Diskuse K-report » Archiv 2016 » Železnice » Ostravsko » Archiv diskuse Ostravsko do 25. 08. 2016 předcházející | další

Archiv diskuse Ostravsko do 25. 08. 2016

dolů
   autor příspěvek
Středa, 10. srpna 2016 - 19:51:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6000
Registrován: 2-2006
Vrbno pod Pradědem zastávka



Provoz


Autobusová zastávka Vrbno pod Pradědem, zámeček
Středa, 10. srpna 2016 - 22:08:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6003
Registrován: 2-2006
Bezpečnost na přejezdech ohlídají kamery

Moravskoslezský kraj se proto snaží vylepšit zabezpečení několika nejrizikovějších přejezdů v regionu. Kamerové systémy fungují v regionu již na železničních přejezdech ve Studénce, Suchdole nad Odrou, Dolní Lutyni a Loukách na Karvinsku.

Další tři frekventovaná křížení by měl v dohledné době střežit kamerový systém... Konkrétně jde o přejezdy v Jistebníku na Novojičínsku, Polance nad Odrou na Ostravsku a Vendryni na Třinecku. Letos by měly být hotovy první dva jmenované přejezdy, do konce příštího roku by měl díky krajské dotaci přibýt kamerový systém také ve Vendryni.
Čtvrtek, 11. srpna 2016 - 23:22:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62
Registrován: 9-2015
Němec_z_Ova: Pane strojvedoucí nákladních vlaků: My jsme se bavili o provozu (s lidmi), proto jsem říkala, že tu trať znám, že je využívaná. Sám jste přiznal, že jezdíte náklady a v noci, i když předpokládám, že jako každý režijkář jezdíte stále někam vlakem a nejste až tak neznalý ve dne, přesto bych Vám ráda sdělila, že je trapné zesměšňovat někoho, kdo nepracuje na dráze a nezná Váš železničářsky slang. K dráze patří nejen zaměstnanci, ale i cestující a třeba nadšenci. Já se velmi zajímám o historii železnic, ale provozním termínům moc nerozumím. Každopádně souhlasím s výše uvedenými připomínkami, že když tam na výjimku může jezdit kdykoli cokoli bez nějakých mimořádných opatření, je to hloupost, která by teď, natož po rekonstrukci být neměla. A jen tak pro zajímavost, jsme sice na žel. disk. fóru, ale jak víte, že třeba o jaderné energii nebo fotovoltaice bych Vás neroznesla zase já? Rozhodně bych Vás ale neshazovala, pane velký železničáři. Takže se opravím - ne semafor, ale světelné odjezdové návěstidlo. A znovu, vy jezdíte i za mé daně na dotace z veř. zdrojů. Bez nás cestujících a nadšenců se ty železnice zruší, nebo bude jezdit někdo jiný. Na Desné jsem viděla, že strojvedoucí na konečné vytřel vlak a vynesl odpadky - u ČD nemožné - asi velcí odborníci, že? [blush]
A mmch. recept na pizzu si nechte, jednoduché, trapné jídlo, které zvládne každý. Doporučím Vám dobrou zelňačku, kvalitně naložená a ugrilovaná žebra anebo domácí svíčkovou, když jste taky z Valašska. Určitě to znáte, ale taky umíte? Hezký den.
Pátek, 12. srpna 2016 - 10:19:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8381
Registrován: 12-2009
Pane strojvedoucí nákladních vlaků...vy jezdíte i za mé daně na dotace z veř. zdrojů ...strojvedoucí na konečné vytřel vlak a vynesl odpadky - u ČD nemožné.
Trefa poněkud vedle.[wink] ČD Cargo jezdí za vaše daně? Strojvedoucí nákladního vlaku má jít čistit vozy?[proud]
Pátek, 12. srpna 2016 - 10:51:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 2-2007
janka: Na Desné jsem viděla, že strojvedoucí na konečné vytřel vlak a vynesl odpadky - u ČD nemožné - asi velcí odborníci, že?

Úklid strojvedoucím probíhal před několika lety např. v Havířově na noční směně na "Dřevolínu" (EN57), taktéž v Mostech u Jablunkova na Elefantu, jen se nevytíralo. Takže i u ČD je to možné.... [wink]
Pátek, 12. srpna 2016 - 11:10:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3544
Registrován: 6-2008
Dovolte abych se po přečtení příspěvků výše zastal také paní či slečny? Janky...[happy]
Popisovaný původní záměr byl dříve na krajských stránkách a počítal s modernizací tratí...
Proto mi zejména z laického pohledu přijde divné, že se vytváří ostrov spojený s prestupováním.
Ostrov, který neumožní přímé spoje do zóny od a do VM.
Pokud chce někdo šetřit a navrhne něco jiného, třeba zmíněné přímé vlaky Ostrava Štramberk. Tak ať napíše, že šesti kilometrový úsek vyjde draze a nabízí se něco jiného.

Osobní vlaky jak popsal původní záměr Ostrava Veřovice by měly být.
Rychlé vlaky Ostrava VM taky.
Dokončení celého projektu je sice daleko když se ještě ani nekoplo.
No jestli někde vznikne půl hodina na přestup po rekonstrukci tratí, tak to bude o nicem.

Celá debata má ale širší rozměr a je zde hned několik otázek.

