K-report
 

Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 18. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Automobily, lodě a letadla » Zahraniční SPZ » Archiv diskuse Zahraniční SPZ do 18. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10013
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 21:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: že_by (4646)
Je pravda, že jsem si v rumunštině moc nepočetl ...

Já taky ne, proto připojuji anglický překlad. Nevím sice,kdo je jeho autorem, ale předpokládám, že je správný. [wink]

application/octet-stream
Moldova_2015.doc (11.1 k)
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4171
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 21:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Co konkrétně je na nich hnusného a odfláknutého?
Font, rozložení znaků na tabulce, obří vlajka v modrém pruhu..

Neodpověděl jste mi, co by jsme jim teda měli závidět?

(Příspěvek byl editován uživatelem 2Z5 0409.)

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Okres Kroměříž - databáze všech typů spz..
NOVĚ!!!
Okres Zlín - databáze všech typů spz..
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10014
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 22:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zájemce o nové moldavské značky počteníčko s obrázky různých typů (bohužel v rumunštině):

http://particip.gov.md/public/documente/141/ro_1708_SM-122rom2014 -06-27.pdf
Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 6-2012

Odesláno Středa, 08. dubna 2015 - 22:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat:
Jaká je správná odpověď na poslední kvíz? Trefil jsem to? [happy]
___
ad. moldavské značky
Souhlasím s kolegou 2Z5, oproti oběma jejich předchozích variantách jsou podle mne opravdu hnusné, další mínus je za celostátní systém a následný FE-Schrift. Takže nové moldavské značky jsou z mého pohledu jedno velké mínus [ko]
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 09:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 2Z5 0409
Pokud považujete FE-Schrift za hnusný a stejně tak velmi dobře čitelnou základní alfanumeriku ve tvaru AAA 222 (pro další kategorie vozidel je i jiná viz příspěvek tomcata) tak vám počet států s hnusným fontem naskakuje hned na několik desítek. Stejně tak ideální kombinace znaků na ploše tabulky 520 x 110 a dalších tvarech bez problémů čitelná.
Momentálně neexistuje na světě žádný jiný font který by jako jednotný znakový produkt dokázal lépe rozlišit problematické znaky tak, aby míra záměny byla snížená na minimum...
Vlajka je na modrém pruhu záměrně zdůrazněná, Moldavani netrpí komplexem méněcennosti a jsou na ni hrdí - podobně slovenský státní znak, britské lokality atp.
Proč můžou Češi Moladavanům závidět?
Moldavské PZ jsou dobře čitelné, očividně rozlišují vybrané kategorie vozidel, skrytě další prvky (oficiálně nezveřejněno, odhaduji že r.v./výdeje a výdejny).
České tzv. RZ hyzdí vozidla už 14 rokem a připomínají převozky z Afriky. Na tom nic nemění pěkný font, který ovšem bez revize několika znaků časem spadne k těm podprůměrným, neb vývoj ve světě nespí. Určitě mají české PZ pár hlasitých obdivovatelů (celý život nic jiného nevidí, nemají moc na srovnání...) a ti jim mohou zajistit další existenci. To se týká i dalších vizuálů a markantů z denního života....

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4650
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 09:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Současná zdejší bouřička v náprstku s vodou ohledně nových moldavských značek ve skutečnosti vůbec není o MD-značkách, nýbrž o pojetí grafiky značek jako takové:

1) FE-schrift
Vůbec není odfláknutý. Zda je hnusný, to je a vždy zůstane věc názoru a estetického (i pragmatického) vnímání každého jednotlivce. Osobně se mi odpočátku vůbec nelíbil, ale postupně jsem mu přišel na chuť pro jeho jedinečnost a německou propracovanost při odlišení všech písmen a číslic. Už se mi ale začíná ZAJÍDAT jeho bezmála celosvětové tažení, takže přichází o svou výjimečnost. Nenapodobitelnost jednotlivých alfanumerických znaků lze docílit i u jiného (a čitelného) fontu, což jsem svého času prokázal návrhem úpravy tradičního CS/CZ fontu. Sklidil jsem za to vlnu kritiky od tradicionalistů, kteří argumenty o zvýšení rozlišitelnosti písmen a číslic nechtějí slyšet a jedním dechem dodávají, že_by se mělo více rozlišit B a 8 etc.

