Diskuse » Archiv 2017 » Hry a simulátory » Virtuální DP - SimTr předcházející | další

Virtuální DP - SimTr

dolů
   autor příspěvek
Kuba_j
Úterý, 07. února 2017 - 22:56:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 8-2005
DPM: nabízíme k prodeji na dva trolejbusy Volvo 7700Tr, rok výroby kastle 2012, jinak dokončeny až nyní, možnost instalace baterií, možnost nalakování dle přání. Cena 9 milionů kč + případné baterie. Těsně předtím než Volvo ukončilo výrobu řady 7700 jsme si nechali vyrobit několik karoserií řady 7700 pro přestavby navíc, jelikož na řadě 7900 jsme se už nedohodli.
Středa, 30. srpna 2017 - 19:40:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 300
Registrován: 11-2010
Zdravíme vás z DSMR a oživujeme alespoň trošku tuto [smrt] diskuzi. [kladivo]

[new] Přinášíme druhou část v minulosti slíbených informací o novinkách z DSMR. Dnes a v příštím příspěvku se budeme věnovat změnám v síti naší MHD. Vlastně bychom mohli říci, že se snažíme znovu jezdit do míst, kde byla MHD zrušena. Nejprve pro představu mapa naší aktuální sítě od 1. 12. 2015:


Vleklou bitvou se dá nazvat prosazení návratu MHD v podobě autobusového provozu do čtvrti Loučka. Mezi lety 1970 a 1997 byla tato část města obsluhována trolejbusy. Po jejich zrušení byla čtvrť obsluhována některými spoji ČSAD, posléze obsluha upadala, nakonec byla zcela zrušena. V roce 2008 se sice podařilo do čtvrti zavést znovu některé spoje ČSAD, ale situace se příliš nezlepšila. Ze strany města ani TDR nebyl o lokalitu zájem, teprve DSMR se začala snažit o návrat MHD - nejprve v autobusové, posléze v trolejbusové podobě. Nebyla to však jednoduchá cesta. Po táhlých jednáních se zdálo, že autobusy se v Loučce objeví již v roce 2013. Tehdy bylo bohužel zjištěno, že navrhnutá linka ve trase původní trolejbusové tratě nemůže vést kvůli některým změnám v oblasti. Jenže při přípravě nové trasy se objevily mnohé potíže, jejichž řešení se protáhlo až do roku 2014. Ať už se jednalo o neochotu vlastníků pozemků při hledání míst pro zastávky nebo ať to byly komplikace se stavem vozovky. Následně se objevily potíže s licencí na linku, která byla z nepochopitelných důvodů blokována ze strany ČSAD Květináčov. Až 1. července 2015 mohl být spuštěn provoz nové autobusové linky, která dostala číslo 10 a je vedena v podstatě pouze Loučkou, ukončena je v blízkosti svého napojení na naši stávající síť na Hlavním nádraží, kde si cestující přestoupí do trolejbusů ostatních linek. Autobus se pak blokově otočí v blízké ulici. Ukončení tohoto ramene linky se může zdáti trochu provizorní. Nemáme ale tolik autobusů, abychom trasu prodloužili, navíc, až se vrátí do Loučky trolejbusy, bude sem přetrasována buď některá ze stávajících linek nebo bude zavedena zcela nová trolejbusová linka, která ovšem bude pokračovat dál do centra města a případně na nějakou další novou konečnou. Na linku nasazujeme 4 autobusy v pracovní den a 2 o víkendu. Původně se jednalo výhradně o sólo vozy, na lince se tedy objevovaly oba sólo Citybusy, v pracovní den byly doplněny oběma Karosami, v případě poruchy nekloubových vozů se objevily kloubové Citybusy. Ty se pak začaly objevovat častěji, protože cestující si na linku brzy zvykli a začalo jich přibývat. Krátce po dodání nových vozů (viz minule) tak začaly být v pracovním dni vypravovány výhradně kloubové vozy, sólo se objeví pouze v případě poruchy kloubáku. O víkendu však na lince jezdí pouze krátké Citybusy nebo Rohany. Linka vede v 85 % trasy stejnou cestou jako původní trolejbusová linka. Když už je řeč o trolejbusech, z výše uvedeného plyne, že nadále je v plánu jejich návrat do Loučky. V nejbližších měsících to ale zřejmě nebude.

