K-report
 

Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 27. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě Jizerských hor a Frýdlantska » Archiv diskuse Tratě Jizerských hor a Frýdlantska do 27. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jaydeesq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 9-2008
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 00:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě by se dalo dodat, že po půle tam projíždí ještě 2 dálkové autobusy Praha-Harrachov přes Brod a Praha-Rokytinice přes Jablonec..ale tak věřím ,že se najdou tací, kteří pozdější jízdu spoje uvítají
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 07:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, 19:34 a 19:37. Takže 19:41 byl perfektní čas.

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Szklarska?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.128.55
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 08:49:51    Odkaz na tento příspěvek  

On už to tady určitě někdo psal. Pupek liberecka "Maxov a vokolí" má VHD absolutně na houno. Tak tedy klucí z Koridu zapracujte a upravte dle zvyklostí v jiných, lépe obsloužených oblastech LK. Jako příklad uvedu Českolipsko směrem na Benešov, Kravaře a Dubou ( třeba obec Kozly ) a nebo kolem Turnova. Takové spojení Troskovic ( narozdíl od Josefáče opravdu turistická oblast ) se zbytkem libereckého "světa" veřejnou dopravou je naprosto špičkové. Hlavně o sobotách a nedělích. [biggrin]
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10534
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 08:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: k projektu rekonstrukce žst. Hojsova Stráž měli tuto připomínku (kterou nazýváš přiblblým katováním kostů) sami zaměstnanci SŽDC...
...a již sám fakt, že byla vznesena, dokazuje Bramovi, že byla oprávněná.
To, že se někde použije o fous delší výhybka, aby se dosáhlo standardního řešení stanice místo předchozího stavu umožňujícího toliko lepší ojebávání, opravdu není Tebou ohlašované zvěstování nového myšlení.

a obdobně jako zejména v případě pana T.H.
Aspoň už víme, kdo drží prst v řiti Hádymu... [rofl]
Držhubu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.228.122
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 09:38:30    Odkaz na tento příspěvek  

Szklarska?: už jsem ti jednou dobře radil. Vypadni! A ještě přidám: běž se věnovat Kozlům a nezasírej kecama Jizerské hory.
Szklarska?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.128.223
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 12:54:05    Odkaz na tento příspěvek  

A já ještě navzdory Držuhubovi (fakt výbornej nick, kdo ti to poradil? Starší brácha?) dodávám. Oblast o které pojednává toto vlákno je VHD narozdíl od zbytku země vyjma hustěji obydlené Prahy a Ostravska slušně pokryto. A fňukání některých obyvatel je absolutně mimo mísu a mimo realitu.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 17:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to přece není vůbec složité, stačí si uvědomit, že to o "železniční páteři" jsou jen dlouhodobé kecy a návaznost má být tak, aby kšeft měly autobusy Busline (hlavně asi tedy na 530741, 530742).
Děkuji kamarádovi Tomíkovi, že mi ušetřil čas a celé to objasnil.[happy] Ještě by mohl fundovaně doplnit, jak do toho celého zapadá fakt, že součet výkonů na linkách 741 a 742 je nyní o něco málo nižší než před změnami a celkově jsou výkony +/- nastejno (a ještě se ušetřil autobus)...??
Jinak si povšimněte té odborné erudice, že Tomík ví o existenci linek 741 a 742. Možná by mohl udělat školení i Fandovi a vysvětlit mu, jak se s takovým jízdním řádem pracuje, jak se v něm hledá a tak... Třeba by pak bylo jasnější, na co vlastně ta linka 746 v osm večer navazuje...[andel]

A je smutné, když si myslíte, že jde o mě a mojí rodinu. Spíš mi to začíná připadat jako permanentní opozice proti Adolfovi.
Napište si Ježíškovi o nějaké léky. Snad ještě není pozdě...

Přítelkyně děkuje za vysvětlení
Přítelkyně nemá za co. Já jsem žádné vysvětlení neposkytl. Nevím, čemu nerozumíte na větě: "já opravdu nebudu plýtvat svým časem, abych zrovna Vám vysvětloval, proč linka 746 jezdí tak, jak jezdí..."

