K-report
 

Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 28. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv diskuse Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší do 28. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Forrest_Gump
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 7-2015
Odesláno Neděle, 20. prosince 2015 - 22:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem se byl podívat na řešení některých stanic rekonstruovaných v rámci DOZ Jaroměř - Stará Paka.

Pokud se někdo chce podívat:
http://petrvocedalek.rajce.idnes.cz/2015_-_12_-_20_-_Dvur_Kralove _nad_Labem/
http://petrvocedalek.rajce.idnes.cz/2015_-_12_-_20_-_Bila_Tremesn a/
http://petrvocedalek.rajce.idnes.cz/2015_-_12_-_20_-_Mostek/
http://petrvocedalek.rajce.idnes.cz/2015_-_12_-_20_-_Stara_Paka/

Celkový dojem nic moc, stavba toho má ještě hodně před sebou, viděl jsem opravdu hodně provizorních řešení a zklamání nad řešením žst. Mostek.
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 20. prosince 2015 - 23:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:
Autobusová doprava je ze skušenosti bohužel použitelná jen v rámci linky, maximálně oběhu vozidla (je-li znám; v praxi se stejně alespoň každý rok mění) a v časech, které linka nabízí. V případě využití s přestupy pak pouze v případě, je-li přestup dostatečný (tak kolem 15 minut). Specialista zvaný IDOS pak nabízí různé přestupy, ale nedodá k tomu pravděpodobnost úspěšnosti přestupu (a co případně musí přestupující podstoupit).
Využití kombinace autobus+vlak (nebo obráceně) nedokáže přinést jistotu přestupu, není výjimkou odjezd autobusu (samo včas, na čekací doby se v případě vlaku nehraje) v době, kdy fyzicky přijíždí vlak do stanice, současný příjezd autobusu a vlaku do prostoru nádraží (ač tu měl být autobus dříve než vlak; pro stihnutí vlaku nutno vystoupit z autobusu, přejít ulici/projít nádražní budovou a přeskákat tak tři koleje).
(Přestup mezi vlaky má tu drobnou výhodu - má někoho, kdo hlídá a rozhodne, bude-li se čekat, což autobusům chybí [sad]).
Pokud dojde k nepřípoji, jak často je schopen jej denně dojíždějící akceptovat? Asi rozhodne délka čekání na další spoj - normálně dvě hodiny, někdy zkrácená na hodinu.... Poněkolikáté (za týden, měsíc) se zařídí autem a má po problému.

Převládá ve mně názor, že všem zainteresovaným je vlastně veřejná doprava úplně kdesi u [zadnice], protože během těch nějakých pěti let, co se přešlo na současný systém mohla být spousta problémů vyřešených, ale stav je minimálně setrvalý (ne-li horší) a řeší se s odpuštěním kraviny.

Pokud jde o dojíždění autobusem, znám nemálo dojíždějících automobilem na nejbližší vlakové nádraží, odkud dále pokračují vlakem.... Do autobusu po popsané zkušenosti nevlezou a mají na výběr více spojů. Hlavně, že specialisté z kraje v té obci zrušili zastavování většiny vlaků.

Občané leckteré obce také autobusy/vlak využívají, tam, kde prostě nebyla nějakou dobu nabídka (vlak v polích, autobus jen občas) si pořídili různé popelnice a i přes současnou nabídku spojů nemají potřebu to měnit.

P.S.: Abych nebyl nařčen z čehokoliv, autobusy používám... (co se dá dělat).
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9740
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 20. prosince 2015 - 23:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD šmajchl snad ani nemám s vaším příspěvkem rozpor. Pochopitelně rozumím těm kteří jezdí do jakési díry a tak je auto nezbytné.
Můj průzkum probíhal mezi lidmi kteří mají luxusní spojení. A přesto nejezdí.
To že lidé jezdí na vlak kamsi autem a pokračují vlakem je normální ale rozhodně ne tady. Vlak má nevýhodu velké docházkové vzdálenosti(většinou) a proto těžko bojuje s automobilem.
Bohužel je to tak.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 13:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Jičíně na píscích stejné stroje, jako včera, okolo 11.00 dorazila z Libuně pravděpodobně 742.380 a před chvílí si do Libuně odvážela cisterny ze Starého Místa.
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 09:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda, po nějaké době jsem zase nahlédnu a jako vždy tu není nic k danému tématu. Aspoň že jsem tu našel trochu šafránu, že do podkrkonoší jezdí jeden vlak.

