Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 27. 10. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš do 27. 10. 2016

dolů
   autor příspěvek
Úterý, 25. října 2016 - 11:35:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 2-2010
Martin2:
"ad Haan: ovšem D1 nařizuje už hooodně dlouho, že zajišťování souprav je problém dopravce a ten si má zajistit vlastní zajišťovací prostředky. Diskuse vznikla co dělat v případě, že jde o mimořádné, neplánované (paní příroda ukáže kdo tu vládne) odtsavení soupravy na DOZ, kdy D1 umožňuje po dohodě využít zajišťovací prostředky SŽDC."
Ano, D1 nařizuje už hodně dlouho. Proto má třeba ČDC vybavena HV předepsaným počtem zarážek. Nebude potřeba vyměnit je za dvoje uzamykatelné podložky, nebo je dodat na HV navíc-pro potřeby mimořádností uvedených v čl.2807? A kde budou na motorovém/elektrickém voze nebo jednotkách uloženy, to SŽDC taky podle D1 zajímat nemusí, neb to je podle předpisu také věc dopravců s přepravou cestujících.[uhoh]
Martin2
Úterý, 25. října 2016 - 12:05:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3549
Registrován: 8-2005
Ad Haan: souhlasím, že toto není moc pořešené, jenže na druhou stranu jednoduché řešení této situace prostě není... Vemte si třeba takovou Hostivař nebo Poříčany, tam by muselo být minimálně 10ks podložek, kdyby náhodou něco. A to je prostě extrém...
Když se něco někde děje pravidelně, tak není problém se se SŽDC domluvit a vymyslet technologii, aby se to dalo. Třeba kdyby se pravidelně odstavoval vlak v Úvalech, tak fíra třeba dostane klíč od dopravy už na Středu, přijede do Úval, odemkne si kumbál s podložkama (klidně budou ČD) vlak zajistí a domluveným způsobem klíč vrátí. Řešení pravidelných situcí je mnoho.

Mimořádnosti jsou mnohem horší, ale jednoduché řešení prostě není. Může tam sjet pohotovostní výpravčí autem, odemknout dopravu, dát podložky a zase odjet. Může tam sjet dopravce svým autem i s vlastníma podložkama a nebo mít kumbál s podložkama opatřen dveřmi, které by šly dálkově otevří. Nebo můžou být podložky venku ve stojanu zajištěné řetezem se zámkem na číselný kód a každá podložka bude mít taky zámek s číselný kódem. Řešení je mnoho, ale je potřeba aby si správce kolejí s dopravci řekli co chtějí, někdo je vyhodnotil a zvolil optimální řešení, které pak bude použito.
Úterý, 25. října 2016 - 13:00:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2416
Registrován: 5-2002
Já vím, že se opět za celoživotní práci okolo železnice dočkám.......

Štancle a čeho se dočká třeba prodavačka, horník nebo učitelka? Nebo třeba pošťák, ať jsme u oboru, který má s dráhou společné kořeny ve starém mocnářství.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Úterý, 25. října 2016 - 13:43:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 89
Registrován: 9-2015
> Johny11 : a čeho se dočká třeba prodavačka, horník nebo učitelka?

To asi není úplně správná úvaha. Prostě to byla náborová výhoda a lidi to zvažovali, zda se jim to vyplatí jít dělat, včetně započtení této výhody. Horník je na to myslím taky dobrý příklad (dřív do důchodu).
Měnění podmínek za běhu je prostě zločin (podvod, krádež). Přesně stejně jako to udělal stát změnou povinné doby pojištění z 25 na 35 let. Kdo je už postarší a neměl v době změny odpracováno o 10 let navíc než vyžadoval dřívější předpis, už to nikdy nemá šanci dohnat. Byl státem podveden a okraden (ve prospěch ostatních).
Mladějov
Úterý, 25. října 2016 - 13:49:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8921
Registrován: 3-2007
Zbytečně se neraduju, protože na Linec se změní od GVD kategorie vlaku [biggrin]

Víte, já se vůbec neraduju z toho, že třeba fipkař bude platit něco víc, vůbec ne.
Já se raduju z toho, že ti naprostí FIP kolenovrti, co dělaj Čechům a Moravákům po Evropě ostudu, budou víc sedět doma, nebo nebudou dělat tolik ostudu v EC.
Víte, mně tyhle nářky připomíná devadesátá, kdy fipkař platil v Německu EC příplatek, jakmile přejel v takovém vlaku hranici a byla halda kolenovrtů, co jela 1000 km přes Německo radši regionálkou se sedmi přestupy, než by dala tehdy tuším 120.-Kč za komfort soupravy bývalé TEE a projela tutéž vzdálenost za 10-12 hodin v pohodlí a komfortu.
Každý je svého štěstí strojvůdcem, holt Rakušáky ta plná EC a RJ fipkařů přestaly bavit.
A pořád máte, pokud se nepletu, jako řadový zaměstnanec SŽDC nárok projezdit v Rakousku 24 (!!!) dní ročně.
Vězte, že se uvažuje u ČD tyhle dary pro SŽDC omezit.
To bude řevu !!!
Úterý, 25. října 2016 - 14:03:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2418
Registrován: 5-2002
Tak to by byl první a jediný, koho k práci na dráze přilákala FIPka.... a věřte nebo nevěřte, že "ajznpoňáků" znám hodně a už desítky let.

S tou změnou pojištění nemáte pravdu. Protože všem se započítávala do náhradních dob pojištění i doba přípravy na povolání od 15 do 26 let a ženám mateřská a další mmateřská dovolená /v tehdejší terminologii/. Takže až na vzácné výjimky měli všichni splněno ve 40 letech. Pak čekali na druhou podmínku, tj. věk. Muži 60, ženy 57 a za každé vychované dítě rok dolů.
Prodloužením na 35 let doby pojištění a posunutím věku na 65 let se dostává na hranu spousta mladých lidí, kteří dlouho studují a přivydělávají si na černo nebo formmou DPP. Ti budou mít velký problém a budou dělat nejspíš až do smrti. Průšvih může nastat a nastává u invalidních důchodů, kde řada lidí nemá nárok, protože nemají splněnou dobu pojištění...

Jinak těch nespravedlností byla spousta, to je pravda. Holt si pak někteří mohou vzpomínat na to, jak cinkali klíči a volili "sedmičku".
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
W.
Úterý, 25. října 2016 - 14:07:37  
Neregistrovaný host
176.12.115.164
Ano, ČD si i letos podaly návrh u MD. A to je tak jediné co mohou, protože o tom nerozhodují.
Jinak obecně - omezovat benefity v době, kdy je problém sehnat lidi na běžné provozní profese, svědčí tak akorát o odtrženosti personálního managementu od reality a snaze možná uškudlit pár drobných (a to je ještě nemají ani zkalkulované).
Mladějov
Úterý, 25. října 2016 - 14:25:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8923
Registrován: 3-2007
Ale já též nejsem pro, aby se někomu něco bralo.
Jen mi vaděj lidi, co místo aby byli rádi, že takové benefity mají, tak ještě nadávaj a pičujou.
Priapos
Úterý, 25. října 2016 - 15:34:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 10-2012
Mladějov:
"Zbytečně se neraduju, protože na Linec se změní od GVD kategorie vlaku [biggrin]

"
Nejsem železničář, tak je mně to jedno, ale připlácet třeba za railjet z Břeclavi do Vídně je velmi zvláštní. Pokud je za tímto opatřením jenom snaha omezit přeplňování (domnívám se, nevím) těchto vlaků, tak zde je to naprosto zbytečné. Tak cca 10x ročně tyto vlaky použiji a bývají poloprázdné. Jinde už je to úplně o něčem jiném, tam je to správné. Letos v srpnu i v září vždy dvě a dvě cesty (v pracovní dny) a odpolední dvojitý railjet 563 z Lince do Vídně opravdu totálně plný.
Martin2
Úterý, 25. října 2016 - 15:35:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 8-2005
ad Mladějov: kde to mohu podepsat?
Letos jsem jel přes noc ze Švýcar do Vídně. Nějak nám bylo líto dát cca 30CHF za postel na kolečkách. Ráno ve Vídni si 66,6% výpravy rvalo vlasy a nadávalo si jací jsme kolenovrti.
Ano ušetřili jsme, ale ze dne nic nebylo, protože jsme byli nepoužitelní.
Mladějov
Úterý, 25. října 2016 - 15:43:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8928
Registrován: 3-2007
Priapos : Tak pro oficiální vysvětlení bude asi nejlepší napsat na direkci do Vídně, ale domnívám se, že důvedem je omezit počty fipkařů v dálkových vlacích obecně a toto řešení je nejjednodušší, bez vydávání nějakých seznamů a poslouchání výmluv ve vlaku.
Nikdo nevylučuje, že se to časem nezpřísní třeba na vyloučené vlaky, kde nebude platit fipka vůbec.
Bobo
Úterý, 25. října 2016 - 15:55:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13280
Registrován: 5-2002
k doz: musí mít doz pn? třeba pro hájek sem nenašel. v sř se píše, že podložky sou ve varech.
na plchu je seznam žst s hráběma, ale o klíčích [nene]. seznam znalostí pro doravce uveden je, ale znalost pro konkrétní profesy určí dopravce. muset mít pndoz na loko sem tady nenašel.
"Nemá-li dopravce potřebný počet uzamykatelných kovových podložek, může po předchozím projednání a souhlasu přednosty PO XY použít uzamykatelné kovové podložky uložené ve stanicích." to neni moc operativní.
hodiny tam můžou fírovi skončit i bez mimořádnosti.
nepřesunem to do předpisů?
kolisti = piráti chodníků
<font color="ffff00">neosvětlený cyklista = žádný cyklista</font>
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Mladějov
Úterý, 25. října 2016 - 16:02:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8929
Registrován: 3-2007
To přesuňte do předpisů.
Je f tom (tradičně) pjeknej bordel [wink]
Úterý, 25. října 2016 - 19:54:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 7-2012
Víte, já se vůbec neraduju z toho, že třeba fipkař bude platit něco víc, vůbec ne.
Já se raduju z toho, že ti naprostí FIP kolenovrti, co dělaj Čechům a Moravákům po Evropě ostudu, budou víc sedět doma, nebo nebudou dělat tolik ostudu v EC.


Každému stačí ke štěstí něco jiného [happy] Ale uvidíme kdo bude sedět doma?
Priapos
Úterý, 25. října 2016 - 21:37:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 10-2012
Mladějov:
"Priapos : Tak pro oficiální vysvětlení bude asi nejlepší napsat na direkci do Vídně, ale domnívám se, že důvedem je omezit počty fipkařů v dálkových vlacích obecně a toto řešení je nejjednodušší, bez vydávání nějakých seznamů a poslouchání výmluv ve vlaku.
"

Třeba u DB ten systém seznamů proskribovaných vlaků dlouhodobě existuje a je to nejlepší řešení, protože je přesně cílené pouze na ty přeplněné. Jak jsem uvedl, třeba z Břeclavi do Vídně osobně pro toto opatření rozumný důvod nevidím. Protože se mě to netýká, důvod zjišťovat nebudu. Ale jestli jde jen o primitivní opatření k získání financí, tak jednání ÖBB potom logiku má. Marcel Štancl má tedy smůlu, ale toto pouze a jenom konstatuji, škodolibý nejsem.
Mladějov
Úterý, 25. října 2016 - 21:44:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8932
Registrován: 3-2007
Ano, já také vidím technicky německý přístup jako nejlepší řešení. Na druhou stranu má tradičně zaměstnanec SŽDC nárok na DB jednu jízdenku ročně (a žádnou pro rodinné příslušníky), takže jim to u DB, notabene v o hodně větší zemi, tak nepije krev, jako trojnásobná kvóta v Rakousku, plus fipky pro rodinu, ev. důchodce.

