Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 26. 09. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 26. 09. 2016

dolů
   autor příspěvek
Pátek, 26. srpna 2016 - 16:53:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385
Registrován: 11-2006
Letos již potřetí...[crazy][angry] A ta oprava za pár dní, no držím palce....
Něco podobného (Časté střet aut s mostem) mají i soudruzi v USA v Durhamu, NC. Tak jeden místní ogara nelenil a umístil kameru zabírající most. No a od roku 2008 má nejméně 109 "Záseků", kdy se zlotřilý most postavil zákeřně a naprosto neočekávaně do cesty vždy plně zodpovědných a výšky svého vozidla naprosto znalých řidičům....[biggrin]
https://www.youtube.com/channel/UCXX0RWOIBjt4o3ziHu-6a5A
Tom_tužín
Sobota, 27. srpna 2016 - 12:01:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 885
Registrován: 6-2005
Honza o:
Můžete mi vysvětlit pojem "poloviční zastávka"? V Předmostí mělo jít o zastávku, na níž by zastavily všechny osobní vlaky. Tak jako v Oseku, Drahotuších, Rokytnici, Brodku, Grygově... nevšiml jsem si, že by tyto zastávky byly jakkoliv "poloviční".

Těch 23 milionů by v přerovské MHD bylo k čemu? Bezbariérová vozidla už jezdí (jiná se už ani nenakupují), bezbariérové zastávky už jsou k dispozici na mnoha místech (a další budou přibývat, protože jiné než bezbariérové zastávky dnes už ani nelze zkolaudovat). Přesto je využití celé MHD minimální, ve většině spojů nejede více než 10 lidí, nezřídka (mimo špičku) 2 - 3. Důvod napsal jasně Pavel Večeřa - i "kolmo" je to násobně rychlejší a pohodlnější. Nestát v koloně znamená v Přerově jet mimo silnici, čili buď po cyklostezce (těch je málo a mnohdy jsou v bídném stavu), nebo po kolejích. Varianta "po kolejích" teď padla, takže zbývají jen ty kola. Ty se zatím vedení radnice nepodařilo zakázat takže lidé jezdí (byť podpora vedení města se blíží nule).
Starý Hanák
Sobota, 27. srpna 2016 - 21:31:26  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Tom_tužín: Bohužel je to tak. Vedení radnice stále nepochopilo význam kolejové dopravy pro rozvoj města a zatraktivnění lokality Předmostí a okolí. Ale co se týče cyklistiky, v Přerově jsou např. na rozdíl od Olomouce lidé zvyklí na kolech po městě jezdit už ode dávna a neexistuje zde taková buzerace ze strany Městské policie jako v Olomouci, kde jsou cyklisté páchající drobné přestupky často téměř lovnou zvěří.
Tom_tužín
Neděle, 28. srpna 2016 - 00:41:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 892
Registrován: 6-2005
Starý Hanák:
Přes léto pracovně pendluju Olomouc - Přerov na kole minimálně jednou týdně. Řekl bych že historicky byli přerovští měšťáci proti cyklistům daleko víc vysazení než v Olomouci. Teď se to možná srovnalo - nevím, naštěstí jsem už nebyl několik let příslušníky v Přerově ani v Olomouci kontaktován.

Cyklistická tradice na Olomoucku je spíš vázaná na předměstí a okolí obce - Bohuňovice, Hlušovice, Velká Bystřice, Štěpánov, Horka - toť cyklistické velmoci odedávna až po dnešek.

V Přerově je zásadním problémem pro cyklisty totální absence pozitivních opatření - třeba průjezdy jednosměrkami v obou směrech, průjezd koncem slepých ulic atd. Tohle jsou věci, kterým je vedení radnice v Olomouci i ostatní subjekty (Dopravní inspektorát) poměrně dost nakloněno. V Přerově bohužel právě naopak. Subjektivně je pro mně průjezd Olomoucí násobně příjemnější jak Přerovem. Zajímavé je to i časově, z centra do centra 1:20. Pro srovnání vlakem 15 minut v Přerově na nádraží, 30 minut vlak (reálně), od nádraží kamkoliv zhruba 20 minut. Celkem 1:05. Rozdíl mezi cestou vlakem a na kole Přerov - Olomouc je celých 15 minut, ovšem jsou i případy, kdy je kolo dokonce o něco málo rychlejší (Nový Svět, Nové Sady, Holice).
Neděle, 28. srpna 2016 - 20:51:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3876
Registrován: 5-2002
Tom_tužín:
" na níž by zastavily všechny osobní vlaky. Tak jako v Oseku, Drahotuších, Rokytnici, Brodku, Grygově... nevšiml jsem si, že by tyto zastávky byly jakkoliv "poloviční". "

Ten termit jsem někde zahlédl, někdo tím zřejmě reagoval na to, že tam nebudou stavět rychlíky.