[fotic]



Ve třetí části se můžete těšit na informace převážně trolejbusové.
To je od nás dnes vše. [vypravci]

P.S. 300. příspěvek! [satan][ok][satan]
V souvislosti s tím si musím vzpomenout na:
Citybus:
".... a dlouhé životy všem virtuálním dopravním podnikům a výrobcům, které mají nemalý podíl na tom, že DPVL ještě stále funguje."
Mám to podobně. Moc děkuji zejména uživatelům Rt6n26 a Citybus, ale také všem ostatním, kteří to tu ještě pořád drží čas od času alespoň trochu nad vodou. Díky, že VDP v SimTr ještě mohou fungovat. Držme se! [happy][wink][kladivo]
Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Nesympatické na počítačích je to, že mohou říkat jenom "ano" nebo "ne", ale nikdy "možná".« - Brigitte Bardot
[happy] [smile] [happy]
Neděle, 29. října 2017 - 14:09:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2017
a kde a kdy to můžu stáhnout [happy]
lenin
Čtvrtek, 02. listopadu 2017 - 17:12:01  
Neregistrovaný host
88.146.158.139
Neměl by někdo odkaz na stažení 6tr?
Případně mohl by někod někam nahrát?
Pátek, 03. listopadu 2017 - 17:52:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2010
Hezký den,
dnes si povíme snad již naposledy o velkých změnách sítě DSMR na konci roku 2015. [new]
Největší změny v síti DSMR přišly 1. prosince 2015. Byly totiž otevřeny dvě nové trolejbusové tratě, do ulice Pivovarnická a do konečné Jabloňové Sady přes čtvrť Milady Horákové. Jejich zprovoznění souvisí s vizí města na dramatické rozšíření sítě, která nakonec byla naplněna jen z části a pokračování nás čeká až v budoucnu. I tak se ale dá hovořit o vcelku velkém rozšíření provozu. Kromě otevření tratí a s tím spojeným přetrasovaním některých linek (viz níže) došlo také k dalším změnám:

1) Konečná stanice Trnov - točna byla přejmenována na Trnov - náves, což lépe reflektuje skutečnou situaci.
2) Dále byla upravena hranice tarifních pásem, která se přesunula ze zastáek Kino a Poliklinika na zastávku Lékárna. Linky 8 a 9, které vedou celé v tarifním pásmu B tak přestaly nesmyslně projíždět jednou zastávkou v pásmu A, ze dvou hraničních zastávek se tak navíc stala jedna. Byla zavedena též nová hranice tarifních pásem na nové trati, a to v zastávce Josefa Brykse.
3) Kromě toho byla reorganizována noční doprava. Ve městě se už chaoticky nepohybuje jeden kloubový vůz s pochybným číslo-písmenovým značením, který obsluhuje téměř všechny větve sítě. Místo toho městem projíždí tři trolejbusy, podle dne v týdnu buď kloubové nebo sólové, a to na linkách 5, 6 a 9. Zajištěny jsou vzájemné přestupy, takže není problém se dostat v podstatě odkudkoli kamkoli, trolejbus linky 6 navíc v noci místo na točnu Strniště jezdí až do čtvrti Milady Horákové.
4) Reorganizovány byly také jízdní řády, intervaly všech ostatních linek, jejich návaznosti. Podstatné je zejména dvojnásobné zhuštění intervalu na lince 5 do Trnova, která se stala od svého spuštění velmi využívanou. Tímto krokem dojde ke zkapacitnění a odstranění přeplněných spojů. Změn je ale celá řada (viz přehled níže). S těmito změnami souvisí také změny ve výpravě, počet vozů vypravovaných na jednotlivé linky. Změnili jsme pak hlavně koncepci výpravy vozů z hlediska jejich délky. Z poněkud chaotické praxe, kdy na jednu linku v jednu denní dobu vyjely třeba všechny tři varianty v délce vozů, se podařilo vytvořit poněkud celistvější systém. Linky jsou nyní pojaty jako buď zcela kloubové nebo zcela patnáctimetrové či zcela sólové, několi výjimek můžeme nalézt ve špičce. Systém je však nyní mnohem přehlednější. Rozhodli jsme se také zagarantovat nízkopodlažnost, zejména u trolejbusových kloubových linek. O víkendu již jsou vypravovány pouze nízkopodlažní vozy. S vysokopodlažními se setkáme pouze v pracovní den na linkách 1, 2, 6 nebo 7, u sólo vozů 4; nebo za výjimečných okolností na noční lince.
5) Došlo též k dalším drobným změnám, které netřeba popisovat.