No nic, Ares1, hezký průzkum... vzpomínám si jak jste kdysi, co jsem tu byl naposled, uváděl opak, tedy že autem lidi jezdí protože... Je vidět, že z části máte pravdu, ale většina odpovědí je jasná, nejezdím autobusem, protože mi nevyhovuje spojení. Třeba jednou pochopíte, že populace je dosti citlivá (zvláště studenti) na zhoršení podmínek VHD při jejich cestách a odrazí se to zcela nepochybně v jejich budoucím chování. Já tedy i z těch vašich dat (která nejsou pro mě žádnou novinkou) vidím jednoznačně ztrátu zákazníků postupným mršením spojení v oblasti. To, že se v poslední době zavádějí (většinou prasečiny vznikající z požadavků těch co VHD nejezdí) spoje staronové zpátky, lidi do VHD nevrátí. Začít se musí u nové generace školáků, kterým se nezmršilo spojení do školy, tak jako generaci právě těch dnešních 20-30ti letých pracujících. Ti to navždy uvidí, tak jak to vidí. Problém ale je, že novou generaci školáků budou utvážet názorově právě ti 20-30ti letí s již utvořeným názorem. Hold se těžko napraví co se za posledních deset let zmršilo. A nějaké přetrasování busu přes Jilemnici možná pohřbí 040, veme těch pár cestujících, ale jak bylo správně napsáno, další většinou nyní autobusových cestujících to odradí a ty si budete moci zase v průzkumu dát do kolonky, autobusem už nikdy.

K tomu tématu si přečtěte ještě jednou příspěvky mikra55 a Petra Vlčka, tam jsou jasné důkazy toho proč se na to ti lidi vy... a může se pokračovat dál. Oni si jednou našetří i ti co na auto nemají dnes. Ostatně on jim to vlastně teď stát bude zase trochu komplikovat diktátem, takže to umírání VHD nebude tak rychlé.
754_030
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2013
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 10:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Mn 83371 742 148
Kapitán_stejskal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 3-2009

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

po nějaké době jsem zase nahlédnu a jako vždy tu není nic k danému tématu
Hlavně, že vy jste to tu rozsvítil. Kdybyste se raději naučil česky.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9750
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lt Bohužel ono nejde o to zda jim to vyhovuje či ne. Z větší části to jsou výmluvy. Např že nemám spojení.
Jestliže mi jedou 3 autobusy před prac. dobou a odpoledne v taktu 1h tak je to výmluva.
Jediné co bych nahradil je slovo citlivá a to slovem rozmazlená.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
_lt_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 09:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se to tak dá nazvat, rozmazlená. Ale je to tím, že pokud první impuls je: jede mi to jinak, nevejdu se, či mi nejede vůbec nic, koupím auto! A aby se mi vyplatilo, tak musí jezdit. Je fakt, že v praxi většina obyvatel ekonomicky neuvažuje a jejich rozhodnutí pramení spíš z té rozmazlenosti, což jim ve finále zaručí ekonomickou výhodnost automobilu.

Nejchytřejší náčelníku, to spíš vypadá na překlep to písmeno navíc. Já to tu určitě nerozsvítím, neb se musím přiznat, jel jsem vlakem letos jednou a to do Starkoče pro auto do servisu a jen jsem žasnul, co se za zhovadilosti dokáže vybudovat z našich budoucích daní (potažmo ze společného evropského měšce, bez kterého jsme za 25 let nedokázali z vlastního sami nic) pro soupravy až k pláči. Z Libereckejch neintegrovanejch rychlíků je krabicoidní doprava pro trpaslíky, kteří rádi fukar studeného vzduchu místo topení za cenu, že bych za ní dojel tam i zpět autem sám. Cestou se potkávají s prázdnýma krabičkama z lokálek. Jediné co vypadalo nadějně, byl rychlík do Trutnova, kde byli vozy z devadesátých let nacpané k prasknutí, protože dnes už se tam jezdí s dva a půl vozem pro lidi. To bude asi to postupné snižování cestujících, aby se obhájilo opětovné nasazení motorových vozíků s vagónem, protože tím vlastně už nikdo nejezdí, tak soupravy netřeba. V neposlední řadě jsem zavzpomínal na přebíhání od autobusu k vlaku na Horkách, které díky novému nástupišti bude snažší, ale užitečné přípojné vlaky či autobusy už nejezdí.