2) Celostátní systém
a) Je to současný trend, který se mi jako regionálnímu patriotovi nelíbí, ale nemůžu proti tomu nic dělat. Jistým řešením je "regiopruh" na značce - viz I nebo F (a také můj starší návrh na vývoj CZ-značek).
b) Pokud se celostátní systém doplní o doživotní přidělení značky ke konkrétnímu autu a o možnost auto přihlásit/odhlásit v libovolné úřadovně příslušného úřadu daného státu, tak je to velmi praktické a vůči občanům správné.

c) Uspořádání alfanumeru
Šestiznakový alfanumer je pro malou zeni vhodný. Předností je rozhodně lepší zapamatovatelnost a přehlednost než připravované CZ značky na přání s přípustným osmiznakým uspořádáním - třeba B8D0HF6U.

d) Suchařina vs. přeplácanost
To je v prvé řadě opět individuální záležitost estetického a pragmatického vnímání. Osobně mi ta dost velká a vůči modrému pruhu málo kontrastní MD-vlajka s příliš hubeným kódem "MD" v pruhu připadá graficky nevyvážená, ale dovedu si představit, že to je (politický) záměr o vyvolání podobnosti/zaměnitelnosti se starším rumunským modrým před-EU-pruhem.

Tedy toto povídání o líbivosti/nelíbivosti nových MD-značek lze přeměnit v obecnou debatu jaké značky se komu líbí/nelíbí a proč. A stejně se ničeho nedobereme, stejně jako se nemůžeme dobrat konsenzu v tom, jak by měly vypadat budoucí optimální CZ-značky. Protože každý to optimum vidí jinak a má k tomu jiné důvody a argumenty.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6738
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 10:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kapitán: Souhlasím s kolegou 2Z5, oproti oběma jejich předchozích variantách jsou podle mne opravdu hnusné, další mínus je za celostátní systém a následný FE-Schrift. Takže nové moldavské značky jsou z mého pohledu jedno velké mínus

Já bych to neviděl zase až tak černě. Zvolený font má nějakou technickou logiku z pohledu zamezení falšování a úpravy znaků. Byť se šíří po světě a používá se i v několika státech Evropy, tak pro mě je to stále něco velmi bytostně německého a proto u nás z důvodu různých resentimentů obtížně aplikovatelného. Celostátní kódování - no, je to zkrátka trend, s tím asi nic nenaděláme a států, které jej zavádějí, postupně přibývá. Má to své nesporné výhody, to je bez debat.
A teď ke grafické stránce nových moldavských značek. Tady je asi ten největší problém. Řekněme, že má nějaký smysl nahradit dosavadní modrý proužek se znakem novým širším s celou vlajkou. Budiž, na tabulce je místa dost (ale ten stávající se mi líbil více). Ale proč tedy nejsou znaky nějak lépe zarovnány? Proč je skupina písmen natlačená na modrý proužek a za číslicemi je obrovská mezera? Když se podívám do grafického vyobrazení v odkazovaném dokumentu, tak se mi zdá, že tam je rozložení znaků jiné. Realita tedy neodpovídá tomu, co je předepsáno.
Zaujala mě tabulka pro vozidlo prezidenta, kterou tvoří státní vlajka přes celou plochu značky. To je originální a zajímavé řešení. Když to shrnu, tak nové značky mohly být mnohem zdařilejší, kdyby se při výrobě víc dbalo na uspořádání znaků na tabulce. Pokud na tom trochu zapracují, mohlo by jít o velmi pozitivní změnu.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4653
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 11:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L. (6738) - "Proč je skupina písmen natlačená na modrý proužek a za číslicemi je obrovská mezera? Když se podívám do grafického vyobrazení v odkazovaném dokumentu, tak se mi zdá, že tam je rozložení znaků jiné. Realita tedy neodpovídá tomu, co je předepsáno."