Nyní informace o dvou nových trolejbusových tratích:
Obě trati se nacházejí v místech, kde již trolejbusy v minulosti jezdily, jedná se tedy vlastně o obnovení dopravy. Nová trolejbusová trať do Pivovarnické ulice v podhradí naprosto přesně kopíruje původní trolejbusovou trať z roku 1935. Provoz do této části města v těsné blízkosti státní hranice byl ukončen za podivných okolností bez jakékoli náhrady v roce 2000, údajně kvůli administrativním problémům, které souvisely s fungováním hraničního přechodu. Jednalo se nejdéle provozovanou a následně zrušenou trať. Dvoukilometrový úsek byl kompletně obnoven a znovu postaven, jelikož troleje byly brzy po ukončení provozu sneseny a z původních sloupů, které se na místě dochovaly jich byla použitelná naprostá menšina. Trať zlepší obsluhu části města, kde sídlí několik poměrně významných zaměstnavatelů a zlepší částečně také lokální cestování přes hranici. Zvláštností tratě je bloková konečná s odstavnou plochou a jednou předjízdnou stopou v ulici Pivovarnická. V budoucnu je plánováno této tratě využít při dalším rozvoji trolejbusové sítě.
Trať do Jabloňových Sadů přes čtvrť Milady Horákové vede z 90% v místech původní trati k JZD přes Gottwaldovu čtvrť. Provoz zde byl zahájen v roce 1983 a počítalo se původně i s provozem nákladních trolejbusů přímo do areálu družstva, z těchto plánů však nakonec sešlo a v roce 2002 byla trať pro nepříliš dobrý technický stav a malé využití zrušena a brzy také rozebrána, její části posloužily na opravu ostatních částí nepříliš udržované sítě. Dopravní spojení bylo zachováno několika příměstskými linkami ČSAD Květináčov, zejména v místech zastávek Rusínská, Letecké náměstí a Stará točna, nicméně nebylo dostačující. Zrušení se ukázalo jako krátkozraké, neboť nedaleko družstva se již v té době začínala stavět nová a poměrně velká čtvrť rodinných domků. Lokalita je mezi obyvateli města také populární z důvodu blízkosti přírody a malebných městských sadů, kam ve volném čase mnoho lidí míří za odpočinkem. Trať navíc prochází poměrně hustě osídlenou čtvrtí Milady Horákové, která je sice z části v docházkové vzdálenosti k zastávkám dříve provozovaných linek, ale zavedení dopravy přímo do ulic této části města obyvatelé jistě ocení. I v případě této, přibližně pět kilometrů dlouhé trati se počítá s jejím dalším využitím při rozšíření sítě, zejména při prodloužení sítě k nedaleké ZOO a botanické zahradě. Rozvoj je v dlouhodobější budoucnosti možný i v koncovém úseku linky. Oproti původní trati z roku 1983 má nová trať odlišné vedení přes Letecké náměstí, které bylo při její výstavbě revitalizováno, dále je trať prodloužena z bývalé konečné nedaleko družstva, kde stále existuje