Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 26. 01. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 26. 01. 2016

dolů
   autor příspěvek
Středa, 20. ledna 2016 - 20:08:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 1-2007
Může mi tu někdo další potvrdit, že v Harrachově se přestupovalo či stále přestupuje?

Při zpoždění dispečeři ČD nechávali v Harrachově vlaky ukončit a soupravy otočit na vlaky zpět, čímž se cestující ocitli uprostřed lesa. Teď se chvíli jezdí bez zpoždění.

Ale s místním bláznem Inkonginto máte na co nadávat.

Náhodou, občanku mi nechali... [crazy]

A když to ten Tranzit a power-booster nenastartuje (protože závada je třeba někde úplně jinde, než to vypadá, což je nemalý % případů), tak budeš čekat dalších XX dlouhých minut, než se dostaví ta záložní rakev?

Než se vůbec ta rakev vystaví, tak je tranzit v Josefáči. Rakev pak vůbec nevyjede, nebo se může otočit ve Vesci nebo Jablonci.

Jako elektrikář znám výraz "šlus" jako slangové označení zkratu

Já jsem původně také elektrikář (mechanik silnoproudých zařízení) a pod pojmem vyšluslou nebo vyflusanou baterkou jsme chápali, že je prostě v [zadnice]. Ale netušil jsem, že největším problémem je pojmenování problému. No holt nýmandství se projevuje i nadále.

Pospíšil, přísp. 1333

Opět jen potvrzujete svým příspěvkem své nýmandství. Řešit tady Hádkovu anonymitu.... co víc dodat. Kdybyste se raději naučil řešit dopravu...
[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Středa, 20. ledna 2016 - 20:21:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 1-2007



[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
840
Středa, 20. ledna 2016 - 20:26:14  
Neregistrovaný host
85.119.88.145

Může mi tu někdo další potvrdit, že v Harrachově se přestupovalo či stále přestupuje?

Nevřte všem bludům, cop sem T.H. napíše !
Až na ojedinělé nesmyslné pokusy dispečerů ČD o operativní krácení zpoždění se v Harrachově nepřestupuje.
Ty pokusy nic nepřinesly, tak snad se z toho zúčastnění poučí a příště už to nebudou ani zkoušet :-)
Starý Vlk
Středa, 20. ledna 2016 - 20:28:29  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Duštifíra_von_ALEX: Moje zkušenost je jiná. Žádné průniky komprese do vody nezpůsobí to, že se celý válec naplní vodou, to by musel vůz stát aspoň den. Prostě praskne hlava (většinou stářím) a neděje se nic až do té doby, než se motor stopne. Pak voda nateče do válce do max. 10 minut a zaplní jej celý. Ke klasickému vodnímu rázu nedojde, na to je dráha pístu, hrnoucího před sebou nateklou vodu příliš krátká. Prostě motor se nemůže otáčet, ale k destrukci hlavy či ohnutí ojnice nedojde. Startér, který se ani pořádně nerozběhl se zastaví, odebíraný proud rychle stoupne a baterie (dávno ne nová, tudíž měkká jako bláto) reaguje poklesem napětí skoro k nule. Kontrolky zhasnou a nastane ticho. Po uvolnění tlačítka start můstkový vypínač ve startéru rozepne, vzhledem k tomu, že baterie má už hluboké podpětí celkem bez problému. Přesně tohle udělá i baterie s prasklým článkem, nebo celkově stará a dosluhující. Voltmetru nemaje nikdo nezjistí, jaké je vlastně její napětí. Svit zářivek není tím správným vodítkem, jak poznat úroveň napětí. A průnik komprese do vody se u 810 neprojeví ve vyrovnávací nádrži, ale v topení.
Tím nechci říci, že se mi-nyní již nezávazně a z velké dálky sledovaný-dnešní způsob "tvorby" strojvedoucích zamlouvá.
Středa, 20. ledna 2016 - 20:45:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 9-2009
Řešit tady Hádkovu anonymitu...
A ráčil jste všimnout toho kontextu? I když Vy byste to nepochopil, takže škoda s Vámi ztrácet čas...[andel]
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
záložní 843
Středa, 20. ledna 2016 - 20:52:32  
Neregistrovaný host
66.249.81.158
musí se to řešit rakví (která byla k dispozici systémově?) s kabely po kolejích

dotaz: kolik je v Liberci přes den založních rakví?

Ovšem co jiného poslat pro zdechlou mašinu než rakev... [lol]
Středa, 20. ledna 2016 - 20:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 9-2009
Ovšem co jiného poslat pro zdechlou mašinu než rakev... [lol]
[happy]
Ale "ostatky" se v takovém případě dávají do rakve, nikoliv za ní... ČD budou muset své pohřební služby ještě zdokonalit.
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Vikijous
Středa, 20. ledna 2016 - 21:10:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 995
Registrován: 4-2003
Hajnej: dneska jsem nahodil původní znění "nechat si vyšlusat baterky" mezi tři dlouholeté elektrikáře.
Nechání vybít až do nuly v tom neviděl žádný z nich

Tomu věřím. Ale když to řeknu tchánovi, který si už pomalu balí vadasku do důchodu, tak tomu bude rozumět. Takže jediné k čemu jsme se dobrali, že v okolí Tanvaldu a Prahe, je jiný eletrikářský slang.[crazy]

RadekŠ: protože závada je třeba někde úplně jinde, než to vypadá, což je nemalý % případů
To je 810 tak nové a sofistikované zařízení, že "servisák" nedokáže za 15 minut po telefonu určit, zda se tam vyplatí jet tranzitem nebo poslat hákové relé? Respektive kombinaci těchto možností.