Tom_tužín:
" protože jiné než bezbariérové zastávky dnes už ani nelze zkolaudovat. Přesto je využití celé MHD minimální, ve většině spojů nejede více než 10 lidí, nezřídka (mimo špičku) 2 - 3. Důvod napsal jasně Pavel Večeřa - i "kolmo" je to násobně rychlejší a pohodlnější. Nestát v koloně znamená v Přerově jet mimo silnici, čili buď po cyklostezce (těch je málo a mnohdy jsou v bídném stavu), nebo po kolejích. Varianta "po kolejích" teď padla, takže zbývají jen ty kola. Ty se zatím vedení radnice nepodařilo zakázat takže lidé jezdí (byť podpora vedení města se blíží nule)."
Co se týče autobusů, ještě tu máme pár popelnic typu B952E a BN12. Skutečně bezbariérová zastávka je snad jenom u Kauflandu, ještě u Nemocnice se o to pokoušeli, ale 20 cm nástupní hranu to nemá a řidiči občas mají problém k ní přesně najet. Třeba Hřbitov nebo Kabelíkova (pokud mám jmenovat ty na mém konci) by to potřebovaly jak prase drbání. Tohle může být jedním dílkem vyšší atraktivity MHD, tím druhým je rychlost a souhlasím, je tragická. Potom by se prachy za zastávku mohli nalít třeba na pořádnou cyklostezku na Velké Dlážce a potom by jste MHD už vůbec nepotřebovali.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_o.)
Tom_tužín
Pondělí, 29. srpna 2016 - 13:31:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 894
Registrován: 6-2005
Honza o:
Mám za to, že města typu Přerova žádnou slušnou MHD neuživí. Valná většina směrů MHD by šla pokrýt příměstskými linkami (které mají pár zastávek i ve městě a dost volné kapacity i pro vnitroměstské cestující). Stačila by jen mírná úprava linek tak, aby obsluhovaly i zastávky MHD, byť za cenu nějakého malého závleku.

Přerov si dělá svou vlastní MHD jako paralelní systém vedle příměstských linek, a co mám tušení tak to nedělá žádnou velkou radost ani KIDSOKu. Zastávka Předmostí neměla být nakonec ničím jiným, než zastávkou příměstských vlaků pro lepší obsluhu města, a to na trati, která je osou celého bývalého přerovského okresu. Zájem by byl obrovský, nicméně ti kterých se to týkalo nejvíc (dojíždějící z okolí) do toho vlastně nemohli vůbec zasáhnut. Zabili to lidé z KIDSOKu (protože Přerov je pro Olomoucko odepsaný region kdesi na půl cesty do Ostravy), ze SŽDC (protože tam potřebují dodělat ten koridor a cokoliv navíc - byť by to bylo jakkoliv přínosné - je obtěžuje), a také přerovští zastupitelé, protože oni tam nejezdí nebo mají auta, takže je jim to totálně jedno. Ignorance ze všech stran, s tím se nedá bojovat.
Pondělí, 29. srpna 2016 - 18:39:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3879
Registrován: 5-2002
Kde ta zastávka vlastně měla být? Někde na místě bývalých uhelných skladů nebo až dál za Lidlem? A podařilo by se SŽDC ještě přesvědčit, aby na zastávku nechali aspoň místo?
Pondělí, 29. srpna 2016 - 19:52:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 11-2012
On by hlavně Přerov potřeboval cyklostezky stavebně oddělené od chodníků. Tučně to píšu, protože starý vychrochtaný chodník, kde každá druhá trčící kachlička mi hrozí rozražením pláště (Aneb moje pláště 700x23c s osmi bary uvnitř na obou závodkách to oraniště prostě nedávaj tak jako horáky...) a kde se motaj chodci, protože bílá čára není zeď opravdu cyklostezkou není.