původní točna, o jednu zastávku blíže nově vzniklé čtvrti Jabloňové Sady. Vznikla nová a větší konečná s předjízdnou stopou. Částečně odlišné vedení trasy je ve čtvrti Milady Horákové, kde během přerušení provozu došlo k některým úpravám komunikací a vybudování systému ůzkých jednosměrných ulic. Tak získala trať svou zvláštnost: Některá úzká místa jsou pro řidiče skutečnou výzvou, zvláště když linka je obsluhována primárně patnáctimetrovými trolejbusy. Díky jednosměrkám a jednomu krátkému trolejovému propojení mohlo také vzniknout manipulační blokové obratiště v srdci čtvrti Milady Horákové (na staré trati nebylo) umožňující ukončení některých posilových a dále již vzpomínaných nočních spojů v tomto místě. I tato trať byla v podstatě znovu postavena, s minimálním využitím infrastruktury, která se v místech dochovala. V souvislosti s výstavbou trati byla obnovena od roku 2002 nepoužívaná měnírna v čtvrti Milady Horákové a byla postavena zcela nová měnírna na trati do Pivovarnické ulice s výhledem na její použití při další výstavbě v oblasti. Práce na obou tratích začaly současně a probíhaly v roce 2015, nejintenzivněji na podzim. Obě stavby byly společně financovány městem, s přispěním EU. Provoz byl zahájen bez jakýchkoli ceremonií a zvláštních doprovodných akcí. Trať do Pivovarnické je obsluhována linkou 4, které se tím rozšířila působnost jak oblastí, kterou obslouží, tak počtem vypravených trolejbusů (dříve jeden celodenní vůz, dnes 3 v kladiva a 2 o víkendu). V souvislosti s prodloužením linky byla zrušena její stálá konečná na zastávce Náměstí Růží. Při příjezdu ze Školní se trolejbus dříve musel otočit na odstavném prostoru nedaleko náměstí, obsloužit zastávku Náměstí Růží, pokračovat po jednosměrné trati na zastávku U Točny, U Poupěte a zpět na Náměstí Růží, odkud manipulačně přejel na odstavný prostor. Odsud po vyčerpání přestávky směřoval do výchozí zastávky Náměstí Růží, aby znovu projel celý jednosměrný úsek, vrátil se na Náměstí Růží a teprve potom pokračoval na Školní. Celý systém zbytečně mátl cestující. Jeho změnou odpadlo zbytečné najíždění kilometrů při složitých manipulačních jízdách v okolí náměstí a nesmyslné dvojité projíždění jednosměrného úseku. Konečná zastávka je nyní U Poupěte a je průjezdová, s tím, že linka má polookružní charakter. Trolejbus přijede ze směru Pivovarnická, otočí se na odstavné ploše, obslouží zastávku Náměstí Růží a následně jednosměrný úsek se zastávkami U Točny a U Poupěte, vrátí se na náměstí a odtud pokračuje zpět do Pivovarnické. Jabloňové Sady jsou obsluhovány linkou 3, která byla přesměrována z konečné Strniště. Také u této linky došlo k prdloužení trasy a navýšení počtu vypravovaných vozů.



