Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech předcházející | další

Železnice ve společenských souvislostech

dolů
   diskuse  posl. autor příspěvků  stran  posl. příspěvek
Archivy starších příspěvků   
 
Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 22. 04. 2016 Bram 60 22-04-16  21:34
   autor příspěvek
Pátek, 22. dubna 2016 - 21:42:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 8-2010
Mě se líbí jak se tu škatulkuje které obory (zaměření) na VŠ mají nebo nemají uplatnění [biggrin]

Ono to asi spíš než na oboru bude záležet na schopnostech daného jedince. Jsou lidé co mají jen gympl a pracují třeba v IT. Znám absolventku FF UPOL která hned po škole sehnala práci a ještě měla i víc nabídek.

Takže je naprostá blbost takhle nesmyslně škatulkovat [crazy]
Sobota, 23. dubna 2016 - 10:39:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6203
Registrován: 4-2003
opět ukázal sám na sebe coby kecala nesmyslů - strojařů středoškoláků i vysokoškoláků je silný nedostatek

Já jenom komentuju data o uplatnění lidí po škole, který si dneska už konečně můžete volně najít i pro ČR a není potřeba se odkazovat na podobné výsledky z jiných zemí. I to by mělo člověka naučit školství, aby nebyl závislý na tom, co mu nakuká nějaký politik. Proč by někdo šel studovat strojařinu, když se stejně dobře uplatní i jinde a je mu to třeba bližší?

Mimochodem,"nedostatek lidí" je stejně tak i v netechnických oborech - doktorů, sester, učitelů a nebo třeba státních úředníků či vojáků. Ten nedostatek je nevýhodný pro koho - pro ty zaměstnance, který snadněji můžou na svého zaměstnavatele udělat fakáč?

jak se tu škatulkuje které obory (zaměření) na VŠ mají nebo nemají uplatnění [biggrin]



Já jenom komentuju statistický data za škatulky a i houpacímu koni je snad jasný, že indivindi uplatnění závisí primárně od schopností a vytrvalosti danýho jedince.

Nehledě nato, že nějaký "zázračný", "lepší"a jánevímcoještě obory je stejný nesmysl, jako jistá investice s maximálním možným výnosem. Kdyby něco takového doopravdy existovalo, tak nefunguje trh a nebo existuje šílená asymetrie informací.
Makat je fakt na ...
Sobota, 23. dubna 2016 - 10:43:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 8-2010
RadekŠ: Však já s vámi souhlasím [ok]
kekel
Neděle, 24. dubna 2016 - 10:41:43  
Neregistrovaný host
46.135.10.7
Jen drobná poznámka k tzv. "nedostatku" pracovníků ve strojírenství a elektrotechnice: to je do velké míry dáno nesmyslně vysokými požadavky na kvalifikaci. V praxi to chodí tak, že šéf úseku potřebuje nějakou posilu týmu, ale sám ze strachu o židli musí managementu dokázat svojí nenahraditelnost, tak vypíše požadavky jako kráva a pak je místo dlouho v nabídce. Nehledě na to, že z hlediska PR to dobře vypadá, když firma "jako" nabírá lidi.
Mladějov
Sobota, 07. května 2016 - 10:25:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8189
Registrován: 3-2007
nesmyslně vysokými požadavky na kvalifikaci.

Nějaké konkrétní příklady ?

Jinak Hund bude možná též v tom, že nabízená místa techniků jsou oceňována obvykle jen o málo výše, než klasická administrativní/úřednická/referentská.
A ne každému vyhovuje např. časté cestování a nutnost té práci dávat celkově víc, než někde 8-15 za stolem s pohodovým obědem s kolegy a kolegyněmi v restauraci.
(samozřejmě nelze vztáhnout na všechny).
A jaksi technik se musí o dost víc celý život vzdělávat a absolvovat různá (i zákonem daná) školení a testy, než běžný úředník/úřednice.
Jezovec
Pondělí, 16. května 2016 - 20:42:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130
Registrován: 1-2004
London Review of Books: esej nad knihou

"The Railways: Nation, Network and People"

http://www.lrb.co.uk/v38/n09/james-meek/trains-in-space
Úterý, 26. července 2016 - 15:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 4-2004
K netematické "diskusi" z vlákna GVD:

1) To, s čím přišel pan Viribus Unitis, není diskuse, ale urážky a schvalování rasového násilí: cikány zlikvidovat. A do roku 1805, kdy to zkurvil Napoleon svým zákoníkem. S verbálním násilím se diskutovat nedá, stejně jako nejspíš nebudete diskutovat s někým, kdo do vás nebo do někoho mlátí pěstí. Ostatně Viribus Unitis to sem nepsal proto, aby diskutoval, ale pro nasrání těch levejch mrdek; ani to se nezdařilo, nasraný je soudě podle dikce on, ne já.

2) Že migrace není problém, to si nemyslí ani Merkelová, ani ti vaši "sluníčkáři" (zamyslete se, proč ten výraz používáte: pokud je to nadávka, pak vám taky o diskusi nejde). Jenže takřka nikdo neopouští svůj domov jen tak ze srandy. Ve hře jsou tu navíc faktory regionální, geopolitické, klimatické... Němci to chápou aspoň o trochu líp než Češi, proto Merkelová březnové volby ustála.