Když už se něco tvářící jako cyklostezka postaví (Předmostí na Hranické), tak to zase totálně dokurví cca 2cm schodkem u každého přechodu, protože místo plynulého přechodu z asfaltu či betonu tam drbnou kachličku (i když zaoblenou), takže to raději beru po cestě trvalou rychlostí.

Hlavně nechápu, který inteligent v celém městě vymyslel používání kočičích hlav na retardéry a zastávky. U většiny se to už začlo rozpadat, u zastávek už alespoň pochopili, že panel je lepší, ale přes ty retardéry je radost jezdit, když mezi kostkama je centimetrová mezera, protože beton, nebo co to bylo za náhražku je už dávno vyplavený.

Jinak ta zastávka Předmostí měla býti snad za Lidlem a do ceny myslím byla zahrnuta i rekonstrukce podjezdu, schodiště, atd.
Tak a teď už budu zase hodný...
ČMŽO Elektronika.
Starý Hanák
Pondělí, 29. srpna 2016 - 21:37:15  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Tom_tužín: Zabili to lidé z KIDSOKu (protože Přerov je pro Olomoucko odepsaný region kdesi na půl cesty do Ostravy), ze SŽDC (protože tam potřebují dodělat ten koridor a cokoliv navíc - byť by to bylo jakkoliv přínosné - je obtěžuje), a také přerovští zastupitelé, protože oni tam nejezdí nebo mají auta, takže je jim to totálně jedno. To je naprosto přesné, slyšel jsem to také tak. Většina obyvatel Olomouce v Přerově téměř nikdy nebyla a považuje jej za zcela odepsané město regionálního významu. Naprosto přirozenou a léty prověřenou spádovost mezi Přerovem, Lipníkem a Hranicemi se KIDSOK snaží znetvořit ve prospěch krajského města, přitom účel by zcela splnily úvraťové Os vlaky s pobytem v Přerově do 10 minut a zastavující v Předmostí. Nyní musí platit mezi Olomoucí a Hranicemi 2 segmenty (Sp a Os, přičemž Sp jezdí poloprázdné) a nedostatek vlkm musí řešit dalším vykrádáním kalendářů Os vlaků, o naprostém pohřbení dojížďky z Bělotínska ani nemluvě. A co se týče přerovských zastupitelů, raději nehovořit...
Starý Hanák
Pondělí, 29. srpna 2016 - 21:43:55  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Pavel_večeřa a Tom_tužín: A to je právě ten rozdíl mezi Přerovem a Olomoucí. Když jedu v Přerově po cestě na silničce a nepoužiji cyklostezku, jsem v klidu. V Olomouci jsem nervózní jak sáňky v litě a vyhlížím městskou policii za každým rohem... Jinak Přerov - Olomouc je na kole v zásadě skutečně reálně pomalejší než vlak, ale třeba do Lipníka či Hranic je to díky relativně přímé cyklostezce a většinou značné docházkové vzdálenosti (hlavně Hranice) již plně srovnatelné. O vlakem přes Olomouc zcela nespolehlivé dojížďce Přerov - Prostějov ani nemluvím...
Pondělí, 29. srpna 2016 - 22:15:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 712
Registrován: 5-2006
Starý Hanák : pouze jednou mne měštáci v Olomouci zastavili na kole, když jsem nepoužil cyklostezku a řešeno to bylo domluvou.
Tom_tužín
Pondělí, 29. srpna 2016 - 22:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 895
Registrován: 6-2005
Honza o + Pavel Večeřa:

Zastávka měla být hned za podjezdem směr Prosenice, 1 ostrovní peron, přístup měl být z podjezdu. Cena zastávky byla z valné většiny cenou za přestavbu podjezdu. Při té přestavbě se měla v podjezdu vyřešit mj. i cyklostezka. Ta se teď bude řešit stejně, ale jako samostatný objekt. Město tak fiktivních 30 milionů "ušetřilo", aby reálně cca 15 milionů (?) vynaložilo na cyklopodjezd, který by se při stavbě zastávky stavět nemusel. Jinak tam zůstane starý poškozený podjezd, který se bude muset opravit stejně, jen v rámci jiné stavby a možná z peněz jiné instituce (Správa silnic? ŘSD?). V důsledku se tam i při nerealizaci zastávky těch 30 milionů proinvestuje, jen "salámovou metodou". A taky tam nebude ta zastávka, ale za stejné náklady o řád horší řešení.