Já jsem jedině rád, že jsem se rozhodl vlaku a autobusu nevyužívat v Libereckém kraji a myslím, že takto spokojených cestujících je nepočítaně a ještě jich dost přibude. A přitom Liberecký kraj je jeden z těch, kde to VHD trvá větišinou stejně dlouho jako autem.
LBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 13:27:32    Odkaz na tento příspěvek  

It - tak s těmi libereckými krychlíky, kde jsou fukary studenýho vzduchu, máš naprostou pravdu. Je tomu tak už pár let. Asi je pro někoho moc důležité, aby ten kyblík nafty v nádrži vydržel nejméně týden, nebo raději dva, aby se nemuselo tak často zbrojit. Třeba pak bere premie za ušetřenou naftu ?
754_030
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2013
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 13:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Letní odklon přes Starou Paku https://www.youtube.com/watch?v=1Rfe8I8AmxA[masinka]
Petr_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2015

Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 16:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke komentům _lt_ a LBC: Ono totiž jaksi pohledem mým je vozidlo jezdící LBC krychlíky (řada 843/Btn) je příšerný kus techniky, projektovaný snad někým na houbičkách. Takový divný hybrid mezi kupátkovým a velkoprostorem. Ty mini oddíly oddělené dveřmi, které se musí mačkat, místo aby se udělal klasický velkoprostor s představkem na začátku a konci, to jsem nepochopil do teď. Ale jen můj názor, tak mě za něj nekamenujte.
Jaká vzniká situace když tohle přijede našvihaný do HK hl.n. a tam další dav lidí, to je opravdu doprava 21. století. [ko]
To, že jsou tam navíc fukary studeného vzduchu, je věc naprosto podružná.

Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 18:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

17.55 projel Dohalicemi Mn 83450 v čele 742 077+ 5 vozů[wink]směr Hořice
vales8881
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 2-2013
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 21:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

843/Btn: Sice je to patlanina ale i tak to jsou velmi pohodlné vozy, ale nesmí vás na čtyřce sedět víc.
A hlavně když jsou zavřená okna tak je v Btn753 nádherný klid a ticho.
Ale komu by klid a ticho nevyhovovalo, tak si stačí sednout do motoráku, tam už je to nšco jiného [ko]
Jaydeesq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 01:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by zajímalo co by si stěžovatelé představovali? Neříkám že 843/043/943 jsou nějaký super vozy, ale nejsou zároveň ani nějak špatné s ohledem na jízdní pohodu, koncept nástupních prostor na třetinách má kdejaký železniční vozidlo, je to např. kvůli snížené podlaze proti klasickým vozům a všechno moderní nízkopodlažní to má stejně a nevím o jakým studeným větráku mluvíte, ale pokaždý je v nich spíš až nechutně přetopeno jezdím celkem často na 030 jak na Os tak na R a že by někdy byla zima se mi ještě nestalo, jediný co vidím jako hodně nekomfortní je hluk u motoru ve velkým oddíle, to když se pak jede dlouhodě na vyšší výkon (do kopce atd.) tak to je opravdu nepříjemné, v malém oddíle to má naopak docela příjemný tlumený zvuk dieselů kombinovanej s trakčním motorem což je docela hezký na poslech, trochu nevýhoda je jejich relativně slabý výkon na soupravu se 2vozy, na tyhle kopcovitý terény by řazení 843+2x043+843 bylo vhodnější, příp. s jedním vloženým by to vůbec byla jízda
Petr_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2015