- Vznikne li rameno Ostrava Štramberk tak cestující z 325 nebudou mít do Ostravy, co by možného cíle přestup, což je lákavé, pojedou rychleji a moderním vozidlem. Bude mít však cestující ve Studence z tratě 325 připoj na R Brno nebo Praha. ?
- Nebo bude rameno Ostrava Štramberk proloženo s vlaky Studenka VM. A vlaků po 325 bude jezdit více. ? Myslím v případě plné opravy či uskuteční původního záměru.
- Ono taky vlastně může dojít k posunům časů Brněnských rychlíků. Také se již o tom debatovalo, ale je to spojeno také s investičními akcemi na trati 300 a samotném Brněnském uzlu. Což i přes občasná aviza je taky zatím scifi.

Troufne si někdo nastínit stav po případné celé opravě 325 a opravě jenom po Štramberk...
Asi se jak bude čas mrknu co je vlastně poslední plán kraje a prostuduji všechny poslední odkazy na připravované akce na železnici...
Snad nevznikne nějaký paskvil. Byl bych taky za celou opravu 325 proto. Za více práce by bylo více muziky. Možností...[happy]
Mipol
Pátek, 12. srpna 2016 - 11:30:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2002
Před cca 2 týdny jsem mluvil s novou mluvčí SŽDC pro Moravu Kateřinou Šubovou a ta mi po dodatečném ověření řekla, že SŽDC definitivně nepočítá s elektrifikací Štramberk-Veřovice, protože "návratnost investice by nebyla efektivní".
Pátek, 12. srpna 2016 - 12:22:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3546
Registrován: 6-2008
Mipol : Hm. Tož co jiného mohlo z pera či tužky odborníků vzejít...

Odpověď nebudu komentovat, ale dala by se přeložit i třeba takto.

Nezadrátovat 6 km a vytvořit ostrov se prostě vyplatí.
Společně s nevytvořením ucelených ramen a přidáním přestupů či nezrychlením a ježděním v 810...
Nenalákáme nikoho. Do práce do zóny už vůbec ne. Budou všichni jezdit auty i ti co by nemuseli.
Ale proto vyasfaltujeme všechno do posledního kamrliku posledního baráku v nejzapadlejší vesnici protože to se opravdu vyplatí a na daních z benzínu a jiných vrátí...

Jak je vlastně jednoduché udělat zadání pro výpočet toho, že se to ekonomicky nevyplatí...
Nejsem vlastně vůbec překvapen, protože spočítat je vše tak jednoduché...

A tisková mluvka to musela ověřovat. Zajímavé ze si tím nebyla jistá..............
Pátek, 12. srpna 2016 - 13:19:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8384
Registrován: 12-2009
Tak z Valmezu asi moc lidí do Mošnova jezdit nebude, pokud nezkrachují podniky u VM a Vsetína.
Z hlediska zaměstnanosti a velikosti podniků je nejdůležitější mít dobré spojení do Kopřivnice(Štramberku) a v nejbližší době i do Mošnova. Obě tyto destinace už jsou teď dobře obslouženy, byť Kopřivnice s přestupem.
Pro případ, že by byly tuny lidí z VM do Kopřivnice či Mošnova, nebyl by asi velký problém zavést nějakou regionovu, žraloka apod na šichtu a ze šichty. Jestli se kraje domluví.[wink]
Já osobně si myslím, že jestli se dožijeme drátů do FM, tak to bude úspěch. Nějakou 325 neřeším, když se nedrátuje ani Krnov.
Pátek, 12. srpna 2016 - 17:31:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2015
Ohl: Já psala obecně o ČD, co jsem viděla, taky jsem tam přece jela osobním vlakem, nákladním mne ještě vozit nemusí.[happy]
Váš problém železničářů, který tady řešíme, je naprosto jasný, je vám obecně úplně jedno, co se s firmou - ale tím i železnicí, děje. Všude v soukromých firmách je normální, že se lidé vyjadřují nebo se řeší různé hlouposti výroby nebo techniky, co lidem vadí nebo brání v práci. Nakonec zájem podnikatele je vydělávat. Ve státním je to horší, vím, ale nejhorší je to ve zdravotnictví a v ČD, a to díky dlouhodobým smlouvám a dotacím, takže voziti vzduch je vlastně nejlepší. Jenže dnes jsou i autobusy poloprázdné a tak kraj, který má zajistit min. DO udělá co, když už nebude moci to platit? Zruší vlaky na lokálkách nebo autobusy? Pro vás jsou tyto lokálky zdrojem nejvyšší zaměstnanosti, vždyť na třeba dohr. 100 km tratí 323,325,324 máte mnoho desítek zaměstnanců ve vlacích. Máte je i na 100 km koridoru? Ne. A bude hůř pro ČD. Narovinu, soukromí dopravci změnili ČD, o tom žádná. Ale měli byste pochopit i vy, že byste měli přes odbory vedení firmy nebo jinak tlačit na ty hloupé předpisy a výjimky, které neumožňují jízdu, ale zároveň ji povolují na výjimku, takže tady pláčete, že tam nejdou jiná vozidla, rychlost kvůli předpisu D3 = nezískáváte přepravované = vyšší ztráta pro objednavatele = možnost zrušení trati a vašich míst. To se neděje, místo toho tady moralizujete o předpisu, že je to skála a řešíte, jestli jsem napsala, že by měl strojvedoucí nákladního vlaku vytřít. Prostě a jednoduše, pro více možností by těch 6 km být zatrolejováno mělo, když jednou bude vše okolo. A znovu říkám, že studentů a turistů jezdí v určitých vlacích z Příbora a Kopřivnice na Valašsko a obráceně opravdu dost. Myslím, že i dopravce má a musí mluvit do koncepce státu/kraje a je jedno, jaký dopravce to je. Když ekonomickou návratnost zvládla Desná s 19 km, jezdící tam s jedním vozem pro 80 lidí, tak je 6 km obhajitelných i z provozních důvodů = přestupy nebo diesel pod dráty. Závěrem přirovnání. Taky si nekoupíte špatný rohlík u soukromého pekaře. ČD je jen jeden dopravce, ale pokud to nebudete chápat, jak jsem napsala, bude možná ty dotace čerpat někdo jiný a třeba to prosadí, nebo taky spíše zaniknou lokální tratě a o to tady jde především nám všem, ne?
Pátek, 12. srpna 2016 - 18:04:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11275
Registrován: 11-2002
Mipol: protože "návratnost investice by nebyla efektivní". - je zajímavé, že u řady jiných tratí, kde se ty dráty udělaly a kde lze o efektivitě hovořit spíše teoreticky či v řádu, pomalu staletí, to nevadí. Ale to jen tak na okraj, co mluvky melou.. [wink][proud]