Jako sorry, ale pro mě je řešení okamžitě vyslat náhradní vozidlo s jistotou obnovení provozu od hhmm a nikoliv nějak posílat dodávku, pak zjistit že to tím není a teprv se shánět po náhradě, mezitím se profláká kritický čas, přičemž cestující a objednatel dopravy jsou reziduální položka.
Každý si okamžitě vyslat náhradní vozidlo asi představujeme jinak. Závada objevena po 11., provoz obnoven po 14 - tj. 5 hodin. Ale evidentně pánové věděli co s tím, když si na "výlet" vzali startovací kabely.
Středa, 20. ledna 2016 - 21:35:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10726
Registrován: 5-2002
TH: no tak sis zas natřikrát dokázal své vítězství nad T.H.
Kdybys měl koule přiznat, žes pro jednou použil ne zrovna nejšťastnější pojmenování, nebylo by potřeba na nic reagovat a přešlo by se to důstojným mlčením. Ale když jsi to hloupě rozmazával nesmyslnou německou exhibicí, jen abys ze Starého Vlka udělal rohaté zvíře, tak se prostě nediv...

Ink: Ale netušil jsem, že největším problémem je pojmenování problému. No holt nýmandství se projevuje i nadále.
S pojmenováním měl jak vidno problém především Hády. Ale že ho za to označíte jako nýmanda zrovna Vy, tak to je docela překvápko... [biggrin]
Středa, 20. ledna 2016 - 21:37:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10727
Registrován: 5-2002
Vikijous: Takže jediné k čemu jsme se dobrali, že v okolí Tanvaldu a Prahe, je jiný eletrikářský slang
Z čeho usuzuješ, že ti tři dotázaní byli taky z Prahy...?
Středa, 20. ledna 2016 - 21:53:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6916
Registrován: 5-2002
Ahoj.

Já osobně považuji závadu, kdy baterie neudrží potřebný výkon pro start motoru ani při maximálně třicetiminutovém pobytu za natolik závažnou, že je nutné odstavit vozidlo z provozu.

Pokud je prasklý článek, dá se na místě opravit provizorním vykrácením.

Starý vlk má pravdu, že naprosto přesně se nedá říci, co to je za závadu a tak tranzit jenom s kabelama a startovacím zařízením nemá smysl. Smysl by mohl mít pouze v případě, že se pak startovací zařízení a pokud možno i elektrikář přemístí na HV (chcípnout to může kdykoliv, třeba omylem strojvedoucího).

Mě se to v roce 1992 stalo taky. A pobyt byl jen dvacet minut. Ukecal jsem cestující, aby mě roztlačili (měl jsem tu správnou převodovku se zadním čerpadlem, což už tenkrát nebylo stoprocentní pravidlo).

U nás například 892 017 měla převodovku z Ešemky a přitom nejvíce trpěla na baterky (pořád někde zašitá s puštěným bufíkem a topením).
Starý Vlk
Středa, 20. ledna 2016 - 22:18:04  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Vikijous: Jestli to na Liberecku funguje jako na koridoru, tak je těch 5 hodin velmi slušný výsledek. Já jsem se musel vrátit pro jeden nedopatřením zapomenutý vůz pracovního vlaku zpět do výchozí stanice. Bylo to šest kilometrů po dvoukolejce s obousměrným autoblokem, obě stanice obsazené výpravčím, na lokomotivě dva strojvedoucí, zarážky pro zajištění odstavené soupravy k dispozici. Nejdříve to bylo "nejste zavedení", tak jsme vytáhli našeho dispečera od snídaně, ale nepomohlo to. Odpověď byla "doprava se zavádí jednou za dvě hodiny". Nakonec jsme se pro vůz dostali, po rozsáhlém telefonování, zavádění a ohlašování jsme se dokonce dostali do té stanice, kde jsme měli dělat, trvalo to více než šest hodin. Tam nám mistr suše oznámil, že výluka, kvůli které jsme přijeli, končí za půl hodiny a montéři už mají otlačené zadnice, jak celou dobu seděli na tvrdých lavičkách, když tam neměli pracák.
Středa, 20. ledna 2016 - 22:44:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6917
Registrován: 5-2002
Jestli to na Liberecku funguje jako na koridoru, tak je těch 5 hodin velmi slušný výsledek.

U osobky to funguje Starý vlku o dost jinak. Tam se i v Praze zavádí okamžitě.
Vikijous
Středa, 20. ledna 2016 - 22:59:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 996
Registrován: 4-2003
Hajnej: Takže oprava - škrtněte si v "Prahe,".
Ono stejně nejde ani o slang, že áno pane Vlk a pane Hajnej....
Ale klidně si myslete, že ve větě "když si teda pan majster nechal vyšlusat baterky?" jde o zkrat.[crazy]

Starý Vlk: Pěkně jste to popsal. A nebyl by proto lepší nějaký ten tranzit s vercajkem, který by mohl pořešit část závad, než se vůbec vykutálí hákové relé? Já vím, nikdy se to takto nedělalo.
Středa, 20. ledna 2016 - 23:58:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 4-2005
Takže přátelé, jsem již nějakým rokem svědkem provozu na kopci i v okolí, jezdím, na rozdíl od jiných, dost často vlakem, co takhle do těch našich příspěvků vnést trochu objektivity? Tak si konečně přiznejme, že motor padne každýmu, modrýmu i žlutýmu, jen je škoda, že teď to je holt víc vidět... někteří žlutí nemají ty koule si přiznat, že to nejednou také prosrali...ale o tom se holt kulantně nemluví... Známe se tolik let, myslím, že není třeba hrát takové divadlo...
Jaydeesq
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 01:36:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 173
Registrován: 9-2008
Každý si okamžitě vyslat náhradní vozidlo asi představujeme jinak. Závada objevena po 11., provoz obnoven po 14 - tj. 5 hodin. Ale evidentně pánové věděli co s tím, když si na "výlet" vzali startovací kabely.

to jsou zajímavé počty[happy] závada byla objevena před odjezdem v 11:27 z Josefáče a pokud vím tak ve 14:13 už jela 810 zase ze Smržovky dolů..zas tak neoperativní to rozhodně nebylo, taky se prvně musí sehnat někdo kdo tam pojede a vozidlo a někudy ho protáhnout, po 036 to de max každých 30minut častěji ne, už jen tady klidně uplyne hodina než se vůbec vyrazí, vyjet v 11:35 je úplná utopie, 12:05(max 12:10) by se možná stihnout dalo, takže jediný prostor ke zrychlení je o 30minut, rychleji by to opravdu nešlo
Michal Petříček
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 07:10:01  
Neregistrovaný host
62.209.197.2
Jestli jsem dostal správné informace z terénu tak rakev měla jet na Smržovku v závěsu 2661.
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 07:34:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 8-2012
Zřejmě depo zaměstná jasnovidce
Asi už zaměstnává, když rovnou přijeli s těma kabelama (samozřejmě že se to diagnostikovat dá).