Asi ze stejného důvodu je rozpor mezi precizně připraveným předpisem (viz odkaz od Tomcata - 10014) s kódem MD v modropruhu v DINu a v realitě s jakýmsi zmršeným a deformovaným MD na reálných značkách.

Je to rozdíl mezi balkánským a německým přístupem k dané věci. O to více mě překvapuje Tvůj výrok "pro mě je to stále něco velmi bytostně německého a proto u nás z důvodu různých resentimentů obtížně aplikovatelného". V protikladu je to, že Poláci pochopili, že když chtějí (německý) blahobyt, musí mylet ne jako polský oszust ale jako německý evropan. I proto existují v Polsku kurzy německého myšlení! Nyní jsem vhodný odkaz nenašel, přikládám alespoň tento odkaz:
http://forum.mypolacy.de/topic/40594-jak-myslec-po-niemiecku-i/
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 11:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by: O to více mě překvapuje Tvůj výrok "pro mě je to stále něco velmi bytostně německého a proto u nás z důvodu různých resentimentů obtížně aplikovatelného"

Abychom si rozuměli - nejde o problém se mnou. Já nemám potíž s tím převzít cokoliv německého, co se osvědčilo (například v oblasti silničního značení bychom se měli inspirovat určitě). Mluvím o celkové náladě ve společnosti, která s tím bude mít problém. Kurzy německého myšlení by nám určitě prospěly, ale pokud v sobě nemá člověk alespoň zárodek germánského smyslu pro pořádek, tak to nebude mít velký efekt.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4655
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 12:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta nálada ve společnosti je dlouhou dobu podrývaná nejrůznějšími živly.
Proto osobně raději než nějaké resentimenty vyzdvihuji německou píli a důkladnost.
Schönen Tag!
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10016
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 09. dubna 2015 - 12:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Kapitán (1962)
Jaká je správná odpověď na poslední kvíz? Trefil jsem to?

Trefils to správně [ok] - byl to Afghánistán, provincie Kandahár. Dodávám jen, že značka byla fake, ve skuečnosti jsou tabulky kódem B (autobusy) žluté.

Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 10. dubna 2015 - 11:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem pár fotek z loňský pracovní dovolený, který jsem sem ještě nedal:
Pár diplomatů:

mimochodem, na druhé fotce je vidět auto z první fotky [happy]
modré švýcarské, z toho jedna hodně nízká:

i tohle může dostat značku:

"Jediná" švýcarská Felicie:

trochu větší značka na předku, než je zvykem:

Hezké + malé:

A na závěr 2 škodovky + foto základny našeho desetidenního výletu:

Jinak Švýcarsko je nádherná země, bohužel pro našince nechutně drahá. To platilo před nedávnou "měnovou reformou" a platí to dvojnásob dnes...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6742
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 10. dubna 2015 - 11:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guldys: trochu větší značka na předku, než je zvykem:

To je běžná švýcarská přední značka z období před rokem 1973, kdy byl zaveden současný malý formát přední tabulky. V CH lze značky přenášet na novější vozidla i se zachováním původních tabulek.

