Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Nádražní budovy, restaurace a jejich rekonstrukce » Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 17. 06. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Nádražní budovy, restaurace a je... do 17. 06. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pondělí, 02. května 2016 - 18:38:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3312
Registrován: 9-2005
Ale jo, na závodní stravování v době 10:00 - 12:00 víc než dobrý !

To si myslím, neb jak už jsem říkal v poměru... ...za tu cenu bezkonkurenční. A to nejsem škrt, abych si nedal i to dražší meníčko, když naň mám chuť. A ty polévky! To roste pupek. Ze třebovských restaurací mám vysloveně negativní zkušenosti jenom z Křibem.

Málem bych zapomněl, pokuď pan Večeřa preferuje zdravou stravu, pak na Starém náměstí ještě Oáza zdraví (překřtil jsem ji na Oázu rozkoše). Jeden čas jsem tam s kolegou chodíval (on kvůli vysokému cukru a já pokusně), byť na můj vkus dávají do jídla málo masa (respektive žádné). Teď pokuď chci při obědě zažít dobrodužství, tak zajdu k „číňanom” do Asia baru, místní špeciality alá Mie Goreng, či Nasi Goreng ve mě vyvolávají živé vzpomínky na Jávu respektive na jednu vyhlášenou vývařovnu v Situbondu [rofl]

kde jsou zlatá 90.léta v podobě hotelu s úžasným staroslovanským jménem PADEVĚT ?!

Kde jsou zlatá léta docházky na průmyslovou školu = PADEVĚT + TRÁVNÍK + BESEDA (velice zřídka). Jinak na „Travasu” zanamenány nějaké stavební práce, že by se tam navrátila pípa?!
Pár obrázků ode mne...
Úterý, 03. května 2016 - 11:21:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 209
Registrován: 6-2006
Ad. Petr165: ...vše je samozřejmě otázkou názoru každého z nás...

Pochopitelně. Jsou podniky, u nichž je spokojenost z návštěvy otázkou náhody a štěstí a zdá se, že právě Faltus bude jedním z nich.

Ad. Pavel_Večeřa: Děkuju všem za velice užitečné informace, teď už to jen všecko obchodit a ochutnat. xD

Ještě jsem si rozvzpomněl na Restaurant Club 13 na Starém náměstí v České Třebové, s nímž mám rovněž uspokojivé jak strávnické tak pijanské zkušenosti.

Jo, Besedu jsem také párkrát navštívil, když jsem táhnul přes Třebovou a udělala se mi chuť na Šerák. Temný, ponurý, lehce zahulený a vcelku útulný nonstop s televizí přímo nad barem. Moc jsem se tam nerozhlížel, ale myslím, že výherní automaty, šipky nebo snad i "kulec" by se tam taky našly...

Do pozdních nočních hodin lze pobýt i v Herně U Kašny či v Baru Infinity...

Ad. Trs2004: ...já jsem vždy skončil v té restauračce...

A nádražka je pořád zavřená? [uhoh] To by byla škoda... [sad] Když jsem se tam naposledy zlil, bylo to tam celkem příjemný. Takový správně temný... [satan]

Krom zmiňovaného Albionu, který je přímo naproti odbavovací hale, se o kousek dál nachází ještě Občerstvení Na Růžku, něco mezi bufetem, rychlým občerstvení a meníčkovou kuchyní, která bývala (byl jsem tam asi před šesti lety) provozována ve všední dny přes poledne, a vchod do stravovacích prostor, náležících této službě, byl ze zadní části objektu... Otvíračka poplatná rozsahu nabízených služeb. A hned vedle Nonstop Akvárko. Nonstop...

Každopádně, pokud byste se, pane Myckejmosse, rozhodnul věnovat pobytu ve městě na Jizeře více času a pro řádné občerstvení neváhal ujít pár kroků, relativně nedaleko od nádraží se nachází vyhlášená Restaurace a pizzeria Plaudit. Sice to rozhodně není žádná čtyřka, naopak nejlepší místní restaurační zařízení, ale snobsky si v něm zajisté připadat nebudete. [nene] Výborně vaří [jidlo], pravda za tomu patřičné ceny, a tanková Plzeň je vskutku delikátní. [ok] A tohle rozhodně není podnik, u nejž by míra spokojenosti návštěvy byla věcí náhody[pozor] Jedinou vadou může být, že restaurace není bezbariérově přístupná, naproti tomu veškeré interiéry jsou velmi originálně a nápaditě členěné a značné použití dřevěných prvků dovává útulnosti atmosféry. Stavebně oddělená kuřácká a nekuřácká část. Ani kuřácká část však není díky velmi dobré vzduchotechnice nijak zahulená.
Myckejmosse
Středa, 04. května 2016 - 10:21:30  
Neregistrovaný host
213.168.191.38
Zdravim mam dalsí dotaz ohledně nádražek, je něco v Přerově, Hulíně a Kroměříži?? dík.
Myckejmosse
Středa, 04. května 2016 - 10:22:49  
Neregistrovaný host
213.168.191.38
a ještě Kojetíně?
Středa, 04. května 2016 - 12:27:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 321
Registrován: 3-2005
Pajzl Prerau na 1.nástupišti? ostuda Severní dráhy a celé Moravy. Potentáti drah stále nemůžou pochopit,že takové a podobné skvosty cestující obecenstvo jen znechutí, i když jinak je celé nádraží perfektně evropské..
OlFi
Středa, 04. května 2016 - 12:36:35  
Neregistrovaný host
89.102.67.81
Jestli je Prerau Přerov, tak mě se ta nádražka líbila, už dopoledne měla atmosféru :-D. A najíst i napít českého jídla za cenu odpovídající kvalitě. (byl jsem tam jen jednou na brzký oběd). A ta otvírací doba nějak jako od 01:30 - 01:30 :-D. Člověk by skoro řekl, že je to nonstop :-)
Středa, 04. května 2016 - 23:11:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 6-2006
Myckejmosse: Zdravim mam dalsí dotaz ohledně nádražek, je něco v Přerově, Hulíně a Kroměříži?? dík.

a ještě Kojetíně?

