K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 22. 02. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 22. 02. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 15:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud lépe chápete příklady, ve kterých figuruje hospoda, tak zkusím tohle:
Je soukromá hospoda U soukromníka, s.r.o., a kvazistátní hospoda Jednotné místo pro doplňování poživatin a tekutin, a.s. (kde všechny akcie vlastní stát).
Obě hospody nějak vaří (nějakou kvalitu za nějakou cenu). Časem lidi zjistí, že U soukromníka je to o něco lepší, avšak má otevřeno jen od 10 do 20, zatímco JMPDPT má otevřeno furt, i když (v globále) má o něco nižší kvalitu (i když na druhou stranu třeba SuperŘízek na modro dělá lepší než soukromník).
Ale zatímco U soukromníka si na sebe musí vydělat, resp. jí majitel dotuje z jiných aktivit, tak JMPDPT má dorovnanou ztrátu a zaručený přiměřený zisk, ať tam lidi choděj nebo nechoděj (a k tomu ještě občas nějaký ten dosyp na moc studenou zimu, moc horké léto, málo mokrou vodu a tuhý hovězí). To jsou jedny dotace, o kterých bychom asi rádi věděli, jak je hospodskej využívá (když se mu platí i za něco, co neuvaří).
No a pak stát rozhodne, že všichni studenti budou jíst za polovinu ceny. A aby se zabránilo soudním přím o nepřípustné zvýhodňování jednoho de jure soukromého subjektu, tak se rozdíl cen kompenzuje oběma.
A upřímně řečeno, pokud dostane U soukromníka studentík Žluté suši s orchidejí a jazzovou polevou za pouhou stovku místo normálních 200, tak je mi celkem jasné, že ta stovka "kompenzace" padne hlavně na dorovnání té ceny. Co zbyde je již zcela marginální záležitost.
Druhá možnost je, že studentík zaplatí stejných 200 jako ostatní lidi, ale pak si s účtenkou může dojít na Okresní úřad v místě bydliště, kde mu stovku vrátí.
Bude to stát víc úřadování, víc peněz, víc času, studenti budou (za deset korun) kupovat účtenky od jiných strávníků nebo je sbírat v koších, takže náklady státu na stejný výsledek budou několikrát vyšší, ale vy budete spokojenej, že žádnej soukromník kompenzace nedostává. Trochu drahej špás, ni?

(já vím, je to zjednodušený model, ale snad docela vysvětluje, kde se ty "kompenzace za studenty" asi používají. A samozřejmě se najdou strávníci, kteří by do jedné či druhé hospody nevlezli, i kdyby měli umřít hlady a vyjmenujou sto důvodů, proč je to tak správně [crazy])
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 15:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když státnímu hospodskému zbývají naše zdroje (cca 2 miliardy bočního dosypu ročně) i na hrátky do Polska, tak se soukromý hospodský ozve:

České dráhy oživují autobusové linky, začnou jezdit do Krakova
"Leo Express krok Drah pobouřil
Majitele Leo Expressu krok Českých drah značně pobouřil. Firma podle něj díky velkému zájmu zdvojnásobila počet spojů mezi Prahou a Krakovem. „Na každé komerční lince, včetně spojení Praha – Jižní Polsko budeme vždy lepší, než státní dráhy. O naše cestující se nebojíme, ale bylo by fajn, kdyby České dráhy jako státní, dotacemi zvýhodňovaná firma místo kopírování naší inovace zlepšovala služby v národním zájmu například na lince do Českých Budějovic, kde cestující stále jezdí na úrovni sedmdesátých let dvacátého století,“ řekl Novotný. České dráhy však namítají, že už svůj vozový park na této trase zásadně obměnily.
Leo Express chce podle Novotného kvůli tomu podat další podnět na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. „Současně budeme apelovat na ministerstvo dopravy a vládu, aby za tyto pokračující praktiky vyvodilo ve vedení Českých Drah osobní odpovědnost,“ dodal Novotný."