Můj zaměstnavatel má opravárenské dodávky,nevidím problém v jejich použití
Taky bych to tak viděl (bohužel je pro Hajné a spol. důležitější být proti právě kvůli tomu, že to tak vidím já), a už byly pojmenovány i důvody, proč to u Národního problém je - "nikdy se to tak nedělalo" a "rakev/cokoli jiného prostě je" (zatímco dodávka by se musela platit).
informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
VIA
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 08:19:31  
Neregistrovaný host
82.117.130.25
... a já si myslím, že bitvu o elektrikářský slang bych mohl okořenit tím, že se T.H. překlepl, a chtěl původně napsat "vyflusat baterky" - to by snad už bylo jasný každýmu, né?
Jinak se k tomu nevyjadřuji, závadu neznám a na místě jsem nebyl:-)
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 09:04:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6041
Registrován: 4-2003
kabelama (samozřejmě že se to diagnostikovat dá)

Na dálku/v terénu v časovým stresu nic diagnostikovat nedá, maximálně člověk může hádat závadu a baterku jako "důvod" vycucá z prstu kdejakej chytrák. Proto si sebou brali ty kabely a i když to přes ně nastartovalo, tak skutečná příčina závady může bejt někde jinde, než v baterii. A i kdyby bylo, tak ta baterka neudělá kolikrát sama od sebe pápá, ale něco jí k tomu pomůže.

a už byly pojmenovány i důvody, proč to u Národního problém je - "nikdy se to tak nedělalo"

Vždycky se dělalo leda to, že hrdina strojvedoucí něco donekonečna opravuje s neprosto nejasným časovým limitem a cestující jsou rukojmí = stát/sedět a čumět. Tohle řešení mi přijde v daným místě (depo+dílna a záložní vozidlo za hukem)jako zcela OK a nevím, proč máš potřebu se do toho navážet. Klíčový je snad co nejdřív na jistotu zotavit provoz, ne?
Makat je fakt na ...
Starý Vlk
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 11:15:46  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Vikijous: Podle mého názoru ne. Jednak by jej služebna musela mít, mít k němu samozřejmě i řidiče s patřičným oprávněním. Takže by v každé četě opravářů museli být dva, aby jeden mohl třeba marodit. Až by po dojezdu na místo zjistili, že se s tím nedá nic dělat, stejně by se porouchané vozidlo muselo odtáhnout. Většinou je to rychlejší odtáhnout a opravit v depu (pokud to jde), než se někde válet ve sněhu s nejistým výsledkem.
Neschopna 810
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 13:18:40  
Neregistrovaný host
83.208.237.229
Jednou je o víkendu někde v Josefově dole neschopná 810-tka a tady se to probírá týden. Víte kolik je denně neschopných strojů po celé republice :-D
NETrans
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 15:49:27  
Neregistrovaný host
193.84.36.110
Neschopna 810: Hold v Uhříněvsi není práce, tak se řešíš ty. Chápej je, co by bez pomlouvání ČD dělali... nudou se kopali do zadku?
Starej pes
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 19:00:46  
Neregistrovaný host
84.242.65.93
Ad Vikijous, příspěvek č. 995: Vážně si myslíte že 11 - 14 h = 5 hodin??? To je zásadní neznalost elementární matematiky pro první třídu nebo snaha pošpinit náhradního dopravce ještě trochu víc? a tady to nikomu nevadí, ještě to někteří papouškují?
A pak si nadávejte do nýmandů, jelita...
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 20:47:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 1-2007
Neschopná maxovka, resp. příčina a pojmenování poruchy, se tu probírá až neuvěřitelně dlouho. Na druhou stranu od začátku GVD došlo na této trati již k několika neschopnostem. Je trochu smutné, že s nejjednodušším strojem se udělalo mnoho ostudy. Zase cením to, že se konečně někdo snažil nahradit shnilotinu něčím kloubnějším.

Mluvilo se zde také o přestupech v Harrachově. Dnes opětovně [pozor] ČD nechaly cestující od 2654 uprostřed lesa v Harrachově, protože dispečeři otočili soupravy. Někteří mi vyčítají, že na káčku špiním NÁRODNÍHO DOPRAVCE, ale jak je vidět, jinak než příspěvky na káčku to prostě asi nejde.
Např. dodnes není funkční infosystém v 840 (asi nikdo za 2 roky očekávání nebyl schopen takto jednoduchou věc zajistit), někteří alespoň hlásí "na hubu". Někteří...
Dopoledne byl také odřeknut vlak z Tanvaldu do Liberce. Pak se nesmíme divit, že někteří provoz řeší. Komu se to číst nechce, tak ať to nečte. Jedná se o veřejné DF a myslím si, že si v dnešní době může každý napsat svůj názor. To jen trochu k té objektivitě v poznámce:

Takže přátelé, jsem již nějakým rokem svědkem provozu na kopci i v okolí, jezdím, na rozdíl od jiných, dost často vlakem, co takhle do těch našich příspěvků vnést trochu objektivity?
[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 20:47:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10731
Registrován: 5-2002
TH: bohužel je pro Hajné a spol. důležitější být proti právě kvůli tomu, že to tak vidím já
Pokud sis ráčil všimnout, tak já jsem se ke způsobu řešení vůbec nijak nevyjadřoval, ale chápu, že touha vzít si mě do tý Tvý nevymáchaný držky byla zase silnější...