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 01:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a to je právě případ libereckých krychlíků, které přijíždí našvihané už do HK hl.n. Nepadá, že by vás sedělo víc, spíš jestli vůbec budete sedět. Ono totiž když většina LBC krychlíků jezdí v řazeni 843/Btn753/Btn753, tak obzvlášť ve směru na LBC to je velice výživné, třeba v pátek kolem třetí odpoledne nebo před svátky. Posílený je až R 1264 s odjezdem z Pic 17:00, ale pouze do Jaroměře. A proč by študáci čekali dvě hoďky na posilu, že? Jinak na ŽP uvedené řazení se pramálo dodržuje. Přitom na odstavným u myčky stojí vozů na několik rychlíků. To vskutku je doprava hodná 21. století, že se tam neodvažuje ani průvodčí, který obvykle příjde až mezi Jaroměří a DKNL.
A nádherný klid a ticho je celkem i v 854/Abfbrdtn Kolínských spěšňácích.
O motorech řady 810 je zbytečné se zmiňovat. O vozidle se sériovou výrobou 1973-1982 se vůbec nedá mluvit jako o splňujícím požadavky dopravy 21.století. A to ani o těch "humanizovaných" (vysoké sedačky, informační systém) Opravdu dobré jen na to, aby hrály ve filmu ruské osobáky (Peacemaker s Clooneym a Kidmanovou).
Doplnění Jaydeesq: Kupříkladu zrovna 854 je velice slušný kus, rozhodně lepší než 843.

Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.31.145
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 09:34:38    Odkaz na tento příspěvek  

Kupříkladu zrovna 854 je velice slušný kus, rozhodně lepší než 843.

I přesto, že je roku výroby 1968-1970?
Njorloj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 11:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem si na 041 projel nově opravený úsek za Libuní a udělal dokumentačně něco málo fotek v upravené Semínovce





(Příspěvek byl editován uživatelem Njorloj.)

Po kolejích Českého ráje - http://www.vlakregion.cz
Petr_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2015

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 13:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M250.0: Ano i přesto. Za prvé jsou reko v Parsu od 1997 do 2006 a za druhé, už při projektování s nimi bylo počítáno jako s rychlíkovými vozy. Tuším, že prý snad bylo v plánu s nimi vozit i Vindobonu. Tudíž žádné posovětsku pár centimetrů žádná míra, ale poctivá řemeslná práce. Ale to je jiná diskuse...

Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
LBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 13:34:47    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_hradecký : snad bylo v plánu s nimi vozit i Vindobonu
..nejen v plánu :

jen bych dodal, že Hbf mají ve Vídni až od roku 2012. Ta "Vinda" je na FJB.Puntík, to Hbf už tam nemá být.
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 14:51:48    Odkaz na tento příspěvek  