---
Na tomto DF rád vysvětlím cokoliv v rámci slušné diskuze, klidně přijmu i konstruktivní připomínky a rád budu diskutovat o alternativách (o jejich přínosech či záporech). Jenže, pane Adolfe, Vy toho schopen nejste...[kladivo]

Jinak já předpokládám, že se sejdeme se zástupci města Tanvald, projdeme si připomínky k lince 746 a případným změnám bránit nebudeme. Ostatně to tak děláme běžně (tam, kde o to mají zájem) a např. od města nebyly připomínky k návrhům žádné. A u těch od cestujících jsme většině vyšli vstříc, když to jen trochu šlo.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9744
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 18:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Otto Pospíšil
"Na tomto DF rád vysvětlím cokoliv v rámci slušné diskuze, klidně přijmu i konstruktivní připomínky a rád budu diskutovat o alternativách (o jejich přínosech či záporech)."

tak to sem nemusíte skoro ani chodit, protože toho se nedočkáte. Spousta lidí tady myslí jen na sebe a na své pohodlí, ale není ochotna respektovat že se všem vyhovět nedá.
Teď koukejte jak se ozvou.Inkognito, T.H. apod.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5216
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 19:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Aspoň už víme, kdo drží prst v řiti Hádymu...

Já se s Tomášem Hádkem osobně neznám a pokud nebyl nedávno Petrovi Barchánkovi na svatbě, kde jsem dělal topiče parní lokomotivy jeho svatebního vlaku, tak nevím ani o jiné příležitosti, kde jsem Tomáše Hádka mohl potkat[wink].

Jsi prostě zase vedle jak ta jedle. Jak příznačné pro Tebe [rofl].


...a již sám fakt, že byla vznesena, dokazuje Bramovi, že byla oprávněná. To, že se někde použije o fous delší výhybka, aby se dosáhlo standardního řešení stanice místo předchozího stavu umožňujícího toliko lepší ojebávání, opravdu není Tebou ohlašované zvěstování nového myšlení.

Milej Hajnej, opět chceš dokázat, že kruh může mít i hrany, dokazuješ ale všem něco úplně jiného. Něco, co se týká Tebe samotného[wink].

Mimochodem zde hájíš ještě toto: Projektant projektuje vždy správně a pokud to tak není, platí bod jedna.

[crazy]
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10537
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 23:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OP: Třeba by pak bylo jasnější, na co vlastně ta linka 746 v osm večer navazuje
Já se na linku na Výšinu podíval (ale nevšiml jsem si, jestli je zrovna 746) a její JŘ přes den mě tedy zrovna dvakrát nenadchl. Odhlédnu-li od (ne)návazností, tak střídání 60min a 40min intervalů zrovna moc šťastné není.
To fakt nešlo udělat 60min proložený ve špičce na 30...?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10538
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 21. prosince 2015 - 23:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Mimochodem zde hájíš ještě toto: Projektant projektuje vždy správně a pokud to tak není, platí bod jedna.
Nikolivěk. Projektant projektuje to, co po něm chce investor, a ten zas zadává to, co mu odsouhlasil strážce měšce. Ten je zas svázán politickým zadáním a to je dáno tím, koho tam voliči navolili...
Prostě Ti doteď nedošlo, že ten hrob, na kterým máš kvůli Braníku (třebas i právem) brečet, je o dvě až tři řady dál.

A dále pak jsi pořád nepochopil, co jsem se Ti v případě oblouku Braníka snažil naznačit, tedy že každé zvýšení rychlosti v oblouku vyžaduje buď zvětšení poloměru, nebo zvětšení převýšení nebo obojí. To první leze kvůli příčným posunům do šířky, to druhé kvůli vzestupnicím do délky. Jít do šířky znamená riskovat zábor pozemku a neschválení, jít do délky znamená třeba taky posunout zhlaví. Tedy ne že něco nejde (technicky jde na Pacifik postavit třeba VRT, ale bude potřeba střílet nejen skály, ale i odpůrce stavby), ale že každá sranda něco stojí (přičemž pohled na to bude různej podle toho, jestli to má pohlížející na hrbu a nebo jestli jen tak nezávazně kecá).

Mimochodem, jsi už schopen vyjádřit to exemplární plýtvání za transformovanou výhybku na Hojsovce numericky nebo je to pořád jenom v rovině plácnutí do vody...?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5217
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 08:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:Nikolivěk. Projektant projektuje to, co po něm chce investor, a ten zas zadává to, co mu odsouhlasil strážce měšce. Ten je zas svázán politickým zadáním a to je dáno tím, koho tam voliči navolili...
Prostě Ti doteď nedošlo, že ten hrob, na kterým máš kvůli Braníku (třebas i právem) brečet, je o dvě až tři řady dál.