VIA: bitvu o elektrikářský slang bych mohl okořenit tím, že se T.H. překlepl, a chtěl původně napsat "vyflusat baterky"
Tak s tím bych neměl sebemenší problém, bo to sám taky někdy říkávám (nebo "vydojit"), ale náš sv.Jémand ve své touze po dokonalosti nepřizná ani ten překlep... [nene]
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 20:52:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10732
Registrován: 5-2002
Ink: ČD nechaly cestující od 2654 uprostřed lesa v Harrachově, protože dispečeři otočili soupravy.
Z pohledu těch cestujících to určitě kdovíco příjemného není, na tom se bezpochyby shodneme.
Ale co tedy měly ČD dělat, aby to bylo dobře i podle spolku Všechnošpatně...?
(za svoji maličkost bych to asi řešil nějakým nájemním devítisedákem do Tanvaldu a/nebo bych rozdával vouchery na taxlíka, ale z toho Harrachova bych ujel taky).
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 22:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 1-2005
Hajnej - Jak to vypadá s režimem "vánice" na 843? Kdy bude implementován? Kdy lze očekávat zkušební jízdy rakví na kopec (no, to je asi otázka na dopravce, ale zkouším...)?
Dík
Jaydeesq
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 22:30:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174
Registrován: 9-2008
Starej pes
já na to poukazoval ale jaksi to tu zapadlo[happy]

Hajnej
co měly čd dělat? nechat ten vlak dojet do cíle tak jak měl byť zpožděnej, o víkendu je hodina takt, tak by se protáh v půlhodině, opačnej do poreby by vyčkal v Harrachově a snažil se co nejvíc srazit v Porebě rychlej obrat a co to de zpátky, v jd trochu vaty je by se to zas nesesypalo, nevím kolik bylo přesně zpoždění, když všechno pak klape tak se z poreby do liberce dá udělat i 15 minut, něco se srazí na obratu a to co se přenese se už dá vyjezdit v každým mezistaničním úseku je min 2 vata
Čtvrtek, 21. ledna 2016 - 23:50:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10738
Registrován: 5-2002
Wool: Jak to vypadá s režimem "vánice" na 843? Kdy bude implementován?
Pokud mě můj "brožovaný životopis" neklame, tak byla implementována v červnu loňského roku a odzkoušena 25.6. na 843.002 v Olomouci.
Pro případné rejpaly dodávám, že k odzkoušení té úpravy není potřeba ani kopec ani sníh, nebrzdící vůz lze totiž celkem snadno nasimulovat. Kýžený efekt, tj. najetí plné EDB, se dostavil, čehož bylo docíliti.

Kdy lze očekávat zkušební jízdy rakví na kopec (no, to je asi otázka na dopravce, ale zkouším...)?
To už je starost majitele vozidla, já jsem svoje udělal.
NE tendrům ve VHD
Pátek, 22. ledna 2016 - 02:41:20  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Inkonginto:
Co vám bránilo se přihlásit do tendru a ukázat, že to umíte líp než národní dopravce?

Když kraj dost neplatí, hold na tyhle věci nejde mít další fíry a soupravy.

O důvod víc, nedělat tendry, které jsou tohodle příčinou. Tlak na úspory za každou cenu. Proti tomu pomůže jedině nechat železnici plně státní a zastavit liberalizaci.

A nebo ať nám spolek Všechnošpatně předvede, jak za stejné peníze jako ČD, dokáže provozovat Jizerohorskou železnici líp.

Počínaje tím, že si koupíte vozidla. Založte firmu, naučte se čerpat dotace, získejte úvěry za dobrý úrok. Ukažte se.

Do té doby vidím ČD jako borce a vás jako nicky, co umí mít akorát plnou hubu keců o molochu, ale odvaha přihlásit se do tendrů nulová.

Víte, jaký je rozdíl mezi spolkem Všechnošpatně a krajskými úředníky a politiky? Oni mají zodpovědnost za to, aby ty vlaky skutečně jezdily. Vy jen nadáváte na jejich řešení ve svém volném čase, ale nic, co by působilo věrohodně, navrhnout neumíte. Vlastní odvahu jít do tendrů také nemáte.

Kdybych byl krajský politik či úředník, risknul bych to taky spíš s ČD než s vámi. S ČD je totiž šance, že mě veřejnost nesežere, protože většina spojů pojede a ty nové vlaky sehnat dovedou. S vámi není šance na nic. Vy nic nenabízíte, jen remcáte a tváříte se důležitě. Nicméně vaše bezvýznamnost bije do očí.
qwe
Pátek, 22. ledna 2016 - 08:31:56  
Neregistrovaný host
77.104.237.233
Když kraj dost neplatí
Co je v tendru "dost"?
Měl by snad kraj platit víc, než za kolik se ČD přihlásily s tím, že za tyto peníze jsou ochotny a schopny zakázku zajistit ?

Když je v obchodě nějaké zboží v akci, také u pokladny zaplatíte sám a dobrovolně víc, když víte, že cena je "podstřelená" ?
O kolik víc než je požadovaná cena obvykle vnutíte pokladní v takových případech ?
hank
Pátek, 22. ledna 2016 - 09:17:43  
Neregistrovaný host
91.228.45.252
V civilizovaném světě cenu obvykle navrhuje prodávající.

V roce 1997, když daly ČD ruce od zubačky pryč, se našel subjekt, který na sebe tu zodpovědnost vzal a dopravu zajistil. Myslím, že by se našel i dnes, kdyby bylo potřeba.

Ostatně soudím, že jestli/až se i zdejší stát začne nedejbože hroutit v řeckém stylu, některé jeho funkce stejně přejdou na takové "spolky Všechnošpatně". Pak budou ještě i všelijací křiklouni rádi za jejich existenci.
NE tendrům ve VHD
Neděle, 24. ledna 2016 - 23:53:01  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
qwe:
Tak ať spolek Všechnošpatně předvede, že to za stejné peníze udělá lépe. Kdo mu bránil se do tendru přihlásit? Jenom jejich vlastní neschopnost. Spolek Všechnošpatně nabízí jen kritiku, nenabízí řešení ničeho.