Přečetl jsem si průzkum přispěvatele Ares1: ze vzorku 17 osob.
Při oficiálním průzkumu, byl vždy minimální vzorek z jedné oblasti min. 70 respondentů, doporučený 300 respondentů.
Velmi důležitá je volba otázek a jejich podání. Při formě písemné záleží, jak si je respondent přečte, vyhodnotí a rozhodne odpovědět. Také hrálo úlohu, zda bylo definováno několik volitelných odpovědí, či volná forma odpovědí. Dnes s dotazníkem k vyplňování neuspějete. Nastupují školení tazatelé. Velmi záleží na podání otázky, dotazu. Vím, že stejný průzkum, ve stejné oblasti (možná i stejných tázaných) v kratičkém časovém rozmezí dopadl naprosto odlišně.
Mrzí mne, že se panu Ares1 nepodařilo při jeho průzkumu obsadit všechna parkoviště u nezmiňovaného Vrchlabského podniku s největší zaměstnaností, včetně toho pro služební (referentská) vozidla. Ty převážně zajíždějí přímo do areálu. Nutno podotknout že odpovědi v uvedené anketě Ares1 se týkali pouze těch nesměnujících.
Vážím si těch, kteří v anketě Ares1 odpověděli, že jezdí hromadnou autobusovou dopravou z míst kde vlak skutečně nejezdí. Z Horek, Jilemnice, či Trutnova do Vrchlabí na dopolední (ranní) směnu jet vlakem je nesmyslné a nemožné.
Může zde Ares1, nebo kdokoli jiný uvést (ač to patří do naprosto jiného vlákna) kterým VHD
se mají případně zaměstnanci navrátit z Vrchlabí do Studence, Jilemnice, Zálesní Lhoty, Branné, na Benecko, ale i Hořeního Vrchlabí z odpolední směny po 22 hodině?
Pozor nežijeme již v socialismu, zaměstnanci nemohou úderem konce pracovní doby stát u píchaček (čteček karet) na vrátnici, ale musí se jít po ukončení pracovní doby na pracovišti (což není vrátnice) většinou také omýt a převléknout, pak teprve dojít k zastávce VHD. Tato zastávka, ač je často v blízkosti vrátnic má určitou docházkovou vzdálenost z pracoviště, především rozlehlého areálu. Na to ale zapomínají a především v minulosti zapomněli pracovníci stavějící JŘ. Možná zde chyběla i zkušenost, v každém případě naprosto odmítali připomínky o nesmyslnosti takto postavených JŘ.
Absence možnosti návratu z odpolední (ale i na noční směnu) především vedlo zaměstnance koupit nějakou tak zvanou popelnici jak již bylo uvedeno od předchozích přispěvovatelů. Tím ubylo cestujících i ze spojů na tuto směnu. Samozřejmě, jak zde již bylo uvedeno využívají následně těchto aut i k jízdě na dopolední, případně noční směnu. Jak mnozí tvrdí vyjde je to i laciněji (především při větší obsazenosti), jsou svými pány, časově je to pro ně výhodnější, mohou si případně i zařídit nákup atd.
Najednou zjistili autobusodopravci podstatně nižší tržby. Kde nic nejede ve vhodných polohách ani tarif IREDO, či IDOL nepomůže k návratu do VHD.
Forrest_Gump
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2015
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 14:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Njorloj: rekonstrukce koleje u Semínovky je v rámci akce z EU nebo to je přidružená akce (údržbové práce) ?

Díky
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 14:55:40    Odkaz na tento příspěvek  

pokračování:
Autobusovým dopravcům přestávají nevycházet náklady. První pocítí snižování nákladů řidiči na mzdách. Dále bude následovat požadavek na vyšší dorovnání prokazatelné ztráty. Spory o vysoutěžení spojů, snižování počtu km linek. Chyba dle mého názoru je ale úplně jinde.

Všem rozumným přispěvovatelům přeji příjemné a klidně prožité nastávající svátky Vánoční i novoroční.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9754
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 16:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mirek jediné: byl jsem požádán o 17 lidí. Další data mu dělal někdo jiný. A to už mě moc nezajímalo. 300 lidí to v naší firmě ani nedojíždí.
ad dojíždění, on je bohužel ten čas naopak delší tudíž VHD jede později než se dostane autem.
Tudíž lidé po směně spíše čekají.
Ještě dodatek většina lidí je v jednosměnném provozu. Ve směnném je 5 lidí. Zajímavé je že 3 dojíždějí VHD

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 22:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Též přeji všem přispěvatelům klidné svátky!

Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
Mathius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 10-2009
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 08:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na R 921 se vyrazila vyvětrat do hor 754 060. [fotic]
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 10:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

23. jsem se poprvé po výluce svezl od Paky na Semily rychlíkem - pěkné zlepšení. Měl jsem i štěstí, že bylo zpoždění, a jelo se, co nové rychlostníky dovolily. Paka - Semily za 13,5 minuty. Už aby byla daná do kupy celá trať v podobném duchu. Jsou vize, jak potom budou vypadat časové polohy a křižování?

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2002
Registrován: 6-2008
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 13:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že místa křižování budou zachována, nedojde-li k přetočení o půl hodiny. Ve Staré Pace se ale změní pořadí vlaků, nejdříve odjede Sp na Trutnov (aby stihnul kříže Kunčice), až po něm pojede R na Liberec (kříže ŽB).

www.atlasvozu.cz
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 15:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se bude jezdit cela trasa Lbc - Pce 2,5 hodiny a zustane 2h takt, melo by se krizovani posunout, ne? Do Jaromere nebo Turnova..