Mimochodem, to Mondeo z druhého snímku dokazuje, že s počtem znaků na poznávacích značkách se to nemá přehánět[happy].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 10. dubna 2015 - 11:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l: náhodou deset znaků je v Indii standard [happy]
A na tý druhý fotce jsou vlastně čtyři francouzská auta se zelenejma značkama.
Ta větší značka ve předu byla asi jediná, kterou jsem za celou dobu potkal.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 10. dubna 2015 - 11:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DIN 14xx a FE-Schrift
V Evropě používá klony (na první pohled stejné) obou typů znaků 10 států = slabá čtvrtina ze všech zemí kontinentu. Nejsou 100% identické s originálem používaným v Německu. Důvod je jasný...
Když Německo řešilo otázku vytvoření bezpečnějšího jednotného souboru znaků pro PZ (1978-80), bylo v tomto snažení naprosto osamocené. Významně k tomu přispěla nebezpečně propracovaná logistika akcí tehdejších teroristů RAF. Trvalo dalšíh 14 let, než se definitivní podoba znaků objevila na tabulkách vozidel. Velkou zásluhu na tom měl renomovaný specialista Karlgeorg Hoefer (http://www.kghoefer.de/). Díky jemu má definitivní podoba FE-Schriftu nejen vyvážené proporce, ale především plní hlavní zadání - ztěžuje falsifikaci...
Úkolu se mohl chopit kdokoliv na světě, ale nebyl zájem. Rok 1994 byl zlomový v historii PZ nejen zrozením a aplikací FE-Schriftu ale zcela novou a revoluční metodou velkovýroby polotovarů PZ a jejich personifikací. I v tomto případě jsou autory Němci...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 11:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polsko. Co je prosím zač, ta s červenými znaky? Je tam i dmi. [lol]

Rusko a Německo.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10022
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 13:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Bobesh (852)

S1 HJB je polská značka na přání (S1 = województwo Śląskie);

S1 7841 je prozatímní značka (tablica tymczasowa), S1 = wojew. Śląskie;

DMI 76GC je běžná značka (D = wojew. Dolnośląskie, MI = powiat Milicz).
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 9-2012

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 17:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: Vidím dobře Oltcita na druhé fotce? [happy]

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Z libovky na vrak v rozmezí dvou roků ... odkaz
transit01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 9-2012

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 18:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ilustračně dvě cizinecké značky. Myslím že Švýcarsko, a Německo.

IQ+Love= Škoda Auto [auto] [ok]
V každém příspěvku se můžou objevit pravopisné chyby, za to mě prosím omluvte, Díky..
Z libovky na vrak v rozmezí dvou roků ... odkaz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10023
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 18:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla by ozdobou každé sbírky ... [biggrin]

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2802
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 18:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podobně jako i tato:


[wink]
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 19:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

transit. Oltcita vidíš dobře, ale už jsem ho tu kdysi dával, tak jsem ho nefotil. Ale neboj, že by mě nezaujal. Za poslední rok jsem ho potkal sotva třikrát.

https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3152565
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 12. dubna 2015 - 21:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta ILL je Illinois?? Asi jo...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10026
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 15:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Bobesh (856)

Ano [ok] , je to Illinois, běžný výdej z roku 1928.
Na ukázku přidávám obrázky značek z let 1927 a 1929.

dnblistener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 7-2013

Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 18:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fínsko [happy]

PP-308DD
Jožin_z_bažin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2014

Odesláno Pondělí, 13. dubna 2015 - 23:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna docela stručná rz...[happy]
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 12:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hledají se odborníci ke třem záhadám!

a) Už zdálky se mi to nezdálo. A když uvnitř seděl blahobytný pár honkongských Číňanů, už vůbec ne.
Kdy poznám,že je to GB kdy HK?
b) ani auto,ani muž uvnitř nevypadali na podomácku vyrobenou značku. Ale v žádném katalogu ji nevidím.
c) bílé provedení z minula zčernalo

http://neofolk.blogosphere.cz
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8929
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 13:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mardob (354):

Vypadá to na kopie Lucemburska, Španělska a německé diplo-značky, tihle lidé by zasloužili pendrekem přes ruce, jenže podle aut patří právě do oné skupiny "nedotknutelných", takže si vlastně můžou mít na autě co je libo.

Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 31.3.2015
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 31.3.2015
Regiomap Zlínského kraje - update k 31.3.2015
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím díky za postřehy,kdo další se vyjádří?Prozatím
Zpráva o pohybu vozidel mezi Normanskými ostrovy a kontinentem




a) St.Malo (F)-brána na Normanské ostrovy.
b) c) na check-out z trajektu z Guernesey se prodraly první motorkáři
4)5) a pak už škodovky. Přijelo asi 50 vozidel z toho jen 5(F,B,CH) z pevniny. Ale hlavně!
6) Alderney . Moje první! GBA nemá mimo prázdnin přímé spojení. Musí přes GBG.
7) dívat se na kolonu GBG neomrzí
8) na závěr kamion . Dovezl na ostrovy palivo
9) na můj trajekt na GBJ 18.30 se řadí výhradně Jerseyiští.
Bleskově měním plán.Viděl jsem a vím,co jsem potřeboval. Chytám poslední TGV zpět do Paříže. Tam mě bude více potřeba,říkám si...A bylo!

http://neofolk.blogosphere.cz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10028
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 18:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: mardob (354), Rul (8929)

Zajímavé fotečky ... [ok] [jidlo]
Tu první bych už vzhledem k osádce vozidla považoval za Hongkong, v hodnocení dalších jsem zatím velmi opatrný a s vyjádřením chvíli počkám; jsou to opravdu prazvláštní značky. [crazy]
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 18:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky,Tomcate.
Na ten HK klidně věřím,protože jsem ulovil ještě něco dalece vzácnějšího. Když už jsem přestával věřit,že z hlubin Afriky pokud něco přijede-tak to bude do Paříže. Jakmile bude report připraven ,samozřejmě zde uveřejním.

Pro osvěžení paměti ještě předešlá verze 0-. Já se přikláním k LAR nebo KWT.

http://neofolk.blogosphere.cz
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4176
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 20:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: Omlouvám se za pozdní odpověď, nějak jsem se k vyjádření dřív nedostal..

Popravdě bych na Váš komentář ani nereagoval, kdyby jste nepoužil tu poslední větu No a Češi můžou Moldavanům jen závidět, která mě trochu popíchla.. Přijde mi to jako typická věta z blesku nebo z novinky.cz kde se také neustále naráží na to že by Češi neustále něco měli okukovat od zahraničí.. I když to ve skutečnosti není až taková pravda..

Pokud považujete FE-Schrift za hnusný a stejně tak velmi dobře čitelnou základní alfanumeriku ve tvaru AAA 222 (pro další kategorie vozidel je i jiná viz příspěvek tomcata) tak vám počet států s hnusným fontem naskakuje hned na několik desítek. Stejně tak ideální kombinace znaků na ploše tabulky 520 x 110 a dalších tvarech bez problémů čitelná.
Popravdě mám FeSchrift rád a už jako dítě jsem jej hltal.. Ale mám jej rád pouze na Německých značkách.
Já si prostě nemůžu pomoct ale mě to přijde od Moldávie jako krok zpátky, celý Balkán (kromě RO a BiH) používá svoje fonty a tím zdůrazňuje svoji národní identitu, jen Moldávie použije FeSchrift jako nějaká africká země..[uhoh]
Kombinace ABC 123 je jednoduše zapamatovatelná, ale já si nemůžu pomoct pro mě je to prostě nuda, i když samozřejmě podle mého názoru se nemusí nikdo řídit.. Tohle Moldavanům až tak pomluvit nechci

Vlajka je na modrém pruhu záměrně zdůrazněná, Moldavani netrpí komplexem méněcennosti a jsou na ni hrdí
To je sice hezké, ale myslím že by se nic nestalo, kdyby vlajka byla o 2mm menší a tím by se do modrého pruhu lépe vměstnala..

Mě prostě moldavské pz přijdou vzhledově (systém hodnotit nechci) jako krok zpět, já si prostě nemůžu pomoct, jak fontem, tak rozložením znaků, tak vlajkou..