Jinak ono je vidět, že pocházíme s Rakouskem z jednoho státu a typicky na takovýchto byrokraticky-úředních věcech.
Přesto jsem názoru, že platba 10E/den žádného českého železničáře na výletě nepoloží ani není nějak tvrdě diskriminační.
VIA
Středa, 26. října 2016 - 04:44:20  
Neregistrovaný host
78.80.72.120
martin2: Ja si to ted ctu jete jednou, mate pravdu, že to tam není tak jak jsem říkal ja. Vsem se tedy za nepresnosti omlouvam. Nejak jsem si to vylozil po svém, asi v dusledku toho, ze je tam uvedeno, ze na kazdem HV musí byt klic od telefonních objektu,a pak je tam zase u odstavovani napsano, kde jsou ty zajistovaci prostředky a a kam od nich ma dat strojvedouci klice. Do mistnosti se zaj. protredky,tedy by od nich logicky mel mit klice, a ty jsou prave na tom svazku. No nic, pro mne pouceni velike, ze musim lepe cist a méně diskutovat. Sice jsem spadl do 90 procent tech co mji neznalost, ale troufnu s tvrdit, ze jsem to ve snaze o vzdelani aspoň cetl /bohužel blbe pochopil/. Coz však nepředpokládám u vetsiny firu, ale vic se k tomu po vasem vzoru také nebudu vyjadřovat. Také jsem uvedl, ze tu neznalost nekladu za vinu primarne strojvedoucim. To by bylo na jinou, spise ale osobní diskuzi.[wink] Ovšem dekuji za posunuti spravnym smerem a za vecnou diskuzi. Musim se polepsit. Proste jsem nemel v mnoha vecech pravdu, ještě jednou si sypu popel na hlavu. Hezke rano a cely den vsem.
Středa, 26. října 2016 - 07:54:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 7-2012
Trochu z jiného soudku, vynechme FIP, jsme na trati Hegyeshalom - Komarom. Dunaj bohužel není velký jako Labe a nepřipadají v úvahu fotky typu Ústí nad Labem Střekov z druhého břehu. Nikde jsem zatím nenašel fotky hrad Komárom (Csillagerőd) s vlakem. Má někdo přehled co se rozdělalo v okolí za stavby,aby se jim člověk na fotkách vyhnul? (Vodní díla, protipovodňová opatření) Komárom je lákavé, že člověk přeleze pěšky přes most na Slovensko. Bohužel fotofleky až ÁCS nebo Szony

(Příspěvek byl editován uživatelem Marcel_Štancl.)
22michal
Středa, 26. října 2016 - 08:50:42  
Neregistrovaný host
85.93.96.37
[biggrin][biggrin][biggrin]
Dunaj bohužel není velký jako Labe

Labe v lokalitě Střekov- šířka 171m
Dunaj v lokalitě Komárno/Komárom- šířka 457m

[biggrin][biggrin][biggrin]
W.
Středa, 26. října 2016 - 09:02:36  
Neregistrovaný host
176.12.115.164
Pátá třída obecná, asi Štancl chyběl. [proud]
Hele MŠ, v Komárnu v přístavu chcípl pes, ve stanici bejvaly mechaniky.

íte, já se vůbec neraduju z toho, že třeba fipkař bude platit něco víc, vůbec ne.
Hm, hotel v Rakousku vyjde asi tak na 50 ero za noc, tak to desetieurovka navíc fakt kolenovrta zruinuje...

Tak to by byl první a jediný, koho k práci na dráze přilákala FIPka...
Tak to určitě ne. Mě třeba nabídli v konstrukci (strojařina, Škoda) 2000 Kč hrubýho, na ČD 3100 Kč hrubýho + jízdní výhody. Nebylo co řešit (fabrika už je zavřená, dráha zatím ne).
Středa, 26. října 2016 - 09:07:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12231
Registrován: 5-2002
22m: nechápu, proč ty smajlíky - prostě velikost je jiná a nijak z toho neplyne, že by měl být Dunaj menší.

Když má někdo malou nohu, tak taky říká, že neměli jeho velikost a musel do dětskýho, i když tím myslí, že naopak neměli tak malý boty.
22michal
Středa, 26. října 2016 - 09:41:16  
Neregistrovaný host
85.93.96.37
Hajnej- tak to moc nechápu.
M.Š. napsal:
Dunaj bohužel není velký jako Labe
Tak co myslel? Délku? Průtok?
Obojí je v případě Dunaje větší než v případě Labe.
Středa, 26. října 2016 - 10:11:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102
Registrován: 4-2003
"Dunaj bohužel není velký jako Labe" lze prostřednictvím matematických symbolů přepsat jako Dunaj<>Labe.
Proč to chápete jako Dunaj<Labe, to tuší asi jenom Váš učitel výrokové logiky.
Středa, 26. října 2016 - 10:33:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2016
Johny: Štancle a čeho se dočká třeba prodavačka, horník nebo učitelka?
Prostě je to u ČD, MD a SŽDC jeden z benefitů, neboli to lze nazvat přilepšením mimo mzdu. Mám známé v Datartu i Tesku, oba mají jako benefit slevu na jejich firmou prodávané produkty. Zaměstnanci Škodovky mají slevy na auta. V O2 mají levné tarify na mobily. Různé benefity mají téměř všechny firmy. A právě i benefity bývají lákadlem náborářů - když člověk čte nabídku práce, tak je tam napsáno: "Nabízíme:" a tam bývají různé benefity. A na závěr pro neznalé - JV ani FIP nejsou zadarmo. Jsou za zvláštní tarif.
Středa, 26. října 2016 - 10:47:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2006
... tak to moc nechápu.
M.Š. napsal:
Dunaj bohužel není velký jako Labe
Tak co myslel? Délku? Průtok?
Obojí je v případě Dunaje větší než v případě Labe.