K cyklopodjezdu - ten měl propojit Předmostí a Dlážku, reálně stejně nic nepropojí, protože úředníci magistrátu na cyklostezku zřejmě úmyslně "zapomněli" při budoucí přestavbě stávající křižovatky na straně Dlážky (bude realizovaná v rámci mimoúrovňového křížení silice I/55), takže až cyklisté z Předmostí projedou cyklopodjezdem, tak pěkně sesednou z kola a půjdou pěšky. Nebo nesesednou a dostanou pokutu. Hezké že?

Ad. rozbité cesty a kočičí hlavy - bohužel odpovědí může být jen horské kolo s odpruženou vidlicí. Kvalitních cest se v dohledných desetiletích v Přerově nedočkáme.

Starý Hanák:
V Olomouci jsou cyklostezky natolik kvalitní, že nemám prakticky motivaci jet po silnici. Třeba po třídě Kosmonautů od nádraží do centra jedu po cyklostezce klidně 25 - 30 Km/h, takže pohoda. Jet tou stejnou rychlostí třeba v Přerově po Dlážce, tak končím v kotrmelcích. Jinak vlak je samozřejmě v trase Přerov - Olomouc rychlejší, kolo začíná být rychlejší než vlak v okamžiku, kdy potřebuju navštívit ve městě několik těžko dostupných adres mimo dosah hlavních linek MHD (Tabulový Vrch, Holice, Černovír atd.).
Úterý, 30. srpna 2016 - 09:35:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 712
Registrován: 11-2006
Tom_tužín: Je mě z toho na blití. Asi ani nemá cenu to komentovat, ale máš ve všem bohužel pravdu [angry].
Úterý, 30. srpna 2016 - 09:35:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11837
Registrován: 5-2002
TT: bohužel odpovědí může být jen horské kolo s odpruženou vidlicí...
... z čehož plyne výrazně menší rychlost a/nebo výrazně větší trakční práce, která může leckdy rozhodnout v neprospěch kola.
Takže odpovědí nikoliv může, ale musí být cyklostezka s hladkým asfaltem. Na oranici Tě nemá PČR nárok nutit, protože se dostávají do rozporu dvě ustanovení zákona 361 - to o přednosntím využití cyklostezky s tím o přizpůsobení jízdy povaze vozovky (té se totiž lze přizpůsobit leda tím, že tam nejedu).
Nějakou šotolinu nebo šutry můžu prohlásit za cyklostezku leda pro nějakou turistiku, ale nemůžu ji prohlašovat za plnohodnotnou náhradu silnice (v tom smyslu, že bych po ní někoho nutil jezdit).
Tom_tužín
Úterý, 30. srpna 2016 - 11:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 896
Registrován: 6-2005
Hajnej:
Jo, to je svatá pravda. Zrovna teď projektuju 2 cyklostezky, obě budou mít rovný asfaltový povrch, žádné kandelábry a taky veřejné osvětlení. Jedna povede z Mrskles do Mariánského Údolí (k nádraží), druhá povede z Loštic směrem do Moravičan (s hlavním cílem příjezdu na kole k nádraží v Moravičanech). Zkrátka obce a města ležící mimo železnici se napojují alespoň cyklostezkami, a to proto, že se jim to prostě vyplatí.

Bohužel Přerov je kapitola sama pro sebe - jak v cyklostezkách, tak i v nevůli napojit se na železnici, kterou tady máme přímo pod nosem. Je mi jasné, že odpružení a široké pláště mají větší odpor, bohužel jinak to tady nejde.
jkl
Úterý, 30. srpna 2016 - 12:41:14  
Neregistrovaný host
188.175.78.181
Tom Tužín, Starý Hanák, Kmotr:
Souhlasím, že starší úseky cyklostezek v Olomouci jsou rovné a pěkné.. Na té, která vede podél na ul. Schweitzerova k ul. Požárníků to vypadá přesně takto ,,tak to zase totálně dokurví cca 2cm schodkem u každého přechodu, protože místo plynulého přechodu z asfaltu či betonu tam drbnou kachličku (i když zaoblenou)" [proud] Postavena byla zhruba před 3 roky..