(Více snímků z nových tratí přineseme brzy.)

Nové uspořádání linek:

LINKA 1
Směr A: ŠKOLNÍ - Lékárna - Poliklinika - Hlavní nádraží - Vozovna - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - Kerchov - ZÁMECKÁ ČTVRŤ III
Směr B: ZÁMECKÁ ČTVRŤ III - Kerchov - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - Vozovna - Hlavní nádraží - Poliklinika - Lékárna - ŠKOLNÍ
Provoz: 4:00 - 23:00, celý týden
Počet vozů (pracovní den): 6; z toho 2 s DA, všechny kloubové, možnost výskytu nenízkopodlažního vozu
Počet vozů (víkend): 4; z toho 2 s DA, všechny kloubové a nízkopodlažní
Doba jízdy ve směru A: 25 minut (+ cca. 5 minut přestávka na konečné)
Doba jízdy ve směru B: 25 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 30 minut

LINKA 2
Směr A: ŠKOLNÍ - Lékárna - Kino - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - Kerchov - ZÁMECKÁ ČTVRŤ III,
Směr B: ZÁMECKÁ ČTVRŤ III - Kerchov - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - Kino - Lékárna - ŠKOLNÍ
Provoz: 4:30 - 22:00, celý týden
Počet vozů (pracovní den): 6; z toho 2 s DA, všechny kloubové, možnost výskytu nenízkopodlažního vozu
Počet vozů (víkend): 4; z toho 2 s DA, všechny kloubové a nízkopodlažní
Doba jízdy ve směru A: 25 minut (+ cca. 5 minut přestávka na konečné)
Doba jízdy ve směru B: 25 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 35 minut

LINKA 3
Směr A: (ŠKOLNÍ -) NÁMĚSTÍ RŮŽÍ - Čtvrť Milady Horákové - JABLOŇOVÉ SADY
Směr B: JABLOŇOVÉ SADY - Čtvrť Milady Horákové - NÁMĚSTÍ RŮŽÍ (- ŠKOLNÍ)
Provoz: 4:00 - 23:00, celý týden
Počet vozů (pracovní den): 4; všechny 15 m (ve špičce krátce navíc 2 sólo vozy)
Počet vozů (víkend): 2; všechny sólo
Doba jízdy ve směru A: 13 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Doba jízdy ve směru B: 15 minut (+ cca. 5 minut přestávka na konečné a 4 minuty manipulační jízdy)
Interval: 12 - 30 minut

LINKA 4
(Polookružní) PIVOVARNICKÁ - Osvobození - Masarykova třída - Kino - Lékárna - Školní - Náměstí Růží - U Točny - U POUPĚTE - Náměstí Růží - Školní - Lékárna - Kino - Masarykova třída - Československá - PIVOVARNICKÁ
Provoz: 4:00 - 23:00, celý týden
Počet vozů (pracovní den): 3 (ve špičce 5); všechny sólo, možnost výskytu nenízkopodlažního vozu
Počet vozů (víkend): 2; všechny sólo
Doba jízdy: 25 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 20 minut, největší špička 6 minut

LINKA 5
Směr A: (ŠKOLNÍ -) NÁMĚSTÍ RŮŽÍ - Drátenická - Kamenná - Náhon - TRNOV-NÁVES
Směr B: TRNOV-NÁVES - Náhon - Kamenná - Drátenická - NÁMĚSTÍ RŮŽÍ (- ŠKOLNÍ)
Provoz: NON STOP
Počet vozů (pracovní den): 10; všechny kloubové a nízkopodlažní
Počet vozů (víkend): 4; všechny kloubové a nízkopodlažní
Počet vozů (noc): 1 s DA; sólo (pondělí - čtvrtek), kloub (pátek - neděle)
Doba jízdy ve směru A: 25 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Doba jízdy ve směru B: 27 minut (+ cca. 4 minuty přestávka na konečné a 4 minuty manipulační jízdy)
Interval: 12 - 20 minut, špička 6 minut
Interval od 23:00 do 4:00: 60 minut

LINKA 6
(Polookružní) STRNIŠTĚ - Náměstí Růží - Školní - Lékárna - Poliklinika - Hlavní nádraží - VOZOVNA - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - Kino - Lékárna - Školní - Náměstí Růží - STRNIŠTĚ
Provoz: NON STOP
Počet vozů (pracovní den): 5; z toho 1 s DA; všechny kloubové, možnost výskytu nenízkopodlažního vozu
Počet vozů (víkend): 3 z toho 1 s DA; všechny 15 m
Počet vozů (noc): 1 s DA; sólo (pondělí - čtvrtek), kloub (pátek - neděle)
Doba jízdy: 38 minut (+ cca. 15 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 25 minut
Interval od 23:00 do 4:00: 60 minut