České tzv. RZ hyzdí vozidla už 14 rokem a připomínají převozky z Afriky. Na tom nic nemění pěkný font, který ovšem bez revize několika znaků časem spadne k těm podprůměrným, neb vývoj ve světě nespí. Určitě mají české PZ pár hlasitých obdivovatelů (celý život nic jiného nevidí, nemají moc na srovnání...) a ti jim mohou zajistit další existenci.
K tomuto se nechci vyjadřovat, já mám na české rz svůj názor..


No a když už jsme u toho vzhledu poznávacích značek.. Nedávno jsem viděl Švédsko v novém provedení a opět jsem zklamán [sad]
Švédské pz jsem měl rád, protože díky svému fontu a rozložení znaků vypadaly dost elegantně.. Nyní jsem zklamán, jak fontem, tak rozložením znaků na tabulce..[ko]

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Okres Kroměříž - databáze všech typů spz..
NOVĚ!!!
Okres Zlín - databáze všech typů spz..
JozefLXI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2013
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 20:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Mercedes s 7950 DDJ z https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3324637, má francúzsky typ písma, žeby nejaká tabuľka z Francúzska?
To Porsche typujem na Hong Kong:
Knuudl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 20:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tá 7950 DDJ mi príde ako napodobenina španielskej značky

Pre najväčšie kuriozity som tu JA! [kladivo]

SPZ o.s.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 21:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 2z5 0409
Moldávie nepatří k zemím, které si mohou dovolit luxus nějakých vlastních kreací.
Je to bohužel země kontaminovaná od dávnověku korupcí (viz aktuálně "ztráta"
jedné miliardy dolarů) a pokud předchozí značky byly trapnou napodobeninou
německých (font a kódování), tak současné mají aspoň odlišné kódování.

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10032
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. dubna 2015 - 22:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historické Moldavsko (spíše Moldavská SSR) v letech 1946-1991 ...


Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10034
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. dubna 2015 - 17:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke třem mardobovým fotkám z jeho příspěvku 354 se vyjádřilo několik přátel z Europlate.

Jejich názory se shodují v tom, že RP 6011 je velmi pravděpodobně Hongkong, na 7950 DDJ se názory liší, pravděp. jde o evropskou verzi Saúdské Arábie ve francouzských diplom. barvách; O-67379 je prý s velkou pravděp. Omán.
Nikdo nejsme dokonalý, beru tyto názory za věrohodné, pokud někdo nezvratně neprokáže opak.
[wink]
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 15. dubna 2015 - 18:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcate, prakticky ve stejnou chvíli jsem dostal mail z Norska od toho,co se jeho stránky zde často zmiňují:
RP 6011 ist fast sicher aus Hong Kong. Dieser Kennzeichen existiert nicht in Grossbritannien.
Der andere ist vielleicht aus Saudi Arabien, in Französichen Diplomatfarben gemacht. Spanien ist nicht warscheinlich
(RP...je téměř jistě HK, v GB tahle značka neexistuje. To druhé je snad KSA...)
Takže co dodat.
ČEST A SLAVA OPRAVDOVÝM ZNALCUM!
Jsem rád,že vás mám a můžu se obracet s podobnými záhadami.DIKY. Hongkong už 2. nový stát cesty. Super!


Podobná KSA. Ale v tom CD looku, to je...

http://neofolk.blogosphere.cz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10036
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. dubna 2015 - 19:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě drobná oprávka k mému příspěvku 10034:
O-67379 prý není Omán, ale DUBAJ; omlouvám se ... [crazy]
Neregistrovaný host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.239.14.253
Odesláno Středa, 15. dubna 2015 - 22:02:53    Odkaz na tento příspěvek  

Přeji hezký večer místním znalcům. Vždy když se vrátím z dovolené, tak mám několik dotazů ohledně SPZ, které jsem viděl, a pokaždé mi zde bylo výborně odpovězeno. Takže tentokrát mám dotaz na tento vozík - je to snad vozík nějakého diplomata? Nebo je to jen výsledek domácí tvořivosti? Díky moc za odpověď, pokud bude třeba, tak přiblížím i zemi, kde jsem to vyfotil.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10038
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 11:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Neregistrovaný host