3) až se ucho u džbánu slušných lidí utrhne. A to je prosím kdo, ti slušní lidé? Pachatelé těchto útoků, anebo dobrovolníci pomáhající uprchlíkům na Hlavním nádraží? Adam B. Bartoš, nebo Merkelová? A proč je mnohem víc nenávisti vůči uprchlíkům a islámu ve východní části Německa, tedy tam, kde jich je oproti té západní zlomek? Patrně proto, že ti lidé jsou tam frustrovaní ze zklamaných nadějí vývoje od 90. let (což se dá pochopit – a právě toto je neblahé dědictví politiky Merkelové, ale i SPD), tak jako v dalších postkomunistických zemích, a uprchlíci jsou jen vítaným zástupným terčem.
Mladějov
Úterý, 26. července 2016 - 15:53:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8511
Registrován: 3-2007
uprchlíci jsou jen vítaným zástupným terčem.

Jo, to určitě, každý den minimálně jeden násilný čin způsobený imigranty (útoky, zabití, terorismus - co je to jinýho jít s bombou v batohu tam, kde je hodně lidí a odpálit se tam ?

"oni jsou zástupným terčem" [crazy]
Krista Pána.

Hladovka za požadavek ilegálního přechodu hranic - taky dobrý. Radíte jim dobře.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Úterý, 26. července 2016 - 16:24:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5978
Registrován: 4-2003
Walbrzych:Že migrace není problém, to si nemyslí ani Merkelová

Teď už si problémy musí připustit, jinak by jí to stálo kariéru, k čemuž ale asi stejně časem dojde.


ti vaši "sluníčkáři" (zamyslete se, proč ten výraz používáte: pokud je to nadávka, pak vám taky o diskusi nejde).

Sluníčkář není nadávka, to je jen označení jistého druhu lidí, kteří si mimo jiné dovolí ostatním nařizovat, jak na situaci mají nahlížet.


A to je prosím kdo, ti slušní lidé? Pachatelé těchto útoků, anebo dobrovolníci pomáhající uprchlíkům na Hlavním nádraží?

Pachatelé útoků určitě ne. Na udržování pořádku jsou určeny příslušníci policie, případně vojáci.

Útoky samozřejmě odsuzuji, lidé "řešit" sami tyto záležitosti nesmí, navíc jde o projev různých slabochů a slaboduchých jedinců, kteří mají problém s uplatněním ve společnosti.


Dobrovolníky na Hlavním nádraží považuji spíše za neinformované a naivní jedince. Nic špatného nedělají, ale věci taktéž nijak nepomohou.


A proč je mnohem víc nenávisti vůči uprchlíkům a islámu ve východní části Německa, tedy tam, kde jich je oproti té západní zlomek?

Odbíháš někam jinam. Lidé si prostě všímají, že někomu, kdo to evidentně nepotřebuje, se dává pomoc a uprchlíci si jí evidentně moc neváží. To všechno bývalí východní Němci frustrovaní ze zklamaných nadějí od vývoje 90. let prostě vnímají daleko více, než Němci ze západu. Nějak se tomu ani moc nedivím.


uprchlíci jsou jen vítaným zástupným terčem.

Nejsou. Ti uprchlíci stojí (a ještě budou stát) nemálo financí a navíc převážná většina z nich jsou uprchlíci ekonomičtí, nikoliv váleční. Navíc jejich integrace do společnosti je hodně problematická - nezájem se naučit německý jazyk, nezájem přijmout místní kulturu alespoň coby rovnocennou té jejich, nezájem pracovat, nevzdělanost a mnohdy i nevzdělatelnost. Svojí kulturu považují za nadřazenou a podle toho se tak bohužel i chovají. Většinou přicházejí zdraví muži v produktivním věku a jejich cílem je do Evropy přivést i zbytek rodiny.

Nad těmito záležitosmi Merkelová a spol. zavírala a dosud přivírá oči, ale pokud nemá dojít k totální destabilizaci Evropy, tak je nutné si tyto záležitosti připustit a příliv uprchlíků zastavit a začít tyto lidi vracet zpět. Jenže mnohdy díky chybějícím dokladům není možné zjistit, odkud kdo pochází a jsou země, které i návrat svých občanů rovnou odmítly.
Mladějov
Úterý, 26. července 2016 - 17:09:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8514
Registrován: 3-2007
Představte si situaci, že chcete v Sýrii bez pasu překročit hranice země a budete tam držet hladovku. Pustí vás ?
Středa, 27. července 2016 - 09:05:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 5-2007
Pane bože, migranti dorazili už i na k-report....
Když je to
a, krásné a modré, tak rozhodně není najbrt.
b, modré a najbrt, tak to ale rozhodně není krásné.
c, krásné a najbrt, tak to možná existuje, ale asi to nebude modré a určitě se to nebude vyskytovat na české železnici.
Středa, 27. července 2016 - 17:03:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 4-2004
Sluníčkář není nadávka, to je jen označení jistého druhu lidí, kteří si mimo jiné dovolí ostatním nařizovat, jak na situaci mají nahlížet.
Prosil bych příklady takového nařizování.
Nejspíš znáte Sašu Uhlovou, označovanou za typickou sluníčkářku ze sluníčkářské rodiny, která si za pokojnou prezentaci svých názorů dokonce od jistých skupin vysloužila nechutnou koláž se svou uřezanou hlavou. Tady je její čerstvá reportáž z bruselského Molenbeeku. Nabízí neidealizovaný pohled zblízka, nikoli nařizování. (A už vůbec ne laciné přiživování se na pochopitelném strachu, které předvádějí mnohá média. Hrůza totiž zvyšuje sledovanost, a tedy i výnosy z reklamy.)
Ten text částečně odpovídá i na některé vaše další poznámky. K exNDR jen tolik: ano, ale jde o to, že nerovné postavení Ost-West je kontinuální a vážně ho nevyvolali uprchlíci: příčina je mnohem spíš ve vnitřní politice SRN, i když jde o dost těžký úkol.