janka: já bych to zase nezevšeobecňoval. [wink] Řadě lidí, zde diskutujících, i u dráhy zaměstnaných, osud "jejich" firmy lhostejný není a mnohdy by pro ni udělali první, poslední. Leč, ona ta firma to zdaleka ne vždy ocení a nezřídka se stalo, že nadějný nadšenec byl postupně dehonestován a leckdy i "odejít". A rozhodně bych netvrdil, že u soukromníků je to jiné, že se lidé mohou vyjadřovat. Někde snad ano, někde to možná i ocení, ale rozhodně bych si tento sektor neidealizoval. [nene]

A co "boje" soukromníků vs. týče - dovolím si tvrdit, že na řadě lokálek, kde ČD něco provozuje by soukromník nejezdil ani náhodou. Nebo jezdil, ale za cenu těžkých dotací, dost možná i vyšších, než mají aktuálně ČD. Si povšimněte, jaký je mnohdy "zájem" o provozování osobní dopravy na řadě lokálních tratí.

Souhlasím s tím, že když už se zadrátuje vše okolo, je asi celkem nesmysl ten kousek vynechat. Ale i po neelektrifikované trati mohou jezdit moderní vozidla a obecně, vše může být víceméně na úrovni, že ne/existenci TV vlastně nikdo vnímat nebude. Ovšem, musí se chtít.
Sobota, 13. srpna 2016 - 09:03:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8386
Registrován: 12-2009
Jena- tak nějak bych to napsal taky.[wink][ok]

takže voziti vzduch je vlastně nejlepší.
Nedávno mě tu přesvědčoval je autobusák, že to tak opravdu je. Důležité je jezdit tak, jak je napsaná smlouva. Busy jsou všechny soukromé.[wink]

přes odbory vedení firmy nebo jinak tlačit na ty hloupé předpisy a výjimky
nekoupíte špatný rohlík u soukromého pekaře.*
Naivitě se meze nekladou.[proud]
Takže po zadrátování a nasazením "soukromé" třeba Arrivy se začne z Veřovic do Kopřivnice jezdit stovkou se stovkami lidí?

* Aha, tohle a podobné případy v médiích skoro každý den jsou ze státní provozovny?[proud]
Neděle, 14. srpna 2016 - 15:13:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64
Registrován: 9-2015
Jena: OK, máte pravdu, souhlas, je u ČD spousta dobrých zaměstnanců, zvláště průvodčích, kteří vás už znají a tak. Ale u ČD je i díky odborům nemyslitelné, aby ten průvodčí dělal ještě něco jiného. Vím, že je to naivní, ale když můžou vydupat 7 týdnů dovolené včetně láz. péče, mohly by se i vedení starat o zaměstnanost a hloupé předpisy bránící železnici v růstu, což autobusy neohrožuje.
Ohl: Víte, jak jsem to myslela, chleba si koupíte jinde, já ho v K. rozhodně nekupuji, jenže na 99% lokálek nic jiného nejezdí, takže zbývá jen bus, nebo ind. doprava autem nebo na kole. Jenže to té železnici škodí a ohrožuje ji to a třeba ta Rožnovka je toho krásným důkazem. No a na Veřovice a Kopřivnici z Valmezu zrovna moc busů nejezdí.
Neděle, 14. srpna 2016 - 16:15:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8394
Registrován: 12-2009
To jako např.na rožnovce mají odboráři změnit předpisy a začít tam jezdit víc než 60? Nebo jak to myslíte?
Kde se ten chleba koupil, je jedno. Upekla ho státní pekárna? Ve Studénce vjel před pendolino státní kamion? Most tam stavěla státní firma?
Trochu uvažování a míň ideologie.[wink] Vše záleží na konkrétních lidech.
Neděle, 14. srpna 2016 - 16:17:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8395
Registrován: 12-2009
Jo-a co by ten průvodčí měl dělat? Můžete to nějak upřesnit a konkretizovat?
Úterý, 16. srpna 2016 - 12:50:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386
Registrován: 7-2014
Kto by mi poradil, kde v Ostrave sa dá dobre fotiť? Nepoznám to tam len hlavní nádraží, či mám sa uspokojiť len s Ostrava - Svinov či tou hlavnou stanicou? Mariánske hory tam to asi nepôjde??? A bezpečne v Ostrave asi moc nie je, či to je len môj osobný pocit?
Úterý, 16. srpna 2016 - 13:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 654
Registrován: 9-2004
voloda: poradím tento odkaz http://mzf.rsx.cz/,
Úterý, 16. srpna 2016 - 13:12:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387
Registrován: 7-2014
Tak to je zaujímavý web, ďakujem.
Úterý, 16. srpna 2016 - 18:35:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2014
Nevím, nemám pocti že by tady bylo nějak nebezpečno :D Jinak dík za tuhle stránku, neznám ji [happy]
Solaris Urbino 12 7753 DPO [jidlo]
Úterý, 16. srpna 2016 - 21:40:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8409
Registrován: 12-2009
bezpečne v Ostrave asi moc nie je, či to je len môj osobný pocit?
Z čeho ten pocit máte?
Úterý, 16. srpna 2016 - 23:14:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65
Registrován: 9-2015
Ohl: Já jsem to přece napsala, nečetl jste to? Předpokládám, že jste železničář. Odboráři je samozřejmě myšleno ti, co sedí na Nábřeží na MD, což by mělo práci usnadnit, samozřejmě by měli být tepaní zezdola, protože po 20 letech jsou z nich politicko-kancelářské krysy, navíc velmi dobře placené. Já jen napsala, že na Desné vzal vl. personál koště a vymetl, vytřel, vynesl odpadky. Nevím, mají - li to v popisu práce, nebo to mají jinak placené, než Rožnovka o víkendu, ale ti zmizí na hodinu v baráku, zažila jsem vylité kofoly na zemi, přetékající odp. koše, nic. Za jízdy nešla Wi-fi ( kdesi se to tady řešilo ), jsem řekla, jestli by mohli restartovat router - prý to za jízdy nejde - jakoby se na zastávkách nestálo, nešly otevřít dveře - prý to stále píšou do závad už 14 dní a nic... Já přece netvrdím, že se jinde nic neděje, jen říkám, že u ČD se to jaksi neřeší, že ta posloupnost zaměstnanců nefunguje, přece chci - li být stále silným dopravcem a zachovávat pracovní místa, mělo by to vedení ČD a odborů s tlakem na ně řešit, včetně těch předpisů omezujících jízdu, které ničemu neprospívají. A řešili jsme Veřovice - nutné povolení, ale dá se přitom jezdit vším, nebo třeba úsek Hostašovice - Veřovice, kde je totálně vyměněná kolej, podklad, propustky, ale je tam 5 POLNÍCH přejezdů zab. výstr. kříži a dle D3 tam musí být 60, ač by tam mohla být ( viz Frenštát - Frýdlant ) 80-85. Potom je logicky železnice nekonkurenceschopná, navíc při dalších výlukách by nebyla tak velká zpoždění.
A neberte to osobně, to není o vás, nicméně, kdo asi jiný by měl rýpat a tlačit na změnu/fungování než chlapi = hlavně strojvedoucí? ( A určitě by vám hrozilo menší nebezpečí od zaměstnavatele, zvláště dnes, než těm chudákům ženským průvodčím. )
Úterý, 16. srpna 2016 - 23:33:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 9-2015
Ohl: Ještě jednou, pokud byste to nepochopil - ne jednotliví odboráři na jednotlivých tratích ( Rožnovce ), ale centrálně a třeba s posouzením, kde chápu, že třeba Zašová kvůli mnoha autům je to omezení nutné, pokud se tam neposune silnice a neudělají závory, ale pak by tam neměla být snížená rychlost, pořád se ustupuje a hromadné dopravě to škodí, předpisy porušuje řidič, ve Studénce také nesnížili rychlost na 30, ale třeba ty Hostašovice - Veřovice jsou polní přejezdy a nyní po vykácení lesa velmi přehledné. A je mmch. taky blbost opravit kompletně trať a nezabezpečit přejezdy, když vím, že tam pak nesmím zvýšit rychlost. Vím, SŽDC, ale zase, i ty ČD s vedením v Ostravě se měly ozvat, prostě rekonstrukce musí přinést efekt hned.
ex fíra
Středa, 17. srpna 2016 - 00:45:18  
Neregistrovaný host
89.29.9.122
Na jižní moravě dosáhli takového efektu, že v menších obcích stojí os.vlaky jen ráno a večer. Záleží jestli obce platí nebo ne.
Středa, 17. srpna 2016 - 09:06:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8411
Registrován: 12-2009
Janka- opravdu stále myslíte, že odbory mají na starosti změnu předpisů a stavební úpravy vedoucí k vyšší rychlosti? [crazy]
A jiné odbory třeba v železárnách kvalitu oceli?[lol]
A které železniční odbory vůbec máte na mysli?

Ohledně úklidu: To je případ od případu. Většina žel.dopravců má nasmlouvanou úklidovou firmu. Ono přece jen by se nemuselo třeba nějakému cestujícímu, natož hygieně líbit, že stejný, co utíral zvratky na WC, ihned poté prodává jízdenky.
A co vy, taky děláte práci, za kterou jsou placeni jiní?
Středa, 17. srpna 2016 - 15:53:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5050
Registrován: 12-2011
ex fíra: Jo, a kde jako? Jestli narážíš na osobáky z Brna do Vyškova, tak to je jedinná výjimka, a dotčených obcí je minimum. Depo Bohumín zas ví všechno nejlíp?
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička," řekla.
ex fíra
Středa, 17. srpna 2016 - 17:58:01  
Neregistrovaný host
89.29.9.122
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/1877024-jeden-vlak-denne -obcim-na-jihu-moravy-chybi-vlakova-spojeni
Středa, 17. srpna 2016 - 21:31:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6005
Registrován: 2-2006
Karlovice


Středa, 17. srpna 2016 - 22:11:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6006
Registrován: 2-2006
Ic540: Osobní vlaky jak popsal původní záměr Ostrava Veřovice by měly být.
Ostatně už nyní se vyloženě nabízí v sobotu, v neděli, případně ve svátky prodloužení Os 3126 z Frenštátu pod Radhoštěm města do Veřovic, resp. odpoledne výchozí Os 3145 již z Veřovic.

Další možností je např. prodloužení trasy vlaku Sp 1642 do Veřovic, zde by však při současném stavu již došlo ke kolizi trasy Sp 1642 s protijedoucím Os 3165.

Rozhledna Velký Javorník je nedaleko[proud].
Čtvrtek, 18. srpna 2016 - 21:19:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6007
Registrován: 2-2006
Široká Niva
Čtvrtek, 18. srpna 2016 - 22:55:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 10-2005
Dnešní Pantograf do Mošnova [vypravci][fotic]

Punk's not dead! blesk happy
Pátek, 19. srpna 2016 - 07:49:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2015
Ohl: "... odbory mají na starosti změnu předpisů..."
A to je přesně ono, to vaše myšlení a chování, nemají to na starosti, bo na to neni papir a nikdo to nikdy na štrece nedělal.
A proč by to vedení odborů a vedení ČD nemohlo dělat a tlačit na změnu ( hloupých a politicky prosazených ) předpisů v rámci zachování a zatraktivnění železnice a zachování pracovních míst? To snad je práce odborů, alespoň dle ZP. ovšem ne zpolitizovaných odborů ČD, to máte pravdu. A pokud něco brání kvalitní/kvalitnější práci zamětnanců, je to rovněž v ZP.
Vy jste snad neviděl prodavačku v malé pekárně, že i uklízí a vytírá podlahu a přitom vám prodala pečivo? Proč by měly vadit lístky? Však v budově nádraží třeba zrovna v Rožnově je nejen umyvadlo, ne? Já viděla i učitelku, co vytřela po dítěti pozvracenou třídu, bylo to dopoledne a uklizečka chodí ve 13.00. Taky to asi nemá v popisu práce, měla snad zavolat do práce rodiči? U vás to ale do popisu práce dát lze, že! Řekněme kdyby zaplatili denně "disponibilní" hodinu místo čekání nebo jak to máte placené. Prostě, když by bylo třeba, uklidilo by se a vynesly koše i přes den, no a co? To je změna, také stále nejezdí pára a nepřestavují se vyhybky ručně.
Pátek, 19. srpna 2016 - 09:32:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5573
Registrován: 8-2007
Janka:A proč by to vedení odborů a vedení ČD nemohlo dělat a tlačit na změnu ( hloupých a politicky prosazených ) předpisů.

No tak odbory jsou vždy politické,protože si je zakládají zaměstnanci a také si je platí.Volí si jakési vedení,které prosazuje pokud možno to,co ti zaměstnanci chtějí.Takže vše prosazují politicky(co chce nadpoloviční většina členů).

Máte o tom trochu najivní představu. "Na dráze" je nejméně 20 různých "vedení odborů",které "tlačí na změnu" něčeho.Ale to "něco" je mnohdy jiné,než na co tlačí jiné "vedení odborů" a mnohdy jdou proti sobě.

Je to podobné,jako politické strany a stát.Tam také "vedení státu" má na konkrétní otázky různé a mnohdy protichůdné názory.
Pátek, 19. srpna 2016 - 15:54:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6008
Registrován: 2-2006
Kunov
Pátek, 19. srpna 2016 - 16:03:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6009
Registrován: 2-2006
K čemu kdysi sloužila (nebo ještě slouží?) kolej na druhém snímku směřující vpravo?
Pátek, 19. srpna 2016 - 18:23:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2015
Apollo 17: Souhlas, jenže to se přetahují, jestli více přidat strojvůdcům nebo jiným a tak. Myslím, že při ochraně tratí a tím zaměstnanosti by mohly a měly táhnout za jeden provaz. Nic tomu přece nebrání.
Pátek, 19. srpna 2016 - 23:39:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5574
Registrován: 8-2007
Janka: jenže to se přetahují, jestli více přidat strojvůdcům nebo jiným a tak.

To ty členy odborů zajímá mnohem víc,než to,jaký je oblouk ve Veřovicích.

Myslím, že při ochraně tratí a tím zaměstnanosti by mohly a měly táhnout za jeden provaz. Nic tomu přece nebrání.

Tak odbory jsou zakládány hlavně proto,aby zprostředkovaly dialog mezi zaměstnanci a vedením svého podniku.Vůči jinému podniku nemají velkou právní,ani faktickou moc.
Sobota, 20. srpna 2016 - 08:34:18  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8417
Registrován: 12-2009
vedení odborů a vedení ČD nemohlo dělat a tlačit na změnu ( hloupých a politicky prosazených ) předpisů
Tak kdo? Odbory nebo vedení?[wink]
Třeba že by kamionářské odbory požadovaly změnu předpisů a přednost na přejezdech, protože nárazem do kaminonů se zabíjejí lidi v vlacích, nikoliv v kamionech?
Nebo Česmad poukazen na to, že kamiony přepraví více nákladu?
ex fíra
Sobota, 20. srpna 2016 - 16:20:06  
Neregistrovaný host
89.29.9.122
janka:prostudujte, možná pochopíte více. http://www.szdc.cz/o-nas/zeleznice-cr.html
Neděle, 21. srpna 2016 - 13:23:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12954
Registrován: 12-2007
Na jižní moravě dosáhli takového efektu, že v menších obcích stojí os.vlaky jen ráno a večer. Záleží jestli obce platí nebo ne.
Tzv. Česká televize v oné tzv. reportáži neuvedla, že tím "suchohrdelským nádražím" je myšlena žst. Miroslav.
A také "zapomněla" uvést, že vlakové spojení z tohoto nádraží tzv. "do Moravského Krumlova" bylo tak jako tak problematické, vzhledem k tomu, že krumlovské nádraží se také nachází odlehle od stejnojmenného města; sice jsou u tohoto nádraží zajištěny autobusové přípoje, ale ty časově navazují (a podobně tomu bývalo i v minulých letech) téměř výhradně na vlaky od Brna, nikoliv na vlaky od "Miroslavi" (Suchohrdel).

Ale předpokládám, že tyto skutečnosti byly pod rozlišovací schopnost této tzv. veřejnoprávní televize.
Neděle, 21. srpna 2016 - 23:29:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2015
Máte všichni pravdu, já to ale píšu s výhledem vpřed, nejen z důvodů rekonstrukcí, ale hlavně provozu. Všichni si pamatujeme GŘ ČD Žaludu před cca 5 lety a jeho, že za jeho života žádný soukromník jezdit nebude. Po hloupých 5ti letech se kvůli tomu změnily hlavně ČD, nejen nákupem nových vlaků, jízdným, rekonstrukcí jíd. vozů, nabídkou, čistotou, slušností. Pokud nedovedete pochopit, že třeba za 5 let mohou být zavřené některé tratě, nebo díky zkažené rekonstrukci a rušení kolejí, výhyben, vleček, lokálek... a třeba nástupu soukromníků někde... tak prostě mohou přijít u ČD o místo stovky a třeba i tisíce lidí. Proto mluvím o tom, že by i dopravce měl mluvit do provozních a rekonstrukčních plánů a podmínek. Že to doposud vedení ČD ani odbory nedělaly, jo souhlasím, ale kdybych tu psala před 5ti lety, že ČD budou jezdit s čistými starými WC, taky byste mě tu kritizovali. Holt vše je někdy poprvé a pravdou je, že některé lokálky nejsou vytížené. Pokud se lidé a zaměstnanci neozvou, co a jak chtějí, bude to jejich konec.
Neděle, 21. srpna 2016 - 23:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 75
Registrován: 9-2015
Mmch. Dnes v neděli jsme jeli do Čachtic. Krásná trať postavená 1923-27, na 65 km z Veselí až do Tr. Teplé jediný úrovňový přejezd, jinak samé funkcionalistické nadjezdy jako na 280 + nádraží "lidová tradice" stejné jako Valašské Klobouky. Ve Velké nad Vel. přestupovalo do sl. soupravy cca 30 lidí, pak se to zaplnilo až na 80. Slováci tu trať neudržují, naštěstí není tak stará, ale na zhlaví každé stanice mají 40, od Staré Turé jsou ale díky dotacím ta nádraží opravená.
Jen mne tak napadlo, že ta naše 280 po zvojkolejnění je v úseku VM-Vsetín totálně zpackaná díky těm přejezdům. Asi tam plánovali ve třicátých letech po dostavbě železnice novou cestu a k tomu už nedošlo, přesto ale by ta stará silnice zůstala, takže nechápu, proč tam ty nadjezdy s výjimkou jediného před Bobrkami na té hlavní cestě nejsou.Za Vsetínem už opět žádný přejezd není až do Púchova, to samé na 283 s výjimkou Návojné za tunelem. Tam je to taky zajímavé, jako by to stavěly dvě společnosti nekoordinovaně. Za Lidčí je to rovné jako pravítko, pak se to nelogicky točí tunelem k Návojné, samé oblouky, jeden tunel pro 2 koleje, druhý pro jednu. Nevíte o tom všem někdo něco? Díky.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 06:59:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8424
Registrován: 12-2009
třeba za 5 let mohou být zavřené některé tratě, nebo díky zkažené rekonstrukci a rušení kolejí, výhyben, vleček, lokálek
O tom rozhoduje objednavatel, nikoliv odbory. Pokud objednavatel neobjedná na trati dopravu a trať se zruší, ani soukromník tam jezdit nebude.
Pokud máte dojem, že soukromník chce provozovat lokálky z nějakého filantropického důvodu, pak si zopakujte tato slova
Zrušte část vlaků a nahraďte je autobusy, navrhuje Leo Express
http://ekonomika.idnes.cz/autobusy-misto-vlaku-navrhuje-sumave-no votny-fq3-/eko-doprava.aspx?c=A141203_185735_eko-doprava_suj

že ČD budou jezdit s čistými starými
To ovšem nezáleží na tom, zde je někde soukromník, ale na zcela jiných věcech. Slyšela jste třeba někdy o penězích?
Jinak, zrovna ten výše uvedený má asi největší problémy s čistotou svých (všech pěti) souprav.[wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
Pondělí, 22. srpna 2016 - 07:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2006
Semolina: ad Kunov - nakládka dřeva. Ale myslim, že pár let se loží už jen Karlovice a Vrbno.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 13:07:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 6-2007
janka: Co je na bylnické nelogického? Z Lidča je to rovné jako pravítko, protože to vede příhodným terénem. Od Klobuk jsou oblouky a závlek tunelem k Návojné proto, aby se pozvolna zklesalo až k Bylnici. Asi těžko ta štreka mohla jít někde prostředkem Brumova. Stačí se podívat na výškový rozdíl mezi stanicí v Bylnici a vrcholem před Lidčem a musí to být každému jasné proč to tak je. Trať není silnice. Brumovský tunel je stavebně dvoukolejný, protože má 250 metrů a nebyly to takové náklady navíc. Návojský má 888 metrů, a tam se při zdvojkolenění počítalo případně s výstavbou druhého tunelu. Ostatně i stanice jsou připravené na zdvojkolenění, vybudovaná je vždycky celá lichá skupina kolejí. Mezi ValMezem a Vsetínem přejezdy zůstaly kvůli omezenému prostoru na výstavbu nadjezdů.
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Pondělí, 22. srpna 2016 - 18:09:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2015
Ohl: Jistěže o tom rozhoduje objedbavatel, no ty ČD by se měly chovat tak, aby tam lidé přibývali a tomu kraji ulehčily to rozhodování o opětovném přidělení dotace. A ty kdyby se soutěžily, bylo by to pro ČD a jejich zaměstnanost velmi zajímavé.(Rozhodně netvrdím, že je soukromník ve všem lepší.)

Vojtag: Ta Návojná bude asi opravdu kvůli tomu stoupání, protože ten tunel mohl vést rovno na Broumov.
Tak já nevím, vezmu - li nadjezd v Bobrkách a uvědomím - li si, že je rok 1935, tudíž evidentně novější domy tam ještě nejsou, tak v Podlesí a za Bystřičkou je místa dost určitě, Bystřička na přehradu, to nevím, ale asi tam také nic nebylo, Jablůnka, když tam u zastávky busů nebyly ty paneláky a RD za přejezdem asi taky. Ty nájezdy nejsou dlouhé.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 21:13:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6011
Registrován: 2-2006
Rudná pod Pradědem zastávka

Pondělí, 22. srpna 2016 - 21:36:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8428
Registrován: 12-2009
ty ČD by se měly chovat tak, aby tam lidé přibývali
Tak už ne odbory?[wink]
Jak se mají chovat? Prosím o vysvětlení. Nějakým způsobem nahánět do vlaků, když třeba chtějí jezdit jinudy, než vedou koleje? Třeba zakázat jezdit busem z Frenštátu do Rožnova, když to jde vlakem taky? [proud]

je rok 1935, tudíž evidentně novější domy tam ještě nejsou
Už jste slyšela něco o vlastnických právech atd?
Píše se nové tisíciletí a plno dopravních staveb stoj, protože někdo nechce prodat pár metrů pozemků. Proč myslíte, že to bylo tenkrát jiné?
Priapos
Pondělí, 22. srpna 2016 - 22:02:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 10-2012
janka:
"Mmch. Dnes v neděli jsme jeli do Čachtic. Krásná trať postavená 1923-27, na 65 km z Veselí až do Tr. Teplé jediný úrovňový přejezd, "

Trať nevede až do Tr. Teplé, neměří 65 km, úrovňových přejezdů je na ní víc.
Pondělí, 22. srpna 2016 - 22:26:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5062
Registrován: 12-2011
Paní janka zajisté nepočítá přejezdy v bezprostřední blízkosti počátečních stanic úseku Veselí nad Moravou - Nové Mesto nad Váhom.
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 23. srpna 2016 - 12:57:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78
Registrován: 9-2015
Ohl: Vždy jsem psala zaměstnanci a odbory - ty mají totiž ze zákona imunitu. Chcete snad říci, že odboráři na nižších úrovních nejsou zaměstnanci ČD? To nejde vést tu diskuzi po více liniích? Vy prostě lidi zesměšňujete, nevidím důvod, kromě režijkáře, proč by lidé měli jezdit povinně v relaci Frenštát - Rožnov vlakem. Ale v jiném vláknu máte reakci Vojtaga na zpožď. vlaků na Hulín a co by se mělo udělat, ay toto nebylo. O tom já mluvím celou dobu, že by to měli i zaměstnanci ČD ( třeba i přes odbory ) řešit, že by se měl provozce vyjadřovat k rekonstrukcím a provozu a rušení nákladkových kolejí...
"slyšela jste někdy o vlastnických právech?" Ne, neslyšela, o těch přece víte něco jen vy. Já bych nesměšovala rok 2016 a rok 1935 a dříve. Ty tratě přece vystavěli rychle a udělali jinde i ty přejezdy a podjezdy a také ta půda někomu patřila. Na Bystřičce nebo v Podlesí to tehdy rozhodně šlo, když to stavěli u Černotína a Špiček přímo v polích, které také něčí byly a nesly úrodu. Byl tam i jiný důvod, asi výstavba nové silnice, ale k tomu už nedošlo, i tak by tam ta stará ale přeci jen zůstala...