Podle alfanumeru to vypadá jako Mauritius, diplomatická značka (65 = Jižní Afrika). Barva ovšem nesouhlasí, podklad diplom. značek je modrý. Značka ale vypadá jako domácí tvořivost a autorovi třeba chyběla modrá barva. [biggrin]

Neregistrovaný host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.130
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 11:56:28    Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpověď. Bylo to foceno na Srí Lance, tedy na ostrově, který se sice nachází ve stejném oceánu jako Mauritius, ale spíš to opravdu bude jen výsledek domácí tvořivosti. Děkuji!
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10039
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 12:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Neregistrovaný host

Že by to byla zrovna Srí Lanka, by mne ani ve snu nenapadlo ... [crazy] [biggrin]

James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 18:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: V Dubaji jsem byl v roce 2002 a viděl jsem tam docela dost aut, ale žádné auto nemělo ani vzdáleně podobnou SPZ. Jestli se něco změnilo od té doby netuším, ale na černém podkladu žádná značka nebyla.
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 19:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JamesBond:
V Dubaji se vidět nedají,ale v např, v Paříži ano. Protože to jsou tzv. travel out.
Tenhle Qatar jsem s úžasem vyfotil a nevěděl co mám.(do poslední chvíle jsem ani nevěřil,že je to RZ) Na první křižovatce stáli 2 s těmi čepicemi Četníci ze S..,tak jsem se naivně zkusil zeptat. Nevěděli ,stejně jako naši končí tak někde u Francie. Ale kousek dál stál tenhle Saud. A hned se ptal , jestli mám už jeho. Pak mrkl na mobil a povídá Qatar.

No a černé CZ u nás taky nepotkáš. Ale v Paříži jo. Já to nepovažuju za fake,protože to má skutečný základ v registru,ba naopak za sběratelskou lahůdku.
Ale sám si myslím,že to je Dubai ,tak na 75%.
Tak ještě tam dopíšu,že kvůli té tečce pomlčce.

(Příspěvek byl editován uživatelem mardob.)

http://neofolk.blogosphere.cz
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 1-2013

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 19:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se stydím,ale ještě jednou.

Na značce je nula. Dubajské O je takhle baňaté. Můj tip byla LAR nebo KWT.
Jinak parkuje v garážích hotelu Ritz na Place Vendome,kam se velmi špatně dostává,ale v neděli jsem měl půjčené kolo a spontánně to vzal do garáží a služba neměla nic proti.
Den předtím se projížděl po bulváru,ani jsem netušil,že ho tam lapím. Na podzim byl jinde.
Tak snad do třetice bude příležitost se zeptat přímo.

http://neofolk.blogosphere.cz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10040
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 19:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Neregistrovaný host
Ještě k Vaší fotce ...
Pan Alexandr Kavka (L) mi poslal mailem následující úvahu:

... Víte co asi bude ta 65 CD 16 , kterou ten pán viděl na Sri Lance? To bude diplomatická značka nikoliv cejlonská, ale indická. ... Kód 65 je právĕ velvyslanectví Sri Lanky v Indii!
Barvy mají být bílá na modré (jako na Mauritiu), ale mĕ na fotce připadá, že by to modrá barva být mohla.
Každopádně je vzácnost vidĕt diplomatický přívĕs! ...
dnblistener
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 7-2013

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 20:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


PP-308DD
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 22:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I při té nekvalitě snímku je tabulka bezesporu modrá a ne černá ...