Mladějov: to netuším, u Sýrie je dnes asi problém spíš to, že své hranice neuhlídá. Asi takhle, hypoteticky: Kdyby nám v téhle zemi šlo neustále o život nebo by tu nebyla naprosto žádná perspektiva a Sýrie byla naopak stabilizovanou zemí, pak je dost možné, že by to někdo zkoušel i takhle.
Pružinskij
Středa, 27. července 2016 - 17:57:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2015
Tu paní neznám a tak jsem si jí trochu progůglil. Řekl bych "blbá od přírody". Ta "reportáž" je zbastlené dílo, za které by se slušný novinář měl stydět. Vůbec nepojmenovává hlavní zásadní problémy - selhání fungování státu na dotčeném území, vymahatelnost práva, bezpečí atd., zato akcentuje multikulti různorodost, jako by to bylo nějaké plus, dané jako axiom.
Její pohled je vskutku idealizovaný, asi byl v Grenoblu moc velký klid (osobně jsem dostal před držku jak od cigánů, tak od imigrantského ksindu, čili vím trochu víc jak to probíhá ve skutečnosti a ne dopoledne na trhu).

to netuším, u Sýrie je dnes asi problém spíš to, že své hranice neuhlídá.

Já to vím přesně - dostal by jste kulku do hlavy, rozstříleli by Vás jako prašivýho, smradlavýho psa (syrské hranice jsem překračoval dvakrát a sranda to rozhodně nebyla, např. část knih z Blízkého východu jsem raději poslal poštou z Káhiry předem, a mnohé jiné pikantnosti). Za takové chování byla smrt už před mnoha, mnoha lety.
Waarschijnlijke Afstanden.
Středa, 27. července 2016 - 20:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5996
Registrován: 4-2003
Walbrzych:Asi takhle, hypoteticky: Kdyby nám v téhle zemi šlo neustále o život nebo by tu nebyla naprosto žádná perspektiva a Sýrie byla naopak stabilizovanou zemí, pak je dost možné, že by to někdo zkoušel i takhle.

Tak asi takhle, také hypoteticky: Kdyby do Evropy se snažili dostat jen válkou postižení Syřané a v EU by se hlídalo, koho si k sobě pustit a koho ne, nejspíš by o uprchlících nikdo ani nevěděl [wink].

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Mladějov
Středa, 27. července 2016 - 20:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8541
Registrován: 3-2007
Já jsem v 8514 chtěl spíše naznačit, že to, co dělají (protestní hladovky, nátlak) by v jejich vlastní zemi netolerovali-natož cizinci.

Německo zavře stejně hranice dřív či později, a máme je tady, pokud bude EU pokračovat stejně (tedy lovení uprchlíků u neEU břehů).
Je to obrovský kšeft, nic jiného.

Bohužel je tato situace nevratná - většinu těch imigrantů z Německa, potažmo Evropy nikdo nedostane. Představa, že se dostaví na Amt a pojedou spořádaně na letiště/nádraží..[biggrin]

A jejich země, nebo resp. země, kterou uvedli jako domovskou, je nepřijme. Ono by se taky mohlo stát, že by do Sýrie vrátili víc lidí, než odtud uteklo.

Tahle nepromyšlená svévole s. Merkelové změní celou Evropu už natrvalo.
Neuvěřitelné, jak málo stačí.
Středa, 27. července 2016 - 20:51:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5997
Registrován: 4-2003
Walbrzych:Nejspíš znáte Sašu Uhlovou,... Tady je její čerstvá reportáž z bruselského Molenbeeku. Nabízí neidealizovaný pohled zblízka, nikoli nařizování.


Z té reportáže je zřejmé, že multikulturalismus nefunguje - příliš mnoho mezi původní obyvatele nezapadajících kulturně a nábožensky velmi odlišných přistěhovalců, následný vznik ghetta, frustrace přistěhovalců z nepřijetí do společnosti původních obyvatel (těch přistěhovalců, kteří o to měli zájem, což určitě zdaleka nebyli všichni) a následné celkem známé vleklé problémy, čili nic nového pod sluncem.


Mezi námi, fakt si Walbrzychu myslíš, že pokud by například milion Evropanů emigrovalo třeba do Maroka a Alžíru, že z toho místní budou nadšení a přijmou je jako křesťany a ateisty mezi sebe???


Jak lze například vidět, Evropě se bez problémů jsou schopni integrovat třeba Vietnamci, nakonec i Číňané to zvládnou, ovšem moc integrovatelní nejsou například Rusové, ti o integraci také moc nestojí.........


Problém je trochu složitější, než se zdá.........
Čtvrtek, 28. července 2016 - 08:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12915
Registrován: 12-2007
Saša Uhlová? Není to náááhodou dcera Petra Uhla a tzv. ochránkyně lidských práv Anny Šabatové, že ne? [happy]
ivy
Čtvrtek, 28. července 2016 - 09:09:05  
Neregistrovaný host
95.80.229.18
Sluníčkář není nadávka, to je jen označení jistého druhu lidí, kteří si mimo jiné dovolí ostatním nařizovat, jak na situaci mají nahlížet.

Prosil bych příklady takového nařizování.


Třeba to, že lidi, kteří mají strach z migrantů a obecně z islámu, označuje veřejně za xenofoby, fašisty apod. Nebo to, že aktivně participuje na vytváření legislativy, která omezuje svobodné vyjadřování. Případně také to, že pokud je třeba činný ve sdělovacích prostředcích, filtruje zprávy, provádí cenzuru, případně výrazně zkresluje obsah. Těch definicí bych byl schopen hodit ještě mnoho, nemá to ale smysl.