Vy si na stavbu domu najmete firmu, která vám jen zkritizuje plány, ale není schopná zajistit jediného zedníka, zakoupit jedinou cihlu, udělat nové plány a začít stavět? Zhruba takto vypadá reálná aktivita spolku Všechnošpatně.


hank:
Spolek neschpných břídilů možná do roku 2100 o něco schopnější bude. Ale je potřeba zajistit dopravu i zítra v pondělí 25.1.2016. Protože do té doby stát asi nepadne. A to i do Frýdlantu a dalších, nejen na jedné nostalgické trati. Jak s tímhle spolek Všechnošpatně zítra pomůže?

Jedinou schopností spolku Všechnošpatně je demagogicky psát na net a lhát, nic víc neumí, podobně jako vy.

Provoz v roce 1997 totiž zrušila vláda, nikoli ČD. ČD žádné tratě nevlastní. Bez údržby není bezpečné po tratích jezdit a většina tratí si na údržbu bez dotací nevydělá. A stát není povinnen platit dotace na údržbu každé tratě. Ale chápu, že s menší inteligencí je toto pro vás velmi obtížné pochopit.
Pondělí, 25. ledna 2016 - 00:11:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 9-2003
Ne tendrům ve VHD: Tak trochu OT (sorry), ale vždy mě to ukvapuje, jak to lidi pletou [happy] Takže: Když kraj dost neplatí, hold na tyhle věci nejde mít další fíry a soupravy.

Správně má být holt. Naopak holdem vzdáváte čest, v tomto případě asi ne [wink]
Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
Fréza sněhová
Pondělí, 25. ledna 2016 - 04:18:34  
Neregistrovaný host
83.208.228.122
Ne tendrům ve VHD: IQ houpacího koně. Nic jiného se k vám nedá dodat primitive.
Pondělí, 25. ledna 2016 - 14:57:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 618
Registrován: 3-2009
K těmto anonymům , kteří každý měsíc mění svůj nick se nemá cenu ani vyjadřovat.
Před měsícem zde byl nějaký idiot , který si říkal NE soukromníkům...dnes zde máme jiného idiota , který si říká Ne tendrům ve VHD. Viděl bych to tak , že jde pravděpodobně o tutéž osobu
NE tendrům ve VHD
Pondělí, 25. ledna 2016 - 16:26:51  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Lokom: Vďaka, toho bych si nevšim.

Naroznej: Spolek Všechnošpatně už vám poslal slipy s fotkou T.H. a k tomu podepsané a dokonce neprané, s autentickou vůní? [happy]

Fréza sněhová: Přispěchala jsi spolku Všechnošpatně na pomoc? Dyť sníh roztál. Aspoň v sídle spolku v Uhříněvsi. [happy]
PeM
Pondělí, 25. ledna 2016 - 19:52:48  
Neregistrovaný host
79.98.153.142
Včera dopoledne byla na ČT1 v Toulavé kameře reportáž o Jizerskohorské železnici.
Kdo ji nestihnul v premiéře, může se podívat na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=L6yxQySixWU
Pondělí, 25. ledna 2016 - 20:01:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 1-2007
Před měsícem zde byl nějaký idiot , který si říkal NE soukromníkům...dnes zde máme jiného idiota , který si říká Ne tendrům ve VHD. Viděl bych to tak , že jde pravděpodobně o tutéž osobu

Vzhledem ke stejné IP....

NE tendrům ve VHD

Ani nevím, zda-li stojí příspěvek ubožátka za okomentování. Unitární železnice je pasé a hlavně se jedná o naprostý idiotismus. Myslím si, že ostravská trať ukázala, o čem je konkurence.
České dráhy nikdo nenutil nabízet podnákladové ceny. A pokud cítí, že se jim platí málo, tak ať jdou od válu. Šumavské lokálky nebo rychlíky do Mostu byly vysoutěženy a jediné, k čemu se tento podnik zmohl, je podávání námitek a odvolání. Díky nim se normální soutěže zdržují, případně ruší. Tak vlastně ani nevím, kdo je spolek všechnošpatně...

Tak ať spolek Všechnošpatně předvede, že to za stejné peníze udělá lépe. Kdo mu bránil se do tendru přihlásit? Jenom jejich vlastní neschopnost.

Proč by to spolek všechnošpatně dělal? Nejsme dopravce. Pokud bych se touto činností živil, určitě bych to udělal.

O důvod víc, nedělat tendry, které jsou tohodle příčinou. Tlak na úspory za každou cenu. Proti tomu pomůže jedině nechat železnici plně státní a zastavit liberalizaci.

Je až neuvěřitelné, jaký idiotismus se tu může objevit. Ještě bych všem rozdal rudé knížky a můžeme zpívat internacionálu.

Vy si na stavbu domu najmete firmu, která vám jen zkritizuje plány, ale není schopná zajistit jediného zedníka, zakoupit jedinou cihlu, udělat nové plány a začít stavět? Zhruba takto vypadá reálná aktivita spolku Všechnošpatně.

Nějak zde mizí smysl myšlenky. Nás si někdo najímá?

(Příspěvek byl editován uživatelem inkonginto.)
[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
NE tendrům ve VHD
Pondělí, 25. ledna 2016 - 20:27:53  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Takže spolek Všechnošpatně nic neumí, nic nenabízí, nic nechce fyzicky dělat, jen vyzívá na netu k vyhození ČD.

Nebyl jste náhodou v Holešovické výzvě? Ti taky chtěli odvolat vládu. Nejspíš jenom tak. Nikdy neříkali, co bude pak. Zda místo voleb (když tolik chtěli odvolat řádně zvolenou vládu) zavedeme diktára. A nebo co teda.

A jezdit tam bude teda kdo, na té Jizerohorské železnici? Když vy to nechcete?

A on kraj může vypovědět smlouvu dopravci, který si na základě 10 leté smlouvy koupil vozidla?

Nebude penále pro kraj takové, že se rovnou zavře půlka tratí v kraji? Protože kraj bude muset ČD vysolit stamiliony jenom za to, že z trati na počkání vypadnou?

A pak se vypíše nový tendr, vyhrají ho opět ČD (protože s těmi stamiliony, co jim kraj předtím dal jako odstupné to prohrát nejde) a vydělají na tom samém jednou tolik.

Gratuluce spolku Všechnošpatně, zae zrušení dopravy na půlce tratí v Libereckém kraji a zvýšení příjmů ČD, se budou posílat do Uhříněvse nebo vám?

Ale protože s vaší omezenou inteligencí jste jistě nepochopil pointu, co chci říct, tak vám to nyní napíšu i ve verzi pro idiota a ubožátko, jak tu častujete druhé.

Je to kraj, kdo si stanovil rozsah služby. Je to kraj, kdo to může měnit. Vaše fňukání proti ČD je fňukání na špatném hrobečku.

Takže ubožátko, co tam máš dál?
Pondělí, 25. ledna 2016 - 20:59:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 1-2007
ve verzi pro idiota a ubožátko

Chtělo by to něco nového, to už tu jednou bylo... [wink]

A jezdit tam bude teda kdo, na té Jizerohorské železnici?

Že to ČD nevěděly už dřív? Stále nemohu zapomenout na zastavení provozu na zubačce v září roku 1997, dále že se ČD vysraly na obnovení provozu do Polska v roce 2010. Jak vypadá doprava na maxovce dnes v podání ČD s pomocí prodloužené krajské ruky víme také.

A on kraj může vypovědět smlouvu dopravci, který si na základě 10 leté smlouvy koupil vozidla?

1. Ta smlouva vůbec neměla existovat, je to výsměch liberalizaci na železnici.
2. Smlouva na JHŽ je na 15 let.
3. Provoz do Polska nebyl vysoutěžen, byl zadán napřímo.
4. Nešiju jen do ČD, ale i do objednatele (Otík jistě potvrdí).

Vaše fňukání proti ČD je fňukání na špatném hrobečku.

No dnes a denně se přesvědčuji, že jsem se nespletl.
[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Pondělí, 25. ledna 2016 - 21:13:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10749
Registrován: 5-2002
Ink: Chtělo by to něco nového, to už tu jednou bylo
Nic ve zlým, ale není tohle měření dvojím metrem? Kolikrát se tu opakovali "nýmandi"...?
Pondělí, 25. ledna 2016 - 21:18:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 419
Registrován: 4-2010
Že to ČD nevěděly už dřív? S...s pomocí prodloužené krajské ruky víme také.
Tímto jste vůbec neodpověděl na otázku. [crazy]

1. Ta smlouva vůbec neměla existovat, je to výsměch liberalizaci na železnici.
Jak by jste si ji tedy představoval když se vám výběrové řízení v souladu se zákonem nelíbí ?

3. Provoz do Polska nebyl vysoutěžen, byl zadán napřímo.
Pořádně si prostudujte smlouvu JŽH už se tam s tím počítalo a i kdyby ne jak jinak byste chtěl vést přímé vlaky Liberec - SPG

4. Nešiju jen do ČD, ale i do objednatele (Otík jistě potvrdí).
To je pravda, tak se zamyslete jestli by to alespoň nešlo dělat na základě relevantnějších faktů a slušněji [wink]
NE tendrům ve VHD
Pondělí, 25. ledna 2016 - 21:30:22  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
A další, kdo nám tu chce tvrdit, že to byly ČD, kdo to v roce 1997 zastavil.

Státní podniky (tehdejší ČD) totiž mají jako povinnost jezdit ztrátově tam, kde jim nikdo nezaplatí provoz. Jejich zaměstnanci nedostanou mzdu, ale neodejdou, naftu do motoráků musí někde nakrást nebo na ní vydělat jejich manželky a děti a po večerech musí tito zaměstnanci místo spánku chodit dotahovat uchycovadla a opravovat trať, aby nic nevypadlo a nešli sedět za zabití cestujících. Nebo ona si na sebe v roce 1997 ta trať vydělala a to i na údržbu infrastruktury?

Můžete mi vysvětlit, jak mohly ČD jezdit někde, kde stát přestal za cokoliv platit? A na tohle měl stát v roce 97 stejné právo, jako kraje v roce 2016.

"1. Ta smlouva vůbec neměla existovat, je to výsměch liberalizaci na železnici."

Řekl nikým nevolený uživatel K-reportu.

"No dnes a denně se přesvědčuji, že jsem se nespletl."

Jj, denně u vás chodí lidi v kraji na radnice a volají po odvolání všech radních a těch co uzavřeli smlouvu s ČD.

Sice stoupl počet cestujících, stížnosti prakticky neexistují, ale nějakých 5 pomatenců na internetu je přesvědčeno, že situace je kritická a naposledy ta rozbitá 810, to byla poslední kapka. Člověče, vy už to nehulte. [crazy]

"dále že se ČD vysraly na obnovení provozu do Polska v roce 2010"

A teď mají tu trať pro sebe. A víte co tahle křivda 9999 z 10000 cestujících? Nezajímá. [happy] Pro těch 999 je podstatné, že tam něco jezdí. Ne co má za logo. Naopak, já s Inkartou tam ocením spíš ČD. [happy] A další docení třeba Skupinovou slevu. Drtivá většina si s ČD polepšila.

Fňukejte si tedy dál. [happy]
Pondělí, 25. ledna 2016 - 21:37:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 8-2010
České dráhy jsou prostě největší zlo. ČD jezdí bez VŘ je to špatně, ČD vyhrají VŘ a jezdí s moderními vozidly a je to taky špatně. Prostě co udělají ČD je vždy špatně zatímco různí soukromní dopravci jsou bezchybní a čistí jak lilie. Tím bych to asi uzavřel [biggrin][crazy][talker]
Cestování je můj život...
Starý Vlk
Pondělí, 25. ledna 2016 - 22:24:36  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Inkognito: Unitární železnice je pasé a hlavně se jedná o naprostý idiotismus. Myslím si, že ostravská trať ukázala, o čem je konkurence.

Dost příkrý odsudek, nemyslíte? Unitární železnice fungovala dobře a (železničně) rozvinutá Francii ji celkem úspěšně brání ještě dnes. Přesto její železnice funguje.
NE tendrům ve VHD
Pondělí, 25. ledna 2016 - 22:51:39  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
Na Ostravě jsme viděli hlavně to rušení večerních spojů, nočních spojů, vidíme zpožďování krajských osobních vlaků a vyhánení lidí z nich tím, že jim jim v Třebové ujíždí přípoje, zpožďování dálkových vlaků ČD.

Dále jsme viděli, jak tam stát před vstupem RJ platil 7mil roční dotaci ČD a dneska plati 40 ČD, 70 RJ a 30 Leošovi. Tyhle peníze určitě nešlo použít na nějaké slabší oblasti.

Ale Inkonginto se nespletl!

(Nicméně, proč kazit radost bláznovi, který si myslí, že je hrdina, když na netovém fóru napadá zaměstnanace koordinátora, kteří sem pro svou zábavu tu a tam přispívají. Ti si napíšou co chtějí a pana blázna v reálu s klidem ignorují. Protože nedělají dopravu pro 1 blázna, ale pro všechny a kejdy co sem Inkonginto píše by veř. dopravu v kraji většině akorát zhoršili.)
Pondělí, 25. ledna 2016 - 23:36:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 8-2010
NE tendrům: Na Ostravě jsme viděli hlavně to rušení večerních spojů, nočních spojů,

Ale to právě hodně lidí vidět nechce. K čemu jsou pak člověku platné vlaky které jezdí přes den jak tramvaje když se večer už nikam nedostane. Třeba z Olomouce do Prahy odjíždí poslední spoj ve 20:18 (a to ještě dotovaný vlak Ex2) další spoj ve 03:31 noční RegioJet. Směrem z Prahy zase vznikla po RegioJetu v 19:43 dvouhodinová díra [ko] Pro dopravu z Liberecka na Moravu byl důležitý Moravan odjíždějící z Prahy kolem 20 hodiny dneska rovněž zrušený [ko]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)
Cestování je můj život...
hank
Pondělí, 25. ledna 2016 - 23:40:13  
Neregistrovaný host
91.228.45.252
NE tendrům ve VHD: "Provoz v roce 1997 totiž zrušila vláda, nikoli ČD." Kdopak asi té vládě dával podklady? ČD tehdy neměly žádné páky na likvidaci provozu tam, kde jim to nešlo pod nos? Takové případy jako Kozí a Švestková dráha nebo Mělník - Mšeno byly přesně z toho pytlíku: Neudržovat svršek, pak vyhlásit trvalou výluku pro nesjízdnost... vždyť to tak probíhalo skoro všude.

V tom slavném roce 1997 jsem byl shodou okolností u toho, když se chtěl zastavovat provoz na jiné lokálce. Tam naštěstí obce, aktivisti i pracovníci výkonných jednotek ČD táhli za jeden provaz, takže kraj i řídící struktury ČD nakonec pod tlakem ustoupily. Tvrdím, že za rušením provozu kromě nezájmu cestujících stál často právě tlak řídících struktur ČD. (Dnes možná i SŽDC, ale o tom už nemám takový přehled.) A i ten nezájem cestujících mohl být leckde vyvolán záměrně vytvořením nepřípojů apod.
NE tendrům ve VHD
Úterý, 26. ledna 2016 - 04:44:15  
Neregistrovaný host
89.176.66.131
hank
Lež za lží. Jak jinak.

ČD jsou dopravce, nespravují tratě.

To o čem mluvíte se týká SŽDC. Lidi co kritizujete přešli na SŽDC a jsou to pořád stejné svině jak je u lidí ze SŽDC zvykem. S osobní divizí co zůstala v ČR to ale nemělo nic společného.

Ale demagogicky to na ně házejte dál. V jednoduchosti je síla.
Úterý, 26. ledna 2016 - 07:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1338
Registrován: 9-2009
F.A.: Provoz do Polska nebyl vysoutěžen, byl zadán napřímo.
54_čsd: Pořádně si prostudujte smlouvu JŽH už se tam s tím počítalo a i kdyby ne jak jinak byste chtěl vést přímé vlaky Liberec - SPG

Asi toho chcete po Františkovi už moc. Přímé zadání Viamontu (GWTR) v roce 2010 mu ale asi nijak nevadilo...[vypravci]
Hmm, co ale chtít po člověku, který se neumí ani "kloubně" vyjadřovat (viz)?

NE:
A další, kdo nám tu chce tvrdit, že to byly ČD, kdo to v roce 1997 zastavil.
Vy jste pamětník? Nebo máte kontakty na lidi z "mocenských struktur"? Protože já bych tak odvážně netvrdil, zda hovězí nápady tehdejší doby vznikly na ministerstvu nebo na GŘ Matky dráhy...

Na Ostravě jsme viděli...
Na Ostravě vidíme evidentně každý, co chceme... Ono to ale není ani černé, ani bílé. Kvalita poskytovaných služeb se zlepšila. Nabídka spojení je ale předimenzovaná přes den na úkor celodenního nepřetržitého spojení. Jestli to je dobře, to ať si v hlavě každý srovná sám. Faktem ale je, že kdybychom se bavili o "společenském zájmu", tak nutno říct, že i ty zrušené noční vlaky vozily víc lidí, než na leckteré jiné trati vlaky denní, státem (či krajem) objednávané. Ale to je holt o koncepci v dopravě, kterou nám stát předkládá jako pokrok a ještě si dovolí navrhovat, že by zase zpátky převzal objednávku regionálních tratí. Asi bylo v tom roce 1997 líp, nebo co...[lol]

Starý vlk:
Unitární železnice fungovala dobře...
Jak co. Unitární železnice může fungovat dobře, stejně jako může dobře fungovat oddělený systém s manažerem infrastruktury a dopravci, kteří se hlásí do výběrových řízení. Je to ale o tom, jak se nastaví systém, a o lidech... No a my tu máme Kocourkov, kde státnímu dopravci patří část infrastruktury, což je výhoda i nevýhoda najednou.[crazy] Taky podle toho, jak se to kdy "hodí."
"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Úterý, 26. ledna 2016 - 09:02:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7799
Registrován: 12-2009
Otto Pospíšil
Vy asi pamětník nejste, když nevíte o téměř každodenní kampani: doprava 19.stoleti, zbytečnost, protože všichni budou mít auta, rušení po povodních atd.
Úterý, 26. ledna 2016 - 09:25:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 5-2002
Zkuste mi, prosím, popovídat víc o této kampani. Já si pamatuju akorát na žblebt Tomáše Ježka (ministr pro privatizaci, takže s dráhou víceméně neměl nic společného) někde v diskusním pořadu v televizi.
Klaus sice říkal o tom, že si železnice musí najít novou úlohu ve společnosti, k čemuž jí vláda pomáhala právě schválením rekonstrukce koridorů - když to teda byla zbytečnost, proč se do ní lily miliardy? Jo, je to "jen" to, co se zanedbalo za komančů, kdy "Unitární železnice fungovala dobře" (ve skutečnosti socialistické ČSD zrovna tady na Liberecku fungovaly hrozně - koncem 80. let jsem dojížděl z Hamrů do Liberce, tak o tom něco vím) a 90% tratí bylo v katastrofálním stavu. To platí nejen pro koridory, ale na 100% i pro úsek z Liberce do Tanvaldu.
Ono je paradox, že jedna z mála tratí, kde se zastavil provoz, byla zubačka, která má nejen v celé trase značný turistický potenciál, ale v úseku od Tanvaldu do Desné (až nahoru) tvoří páteř hromadné dopravy.
Starý Vlk
Úterý, 26. ledna 2016 - 10:15:02  
Neregistrovaný host
90.178.49.205
Brr: Nezapomínejte, že v té době (koncem 80. let) bylo Liberecko zcela mimo okruh zájmu. To, co se dělalo např. v Ústí n.L., nebo i v Hradci Králové či Pardubicích, na Liberecko ani nedolehlo. Viz třeba MHD. Důvody neznám, podle některých to bylo způsobeno také rolí Liberce v novodobých dějinách-rok 1918-provincie Deutsbömen, rok 1938-SDP Konráda Henleina, rok 1948-silný odpor místní soc.dem vůči KSČ, rok 1968-po Praze nejvíce mrtvých 21.srpna. Nejsem příznivcem spikleneckých teorií, leč na každém šprochu bývá pravdy trochu. Jen si troufám tvrdit, že v době, kdy prioritou státu byla nákladní doprava a obrana, by rozdělená železnice na Liberecku pravděpodobně skončila v propadlišti dějin, osobní doprava určitě. Viz tramvaje v Jablonci, nebo trolejbusy v Děčíně.
A tu každodenní protiželezniční kampaň pamatuji velmi dobře-viz výrok ministra Římana-nač mít vlak, když po silnici jede lepší, rychlejší, pohodlnější a levnější autobus. A jeho výrok o způsobilosti železnice vozit jen hromadné substráty se zde také připomínal.
Úterý, 26. ledna 2016 - 10:33:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7801
Registrován: 12-2009
Brr a
Skočte si někam do archivu a vyzkoumáte, jak to v devadesátých vypadalo.
Nebýt odporu lidí, obcí i nakonec stávky by to dopadlo podobně jako v Polsku, kde se s politikou neúdržby skončené až po R.2000 potýkají dodnes.
Úterý, 26. ledna 2016 - 11:27:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2009
Ohledně konkurence na železnici. Já jsem přesvědčen o tom , že pokud se nastaví optimální a správně nastavený systém , který bude počítat s tarifní integrací , kde budou vlaky jednotlivých dopravců na sebe navazovat ....může na tom spotřebitel ( cestující) pouze jenom vydělat.
Konkurence je hlavním motorem vývoje všeho , neboť nikdo nemá nic jistého a každý tudíž musí makat a snažit se.
Ano , chápu .Je to tvrdé a pro člověka vychovaného socialismem těžko pochopitelné. Rozumím i dalšímu riziku a to sice , že v činnostech , kde hrají rozhodující roli mzdové náklady...zde existuje riziko pádu mezd. Nicméně funguje to tak ve všech oborech , nevím tedy , proč by osobní železniční doprava měla být výjimkou.
J.Marek
Úterý, 26. ledna 2016 - 11:30:12  
Neregistrovaný host
109.80.46.192
S posledním příspěvkem nelze,než souhlasit.Zavření zubačky pro osobní dopravu bylo sice provedeno ČD ,ale iniciace byla jasně ze strany min.dopravy- p.Říman.A že ODS která tehdy dost dlouho vládla měla železnici za relikt 19 století-to bylo také několikrát řečeno-viz ministr Stráský-cituji-,,železnici necháváme v jakémsi stavu chátrání,protože musíme nejdříve dostavět dálniční síť".Chtěl bych jen připomenout,že za zubačku tehdy bylo podepsáno přes 20 tis.podpisů,což ODS nijak nezajímalo.Jak je vidět dnes,stačilo investovat a po obnově vozového parku a úseku do Polska,stejně jako zahuštění JŘ je trať využívána velmi slušně.Za záchranu zubačky tehdy je potřeba poděkovat p.Berounskému a spol.,kteří tenkrát dost bojovali za její obnovu,ale jistě i mnoha dalším včetně GJW.Doufám,že ji i nadále budeme využívat,a že se nenajde zase nějaká chorá hlava,jenž by ji chtěla zavřít.
J.Marek
Úterý, 26. ledna 2016 - 11:32:16  
Neregistrovaný host
109.80.46.192
Oprava.S předposledním příspěvkem.Mezitím tam naskočil další.
Úterý, 26. ledna 2016 - 12:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7803
Registrován: 12-2009
Naroznej .
Takže třeba lepší MHD a nové tramvaje se dají získat jen tím, že mezi Libercem a Jabloncem začne jezdit třeba žlutá tramvaj?