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10634
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 15:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Forrest_Gump:
Zcela konkrétně u "Semínovky" je to oprava.

Radekedar:
Předpokládám, že místa křižování budou zachována
Doufám.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Sag
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2984
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 16:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754 060-2 s R 921 a R 928 na trati 032

Jaydeesq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 16:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podle mě vize asi žádná pořádná není, je cíl jezdit pce-lib za 2,5 a ušetřit soupravu, ale kdoví jak to všechno dopadne, musí se ještě udělat paka-jaroměř a jaroměř - pce dostavět a pak rychlé soupravy, aby se to i tak dalo vyjezdit, ale o těch časech tu nemluv moc nahlas, nebo budeš ukamenován[biggrin]
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 3-2010
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 16:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zacatku rijna se tu resily nove tratove rychlosti na 030. Tak pro zajimavost doplnim, ze od krizeni trati s R35 za Sedlejovicemi az na hodkovicke zhlavi zustala 80, ale trat je udelana. Od Hodkovic dal do Liberce jsou horni rychlostniky zakryte. Pod Radlem zacina 70 az do Jermanic, ale dal jsou dva rychlostniky se zakrytou spodni i horni tabuli.

Z Turnova do Rychnova s rychlikem bez vetseiho snazeni 17 minut.

(Příspěvek byl editován uživatelem ck_eram.)

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
Jaydeesq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 17:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mezi Hodkovicema a Sedlejovicema půjde rychlost nahoru až na 100, resp. měla by jít, sníženo kvůli přejezdům, před Rádlem začíná 70 opět kvůli přejezdu (nový už je na Rádle osazen, ale zatím nezapojen), 70ka končí dříve než v Jěřmanicích (nebo aspoň končila, jestli tam došlo k nějaké úpravě nově nevím, ale bylo tam prvně 80/85 a až za mostem přes R35 85/90), nově přes Rádlo má být 75/80 (kratší úsek než současná 70 - opravdu jen na ty 2 oblouky) a hned za nima prodloužená 85/90 až za Jeřmanice, i při současném stavu se dá zajet Lbc-Tu za 33 minut, ale to je fakt max, většinou se jezdí tak 35minut který se zajedou pohodovu jízdou, nakonec směrem nahoru sou jízdní doby v současnosti už o 2minuty kratší a to těch 35minut
Mrkef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 17:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakryš na 032 mi jezdí reinkarnovaná 754 051, tak to abych urychlil přesun k rodičům z Liberce :D
ATB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 18:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

060 je v HK nikoli v Trutnově, takže moc nespěchej, do oběhů bude zasahovat vyjímečně.
Savik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 18:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak, Nááárodní doprafce nám zvyšuje kvalitu vlaků mílovými kroky!
754 060 vypadá jako poslední záloha (a taky je, že) no a souprava se nám vylepšila o nadvůz z polské provenience a vhodně tak doplňuje původní cirkus BDs, zelené Bp, modré Bp.

Jen tak dál! [rofl]

Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://picasaweb.google.com/savikVP | http://www.youtube.com/user/savikVP | www.vpetru.ic.cz | ldkt.mujblog.cz
Ck_eram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 3-2010
Odesláno Sobota, 26. prosince 2015 - 00:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Hradce prijelo huhli z Ledvic pro Dvur Kralove.

lokomotivy.net
DEMANUFACTURE
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9755
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 26. prosince 2015 - 09:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad lt,mirek 55 muzete mi rici jak by ste dopravu v lbc kraji tedy resili vy? Kritizovat umi kazdy ale co nam tady nastinit vlastni reseni? Prosim panove bez vykrucovani. Osobne povazuji dopravu lbc kraje za vcelku zdarilou. Jiste jsou mezery ale take zalezi na zakladni veci a to jsou penize. Dopravu pouzivam a kam chci se dostanu. Musi se ovsem chtit.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Petr_hradecký
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 4-2015

Odesláno Sobota, 26. prosince 2015 - 16:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, souhlas s Ares 1. Taky tamtím směrem používám VHD a kam chci se dostanu. A ano, musí se chtít.