LINKA 7
(Polookružní) NÁMĚSTÍ RŮŽÍ - Školní - Lékárna - Kino - (HRAD RŮŽENKOV, vybrané spoje označené písmenem H, některé zde končí, zbylé se vrací na trasu linky) - VOZOVNA - Hlavní nádraží - Poliklinika - Lékárna - Školní - NÁMĚSTÍ RŮŽÍ
Provoz: 3:00 - 24:00
Počet vozů (pracovní den): 5; z toho 1 s DA; všechny kloubové, možnost výskytu nenízkopodlažního vozu
Počet vozů (víkend): 3; z toho 1 s DA; všechny 15 m
Doba jízdy: 36 minut (+ cca. 15 minut přestávka na konečné a 4 minuty manipulační jízdy)
Interval: 12 - 25 minut

LINKA 8
(Polookružní) ZÁMECKÁ ČTVRŤ III - Kerchov - Kino - POLIKLINIKA - Hlavní nádraží - Vozovna - Kerchov - ZÁMECKÁ ČTVRŤ III
Provoz: 5:00 - 9:00, 11:00 - 20:00, pracovní dny
Počet vozů: 4; všechny 15 m
Doba jízdy: 30 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 30 minut

LINKA 9
(Polookružní) ZÁMECKÁ ČTVRŤ III - Kerchov - Vozovna - Hlavní nádraží - POLIKLINIKA - Kino - Kerchov - ZÁMECKÁ ČTVRŤ III
Provoz: 5:30 - 9:30, 11:30 - 19:30 (pracovní dny); 23:00 - 4:00 (každý den)
Počet vozů: 4; všechny sólo
Počet vozů (noc): 1 s DA; sólo (pondělí - čtvrtek), kloub (pátek - neděle)
Doba jízdy: 30 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné)
Interval: 12 - 30 minut
Interval od 23:00 do 4:00: 60 minut

LINKA 10
Směr A: HLAVNÍ NÁDRAŽÍ - Protestantský kostel - Pamětní náměstí - Loučka-křižovatka - LOUČKA-TOČNA
Směr B: LOUČKA TOČNA - Loučka-křižovatka - Pamětní náměstí - Protestantský kostel - HLAVNÍ NÁDRAŽÍ
Provoz: 4:00 - 23:00, celý týden
Počet vozů (pracovní den): 4; všechny kloubové, nízkopodlažní (při poruše některého z vozidel možnost výskytu sólo vozu)
Počet vozů (víkend): 2; oba sólo a nízkopodlažní
Doba jízdy ve směru A: 13 minut (+ cca. 5 minut přestávka na konečné a 1 minuta manipulační jízdy)
Doba jízdy ve směru B: 13 minut (+ cca. 10 minut přestávka na konečné a 1 minuta manipulační jízdy)
Interval: 12 - 30 minut
Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Lidí se nebojme, ale sebe.« - Tomáš Baťa
[happy] [smile] [happy]
Pátek, 03. listopadu 2017 - 17:53:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 311
Registrován: 11-2010
Výprava vozů:

Pracovní den:
Vypravujeme 32 kloubových trolejbusů (z celkového počtu 40) na linky 1, 2, 5, 6 a 7;
11 sólo trolejbusů (z celkového počtu 26) na linkách 4, 9 a 3
a 8 patnáctimetrových trolejbusů (z celkového počtu 10) na linkách 3 a 8.
Dále vypravujeme 4 ze 4 kloubových autobusů na lince 10; 6 sólo autobusů není vypravováno, slouží jako záloha.
Celkem vyjíždí 55 vozů (z toho 51 trolejbusů) z 86 (z toho 76 trolejbusů).