V Olomouci jsem nervózní jak sáňky v litě a vyhlížím městskou policii za každým rohem.
v Přerově jsou např. na rozdíl od Olomouce lidé zvyklí na kolech po městě jezdit už ode dávna a neexistuje zde taková buzerace ze strany Městské policie jako v Olomouci, kde jsou cyklisté páchající drobné přestupky často téměř lovnou zvěří.
Vaším problémům s MPO nerozumím.. Při jízdě po chodníku u mě kdysi zastavili a říkali, ať jedu na silnici.. Jinak nic.. [happy] Asi holt dodržuju Vyhlášku o provozu na pozemních komunikacích.
Starý Hanák
Úterý, 30. srpna 2016 - 20:46:38  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
jkl, TT: Zkrátka jsem měl asi v Olomouci smůlu, ale tam jsem byl pokutován či napomínán již několikrát, zatímco v Přerově naposledy tak před 20 lety... Co se týče jízdy po cyklostezce na třídě Kosmonautů 25-30 km/h, to je možné snad jedině v úseku naproti býv. okresnímu úřadu, jinak se vystavujete minimálně nebezpečí srážky s chodcem. Zrovna dnes dopoledne u moravního mostu k jedné došlo. Jinak už hodně odbočujeme od tématu tratí na střední Moravě...
Úterý, 30. srpna 2016 - 21:55:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2583
Registrován: 2-2004
731.043-6 Čelechovice na Hané (25.08.2016)


http://badber.blog.cz/
Čtvrtek, 01. září 2016 - 13:37:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 800
Registrován: 11-2007
Zdravím,
jaké je prosím řazení na nedělním Os3633 z Olomouce do Šumperka?
Je to 814.2?
Díky.
Cestuji výhradně se psem v postroji :-).
!Nevykat! :-)
263.001-0 a 263.002-8 - nejkrásnější princezny z Brna
Z historie:
363.087-8, 362.165-3 - nejzajímavější nereklamní esa
Dan38
Pátek, 02. září 2016 - 11:48:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 306
Registrován: 4-2006
Nemá někdo informaci, do kdy bude trvat pomalá jízda přes Olomouc před. nádr. ?
Trupman
Pátek, 02. září 2016 - 12:35:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1399
Registrován: 12-2005
Zajímavá diskuze o cyklodopravě. K projektování cyklostezek v Česku bych měl několik připomínek, ale nade všechny bych chtěl vyzdvihnout jeden velký problém. Cyklostezka je v českém provedení takřka vždy postavena na nejnižší úroveň priority v dopravní síti. V praxi to vypadá tak, že na každém křížení byť jen s obslužnou komunikací je stezka přerušena dopravní značkou a cyklista musí zpomalit, vyhlížet křižující vozidlo (třeba traktor na polní cestě využívané párkrát do měsíce), případně i sesednout z kola, čehož tak krásně nedávno začalo využívat olomoucké městapo k buzeraci cyklistů v městských parcích.
Taková cyklostezka je pro mě jako cyklistu nepoužitelná a to mě ještě zákon nutí ji využívat. Vysvětlete měšťákovi, co na kole nikdy neseděl, že opravdu raději jedete po silnici. [cunik]

S pravidelnou dojížďkou na kole, jako je tady navrhováno třeba Olomouc-Přerov, nemám osobní zkušenost. Nedokážu si ale představit, že lze toto skutečně masově praktikovat vzhledem k délce takové trasy. To si už vyžaduje opravdu fyzičku a odolnost proti různým výkyvům počasí. Průměrně zdatný člověk může těžko spoléhat na takovou formu dojíždění.
Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Jindřich Rosa
Pátek, 02. září 2016 - 13:14:58  
Neregistrovaný host
195.113.180.178
Bočeli: hezké..
A koukám, že obsluha Čelechovic probíhala až k večeru, tedy separátně od manipuláku do Ptení.
Pátek, 02. září 2016 - 15:31:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 8-2010
Je fajn, že se konečně podařilo zaintegrovat všechny tratě v Olomouckém kraji [ok] Bohužel, povědomí cestujících o integrovaných jízdenkách zatím není moc velké. Jak by taky mohlo, když (nejen) ve stanici Červenka je starý plánek s nezaintegrovanými tratěmi. KIDSOK asi bohužel propagaci moc neumí, ale doufám že to napraví.