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/ceske-drahy-zacnou-jezdit-autobusem-do- krakova-fln-/eko-doprava.aspx?c=A150217_133439_eko-doprava_suj
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 16:06:15    Odkaz na tento příspěvek  

Takže jsme se nic nedozvědli. Honzalb otázku zcela ignoroval. Asi nemá nemá odpověď.

Místo odpovědi akorát dělá, že nechápe rozdíl mezi příkladem nějaké situace s skutečným návrhem na sraz.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 16:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stunts: navrhl jste, ať spolu jdeme do hospody. Odpověď mám, sdělím osobně.
somár ako ťava
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.236.91
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 16:49:50    Odkaz na tento příspěvek  

ČD prostě neumí nic jiného než okopírovat cokoli, co udělají soukromníci... Autobus do Krakowa - to je fakt originální nápad [happy]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 8-2010
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 19:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

somár jako ťava: Ale jejich linka má větší smysl než ta LE, zejména díky uznávání jízdenek mezinárodního tarifu (Interail apod.), navíc návaznost na vlaky směr Vídeň, Budapešť. Leoš se asi zlobí, že mu v těch busech jezdí málo lidí [happy]
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 20:42:50    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Já ale do hospody s podmazanými novináři, ani anonymy z netu, nechodím. Co kdyby to náhodou byl jeden a ten samý člověk. Na to nemám dost pytlíků na zvracení.

Aleš_Liesk.: Váš příklad by šel uznat jen v případě, že by Jančura neusiloval o vstup do dotované dopravy a nedemonstroval ten zájem provozem dotované dopravy na Slovensku.

Od Honzalb se odpovědi nedočkám, tak mi můžete vysvětlit vy, čím je pro daňového poplatníka, který jel vlakem naposledy před 20 lety a nesnáší vlaky a nadává na ně na přejezdech, lepší dotovat soukromého dopravce před státním.

Na úplně stejném principu má jiný daňový poplatník právo říct, že chce, aby soukromá firma žijící ze státních peněz vedla transparentní účetnictví a věděl přesně kolik co stojí. Nevidím žádný rozdíl mezi soukromou a státní firmou, pokud podnikají za veřejné peníze.

Hájit aby soukromník utrácející veřejné peníze mohl být co nejvíce anonymní je akorát prasárna. Příklad s pražskou Opencard máme denně v televizi.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6580
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 21:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka do Krakova přes zimu je zbytečná. Přes léto by se uživit mohla.

Nicméně podle mého názoru, kdyby si oba domluvili u některého z busích polských dopravců, aby z Cieszyna dojeli jako přípoj k rannímu vlaku od Prahy a z pět k večernímu., udělali by pro cestující líp.(trains from Prague to Krakow are extremely expensive (60-70 Euros). The best connection is travelling through a border city Cieszyn/Cesky Tesin. Catch a regional train from Prague to Cesky Tesin (about 16 euro). After arrival, there is about a 20 minute walk from the main railway station in Cesky Tesin - the Czech part of the city, to Polish part - Cieszyn. Buses to Krakow departs every hour from Cieszyn's central bus station and the regular ticket costs 5 euro.

To,co se má provozovat a provozuje, není na jednodenní výlet do Krakova ani náhodou.
Ideální byl ten Poláky pohřbený vlak z/do Ostravy. Ale bohužel polská železnice tím směrem, tj.(Petrovice)-Katovice - Krakov je děs jak přes Katowice, tak přes Osvětim. Možná někdy v budoucnu...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 22:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: Je škoda, že těch pytlíků máte nedostatek, mohl byste je používat namísto okna pro odesílání příspěvků na k-repu.

A je hezké, že kromě urážek umíte ještě trollovat.