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Neregistrovaný host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.239.14.253
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2015 - 22:54:43    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer, mohu potvrdit, že ta vozíková značka byla modrá. Bohužel bylo už šero a navíc jsem fotil z mobilu. V každém případě je poměrně zajímavé, že si srílanský diplomat působící v Indii dovezl domů ze své mise vozík :-)

Jinak jsem se dozvěděl, že na běžných srílanských značkách je vždy vlevo dvojpísmenná zkratka provincie, ve které je auto registrováno. Pokud jsou ta žlutá a červená značka diplomatické, pak stejný princip evidentně platí i u diplomatických značek. Zkratka WP by třeba měla znamenat Western Province.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10041
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 08:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Neregistrovaný host

Informace o poznávacích značkách Srí Lanky najdete zde. [wink]
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 11:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Francie : 3 dny, 3 nové státy



a) tento KSA je důležitý pro b).Zajíždí do myčky za pumpou,kam jsem si přišel pro bagetu. A jelikož jsem ho špatně vyfotil jdu za ním
b) za rohem ovšem překvapení. Hned vím,že je to Afrika,ale co? První foto a zezadu přibíhá černoušek ,že se tady fotit nesmí. Jdu rychle udělat foto zezadu. Až tam si všímám podobného černouška ,jen v lepším obleku ,stojícího za autem.Vůz mu patří a ochotně odpovídá :République Benin
c)kvůli domnělé IND jdu riskantně do vozovky. . Ale i Alžír-převozka je dobrá!
d) tihle Saudové apod. jsou všechno mladí kluci mezi 25-30
e) hodně příjemná neděle. Na kole si jen tak jezdit,kde je hezky. A projet rozlehlá P okolo Martových polí. Nejvíc tam kempují GB
7) další z variací evroznaček ze Zálivu-Q. Mimo aut si koupili třeba fotbalový klub Paris Saint Germain (PSG)
8) UA oligarcha musí spát velmi špatně. RR v extra kleci a značka mimo nás fandů k nepoznání
9) poslední večer ve městě ke kterému jsem měl dlouho předsudky a nejezdil tam- a teď se do něj....

http://neofolk.blogosphere.cz
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10042
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 17:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: mardob (366)
Zajímavé kousky ... [jidlo]
Jen tak na okraj - Ontario z 15.4.2015 -> BXAL 072.
-----
Podobnou asi u nás neuvidíme ...

mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 1-2013

Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 17:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcate, po Hongkongu (tys byl první,kdo to vážně připustil) a Beninu je už možné vše.

Ještě koukám,že jsem ulovil pěkně vzácné F CD.
500- vysoké zahraniční návštěvy
Ještě připíšu. Kolem Elysejského paláce se už nesmí jezdit vůbec. A chodci jen po opačné straně. A vždycky když natáhnu krk,že bych rád viděl jakou značku má Monsieur Hollande,hned někdo významně udělá ten půlúkrok ,jako že mám radši pokračovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem mardob.)

http://neofolk.blogosphere.cz
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 17. dubna 2015 - 19:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 737
Právě tahle tabulka (a ne jiné z dostupných fotek výdeje)
má velmi neobyklé provedení ražby...

www.czechplates.cz
Kde je vůle je i cesta. (George Bernard Shaw)
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10044
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 08:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku exotiky po ránu ... [wink]

Kapitán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 6-2012

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 09:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 14:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsou na tom přípojná vozidla v Bělorusku, je normální už série A xxxxB-x..?
Že já teď viděl poprvé 102ku s Béčkem..

Zlínský kraj - orp Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem..
Okres Kroměříž - databáze všech typů spz..
NOVĚ!!!
Okres Zlín - databáze všech typů spz..
Cobretti5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 22:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím znalce o info. Dostal jsem od souseda něco co vypadá jako SPZ. Něco podobného jsem viděl na autech ve starých britských filmech, ale vzhledem k tomu, že materiál je skoro určitě hliník, tak nevím co jsem to vlastně dostal. Než to vyhodím, tak by mě zajímalo co to je. Rozměry jsou 533x125x1 mm
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 4-2010

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 23:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cobretti5: Taková krásná Britská tabulka, a ty jí chceš vyhodit [uhoh]. Klidně bych se jí ujal, v popelnici by rozhodně skončit neměla, a myslím si, že by se jí tam ani nelíbilo.
Jinak je to GB tabulka používaná do roku tuším 1964. [jidlo]