Hlavně, že jsem se o těch dvou až třech levelech jinde už zmiňoval. Rudé vidění u Tebe dokáže opravdu hodně[wink].

A dále pak jsi pořád nepochopil, co jsem se Ti v případě oblouku Braníka snažil naznačit, tedy že každé zvýšení rychlosti v oblouku vyžaduje buď zvětšení poloměru, nebo zvětšení převýšení nebo obojí. To první leze kvůli příčným posunům do šířky, to druhé kvůli vzestupnicím do délky. Jít do šířky znamená riskovat zábor pozemku a neschválení, jít do délky znamená třeba taky posunout zhlaví. Tedy ne že něco nejde (technicky jde na Pacifik postavit třeba VRT, ale bude potřeba střílet nejen skály, ale i odpůrce stavby), ale že každá sranda něco stojí (přičemž pohled na to bude různej podle toho, jestli to má pohlížející na hrbu a nebo jestli jen tak nezávazně kecá).

Ty jsi nepochopil (spíš zatvrzele nechceš pochopit) v případě žst. Praha Braník doteď víc věcí, ale jednu hlavní musím zmínit, protože si jí každý alespoň trochu všímavý člověk, co má alespoň určité povědomí o infrastruktuře všimne - nesmyslně zachovaný odsun osy, který neumožní zvýšení rychlosti přes krčské zhlaví, ani kdyby se oblouk na záhlaví upravil tak, že by zasahoval na pozemek, který v současnosti není majetkem SŽDC. Smotal jsi účelově dohromady dvě věci, které spolu přitom nesouvisí a servíruješ to tu jako jedinou správnou pravdu.

Stačí to takhle polopaticky, nebo je to potřeba celopaticky? Tady někdo posral věc do budoucnosti - lhostejno, zda projektant, nebo zadavatel.

Prostě tohle neokecáš, ani kdyby jsi se na hlavu sebevíce stavěl[wink].
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10543
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 10:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: nesmyslně zachovaný odsun osy
Tak moment - abychom se pořád nemíjeli: modřanské zhlaví se nelíbí ani mně. Nepátral jsem, čím bylo zachování šturcu 3a tak zásadní, ale pokud na tom někdo mermomocí trval, tak se tam měly dát štíhlejší výhybky 1 a 2, což jsem zmiňoval už na začátku tím, že se dá odsun udělat i tak, aby nevadil (a nebo se mělo udělat esíčko a "normální" výhybky hrotama k sobě).

lhostejno, zda projektant, nebo zadavatel
Právěže ani ten, ani ten - ale primárně ten, který svými "úspornými" kroky nastolil vznik situace "vyčerpat co nejvíc z OPD1, a to způsobem, při kterém nehrozí prošvihnutí termínu vleklým projednáváním".
A to se Ti celou dobu snažím vysvětlit - že sami projektanti nejsou z takových staveb kdovíjak odvaření, ale kdekdo si bere do huby právě je (možná proto, že na rozdíl od skutečných viníků jsou snadno dohledatelní podle rohového razítka).

Kdybych měl jejich situaci přirovnat k něčemu Tobě bližšímu, tak je to asi jako kdybys Ty dostal neodmítnutelnou nabídku topit na páře, bohužel však nikoliv někomu na svatbě, ale na transportu vězňů do koncentráku...

Jinak neboj, vzít si projektanta do huby umím i já - třeba když se potkám s tím, když "geniálně" zkrátí dlouhý perón na straně vzdálenější od přejezdu a nijak ho netrápí, že 20-25 m draze modernizovaného perónu bude úplně k ničemu, protože jsou v něm ASE a je proto vhodné zatáhnout vlak o kus dál, aby se otevřel přejezd.
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 13:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přenášení zpoždění z Polska - včerejší 2654 přijel ze SPG s třiceti minutami (čekal na 69269 z Wrocławi Gł.), takže jel jen do Vesce, kde bylo kaštanstvo nahnáno do busu, motor se otočil a jel zpět do Tanvaldu. Skutečnost, že v Tanvaldě došlo v souvislosti s uvedenou taškařicí k odřeknutí pravidla na Riedlovku a údajně osm lidí tak skončilo před cílem své cesty, ponechám bez komentáře...
Jsem zvědav, jak bude fungovat plnění sezónního JŘ.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2568
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 14:57:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak odborníci určitě dokážou nařídit nečekání na zpožděné přípoje.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.104.249
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 15:52:18    Odkaz na tento příspěvek  

Právě jste slyšeli další udání členů spolku Všechnošpatně.