Mimochodem, slyšel jste někdy o webu novinky.cz? Skvělé místo, báječní lidé, a u spousty článků si člověk pokecá se zajímavými lidmi z ruské ambasády.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 23:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stunts: přinesu pytlíků, kolik chcete. nebo jste takový hrdina, co si za svými názory stojí natolik, že nevyleze od monitoru? Čekal jsem, že jste trošku větší frajer[happy]Můžete vzít i své kámoše, jestli se bojíte a v klidu mi můžete do očí říct, že jsem podplacený novinář. Takže pane hrdino, čas a místo je na Vás, útrata na mě.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1813
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 17. února 2015 - 23:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skvělé místo, báječní lidé, a u spousty článků si člověk pokecá se zajímavými lidmi z ruské ambasády.
Pochybuju, že jsou z ruské ambasády, oni tomu opravdu věří.[lol][lol][crazy]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2938
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 18. února 2015 - 02:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:[ok]
Když nebudeme hovořit o spojení jen Ostrava Krakov. Tak by asi nebylo od věci, že by busy z Krakova nekončily v Cieszynie, ale v Těšíně...
Je to od sebe ty busnádry kolik? Dva km? A ta cenová válka tam mezi těmi jejich dopravci je velká...
Určitě ti Poláci jezdí levněji než ti Leotigroarivové...[crazy]
Měli by tam bez sporů přípoj všichni dopravci...
A Poláci od Krakova po Cieszyn možnost nejen výběru dopravce, také i časové polohy a hlavně směru...
Na Prahu či na Slovensko...

A když ještě bude v Těšíně ten busnádr přesunutý k Bille, to jest přímo blízko k podchodu pod nádražím, tak co chtít víc...[wink]
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 18. února 2015 - 09:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: a v tom mém příkladě je nějak důležité, jestli majitel hospody U soukromníka má ZÁJEM o provozování nějakého dotovaného Jednotného Místa...?
Ten zájem nějak ovlivňuje toky peněz, případně rozhoduje o přidělení nějakých zákonem stanovených dotací?
Tisková zpráva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.209.77.65
Odesláno Středa, 18. února 2015 - 19:12:58    Odkaz na tento příspěvek  

odkaz

Vplyv na meškanie má tiež fakt, že vlaky RegioJet využíva štyrikrát viac cestujúcich ako vlaky IC ŽSSK a tak meškania naberáme aj kvôli ďalšiemu nastupovaniu a vystupovaniu našich klientov.

Já teda nevím, ale já myslel, že délku vlaku si dopravci nastaví dle očekávané poptávky a tomu taky přizpůsobí i pobty ve stanicích... ale hlavně že není chyba u RJ.

„Akonáhle Siemens vychytá „pôrodné problémy“ nového prototypu, veríme, že to budú najspoľahlivejšie lokomotívy na Slovensku. Tieto lokomotívy sú tzv. redundantné, to znamená, že majú podobne ako lietadlá záložné systémy, vďaka ktorým aj v prípade poruchy dôjdu do cieľa,“ popisuje majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura.

No nekecej, aková novinka - redundantní jako u letadla, kam se hrabe ZSSK. [proud]
czmarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 1-2013
Odesláno Středa, 18. února 2015 - 20:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V každom spoji cestuje priemerne 420 klientov a počet tých, ktorí využívajú žlté vlaky, každý týždeň rastie. ... Naše vlaky sú veľakrát plné do posledného miesta ...

Člověk má z tiskovky dojem, že už jezdí pořád vyprodaný, ale vlastně to jsou jen úsekový cestující, kteří se prostřídají, protože s kapacitou soupravy 414 lidí se průměr 420 dělá těžko.

Z Liptovského Mikuláše je půlka vlaku prázdná.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 18. února 2015 - 20:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

czmarda: Tak treba uznať, že je to celkom šikovný pokus o PR obrat "sme ****** a úmyslene si nahlásime cestovný poriadok, ktorý potom máme problém stíhať, len aby to vyzeralo papierovo rýchlejšie ako ZSSK" na "nečakali sme, že to bude až taký úspech".

Ešteže na tej železnici sa tie predpisy porušujú predsalen o niečo horšie ako na ceste.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6583
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 18. února 2015 - 22:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akonáhle Siemens vychytá „pôrodné problémy“ nového prototypu
To myslí ty nekvalitní troleje,jak bylo psáno předtím? [proud]
Jak může mít Siemens problémy? Podle jeho slov, když začínal, má takové jen Škoda.[proud]

Každopádně to na lidi působí a málokdo pozná lež.
czmarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 09:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: To jo, napsané to je hezky. [happy]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6586
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 09:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x o třídu lepší
Butatóth
Neregistrovaný host
Odeslán z: 198.98.118.38
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 10:36:31    Odkaz na tento příspěvek  

Tak treba uznať, že je to celkom šikovný pokus o PR obrat a sto třicet stran zdejších zvratků o Regiojetu se zopakuje znova a se stejnými herci, jen pro slovenské reálie.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 21:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A trochu víc k tématu...