Naprostá většina normálně myslících lidí už pochopila, že:
- multikulturalismus je šílený nesmysl, na který doplatíme všichni
- integrace migrantů (muslimů) je nesplnitelný cíl, protože většina z nich o to nestojí. A pokud se to náhodou povede v první generaci, v dalších to opět selže
- v případě, že v Evropě převládne islám, bude konec se všemi demokratickými svobodami, které našli předkové velmi pracně a dlouho budovali.

Jako důkaz tohoto tvrzení bych uvedl, že v muslimských zemích buď existuje diktatura (Asád, Mubarak, Erdogan a mnoho jiných, o kterých se nepíše) a pak jsou částečně respektována i práva etnických a náboženských menšin, žen apod., ovšem o demokracii bude mluvit jen pitomec. Anebo tam je "demokratický" rozvrat a pak jsou tyto menšiny lovná zvěř a ženské chodí zabalené do černého pytle.

K těm "sluníčkářům " bych chtěl ještě uvést, že mnoho z nich to dělá z naprosto zištných důvodů. Před nedávněm jsem si prohlédl výroční zprávu jedné velmi aktivní a známé neziskové organizace, která "se stará" o uprchlíky. Z cca 21.000.000 CZK, které obdržela na dotacích od státu, Prahy, EU fondů apod., použila více než 14.000.000 na mzdové náklady. Další 1.600.000 šlo spřáteleným právnickým osobám a více než 3.000.000 CZK na tzv. "ostatní služby", pod čímž si samozřejme mohu také představit krásnou malou domů.

To vše v roce 2014, kdy v České republice téměř žádní uprchlíci nebyli. Vše je dostupné na webu.

Jsem naprosto přesvědčen, že lidé, kteří se sdružují v neziskovkách tohoto typu, jsou v normálním pracovním procesu naprosto neupotřebitelní a proto jsou také velmi agresivní, pokud jim někdo chce toto parazitování na veřejných zdrojích omezit.