Nejsem [new] Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.32.7
Odesláno Sobota, 26. prosince 2015 - 21:16:51    Odkaz na tento příspěvek  

Motorák Arriva pojede zítra v 7.00 ze Starkoče do Červeného Kostelce. Z Kostelce odjede v 7.50 přes Jaroměř, Starou Paku, Lomnici nad Popelkou, Libuň a Turnov do Příšovic. (Jaroměř 8.17-8.43, Horka u S.P. 9.26-9.37, Borek p. Troskami 10.42-11.15, Příšovice 11.43)
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 11:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní motorák Arriva za zastávkou Cidlina, dále průjezd Libuň zastávka a příjezd 750.760+761 do Libuně a ještě díky "750" za info.

Durchgangszug
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 12:28:50    Odkaz na tento příspěvek  

Nedělní návštěva v Českém ráji:


Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 12:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přidám foto 845.001:


Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích. [masinka]
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
Trs2004
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 13:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě průjezd stanicí Libuň (video): https://www.youtube.com/watch?v=xtpTazv05Vs&feature=youtu.be

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí na konci tunelu světlo.Realista vidí světla vlaku.A strojvůdce vidí tři debily na kolejích. [masinka]
Youtube kanál: https://www.youtube.com/user/TravelTrainProd
mirek55
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.227
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 16:47:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ares1:
ad dojíždění, on je bohužel ten čas naopak delší tudíž VHD jede později než se dostane autem.
Tudíž lidé po směně spíše čekají.

Ono ani nelze odjet například z Hořeního Vrchlabí nabrat lidi z Kabla, Arga a automobilky aniž by někdo nemusel spěchat a druhý naopak čekat. Důležité je, že mu něco jede. Ten druhý již několikráte zmiňovaný fakt je cena jízdného VHD vůči nákladům na soukromé vozidlo v závislosti na vytížení, mobilitě atd.

Ještě dodatek většina lidí je v jednosměnném provozu. Ve směnném je 5 lidí. Zajímavé je že 3 dojíždějí VHD,
Ti vaši 3 směnující pravděpodobně odjíždějí směr Lanov - Prosečné s přestupem. Jste asi malá firmička, když máte jen 5 zaměstnanců v odpolední či noční směně. Ve Vrchlabí ale jsou firmy, které jich mají desítky.

Stále jste zde neodpověděl na můj dotaz, jak se mají zaměstnanci dostat z Vrchlabí z odpolední směny po 22 hodině.
Znám desítky zaměstnanců, kteří právě z důvodů absence VHD jezdí soukromými auty.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9758
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 17:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mirek 55 pořád je cena za osobák vysoká. To musíte započítat všechny náklady. Jen cena benzinu nestačí.
Kdysi jsem to s kolegou počítal a protože auto používá výhradně k ježdění do práce vychází ho cesta razantně dráž. Sám byl překvapen.
A pokud by někdo chtěl operovat že pokud se lidé složí a jede jich víc. Tak to pak se běžte podívat min. 60% lidí jezdí samostatně.
Pak jsem se včera ptal na ty referentské vozy v automobilce.
Tak ty mají pouze výše postavení zaměstnanci a neparkují na těch vzdálenějších parkovištích.
Pouze tedy na tom blízkém hlavní bráně.
Takže nevím kde jste přišel na ty velké "počty"
ad ne jsme poměrně větší firma s cca 600 zaměstnanci.
Těch 5 zaměstnanců bylo myšleno z vybraného vzorku o kterém mluvíme. Asi jsem měl to zdůraznit.
Ve směnném pochopitelně je většina lidí.
Ovšem v 12 hodinovém.
Těch 8mičkářů je již minimum. (to jste zaspal dobu to už není IN)
Jinak stále čekám na to jak by jste to řešil vy. Nevykrucujte se mi z toho[lol]
Ještě vám řeknu jedno. Parkoviště máme hned ráno plné a auta parkují všude možně mimo parkoviště. Každé ráno nadávají zaměstnanci že není kde parkovat. A to i ti kterým jede bus co hodinu a mají to 200m na zastávku.
Zkuste jít do té praxe a uvidíte tolik zajímavého.


ad proč Arriva tu jízdu pořádala? Má to hlubší význam.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Af78
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 20:05:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové:Pěkné snímky 845.001[wink]