Na společném se nějak ztenčily vozové zásoby, i když soupravy jezdí spíš kratší než delší (a často ani ta sedmivozovka nejde s obsazeností přes půl). Dneska po ránu na nádraží nestálo víc jak 5 vozů (z toho minimálně ten za hektorem GJW už nikam nejel dost dlouho).
Nějaké přesuny do dílen, nebo jen „začalo mrznout”?


To mi nepřijde, samozřejmě musel sestavit dvě slovenské soupravy, od nového GVD, ale jinak to tak odpovídá stavu... Zítra z Prahy směr Ostrava celkem 5 souprav v 9 vozech, zbytek v osmi.

Co se týče obsazenosti, leden byl slabší, asi obecně, jinak tento týden už od středy má vyprodané odpolední spoje z Prahy, i přes posilování, Žilinu už asi od úterý. Další vozy z Aradu by se mu samozřejmě hodily jako prase, o tom žádná... Navíc má asi spíš nadbytek "relaxů", tak to mu možná pár lidí odrazuje, co kouká na cenu, to mu taky trochu spraví ty Astry...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4292
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 22:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mi nepřijde, samozřejmě musel sestavit dvě slovenské soupravy, od nového GVD

Akorát že ty slovenské soupravy jsou z velké části sestavené z vozů, které RJ koupil loni na jaře a byly v Parsu na úpravě, takže do provozu v Česku vůbec nezasáhly.

to mu taky trochu spraví ty Astry

Ach ta sladká nevědomost. [proud]
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5445
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 22:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, z velké části... Hned po novém GVD šel na Ostravě z 10 vz souprav na 7, po nějaký čas, to zase znát bylo.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4293
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2015 - 22:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zase znát bylo

Doporučuji se koukat na konkrétní čísla vozů, ne na pocity a počty. [wink]
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 70916
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 12:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k:
Srovnávám to v rámci ledna/února a v nešpičkový den, kdy má většina vlaků k 9 vozům daleko. [wink]
Pár vozů stálo v Kolíně, další můžou být i jinde.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 2-2004

Odesláno Pátek, 20. února 2015 - 13:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár vozů stálo v Kolíně
Doslova - v DYKu jsou spolu maximálně dva vozy najednou.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3464
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 11:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdy teda budou ty nové vozejky z Aradu? Na iHEUTE zatím žádnej žblept.. [happy]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 18:25:35    Odkaz na tento příspěvek  

ad czmarda : klasický způsob manipulace s veřejným míněním ...
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 21. února 2015 - 21:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpolední EC 1010 se 193 214:

V pohybu: http://youtu.be/MrUPAEldG9s
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 00:09:12    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska večer (sobota) v Pardubicích krásných 60 sekera Regiojetu ve směru do Prahy (kolem 20h).

Konkureční Railjet dorazil na čas. [happy]

O třídu lepší dopravce se prostě pozná. [happy]
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 09:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Stunts : A nebylo to náhodou tím, že v Olomouci byla hlášena bomba ? V tomto případě za to asi RJ nemohl .......[andel]
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.88
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 09:36:32    Odkaz na tento příspěvek  

"Konkureční Railjet dorazil na čas.
O třídu lepší dopravce se prostě pozná."