Priapos: Omlouvám se, nevím, proč jsem místo Nového Mesta napsala Tr. Teplou. Trať opravdu neměří 65 km, ale 67, psala jsem to z hlavy, jak jsem to viděla. Nicméně, opravdu bych řekla, že je tam jediný úrovňový žel. přejezd zab. světelnou signalizací a to ve Višnovém u nádraží. Jestli je někde pár přejezdů v poli zab. výstr. kříži jsem mohla přehlédnout, ale i tak bych řekla ne, protože jsme to nejen sledovali, ale vlak ani nedával povinnou výstrahu. Zkuste se podívat na mapy.cz, myslím, že nic nenajdete. [wink] ( Kdyžtak pošlete odkaz. ) Je to snad i proto, že zákon z 1. republiky na novostavbách zavedl povinné mimoúr. křížení.

Intelpetr: Ve Veselí ne této trati určitě není a na koridoru v Novém M. ani být na SK nesmí.
Úterý, 23. srpna 2016 - 13:12:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5067
Registrován: 12-2011
Ve Veselí ne této trati určitě není a na koridoru v Novém M. ani být na SK nesmí.

Nebudu se snižovat na úroveň Priapose, a připojm důkazy.

odkaz odkaz
"Je to vaše zadnice?" otázal se a ukázal fotografii Zdeničce.
"Je," řekla a usmála se.
"Kdo vám tam natiskl ta staniční razítka?" ptal se rada Zednicek.
"Pan výpravčí Hubička"


Mé fotky na K-reportu odkaz
Úterý, 23. srpna 2016 - 15:00:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8429
Registrován: 12-2009
i zaměstnanci ČD ( třeba i přes odbory ) řešit, že by se měl provozce vyjadřovat k rekonstrukcím a provozu a rušení nákladkových kolejí
Vyjadřují se, hlavně strojvedoucí, k návěstím a návěstidlům, případně údržbě tr.cesty. Ale opravdu neradí projektantům a stavbařům, jak mají stavět tratě a stanice.

zpožď. vlaků na Hulín a co by se mělo udělat
Vzhledem k tomu, že to tam až tak neznám, nebudu radit např., že tam mají odbory zpoždění zlikvidovat.[wink]
Úterý, 23. srpna 2016 - 17:45:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6012
Registrován: 2-2006
Jaká jednotka (elefant, panter nebo 460ka) dnes vyvážela z Bohumína do Suchdolu nad Odrou a zpět vlaky R 836 a R 829?
Úterý, 23. srpna 2016 - 20:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5583
Registrován: 8-2007
janka:Vždy jsem psala zaměstnanci a odbory

Když víte,co se má dělat,tak to udělejte.Založte sdružení "Za zátačku mírnější" a prosazujte narovnání oblouku ve Veřovicích.Budete mít stejnou šanci,jako ty odbory.Že by Vás za to soudili a potřebovala jste "imunitu" je nepravděpodobné.

Tak přestaňte rozdělovat práci,ale něco udělejte.[ok]
Úterý, 23. srpna 2016 - 21:09:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 6-2007
janka: Já sice třeba vím z pozice strojvedoucího co by bylo dobré pro to zkrácení zpoždění, ale nijak neovlivním ze své pozice to jak bude konstruován jízdní řád, to jak bude opravována štreka, ani to jak budou cestující jezdit, protože to je můj vlastní názor na věci které jsou v gesci jiných. A odbory asi těžko budou řešit nějaké návaznosti přípojů pro cestující, když nejsou schopné se postarat ani o slušné podmínky pro zaměstnance [lame]
[new] www.rajnochovicka.cz - Rajnochovická lesní železnice

Středa, 24. srpna 2016 - 14:35:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3549
Registrován: 6-2008
To jsou zase zprávy...

http://ostrava.idnes.cz/kraj-kritizuje-ministerstvo-dopravy-za-za starale-vlaky-pkh-/ostrava-zpravy.aspx?c=A160824_2268540_ostrava- zpravy_woj

PS. Janka, já bych do těch soudruhů odborářů nevrtal. Bo kupředu ČD(levá) zpátky ni krok... [kladivo][happy][wink][biggrin][rofl][biggrin][rofl][biggrin][rofl]

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Středa, 24. srpna 2016 - 19:47:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6013
Registrován: 2-2006
A ještě ze stránek kraje: Ministerstvo dopravy ohrožuje svojí nečinností čerpání 18 miliard korun na nákup nových regionálních vlaků
Středa, 24. srpna 2016 - 20:32:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6014
Registrován: 2-2006
Koše na separovaný sběr jsou denně terčem vandalů
Středa, 24. srpna 2016 - 21:43:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5585
Registrován: 8-2007
Janka:Janka, já bych do těch soudruhů odborářů nevrtal. Bo kupředu ČD(levá) zpátky ni krok..

Pozvi si na to soudruha Ic540.Ten už myl okno na havířovském nádraží s ministrem Žákem.
Když tam budou kamery a přijede Ťok,postaví ten oblouk ve Veřovicích sám.[rofl]
Čtvrtek, 25. srpna 2016 - 00:15:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 6-2008
Apollo 17: [ok][wink]

Tak to Jste mě dostal...[biggrin]
Ale záchrana, pro mě skvostu mého města. Pro jiné možná zvěrstva a vředu na území města. Byla pro mé duševní rozpoložení důležitá. A snad se i povedla....[wink]
Jsem i členem odborů pro Vaši informaci, ale ČSSD a KSČM jsem opravdu nikdy nevolil...
A nebudu...
Pan Žák byl té době ministrem a za jeho pocit jsem rád. Tedy vůči budově Havířovského nádraží. Mohl být taky názorově na tom tak, že by ji rád zboural...
Však ta akce by se ani nerozehrála, kdyby tomu asi bylo jinak, že... [happy][happy][happy][ok]