Dunaj neni velky jako Labe. Je vetsi. [wink]
Středa, 26. října 2016 - 11:12:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12234
Registrován: 5-2002
22m: Tak co myslel? Délku? Průtok?
Nejspíš měl na mysli ty vlastnosti, které umožňují dělat fotky z druhého břehu se zrcadlícím se vlakem - tedy takový poměr šířky k výšce břehu, který dává příhodný úhel odrazu, a nepříliš velkou rychlost proudu, která zajistí "volej".
Středa, 26. října 2016 - 12:50:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2419
Registrován: 5-2002
Makus: Já vím, co to jsou benefity, i kdo jaké poskytuje...představte si, že i nějakou kapitolu do knížky jsem o tom napsal...[wink]

M. Štancl ovšem napsal "Já vím, že se opět za celoživotní práci okolo železnice dočkám.......", což má trochu jiný smysl. Obávám se, že stejné podmínky, za jakých člověk začal pracovat, tak i skončil bychom našli možná v dobách Marie Terezie. O tom to je. Kolika lidem pár let před důchodem zkrachoval celoživotní zaměstnavatel, kolika celoživotní spoření nebo pojištění sežrala inflace atd.? Takže pláč nad tím, že si musí někdy někde připlatit pár korun na šotocestování je nonsens.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Středa, 26. října 2016 - 12:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 7-2012
Myslel jsem, že Dunaj je příliš široký na fotky z 2. břehu. Zkus si pustit earth.google.com/ a uvidíš jestli je možné fotit v Komárom hrad (Muzeum) s vlaky.
Středa, 26. října 2016 - 12:54:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6553
Registrován: 2-2009
Johny 11 - máte můj obdiv. Co vy jste v životě všechno nedělal......
Středa, 26. října 2016 - 12:59:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6554
Registrován: 2-2009
MŠ - tak si pořiďte hodně dlouhé sklo, stativ a je po problému se vzdáleností. Ovšem na rozsah toho, co všechno chcete fotit, Kúty počínaje a nevím čím konče, bude fotovýbava k pořízení kvalitních fotek nekřesťansky drahá.
Středa, 26. října 2016 - 14:20:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3475
Registrován: 11-2009
Mad_noodle2 > ja se obavam, ze v takovychto pripadech proste sebelepsi vybava nepomuze - je sice fajn mit moznost si nejake objekty pritahnout, ale pokud jsou vuci sobe v blbem uhlu, je mi to houby platny (bo se mi po pritazeni do zaberu nevlezou).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Středa, 26. října 2016 - 14:25:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6555
Registrován: 2-2009
Sim - svatá pravda, pak takové věci nefotím ale ani neporovnávám se Střekovem, kde to jde.[proud]
Středa, 26. října 2016 - 14:33:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2420
Registrován: 5-2002
MN2: mail, svoje CV nebudu řešit tady :-)
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
W.
Středa, 26. října 2016 - 14:34:10  
Neregistrovaný host
176.12.115.164
Tak jednak nechápu co chce MŠ fotit v Komárně "přes" řeku, když z obou stran je vidět z železnice plus minus kulový (leda chátrající loděnice, přístav, ale to asi zase lze vymyslet jinak, než focením z druhé země) a za druhé i když by to teoreticky šlo, tak co si od toho autor slibuje.
Třeba odněkud z Visegradu by to asi možná šlo, prostě vyleze na kopec a s dostatečnou technikou si něco může přitáhnout a možná se i vyhne značně zarostlému uherskému pešunku, ale v Komárně?
Nemůžu si pomoci - toho pána nechápu! [crazy][crazy]
Středa, 26. října 2016 - 14:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6556
Registrován: 2-2009
w. - ani já..........[blush][uhoh]
Středa, 26. října 2016 - 15:25:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12235
Registrován: 5-2002
MN2: bude fotovýbava k pořízení kvalitních fotek nekřesťansky drahá
To jde většinou z "jinýho šuplíku" než 2 Éčka na bus přes Dunaj, takže to nevadí...
Středa, 26. října 2016 - 16:04:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6557
Registrován: 2-2009
Hajnej - ech, to je na mě moc složitý....
Středa, 26. října 2016 - 16:55:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2011
Zdravíčko.
Existují nějaké oběhy vlakových souprav na rychlících Praha - Hradec Králové? V R941 jsem dneska na polici pro zavazadla zapomněl rukavice a zajímalo by mě, jestli můžu stejnou osupravu potkat v neděli, když pojedu zpět do Prahy...
Dík.
Středa, 26. října 2016 - 16:57:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 724
Registrován: 9-2014
MŠ : lepšie je z Komáromu, z nadjazdu nad stanicou medzi osobnou a nákladnou. Tam je lepší rachot, dvojkoľajka, AB, a v Maďarsku trať č. 1 , rôzni dopravcovia. Z komárňanskej stanice sa dostanete taxíkom za 2,5 € k budapeštianskej ceste v Komárome.
Středa, 26. října 2016 - 17:02:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 725
Registrován: 9-2014
Porovnajte si parametre pre určenia povodňových stupňov. Stránka povodia.sk, príklad dnes , 26.10.2016 ráno. Na profile rieky Komárno - Komárom.