A co se pozná, až bude mít "krásnou" sekyru naopak ten Railjet kvůli nějaké poruše (typicky např. vlakového zabezpečovače)? Žeby nové zážitky z cest ? [biggrin]
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 11:21:42    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pojedu z Pardubic do Prahy jiným vlakem. Modrý dopravce tam má trochu víc spojů a neváže cestují do nich povinnými místenkami. [happy]

Když má jeho spoj seker hodinu, tak obvykle do půlhodiny přijede jiný spoj z jiného směru. [happy]

Ale chápu, že pro lidi s Jančurou na slipech je nepochopitelné, že lze jet i spojem s jiným číslem, než jaké si koupili. [biggrin]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2306
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 11:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: A odkdy nemá vlajková loď ČD, která je nej, nej, nej jménem Pendolino povinné místenky?
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 11:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Glory: Má je pořád. Ale při zpoždění Pendolina může cestující použít jízdenku i na jiný vlak ČD. ......[andel]3
Stunts
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.84.109
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 11:46:48    Odkaz na tento příspěvek  

Glory: A odkdy je jediná možnost, jak se z Pardubic dostat do Prahy s ČD povinně místenkovým spojem?

Nehledě na to, že i pro člověka, co si koupil lístek na Pendolino, je možnost místenku vrátit a jet jiným spojem ČD.

Nabízí toto žlutý doprace Jansůra? [happy]
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.179
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 12:36:22    Odkaz na tento příspěvek  

A může cestující s jízdenkou ČD stornovat i tu jízdenku, když za chvíli jede vlak jiného dopravce a cestující nechce tu půlhodinu čekat? Naopak je to celkem snadné.
4PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 107.191.50.53
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 12:44:27    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: A jak se tam dostane, vždyť ty vlaky jiných dopravců jezdí na rozdíl od ČD stále plné?
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 12:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je vlak ČD zpožděný, tak lze jízdenku vrátit bez srážek, to snad platí stále. [andel]
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4296
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 12:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: A když jede včas, tak už nějakou dobu jde bezplatné storno na EPIK.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.179
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 13:11:16    Odkaz na tento příspěvek  

A když nemám EPIK?
žluté storno
Neregistrovaný host
Odeslán z: 108.61.197.109
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 13:20:49    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: A jak stornuji u žlutého lístek na zpožděný vlak, když se to dozvím později, než 15 minut před jeho pravidelným odjezdem?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8982
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 14:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyz nevim v kolik pojedu a odmitam par minut cekat tak si nejspis koupim lupen u kasy az dorazim na nadrazi na toho co pojede nejdriv a nemuzu hrat lotynku o laciny predprodeje na webu. Nebo si vylosuju lupen za par supu mesic dopredu-pak ale nemuzu pyskovat ze chci jet jindy jinym nez losovanym. To si mlaskave musite vybrat.
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.88
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 14:53:28    Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: já Jančuru na slipech tedy rozhodně nemám, to mi nepřišijete! [lol]
Jen mi to Vaše škodolibé vysmíváni se "chachacha, žlutý vláček měl hodinu zpoždění, a modrý vláček jel načas", když to kterýkoliv jiný den může být přesně naopak, připadá poněkud dětinské. Jako když se haranti na pískovišti přou, kdo z nich má větší a krásnější bábovičku, předtím než si je navzájem rozdupou... [wink]
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.179
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 15:54:15    Odkaz na tento příspěvek  

žluté storno: Stačí se obrátit na prodejní místo nebo zákaznickou linku
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo si nechat posilat SMS vyplnenim cisla v profilu.
4PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 181.41.212.107
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:11:00    Odkaz na tento příspěvek  

PPP: Kde ti řeknou, že dle jejich PP nelze stornovat méně než 15 minut před odjezdem. Ověřeno.

K tomu ti pipka po telefonu řekne, že to máš na webu, kde nyní visí Všechny spoje jedou podle jízdního řádu.. Takže ta půlhodinová sekera u 1010 je vlastně OK.
4jregent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 181.41.212.107
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:13:13    Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Které chodí tak spolehlivě, jak spolehlivě RJ informuje o zpoždění na svém webu. [crazy]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stunts: a situace, že zpožděn je EC/R a jede jen osobák nebo nezpožděné SC nastat nikdy nemůže, protože to by se nehodilo, že...