Tím se v žádném případě nechci dotknout těch neziskovek, které pracují bez jakýchkoliv příspěvků od státu či z jiných veřejných zdrojů a starají se třeba o pomoc nemocným dětem, starým lidem atd. Ty obvykle na státní pomoc ani pomoc z EU fondů nedosahnou a závisí na sponzorech. Znám tuto situaci proto, že jednu z nich také podporuji. A proto velmi nelibě nesu parazitování těch prvních.
Cogwheel
Čtvrtek, 28. července 2016 - 18:01:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4151
Registrován: 1-2012
Dovolím si překopírovat také trochu sociální psychologie:
Pro sociálně-psychologické vysvětlení a lepší pochopení toho, co se děje, se zkusme vrátit do Sovětského svazu roku 1956, kdy Chruščov odhalil Stalina jako zločince. Většině lidí to bylo jedno, protože komunisté byli dál pevně u moci. Jiní se radovali, protože správně odhadli, že dojde k určitému zmírnění brutality režimu. Ale tisíce jiných upadaly do depresí, v mnoha případech docházelo na sebevraždy. Raději smrt než život s vědomím, že tatíček Stalin byl celou dobu zločinec. Tuto bolest (již též bezprostředně po Stalinově smrti) neprožívali jen vysocí funkcionáři bolševického režimu, ale ve stejné míře i oběti, včetně vězňů v sibiřských pracovních táborech. I mnoho z nich bylo pevně přesvědčeno, že Stalin je hodný člověk a tvrdý boj proti buržoazii potřebný a oprávněný. Pouze v jejich konkrétním případě mělo dojít k omylu.
Sociální konstrukce světa předpokládá, že ke všem lidem se dostávají stejná fakta. Ale příslušníci různých skupin těm faktům dávají různý smysl a staví z nich vlastní obrazy světa. Lidský mozek prostě vezme suchá neutrální fakta a vystaví z nich příběh, který dává smysl. Takové příběhy do značné míry usnadňují život a orientaci ve světě, bez nich lidé vlastně ani nejsou schopni žít. Jakmile je příběh vystavěn, každá další skutečnost je vysvětlena tak, aby do příslušné verze světa zapadala – aby potvrzovala, že jsme všechno dosud viděli správně. Pokud se nově zjištěná skutečnost do příběhu nehodí, náš mozek ji jednoduše vygumuje.
Stalinistický obraz světa říkal zhruba toto:
- Josef Visarionovič Stalin je hodný a bezúhonný člověk, který vede lidstvo k lepším zítřkům.
- Proti Stalinovi může bojovat jen lidská zrůda. Takové zrůdy jsou produktem bezuzdné honby za ziskem (buržousti a kulaci).
- Občas se stane, že někdo ze Stalinových spolupracovníků selže, udělá chybu nebo se nechá zkorumpovat. Stalin usiluje o neustálou očistu, ale nemůže stíhat všechno. Proto se i stalinistický režim občas dopouští nesprávných věcí.
- Veškeré negativní informace o Stalinovi jsou dílem zmíněných lidských zrůd.
Je to obraz jednoduchý, ucelený, dává dokonalý smysl. Je vlastně radost v takové "verzi světa" žít.
V roce 2016 se setkáváme s verzí světa, která říká přibližně následující.
- Do Evropy přicházejí ubozí lidé, nucení utíkat z kdysi kvetoucích zemí. Odpovědnost za jejich bídný osud nesou převážně Evropané a Američané.
- Nově příchozí jsou milí, ušlechtilí a mírumilovní, přinášejí úctyhodné náboženství míru a jsou schopni učinit naše mizerné životy mnohem lepšími.
- Tomu ale brání nevzdělaní a hloupí příslušníci evropských národů, ztracení ve své tuposti a ve svých předsudcích. Problém ale zhoršují "extrémisté" a "populisté", což je skupina zlých a sobeckých lidí, kteří se snaží vydělat na ubližování uprchlíkům. (extrémisté a populisté hrají v obrazu světa stejnou roli, jakou měli ve stalinistickém obrazu kulaci a buržousti).
- Pokud se uprchlíci projevují násilně, je to důsledek traumat, kterými prošli. Časem to vymizí.
- Veškeré negativní informace o islámu a muslimech musí být z principu nepravdivé (tzv. hoaxy).
Jak vidíte, je to obraz stejně jednoduchý, jakým byl ten stalinistický. Podstatné je, že do něj dokážete snadno zařadit jakoukoliv novou informaci. I kdyby přicházela každou hodinu další informace o atentátu nebo řezání hlavy, nepřinutí vás to změnit názor.
Takový jednoduchý obraz světa má ale jednu obrovskou nevýhodu. Pokud se verze světa rozpadne, působí to tak obrovské psychické utrpení, že mnoho lidí volí raději sebevraždu než život v rozbitém světě, kde jednotlivé fakty přestaly dávat celkový smysl. Proto je člověk ochoten udělat úplně všechno pro to, aby si obraz udržel. Úplně všechno. K tomu patří i to, že "sluníčkářka" raději omluví vlastní znásilnění, mučení či vraždu blízkého člověka, než by připustil, že se celou dobu mýlila. Ostatně "věřící" stalinisté držení v Gulagu viděli zblízka tu nejděsivější brutalitu, věděli o své nevině, a přesto Stalina milovali. A nemůžeme se ani divit nynější naprosto hysterické a často násilné reakci na každé zpochybnění dosavadního vidění světa.
Jak jde tento výklad dohromady s výkladem, podle nějž jde "vítačům" především o peníze z různých grantů? Velmi jednoduše. Každá skupina si naprosto přirozeně vybírá takové chápání světa, které zároveň ospravedlňuje finanční a mocenské požadavky této skupiny. Z předešlého je ale vidět, jak obrovské škody může způsobit "multikulturní propaganda" ve školách a sdělovacích prostředcích. Většinou je sice natolik stupidní, že ji jen málokdo bere vážně, ale občas se podaří dosáhnout toho, že si nějaká skupina osvojí skutečně nebezpečnou verzi světa a navzájem se v ní povzbuzují. To může vést až k tomu, že Německo nebo jiná země spáchá kolektivní sebevraždu. Dojdeme tak až k národu, kde většina lidí preferuje smrt vlastní a smrt svých dětí před tím, že by si přiznali, že se nechali napálit. Samozřejmě, žádná propaganda nebude fungovat věčně. Jednou se i multikulturní verze světa rozbije stejně, jako svého času rozbila ta stalinistická. Jenže mezitím už může být pozdě. Přinejmenším pro některé "sluníčkáře". Když se střetnou mozky vymyté islámem s mozky vymytými multikulturním "náboženstvím" – kdoví jak to dopadne?
Cogwheel
Čtvrtek, 28. července 2016 - 18:08:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4152
Registrován: 1-2012
Smutný konec srbského nádražního toaletáře, který pracoval v Rakousku: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Uz-nas-to-nebavi-psa t-ale-neda-se-nic-delat-Dva-uprchlici-ze-Syrie-spachali-vrazdu-te ntokrat-v-446663
Pátek, 29. července 2016 - 01:28:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 4-2004
David: Saša Uhlová? Není to náááhodou dcera Petra Uhla a tzv. ochránkyně lidských práv Anny Šabatové, že ne? [happy]
Ano, je. A vy jste čí? Resp. proč by to mělo být důležité?

Bram:
Mezi námi, fakt si Walbrzychu myslíš, že pokud by například milion Evropanů emigrovalo třeba do Maroka a Alžíru, že z toho místní budou nadšení a přijmou je jako křesťany a ateisty mezi sebe???
Ne, nemyslím si, že budou nadšení. Jenže tady nejde o nadšení a vítání, ale o důstojné zvládnutí: ta migrace je prostě fakt a leckdo prostě je ochoten riskovat svůj život, aby se sem dostal. Zato vím, že miliony Evropanů migrovaly prakticky do všech částí světa a nikoho z místních se na nic neptali, prostě si prosadili svoji vůli. Začalo to v 15. století a oficiálně skončilo poválečnou dekolonizací, ale následky neskončily doteď. Což neznamená, že za všechny problémy bývalých kolonií mohou Evropané, natožpak že by za to teď měli být zabíjeni, ale byli to oni, kdo nadiktovali hranice blízkovýchodních států. (Když už jsme v železniční diskusi: takový Kuvajt například vznikl v první řadě proto, aby Britové zamezili Němcům v dostavbě železnice do Perského zálivu...)

Coghweel:
OK, až na to, že coby "pro-vás-sluníčkář", který se, jak už to bývá, pohybuje mezi sobě podobnými, neznám nikoho, kdo by to měl hozené takhle, jelikož ti lidé zpravidla přemýšlejí. Co naopak vidím často, je opačný případ: jednoduchý obraz světa, ve kterém se barbarské hordy rozhodly nás zlikvidovat a kde "každý terorista je muslim" (ve skutečnosti je to menšina), který chce zlikvidovat západní civilizaci. Slyšíte to na každém rohu, na tomhle fóru, v hospodách, z úst prezidenta – a ještě se to vydává za kdovíjakou "potlačovanou pravdu", což je ve světle posledně řečeného vyloženě směšné.
Mimochodem, ve skutečnosti jsou naprostou většinou obětí islamistů muslimové, jen sem těch zpráv tolik nechodí, pro média nejsou dost zajímavé; podobně jako to, že většina muslimů ISIS odsuzuje.