Jeden z nich zároveň jménem jiného spolku poslal v říjnu udání na polský drážní úřad a vůbec se nestydí v tom pokračovat, přestože spolek, jehož je členem, využívá vozidla ČD pro svou činnost.
A ten druhý, ten ty vozidla ČD pod licencí společnosti, u které je zaměstnán, mj. za peníze od Libereckého kraje provozuje.


Pěkně vám to pánové z tý huby táhne!
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 16:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H. - Samozřejmě situace se po dokončení rekonstrukce tratě č. 274 může změnit, takže třeba to bude z polského vnitrozemí jezdit bez větších zpoždění, nicméně je vidět, že koncept zatím kulhá.
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.153.14
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 16:40:25    Odkaz na tento příspěvek  

Když už se nakously ty přípoje, tak bych měl dotaz, jak je to řešeno v Železném Brodě s čekáním osobních vlaků na případně zpožděné rychlíky od Pardubic nebo Liberce a další návazností v Tanvaldě.
Dejme tomu, že rychlík z Pardubic přijede do Železného Brodu se zpožděním 10-15 minut. Bude v Ž.Brodě čekat přípoj směr Tanvald?
A pokud ano, a tento osobní vlak si do Tanvaldu doveze zpoždění 10 minut, tak budou tam čekat přípoje směr Smržovka a Harrachov?
V minulém grafikonu byla v Tanvaldě na přestup dostatečně dlouhá časová rezerva i od takto zpožděných vlaků, ale v současném jízdním řádu je přestupní doba směr Smržovka u většiny vlaků 2 minuty a směr Kořenov 3 minuty. Tak by mě zajímalo, jestli tyto vlaky budou čekat anebo přípoj v Tanvaldě ujede a cestující budou muset čekat o víkendu skoro hodinu na další spoj?
Děkuji.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 16:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slovoboží: "odborník" se dokonce stydí podepsat... no, pěkně se tu tříbí charaktery.
Hele, klidně si ta vozidla provozujte pod licencí společnosti, které musíte z nějakého důvodu podkuřovat, budu jenom rád. Jenže to by byl jejich konec, že.
Wool: pak přijde čas na šotofantasmagorie Praha-Harrachov a Liberec - Wroclaw [happy]. Jinak od 26. se bude opět v Harrachově přestupovat, no ale to bude daleko kvalitnější přestup než dřív (přes celé nádraží z jedné koleje na druhou, kdo z vás to má).

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 17:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T. H. - Jsa obyvatelem Prahy prohlašuji, že na nic jiného než tříhodinovou cestu přímým vlakem v standardu tzv. národniho dopravce na úbočí hory Kocierz nečekám. A relace Liberec - Wrocław Gł. bude s lehátky či lůžky? Oproti čí objednávce? Blbost... To bude na komerční riziko.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 18:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přímé dálkové vlaky (nebo aspoň vozy) Reichenberg - Breslau asi nikdy nejezdily (ani za německé okupace?). Ale dokázal by někdo porovnat četnost a dobu jízdy vlakového spojení mezi nynějším Libercem a Wroclawí asi tak v roce 1940 se situací dnešní?
P.S.: Na http://pkjs.de/bahn/Kursbuch1944/Kursbuchtitel.html sice je německý JŘ z roku 1944, ale to už byly vlivem války dálkové vlaky omezené.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2570
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až budete šotoporovnávat, nezapomeňte zohlednit rozdílné socioekonomické poměry - tehdy Němci na obou stranách a neexistence alternativní dopravy, zatímco dnes pětapůlhodinová cesta NIKOHO nezajímá.
P.S. jediné přímé os. vlaky byly ty s odsouvanými Němci.