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.211.179
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:36:04    Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, mi sice taky řekli, že podle PP na to nárok nemám, ale peníze mi vrátili ;-) ověřeno. Ono záleží jak svůj požadavek podáte a jak se chováte ;-)
4PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.23.17.141
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:43:15    Odkaz na tento příspěvek  

podle PP na to nárok nemám

Takže nárokovatelné to není, protože to nemá oporu v PP. To stačí... takže nelze jednoduše stornovat lístek na RJ a využít vlaku jiného dopravce, který jede v mém směru dřív.

Ono záleží jak svůj požadavek podáte a jak se chováte

Tím chceš naznačit co? Že jsem se nechoval slušně? Takové samozvané soudce a věštce z K-R mám nejraději. Neví s kým se baví, ale přesně ví, jak se dotyčný choval a co dělal. [kladivo] Nebo nebylo to spíš tím, že slečna na lince byla celá otrávená a volající byli pro ni jen otravný hmyz, kterého se chtěla co nejrychleji zbavit...
Slušný člověk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 144.76.243.97
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 16:50:43    Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, mi sice taky řekli, že podle PP na to nárok nemám, ale peníze mi vrátili ;-) ověřeno. Ono záleží jak svůj požadavek podáte a jak se chováte ;-)

Tak ne každý má žaludek na to, aby po slečnách za přepážkou sprostě řval a ječel po nich do doby, než mu to nebohé holky za přepážkou raději ze strachu vrátí jako tobě. Někteří se prostě jen slušně zeptají a dostane se jim odpovědi, že to stornovat nelze.
44PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.209.77.65
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 17:30:30    Odkaz na tento příspěvek  

Tím chceš naznačit co? Že jsem se nechoval slušně?
Oni různí anonymové, schovávající se za proxy a poštěkávající po ostatních, trpívají utkvělou představou, že právě oni jsou vzorem nejvytříbenější slušnosti [crazy]
444PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.209.77.65
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 17:43:43    Odkaz na tento příspěvek  

Zato různí anonymové jako 44PPP jsou ti správní, objektivní a jedině oni spravedlivě štěkají po ostatních, kdo je kdo. [crazy]

Není ti líto, že už neexistuje pomocná stráž VB? Tam by se ti jistě líbilo. Mohl bys rozhodovat o ostatních a zlepšovat se v bonzování. [proud]
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 18:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

včerejší Vectron u Opočínku
9karel9
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 19:02:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tak konečně RJ nezdržoval Pendolíno .......[lol][crazy]
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3242
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 19:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se machruje s pořádným vlakem [lol] :

minulý týden neděle - úterý - sobota
BN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.181.166
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 19:32:31    Odkaz na tento příspěvek  

PS-VB sice byli udavači, ale na druhou stranu ,zas ato každej věděl, a počítal s tím že vše co kde provede, bude hned známo a také "ohodnoceno". Nezastávam se té doby, (také jsem na základce,učňáku měl možnost posedět pár hodin na VB) ale tenkrát jsme byli "zatknutí" za klukoviny, a né za sprejování, ničení fasád, atd. ! Neb na nějaké spreje jsme opravdu penízky od rodičů nedostávalo.! Jo a kdyby měl někdo otázku na klukoviny? Tak třeba ježdění na nákladních vlacích na "brzdě" , nebo návštěva odstavenejch A z děvčaty.. Rozdíl je v tom, že já jsem si užil jinak, a dnešní mládež zná pouze ničit, počmárat, atd. Proto se někteří z nás zastávaj doby před rokem 89. Protože tenkrát nikdo nemlátil fíru, že bránil svuj vlak!! A hlavně takové hovada co ničí majetek v té době prostě neexistovala.. Tak je potřeba něco dělat! A né pořád opakovat "demokracie". [kladivo]
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 19:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BN: Tak jste si ulevil, ale paměť Vám už asi moc neslouží, protože třeba film Proč? byste znát mohl.

Taky si nepamatujete, jak vypadaly v panelácích výtahy, na síldištích zastávky, lampy (socialistický průmysl nebyl schopný vyrobit vandaluvzdornou variantu) atd. atd...
BN
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.37
Odesláno Neděle, 22. února 2015 - 20:13:53    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehat: Ale pamatuji! A v paneláku jsem opravdu žil od narození. A tráboš parkoval pod okny..
[happy]