Takže ano, Problém je trochu složitější, než se zdá.
ivy
Pátek, 29. července 2016 - 08:26:49  
Neregistrovaný host
95.80.229.18
Ano, je. A vy jste čí? Resp. proč by to mělo být důležité?

Protože zákony genetiky a výchova. Vyberte si, čemu věříte víc. Podle obsahu Vašich příspěvku bych to tipnul na tu výchovu. Vycházím z toho, že pro dobrosery jsou jedním z hlavních nepřátel přírodní zákony a statistika.

Cituji o Uhlovi: Marxistou zůstal dodnes, ale už se nepovažuje za revolučního marxistu
Cituji o Šabatové: Narodila se v rodině politického pracovníka KSČ
Zdrojem je v obou případech wikipedie, což je sice poněkud povrchní zdroj, v tomto případě ale dostačující.

většina muslimů ISIS odsuzuje

To jste mně tedy uklidnil. A kolik je tedy ta menšina, která s ISIS mlčky souhlasí anebo ho přímo podporuje? 100 milionů, 200 milionů nebo ještě více? Mně úplně stačilo vidět radující se a slavící muslimy po 11.září 2001.
Pátek, 29. července 2016 - 12:11:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 4-2003
Wałbrzych: kde "každý terorista je muslim" (ve skutečnosti je to menšina)
Ehm, a kde se tedy prosím pěkně schovává ta většina nemuslimských teroristů? Když se tak porozhlédnu po okolí, tak jedině Breivik, sem tam nějaký záchvěv na Korsice, jinak ETA i IRA klid, RAF a podobná levičácká chamraď zmizela v propadlišti dějin a otěže v rukou tak pevně třímají vyznavači Alláha.

A jak se tvé přesvědčení, že jim nejde o likvidaci západní civilizace v současné podobě, vypořádá s existencí džihádu, což je povinnost muslimů bránit a šířit islám? A jednou z forem džihádu je džihád mečem. Chápeš? Přímo jejich víra jim ukládá povinnost šířit islám, a to i násilím. Některé školy dokonce džihád řadí k pěti pilířům islámu. A jen jejich víra je ta jediná správná, ostatní neuznávají. Tak oč jim tedy jde?

Neskutečná naivita, odtržení od reality a neznalost mísící se s hloupostí "sluníčkových" jedinců by byla k pousmání, kdy vlivem těchto atributů nezatloukali hřebíčky do rakve naší civilizace. A oni tak ještě činí s bláhovým přesvědčením, jaké dobro konají. Přitom je paradox, když by na to přišlo, tak ve společenství, které tu tak vítají, by šli jako první "pod kudlu".
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
ivy
Pátek, 29. července 2016 - 12:38:43  
Neregistrovaný host
95.80.229.18
Ehm, a kde se tedy prosím pěkně schovává ta většina nemuslimských teroristů? Když se tak porozhlédnu po okolí, tak jedině Breivik

Naprosto legitimní otázka je, zda by vůbec "byl" Breivik, pokud by neexistovala sebezničující idea multikulturalismu. Hodně se totiž řeší "co udělal", ale nikoho nezajímá "proč to udělal". Tím to samozřejmě neomlouvám, to ostatně v žádném případě nelze.
Neděle, 31. července 2016 - 01:53:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 4-2004
ivy: tak Šabata byl z KSČ vyloučen a pak byl v Chartě, to jen tak na okraj, pokud ho neznáte. A pokud jde o marxismus, to je snad dneska povinné marxistou nebýt? (Pokud tedy víme, o čem se bavíme – s oficiální doktrínou ČSSR to nemá co dělat, jinak by Uhl nebyl v disentu.)

Ad Breivik: Hodně se totiž řeší "co udělal", ale nikoho nezajímá "proč to udělal" – Udělal to proto, že je to násilník. Jasně že můžete nenápadně dělat z obětí viníky, asi jako když se znásilněným ženám říká, že si za to můžou samy, protože dobře vypadají. Ale to bych si vám nedovolil podsouvat.

I kdyby ten obávaný multikulturalismus (který třeba u nás vlastně nikdy neexistoval, leda jako strašák a nově i poslanecká kratochvíle) mohl za některá ghetta, tak fakt ne za to, že byl Breivik traumatizován. Mimochodem, jak popisuje Åsne Seierstad, síla norské společnosti je v tom, že ji Breivik vlastně nedokázal změnit, tedy že nenechala násilníka vyhrát.

doktor: Když se tak porozhlédnu po okolí, tak jedině Breivik... otěže v rukou tak pevně třímají vyznavači Alláha.
Možná vám uniklo, kdo byl střelcem v Mnichově: považoval se za árijce a slavil Hitlerovy narozeniny.