Víkend:
Vypravujeme 12 kloubových trolejbusů na linky 1, 2 a 5;
4 dvanáctimetrové trolejbusy na linky 3 a 4
a 6 patnáctimetrových trolejbusů na linky 6 a 7.
Dále vypravujeme dva sólo autobusy na linku 10, kloubové autobusy o víkendu nevypravujeme.
Celkem vyjíždí 24 vozů (z toho 22 trolejbusů).

V noci vypravujeme tři kloubové nebo sólové trolejbusy na linky 5, 6 a 9.

Dodejme, že ve vozovně jsou vždy připraveny 3 záložní kloubové trolejbusy a 2 záložní sólo trolejbusy.

Z výše uvedeného přehledu vyplývá, že po reorganizaci počet vozů, které jezdí a které jsou odstavené je z provozního hlediska celkem vyhovující. Jedinou vadou na kráse je nízká výprava autobusů, pro které stále hledáme uplatnění a cca 6 přebývajících sólo trolejbusů. Ponecháváme stále provozní všechny pro případ dalšího rozšiřování sítě, které je na spadnutí.

Od doby výše uvedených novot se v DSMR neudály žádné větší změny ve vedení linek ani ve vozovém parku (kromě jedné výjimky), dokonce ani ve světě CVR. Systém již téměř dva roky úspěšně funguje, setrvalý stav, ohlasy veřejnosti jsou pozitivní. V současné době spolu s městem začínáme křísit plány na další rozšiřování trolejbusové sítě. [andel]

Pro dnešek je to od nás vše, děkujeme za pozornost a omlouváme se za delší příspěvek. [vypravci]

A ještě něco k dotazům, které zde byly vzneseny:
lenin: 6 Tr bohužel nemám, jen 7 a 8. Nejsem si jistý, jestli nějaká stažitelná 6 vůbec vznikla. Tak leda zkusit vyrobit si ji svépomocně v Malování. [satan]
Peťulínek: Pro získání více informací o tomto simulátoru (včetně možnosti stažení) doporučuju tyto stránky.
Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Lidí se nebojme, ale sebe.« - Tomáš Baťa
[happy] [smile] [happy]
Sobota, 04. listopadu 2017 - 23:12:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2010
Hezký den!
Dnes vám přinášíme zbytek slibovaných fotek z nových trolejbusových tratí DSMR. [fotic]




Škoda 15Tr 02/6 v. č. 10851, r. v. 1988: Hradec Králové - 72 (1989-2001), Zlín - 371 (2003-2013), Ternopil - 159 (od r. 2013)
»Lidí se nebojme, ale sebe.« - Tomáš Baťa
[happy] [smile] [happy]
Kuba_j
Sobota, 18. listopadu 2017 - 16:20:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4246
Registrován: 8-2005
DPM, stav léto 2017:
Jelikož o nabízené poslední dva trolejbusy Volvo 7700Tr nikdo neprojevil zájem, tak jsme je nakonec upravili pro naše potřeby (doplnění baterií) a zařadili do provozu u nás pod ev.č. 6421 a 6422. Tím je asi na delší dobu završen nákup 12m trolejbusů, jelikož chceme víc kapacitnějších vozů a letos se zařadily do provozu ještě dvě 7700Tr 6419 a 6420. Vyřadili jsme z pravidelného provozu 21TrACI 6202 z roku 2002 a 21TrAC 6207 o rok mladší, které se zařadily mezi muzejní vozy [happy]. Jinak se ale od roku 2015 nepořizovaly žádné nové trolejbusy, mimojiné i z důvodu, že jsme zatím nevybrali vhodného dodavatele karoserií pro stavbu vlastních trolejbusů. Bude se letos do konce roku vyřazovat několik 21Tr, ale pokud o ně nikdo neprojeví zájem, nejspíš se rozeberou na náhradní díly.