Jinak v Sadové vozy 0,v Čepru ucelenka beček nahoře[jidlo]

A do Předměřic n/L míří LTE s 2016 922 s 30 vozy na vlečku GNOL[jidlo]
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.145.242
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 21:31:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ta Arriva by mě taky zajímala, proč to jelo. A na první pohled (možná se pletu) se jedná o špičkové moderní nízkopodlažní vozidlo se širokými dveřmi[biggrin]
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 22:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože chtěl někdo jet z bodu A do bodu B a poté do bodu C. Také se na to mohli všichni zvysoka tentonocnc a nebylo by tu co řešit.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2004
Registrován: 6-2008
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 22:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nízkopodlažní není.

www.atlasvozu.cz
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.202.4
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 11:17:07    Odkaz na tento příspěvek  

Šmajchl: promiň, že jsem se zeptal.
FG
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.12.44.32
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 12:17:40    Odkaz na tento příspěvek  

Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 9-2011
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 12:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot: A co je na tom divného? Podobných akcí se včera po republice (veřejných či soukromých) pořádalo několik, jen na této se objevilo "mírně netradiční" vozidlo. Jeden účastník jiné takové akce z toho měl druhé Vánoce, kdosi hned prolezl informační systémy, vysypal to sem a najednou je co řešit.
Mch. pokud by se měla srovnávat s nabídkou Národního dopravce zde v okolí, tak bez pardonu hraje první ligu (nehučí v tom převodovka či se v ní nehoní tiráci; jen nejsou všechny sedadla po čtyřech a musí se po schodech)
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2152
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 18:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

742.204 + 742.171 Semínova Lhota 22.3.2010

Pn 64670


http://krumpolc.rajce.idnes.cz/

Fotogalerie lokomotiv a bunkrů našeho pohraničního opevnění z let 1936 - 1938.
ATB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 20:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdi v techto dnech trutnovsky 83371/0??
Savik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 20:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávám se k dotazu na trutnovský Mn - má někdo povědomost o jeho zavedení ve středu a ve čtvrtek?

Časová poloha se s příchodem nového GVD nezměnila, tj. ze Svatoňovic po Úpě a zpět Kostelcem třeba už okolo 13. hodiny?

Velké Ď.

Brejlovec. Bez diod, bez uic, bez najbrta. Nic víc, nic míň.
http://picasaweb.google.com/savikVP | http://www.youtube.com/user/savikVP | www.vpetru.ic.cz | ldkt.mujblog.cz
Bububu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 21:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pořád je cena za osobák vysoká. To musíte započítat všechny náklady. Jen cena benzinu nestačí.
Kdysi jsem to s kolegou počítal a protože auto používá výhradně k ježdění do práce vychází ho cesta razantně dráž. Sám byl překvapen.


Ano, myslím, že velká část lidí počítá pouze palivo (v "lepším" případě benzín, v "horším" plyn), a myslím, že to se nezmění a je to třeba brát jako fakt. Podle mě, a vím, že je to bohužel sci-fi, je jedinou cestou, jak nalákat hromadu veřejnosti do VHD, snížení jízdného hluboko pod cenu za palivo, třeba na 0,50 Kč/km (s patřičnou propagací). (Jasně, lidé ve Vašem výzkumu sice říkají, že VHD nepojedou, protože oni nejsou socky, ale ve skutečnosti ... [happy] )
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 21:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedinou cestou, jak nalákat hromadu veřejnosti do VHD, snížení jízdného hluboko pod cenu za palivo, třeba na 0,50 Kč/km

Při použití předplatního jízdného lze takové ceny leckde dosáhnout.
(záleží samozřejmě na tarifu, ale třeba v PIDu mi to tak pro denní dojíždění vycházelo)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9761
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 28. prosince 2015 - 22:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bububu ta oni si na lidé často hrají že nejsou přece socky. Ale při každé příležitosti brečí nad výplatou.
To co říkáte by je asi do VHD dostalo.
ad Jis jenže oni neradi počítají. Třeba tomu kolegovi vyjde cesta na 190,- autem VHD 44,-
To hovoří za vše.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam