po obslužné komunikace pro místní logistický park. Možná by mohla do budoucna vzniknout nějaká propojka podél pražského okruhu, kudy by linka mohla vést
Pátek, 18. srpna 2017 - 13:43:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 633
Registrován: 7-2010
Zapůjčený Mercedes-Benz CapaCity L nově v barvách DPP
http://mhd86.cz/2017/08/18/zapujceny-mercedes-benz-capacity-l-nov e-v-barvach-dpp/


Oproti minulému testování, tentokrát bylo vozidlo vybaveno pražským orientačním a informačním systémem. Další informace k pronájmu vozidla má prozradit tiskové oddělení DPP v neděli, či v pondělí.
www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Petr_k
Pátek, 18. srpna 2017 - 15:06:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12052
Registrován: 4-2003
V neděli? Oni snad taky chodí dělat z volna a přesčas? [rofl]
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Antonio
Neděle, 20. srpna 2017 - 15:26:54  
Neregistrovaný host
185.140.245.166
Zdravím, hledám leták o zavedení nástupu předními dveřmi na příměstský linkách PID, hledal jsem ho, ale nenašel. Je někde k dispozici? Díky.
Kerpeto
Pátek, 25. srpna 2017 - 08:47:41  
Neregistrovaný host
194.228.20.251


Bez komentáře...
Jahu
Pátek, 25. srpna 2017 - 11:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 8-2005
Kerpeto:
- z Klíčova je to blíž než z Vršovic (g4 jsou k vidění v Ruzyni)
- Vršovice budou potřebovat víc MdN na prodlouženou 138 (i když něco získají ze 101)
- Řepy sice získají 1 MdN ze zrušené 257, i tak to nejspíš nestačí
Petr_k
Pátek, 25. srpna 2017 - 13:18:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12061
Registrován: 4-2003
Oni se tam vždycky brání cizím věcem. Ale pak se jich jakožto největších výdobytků neradi vzdávají, proto budou mít na AE hned 4 pořadí [biggrin]

Přetrvávajícím problémem MdN na Mírově je vysoká poruchovost kindervajec a s tím spojená nízká disponibilita, protože ne všecky poruchy lze donekonečna ignorovat.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Jahu
Pátek, 25. srpna 2017 - 13:50:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 677
Registrován: 8-2005
S čím vlastně vyhrál SOR VŘ na vozy pro příměsto? CN12,3 / BN12?
Petr_k
Sobota, 26. srpna 2017 - 02:57:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12064
Registrován: 4-2003
Připravte si blicí pytlík. Prý BN12.
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Tučňák
Sobota, 26. srpna 2017 - 08:47:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 6-2013
Antonio: Mám akorát ve vnějších pásmech.

Pak byl ještě pro Prahu. Kdo si je tenkrát nevzal, má smůlu, na netu opravdu nikde nejsou. [sad]


(Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
Antonio
Sobota, 26. srpna 2017 - 16:49:17  
Neregistrovaný host
185.140.245.166
Tučnák: Díky moc [happy].
Petr_k
Sobota, 26. srpna 2017 - 17:37:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12066
Registrován: 4-2003
Achtung, Achtung!

Capacitaro bude v pondělí poprvé vyvenčeno s českými čísly (zácvik řidičů) a v úterý už do těžby!
DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Gepy
Pondělí, 28. srpna 2017 - 12:46:10  
Neregistrovaný host
193.86.243.14
Tak na 119, mezi stanicí Terminál 3 a U Hangáru uzavřena silnice, nehoda, 119tka jezdí po okruhu, stanice U Hangáru není obsluhována.
Jindrula
Pondělí, 28. srpna 2017 - 13:06:08  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
Praze chybí řidiči.
Co se s tím bude dělat? http://archiv.ihned.cz/c1-65858630-praha-resi-nedostatek-ridicu-m hd-bere-ji-je-kladno
Pondělí, 28. srpna 2017 - 16:04:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 354
Registrován: 9-2007

670
Pondělí, 28. srpna 2017 - 18:54:10  
Neregistrovaný host
195.29.120.154
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jak se dostat na DOD v garážích Kačerov z Florence.Jede nějaký autobus přímo na DOD nebo jinak.
Pondělí, 28. srpna 2017 - 21:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 933
Registrován: 10-2002
670: předpokládám, že bude zavedena zvláštní linka spojující stanici metra Kačerov, depo metra Kačerov a autobusové garáže Kačerov (podobně tomu bylo při minulých DOD na Kačerově)
Petr_k
Úterý, 29. srpna 2017 - 00:48:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12071
Registrován: 4-2003