Domácí extrémní pravice má v Německu na kontě pořád několikanásobně víc životů než islamismus, zkuste to vzít v úvahu. Já vím, že je to těžké, když naše média pracují převážně tak, jak se popisuje třeba tady, tedy krajně nezodpovědně. Když si naopak otevřete Süddeutsche Zeitung, jejichž serióznost tu jistě nemusím obhajovat, mají v titulku jednoduchou pravdu: Schuld an Morden haben Mörder – Vinu za vraždu nesou vrazi.

džihád mečem... hřebíčky do rakve naší civilizace
Dvě věci:
1) chápat náboženské texty doslovně znamená dělat totéž, co ti fundamentalisté. Chápu, že zrovna v naší zemi moc velké povědomí o exegezi a teologii není. Nejspíš jste ale četl alespoň o tom, kolik islámských duchovních z kolika zemí útoky a útočníky jasně odsoudilo, to neuniklo ani českému tisku.
2) sborově tu šijete do multikulturalismu a považujete ho za nebezpečnou ideologii. Zkuste se projednou z téhož pohledu zamyslet na "střetem civilizací", se kterým tu mnozí operujete. I to je totiž původně výmysl jednoho profesora z americké univerzity, a spousta věcí do té jeho koncepce nezapadá. Třeba to, že oběťmi islamistů jsou hlavně muslimové, že Breivik nenávidí svou vlastní civilizaci, a hlavně že většina konfliktů dneška probíhá uvnitř civilizací: Kyjev–Moskva, současný konflikt v Iráku, mexické drogové války atp.

Tolik dnešní lekce sluníčkářství.
ivy
Neděle, 31. července 2016 - 10:41:12  
Neregistrovaný host
194.228.20.20
tak Šabata byl z KSČ vyloučen a pak byl v Chartě, to jen tak na okraj, pokud ho neznáte. A pokud jde o marxismus, to je snad dneska povinné marxistou nebýt? (Pokud tedy víme, o čem se bavíme – s oficiální doktrínou ČSSR to nemá co dělat, jinak by Uhl nebyl v disentu.)

Tak marxistou samozřejmě být můžete, zákon to kupodivu nezakazuje, přestože jde o násilný a nenávistný filosofický směr. Připomněl bych tady, že marxismus předpokládá změnu výrobních vztahů revolucí, tedy vražděním (případně vyvražděním). Někde se to povedlo více (CCCP, Kambodža), někde méně (ČSR a další státy střední a východní Evropy). KSČ realizovala diktaturu proletariátu a pan Šabata byl její politický pracovník. Tedy zdaleka ne jen nějaký v podstatě neškodný karierista, který potřeboval červenou knížku k tomu, aby se dostal na nějaký zajímavější post. To, že mu nakonec strana po roce 1968 uhnula prudce vlevo a on tu zatáčku nevybral, nic neznamená a to, že podepsal Chartu, na věci nic nemění. Chartu podepsalo spousta lidí, kteří dvacet let před tím pomáhali ten krvavý režim vytvářet. Jen bych chtěl říct, že tito lidé (i když v jednu chvíli bojovali proti ruskému bolševikovi), nebyli žádní demokraté a pravděpodobně v tomto duchu vychovávali i své potomky.

K tomu Breivikovi: Nevím, kde jste vzal, že dělám z obětí viníky. Zřejmě máte problém pochopit psaný text. Jasně jsem napsal, že to je neomluvitelné. Pokud bych to tedy měl rozvést pro ty méně chápavé, napsal bych: Pokud vnější tlak na jedince přesáhne únosnou mez, jedinec může zareagovat naprosto nepřiměřeně. Tady byl ten vnější tlak reprezentován právě do značné míry tím multikulturalismem, který Breivik zřejmě těžko snášel. Ten multikultiralismus mu "ordinovali" právě takoví, jako jste Vy. A abych se vyhnul Vašemu dalšímu podsunutí, že obhajuji vrahy - opět tvrdím, že Breivikův čin je neomluvitelný. Btw. To srovnání se znásilněnými ženami je zcela mimo mísu. Řekl bych, že Breivik a miliony jiných cítili a cítí, že svět jejich jistot se rozpadá a oni na ti nemohou adekvátně reagovat. Což je třeba jedmo z možných vysvětlení dnešní popularity pana Trumpa.

K tomu multikulturalismu jen jednu poznámku. Já opravdu nestojím o to, aby u nás zakořenily zvyky známé z muslimského světa. Na to ho znám až příliš dobře - ze soukromí i z byznysu.

Jinak další debatu s Vámi už nepovedu, nemá to smysl. Připomínáte mně trochu ty popravené z procesu se Slánským z roku 1952. Ti si ani pod šibenicí nedokázali přiznat, že sloužili zlu.
Pondělí, 01. srpna 2016 - 00:52:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 4-2003
Wałbrzych: Ona nedávná událost v Mnichově byla aktem terorismu? A ataky nácků proti minoritám jsou rovněž terorismus? A prostor existence soudobé západní civilizace je omezen pouze na území Německa? Mimochodem, řeč je o současnosti a když se podívám na odkazovaný přehled obětí tzv. pravicových extremistů, pak od roku 2009 uvádí 5 obětí. No nevím, jestli je to víc než obětí připsaných na vrub islamismu.

Příspěvek ovšem krásně koresponduje se sluníčkovým smýšlením a přístupem. Podsouvání, dezinterpretace, bagatelizace, od reality odtržené filozofování. Uvědomujete se vůbec, co je obsahem vašeho sdělení? Namísto uvědomění si reality, hrozby "islámského" terorismu, tak jej bagatelizujete - dalo by se říci i omlouváte - tím, že obdobné činy páchají i jiní. Něco ve stylu "vždyť přeci kradou všichni".