V tom případě mám další odpověď ohledně nádražek. [wink]

V Přerově je něco mezi hospodou a bufetem. Část lokálu je k posezení, část na stojáka, nicméně obsluha, respektive objednávky jsou pouze u pultu, který sestává rovněž z výčepní a vitrínové části, kde jsou vystaveny v chlaďácích pokrmy studené kuchyně. Sortiment meníček je přes poledne (nejsem s to soudit, jak v jiné části dne, to jsem tam nebyl ku stravě, tedy jsem se o nabídku pokrmů nezajímal) vcelku široký, kvalitou, dle mého názoru, lehce převyšují cenu. Alespoň já jsem byl vždy spokojen. Na čepu Zubr a myslím, že ještě cosi. Osazenstvo... I v Přerově je poblíž nádraží ghetto občanů vyznávajících odlišné sociální hodnoty a tedy se stává, že i oni do této provozovny zavítají. Pravda, svojí přítomností lehce narušují jinak parádní atmosféru podniku lehce "oldskůlového" (jak by poznamenal místní uživatel kaer_morhen [wink]) interiéru, který by se dal zvát onou klasickou čtyřkou. [wink] Odbornější a rozsáhlejší recenze možno počíst zde a zde.

I v Hulíně je možno ukrátit dlouhou chvíli mezi přípoji douškem zlatavého moku. Přímo v nádražní budově je nálevna, na peróně údajně funguje či fungoval i stánek. Já osobně navštívil pouze první z odkazovaných zažízení a jako bezatmosferické bych je necharakterizoval. Možnost prosedět polovinu ponurého chladného lednového dne ve vyhřátém a správně temném lokále u piva a kafe s rumem a koukat jak za okny z jedné i z druhé strany projíždí rychlíky a osobáky... Bohužel, značku nabízeného piva si již nevybavuji a právě tak nemohu sloužit informací o možnostech požívání tabákových výrobků.

Rovněž v Kojetíně je cosi mezi hospodou, jídelnou a bufetem. Teda, tváří se to tak. K jídelně to má však hodně daleko. V tomto případě se pouze odkážu na materiály uveřejněné na webových stránkách http://www.vagus.cz/, neb se s nimi plně ztotožňuji a nedokázal bych to napsat lépe. Konkrétně zde a zde.

A na závěr Kroměříž. I v Kroměříži se přímo na nádraží nachází občerstvovna. Tato kumuluje více funkcí, jak je patrné z fotografií na odkazované stránce. Lze zde pojíst, popít, požít vzrušení z her na výherních automatech, promluvit se širokou škálou zdejších hostí, zároveň však slouží také jako potraviny či spíše jako večerka. Pokud jsem českotřebovskou Šatlavu charakterizoval jako multikulturní podnik, pak v případě tohoto lokálu to platí dvojnásob a možná ještě víc... Majitel je vietnamské národnosti, část personálu i pravidelných návštěvníků národnosti romské, při mé návštěvě jsem mezi komunikačními jazyky návštěvníků rozpoznal i Ukrajinštinu a snad je tam možné narazit i na Čecha.

Pokud byste se ovšem chtěl v Kroměříži nasytit, dovolil bych si Vám doporučit spíše, by jste vyšel před nádražní budovu a přímo naproti v objektu Střední školy hotelové a služeb se nachází Školní restaurace Alfa. Vaří dobře a za dobré ceny. Nevýhodou budiž pouze kratičká otevírací doba.
Čtvrtek, 05. května 2016 - 16:58:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1277
Registrován: 11-2012
Poslušně hlásím, že jsem dojel domů. Tak nakonec jsem do Třebové zavítal jen při čekání na vlak, protože depo i spaní jsme měli vedle Rybníku, kde jsme po šichtě využívali služeb místní samošky a Penzionu u Synků. Tam byl na čepu Bernard.
V Třebové jsem pouze dnes obědval v nádražce a velice jsem byl spokojen.
No a samozřejmě musím pochválit závodní jídelnu třebovského DKV. Takové porce jídla už jsem dlouho neviděl...

Ad Přerov: Pokud je na 1. nástupišti cílem POUZE jídlo a pití, tak proč ne, ale jinak slabším povahám doporučuju nevstupovat. Ti ať raději zvolí naproti přes cestu Bonver nebo Nádražanku.
Tož to by mě zajímalo, kdo je to ta Selfie, že si ju všeci chcou fotit...[biggrin][proud]
ČMŽO Elektronika.
Pátek, 06. května 2016 - 12:06:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4442
Registrován: 5-2007
Již zřejmně delší čas je uzavřená nadobro nádražka/bistro ve Vsetíně [sad]:

Nejblíž na 11´ Valáška je to prakticky přes ulici do pivnice "U šestky".
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Pátek, 06. května 2016 - 13:51:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 676
Registrován: 2-2006
Šest papírových cedulí a tři nápisy na skle! [lol]
Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.
Pátek, 06. května 2016 - 15:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6352
Registrován: 1-2007
Pavel:je to prakticky přes ulici do pivnice "U šestky".
To je šestá cenová?
Pátek, 06. května 2016 - 21:12:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4448
Registrován: 5-2007
No to né.To je hokejová knajpa.Taková klasická čtyřka.Výčepák bejvalej hokejista,uvnitř lokálu spousty hokejových suvenýrů.Odtvírá se myslím od 06:00,
tak proto asi ta šestka v názvu.V pondělí se kdyžtak zeptám.
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Sobota, 07. května 2016 - 22:18:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3612
Registrován: 3-2005
Pár postřehů z jihu:

Ve Veselí
- v nádražce mírně zdražili pivo, Pardál 10 je za 21, nefiltrovaná 11 za 24, Budvar 12 za 30. Jinak beze změny.
- v hospodě Na Růžku (na rohu za lávkou) byl Regent nahrazen nefiltrovaným Hubertusem 11 z Kácova, bohužel nějak moc nezaujal, nefiltr Pardál v nádražce nám včera přišel o hodně lepší.