DIE VERGELTUNGSAFFE!
»Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein!
(Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen)
Jahu
Úterý, 29. srpna 2017 - 06:40:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 681
Registrován: 8-2005
Praze chybí řidiči. Co se s tím bude dělat?
Snad konečně začíná více firmám docházet, že pokud chtějí sehnat a udržet zaměstnance, musí jim nabídnout dostatečně atraktivní plat. Jinak přijdou i o ty stávající. Ne se stále jen spoléhat na dovoz Ukrajinců / Rumunů / Srbů / ... apod. a doufat, že tu budou ochotní otročit za minimální mzdu.
Jva
Úterý, 29. srpna 2017 - 11:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 6-2002
Otázka je, jak je zaplatit, když peníze jsou jasně dané... Toto je politický problém, ať již navýšení kompenzací ztrát (čímž mizí peníze z veřejné kasy ze šuplíku, odkud by se měly financovat projekty pro včšechny a ne stále přisypávat do MHD s nadstandadní úrovní jízdních úlev) anebo zdražení jízného (jenže furt se blíží nějaké volby a tupý človíček bude proti stranám, které zvedají ceny, byť danou službu i neužívá).
Cynik - tak říká optimista realistovi...
Úterý, 29. srpna 2017 - 20:57:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4430
Registrován: 4-2003
Když se podíváme do některých západních zemí (namátkově třeba Norsko, Velká Británie), tak tam leckde tvoří gastarbeiteři až 90% řidičů autobusů. Takže v tomhle ještě mají čeští dopravci "co dohánět"... a věřím, že různé Arrivy, ICOMy apod. to do tohoto stavu fakt jednou dopracují. Takže trendem nebude pronikavé zvyšování platů, ale verbování většího počtu řidičů z Východu.
Středa, 30. srpna 2017 - 09:14:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 642
Registrován: 7-2006
Lenze vodic z vychodu pojde muklovat o par sto kilakov zapadnejsie, kde je rovnaka personalna kriza, ale dvoj az stvornasobne platy. Verbovat Ukrajincov a Rumumov priamo na mieste uz skusala Bratislava aj Kosice a vratili sa bez jedineho kusu, akurat si vedenie urobilo za podnikove peniaze vylet...
ondrejsokol.rajce.net

Ako som vozil Norov: http://www.dailymale.sk/author/slsp
Středa, 30. srpna 2017 - 18:12:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 635
Registrován: 7-2010
Jízdní řád zkušebního autobusu Mercedes-Benz CapaCity L na lince 119 (od 31. 8. 2017)
http://mhd86.cz/2017/08/30/jizdni-rad-zkusebniho-autobusu-mercede s-benz-capacity-l-na-lince-119-od-31-8-2017/

www.MHD86.cz[tramvaj] Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
www.OMH86.cz[kecal] Osobní web vašeho oblíbeného komentátora.
Metro12
Pátek, 01. září 2017 - 12:17:05  
Neregistrovaný host
82.84.28.35
Co se týče VZ na dodávku 150 kloubových autobusů se mluví o vítěztví SORů, ale pár věci mi na tom nesedí:
- http://ekonomika.idnes.cz/sor-meni-design-svych-autobusu-dm2-/eko -doprava.aspx?c=A170406_085320_eko-doprava_suj
Zde se mluví o tom že podle informací MF Dnes jedna část má mířit SORu a další Ivecu (je to tak?) Mluví se o tom že v té zakázce na 300 busů Iveco se odvolal (je to jisté?), zbívají tak dvě zakázky ve kterých měla vítezit Sorka (alespoň se o tom mluví).

-ve VZ vypsané v roce 2015 která byla pak v roce 2016 zrušená, Sor měl sice vyhrát (z důvodu vyřazení ostatních kvůli chybám v podání nabídky) ale ze tří zajemcu měla nejvyšší nabídkovou cenu společnost SOR. Že by zase ostatní chybovali? Nebo SOR snížil cenu? A po celém tom humbuku z Iveca?

-tato je nejzajímavější. Mluvím o Ivecu Urbanway 18m zapujíčeným DPmLJnN: http://seznam-autobusu.cz/vuz/66526
Tento vůz odpovída podmínkám DP Praha (pohon nafta, klimatizace, čalounění sedadel, absence předmětu nepožadaných pražským dopravním podníkem) a pokud si dobře pamatují tak v podmínkách byla také prezentace prototypu vozů ve shodném vybavení před zadáním veřejně zakázky (a datum registrace toho vozidla by mohl také odpovídat). Tento vůz mi nejde do hlavy, nemělo by smysl postávit zrovna takový vůz jako prezentační (zejména to čalounění mi v tom nehraje). Je tedy možné že by konkrétně tato část mohla směrovat Ivecu a ne Sorce jak se mluví? Nebo tento vůz splňuje podmínky DP Praha pouze protože bude pak odkoupen dopravním podníkem?
Jedna věc je ale jasná, dokud to nebude oficiálně od dopravního podniku tak žádné verzi se nemúže věřit 100%.
Děkují za případné vysvětlení a doufejme že se to konecně podaří ukončit protože situace v Prace už není dobrá a nové vozy potřebujem jako sůl. [happy][ok]
uživatelské jméno
Pátek, 01. září 2017 - 13:28:46  
Neregistrovaný host
88.103.7.42
Podle sedačky řidiče je jasný, že tohle do Prahy nikdy nepůjde :-D DPP objednává pro řidiče zásadně nejlevnější štokrdlata.