informuji vás, že své podezření na vaše opakované páchání trestného činu pomluvy prostřednictvím tohoto internetového diskuzního fóra dle § 184 zákona č. 40/2009 Sb. v platném znění vůči mně, dalším osobám i obchodním partnerům společností, pro které pracujete, jsem předal studentům práv a stáváte se součástí jejich projektu
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 6-2014
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přímé dálkové vlaky (nebo aspoň vozy) Reichenberg - Breslau asi nikdy nejezdily
Myslím, že ne, ale nejsem žádný znalec, tak to neberte jako definitivní ne. Do Kořenova zajížděly přímé vozy od spěšného vlaku z Breslau, ale dálková doprava na trati nebyla. Po trati Breslau-Hirschberg mnoho rychlíků nejezdilo a když ano, tak z Hirschbergu pokračoval přes Görlitz do Berlína. Liberec měl dálkové spojení do Görlitzu přes Zittau (výjimečně přes Frýdlant) s přímými vozy do Berlína.
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:42:40    Odkaz na tento příspěvek  

Slovoboží: poslal v říjnu udání na polský drážní úřad
...zatímco České dráhy by klidně jezdily bez patřičných povolení.
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3819
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 20:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za Rakousko-Uherska také jezdil "přímý rychlovlak Vídeň - Liberec" (1 pár spojů denně). Za 2. sv. války se snad z Vídně přes Liberec také dalo cestovat bez přestupu až do Berlína (mimo Prahu).
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 21:08:25    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoune, a co takhle si k tomu příště sehnat nějaký další informace, než jen vždcky patřičně přikroucený výklad těch bulíků tady?

Takže si ten váš text dovolím trochu poupravit, aby byl alespoň o něco blíž pravdě:
...zatímco České dráhy by klidně jezdily úplně stejně, jako tam dosud jezdil GW TR, to znamená legálně.
Pokud řešíte provoz na území Polské republiky, pak zodpovědným dopravcem dříve byly PR, nyní KD. A jediný, kdo si myslí, že se v tom Polsku za GW TR jezdilo legálně, je vůl, pardon wool.
Šmajchl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 21:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel:
Na http://www.deutsches-kursbuch.de je válečných jízdních řádů na výběr několik [happy]
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 21:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoune, ušetříme anonymnímu hrdinovi práci a odkážeme jej přímo na web polského bezpečnostního orgánu, co říkáte?
Přece jen se domnívám, že nutit jej pročítat odborné články (http://ikar.wz.uw.edu.pl/numery/24/pdf/38.pdf - zde str. 49) nebo příslušné právní předpisy je v případě takových jedinců zvláště zavrženíhodným jednáním.
http://www.utk.gov.pl/pl/rynek-wyrobow-kolejowyc/dopuszczenia-do- eksploa/swiadectwa-dopuszczenia/wyprodukowane-przed-199/5493,Wypr odukowane-przed-1997-r.html (Dopuszczenia do eksploatacji typu dla budowli, urządzenia lub pojazdu kolejowego, które są eksploatowane i były dopuszczone do eksploatacji w kraju przed dniem 14 listopada 1997 r., następuje w drodze świadectwa wydanego na wniosek, do którego należy dołączyć wyłącznie następujące dokumenty...) V krátkosti - povolení k provozování stanoveného typu stavby, zařízení a drážního vozidla, jenž JE provozován a jehož provoz byl povolen na území státu před 14. 11. 1997, probíhá vydáním osvědčení... atd.
Z uvedeného plyne, že daný typ lze provozovat, protože skutečnost, že je provozován, je předpokladem zjednodušeného režimu vydání osvědčení.
Tato věc se samozřejmě řešila, tj. zda lze od 14. 11. 1997 provozovat pouze s osvědčením, a závěr je takový - nikoliv (tj. provozováním bez osvědčení nedochází v takovém případě k porušení právní povinnosti, jež by zakládala odpovědnost za správní delikt). Paradoxem je, že u daného ustanovení nebylo žádné přechodné ustanovení - typicky povinnost disponenta požádat o vydání takového osvědčení do stanoveného okamžiku (pamětníci mohou zavzpomínat třeba na český zákon o dráhách a povinnosti stávajícího dopravce podat žádost licenci dle jeho přechodných ustanovení - § 62).
Prověřená praxe, jež funguje, nakonec se oproti tomu už něco přes předsedu UTK prohnalo a v současnosti i prohání, na čemž se i podílí nenáviděný autor jakéhosi dopisu, jehož obsah je zahalen mlhou (podotýkám, že předseda UTK sám potvrzení o provozování takového vozidla k okamžiku běhu řízení chce, což jsem zažil na vlastní kůži asi před dvěma týdny).

(Příspěvek byl editován uživatelem Wool.)
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:00:36    Odkaz na tento příspěvek  

Slovoboží: ...zatímco České dráhy by klidně jezdily úplně stejně, jako tam dosud jezdil GW TR, to znamená legálně.
S vozy řady 840? Bez licence na polské železniční síti? Amen [crazy]
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Holt slovoboží zase tak úplně boží nebude...

Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:12:26    Odkaz na tento příspěvek  

Wool: Proč mám pocit, že ani tohle nebude pro některé dostačující?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun - S tím se tak nějak počítá, ne?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:31:04    Odkaz na tento příspěvek  

Wool: Počítá [happy]
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:38:10    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoune, fakt jste nepolepšitelnej. Místo toho si sehnat víc informací sám, hned zase skáčete jako první na nastražený špek, jak vám ho kdo naservíruje:

S vozy řady 810? Celých pět let? Bez licence na polské železniční síti? Amen [crazy]

A znáte právníky. Co vůl, to jiný výklad práva. Hlavně, že tomu stále věří on sám. A ještě to vytrvale posouvá ostatním, chcete-li udává. Třeba polskému drážnímu úřadu. Ještě by se tu mohl pochlubit s tím několikastránkovým vyjádřením UTK...

A hlavně by mě zajímalo, komu tím ten vůl prospěl?
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1383
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 22:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun - Tak vidíte. [happy]
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:05:29    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Tupouny speciálně ještě znovu výběr základních faktů:
1) ...zatímco České dráhy by klidně jezdily úplně stejně, jako tam dosud jezdil GW TR, to znamená legálně.
2) S vozy řady 840? Bez licence na polské železniční síti? ČD jsou právně zodpovědné za provoz na území ČR...
3) Pokud řešíte provoz na území Polské republiky, pak zodpovědným dopravcem dříve byly PR, nyní KD.

Tupoune, prober se. Pokud Ti někdo bulíkuje, že ČD jezdí někde nelegálně, tak kecá!
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:12:49    Odkaz na tento příspěvek  

Slovoboží: Pokud Ti někdo bulíkuje, že ČD jezdí někde nelegálně, tak kecá!
On tady někdo tvrdí něco takového? A pokud ano, tak konkrétně kde?
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:19:29    Odkaz na tento příspěvek  

Tupoun: pokud nepůjdu do historie (hysterie)vlákna, tak třeba nějaký Tupoun 22.12. 20:42...
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.188.209
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:28:25    Odkaz na tento příspěvek  

Slovoboží: Je to marný, je to marný, je to marný...[crazy]
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slovobožův vzor pravil cosi o potřebě tisícinásobného opakování - tož se připravme, že tady "Slovoboží" musí se svým demagogickým kolovrátkem vydržet ještě hodně dlouho[sad]
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:48:54    Odkaz na tento příspěvek  

[nene] V takové konkurenci, jako je dlouhodobě tady, bych stejně neobstál [andel]
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 22. prosince 2015 - 23:51:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ho nechte, buďte shovívaví. On za svůj názor nemůže, nevymyslel si ho.
Slovoboží
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.33.1
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 00:03:17    Odkaz na tento příspěvek  

Klidně tu pokračujte ve svém náboženství, tupě následujte své vůdce... [kiss]
jadrolinija
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.231
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 15:59:00    Odkaz na tento příspěvek  

vůdce je škůdce
Szklarska?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.236.41
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 18:34:39    Odkaz na tento příspěvek  

To není možné. On se našel někdo, kdo nesouhlasí s bohulibou čiností některých jizerských železničářů, kteří měli takový strach o další provoz k sousedům, až z toho sepsali bonz dopis. [nene]
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 3-2012

Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 19:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Pospíšil zde psal že se rád vyjádří k problémům....na 089 jsem nedostal odpověď,tak snad tady.

Kolik osob bylo vypočítáno a z jakých údajů se vycházelo pro přestup cestujících mezi 20931 a terminálem MHD v Liberci.Pro dřívější příjezd do Liberce se proto zrušilo zastavení tohoto vlaku v Machnině.Jenže z tohoto vlaku v Machníně vystupuje cca 5-7 cestujících na noční směnu.
Boudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 20:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přeju všem hezké a pohodové svátky a hodně úspěchů v nastávajícím roce. Urážky, které zde zaznívají, mě fakt bolí a vadí mě. Tajně doufám, že se to spraví. Ještě se snažím pochopit v nevraživosti přihlášené a známé na obou stranách, ale urážející anonymy nechápu a odsuzují je. Styďte se. Ať stojíte na jakékoli straně. Je mi vás líto. Přesto všem přeji klid a pohodu. Doufám, že se k přání přidáte ať jste jakékoliv názoru. Vše nejlepší železnici pod Jizerskými horami a lidem okolo.
Tazmánský_čert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 20:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boudič: Zlatá slova ! rovněž přeji vše nejlepší železnici pod Jizerskými horami a lidem okolo.
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 20:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duštifíra: Zkuste info@korid.cz.
neznalý železničář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.40.201
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 21:22:15    Odkaz na tento příspěvek  

Szklarska? - co je vlastně v tom bonz dopise, že jeden sám zničil dlouhodobou usilovnou a obětavou práci profesionálů na všech stranách, díky které bylo ještě v říjnu všechno v naprostém pořádku?
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 23:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávám se k Boudičovi a Tazmánskému čertu - užijte si v klidu a pohodě vánoční svátky. [ok]

Dopravní statistiky na www.ioda.cz a zajímavosti na www.facebook.com/IODA2013
Frantisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 23:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy, dá to čas a práci, se tu prolouskat vším tím balastem. Nicméně mě pár věcí zaujalo. Taky třeba nechápu, proč si autobusy a vlaky v drahém přestupním terminálu, jemuž mimochodem pokud vím padlo za oběť i nákladiště, vzájemně ujíždějí. K čemu tedy potom takový spoj jede? Vždyť i ti, kteří nepřestupují, si mohou v rámci platnosti jízdenky vyběhnout kopec pěšky, ne? To jsem občas dělával i v Praze, kde krásný nepřípoj z konečné a interval 20 minut znamenal volbu buď mrznout nebo se projít po hlavní třídě (spíše tedy průjezdné). Aha, ale oni by pak už nezaplatili, když by ničím nepřijeli. Tak to bude ono. [happy] Ale třeba existuje lepší vysvětlení, jen ho tu bohužel nikdo nepřednesl.

Cožpak spojení Liberec - Wrocław po kolejích asi dnes moc lidí nenadchne, ale zase mi to přijde lepší, než jen v úseku Tanvald - Jelenia Góra hned dvakrát přestupovat, přičemž se buď zpoždění stejně přenese, anebo budu někde hodiny tvrdnout (ideálně třeba přes noc). Myslím, že přinejmenším Liberec - Jelenia Góra by mohlo být přímé, i když zůstaly v části zachované dráty. Samostatnou kapitolou je pak spojení z Josefova Dolu. Někdo možná jezdí jen do Smržovky, nevím. Každopádně škoda.

Přerušení mezistátního provozu na čtvrt roku (ovšem, kdo ví, jestli) by až takovou tragédií nebylo, kdyby nebylo a) zcela zbytečné a k tomu b) v sezóně. Ono něco zrušit je jednoduché, ale pak to zavádět zpátky (a lákat lidi, kteří si mezitím našli jinou možnost, protože nebudou čekat, až se dopravce uráčí - což platí i o slavném zavádění přípojů až v průběhu platnosti řádu formou změn) mnohem těžší.

Jistou pokoru vůči organizaci takového složitého celku sice určitě mám, ale nerad bych dospěl do stavu, že pro samou pokoru začnu radši všude jezdit (a hlučet a smrdět a většinou tak i plýtvat zdroji) autem...

Tak pěkné Vánoce a použitelnou veřejnou dopravu do roku 2016! [vypravci]

(Příspěvek byl editován uživatelem Frantisek.)
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. prosince 2015 - 23:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se přidávám! Zdější diskuzi sleduji v podstatě od samého počátku. V roce 1997 mi bylo 12 let, ale moc dobře si pamatuji ten pocit zmaru, když dlouho nebylo jasné, zda ještě nekdy Zubačka vyjede a její budoucnost byla víc než nejasná. Dnes máme na trati moderní vozidla, jezdí se do Polska (jaká to utopie před pár lety!!) a stejně se zde více řeší hádky a osobní spory, než cokoli jiného..je to fakt škoda. Hezké Svátky všem!
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 12:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jezdí se do Polska (jaká to utopie před pár lety!!)