Majdalena
- od nádraží přes silnici obnovena hospoda, název myslím U dubu, nezkoušeno, inzerovali menu za 69, pivo bohužel mee.e.e
Hejk
Neděle, 08. května 2016 - 03:25:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 302
Registrován: 1-2006
v Pardubicích v prostoru bývalého bufetu byl otevřen minipivovar Bahno. Už někdo ochutnal?
odkaz
Myckejmosse
Úterý, 10. května 2016 - 15:46:37  
Neregistrovaný host
213.168.191.38
Zdravim pojedu na čundr z Rožmitálu pod Třemšínem do Nepomuku, neví někdo jak je to s nádražkama popřípadě s hospodama "čtyřkama" v těhlech dvou městech? díky moc za informace :-)
Úterý, 10. května 2016 - 18:02:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4453
Registrován: 5-2007
Mouka: Tak "Šestka" ve Vsetína se jmenuje takto,protože šest hokejových titulů..
Byl jsem též juknout do Pardubic na Bahno....Info od zmzlinářky odnaproti: otvíračka v pátek okolo 17 h,a doporučuje se být včas,páč je várka brzo vypita.[sad]
Jo a vedle v La rocket,informace o minipivovaru Bahno nepodávají.[nene]

(Příspěvek byl editován uživatelem paveldacicky.)
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Úterý, 10. května 2016 - 18:19:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10329
Registrován: 5-2004
Ty dvě štace neznám, taknějak po cestě je ale Míšov. Doporučuju tamní gril v dřevěný boudě. Dobrý jídlo, pívo tuším že Herold.
Úterý, 10. května 2016 - 19:27:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7998
Registrován: 6-2004
k trati 330 ještě dodám, že velmi kvalitní bufet/občerstvení lze nalézst v žst. OTROKOVICE i Staré Město u UH...

Z diskuse v jiném vlákně:

.... bufet v Teplicích nad Bečvou údajně tedy už také (jako v žst. Vsetín) minulostí.. Ano, speciality z udírny plus příjemné venkovní posezení - to tam bývalo...
Inu, odosobněná nádraží, kam se podíváš...

Rukou psaná otvíračka v žst. HRANICE na Mor.?
Tu jsem viděl "vlevo", na dveřích bufetu... Otevírací dobu "do 17:00" přelepili papírkem "do 15:00"

"Vpravo" má být správně otevřeno do kolika?
Nehledě k tomu, že minule tam byl vchod do nekuřácké části "zahrazen" židlí...

Každý nevozí na výlety bágly s jídlem.. Na každém nádraží ať je k dispozici bufet či jiné občerstvení, co tomu brání? Dříve běžná praxe...
Úterý, 10. května 2016 - 19:55:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 382
Registrován: 11-2006
No v Otrokovicích u mašinky cca 2 měsíce zpět jsem asi trefil zlý den, neb polední menu bylo takové slabé, a to hodně...
Ale chtělo by to někoho kdo tam chodí pravidelně aby to posoudil [wink]
Bobo
Středa, 11. května 2016 - 16:13:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13042
Registrován: 5-2002
nepomuk stánek. z vlaku vypadá zavřeně;
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Středa, 11. května 2016 - 16:40:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 613
Registrován: 10-2010
Myckejmosse, 10.5.:
V Blatné je pěkná hospoda naproti nádraží.
Jubileum Blatná
Liší se otvíračka uváděná na restu.cz a na stránkách města.
Na čepu Blateňák (Dudák) a vaří se.

Příští rok bude ve znamení piva! [jidlo][kladivo]
Já nevím, kde se to v člověku bere, ten neklid, co ho tahá z místa na místo. Co mu nedovolí aby se usadil, aby byl sám se sebou spokojený jako většina ostatních. Já prostě nemůžu zůstat na jednom místě, vážně, fakt.
St. Nepi
Čtvrtek, 12. května 2016 - 10:33:21  
Neregistrovaný host
37.188.225.57
Bobo: Zdání klame, tam je víc živo než v týden starým rumcajsovi...[satan]
Sobota, 14. května 2016 - 08:15:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 310
Registrován: 9-2006
Zdravím, pánové. Potřebuji se někam zašít mezi vlaky v prac. den. Lokalita Tábor, Veselí nad Lužnicí v čase mezi 0-4 hod. Víme o něčem použitelném, prosím?
Šulínky, pacinky i hrudníčky šotoušků v teple - happysheep.cz
pamatuj, ne každej netopýr je batman...
MatesL
Sobota, 14. května 2016 - 11:09:13  
Neregistrovaný host
88.103.87.103
Zdravím, prosím, víte někdo, jestli je v provozu bufet- výdej z okýnka v Turnově na peróně? (Ten s chlebíčky a žloutkovými věnečky).. díky za info [happy]
Bobo
Sobota, 14. května 2016 - 23:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13045
Registrován: 5-2002
dotaz: jeseník a mikulovice: jak to tam vypadá s nádražkama? v mik bejval velice dobrý radegast
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Neděle, 15. května 2016 - 23:15:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211
Registrován: 6-2006
Ad. MatesL: Zdravím, prosím, víte někdo, jestli je v provozu bufet- výdej z okýnka v Turnově na peróně? (Ten s chlebíčky a žloutkovými věnečky).. díky za info

Ale jistě, že je. Nedávno jsme se tady o tom bavili.