A jak se vypořádáte s tímto|:
kolik islámských duchovních z kolika zemí útoky a útočníky jasně odsoudilo
A kolik duchovních tak neučinilo a kolik jich naopak k páchání útoků vyzývá?

oběťmi islamistů jsou hlavně muslimové
A platí tento většinový poměr muslimských obětí i v prostoru existence západní civilizace, o níž je řeč? A jsou-li většinovými oběťmi islamistů muslimové, znamená to snad, že nemuslimské oběti islamismu jsou v pořádku?

většina konfliktů dneška probíhá uvnitř civilizací: Kyjev–Moskva, současný konflikt v Iráku, mexické drogové války
Takže je v pohodě, když se k tomu přidá ještě konflikt mezi civilizacemi?

A hlavně jste zcela přešel položenou otázku, o co tedy islamistům útoky jde, když to není likvidace západní civilizace. Tak oč jim jde? Proč ty útoky páchají?

Po lekci sluníčkářství návrat do reality - vytáhněte hlavy ze zadků a uvědomte si, že svět není sluníčkový, že světu nevládne mír a láska mezi všemi lidmi a že existuje civilizace žijící v 15. století a tomu odpovídá i její úroveň. Ti lidé žijí v absolutně odlišném světě, vyznávají absolutně odlišné hodnoty a ty hodnoty jsou v nesouladu s našimi hodnotami. A rozhodně to nejsou oni, kdo by chtěli ustupovat, vzdávat se své víry a svých zvyklostí. To s sebou nese nejen hrozbu islámského terorismu, ale i řadu dalších hrozeb plynoucích ze střetu absolutně odlišných civilizací. A jak je patrné z událostí poslední doby, hrozby se mění na skutečnost. S přílivem dalších se to bude pouze stupňovat.

Ještě doušku na závěr ilustrující sluníčkové odtržení od reality - vyčítáte ivymu, že dělá z obětí viníky, uvádíte příklad se znásilněnými ženami (pominu, že nic takového v ivyho příspěvku není). Ale přesně to dělá islámská civilizace, dokonce přímo v případech znásilnění, kdy je žena vina za své znásilnění. Uvědomujete si ten paradox? Islám neuznává a zadupává sluníčkové hodnoty, přesto sluníčkáři vyznávají multikulturalismus.

Otázka závěrem - vy byste chtěl žít v islámské civilizaci a vyznávat hodnoty islámu?
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 01. srpna 2016 - 07:47:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6431
Registrován: 1-2007
Doktore, mohu se zeptat, proč považuješ RAF za teroristickou organizaci? Já to nerozporuji, jen by mě zajímal důvod. S tímto tvrzením jsem se ještě nesetkal.
ivy
Pondělí, 01. srpna 2016 - 10:38:56  
Neregistrovaný host
95.80.229.18
Namísto uvědomění si reality, hrozby "islámského" terorismu, tak jej bagatelizujete - dalo by se říci i omlouváte - tím, že obdobné činy páchají i jiní. Něco ve stylu "vždyť přeci kradou všichni".

Toto je standartní dobroserský postup. Podobně vysvětlovala jakási redaktorka z Respektu silvestrovské události z Koeln - tvrdila, že u nich na ZDŠ to bylo běžné... Tehdy to ovšem bylo spíše k smíchu, dnes už nikoliv.

Mimochodem - soudruzi zase za bolševika používali zhusta proti zlým USA: "A vy zase bijete černochy". To je v podstatě totéž (když dojdou racionální argumenty).

Oni se totiž ti dobroseři od mladých a nadšených soudruhů moc neliší. Minimum smysluplné práce (jakékoliv), maximum tlachání a hlavně snahy neustále někoho usměrňovat a "převychovávat".
McBain
Pondělí, 01. srpna 2016 - 11:07:12  
Administrátor
Číslo příspěvku: 25010
Registrován: 5-2002
Walbrzych - Což neznamená, že za všechny problémy bývalých kolonií mohou Evropané, natožpak že by za to teď měli být zabíjeni, ale byli to oni, kdo nadiktovali hranice blízkovýchodních států.

Před téměř sto lety. Co Arabům bránilo to za ty roky změnit? Když jsou to všechno bratři... [crazy]
Pondělí, 01. srpna 2016 - 12:21:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 4-2003
Mouka: Aby nedošlo k mýlce - zkratkou RAF mám na mysli Rote Armee Fraktion (Frakce Rudé armády) působící zejména v 70. a 80. letech v Německu, nikoliv Royal Air Force.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Pondělí, 01. srpna 2016 - 14:23:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6017
Registrován: 4-2003
Walbrzych:Jenže tady nejde o nadšení a vítání, ale o důstojné zvládnutí: ta migrace je prostě fakt a leckdo prostě je ochoten riskovat svůj život, aby se sem dostal.

Migrace musí přestat být faktem - řádná ostraha vnějších hranic EU a okamžité vracení migrantů tam, kam patří.
Viribus Unitis
Pondělí, 01. srpna 2016 - 18:40:53  
Neregistrovaný host
178.22.115.110
Walbrzych:
Breivika popisujete přesně z těch sluníčkovitých pozic. A právem. Protože až dojde díky muslimtům na lámání chleba v celé Evropě, tak ti chytřejší půjdou cestou Breivika - zlikvidují tu nemyslící sluníčkářskou pakáž, jak to "hezky" ukázal Breivik na Utoye: šel systematicky tak daleko, že likvidoval účastníky leváckého tábora, kde se úchylácký fakani učili, jak to demagogicky před ostatním národem navléknout. Breivik rozhodně nevraždil muslimty, ale jejich zvatele (s čím zvaním u nás máme také nepěknou zkušenost - škoda, že v 90 letech pár těch sviní, co podepsalo zvací list, neviselo).
Takže pro metodu páně Breivika pochopení nemám, zato cíl byl zcela legitimní. Jen tahle pakáž měla být odstřelena popravčí četou po řádném soudu za vlastizradu.