Zajímalo by mě jestli někdy dojde i k integraci rychliků [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Starý Hanák
Pátek, 02. září 2016 - 21:15:08  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
Trupman: Ve všem naprostý souhlas. Pravidelné dojíždění na kole nad cca 5-10 km samozřejmě vyžaduje jistou kondici.
Pátek, 02. září 2016 - 21:37:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 8-2010
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/nadrazi-ve-stepanove-ozij e-novy-vlastnik-otevre-cekarnu-20160902.html
Jeřék
Pátek, 02. září 2016 - 21:42:21  
Neregistrovaný host
188.175.133.94
735 007-7 vezla nádražáky z Prostějova do Chornic a zpět 27.8.2016
[ok]
Buffalo
Sobota, 03. září 2016 - 09:45:23  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Neví někdo který motorák včera měl srážku s autem mezi Kostelcem a Prostějovem?
Jeřék
Sobota, 03. září 2016 - 11:01:57  
Neregistrovaný host
82.117.130.28
Buffalo:byla to 810 444
Buffalo
Sobota, 03. září 2016 - 14:15:25  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Jeřék: Nevíš jak byla 810 moc poškozená?
Jeřék
Neděle, 04. září 2016 - 09:10:17  
Neregistrovaný host
188.175.133.94
Buffalo:prej nic moc,ale já jsem ji neviděl!!!
Buffalo
Neděle, 04. září 2016 - 10:30:17  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Jeřék: díky za odpověď
Tom_tužín
Neděle, 04. září 2016 - 19:20:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 898
Registrován: 6-2005
Trupman, Starý Hanák:
Věděl jsem o lidech, kteří jezdili na kole Přerov - Olomouc denně. Já to jezdím zhruba 1 x týdně, i s pojížděním po Olomouci to dělá tam a zpět cca 70 Km. Jinak jsem jezdil letos cca 5 týdnů (vždy 1x týdně ve čtvrtek) pracovně z Loštic přes Olomouc do Přerova, tam vlakem, zpět na kole (cca 90 Km za den) a také to šlo. Co znám rekordmany, tak ti najezdí do práce od jara do podzimu 7 - 8 tisíc Km. Já jsem odvar, ročně kolem dvou tisíc.

Je to samozřejmě otázka mnoha faktorů - jaká je tam trasa z hlediska vhodnosti pro cyklisty, jaké je počasí, jaké má člověk kolo, jakou má kondici ... a taky ho to musí samozřejmě bavit.
Starý Hanák
Neděle, 04. září 2016 - 22:03:52  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
a taky ho to musí samozřejmě bavit To je dost podstatné. Olomouc - Přerov se ještě dá vzít třeba přes Lipňany, ale Prostějov - Přerov bych denně na kole jezdit nechtěl, totální "vopruz" přes Dub i přes Tovačov, zvlášť při protivětru. Ale to opravdu odbočujeme.
Úterý, 06. září 2016 - 14:34:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2009
Buffalo : Tady jsou nějaké fotky z té nehody : odkaz
Buffalo
Úterý, 06. září 2016 - 19:45:14  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Milan13: Díky jen nechápu jak mohla vykolejit na fotkách je na kolejích jinak tukanec pěkný
buffalo
Sobota, 10. září 2016 - 21:33:26  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Neví někdo co se konkrétně chystá za opravy při výluce Červenka-Litovel předměstí,která trvá od 19.9. do 18.10. díky
Litovel
Úterý, 13. září 2016 - 21:39:24  
Neregistrovaný host
46.135.183.4
Budou stavět zastávku.
Úterý, 13. září 2016 - 22:14:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 5-2005
Konkrétně Červenka zastávka.
buffalo
Úterý, 13. září 2016 - 22:25:32  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Ale co jsem viděl tak Červenka zastávka stojí i peron tak co tam budou dělat?
Středa, 14. září 2016 - 15:06:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281
Registrován: 7-2006
buffalo:Asi nejdůležitější prací na výluce bude tryskání a obnova nátěru na mostě přes Moravu.Krom toho výměna pražců na výhybkách v Litovli a v Předměstí,výměna jetých kolejnic a úprava GPK.
www.rlz.bilysklep.cz
Nech vzkvétá Rajnochovická železnica pod vedením najvětšího ogara, milovaného ředitela Tomáša Hegara.
Buffalo
Středa, 14. září 2016 - 19:45:05  
Neregistrovaný host
213.195.202.10
Robertcert:děkuji za odpověď mám jen dotaz co to znamená úprava GPK?
Bubák2003
Středa, 14. září 2016 - 20:16:41  
Neregistrovaný host
85.70.107.39
Geometrická Poloha Koleje
Buffalovi
Středa, 14. září 2016 - 20:23:55  
Neregistrovaný host
213.155.254.157
Buffalo - Úprava geometrické polohy kolejnice. Počítám, že budou pobíjet. V googlu snad první odkaz po zadání GPK:
http://www.zkratky.cz/GPK/14281
Někdy můžeš vyzkoušet i samostudium. [vypravci]
Čtvrtek, 15. září 2016 - 19:17:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 282
Registrován: 7-2006
Litovelské pomněnky.