Ad. Bobo: dotaz: jeseník a mikulovice: jak to tam vypadá s nádražkama? v mik bejval velice dobrý radegast

Nevím jak teď po dobu rekonstrukce, leč ještě v lednu tohoto roku fungovala na jesenickém nádraží stylová občerstvovna. Na čepu piva ze sortimentu pivovaru Holba. Dříve tam bylo možno pojíst i hotovky, ty ovšem majitel z důvodu nízkého zájmu zákazníků zrušil. K případnému zakousnutí je tak pouze utopenec, případně grilovaná klobása, kterou jsem tam měl posledně a nemohu si stěžovat. A myslím, že z původní nabídky zůstala zachována i skvělá česnečka, na které jsem si tam pochutnal mnohokrát, ovšem tím si nejsem jistý. Příjemné čisté prostředí, výzdoba v podobě nástěnných maleb parní lokomotivy a Jaromíra Jágra. Prostory s okny orientovanými do kolejiště kuřácké, nekuřácký salónek s oknem do ulice.
dvx
Pondělí, 16. května 2016 - 06:38:28  
Neregistrovaný host
86.61.211.193
Neví někdo, jestli lze a kde zakoupit v Liberci okolo nádraží v neděli mezi 17-18h lahvové pivo Konrad, případně jiné regionální pivo (ne Svijany)? Také by neškodilo, kdyby bylo vychlazené, ale není to nutná podmínka.
Pondělí, 16. května 2016 - 07:39:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6364
Registrován: 1-2007
dvx: Na Fugnerově u přestupního terminálu MHD je obchodní centrum, v Tescu tam Konráda mají. Ale z nádraží to je tak 10 minut pěšky, případně se dá popojet tramvají.
Bobo
Pondělí, 16. května 2016 - 16:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13047
Registrován: 5-2002
Zarri - dík za info. eště mě zajímá lipová lázně. bejvala tam nádražka s holbou
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mauricio
Sobota, 21. května 2016 - 23:55:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8862
Registrován: 4-2005
Už se to blíží do finále! Předběžný termín otevíračky - 1.6.2016.



(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Neděle, 22. května 2016 - 19:09:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 4-2005
Občerstvení "U mašinky" v Harrachově prokouklo. Je otevřeno denně mimo pondělí 10:30 - 18. Na čepu Klášter 11 za 27,- Kč. Dále točená malinovka, k zakousnutí klobása, utopenci, náklaďák, borůvkové knedlíky, domácí štrůdl apod. V příštím týdnu zde bude probíhat pokládka nové podlahy.
Neděle, 22. května 2016 - 23:49:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 8-2010
Pajzl, ze kterého jde strach. „Nádražku“ v Dejvicích si ale místní chválí
Upozornění: Mé příspěvky vyjadřují jen mé názory [happy]
Tento přípěvek není určen uživatelům "Mimoň" a "honza ...." a neočekává se od nich žadná reakce na tento příspěvek [pozor]
projížděč NAD
Pátek, 27. května 2016 - 11:21:58  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Mauricio" = 8862:
Jel jsem nedávno vlakem přes Troubsko a s potěšením jsem konstatoval, jak ten dříve totálně schátralý strážní domek konečně "prokoukl". Těším se, až budu mít někdy příležitost se tam zastavit "na jedno": jen by k tomu bylo ještě vhodné zajistit, aby tam zastavovaly všechny osobní vlaky - ty současné "náhodné výstřely" dobré dostupnosti pro pouhé "pasanty" příliš nepřispívají a místní obyvatelé mají hospody přímo v obcích. Ale i tak - už aby vám to fungovalo !!!

Ad "Honza7887" = 2156:
To je snad nějaká (dobře) zaplacená reklama, ne?
Dejvická "nádražka" se skutečně roky nemění, a to hlavní, co zůstává stále stejné, jsou úděsné "podměráky" smíchovské kyseliny, s nimiž dosud nic nezmohla ani "ČOIka" - tu (údajnou) nízkou cenu některých "panáků" si hospodský může dovolit asi právě díky tomu, že tržbu dožene právě na bídné míře piva.
Samotný lokál není "nic moc" (a jsem zvědav, jak dlouho by přežil, kdyby skutečně začal platit úplný zákaz kouření v hospodách ...), ale zahrádka je opravdu docela příjemná a díky ní lze i ty nepravosti výčepu přežít - a právě ona zjevně silně přispívá k oblíbenosti toho jinak dost hrozného pajzlu.
Pro méně znalé či zkušené by asi bylo vhodné ještě dodat to, co v tom článku chybí, tedy že "dejvická nádražka" a "bubenečská nádražka" nejsou jeden a týž podnik: leckdo si je totiž plete.
projížděč NAD
Pátek, 27. května 2016 - 11:22:13  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Jedno aktuální příznivé zjištění, učiněné ovšem (bohužel) pouze "zvenku": v Dolním Bousově už opět funguje "nádražka" - v pracovní dny odpoledne od 14 hodin (nejsem si ale jist, zda není v pondělí zavírací den), o víkendech už od 11 hodin. Čepuje se údajně "Klášter 12°", na cenu jsem se nezeptal.
Zdá se navíc, že by tím mohl vzniknout i dopoledne nový užitečný občerstvovací bod pro letošní letní víkendové jízdy "S lokálkou kolem Humprechtu 2016", protože hospodský je údajně ochoten ve dnech, kdy ty vlaky pojedou, otevírat už od 10 hodin - záleží tedy především na tom, co vše si s ním dokáží dohodnout chlapci z MBŽS ...
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:03:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13058
Registrován: 5-2002
bírtůr16 - spaní s jelenem:
bakof hbf nic, na městě klášter 10,11,tank12. nevaří. zahrádky u přejezdu. otvíračka po-ne 8-24. snidani sem nestihl. kousek dál hospoda s rohozcem, netestováno.
nymburk, lethorad furt stejmý. v nbk dršková se spousou masa[jidlo]
doudleby- za 3 rohama točí smíchof
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13059
Registrován: 5-2002
žamberk- koukněte z okna na hezkou [vypravci] s hezkýma nohama, ale učitě tu nevystupujte!!!! na pivo kurevsky daleko -bráník, smíchof, g. spaní u rybníčku fajn, ale žáby qákaj furt a hodně. a k tomu jeleni. voda kurevsky studená. za tuhle obět fotka kundálu bez výlukového peršingu nestála.
úno-hovno.
zábřed se tváří náchodovitě, já testoval protišerák
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:11:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13060
Registrován: 5-2002
šumperk- výluka kam se podíváš. do jeseníku 1,5 hod busem mě spolehlivě odradilo, kor gdyž z busu se nedá vyhlídnout spací zast. děsná žel. taky výlukuje.
u autousáku pajz na 2 stoly + sezení venku, točí šerák
přerov bufet furt stejnej. gdo chce zubřit jinde, docela se nahledá.
m. třebová - vedle je něco s kozlem+ sezení venku. já pocabrtal 8 min a našel č.horu, klasická zahulená 4 bez jídla.
anenská studánka - večerní jelen, raní sekáč trávy
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:18:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13061
Registrován: 5-2002
mun - z možností smíchov,smíchov, předraženej pont sem vybral traviny na cestě k dvi. z chlazených lahváčů nejlíp asi radek. dobroty typu regent, rebel nechlazený.
svitavy- nekuřácký bufet litovel 11, vaří. na jídlo se celkem čeká.
polička - proti hbf pivnice s poličkou, já se spoličkoval víc v centru.
borová u p. - u hbf 2 hospody, obě ko. jinak nic. jediná noc, gdy nehulákal jelen
hnilsko - proti hbf něco s g, vaří. cestou furt dolu traviny, maj chlazený dobroty typu regent. fakt sem chtěl snídat mlíko, nekecám[pozor]
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:23:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13062
Registrován: 5-2002
kotězboř- proti hbf bufet, otvíračka jen do 3. rebel nic moc.
h.brod - na točně točí chotě 10,11,12, vaří. loni otvíračka jen v X.
g.jeníkof- viz loni. po prokleté výluce perony 550, lavičky vzor antibezďák. naštěstí nepšelo. v noci tradičně jelen.
lysá - drsný protistánek rohozcuje 11, na zahrádce uniwc. tak čistej hajzl sem eště nepotkal. kelímky, lahváče- fše funguje. nádržka ko.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Bobo
Pátek, 27. května 2016 - 22:26:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13063
Registrován: 5-2002
a doma v lednici lahváče.
ideologické vady čundru: 4xg, 1 smích. 2x bus, ale byla nad.
politické cíle se maj plnit, že pha je fuj se vyplatilo, gdyž koukám, co se tam dělo [proud] taky žádná mhd.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Neděle, 29. května 2016 - 12:23:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 4-2005
Jen v krátce:

Znojmo - nádražka v provozu, vaří se, kouří se, na čepu Hostan (dělaný ve Starobrnu)

Hrušovany nad Jevišovkou - stánek na 1. nástupišti v provozu

Střelice - hospoda v sousedství nádraží v provozu

Brno Královo Pole - funguje, mocně zahuleno, ale celkem dobrá kuchyně, na čepu Starobrno

Stará Paka - stánek v provozu, čisto, ochotná obsluha
Mauricio
Neděle, 29. května 2016 - 15:50:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8864
Registrován: 4-2005
projížděč NAD - děkujeme za složenou pochvalu :-) Zastavování vlaků je bohužel takové jaké je a asi s tím nikdo nic neudělá, nemáme ty správné známosti. V pátek a v sobotu je to o něco lepší díky "půlnočním" vlakům (a autobusům), uvidíme, jaké změny by přinesla případná rekonstrukce tratě, tedy pokud někdy nějaká vůbec bude, neb je zase ticho po pěšině. I tak je ale jasné, že hlavní frekvence zákazníků bude jen z blízkého okolí - u kostela a dále v dědině už jsou další hospodská zřízení a nikdo nepůjde kilometr kamsi do pole k nádraží. Ostopovice mají také vlastní zásoby alkoholu a Popůvky jsou už daleko. Na druhou stranu, nikdy jsme neměli očekávání vysokých zisků - vždycky šlo jen o tři základní věci - mít vlastní nádraží, vytahovat se před kamarády a kolegy z práce a mít kam uprchnout před milenkami/manželkami [biggrin]

Ještě si dovolím nějaké fotky z interiéru (focené kvůli jiným věcem, takže kvalita pokulhává) - v podstatě u chybí jen nějaké formality (papírování) a výčep (je ve výrobě), tak uvidíme, zda se vše stihne do poloslibované středy...


http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
749.243-2
Neděle, 29. května 2016 - 17:37:26  
Neregistrovaný host
37.188.237.81
Malé hladové a žíznivé okénko z lázeňského nádraží...
V budově ŽST Mariánské Lázně, kromě Relay, naprosto nic. V zaskleném kumbálu vedle vstupních dveří stále kouká jen HaDička, která kdysi vedla vodu do kafomatu. Na nádraží, které se ve vestibulu chlubí oceněním Nejlepší budova v rámci projektu Obživlá nádraží 2013, si holenkové v roce 2016 nedáte ani kafe do umhm kelímku. Přitom takové s odpuštěním [zadnice]jako Tachov, Planá u ML, i Bečov nad Teplou (!) mají aspoň ten kafomat...

Nu, vyrazíme tedy z budovy ven. Dříve vcelku slušná pizzeriohospoda Sorrento, před budovou vlevo, je zavřená a pohledem dovnitř zjistíme, že částečně vyklizená. Zkusíme tedy podnik s honosným názvem Zlatý KLAS na zastávce MHD pojmenované KLAS. Podnik je vpravo od budovy, na první křižovatce, kousek od konce "peronu" linkových autobusů.
Podnik Zlatý KLAS=výčep o 3 stolech, nefalšované IV.c.s.s.o., který nebyl (geneticky) modifikován možná 30let. V zimě samozřejmě zahuleno do neprůhledna. Jídlo ve vedlejší naštěstí nekuřácké jídelně, což je místnost s u podlahy plesnivými stěnami, ale bohužel jen 10-14h Po-Pá.
Při dalším hledání lze v Husově ulici vlevo, nalézt jakousi Hernu-bar, už od pohledu pajzl. Vedlejším produktem hledání, jsou smíšené vietnamské potraviny 7-20h Po-Ne,uprostřed Nákladní ulice.
Malé srovnání-voda 1,5l perlivá zde 9Kč, v nádražním Relay to samé za 26Kč. Nanuk stejné značky 9/20Kč. [kladivo]
projížděč NAD
Pondělí, 30. května 2016 - 16:39:31  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Bobo" = 13058 až 13063:
Obdivuji a tiše závidím: něco jako vandry se spaním venku jsem sice podnikal také, ale naposled před téměř 30 roky a spíše do přírody (i když alkohol v různých koncentracích při nich samozřejmě rovněž nechyběl) - teď už se věnuji převážně jen jednodenním výletům a nejistému nocování se pokud možno vyhýbám.
Předestřené informace potvrzují setrvalý stav, protože moje zjištění z minulosti jsou obdobná - doplním jen několik dodatků:
- Žamberk má nádraží de facto v Dlouhoňovicích, kde "Google" nabízí "Penzion Pod lipami" s restaurací, nikdy jsem tam ale nebyl: podle mapy je to opticky od nádraží asi stejně daleko, jako je (snad ještě stále) podivný bar v Nádražní ulici (cca 10 minut pěší chůzí), ale ten penzion bude asi příjemnější; naproti žamberskému nádraží bývala kdysi (= "za bolševika") hospoda fungující jen v pracovní dny do cca 16 hodin, kde i vařili obědy, pak tam v sousedním domě otevřeli aspoň jakési "občerstvení s výčepem", ale i to už je dávnou minulostí,
- Šumperk: co a jak aktuálně funguje na AN, nevím, ale pokud jde o pivo, je přímo u vlakového nádraží vpravo od východu z haly na konci parkoviště a zastávek MHD malý "Bar u Markéty" (kdysi býval v provozu "non stop") a pro vinaře je v zaslepené ulici vedoucí od nádraží do města ve sklepě druhého domu na levé straně vinný výčep,
- Havlíčkův Brod: hospodu "Na točně" jsem nikdy netrefil otevřenou, ale na pivo je dobře použitelným podnikem "Bar Pendolíno" asi 50 metrů dál v ulici podél kolejí s příjemnou provozní dobou a o asi 100 metrů dále je v téže ulici restaurace "U Kroupů", kde funguje i kuchyně, ale provozní dobu neznám.

Ad "Michal_Ř" = 1307:
Stánek ve Staré Pace je sice (konečně) použitelné a užitečné zařízení (byť večer jen s krátkou provozní dobou), ale má jednu dost zásadní vadu - nevede čepované pivo: při dostatku času lze na ně zajít do docela příjemné restaurace u křižovatky, na níž se z hlavní silnice odbočuje k nádraží ("Staropacká Sokolovna"), ale je to asi 600 metrů daleko, takže na cestu je třeba počítat s dostatečnou dobou (zpět na nádraží je to do kopce).
projížděč NAD
Pondělí, 30. května 2016 - 16:39:45  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Mauricio" = 8864:
Přeji Vám, ať se "slavnostní otevření" vydaří a docela lituji, že se jej zřejmě nebudu moci zúčastnit (je to pro mě přece trochu "z ruky") - přesto: vydáte nějaké předpokládané časové dispozice toho aktu? A s jakou provozní dobou počítáte v následném "trvalém" provozu?
Pokud jde o zastavování/nezastavování všech osobních vlaků všude, kdysi mě kdosi v Brně to střídavé zastavování v Trobsku a v dolních Střelicích zdůvodňoval tím, že prý je to kvůli úsekové jízdní době mezi Brnem a Střelicemi, což ale dost dobře nechápu, protože trať je dvoukolejná a obraty v Brně lze podle mě zkrátit - ale (jak známo), to, že "když se nechce, je to horší, než když to nejde", platí bez ohledu na politické změny ...

Ad "749.243-2" = 29.05.2016 - 17:37:26:
Vidím, že v "Marních" je stav setrvalý, totiž trvale špatný: z několikeré vlastní zkušenosti vím, že ta jakási "Herna-bar" ve dvoře u křižovatky Husovy a Nákladní ulice je t.č. zjevně hlavním použitelným zdrojem čepovaného piva jednoznačně nejbližším vlakovému nádraží, navíc s dobrou cenou ...
Úterý, 31. května 2016 - 18:05:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5125
Registrován: 9-2005
V Marjánkách u nádraží je to skutečně bída. Slušnější podniky na jídlo se nacházejí až v okolí křižovatky Chebské a Hlavní třídy, resp. tam, kde z trolejbusové trati do centra odbočuje větev na Hleďsebi. Cca. 15 minut chůze od nádraží. Přímo u křižovatky bývalá restaurace Šumava (jak se dnes jmenuje netuším) - nedávno po rekonstrukci, Chodovar, nekouří se, slušné ceny.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Úterý, 31. května 2016 - 20:25:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7186
Registrován: 5-2002
V Marjánkách byl nejblíž vždy Klas a pak ta pizzerie naproti. Nádražka snad otevřela i po koridorizaci, ale ta asi dlouho nevydržela. A všude je to kousek pěšky, i když do 15 minut (hospody na Úšovice jsou o něco blíže než Šumava), trolejbus moc nepomůže. U Šumavy je spousta dalších možností, ale to je od nádraží daleko.
Úterý, 31. května 2016 - 21:33:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10376
Registrován: 5-2004
V sumperku je primo proti nadrazi v rohaku asijsky bistro otevreny i v sobotu, ceny lidove a jidla i castecne ceska (rizky, smazak) a tocej tam tusim hoblu:-D. Hlavni devizou nezahulenost.
Úterý, 31. května 2016 - 23:13:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4494
Registrován: 5-2007
Ad Mariánky:dobrá hospoda bejvala a snad ještě existuje na místním plochodrážním stadionu pod tribunou.http://lokoml.cz/index.php/sluzby/restaurace
[kecal] Jsem bílý,nevěřící,heterosexuální muž a ještě k tomu navíc xenofob a nacionalista.Kde se mám jít udat?
Středa, 01. června 2016 - 06:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7188
Registrován: 5-2002
Paveldacicky: na stadionu je pěkně zahulená, okolo jsou o malinko lepší podniky - Start. Ale na jídlo ještě jiné anebo nejlépe hned několik hospod kolem té Šumavy. Na pozorování provozu trolejbusů jsou zase jiné podniky v Úšovicích na druhé straně ploché dráhy. Ale poslední roky už není co pozorovat, provoz trolejbusů už dávno prořídl.
Mauricio
Čtvrtek, 02. června 2016 - 21:10:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8866
Registrován: 4-2005
projížděč NAD:

Tak otevření se nakonec stihlo, byť v úzkém kruhu majitelů, sympantizantů, dárců, duševních podpor a náhodných místních, kteří šli kolem a zastavili se na kus řeči (a na kus piva - Dalešice 11). Nemluvil bych o tom ale jako o oficiálním otevírání, k tomu ještě chybí pár drobností :-)

Otevírací doba je v řešení, osobně jsem navrhoval po - čt 17 - 22, pá 17 - 00, so 14 - 00, ne 14 - 20. Ale to už je věc provozovatele, i když mu do toho můžeme klidně svým způsobem kecat :-D Zkusím ale zjistit, zda se v této věci už něco nepohnulo a budu informovat. S provozovatelem jsem měl možnost prohodit ve středu pár slov a vypadá docela normálně. No, taky prošel docela drastickým výběrkem :-D


http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
projížděč NAD
Pátek, 03. června 2016 - 14:15:03  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "Mauricio" = 8866:
Díky za pozitivní informace - uvažoval jsem sice dlouho o tom, že bych se tam vyjel podívat, ale čeká mě "náročný" víkendový dvoudenní výlet, a tak jsem nakonec od dost dlouhé cesty v podstatě stejně jen téměř "na otoč" (a navíc s ne zcela jistým výsledkem) upustil s tím, že jistě budu mít brzy příležitost navštívit a ohodnotit ten podnik v jeho už jistě běžném provozu v rámci některé své příští cesty za nějakým jiným hlavním cílem v té oblasti.
Přeji mnoho zdaru v dalším podnikání všem, kdo se o vznik toho nesporně bohulibého zařízení jakkoli zasloužili - a jistě nebudu sám, kdo uvítá další upřesňující údaje, až budou k dispozici.
projížděč NAD
Pátek, 03. června 2016 - 14:38:12  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Pro informaci (především) případným žíznivcům cestujícím přes Týnec nad Sázavou: někoho by mohlo zarazit a odradit, že letitý kiosk s výčepem u "přestupního terminálu" (= na autobusovém "plácku" před vlakovým nádražím) označený jako "Krmelec" má na dveřích vyvěšeno oznámení, že vstup je povolen jen členům klubu a zájemcům o členství - nechť to ale nikoho žíznivého neleká a klidně vstoupí: bude obsloužen za předpokladu, že bude ochoten poskytnout o sobě základní identifikační údaje (jméno a příjmení, datum narození a nějakou svoji adresu = bydliště, apod.), které zapíše do předloženého sešitu, čímž se zároveň stane doživotním členem zmíněného "klubu". Náhodným či jen občasným (v místě neznámým) návštěvníkům pak lze doporučit, aby si pro případnou příští návštěvu zapamatovali pořadové "členské" číslo, pod nímž jsou ve zmíněném sešitu zapsáni, aby příslušné položky seznamu nemuseli příště zbytečně dlouho hledat.
Důvod pro zavedení předmětného opatření je prý prostý: sešit se seznamem členů "klubu" je prý mnohem levnější a jednodušší, než registrační pokladna a komplikovaná "administrativa" spojená s připravovaným zavedením EET ...
Cogwheel
Pátek, 03. června 2016 - 20:16:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 1-2012
Leckde jinde mají hospodu vedenou jako "klub" zase proto, aby nemuseli vpouštět do lokálu zjevné neplatiče - bezdomovce, feťáky, Romy apod.
749.243-2
Úterý, 07. června 2016 - 19:26:52  
Neregistrovaný host
37.188.135.110
Pokud byste si někdo plánoval cestu/výlet/šot s úmyslem teplého jídla v Nezvěsticích, tak si jídlo přeplánujte jinam. [biggrin]
Koupit si můžete leda tamní relativně přínádražní restauraci BON (cca 400m od ŽST, u kostela), ale jídlo ne...od 1.11.2015 zavřeno, k prodeji.
projížděč NAD
Pondělí, 13. června 2016 - 20:28:03  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "749.243-2" = 07.06.2016 - 19:26:52:
V Nezvěsticích fungoval v minulosti přímo na perónu jakýsi "hospodokiosk", ale pokud mě pamět neklame, když jsem tudy jel naposled (asi před rokem), vypadal trvale zavřeně. Zda a jak aktuálně funguje hospoda u zhlaví (směr Nepomuk), nevím - nikdy jsem tam nebyl.
Podobně bídné jsou občerstvovací možnosti i ve Starém Plzenci, především o víkendech: na nádraží je sice nějaký výčep, ale zda vůbec nyní funguje aspoň v pracovní dny, netuším - nejbližší zdroj piva je sázkařský výčep kousek nad přejezdem na plzeňském zhlaví stanice (kelímky ale nevede), o žádných možnostech najíst se v rozumné blízkosti stanice nevím. Případná návštěva úzkorozchodky v areálu pionýrského tábora pod Radyní je tedy spojena s dost velkou "saharou", protože ani v táboře pochopitelně pivo nečepují: cestou je jen jakási potravinová samoobsluha otevřená i o víkendech, kde asi vedou aspoň "lahváče" ...
749.243-2
Úterý, 14. června 2016 - 21:03:07  
Neregistrovaný host
37.188.130.45
Stánek na peroně v Nezvěsticích funguje (dokonce jako herna), ale už docela dlouho otevírá až v 16h. Uvnitř v boudičce neprůhledně zahuleno, v létě lze použít venkovní lavice pod břízou.
Hospoda (U Šilhánků?) na zhlaví funguje. Na internetu inzeruje obligátní teplá jídla po celý den. Venku, ani uvnitř nic nenasvědčuje tomu, že by jídlo bylo, ale možná je...Žádný jídelák, žádná tabule, žádná vývěska. Uvnitř zakouřeno, až nahuleno, nevětrá se pokud možno ani když je venku teplo. V Plzenci nemám špatnou zkušenost s Českým Dvorem, ale je to víc než 2 roky. Od té doby se mohlo vše změnit k lepšímu i horšímu.
projížděč NAD
Středa, 15. června 2016 - 12:17:55  
Neregistrovaný host
109.80.102.33
Ad "749.243-2" = 14.06.2016 - 21:03:07:
Díky za upřesnění a doplnění - já "rejdím po vlastech českých" převážně jen o víkendech, kdy (bohužel) mnohé občerstvovací podniky (paradoxně právě ty nádražní a přinádražní) nefungují. A jde-li navíc o "mezihlehlé" a pouze projížděné lokality, většinou ani nebývá příležitost zjistit podrobnosti ani o podnicích viděných jen z vlaku cestou kolem.
Podniky vzdálenější od nádraží mohou být sice dobré, ale nejsou-li jediné použitelné i k nákupu občerstvení na další cestu vlakem, obvykle je ani nevyhledávám, takže o nich většinou mnoho nevím - to je i případ staroplzeneckého "Českého Dvora", který (podle mapy) leží cca 1 km od nádraží a navíc na opačné straně železniční trati než "piotábor" (s úzkorozchodkou) pod Radyní, takže jsem ani neměl příležitost na něj narazit. Při svých dřívějších projížďkách NAD jsem sice z autobusu pozoroval, že v obci je občerstvovacích zařízení více, ale víc o žádném z nich nevím.
Z předmětné oblasti je asi vhodné zmínit ještě Blovice, kde je (poblíž nepomuckého zhlaví stanice) "Hostinec U nádraží Blovice", v němž se lze i najíst, navíc za relativně ještě přijatelné ceny.
749.243-2
Středa, 15. června 2016 - 19:57:23  
Neregistrovaný host
37.188.142.138
Špeluňka v Plzenci v bývalé lampárně na nádraží funguje taky až někdy v pozdních odpoledních hodinách. Nálevna.
V pracovní dny je snad (ještě pořád?) kousek pod nádražím ve StPlz, hned na první křižovatce, k použití hodně lidová bufetojídelna s polévkou, sekanou etc. a pár hotovkami. Otevřená tuším 8-14h. Holt v rámci podpory turistického ruchu, čím dál častěji nezbývá, než použít místní vietnamský obchod otevřený včetně Ne 8-20h a koupit lahvové, nebo pixly z ledničky.

Blovice na nádraží nejsou vůbec špatné, už jen kvůli letnímu posezení venku, slušnému jídlu a pizze. Ale když je opravdu vedro, tak je na tom place před hospodou, otevřeném k JZ, ke zdechnutí i pod slunečníky.
V Blovicích je to od stanice na náměstí kousek. Z vyzkoušení stojí pěkná hospůdka, které místní říkají Pohoda a přiznivci funkcionalismu zaplesají nad Spořitelnou. Zajímavou, až klasickou, čím dál méně vídanou (ale rozhodně ne usmolenou a špinavou) atmosféru lze zažít i "U Řezníka", což je bufet s dobrými hotovkami akorát v půlce na spojnici Pohoda-Spořitelna.[wink]
Pátek, 17. června 2016 - 23:06:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12857
Registrován: 12-2007
Zastavování vlaků je bohužel takové jaké je a asi s tím nikdo nic neudělá, nemáme ty správné známosti. V pátek a v sobotu je to o něco lepší díky "půlnočním" vlakům (a autobusům), uvidíme, jaké změny by přinesla případná rekonstrukce tratě, tedy pokud někdy nějaká vůbec bude, neb je zase ticho po pěšině.
Do loňska tam umělo zastavovat daleko více vlaků (ve směru od Brna hodinový takt po celý den vs. nynější stav pouze 2 h takt mimo odpolední špičku), tzn. to není o nějakém "až modernizace umožní (opětovné) zavedení 1 h taktu Os vlaků".

I nyní by tam stíhaly zastavovat v sudém směru všechny Os-240 základního taktu; v lichém směru pak téměř všechny - kromě Os 4837 a 4841 v pracovních dnech, u kterých by to technologicky nevycházelo.

Pokud jde o zastavování/nezastavování všech osobních vlaků všude, kdysi mě kdosi v Brně to střídavé zastavování v Troubsku a v dolních Střelicích zdůvodňoval tím, že prý je to kvůli úsekové jízdní době mezi Brnem a Střelicemi
... a ironií právě je, že od 12/2015 každý druhý Os-240 v sudém směru jízdy nezastavuje v ani jedné z této dvojice zastávek, přičemž pak - v souladu s NJŘ - prostojí 2 - 3 minuty v žst. Střelice... (v opačném směru jízdy nezastavoval každý druhý Os-240 v Troubsku ani v předchozích letech).

Tak či tak, v dnešní době začínat s čímkoliv novým je nesmírně těžké, tím více přeji provozovatelům hospůdky úspěch.