Středa, 26. října 2016 - 17:13:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12236
Registrován: 5-2002
No tak jasně, co teče v Dunaji normálně, to je na Labi velká voda...

A hlavně bych u tak velký řeky s použitelným odrazem vůbec nepočítal, protože hladina bude skoro pořád zčeřená buď prouděním a/nebo větrem.
Středa, 26. října 2016 - 18:40:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8051
Registrován: 9-2002
W.:
"Nemůžu si pomoci - toho pána nechápu! [crazy][crazy]"

Ja taky ne...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Středa, 26. října 2016 - 19:38:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 7-2012
Atoris , vím o něm, mám vybrané fleky též ÁCS, Szöny a jiné. Opět to nechápou lidé kteří v Komárom nebyli a kritizují všechno.....
Středa, 26. října 2016 - 19:57:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 726
Registrován: 9-2014
pár snímok ponad Dunaj.

Středa, 26. října 2016 - 20:07:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 7-2012
Typicky zelené maďarské trakční sloupy. Ideální je buď zastávka Lebeny-Mosonszentm, Nebo tu http://rail.phototrans.eu/14,111679,0,Stadler_ETR150_.html případně Szony.
Středa, 26. října 2016 - 21:46:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727
Registrován: 9-2014
Tou zelenou natierajú aj iné oceľové konštrukcie, napr. cestné mosty, a elektrické diaľkové rozvody. Zrejme je to móda, alebo rozhoduje veľkoobchodná cena.
Mladějov
Středa, 26. října 2016 - 21:54:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8937
Registrován: 3-2007
Z komárňanskej stanice sa dostanete taxíkom za 2,5 € k budapeštianskej ceste v Komárome.skej ceste v Komárome.

Toho bohdá nebude, aby kolenovrtný fipkař platil taxi, to už je přímo hereze [biggrin] !
Čtvrtek, 27. října 2016 - 08:22:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4348
Registrován: 9-2011
Jan Šebestián: oběhy souprav či jejich částí skutečně existují. Jen se ale obávám, že souprava, kterou jste přijel, neodjela v Hradci štandopéde do depa a nebude tam vyčkávat nedělního večera, chránivše přitom vaše rukavice jak žárovku v návěstním světle [wink].
Vaše rukavice tak buď hřejí jejich nálezce nebo skončily v lepším případě v oddělení ztrát a nálezů, v horším pak v odpadu.
Pokud máte k vašim rukavicím osobní vztah, tak zkuste zákaznickou linku ČD a poptat se na číslo na ty Ztáty a nálezy.
Čtvrtek, 27. října 2016 - 10:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 728
Registrován: 9-2014
Mladejov : keď sa medzi dvomi pohraničnými stanicami nedá dostať medzištátnymi os. vlakmi, autobusmi a j keď sú medzi sebou rozdelené len tokom rieky ? A máš nejaké kufre, batožiny a deti ? A ešte sa musíš dostať na druhý breh do istého času a vlastné gumové kolesá nemáš ?
Mladějov
Čtvrtek, 27. října 2016 - 10:49:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8941
Registrován: 3-2007
To byla ironie trochu míněná na pana Štancla, co mu bylo líto 2E za autobus Rajka-Bratislava, tím spíš mu bude líto za taxík.
Lidé jsou různí [wink]
Cogwheel
Čtvrtek, 27. října 2016 - 11:21:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4275
Registrován: 1-2012
Podle mého skromného názoru se dá udělat pěkný snímek přímo na os.nádraží Komárom. Bez vlaku to tam vypadá takto:

(v pozadí za řekou slovenské Komárno)

Ještě jedno historické foto - zřejmě ze zkoušky obnoveného žel.mostu:

(zdroj: vasutallomasok.hu)
Čtvrtek, 27. října 2016 - 13:41:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6804
Registrován: 9-2003
Když se tu pitvá Komárom,nevíte někdo zda tam ještě stojí pomník parní lok.ř.520 (německá 52).Před lety jsem ho fotil..tuším někde v prostoru u vodárny na horní fotce napravo nahoře..a chválím tu historickou fotku..na mostě 524.1 ČSD[happy]
..pořádná mašina má kotel a komín..
Cogwheel
Čtvrtek, 27. října 2016 - 14:54:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4276
Registrován: 1-2012
Podařilo se mi zjistit, že tam coby pomník stála 520.034 (původně německá 52.5156), výr. Chrzanów (tehdy Krenau) 1165/1943. V roce 1985 ještě jezdila vlastní silou (ozdobená) při 125. výročí trati Budapest – Székesfehervár. Asi odtamtud byla převezena do Lokoparku v Budapešti - umístění tam udávají stránky http://vasuttortenetipark.hu/muzeum/mav-520-034-drg-52-5156 (ale aktuální fotka chybí).
Cogwheel
Čtvrtek, 27. října 2016 - 15:15:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4278
Registrován: 1-2012
Foto z r. 2005 již v Budapešti: http://www.lococlub.hu/nagykep.php?id=574
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:11:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 7-2012
Cogwheel hezký snímek , známé místo je vidět pěkně silniční most na Slovensko. Ale na fotogalérie přece jen Szony http://rail.phototrans.eu/14,110930,0,FAUR_L45H_.html

Jinak jsem si šel dnes pro Maďarskou fipku, bylo mi potvrzeno na Fipky OeBB 10 Euro od Grafikonu. letos se mi to už netýká....


Můj pradědeček za Rakouska Uherska měl režijku až do Dalmácie, zítra státní svátek neslavím!
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:18:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1860
Registrován: 7-2012
http://gmfk.pl/cpg144/albums/userpics/11586/2.jpg Tad\ jedna fotka Komárom plecháč společnosti Cer
Mladějov
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:24:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8955
Registrován: 3-2007
No tak nám Marceli, když jste byl u zdroje, napište, jak to přesně s těma 10E je, ono to bude zajímat víc lidí.

Kdyby byl váš pradědeček jako vy, tak pyskoval i v novinách o tom, že jí má jen do Dalmácie a že musí platit režijní jízdné.
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:36:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 7-2012
Tak jako si dnes například do EC113 musíte v pokladně vzít reservaci, jinak platíte ve vlaku místenku tak to bude podobné. Jako FIPKař s Fipkou OeBB platíte 10 Euro na 24 hodin pokud si sednete do EC,RJ. Povinné od nového grafikonu. Ofiko zpráva dnes.
Mladějov
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8956
Registrován: 3-2007
Takže lze doplatit u průvodčího, nebo nutno v pokladně ?

Na EC 113 apod si přece neberete žádnou rezervaci, ten papírek se jmenuje evidenční lístek a žádné místo vám nerezervuje, dokonce na něm ani to číslo vlaku není a ani pokladní ho nepožaduje.
Čtvrtek, 27. října 2016 - 16:41:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12242
Registrován: 5-2002
MŠ: Můj pradědeček za Rakouska Uherska měl režijku až do Dalmácie
A kolik tam toho našotil...?

zítra státní svátek neslavím!
Cesta do hlubin šotoušovy duše...