Copak před pár lety, ale také znovu před pár týdny.

Ostatně, ČD a.s. jsou aktuálním provozem až do Poreby stále natolik překvapené, že nejenže nepřipravily změnu hlásání infosystému ve vozidlech, ale ani nepoučily svůj personál, aby v Harrachově alespoň "típnul" hlášení, nekompromisně žádající substrát, aby zde vlak opustil.
smatli
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.1.118
Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 12:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

vesele vanoce
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10553
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2015 - 16:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HB: ČD a.s. jsou aktuálním provozem až do Poreby stále natolik překvapené, že nejenže nepřipravily změnu hlásání infosystému ve vozidlech
Nejen do Poreby. Podobně bylo nejasné, jak to bude s Běchovicemi-středem. Tam je to o to pikantnější, že kromě dat pro IS jde o jízdní řád pro AVV. A taky furt nikdo nic nevěděl...
Nakonec jsme se preventivně (bo čert nikdy nespí a nějakej dobrák naplánoval na začátek prosince údržbu serverů či co) rozhodli dát zastavení, protože pokud už se máme netrefit, tak je lepší "skočit" zastávku v IS a zrušit CB, než uvrtat fíru do průseru.
Oficiální objednávka na Chaps šla snad ve čtvrtek před grafikonem...
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1960
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 11:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Urážky, které zde zaznívají, mě fakt bolí a vadí mě.

Tak to nečti.

až z toho sepsali bonz dopis.

Jak jsem několikrát říkal. Je úplně jedno, jestli někdo něco napsal a někam poslal. Měly to ČD v pořádku? Evidentně ne. A místo toho, aby si ČD vyřešily neschopnost vlastních úředníků, řeší tady zakomplexovaní anonymáci "bonzdopisy". Spíše by si měl někdo nejdřív vyřešit svůj vlastní problém s tím, že se neumí podepsat. Nebo má strach?

Slovoboží:

Asi bys neměl brát slovo boží nadarmo....

Bez licence na polské železniční síti?

Mám dojem, že jsi úplně mimo... A navíc další anonymní komplex...

[pozor] Upozorňuji, že se moje názory nemusí shodovat se stanovisky SŽDC s.o. Jedná se pouze o názor obyčejné fyzické osoby. [pozor]
Cogwheel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3824
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 12:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zůstaňme ještě chvíli u vánoční pohody. Vždyť v Harrachově je nyní, bez sněhu a záplavy lyžařů, tak krásně:

Bohužel, lidé jsou hloupí a jezdí v zimě na hory hlavně kvůli lyžování. Podobně hloupí jsou místní podnikatelé, kteří by chtěli vydělávat jen na lyžařích a snowboarďácích. Přitom v zimě na horách se za tohoto počasí dá dělat tolik zajímavějších a inteligentnějších věcí, než je lyžování na sjezdovce. [biggrin]
Duštifíra_von_ALEX
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 3-2012

Odesláno Pátek, 25. prosince 2015 - 18:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adámek-to já sice vím,ale když mě pánové odpoví zde,nemusím mailovat a ještě psát výsledek sem....
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4913
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 27. prosince 2015 - 19:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní výlet do SPG se vydařil. Dopolední Os2657 z Tanvaldu do Harrachova na čas, tam čekání pár minut na protijedoucí osobák. Zpět osobák ve 12:29 odjel 12:32, bo tam ve 12:27 přijelo cosi polského. Já zachytil na voze jenom "76900 Kamienczyk" nebo něco takového. Souprava loko + vozy. No a SPG není na přestupy zrovna dělaná... Nicméně už z Harrachova odjezd 12:58 a ve 14:18 jsem vystupoval v Liberci ze soupravy.[ok] Protože jsem šotouš[biggrin], tak jsem to vzal hned ve 14:35 zpět na Tanvald. Do Jablonce v pohodě, tam čekání a odjezd v 15:00 na Smržovku a TA. Ve Smržovce na pendlu 810.058, příjezd do TA jsem neřešil, bo jsem jel v 15:52 R1149 domů. Ten jel v sestavě 854.031 + 2xBdtn, ale na R1144 jela souprava 754.007 + 3xB +BDs.[blush][masinka] Zpoždění minimální snad +5 maximum.[ok][vypravci][masinka] ( A to těch +5 měl ráno v Nymburce rumburský R1110.)