www.rlz.bilysklep.cz
Nech vzkvétá Rajnochovická železnica pod vedením najvětšího ogara, milovaného ředitela Tomáša Hegara.
Čtvrtek, 15. září 2016 - 20:12:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 2-2004
731.043-6 Kostelec na Hané - Čelechovice n.H. (25.8.2016) [vypravci]


http://badber.blog.cz/
Čtvrtek, 15. září 2016 - 20:33:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 2-2004
742.314-8 Městečko Trnávka (26.8.2016)[vypravci]


http://badber.blog.cz/
Čtvrtek, 15. září 2016 - 20:57:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6657
Registrován: 8-2003
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/zeleznice-v-litovli-slavi -zve-na-historicke-vlaky-i-nevsedni-jizdy-20160915.html
World In My Eyes...
cestuji ekonomicky a to pouze první třídou [kladivo]

Pátek, 16. září 2016 - 10:14:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 717
Registrován: 9-2011
Olomouc přednádraží - Příkazy poveze 753.759 druhou část soupravy vozů řady Eas, určenou k nakládce řepy. První část (12 vozů) je již v Příkazech od cca čtvrt na šest.
Tom_tužín
Pátek, 16. září 2016 - 19:23:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 901
Registrován: 6-2005
Když už Jacob zmínil tu nakládku řepy v "Přékazech", tak nezůstanu stranou a dodávám fotodokumentaci nakládky řepy v Přerově.

Sobota, 17. září 2016 - 18:24:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3900
Registrován: 5-2002
Dnes v Litovli na Předměstí:
buffalo
Sobota, 17. září 2016 - 19:22:28  
Neregistrovaný host
176.102.145.4
Honza o:Dnes super akce,ale ten déšt
Sobota, 17. září 2016 - 21:16:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2012
Výluka na trati 273 od 19.9. do 18.10. v úseku Červenka - Litovel předměstí
(Je to jenom dokumentačně přes mobil ty dva obrázky se mi nechtějí otočit)




(Příspěvek byl editován uživatelem svozra.)
Sobota, 17. září 2016 - 21:21:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2012
130. výročí trati 273 Červenka - Litovel

Čtvrtek, 22. září 2016 - 18:56:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8259
Registrován: 6-2004
Trať 017: jak jsou vytížené ranní spoje v relaci DZBEL-Moravská Třebová?
V jiném vlákně jsem něco zaregistroval o návratu vlaků (jeden pár?) i na rameno Chornice-Skalice

Vlaky jsou tu pro lidi, každý nepreferuje bus(y)
Starý Hanák
Čtvrtek, 22. září 2016 - 19:34:14  
Neregistrovaný host
77.242.90.180
V jiném vlákně jsem něco zaregistroval o návratu vlaků (jeden pár?) i na rameno Chornice-Skalice Tuto nabídku jistě fůra místních ocení a hromadně vymění auta a autobusy za vlak, který jim zastaví pouhé 2 km od centra...
Tom_tužín
Neděle, 25. září 2016 - 23:08:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 902
Registrován: 6-2005
Řepa v Přerově:


Olomouc nostalgie
Pondělí, 26. září 2016 - 11:57:47  
Neregistrovaný host
88.101.106.91
https://www.k-report.net/discus/obrazky/19/37/1151937.jpg

Velká akce 1.10.2016 v Olomouci.
Setkání Bardotek.
Pondělí, 26. září 2016 - 12:42:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12060
Registrován: 5-2002
V Olomouci už nějakou dobu svítí nové vjezdy od Štěpánova.
olomouc
Pondělí, 26. září 2016 - 13:08:12  
Neregistrovaný host
77.78.90.85
ad Hajnej: A kdy se bude už jezdit normálně (160 kmh)? Děkuji
Pondělí, 26. září 2016 - 15:57:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12063
Registrován: 5-2002
Až se udělá rychlá pantografka a až to vyjde v TTP.
Zatím se ví leda to, že k 15.10. to ještě nebude, protože to by už teď muselo vyjít.